cover image profile image

Μαρινος Πολιτης
Elite


  Ποσοστό Απόδρασης: 92,7%
  Σκορ : 788
  Μου Αρέσει : 24

4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η πρωτοτυπία είναι σίγουρα το μεγαλύτερο προτέρημα αυτού του δωματίου, καθότι διαδραματίζεται μέσα σε ένα αμάξι κι αναρωτιέσαι τι και πόσα μπορώ να κάνω εκεί μέσα.
Ο ηθοποιός έδωσε το 100% και ευχαριστούμε που δεν μας λυπήθηκε δευτερόλεπτο.
Υπήρχαν στιγμές πραγματικής αγωνίας και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με γρίφους ή μηχανισμούς.
Είναι μια καλή επιλογή αν δεν ψήνεται όλη η παρέα σας για escape μια μέρα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Elven Assasin

Elven Assasin

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το VR Utopia σαν εταιρεία με μπροστάρη τον εξαιρετικό Λάζαρο, έχει μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία και προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία από αυτή που έχουμε συνηθίσει οι escapers. Είχα ξαναπάει σε vr δωμάτιο, το οποίο δεν διέφερε από escape room παρά μόνο στο ότι ήταν σε εικονική πραγματικότητα.

Στο vr utopia είδαμε το πραγματικό potential των vr, συζητήσαμε εκτενώς από πριν τι θα θέλαμε να παίξουμε, δοκιμάσαμε διαφορετικά παιχνίδια κι ουσιαστικά πληρώνεις χρόνο στον χώρο κι όχι απαραίτητα ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.
Παίξαμε πάντως και το elven assassin και το διασκεδάσαμε φουλ. Κι ενθουσιαστήκαμε τόσο και μ'αυτό και με τ'άλλα παιχνίδια που θα ψήσουμε όλη μας την παρέα και θα ξαναεπισκεφτούμε σύντομα!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν υπάρχει κάτι να αναλύσω, να παινέσω ή να σημειώσω που δεν έχουν κάνει ήδη 100+ διθυραμβικές κριτικές εδώ μέσα.

Απλά θέλω να χρησιμοποιήσω κι αυτήν την πλατφόρμα για να πούμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτήν την ομάδα για την εμπειρία και την εξυπηρέτηση, και πάνω από όλα να συνεχίσουν χωρίς δισταγμό, με αυτήν την σχεδόν ονειροπολική διάθεση που κατέχουν, να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει που θα εξελίξουν το αγαπημένο μας χόμπι με τρόπους που δεν φανταζόμασταν!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Με το που τελείωσε η σειρά στο μυαλό όλων μας ήταν πότε θα αναλάβει μια εταιρεία να μας προσφέρει μια εμπειρία όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που είδαμε...
Γι'αυτό θα ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της RAVEΝ για αυτό το απολαυστικό δωμάτιο!
Θα καλύψει απόλυτα τις προσδοκίες σας από θέμα ατμόσφαιρας, παιχνιδιών, ηθοποιών... έχει και τις εκπληξούλες του. Ακόμα κι αν δεν ήταν η σειρά, είναι από τους καλύτερους 'διαγωνισμούς' που μπορεί κάποιος να ζήσει, ήθελε και σωματικές ικανότητες και μυαλό και τακτική και ψυχολογικά παιχνίδια με τους συμπαίκτες-αντιπάλους.
Προλάβετε γιατί δεν υπάρχει παρόμοιο αυτήν την στιγμή εκεί έξω.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2021

OMERTA

OMERTA

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Προσπαθώ να καταλάβω από χθες γιατί με ενθουσίασε τόσο αυτό το γριφοδωμάτιο σε σχέση με άλλα που έχω παίξει πρόσφατα ή παλιότερα. Αναλύοντας τα επιμέρους στοιχεία του ήρθε κι η απάντηση:

- Οι γρίφοι ήταν παραπάνω από τίμιοι. Απαιτούσαν παρατηρητικότητα, ψάξιμο, ήταν πολλών ειδών, συνδυαστικοί και μη. Δυσκολίας ακριβώς όπως πρέπει, ούτε τόσο ώστε να μην απολαμβάνεις το δωμάτιο και να κολλάς, ούτε τόσο εύκολοι ώστε να πεις ότι δεν έστυψες λίγο το ρημάδι.

- Οι μηχανισμοί απίστευτοι, τα διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιήσαμε για τους γρίφους ευφάνταστα και πρωτότυπα, ήταν το καλύτερο κομμάτι του.

- Παίξαμε μια ιστορία σαφή και με καλή ροή.

- Τα παιδιά εξαιρετικά και φιλικά, με ενδιαφέρουσα συζήτηση στο τέλος.

Άρα;
Τι το ξεχώρισε από άλλα που είχαν υπερπαραγωγές μηχανισμούς και ηθοποιούς και δεν ξέρω γω τι άλλο;
Ήταν ακριβώς το ότι δεν υπερέβαλε. Πήραν τα παιδιά την ιστορία, έφτιαξαν τα δωμάτια, δημιούργησαν γρίφους που ταίριαζαν στο κάθε δωμάτιο και το κάθε κομμάτι της ιστορίας, έφτιαξαν μηχανισμούς που ταίριαζαν στα αντικείμενα του δωματίου. Τίποτα δεν έμοιαζε εκτός χρόνου και τόπου ή εκτός πλοκής. Νιώσαμε ότι προχωρούσαμε ομαλά, ακόμα κι οι βοήθειες είναι τέλεια στοχευμένες. Αυτό το χαρακτηριστικό που αποκαλούμε 'ροή' έχει χαλάσει την άποψή μου για πολλά γριφοδωμάτια. Εδώ έπιασε το απόλυτο 100%.

Α κι είναι και μέρος τριλογίας, εκ των οποίων το ένα τρομοδωμάτιο. Οπότε κυρ Τόνυ σου ξανάρχομαι...

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θα ξεκινήσω με συμβουλή προς δυνητικούς παίκτες που μπορεί να δουν αυτό το σχόλιο: παίξτε το back to back με το πρώτο, η εμπειρία θα είναι μοναδική. Δυστυχώς εμείς παίξαμε το πρώτο χρόνια πριν και δεν είχαμε αυτήν την ευκαιρία.

Οι χώροι αυτήν την φορά ανέβηκαν επίπεδο, έπεσε πολλή δουλειά από τα παιδιά.
Η έναρξη όπως και στο πρώτο, πρωτότυπη και μία από τις καλύτερες εκεί έξω.
Οι γρίφοι ήταν εκεί απλά για την ροή του παιχνιδιού και ξέρετε κάτι, όταν έχεις τόσο καλό στόρυ, δε χρειάζεται κάτι πιο δύσκολο, να σε ζορίζει και να σε βγάζει από την ατμόσφαιρα.
Το acting των παιδιών επίσης μοναδικό, και τους βγάζω το καπέλο γιατί το στυλ είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο, να ανατριχιάσεις κάποιον όχι με την εμφάνισή σου, αλλά με τις κινήσεις και τον χαρακτήρα που υποδύεσαι.

