cover image profile image

Ανδρέας Τσούρος
Explorer


  Ποσοστό Απόδρασης: 100,0%
  Σκορ : 223
  Μου Αρέσει : 23

5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πεντάστερο τουλάχιστον! Δωματιάρα που όχι μόνο ικανοποίησε αλλά και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας! Survival horror με επαφή, τραμπούκισμα και γενικώς τρέξιμο μέχρι να φτύσεις τα πνευμόνια σου! Μεγάλοι, χορταστικοί χώροι, πανέμορφα περάσματα, έξυπνοι, μέτριας δυσκολίας γρίφοι μέσα στο πνεύμα του σεναρίου, παρανοϊκή ηθοποιία! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα escape room...; Και στο τέλος όταν πέφτουν οι μάσκες, συναντάς ένα φιλόξενο, φιλικό προσωπικό με όρεξη για κουβέντα και ενδιαφέρον να ακούσουν εντυπώσεις για τη δουλειά τους! Ok παίδες, δεν μπορεί παρά να ακούσετε τα καλύτερα!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αν μπορούσαμε να βάλουμε τον ουρανό με τ'άστρα σαν βαθμολογία θα το κάναμε! Άρτιο δωμάτιο, με καταιγιστική ροή, σενάριο που δεν κρέμασε ποτέ και πουθενά, μηχανισμοί, ήχος, περάσματα που ορθώς χαρακτηρίζουν το εν λόγω ως state of the art στον χώρο! Είδαμε σκηνικά που δεν έχουμε ξανασυναντήσει, ιδέες ειδικά σε περάσματα και μηχανισμούς που είναι να απορείς τι ανώμαλα μυαλά τις σκέφτηκαν και τελικά ένα αποτέλεσμα κινηματογραφικού ψυχολογικού τρόμου με συχνές πινελιές survival τρόμου, το οποίο κατά τη γνώμη μας θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό παίκτη. Και το σημαντικότερο;;; 2 ώρες και 10 λεπτά, τα οποία με την παράνοια που επικρατεί εκεί μέσα σου φαίνονται μια αιωνιότητα! Άρα χορταστικότατο! Για το τέλος αφήσαμε τα παιδιά με προεξέχουσα φυσιογνωμία την Ερασμία, τα οποία δίνουν ρεσιτάλ ηθοποιίας και ας γίνονται και λίγο κακούληδες ώρες ώρες... Μόνο μέσα στο παιχνίδι όμως γιατί μετά το τέλος βλέπεις πόσο φιλόξενοι, ωραίοι τύποι είναι με όρεξη για συζήτηση και με μεράκι γι'αυτό που κάνουν! Παιδιά μπράβο και πάλι μπράβο! Μας κοιμήσατε, μας μαμήσατε και μας ξυπνήσατε!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαρ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Lethal Decision λοιπόν! Δωμάτιο καμπανάκι για τη φυσική σου κατάσταση... Δωμάτιο που τελειώνει κ συζητάς τουλάχιστον ένα 24ωρο μετά! Ένα από τα πιο παλιά δωμάτια στην πόλη που δεν έχει σταματήσει να είναι must live! Γιατί όμως; Για διάφορους λόγους! Για πρώτη φορά όμως σε κριτική θα σταθώ μόνο σε έναν, ο οποίος είναι και αυτός που σε στιγματίζει.... Το acting!!!! Εντάξει φοβερά και τα περάσματα άλλα τα τρία παιδιά (γεια σου Παυλάρα τεράστιε!) κρατάνε επίκαιρο και μέσα στα καλύτερα της Αθήνας ένα δωμάτιο που σίγουρα δεν βγάζει μάτια για την τεχνολογία του, ούτε για τους μηχανισμούς και την σκηνική του επένδυση (είπαμε το δωμάτιο έχει και την ηλικία του), μόνο με το υποκριτικό τους ταλέντο!!!! Απογειώνουν ένα σχετικά παλιό δωμάτιο μόνο με το παίξιμό τους! Από την υποδοχή και την -μίλα μου βρώμικα- τύπισσα, μέχρι φυσικά τον θεόμουρλο του χωριού τύπο που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα! Σκάνε τα πνευμόνια σου! Δεν ξέρω τι διάολο αναβολικά τον ποτίζετε εκεί μέσα αλλά ο τύπος ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ! Μας πέταγε δεξιά κι αριστερά σαν φουσκωτές κούκλες από sex shop, 90 κιλά ζώο ο καθένας μας! Και φυσικά όσον αφορά τους διαλόγους μαζί του, απολαυστικοί και ακατάλληλοι για μικρά παιδιά ή για τις άγιες μέρες του Πάσχα! Γενικά λοιπόν πρόκειται για ένα απολαυστικό δωμάτιο επιβίωσης με συχνή την παρουσία όμορφων γρίφων μέτριας στην πλειοψηφία τους δυσκολίας, πολύ όμορφα περάσματα, που σε κάνει να εκκρίνεις αδρεναλίνη μέχρι κι απ'τα αυτιά! Μπράβο στα παιδιά, περάσαμε ένα φανταστικό 2ωρο και ελπίζουμε να τους ξανασυναντήσουμε σε καινούρια τους δουλειά!