Evil in a Box

EXITUS  
   Προβελέγγιου 4-6, Κερατσίνι, 18757 - Εμφάνιση Χάρτη

   80 Λεπτά
   4 - 7
Τρόμου
Ηθοποιός
Τρέξιμο
Ψυχολογικό Θρίλερ

99,6%
55:00
98,80%

  Βαθμολογίες
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Evil in a Box είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, γι'αυτό και θα αναφερθώ συγκεκριμένα σε θετικά και αρνητικά.

Θετικά:
*Εξαιρετική, κινηματογραφική σκηνοθεσία από την πρώτη ως και την τελευταία εμφάνιση των ηθοποιών.

*Υπέροχα σκηνικά - ειδικά με δεδομένη τη διάρκεια του event - κατασκευασμένα με μεράκι ως την τελευταία λεπτομέρεια.

*Δικαιολογημένη τιμή για το κόστος κατασκευής, την αρτιότητα της εμπειρίας και το πλήθος των ηθοποιών.

*Πλούσια easter eggs, που εμπλέκουν τουλάχιστον 5 κινηματογραφικοτηλεοπτικά franchises, με ευφάνταστο τρόπο που εξυπηρετεί την ιστορία.

*Φοβερή κορύφωση, με ένα από τα δύο καλύτερα κινηματογραφικά jumpscares που έχω συναντήσει μέχρι σήμερα. (Το άλλο είναι στο El Exorcista. Όσοι το έχετε παίξει, μπορείτε να καταλάβετε πού αναφέρομαι.)

*Το απότομο κλείσιμο που λένε πολλοί δε με ενόχλησε, γιατί αισθητικά μου φάνηκε ωραίο. Ως προς το άνοιγμα της πόρτας από το προσωπικό, δεν ξέρω αν ήμασταν τυχεροί, αλλά σε εμάς δεν εμφανίστηκε κάποιος. Απλώς άνοιξε αργά και "θριλερικά" η έξοδος, ΜΕΤΑ την απόσβεση του τελευταίου act και όχι κατά τη διάρκειά του.

Αρνητικά:
*Όπως είπα ήδη, η τιμή δικαιολογείται πλήρως από τα έξοδα του δωματίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τα στατιστικά του παιχνιδιού, τα 80 λεπτά είναι πλασματικά, αφού σχεδόν κάθε ομάδα βγαίνει στη μία ώρα. Θα ήταν άδικο και ασύμφορο να πέσει η τιμή, οπότε σίγουρα θα μπορούσαν να προστεθούν λίγα βήματα ακόμη, είτε με μικρή επαύξηση του story, είτε με 1-2 επιπλέον γρίφους, που θα γέμιζαν άλλα 10 λεπτά.

*Όπως έχουν γράψει κι άλλες ομάδες, προς το τέλος του δωματίου, βρίσκετε ξανασεταρισμένο ένα λουκέτο, το οποίο έχετε ήδη ανοίξει. Μας εξήγησαν γιατί, βγάζει νόημα, αλλά σίγουρα το ιδιο λειτουργικό αποτέλεσμα για το gameplay μπορεί να επιτευχθεί και αλλιώς, χωρίς να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι βιάζονται για τους επόμενους πριν καν τελειώσουμε.

*Εκτός από τα θετικά, πήγα να αναφέρω τα δύο παραπάνω ζητήματα ως προτάσεις βελτίωσης για τη συνέχεια του δωματίου. Η διαφωνία φυσικά και είναι σεβαστή, αλλά είναι η μοναδική φορά σε 300 δωμάτια, που με διακόπτουν με τρόπο που μοιάζει με αδιαφορία ή ακόμα και ειρωνία για προηγούμενους παίκτες που ανέφεραν τα ίδια: "Ξέρουμε, ξέρουμε..." για να καταλήξει σε έκδηλο εκνευρισμό: "Αν δεν τους αρέσει, ας μην έρχονται!". Είναι κρίμα μια τόσο ωραία εμπειρία, να αμαυρώνεται στο τέλος από αυτήν την αντιμετώπιση.

Overall, τα θετικά υπερτερούν και επειδή πιστεύω πως η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού αξίζει την επίσκεψη, το προτείνω για ομάδες των τεσσάρων ατόμων, καθώς οι χώροι δεν ευνοούν περισσότερους.

 Δημήτρης Βερλέκης,  344 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2022
4,5 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Φοβερό event ,σε κρατάει συνέχεια σε εγρήγορση δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς πραγματικά πηγαίναμε τοίχο τοίχο... Το τέλος απλά φανταστικό χωρίς λόγια και πραγματικά δεν το έχω δει πουθενά σε κανένα δωμάτιο όσο για το θέμα κόστους που έχει υποθει σε πολλές κρητικές δεν θεωρώ ότι είναι ακριβό γι αυτα που βλέπεις στο δωμάτιο και επειδή δεν θελο να κάνω σποιλερ σε κάποιον απλά πρέπει να σκεφτόμαστε όλους τους παράγοντες στο θέμα αυτο

 Ελινα Κώστα,  26 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2022
  Φωτογραφία
Evil in a Box 30-Οκτ-2022