Όπως και στις ταινίες τρόμου, το σίκουελ είναι πάντα δύσκολη υπόθεση γιατί ο θεατής-παίκτης ξέρει τι έχει να αντιμετωπίσει και το δωμάτιο ανταποκρίθηκε στο challenge άριστα.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Με λίγα και σταράτα λόγια, ένα escape room που μας έδωσε αυτό που υποσχέθηκε, είχε εξαιρετικούς μηχανισμούς, γρίφους που είχαν σωστή λογική, όλα λειτούργησαν άψογα. Από τα καλά γριφοδωμάτια αν θέλετε να ξεφύγετε λίγο από κλειδιά και λουκέτα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τι ζήσαμε πάλι Θεέ μου... Λοιπόν, θα είμαι σύντομος γιατί έχουν ειπωθεί αυτά που πρέπει να ειπωθούν από δεκάδες ακόμη παίχτες-θύματα αυτής της εξωφρενικής εμπειρίας:

Η εισαγωγή τόσο του δωματίου όσο και της ιστορίας είναι απλά η Νο.1 σε όλα τα escape rooms.Έχοντας παίξει σχεδόν όλα τα κορυφαία κόβω το κεφάλι μου ότι δεν υπάρχει καλύτερη αυτήν την στιγμή εκεί έξω.

Τεράστιος ο χώρος. Κάθε δωμάτιο προσεγμένο με τα δικά του τερτίπια.

Μηχανισμοί, μηχανισμοί παντού. Το λάτρεψα. Γιατί οι μηχανισμοί πάντα έχουν να σου προσφέρουν κάτι μοναδικό που δεν έχεις ζήσει αλλού.

Το άκτινγκ τρομακτικό όσο πρέπει και πληθωρικό. Καθόλου συμβατικές εμφανίσεις και δεν λογάριαζαν ούτε πού ήμασταν ούτε τι κάναμε.

Συγχαρητήρια, το αξίζετε και με το παραπάνω.

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μας προβλημάτισε πάρα πολύ έντονα αυτό το escape room για τους εξής τρεις λόγους:
1) Οι διθυραμβικές κριτικές των υπολοίπων.
2) Η αδιαμφισβήτητη ποιότητα των δωματίων του ESCAPED που έχει μερικά από τα καλύτερα γριφοδωμάτια που έχουμε παίξει (Otherside κορυφή)
3) Το ότι κανείς όμως τελικά από την ομάδα δεν έφυγε ευχαριστημένος. Δεν μπορεί κι οι τρεις να ήμασταν σε λάθος διάθεση.

Γι'αυτό θα εκφράσω τι με χάλασε και τι με εντυπωσίασε στο δωμάτιο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

+ Στα συν η διακόσμηση κι η ατμόσφαιρα. Αρκετό σκοτάδι και καναδυό καλά jumpscares.

- Ως μεγάλος φαν του Φαντάσματος της Όπερας, του βιβλίου, του μιούζικαλ και κάθε ταινίας που έχει βγει, απλά απογοητεύτηκα. Το δωμάτιο βασίζεται απειροελάχιστα στην όλη ιστορία.
- Η μουσική υπόκρουση ήταν μονότονη και μάλιστα δυσκόλευε την επίλυση γρίφων σε σημεία, γιατί δεν ακούγαμε τις βοήθειες ή/και αντικείμενα που έπεφταν.
- Οι μηχανισμοί περισσότερο εκνευριστικοί στην εκτέλεσή τους παρά ευφάνταστοι. Εδώ δέχομαι διαφωνίες βέβαια.
- Γενικότερα στα τεχνικά του δωματίου και στην ροή του ως γριφοδωμάτιο, αν μου πει κανείς ότι είναι καλό δεν θα μπω σε διαδικασία ντιμπέιτ. Αλλά δεν δέχομαι ότι το δωμάτιο αποτύπωσε κινηματογραφικά έστω ένα μέρος της ιστορίας. Περισσότερο παρωδία θύμιζε.
- Το άκτινγκ όπως έχει προαναφέρει κι άλλος σχολιαστής, εντελώς αχρείαστο. Γιατί πολύ απλά είναι λάθος. Καλύτερα απλά να εμφανιζόταν και να μιλούσε ελάχιστα. Καθόλου από τη γοητεία, τη ποιητική έκφραση του Φαντάσματος. Δε φταίει το παιδί σε αυτό, αυτό το σενάριο του έδωσαν αυτό κάνει.
- Τόσα ανεκμετάλλευτα στοιχεία στο δωμάτιο που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αποδώσουν σκηνές έστω της ταινίας. Δεν ξέρω αν μπορώ να το πω εδώ, αν είναι ας το κόψουν οι διαχειριστές, αλλά τους (spoiler) ρε παιδιά, δεν έχετε δει έστω την ταινία, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Θα πω το εξής, οι φανς του Φαντάσματος της Όπερας ελαττώστε τις προσδοκίες σας και οπλιστείτε με χιούμορ και θα περάσετε καλά. Οι υπόλοιποι θα χαρείτε ένα καλό (όχι κορυφαίο) γριφοδωμάτιο.

Απέδρασαν

Απάντηση από: ESCAPED
Ευχαριστούμε για την κριτική σας και για την εκτίμηση στην εταιρία μας!
Η δική μας ιστορία, βασισμένη στο Φάντασμα της Όπερας, προφανώς και δεν είναι η απόδοση του βιβλίου ή της ταινίας, αλλά μια πρωτότυπη ιστορία που διαδραματίζεται στο σήμερα, η ιστορία του ερωτευμένου με την πρωταγωνίστρια επιστάτη και φανατικού θαυμαστή του Γκαστόν Λερού. Ένα δικό μας σενάριο με αρχή μέση και τέλος. Οπότε δείξτε επιείκεια στη βαθμολογία σας, είμαστε και μεις φανς του Φαντάσματος της Όπερας! :) Ευχαριστούμε για την επίσκεψη!

5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δύσκολη η κατάσταση στα μεσιτικά στον μαγικό κόσμο των escape rooms. Μας είπαν ότι κληρονομήσαμε ένα σπίτι, καλή περιοχή εκεί Άγιο Δημήτριο, μας υποδέχτηκε εκεί ο κ. Έρικ... έναν καφέ δεν κέρασε τελοσπάντων... και μετά μας παράτησε σε ένα σπίτι που μας έβγαλε την ψυχή.

Εξαιρετική εισαγωγή και γενικότερα η διακόσμηση, η ατμόσφαιρα, οι χώροι και ειδικά τα ηχητικά εφέ ήταν πολύ υψηλού επιπέδου. Έχει πέσει προσεγμένη δουλειά στον σχεδιασμό του δωματίου και φαίνεται.
Οι γρίφοι ήταν μέτριας δυσκολίας προς βατοί άσχετα αν εμείς δεν ήμασταν σαν φόρτε μας. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο-γρίφος που είναι μοναδικό και θα καταλάβετε τι εννοώ αν πάτε.
Και φυσικά το acting ήταν υπέρ του δέοντος φρικιαστικό, με αμείωτη ένταση και τίμια δουλειά από τα παιδιά που συνολικά ήταν πολύ φιλικοί και στην κουβέντα μετά το παιχνίδι.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είναι απολύτως εντυπωσιακό τι έχουν καταφέρει αυτά τα παιδιά με τόσο λίγο χώρο.
Το δωμάτιο ήταν τρομακτικότερο απ'ότι περιμέναμε, πιστεύω ότι όλοι θα ικανοποιηθούν.
Για μας που ψάχνουμε απεγνωσμένα για escape τρόμου δυάδας ήταν ότι πρέπει.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρώτη επιλογή μετά από αιώνες αναμονής... ένα escape room με μια τρομακτική δαιμονική γυναικεία φιγούρα. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τελικά όλοι οι μαζοχιστές της χώρας έχουμε ένα κοινό χόμπι;

Πρώτο δωμάτιο για φέτος και θέλαμε κάτι σίγουρο, εξ'ού και Dreamlock. Το δωμάτιο έχει ιστορία, έχει γρίφους παρατηρητικότητας και μνήμης και το design του εκμεταλλεύεται πρωτότυπα τον χώρο του. Για την Mary Shaw δε χρειάζεται να πω πολλά, όσοι έχετε δει την ταινία ξέρετε, όσοι δεν έχετε δει σας ζηλεύω γιατί θα νιώσετε την παγωμάρα εις διπλούν.

Αν πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν νιώθουμε ότι τα δωμάτια των παιδιών εφεύρουν τον τροχό. Αλλά είναι άρτια, ναι αυτή είναι η σωστή λέξη, είναι άρτια. Όταν κάνεις αυτήν την κράτηση, είσαι σίγουρος ότι θα έχεις μια ικανοποιητική εμπειρία, θα πάρεις αυτό το οποίο αναμένεις, θα ζήσεις την εμπειρία που θες, τα λεφτά κι ο χρόνος σου θα πιάσουν τόπο. Αν είχαν και τρίτο δωμάτιο θα πήγαινα αύριο.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Οκτ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

2,5

Πρώτη βδομάδα εδώ και μήνες που δεν παίξαμε τρόμου, αλλά φυσικά εμπιστευτήκαμε το No Exit, που για άλλη μια φορά μας εντυπωσίασε.
Σαν δωμάτιο επένδυσε σε ένα βασικό story απόδρασης από φυλακή (καλύτερο βέβαια από άλλα που έχουμε συναντήσει και με καλό acting). Σκηνικά εξαιρετικά.
Από άποψη γρίφων, η δυσκολία δεν ήταν τρομερού επιπέδου, ήθελε ψάξιμο και παρατηρητικότητα.
Το μεγάλο ατού που εκτοξεύει την ποιότητα του δωματίου, και πλέον θεωρώ σήμα κατατεθέν της εταιρείας, είναι [spoil] Πολλά ωραία [spoil]
Ένα από τα καλύτερα δωμάτια δράσης και θα το πρότεινα ειδικά για λάτρεις του τρόμου που θέλουν να πάρουν μια 'ανάσα'.
Edit: Δημοσίευσαν ότι δεν αποδράσαμε. Δεν μας ενοχλεί αυτό, δεν είναι πρώτη φορά. Αλλά κανείς δεν μας το είπε αφότου βγήκαμε. Ούτε υπήρχε καμιά ειδοποίηση κατά τη διάρκεια για τον χρόνο που μας απομένει, ώστε να βιαστούμε λίγο παραπάνω. Κι εφόσον μετρούν τον χρόνο απόδρασης στο λεπτό, θα ΕΠΡΕΠΕ να υπάρχει.

Δεν Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έχοντας παίξει σχεδόν κάθε βδομάδα κι ένα δωμάτιο τρόμου, το νόημα δεν είναι τι το καλό είχε το Existence, αλλά πού υπερτερεί απέναντι σε άλλα:

Η εύκολη κι αδιαμφισβήτητη απάντηση σε αυτό είναι η ατμόσφαιρα. Θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι καθαρά από άποψη εφέ, φωτισμού κι ηχητικών δηλαδή, είναι το καλύτερο δωμάτιο εκεί έξω. Τόσο που δεν αισθάνεσαι ασφαλής ποτέ, ακόμα κι αν μέσα σου ξέρεις ότι δεν υπάρχει κάτι εκεί μαζί σου... αν και ποτέ δεν είσαι σίγουρος...

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά επίσης, που καθίσαμε και μιλήσαμε μαζί τους μετά, και πραγματικά ένιωσα ότι μιλάω με φανατικούς παίκτες που έφτιαξαν ένα δικό τους δωμάτιο με βάση τι θα ήθελαν κι οι ίδιοι να παίξουν. Να'στε πάντα καλά παιδιά και να συνεχίσετε να σπέρνετε τρόμο!

Οι γρίφοι δεν είναι το πιο δυνατό του σημείο, βασίζονται πολύ στο ότι η παρατηρητικότητά σας δεν θα είναι και στο απόγειό της. Και πιστέψτε με δεν θα είναι. Βάση των χώρων μέχρι 4 άτομα πηγαίνετε.

Εξαιρετική παρουσία ηθοποιών, άκρως τρομακτική η εμφάνισή τους κι ακόμα ένα μπράβο για το πόσο επένδυσαν και σε αυτό.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που μπορώ να προσθέσω στις ήδη υπάρχουσες κι απόλυτα δικαιολογημένες διθυραμβικές κριτικές αυτού του escape room. Απλά θα τονίσω ότι αν δει κάποιος και τις βαθμολογίες μου, το απόλυτο πεντάρι το έχω χαρίσει σε μόνο 2-3 ως τώρα, κι αυτό εδώ ήταν μακράν το πιο εύκολο.

Τα σκηνικά ήταν τρομερά, και σου έδιναν απόλυτα την αίσθηση ότι έπαιζες μια ιστορία. Τα δωμάτια ευρύχωρα και με εξαιρετική διακόσμηση, τόσο που βλέποντας απέξω απορείς που χώρεσαν σε έναν συνηθισμένο όροφο πολυκατοικίας.

Καταπληκτικοί γρίφοι για δωμάτιο τρόμου. Σε ένα δωμάτιο τρόμου, η απαίτηση δεν είναι η δυσκολία, αλλά να παίζουν με τον φόβο σου και με το σκοτάδι. Άριστοι ήταν υπό αυτήν την έννοια, και μυαλό χρειάζονταν και παρατηρητικότητα. Εξαιρετική λεπτομέρεια το ότι τα λίγα λουκέτα δεν ήταν σύγχρονα και το δωμάτιο είχε σχεδόν αποκλειστικά μηχανισμούς. Οι μηχανισμοί επιτρέπουν τους γρίφους να γίνουν πιο ευφάνταστοι, αντί π.χ. να κάθεσαι να ψάχνεις κατευθύνσεις (στο λαιμό μού κάθεται αυτή η μάστιγα με τις κατευθύνσεις).

Να αναφέρω τελικώς το performance; Έχοντας παίξει πάρα πολλά escape rooms τρόμου, στα περισσότερα συνηθίζουμε τον ηθοποιό περίπου στα μισά. Πιστέψτε με αγαπητοί, ΔΕΝ θα συνηθίσετε τους συγκεκριμένους. Μετά από 60 δωμάτια τρόμου, ζήσαμε jumpscares που δεν έχουμε ξαναζήσει. Οι ηθοποιοί είχαν προσωπικότητα παρότι δεν υπάρχει άμεση επαφή. Δημιουργούσαν μια καθ'όλα σινεματική εμπειρία.

Μπράβο και πάλι μπράβο, αυτό θα πω συμπερασματικά. Δωμάτιο πρότυπο που φτιάχτηκε με φαντασία και έμφαση στην ποιότητα.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

The Portal

The Portal

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ας περάσουμε κατευθείαν στο ζουμί... Στο escape room αυτό θα πας για το performance και το interaction με τους ηθοποιούς.
Έχει μεγάλο πρόλογο και μεγάλο επίλογο και το κυρίως κομμάτι περιλαμβάνει καλές εμφανίσεις από τα 'μιάσματα', σε συνδυασμό με το σκοτάδι. Σωματική επαφή έχει, αυτή που πρέπει κι όπως πρέπει.
Οι γρίφοι είναι βατοί κι έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν για έναν σκοπό και στα πλαίσια της ροής μοιάζουν αυτοί πιο πολύ να είναι τα διαλείμματα μεταξύ των εμφανίσεων των ηθοποιών, παρά το αντίθετο που συμβαίνει συνήθως.
Συνολικώς πολύ καλό δωμάτιο, γι'αυτούς που τους αρέσει η πολλή επαφή με τους ηθοποιούς κι ευχόμαστε στα εξαιρετικά παιδιά τα καλύτερα.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μην πεις... Είχα αναφέρει σε παλιά μου κριτική, ότι η πλοκή είναι το παν στα escape rooms τρόμου. Το Insidious δεν μπορείς να πεις ότι επένδυσε σε πλοκή... αλλά πραγματικά ήταν η πιο έντονη εμπειρία τρόμου που έχω ζήσει καιρό τώρα!

Ο ηθοποιός με γλέντησε κανονικότατα, όντας κι ο πιο ελαφρύς της δυάδας. Δεν φοβόταν την σωματική επαφή, είχε πολύ συχνές εμφανίσεις κι η δική του εμφάνιση ήταν άριστη. Επειδή διαβάζω ενίοτε διάφορα για παίκτες που δεν τρόμαξαν και καλά... φίλοι μου αν δεν αφεθείτε, αν δεν μπείτε κι εσείς στον δικό σας ρόλο... δεν θα νιώσετε τίποτα. Φυσικά και θα μπορούσα να αντισταθώ και να μην με σέρνει σαν σακί στους διαδρόμους. Ποιό το νόημα όμως τότε;

Οι γρίφοι ήταν βατοί και χάρηκα γι'αυτό. Προχωρούσαμε αρκετά γρήγορα ώστε να απολαμβάνουμε παραπάνω performance.

Ένα δωμάτιο συνολικά που ήξερε να εκμεταλλευτεί τα ατού του.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Κάπου κει στο Ηράκλειο, βρίσκεται ένα σπίτι διαφορετικό από τ'άλλα. Μιας άλλης κουλτούρας. Ένα σπίτι που αν έχεις δει και πέντε έξι ιαπωνικές ταινίες τρόμου, δεν περνάς ούτε απ'έξω. Οπότε βεβαίως και μπήκαμε...

Ο χώρος άριστα διαμορφωμένος, με πολλή έμφαση στην λεπτομέρεια, κάθετι πάνω του θύμιζε Ιαπωνία.
Το acting ήταν τρομακτικό όσο έπρεπε. Άριστη εμφάνιση και συμπεριφορά.
Οι γρίφοι απαιτούσαν πάρα πολλή παρατηρητικότητα, ίσως σε βαθμό που χωρίς βοήθεια πρέπει να έχεις το μάτι του Σέρλοκ για να τα δεις. Θεωρώ ότι ήταν κομμάτι του παιχνιδιού κι αυτό, να χρειάζεται να παίρνεις βοήθειες με τον τρόπο που δίνονταν.
Το απόλυτο άριστα το παίρνει η πλοκή. Από τις καλύτερα δομημένες ιστορίες που έχω ζήσει σε escape room, παίζεις από την αρχή μέχρι το τέλος μια ενδιαφέρουσα ιστορία κι οι ηθοποιοί και τα στοιχεία που βρίσκεις φροντίζουν πάντα να στο υπενθυμίζουν.
Πολύ καλό λοιπόν δωμάτιο, σε όσους θέλουν να ζήσουν μια καλή ιστορία ενός διαφορετικού τόπου κι αυτά που έρχονται από την συγκεκριμένη εταιρεία μας έχουν ενθουσιάσει, ανυπομονούμε.

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Αυγ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

2,5
Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Φεβ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Στο Ίλιον πατήσαμε, την κόλαση ζήσαμε... Άγγελοι ξεπεσμένοι, ηττημένοι, δαιμόνια μας υποδέχτηκαν κι ο Εωσφόρος ο ίδιος... έτοιμοι για βάσανα, τρόμο, αγωνία, φρίκη... Μόνο που κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Θυμήσου! Ο Εωσφόρος δεν θέλει μόνο να εξαπλώσει το σκότος στη Γη, αλλά και στην ψυχή σου!

Με λιγότερο ποιητικά λόγια, ξεκινήσαμε για ένα κλασσικό escape τρόμου, με πολύ καλές σκηνές και στόρυ, καταπληκτικά μα καταπληκτικά σκηνικά και συνεχής επαφή με τους ηθοποιούς... Τελικά μόνο 'κλασσικό' δεν ήταν. Μου έκανε πολλή εντύπωση ότι κάποιοι γρίφοι (όχι όλοι) ήταν ιδιαίτερα εύκολοι, μα υπήρχε λόγος γι'αυτό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην κόλαση. Υπάρχει ένα δεύτερο παιχνίδι που εκτυλίσσεται πέρα από το όλο παιχνίδι διαφυγής, μοναδικό στο είδος του, που αξίζει να πάτε μεγάλη παρέα να το ευχαριστηθείτε στο μέγιστο.

Τα παιδιά άριστα στο acting, παίζουν το 'παιχνίδι' στην εντέλεια, ένα παιχνίδι πολύ πιο απαιτητικό από τυπικό acting. Συζητήσαμε μετέπειτα εκτενώς και θέλω από την καρδιά μου να τους ευχηθώ τα καλύτερα στη συνέχεια αυτού του πρότζεκτ και σε κάθε άλλο που θα γεννήσει το δαιμόνιο μυαλό τους!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Φεβ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα escape room καθαρά για να περάσετε καλά, όντας χαλαροί, έχοντας διάθεση για χιούμορ και πλάκα και τίποτα παραπάνω. Πραγματικά εξαιρετική η αγαπητή μάντισσα που 'κουβαλάει' το δωμάτιο μόνη της με τον αυθορμητισμό της και το χιούμορ της.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Naughty or Nice?

Naughty or Nice?

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα διασκεδαστικό ιδιαίτερα escape room, για να πάτε έτσι στις γιορτές με την παρέα. Όχι ιδιαίτερα απαιτητικό, με ευχάριστη υποδοχή και μερικούς fun γρίφους. Τονίζω και παρατονίζω και μπράβο τους, ότι είναι για καλό σκοπό (διαβάστε στην περιγραφή).

Δεν Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια βροχερή μέρα που ο αέρας λυσσομανούσε, τραβήξαμε για ένα escape room στην Ηλιούπολη έχοντας στις πλάτες μας εμπειρίες με τέρατα και μανιακούς, δαίμονες και στοιχειά. Η υποδοχή φυσιολογική, η κυρία χαμογελαστή, ευγενική. Και μετά μας προσκάλεσε μια φωνή να αντιμετωπίσουμε το αυθεντικότερο κακό ως τώρα:

Αυτό το escape room έχει πλοκή και το τονίζω ιδιαίτερα. Μπαίνεις να παίξεις την ιστορία, όχι απλά το δωμάτιο. Κάθε νέος χώρος είναι κι ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας και στο τέλος θα μπορείς να διηγηθείς κάθε μέρος αυτής.

Οι γρίφοι δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί, απαιτούν παρατηρητικότητα ως συνήθως. Οι μηχανισμοί από την άλλη, είναι από άλλον πλανήτη! Μακράν από τον δεύτερο οι κορυφαίοι που έχουμε δει. Και μόνο που βλέπεις τόσα πολλά που δεν έχεις ξαναδεί δεν γίνεται να μην το λατρέψεις. Μόνο που...

Όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στην καλλιτεχνική μαγεία που είναι το acting της πρωταγωνίστριας. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειας, ήταν η ρεαλιστικότερη ερμηνεία ηθοποιού που έχουμε δει, ανατριχιαστική, απειλητική, χωρίς να μπαίνει σε υπερβολές, καλώντας σε να ζήσεις ακόμα περισσότερο το story.

Για μένα το μέλλον των escape room τρόμου είναι κει, στο story και στο acting. Το El Exorcista είναι παραπάνω από αντάξιο της φήμης του και χιλιοευχαριστώ τα παιδιά για αυτήν την εμπειρία.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Δεκ - 2019

Exam

Exam

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5
Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Κάπου στο Περιστέρι κρύβεται το κακό. Και το κακό δεν θα διστάσει να σας στοιχειώσει, να σας αγγίξει, να σας τρομάξει.. και να σας κάνει να θυμάστε το Avaton ως ένα από τα καλύτερα escape room τρόμου που έχετε παίξει ποτέ!

Οι γρίφοι ήταν απλοί σχετικά, δεν απαιτούσαν πολλή σκέψη, αλλά παρατηρητικότητα. Το πολύ λίγο φως το δυσκόλευε αυτό, θα πρότεινα να δίνεται άλλο ένα φως στους παίκτες, αλλά γενικά δεν υπήρχε πρόβλημα. Και τα περισσότερα tasks ακολουθούσαν το σενάριο.

Οι χώροι ήταν απίστευτοι. Αμέτρητοι, δεν θυμάμαι καν πόσους συναντήσαμε, όλοι με την δική τους διακόσμηση, και τον ρόλο τους στην ιστορία. Απόρησα πραγματικά βλέποντας απέξω το κτίριο, πού χώρεσε όλο αυτό.

Οι ηθοποιοί μάς έκαναν να αναθεωρήσουμε κάθε άγραφο κανόνα που ξέραμε για τα escape rooms τρόμου. Δεν θα τους περιμένεις. Δεν θα ξέρεις τι θα κάνουν. Ζουν τους ρόλους τους. Είναι κει για να σε τρομάξουν και να σε δυσκολέψουν, κι όχι απλά γιατί πρέπει να είναι. Θέλω να πω κάπου εδώ, ότι είναι εξαιρετικά τίμιο, και το εννοώ κυριολεκτικά, το ότι παρότι καθυστερούσαμε και τελικά δεν προλάβαμε να βγούμε, οι παρουσίες των ηθοποιών συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση. Οι περισσότεροι προσπαθούν να σε διευκολύνουν να βγεις μειώνοντας το acting. Εδώ όχι. Μπράβο και πάλι μπράβο, αυτό θέλαμε, μια δυνατή εμπειρία τρόμου πάνω απ'όλα.

Τα παιδιά, ανοιχτά για feedback, καταπληκτικός ο φίλος με τον οποίο συζητήσαμε μετά. Ειλικρινέστατος και ανθρώπινος, με καμία διάθεση να 'γλείψει' ή να δικαιολογηθεί, αλλά να ακούσει και να συζητήσει.

Πάνω από πολλά χιλιοδιαφημισμένα το Avaton, αξίζει την επόμενη θαρραλέα επίσκεψή σας.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

DEFCON 2

DEFCON 2

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η μαγεία των escape rooms είναι στο σενάριο. Να ζεις κάθε φορά και μια ιστορία. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν πεντακόσια δωμάτια, φαντασμαγορικά εφέ και ηθοποιούς. Αλλά αυτό το concept πάνω στο οποίο έχουν χτίσει το escape room, να το ακολουθούν και να το εκμεταλλεύονται στο μέγιστο. Αυτό ακριβώς έκανε το DEFCON 2. Φάνηκε ότι τα παιδιά, που ήταν καταπληκτικά και μιλήσαμε για ώρα, το έχουν φτιάξει με τρομερή διάθεση και μεράκι:
+
Το σενάριο αφορούσε μια αμερικανική βάση. Ε, όλοι οι γρίφοι κι οι χώροι ήταν διαμορφωμένοι ανάλογα. Λίγα λουκέτα, πολλά ηλεκτρονικά συστήματα. Μπράβο και πάλι μπράβο. Ωραία γραμμική ροή, σαφές το τι πρέπει να κάνεις ανά πάσα στιγμή. Ένιωσα σε αυτό το θεωρητικά 'μινιμάλ' escape room, ότι συνάντησα πράγματα σε επίπεδο γρίφων που δεν έχω ξανασυναντήσει. Αυτό είναι. Πώς να μην φύγουμε ευχαριστημένοι;

Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω. Τα παιδιά εκεί είχαν όρεξη πολλή να μάθουν αν κάτι πήγαινε στραβά κι αυτό τους τιμά. Επιμένω σ'αυτό, γιατί ήμασταν ολίγον απογοητευμένοι πρόσφατα από άλλους GMs που μας ξεπέταξαν και μας άφησαν με μια πίκρα που οδήγησε σε κράξιμο εδώ. Όχι, ήταν εξαιρετικοί και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο Witch Hunt που έρχεται προσεχώς!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Καιρό είχα να παίξω κάτι παρόμοιο...Εντελώς old school δωμάτιο, απλά μπες και λύσε, κάθε ιδέα σεναρίου, ανατροπών, εκπλήξεων δεν υφίσταται. Ρίσκο... ας δούμε κατά πόσο το κατάφεραν:
+
Καλοί γρίφοι γενικά ως προς την μορφή, υπήρχε ποικιλία, εκμεταλλεύτηκαν στην αρχή το concept του... cube. Αλλά μόνο στην αρχή...
-
Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι από καρδιάς βρήκα άλλο θετικό. Βγήκαμε κάπως... νωθροί από κει μέσα, σε φάση, οκ, αποδράσαμε από ένα escape κι αυτό ήταν, πού θα φάμε τώρα; Κάπου κάθε ιδέα σεναρίου (concept είναι η πιο σωστή λέξη), σταμάτησε κι απλά λύναμε το ένα μετά το άλλο... και δεδομένου ότι [spoil]... κατάντησε λίγο μονότονο. Έως πολύ... Δεν ζήσαμε κάποια ιστορία με απλά λόγια. Λες και παίξαμε ένα δύσκολο επιτραπέζιο, παρά ένα escape room.
Επίσης, δεδομένου ότι είναι τόσα πολλά πράγματα διαθέσιμα από ένα σημείο και μετά, κάπου χάνεται η ροή, δεν ξέρεις τι να πρωτολύσεις, ενώ υποτίθεται ότι είναι γραμμικό το δωμάτιο.

Οπότε θα πρότεινα μια πολύ ωραία λύση, να τοποθετηθεί κάτι (εγώ θα έβαζα το ημερολόγιο ενός επιστήμονα π.χ.), που θα βοηθούσε να καταλάβουν οι παίκτες την ροή των γρίφων και θα βελτίωνε και λίγο την αίσθηση ότι παίζεις μια ιστορία.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θέλω να πω ένα πράγμα, και κανονικά θα ήταν το μόνο που αρκεί να πω για το Liberta. Είναι το ΜΟΝΟ escape room δράσης, το οποίο κι έκανε αυτό που υποσχέθηκε, είχε ΔΡΑΣΗ. Συγγνώμη, αλλά όλα τα άλλα αυτού του είδους που έχω πάει, αντικειμενικά μετρίαζαν πολύ τις σωματικές δραστηριότητες, ίσως για να μην αποκλείσουν δυνητικούς πελάτες. Όχι το Liberta. Περισσότερο κίνηση και λιγότερο μυαλό, περισσότερο μάτι και λιγότερο σκέψη... και διασκέδαση, διασκέδαση γιατί ήμασταν την περισσότερη ώρα εν κινήσει.

Αν έχει μικροελαττώματα εδώ κι εκεί, ναι έχει, αλλά δεν έχω καμία όρεξη να τοποθετηθώ σε λεπτομέρειες, δεδομένου ότι έζησα αυτό που ήθελα και έφυγα με χαμόγελο. Πηγαίνετε ως 4 άτομα και φέρτε αλλαξιές αν σκοπεύετε να βγείτε για ποτό μετά να συζητήσετε το δωμάτιο... αν και θα καταλήξετε να συζητάτε πόσο αξιαγάπητη είναι η Ήβη...

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Οκτ - 2019

Lights out

Lights out

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μάλιστα... Lights Out από μια εταιρεία που αγαπά τον τρόμο κι έχει την φιλοσοφία του "no λουκέτα", μόνο μηχανισμοί. Που θέλει να συνδυάσει τον τρόμο με του δύσκολους γρίφους. Πάμε για λίγο θετικά κι αρνητικά, πριν σας πω το συμπέρασμά μου:
+ Πρώτον θέλω να δώσω το εύκολο άριστα στο προσωπικό, ειδικά στην πολύ ευγενική κοπελίτσα που μας εξυπηρέτησε.
Εκτιμώ την ποικιλία των γρίφων. Πάντα την εκτιμώ.
Θα'λεγα η όλη ατμόσφαιρα, καθαρά ως σκηνικό και πώς έχει στηθεί, με την διακόσμηση, τα δυνατά ηχητικά και τα σχετικά, ότι ήταν οκ.

- Δυστυχώς, πρώτη φορά θέλω τόσο πολύ να γκρινιάξω για τους γρίφους. Δύσκολοι, επαναλαμβάνω, Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ οι δύσκολοι, όχι αυτοί όμως που το ίδιο το δωμάτιο σε δυσκολεύει, με τον κακό φωτισμό του σε σημεία. Επίσης, ένα δωμάτιο τρόμου, δυστυχώς, δεν μπορεί να απαιτεί τόση πολλή παρατηρητικότητα, δεδομένου του φόβου. Το escape room τρόμου το επισκέπτεσαι για τον τρόμο, τον επιζητάς, τον περιμένεις. Μην περιμένεις να είμαι στο απόγειο των δυνατοτήτων μου λοιπόν. Να αγνοώ το σκοτάδι και τι μπορεί να είναι εκεί. Μπορώ να το κάνω. Αλλά χάνεται το όλο νόημα μετά.
Οπότε απ'ότι κατάλαβα, λόγω των πολύ απαιτητικών γρίφων, το performance είναι πολύ αραιό και... κάπως απλό στην εκτέλεσή του, με αποτέλεσμα να μην επιβεβαιωθούν κι οι φόβοι μας... κι επαναλαμβάνω, ΘΕΛΑΜΕ να επιβεβαιωθούν γι'αυτό ήρθαμε. Τόσες πολλές ευκαιρίες για jumpscares από τον/την ηθοποιό που ποτέ δεν ήρθαν τελικά.

Είναι πολύ δύσκολη η ισορροπία μεταξύ τρόμου και γρίφων. Μπορείς να έχεις δύσκολους γρίφους, αρκεί να επιτρέπεις στον παίχτη να τους λύσει υπό καλές συνθήκες και να 'χτυπάς' με τρόμο με κάθε ευκαιρία, χωρίς να τον εμποδίζεις. Εγώ προσωπικά πρότεινα σαν ιδανική λύση, να αυξηθεί ο χρόνος του παιχνιδιού, για να προστεθούν scares, και να υπάρχει και χρόνος επίλυσης, αρκεί να βελτιωθεί ο φωτισμός κι η σαφήνεια σε σημεία. Δώσαμε αυτό το feedback και στην εξαιρετική κοπέλα, κι ευχόμαστε τα καλύτερα.

Δεν Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Immortal

Immortal

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5
Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Otherside

Otherside

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αρχικά θέλω να πω το εξής: Έχω πιάσει τον εαυτό μου ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές να διαφωνώ με τις βαθμολογίες σε αυτό το site. Συγκεκριμένα με τις άριστες, τόσες πολλές άριστες βαθμολογίες σε escape rooms που προφανέστατα δεν τις αξίζουν, τόσο που επίτηδες ψάχνω τις κακές γιατί τις θεωρώ πιο ειλικρινείς.

Γι'αυτό κι οι κριτικές μου πάντα εμπεριέχουν θετικά κι αρνητικά. Τώρα όμως, μια μέρα μετά, που θυμάμαι το παιχνίδι με καθαρό μυαλό, και πάλι δεν βρίσκω κάτι αρνητικό να του προσάψω. Μεγάλη ποικιλία δωματίων, που ακολουθούν όλα ένα συγκεκριμένο σενάριο, αλλά το καθένα έχει το δικό του στυλ γρίφων, και θα μπορούσες να πεις και το δικό του μικρό σενάριο. Γρίφοι ΟΛΩΝ, μα ΟΛΩΝ των ειδών, λουκέτα, μηχανισμοί, τα πάντα! Μια περιπέτεια είναι αυτό το escape room, μια άριστη περιπέτεια όπως κι η σειρά στην οποία βασίζεται. Μπράβο, και το άριστα αυτήν την φορά, ναι, το αξίζουν!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Σεπ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ο ορισμός του παίρνεις ότι ψάχνεις... Θέλαμε ένα δωμάτιο light τρόμου, λόγω των guest stars που είχαμε στην ομάδα αυτήν την φορά κι αυτό ακριβώς πήραμε...

+ Μ'άρεσε αυτή η πρωτότυπη ροή στους γρίφους με την χρήση των... θα δείτε με τι αν πάτε... αν και (δείτε παρακάτω)
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η ηθοποιός, έδωσε ρέστα, δεν μπορώ να πω χωρίς να κάνω spoil, αλλά τα έδωσε όλα σε όσα έκανε...

- Έτσι όπως είδα τον χώρο όλο... άνετα μπορούσαν να αυξηθούν και να δυσκολέψουν οι γρίφοι (άσχετα αν κι εμείς κολλούσαμε σε κάτι άκυρα σημεία), κάναμε τις παρατηρήσεις μας για έναν συγκεκριμένο που μας καθυστέρησε πολύ, αλλά γενικά ένιωσα ότι πολύς χώρος είναι αναξιοποίητος, δηλαδή αν κάποιος τα λύνει εύκολα (γιατί κάποιοι είναι και σχετικά απλοί) και δεδομένου του light τρόμου, θα βγει πολύ εύκολα το δωμάτιο.

Για τελετές μύησης άπειρων στον τρόμο θα το πρότεινα κυρίως.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2019

Conjuring

Conjuring

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καιρό είχαμε να φάμε τέτοιο γλέντι από ηθοποιούς! Παιδιά, είναι απλά τα πράγματα αν θέλετε ένα δωμάτιο τρόμου που να νιώσετε τέρατα & δαίμονες να μην σας αφήνουν σε ησυχία, παίξτε αυτό, τελεία!
+ Φουλ δράση με ηθοποιούς από την αρχή μέχρι το τέλος.
Πολλοί το'χουν αναφέρει σαν αρνητικό, αλλά στα πλαίσια του παιχνιδιού, μ'άρεσε το τόσο πολύ σκοτάδι, ως ένα σημείο το διασκέδαζα κιόλας.
Προσπαθούσαν συνεχώς και με κάθε διαθέσιμη μέθοδο να μας κάνουν να τρομάξουμε. Μπράβο και ξανά μπράβο!

- Οι γρίφοι προς το τέλος ήταν λίγο χαώδεις και χωρίς βοήθεια δεν έβγαζες άκρη. Μ'άρεσαν πολύ αυτοί στην αρχή.

Ευχάριστη έκπληξη το Conjuring και συνεχίζουμε....

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για έναν σινεφίλ του τρόμου, αυτό το τετ α τετ με τον Φρέντυ, ήταν στόχος ζωής. Παίξαμε λοιπόν μαζί του, ή μάλλον αυτός έπαιξε μαζί μας, μας χόρεψε και μας τρέλανε.

+ Πρέπει να πω αυτό πρώτο και κύριο, εξαιρετικοί, απλά εξαιρετικοί γρίφοι για δωμάτιο τρόμου, ίσως η πρώτη φορά που βάζω 5/5 σε αυτό το κομμάτι σε δωμάτιο τρόμου. Απαιτούσαν συνεργασία, πολύ καλή μνήμη και παρατηρητικότητα.

Από κει και πέρα, κανείς δεν θα είναι ήρεμος, με το σκοτάδι, τα τρομερά ηχητικά και την δυνατή παρουσία του Freddy που δεν καταντά βαρετός ούτε στιγμή νιώθοντάς τον σε κάθε του εμφάνισή (ή μη) ως απειλή.

Μπράβο στα παιδιά, έχουν καταλάβει την ουσία του 'παιχνιδιού'.

- Θα'μουν υπερβολικός αν έλεγα αρνητικά, δεν έχω κάτι... ούτε οι φίλοι μου είχαν κάτι... όλα ήταν μια χαρά!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Αυγ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Βρε την Μόνικα...
+ Ψαρωτική έναρξη, Βατοί γρίφοι, Εξαιρετικοί ηθοποιοί, Πολύ καλό και ρεαλιστικό στήσιμο του σπιτιού, Καλό στόρυ.

- Λίγο παραπάνω τρόμο (δεν βοηθούσε το σπίτι σ'αυτό καταλαβαίνω), λίγο καλύτερο φως όταν λύνουμε τους γρίφους γιατί αυτό μας καθυστερούσε.

Από τα πολύ καλά δωμάτια τρόμου, με εξαιρετικά παιδιά και μια σπάνια έλλειψη 'κοιλιάς' που έχουμε παρατηρήσει σε άλλα που ξεκινούν δυνατά και μετά πέφτουν. Μπράβο τους.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Σε τέτοια δωμάτια που η ατμόσφαιρα και το σενάριο παίζουν πρωταρχικό ρόλο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο που κάνει τα καλά δωμάτια τέτοιου τύπου να ξεχωρίζουν:
Κατά πόσο οι γρίφοι κι η ροή του παιχνιδιού σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι είσαι μέρος του σεναρίου.
Υπάρχουν αρκετά escape rooms τα οποία με έχουν απογοητεύσει σε αυτό το κομμάτι. Αλλά όχι το 7th. Έχοντας παίξει και το A-Maze στο ίδιο κτίριο, παρατηρήσαμε ένα συναφές στοιχείο... ότι προσπαθούν να προσφέρουν σε επίπεδο γρίφων πάντα κάτι το οποίο δεν έχεις ξανασυναντήσει.
Απόλυτα ικανοποιημένοι λοιπόν, δεν είναι τρομακτικό δωμάτιο αλλά ατμοσφαιρικό, μικρό σχετικά, όχι ιδιαίτερα απαιτητικό, καλό story.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Απρ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επειδή έχουμε και τα κορίτσια μας, τα οποία δεν θέλουν να βλέπουν ούτε αφίσα με escape room τρόμου, επιλέξαμε το συγκεκριμένο.
+
1) Ότι χωριστήκαμε σε ομάδες με αρκετά διαφορετικό στυλ γρίφων η καθεμία.
2) Οι γρίφοι ήταν αρκετά πρωτότυποι, όχι τρομερά δύσκολοι, άκρως διασκεδαστικοί.
3) Καταπληκτικοί GM πιο πολύ ώρα παίζει να φάγαμε μιλώντας μαζί τους μετά, παρά παίζοντας

-
1) Δεν είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και δεν έχει κεντρικό στόρυ. Λεπτομέρεια βέβαια.

Elven Assasin


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 4
   100,0 %
Σκορ
VR
Δράσης
Kids Friendly
  Video
Δεν έχει γρίφους
Τουρνουά

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Escape the Car - Killer


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Manor of Escape


50:00

   50 Λεπτά
   2 - 3
   100,0 %
VR
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Mystic Project


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

THE SQUID GAME


2:30:00

   150 Λεπτά
   5 - 8
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

OMERTA


2:20:00

   140 Λεπτά
   3 - 5
   96,1 %
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

DEADLOCK 2 "The Brother's Redemption"


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

PROMETHEUS


1:24:00

   90 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
Sci-Fi
  Video
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Wake Up


2:10:00

   130 Λεπτά
   3 - 5
   94,8 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

   Ομάδα
Ridllers :
Μαρινος Πολιτης

Phantom of the Opera


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
2 Τρόπαια

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

ERIC'S WILL


1:40:00

   100 Λεπτά
   3 - 7
   99,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

THE ATTIC - Remastered


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 5
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

The House of Mary Shaw


1:26:00

   90 Λεπτά
   3 - 5
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

DEATH ROW


  Δεν Απέδρασαν

   100 Λεπτά
   3 - 5
   50,2 %
Ηθοποιός
Δράσης
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

The Existence


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   99,4 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Woman in Black


1:45:00

   105 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

The Portal


1:28:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   99,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

INSIDIOUS


1:27:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   90,9 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Yurei


1:40:00

   100 Λεπτά
   1 - 6
   99,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

JACK THE RIPPER


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   90,3 %
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Mrs. Roses House


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   99,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

HELL EXODUS


1:17:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Role Playing
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Fortune Teller - The Return


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Κωμωδία
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Naughty or Nice?


  Δεν Απέδρασαν

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Magic Santa Magic Santa
Blind Santa Blind Santa
Smelly Santa Smelly Santa

   90 Λεπτά
   2 - 5
   66,7 %
Σκορ
Χριστουγεννιάτικο
5 Τρόπαια
Διαθέσιμο Έως: 31/01/2020

   Ομάδα
Riddlers :
Μαρινος Πολιτης

El Exorcista


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 5
   99,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Exam


1:28:12

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Survived EXAM Challenge Survived EXAM Challenge
  QR-Code
EXAM No Injury EXAM No Injury
  QR-Code

   90 Λεπτά
   2 - 4
   32,8 %
Σκορ
4 Τρόπαια

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

The Dark Side Of The Elements


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 5
   98,8 %
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

AVATON


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   97,4 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

DEFCON 2


1:12:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Tangram Tangram
  QR-Code

   80 Λεπτά
   3 - 5
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

CUBE


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 5

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

LIBERTA


1:32:00

   90 Λεπτά
   3 - 7
   98,8 %
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Διαθέσιμο Έως: 31/07/2020

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Lights out


  Δεν Απέδρασαν

   90 Λεπτά
   2 - 6
   76,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Immortal


1:20:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

To Ασημένιο Σπαθί To Ασημένιο Σπαθί
  QR-Code

   80 Λεπτά
   2 - 4
   96,8 %
  Video
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
2 Τρόπαια

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Otherside


1:18:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Το Χάλκινο Κλειδί Το Χάλκινο Κλειδί
  QR-Code

   80 Λεπτά
   2 - 4
   83,8 %
Freedom Pass
2 Τρόπαια

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

NECROMANCY


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
   86,1 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Conjuring


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   95,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass
2 Τρόπαια

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Never Sleep Again


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 5
   94,3 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Monika's Diary, Theory I


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   94,2 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Experimentum X


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 6
Σκορ
Δράσης
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

7th


57:36

   1 Ώρα
   2 - 5
   92,9 %
Σκορ
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

A-Maze


Αναμονή Αποτελέσματος  

   70 Λεπτά
   4 - 6
   95,6 %
Σκορ
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

ENIGMA


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
  Video
Freedom Pass

   Ομάδα : Μαρινος Πολιτης

Κέρδισε

Δεκ - 2019

Κατάφερες να μπεις στη Nice List του Άγιου Βασίλη!

Δεκ - 2019
Δεκ - 2019
Δεκ - 2019

Κατάφερες να βγεις από το EXAM σε challenge ή normal mode εντός χρόνου.

Δεκ - 2019

Κατάφερες να βγείς από το ΕΧΑΜ, είτε εντός είτε εκτός χρόνου αλλά χωρίς να χτυπήσει πουθενά κανένα μέλος της ομάδας σου! Προσοχή,μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ότι ακούγεται!

Νοε - 2019

Κρατάς στα χέρια σου ένα από τα πιο δημοφιλή παζλ στον κόσμο!

Οκτ - 2019

Το τρόπαιο αυτό κάνει το μυαλό πιο κοφτερό και σου δίνει τη δύναμη να λύνεις γρίφους πιο γρήγορα!

Οκτ - 2019

Αυτό το τρόπαιο σου δίνει τη γνώση για να μπαίνεις στα πιο δυνατά escape rooms!