ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

G-Factor Group  
   Athinas 43-49, Kallithea, 17673 - Show Map

   100 Minutes
   2 - 4
Kids Friendly
Freedom Pass

78.2%
1:09:00
67.46%

  Reviews
4.7 Excellent

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν η δεύτερη επίσκεψή μας στο G-Factor Group μετά τα 7 Μυστηρια του Φαραώ και μας δικαίωσε εξίσου.

Το "Πωλείται Ελευθερία" είναι ένα ιδανικό δείγμα του πώς θα έπρεπε να είναι ένα escape room φυλακής.

Δεν έχει ούτε ένα λουκέτο, ενώ έχει συνολικά μόλις δύο "κωδικούς". Κάθε πρόοδος που γίνεται στο δωμάτιο προκύπτει μέσα από κάποια άκρως ρεαλιστικη διαδικασία που θα μπορούσε να συμβεί σε μια κανονική απόδραση.

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, εύκολα τα συναντά κανείς σε μια φυλακή, νόμιμα ή... παράνομα, ενώ ακόμη και ο τίτλος, που προσδίδει και μια ιδεολογική χροιά στην όλη υπόθεση, παίζει το ρόλο του.

Από τα παραπάνω, ήδη προκύπτει πως τα σκηνικά είναι αληθοφανή. Ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, οπότε 2-3 άτομα μάλλον είναι ιδανικά.

Τέλος, είναι από τις φορές που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στο GM. Ο ιδιοκτήτης και δημιουργός με τη διακριτική ευγένεια, την ειλικρινή μετριοφροσύνη και την εμφανή αγάπη για τα δημιουργήματά του, είναι από τους συμπαθητικότερους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στο χώρο των escape rooms και ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Δεν έχει βάλει σύστημα βοηθειών, δεν έχει βάλει οθόνες με χρόνο ή hints κι όμως η φωνητική του καθοδήγηση είναι ιδανική. Δε θα σου δώσει τη λύση στο πιάτο, όμως είναι σαφές ότι παρακολουθεί προσεκτικά το παιχνίδι και όταν χρειάζεσαι βοήθεια, θα πει μια μόνο πρόταση που πυροδοτεί την ιδέα που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις, χωρίς ασάφειες ή τυποποιημένα hints που μπερδεύουν.

Έτσι, αξίζει να πάτε τόσο για να περάσετε όμορφα, όσο και για να γνωρίσετε και το συμπαθέστατο ιδιοκτήτη, με τις ιδιαίτερες ιδεές και το μεράκι για όμορφα, χειροποίητα δωματια.

 Δημήτρης Βερλέκης,  118 Reviews, Escaped, Sep 2019
  Photo
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