cover image profile image

Δημήτρης Πολυχρόνης
Chosen One


  Ποσοστό Απόδρασης: 89,5%
  Σκορ : 3110
  Μου Αρέσει : 508

4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

PANDEMONIUM

PANDEMONIUM

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

👉 Ένας τετραμελής περιπλανώμενος θίασος βρέθηκε έξω από το στοιχειωμένο τσίρκο της οδού Θηβών 266, όπου φήμες λένε ότι πριν 40 χρόνια εξαφανίστηκε ένα ολόκληρο χωριό. Οπλισμένοι με θάρρος και τόλμη πέρασαν την πόρτα του χωριού και κατευθύνθηκαν προς το τσίρκο με σκοπό να ζητήσουν μια θέση εργασίας από τον ιδιοκτήτη του τσίρκου.
🤡 Σε θέμα σκηνικών σίγουρα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα τσίρκο, γεγονός που υποδηλώνεται ευθύς εξαρχής με το πρώτο πέρασμα, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει ένα τέτοιο σκηνικό, το φωτισμό ελάχιστο ιδανικό για το θέμα του δωματίου και διάφορα θεματικά props ολούθε. Οι χώροι είναι τεράστιοι, αφού μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι και εξαμελή θίασο, ενώ η κινησιολογία των ηθοποιών, όπως επίσης και τα κουστούμια τους σε κοκκάλωναν (ειδικά εάν φοβάσαι τους κλόουν από παιδί όπως εγώ).
🤡 Το δωμάτιο γριφολογικά χρειάζεται καλή παρατηρητικότητα και συνεργασία. Οι γρίφοι είναι μέτριας δυσκολίας, αλλά δυστυχώς δύο τρεις από αυτούς εκτός θέματος. Ένας γρίφος μου έκανε φοβερή εντύπωση, καθώς και ο αντίστοιχος μηχανισμός του δωματίου.
🤡 Οι διάφοροι χώροι που συναντάς είναι πλήρως εναρμονισμένοι στην πλοκή και στην ιδέα του στοιχειωμένου τσίρκου, με τον τελευταίο χώρο να είναι αρκετά απλός, αλλά συνάμα και εντυπωσιακός.
🔚 Πρώτη επίσκεψη στην εταιρεία Horrorville και ήδη ανυπομονούμε για την επόμενη δημιουργία τους που έπεται εντός ολίγων μηνών. Τα παιδιά στο τέλος πρόθυμα να ακούσουν τα όποια αρνητικά του παιχνιδιού και να ρωτήσουν τις εντυπώσεις μας. Ο τετραμελής μας θίασος σας ευχαριστεί πολύ!!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

👉 ...Μετά από το βαρύ hangover και την απόδραση από την ψυχιατρική, μεταφερόμαστε στο 1719, όπου βρεθήκαμε κλειδωμένοι σε ένα κρυσφύγετο ενός πειρατή, στο οποίο μάλιστα δεν είμασταν μόνοι μας! Αντικρύσαμε τον φοβερό και τρομερό Willy, ο οποίος έστεκε εκεί μπροστά μας με ένα ποτήρι ρούμι στο χέρι του. Η αποστολή απλή, αλλά συνάμα και δύσκολη: να αρπάξουμε την μελωδία της ευτυχίας για να κερδίσουμε την ελευθερία μας από τους ιθαγενείς Ώνα! Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα...
🖍 Σε θέμα σκηνικών σίγουρα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα κρυσφύγετο, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει θάλασσα και μπαρούτι, το φωτισμό ελάχιστο ιδανικό για το θέμα του δωματίου και διάφορα θεματικά props τριγύρω. Τίποτα δεν θυμίζει ότι βρίσκεσαι σε δωμάτιο απόδρασης, καθώς όλα είναι προσεκτικά καλυμμένα και τοποθετημένα για να σε μεταφέρουν εκτός πραγματικότητας.
🖍 Το δωμάτιο γριφολογικά χρειάζεται καλή παρατηρητικότητα και κυρίως συνεργασία. Οι γρίφοι είναι μέτριας προς απαιτητικής δυσκολίας, όπου ωθούν την ομάδα στην καλύτερή της συνεργασία και συνεννόηση.
🖍 Σε θέμα ροής υπάρχει ένα θεματάκι, καθώς δεν υπάρχει απόλυτη συνάφεια και συνέχεια από τον ένα γρίφο στον άλλον. Αν εξαιρέσουμε αυτό το μικρό ψεγάδι οι γρίφοι του είναι πανέξυπνοι, οι οποίοι βασίζονται καθαρά στη λογική των παικτών με σκοπό να οδηγήσουν τους παίκτες σταδιακά στη μελωδία της ευτυχίας. Σε αυτό το σημείο να πω ότι αισθάνθηκα λίγο Brook λύνοντας τον τελευταίο γρίφο και μου προξένησε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση💀 Ο τελευταίος μαζί με άλλον έναν γρίφο λογικής ήταν νομίζω τα γριφολογικά κερασάκια στην τούρτα.
🔚 Δεύτερο δωμάτιο από την εταιρεία Sherlocked Holmes και οι εντυπώσεις εξακολουθούν να βρίσκονται πολύ ψηλά. Αυτή τη φορά έχοντας ακούσει εκατοντάδες φορές για το εντυπωσιακό του δωματίου Cursed Willy, μπήκα μέσα στο δωμάτιο, περιεργάστηκα τα σκηνικά του, χάζεψα τους μηχανισμούς του και απόλαυσα τους γρίφους του. Μπράβο και πάλι μπράβο για το άξια χαρακτηρισμένο ΝΟ.1 δωμάτιο της εταιρείας στο Περιστέρι!!!🗿

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

👉 Το προηγούμενο βράδυ είχαμε βγει μέχρι πρωίας συνοδευόμενοι από πολλά ποτά, μάλλον μπόμπες όπως αποδείχθηκε... Δεν είχαμε συναίσθηση της ώρας και έτσι βρεθήκαμε να κοιμόμαστε εξουθενωμένοι από το προηγούμενο βράδυ μέχρι αργά το μεσημέρι της επομένης... Ξυπνώντας βρέθηκα δεμένος χειροπόδαρα σε μια καρέκλα μέσα σε ένα λευκό δωμάτιο... Άρχισα να φωνάζω βοήθεια, όταν ξάφνου άκουσα μια γνώριμη φωνή να μου αποκρίνεται. Ήταν οι δύο φίλοι μου από το χθέσινο ξενύχτι, οι οποίοι είχαν έρθει μάλλον για να με σώσουν! Όταν εντέλει εισέβαλαν στο δωμάτιο που βρισκόμουν, μου ανακοίνωσαν έντρομοι ότι βρισκόμασταν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα και ότι σε 70 λεπτά θα εισέβαλαν στο χώρο μας οι ειδικοί με σκοπό να μην φύγουμε ζωντανοί από εκεί μέσα...
🖍 Σε θέμα σκηνικών σίγουρα νομίζεις πως βρίσκεσαι (spoil) Θετική εντύπωση μας έκανε επίσης πως 8 απλά στικεράκια μπορούν να δώσουν μια άλλη αντίληψη σε ένα αγαπημένο μου λουκέτο μέσα στο χώρο.
🖍 Το δωμάτιο γριφολογικά χρειάζεται καλή παρατηρητικότητα στους περισσότερους χώρους, έτσι ώστε να το βγάλετε εις πέρας. Οι γρίφοι είναι μέτριας δυσκολίας με έναν πιο απαιτητικό.
🖍 Σε θέμα ροής πρόκειται για ένα απλό γριφοδωμάτιο, όπου βρισκόμενοι σε hangover θα πρέπει να βρείτε την έξοδο από το χώρο.
🔚 Πρώτη επαφή με την εταιρεία Sherlocked Holmes και οι εντυπώσεις αρκετά καλές με εξαίρεση τις παραπάνω βοήθειες από τον GM που σε κάποια σημεία μας ξενέρωσε. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς 6 χρόνων, το οποίο στέκει αγέρωχο πλάι σε άλλα πιό σύγχρονα δωμάτια γρίφων, απλώς και μόνο για τον έξυπνο χώρο που διαθέτει στο πρώτο μισό του. Και αφού στανιάραμε από το hangover φύγαμε για μια πειρατική περιπέτεια με καπετάνιο τον Willy...

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

▶️ Hannibal Deditus λοιπόν από Clue Wars ως δεύτερο στη σειρά δωμάτιο μετά από το εξαιρετικό Band of Spies. Ένα δωμάτιο γκουρμέ με ένα μενού που τα είχε όλα, συμπεριλαμβανομένων κι εμάς…
👉 Τα σκηνικά ήταν άρτια, λιτά, αλλά και in concept, με props που σε έβαζαν μέσα στο κλίμα του δωματίου.
👉 Οι γρίφοι ήταν έξυπνοι, απαιτητικοί, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από τα πλαίσια της κοινής λογικής. Συνδυαστικοί, με το στοιχείο της παρατηρητικότητας να συναντάται σε αυξημένο βαθμό δυσκολίας.
👉 Το επιδόρπιο ήταν μια αναπάντεχα ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, την οποία θα σας αφήσω να τη γευτείτε εκείνη τη στιγμή.
👉 Πρόκειται για ένα υβριδικό δωμάτιο με πάνω από μία ταυτότητες, του οποίου η φύση και το gameplay, προσαρμόζονται στα θέλω του πελάτη. Μπορεί να σερβιριστεί well done για τους τρομολάγνους ή medium rare για τους γριφάκιδες, ικανοποιώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τα στομάχια μεγάλης γκάμας παιχτών.
Προσωπικά σας προτείνω να κάνετε κράτηση σε τραπέζι για τέσσερα άτομα, ενώ αν είστε γερά στομάχια, ενδιαφέρουσα πρόκληση αποτελεί η δυάδα.
🔚 Πολλά μπράβο στο Γιάννη για ακόμη μια φορά τόσο για τη φιλοξενία όσο και για την όρεξη και το μεράκι που επέδειξε σε κάθε του δωμάτιο. Ένα χορταστικό δωμάτιο που αξίζει να γευτείτε 👨‍🍳

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

▶️ Πρώτη επαφή μας με την εταιρεία Clue Wars και ακόμα και πολύ πριν μπούμε στο πρώτο του δωμάτιο από το b2b οι εντυπώσεις ήταν στο θεό!!! Ο Γιάννης με πήρε τηλέφωνο και μου πρότεινε αρχικά να μην έρθουμε δυάδα, διότι είναι αρκετά απαιτητικά δωμάτια για δύο άτομα. Μου ανέλυσε τον λόγο, καθώς και οτιδήποτε είχε να κάνει με τα er. Είχε δίκιο τελικά; Για να δούμε...
Βρισκόμαστε στην εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελούμε μια ομάδα επίλεκτων κατασκόπων, που μας ανατέθηκε να εισέλθουμε σε μια εχθρική στρατιωτική βάση, να ανακαλύψουμε τι συνέβη στον πρώην κατάσκοπό μας, ο οποίος έψαχνε πληροφορίες ζωτικής σημασίας για απόρρητα στρατιωτικά προγράμματα στη βάση αυτή, και να ξεφύγουμε με τις πληροφορίες αυτές και τη ζωή μας!
👉 Τα σκηνικά που αντικρίσαμε ήταν λιτά και απέριττα, καθώς παρέπεμπαν σε χώρους γραφείων στρατιωτικής βάσης με κάποια αντικείμενα ρέπλικες που παρέπεμπαν στην εποχή του 1940.
👉 Το δυνατό σημείο αυτού του δωματίου είναι οι γρίφοι του! Οι περισσότεροι είναι μέτριας δυσκολίας και άνω, αλλά με άπλετο φως στο χώρο το δωμάτιο σε ωθεί να καταλάβεις ότι τα πράγματα απαιτούν την προσοχή σου στο 100%! Απαιτούν παρατηρητικότητα και αρκετή συνδυαστική σκέψη για να λυθούν. Το καλό είναι ότι όλοι βασίζονται στη λογική και δεν χρειάζεται να μπεις στο κεφάλι του δημιουργού. Προσωπικά, το δωμάτιο το κατατάσσω μέσα στα 5 πιο δύσκολα δωμάτια που έχω παίξει (παρόλο που σαν δυάδα πήραμε πάνω από πέντε βοήθειες).
👉 Το background story του δωματίου είναι εξαιρετικό, καθώς ο GM, δημιουργός και πολιτικός μηχανικός Γιάννης έχει αναλύσει και σχεδιάσει τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια. Θα το καταλάβετε φυσικά και στο τέλος, όπου ο Γιάννης θα μπει στο δωμάτιο και θα χάσει ακόμα και μισή ώρα για να σου αναλύσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια και σημείο του δωματίου.
👉 Ένα τελευταίο που θα αναφερθώ είναι τα εξαιρετικά props της εποχής με άψογα διατηρημένα (spoil)! Τα λουκέτα του παιχνιδιού είναι όλα συμβατικά με ελάχιστα σύγχρονα, για να μην χαθεί ο χαρακτήρας του δωματίου και τους συγχαίρει κανείς γι' αυτό!
🔚 Προτεινω το Band of Spies σε ομάδες 3-4 ατόμων με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, καθώς πιο αρχάριες ομάδες θα χρειαστεί να τις πάρει από το χέρι ο GM για να καταφέρουν να δουν έστω όλους τους χώρους του δωματίου. Η εταιρεία μπήκε στην καρδιά μας, τόσο για την απαιτητική εμπειρία που ζήσαμε όσο και κυρίως για τον Γιάννη, που είχε εξαιρετική και μοναδική συμπεριφορά τόσο στο τηλέφωνο πριν δύο μέρες από το δωμάτιο όσο και αμέσως μετά από αυτό! Σειρά έχει τώρα το Hannibal...

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

"Η ΑΓΓΕΛΙΑ: Ζητείται ομάδα έμπειρων ιδιωτικών ερευνητών για την αναζήτηση της Χριστίνας Δέου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν τη φόρμα παρακάτω και θα ειδοποιηθούν. Περισσότερα στοιχεία, καθώς και ο φάκελος με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών, θα κοινοποιηθούν σύντομα!"
Οι «PoopERs» λοιπόν βρέθηκαν στο θέατρο της Κωνσταντινουπόλεως 65 με σκοπό να αναζητήσουν την Χριστίνα Δέου. Εκεί βρήκαμε τον Ερρικό, τον επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που την είδε ζωντανή. Μας έδωσε τα απαραίτητα που χρειαζόμασταν για την έρευνά μας και το ταξίδι μας ξεκίνησε ευθύς αμέσως!
👉 Ομολογώ πως μπήκα στο δωμάτιο πολύ ενθουσιασμένος, ξέροντας πως πρόκειται για ένα ακόμη δωμάτιο του Γιώργου και της υπέροχης ομάδας του.
👉 Τα σκηνικά θύμιζαν ένα πραγματικό θέατρο με ένα συγκεκριμένο να μου κάνει και την μεγαλύτερη θετική εντύπωση. Προσεγμένοι χώροι και props, όπως κάθε δωμάτιο της εταιρίας Escaped Live Adventure Rooms μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
👉 Ένα χειροκρότημα παραπάνω θα δώσω στα ανατρεπτικά περάσματα που έχουν δημιουργηθεί, καθώς από αλλού περίμενα να περάσω στον επόμενο χώρο και από αλλού περνούσα τελικά✔
👉 Δεν θα είστε μόνοι σας στο χώρο και αυτό θα το συνειδητοποιήσετε στην πορεία της εξέλιξης της ιστορίας. Ο ηθοποιός στο δωμάτιο υπήρχε και για να σε βοηθήσει, για να σε ξαφνιάσει και για να μην σας αφήσει να τριγυρίζετε στο θέατρο ανενόχλητοι. Πολύ καλός στον ρόλο του, πειστικός και με μια αλληλεπίδραση κάποιες στιγμές απαραίτητη, ώστε να συμβάλει στην εξέλιξη στους χώρους του δωματίου.
👉 Γριφολογικά, τρεις συγκεκριμένοι γρίφοι ήταν αυτοί που μου έμειναν στο μυαλό, καθώς μου άρεσαν ιδιαίτερα. Στο σύνολό τους ήταν βατοί και όπως πάντα in concept, δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να ζοριστείς πολύ για να τους λύσεις, οπότε θα έλεγα ότι είναι μέτριας δυσκολίας, άσχετα που εγώ από τη μέση και μέχρι το τέλος δεν είδα τους περισσότερους 😭
👉 Το Phantom of the Opera είναι πράγματι ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, όπως αρμόζει στον τίτλο του. Και κυρίως χάρη στην καταπληκτική του μουσική επένδυση, η οποία δίνει εκείνο το έξτρα έκτο αστέρι που χρειάζεται για να μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας. Αυτό είναι για μένα και το μοναδικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του δωματίου που αξίζει κανείς να ζήσει💯
🔚 Πρόκειται για ακόμα ένα ολοκληρωμένο ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο με 2-3 ωραία σκηνοθετημένα jumpscares που αιφνιδιάζουν. Χωρίς να έχω δει το 50% των γρίφων και με μια μικρή επιφύλαξη, μου φάνηκε ότι μια ομάδα με 10-20 δωμάτια στο ενεργητικό της θα περνούσε όμορφα και θα έφευγε γεμάτη χωρίς να της λείψει κάτι από το δωμάτιο. Ιδανικός αριθμός ατόμων 3 και για τους πιο έμπειρους 2. Γιώργο, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τον ενθουσιασμό, το χιούμορ και την ενέργειά σου και συγχαρητήρια για ακόμα μια υπέροχη δουλειά!!! Όσοι πιστοί της λυρικής σκηνής – όπερας και όχι μόνο προσέλεθετε🎼 Θα επιστρέψω δρυμίτερος εννοείται 🔜

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

➡️ Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι το θεωρώ πολύ δύσκολο για μία εταιρία να φτιάχνει ένα νέο δωμάτιο στον ίδιο χώρο που είχε δημιουργήσει δύο προηγούμενα και οι χώροι να μην θυμίζουν με τίποτα τα προηγούμενα "Hell exodus" και "Nosferatu" 👹 Τι μπορεί να πάει όμως στραβά, όταν σε μια ξένη χώρα κάνεις συμφωνία με έναν ντόπιο, ώστε να δεις κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο...;
👉 4 φοιτητές λοιπόν κάναμε το ταξίδι μας στο Pripyat της Ουκρανίας, μίας πόλης φάντασμα, όπως την ονομάζουν, αφού κάναμε τα κονέ μας με τον φίλο (?) Νικολάι για να περάσουμε στην απαγορευμένη περιοχή.
👉 Τα σκηνικά στην αρχή σε έβαζαν στο κλίμα της απαγορευμένης ζώνης και ότι κάτι περίεργο συμβαίνει πέρα από αυτή, οπότε ήξερες ότι έπρεπε να προετοιμαστείς για οτιδήποτε επικίνδυνο και να αποδράσεις το συντομότερο δυνατό.
👉 Γριφολογικά ομολογώ ότι συναντήσαμε γρίφους, που για δωμάτιο τρόμου δεν τους λες και εύκολους, τουλάχιστον όχι όλους. Δύο συγκεκριμένοι μου άρεσαν περισσότερο, καθώς μου άρεσε η συνδιαστικότητά τους, και ένας θα ήθελα να αποδοθεί διαφορετικά οπτικά, καθώς ο τρόπος απόδοσης του δεν θεωρώ ότι ταίριαζε με όλο το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού.
👉 Θεωρώ ότι αυτό που θα σας μείνει περισσότερο χαραγμένο στο μυαλό είναι η εμφάνιση των πλασμάτων, που για ακόμα μία φορά η εταιρεία δείχνει ότι ψάχνει πολύ καιρό πριν αγοράσει. Η επένδυση έγκειται σε υπέροχες μάσκες, τέλεια εμφάνιση και εξαιρετική κινησιολογία!! Νομίζω πως ένα μπράβο είναι πολύ λίγο για την προσπάθεια των παιδιών σε κάθε ραντεβού 👏
👉 Το acting των ηθοποιών φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα, όταν πέρα από ερμηνεία έχουν τόσο συντονισμένες εμφανίσεις με έναν άψογο τρόπο παρουσίας τόσο εμφανισιακά όσο και ηχητικά. Οι κραυγές δεν θα πιστεύεις πως γίνονται από ηθοποιούς, ενώ οι κινήσεις σου κόβουν το αίμα σε ένα περιβάλλον, στο οποίο κάθε νέο πέρασμα φαντάζει όλο και πιο απειλητικό.
👉 Ενω θα μπορούσε κάλλιστα να έχει στηθεί ένα δωμάτιο καθαρά survival με έμφαση στον τρόμο, το κυνηγητό και με μια υποτυπώδη ιστορία για ξεπετα (όπως λ.χ. το Last of Us), έχουμε το ακριβώς αντίθετο: συναντάμε μια υπόθεση ξεκάθαρη, μια ιστορία με βάθος, που ωθεί την ομάδα να προχωρήσει, ώστε να φτάσει στην κορύφωση, η οποία γίνεται με άψογη διαδραστικότητα μεταξύ ομάδας και ηθοποιών, σε ένα gameplay που τσακίζει κόκαλα.
👉 Ήταν η καλύτερη προσπάθεια της εταιρίας για εμένα. Το "Cannibals" είναι ένα δωμάτιο, από το οποίο βγήκαμε γεμάτοι, ζήσαμε την κάθε στιγμή που πρόσφερε και αυτή η ευχαρίστηση είναι στο τέλος αυτό που μετράει. Δεν χρειάζονται εφέ, δεν χρειάζονται αυτοματισμοί, δεν χρειάζεται τραμπουκισμος, δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να είναι ένα δωμάτιο άριστο, πέρα από το να δίνει στον παίκτη όλα αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο δωμάτιο. Και αυτά είναι το άψογο acting, η ξεκάθαρη ιστορία, ώστε να ξέρεις κάθε φορά τι κάνεις και γιατί και φυσικά ένα gameplay, το οποίο συναρπάζει. Ολα αυτά υπάρχουν στους "Κανίβαλους", ένα δωμάτιο το οποίο σε γεμίζει από την αρχή μέχρι το τέλος.
🔚 Το event αυτό θα κρατήσει για άλλες δύο εβδομάδες, οπότε όσοι δεν έχετε πάει,καλό θα ήταν να κάνετε την κράτηση σας και να το επισκεφτείτε! Οι κανίβαλοι εκεί μέσα πεινάνε και σας περιμένουν 😇 Καλό υπόλοιπο στην ομάδα του Χρήστου και της Raven Adventure Rooms, ενώ εμείς ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το ... 🤭🤫!!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τι να πρωτοπείς τώρα για αυτό το νέο δωμάτιο που ξεπρόβαλε... Πόσο χαίρομαι που παρά την καραντίνα που περάσαμε, τα δωμάτια απόδρασης όχι μόνο κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, αλλά έκαναν και βήματα μπροστά σε πολλούς τομείς! Ήταν 25 Αυγούστου, όταν οι «PoopERs» λάβαμε το γράμμα του παππού από το Torrybern, το οποίο μας καλούσε να επισκεφτούμε επειγόντως το χωριό. Πηραμε λοιπόν μαζί τoν ατρόμητo φίλo μας Γιώργο και με το πρώτο εισιτήριο φύγαμε για άλλη μια περιπέτεια!!!
👉 Το χωριό που συναντήσαμε ήταν το Torryburn, ένα εντυπωσιακό χωριό που πραγματικά θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Θεωρώ πως δεν του λείπει τίποτα και είναι προσεγμένο ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια! Τα σκηνικά του είναι άξια θαυμασμού και παρατήρησης σε ότι και να συναντήσεις εκεί μέσα!
👉 Κατ' αρχάς παίζει, αν δεν κάνω λάθος, να είναι το μεγαλύτερο που έχω δει σε έκταση, γεγονός που συνομολογούν τα 450τ.μ.+ του χώρου του.
👉 Η ατμόσφαιρα υπέροχη, ψαρωτική και όσο πρέπει σκοτεινή, έτσι ώστε να παρατηρείς τα πάντα στο πέρασμα σου. Σε συνδυασμό δε με τον ήχο του δωματίου, ο οποίος σε κάθε χώρο είναι διαφορετικός, δημιουργείται ένα αρτιότατο αποτέλεσμα που θα αφήσει ικανοποιημένο τον οποιοδήποτε απαιτητικό παίκτη!
👉 Οι παρουσίες που θα συναντήσετε στο Torryburn είναι επικίνδυνες και καλό θα ήταν να μην τις πλησιάζετε και να απομακρύνεστε όσο μπορείτε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει να μην τις παρατηρείτε, όταν εμφανίζονται για να μην χάσετε το κινηματογραφικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πειστικές στον ρόλο τους, επιβλητικές στην εμφάνιση τους!
👉 Τα περάσματα αρκετά, κάποια δεν φαίνονται καν ότι ειναι περάσματα και ειδικά δύο από αυτά μου άρεσαν πάρα πολύ!
👉 Όσον αφορά το γριφολογικό κομμάτι εγώ προσωπικά υπερκαλύφτηκα! Στην πλειοψηφία τους οι γρίφοι ήταν to the point, με έναν πραγματικά να υπερξεχωρίζει στα μάτια μου! Η ροή είναι ιδανική, με μια ξεκούραστη, αλλά ταιριαστή γραμμικότητα.
🔚 Θεωρώ μία έμπειρη 3άδα ιδανική για το συγκεκριμένο δωμάτιο για να το απολαύσει στο έπακρο! Οι αποκλειστικά τρομολάγνοι θα το χαρούν σίγουρα παραπάνω και θα πηγαίνουν σίγουρα τοίχο τοίχο! Είναι ένα δωμάτιο που σίγουρα μπαίνει στο τοπ 5 πολλών παιχτών θεωρώ και ελπίζω η πορεία να με επιβεβαιώσει!
👏 Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Disappear, τους ευχόμαστε τα καλύτερα, γιατί πραγματικά η δουλειά που έχει πέσει μέσα σε αυτούς τους χώρους είναι αξιοθαύμαστη και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας! Να σημειωθεί τέλος ότι είναι υποτιμητικό να πεις ότι είναι απλά ένα πολύ δυνατό ατμοσφαιρικό δωμάτιο, καθώς πρόκειται για ένα meta-room, που στηρίζεται κατά κόρον στον ψυχολογικό τρόμο και δε διαθέτει απλά τα πάντα, έχει πάρει γερά αναβολικά. Απλά επισκεφτείτε το και διαπιστώστε το από μόνοι σας. Νίκο ευχαριστούμε πάρα μα πάρα πολύ!!!
Υ.Γ.1 Προσωπικά, δεν έχω τίποτα περισσότερο να περιμένω από το μέλλον, εκτος από αυτό που ετοιμάζεται για τη συνέχεια, οπότε κρατήστε και φυλάξτε το εισιτήριο του τρένου!!!
Υ.Γ.2 Τι άλλο θέλετε για να κλείσετε εισιτήριο για Σκωτία,λοιπόν;

