cover image profile image

Δημήτρης Βερλέκης
Sensei


  Ποσοστό Απόδρασης: 92,0%
  Σκορ : 535
  Μου Αρέσει : 45

4,8 Εξαιρετικό
13:02 17-Ιουλ-19

Tiki Bay

Tiki Bay

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Με βεβαιότητα, ένα από τα πιο διασκεδαστικά δωμάτια που θα συναντήσει κανείς εκεί έξω.

Πηγαίνοντας στο Tiki Bay, θα περίμενε κανείς να συναντήσει λίγους γρίφους και έμφαση στο χαβαλέ. Κι όμως είναι πολλοί και δεν είναι απλουστευμένοι για χάρη της πλάκας. Αντιθέτως, η διασκέδαση προκύπτει μέσα από τις ευφάνταστες ιδέες των γρίφων, που εναρμονίζονται πλήρως με το σενάριο και συνοδεύονται από την ξεχωριστή μουσική επένδυση, που είναι μελετημένη για κάθε βήμα της ομάδας στο δωμάτιο. Όσο λύνετε, άλλο τόσο θα χορεύετε!

Και ο χορός, δεν είναι το μόνο συστάτικο του δωματίου που θυμίζει Χαβάη, γιατί βρίσκεστε σε μια παραλία με τα όλα της, καθώς τα σκηνικά προσδίδουν θετικά στην όμορφη ατμόσφαιρα και προσφέρουν μια συνεχή ροή που κρατά την ομάδα σε εγρήγορση.

Τέλος, το δωμάτιο έχει plot, το οποίο ξεδιπλώνεται όσο προχωρά κανείς στο δωμάτιο και κορυφώνεται με ένα ωραίο plot twist - ω ναι! - στο τέλος του.

Αν και οι περισσότεροι χώροι είναι σχετικά άνετοι, η έντονη γραμμικότητά του δωματίου καθιστά δύσκολο να απολαύσουν εξίσου την εμπειρία όλα τα μέλη μιας μεγάλης ομάδας. Για αυτό ομάδες τριών-τεσσάρων ατόμων είναι ιδανικές.

Αν δεν έχετε ήδη πάει, τώρα που είναι και Καλοκαίρι, να πάτε ως την κοντινή Χαβάη για μια σύντομη "απόδραση" που θα σας μείνει αξέχαστη!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
12:38 17-Ιουλ-19

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόκειται για ένα τιμιότατο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, ιδανικό για εισαγωγή στο σπορ ή για έμπειρες δυάδες.

Ο χώρος είναι άνετος και η διακόσμηση ταιριαστή. Βρισκόμαστε πράγματι στο σπίτι του Νικολάου και μας έχει αφήσει πολλούς, ορθολογικά φτιαγμένους γρίφους και αρκετά στοιχεία, κρυμμένα με περισσή μαεστρία σε ευφάνταστες κρυψώνες.

Η ροή του δωματίου είναι ομαλή και η δυσκολία των γρίφων κλιμακώνεται μέχρι και τον τελευταίο, που ομολογουμένως είναι ο πιο σύνθετος, αποτελώντας μια μορφή κορύφωσης, χωρίς όμως να είναι ιδιάιτερα δύσκολος.

Τέλος, ο Pasa Tempo είναι εκεί για να σας υποδεχτεί με το μοναδικό του τρόπο και να σας καθοδηγήσει σωστά όπου κολλήσετε. Να πάτε να τον γνωρίσετε και να περάσετε καλά.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
05:59 21-Ιουν-19

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα αρτιότατο, άνετο χωροταξικά γριφοδωμάτιο, με πολλούς και σε αρκετά σημεία δύσκολους γρίφους.

Έχοντας μόλις παίξει τo Blood Treasure, ήμασταν προετοιμασμένοι για πολλές και ευφάνταστες κρυψώνες και πολύ καλά κάναμε.

Πρόκειται για ένα δωμάτιο που πρέπει να φέρει κανείς τα πάνω κάτω. Σχεδόν τα πάντα κρύβουν ή είναι στοιχεία. Τα 70 λεπτά γεμίζουν από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή και πάντα έχεις κάτι να λύσεις.

Σε αντίθεση με τo Blood Treasure, υπάρχουν λίγοι γρίφοι που σηκώνουν ορισμένες μικροβελτιώσεις, αλλά η καθοδήγηση από το σύστημα βοηθειών είναι αρκετή ώστε να μην αποτελούν πρόβλημα.

Και σε αυτό το δωμάτιο, η ιστορία παίζει ρόλο καθώς οι γρίφοι είναι σχετικοί με αυτήν. Οι δε χώροι είναι όλοι άνετοι με αποτέλεσμα ακόμη και 6 άτομα να μπορούν να κινηθούν χωρίς πρόβλημα.

Για άλλη μια φορά ο τελευταίος γρίφος αποτελεί μια μορφή κορύφωσης και βρίσκεται εννοιολογικά στον πυρήνα της υπόθεσης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο GM-ιδιοκτήτης έκατσε και μας εξήγησε βήμα βήμα πολλές λεπτομέρειες για τη δημιουργία και την υλοποίηση του δωματίου, με τρόπο που φανερώνει την αγάπη και το μεράκι γι'αυτό που κάνει. Ως αποτέλεσμα αυτού και όλων των παραπάνω, το Clue Wars τείνει να γίνει μια από τις αγαπημένες μας εταιρείες.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
05:24 21-Ιουν-19

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και ισορροπημένα δύσκολο δωμάτιο.

Οι γρίφοι είναι αρκετοί και απαιτούν από άριστα puzzle skills και πρωτότυπη εφευρετικότητα μέχρι ακραία παρατηρητικότητα και έντονη φαντασία.

Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη κι ας είναι η διακόσμηση του χώρου "λακωνικη". Όλα τα αντικείμενα του δωματίου ταιριάζουν πλήρως σε ένα πειρατικό καράβι και σχεδόν όλα χρησιμοποιούνται! Δεν είναι υπερβολή η προειδοποίηση του ιδιοκτήτη, "Το 98% των αντικειμένων που θα βρείτε χρησιμοποιείται!"

