Woman in Black

COVEN ESCAPE ROOMS  
   Sapfous 143, Kallithea, 17675 - Show Map

   105 Minutes
   2 - 6
Horror
Actor
Psychological Thriller

100.0%
1:36:00
76.31%

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η αλήθεια είναι πως υπήρχε μια υπόθεση για τους "Κουμπάρους" η οποία έπαιρνε συνεχώς αναβολές αλλά αποφασίσαμε πως το ταξίδι στο Grithin Gifford έπρεπε να γίνει χθες βράδυ. Ήταν η ώρα να πάμε στο χωριό, να βρούμε το παλιό αρχοντικό και να πάρουμε στα χέρια μας την διαθήκη...Επίσης,χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες,αβιαστα και σχεδόν ομόφωνα ήταν και αυτή η ώρα η οποία θα άλλαζε ριζικά το Νο1 μας σε δωμάτιο τρόμου...Γιατί ναι, το "Woman in black" είναι αυτή τη στιγμή ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορεί να ζήσει κάποιος.
Όλα ξεκινάνε όμορφα και ωραία σε αυτό σας το ταξίδι.Αφου ο συμπαθέστατος αλλά λιγάκι αινιγματικός δικηγόρος μας δίνει τις πληροφορίες σχετικά με το που πάμε, τι πρέπει να κάνουμε και τι περιμένει από εμάς όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουμε οι δικηγόροι για το χωριό και να επιστρέψουμε με την διαθήκη.Φυσικα και όλο αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό γίνεται αντιληπτό όταν με το καλό (σχήμα λόγου το "καλό",trust me...😶) φτάσετε στο χωριό.Δεν έγινε κάποιο συντακτικό λάθος...Ταξιδεύετε για το χωριό και φτάνετε σε αυτό και εκείνη ακριβώς τη στιγμή όταν αντικρυσετε όλο αυτό που θα δείτε θα καταλάβετε 2 πράγματα...Το πρώτο είναι πως εδώ τα πράματα δεν είναι και τόσο καλά μαλλον και το δεύτερο πως ίσως θα ξεκινήσει η καλύτερη εμπειρία σας σε escape room...-το οποίο "ισως" εκείνης της στιγμής στο τέλος δίνει την θέση του αβασανιστα στην απόλυτη βεβαιότητα πως "Ναι,την εζησα"-Οπως λοιπόν δεν υπάρχουν λόγια για τις υπόλοιπες κατηγορίες που θα αναλυθούν παρακάτω, έτσι δεν υπάρχουν λόγια πρώτα απ'όλα για τα σκηνικά,την διαρρύθμιση, την αληθοφάνεια, την αίσθηση την οποία αποκομιζετε με το που πατάτε το πόδι σας στο χωριό. Ένας καταιγισμός οπτικοακουστικης πανδαισίας με ότι συμβαίνει παντού ο οποίος σου κόβει την ανάσα. Η ίδια ποιότητα και τα ίδια συναισθήματα σας ακολουθούν και δεν σας αφήνουν στιγμή καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού σε όποιον από τους πολυάριθμους χώρους εντός και εκτός της έπαυλης χρειαστεί να περάσετε, να επιστρέψετε, να πάτε, να περπατήσετε. Επαγγελματισμός και πάνω απ'όλα απολύτως δικαιολογημένο το γιατί αυτό το δωμάτιο άργησε να μας υποδεχθεί σε σχέση με την πρώτη του ανακοίνωση πως ετοιμάζεται.Οι 13 μήνες δουλειάς εκεί μέσα φαίνονται σε κάθε τι που βλέπετε ,που αγγίζετε, που βιώνετε ως παίκτες.