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

The Orphan

The Orphan

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

👉Όταν είχα πρωτοέρθει, τον Μάρτιο του 2019, δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν δωμάτια τρόμου... Σήμερα, μετά από δυόμισι χρόνια περίπου επέστρεψα με την μισή τότε ομάδα για να ζήσουμε μια δυνατή, συναρπάστική, ανατριχιαστική, τρομακτική και δη ανέλπιστη εμπειρία.
👉Το συναίσθημα που εξέλαβα: το ίδιο και καλύτερο με την πρώτη φορά!!! Βέβαια, η ικανοποίηση που έλυσα hintless ένα συγκεκριμένο γρίφο προς το τέλος του δωματίου με έκανε ακόμα περισσότερο συνεπαρμένο για να γράφω τώρα εδώ...
👉Η ατμόσφαιρα του δωματίου είναι ανατριχιαστική ακόμα και χωρίς ηθοποιό 💯 Μάλιστα η τωρινή μας επίσκεψη έκρυβε μια ανέλπιστη έκπληξη από τον Πάρη 😱
👉Οι γρίφοι τόσοι όσο πρέπει για τη διάρκειά του με δύο τρεις τσιμπημένους.
Ευχαριστούμε για το τρολάρισμα φίλε και αναμένουμε τη συνέχεια της ιστορίας 🔜

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Ανκ

Ανκ

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

👉 Ανκ αι ο Καθηγητής Τζόνσον έχει φτάσει κοντά στο να βρει το αρχαίο κλειδί Ανκ, δυστυχώς η ηλικία του δεν τον αφήνει να συνεχίσει την εκστρατεία του. Έτσι λοιπόν η αποστολή αυτή ανατίθεται σε εμάς, δίνοντας μας βέβαια και το ημερολόγιό του, που μέσα υπήρχαν πολύτιμες συμβουλές που θα μας βοηθούσαν σε αυτό το έργο. (Προσοχή να το διαβάσετε σταδιακά, διότι ειδάλλως θα μπερδευτείτε)
🖍 Σε θέμα σκηνικών σίγουρα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε έναν Αιγυπτιακό χώρο και αυτό το δωμάτιο στο μεταφέρει σε μεγάλο ποσοστό. Αυτοματισμοί και περάσματα (με ένα συγκεκριμένο να είναι αρκετά ενδιαφέρον) αρκετά, καθώς δεν θα συναντήσετε ούτε ένα λουκέτο στον χώρο.
🖍 Το δωμάτιο γριφολογικά χρειάζεται καλή παρατηρητικότητα στους περισσότερους χώρους, έτσι ώστε να το βγάλετε εις πέρας. Έπειτα από εκεί,παίρνει σειρά η αντικατάσταση με διάφορους τρόπους σε διάφορα σημεία. Υπάρχει μια αστοχία σε έναν από τους 3 πρώτους γρίφους που μας έκανε να χάσουμε αρκετά λεπτά και τελικά να μας στοιχήσει την απόδραση, αλλά μας είπαν ότι θα το διορθώσουν εν καιρώ.
🖍 Σε θέμα ροής, σε γενικές γραμμές ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, αν και το φάγαμε το 20λεπτο μας στο παραπάνω σημείο 🤣 Πέρα από αυτό το σημείο και το σημείο της αρχής που πρέπει να βρεις τα πατήματα σου, στην συνέχεια όλα κύλησαν ομαλά και καταφέραμε να βρούμε το πολυπόθητο Ανκ και να το τοποθετήσουμε στην θέση του.
🔚 Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον Μπίκσωνα, ο οποίος ήταν εκεί να μας κατευθύνει σε κάθε μας στραβοπάτημα, αλλά και σε μια δυο αστοχίες ως προς το στήσιμο του δωματίου.

Δεν Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αυτή είναι μια ιστορία, η οποία συνέβη πίσω, στο μακρινό 2002, όταν είχαμε πάει ένα ταξίδι στο Illinois. Αποφασίσαμε λοιπόν να νοικιάσουμε ένα αμάξι και να κάνουμε την διαδρομή μέσα από το δάσος του Robinson. Λαααθος... μέγα λάθος, γιατί μέσα στη νύχτα ξεμένουμε από καύσιμα... Και τότε το μυαλό αρχίζει να παίζει περίεργα παιχνίδια. Ή μήπως δεν είναι το μυαλό και όντως κάτι, κάποιος, κάποιοι θέλουν το κακό μας;
Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα escape room, το οποίο εκ των πραγμάτων διαφέρει από ότι άλλο έχετε παίξει. Και αυτό είναι και το στοίχημα που θέτει. Αν θα καταφέρει μέσα σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο ενός αυτοκινήτου να σου προσφέρει στιγμές, οι οποίες δεν θα σε κάνουν να βαρεθείς και συγχρόνως να έχεις ένα ενδιαφέρον, ώστε να ανακαλύψεις τι συμβαίνει και να ζήσεις έναν τρόμο, ο οποίος σε έχει σε εγρήγορση. Και σε έναν ικανοποιητικό βαθμό το πετυχαίνει. Σε ένα κλίμα αγωνίας και άγχους στην αρχή και
σε απόλυτη συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα θα πρέπει να λύσετε (αυστηρά μέσα στον χώρο του αυτοκινήτου) γρίφους μεσαίας δυσκολίας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας με όσα συμβαίνουν γύρω τριγύρω (ή και μέσα...) στον χώρο. Και ενώ αυτό λειτουργεί πολύ όμορφα και επιτυχημένα στο πρώτο μισό εξαιτίας της φύσης και ιδιαιτερότητας του παιχνιδιού, αρχίζει να γίνεται προβλέψιμο από ένα σημείο και μετά με την αγωνία και το άγχος να δίνουν την θέση τους απλά στην επίλυση των γρίφων για να αποδράσουμε από εκεί μέσα. Τα παιδιά πραγματικά έκαναν τα πάντα για να περάσουμε αξέχαστα και περάσαμε όντως πολύ όμορφα.
Ο ιδανικός αριθμός ατόμων είναι 2 και είναι ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρεται άνετα για εισαγωγή σε escape room τρόμου, το οποίο συνδυάζει στοιχεία ωραίων jumbscares με γρίφους όμορφους και κατανοητούς.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τρεις έμπειροι κατασκηνωτές κατέφθασαν εκείνο το απόγευμα Τετάρτης στο κρύφο αλλά πέρα για πέρα αληθινό δάσος του Litchver, πριν όμως συναντήσαμε έναν ντόπιο του χωριού και αφού δανειστήκαμε το μεταφορικό του 🚗, αγνοώντας τις φήμες για ένα περιστατικό εξαφάνισης, βάλαμε μπρος για το δάσος στα καυκάσια όρη. Το παιχνίδι ξεκινάει με το που μπεις στον χώρο,αλλά κυρίως με την εισαγωγική σκηνή του δωματίου. Είναι εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η ατμόσφαιρα, ο φωτισμός💡, η μουσική υπόκρουση 🎼και ο περιβάλλων χώρος γίνονται ένα με την ηθοποιό και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! 👏Στα του χώρου τώρα, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και αληθοφανές δάσος, στο οποίο πραγματικά δεν λείπει τίποτα. Αυτό που βλέπει ο θεατής είναι μία τεράστια και ατελείωτη έκταση με ότι μπορεί να περιλαμβάνει ένα αληθινό δάσος. Σε αυτό το κομμάτι φαίνεται πως πραγματικά έχει πέσει ⏳ και 💸 , και είναι αυτό που ανεβάζει το δωμάτιο στο σημείο που έχουμε και το πρώτο μέρος του Monica's Diary. Η ατμόσφαιρα και ο ήχος συνδυάζονται μοναδικά και σε αυτό το κομμάτι φύγαμε πλήρως καλυμμένοι✔️Το acting ▶️καθηλωτικό,τόσο εμφανισιακά όσο και κινησιολογικά. Μπορούσε να σου εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος του δάσους χωρίς να το περιμένεις.Το 💩 εύκολα φτάνει στην 🧦!!! Σε θέμα των γρίφων συναντήσαμε διάφορους, κάποιους συνδυαστικούς και αγαπημένους μου παρόλο που σχεδόν για όλο το παιχνίδι ήμουν afk, άλλους απλής αντικατάστασης - παρατηριτικότητας, αλλά και κάποια τασκ που έδιναν ένα ενδιαφέρον παραπάνω στο παιχνιδι σε συνδυασμό με τον ψυχολογικό τρόμο. Οι γρίφοι είναι λιγότεροι από δέκα, βατοί και λογικοί, θεωρώ πως είναι ότι πρέπει για να τους λύσεις με την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το δάσος. Το μόνο πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν στην αρχή, καθώς καθυστερήσαμε αρκετά μέχρι να μπούμε στη ροή του δωματίου. Ένας πρωτότυπος τρόπος επικοινωνίας ανέβασε το δωμάτιο στα μάτια μας, αλλά για κακή μου τύχη ορίστηκα εγώ ως ο δίαυλος επικοινωνίας, πράγμα που τελικά δεν δούλεψε, διότι πηγαίναμε παντού αγκαλίτσα.
⚠️ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ⚠️
! Βάλτε αθλητικά παπούτσια όπωσδηποτε γιατί με τα νερά και τα χώματα αποκλείεται να μείνουν καθαρά 😛
! Μετά το τέλος του παιχνιδιού, θα παρατηρήσετε ότι έχετε χώμα μέχρι και στη μύτη σας, οπότε καθαρίστε την! Μην πάτε έτσι για ποτό 😛
Το The Litchver Woodland ήρθε για να μείνει και συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμπειρία !!!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Sector B32

Sector B32

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα στρατιωτικό δωμάτιο που έχει αρκετούς αυτοματισμούς, με πρωτότυπη εισαγωγή και έξοδο για το είδος του. Αποτελείται από μερικούς μοναδικούς γρίφους που κάνουν το δωμάτιο ξεχωριστό. Παρόλαυτα εκείνο που δεν μας άρεσε τόσο ήταν ότι το θέμα μουσικής επένδυσης υστερούσε και φαινόταν ότι σε μερικά σημεία εάν δεν μιλούσαμε και μεταξύ μας οι συμπαίκτες υπήρχε άκρα του τάφου σιωπή. Φυσικά αυτό δεν στερεί στο δωμάτιο τη δυνατότητα να σταθεί επάξια δίπλα δίπλα με άλλα δωμάτια του είδους του. Ευχαριστούμε πολύ!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Exam

Exam

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είμαι πραγματικά ευγνώμων στην εταιρεία Rubicon που μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω και να αποτύχω στο τεστ του δωματίου Exam. Ναι καλά ακούσατε! Πρόκειται για ένα τεστ, το οποίο έχει διάρκεια 90 λεπτά μέσα στα οποιά θα δοκιμάσεις τις γριφολογικές σου αντοχές ενάντια στο χρόνο και στη συνεργασία. Μετά από 120 δωμάτια και ύστερα από το κατόρθωμα της ολοκλήρωσης του 70% του δωματίου μετά τα στρογγυλά αντικείμενα, θεώρησα τον εαυτό μου χαζό και απόρησα γιατί ήμουν τόσο αργός στην κατανόηση των γρίφων. Ύστερα όμως κατάλαβα ότι μάλλον έφταιγε ότι η συνεργασία δεν ήταν τόσο άρτια, καθώς και το γεγονός ότι ήμασταν δυάδα. Στα του δωματίου τώρα, πρόκειται για ένα χώρο 40τ.μ., που μπορεί να ακούγεται μικρός, αλλά πιστέψτε με κάθε άλλο παρά μικρός είναι!!! Δεν νομίζω να έχω δει περισσότερους γρίφους σε προηγούμενο δωμάτιο από ότι σε αυτό εδώ. Αναλογιστείτε ότι μέχρι το σημείο που φτάσαμε είχαμε ήδη δει πάνω από 20 γρίφους, που αυτό σημαίνει ότι σίγουρα το δωμάτιο έχει πάνω από 30! Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στα παιδιά που το τρέχουν, όπως επίσης και στο δημιουργό που το σκέφτηκε όλο αυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι το ποσοστό απόδρασης του δωματίου τα τελευταία δύο χρόνια λειτουργίας του είναι 30%. Μας ενημέρωσαν μάλιστα ότι υπάρχει άτυπα και ένα τοπ 5 των ομάδων που το έχουν βγάλει σε επίπεδο πρόκλησης και αυτό το ranking δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους 15 μήνες. Που σημαίνει ότι αναζητείται γριφολάγνουσα ομάδα για να μπει στο top5 του Exam! Υ.Γ. Αξίζει να δείτε την ομώνυμη ταινία πρώτα και μετά να παίξετε το δωμάτιο.

Δεν Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τρεις έμπειροι κατασκηνωτές κατέφθασαν εκείνο το απόγευμα Κυριακής στο κρύφο αλλά πέρα για πέρα αληθινό δάσος του Litchver, πριν όμως συναντήσαμε έναν ντόπιο του χωριού και αφού δανειστήκαμε το μεταφορικό του 🚗, αγνοώντας τις φήμες για ένα περιστατικό εξαφάνισης, βάλαμε μπρος για το δάσος στα καυκάσια όρη. Το παιχνίδι ξεκινάει με το που μπεις στον χώρο,αλλά κυρίως με την εισαγωγική σκηνή του δωματίου. Είναι εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η ατμόσφαιρα, ο φωτισμός💡, η μουσική υπόκρουση 🎼και ο περιβάλλων χώρος γίνονται ένα με την ηθοποιό και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! 👏Στα του χώρου τώρα, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και αληθοφανές δάσος, στο οποίο πραγματικά δεν λείπει τίποτα. Αυτό που βλέπει ο θεατής είναι μία τεράστια και ατελείωτη έκταση με ότι μπορεί να περιλαμβάνει ένα αληθινό δάσος. Σε αυτό το κομμάτι φαίνεται πως πραγματικά έχει πέσει ⏳ και 💸 , και είναι αυτό που ανεβάζει το δωμάτιο στο σημείο που έχουμε και το πρώτο μέρος του Monica's Diary. Η ατμόσφαιρα και ο ήχος συνδυάζονται μοναδικά και σε αυτό το κομμάτι φύγαμε πλήρως καλυμμένοι✔️Το acting ▶️καθηλωτικό,τόσο εμφανισιακά όσο και κινησιολογικά. Μπορούσε να σου εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος του δάσους χωρίς να το περιμένεις.Το 💩 εύκολα φτάνει στην 🧦!!! Σε θέμα των γρίφων συναντήσαμε διάφορους, κάποιους συνδυαστικούς και αγαπημένους μου παρόλο που σχεδόν για όλο το παιχνίδι ήμουν afk, άλλους απλής αντικατάστασης - παρατηριτικότητας, αλλά και κάποια τασκ που έδιναν ένα ενδιαφέρον παραπάνω στο παιχνιδι σε συνδυασμό με τον ψυχολογικό τρόμο. Οι γρίφοι είναι λιγότεροι από δέκα, βατοί και λογικοί, θεωρώ πως είναι ότι πρέπει για να τους λύσεις με την κατάσταση που επικρατεί σε αυτό το δάσος. Το μόνο πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν στην αρχή, καθώς καθυστερήσαμε αρκετά μέχρι να μπούμε στη ροή του δωματίου. Ένας πρωτότυπος τρόπος επικοινωνίας ανέβασε το δωμάτιο στα μάτια μας, αλλά για κακή μου τύχη ορίστηκα εγώ ως ο δίαυλος επικοινωνίας, πράγμα που τελικά δεν δούλεψε, διότι πηγαίναμε παντού αγκαλίτσα.
⚠️ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ⚠️
! Βάλτε αθλητικά παπούτσια όπωσδηποτε γιατί με τα νερά και τα χώματα αποκλείεται να μείνουν καθαρά 😛
! Μετά το τέλος του παιχνιδιού, θα παρατηρήσετε ότι έχετε χώμα μέχρι και στη μύτη σας, οπότε καθαρίστε την! Μην πάτε έτσι για ποτό 😛
Το The Litchver Woodland ήρθε για να μείνει και συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμπειρία !!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο του 2021 με ούτε ένα μήνα που άνοιξε τις κρατήσεις και εμείς σπεύσαμε να το ζήσουμε στο έπακρο (ελπίζω να κάνετε το ίδιο και εσείς άμεσα) 🤩 Ένα δωμάτιο που αποπνέει φρεσκάδα και ζωντάνια από την είσοδο κιόλας☻ Ένα δωμάτιο που μπορείς να γευτείς μέχρι και τις δημιουργίες του Lurch🍰 Μπορώ να μιλάω για ώρες για το συγκεκριμένο δωμάτιο, όπως και για το Γιώργο και την παρέα του, αλλά θα είμαι σύντομος... Ατμόσφαιρα: διασκεδαστική, ξεκαρδιστική και κινηματογραφική💯 Γρίφοι: τελείως ανατρέπτικοι, φρέσκοι και out of the box💯 Προσωπικό, ήτοι Lurch, Fester και τέλος Gomez, καταπληκτικοί, πέρα για πέρα ζωηροί και δραστήριοι, θυμίζοντας στον εκάστοτε παίκτη με τον πιο παραστατικό τρόπο τους ήρωες από την ταινία💯 Είναι το δεύτερο δωμάτιο κωμωδίας που λαμβάνω συμμετοχή και μπορώ να πω ότι θα μου μείνει αξέχαστο😍 Όλα είναι τόσο περίτεχνα τοποθετημένα, που θαρρείς είσαι κι εσύ ένα κομμάτι της ιστορίας😱 Υ.Γ. Ο θησαυρός στο τέλος πολύτιμος, γι αυτό φυλάξτε τον καλά 😂

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Λοιπόν παιδιά αυτό που θα σας εξομολογηθώ δεν είναι κριτική για το δωμάτιο (εάν θέλετε την κριτική μου ανατρέξτε στο προφίλ μου τον Οκτώβριο του 2019), αλλά μια εμπειρία μου από την αντίστροφη όψη του συμμετόχου σε δωμάτιο απόδρασης, αυτή του ηθοποιού σε αυτό. Εδώ να σημειώσω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει ο παίκτης να έχει παίξει τουλάχιστον μια φορά το δωμάτιο και να συνεννοηθεί από πριν με την ιδιοκτήτρια Κατερίνα (σευχαριστώ γλυκιά μου γι' αυτό) έτσι ώστε να πάρει μέρος σε αυτό ως έξτρα ηθοποιός με την καθοδήγηση πάντα των ίδιων των ηθοποιών σε live μετάδοση. Για να δουλέψει βέβαια αυτό θα πρέπει να είστε τουλάχιστον 4 άτομα, καθώς όταν θα πάρετε το ρόλο του ηθοποιού εν αγνοία των φίλων σας θα πρέπει οι υπόλοιποι να έχουν την εμπειρία έτσι ώστε να προχωρήσουν το δωμάτιο στην πορεία του χωρίς εσάς, μάλιστα αποφεύγωντάς σας! Εμπειρικά λοιπόν εγώ δεν το ευχαριστήθηκα, καθαρά διότι δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με το ρόλο του ηθοποιού τρόμου και με τη διάδραση - λογική να προσπαθώ να κάνω δύσκολη τη ζωή των παικτών. Βέβαια αυτό έγκειται καθαρά στην προσωπική μου προσέγγιση και αυτό δεν σημαίνει ότι εάν αύριο το κάνεις εσύ δεν θα περάσεις ωραία. Μετά λοιπόν από την απουσία μου ως παίκτης για το μισό περίπου χρόνο του δωματίου αλλά και από την λιγότερη αρεστή αυτή εμπειρία μου ως φάντασμα στο σπίτι της Mrs. Rose, επέστρεψα στην παρέα μου για να τους βοηθήσω να αποδράσουν, καθώς σε ένα σημείο είχαν κολλήσει. Πιστεύω ότι έζησα μια εμπειρία που δύσκολα θα ζούσα εάν δεν είχα ανακαλύψει το Darkwood Village και μπράβο στην Κατερίνα και τα παιδία για την πρωτοβουλία!!! Υ.Γ. Σπεύστε να επισκεφτείτε και το Dark, το οποίο είναι δωματιάρα!!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έφτασε ο καιρός να επισκεφτώ το remaster της σοφίτας που είχα πάει πριν δύο χρόνια με φίλους μου από την Κύπρο και ο χώρος που συνάντησα ήταν πέρα για πέρα αλλαγμένος! Μεγάλωσε κατά 50% ο χώρος λοιπόν σε σχέση με την παλαιότερη σοφίτα και ευρύχωρος πλέον σου επέτρεπε ακόμη και να τρέξεις σε μερικά σημεία. Δύο περάσματα διατηρήθηκαν ίδια, ενώ αντίθετα οι γρίφοι άλλαξαν στο 100%, το οποίο το έκανε να φαντάζει ένα νέο δωμάτιο! Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και η ένοικος της σοφίτας πολύ επιθετική σε σχέση με την παλαιότερη, αφού φτάσαμε σε ένα σημείο με τον κολλητό μου να καθόμαστε σε μια γωνία και να περιμένουμε να περάσει ο χρόνος του act. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο για τη φιλοξενία και θα επιστρέψουμε για την πολυαναμενόμενη ματωμένη Μαίρη και το 69!!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

(...συνέχεια κριτικής από το Deadlock) Τελειώνοντας λοιπόν το πρώτο κομμάτι της ιστορίας προς έκπληξή μας η δράση συνεχίστηκε κατευθείαν στο δεύτερο μέρος της και στην λύτρωση του αδερφού! Εδώ να πω ότι είχα κλείσει και είχα κάνει δώρο στην ομάδα μου ένα b2b για τα δύο αυτά δωμάτια, αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα μπούμε κατευθείαν στο δεύτερο μέρος, γεγονός που προσωπικά το λάτρεψα, (διότι κατά τα ειοθώτα όταν παίζεις ένα b2b κάνεις ένα υποτιπώδες διάλειμμα στο ενδιάμεσο που πολλές φορές είναι και αψυχολόγητο)! Συγχαρητήρια λοιπόν για αυτή την αλυσιδωτή δόση δράσης και τρόμου που μας χαρίσατε! Στα του δωματίου τώρα, προς έκπληξή μας, για ακόμη μια φορά, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό σε σχέση με το πρώτο δωμάτιο. Ενώ δηλαδή στο πρώτο αντίκρυζες στενά περάσματα και ξερούς τοίχους, στο δεύτερο μέρος ο ****** και ο ****** αποφάσισαν να μας μεταφέρουν σε πιό άνετους χώρους με ποιό παραμυθένια σκηνικά και ωραιότερα χρώματα! Αυτό καταδεικνύει και το μεράκι τους να φανεί έντονη η διαφορά μεταξύ των δύο δωματίων, όπως προκύπτει φυσικά και μέσα από την ιστορία την οποία θα ανακαλύψετε μόνοι σας. Άξια αναφερθέντα σε θέμα χώρων ήταν ένα μικρό κουτί που έμπαινες μέσα και σου θύμιζε την εισαγωγή του Woman in Black, ένα πέρασμα που σου χάριζε την αίσθηση ότι προχωράς μέσα από τα παπούτσια του Ιντιάνα Τζόουνς, αλλά και μια περιοχή αγαπημένη για τους 7 νάνους από το κλασσικό παιδικό της Ντίσνευ. Το acting εξακολοθούσε να είναι έντονο και καταπληκτικό, με δυνατότερες εμφανίσεις και "απαγωγές", πέρα από τις κινηματογραφικές σκηνές που μας παρείχε. Ένα καλοστημένο δωμάτιο, με εξαιρετική βαθμολογία σε όλους τους τομείς του, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη των ***** και ****** για τα ERs! Ευχαριστούμε πάρα πολύ παιδιά! Σας ευχαριστώ για την εμπειρία που μου χαρίσατε ως δώρο γενεθλίων μου!!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

DEADLOCK

DEADLOCK

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για πολλούς μήνες φλερτάραμε με την ιδέα να επισκεφτούμε αυτό το δωμάτιο με το αδερφό (δωματιάρα όπως αποδείχθηκε) και εισήλθαμε με σκοπο να λύσουμε γρίφους και να σπαζοκεφαλιάσουμε, αλλά εις μάτην! Εκεί μας περίμενε ο υπέροχος ******* - αδερφός για να μας ξεναγήσει στο δωμάτιο και να μας βάλει στο κλίμα των γρίφων. Όλα αυτά αποδείχθηκαν μια τεράστια πλάνη! Το δωμάτιο ξεκινάει με δύο πολύ δυνατούς γρίφους, οι οποίοι αποτελούν πρόκληση να τους βγάλετε hintless!, και συνεχίζει με ποιό μέτριας δυσκολίας από αυτούς. Σε θέμα ατμόσφαιρας αν και πρόκειται για ένα δωμάτιο διετίας, δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί δωμάτια μεγαθήρια του 2021, με αρκετή δράση και κινηματογραφικό acting. Αγαπώ δωμάτια που έχουν backtracking και αυτό το συγκεκριμένο μου το χάρισε πλουσιοπάροχα. Η ιστορία εξελισσόταν με ροή και άψογη περιγραφή των τότε συμβάντων όπως τα έζησε ο αδερφός, παίζοντας καθοριστικό ρόλο σε δυό τρεις γρίφους. Το γεγονός ότι ανυπομονούσαμε να ζήσουμε την εμπειρία αυτού του δωματίου αλλά και να διασταρώσουμε εάν πρόκειται για γριφοδωμάτιο ή όχι, μας οδήγησε στο να φτάσουμε στην πόρτα με overhyped διάθεση, πράγμα που στο τέλος του πρώτου μέρους της ιστορίας - δωματίου μας αποζημίωσε στο έπακρο! Ο ******* φοβερός στην φιλοξενία με τη συνδρομή του *******, ο οποίος ήταν πίσω από τις κάμερες. Γνωρίσαμε δύο φοβερά παιδιά, γεύτηκαν ένα ταπηνό banoffee από τα χεράκια μου και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το boogeyman, με πρωταγωνιστή ποιόν άλλον, τον ******! Συνεχίστε έτσι παιδιά! Υ.Γ. Όσοι δεν έχουν επισκεφτεί το deadlock να το κάνουν οπωσδήποτε παρακαλώ! (Η συνέχεια της κριτικής στο Deadlock 2...)

