ERIC'S WILL

VANSA Escape Room  
   Ευρώτα 26, Αγιος Δημήτριος, 17342 - Εμφάνιση Χάρτη

   100 Λεπτά
   3 - 8
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

99,8%
1:40:00

  Βαθμολογίες
5,0 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

4 Αυγούστου 2020 μεσάνυχτα η θαρραλέα 3άδα έλαβε την διαθήκη του Έρικ και αποφάσισε να προσέλθει προς διεκδίκηση της κληρονομιάς.
Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό μπορώ να σας πω πως ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις που έχουμε πάρει όσον αφορά τα escape.
Όσα έζησα εκεί μέσα δεν νομίζω πως μπορώ να τα περιγράψω απλά με λέξεις αλλά θα προσπαθήσω. Ένα δωμάτιο που περίμενα απλώς να είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με κάποια jump scares εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου σε escape.
Θα ξεκινήσω με την εισαγωγή. Απευθείας είσοδος με πολύ ψαρωτική εισαγωγή που σε προϊδεάζει για το τι έχεις να τραβήξεις στη συνέχεια. Οι παρουσίες εκεί μέσα δεν βρίσκονται απλώς για να σε εμποδίσουν να πάρεις την κληρονομιά αλλά μάλλον για να σε βοηθήσουν να πάρεις τη καρδιά και τα πνευμόνια σου στο χέρι.
Ο χώρος πραγματικά τεράστιος, με την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε αληθινό σπίτι και όχι σε escape room. Όλα τα δωμάτια με πολύ ωραία διακόσμηση και φαινόταν πως σχεδόν όλα είναι αυτοσχέδια πράγμα που εκτιμήσαμε ιδιαιτέρως μιας και κάνουνε και το δωμάτιο πολύ ιδιαίτερο αλλά και φαίνεται πως έχει πέσει πάρα πολύ δουλειά, φαντασία και μεράκι.
Γριφολογικά, οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας, αν και φοβερά δύσκολο να τους λύσεις με το κλίμα που επικρατεί εκεί μέσα, όμως απόλυτα ξεκάθαροι στο τι πρέπει να κάνεις χωρίς να πρέπει να μπεις στο μυαλό αυτού που τους έφτιαξε. Ενθουσιάστηκα που υπήρχαν και τα κλασσικά λουκέτα αλλά και ωραίοι μηχανισμοί.
Πράγμα που επίσης εκτιμήσαμε ήταν πως οι βοήθειες δεν ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη, μας αφήναν να το ζήσουμε χωρίς να μας «τρέχουν», και είχαμε σε κάποια σημεία ακριβώς το «σπρωξιματάκι» που χρειαζόμασταν, και αρκετές φορές ο τρόπος που λαμβάναμε βοήθεια ήταν διαφορετικός και πρωτότυπος!
Το καλύτερο για το τέλος, το acting! Αυτοί εκεί μέσα δεν είναι με τα καλά τους, και φαίνεται πως γουστάρανε πολύ αυτό που κάνανε. Μας πεθάνανε κυριολεκτικά, από τη τρομάρα μας κάναμε όλο το σπίτι μπ***λο, βγάλαμε πόδια στη πλάτη και συρθήκαμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Ως γνήσιες αλανιάρικες κότες πάντα κοιτάμε σαν τρελοί γύρω γύρω και ψάχνουμε για περάσματα ώστε να έχουμε το νου μας, παρόλα αυτά δεν καταλαβαίναμε ποτέ από που μας πεταγόντουσαν, πολλές φορές χωρίς καν να έχουμε αντιληφθεί ότι βρίσκονται δίπλα μας ή πίσω μας… Πολύ ωραία jump scare και τα περισσότερα δεν είναι καθόλου μα καθόλου αναμενόμενα , σου έρχονται εκεί που δε το περιμένεις. ΄Επίσης είδαμε κάτι πολύ πρωτότυπο που δεν έχουμε ξαναδεί σε κανένα άλλο escape και μας ενθουσίασε!
Τελικά καταφέραμε να φύγουμε με την κληρονομιά (αν και ξυπόλητοι) και με ένα πνευμόνι λιγότερο!
Τα παιδιά στο τέλος όχι απλώς συζητήσιμα και φιλικά, φιλόξενα και με τρομερή φαντασία και ιδέες, καταλήξαμε να μιλάμε καμιά ώρα από escape μέχρι περί ανέμων και υδάτων!
Ένα δωμάτιο που όχι απλώς πρέπει να επισκεφτείτε όλοι, αλλά πιστεύω πως είναι και από τα λίγα στον χώρο που έχει replayability. Όσον αφορά τη δική μου ομάδα, στα περισσότερα escape κάτι μας ενθουσιάζει από εδώ , κάτι μας λείπει από εκεί και κάθε φορά εναλλάσσονται. Στο Eric’s Will πραγματικά θεωρώ πως βρήκαμε κάτι που τουλάχιστον στη δική μας ομάδα έχει όλα όσα θα θέλαμε σε όλους τους τομείς!
Καλό είναι να στηρίζουμε όλοι μας τέτοιες δουλειές ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν κίνητρα για τέτοια μοναδικά δωμάτια.
Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και ελπίζουμε να σας ξαναδούμε και στο Eric’s will και σε επόμενες δουλειές!
Υ.Γ. Συγνώμη για τη ζημιά στη γυψοσανίδα και νιώθω τυχερός που τελικά δεν πέρασα ολόκληρος από μέσα.

 Stelios Theotokis,  35 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Αυγ 2020
  Ομάδα
  Φωτογραφία
ERIC'S WILL