WAR GAMES

Maze Games Argyroupolis  
   Geor. Papandreou 18, Argyroupoli, 164 51 - Show Map

   1 Hour
   2 - 6
  Video

94.8%
1:05:00

  Reviews
3.0 Good

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

3.0

Αρχίζοντας την συγκεκριμένη κριτική πραγματικά στεναχωριέμαι και ταυτόχρονα κάπου αναρωτιέμαι, τι μπορεί να πήγε λάθος,καθως έχοντας διαβάσει και τις προηγούμενες κριτικές εκ των προτέρων, δεν αναμέναμε αυτό που ακολούθησε.

Δεν έχω βάλει χαμηλή κριτική σε gm ποτέ, καθώς είτε δεν μας έτυχε κάτι παρόμοιο, είτε μπορούσαμε να κατανοήσουμε τις καταστάσεις. Δεν είμαστε ούτε η ομάδα με την τεράστια εμπειρία, αλλά ούτε και αρχάριοι ώστε να μην ξέρουμε κάποια πράγματα πως λειτουργούν, και δυστυχώς και στα δύο δωμάτια που παίξαμε b2b, υπήρχαν πολλά ντεφο από άποψη control και gaming.

Κλείσαμε το συγκεκριμένο δωμάτιο σχετικά τελευταία στιγμή (κατι ώρες πριν) ημέρα αργίας. Όταν φτάσαμε στο χώρο, το παιδί που καλουταν να κάνει τον ρόλο του gm ήταν αρκετά ευγενικό, παράπονο δεν εχουμε από άποψη συμπεριφοράς. Το πρώτο πράγμα που μας ρώτησε, είναι πως θέλουμε να παίξουμε όσο αφορά τον ρόλο του, αν δηλαδή θέλουμε να δίνει βοήθειες ή όχι.. Η συγκεκριμένη ερώτηση μας κακοφάνηκε λίγο, καθώς είναι λες και μας ρωτούσε πως θέλουμε να κάνει την δουλειά του, και αν εμμέσως πλην σαφώς, μπορεί να μην δίνει και την απαραίτητη σημασία στη ροή.. Από την μεριά μας απαντήσαμε ότι θέλουμε παρέμβαση όταν αντιλαμβάνεται ότι κάπου κολλάμε ή το πάμε λάθος, ωστόσο το αναφέρω καθώς ενώ είχαμε όλη την καλή διάθεση να παραβλέψουμε την συγκεκριμένη ερώτηση, καταλήξαμε να επιβεβαιωθουμε στη συνέχεια για αυτό που αρχικά πιστεύαμε.

Ηχητικά τα οποία έπεφταν σε λάθος χρονικές στιγμές, (πχ (spoiler)) και λύσεις οι οποίες ενώ ακολουθούσαμε την σωστή διαδικασία, δεν έπεφταν όταν έπρεπε με αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο και να φτάνουμε στο σημείο να ψάχνουμε για εν τέλη άλλη λύση, μόνο και μόνο για να ακούσουμε από τον gm να μας οδηγεί σε κάτι που εξαρχής προσπαθούσαμε, χωρίς να έχει αντιληφθεί τις απόπειρες μας (πχ (spoiler)).

Ακόμη, να σημειώσω εδώ, ότι στο δωμάτιο μπήκαμε με τα πράγματα μας, καθώς όταν ρωτήσαμε που μπορούμε να τα αφήσουμε, μας ενημέρωσε ότι τα παίρνουμε μέσα. Το να έχεις την ώρα που ψάχνεις στοιχεία μπουφάν και τσάντες πάνω στα αντικείμενα του χώρου δεν θα έλεγα ότι προσδίδει και ιδιαίτερο γόητρο. Στο τέλος δε (έχοντας παίξει 2 δωμάτια b2b) δεν έγινε καν λόγος για φωτογραφία. Θα πει κάποιος, "λεπτομέρειες", ωστόσο οι λεπτομέρειες είναι που συμβάλουν σε μια όμορφη εμπειρία.

Γριφολογικα το δωμάτιο κυμαίνεται σε εύκολους γρίφους, με ορισμένους να είναι λίγο πιο τσιμπημένοι, και πάντα όλοι μέσα στο concept του δωματίου κάτι το οποίο μας άφησε όμορφη εντύπωση. Δεν μπορούμε να μην καταγράψουμε ωστόσο ότι 1-2 ήταν πρόχειρα δομημένοι ή δεν λειτουργούσαν σωστά (πχ (spoiler), πάλι σπαταλωντας χρόνο να ψάχνουμε τι κάνουμε λάθος).

Είναι κρίμα σε εποχές όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και που ενώ ένα δωμάτιο είναι ωραίο - διότι αν εξαιρέσουμε τα παραπάνω, το βρήκαμε ευχάριστο- να υπάρχουν τέτοιες εμπειρίες που μπορεί να δίνουν λανθασμένη εικόνα. Επισήμανα το θέμα της αργίας καθώς θέλω να πιστεύω ότι ίσως έπαιξε ρόλο στην όλη εμπειρία που λάβαμε, χωρίς ωστόσο να το δικαιολογώ, καθώς το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Τέλος, θα ξανά αναφέρω ότι αρνητικοι γενικά στην εταιρία δεν είμαστε, θέλουμε πραγματικά να θεωρήσουμε ότι ήταν μια κακή μέρα, και θα επισκεφτούμε και το τρίτο δωμάτιο που απομένει.

 Danay Sa,  96 Reviews, Escaped, Jan 2022

Response from: Maze Games Argyroupolis
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας που δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Είναι αλήθεια ότι λόγω της αργίας, δεν μπορέσαμε να βρούμε τα κατάλληλα άτομα για να κάνουν το game mastering και δεν καταφέραμε να σας δώσουμε αυτό που με πολύ κόπο έχουμε καταφέρει να δώσουμε σε εκατοντάδες ομάδες που έχουν παίξει στο δωμάτιο.

Θα θέλαμε ειλικρινά να σας ζητήσουμε συγνώμη για την χαμηλού επιπέδου εμπειρία που είχατε, η οποία προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο που στοχεύουμε και έχουμε καταφέρει ως τώρα να προσφέρουμε.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτά και δεχόμαστε την κριτική σας.

Ήδη έχουν γίνει αλλαγές αλλά και συστάσεις ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Παρακαλώ εκλάβετε ως μεμονωμένο γεγονός την εμπειρία του ανεπαρκούς game mastering που είχατε και στα δυο παιχνίδια που παίξατε.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μας ενημερώσετε για την εμπειρία σας.

  Team
  Full Name
profile image Danay Sa
  Photo
WAR GAMES