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστρέψαμε για το δεύτερο και τελεθυταίο δωμάτιο της εταιρείας, στο οποίο φτάσαμε έξω από την πόρτα με overhyped διάθεση, καθώς η θεματολογία ήταν αγαπημένη! Cthulhu λοιπόν και ξεκινάμε δυνατά! Πρώτο και κύριο είναι ότι προς έπκληξή μας ο σημερινός μας GM θα ήταν ένας λατρεμένος ηθόποιος που πριν δύο χρόνια έκανε τον Frankenstein σε ομώνυμο δωμάτιο. Επομένως γι αυτό και για την όλη συμπεριφορά του στο παιχνίδι 6 στα 5 και συνέχισε έτσι Φ! Το δωμάτιο διαθέτει πληθώρα μηχανισμών και γρίφων με την αρχή και το τέλος να έχουν πιο απαιτητικούς γρίφους, ενώ κατά τη διάρκεια η δυσκολία μειωνόταν σε ικανοποιητικό κάνοντάς τους αρκετά βατούς. Προσωπικά υπερευχαριστήθηκα το δωμάτιο και ειδικά τους γρίφους του, σε σημείο μάλιστα που ρώτησα που μπορώ να προμηθευτώ ένα δύο λουκέτα, γιατί πραγματικά μετά από τριψήφιο αριθμό δωματίων τα έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου και ήταν απίθανα! Σε θέμα ατμόσφαιρας το δωμάτιο σε κρατούσε ξάγρυπνο σε όλη τη διαδρομή υπό το σκοτεινό και άγρυπνο βλέμμα του Bjorn, ή μήπως δεν ήταν αυτό το όνομά του; Ποιός ξέρει... Γενικός απολογισμός απίστευτος και έτσι λοιπόν μας αποζημίωσε το hype που είχαμε εδώ και αρκετούς μήνες χωρίς να καταφέρουμε να πάμε στο Docklands, μαζί με την συνάντηση έκπληξη του Φ, νομίζω ήταν ανείπωτη εμπειρία!!!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

The Holy Grail

The Holy Grail

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επέστρεψα για το τρίτο κατά σειρά και τελευταίο δωμάτιο της εταιρείας με θέμα το Βατικανό και το ιερό δισκοπότηρο. Οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας, αν και εμείς μετά το δεύτερο μισό του δωματίου αρχίσαμε να ρολάρουμε, και ιδανικά βαλμένοι στο θέμα. Υπάρχουν 3 γρίφοι που σε συνδυασμό με τα αντικείμενά τους θα λατρέψετε! Η ατμόσφαιρα γενικώς καλή, αλλά θύμιζε εκείνα τα δωμάτια πριν πέντε χρόνια, που πλέον μοιάζουν πολύ μακρινά. Ο GM βοηθούσε όσο μπορούσε ειδικά στο πρώτο μισό που σχεδόν μας κουβάλησε μόνος του για να δούμε όλο το δωμάτιο. Ίσως ήμασταν κρύοι λόγω της αποχής από την καραντίνα, ίσως εκτός κλίματος... Πάντως αποδράσαμε με περιθώριο 3 λεπτά, καθώς φορτσάραμε στο photo finish! Για μένα έρχεται τρίτο κατα σειρά λατρείας από μέρους μου με πρώτο το ανεπανάληπτο The Dark Side of the Elements1 Υ.Γ. η έκπληξη στο φιλαράκι μου και η τελική κατάληξη και ανακούφιση ότι δεν είχα κλείσει δωμάτιο τρόμου ήταν όλα τα λεφτά

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που ο χώρος του και μόνο σου δημιουργεί απορίες για το μέγεθός του🤔 Ένα δωμάτιο που σε αρκετά σημεία σου θυμίζει το Ring και την κατάρα💇‍♀️ Ένα δωμάτιο που η μουσική επένδυση δίνει ρέστα, ενώ η Θάλεια αποτελεί το ατού του δωματίου με την διαδραστικότητά της. Είχα ακούσει από πολλούς ότι το συγκεκριμένο δωμάτιο ενδείκνυται για αρχάριες ομάδες και νέους στον κόσμο των er's. Δεν συμφωνώ με αυτό, καθώς υπήρχαν δύο με τρεις γρίφοι που ήταν πάνω από το βασικό επίπεδο γνώσης γριφολογικού επιπέδου. Παρόλαυτά, πρόκειται για ένα δωμάτιο με αρκετά ένταση και πολύ σασπένς. Συγχαρητήρια, στους δημιουργούς αυτού και του Ιάκωβου του Ξεσκιστή! 💪Α

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή με b2b από καθρέφτες, σε ένα δωμάτιο αρχαιοπρεπές και υποβλητικό. Ένα δωμάτιο που σε μεταφέρει κατευθείαν στις πυραμίδες και στο ανκ, όπου μέσα από άρτιους μηχανισμούς καταφέρνεις να λυτρώσεις τον Φαραώ και να αποδράσεις από την κατάρα. Αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι δεν υπήρχε σχεδόν κανένα ίχνος λουκέτου οιασδήποτε μορφής παρά μόνο αυτοματισμοί που με τον κατάλληλο φωτισμό και την ηχητική επένδυση σε εντυπωσίαζαν για το πως ο Βαγγέλης και η παρέα του είχαν δημιουργήσει και αναπροσαρμόσει το δωμάτιο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις αλλαγές και καλή αρχή στο χώρο των ER's!!!

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρώτο δωμάτιο μετά από 8 μήνες αποχή στην μετά lockdown εποχή και οι εντυπώσεις εξαιρετικές! Το δωμάτιο στην αρχή έχει μια ιδιαίτερη εισαγωγή, αντίστοιχη του A-Maze για όσους καταλαβαίνουν τι εννοώ, η οποία απαιτεί έναν παραπάνω βαθμό συνεργασίας από την ομάδα. Οι μηχανισμοί εξαιρετικοί, άρτια συνιφασμένοι με το ύφος και την πλοκή του δωματίου, αλλά το μοναδικό μείον ήταν ότι δεν υπήρχε κλιματισμός στον πρώτο χώρο. Και ερχόμαστε σταδιακά σε μια κλιμάκωση του δωματίου, που από έναν συνηθισμένο χώρο περνάμε ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ!!! Το σημείο αυτό είναι η αποκορύφωση του δωματίου και το σημείο που η ομάδα πρέπει να χωριστεί έτσι ώστε να μην χάσει πολύτιμο χρόνο. Εμείς δεν το κάναμε δυστυχώς ως δυάδα, πράγμα που μας άγχωσε λίγο προς το τέλος, αλλά σαν χώρος είναι πέρα για πέρα φανταστικός και συνάμα τρομακτικός θα έλεγα (αυτός ο χώρος θα απογειωνόταν εάν υπήρχε ηθοποιός και το δωμάτιο ήταν τρόμου). Η μουσική επένδυση ήταν ικανοποιητική αλλά τίποτα το αξιοσημείωτο. Οι γρίφοι πάλι ήταν αξιοσημείωτοι, καθώς περιείχαν είτε απλούς συνδυασμούς παρατηρητικότητας είτε αρκετούς μηχανισμούς δεξιοτήτων, που προσωπικά τους αγάπησα!!! Τέλος, ο Βαγγέλης και η μητέρα του εξαιρετικοί τόσο στην φιλοξενία όσο και στο gamemastering. Ευχαριστούμε πολύ και μπαίνουμε για τον Φαραώ.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έφτασε η στιγμή που θα έλεγα ότι θα πάω στο τελευταίο δωμάτιο για το 2020 και μάλιστα πριν την ώρα του, αφού ο covid19 μας χάλασε λίγο τα σχέδια. Όταν ακούσαμε λοιπόν για το lockdown των er στις 3/11 δεν μπορούσα παρά να κλείσω και να επισκεφτώ τη συνέχεια του πρώτου μου δωματίου τρόμου, εν ονόματι Mary Celeste 😱
Το καθαρτήριο λοιπόν ή αλλιώς purgatory 🗻 Αποτελεί ένα δωμάτιο που έχει μέτριας δυσκολίας γρίφους, με [spoil] και ωραίους χώρους. Η διάδραση με τον ηθοποιό είναι συχνή και αρκετά έντονη (προετοιμαστείτε). Κορυφαία στιγμή [spoil] 🤩 Είναι κάτι που μόνο το rebellion έχει παρόμοιο. Πηγαίντε και ζήστε το λοιπόν και προσοχή που πατάτε, αλλιώς θα χρειαστείτε δεύτερα παπούτσια 😂 Υ.Γ. Συνονόματε Πολυχρόνη σε ευχαριστούμε πολύ 👏 Α

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά το κερδισμένο δωμάτιο από τον 7ο διαγωνισμό επιστρέψαμε στη Mindtrap Ν. Σμύρνης για ένα b2b, αυτή τη φορά με θέμα τα αγαπημένα μου επιτραπέζια 🎲🧩♟ !!! Για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την Ελπίδα για την αγαστή συνεργασία της, αλλά και τον επαγγελματισμό της σε όλη τη διάρκεια του δωματίου, αλλά και στην πρότερη επικοινωνία, καθώς μας ενημέρωσε εγκαίρως για μια αλλαγή στις κρατήσεις μας λόγω των νέων ρυθμίσεων του κορονοϊού😊. Όσον αφορά τον GM, βοηθούσε στα κατάλληλα σημεία και όσο έπρεπε, ούτε ώστε να βοηθήσει στις πιο καίριες στιγμές. Είχε γενικά άνετους χώρους, αλλά θα πρότεινα για καλύτερη εμπειρία 3 με 4 άτομα το πολύ. Οι γρίφοι θεωρώ ότι ήταν απαιτητικοί, αλλά δε σε κουράζουν καθόλου. Στο δωμάτιο βρίσκονται και αρκετοί αυτοματισμοί. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το προσωπικό και ειδικά την Ελπίδα με τον Βαγγέλη. Υ.Γ. Ελπίδα ευχαριστώ για το καφεδάκι στις 22.00 ☕ (προσπάθεια να με αφυπνίσει, αφού όλο το δωμάτιο το έβγαλα afk σε μια καρέκλα χαζεύοντας τα πιόνια) !!! Α

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά από την επιλογή μου να παίξουμε το White Cell ως κερδισμένο έπαθλο από τον 7ο διαγωνισμό φτάσαμε στην πόρτα της Mindtrap Ν. Σμύρνης και εκεί μας περίμενε ο ανώτερός μας, να μας μοιράσει ρόλους για τη μυστική αποστολή μας στο μουσείο. Πρόκειται για ένα απολαυστικό δωμάτιο με πολύ διαδραστικότητα με το Βαγγέλη και αρκετά στοιχεία RPG. Οι γρίφοι μου άρεσαν αρκετά, ήταν σχετικοί με την υπόθεση και ταίριαζαν απόλυτα με τους χώρους. Οι χώροι ήταν πραγματικά πολύ ωραίοι, όπως και οι μηχανισμοί που συναντήσαμε. Η αλληλεπίδραση με τους ηθοποιούς απογειώνει το δωμάτιο και θέλω εδώ να προσθέσω μια παρατήρηση: μπορεί εμείς να πήγαμε 6άδα λόγω των όρων του διαγωνισμού, αλλά παρακαλώ τους μελλοντικούς παίκτες να μην πάνε πάνω από 4άδα, καθώς η συμμετοχή στους γρίφους μειώνεται δραματικά και κάποιοι παίκτες θα μείνουν τελείως άπραγοι. Ο Βαγγέλης είναι πάρα πολύ καλός σε αυτό που κάνει, πραγματικά μπράβο του. Η Ελπίδα είναι τρομερή επαγγελματίας, πρόσχαρη και εξαιρετική στη δουλειά της. Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα !!! Υ.Γ. Ελπίζω να μην έχετε την τύχη που είχα εγώ όσον αφορά το χαρακτήρα που μου πάσαραν. Α

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για δεύτερη φορά στο κομψοτέχνημα του Ορέστη και μπορώ να πω ότι η εμπειρία μου δεν ήταν τόσο συναρπαστική και απίστευτη όπως την πρώτη φορά πριν ένα χρόνο... Οι γρίφοι αυτή τη φορά ήταν λιγότεροι και με λιγότερη διαδραστικότητα με τους ηθοποιούς, ενώ νομίζω μειώθηκε και ο συνολικός χρόνος του δωματίου... Ένας από τους δύο ηθοποιούς ήταν ο ίδιος με τότε αλλά και ο δεύτερος και ο gm διαφορετικοί. Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι το δωμάτιο είναι κακό, τουναντίον, το δωμάτιο αποτελεί μια εξαιρετική παραγωγή και δημιούργημα 👏👏👏 Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι πριν ένα χρόνο ήταν το κάτι άλλο 😍 Ιδανικός αριθμός ατόμων 3 με 4, γιατί σε αρκετά σημεία η ομάδα ζορίζεται με 5. Τρέξτε να επισκεφτείτε τον ξενώνα της μητέρας προτού κλείσουν και τα δωμάτια από Τρίτη 3/11 😭

Απέδρασαν

Απάντηση από: Station 33 Escape Rooms
❤️🏚️🧓

4,8 Εξαιρετικό
Νοε - 2020

Mysticity

Mysticity

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα χρόνο μετά το ικανοποιητικό Mind Crime 1ης γενιάς επέστρεψα για να παίξω το διαμαντάκι της εταιρείας Mysticity. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά μέσα στο δωμάτιο με την ατμόσφαιρα να σε παραπέμπει σε ένα αρχαίο πολιτισμό και να σε κάνει πρωταγωνιστή του Tomb Raider ! Οι γρίφοι αρκετοί και σε μερικά σημεία δύσκολοι, με δύο μηχανισμούς να εντυπωσιάζουν ακόμα και τους πιο έμπειρους λύτες. Δυστυχώς ένας μηχανισμός στο τέλος δεν δούλεψε με αποτέλεσμα να χαλάσει την κορύφωση του δωματίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κάνει ένα κακό δωμάτιο ή μια αδιάφορη εταιρεία. Προτείνεται για ομάδες δύο ή τριών ατόμων. Η φιλοξενία από τον οικοδεσπότη εξαιρετική με όρεξη για κουβέντα και γνώμη για βελτιώσεις.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

LOST REVISED

LOST REVISED

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά από 10 χρόνια της ομώνυμης επιτυχίας του Τζακ και της παρέας του αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το συγκεκριμένο δωμάτιο που η αλήθεια είναι ότι το περιμέναμε πιο φαντασμαγορικό... Η ατμόσφαιρα καθώς πρέπει για ένα σκηνικό ερευνητικού εργαστηρίου της Darma, αλλά εδώ οι γρίφοι ήταν λίγο πιο τσιμπημένοι από τον καπετάνιο και αρκετά πιο δύσκολοι στην κατανόηση. 4 στα 5 για μένα σε αυτό το κομμάτι με πολύ καλές εντυπώσεις και από τα δύο δωμάτια αλλά και από την εταιρεία. Ευχαριστούμε και πάλι και θα επιστρέψουμε για το Requiem II που ανυπομονούμε 😍

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που από την πρώτη στιγμή σε μεταφέρει σε ένα παλιό αμπάρι πλοίου με όλα τα κομφόρ και τις δυσχέρειές του. Η ατμόσφαιρα ιδανική, όπως και ο Άγγελος στη φιλοξενία, αλλά στους γρίφους είχαμε ένα θέμα στην κατανόηση εξ ου και η μειωμένη βαθμολογία. Ευχαριστούμε πολύ 🤩

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

VR escape games

VR escape games

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια εταιρεία VR που ήρθε για να μείνει !!! Ο Λάζαρος που μας φιλοξένησε φιλικότατος με όρεξη για να μας εξηγήσει τα πάντα 👏 Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών, όπου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από κλασσικές επιλογές VR μεταξύ beat saber και creed, μέχρι και elven assasin ή curious cases (αυτό που επιλέξαμε εμείς για πρώτη φορά - chapter 3). Νομίζω ότι θα αρέσει πολύ τόσο σε παίκτες που παίζουν escape room όσο και σε παίκτες που ασχολούνται με gaming 💪 Να πάτε χθες 🤩

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

Cinema Hostage

Cinema Hostage

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη εταιρεία και στο δωμάτιο Cinema hostage... Το δωμάτιο αποτελεί ένα είδος ψυχαγωγικού δωματίου που δεν έχω συναντήσει κάτι αντίστοιχο μέχρι σήμερα. Σημαντικό ρόλο παίζει ο ηθοποιός που καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού σου βαζει [spoil] Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στο δεύτερο μισό του δωματίου που είναι και η κορύφωσή του 👌 Ένας συνδυασμός [spoil]📽 Ένα δωμάτιο που πρέπει να επισκεφτεί κάθε λάτρης του σινεμά 🎬 Ευχαριστούμε πολύ τη Νάνσυ για το gm αλλά και τουε υπόλοιπους για τη φιλοξενία 👏

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είναι πραγματικά αξιέπαινο το πως η αγάπη για ένα επιτραπέζιο, όπως το D&D, μπορεί να ωθήσει άτομα να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο στον πραγματικό κόσμο 🎲 Ότι και να πω είναι λίγο για το συγκεκριμένο δωμάτιο... Ξεκινάμε λοιπόν...
🖼Πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό του δωματίου είναι το φανταστικό σενάριο, το οποίο πλέκει έντεχνα την ιστορία από τη δημιουργία της μέχρι και την τελική αναμέτρηση με το βασικό Boss.
🧮Οι γρίφοι πολλοί και ποικίλοι στον αριθμό τους, με δύο να ξεχωρίζουν σαν διαμαντάκια μετά από 100 δωμάτια.
🦹‍♂️Κυρίαρχο ρόλο παίζουν και οι ηθοποιοί, αλλά περισσότερο [spoil]!!!
🌌Τα σκηνικά ήταν επίσης πολύ ικανοποιητικά, με [spoil].
🎶Τέλος, τα ηχητικά εφέ πολύ ταιριαστά στο concept του rpg με ανεβαστική legendary, που θαρρούσες πως ήσουν ο Άραγκορν πριν την τελευταία μάχη στο Lotr.
👏Τελικός απολογισμός αυτού του καταπληκτικού rpg 6/5👏
👌Πολλά πολλά συγχαρητήρια👌
Υ.Γ. Αν θα άλλαζα κάτι θα ήταν να είναι πιο εύκολο να πεθαίνουν οι ήρωες κατά τη διάρκεια του insanity.

Απέδρασαν

Απάντηση από: Room 54
Ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας!

5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

The Prison

The Prison

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια φυλακή με τα όλα της ! Τα παιδιά εκεί μέσα έχουν δει όλες τις ταινίες και τις σειρές σχετικές με σοφρωνιστικά ιδρύματα και έχουν φτιάξει το απόλυτο (αλλά για να μην λέμε μεγάλες κουβέντες μπορεί να ανατραπεί στο μέλλον από τα exposed και death row). Έχουν χρησιμοποιήσει κάθετι που αρμόζει να ταιριάζει σε μια φυλακή και του έχουν δώσει την υπόσταση και τη χρησιμότητα που του ταιριάζει ! Το δωμάτιο είναι ένα πολύ απαιτητικό δωμάτιο (ειδικά για δυάδα που το παίξαμε εμείς) σε σημείο να απορώ πως στο color dreams που βρέθηκα τις προάλλες εκεί (ένα επίσης πολύ δύσκολο δωμάτιο) έλυσα και σπαζοκεφάλιασα λιγότερο από ότι σε αυτό 🤕 Βέβαια το prison ήταν ένα δωμάτιο που εδώ και καιρό θέλαμε να επισκεφτούμε με την κολλητούλα μου αλλά δεν μας δόθηκε ποτέ η ευκαιρία... Εν ολίγοις, στο θέμα των γρίφων το δωμάτιο απευθύνεται σε απαιτητικούς λύτες. Όσον αφορά τους χώρους και το δωμάτιο αυτό καθεαυτό είναι εξαιρετικό πως μπορεί ένα τόσο καλοστημένο δωμάτιο να σε ταξιδέψει στα μονοπάτια του prison break και του vis a vis 🥰 Είναι ένα πλήρες και γεμάτο δωμάτιο με τα πάντα, ακόμα και με τρόμο (ναι σε ένα σημείο ήταν γερό ταρακούνημα). Αγάπησα τα περάσματα αλλά και τις αθλοπαιδιές που υπήρχαν μέσα στους χώρους. Συγχαρητήρια παιδιά και αναμένουμε σύντομα τις νέες σας δημιουργίες 🔜

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεύτερη φορά στη Dreamlock και οι εντυπώσεις διθυραμβικές!!! Ενώ πρόκειται για ένα μικρό δωμάτιο πρώτης γενιάς, παρατηρήθηκαν τα εξής: 1ον η φωνή του Στέλιου σε συντροφεύει καθόλη τη διάρκεια του ονείρου 🎶, 2ον θα χρειαστείτε παρατηρητικότητα και συνεργασία αλλιώς θα μείνετε μέσα ⌛, 3ον όσο πιο παιδική είναι η σκέψη σας τόσο καλύτερα για την ομάδα σας γιατί αυτό θα βοηθήσει πολύ 👨‍🎨, 4ον υπάρχει ισορροπία στο δωμάτιο ως προς τους γρίφους με δύο να είναι πραγματικά για γερούς λύτες 🤯 και 5ον ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε τις 4 από τις 5 σας αισθήσεις 😉. Σε κάθε περίπτωση εξοπλιστείτε με την πιο καλή σας διάθεση, καθαρίστε το μυαλό σας και ετοιμαστείτε για ένα 90λεπτο ταξίδι στη χώρα του ονείρου και των χρωμάτων!!!
5+1 λόγοι για να πάτε στο Color Dreams 👏
Τσουφάκια ευχαριστούμε πολύ 👊

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

NEMO

NEMO

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Aye Aye Captain 💪 Ως δύο έμπειροι sailors λοιπόν, αποφασίσαμε να βρούμε τι πραγματικά συνέβη στο Ναυτίλο και στον καπετάνιο μας ⛵ Με το που πατήσαμε το πόδι μας στο υποβρύχιο εντυπωσιαστήκαμε (αν και μεταξύ μας, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από την τρελόescaped παρέα του Γιώργου) 🤩🤩🤩 Συναντήσαμε ένα ρεαλιστικότατο σκηνικό κάτω από το νερό με άκρως πιστευτά τεχνικά και άλλα μέσα (θα βρείτε ακριβώς ότι έχει ένα σύγχρονο υποβρύχιο). Οι γρίφοι στο μεγαλύτερο μέρος τους απλοί, με έναν-δυό λιγουλάκι πιο δύσκολοι. Ένα ηλεκτρονικό λουκέτο με εντυπωσίασε πάρα πολύ, το οποίο είχα συναντήσει και στο αγαπημένο otherside. Τα σκηνικά του πρώτου μισού way better από το δεύτερο με μηχανισμούς που με συνεπήραν (όσοι διαβάζουν τις κριτικές θα ξέρουν ότι λατρεύω τους μηχανισμούς). Ο ηθοποιός, όπως μάθαμε και στο τέλος, με μικρότερη διαδραστικότητα με τους παίκτες, αλλά παρόλαυτα ένας μικρός θεούλης αναπαριστώντας τον καπετάνιο 😇 Για 8η φορά το Escaped ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας και σας ευχαριστούμε πολύ 😍
Υ.Γ. Ένατος στόχος: Immortal

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

AVISSOS

AVISSOS

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή στο Escapepolis για το τρίτο δωμάτιο της εταιρείας και συναντήσαμε μια επαφή τρίτου τύπου στα βάθη του ωκεανού. Η αίσθηση που σου δίνει το δωμάτιο από τα πρώτα λεπτά που προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις που βρίσκεσαι είναι αυτό που περιμένει κανείς από ένα υποβρύχειο: [spoil] ! Στο θέμα των γρίφων, αν και το παίξαμε δυάδα και βγήκαμε 4 λεπτά νωρίτερα, θεωρώ πως με τριάδα και πάνω θα ήταν λίγο. Και το λέω από την άποψη ότι στο τέλος μου άφησε μια αίσθηση ότι ήθελα κι άλλο... Οι μηχανισμοί και οι λειτουργίες του δωματίου ευφάνταστες με δύο από αυτούς να ξεχωρίζουν χωρίς να έχω ξανασυναντήσει κάτι αντίστοιχο. Η συμπαίκτρια μου σε φόρμα, με κουβάλησε σε όλο το δωμάτιο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μπράβο στο Χάρη και στη Λίζα για τη φιλοξενία. Ευχαριστούμε πολύ 💪 Επόμενος στόχος: Cosmos 🔜 A

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρώτη φορά στην εταιρεία και οι εντυπώσεις καταπληκτικές !!! Χώροι σκοτεινοί, υπνωτικοί, με στοιχεία παιδικά που δεν σε άφηναν να κλείσεις μάτι. Τα ηχητικά εφέ μοναδικά σε σημείο που δεν ήξερες πότε θα σου κάνει μια επίσκεψη ο Φρέντυ ! Περάσαμε και γ**** ! Φοβηθήκαμε πραγματικά και δεν βαρεθήκαμε καθόλου. Οι γρίφοι ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο. Το backtracking στα δωμάτια το έκανε ακόμη πιο τρομακτικό. Μου κόπηκε το αίμα τρεις φορές😱 Και γαμώ τα άτομα ο Στέλιος και ο Γιάννης🤩 Θα σας επισκεφτούμε σύντομα (μέχρι 15/10) για το άλλο δωμάτιο της εταιρείας. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία 👌Α

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Βρεθήκαμε στην ψυχιατρική κλινική με επικεφαλή τον Dr. West με σκοπό να σώσουμε την Lucy από τους μανιακούς που κινδύνευε. Αποστολή εξετελέσθη !!! Το δωμάτιο από την αρχή σε ωθεί στα ακρά έχοντας τα αυτιά και μάτια σου ανοιχτά με σκοπό να αποφύγεις τις υπάρξεις που βρίσκονται ελεύθερες εκεί μέσα. Πολύ καλή ιδέα το [spoil] που χρησιμοποιείται σε αρκετά σημεία της κλινικής 💪 Οι γρίφοι πολυποίκιλοι και με μεγάλο εύρος, αλλά βέβαια μετά από 92 δωμάτια δεν συνάντησα κάποιον που δεν είχα ξαναδεί 😳 Οι ηθοποιοί με εξαιρετική κινησιολογία, ειδικά η [spoil]. Τελικός απολογισμός: μπράβο στα παιδιά και στην ομάδα για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει 👏

