The Existence

OVERDOSE Escape Room  
   Eleutheriou Venizelou 48, Ilioupoli, 16344 - Show Map

   90 Minutes
   3 - 6
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

99.4%
1:14:00
98.05%

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ούτε 10 ώρες δεν έχουν περάσει από την στιγμή που είχαμε "Οι κουμπάροι" το ραντεβού με τον μεσίτη για εκείνη την έπαυλη στην Ηλιούπολη και θεωρούμε χρέος μας να ειδοποιήσουμε όλους εσας που σκέφτεστε να το επισκεφθείτε για μια υποψήφια αγορά πως για επίσκεψη ναι...αξίζει η αναθεματισμένη.Για αγορά από την άλλη...μόνο αν είστε εθισμένοι σε καταστάσεις τρόμου, ουρλιαχτών και σε επαφές τόσο στενές με τους υπόλοιπους που θα συγκατοικούν μαζί σας...Και όλο αυτό γιατί με την αγορά θα πάρετε πακέτο και ότι κυκλοφορεί εκεί μέσα...Και δυστυχώς δεν είναι ούτε ένας,ούτε δυο οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής της έπαυλης...Η οποία έπαυλη θα γίνει προσπάθεια να αναλυθεί παρακάτω όσο πιο περιεκτικά γίνεται...
Το "Existence" δεν θα σου δείξει καν από την αρχή οποιοδήποτε καλό πρόσωπο. Όταν θα χτυπήσεις το κουδούνι και ανοίξεις την πόρτα θα σκεφτείς πως ίσως τελικά ήταν λάθος το να κλείσεις αυτό το ραντεβού. Χωρίς χρονοτριβες η συνάντηση με τον μεσίτη ξεκινάει και μαζί με αυτήν 90 λεπτά τα οποία δεν είναι για περιήγηση αλλά για την όσο πιο άμεσα δυνατή απόδραση από εκεί μέσα.Ολο αυτό θα επιτευχθεί με την συνεργασία της ομάδας στο να ανοίξει λουκέτα και πόρτες και να λύσει γρίφους εύκολης προς μέτριας δυσκολίας.Και ναι, δεν γίνεται ακόμη μια φορά διαφορετικα σε ότι έχει να κάνει με την δυσκολία.Η ουσία και ο σκοπός αυτής της δημιουργίας είναι άλλος.Σε όλο αυτό τον τεράστιο χώρο της έπαυλης, από δωμάτιο σε δωμάτιο, από χώρο σε χώρο πραγματικά ποτέ δεν είστε μόνοι σας όσο και αν φαινομενικά κάτι τέτοιο δείχνει.Οι παρουσίες οι οποίες ξεκάθαρα δεν σας θέλουν εκεί μέσα δεν αφήνουν την ομάδα σε ησυχία.Ειναι από τα δωμάτια στα οποία ως ομάδα έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής μέσα σε 90 λεπτά -ίσως- τα περισσότερα "ντου".Οι ηθοποιοί εκεί μέσα έχουν άψογο συγχρονισμό, ξεκάθαρη αίσθηση και άποψη του τι τρόμο θα προσφέρουν καθώς δεν υπήρξε στιγμή που όλος αυτός ο τρόμος δεν ήταν παράλληλα και ασφαλής. Είναι κάτι το οποίο αξίζει να αναφερθεί γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό σε ένα δωμάτιο τρόμου να υπάρχει η ασφάλεια τόσο για τους παίκτες όσο και από τους ίδιους τους ηθοποιούς με το acting τους.Καθως προχωράτε την ιστορία και θα ανακαλύπτετε σταδιακά το τι έχει συμβεί στην έπαυλη θα γίνετε κομμάτι της.Πολύ σημαντικό το οποίο εκτιμήθηκε από την ομάδα μας.Δεν θα μπείτε σε έναν χώρο απλώς για να τρομαξετε. Έχει background όλο αυτό, έχει γρίφους απολύτως in concept και δεν βγαίνεις στιγμή από το mood. Είχαμε καιρό να απολαύσουμε δωμάτιο τρόμου με συγκεκριμένη συνοχή και ιστορία και να ξέρουμε απολύτως τι κάνουμε και γιατί.
Ο ηχητικός τομέας σωστός, δυνατός και καταφέρνει να σε τρομοκρατήσει σε συνδυασμό με τις παρουσίες. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι και η επικοινωνία της ομάδας με τον (ύπουλο) μεσίτη και δόξα τον Ύψιστο ήταν ξεκάθαρη, καίρια σε σημεία που χρειαζόταν και άμεση. Το Gamemastering ήταν υποδειγματικό και ξεκάθαρα καρφωμένο πάνω στην ομάδα. Το δωμάτιο για να το ζήσεις σε όλο του το μεγαλείο και με όλο τον τρόμο τον οποίο προσφέρει προτεινεται ομάδα 3 ατόμων με max 4.Αλλά πιστέψτε μας η 3αδα θα ζήσει μια εμπειρία φοβερή.Θα αγκαλιαστειτε, θα τρέξετε, θα ουρλιαξετε και σε κάποιο σημείο από την αγωνία με έναν μηχανισμό θα ζήσετε μια ψιλοκατασταση πανικού που ήταν προσωπικά το αγαπημένο μου σημείο του δωματίου.
Ιδιαίτερη αναφορά εννοείται πως πρέπει να γίνει σε όλο το προσωπικό της "Overdose" το οποίο όχι μόνο αγαπάει αυτό το οποίο κάνει αλλά έχει και τόσο επαγγελματισμό και μια παιδεία την οποία εκτιμήσαμε ιδιαίτερα.Το δωμάτιο μόλις χθες έκλεισε ένα μήνα αλλά είναι τόσο ολοκληρωμένο σε όλα του που φαντάζει λες και τρέχει όχι μήνες αλλά πάνω από χρόνο. Το μεράκι και το πάθος των παιδιών για τα escape rooms έχει μεταφερθεί στο "Existence" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συνοψίζοντας λοιπόν όπως καταλάβατε "Οι κουμπαροι" δηλώνουν ενθουσιασμένοι γιατί συναντήσαμε ως ομάδα όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θέλουμε να βλέπουμε σε όλα τα escape rooms του είδους:
👉Ιστορία
👉Acting τόσο τρομακτικό και παράλληλα προσεκτικό και
👉Χώροι άνετοι που θα βοηθήσουν στο gameplay του δωματίου
Όταν ένα δωμάτιο σου προσφέρει όλα τα παραπάνω και σε γεμίζει τόσο πολύ δεν χρειάζεται ούτε καν να ψάχνεις να κόψεις μισό αστέρι από εκεί και μισό από εδώ για να φανείς αντικειμενικός ή δίκαιος με ενδεχομένως αλλα δωμάτια στα οποία έχεις βάλει 5αρι.Το άριστο σε κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό και έχει να κάνει με όλο αυτό το συναίσθημα το οποίο σου προσφέρει στο τέλος. Και στην δική μας περίπτωση ήταν τόσο εντονο αυτό το συναίσθημα στο τέλος όσο και η βαθμολογία. 5αστερο δωμάτιο για 5αστερες καταστάσεις!!!

 Νίκος Κατηφες,  130 Reviews, Escaped, Nov 2019
  Photo
The Existence 8-Nov-2019