Dragon Tower

The MindTrap, Νεα Σμύρνη  
   Αγίας Φωτεινής 12, Νεα Σμύρνη, 17121 - Εμφάνιση Χάρτη

   50 Λεπτά
   2 - 4
VR
  Video

100,0%
40:00
81,82%

  Βαθμολογίες
5,0 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Mindtrap στην Ν. Σμύρνη πρωτοπορεί και δίνει σε escapers και μη, την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πιο εξελιγμένη, ρεαλιστική, έντονη και χορταστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα so far.

Πήγαμε 4 άτομα λοιπόν στα συμπαθέστατα παιδιά στην Νέα Σμύρνη. Μας υποδέχτηκε η Ελπίδα (που κατά γενική παραδοχή είναι η προσωποποίηση της Amita Motion) και αφού πρώτα μιλήσαμε περί ανέμων και υδάτων, μιας και είχαμε φτάσει πολύ νωρίς, περάσαμε στο δια ταύτα. Τι είναι τελικά αυτό το μυστήριο δωμάτιο, που τοίχους έχει, αλλά όρια στη φαντασία δε βάζει; Επίσης… γιατί έφυγαν οι Ghostbusters και άφησαν τα backpacks τους εκεί μέσα; Φυσικά είναι το δωμάτιο όπου λαμβάνουν χώρα όλα τα VR σενάρια που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά. Τα backpacks, τα κράνη με τη μάσκα και τα δύο χειριστήρια συναποτελούν τον εξοπλισμό με τον οποίο οι ομάδες βιώνουν την ανεπανάληπτη αυτή εμπειρία. Ξεκινάμε…

Αρχικά δίνονται όλες οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις, οι οποίες btw είναι πάρα πολύ απλές. Μετά όλοι φοράμε τον εξοπλισμό και ύστερα από το calibration και τη σύντομη επίσκεψη στο template του απείρου, φορτώνει το σενάριο. Τα παίξαμε σχεδόν όλα, αλλά την εν λόγω εμπειρία θα την περιγράψω ως ενιαία για να μη γίνουν spoilers ή παρεξηγήσεις. Τα γραφικά είναι εκπληκτικά, τα περιβάλλοντα αληθοφανέστατα, η κίνηση απίστευτα ρεαλιστική και ανταποκρίσιμη και εδώ έρχονται να δέσουν και τα backpacks. Τι σημαίνει αυτό; Με τα backpacks και γενικότερα λαμβάνοντας υπόψιν κανείς το γεγονός ότι τα πάντα είναι ασύρματα, καταλαβαίνει ότι η κίνηση στο χώρο γίνεται χωρίς δεσμεύσεις και περιορισμούς. Το μόνο φυσικά που έχει κάποιος να προσέχει είναι τα πραγματικά όρια του δωματίου, τα οποία με τη σειρά τους διαφαίνονται με ιδιαίτερο και διακριτικό τρόπο ingame.

Όσον αφορά στους γρίφους: Εδώ αρχικά πρέπει να γίνει κάτι αντιληπτό. Τα VR σενάρια αποτελούν ένα συνονθύλευμα πολλών τρόπων διασκέδασης μαζί, συνεπώς δεν είναι ούτε καθαρά escape rooms, ούτε καθαρά video games. Είναι συνδυασμός, άρα μην περιμένετε κανονικό βαθμό δυσκολίας, ή πολυάριθμους γρίφους ή κάτι ανάλογο. Αντιθέτως, έχουν τη δυσκολία που τους αρμόζει, έχουν κατά κύριο λόγο tasks, οπότε αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκλήσεις που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι πρωτότυπες, πρωτόγνωρες και τρομερά διασκεδαστικές, σε βαθμό μάλιστα που δεν πάει το μυαλό σας. Ο GM βρίσκεται στο φυσικό χώρο μαζί σας και είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε είδους πρόβλημα και απορία. Επικοινωνείτε μαζί του με πολύ εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο, ή εναλλακτικά ακόμα πιο εύκολα, γκαρίζοντας, χεχε.

Το καταευχαριστηθήκαμε, το ζήσαμε, το βιώσαμε, επηρεαστήκαμε και το συστήνουμε με τα μπούνια. Να πάτε ασυζητητί, με χίλια, με κλειστά τα μάτια. Α και μια τελευταία συμβουλή, να παίξετε οπωσδήποτε με κοντομάνικο. Take my word for it!

 Κώστας Κανταρτζής (Irukandji),  180 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Μαρ 2019
  Φωτογραφία
Dragon Tower 21-Μαρ-2019