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επίστροφη στο Game Over Ν.Σμύρνης για να παίξουμε το δεύτερο και τελευταίο δωμάτιο της εταιρείας και οι εντυπώσεις για ακόμη μια φορά εξαιρετικές !!! Μπαίνοντας στο μαγαζί και λίγο πριν ξεκινήσουμε τη ληστεία στο νομισματοκοπείο, μάθαμε ότι σε εποχές προ κωρονοϊού οι παίκτες φορούσαν κανονικά τις στολές και τις μάσκες από την ομώνυμη σειρά, πράγμα το οποίο δεν μας πτόησε καθόλου, παρόλο που πράγματι θα έδινε μια διαφορετική πινελιά στο όλο σκηνικό. Έτσι λοιπόν ο Σλοβενία και η Αλαμπάμα ξεκίνησαν αυτή την πέρα για πέρα ρεαλιστική ληστεία στο νομισματοκοπείο της Ισπανίας. Το δωμάτιο αποτέλεσε ένα χάρμα οφθαλμών, με σκηνικά, αντικείμενα και μηχανισμούς προσεκτικά τοποθετημένα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού (και ναι είχαν[spoil]. 😍 Οι γρίφοι πολλοί και ποικίλης φαντασίας, με δύο πιο απαιτητικούς και προαιρετικούς, για τις αρκετά πιο έμπειρες ομάδες 🗝 Η διαδραστικότητα με τον ηθοποιό έδινε μια νότα ρεαλισμού, αλλά σε κάποια σημεία χώλαινε ως προς τη σημασία του γιατί κάνεις αυτό που έκανες, εξ ου και η χαμηλότερη βαθμολογία σε αυτό... Γενικός απολογισμός του δωματίου: 9,5/10 👌 Ανυπομονώ να επιστρέψω και να ξαναπαίξω το δωμάτιο με τη στολή πλέον και τη μάσκα της σειράς 🔜

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Με χαρά και ανυπομονησία αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το ναό προς αναζήτηση του καθηγητή Ρόμπερτ και να σπάσουμε την κατάρα του θρυλικού Μοντεζούμα !!! Για μια ακόμη φορά η εταιρεία Game Over δεν μας απογοήτευσε, μετά το εξαιρετικό Jack the Ripper, φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με αξιοσημείωτα και άκρως ρεαλιστικά σκηνικά από τον πρώτο κιόλας χώρο του δωματίου. Η εταιρεία βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδέα δημιουργίας δωματίων χωρίς ίχνος λουκέτων με βασικό συστατικό του μηχανισμούς.
Αν λοιπόν ψάχνεις ένα δωμάτιο με λουκέτα και γρίφους πρώτης γενιάς, αυτό το δωμάτιο δεν είναι για σένα ✖ Αν όμως αναζητάς ένα δωμάτιο που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω και θα σου αφήσει μια γλυκιά επίγευση στο τέλος τότε είναι το δωμάτιο που έψαχνες ✔ Κάτσε αναπαυτικά και διάβασε αυτά που θα ακολουθήσουν...
Στο θέμα των γρίφων, αυτοί βρίσκονται 100% in concept με απαιτητά στοιχεία την παρατηρητικότητα, την λογική και την μνήμη. Το περιβάλλον σε ταξιδεύει βαθιά σε ένα [spoil] !!! Ρέστα δίνει ο συνονόματος Δημήτρης, που είναι αξιολάτρευτος, πράγμα που σε κάνει να τον πειράζεις συνέχεια και να βρίσκεσαι σε διαρκή διαδραστικότητα μαζί του !!! Πολλά μπράβο και στην Μαρίνα για την υποδοχή, την σωστή τήρηση των μέτρων για covid19, αλλά και για την όρεξη που είχε στο τέλος να ακούσει εντυπώσεις. Παιδιά ευχαριστούμε πολύ και θα επανέλθουμε για τη διάσημη ληστεία 🔜

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αυτή τη φορά στο b2b δωμάτιο μπήκαμε σε ένα σκηνικό μηχανών και γραναζιών, με έναν τρελό επιστήμονα να θέλει να μας βοηθήσει να φτιάξουμε την παλιά μηχανή του ή μήπως όχι; (να σημειωθεί εδώ ότι ο ηθοποιός από μέντιουμ μεταμορφώθηκε σε επιστήμονα μέσα σε δέκα λεπτά 👀). Η ατμόσφαιρα επιβλητική, σε ταξίδευε πίσω στη βιομηχανική επανάσταση, πράγμα που μας άρεσε πολύ! Οι γρίφοι, αν και οι περισσότεροι πιο δύσκολοι από όσο φανταζόμασταν, είχαν μερικές αστοχίες σε δύο σημεία γεγονός που μας έκανε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Τα tasks μέσα στο θέμα, με ένα εξ αυτών αρκετά θορυβώδες 😱 Αυτή τη φορά, με τέταρτο στην παρέα τον Γιώργο, παραλίγο να βρεθούμε κλειδωμένοι, αφού περισσότερο μας μπέρδευε παρά μας βοηθούσε 😂 Τελικός απολογισμός του δωματίου 4,5 στα 5 👌 Α

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά από την πρώτη επαφή μας με τη Nyx στο Athens Halloween Hunt, έφτασε η στιγμή να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία του ξακουστού δωματίου της. Προς μεγάλη μας έκπληξη εκείνη αποχώρησε και τη θέση της πήρε ένας νέος Ινδός συνάδελφός της. Πρόκειται για ένα κωμικό δωμάτιο με την προϋπόθεση ότι θα πάτε με καλή διάθεση. Ως προς τους γρίφους, οι περισσότεροι είναι παρατηρητικότητας και μέτριας δυσκολίας με δύο από αυτούς να κλέβουν την παράσταση. Σχετικά με την ατμόσφαιρα, υστερούσε στο ακατάστατο σκηνικό και περιβάλλοντα χώρο της. Υπήρχε μια πολυπλοκότητα σε συνδυασμό με τον ελλειπή φωτισμό που μας κούρασε. Το μέντιουμ ήταν το μεγάλο ατού του δωματίου, πολύ φιλικό και μας έκανε να νιώσουμε οικεία, σαν να είμαστε όλοι μαζί μια παρέα. Τέλος, τα παιδιά στην υποδοχή ήταν κι αυτά φιλικά και περάσαμε πολύ ωραία 👌 Α

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εξαιρετική βικτωριανή βραδιά από τον Κώστα με θεματικό φαγητό, μουσική και περιβάλλον 👏 Η ροή κύλισε άψογα και φυσικά το κλείσιμο από τον πνευματιστή εντυπωσιακό, όπως πάντα άλλωστε 👌 Αναμένουμε νέες δημιουργίες φίλτατε 🔜

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καλοκαιρινό event για φέτος το καλοκαίρι, μετά την αναβολή του λόγω κορονοϊού, και ήταν άκρως χορταστικό !!! Ο λόγος για ένα γεύμα με τον κόμη Δράκουλα και τους φίλους του με κυρίως γεύμα εμάς τους ίδιους. Οι χώροι στο 90% δεν θυμίζουν τίποτε από Hell Exodus με τη διαφορά μόνο στον περιβόητο διάδρομο. Το πρώτο και βασικότερο που θέλω να τονίσω είναι ότι μετά από τριάντα δωμάτια τρόμου βρίσκω αυτό που σε ένα σημείο έχει ένα γρίφο λιγάκι πιο δύσκολο και για τις πιο έμπειρες ομάδες. Μετά από μια κουβέντα με το Χρήστο και προτροπή του από εμένα να κάνει λίγο πιο δύσκολους τους γρίφους ή να μειώσει το χρόνο του δωματίου κρατώντας αναλλοίωτους τους γρίφους, μας είπε ότι μέσο χρόνος απόκρισης των ομάδων στον συγκεκριμένο γρίφο ήταν είκοσι λεπτά. Μπράβο και πάλι μπράβο για αυτή τη γριφολογική επιλογή. Τα σκηνικά τώρα του δωματίου ήταν πέρα για πέρα αληθοφανή και in concept, με λιγότερα περάσματα μεν, αλλά με ένα δυσκολότερο γρίφο που εξισορρόπησε τα πράγματα. Οι ηθοποιοί εξαιρετικά τοποθετημένοι, όπως και οι περίφημες μάσκες τους, ένα ατού που η Raven έχει δείξει από την αρχή στο χώρο. Και φυσικά στο τέλος υπήρχε ένα ακόμα plot twist από το Χρήστο που έκανε το σύνολο του δωματίου άκρως διασκεδαστικό !!! Δυστυχώς, κατ' εμέ, επιλέξαμε ένα πιο βαρετό ending, αλλά όπως και να έχει το δωμάτιο σαν event αξίζει πάρα πολύ και παιδιά να πάτε να το ευχαριστηθείτε με την πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί μέχρι τέλος του Ιουλίου !!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τον 19ο αιώνα, έρεβος και τρόμος έχει απλωθεί στο χωριό Crythin Gifford μετά από μια σειρά θανάτων μικρών παιδιών. Φήμες λένε ότι αυτό οφείλεται σε ένα θρύλο, που αναφέρεται στη γυναίκα με τα μαύρα. Εκεί εκτυλίσσεται και η ιστορία μας, όταν ένα δικηγορικό γραφείο στέλνει τέσσερις νεαρούς δικηγόρους να ερευνήσουν το σπίτι της οικίας Alice Drablow και να φέρουν πίσω τη διαθήκη της.
Το ταξίδι τους ξεκινάει με τον πλέον πρωτότυπο και ρεαλιστικότατο τρόπο [spoil], γεγονός που τους προδιαθέτει για την εξαιρετικά αληθοφανή εμπειρία που επίκειται. Φτάνοντας στο χωριό, ρωτούν δεξιά και αριστερά πληροφορίες για τη γυναίκα με τα μαύρα, αλλά και για το που ακριβώς βρίσκεται η περίφημη οικία της. Η πρώτη επαφή με τη μαυροφορεμένη αποτελεί κάτι το ασύλληπτο, κάτι το φαντασμαγορικό και κάτι που η οπτική ψευδαίσθηση ξεπερνάει κάθε φαντασία, κάνοντας τους νεαρούς δικηγόρους να παγώσουν από τον φόβο τους. Απτόητοι συνεχίζουν την έρευνά τους, διασχίζοντας περάσματα και μηχανισμούς κατά μήκος του σπιτιού, ώσπου προς το τέλος της πορείας τους μαθαίνουν ότι πρέπει να ξαναγυρίσουν πίσω γιατί κάτι ξέχασαν. Προς μεγάλη τους έκπληξη η τελευταία επαφή τους με τη γυναίκα με τα μαύρα ήταν η κορύφωση της ιστορίας, αφήνοντάς τους με το στόμα ανοιχτό. [spoil].
Μετά από μια διακοπή ρεύματος, το ξέσπασμα του κορονοϊού, αλλά και μια παραλίγο αναποδιά της τελευταίας στιγμής, η Γυναικά με τα μαύρα με αντάμειψε και με το παραπάνω !!!😍 Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό δωμάτιο κόσμημα, άξια βγαλμένο από την ομώνυμη ταινία, αλλά και τέλεια αντιπροσωπευόμενο αυτής, που δεν έχει κανένα ψεγάδι αντικειμενικά μιλώντας, ή μάλλον ίσως ένα, καθώς πρότεινα στα παιδιά να κάνουν τους γρίφους λίγο πιο δύσκολους, έστω για τις πιο έμπειρες ομάδες. Οι μηχανισμοί είναι αυτοί που εντυπωσιάζουν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όταν αγαπάς κάτι και βάζεις τέχνη και μεράκι αγνοώντας τις δυσκολίες, μπορείς να κάνεις θαύματα !!! Η μουσική επένδυση είναι εξίσου μοναδική, καθώς αποφεύχθηκαν μουσικά χαλιά τετριμμένα όπως σε άλλα δωμάτια τρόμου εκεί έξω. Τώρα για να φτάσουμε και στον ηθοποιό, δεν ξέρω πόσες ώρες σπατάλησε αυτός ο άνθρωπος για να μάθει τόσο καλά τον ρόλο και την κινησιολογία του, αλλά το hype που είχα ακούσει για το συγκεκριμένο δωμάτιο με αντάμειψε πέρα για πέρα με τον συγκεκριμένο ηθοποιό !!! Ο Δημήτρης με τον Θάνο λοιπόν έχουν κάνει κάτι το ανεπανάληπτο και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τους μήνες που σπατάλησαν για να φτιάξουν αυτό το κόσμημα !!! Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι να επιστρέψω στο μέλλον με άλλη ομάδα, γιατί χρωστάω κέρασμα 🔜

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η καλόγρια Οριάνα ζήτησε τη βοήθειά μας και εμείς σπεύσαμε να τη βοηθήσουμε ! Κινδυνεύοντας από τον Κύριακ, κατεβήκαμε στις κατακόμβες του μοναστηριού, περάσαμε νεκροταφεία, προσκυνήσαμε εικόνες, κλέψαμε από το παγκάρι της εκκλησίας και στο τέλος ξορκίσαμε το κακό ! Ένα δωμάτιο που τα έχει όλα: σκηνικά, ηχητικά εφέ, δράση, γρίφους και φυσικά τρόμο ! Θεωρώ πως στο θέμα των γρίφων θα έπρεπε να είναι ένα λέβελ πιο δύσκολοι, καθώς έχοντας μια μεσαία εμπειρία σε er, η ομάδα μου και εγώ καταφέραμε να αποδράσουμε ένα τέταρτο νωρίτερα απο τον προκαθορισμένο χρόνο. Να ζητήσω και πάλι συγγνώμη για το σπασμένο [spoil], αλλά πάνω στον τρόμο έγινε το ατύχημα😅 Υπάρχουν σημεία σε αυτό το δωμάτιο που η ψευδαίσθηση παίζει με το μυαλό σου, αλλά μην ψαρώσεις γιατί θα χάσεις πολύ χρόνο... Μπράβο στα παιδιά για το σύνολο της εμπειρίας που μας χάρισαν, αλλά και γενικά για το στήσιμο του δωματίου εν γένει !!!

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2020

Tiki Bay

Tiki Bay

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο μοναδικό στο είδος του αφού συνδυάζει την κωμωδία μαζί με τη δράση !!! Και φανταστείτε ότι αυτό το πετυχαίνει μόνο και μόνο με τη μουσική 😍 Ο Άγγελος που έχει επιμεληθεί το δωμάτιο φαίνεται ότι το έχει κάνει με μεράκι και όρεξη, υπήρχαν βέβαια αρκετές φθορές του δωματίου λόγω της παλαιότητάς του αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ανασταλτικός παράγοντας για τη διασκεδασή μας ! Μικρό σχετικά, γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, που όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε άλλα δωμάτια μεγαθήρια εκεί έξω. Κρίμα που το ανακαλύψαμε σρο κλείσιμό του, γιατί θεωρώ πως στις αρχές του θα ήταν καλύτερο λόγω των λιγότερων φθορών. Μπράβο στον gm και αναμένουμε σε 3-4 μήνες το νέο δωμάτιο με καλύτερες προοπτικές στο στησιμό του αλλά και απαιτήσεις. Εύγε 👌

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Φεβ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που για κάποιο λόγο δεν πολυακούγεται ενώ είναι άρτιο τόσο σε τρόμου και δράση όσο και σε γρίφους !!! Πιο αναλυτικά τώρα, τα σκηνικά είναι πολύ σωστά τοποθετημένα με αποτέλεσμα να σε οδηγούν από χώρο σε χώρο σταδιακά με την αγωνία να κορυφώνεται στο τέλος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω για τη μοναδικότητα ενός περάσματος που είναι πραγματικά ξεχωριστό αφού αισθάνεσαι λίγο Άγιος Βασίλης (αν και χάσαμε το ομώνυμο event) από τη μετάβασή σου από το ένα δωμάτιο στο άλλο ! Αλλά και το κλείσιμο του δωματίου είχε κάτι το φαντασμαγορικό, γεγονός που με οδήγησε στο να βάλω το απόλυτο. Οι γρίφοι όλοι τους αρκετά απλοί για ομάδες 20+ δωματίων πέρα από τον τελευταίο, που ενώ ήταν σχετικά απλός, λόγω του περιβάλλοντος και του συγκεκριμένου play των ηθοποιών των καθιστούσε πιο δύσκολο από ότι φαινόταν ! Μπράβο στο Δημήτρη για τη δημιουργία του δωματίου και για την γενικότερη παρουσία του ως γιατρός 👌Μ

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Φεβ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αν σας αρέσουν δωμάτια survival όπως τα biohazard και code veronica, θα το λατρεψετε !!! Απο γρίφους δεν έχει τόσο ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα, αλλά αξίζει για το όλο concept 👌 Ένας γρίφος μου κέντρισε το ενδιαφέρον που χρησιμοποιούσε ένα ασυνήθιστο τρόπο για την επίλυσή του από την αρχή κιόλας και μπράβο τους για την απλοική αλλά συνάμα πρωτότυπη τοποθέτησή του 💪 Ο gm πάντα εκεί με εύστοχες παρεμβάσεις και μέσα στο κλίμα του δωματίου. Στο τέλος έμαθα ότι είναι δημίουργος και του καινούργιου phychosis το οποίο ανυπομονούμε να παίξουμε 🔜 Συγχαρητηρια για ενα δωματιο που διατηρει το ειδος της ποιοτητας που προσφερει ακομα και μετα απο δυο χρονια λειτουργιας

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Φεβ - 2020

JASON

JASON

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα καλοδουλεμένο δωμάτιο που καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά από την είσοδο κιόλας στο χώρο, για να μην μιλήσω για πριν που αντικρύζεις μέχρι και ένα εγκαταλελειμένο αμάξι που για τους λόγους του κόνσεπτ βρίσκεται έξω από την είσοδο του σπιτιού ✔ Η εισαγωγή από το συνωνόματο Δημήτρη έντονη με τη Βανέσσα να δίνει ρεσιτάλ από την αρχή μέχρι το τέλος του δωματίου. Αλλά ας πάμε στον πρωταγωνιστή: ύψος 2,02, νταβραντωμένος, με τη μάσκα από την ταινία, να προχωράει αγέρωχος, χωρίς ίχνος κουβέντας και να έρχεται να σε παίρνει και να σε γλεντάει για τα καλά 💪 Τα σκηνικά του δωματίου πολύ ρεαλιστικά με εξαιρετικά περάσματα βγαλμένα από τα 80's και μπράβο στα παιδιά που δεν είδαμε τίποτα σύγχρονα περάσματα με εντυπωσιακές τεχνολογίες γιατί δεν θα κολλούσαν με το συνολικό σκηνικό του δωματίου. Είχε περισσότερα από ένα backtracking γεγονός που είμαι λάτρης και με εντυπωσίασε αρκετά 😍 Ιδανικός αριθμός ομάδας τα 4 άτομα για να μην υπάρχει συνωστισμός σε αρκετούς στενούς χώρους του δωματίου. Να ξέρετε ότι πρόκειται για δύσκολο δωμάτιο αν πάρουμε συνολικά τον χρόνο που απαιτεί, την αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό αλλά και το backtracking οπότε συνιστώ να πάνε πιο έμπειρες ομάδες 🤩 Συγχαρητήρια και πάλι παιδιά 👌👌👌

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

Dark

Dark

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έφτασε η στιγμή να επισκεφτούμε το παλιό εργοστάσιο στο Μοσχάτο και ιδού ο απολογισμός μου:
✔Η εισαγωγή πολύ ψαρωτική και ιδιαίτερη με πολύ σκοτάδι και παρουσίες να μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας περιποιηθούν καταλλήλως.
✔Οι χώροι τεράστιοι και άφθονοι ακόμα και για ομάδα 8 ατόμων που ήμασταν εμείς.
✔Τα σκηνικά αληθοφανή πέρα για πέρα, περιβάλλον που σε παρέπεμπε πράγματι σε ερημομένο εργοστάσιο.
✔Οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας πράγμα που συντέλεσε στην πρόωρη απόδρασή μας (20 λεπτά νωρίτερα) και θα αναλύσω παρακάτω κάτι σχετικά με αυτό.
✔Ο Τασος και ο Ιάσωνας πρόθυμοι για να δεχθούν σχόλια και εντυπώσεις.
✍Όσον αφορά τους γρίφους, προσωπικά τους ήθελα όλους ένα λέβελ πιο πάνω ή θα ήθελα λιγότερη ώρα στο δωμάτιο πχ 90 λεπτά με τους ίδιους γρίφους. Βέβαια ενδέχεται να ήμασταν πολύ καλή ομάδα για τους συγκεκριμένους γρίφους, αλλά όπως και να έχει ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι μήπως χρειαστεί στο μέλλον να τοποθετήσουν ένα παραπάνω λέβελ τους γρίφους 🤔
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όλη εμπειρία και μπράβο σας γι αυτό που κάνετε με ζήλο και κέφι 👌

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή στο Arkham αυτή τη φορά με νέους παίκτες γεμάτους όρεξη για νέες εμπειρίες ! Εισαγωγή πολύ ψαρωτική που σε βάζει κατευθείαν στο τι θα συναντήσεις μετέπειτα. Μετά το πρώτο μισάωρο ο ένας εκ των δύο εγκατέλειψε, καθώς ήταν το πρώτο του δωμάτιο και πέξαμε το υπόλοιπο μισό του δωματίου ως δυάδα. Αλλά ο συμπαίκτης μου αποδείχθηκε πολύ δυνατός και ψύχραιμος για την ηλικία του και τελικά βγήκαμε στην ώρα μας 💪 Ευχαριστούμε την Αθηνά και τη Νικόλ για τη φιλοξενία ✔

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

IT

IT

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή στο θρυλικό Derry πλέον ως μεγάλος (μετά από μια Α εμπειρία σε δωμάτια) για να λύσουμε το μυστήριο και να αντιμετωπίσουμε μια για πάντα το κακό 💪Το δωμάτιο παραμένει φαντασμαγορικό όπως και πριν 10 μήνες με άξιο αναφερθέν το γεγονός ότι αυτή η εταιρεία παραμένει σε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου με τη λογική της μη τοποθέτησης λουκέτων στο δωμάτιο παρά μόνο μηχανισμών 😍 Έχοντας δει και τον τελευταίο χώρο του δωματίου, αλλά και με την εξαιρετική επιλογή του γρίφου που έπρεπε να σπάσει η ομάδα, το It με τον Pennywise παίρνει το απόλυτο 5 στα 5 από μένα. Μπράβο και στην Εύα για το εξαιρετικό gamemastering 👌

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έφτασε η ώρα μετά το υπεράνω πάσης προσδοκίας Otherside να επιστρέψουμε για το δεύτερο και τελευταίο δωμάτιο της εταιρείας, το ακουστό ψυχιατρείο !!! (Όσοι δεν έχετε επισκευτεί ακόμα το Otherside σπεύσατε παρακαλώ, θα σας ενθουσιάσει 🤩) Στα δικά μας τώρα, το δωμάτιο ξεκινάει με τους πρωταγωνιστές κλειδωμένους σε δύο χώρους με αρκετές δοκιμασίες όπως και εδώ να απαιτούν καλή συνεργασία 💪 Οι γρίφοι είναι κλασσικής νοοτροπίας escaped άλλοι πιο δύσκολοι και άλλοι πιο εύκολοι με παρόντα πάντα τον κλασσικό γρίφο με το εκτενές κείμενο που και εδώ δεν έλειπε, πράγμα που λατρεύω πάντα σε αυτή την εταιρεία 😍 Τα περάσματα ήταν λίγα ομολογουμένως οπότε δεν θα σταθώ σε αυτά. Τα σκηνικά όμως ήταν εξαιρετικά τοποθετημένα και βαλμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να νομίζεις ότι είσαι πράγματι σε ψυχιατρείο 😱 Για την ατμόσφαιρα όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο καθώς μετά τον πρώτο χώρο δεν ήταν το ίδιο διαδραστική. Ο Γιώργος έξω πρόθυμος για κουβέντα αλλά και να μοιραστεί μαζί μας τη δική του λίστα με τα 25 καλύτερα δωμάτια. Υ.Γ. Υπόσχομαι να δω το Goonies 😅

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

FREAK

FREAK

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστρέψαμε στον τόπο του εγκλήματος για να παίξουμε ένα δωμάτιο τρόμου-ατμοσφαιρικό αυτή τη φορά !!! Το κόνσεπτ εξαιρετικά ενδιαφέρον, βγαλμένο από την ίδια την καθημερινότητα των er καταλλήλως επιλεγμένο για να σου προσφέρει τον πανικό και τη φρίκη, όπως το χαρακτηρίζει και ο τίτλος του. Στο θέμα των χώρων και της ατμόσφαιρας ένα έχω να πω: εξαιρετική η επιλογή από τον ιδιοκτήτη για όλους τους μηχανισμούς και τα αντικείμενα που πλαισίωναν τους χώρους με κλιμακούμενη αύξηση στην ποιότητα με αποκορύφωμα τον τελευταίο χώρο !!! Όσον αφορά τους γρίφους δύο τινά συνέβησαν: είτε η ομάδα μας αποδείχθηκε πολύ έμπειρη με ούτε 100 δωμάτια στο ενεργητικό της είτε οι γρίφοι είχαν επιλεχθεί εσκεμμένα εύκολης έως το πολύ μέτριας δυσκολίας. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε σε σημείο να αποδράσουμε μισή ώρα πριν και να μπούμε στο τοπ 5 των χρόνων απόδρασης του δωματίου ! Η μουσική επένδυση επίσης κατάλληλη για το σκηνικό σε συνδυασμό με τον ηθοποιό που δεν σε άφηνε να ηρεμίσεις λεπτό. Θα ξαναπώ πάλι για τους μηχανισμούς και τους γρίφους που ενώ φαίνονταν απλοί στην υλοποίηση παρόλαυτα δεν τους έχουμε ξαναδεί σε άλλα δωμάτια και μπράβο στον δημιουργό τους !!! Πολλά συγχαρητήρια για το εγχείρημα που ονομάζεται freak !!! Υ.Γ. είμαι στην πολύ άβολη και δυσάρεστη θέση να αποχωριστώ αυτή την υπέροχη ύπαρξη, την Ήβη, που και τις δύο φορές όταν πήγα στην Terror με υποδέχθηκε με σάλια και μια χαρούμενη διάθεση, και ελπίζω να την ξαναδώ αν αποφασίσω να επαναλάβω κάποιο δωμάτιό της... Εις το επανιδείν 😍

