Prison Break

Athens Clue, Γλυφάδα  
   Ξάνθου 3, Γλυφάδα, 16674 - Εμφάνιση Χάρτη

   70 Λεπτά
   2 - 6
Kids Friendly
Youth Pass
1 Τρόπαιο

92,2%
45:26
99,35%

  Βαθμολογίες
3,7 Πολύ Καλό

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Παλιό, παραδοσιακό, πατροπαράδοτο escape room βγαλμένο απ'την προηγούμενη δεκαετία.

Το 2016 είχα παίξει το Prison Break στο γκρεμισμένο πλέον κατάστημα της εταιρείας στην περιοχή του Hilton και ηταν το δευτερό μου δωμάτιο.

Στην τωρινή μου επίσκεψη, συνάντησα έναν επιπλέον χώρο, διαφορετικούς γρίφους κατα τουλαχιστον 50% εκτός αν κάνω μεγάλο λάθος και δε θυμάμαι τίποτα σωστά, αλλά και περισσότερο, πολύ περισσότερο, ενοχλητικά περισσότερο ψάξιμο!

Το δωμάτιο είναι μια χαρά για την τιμή των προσφορών (10€ στην τετράδα) και προσωπικά πέρασα καλά παρά τα μικροπροβληματάκια, ωστόσο θα το πρότεινα σε πολύ αρχάριες ομάδες για δύο λόγους:

α) Είναι πάρα, πάρα πολύ εύκολο. Ενδεικτικά βγήκαμε στα 4/7 του χρόνου, παρότι είχαμε μαζί μας αρχάριο μέλος που έπαιζε για πρώτη φορά και έτσι δώσαμε πολύ χώρο και χρόνο για να σκεφτεί και να λύσει, χωρίς να λέμε τις λύσεις που είχαμε ήδη βρει οι υπόλοιποι.

β) Το ψάξιμο που χρειάζεται το δωμάτιο είναι ανούσια εξαντλητικό και δεν προσφέρει κάτι έξυπνο που θα εκτιμήσουν οι έμπειρες ομάδες, ειδικά έχοντας συνηθίσει τα δωμάτια του σήμερα που δεν κρύβουν τίποτα και τις εξαιρέσεις αυτών που έχουν ευφάνταστες κρυψώνες.

Το μισό αστέρι που "κόβω" από το προσωπικό, αφορά την ταχύτητα των βοηθειών. Στο πρώτο δεκάλεπτο όντως χρειαστήκαμε βοήθεια για να "ψάξουμε καλύτερα" για τρίτη φορά το Χ μέρος, που είχαμε ήδη ψάξει μια φορά και μετά άλλη μια δεύτερη πιο λεπτομερώς.

Μετά από αυτό όμως, άρχισε ένας βομβαρδισμός βοηθειών ανά 3-4 λεπτά που ήταν εντελώς αχρείαστος - ειδικά με δεδομένο το πόσο γρήγορα είχε πάει το δωμάτιο - αφού το άπειρο μέλος δεν προλάβαινε να σκεφτεί τις λύσεις και να το ευχαριστηθεί όσο θα μπορούσε.

Πιθανόν να φταίει ο πανικός από ορδές δεκάχρονων που έτρεχαν στους διαδρόμους και δεν άφηναν χρόνο στους GMs να πάρουν ανάσα!

 Δημήτρης Βερλέκης,  344 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Οκτ 2023
4,2 Πολύ Καλό

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόκειται για ένα γριφοδωμάτιο με αρκετά εύκολους γρίφους που χρειάζεται όμως αρκετό ψάξιμο. Το δωμάτιο είναι αρκετά καλό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την τιμή του. Το προσωπικό πολύ ευγενικό και φιλικό. Το μόνο μου ίσως παράπονο είναι ότι παρότι αποδράσαμε πολύ νωρίτερα από την διάρκεια του δωματίου, μας δόθηκαν πολλές βοήθειες που θεωρώ ότι δεν χρειαζόμασταν. Ωστόσο, είναι 100% κατανοητό καθώς γινόταν χαμός από παιδάκια και εφήβους.

 Ελένη Καρτσωνάκη,  88 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Οκτ 2023
  Φωτογραφία
Prison Break