Άπό τη μία, άριστες κρυψώνες -ίσως οι καλύτερες που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα- πολλές στο πλήθος και ομοιόμορφα σκορπισμένες στο χώρο. Από την άλλη, άριστες ιδέες -σε επίπεδο Paradox Project- για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα αντικείμενα του χώρου, ώστε να επιτευχθούν οι μικροί στόχοι που έχει κάθε στιγμή η ομαδα.

Σημαντικό κερασάκι στην τούρτα, η κορύφωση. Κάθε δωμάτιο που καταφέρνει να ξεχωρίσει, έχει έναν τελευταίο γρίφο που σου μένει. Έτσι κι εδώ, το Blood Treasure έχει έναν υπέροχο τελευταίο γρίφο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει και αμφιβάλλω άν θα ξανασυναντήσουμε ποτέ, εμπνευσμένο απόλυτα από τη ζωή και τις... δολοπλοκίες των πειρατών.

Μακράν το καλύτερο δωμάτιο στην ευρύτερη θεματολογία των "καραβιών" δίχως συζήτηση.

Εύγε Clue Wars!

PS: Να πάτε το πολύ τέσσερα άτομα, για να μπορείτε όλοι να παρακολουθήσετε την επίλυση του τελευταίου γρίφου.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
04:58 21-Ιουν-19

Pablo Escobar

Pablo Escobar

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς για αρχάριες ομάδες ή έμπειρες δυάδες, που έχει δυνατά, αλλά και αδύνατα σημεία.

Από σκοπιά γρίφων, δε συναντάμε κάτι αξιοσημείωτο, ενώ κάποιοι σίγουρα σηκώνουν βελτιωσεις. Για παράδειγμα, ένας είναι αρκετά χρονοβόρος και -ακόμη και με hint- απαιτεί λίγη τύχη ώστε να μη χαθεί αρκετός χρόνος για να βρεις αυτό που ψάχνεις μέσα στα πολλά δεδομένα, ενώ λίγο αργότερα, σε άλλο γρίφο είναι ασαφής η αφετηρία ενος "ιδιότροπου κύκλου" με τον οποίο πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Αφού πετύχαμε τη σειρά του "κύκλου" τυχαία, ρωτήσαμε στo τέλος το GM ποια ήταν η σειρά, μπερδεύτηκε και ο ίδιος και δε μπόρεσε να μας εξηγήσει γιατί λυνόταν όπως μας είπε ότι λύθηκε.

Από την άλλη μεριά, ο κύριος χώρος είναι πολύ όμορφος, γεμάτος από πληροφορίες και "ναρκωτικά" και σε συνδυασμό με την πωρωτική μουσική σε βάζει στο κλίμα της υπόθεσης και σε κρατά σε ρυθμό και εγρήγορση.

Η πληθώρα πληροφοριών και αντικειμένων "απαιτεί" τουλάχιστον τρία άτομα για να μην πελαγώσετε, ενώ η στενότητα του πρώτου χώρου περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που θα κινηθούν άνετα σε τέσσερις.

Μάλλον είναι το πιο αδύναμο από τα τέσσερα δωμάτια του Escape Land, αλλά σε συνδυασμό με κάποιο από τα υπόλοιπα μπορεί να αποτελέσει χορταστικο back2back.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
04:30 21-Ιουν-19

HERESY

HERESY

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τόσο η αναμονή, όσο και η προσμονή για το Heresy άξιζαν. Το Crime Scene έκανε πάλι το θαύμα του και έφτιαξε ένα μικρό διαμαντάκι.

Οι γρίφοι του χώρου -γιατί δωμάτιο δεν το λές- είναι αξιοπρεπέστατοι, χωρίς κανένας να είναι διφορούμενος, κουραστικός ή μη ορθολογικός, ενώ δύο από αυτούς ξεχωρίζουν για το πόσο ευφάνταστοι και έξυπνα φτιαγμένοι είναι για να ταιριάζουν στο χώρο.

Το δυνατό σημείο όμως του Heresy κρύβεται σε δύο παράγοντες εκτός των γρίφων.

Από τη μία, η πρωτότυπη ιδέα για το κομμάτι εξωτερικού χώρου κάνει το δωμάτιο να παίζεται μόνο νύχτα και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, καθώς η ατμόσφαιρα είναι επιβλητική με τον πιό φυσικό και αβίαστο τρόπο που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, η ηθοποιός ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ το δωμάτιο! Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που χρειάζοντα πράγματι πολύ συγκεκριμένα προσόντα για το ρόλο και η κοπέλα που εργάζεται στο Crime Scene τα συνδυάζει εκπληκτικά!

Όλα αυτά πλαισιώνονται απο μια κατασκευή που χτίστηκε από το μηδέν για να αποτελέσει το στεγασμένο κομμάτι του Heresy και έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί πλήρως τις χωροταξικες ανάγκες του σεναρίου.

Δεν αποτελεί δωμάτιο τρόμου, οπότε μην πάτε με την προοπτική να τρομάξετε. Σίγουρα θα αγχωθείτε, αλλά δε θα ουρλιάξετε, ούτε θα παγώσετε στη θέση σας από το φόβο.

Ο ιδανικός αριθμός ατόμων, μάλλον είναι 3. Από 2 έως 4 θα είστε εντάξει, αλλά στους 5 είναι πιθανό σε κάποια σημεία να στριμωχτείτε λίγο παραπάνω.

Σπεύσατε!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
04:10 21-Ιουν-19

Louvre

Louvre

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τρείς λέξεις περιγράφουν πλήρως το υπέροχο αυτό δωματιο• γρίφοι, λουκέτα και πίνακες.

Από την πρώτη ως και την τελευτάια στιγμή του δωματίου, πάντα υπάρχει ένα νέο είδος γρίφου διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα να λύσεις. Παρατηρητικότητα, λογική, στοιχειώδη μαθηματικά, φαντασία και πολλά ακόμη. Όλα χρειάζονται για να βγεις νικητής, σε λογικό βαθμό και για ωραίους, ευφάνταστους και ΠΟΛΛΟΥΣ γρίφους μέτριας δυσκολίας.

Ο ρυθμός του δωματίου -ειδικα αν είστε 2-3 ατομα- είναι δαιμονιώδης, καθως μετά τον πρώτο χώρο υπάρχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και εναλλατικές στο χώρο σε ο,τι αφορά το με τι πρέπει να ασχοληθεί κανείς.