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

THE CELLAR

THE CELLAR

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για πρώτη φορά έκανα κράτηση για δωμάτιο που δεν έχει κλείσει ούτε ένα μήνα στο χώρο και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν οι καλύτερες 🤩 Ο χώρος από την αρχή φαίνεται καλοφτιαγμένος και προσεγμένος μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί 🍷 Η υποδοχή από τον πλανόδιο περαστικό του χωριού ρεαλιστικά ψαρωτική, πράγμα που σε προδιαθέτει ότι τα καλύτερα έρχονται. Οι γρίφοι ανεβασμένου λέβελ αν και τρομοδωμάτιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λύνονται on time ⏳ Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η πλειονότητα των γρίφων είχαν θέμα το ***** πράγμα που με άφησε άφωνο πραγματικά και τους συγχαίρω γι αυτό 😍Το acting απο τον ηθοποιό άκρως ρεαλιστικό με την κατάλληλη κινησιολογία που για τον τελευταίο ειδικά χώρο ήταν ότι έπρεπε 🧟‍♂️ Τέλος υποδειγματικός ήταν και ο gm με εύστοχες βοήθειες την κατάλληλη στιγμή 👏 Γενικός απολογισμός εξαιρετικός με προτεινόμενο αριθμό ατόμων 3-4. Συγχαρητήρια για την αληθοφανή εμπειρία που μας χαρίσατε παιδιά 👌

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Μετά από 70+ δωμάτια έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω πότε ένας gm ήταν αδιάφορος ή δεν ήταν η μέρα του ή γενικά βρε αδερφέ δεν γούσταρε και πολύ να βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πιο αναλυτικά μπήκαμε στο δωμάτιο και αφού χάσαμε ένα δεκάλεπτο για τον πρώτο γρίφο και άκρη δεν βγάζαμε ζητήσαμε βοήθεια και η βοήθεια ήρθε μετά από δέκα λεπτά. Αυτή η καθυστέρηση από τη μεριά του gm control μας στοίχισε και την απόδραση θεωρώ. Εντωμεταξύ όταν θέλεις να προχωρήσεις στον επόμενο γρίφο αλλά έχει κάνει ήδη κοιλιά η ροή του παιχνιδιού νομίζω ότι δεν οφελεί κανέναν. Ούτε τον πελάτη ούτε την εταιρεία. Προσωπικά μετά την εικοσάλεπτη αναμονή για τον πρώτο γρίφο είχα ξενερώσει τόσο πολύ που ότι ήρθε μετέπειτα ήταν απλά διαδικαστικό για μένα για να τελειώσει το 70 λεπτο.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Όντας το 3 δωμάτιο της εταιρείας θεωρώ ότι είναι το διαμάντι τους ! Ο χώρος με το που μπαίνεις άκρως ατμοσφαιρικός με ένα δύο jumpscares (εξ ου και η εμφανιση του ηθοποιού) με κατάλληλα αντικείμενα στη σωστή θέση τοποθετημένα ανάλογα με το δωμάτιο που ήθελε να αναδείξει η εταιρεία. Εκείνο που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν αντίστοιχα αντικείμενα από το χώρο της μαγειρικής και του κινηματογράφου που αποτελούν το χόμπι μου, πράγμα που με τράβηξε να μπω ακόμα περισσότερο στο κλίμα του δωματίου. Οι γρίφοι αρκετά απαιτητικοί με ωραίους μηχανισμούς που δικαίως το δωμάτιο έχει ποσοστό απόδρασης 30%. Ενδείκνυται για ομάδες με 30+ δωμάτια για να πετύχουν το στόχο της απόδρασης. Ο GM εύστοχος στις βοήθειές του, ενώ μετά ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει πληροφορίες με εμάς για τα παρελθόντα αλλά και τα μέλλοντα δωμάτια που έρχονται. Εξαιρετική προσπάθεια από την εταιρεία με ένα αξιέπαινο δωμάτιο !!! Υ.Γ. Δεν θα τα πάω ποτέ καλά με τα λουκέτα των χρηματοκιβωτίων 😂

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς που διαδραματίζεται στο backstage ενός θεάτρου και θα κλειθείτε ως ντετέκτιβ να λύσετε τκ μυστήριο του φόνου και να βρείτε το δολοφόνο. Η GM καίρια στις παρεμβάσεις της και οι γρίφοι υποδειγματικοί εκτός από έναν που είχε ένα μικρό προβληματάκι. Όσον αφορά την ατμόσφαιρα το σκηνικό ήταν καθόλα πειστικό, αλλά δύο αστοχίες στον περιβάλλοντα χώρο ήταν αρκετές για να με κάνουν να βάλω το τέσσερα στα πέντε. Παρόλαυτα πολύ καλή προσπάθεια για δωμάτιο δύο χρόνων τώρα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η βαθμολογία είναι εικονική, καθώς το δωμάτιο ακυρώθηκε λόγω διακοπής ρεύματος. Επομένως επιφυλάσσομαι για μια αντιπροσωπευτική βαθμολογία όταν παίξουμε κανονικά την αγαπημένη γυναίκα με τα μαύρα 😍 Υ.Γ. Πιστεύω όμως ότι το δωμάτιο θα ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες μου εξ ου και το απόλυτο της βαθμολογίας 🔜

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά από μια σειρά από ατυχίες τη σημερινή μέρα και μετά από την ακύρωση λόγω της ΔΕΗ για τη γυναίκα με τα μαύρα επιστρέψαμε στο Φρανγκενστάιν για να ζήσουμε τη συνολιλή εμπειρία του δωματίου μιας και την πρώτη φορά είχαμε φτάσει μέχρι το 80%. Το τέλος λοιπόν έντονο με αρκετά στοιχεία φόβου και έντασης. Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη κριτική μου είναι στην αυξημένη βαθμολογία στο κομμάτι των γρίφων μιας και οι δύο τελευταίοι που δεν είχα δει την προηγούμενη φορά μου ανέβασαν τη συνολική εμπειρία μου από τον ακαταλαβίστικο αριθμητικό γρίφο λίγο πριν. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ομότιτλη κριτική μου που έγινε στις 7/6.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μα τι ΔΩ-ΜΑ-ΤΙ-Α-ΡΑ ήταν αυτή ?!?!? Βγήκα εκστασιασμένος και δεν σταματούσα να δίνω συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς του ακόμα και σε ένα μέλος της επόμενης ομάδας που περίμενε να μπει 😂 Το καλύτερο δωμάτιο γρίφων ήρθε για να μείνει και να γράψει ιστορία με ένα αξιοζήλευτο σκηνικό βγαλμένο από μεσαιωνικά κάστρα και ιππότες 🏰 Η ιστορία ξεκινάει με τους πρωταγωνιστές αλυσοδεμένους στα μπουντρούμια της μακρινής Ντοράρ με σκοπό να βρούν το διαμάντι του Δράκου και να ξεφύγουν από το σκοτεινό βασιλιά. Οι γρίφοι είναι άκρως διασκεδαστικοί, συνεργατικοί στο μεγαλύτερο μέρος τους με ενδιαφέροντα tasks και αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό. Αααχχχ ο ηθοποιός... Πραγματικά εύστοχη η τοποθέτηση του με καίριες παρεμβάσεις αλλά και χιούμορ αν έβλεπε ότι η ομάδα το σήκωνε, ενώ δεν θα ξεχάσω τα σχόλιά του προς εμένα λέγοντας "μα καλά πως ο γίγαντας χώρεσε εκεί μέσα ?!?". Όσο για τα σκηνικά έμεινα πραγματικά μαγεμένος, ήταν τόσο εύστοχα όσο τα θεματικά γλυκά του cap cap, τόσο αληθινά όσο τα αντικείμενα από το Κάστρο του Δράκουλα στη Ρουμανία, με διάκοσμους περίτεχνα βαλμένους σε όλα τα μήκη και πλάτη των χώρων, αντικείμενα προσεκτικά τοποθετημένα στις κατάλληλες θέσεις, αλλά και μηχανισμούς που λες δεν μπορεί... Κι όμως τα παιδιά με το μεράκι που τους διακατέχει αποδίδουν τα μέγιστα και με το παραπάνω. Για τους λάτρεις των videogames θα αγαπήσουν δύο πράγματα: μια φιγούρα ευλαβικά βγαλμένη από το tekken 3 αλλά και την φανταστική μουσική επένδυση βγαλμένη από πολύ γνωστά franchise. Πολλά πολλά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό δημιούργημα που κάνατε παιδιά. Να σημειωθεί ότι πριν και μετά το δωμάτιο τα παιδιά ήταν λες και μας ήξεραν καιρό, μιλώντας μας για τις εμπειρίες μας, αλλά και ρωτώνταα μας εντυπώσεις για το τι μας άρεσε και το τι δεν μας άρεσε. Αλλά μεταξύ μας δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος nerdουλας των er που να βρει κάποια αστοχία ή κάτι που να έλειπε. Ένα υπέροχο διαμάντι που δεν πρέπει να λείπει από την εμπειρία κανενός escaper !!! Αναμένουμε τη νέα κυκλοφορία εντός ολίγων μηνών 🔜🔜🔜

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δύο μέρες πριν το οριστικό κλείσιμο της εταιρείας και μετά από δύο χρόνια λειτουργίας απόφασισαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στο ένα από τα δύο μέρη της Αλίκης που δεν είχαμε ζήσει (μετά το επιτυχημένο dark seas) και το περιβάλλον που αντικρύσαμε ήταν άκρως σουρεαλιστικό 😍 Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει με εμάς να αναζητούμε την φίλη μας την Αλίκη και τρόπο για να την ελευθερώσουμε. Τα σκηνικά στα δύο από τα τέσσερα δωμάτια παρεμφερή αλλά εξίσου εντυπωσιακά και παραμυθένια με μια εύστοχη τεχνοτροπία που εντυπωσίαζε. Η Αλίκη εξαιρετικά πετυχημένη στο ρόλο της με ύφος ενθουσιώδες κατάλληλο για να υποδεχθεί τους φίλους που είχε χάσει τόσα χρόνια και με περίσσειο ενδιαφέρον για ερωτήσεις και κατευθύνσεις προς εμάς με σκοπό να μας κρατήσει υψηλά το ενδιαφέρον. Οι γρίφοι απαιτητικοί για μια αρχάρια ομάδα αλλά ακόμα και για μια σχετικά έμπειρη αρκετά υψηλής δυσκολίας και τους επαινώ γι αυτό. Δεν βρίσκω κάποιο ψεγάδι για το συγκεκριμένο δωμάτιο πράγμα το οποίο με λυπεί ιδιαιτέρως με το γεγονός ότι χθες μόλις έκλεισε οριστικά σαν εταιρεία. Συγχαρητήρια στην εταιρεία για τα δωμάτια που χάρισε στο escape room universe και σας περιμένουμε εκ νέου στο χώρο με μια ακόμα πιο επιτυχημένη συνταγή 🔜

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να επισκεπτούμε και εμείς την έπαυλη και να κάνουμε τις σκέψεις μας για μια μελλοντική μας αγορά και να τι αντικρύσαμε: χώροι μέσα στο κόνσεπτ με σκηνικά να εντυπωσιάζουν όσον αφορά την εποχή. Περάσματα όχι και τόσο εντυπωσιακά δεδομένης της έναρξης του δωματίου στο χώρο των er ούτε δύο μήνες πριν. Ηθοποιοί αρκετά καλοί σε αυτό που παρείχαν αλλά στο τέλος ήθελα και κάτι παραπάνω ως προς αυτό. Γρίφοι μέσα στο κόνσεπτ, αλλά αρκετά ασύνδετοι μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση μην πάτε περισσότεροι από 4, καθώς εμείς ως εξάδα είχαμε κρούσματα βαρεμάρας από κάποια από τα μέλη μας. Γενικός απολογισμός: μπράβο για την αξιέπαινη προσπάθεια αλλά πρόκειται για ένα δωμάτιο που χρήζει βελτίωσης σε αρκετά σημεία. Υ.Γ. Προσωπικά βρήκα δύο αστοχίες στο δωμάτιο (με ένα ανοιχτό λουκέτο και έναν μηχανισμό που δεν δούλεψε) αλλά ίσως ήταν και μια άτυχη μέρα για την ομάδα μας.

Απέδρασαν
2,7 Καλό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

2,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Σε αντίστοιχο μοτίβο με ελαφριά βελτίωση είπαμε να φερθούμε ευγενικά και να πληρώσουμε το δεύτερο δωμάτιο b2b (μιας και το τσίρκο επρόκειτο για εξαργύρωση δώρου κερδισμένου από το ahh2019). Το voodoo hunt είναι μακράν νεότερο και καλύτερο δωμάτιο χωρίς φυσικά και εδώ να λείπουν οι αστοχίες είτε με γρίφους που δεν έβγαζαν νόημα είτε με βοήθειες που ζητούσαμε από τον gm και εκείνος μάλλον δεν ήταν στο πόστο του αφού δεν απαντούσε τις περισσότερες φορές. Έχοντας παίξει πρόσφατα δωματιάρες εκεί έξω απορώ πως υπάρχουν εταιρείες με ξεχασμένα δωμάτια σαν αυτο...

Απέδρασαν
2,3 Μέτριο
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

2,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Ένα θέμα που αρχικά τραβάει κάποιον να σπεύσει να το επισκεπτεί, αλλά τελικά δεν αξίζει να πετάξει ούτε ένα ευρώ στο συγκεκριμένο δωμάτιο, καθώς όπως είπε και ο gm μετά το πέρας της απόδρασης "επρόκειτο για ένα παρατημένο δωμάτιο..." !!! Αυτό φάνηκε φυσικά καθόλη τη διάρκεια των 4 χώρων του δωματίου, καθώς αντικείμενα βρίσκονταν ξεκολλημένα, αλλού παρατημένα και αλλού σπασμένα, με αρκετές μάλιστα αστοχίες μια εκ των οποίων ήταν να ξεχαστεί να τοποθετηθεί ειδικός φακός σε προφανές σημείο. Γενικώς υπήρξε μια υποψία ότι θα παραήταν εύκολο σαν δωμάτιο (και για μένα κακώς δεν έχει μπει ειδική ένδειξη "για παιδιά"), όταν μια μαμά πριν από εμάς διαμαρτυρήθηκε στον ιδιοκτήτη ότι τα παιδιά της βγήκαν 20 λεπτά νωρίτερα ενώ είχε πληρώσει για μια ώρα διασκέδαση, και αυτό οδήγησε στο να αποδράσουμε στα 35 λεπτά με υπολειπόμενο χρόνο 25... Πραγματικά ανήκουστο για γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς και έχοντας μια αντίστοιχη εμπειρία 20 τέτοιων... Απαράδεκτο να είναι ακόμη ανοικτό και να κοστολογείται κιόλας με 12 ευρώ το άτομο για ομάδες 4 ατόμων.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Wake Up

Wake Up

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είναι όμορφο όταν συναντάς δωμάτια σαν αυτό, που αντικατοπτρίζουν το πάθος του ιδιοκτήτη για τα er, την ειδική και προσεγμένη μεταχείριση στους χώρους, αλλά και το acting που μέχρι και ο ίδιος το ζει πραγματικά και ευχαριστιέται την κάθε στιγμή απολαμβάνοντας εκφράσεις τρόμου στα πρόσωπα των παικτών. 🔝Θα πω ότι είναι το πρώτο δωμάτιο με διψήφιο αριθμό στους χώρους, τους οποίους προσέφερε. 🔝Είναι το πρώτο δωμάτιο που το διακατέχει μια πρωτοπορία από την αρχή μέχρι το τέλος, χωρίς να κάνει πουθενά κοιλιά η ιστορία του που είναι καθ'όλα ευδιάκριτη. 🔝Αλλά το σημαντικότερο, είναι το πρώτο δωμάτιο που οι μηχανισμοί και οι αυτοματισμοί παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο στον ενθουσιασμό και την απόλαυση του παίκτη ! Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για ένα χώρο 300 τ.μ. που σκοπό έχει να σε οδηγήσει από τον ένα εφιάλτη στον άλλο👹 Με λίγο πρόχειρους υπολογισμούς ο ξενώνας του σταθμάρχη στον Σταθμό Λαρίσσης διαθέτει ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα ιδιαίτερους μηχανισμούς και περάσματα που χαρακτηρίζουν τη δουλεία του Ορέστη αξιέπαινη👏 Επίσης διαθέτει γρίφους παντός είδους για να εξυπηρετήσει και τον πιο απαιτητικό παίκτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θεωρούνται εύκολοι (ίσα ίσα που οι πιο πολλοί περισσότερο δύσκολοι είναι παρά μέτριοι). Εξαιρετική καινοτομία αποτελεί και ο διαχωρισμός των δύο modes από τα οποία έχει να επιλέξει ο χρήστης, δημιουργώντας στο δωμάτιο ένα διττό ρόλο περίτεχνα δομημένο. Μοναδικός χαρακτηρίζεται ο τρόπος επικοινωνίας με τον GM, απολύτως θεματικά συνδεδεμένος με το όλο κόνσεπτ. Αξίζει να δώσουμε credits και στους Αλέξη και Στέλιο για τη συνδρομή τους στο εγχείρημα που λέγεται Wake Up ! Μετά το πέρας της απόδρασης τα παιδιά ήταν εκεί για να ακούσουν το feedback μας και δεν δίστασαν να θυσιάσουν μισή ώρα παραπάνω για να λύσουν τις όποιες απορίες μας είχαν δημιουργηθεί αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Θα μείνει σίγουρα χαραγμένο για αρκετό καιρό στη μνήμη μου και το κατατάσσω άνετα στις πρώτες θέσεις δωματίων τρόμου. Συγχαρητήρια και πάλι για αυτό το διαμάντι που πλέον εδρεύει στην οδό Χωματιανού 33 👏👏👏

Δεν Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόκειται για ένα δωμάτιο, το οποίο δεν έχει πολυδιαφημιστεί για κάποιο λόγο και δεν πολυσυζητείται μεταξύ των παικτών εκεί έξω, αλλά παρόλαυτα αξίζει να το παίξει κανείς και να ζήσει τα όσο γίνονται εκεί μέσα. Μπήκαμε στο σπίτι με σκοπό να βρούμε την κληρονομιά του θείου Έρικ και να δραπετεύσουμε, αλλά αυτά που μας περίμεναν ήταν αναπάντεχα 😱 Γρίφοι συνδυαστικοί σε συνδυασμό με παρατηρητικότητα,ενώ για τους λάτρεις των vintage παιχνιδιών θα τους αρέσει ένα συγκεκριμένο σημείο, που θα τους ταξιδέψει πίσω στα παιδικά τους χρόνια🕹 Εύστοχα jumpscares, αν και σε αρκετά σημεία θύμιζε πορταλάρα η συμπεριφορά των ηθοποιών με αρκετή επαφή, πράγμα που αποδείχθηκε λάθος για την ομάδα μας και στη συμπλήρωση της αντίστοιχης δήλωσης από μέρους μας. Πάντως έχετε επιλογή για πιο απρόσωπο play. Αυτό που έχω να τονίσω και μου έκανε εντύπωση είναι η πληθώρα των ηθοποιών, που μας γλέντησαν κανονικά με ένα προγενέστερο τηλεφώνημα που είχαν. Όσα και τα αστεράκια που έβαλα !!! Αξιέπαινη η προσπάθεια και στο θέμα των μηχανισμών, που δύο ειδικά ήταν μια διαφορετική πινελιά, πάντα στα πλαίσια της εποχής του δωματίου. Όσο για τον χώρο έχω να πω, ότι θα θυμάμαι για πολύ καιρό εκείνη τη σκάλα από μάρμαρο, που την πετύχαμε και την αγαπήσαμε αρκετές φορές στο πάνω κάτω. Ένα ιδιαίτερο δωμάτιο με ξεχωριστές πινελιές σε κάθε τομέα που ανέφερα παραπάνω. Μπράβο στα παιδιά για την προσπάθειά τους 👏👏👏

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρώτη φορά σε event και δη εξωτερικού χώρου και οι εντυπώσεις που μου άφησε ήταν πολύ καλές 🤩 Όποιος έχει πάει ποτέ σε κυνήγι χαμένου θησαυρού θα κατάλαβε ότι σαν μοτίβο ήταν το ίδιο με τις εξής διαφορές: 🤡Το όλο κυνήγι από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν εντός θέματος (αγαπάμε Halloween), κάτι που είναι πολύ δύσκολο να το πετύχει κανείς ως διοργανωτής και με βάση τη διάσταση που πήρε το γεγονός ! Να σημειωθεί για τα χρονικά ότι πήραν μέρος πάνω από εκατό ομάδες και περισσότερα από τριακόσια άτομα ! 👹Η χρήση του κινητού, που έμπαινες μέσα σε μια πλατφόρμα, δήλωνες το στοιχεία σου και ένα μέλος από την ομάδα ως αρχηγός μετέφερε στους υπόλοιπους τους γρίφους (κάτι σαν gm ένα πράγμα). Εδώ να πω ότι άκουσα από μερικούς ότι ήθελαν πατροπαράδοτα λουκέτα και γρίφους που άρμοζαν σε δωμάτια όπως τα έχουμε συνηθίσει, πρακτικά όμως αυτό δεν γίνεται όταν μιλάμε για ένα τόσο τεράστιο όγκο ατόμων. Θεώρησα πολύ έξυπνο το σκηνικό με το κινητό, άμεσο, ίσως βέβαια λιγότερο ζωντανό από άλλους τρόπους, αλλά παρόλαυτα τους συγχαίρω γι αυτό. 👺Η ηθοποιοί βγαλμένοι από τα ίδια τα er, βγήκαν επιτέλους στον έξω κόσμο, να σου προσφέρουν απλόχερα τρόμο και ένταση, όπως αντίστοιχα είχες ζήσει στα εκάστοτε δωμάτια στο παρελθόν (σε μικρότερο βαθμό φυσικά). Άλλοι πιο κοντά στο αληθινό, βγαλμένοι από ταινίες, με απίστευτο μακιγιάζ και άλλοι λιγότερο καλοί, αλλά πάντα στα πλαίσια του Halloween. ☠Και κλείνω, οι γρίφοι ήταν πιο δύσκολοι από οποιοδήποτε άλλο παραδοσιακό κυνήγι χαμένου θησαυρού έχετε πάει και θα εξηγήσω τι εννοώ. Αν έχει μπει κανείς να λύσει έστω και ένα τρόπαιο από την σελίδα στην οποία βρίσκεται τώρα, θα καταλάβει ότι είναι αυξημένης δυσκολίας και αρκετά εξεζητημένοι, καθώς μόλις το 5% των χρηστών τους έχει λύσει. Θεωρώ λοιπόν ότι θα έπρεπε να είναι χαμηλότερης δυσκολίας από του σάιτ. Φυσικά η δυσκολία τους σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό της στιγμής προσέθεταν άλλη διάσταση στο όλο κόνσεπτ. Να σημειωθεί επίσης ότι ο τρόπος διαχείρισης των πόντων από τους παίκτες ήταν πολύ σημαντικός, καθώς σε ωθούσε να σκεφτείς αν πραγματικά χρειάζεσαι βοήθεια ανεξαρτήτως του υπολειπόμενου χρόνου που είχες στη διάθεσή σου, έτσι ώστε να μην νικήσει απαραίτητα ο πιο γρήγορος. Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στις εταιρείες για την πολύ καλή προσπάθεια αλλά και συνέπεια έναρξης του Event 👻 Εις το επανιδείν...

