Mystic Project

Mystic Corporation  
   Chrisostomou Smirnis & Labrou Katsoni 85, Moschato, 18344 - Show Map

   2 Hours
   3 - 6
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

100.0%
2:00:00

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υπήρξαν πολλές στιγμές στην δημοσιογραφική πορεία των "Κουμπάρων" που βρεθήκαμε σε δύσκολες καταστάσεις.Ομως αυτό το οποίο ζήσαμε την Τετάρτη όταν πήγαμε να καλύψουμε την ανακατασκευή του πρώτου γριφοδωματιου που δημιουργήθηκε αρχικά τον 18ο αιώνα, στο κέντρο της Αθήνας ήταν κάτι το οποίο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας αρκετό καιρό!!!
Καταρχάς πρώτα απ' όλα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαιτερότητα του δωματίου σε ότι έχει να κάνει με το concept του και την όλη αισθητική.Εδω υπάρχει ξεκάθαρα μια εξέλιξη στον χώρο καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα περιβάλλον μοναδικό στον τομέα των escape rooms.Το Mystic είναι μια κατηγορία μόνο του σε ότι αφορά την αισθητική του και τους γρίφους του.Και αυτό γιατί ενώ σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια λέμε το σύνηθες "είχε γρίφους in concept" -το οποίο σε πάρα πολλά σαφώς και ισχύει- στο συγκεκριμένο έπρεπε να προσαρμοστούν οι γρίφοι με το περιεχόμενο,την εποχή και την ιδιαιτερότητα του χώρου.Φανταζει τρομερά δύσκολο να βγεις από την πεπατημένη και να συνδυάσεις άψογα ένα εντελώς νέο τύπο αισθητικής δωματίου με ένα μείγμα γρίφων το οποίο θα πρέπει να δένει αρμονικά με όλους τους χώρους και να μην σε αφήνει λεπτό να ξεφύγεις από την ψευδαίσθηση πως για 2 ώρες είσαι σε ένα μέρος,σε μια χρονική στιγμή που δεν έχεις ξαναζήσει.Και αυτό το καταφέρνει με άψογο τρόπο η "Mystic". Όλοι οι γρίφοι πανέξυπνοι,in concept όσο δεν πάει και αν υπάρχει παρατηρικοτητα δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την ομάδα.
Αντιθέτως θα την ενθουσιάσουν καθώς σχεδόν κάθε λύση γρίφου ανοίγει και από ένα πέρασμα στον πραγματικά τεράστιο χώρο που θα παίξετε.Περασματα πανέξυπνα, περάσματα τα οποία δεν υποπτεύεστε καν πως υπάρχουν και κάθε φορά σας οδηγούν ένα βήμα πιο κοντά στην απόδραση.Ολα τα σκηνικά, όλα τα αντικείμενα,ότι δείτε και με ότι θα αλληλεπιδράσετε αυτές τις 2 ώρες είναι πραγματικά ξεχωριστά.Εχει δωθεί τόση προσοχή στο στήσιμο,στην αναπαράσταση της εποχής που θα ζήσετε στο έπακρο μια εμπειρία μοναδική.Τα ηχητικά εφέ,η μουσική και οι ήχοι βοηθούν πολύ στην αίσθηση μοναδικότητας που διακατέχει το δωμάτιο και είναι άλλος ένας τομέας που δείχνει τον επαγγελματισμό του όλου εγχειρήματος.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν άραγε να συνδυαστούν και με κάτι άλλο αν θέλει κάποιος να απογειώσει κάτι το οποίο δείχνει ήδη αψεγάδιαστο; Φυσικά και μπορούν αν μιλάμε για το acting των ηθοποιών του "Mystic"... Κινηματογραφικό, επαγγελματικό, αγωνιώδες και ξεχωρίστο ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα.Οσες ώρες θα μπορούσε κανείς να γράψει για την ποιότητα των σκηνικών και του χώρου άλλες τόσες θα μπορούσε να σπαταλήσει και για τους ηθοποιούς του.Υπαρχουν στιγμές που ανήμποροι θα κοιτάτε ότι γίνεται μπροστά σας, στιγμές που για κάποιους ίσως θα είναι ότι καλύτερο έχουν δει σε escape room (προσωπικά έχει μια σκηνή τρελής αγωνίας για την ομάδα που διαδραματίζεται την οποία έβαλα στο top-3 του ότι πιο όμορφο και θεαματικό έχω δει ως τώρα στον χώρο) και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στην ομάδα και χωρίς ούτε μια φορά να βλέπουμε κάποιο φθηνό jumbscare ή κάτι το οποίο να ξεφεύγει από τα όρια του άψογου επαγγελματισμού που ήδη σας έχει προσφέρει το δωμάτιο καθώς παίζεται.
Στη συνέχεια, μετά το τέλος του δωματίου,από τον τρόπο αντιμετώπισης,την άψογη κουβέντα,τις ανταλλαγές απόψεων με τα παιδιά καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος γιατί αυτό το δωμάτιο με το καλημέρα έχει ξεχωρίσει.Μονο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν για αυτή την εμπειρία την οποία οραματίστηκαν και την πραγματοποίησαν με τόσο ξεχωριστό τρόπο.
Δεν μιλάμε καθόλου για ακόμη ένα δωμάτιο τραμπουκισμου,για ακόμη ένα δωμάτιο που θα σας πάρουν στο κατόπι και δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε.Αντιθετως μιλάμε για ένα δωμάτιο το οποίο θα σας προσφέρει τέτοια αγωνία, τέτοιο τρόμο και χτυποκάρδι σε ένα περιβάλλον που ούτε καν θα πιστεύετε πως κινείστε.
"Mystic" σε ευχαριστούμε για την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε και για το ότι πας τον κλάδο των escape rooms αρκετά βήματα μπροστά προς την κατεύθυνση που πρέπει να έχει.