Τα σκηνικά ξεκινούν απλά, όμως αργότερα εξελίσσονται σε υπέροχα και δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι πράγματι σε κάποιο μεγάλο μουσείο με πασίγνωστα εκθέματα.

Το προσωπικό ήταν άριστο όπως και στις υπόλοιπες επισκέψεις μας στην ίδια εταιρεία.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο για ομάδες 2-4 ατόμων ανεξαρτήτως εμπειρίας, αν και αρχάριες ομάδες ίσως δυσκολευτούν λίγο παραπάνω.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
03:51 21-Ιουν-19

Tomb Raider

Tomb Raider

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα όμορφο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, με πολλά λουκέτα και μερικούς ωραίους και ταιριαστούς με το θέμα αυτοματισμούς.

Οι γρίφοι του είναι ορθολογικοί και αρκετά συναφείς με την υπόθεση, μέτριας δυσκολίας, ενώ συνοδεύονται από καθοδηγητικό "ημερολόγιο" που καθιστά τη ροή του δωματίου εξαιρετική.

Τα σκηνικά, αν και απλοϊκα, ικανοποιούν για το θέμα και η υποστήριξη από το GM είναι έγκαιρη και βοηθητική.

Αν είστε λάτρεις των γρίφων, τα πάτε καλά με τα λουκέτα και βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ιδανικό για δυάδες.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
08:37 16-Απρ-19

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο βασισμένο στο Shutter Island, που καταφέρνει κάτι σπάνιο• ακολουθεί πράγματι το σενάριο της ταινιάς και δεν είναι σχετικό μόνο ως προς το όνομα.

Οι γρίφοι του, χωρίς να είναι κακοί, δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο που θα θυμάται κανείς για καιρό. Υπάρχει ωστόσο ένα ωραίο task στην αρχή, καθώς και ένας διαφορετικός τρόπος εξόδου που έχει ενδιαφέρον.

Οι χώροι είναι ταιριαστοί με το θέμα και σηκώνουν πράγματι από 2 έως 5 άτομα, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ικανοποιητική και τα περάσματα ωράια, με τον ηθοποιό να είναι εξαιρετικός ως 'Freddy'.

Δυστυχώς, αν έχεις δει την ταινία, το ωραίο plot twist του φινάλε είναι αναμενόμενο κι έτσι "καίγεται" το πιο δυνατό χαρτί της ιστορίας που ζεις.

Συνολικά είναι μια πολύ καλή δουλειά και ομάδες που δεν έχουν δει την ταινία θα εντυπωσιαστούν απ'το σενάριο, ενώ είναι πιθανό το Ashecliffe Asylum να γίνει ένα από τα αγαπημένα τους δωμάτια.

Απέδρασαν
3,2 Καλό
10:32 13-Απρ-19

Mind Crime

Mind Crime

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που πιθανότατα ήταν ικανοποιητικό όταν δημιουργήθηκε, ωστόσο η φθορά του χρόνου, έχει αφήσει τα σημάδια της...

Υπάρχει ένας αρκετά καλός γρίφος, ωστόσο οι υπόλοιποι ειναι λίγοι, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα κατασκευής/διατήρησης, όπως ένα λουκέτο κατευθύνσεων που χρειάστηκε τρεις φορές το σωστό κωδικό μέχρι να ανοίξει.

Ο γρίφος "γεωγραφίας" που λένε πολλοί, χρειάζεται μόνο στοιχειώδεις γνώσεις, οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, η υλοποίηση και τα στοιχεία που τον αφορούν, απαιτούν μεγάλες τροποποιήσεις για να έχουμε έναν ωραίο, αντί για έναν εκνευριστκό και φύσει χρονοβόρο γρίφο.

Επιπλέον, η μικρή ποσότητα των γρίφων, καθώς και η μεγάλη ανισοκατανομή τους στους διάφορους χώρους, δημιουργεί μεγάλες "κοιλιές" στη ροή του δωματίου και έτσι χαλάει την συνολική εμπειρία.

Ευτυχώς, ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ GM ήταν εκεί για να σώσει την κατάσταση, επιβεβαιώνοντας ή απορρίπτοντας τις ιδέες μας όταν κάποια στοιχεία ήταν ας πούμε "ελλιπή" ή το λουκέτο δε λειτούργησε σωστά, γλιτώνοντάς μας από μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Έτσι, με το προσωπικό να μας αφήνει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, θα επισκεφθούμε και τα υπόλοιπα δωμάτια του Esc, που σίγουρα θα είναι καλύτερα.

Αν γίνουν οι απαραίτητες (επι)διορθώσεις, το δωμάτιο θα είναι καλό για να περάσει ευχάριστα μια ώρα για έμπειρες δυάδες ή αρχάριες τριάδες/τετράδες.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
03:51 13-Απρ-19

The Portal

The Portal

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα υπέροχα ατμοσφαιρικό, light horror δωμάτιο, που αξίζει να επισκεφθούν και οι οπαδοί των γρίφων.

Ο χώρος είναι επιβλητικός από την εισαγωγή ακόμα, η οποία γίνεται 100% στο πνεύμα και το σενάριο του δωματίου. Σκοτάδι και καπνός χρησιμοποιούνται σωστά, ώστε να αυξήσουν το στοιχείο του άγχους ακριβώς οσο χρειάζεται και να βελτιώσουν την ήδη υπέροχη ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των απλών μεν, ταιριαστών δε, σκηνικών, της κατάλληλης μουσικής επένδυσης και των "επιθετικών" μιασμάτων, ενώ τα μέσα φωτισμού που έχει η ομάδα στη διάθεση της είναι επαρκή για να μη δυσκολεύεται στους γρίφους και ταυτόχρονα αρκετά αδύναμα για να μη χαλάει η αίσθηση πως δεν είσαι μόνος στο χώρο, ακόμα και όταν είσαι.

Μεγάλο συν του δωματίου θεωρώ τον ρόλο των ηθοποιών, που δε συμβιβάζονται με την εύκολη λύση του απότομου jumpscare -υπάρχουν ελάχιστα στη διάρκεια του παιχνιδιού- αλλά χρησιμοποιούν ιδανικά την έντονη σωματική επαφή, που κλιμακώνεται όσο προχωρά η ομάδα από χώρο σε χώρο, για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη και το άγχος των παικτών προοδευτικά.