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

HERESY

HERESY

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η εταιρεία σήμερα μου απέδειξε για άλλη μια φορά πως παραμένει πιστή στο κομμάτι των γρίφων, που ακόμα και σε ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο εν έτει 2019 διατηρούν το κομμάτι των γρίφων σε απαιτητικό επίπεδο. Ιδιαίτερο ρόλο στον εντυπωσιασμό μας έπαιξε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα υβριδικό δωμάτιο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου ταυτόχρονα, μοναδικό στο είδος του 🔝🔝🔝 Βέβαια πρέπει να προβλεφθεί και η πιθανότητα βροχής ή αρκετού κρύου που πιθανόν να φάνε οι παίκτες, σημείο που χωροταξικά ελοχεύει κινδύνους. Σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε κάτι λιγότερο από μέτριο τρόμο (που είναι και το περισσότερο), καθώς ενδέχεται να σας φανεί παιδικό σε διαφορετική περίπτωση 😅 Βάζω κάτι λιγότερο στην πλοκή γιατί κάπου στην πορεία το έχασα το στόρυ. Μπράβο στα παιδιά για το ιδιαίτερο σκηνικό και στο συνδυασμό με τον εξωτερικό χώρο 👌

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

4η επίσκεψή μας στην εταιρεία Fear of the Dark με σκοπό να δούμε το νέο τους δημιούργημα και μείναμε με το στόμα ανοιχτό 😮 Το δωμάτιο ξεκινάει με την είσοδό σου στο σπίτι του Ντάνιελ, με την πλέον πιο ψαρωτική εισαγωγή που μπορούσε να συμβεί, πράγμα που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα του δωματίου. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί μέσα είναι αιματηρή, γι' αυτό και το δωμάτιο δεν ενδείκνυται για άτομα με υψηλό αιματοκρίτη 😂 Οι χώροι αινιγματικοί, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η FOTD, με έναν συγκεκριμένο να αποτελεί μοναδικό κατασκεύασμα και απόδειξη ότι τα παιδιά εκεί έφτιαξαν κάτι μοναδικό, βγαλμένο από videogame 👏 Οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας ίσως και λίγο πιο τσιμπημένοι για ένα δωμάτιο τρόμου, κάτι που εμένα μου άρεσε προσωπικά, καθώς ένοιωθες ότι βρίσκεσαι σε δωμάτιο απόδρασης που πρέπει να σκεφτείς σε σχέση με αντίστοιχα ίδιας κατηγορίας 🧩 Οι εμφανίσεις των ηθοποιών μετρημένες και εκεί ίσως θα χρειαζόταν μια-δυο παραπάνω για να δώσει πιο έντονο το συναίσθημα της αγωνίας 😈 Τέλος, ίσως και το μόνο αρνητικό για μένα, η χρήση ενός αντικειμένου για τα hints, το οποίο πολλές φορές για να ακούσεις χρειαζόταν να το έχεις δίπλα στο αυτί σου, άβολο γενικά για όλη την διάρκεια των 100 λεπτών του δωματίου. Σίγουρα λοιπόν για μένα τα ιδιαίτερα στοιχεία του Genesis συνθέτουν η εισαγωγή του, αλλά και ένας ιδιαίτερος χώρος του με έναν κινηματογραφικό μηχανισμό 🤩 Ενδείκνυται για ομάδες μέχρι 4 άτομα, ίσως και με λιγότερα από 20 δωμάτια για να μπουν ομαλά στα δωμάτια τρόμου. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αξιοζήλευτη προσπάθειά τους και πάμε genesis για xp 😱

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το δωμάτιο έδωσε ρεσιτάλ ! Από τα πλέον πιο εντυπωσιακά δωμάτια που κυκλοφορούν εκεί έξω, αφήνοντας πίσω του δωματιάρες όπως Requiem, Dead Bride και Mr's Roses House. Ξεκινώντας θέλω να πω πολλά μπράβο στο Νίκο και τη Λιάνα για το απίστευτο που κατόρθωσαν, το οποίο πλαισίωσαν με μηχανισμούς, σκηνικά και κινηματογραφικά εφέ παρμένα από το Χόλιγουντ 👏 Επί του πρακτέου τώρα, πηγαίνοντας στο δωμάτιο, αλλά και λόγω του hype που είχα υποστεί, ίσως είχα περισσότερες απαιτήσεις από όσο έπρεπε, πράγμα που είναι κακό συνήθως. Παρόλαυτα το δωμάτιο με έβγαλε ασπροπρόσωπο και με το παραπάνω 👌 Με σειρά δυναμικότητας θα αναφέρω τα στοιχεία που, κατά την προσωπική μου άποψη, κάνουν το El Exorcista μια μοναδική εμπειρία, αλλά και ακόμη καλύτερα ένα χρυσό άγαλμα λαξευμένο στο βωμό που λέγεται «δωμάτια ψυχολογικού θρίλερ»:
🔹️ Οι μηχανισμοί-αυτοματισμοί: είναι απίστευτο το πως μια σωστή επένδυση σε μηχανισμούς με φαντασία και διαφορετική οπτική από ότι κυκλοφορεί εκεί έξω μπορεί να απογειώσει ένα νεοφερθέν δωμάτιο στο χώρο, έτσι ώστε από το πρώτο δίμηνο κυκλοφορίας του να κάνει τον κόσμο να γράφει διθυράμβους για λογαριασμό του (με εμένα πρωτεργάτη του κινήματος όπως βλέπετε ). Οι μηχανισμοί βέβαια κατά 70% δεν θα έδειχναν τόσο εντυπωσιακοί χωρίς την ευγενική χορηγία της ηθοποιού, η οποία τους εκμεταλλευόταν στο έπακρο και έκαναν το δωμάτιο να είναι μια νέα κινηματογραφική έκδοση της ταινίας του ’74. Τελικός απολογισμός: 5/5 με όλα να δουλεύουν στην εντέλεια και άψογα συγχρονισμένα.
🔹️ Οι ηθοποιοί: βγαίνοντας από το δωμάτιο αναρωτιόμουν αν η ηθοποιός ήταν η ίδια η Λίντα Μπλερ ή κάποια επάξια της, καθώς το acting ήταν κάτι παραπάνω από καθηλωτικό ! Με την κατάλληλη ευλυγισία, αλλά και τα αξιοζήλευτα jumpscares, η ηθοποιός έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, χωρίς να χρειάζεται να πλησιάσει λιγότερο από 50 εκατοστά τον εκάστοτε πελάτη. Ένα δωμάτιο τρόμου ή θρίλερ δεν είναι απαραίτητα καλό εάν έχει σωματική επαφή, κάτι που έχει παρερμηνευτεί πολύ στις μέρες μας. Τελικός απολογισμός: 4,99/5 με μια εξαιρετική επαγγελματία ηθοποιό σε κινησιολογία και acting.
🔹️ Οι γρίφοι: μια τελευταία εξίσου άψογη πινελιά είναι αυτή των γρίφων. Για κάποιο περίεργο λόγο στο συγκεκριμένο δωμάτιο δεν βρίσκονται παραγκωνισμένοι με δευτερεύοντα ρόλο, όπως συμβαίνει σε άλλα δωμάτια τρόμου ή ψυχολογικού θρίλερ, αλλά είναι εκεί ωραία βαλμένοι, ωθώντας σε να ακονίσεις το μυαλό σου μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί. Θα έλεγα ότι η πλειονότητα αυτών είναι μέτριας δυσκολίας με μηδαμινούς ίσως εύκολους, συνθέτοντας έτσι ένα δωμάτιο άξιο να σταθεί και για τους λίγο πιο απαιτητικούς γριφάκηδες. Τελικός απολογισμός: 4,98/5 με το [spoil] να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο στο κομμάτι αυτό.
🔝🔝🔝 Συγχαρητήρια και πάλι συγχαρητήρια στη Λιάνα και το Νίκο που απογείωσαν την εταιρεία No Exit, με τα ήδη εξαιρετικά δωμάτια Route 666 και Mansion και έδωσαν με τη δέουσα επιμονή και υπομονή αυτό το δωμάτιο προερχόμενο από το Χόλιγουντ !!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Να ξεκαθαρίσω αρχικά και πριν απόλα ότι ΔΕΝ πρόκειται για er και επομένως δεν έχει αποστολές. Παρόλαυτα βαθμολόγησα την συνολική αίσθηση που μου άφησε η συγκεκριμένη εταιρεία με την συγκεκριμένη τεχνολογία, την οποία δεν είχα ξαναδοκιμάσει ποτέ ξανά στη ζωή μου ! Πρόκειται για ένα μηχάνημα-εξοπλισμό που μοναδικό στόχο έχει να σε βάλει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο γραφικών, την λεγόμενη πίστα ή level για εμάς τους gamers και το κατάφερε άριστα μπορώ να πω 👌 Τα παιδιά στην υποδοχή έτοιμα να σου εξηγήσουν με ενθουσιασμό το κάθετι και να σε κατευθύνουν σε κάθε βήμα για να μπεις στο κλίμα της φάσης. Απότι είδα και από την απόκριση στις κινήσεις που εκτελούσα επρόκειτο για ένα vr με κορυφαία υποστήριξη από πίσω και χωρίς ίχνος laaaag 💪Ενδείκνυται ακόμα και για άτομα που δεν έχουν ιδέα από video games. Θα επιστρέψω σύντομα με άλλους 3 για να ζήσω και την εμπειρία του er με vr, που εκεί θα είναι και το γνήσιο τεστ σε βαθμολογία και η καταχωρήσεις μου πιο ρεαλιστικές ! Με 4 βδομάδες μόνο στο χώρο, αξίζουν μόνο συγχαρητήρια τα παιδιά ! Συνεχίστε έτσι 👏

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Λονδίνο, δεκαετία '90, 19ος αιώνας: η πρώτη επαφή με το χώρο στα πρώτα δύο λεπτά αρκεί για να σε ταξιδέψει στην πόλη εκείνης της εποχής. Τα σκηνικά είναι απερίγραπτα καλά, ξεσηκώνοντάς σου όλες τις αισθήσεις ! Ο ηθοποιός καλός, πριν καιρό θα έλεγα άριστος, αλλά για την εποχή μας θεωρώ πως χρήζει βελτίωσης συγκριτικά πάντα με άλλους συναδέλφους του εκεί έξω. Τώρα οι γρίφοι είναι ένα θέμα για μένα, όχι από άποψη δυσκολίας ή μη, σε αυτό δεν έχω πρόβλημα, αλλά γιατί παρατήρησα ότι σε κάποια σημεία χωρίς την βοήθεια του ηθοποιού δεν μπορούσες να πας παρακάτω. Υ.Γ. [spoil] !

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή για το δεύτερο δωμάτιο της εταιρείας και οι εντυπώσεις στα ύψη ! Παρά το μη νεαρό της ηλικίας του, το δωμάτιο μπορεί άνετα να σταθεί δίπλα σε ανάλογο γριφοδωμάτιο δεύτερης ακόμη και τρίτης γενιάς χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα ! Γριφολογικά θα συναντήσετε έναν μοναδικό τρόπο ομαλής - γραμμικής μετάβασης από το ένα λουκέτο στο άλλο, αλλά και κανά δυό γρίφους πιο απαιτητικούς. Συστήνεται για ομάδες σχετικά αρχάριες που θέλουν μια ομαλή μετάβαση σε δωμάτια τρόμου. Αναμένουμε το επόμενο δωμάτιο των συναισθημάτων και της μελαγχολίας. Εις το επανιδείν !

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή στο The Seance λοιπόν, αυτή τη φορά για μια προσπάθεια επικοινωνίας με δαίμονα. Επαληθεύτηκε το γεγονός που διάβαζα κατά καιρούς ότι αν έχεις πάει μια φορά και επιστρέψεις για ενα sequel της εμπειρίας σου δεν το βιώνεις τόσο έντονα. Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι σε αυτή της σεάνς δεν επιλέχθηκα ως πρωταγωνιστής, όπως στην πρώτη, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τη βιώσω με άλλο μάτι. Άρα δεν είμαι 100% αντικειμενικός, αφού εδώ ο ρόλος μου ήταν διαφορετικός και κατ' εμέ λιγότερο βιωματικός, εξ' ου και η ελάχιστα διαφορετική βαθμολογία μου από την πρώτη. Σε κάθε περίπτωση, ο Κώστας είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας που σε συνδυασμό με τη Νάντια απογειώνει το δωμάτιο και την εμπειρία. Σπεύσατε να το ζήσετε λοιπόν 👌

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

2,0

Μια από τις χειρότερες κριτικές μου σε er όντας η 51η και θα εξηγήσω παρακάτω το γιατί καθώς το θέμα δεν είναι προσωπικό (όποιος θέλει ας αφιερώσει τρία λεπτά παραπάνω και ας μην απογοητευτεί για την εκτενή κριτική που βλέπει παρακάτω). Η κράτηση για το συγκεκριμένο δωμάτιο έγινε την ίδια μέρα και τελείως αυθόρμητα και ανεπηρέαστα, καθώς δεν είχε επέλθει ούτε προηγούμενη συζήτηση, αλλά και ούτε αναζήτηση σε παλαιότερες κριτικές για το τι θα συναντήσουμε. Προσωπικά πάντα με ιντριγκάρει ο φόβος στο άγνωστο. Αρχικά πριν καν μπούμε στο δωμάτιο, ο εξωτερικός χώρος του θύμιζε κάτι από Ανατολική Ασία, πράγμα που θα επιβεβαιωνόταν και λίγα λεπτά αργότερα με την είσοδό μας στο χώρο και την υποδοχή από τον ιάπωνα μοναχό, έναν μοναχό που η ενδυματολογική του προσέγγιση προσιδίαζε τελείως σε ένα σύγχρονο μοναχό της Ιαπωνίας του σήμερα. Μεγάλη επένδυση και λεπτομέρεια στο συγκεκριμένο κουστούμι. Ξεκινώντας το παιχνίδι και μπαίνοντας στον πρώτο χώρο το δωμάτιο ήταν βγαλμένο από την ιαπωνική κουλτούρα. Τοίχοι, κάδρα, πινέλα και γράμματα στην ιαπωνική διάλεκτο σε έκαναν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι πράγματι σε κάποιο μέρος της Ιαπωνίας. Το στοιχείο λοιπόν της ατμόσφαιρας παίρνει 5/5 χωρίς να έχει κανείς την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό από το πρώτο κιόλας δωμάτιο, ενώ στη συνέχεια ενισχύεται το στοιχείο αυτό με πολλές μικρές πινελιές που αν δώσει βάση κανείς θα δει ότι ο Γιάννης το έχει πραγματικά ψάξει το θέμα και έχει ασχοληθεί με την ιαπωνική κουλτούρα. Σειρά έχουν οι γρίφοι τώρα. Όντας μια ομάδα με ιστορικό 50+ δωματίων δεν είχαμε θέμα σε αυτούς και μάλιστα υπήρχε ροή σε όλο το χρόνο του δωματίου, αν εξαιρέσεις βέβαια τον τρόπο που δινόταν η βοήθεια αλλά αυτό θα είναι και η σύνδεσή μας για την τελευταία (στήλη) κριτική του δωματίου, του προσωπικού. Οι γρίφοι κάλυπταν όλο το εύρος των λουκέτων, νομίζω είχε 5 διαφορετικά είδη στο σύνολο του δωματίου, πολύ καλό και ευφυές αν αναλογιστεί κανείς ότι επρόκειτο για δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ και όχι κλασσικό γριφοδωμάτιο (5/5). Φτάνουμε λοιπόν στην ώρα του προσωπικού και της κριτικής αυτού. Ειλικρινά το μόνο που με κράτησε ώστε να είμαι επιεικής ως προς τη βαθμολογία μου και να μην βάλω το ελάχιστο ήταν η πολύ καλή κινησιολογία και έμπρακτη προσπάθεια των ηθοποιών. Αν εξαιρέσεις λοιπόν αυτό η βαθμολογία μου για τον gm είναι 1/5 και θα εξηγήσω γιατί σε 3 λόγους. 1ον όταν υποτίθεται ότι θέλεις να δώσεις βοήθεια στην ομάδα και το κόνσεπτ είναι "έλα σε έναν άλλο χώρο μόνος σου", αν είσαι ένας μέτριος παίκτης αλλά παρόλαυτα λάτρης του συγκεκριμένου χόμπι δωματίων απόδρασης το σκέφτεσαι λίγο και διστάζεις αρχικά. Αφού πας στη συνέχεια και στην πέφτει ένας ηθοποιός από την πρώτη κιόλας φορά, όταν ξαναχρειαστεί να σου δώσει βοήθεια με τον ίδιο τρόπο θα το σκεφτείς παραπάνω για το εάν θέλεις και πρέπει να πας ξανά μόνος σου να την πάρεις. Εν ολίγοις κωλυσιεργείς και με το δίκιο σου ρε αδερφέ ! Θέμα προς διερεύνηση: δημιουργείς ένα δωμάτιο στο οποίο θέλεις να ανταποκρίνονται παίκτες μέτριου επιπέδου ή το έχεις φτιάξει με σκοπό να έρχονται ομάδες τόσο έμπειρες (100+ δωμάτια) που ίσως έχουν άγνοια κινδύνου και άρα μόλις θα τους καλέσεις για βοήθεια θα τρέξουν να την πάρουν ανεξαρτήτως συνθηκών και χωρίς δεύτερη σκέψη ? Επί του ίδιου προβληματισμού να θέσω το εξής: ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ σε ενα er είναι βοήθεια, γιατί την χρειάζεσαι όταν θελήσεις ΕΣΥ να την πάρεις και όχι όταν σε "κουβαλάει" το ίδιο το παιχνίδι για να βγει μετά στο προφίλ σου η λέξη "Απέδρασαν" !!! Άρα λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση όταν μου παρέχεις 4 φορές βοήθεια σε όλο το παιχνίδι πρέπει να κρίνεις σαν νοήμων άνθρωπος που είσαι αν την χρειάζομαι πραγματικά και όχι να λες μετά ότι αποφάσισες να μας κόψεις έναν γρίφο επειδή καθυστερούσαμε να κατεβούμε για βοήθεια και χάσαμε 12' !!! Γιατί στο παιχνίδι που παίξαμε τα συγκεκριμένα άτομα την συγκεκριμένη ώρα και μέρα οι 2 από τις 4 βοήθειες ήταν χωρίς λόγο αφού είχαμε βρει ήδη το γρίφο και προχωρούσαμε ήδη παρακάτω. Λύση σε αυτό στο μέλλον για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με μελλοντικές ομάδες είναι η χρήση μεγάφωνου όπως πολύ συνάδελφοι έχουν κάνει, ακόμα και η χρήση γουόκι-τόκι. 2ον όταν καλούν οι ιδιοκτήτες-gm τον παίκτη που έκανε την κράτηση και τον ρωτούν αν υπάρχει κάποιος παίκτης που είναι κλειστοφοβικός για εμένα είναι τουλάχιστον παράλογο. Όποιος παίζει δωμάτια τρόμου ή άλλα του είδους ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ER ΤΡΟΜΟΥ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟ !!! Αυτό βέβαια δημιουργεί κινδύνους και από τις δύο μεριές όπως συνέβη χθες. Πόσο κλειστοφοβικός είναι κάποιος ? Μέχρι ποιό σημείο ορίζεις ότι δεν είσαι κλειστοφοβικός ? Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να μην είναι κλειστοφοβικός, αλλά αν του πεις "μπες σε φέρετρο" να μην μπει από ιδεολογικούς λόγους, ενώ αντίστοιχα αν του πεις να μπει σε μια ντουλάπα να μπει χωρίς θέμα. Δεν είναι όλα τα πράγματα άσπρο ή μαύρο, ούτε μπαίνουν ταμπέλες. Στο προκείμενο τώρα, όταν με παίρνεις τηλέφωνο και μου λες αν κάποιος από την ομάδα μου είναι κλειστοφοβικός προφανώς και θα απαντήσω αβίαστα ΟΧΙ ξέροντας τα παιδιά και έχοντας ζήσει μαζί τους 30+ ειδικές καταστάσεις κλειστοφοβίας. Λύση στο χθεσινό πρόβλημα ? Αφού είδες ότι η κοπέλα δεν το είχε η φρίκαρε, έλα και πάρε κάποιον άλλον ή εμένα βρε αδερφέ ! Βρες εναλλακτική και ελίσου αντίστοιχα χωρίς να κόβεις τη ροή του παιχνιδιού και να skipάρεις γρίφους. Γιατί και η κοπέλα δεν πέρασε καλά στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και δεν έζησε την εμπειρία που πρόσφερες στο συγκεκριμένο χώρο του δωματίου σου, που θα μπορούσε να ζήσει κάποιος άλλος παίκτης στη θέση της. Από μεριάς μου θεωρώ ότι ούτε σε σαμπόταρα στο να μην σου πω ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι κλειστοφοβική, αφού ούτε εγώ δεν το ήξερα αλλά ούτε και ήξερα ότι για πρώτη φορά θα κολλούσε σε ένα τέτοιο σημείο. 3ον και κλείνω, μετά το τέλος του δωματίου βγαίνεις και λες ότι τη στιγμή που πήρες τη συγκεκριμένη κοπέλα σου έκλεισε απότομα την πόρτα και σε τραυμάτισε λίγο στο χέρι. Εικάζω ότι όντας ιδιοκτήτης δωματίου δεν είσαι άβγαλτος στον κόσμο των er και επομένως όταν πας σε ένα δωμάτιο που είτε έχει τρόμο είτε έχει δράση αποδέχεσαι την πιθανότητα να τραματιστείς έστω στο ελάχιστο. Προσωπικά μιλώντας έχω τραυματιστεί στα Biohazard, Otherside και Black Hole από δικό μου λάθος και ουδεμία ευθύνη φέρει καμία εταιρεία γι αυτό καθώς έχουν προηγηθεί play tests κλπ όπως ξέρεις. Άρα λοιπόν το να βγαίνεις και να λες ότι η παίκτρια με τραυμάτισε λίγο όπως έκλεισε την πόρτα πάνω στον πανικό της το θεωρώ το λιγότερο γραφικό, αν φυσικά λάβεις υπόψιν σου όλα τα παραπάνω. Σε συνδυασμό με αυτό και μιλώντας πάντα για την νουθεσία που μας έκανες στο τέλος του δωματίου λέγοντας μας "δεν σας μαλώνω", σε ευχαριστώ ειλικρινά και προσωπικά διότι πάντα θέλω να ακούω τα αρνητικά της ομάδας μου και να γινόμαστε καλύτεροι !!! Είπες όμως δεκαπέντε ώρες πριν ότι σου έτυχε πρώτη φορά το συγκεκριμένο και βλέπω μια δημοσίευση σήμερα στην ομάδα που ανέφερες ότι έχει συμβεί τρεις φορές πιθανότατα για να το φουσκώσεις και να πάρει έκταση το θέμα. Συνεπώς, και για τους παραπάνω λόγους δεν αξίζει να βαθμολογήσω με περισσότερο από δύο. Και ξαναλέω η ηθοποιία και των δυό σας ήταν πολύ καλή. Όλα τα παραπάνω είναι τροφή για σκέψη, γιατί όπως βλέπεις η βαθμολογία που πήρες σε γρίφους (παρόλο που μου ακύρωσες τον πολύ όμορφο γρίφο που μου άρεσε) και σε ατμόσφαιρα ήταν άψογη, αλλά η συμπεριφορά σου και ο επαγγελματισμός σου επιεικώς απαράδεκτος !!! Υ.Γ. Εύχομαι και ελπίζω αυτό που έγινε χθες να σε αφυπνίσει έτσι ώστε όταν επιστρέψουμε για τη συνέχεια ή για την Τρανσιλβανία να σου βάλω 15/15 γιατί δεν έχω λόγο να μην το κάνω αν δεις τις κριτικές στο προφίλ μου με μέσο όρο 4,594 !!! Καλή συνέχεια εύχομαι και καλές αποδράσεις !!!

Απέδρασαν

Απάντηση από: Cipher Company - Live Action Rooms
Ευχαριστούμε πολύ για την κριτική σας και σίγουρα θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον..Όμως σε αυτήν την κριτική υπάρχουν πολλές κατηγορίες και πράγματα που δεν ισχύουν οπότε σαν εταιρία θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε μια απάντηση...

Πάμε λοιπόν!!!

1ον ας ξεκινήσουμε από το κεφάλαιο του γιατί κόπηκε ο γρίφος...Σαν εταιρία έχουμε επιλέξει να δίνουμε βοήθειες με έναν συγκεκριμένο τρόπο οπότε κάνεις δεν μπορεί να μας πει να βάλουμε γουοκι τοκι ή να χρησιμοποιούμε τα ηχεία γιατί απλά δεν ταιριάζει στο κονσεπτ μας ...Επίσης εννοείται ότι ένας παίκτης μπορεί να φοβάται να πάει κάπου αυτό το δεχόμαστε όμως το παιχνίδι έχει χρόνους, αν ένας παίκτης για παράδειγμα κάνει 10 λεπτά να έρθει να πάρει μια βοήθεια δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι αποδεκτό από εμάς...Επίσης όταν μια ομάδα κάνει κράτηση καλο θα ήταν να είναι στο δωμάτιο 10 και 15 λεπτά νωρίτερα και εμείς σας βάλαμε 5 λεπτά αργότερα...Όλα αυτά σε συνδυασμό λοιπόν οδήγησαν στο κόψιμο ενός γρίφου γιατί και εμείς έχουμε τα ραντεβού μας. Έχουμε την "καβατζα μας" σε χρόνο όταν όμως αυτό δεν είναι αρκετό πρέπει να κόψουμε κάτι! Όσο για τις "άστοχες" βοήθειες μόνο 1 όταν ένας συμπαίκτης σας ήρθε να την πάρει οι υπόλοιποι βρήκαν την λύση και ήταν η μοναδική που ήρθατε και γρήγορα!

Πάμε λοιπόν στο θέμα κλειστοφοβια. Δυστυχώς τίποτα δεν εννοείται και σαν εταιρία πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η υγεία των παικτών και των ηθοποιών αντίστοιχα....Όταν μια εταιρία καλεί την ομάδα για να μάθει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα οφείλουν οι παίκτες να το αναφέρουν και να το εκλάβουν σοβαρά υπόψιν τους αν δεν υπήρχε λόγος δεν θα παίρναμε τηλέφωνο εξαρχής... Και τελευταίο πάμε στο κομμάτι του τραυματισμού μας ...Όπως σας εξήγησε ο συνεργάτης μας αυτά που σας είπε στο τέλος είναι για δική σας μελλοντική ασφάλεια αλλά και της συμπαίκτριάς σας ...Ο ηθοποιός τραυματίστηκε και όχι λίγο που απλά σας είπε για να μην σας φέρει σε δύσκολη θέση...Εννοείται αυτά συμβαίνουν αλλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν όταν πριν έχει γίνει η ερώτηση ακριβώς για να αποφευχθούν..!! Θα πάρουμε σοβαρά την κριτική σας και θα γίνουμε καλύτεροι όμως θεωρούμε ότι δεν παρουσιάσατε τα πράγματα ακριβώς όπως συνέβησαν....

Όσο για το ποστ του συνεργάτη μας ήταν ένα γενικότερο ποστ χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποιον και χωρίς να θέλει να δημιουργήσει θέμα....

