THE SLAUGHTERHOUSE

Blind Alley  
   Ippokratous 20-22, Nikaia, 18450 - Show Map

   2 Hours
   3 - 8
Horror
Score
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Freedom Pass

99.2%
2:00:00

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν κάποιος έχει ζήσει από αρκετά κοντά την δημιουργία ενός δωματίου τρόμου, όταν έχει περιπλανηθεί μέσα στους χώρους του, έχει σταθεί προσηλωμένος παρατηρώντας λεπτομερώς τα σκηνικά, τα props, τα περάσματα, έχει ακούσει την μουσική, τότε ίσως μοιάζει λίγο υπερβολικό το να διστάζει, επί σειρά μηνών, να ξαναβρεθεί εκεί, αυτήν την φορά ως παίκτης. Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι ο ένας εκ των δυο ιδιοκτητών είναι πλέον καλός φίλος και συμπαίκτης σε δεκάδες αλλά δωμάτια απόδρασης, τότε μάλλον μοιάζει ανεξήγητη αυτή η αποφυγή και η διαρκής αναβολή.

Η γνωριμία με τον Χρήστο έγινε περίπου έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Slaughterhouse, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, με σκοπό την μελλοντική μας συνεργασία για την φωτογράφιση του δωματίου. Συζητώντας μαζί του για το concept και το όραμα του για αυτό το πρώτο του εγχείρημα στον χώρο των escape rooms και αναγνωρίζοντας την δίψα, την αστείρευτη ενέργεια και την χαρά ενός παθιασμένου παίκτη που μαζί με τον φίλο του Γιάννη, άδραξαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την δική τους ιδανική συνθήκη απόδρασης, ήμουν, ήδη, πεπεισμένη για την επιτυχία όλης αυτής της προσπάθειας.

Αν και τόσους μήνες μετά την φωτογράφιση του χώρου και μετά από τόση προσωπική, ψυχολογική προετοιμασία, όταν ήρθε η στιγμή να παίξω, ένιωθα το στομάχι μου σφιγμένο και τους παλμούς να ανεβαίνουν, πριν καν η πόρτα ανοίξει… και τελικά η διστακτικότητα μου είχε πραγματικούς λόγους ύπαρξης: Το Slaughterhouse είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα κορυφαία δωμάτια τρόμου, δράσης, επιβίωσης στην Ελλάδα, τόσο ρεαλιστικό, καλοσχεδιασμένο και αγχωτικό που, δύσκολα, άλλα δωμάτια αυτού του είδους μπορούν να συγκριθούν μαζί του.

Σε ένα δωμάτιο τρόμου, όπως άλλωστε και σε μια ταινία, τα σκηνικά δρουν καταλυτικά για την σωστή απόδοση της θεματολογίας και του ύφους, αλλά και αντίστροφα, τα σκηνικά γίνονται αποτελεσματικά κι επιτυχημένα μόνο όταν, τελικά, καταφέρνουν να αντανακλούν την αρχική δυναμική ενός τρομακτικού concept. Στην περίπτωση του δωματίου της ομάδας Blind Alley, η σημαντικότητα αυτής της αμφίδρομης σχέσης είναι παραδειγματική.

Το Slaughterhouse απλώνεται σε μια έκταση 400 τετραγωνικών, με αναρίθμητους χώρους και αδιανόητα περάσματα, όπου η φυσική και η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δοκιμάζεται συνεχώς και η καθαρή σκέψη, που απαιτείται για την επίλυση των καλοστημένων, έξυπνων, απολύτως in concept, γρίφων, αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Τα σκηνικά είναι τόσο πειστικά που σε «υποχρεώνουν» να ξεχάσεις την δική σου πραγματικότητα και να ζήσεις, στην κυριολεξία, αυτήν την περιπέτεια επιβίωσης. Είτε «χαμένος» μέσα σε απόλυτο σκοτάδι και καπνό, είτε περιπλανώμενος σε ικανοποιητικά φωτισμένους, αχανείς χώρους, προς όφελος των ασφαλών μεταβάσεων σου και την ανεύρεση στοιχείων και εφοδίων, η ατμόσφαιρα του «Σφαγείου» παραμένει εξίσου βαριά, έντονη κι αγωνιώδης. O ανατριχιαστικός ήχος, η horror μουσική επένδυση, οι κραυγές των καθ’ όλα εξαιρετικών ηθοποιών, τα ανελέητα jump scares καταφέρνουν να μετατρέπουν, συχνά, κάθε σου μικρό βήμα σε άθλο και αυτό το μικροκλίμα διαχέεται, ανακλάται, μετατοπίζεται, επιταχύνεται διαρκώς.

Η αγωνία, ο τρόμος και η ένταση που νιώσαμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έσβησαν σταδιακά και γλυκά με τα χαμόγελα, την ζεστασιά και τα αστεία όλων των συντελεστών, κατά την έξοδο μας, η οποία ήταν τόσο αγχωτική κι αγωνιώδης όσο και η είσοδος. Η εμπειρία αυτή χαράκτηκε στην μνήμη μας και γι’ αυτό ευχαριστούμε όλη την υπέροχη ομάδα Blind Alley για τα συναισθήματα που μας χάρισε...

Σας αγαπάμε παιδιά!! ❤️

 Dimi Way,  36 Reviews, Escaped, Nov 2019
  Photo
THE SLAUGHTERHOUSE