Όλα αυτά τα θαυμαστά πράματα λοιπόν που σας βομβαρδιζουν εκεί μέσα στήνουν ένα αριστοτεχνικό και απολύτως ταιριαστό, συγχρονισμενο και άψογο γαϊτανάκι αρτιότητας γύρω από το μεγάλο ατού του χώρου το οποίο φυσικά είναι η πρωταγωνίστρια του δωματίου.Η κινησιολογία της, η εμφάνιση της,το παρουσιαστικό της και μόνο αρκεί για να σας κόψει τα πόδια και να σας πετάξει έξω τις φωνητικές σας χορδές.Θα σας αιφνιδιάσει, θα σας παρατηρεί σε ανύποπτες στιγμές, θα σας κάνει να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι μια αγκαλιά προς τους συμπαίκτες σας...Παίρνει τον τρόμο και τον πάει σε άλλα επίπεδα απλώς και μόνο με την εμφάνιση και την κίνηση της.Ο ορισμός της τελειότητας και του επαγγελματισμού.Ολα αυτά σε έναν άρτιο συγχρονισμό ήχου και φωτισμού ο οποίος σε αντίθεση με αρκετά δωμάτια δεν σε κουράζει στο παραμικρό με πολύ σκοτάδι ή με ελάχιστο φως όταν δεν χρειάζεται.
Κατά την διάρκεια του gameplay θα καταλάβετε το ποσό άψογα είναι στημένο και το ίδιο το δωμάτιο ως ροή...110 λεπτά χωρίς ίχνος "κοιλιάς",με γρίφους οι οποίοι είναι μεσαίας δυσκολίας ώστε να μπορέσει ο κάθε escaper να βιώσει αυτό το οποίο έχει να του προσφέρει απλόχερα και γενναιόδωρα η δημιουργία της "Coven".Αλλα και οπου κολλήσετε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Gamemastering ειναι τόσο άμεσο και ξεκάθαρο που και εκεί ακόμα φαίνεται η τελειότητα και η προσοχή που δόθηκε σε κάθε τι στο δωμάτιο.Θα τρέξετε,θα τρομαξετε, θα λύσετε, θα ανοίξετε περάσματα, θα κρυφτείτε, θα πισωπατησετε από τον τρόμο, θα κοκαλωσετε, θα τιναχτειτε ...Με λίγα λόγια θα ζήσετε πραγματικά έντονες στιγμές σε ένα απολύτως ασφαλές, ελεγχόμενο περιβάλλον με ένα προσεκτικοτατο υποδειγματικό acting.
Μια ακόμη ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε ως ομάδα στην ιστορία και ειδικότερα στην κορύφωση του δωματίου. Έχουμε πολλές φορές αναφέρει πως ως ομάδα μας ενδιαφέρει πολύ να γνωρίζουμε σε κάθε escape room τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Στο "Woman in black" λοιπόν συναντήσαμε τον ορισμό της σωστής ιστορίας και ροής. Από την αρχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό αισθάνεσαι κομμάτι του δωματίου, κομμάτι της πλοκής και έχεις πραγματική αγωνία για την ολοκλήρωση και την λύση αυτού του οποίου πρέπει να κάνεις.Με ένα φινάλε κινηματογραφικό, αγχωτικό και αντάξιο της υπέρτατης αυτής εμπειρίας, δεν θα μπορούσε απλώς να ολοκληρωθεί με άλλο τρόπο αυτό το μοναδικό ταξίδι.
Το προσωπικό της εταιρίας ιδιαίτερα φιλικό,φιλόξενο και με αγάπη γι αυτό το οποίο κάνουν.Ήθελαν να μάθουν το οτιδήποτε δεν μας άρεσε στο δωμάτιο και μας έκανε εντύπωση επειδή δείχνει επαγγελματισμό και προσήλωση στην δουλειά τους.Αναλυσαμε πολλά πράματα για την δημιουργία τους, μάθαμε πράματα που θέλαμε για το δωμάτιο, εκφράσαμε τον θαυμασμό μας και δεν μπορούσαμε παρά να τους δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για το επίτευγμα αυτό.
Το "Woman in black" είναι μια εμπειρία πέρα από ότι γνωριζουμε.Θα σας κάνει να αναθεωρήσετε κορυφές, top-3 και ότι έχετε ζήσει ως τώρα σε δωμάτια απόδρασης.Σε γραπωνει δυνατά και σε παταει κάτω με την αρτιότητα την οποία επιδεικνύει σε κάθε χώρο, σε κάθε στιγμή, σε κάθε δευτερόλεπτο του gameplay του.
Η κορυφή έχει ένα θρόνο στον οποίο κάθεται πλέον μια μαυροφορεμένη γυναίκα...

 Νίκος Κατηφες,  130 Reviews, Escaped, Dec 2019
  Photo
Woman in Black 14-Dec-2019