Cipher Company

5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια φίλη μου μου πρότεινε το δωμάτιο αυτό πολύ καιρό πριν και είχε μείνει στα αζήτητα, όταν ξαφνικά σε μια ομάδα στα sm βρέθηκε από αρκετούς στο top 3 των δωματίων τρόμου μαζί με το αγαπημένο και κορυφαίο για μένα Conjuring. Αυτό ήταν και η αφορμή χωρίς δεύτερη σκέψη να κάνω κράτηση για το δωμάτιο ανυπομονώντας να βάλω την κυρία Ρόουζ πάνω από το προαναφερθέν ! Στην παρέα μας μεταξύ άλλων βρέθηκαν και δύο άτομα εντελώς αρχάρια πράγμα που έκανε την απόδραση μας ακόμα πιο challenging. Ξεκινώντας λοιπόν την αφήγηση, η εισαγωγή του δωματίου ήταν καθηλωτική και πολύ ψαρωτική πράγμα που σε έκανε να θες να προχωρήσεις και να δεις τι άλλο θα είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Darkwood Village. Ο φωτισμός ήταν μυστηριακός και αρκετά ικανοποιητικός στα περισσότερα σημεία, αφού δεν χρησιμοποιήθηκε φακός ή κερί καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γεγονός που δεν έτυχε να μας συμβεί για αρκετά δωμάτια στο παρελθόν. Τα σκηνικά ήταν εξαιρετικά και η ατμόσφαιρα επιβλητική, που σε αρκετά σημεία αδυνατούσες να πας παρακάτω. Οι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται είναι επίσης έξυπνοι και σε ένα σημείο με αυτό που χρησιμοποιούσες να νομίζεις ότι είσαι ο πρωταγωνιστής στο conjuring 2 (ομώνυμη ταινία). Τους γρίφους θα τους κατέτασσα σε μέτριας δυσκολίας δεδομένου του τρόμου που επικρατούσε από τα πνεύματα του δωματίου, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι υποτιμητικό. Μάλιστα να αναφερθεί εδώ ότι σε λουκέτο κατευθύνσεων χάσαμε ένα πολύτιμο δεκάλεπτο γεγονός που θα μπορούσε να αποφευχθεί με λίγη παρατηρητικότητα παραπάνω. Οι ηθοποιοί έκαναν εξαιρετικά τη δουλεία τους, τόσο καλά μάλιστα που ένας εκ των δύο αρχαρίων στην ομάδα μας ξέφυγε από τη ροή της ιστορίας και ανακλαστικά κλώτσησε τον έναν από τους δύο ηθοποιούς. Φυσικά ακολούθησε κωμική επισημάνση από την εταιρεία αφού μάλλον κατάλαβαν ότι έγινε άθελά του, αντίδραση που για μένα τους βγάζω το καπέλο για τον επαγγλεματισμό τους αλλά και για το κωμικό στοιχείο που τους διακατείχε. Μεταξύ άλλων δεν πρέπει να λησμονηθεί το κινηματογραφικό στοιχείο που οι ιδιοκτήτες μαγικά είχαν πλέξει πάνω στο κέντημα που λέγεται Mrs. Roses house. Τέλος και μετά την απόδρασή μας εντός χρόνου, η Κατερίνα και ο Σπόρος της μας υποδέχθηκαν με χαρά, η πρώτη με όρεξη και ανυπομονησία να μάθει αν μας άρεσε και κυρίως από τους δύο αρχάριους παίκτες και ο δεύτερος γλυφωντάς μας με παιχνιδιάρικη διάθεση. Μπράβο και πάλι μπράβο για τη δουλειά των παιδιών και ανυπομονούμε να δούμε τη συνέχεια. Υ.Γ. Έθεσα μια ερώτηση στο community των er σχετικά με το εάν είναι καλό να παίξει κανείς ως πρώτο του δωμάτιο το συγκεκριμένο και η απάντηση από αρκετούς ήταν "καλύτερα όχι γιατί θα το κάψεις" και άλλα παρόμοια τέτοιου είδους στάτους. Η Κατερίνα και τα παιδιά απέδειξαν περίτρανα πως ακόμα και το πιο φαινομενικά δύσκολο δωμάτιο για έναν αρχάριο, με τη σωστή ψυχολογία αλλά και την προσεγμένη προσέγγιση από την εκάστοτε εταιρεία μπορεί να αποβεί εξαιρετικό εγχείρημα !!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθε και για εμάς η στιγμή να ζήσουμε αυτή τη μοναδική εμπειρία που ακούγαμε από όλους. Πρόκειται για ένα δωμάτιο και μια εταιρεία που ακόμα και η διεύθυνση τους είναι φάντασμα. Δεν υπάρχει πινακίδα πράγμα που σε κάνει να απορείς αν υπάρχει πραγματικά ! Η υποδοχή της Νάντιας ήταν αξιέπαινη, δίνοντας στον escaper μερικά ιστορικά και σημασιολογικά στοιχεία για το τι εστί seance. Και τώρα στο κυρίως πιάτο: ο Κώστας που μας υποδέχθηκε μας έβαλε να κάτσουμε στο φημισμένο τραπέζι του και εκεί ήταν που θα ξεκινούσε η (ανα)παράσταση. Δεν θα πω τπτ όσον αφορά αυτό το κομμάτι για ευνόητους λόγους, αλλά όταν είσαι μεταξύ ορθολογισμού και φαντασίας, όταν βλέπεις τους φίλους σου δίπλα να ουρλιάζουν από το φόβο τους ακόμα και να κλαίνε ή όταν αντικείμενα μετακινούνται και εξαφανίζονται μυστηριωδώς, δεν έχω παρά να κάνω μια βαθειά υπόκλιση στον Κώστα που πραγματικά το έχει εξελίξει το θέμα και του εύχομαι να το πάει ακόμα παραπέρα. Θα επανέλθουμε για τη συνέχεια φυσικά στο Τζακ ! Υ.Γ. Είτε είστε από εκείνους που θα προσπαθήσετε να τα ρίξετε όλα στη λογική και στους μηχανισμούς είτε από αυτούς που θα πιστέψετε στα πάντα κατά ένα περίεργο λόγο και στον πνευματισμό, μπείτε στο δωμάτιο και ζήστε το !!!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2019

DeadZone

DeadZone

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα live fps που από το πρώτο λεπτό νοιώθεις ότι πρέπει να είσαι απόλυτα πειθαρχημένος και αφοσιωμένος στην αποστολή σου. Ο χώρος είναι τεράστιος και ρεαλιστικότατος γι' αυτό συστήνεται να μην πολυχωρίζεται η ομάδα μεταξύ της γιατι είναι αχανής ! Εκείνο που παραπλανεί πριν το επισκεφτείς είναι ότι αν μπεις στη σελίδα της εταιρείας σου έχει μια γκάμα από εννιά όπλα που ενώ αναλύουν στατιστικά κλπ όταν πας μέσα στο παιχνίδι ξαφνικά σου λένε ότι αυτό δεν υπάρχει και ότι όλα κάνουν το ίδιο dmg. Αυτό και μόνο αυτό ήταν εκείνο που με ξενέρωσε, καθώς δεν τηρείται το αναλυτικό πρωτόκολλο του σάιτ αλλά καταλήγει σε ένα ρήτο "όλα ίδια είναι". Γενικά το δωμάτιο αξίζει φουλ και πρέπει να το επισκεφτεί κανείς γιατί χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία. Πρέπει να τονίσω δύο πράγματα: 1ον επιλέξτε ότι πιο μικρό και βολικό οπλισμό δύναστε διότι εγώ παρακινημένος με τα στατιστικά του σάιτ επέλεξα το πιο op όπλο με ανεβασμένα στατιστικά και τελικά αποδείχθηκε δύσκολο στο χειρισμό αλλά και στα στενά περάσματα και 2ον επιλέξτε μεσαίο επίπεδο διότι από την προσωπική μου εμπειρία το εύκολο επίπεδο βγήκε πολύ ομαλά και με καμία απώλεια σρην ομάδα μας κάτι που επιτεύχθηκε με τη σωστή συνεννόηση στην ομάδα. Μπράβο στα παιδιά για την αξιέπαινη δουλειά τους 💪

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2019

The Portal

The Portal

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είχαμε αποφασίσει βδομάδες πριν ότι όταν θα πηγαίναμε στο portal θα ήμασταν με μια συγκεκριμένη τετράδα. Λόγω μιας απρόσμενης ακύρωσης του ενός το σχέδιο άλλαξε και τελικά καταλήξαμε τριάδα. Πράγμα που αποδείχθηκε ότι θα άλλαζε λίγο τα πράγματα... Η εισαγωγή πολύ δυνατή με το φωτισμό ελάχιστο έως και μηδαμινό σε ολόκληρο το δωμάτιο. Οι χώροι άνετοι μέχρι και για έξι άτομα. Οι γρίφοι ιδιαίτεροι μέτριας δυσκολίας αλλά κατά βάση στρεφόμενοι προς ένα συγκεκριμένο είδος, πράγμα που με έκανε να σκεφτώ πολύ σοβαρά αν μια ομάδα χωρίς αρσενικό στο ενεργητικό της θα μπορούσε να αποδράσει εγκαίρως και με νορμάλ βοήθεια του gm από το δωμάτιο (αναφέρομαι καθαρά σε μια αδυναμία ικανότητας του ασθενούς φύλου να διακρίνει σωστά και εύστοχα κάτι για να μην παρεξηγηθώ). Το δωμάτιο σαν συνολική εικόνα έχει κάτι μοναδικό, καθώς η αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό είναι σωματική αλλά και λεκτική. Κλείνω λέγοντας ότι προτείνω να πάτε 4αδα και πάνω για να ζήσετε και αυτό το κάτι που δεν βιώσαμε εμείς όντας τριάδα. Υ.Γ. Αδελφέ Νικόλαε θα σας ξαναεπισκεφτώ αυτή τη φορά τετράδα να ζήσω και εγώ τις ειδικές καταστάσεις που προσφέρετε σε αυτή την περίπτωση όπως όλοι λένε ! Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και το γλέντι 👌

Απέδρασαν

Απάντηση από: Gear Escape
Αδελφε μου σε περιμενουμε οποτε θελησεις ξανα για τις ειδικες καταστασεις!!

4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς με μόλις 3 μήνες στην πιάτσα που αποδείχθηκε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια αντίστοιχα δωμάτια γρίφων που έχουν εδραιωθεί στο χώρο. Το twist που το κάνει μοναδικό είναι στο τελικό στάδιο όπου η συνεργασία καταλήγει σε προδοσία και ίντριγκα ! Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πολύ καλή δουλεία που κάνανε και μην ξεχνάμε ότι αναμένεται και η συνέχεια της ιστορίας μέσα στο 2019 !

Απέδρασαν

Απάντηση από: TimeRun Escape Rooms
Δημήτρη σε ευχαριστούμε θερμά για την κριτική σου αλλά και για το feedback μετά το παιχνίδι, πράγμα που μας είναι απαραίτητο ώστε να βελτιώνουμε τα δωμάτιά μας! Θα χαρούμε να σας δούμε και...στη συνέχεια 😊

5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα υπήρχε δωμάτιο με συμμετοχή ζώου και μάλιστα σκύλου 😍 Ο λόγος για ένα υπέροχο πλάσμα, την Ήβη, που πήρε και αυτή μέρος στην τελευταία πράξη της απόδρασής μας 🔥 Ένα δωμάτιο που φαίνεται ότι έχει δουλευτεί πολύ από την είσοδο κιόλας ! Οι γρίφοι μοναδικοί, μετά από 55+ δεν τους έχω ξανασυναντήσει, και μάλιστα ιδιαίτεροι, καθώς μεταξύ άλλων συναντάς 3 φορές το ίδιο στυλ λουκέτου (θεαματικό) ! Οι χώροι θυμίζουν πραγματικά σκηνικό φυλακής, ενώ τα ρεαλιστικά στοιχεία που πλαισιώνουν τον χώρο δίνουν ακόμη περισσότερο ύφος στο επιβλητικό περιβάλλον της φυλακής του Ισλάμ. Τα περάσματα πρωτότυπα που απαιτούν το ελάχιστο τον αθλητικών δυνατοτήτων κάποιου και δεν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που κάποιος παίχτης δεν είναι γυμνασμένος ! Τέλος πρέπει να αναφερθώ στα εύστοχα props που θύμιζαν CoD 👌 Αναμένουμε το δωμάτιο τρόμου σε ένα μήνα για να ξανασελφάρουμε με Ήβη 🔜

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Αυγ - 2019

Contagion

Contagion

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εξαιρετικά δύσκολο δωμάτιο, ειδικά για δύο άτομα και δη θεωρητικής κατεύθυνσης ! Οι γρίφοι κλιμακούμενης δυσκολίας με τον τελευταίο να είναι 11/10 κατά τη γνώμη μας. Βύρωνας και Μαρία και πάλι καλόκεφοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε κάθε καθυστέρησή μας ώστε να μας σπρώξουν προς την έξοδο. Σαν ατμόσφαιρα το δωμάτιο σου ενέπνεε εργαστήριο βιολογίας, αλλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν το έχουμε με τα ιατρικά. Συστήνεται για ομάδες 3 και πάνω και προπάντων με έναν τουλάχιστον θετικών επιστημών ή κάτι ανάλογο για να διαφέρει ο τρόπος σκέψης 👌 Υ.Γ. Το dark side of the elements κλάσεις ανώτερο, οπότε τρέξτε να κλείσετε !!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιδιώξαμε και εμείς για πρώτη φορά να δοκιμάσουμε να αποδράσουμε ως δυάδα και περάσαμε απίθανα 😍 Προσπαθήσαμε να ενώσουμε τα 4️⃣ στοιχεία 💨🔥💧⛰ και συνδυάσαμε κανάτες, λάβαρα και άστρα για να μας οδηγήσουν στον πολύτιμο κρύσταλλο ! Πολλά συγχαρητήρια στους Βύρωνα και Μαρία για το μεράκι που έδειξαν 1,5 χρόνο για να ολοκληρωθεί αυτό το φαντασμαγορικό δωμάτιο 🔝 Θα επιστρέψουμε σίγουρα για τα holy grail και contagion 🔜

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Αυγ - 2019

The TEMPLE Box

The TEMPLE Box

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αυτή η εταιρεία δεν σταματάει να με ξαφνιάζει !!! Επισκευτήκαμε και εμείς τον αρχαίο ναό σαν γνήσιοι Ιντιάνα Τζόουνς και να τι συναντήσαμε: διαδραστικούς μηχανισμούς, ζωντανά τότεμ και έξυπνα περάσματα με αποκορύφωμα ένα ■ που Ι->Ι !!! Οι περισσότεροι γρίφοι αρκετά δύσκολοι παρόλο το hard mode της επιλογής μας, αλλά για τους πιο τολμηρούς γριφάκηδες συστήνεται το super hard 🤯 Εξαιρετικό δωμάτιο και το συγκεκριμένο της εταιρείας, αλλά επιφυλάσσομαι για το ορυχείο στο μέλλον γιατί κάτι μου λέει ότι θα είναι το διαμαντάκι τους 💎 Υ.Γ. Στους γρίφους δεν έβαλα το απόλυτο γιατί στον προτελευταίο γρίφο ένα ξύλινο κομμάτι του γρίφου μέσα στο σκοτάδι έπεσε ακούσια και έσπασε στα δύο με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αποδράσουμε υπό φυσιολογικές συνθήκες από το ναό (βέβαια για να πω την αλήθεια μάλλον επρόκειτο για μια ατυχία της εταιρείας αλλά παρόλαυτα ελπίζω στην τελειότητα του συγκεκριμένου γρίφου για το μέλλον) 🤠

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το πρώτο παιχνίδι rpg που επισκεφτήκαμε και φάνταζε μαγικό ! Η εισαγωγή πολύ δυνατή που σε παραπέμπει κατευθείαν στους αφιλόξενους χώρους της κόλασης. Το δωμάτιο με άνετους χώρους, προσεγμένα σκηνικά αλλά και ηχητικά εφέ που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν κάνει αξιέπαινη δουλειά ! Οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας μέσα στη συνολική ατμόσφαιρα συνδύαζαν στοιχεία παρατηρητικότητας και συνεργασίας. Να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στο ενδυματολογικό κομμάτι των ηθοποιών καθώς και στην άρτια ερμηνεία και κινησιολογία τους. Συμπερασματικά, ένα κολασμένο δωμάτιο που θα περάσεις καλά και θα ζεσταθείς ακόμα καλύτερα, με βασικό ατού τον άρχοντα του σκότους που θα τιμωρήσει και τους πιο τολμηρούς ! Συγχαρητήρια στα παιδία για το εξαίσιο αποτέλεσμα κι ευχαριστούμε για την όρεξη και την πολύ "ζεστή" φιλοξενία σας.

Απέδρασαν

Απάντηση από: RAVEN ADVENTURE ROOMS
Σας ευχαριστουμε παρα πολυ!!!

4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένας απίστευτος χώρος που έχει εκμεταλευτεί στο έπακρο, με τα tasks και τις αποστολές να διαφέρουν από οτιδήποτε έχεις πάει μέχρι τώρα. Ίσως το αδύναμο σημείο να είναι οι γρίφοι, καθώς δεν θεωρούνται και πολύ δύσκολοι, αλλά εκείνο που μετράει πραγματικά είναι η παρέα σε αυτό το δωμάτιο ! Να πάτε με άτομα που γνωρίζεστε και θα καταλάβετε το γιατί 😉 Εγώ επέλεξα να κάνω τα γενέθλια μου εκεί και πραγματικά μπράβο στα παιδιά του FotD για την άψογη οργάνωσή τους και τη συνεργασία. Αξίζει με χίλια για το διαφορετικό στυλ που παρέχουν 💪

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρώτη φορά μετά από 50+ δωμάτια που διχαζόμουν αν θα βάλω ένα δωμάτιο τρόμου πάνω από το Conjuring... Το ημερολόγιο της Μόνικα πρόκειται για ένα δωμάτιο εξαιρετικά καλοστημένο, το οποίο από ότι μάθαμε στο τέλος έχει παραμείνει όπως ήταν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του δικαστικό επιμελητή από τη δεκαετία του '50 !!! Το δωμάτιο είναι υβριδικό, καθώς συνδυάζει τρόμο με δράση πράγμα σπάνιο κατά γενική ομολογία. Στο μισό σπίτι συναντάς τη Μόνικα και στο άλλο μισό τον Φράνκ (προσωπικά αγάπησα την ατμόσφαιρα στην πρώτη περίπτωση). Όσον αφορά τους γρίφους θεωρούνται εύκολοι για εμπειρία 50+ εκτός από έναν που απαιτείται η συνδρομή του gm. Φωτισμός, ηχητικά εφέ και χώροι άψογα εκτελεσμένοι και διαμορφωμένοι κατάλληλα. Συνιστάται για ομάδες 3 με 5 ατόμων και για τους πιο τολμηρούς 2. Υ.Γ. Προσοχή στο 1ο μέρος του παιχνιδιού σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο του δωματίου που κουνιέται 😱

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα δωμάτιο που είναι στα κυβικά του orphan αλλά με την ηθοποιό να δίνει αρκετά παραπάνω στοιχεία τρόμου. Σε γενικές γραμμές αρκετά καλοί γρίφοι με πολλούς μηχανισμούς και συνδυαστική σκέψη, με υπερατού του δωματίου την ίδια την ηθοποιό, που οι κινήσεις της θύμιζαν κάτι από ring και exorcist !!! Πολλά μπράβο για της κινήσεις της 👏

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Το πνεύμα ακονίζει τα μαχαίρια του και εσύ είσαι έτοιμος να διαβείς την κόκκινη πόρτα για να διαλευκάνεις το μυστήριο... Θα το κάνεις όμως ? Η μήπως θα κάνεις παρέα σε αυτό που σε υποδέχεται στην είσοδο ? Στα χρήσιμα που πρέπει να αναφερθούν είναι ότι η μουσική δίνει ρέστα για την άριστη ατμόσφαιρα του δωματίου, τα αντικείμενα και οι γρίφοι προσεκτικά διαλεγμένα τα μεν πρώτα για να σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι σε εκείνο το σπίτι της οικογένειας Λάμπερτ ενώ οι δεύτεροι κλιμακούμενης δυσκολίας με τον τελευταίο να παίρνει 9/10 από εμένα. Στα μείον του δωματίου είναι ίσως ο κλιματισμός που σε αρκετούς χώρους ήταν ανεπαρκής (εκτός και αν λόγω υπερέντασης δεν τον κατάλαβα), καθώς και η αμφίεση του ηθοποιού που θεωρώ ότι το μακιγιάζ θα του έδινε πολύ περισσότερο το στοιχείο του τρόμου απ' ότι η μάσκα. Τελικός απολογισμός του δωματίου στα "πρέπει να πας" για τους λάτρεις των πετυχημένων μεταφορών κινηματογραφικών ταινιών σε er και όχι μόνο 🤩

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Lights out

Lights out

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Μετά από 4 μήνες και την υπερπαραγωγή του It επέστρεψα να δοκιμάσω την τύχη μου στο lights out ! Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς όπως το περίμενα από την art of escape. Φαντασμαγορικό και σε αρκετά σημεία βγαλμένο από την ταινία. Περιττό να πω για το κοστούμι της ηθοποιού που ήταν πανομοιότυπα κατασκευασμένο από την ομώνυμη ταινία (με τα μάτια να δίνουν ρεσιτάλ !). Οι γρίφοι και οι χώροι κατάλληλα κατασκευασμένοι για να σου δημιουργούν την αίσθηση του μυστηρίου και του αγνώστου. Στα μείον να αναφέρω δύο περάσματα που ήταν σχετικά επικίνδυνα (το ένα αρκετά στενό έτσι ώστε ένας μέσος άνθρωπος θα έπρεπε να περάσει με το πλάι πράγμα που το καθυστούσε δύσβατο και το άλλο επικίνδυνο ως προς τη συναρμολόγησή του που λόγω του χαμηλού φωτισμού υπήρχε ισχνός κίνδυνος τραυματισμού). Γενικός απολογισμός 4,5/5 και πολλά συγχαρητήρια στην εταιρεία που διατηρεί την διαδραστική λογική μη χρήσης λουκέτων 🔝🔝🔝

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Με εμπειρία 20+ γριφοδωματίων μπορώ να ομολογήσω ότι μπαίνει επάξια στο δικό μου top3 !!! Το experimentum στα παρείχε όλα μέχρι και για τους πιο απαιτητικούς ! Με πέντε χώρους διαφορετικού μοτίβου ο καθένας συνδυάζοντας ικανότητες όπως ο στόχος, η δύναμη, το παζλ, η αντοχη, η συνεργασία κα σίγουρα δεν σε άφηνε να εφησυχαστείς ούτε δευτερόλεπτο. Ένα δωμάτιο ίσως μοναδικό στο είδος του, καθώς μεταξύ των άλλων συνδύαζε έντονα και το αθλητικό στοιχείο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την τέλεια εκμετάλλευση των χώρων και την ποικιλία μεταξύ των γρίφων και των δραστηριοτήτων εν γένει !!! Ευχής έργον να δημιουργηθεί σρο μέλλον ένα δωμάτιο εξίσου απολαυστικό και αγωνιστικό όσο αυτό 🤩

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια σύγχρονη έκδοχη του παραμυθιού με τη Red σε έναν απρόσμενο ρόλο ! Η ατμόσφαιρα του δωματίου ήταν μυστηριακή, συνδυάζοντας μοντέρνα και κλασσικά στοιχεία καθόλη τη διάρκεια των χώρων. Αν είσαι φαν της τεχνολογίας και των έξυπνων γρίφων, τότε δύο από αυτούς (ο ένας σε χαρτί και ο άλλος σε ακτίνα) θα σε εντυπωσιάσουν ! Αν πάλι είσαι φαν της ζαχαροπλαστικής, αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία στους Mindhunters ! Πολλά μπράβο και για τα δύο, διότι με άφησαν με ανοιχτό το στόμα 😯 Όσον αφορά την πλοκή θα πρέπει να είσαι αρκετά συγκεντρωμένος με όλα αυτά που διαδραματίζονται εκεί μέσα για να μην χάσεις τη ροή. Τέλος να αναφερθώ στο γεγονός ότι παρόλο που είχα αμφιβολίες μήπως ήταν βαρύ για τα παιδιά 14 χρονών που βρίσκονταν στην παρέα, ο Βαγγέλης και η παρέα του με διαβεβαίωσε ότι είναι οκ και πράγματι όλα πήγαν καλά και τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν για πρώτο τους δωμάτιο ! Κατάλληλο για ομάδες μέχρι 4 άτομα και με σχετικά μικρή εμπειρία. Αναμένουμε το υπόγειο απο Σεπτέμβρη 👌

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Frankenstein’s Legacy

Frankenstein’s Legacy

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια για το συγκεκριμένο δωμάτιο και έτσι αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το εργαστήριο δημιουργίας του Frankenstein. Εκείνο που με ώθησε στο να οδηγηθώ μέσα σε εκείνο το μπουντρούμι ήταν η περιέργιά μου για το πως θα μπορούσαν να αποδώσουν τα παιδιά του Braincells εκείνη την επιτυχία του 1931 στην μεγάλη οθόνη αλλά και αργότερα το βιβλίο της βρετανίδας συγγραφέως σε νεότερη έκδοση, έχοντας στη διάθεσή τους μια μάσκα και τις κατάλληλες κινήσεις από τον ηθοποιό. Όσο αναφορά λοιπόν τον Φραγκίσκο το κατάφεραν στο υπέρτατο βαθμό ! Ο τρόμος που επικράτησε από το πρώτο λεπτό της συνάντησης μαζί του ήταν κάτι που είχα να ζήσω καιρό. Η δόμηση του δωματίου επίσης είχε να πει πολλά καθώς σου έδινε ώθηση να πιέσεις τον εαυτό σου στα άκρα για να βοηθήσεις την ομάδα να πάει στον επόμενο χώρο, να λύσει γρίφους κλπ. Αξίζει να αναφερθώ επίσης στο επιβλητικό σκηνικό που είχαν στήσει τα παιδιά του Braincells κάνοντας τον χώρο σχεδόν πιστή αντιγραφή του τότε εργαστηρίου. Τέλος να ευχαριστήσουμε τα παιδία για την πολύ ευγενική χειρονομία στο τέλος που πραγματικά ήταν η πρώτη φορά που το είδα και μπράβο τους γιατί ήταν εξαιρετική κίνηση ! Υ.Γ. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιστρέψω με διαφορετικό team απλά και μόνο για να ζήσω την εμπειρία μέχρι τέλος (αφού αυτή τη φορά δεν δραπετεύσαμε 😱) !!!

Δεν Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Λίγο προτού αναχωρήσουμε για Μήλο για τις εκλογές αποφασίσαμε να επισκεπτούμε το σπίτι της μάγισσας. Η αλήθεια είναι ότι όντας φαν του Λάβκραφτ με τράβηξε ο τίτλος της εταιρείας και στη συνέχεια το δωμάτιο. Στα δικά μας τώρα, αρχικά πολλά μπράβο στην Αθηνά για την απίθανη όρεξη και φιλοξενία που είχε ! Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την "παράξενη" διαχειρίστρια της φοιτητικής εστίας του Miscatonic που έδινε ρέστα με τα τσιτάτα της. Όσον αφορά το δωμάτιο σαν ατμόσφαιρα έδινε ρέστα με ρεαλιστικότατους χώρους και τη μάγισσα να κάνει σπέσιαλ εμφανίσεις κατά την πορεία της ιστορίας. Εκείνο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι είχε όμορφα διαμορφωμένα περάσματα, καθώς και αρκετά έξυπνους γρίφους σε συνδυασμό με το είδος του δωματίου που πρόσφερε (σε κάποιους θα θυμήσει black hole εάν το έχουν παίξει). Ένα τελευταίο που μου έκανε εντύπωση και που δεν συναντάς σχεδόν ποτέ ήταν η πλάκα που γινόταν δια μέσου ******** μετάξυ πελάτη και gm ! Ασήμαντο μεν αλλά για εμένα έπαιξε ρόλο για την σχεδόν άριστη βαθμολογία μου 👌

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

REQUIEM

REQUIEM

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά την κατάταξη μας στους δέκα πρώτους του διαγωνισμού αποφασίσαμε να εξα(Ρ)γυρώσουμε την επιταγή μας στο Requiem ! Αποδ(Ε)ίχθηκε μια σοφή επιλογή και μια συναρπαστική εμπειρία. Με πάνω από δέ(Κ)α περάσματα, βε(Β)αίως με τα δύο από αυτά μονάδικα (σπάνια τα συναντά κανείς αλλού), καθώς και με την ηθοποιό να ξεπετ(Ι)έται τόσο όσο (για μένα respect η ερμηνεία της, γιατί μέσα σε όλα σε κάποιο σημείο έκανε και flag πράγμα εντυπωσιακό και από μόνο του!), με μηχανισμούς, ****(Ε)* μέχρι και *****, το δωμάτιο σου χαρίζει ένα θεματικό καταπληκτικό και μια ατμόσφαιρα φαντασμαγορική ! Σίγουρα ένα δωμάτιο που θα ξεχωρίσει κανείς μεταξύ άλλων και θα το θυμάται για καιρό ! Πηγαίνετε και ζήστε το 👌Υ.Γ. απαιτεί ο(Μ)άδα με τουλάχιστον δύο έμπειρα άτομα έτσι ώστε νς μπορούν να pushάρουν προς την ολοκλήρωση της αποστολής και οι δύο !

