Ελιξήριον

Trapped Neos Kosmos  
   Pigasou 1 and Dimonaktos 9, Neos Kosmos, 11745 - Show Map

   70 Minutes
   2 - 4
Freedom Pass
1 Trophy

98.2%
1:10:00

  Reviews
4.7 Excellent

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αναζήτηση του φίλου μας οδήγησε τους "Κουμπάρους" στο βουνό Orana Gora ως που ξαφνικά βρεθήκαμε έξω από μια καλύβα... Ξέραμε πως έπρεπε να μπούμε μέσα,η ελπίδα να τον βρούμε δεν μας οδήγησε εκεί τυχαία...
Το "Ελιξίριον" είναι ένα γριφοδωματιο το οποίο δεν θα προσπαθήσει να σε εντυπωσιάσει ούτε με πολύπλοκους μηχανισμούς, props και εντυπωσιακά σκηνικά.Αντιθετως επικεντρώνεται -και πολύ καλά κάνει- στο να εντυπωσιάσει την κάθε ομάδα με τους γρίφους του όπως οφείλει να κάνει και με μια ιστορία η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά και είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
Σκηνογραφικά όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο ότι θα δείτε εκεί μέσα.Αληθοφανεια στους έξυπνα διαμορφωμένους χώρους ενός δωματίου το οποίο ενώ δεν είναι μεγάλο σε έκταση είναι τόσο έξυπνα διαμορφωμένο που σου δίνει την αίσθηση πως βλέπεις και κινείσαι σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό το οποίο πραγματικά είναι.
Με γρίφους οι οποίοι απαιτούν λογική, παρατηρικοτητα, συνεργασία και λίγο φαντασία σε κάποια σημεία δεν κουράζει στιγμή και η διάρκεια του είναι αυτή ακριβώς που πρέπει με όλα τα μέλη της ομάδας να έχουν και κάτι να κάνουν.Προτεινεται για 3αδες μέτριας εμπειρίας και πάνω χωρίς βέβαια αυτό να είναι κανόνας γιατί το Gamemastering δεν σε αφήνει χωρίς το απαραίτητο σπρώξιμο όποτε χρειάζεται με άμεσες και καίριες παρεμβάσεις χωρίς να σου δίνει την λύση στο πιάτο.
Ένα δωμάτιο το οποίο παίξαμε back2back με το "An old friend" και σίγουρα είναι VFM από μια εταιρία φιλόξενη που θα επισκεφθούμε πάλι για να τελειώσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε με "Experimentum IV" και "Nemesis"!!!

 Νίκος Κατηφες,  130 Reviews, Escaped, Oct 2021
  Photo
Ελιξήριον 23-Oct-2021