Επιπλέον, η "horror" θεματολογία δεν αναπτύσσεται σε βάρος των γρίφων, καθώς οι τελευταίοι δεν είναι μεν απαιτητικοί, αλλά είναι ωραίοι, πολυποίκιλοι και ταιριαστοί με το θέμα.

Τέλος, τα παιδιά που συναντήσαμε ήταν ευγενικότατα και πολύ σωστά τόσο ως GMs, όσο και ως ηθοποιοί.

Ο χώρος σηκώνει 5 άτομα εύκολα, οπότε μικρές και μεγάλες ομάδες θα το απολαύσουν εξίσου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικά σε όσους δεν προτιμούν τα καθαρά horror δωμάτια και θέλουν κάτι που να εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία, χωρίς να απογοητεύει σε θέμα γρίφων.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
12:43 11-Απρ-19

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο "case study" για το πώς πρέπει να αξιοποιείται ένας μικρός χώρος!

Είναι από τις ελάχιστες φορές που συναντά κανείς πολλές περίεργες κρυψώνες και καμία τους δεν είναι εκεί απλώς για να δυσκολέψει το δωμάτιο. Όλες είναι ευφάνταστες, έξυπνες και απολαμβάνεις να τις ανακαλύπτεις!

Οι γρίφοι λογικής όμως, είναι επίσης πολλοί και απαιτητικοί σε ορισμένα σημεία. Τα στοιχεία που δίνονται είναι επαρκή ώστε όλες οι λύσεις να βγάζουν νόημα πλήρως και ταυτόχρονα "αφαιρετικά", ώστε σε πολλά σημεία να χρειάζεται το μυαλό να ανεβάσει ρυθμό για να ανταπεξέλθει.

Αν επιλέξετε το δύσκολο επίπεδο, η αλληλουχία των δύο τελευταίων γρίφων είναι ανάμεσα στις καλύτερες που έχω συναντήσει στην κορύφωση ενός δωματίου μέχρι σήμερα!

Τα τετραγωνικά είναι λίγα - ωστόσο δε θα στριμωχτείτε - και αξιοποιούνται πλήρως, καθώς σχεδόν τα πάντα παίζουν ρόλο, ενώ δεν υπάρχουν "Do not touch"!

Από ατμόσφαιρα και σκηνικά, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο, όμως τι ιδιαίτερο να δει κανείς σε ένα μοτέλ;

Η ροή είναι ικανοποιητική και κλιμακώνεται σωστά. Έχεις τα gadgets σου, έχεις το άγχος σου όσο ο χρόνος περνά και δεν ξεμένεις από πράγματα να κάνεις.

Τέλος, ο GM-ιδιοκτήτης είναι εξαιρετικός σε όλα. Οι παρεμβάσεις του στο δωμάτιο ήταν από τις πιο accurate που έχουμε συναντήσει, η υποδοχή μέσα στις πιο κωμικές και η αγάπη του για το χώρο φαίνεται από τη διάθεσή του.

To sum up, ένα δωμάτιο που καταφέρνει κάτι σπάνιο, να μην περιέχει τίποτα που να αφήνει αρνητική γεύση! Πήγαμε δύο άτομα και το απολαύσαμε πλήρως. Σηκώνει 3-4, αλλά μάλλον είναι από αυτά που αξίζει να πάτε δυο...

PS: Η προσφορά -40% για B2B αξίζει αφάνταστα.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
21:49 8-Απρ-19

The MUSEUM Box

The MUSEUM Box

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Πρόκειται για το "πιο εύκολο" δωμάτιο του Box, που ωστόσο έχει πολλά πράγματα να κάνεις κι αν δεν είσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός, μόνο εύκολο δεν είναι.

Οι γρίφοι του, χωρίς να είναι τραβηγμένης δυσκολίας, δε μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολοι και αν και ταιριαστοί στο χώρο, δεν είναι ακριβώς εντός concept. Ξεχωρίσαμε δύο, έναν θετικά για την όμορφη ιδέα κι έναν αρνητικά για την ψιλοασάφεια της σειράς με την οποία διαβάζεται η λύση.

Τα σκηνικά είναι μάλλον τα πιο απλοϊκά που θα συναντήσει κανείς στο Box και δεν έχουν κάτι αξιομνημόνευτο, ωστόσο υπήρχε ένα απλό πέρασμα που δεν αντιληφθήκαμε πριν ανοίξει και μας εξέπληξε θετικά.

Συνολικά το δωμάτιο έχει καλή ροή και όσο προχωράς ανεβάζει ρυθμό, οπότε κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ o GM ήταν ευγενέστατος, to the point και τα popcorn μας ήταν ζεστά και νόστιμα οπως πάντα!

Ο μόνος λόγος που βάζω 4.5 στο GM είναι το "σύστημα βοηθειών" που λόγω παλαιότητας, μάλλον θέλει ένα update.

Ο χώρος είναι ιδανικός για ομάδες τριών-τεσσάρων ατόμων. Το συνιστώ κυρίως σε όσους θέλουν να φέρουν νέους φίλους στο "άθλημα", καθώς είναι όμορφο και με διάφορα είδη γρίφων, που θα δώσουν μια σφαιρική εικόνα για το τι εστί escape room.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
01:13 7-Απρ-19

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα εξαιρετικό δωμάτιο που αξίζει μια επίσκεψη απ'όλους!

Θα χρειαστεί να χωριστείτε στα δύο, να συνεργαστείτε με την άλλη ομάδα καλά και με τη δική σας ακόμα καλύτερα, να έχετε καθαρή σκέψη και να είστε παρατηρητικοί.

Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι πολύ ωραίοι. Δεν είναι συνηθισμένοι, δεν είναι εύκολοι, ειναι σουρεαλιστικοί και θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Το concept της συνεργασίας, όπου αυτή χρειάζεται, έρχεται και δένει εξαιρετικά πάνω στους αντίστοιχους γρίφους και συντελεί στην ομαλή και ενθουσιώδη ροή.

