The Cursed Ship - Mary Celeste

No Escape - Escape Rooms  
   Γυμναστηρίου 17, Δάφνη, 17235 - Εμφάνιση Χάρτη

   100 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

  Δεν Απέδρασαν

  Βαθμολογίες
4,0 Πολύ Καλό

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Χθες το απόγευμα τρέξαμε να προλάβουμε το στοιχειωμένο καράβι πριν κλείσει οριστικά για να δώσει την θέση του στο νέο δωμάτιο της εταιρείας… και ποσό σωστά πράξαμε!! Ένα δωμάτιο τόσων χρόνων που όμως μπορεί με ευκολία να στέκεται ανάμεσα στα νεότερα και να υπερνικά πολλά από αυτά, χάρη στην ατμοσφαιρικότητα, την εκπληκτική διακόσμηση, τα ταιριαστά ηχητικά εφέ, τα υπέροχα περάσματα, τους έξυπνους γρίφους και την καλοδουλεμένη ροή του!
Εξαιρετικός και απόλυτα εναρμονισμένος με το θέμα, ο χώρος υποδοχής, αρκετά σκοτεινός, δροσερός και μυστηριώδης, ακριβώς όπως και η Margaret, που μας υποδέχτηκε, μας εξήγησε, λακωνικά, την υπόθεση και μας ενημέρωσε πως θα παρέμενε διακριτικά εκτός κάδρου, κατά την διάρκεια της αποστολής μας, ενώ οι βοήθειες θα μας δίνονταν μόνο εφόσον τις ζητήσουμε.
Ευρηματική η είσοδος μας στα άδυτα του καραβιού και πρέπει να παραδεχτώ πως χωρίς της παρότρυνση της συμπαίκτριας μου θα έμενα, για ώρα, απλά να παρατηρώ και να απολαμβάνω την, συνολικά, υπέροχη αισθητική του χώρου και τις όμορφες διακοσμητικές προσθήκες του! Οι λιγοστές και ξαφνικές εμφανίσεις ηθοποιού μαζί με τα ηχητικά και φωτιστικά εφέ συνέβαλλαν στην δημιουργία ενός, αναμενόμενα, αγχωτικού και ελαφρώς φοβικού κλίματος, υπενθυμίζοντας μας το που βρισκόμαστε και με τι είμαστε αντιμέτωποι, πέρα του χρονικού ορίου.
Οι έξυπνοι, μέτριας δυσκολίας, γρίφοι ήταν πολλοί στον αριθμό, με κάποιους, πραγματικά, απολαυστικούς, τα λουκέτα, επίσης, πολλά, όπως είναι αναμενόμενο για δωμάτιο τόσων ετών και κάποια tasks «τσιμπημένης» δυσκολίας. Τα περάσματα ωραία, ευρύχωρα, όπως άλλωστε και όλοι οι χώροι, βατά και πολύ ασφαλή, με ένα από αυτά να συνοδεύεται από έναν πρωτότυπο μηχανισμό που δεν είχαμε ξανασυναντήσει και μας εντυπωσίασε!
Αν και ήταν η πρώτη μας απόπειρα ως δυάδα σε escape room, καταφέραμε να αποδράσουμε με πίστωση μόνο 5-6 λεπτών και παρότι η διάρκεια του παιχνιδιού είναι 100’, όχι μόνο δεν κουραστήκαμε αλλά νιώσαμε κι οι δυο μας πως θα θέλαμε να συνεχίσουμε να το ζούμε για ώρες ακόμα!
Η game master μας γλυκύτατη κι ευγενική και είναι κρίμα που δεν είχαμε καθόλου χρόνο να της μιλήσουμε για την εμπειρία μας καθώς η επόμενη από εμάς ομάδα ήταν ήδη στον χώρο αναμονής. Με απόλυτη σιγουριά, παροτρύνουμε τους πάντες να επισκεφτούν το πανέμορφο καράβι και θα περιμένουμε το καινούριο δημιούργημα της εταιρείας, με πολύ ανεβασμένο πήχη προσδοκιών, μετά από αυτήν την απολαυστική μας απόδραση!

Σας ευχαριστούμε θερμά και πολλά συγχαρητήρια!!
Team: Archicrime D.E.

 Dimi Way,  36 Βαθμολογίες, Αυγ 2019
  Ομάδα
  Ονοματεπώνυμο
profile image Eva Kiousi
profile image Dimi Way
  Φωτογραφία
The Cursed Ship - Mary Celeste