Jungle Treasure

ESCAPE LAND  
   Petroupoleos 33 & Ioulianou 1, Ilion, 13121 - Show Map

   80 Minutes
   2 - 6
Action

98.1%
1:19:00
85.71%

  Reviews
4.5 Excellent

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.0

Επισκεφθηκαμε και εμεις με τη σειρα μας τη ζούγκλα της Τανζανιας. Η ατμοσφαιρα απολυτως ταιριαστη με το θεμα και προσωπικα απο τις ωραιοτερες για μενα. Θυμιζει σίγουρα ζουγκλα, με ομορφα σκηνικα, καταλληλα ηχητικα εφε και γενικα προσεγμενη διακόσμηση. Οι γριφοι του ποικιλουν σε δυσκολια οποτε σε γενικο βαθμο θα τους χαρακτήριζα μετριους. Ενας απο αυτούς ηταν αρκετα δυσνοητος για μας και απαιτεί μια συγκεκριμενη λογικη και μια σκεψη που χωρις την καταλληλη και αμεση καθοδηγηση πιθανώς να σπαταλήσεις αρκετο πολυτιμο χρονο, οπως και μας συνεβη. Οι μηχανισμοι του δωματίου με άφησαν ικανοποιημενη αρκετα, με εξαιρεση εναν που θελει ιδιαιτερη προσοχη στον τροπο εκτελεσης του για να μην ταλαιπωρηθειτε τσαμπα!
Ο gm μας φιλικοτατος και βοηθητικος γενικα αλλα με καποιες αστοχιες σε ορισμενες καθοδηγησεις, στο συντονισμο καθως και στη διαχειριση του χρονου. Φαγαμε μιση ωρα πανω απο τον εναν γριφο ,χωρις καποια ουσιαστικη βοηθεια, γιατι αλλιως "θα βγαινατε στα 20' " οπως μας ανεφερε, με αποτελεσμα να μας μενουν 5 λεπτα για να λυσουμε τους 3 τελευταιους γριφους(!)
Γενικα ειναι ενα ολοκαινουριο δωματιο οποτε καθε κριτική ειναι για καλο και μονο!

Υ.Γ. Φαουλ του προσωπικου για μενα αποτελεσε το γεγονος οτι ειχαμε κερδισει ενα τροπαιο για 20% εκπτωση σε επόμενο δωματιο της εταιρειας και μας δοθηκε η εξηγηση οτι αναφέρεται σε b2b χωρις να αναγραφεται πουθενα! Προφανως δε δωσαμε συνεχεια για τα λεφτα γιατι δεν ηταν εκει το point. Μπορει να ειχε και δικιο, αλλα καλο θα ηταν να φαινεται καπου γραμμενο ξεκαθαρα αυτο και να μην πρεπει ο καθενας να το φανταστει.

 Ιφιγένεια Θ.,  179 Reviews, Escaped, Feb 2020
4.2 Very Good

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

3.5

Βαζοντας σε μια ζυγαρια τα θετικα και τα αρνητικα απο τη σημερινη μας εμπειρια δυστυχως κερδιζουν τα αρνητικα. Μου φαινεται αδιανοητο να αφηνεις μια ομαδα με πανω απο 50 δωματια 32 λεπτα στον ιδιο γριφο με μονη βοηθεια "αυτο και αυτο δεν ειναι σωστα" και με μονη εξηγηση στο τελος του παιχνιδιου, ηταν ο πιο δυσκολος γριφος του δωματιου και αν σας βοηθουσα περισσοτερο θα βγαινατε και θα εμεναν 20'. Διευκρινιζω οτι πλεον ζηταμε μονοι μας βοηθεια, οπως και σημερα, οπου θεωρουμε οτι χρειαζομαστε, αλλα αυτο δε σημαινει οτι αν ο gm δει οτι η ομαδα ξενερωνει, βαριεται και ζηταει βοηθεια συνεχως για τον ιδιο γριφο δεν πρεπει να τη δωσει. Ο συγκεκριμενος γριφος για μενα ειναι κακος, δυσνοητος και επιδεχεται αρκετους τροπους λυσης. Ο σωστος τροπος ερχεται μονο μετα απο βοηθεια. Οπως και να χει, το να μεινουμε τα 50 απο τα 80 λεπτα του δωματιου σε 2 (!) γριφους και να εχουμε 5 λεπτα να ολοκληρωσουμε 3 γριφους, με αποτελεσμα προφανως να μην τους σκεφτουμε καθολου και να ζηταμε κατευθειαν βοηθεια σα να παιζουμε πρωτη φορα, μου φαινεται πολυ χειροτερο απο το να παιρναμε μια καποια ουσιαστικη βοηθεια και να βγαιναμε στα 20'. Η δικαιολογια που πηραμε εμενα με αφησε να πιστευω οτι αν καποια ομαδα βγει πολυ γρηγορα θα κανει το δωματιο να φανει ευκολο, κατι το οποιο δε βρισκω σωστο. Οι εμπειρες ομαδες ειναι λογικο να βγαινουν πιο γρηγορα απο τις πιο απειρες και εκει γινεται και η διαφοροποιηση αλλωστε. Ο gm απαντησε σε ολες μας τις ερωτησεις και ειχε διαθεση για συζητηση μετα το παιχνιδι, απλα εμενα δε με καλυψε.