Το προσωπικό είναι εξαιρετικό, τόσο ως GMs, όσο και ως οικοδεσπότες. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως μετά το τέλος του παιχνιδιού, εξηγούν αναλυτικά στην κάθε ομάδα τι έκανε η άλλη, ώστε όλοι να "ζήσουν" την εμπειριά συνολικά, κάτι που δεν έχουμε συναντήσει σε αντίστοιχα δωμάτια και είναι ωραίο να συμβαίνει. Είναι από τους αγαπημένους μας διαχρονικά και αξίζουν περισσότερο από 5 αστέρια, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν 6...

Από άποψη σκηνικών και ατμόσφαιρας, οι χώροι είναι απλοϊκοί χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο εξυπηρετούν την καλή ροή, ενώ στην παιδική version του δωματίου θα ενθουσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες. Έτσι, δε μπορώ να βάλω κάτι κάτω από 4.5 σε Ατμόσφαιρα/Πλοκή, καθώς η συνολική εμπειρία ήταν φοβερή.

Προσφέρεται για 4-6 άτομα και καλό θα ήταν να πάτε άρτιος αριθμός, ώστε οι ομάδες να έχουν ίδιο πλήθος και να φτάσουν στην "ένωση" με μικρή χρονική διαφορά.

Πήγαμε 6 άτομα, δε νιώσαμε στριμωγμένοι, περάσαμε υπέροχα και φύγαμε A-mazed!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
05:03 5-Απρ-19

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ατμοσφαιρικό δωμάτιο, με εξαιρετική υποδοχή που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα.

Το δυνατό σημείο του χώρου είναι τα σκηνικά, καθώς σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό, νιώθεις πως πράγματι βρίσκεσαι σε πλοίο του 19ου αιώνα.

Οι γρίφοι είναι εντός concept και βατοί, χωρίς να είναι απλοΐκοί ή τετριμμένοι. Έτσι, θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις των γρίφων, χωρίς να κουράσουν τους λάτρεις του τρόμου.

Υπάρχουν μερικά jumpscares χωρίς ένταση ή κυνηγητό. Έτσι, δε μπορώ να χαρακτηρίσω το δωμάτιο τρομακτικό, ενώ ο ρόλος του ηθοποιού είναι καθαρά "για το εφέ".

Η GM πείθει στο δικό της ρόλο, με καίριες παρεμβάσεις και έντονη θεατρικότητα από το καλωσόρισμα.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο για ομάδες 3-5 ατόμων και αναμένουμε το se(a)quel σύντομα.

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
02:33 2-Απρ-19

The TIME Box

The TIME Box

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα δωμάτιο που αποτελεί τεστ παρατηρητικότητας τόσο για έμπειρες, όσο και για αρχάριες ομάδες.

Από άποψη γρίφων, σίγουρα περνά κατα πολύ τη βάση για ένα απλό, μονόωρο δωμάτιο,
χωρίς ωστόσο να έχει κάτι ανεπανάληπτο. Η συντριπτική πλειοψηφία τους απαιτούν παρατηρητικότητα για να "δεις" τους έτοιμους κωδικούς, ενώ λίγοι -έως καθόλου- είναι αυτοί που απαιτούν να σκεφτείς και να εξάγεις τη λύση.

Σκηνικά και ατμόσφαιρα, χωρίς να είναι κακά, είναι αρκετά απλοϊκά, ενώ μια μετάβαση μεταξύ χώρων, αν και ευφάνταστη, μάλλον είναι σχετικά αταίριαστη.

Η GM ήταν ευγενική και to the point όποτε χρειάστηκε.

Το επισκεφθήκαμε 4 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για το χώρο, ώστε η μία ώρα του δωματίου να κυλά ομαλά και ευχάριστα.

Θα το πρότεινα για ομάδες 2-5 ατόμων, που είτε δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, είτε θέλουν να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους.

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
23:13 29-Μαρ-19

THE SIGNAL

THE SIGNAL

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,5

Ένα δωμάτιο που μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα...

Από τη μία, η ιδέα, η ροή, οι χώροι (πλην του πρώτου) και αρκετοί από τους γρίφους συνθέτουν ένα πολύ ωραίο δωμάτιο, που αξίζει μια επίσκεψη. Από την άλλη - στη σημερινή μας εμπειρία τουλάχιστον - υπάρχουν μελανά σημεία.

Καταρχάς, το δωμάτιο χαρκτηρίζεται εβδομηντάλεπτο, ωστόσο ουσιαστικά είναι μονόωρο. Η θεατρική εισαγωγή του GM όπως φαίνεται περιέχεται στο χρόνο και ενώ μας μιλούσε εξηγώντας την ιστορία, ξαφνικά μας ρώτησε "ναι αλλά γιατί δεν έχετε αρχίσει να ψάχνετε;" για να φύγει 2-3 λεπτά αργότερα και αφού έχουμε βρει το πρώτο στοιχείο, λέγοντας μας ότι έχουμε 60 λεπτά.

Ως προς τους γρίφους, ένας από τους πρώτους, με τα στοιχεία που δίνονται μπορεί να έχει πολλές λογικές λύσεις, που όμως είναι λάθος. Όπως και ο GM παραδέχτηκε στο τέλος, χρειάζεται να δωθεί βοήθεια για να οδηγηθείς στη λιγότερο λογική λύση που είναι η σωστή, η οποία όμως δίνεται αφού παιδευτείς για 5-6 λεπτά...

Έπειτα, υπάρχει γρίφος "παρατηρικότητας" που τεστάρει κάποιο χαρακτηριστικό της όρασης των παικτών. Χρειαστήκαμε hint και ακόμη και μετά απο αυτό, προσωπικά δεν κατάφερα να διακρίνω κανένα στοιχείο παρά την προσπάθεια. Από τα άλλα δύο άτομα της ομάδας, η μια τα διέκρινε όλα και η άλλη διέκρινε μόνο μερικά. Σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, γιατί αν όλοι είχαμε τη δική μου - μάλλον ελαττωματική - όραση ο γρίφος δε λύνεται...