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

Dead Bride

Dead Bride

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο !!!!! Έχοντας παίξει σε paranoic 2-conjuring και αναμενοντας την άλλη εβδομάδα το requiem, πιστεύω είναι πολύ δυνατή-κινηματογραφική εμπειρία !!! Ο φωτισμός, τα σκηνικά, καθώς και το soundtrack του D.B. έκαναν την εμπειρία μοναδική !!! Οι ηθοποιοί έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας και αξίζει να αναφερθεί η κλιμακωτή ένταση και αδρεναλίνη που σου προξενούσε το δωμάτιο (πράγμα αρκετά σπάνιο για δωμάτιο τρόμου). Περάσματα αρκετά και χώροι περισσότεροι απ' όσοι φαίνονται κάνουν την εμπειρία σου ανεπανάληπτη ! Βίον ανθόσπαρτον στην Kisa !!! Να επισκεφτείτε οπωσδήποτε αυτό το γάμο γιατί έχει και ωραίο γλέντι στο τέλος 😂

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2019

THE SIGNAL

THE SIGNAL

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Με μια κρατηση της τελευταιας στιγμης καταληξαμε στο Athens Clue και στο μεταφυσικο δωματιο. Ενα δωματιο πρωτης γενιας αρκετα απαιτητικο θα ελεγα (καταλληλο για παικτες με ελαχιστο 10 δωματια πιστευω), το οποιο αν και δεν βγηκαμε (θελαμε αλλο ενα λεπτο) περασαμε καλα. Εκεινο που με χαλασε σαν νοοτροπια ειναι οτι οι βοηθειες ερχονταν αυτοματα απο τον gm ειτε δεν τις ηθελες ειτε ηθελες περισσοτερες πραγμα που εκανε το δωματιο αρκετα απαιτητικο. Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε ο εξοπλισμος εικονικης πραγματικοτητας που ειχε, αλλα επειδη παντα συγκρινω δωματια με ιδιο θεμα εξ ου και το αντιστοιχο roswell, θεωρω πως το δευτερο ειναι αρκετα ανωτερο απο το σημερινο γι αυτο και η χαμηλοτερη βαθμολογια μου. Σε καθε περιπτωση παντως αξιζει τον χρονο σας.

Δεν Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

Screaming Woods

Screaming Woods

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Και να λοιπόν που αποφασίσαμε να πάμε από το στοιχειωμένο δάσος στον 19ο αιώνα. Και πράγματι το σκηνικό ήταν καλοδουλεμένο με ένα δυό περάσματα και τους ηθοποιούς να κάνουν τη δουλειά τους εκεί που έπρεπε. Η υποδοχή ήταν το κάτι άλλο και τη σκηνή έκλεψε ο αξιολάτρευτος Ερμής από την πρώτη στιγμή ! Αναμένουμε την επιστροφή μας στην εταιρεία για το από στιγμή σε στιγμή θρησκευτικό τους θρίλερ.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

2 επεισόδια πριν τελειώσει η 8η σεζόν αλλά και την ολοκλήρωση της σειράς φτάσαμε σε ένα γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς με θέμα το GoT !!! Η εμπειρία μαγική, καθώς από την αρχή του δωματίου η ηχητική υπόκρουση σε παρέπεμπε κατευθείαν στα εδάφη του westeros. Στους γρίφους μόνο θα βάζω 4.5 στα 5, αφού υπήρχαν σημεία που χρειαζόσουν τη βοήθεια του gm, πράγμα που σκάλωνε λίγο την ροή του όλου δωματίου. Γενικά πολύ καλή εμπειρία και το προτείνω ανεπιφύλακτα ειδικά στους λάτρεις της σειράς !!!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Άλλο ένα δωμάτιο της εταιρείας no-exit, αυτή τη φορά με θέμα ένα βενζινάδικο ! Παίζει πολύ φάση μηχανικής και φυσικής και είναι ότι πρέπει αν θέλεις να δεις πολλούς μηχανισμούς με μοναδικό πρωταγωνιστή τα χέρια σου ! Τα παιδιά για άλλη μια φορά με χαμόγελο και όρεξη για πλάκα ! Αναμένουμε τον εξορκιστή και το πηγάδι. Υ.Γ. Λιάνα παρόλο που έχω φάει ban εξακολουθώ να πιστεύω ότι το route 666 εινια κλάσεις ανώτερο απο το the mansion 😂

Δεν Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

CODE VERONICA

CODE VERONICA

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έχοντας παίξει μόνο το Biohazard, επιστρέψαμε για να δούμε και το άλλο δωμάτιο της σειράς. Και φυαικά ήταν όπως το περίμενα ! Αρκετά "πεσίματα", ρεαλιστικότατοι χώροι, αλλά αυτή τη φορά περισσότεροι γρίφοι και ιδιαίτεροι μάλιστα, αφού απαιτούσαν συνδυασμό παρατηρητικότητας και σκέψης. Μιας που ήμουν στην ομάδα που επέστρεψε στον πρώτο χώρο, το ευχαριστήθηκα περισσότερο γιατί ήρθα πιο κοντά με τον μολυσμένο και γενικά ακόμα περισσότερο στο πετσί του ρόλου ! Γενικώς να έχετε στο νου σας να πάτε ομάδα και άτομα που θα γουστάρουν το στόρι του δωματίου και θα έχουν μια ιδέα για την ιστορία του resident evil. Καλή επιτυχία στρατιώτες.

Δεν Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Απρ - 2019

Room 203: Grim Reaper

Room 203: Grim Reaper

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Άλλο ένα δωμάτιο της εταιρείας σήμερα, αυτή τη φορά με μια δόση θανάτου. Η υποδοχή αναμενόμενα εξαιρετική, όπως και σε άλλα δωμάτια της εταιρείας, ενώ η gm αναπάντεχα αγενής προς το τέλος του δωματίου και με υφάκι, σαν να βαριόταν πάρα πολύ τη δουλειά της. Γενικά το δωμάτιο εξαιρετικά ατμοσφαιρικό, σκοτεινό πολύ και ετοιμαστείτε να κάνετε πολλές προσευχές παιδιά ! Ο χάρος τίμιος και πιστός στο ρόλο του, άλλα εκεί που περιμέναμε να είναι γενικά τρομακτικός, μετά από κάποιος σημείο πήρε το ρόλο του χιουμοριστικού, είρωνα, πειραχτήρι διαδραστικού στοιχείου του δωματίου !

Δεν Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

Otherside

Otherside

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ο βασιλιάς των γριφοδωματίων !!! Τι να πρωτοπώ γι αυτό το δωμάτιο... Για τους απόλυτα ευφάνταστους και εντός θέματος (stranger things) χώρους ? Για τα 5+ δωμάτια ? Για τα μυστηριώδη σκηνικά ? Για τον μοναδικό τρόπο που δίνονταν οι βοήθειες ? Πραγματικά νομίζω ότι ό,τι και να πω θα είναι λίγο ! Η μουσική επένδυση σε συντροφευέ μοναδικά σε νότες της δεκαετίας του 80', ενώ η παρατηρητικότητα έδινε και έπαιρνε καθόλη τη διάρκεια του δωματίου. Ο Μάνος από την πρώτη στιγμή φιλικότατος, πρόθυμος να σε βοηθήσει με κάθε απορία σου, αλλά και έτοιμος να σου προτείνει και άλλα δωμάτια με ενδιαφέρον. Η εταιρεία για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι αποτελεί μια εταιρεία εγγύηση με υψηλές προδιαγραφές, που σε κερδίζει και με το παραπάνω, όπως και συνέβη με το συγκεκριμένο δωμάτιο ! Τα 80 λεπτά μέσα στο δωμάτιο πέρασαν τόσο γρήγορα και ξεκούραστα, λόγω της υπέροχης ροής που είχε, που στο τέλος ήθελα να κάτσω κι άλλο μέσα ! Συγχαρητήρια για τα απίστευτα δωμάτια που φτιάχνετε παιδιά ! Αναμένουμε το Immortal με ανυπομονησία !!!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

The HAUNTED Box

The HAUNTED Box

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Φτάσαμε λοιπόν στο haunted box απλά και μόνο ψυχαναγκαστικά για να δούμε ένα από τα δωμάτια της εταιρείας. Και πηγαίνοντας με αυτό το σκεπτικό και ύστερα από αρκετά άκυρα από το museum και το mine, παρόλαυτα απέδωσε τα μέγιστα ! Ενώ δεν είχε μεγάλους χώρους οι γρίφοι που είχε, οι μηχανισμοί αλλά και τα στοιχεία ήταν κάτι που το κατάτασσε στα τοπ 3 γριφοδωμάτια που έχουμε πάει σαν ομάδα ! Αναμένουμε το mine και το museum. Το δωμάτιο πιθανότατα δεν βγαίνει από αρχάρειες ομάδες αλλά παρόλαυτά αξίζει η προσπάθεια !

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς που παρόλη την παλαιότητά του (δωμάτιο τουλάχιστον 4ετίας) θα δυσκολέψει αρκετά ομάδες με όχι και τόσο εμπειρία. Σας προκαλώ να βρείτε το κρυμμένο qr code ! Είναι πραγματικά επίτευγμα για όποιον το βρεί !

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Απρ - 2019

Mind Crime

Mind Crime

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθαμε σε επαφή με την εταιρεία Esc για πρώτη φορά με το δωμάτιο mind crime. Πρόκειται για ένα δωμάτιο με χρονολογία κατασκευής το 2015, που σημαίνει ότι αν κάποιος έχει μια Α εμπειρία 20+ δωματίων θα του φανεί σίγουρα ξεπερασμένο. Παρόλαυτα το δωμάτιο ήταν αρκετά έξυπνο για την εποχή του και σε ένα σημείο ιδιαιτέρως απαιτητικό ακόμα και για άτομα με εμπειρία. Προτείνεται για αρχάριες ομάδες με εμπειρία κάτω των 10 δωματίων και μέχρι 4 άτομα. Η υποδοχή εξαιρετική και παίζει πολύ ρόλο για τη θετική έκβαση ενός δωματίου όπως αυτό !

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα αρκετά θεματικό δωμάτιο, σε κάποια σημεία παρέπεμπε στην ταινία. Από την αρχή το δωμάτιο σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα με την υποδοχή να είναι μια από τις καλύτερες που έχω συναντήσει ποτέ ! Το δωμάτιο μετά την είσοδό μας παραπάνω σκοτεινό σε κάποια σημεία αλλά με μια κορύφωση στο τέλος αλά "Walking Dead" σε αντάμοιβε και με το παραπάνω ! Αναμένουμε τη συνέχεια της σειράς.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αυτό το δωμάτιο είναι μια τρανή απόδειξη ότι αν βάλεις χρώμα στη ζωή σου όλα γίνονται καλύτερα ! Εεε και λίγο συνεργασία... Και λίγο πλάκα στους φίλους σου... Ότι και να κάνεις όμως στο συγκεκριμένο δωμάτιο θα περάσεις καλά χάρη στην εξαιρετική δουλεία των παιδιών ! Μετά από 25 δωμάτια παίζοντας αισθάνθηκα και πάλι παιδί και νομίζω ότι αυτό είναι και το μεγαλύτερο κατόρθωμα σας παιδιά (όχι ότι θέλω και πολύ 😂) ! Μπράβο και πάλι μπράβο παιδιά για την υποδοχή σας, την όλη φιλοσοφία του σουρεαλισμού μέσα στο δωμάτιο (εντός θέματος), αλλά και για τις συμβουλές σας στο τέλος. Συνεχίστε έτσι !

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να δούμε τι συνέβη πριν το apocalypse με τη Μαρία. Ένα δωμάτιο για τολμηρούς σε αρκετά σημεία, καθώς η ομάδα θα πρέπει να χωριστεί. Εφευρετικό το γεγονός με τον περιορισμό των βοηθειών, καθώς και με τα διαφορετικά endings ανάλογα με τις αποφάσεις της ομάδας. Αναμένουμε το τρίτο δωμάτιο με το κάλεσμα της Μαρίας σε δείπνο. Πολύ καλή δουλειά παιδιά ! Μπράβο σας !

Δεν Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Ήρθε η ώρα να πάω σε ένα δεύτερο πειρατικό καράβι, αυτή τη φορά με την περιγραφή της κομωδίας. Τα σκηνικά γενικά, αλλά και ειδικά τα παλιά τύπου λουκέτα, καθώς και το ρεαλιστικότατο κατάστρωμα σου δημιουργούν το κάτι άλλο ! Η ατμόσφαιρα εξαιρετική με τον Κορνήλιο και τον Ιάσωνα να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας ! Οι βοήθειες δίνονταν με έναν έξυπνο και συνάμα πειρατικό τρόπο. Οι γρίφοι μεσαίας δυσκολίας με καλούς μηχανισμούς. Στα μείον του δωματίου οι λίγοι χώροι, καθώς και το γεγονός ότι αν δεν υπήρχε η διαδραστικότητα με το πλήρωμα του πλοίου, το δωμάτιο θα περιλαμβανόταν σε εκείνα του 60 λέπτου. Έμοιαζε δηλαδή σαν να ήταν filler οι κουβέντες με τους πειρατές. Παρόλαυτα το προτείνω για παρέες σχετικά αρχάριες μέχρι και 5 ατόμων !

Απέδρασαν

Απάντηση από: The Brainfall Hotel
Σας ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και χαιρομαστε που περάσατε όμορφα! Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι το concept και η βάση του δωματίου είναι το role-play, έτσι ωστε ο παίχτης να έχει μια αλλοιώτικη εμπειρία, να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και να ζει ενεργά έναν άλλο κόσμο! Προφανώς χωρίς συζητησεις το δωμάτιο "βγαινει" σε λιγότερο χρόνο, αυτό το δωμάτιο δεν θα ήταν το Dark Seas! :) Έχε δοθεί παραπάνω χρόνος γιατί μέρος του δικού μας escape room είναι; η αληλλεπίδραση!
Ευχαριστούμε και πάλι για την προτίμηση!

4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Roswell με b2b από Tyranny. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ πιο ατμοσφαιρικό δωμάτιο μέσα σε ένα νεκροτομείο με ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα, τους εξωγήινους. Η ψύχρα αρκετή και η δυσωσμοία το ίδιο και αυτά είναι τα μόνα μείον του δωματίου. Τώρα όσον αφορά τους γρίφους είναι περισσότερο παρατηρητικότητας και λιγότερο λογικής, πράγμα που ανακάλυψα ότι πήγαινε καλύτερα στο στυλ της συγκεκριμένης ομάδας. Έχει μηχανισμούς πολύ φανταστικούς και έξυπνους, βλ. *****, ****, ******** ****** κα. Τα σκηνικα, αν και δεν του φαινεται αρχικα, ειναι αρκετα καλα, ειδικα απο ενα σημειο κι επειτα θα εκπλαγειτε! Συγχαρητήρια για το μεράκι που έχουν βάλει τα παιδιά στα δωμάτια που μέχρι στιγμής έχουμε δει και θα επιστρέψουμε για avyssos και cosmos !!!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

TYRANNY

TYRANNY

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρώτο δωμάτιο στο Escapepolis και έχουμε και λέμε: Η υποδοχή του Escapepolis εξαιρετική με πολλά συν τον γκλαμουράτο χώρο υποδοχής, την ευγένεια του προσωπικού, όπως φυσικά και την αξιολάτρευτη σκυλίτσα Λίζα. Τώρα όσον αφορά το δωμάτιο, ένα αξιοπρεπέστατο και γραμμικό δωμάτιο πρώτης γενιάς. Για τους λάτρεις του Steven King θα μπουν αμέσως στο κλίμα, καθώς έχει αρκετά στοιχεία από το misery. Αρκετά καλή αξιοποίηση του μικρού χώρου, γι αυτό και προτείνω ομάδες μέχρι 4 ατόμων. Σχετικά εύκολο δωμάτιο με τρία-τέσσερα στοιχεία που του ανεβάζουν σε level. Να έχετε ανοιχτά τα αυτιά σας γιατί θα σας χρειαστεί ! Θα καταλάβετε τι εννοώ 🙄 Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά των παιδιών !

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Σωστή διαβάθμιση γρίφων με ανάλογη κλιμάκωση ανά τα σημεία τρόμου που είχες να αντιμετωπίσεις. Ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό δωμάτιο. Ο gm είχε επέμβαση τη σωστή στιγμή και όσο έπρεπε προκειμένου να μην χαθεί η ατμόσφαιρα. Αναμένουμε την επόμενη επίσκεψη στο black hole !!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

Conjuring

Conjuring

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που ακόμα και πριν μπεις λες κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ένα δωμάτιο που από το πρώτο πεντάλεπτο δεν μπορείς να κάνεις βήμα από τον τρόμο ! Ένα δωμάτιο που οι ηθοποιοί έχουν απίστευτο μακιγιάζ σχεδόν βγαλμένο από την ταινία ! Μπορεί στην πρώτη επίσκεψή μας εκεί να μην σώσαμε τον μικρό μας αδερφό αλλά άξιζε το κάθε λεπτό του μετά το πέρασμα από την καγκελόπορτα στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για τους λάτρεις του τρόμου !!! Η gm πρόθυμη και με όρεξη να βοηθήσει σε κάθε απορία. Μπράβο στα παιδιά για την πολυ καλή δουλειά τους !!! Συνεχίστε έτσι 👌

Δεν Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα απόγευμα Παρασκευής αποφασίσαμε μια τετράδα να επισκευτούμε το Crime Scene γνωρίζοντας ότι είναι ένα κλασσικό γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς. Οι γρίφοι ήταν μέτριας δυσκολίας για ομάδα με 3-4 άτομα με ένα δύο σημεία να είναι αρκετά ευφάνταστοι και out of the box σε σχέση με την τεχνολογία που χρησιμοποιούσες ! Να το επισκεφτείτε σίγουρα ειδικά αν είστε νέοι στον κόσμο των escape rooms 👌

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ευφυέστατη αξιοποίηση του 100% ενός χώρου 20 τ.μ. !!! Οι γρίφοι αρκετά έξυπνοι, με γραμμικότητα και αξίζει να αναφερθεί και το πολύτιμο λουκέτο που έχουν μέσα στο δωμάτιο σαν εταιρεία 😍 Σε γενικές γραμμές μας άφησε καλή εντύπωση, αλλά αυτό που είπαμε και στα παιδιά έξω είναι ότι έλειπε η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, που ίσως θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με πιο υποβλητική μουσική υπόκρουση μιας και είναι δωμάτιο πρώτης γενιάς. Παρόλαυτα η Λιάνα ευγενικότατη και φαίνεται ότι έχει κάνει η δωμάτιο με μεράκι και στυλ ! Θα επανέλθουμε και για το route 666.

Δεν Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Ένα πάρα πολύ όμορφο γριφοδωμάτιο με ωραία διακόσμηση εναρμονισμένη με το θέμα του δωματίου. Πολύ ωραίοι συνδυαστικοί γρίφοι, με τους περισσότερους να χρειάζονται μια γερή δόση παρατηρητικότητας. Προσωπικά, απο τα ομορφότερα γριφοδωμάτια αν και έχω μια εμπειρία μικρή. Πολλά μπράβο γι' αυτήν την προσεγμένη μίξη σεναρίου και γρίφων που σε βάζει γρήγορα στο κλίμα του Σέρλοκ !

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

BIOHAZARD

BIOHAZARD

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια θεματική αποστολή της Umbrella Corporation με τεράστιο χώρο και δράση σε κάθε λεπτό ! Μπορεί στο θέμα ατμόσφαιρα να παίρνουν 5 στα 5, αλλά στο θέμα γρίφων θέλει εξέλιξη το πράγμα γιατί δεν ήθελε και ιδιαίτερη σκέψη. Το καλό ήταν η ρεαλιστικότητα των σκηνικών και η υψηλή αδρεναλίνη που σε κρατούσαν σε εγρήγορση. Για τους λάτρεις των μη γραμικών δωματίων πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφτούν !!!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον δωμάτιο που σε βάζει στην ατμόσφαιρα από τα πρώτα πέντε λεπτά. Ρεαλιστικότατο περιβάλλον από τα φυτά, τα ζώα μέχρι και το νερό !!! Βρίσκεται από σήμερα στην top 3 λίστα μου των όσων έχω πάει !!! Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον δύο άτομα που να μην φοβούνται και τόσο, έτσι ώστε να μπορούν να "κουβαλήσουν" τους υπόλοιπους. Σήμερα είχα κλείσει το δωμάτιο για 4, είχαμε μια ατυχία στην αρχή με μια κοπέλα που ήρθε κουτσαίνοντας από το γυμναστήριο, οπότε και δεν μπήκε καν μαζί μας στο παιχνίδι και οι άλλοι δύο (αγόρι-κοπέλα) ήταν σε όλο το παιχνίδι φοβισμένοι μέχρι το κόκκαλο οπότε και δεν με βοηθούσαν αρκετά. Στο τέλος λόγω ταχυκαρδίας του ενός από τους δύο εγκαταλήψαμε την αποστολή με υπολοιπόμενο 30 λεπτά και αρκετά καλό σημείο όσον αφορά την ολοκλήρωσή του. Ανυπομονώ να επανέλθω, με διαφορετική παρέα αυτή τη φορά για να ανακαλύψω και πως τελειώνει το σενάριο. Μπράβο πάντως στο Escaped για την εξαιρετική δουλειά !!!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Μαρ - 2019

Room 103: Paranoic Reborn

Room 103: Paranoic Reborn

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τελικά είναι πράγματι ένα αρκετά δύσκολο δωμάτιο με ποσοστά απόδρασης κάτω από το 20%. Αυτό φάνηκε και προς το τέλος όταν μας είχαν μείνει 15 λεπτά και είχαμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Συμβουλή: να έχετε στην ομάδα σας ένα μαθηματικό μυαλό εξοικειωμένο να λειτουργεί υπό πίεση. Θα σας χρειαστεί !

Δεν Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο παρόμοιο με τα άλλα της κατηγορίας 100κάτι της εταιρείας. Αρκετά κλασσικό και ξεπερασμένο, αλλά παρόλαυτα σύνθετο σε κάποιους αριθμητικούς γρίφους προς το τελος. Για την ατμοσφαιρα δεν εβαλα αριστα γιατι σε καποια σημεια θεωρω θα μπορουσαν να εχουν βαλει περισσοτερα αντικειμενα διαδραστικα οπως το *****. Το συνιστω παντως ανεπιφυλακτα !!!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Μαρ - 2019

The Orphan

The Orphan

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πολύ ατμοσφαιρικό δωμάτιο, βίωνες τον τρόμο στο πετσί σου ! Ωστόσο, οι γρίφοι ήταν δύσκολοι σε σχέση με τη διάρκεια του δωματίου. Ο gm εξαιρετικός, πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε μας απορία.

Δεν Απέδρασαν
3,3 Καλό
Μαρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Αρκετά καλό δωμάτιο με ικανοποιητικούς γρίφους. Έχοντας στην ομάδα μας ένα άτομο με αρκετά καλή εμπειρία και δύο αρχάριους βγήκαμε σχετικά εύκολα και με άνεση χρόνου. Έλειπε πάντως το ατμοσφαιρικό κλίμα όπως σε άλλα δωμάτια της ίδιας εταιρείας.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2019

IT

IT

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Απίστευτα ατμοσφαιρικό δωμάτιο, καλοδουλεμένο και με αρκετά jumpscares. Ειδικά αν είσαι λάτρης του S.King θα το λατρέψεις. Βέβαια θα πρέπει η ομάδα να περιέχει τουλαχιστον δύο έμπειρα ή αναίσθητα άτομα έτσι ώστα να κουβαλήσουν τους υπόλοιπους γιατί σε αρκετά σημεία πρέπει να χωριστείς. Επίσης θυμηθείτε να φέρετε δεύτερο ζευγάρι παπούτσια ! Θα σας χρειαστούν. Πιστέψτε με ! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα !

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εξαιρετική ατμόσφαιρα με ενδιαφέρον θεματικό σε αρκετούς γρίφους !!!

Δεν Απέδρασαν

Dead pass Insanity mode

18:00, 26-Σεπ-2021


  Τρόπαια που μπορείτε να Κερδίσετε

Truth about Jacob Truth about Jacob
Death & Decay Death & Decay
Metamorphosis Metamorphosis
  QR-Code

   2 Ώρες
   1 - 5
   93,3 %
Τρόμου
Σκορ
Ηθοποιός
Δράσης
Role Playing
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass
3 Τρόπαια

Mystic Project


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

PANDEMONIUM


1:50:00

   110 Λεπτά
   3 - 6
   99,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

THE CURSED WILLY


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 5

HANGOVER


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 5

Hannibal Deditus


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Special Ingredients Special Ingredients

   70 Λεπτά
   2 - 6
   72,5 %
Τρόμου
2 Τρόπαια

Band of Spies


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Escape the ...Toilet ! Escape the ...Toilet !
  QR-Code
Bleeding Out Spy Bleeding Out Spy

   70 Λεπτά
   2 - 7
   77,1 %
2 Τρόπαια

Phantom of the Opera


1:18:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
2 Τρόπαια

CANNIBALS


1:40:00

   110 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
Ενήλικες Μόνο

The Sacrifice


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ

The Orphan


55:00

   1 Ώρα
   2 - 5
   77,7 %
Τρόμου
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Έχει Ηθοποιό?

Ανκ


  Δεν Απέδρασαν

   70 Λεπτά
   2 - 5
   66,7 %

Escape the Car - Killer


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

The Litchver Woodland


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   98,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Sector B32


1:08:52

   70 Λεπτά
   2 - 6
   67,1 %
1 Τρόπαιο

Exam


  Δεν Απέδρασαν

   90 Λεπτά
   2 - 4
   33,8 %
Σκορ
4 Τρόπαια

The Litchver Woodland


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   98,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο