Μέγιερ ή σύγχρονος Φρανκενστάιν

MysterioCity  
   28is Oktovriou 9, Nea Penteli, 152 39 - Show Map

   1 Hour
   2 - 6

100.0%
1:00:00

  Reviews
4.3 Very Good

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0
 Ελένη Καρτσωνάκη,  12 Reviews, Escaped, Mar 2019
4.7 Excellent

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

"Ο,τι πληρώνεις παίρνεις!" λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως το συγκεκριμένο δωμάτιο αποτελεί λαμπρή εξαίρεση!

Από την υποδοχή ακόμη, η υπέροχη ιδιοκτήτρια και GM Λίνα, θα σας δώσει με αρκετά θεατρικό τρόπο μια ιδέα, για το τι θα αντιμετωπίσετε στη συνέχεια.

Πρόκειται για ένα απλό, βατό και πλήρως "χειροποίητο" δωμάτιο πρώτης γενιάς, με όμορφους γρίφους κλιμακούμενης δυσκολίας, που διαδραματίζεται όπως λέει και η περιγραφή, στο σπίτι του γιατρού Μέγιερ.

Έτσι λοιπόν, βρίσκεσαι πράγματι μέσα σε ένα σπίτι (κυριολεκτικά) που χωρίς να έχει τρομερά σκηνικά και ιδιαίτερα εφέ, πείθει πλήρως για το σενάριο του.

Η ιστορία που διαδραματίζεται μέσω των στοιχείων που βρίσκονται στην πορεία είναι απλή, κατανοητή και χρήσιμη για να προχωρήσεις σε ορισμένα σημεία, ενώ στο τέλος καταλήγεις να... "πρωταγωνιστείς" ο ίδιος!

Οι δε γρίφοι είναι όλοι λογικοί και σαφείς, σε μια ισορροπημένη μοιρασιά μεταξύ λουκέτων και όμορφων, χειροποίητων μηχανισμών, οι οποίοι αντικαθιστούν όμοιους τυποποιημένους που συναντά συχνά κανείς σε άλλα δωμάτια.

Μοναδικό "αρνητικό", αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, το ότι βρίσκεις από την αρχή αρκετά στοιχεία που χρειάζονται αργότερα και θέλει λίγα λεπτά να τα ξεμπλέξεις και να βρεις τι χρειάζεσαι για αρχή και τι όχι.

Τα δύο highlights του δωματίου είναι ένας υπέροχος 3D-printed "μηχανισμός" για τον οποιο η Λίνα θα σας προϊδεάσει από την εισαγωγή και η όμορφη αναμνηστική έκπληξη που θα σας ετοιμάσει στο τέλος!

Της προτείναμε μερικές "κουλές" ιδέες που μας ήρθαν όσο παίζαμε το δωμάτιο, για κάποιους γρίφους και αντικείμενα του χώρου που θα μπορούσαν να συνθέσουν έξτρα μηχανισμούς ή να αντικαταστήσουν κάποιους υπάρχοντες και ενθουσιάστηκε. Αν αυτές ή κάποιες όμοιες προσθήκες πράγματι μπορέσουν να υλοποιηθούν, τότε θα μιλάμε για ένα tiny Paradox.

Εν κατακλείδι, χωρίς να έχει κάτι φοβερά πρωτότυπο που δε θα συναντήσετε αλλού και χωρίς να είναι το καλύτερο δωμάτιο που θα παίξετε ποτέ, είναι ένας χώρος με πολύ όμορφη ροή και γρίφους, που έχει φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι και σίγουρα είναι το καλύτερο value for money δωμάτιο που θα συναντήσετε αυτή την εποχή, με 8€ ανα παίκτη Τρίτες και Τετάρτες, ακόμη και για ομάδες των δύο!

Δύο πήγαμε κι εμείς και αυτό ακριβώς συνιστούμε σε όλους, καθώς είναι ιδανικό δωμάτιο για να απολάυσεις παρέα με ένα φίλο ή το ταίρι σου, μιας και είναι βατό από δύο άτομα, ακόμη κι αν δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

 Δημήτρης Βερλέκης,  123 Reviews, Escaped, Mar 2019
  Photo
Μέγιερ ή σύγχρονος Φρανκενστάιν