Έπιπλέον, όταν ένας παίκτης βρει κατευθείαν τη λογική ενός γρίφου και απλώς κάνει λάθος σε κάποιο μέτρημα, καλο είναι να δίνεται hint της μορφής "δείτε καλύτερα το τάδε" όταν ζητήσουμε βοήθεια ή και νωρίτερα όταν φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει τελείως από την αρχική, σωστή ιδέα. Αντ'αυτού μας δώθηκε ένα μάλλον τυποποιημένο hint, που παρακολουθώντας τα λεγόμενα μας στο χαμένο δεκάλεπτο που μεσολάβησε, είναι προφανές ότι θα μας μπερδέψει περισσότερο, καθώς αυτούσιες λέξεις του hint ταίριαζαν με κάτι λάθος που δοκιμάζαμε επί ώρα και όχι ιδιαίτερα με το σωστό... Εν τέλει μας δώθηκε στο πιάτο ο τρόπος λύσης ως δεύτερο hint λίγη ώρα μετά.

Δυστυχώς, οι παραπάνω καθυστερήσεις μας έκαναν να φτάσουμε οριακά στον τελευταίο χώρο, που μάλλον θα ήταν και ο πιο απολαυστικός, με αποτέλεσμα η εμπειρία να χαλάσει αρκετά, σε ένα δωμάτιο που υπό καλές συνθήκες αξίζει.

Αν "βελτιωθούν" οι δύο παραπάνω γρίφοι, το δωμάτιο θα ήταν άριστο γριφολογικά. Η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά είναι πολύ καλά και υπάρχει και μία epic hich tech στιγμή στο δωμάτιο που είναι όλα τα λεφτά!

Η συνεννόηση με τον GM ήταν καλή, με εξαίρεση το πολύ κακό σημείο που ανέφερα, αν και ίσως ο τρόπος που δίνονται οι βοήθειες θα μπορούσε να γίνει λιγότερο χρονοβόρος.

Το προτείνω για ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων. Δε μπορώ να πω αν βγαίνει από 2-3, καθώς εμείς ως τριάδα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και απείχαμε αρκετά απ'το να βγούμε... Είναι σίγουρα απαιτητικό δωμάτιο, αλλά υπό καλές συνθήκες, ίσως βγαίνει και απο δύο έμπειρους.

Δεν Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
06:04 28-Μαρ-19

AVISSOS

AVISSOS

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Πρόκειται μάλλον για το πιο ενδιαφέρον από τα παλιά δωμάτια του Escapepolis, που τεχνολογικά έδειξε το δρόμο για τη δημιουργία του Cosmos05.

Οι γρίφοι του δωματίου είναι ενδιαφέροντες, εντός concept και δε μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε έυκολοι, ούτε δύσκολοι, καθώς είναι ιδιαίτεροι και διαμορφωμένοι βάσει της τεχνολογίας του χώρου.

Εξαίρεση ο τελευταίος, που δε μας άρεσε, γιατί τα στοιχεία εύκολα οδηγούν να ψάξεις λύση με δύο λάθος τρόπους, που είναι πληρέστεροι και βγάζουν περισσότερο "νόημα" από το σωστό.

Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική και σε αυτό συμβάλλουν τα ρεαλιστικότατα οπτικά και ηχητικά εφέ, καθώς και τα υπέροχα gadgets που θα βρει κανείς στο δωμάτιο.

Δε χρειάστηκε ιδιαίτερη αλληλεπίδραση με το GM, αλλά μας άφησε θετική εντύπωση, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές που έχουμε επισκεφθεί την εταιρεία.

Θα το πρότεινα ως ένα ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο σε ομάδες δύο έως τεσσάρων ατόμων, με ιδανικό πλήθος κατ'εμέ τους τρεις.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
09:18 26-Μαρ-19

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

"Ο,τι πληρώνεις παίρνεις!" λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως το συγκεκριμένο δωμάτιο αποτελεί λαμπρή εξαίρεση!

Από την υποδοχή ακόμη, η υπέροχη ιδιοκτήτρια και GM Λίνα, θα σας δώσει με αρκετά θεατρικό τρόπο μια ιδέα, για το τι θα αντιμετωπίσετε στη συνέχεια.

Πρόκειται για ένα απλό, βατό και πλήρως "χειροποίητο" δωμάτιο πρώτης γενιάς, με όμορφους γρίφους κλιμακούμενης δυσκολίας, που διαδραματίζεται όπως λέει και η περιγραφή, στο σπίτι του γιατρού Μέγιερ.

Έτσι λοιπόν, βρίσκεσαι πράγματι μέσα σε ένα σπίτι (κυριολεκτικά) που χωρίς να έχει τρομερά σκηνικά και ιδιαίτερα εφέ, πείθει πλήρως για το σενάριο του.

Η ιστορία που διαδραματίζεται μέσω των στοιχείων που βρίσκονται στην πορεία είναι απλή, κατανοητή και χρήσιμη για να προχωρήσεις σε ορισμένα σημεία, ενώ στο τέλος καταλήγεις να... "πρωταγωνιστείς" ο ίδιος!

Οι δε γρίφοι είναι όλοι λογικοί και σαφείς, σε μια ισορροπημένη μοιρασιά μεταξύ λουκέτων και όμορφων, χειροποίητων μηχανισμών, οι οποίοι αντικαθιστούν όμοιους τυποποιημένους που συναντά συχνά κανείς σε άλλα δωμάτια.

Μοναδικό "αρνητικό", αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, το ότι βρίσκεις από την αρχή αρκετά στοιχεία που χρειάζονται αργότερα και θέλει λίγα λεπτά να τα ξεμπλέξεις και να βρεις τι χρειάζεσαι για αρχή και τι όχι.

Τα δύο highlights του δωματίου είναι ένας υπέροχος 3D-printed "μηχανισμός" για τον οποιο η Λίνα θα σας προϊδεάσει από την εισαγωγή και η όμορφη αναμνηστική έκπληξη που θα σας ετοιμάσει στο τέλος!

Της προτείναμε μερικές "κουλές" ιδέες που μας ήρθαν όσο παίζαμε το δωμάτιο, για κάποιους γρίφους και αντικείμενα του χώρου που θα μπορούσαν να συνθέσουν έξτρα μηχανισμούς ή να αντικαταστήσουν κάποιους υπάρχοντες και ενθουσιάστηκε. Αν αυτές ή κάποιες όμοιες προσθήκες πράγματι μπορέσουν να υλοποιηθούν, τότε θα μιλάμε για ένα tiny Paradox.

