ART HEIST

Maze Games Argyroupolis  
   Geor. Papandreou 18, Argyroupoli, 164 51 - Show Map

   1 Hour
   2 - 6
  Video

96.3%
1:05:00

  Reviews
2.7 Good

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

2.5

Staff / Gamemaster

2.5

Όπως και στο war games, δυστυχώς και εδώ τα πράγματα δεν κύλησαν όμορφα, ισα ίσα θα έλεγα επιδεινώθηκαν (ίσως επειδή ήταν το δεύτερο σερί δωμάτιο? Ίσως ήμασταν άπαντες λίγο κουρασμένοι?). Για ακόμα μια φορά θα πω ότι με στεναχωρεί η παρακάτω κριτική, και σίγουρα δεν είναι προσωπική καθώς η ευγένεια και το χαμόγελο υπήρχε, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις αστοχίες που βιωσαμε.

Καθοδήγηση η οποία δεν ερχόταν, παρά μόνο άμα ρωτούσαμε εμείς ή όταν η ώρα είχε πάει ήδη αργά και προφανώς θέλανε να κλείσουν, και controlling σε λάθος στιγμές-άνοιγαν "μηχανισμοί" χωρίς να έχουμε λύσει σωστά τον γρίφο- και μετά από δική μας ενημέρωση ότι "μάλλον δεν έχει λυθεί σωστά γιατί κάτι λείπει οπότε λάθος άνοιξε αυτό" (πχ (spoiler) 3 καλώδια και ο ο κωδικός παρ'ολα αυτά ενεργοποιηθηκε).

Οι γριφοι ειδικά στον δεύτερο χώρο ήταν κυρίως λουκέτα, δεν μπορώ να πω ότι μας ενθουσίασαν, αλλά αυτό είναι προσωπική προτίμηση. Εύκολοι σε γενικές γραμμές, πάλι με 1-2 να χρειάζονται λίγο στύψιμο. Και εδώ ωστόσο υπήρχαν πράγματα που δεν λειτουργούσαν σωστά ή δεν αποτυπώθηκαν ορθά με αποτέλεσμα να ψάχνουμε πολύ ώρα χωρίς καθοδήγηση και να χάνουμε χρόνο αλλά και διάθεση. Στο σημείο αυτό θα έπρεπε ο gm να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και να επέμβει, όχι να φτάσουμε στο παρά 5 για να μας ενημερώσει ότι "ψάχνουμε 3 αριθμούς", οι οποίοι δεν αποτυπώθηκαν ποτέ. (πχ (spoiler), με αποτέλεσμα να φαίνεται μόνο ένας αριθμός και να ψάχνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά σε συνολικό χρόνο τι δεν έχουμε καταλάβει, και μήπως υπάρχουν στοιχεία σε άλλα σημεία).

Είναι απολύτως κατανοητό κάποια πράγματα, ειδικά μηχανισμοί, να μη λειτουργούν πάντα όπως πρέπει ή κάποιοι γρίφοι να μην είναι αρεστοί , ωστόσο εκεί η παρουσία του gm είναι που σε κάνει όχι μόνο να το παραβλέπεις αλλά και να μη σου κακοφαινεται! Δυστυχώς στην περίπτωση μας, αυτό δεν συνέβη.

Στα της ατμόσφαιρας, είναι λιτό όπως θα περίμενες σε έναν χώρο με εκθέματα τέχνης, η μουσική του υπόκρουση μου φάνηκε ότι ταίριαζε στο κονσεπτ, ωστόσο για ακόμα μια φορά και εδώ υπήρχαν στοιχεία που μας απογοήτευσαν. Το control room - που δεν είναι control room αλλα ο χώρος της υποδοχής - είναι δίπλα στα δωμάτια, με αποτέλεσμα όταν ζητούσαμε βοήθεια να ακούμε τον ήχο του walkie talkie του gm, καθώς επίσης και ομιλίες που είχε σε κάποια στιγμή - ενδεχομένως στο τηλέφωνο. Μπορεί να φαντάζουν λεπτομέρειες, αλλά σε συνδυασμό και με τα παραπάνω, φτάσαμε σε ένα σημείο η όλη έννοια του er να απομυθοποιείται, και να αισθανόμαστε απλά 2 άνθρωποι κλεισμένοι στο διπλανό δωμάτιο σκοτώνοντας την ώρα τους.

Overall ίσως με την διόρθωση των παραπάνω τα πράματα να ήταν αλλιώς, είναι κρίμα ωστόσο γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και με βάση την εμπειρία που είχαμε, γιατί εν τέλη βάσει αυτής καλούμαστε να κρίνουμε,δεν θα το πρότεινα. Φύγαμε αρκετά απογοητευμένοι και για πρώτη φορά πιστεύοντας ότι τα λεφτά που δώσαμε δεν έπιασαν τόπο.Εύχομαι ωστόσο πραγματικά να αποτελούμε την εξαίρεση, και όσοι το επισκεφθούν να περάσουν όμορφα και να το ευχαριστηθουν.

Από πλευράς μας, θα δώσουμε σίγουρα μια ευκαιρία παραπάνω, με την επίσκεψη μας στο τρίτο και τελευταίο δωμάτιο της εταιρίας, ελπίζοντας ότι ήταν απλώς μια κακή μέρα.

 Danay Sa,  96 Reviews, Escaped, Jan 2022

Response from: Maze Games Argyroupolis
Θα θέλαμε να εκφράσουμε την λύπη μας που δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.
Είναι αλήθεια ότι λόγω της αργίας, δεν μπορέσαμε να βρούμε τα κατάλληλα άτομα για να κάνουν το game mastering και δεν καταφέραμε να σας δώσουμε αυτό που με πολύ κόπο έχουμε καταφέρει να δώσουμε σε εκατοντάδες ομάδες που έχουν παίξει στο δωμάτιο.

Θα θέλαμε ειλικρινά να σας ζητήσουμε συγνώμη για την χαμηλού επιπέδου εμπειρία που είχατε, η οποία προφανώς δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο που στοχεύουμε και έχουμε καταφέρει ως τώρα να προσφέρουμε.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες σε αυτά και δεχόμαστε την κριτική σας.

Ήδη έχουν γίνει αλλαγές αλλά και συστάσεις ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Παρακαλώ εκλάβετε ως μεμονωμένο γεγονός την εμπειρία του ανεπαρκούς game mastering που είχατε και στα δυο παιχνίδια που παίξατε.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μας ενημερώσετε για την εμπειρία σας.

  Team
  Full Name
profile image Danay Sa
  Photo
ART HEIST