Athens Halloween Hunt 2021

Exit Now  
   Kινηματογράφος "Ζέφυρος", Τρώων 36, Αθήνα, 118 51 - Εμφάνιση Χάρτη

   150 Λεπτά
   3 - 8
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
Ψυχολογικό Θρίλερ
Εξωτερικού Χώρου
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

100,0%
2:30:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

AHH 2021 AHH 2021

  Βαθμολογίες
1,3 Μέτριο

Γρίφοι / Αποστολές

0,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

1,5

Προσωπικό / Gamemaster

2,0

Το μόνο θετικό σε αυτό το hunt, ήταν η δουλειά που είχε πέσει στα κουστούμια των ηθοποιών και το μεράκι τους.

Αν αυτή ήταν η οργάνωση του τρίτου hunt, δε θέλω να σκέφτομαι καν πως ήταν στα προηγούμενα.

Τώρα στα αρνητικά...

Ο χρόνος πρέπει να αφαιρεθεί στους γρίφους, οι γρίφοι ήταν αλληλουχίες εικόνων που θέλουν χρόνο και κάπου να κάτσεις με φως, πρέπει να μπει χάρτης, ή να είναι μία συγκεκριμένη διαδρομή, γιατί εξαιτίας των πάνω-κάτω δεν προλαβαίνεις όλους τους ηθοποιούς, τα επίπεδα δυσκολίας ήταν άκυρα (μπορούσαν να μπουν απλά 1 έως 3 αντί για 1 έως 6 και να ξεκινάνε στο 4) και ο Ζέφυρος εν μέσω πανδημίας ήταν ό,τι πιο ακατάλληλο. Χειρότερα και από μμμ. Επίσης η αλληλεπίδραση με τους ηθοποιούς (το hint και άντε μια φωτογραφία) ήταν σχεδόν μηδαμινή. Θα μπορούσαν πχ. να δίνουν ήπιες βοήθειες, αντί των άθλιων hints του app που αφαιρούν από τη βαθμολογία.

 Orestis Karelis,  99 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
2,2 Μέτριο

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

2,5

Δεν είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια να συμμετάσχω στα αντίστοιχα event που είχαν γίνει κι έτσι ανυπομονούσα να έρθει η μέρα του Athens Halloween Hunt 2021!! Θα αρχίσω με τον χώρο συγκέντρωσης των ομάδων, ο οποίος θα ήταν ωραίος και κατάλληλος για ένα τέτοιο event, αν δεν βρισκόμασταν εν μέσω πανδημίας. Κατά την γνώμη μου θα ήταν πιο σωστό να έμπαιναν μέσα στον χώρο μόνο 2 άτομα από κάθε ομάδα έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Θετικό ήταν το γεγονός ότι το hunt βασίστηκε σε μια εφαρμογή κινητού που σου έδινε την δυνατότητα να διαλέξεις την σειρά επίλυσης των γρίφων, να βλέπεις πόσος χρόνος απομένει και ήταν διαδραστική.

Αρνητικό και περιοριστικό θεωρώ ήταν ο συγκεκριμένος χρόνος που υπήρχε σε κάθε γρίφο με αποτέλεσμα να μην μας αφήνει να διαχειριστούμε όπως θέλουμε τον χρόνο των 150 λεπτών που είχαμε στην διάθεσή μου (μπορεί για ένα γρίφο να χρειαζόμασταν πχ. 5 λεπτά για να τον λύσουμε και για κάποιον άλλο 20). Επίσης η πλειοψηφία των γρίφων ήταν μέτριας και άνω δυσκολίας, μου άρεσαν αρκετά γενικά, αλλά για ένα τέτοιο event εξωτερικού χώρου που γίνεται μόνο με την χρήση κινητού δεν τους θεωρώ κατάλληλους. Ειδικά όταν συμμετέχουν άτομα νέα στον χώρο των escape room θα έπρεπε να υπάρχουν και γρίφοι μικρότερης δυσκολίας (δυστυχώς ακούσαμε ομάδα στον δρόμο να σχολιάζει ότι δεν είχε καταφέρει να λύσει σχεδόν κανέναν γρίφο). Τέλος παρατηρήσαμε όλοι στην ομάδα κάποια κολλήματα στην εφαρμογή σε όλη την διάρκεια του event.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να υπάρχει κάποιος χάρτης που να δείχνει που βρίσκεται κάθε ηθοποιός έτσι ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε την διαδρομή που μας βολεύει και να καταφέρουμε να δούμε όλους τους ηθοποιούς και τους extra γρίφους. Κάτι που δεν καταφέραμε γιατί αρκετό χρόνο τον σπαταλήσαμε πηγαίνοντας πάνω κάτω στους ίδιους δρόμους. Το σύστημα βοηθειών, όσες φορές θελήσαμε να το χρησιμοποιήσουμε, μας έδωσε πληροφορία που ξέραμε ήδη! (ακόμα δεν έχω καταλάβει για χάναμε μπαταρίες για κάθε hint εφόσον ανακοινώθηκε ότι το παιχνίδι θα είναι συνεργατικό!).

Οι ηθοποιοί, κατά την γνώμη μου, ήταν το δυνατό “χαρτί” του hunt αν και είχαν αρκετά περιορισμένο ρόλο. Μπράβο για τα φοβερά κουστούμια, το καταπληκτικό μακιγιάζ και την επαγγελματική συμπεριφορά, σχεδόν, όλων. Η ένσταση μου έγκειται στο γεγονός ότι η μόνη αλληλεπίδραση μαζί τους ήταν για να λάβουμε μια πληροφορία και μετά τελείωνε ο ρόλος τους στην ουσία. Πιστεύω θα έπρεπε ο ρόλος τους να είναι πιο αναβαθμισμένος, δίνοντας τους ας πούμε την δυνατότητα να διαχειριστούν εκείνοι τις βοήθειες προς τους παίχτες.

Τέλος, παρά την χαμηλή βαθμολογία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους ηθοποιούς που ξόδεψαν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο για να διοργανωθεί το Athens Halloween Hunt 2021.

 Tasos Papadopoulos,  107 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
2,2 Μέτριο

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

1,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,0
 Olga Martz,  75 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
2,3 Μέτριο

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0
 Costas Koutsikas,  24 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
2,2 Μέτριο

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

2,5
 Φωτεινή Παπαδοπούλου,  63 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
2,3 Μέτριο

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0
 Tasos Argyros,  34 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
  Φωτογραφία
Athens Halloween Hunt 2021