Εν κατακλείδι, χωρίς να έχει κάτι φοβερά πρωτότυπο που δε θα συναντήσετε αλλού και χωρίς να είναι το καλύτερο δωμάτιο που θα παίξετε ποτέ, είναι ένας χώρος με πολύ όμορφη ροή και γρίφους, που έχει φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι και σίγουρα είναι το καλύτερο value for money δωμάτιο που θα συναντήσετε αυτή την εποχή, με 8€ ανα παίκτη Τρίτες και Τετάρτες, ακόμη και για ομάδες των δύο!

Δύο πήγαμε κι εμείς και αυτό ακριβώς συνιστούμε σε όλους, καθώς είναι ιδανικό δωμάτιο για να απολάυσεις παρέα με ένα φίλο ή το ταίρι σου, μιας και είναι βατό από δύο άτομα, ακόμη κι αν δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
08:23 26-Μαρ-19

Secret Society

Secret Society

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόκειται για ένα όμορφο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, με πολλά μικρά και όμορφα γριφάκια, που σίγουρα ομάδες με μεγάλη εμπειρία έχουν συναντήσει ξανά με κάποιες παραλλαγές.

Ο χωρός είναι αρκετά απλός, άλλα ρεαλιστικός με δεδομένο το πού υποτίθεται πως βρίσκεσαι και τα ηχητικά εφέ ταιριαστά, ώστε να δημιουργούν μια πειστική ατμόσφαιρα.

Ο GM-ιδιοκτήτης ήταν ευγενής, κατατοπιστικός και με όρεξη για κουβέντα.

Ιδιαίτερο σημείο του δωματίου είναι η διάδραση με το "μέγα μάγιστρο", που προσδίδει πολύ θετικά στη συνολική ατμόσφαιρα, ενώ ίσως το μεγαλύτερο συν του δωματίου είναι η συνεχής και ομαλή ροή των γρίφων, που σου δημιουργεί διάθεση να λύσεις κι άλλο κι άλλο κι άλλο...

Τέλος, φεύγοντας από το δωμάτιο, παίρνεις μαζί κι ένα ενθύμιο της εμπειρίας, πράγμα που οι περισσότεροι escapers αγαπάμε.

Κερδίζει επάξια τον τίτλο του καλύτερου δωματίου μικρής διάρκειας (<90λεπτά) στη συγκεκριμένη θεματολογία, ξεπερνώντας παρόμοια δωμάτια κατά πολύ σε ροή και συνοχή.

Το συνιστώ για ομάδες 2-4 ατόμων, καθώς οι χώροι είναι λίγο μικροί για περισσότερους παίκτες. Είναι μια εξαιρετική πρόκληση για αρχάριες ομάδες, αλλά και ένα χορταστικό, βατό δωμάτιο για τους πιο έπειρους, που θα το απολαύσουν εξίσου.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
07:49 26-Μαρ-19

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόκειται για ένα άκρως ιδιαίτερο δωμάτιο, που πολύ εύκολα γίνεται love it or hate it.

Πράγματι, όπως αναφέρεται σε πολλές κριτικές, είναι σχεδόν αδύνατο να αποδράσει κανείς εντός χρόνου χωρίς βοήθειες, κυρίως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν από το δεύτερο "στάδιο" του παιχνιδιού και μετά. Ωστόσο, αυτό δε μας φάνηκε αρνητικό, καθώς το πλήθος των βοηθειών που μπορούν να δωθούν είναι συγκεκριμένο, το πότε και αν θα ζητηθούν είναι καθαρά επιλογή της ομάδας και η διαχείριση τους αποτελεί στοιχείο του παιχνιδιού και του concept, καθώς τόσο το "τίμημα" των βοηθειών, όσο και ο τρόπος που λαμβάνονται, είναι 100% εντός σεναρίου.

Οι γρίφοι, αν και δύσκολοι, μιας και μερικοί απο αυτούς είναι ευφάνταστοι και ομολογουμένως πρωτότυποι, είναι όλοι ορθολογικοί και με ξεκάθαρες απαντήσεις όταν βρεις τη λογική της επίλυσής τους. Τρεις δε απο αυτούς - οι δύο πρώτοι και ο πιο σύνθετος του δωματίου - ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και προσωπικά δεν τους έχω συναντήσει αλλού σε 106 δωμάτια μέχρι και σήμερα.

Από άποψη σκηνικών, δεν πρόκειται για κάποια υπερπαραγωγή μιας και ο χώρος είναι λιτός κι απέριττος, όμως ο συνδυασμός σεναρίου, φωτισμού και ηχητικών εφέ, συνέθεσε για μας ικανοποιητικότατη και πειστική ατμόσφαιρα.

Η GM ήταν συμπαθέστατη και επεξηγηματική, γρήγορη στις βοήθειες όποτε χρειαστήκαν και πειστική στο... "ρόλο" της.

Ήμαστε 4 άτομα, αριθμός ιδανικός για το δωμάτιο κατά τη γνώμη μου και αποδράσαμε με 6'.56" και τρεις βοήθειες να απομένουν.

Αν είστε 5 ή 6 θα χρειαστεί να μοιραστείτε... "προσωπικό χώρο" σε κάποιο σημείο προς το τέλος του δωματίου, ενώ αν είστε λιγότεροι από 4, μάλλον θα χρειαστεί να τρέξετε λιγάκι. Δεν το συνιστώ για δυάδες, γιατί σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού είναι σχεδόν αναγκαίο να δουλέψετε σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα αν θέλετε να έχετε ελπίδες απόδρασης και το ένα βγαίνει πολύ γρηγορότερα αν ασχολούνται δύο άτομα μαζί.

Όπως καταλάβατε, για εμάς ήταν "love it", μπήκε στο Top 10 όλων μας και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις των γρίφων και όχι μόνο!