Διαβασα σε ενα σχολιο οτι ενας μηχανισμος παραειναι ευαισθητος στη χρηση του και το επιβεβαιωνω πληρως. Σιγουρα θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερος χασαμε και εκει αρκετη ωρα χωρις λογο.

Την ωρα της πληρωμης, οταν ρωτησα αν το τροπαιο best detective που ειχαμε κερδισει στο orient express, που αφορα εκπτωση 20% στο επομενο δωματιο ισχυει, η απαντηση ηταν οτι ισχυει για b2b. Απαντηση η οποια ηρθε μετα απο καποια σκεψη και απαντηση την οποια δεχτηκα γιατι δεν ειχα ορεξη να ασχοληθω περισσοτερο για 3€, δεν ειναι εκει το θεμα. Το τροπαιο αυτο οταν το κερδισαμε μας ειπαν οτι ηταν επειδη βγηκαμε hintless με πανω απο 10' χρονο να απομενουν. Δηλαδη για να κερδισεις το 20% πρεπει να εισαι ο παπας της ρωμης; Ας δεχτουμε οτι ισχυει αυτο, καλο θα ηταν να αναγραφεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο τροπαιο οτι η προσφορα αφορα b2b ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ενω το τροπαιο αναφερει ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι αφορα επομενο δωματιο στο escapeland.

Το μεγαλυτερο αρνητικο ομως ηταν ενδοοικογενειακο, καθως ενω πηγαμε στη ζουγκλα σαν εμπειροι κλεφτες να βουτηξουμε το θησαυρο, οι δυο απ τους τεσσερεις, οταν ειδαν το χρονο στην κλεψυδρα να τελειωνει νοιαστηκαν περισσοτερο για την αποδραση και ξεχασαν πισω τους το θησαυρο. 😂

Στα θετικα, το δωματιο σα χωρος ειναι πα-νε-μορ-φος, τα σκηνικα τα λατρεψα και οι γριφοι περα απο εναν ειναι ολοι εναρμονισμενοι με το θεμα και πολυ καλοι. Τα περασματα επισης ειναι παρα πολυ ομορφα και ευφανταστα, οπως και οι μηχανισμοι. Ιδανικος αριθμος ατομων τα 3 ατομα, με μια καποια εμπειρια.

Τα αρνητικα σχολια ειναι καλοπροαιρετα και η βαθμολογηση του προσωπικου επιεικης μιας και το δωματιο ειναι ακομα καινουριο και σιγουρα επιδεχεται βελτιωσεις και σαφως μπορει απλως να πεσαμε σε μια κακη μερα. Οπως και να χει δεν ειμαστε απο τις ομαδες που κρατανε μονο τα αρνητικα και σε καμια περιπτωση δεν αντιπροτεινουμε το δωματιο. Θα επιστρεψουμε για τα υπολοιπα δωματια.

It's me mitsio Ο, Escaped, Feb 2020
  Photo
Jungle Treasure 9-Feb-2020