Ελιξήριον

Trapped Neos Kosmos  
   Pigasou 1 and Dimonaktos 9, Neos Kosmos, 11745 - Show Map

   70 Minutes
   2 - 4
Freedom Pass
1 Trophy

98.2%
1:08:00
71.17%

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα υπέροχο διαμαντάκι από το πουθενά!

Συνοπτικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι με έντονο σενάριο, αρχή, μέση και τέλος, στο οποίο γίνεστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα θα μπορούσαν να φτιάξουν ωραίο γνωμικό: "Ελιξήριον, μέτρον άριστον". Όλα είναι απλά, μα απολύτως πειστικά και ταιριαστά. Χωρίς καμία υπερβολή καταφέρνουν να σε βυθίσουν στην ιστορία και να τη ζήσεις.

Οι γρίφοι από την άλλη μεριά, έχουν κι αυτοί τις εκπλήξεις τους. Από έναν αριθμό δωματίων και μετά, η λογική πολλών γρίφων συναντάται ξανά και ξανά. Με εντυπωσίασε το γεγονός λοιπόν, οτι συναντήσαμε τρεις γρίφους που δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί ως προς τη λογική τους και ήταν και οι τρεις πολύ ωραίοι!

Τέλος η GM συνόδευσε το "παραμύθι" με την κατάλληλη καθοδηγητική αφήγηση, διατηρώντας το immersion.

Ο χώρος είναι ιδανικός για ομάδες των δύο. Ακόμη και τρεις, θα αναγκαστείτε σε ορισμένα σημεία να μην το ζήσετε εξίσου και είναι κρίμα. Δεν πρόκειται για δωμάτιο που θα βάλετε στο top 10 σας αν είστε βετεράνοι του αθλήματος, αλλά πρόκειται για μια εμπειρία που θα σας χορτάσει όσο λίγες και σίγουρα θα μπει στα δωμάτια που θα προτείνετε σε όλους.

Αν πάτε δύο λοιπόν όπως προτείνω, μην υποτιμήσετε το Ελιξήριον, γιατί αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση απ'οσο πιστεύετε. Έστω και σε έναν γρίφο να κολλήσετε λίγο παραπάνω, θα είστε στο όριο χρονικά. Πηγαίνετε να το ευχαριστηθείτε!

 Δημήτρης Βερλέκης,  123 Reviews, Escaped, Aug 2021
4.8 Excellent

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Διασκεδαστικό δωμάτιο με αρκετούς πρωτότυπους γρίφους και πειστική, παραμυθένια ατμόσφαιρα. Είναι ένα από τα παιχνίδια που έχουν έντονη ιστορία και οι παίκτες παίρνουν μέρος σε αυτή με τον πιο θεατρικό τρόπο. Οι χώροι είναι αρκετά στενοί, ενώ παράλληλα οι γρίφοι δεν είναι εύκολοι, οπότε είναι ιδανικό για έμπειρες ομάδες των δύο. Η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική.

 Ελένη Καρτσωνάκη,  12 Reviews, Escaped, Aug 2021
  Photo
Ελιξήριον