Απέδρασαν

The Unveiling


1:27:30

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Mystery Unveiled Mystery Unveiled

   90 Λεπτά
   2 - 6
   76,8 %
1 Τρόπαιο

HANGOVER


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 5

Tiki Bay


1:17:00

   80 Λεπτά
   2 - 7
   93,3 %
Κωμωδία

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


54:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Solved The Murder Case Solved The Murder Case

   1 Ώρα
   2 - 7
   93,2 %
Kids Friendly
3 Τρόπαια

Band of Spies


1:06:00

   70 Λεπτά
   2 - 7
   75,9 %

Blood Treasure


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   78,2 %

Pablo Escobar


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   91,2 %
1 Τρόπαιο

HERESY


1:22:00

   90 Λεπτά
   2 - 5
   91,7 %
Ηθοποιός
2 Τρόπαια
Ψυχολογικό Θρίλερ

Louvre


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 5
   52,9 %

Tomb Raider


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   66,7 %

Ashecliffe Asylum


1:04:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Το Χάλκινο Κλειδί Το Χάλκινο Κλειδί
  QR-Code

   70 Λεπτά
   2 - 5
   93,9 %
Ηθοποιός
1 Τρόπαιο

Mind Crime


53:27

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

FindErSC FindErSC
  QR-Code

   1 Ώρα
   2 - 6
   93,5 %
Σκορ
Kids Friendly
1 Τρόπαιο

The Portal


1:09:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Order of the Holy Grail Order of the Holy Grail
  QR-Code

   90 Λεπτά
   1 - 6
   99,1 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ενήλικες Μόνο

ΦΑΚΕΛΟΣ: UNDERCOVER


56:57

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Broke Free Broke Free
Βρες τον κατάσκοπο! Βρες τον κατάσκοπο!
  QR-Code

   1 Ώρα
   2 - 5
   89,5 %
Kids Friendly
3 Τρόπαια

The MUSEUM Box


59:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Escaped the toilet BOX! Escaped the toilet BOX!
Visited the Museum! Visited the Museum!
Do not sound the alarm! Do not sound the alarm!
AllBox AllBox
  QR-Code

   1 Ώρα
   2 - 6
   97,1 %
Σκορ
5 Τρόπαια

A-Maze


1:01:16

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Flames Flames
  QR-Code

   70 Λεπτά
   4 - 6
   92,5 %
Σκορ
1 Τρόπαιο

The Cursed Ship - Mary Celeste


1:29:13

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Lost Anchor Lost Anchor
  QR-Code

   100 Λεπτά
   2 - 6
   80,1 %
Ηθοποιός
1 Τρόπαιο
Ψυχολογικό Θρίλερ

The TIME Box


56:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Got a job at BOX Tech.! Got a job at BOX Tech.!
Fusion the ingredients! Fusion the ingredients!

   1 Ώρα
   2 - 6
   98,5 %
Σκορ
2 Τρόπαια

THE SIGNAL


  Δεν Απέδρασαν

   70 Λεπτά
   2 - 6
   58,8 %
4 Τρόπαια

AVISSOS


54:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   88,6 %

Daylight


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
Σκορ
1 Τρόπαιο

Sector B32


  Δεν Απέδρασαν

   70 Λεπτά
   2 - 6
   61,2 %
1 Τρόπαιο

The Little Wizard


47:45

   1 Ώρα
   2 - 6
   94,5 %
1 Τρόπαιο

Secret Society


45:33

   1 Ώρα
   2 - 6
   62,3 %
Kids Friendly
1 Τρόπαιο

   Ομάδα
Kurwaμπλιέδες :
Δημήτρης Βερλέκης, Δανάη Μούζο

Μέγιερ ή σύγχρονος Φρανκενστάιν


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   100,0 %


Ιουλ - 2019

Η σκοτεινή υπόθεση του Άρθουρ, μπορεί να λυθεί μόνο από τους πιο ικανούς. Αυτό το έπαθλο τους ανήκει.

Ιουλ - 2019

Εξιχνίασες τη δολοφονία του Θεμιστοκλή Νικολάου!

Ιουν - 2019

Παίξε δύο διαφορετικά Δωμάτια σε δυο Διαφορετικούς Νομούς και κέρδισε το Τρόπαιο Traveler!

Απρ - 2019

Αυτό το τρόπαιο σου δίνει τη γνώση για να μπαίνεις στα πιο δυνατά escape rooms!

Απρ - 2019

Κάπου εδώ γύρω θα με βρεις. Που όμως; Μη με ξεβολέψεις...

Απρ - 2019

Φτάστε στα άδυτα του οικήματος του Stonehenge και ανακαλύψτε τα μυστικά του.

Απρ - 2019

Κατάφερες να δραπετεύσεις από το Little Pine Motel και τους απαγωγείς του Undercover!

Απρ - 2019

Συναγερμός! Ένας κατάσκοπος μας επισκέφθηκε για να κλέψει τα σχέδια για το νέο μας δωμάτιο! Απ' ότι φαίνεται όμως ήταν πολύ αφηρημένος και ξέχασε κάπου την κάρτα του. Εντοπίστε την και κερδίστε αυτό το τρόπαιο!

Απρ - 2019
Απρ - 2019
Απρ - 2019

Θα καταφέρεις να βρεις τον αριθμό;


Δημιουργός: Kostas Paparousakis
Απρ - 2019
Απρ - 2019

Λύσατε το παζλ με τα χρώματα!

Απρ - 2019

Συγχαρητήρια! Βρήκες το λιμάνι !

Απρ - 2019

Δύο χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα....


Δημιουργός: Πάνος Σαούλης
Απρ - 2019

Let's gather for the birthday cake!


Δημιουργός: Stefanos Rizinos
Απρ - 2019

Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Απρ - 2019

? ? ? ?

Μαρ - 2019

Είστε έτοιμοι για το Athens Halloween Hunt 2018 ?!

Μαρ - 2019

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ή μήπως είναι μόνο μια;

Μαρ - 2019

Καλά Χριστούγεννα 2018!


Δημιουργός: Σταύρος Ρέγας
Μαρ - 2019

A Movie Master!


Δημιουργός: Σταύρος Ρέγας
Μαρ - 2019

Καταφέρατε να βοηθήσετε τον Γαβριήλ!


Δημιουργός: Suicide squad Dimopoulos Dimitris
Μαρ - 2019

Γιατί ο έρωτας περνάει από το στομάχι!


Δημιουργός: Kostas Paparousakis
Μαρ - 2019

Το μυαλό είναι ένας super υπολογιστής.

Μαρ - 2019

Συγχαρητήρια! Ξέρετε να κάνετε πρόσθεση!

Μαρ - 2019

Math connects people!


Δημιουργός: Πάνος Σαούλης
Μαρ - 2019

EscapeAll παντου! Κατέβασε την εφαρμογή του EscapeAll (iOS, Android) και κέρδισε το Mobileholic Τρόπαιο!