Wake Up

Station 33 Escape Rooms  
   Chomatianou 33, Athens, 10439 - Show Map

   130 Minutes
   3 - 5
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Freedom Pass

94.9%
2:15:00

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η χαρά των "Κουμπάρων" ήταν απερίγραπτη όταν επιτέλους φτάσαμε χθες βράδυ στον σταθμό Λαρίσης για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας το οποίο ήταν προγραμματισμενο καιρό τώρα. Εξίσου απερίγραπτη όμως ήταν και η απογοήτευση μας όταν για έναν περίεργο λόγο το τρένο είχε ήδη αναχωρήσει και μάλιστα 2 ώρες πριν το προβλεπόμενο. Μοναδική λύση;Η χειρότερη που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε, βασικά.
Να περάσουμε την βραδιά μας στον παλιό ξενώνα της μητέρας του σταθμαρχη...Μια βραδιά η οποία μας οδήγησε σε ότι πιο εντυπωσιακό έχει να επιδείξει σήμερα ο χώρος των escape rooms...
Το "Wake up" βρίθει με το πρώτο σας βήμα εκεί μέσα από άριστο επαγγελματισμό. Άψογη σκηνογραφία, ρεαλιστικοτατος χώρος, acting υψηλοτατου επιπέδου. Και εκεί που το παιχνίδι-νομίζεις- ότι ξεκινάει σου κλείνει τόσο απρόβλεπτα το μάτι σαν να σου λέει "Αυτό εδώ που βλέπετε δεν είναι τίποτα...Παρακαλώ ελάτε γιατί καλά τα προεόρτια αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε...".Και παθαίνεις σοκ...Μια εισαγωγή λοιπόν η οποία λειτουργεί ως prequel της κύριας εισαγωγής σου δίνει να καταλάβεις ότι τα επόμενα 135 λεπτά βαθύ ύπνου θα σου μείνουν αξέχαστα και δύσκολα θα ξεπεραστούν. Και δεν πέφτεις έξω. Και αυτό επειδή όλα αυτά τα οποία ζείτε, οι μηχανισμοί οι οποίοι έχουν στηθεί, οι χώροι οι οποίοι σχεδόν κυριολεκτικά δεν τελειώνουν ποτέ και το acting το οποίο θα βιώσετε δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως ζείτε μια από τις δυνατότερες εμπειρίες σας σε escape room.
Σημαντικοτατο κομμάτι κάθε δωματίου και ειδικά τρόμου για εμας είναι η ιστορία την οποία θα σου προσφέρει και θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι είσαι κομμάτι της.Στο "Wake up" λοιπόν, η ιστορία και η υπόθεση του είναι εξίσου δυνατό κομμάτι με όλα τα υπόλοιπα τα οποία θα αναφερθούν παρακάτω. Ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα και σας βάζει αριστοτεχνικά μέσα στο όλο κλίμα το οποίο σταδιακά ανακαλύπτετε.
Οι γρίφοι του δωματίου προσωπικά ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη και αυτό για 2 λόγους. Επειδή έχουν για δωμάτιο τρόμου αυξημένο επίπεδο δυσκολίας και επιτέλους ικανοποιεί και ομάδες οι οποίες θέλουν λιγάκι παραπάνω να παιδευτουν και επίσης επειδή σε αρκετές περιπτώσεις ο συνδυασμός των μηχανισμών για την επίλυση γρίφου σε αφήνει για 5-6 δευτερόλεπτα με τον στόμα ανοιχτό. Ειδικά ένας γρίφος φτάνει την ήδη ανεβασμένη ποιότητα σε δυσθεώρητα ύψη με αυτό το οποίο θα δείτε...
Οι οποίοι μηχανισμοί...Τι να περιγράψει και να πρωτογραψει κάποιος για αυτούς;Πράγματα που δεν τα περιμένετε, εφέ τα οποία εντυπωσιάζουν και μια αλληλεπίδραση με αυτούς που όμοια της δεν νομίζω πως έχουμε ξαναζήσει. Δεν είναι υπερβολή το ότι σχεδόν κάθε ένας από τους διψηφιους σε αριθμό χώρους θα σας προσφέρει μηχανισμό ο οποίος το λιγότερο θα σας ικανοποιήσει.
Το mode το οποίο επιλέξαμε ήταν σαφέστατα το ψυχολογικό θρίλερ με ηθοποιό το οποίο είναι και το μοναδικό το οποίο θα σας δώσει να καταλάβετε την αίσθηση και την άψογη ποιότητα του δωματίου. Ανελέητες και εύστοχες εμφανίσεις όλων των ηθοποιών, σημεία στα οποία δεν ξέρεις που να σταθείς που να κρυφτείς και που να τρέξεις και κραυγές οι οποίες βγαίνουν αβίαστα από την ομάδα. Σε μια εξαιρετική ροή gameplay η ομάδα ζει έναν τρόμο τόσο εφιαλτικό και συγχρόνως εθιστικό που ενθουσιάζει.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το Gamemastering δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Εύστοχες παρεμβάσεις, καθαρές και χωρίς χρονοτριβες εκεί που χρειαζόταν. Και δεν γίνεται αλλιώς γιατί τόσο ο αριθμός όσο και η σχετικά αυξημένη δυσκολία γρίφων για δωμάτιο τρόμου θα κάνει την επικοινωνία σας αναγκαία σε κάποια σημεία.
Αφού μετά κόπων, βασάνων,αυξημένου τρόμου και ενθουσιασμό μικρού παιδιού σε κάθε στιγμή του δωματίου καταφέραμε να ξυπνήσουμε η χαρά μας ήταν ακόμη πιο έκδηλη τόσο από την ανακούφιση όσο και από την γνωριμία μας με τα παιδιά του Station 33 Escape Room .Όλο αυτό το οποίο έχει στηθεί εκεί μέσα είναι άξιο θαυμασμού και συγχαρητηρίων.Ολοι τους με διάθεση και όρεξη για ανάλυση, κουβέντα και με ιδιαίτερη χαρά να μάθουν σε ότι έχει να κάνει με το αριστούργημα το οποίο έχουν στήσει και όχι μόνο. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει ως escapers το μέλλον για τα δωμάτια απόδρασης αλλά προς το παρόν...
Το μέλλον είναι εδώ, στο σταθμό Λαρίσης, στον ξενώνα της αγαπημενης μητέρας...
Ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά τα οποία βιωσαμε!!!

 Νίκος Κατηφες,  129 Reviews, Escaped, Nov 2019
  Photo
Wake Up 29-Nov-2019