 Νίκος Κατηφες,  129 Reviews, Escaped, Aug 2021
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εξαιρετικό δωμάτιο! Η εν λόγω εταιρεία ανέβασε τον πήχη ποιότητας πάρα πολύ ψηλά σε πολλούς τομείς.
Βασισμένο στην steampunk υποκουλτούρα, σε προδιαθέτει για κάτι πρωτότυπο, κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Θα συνιστούσα μια επίσκεψη στο όμορφο site της εταιρείας, ώστε να μπείτε ακόμη περισσότερο στο κλίμα πριν την επίσκεψη σας.
Φτάνοντας έξω από το σπίτι που φιλοξενεί το εν λόγω εγχείρημα, αρχίζεις να νοιώθεις ήδη την προσμονή να ξεκινήσει το παιχνίδι καθώς ο χώρος είναι βγαλμένος από άλλη εποχή (έχει στόρι το συγκεκριμένο σπίτι που στο τέλος τα παιδιά ρωτήστε να σας την αναφέρουν).
Όσο προετοιμασμενος και να είσαι διαβάζοντας την ιστορία του παιχνιδιού και ψάχνοντας λίγο παραπάνω τί σημαίνει steampunk, δεν περιμένεις να δεις αυτά που βλέπεις όσο εξελίσσεται το παιχνίδι. Ο κάθε χώρος αριστοτεχνικα φτιαγμένος με απίστευτη λεπτομέρεια, σε κάνει να θες να σταματήσεις για να παρατηρήσεις την αισθητική. Σκηνικά βγαλμένα αυτούσια από τον υπέροχο κόσμο του παιχνιδιού Syberia (όποιος δεν το γνωρίζει ας κάνει ένα Google search.Αξίζει ο λίγος χρόνος που θα αφιερώσει) σε μεταφερουν σε μια παραμυθένια και συνάμα τρομακτική πραγματικότητα, καθώς εξελίσσεται η ιστορία.
Το acting είναι υποδειγματικο (ειδικά δύο σημεία θα σας κάνουν να ανατριχιασετε και συγχρόνως να μην θέλετε να κλείσετε τα μάτια για να δείτε αυτό που διαδραματιζεται μπροστά σας και όχι μόνο), τα κοστούμια αντάξια της ποιότητας των σκηνικών και οι γρίφοι κυρίως παρατηρητικοτητας προσαρμοσμενοι στην ιστορία του παιχνιδιού.Τα περάσματα πολλά, όπως και οι χώροι και ειδικά ένα σημείο δεν το περιμένεις ότι είναι πέρασμα με τίποτα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα εξαιρετικά παιδιά (δημιουργούς/ιδιοκτήτες και ηθοποιούς) για αυτό το αριστούργημα που έχουν δημιουργήσει. Τέτοιες δουλειές πρέπει να υποστηριζονται για να δούμε και στο μέλλον αντίστοιχης ποιότητας δημιουργηματα.

 Ανδρέας Μαντικός,  24 Reviews, Escaped, Aug 2021
  Photo
Mystic Project 11-Aug-2021