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Φεβ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πέντε αστέρια είναι λίγα για το συγκεκριμένο δωμάτιο... Πραγματικά έγινε σημείο αναφοράς και επάξια μπήκε στο top 3 μας. Μπορείς να γράψεις κατεβατά ολόκληρα για το δωμάτιο αυτό, για ευνόητους όμως λόγους, με κόπο θα ξεχώριζα τα εξής χαρακτηριστικά του:
1. Φανατικός της ρήσης "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός", προσωπικά θεωρώ την εισαγωγή σημαντικότατο στοιχείο που θα χαρακτηρίσει συνολικά ένα δωμάτιο ως επιτυχημένο ή μη. Εδώ συναντήσαμε μια από τις πιο όμορφες εισαγωγές που σε βάζει άμεσα στο concept του σεναρίου με το που περνάς το κατώφλι της εισόδου.
2. Εκπληκτικοί γρίφοι, πρωτότυποι, με πολύ καλή συχνότητα, που κυμαίνονται στην πλειοψηφία τους στην περιοχή του μετρίου σε δυσκολία και οι οποίοι δεν αποκλίνουν στιγμή από το σενάριο και την πλοκή του. Θα ιδρώσετε ακόμα και για να αφήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα κατά την έναρξη!
3. Ως φαν της πρώτης ταινίας "Woman in black" του 2012, πραγματικά μου έκανε εντύπωση η πετυχημένη μεταφορά της σε ένα δωμάτιο που κράτησε τα βασικά στοιχεία της ταινίας και του σεναρίου της, όμως σε καμία περίπτωση δεν το χαρακτηρίζεις "ξεπατικοτούρα". Έχουν μπει ξεκάθαρες πινελίες-ιδέες των εμπνευστών του δωματίου που προσδίδουν τον χαρακτήρα του "πρωτότυπου" στο εν λόγω δωμάτιο.
4. Όσον αφορά την ατμόσφαιρα, τα σκηνικά και τα ηχητικά του δωματίου, χωρίς υπερβολή, όποιον δεν τον ικανοποιήσουν θεωρώ οτι θα πρέπει να αναζητήσει καριέρα στο χόλυγουντ και να παίξει κατευθείαν πρωταγωνιστής σε ταινία τρόμου. Εκεί ίσως να βρει και καλύτερα! Ίσως τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει σαν ομάδα, κατά κοινή ομολογία!
5. Φυσικά και δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους μηχανισμούς του δωματίου! Εδώ συναντάς άλλη μια υπέρβαση! Μέχρι και ταξίδι σε πάνε....
6. Δεν άφησα τυχαία τελευταίο το έμψυχο υλικό του δωματίου! Τόσο το εμφανές (ηθοποιοί), όσο και το αφανές (game master). Τι να πει κανείς γι'αυτό;;; Ηθοποιία που σου ξυπνά εφιάλτες, τόσο με το acting τους όσο και με την εμφάνισή τους. Δεν καταλάβαμε αν ήταν μάσκες ή μακιγιάζ, ήταν πάντως εφιαλτικό! Επίσης ακόμα μας παραμένουν ανεξήγητες κάποιες κινήσεις τους στις οποίες καταρρίπτουν [spoil]... Τι να πει κανείς;;; Όσον αφορά το game mastering πραγματικά τόσο όσο! Λιτό αλλά περιεκτικό! Βοήθειες μόνο οι απαραίτητες (άλλο ένα συστατικό επιτυχίας ενός δωματίου) και παρεμβάσεις άμεσες. Και εκτός παιχνιδιού, μετά το τέλος του, ο ίδιος άνθρωπος, ο Δημήτρης, με διάθεση να συζητήσει και να αφουγκραστεί τις απόψεις μας για το τι μας άρεσε και τι ενδεχομένως όχι! Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει αγάπη γι' αυτό που κάνεις και ενδιαφέρον να γίνεις καλύτερος!
Γενικά, πρόκειται για δωμάτιο που όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ανεβάζει τον πήχη στον χώρο πανύψηλα! Και φυσικά τις προσδοκίες μας για το μέλλον! Ένα τεράστιο μπράβο στους συντελεστές του και εύχομαι όπως συζητήσαμε και στο τέλος να διαχειριστούν το άγχος και το βάρος της επιτυχίας τους δημιουργικά έτσι ώστε να στήσουν ακόμα καλύτερα την επόμενή τους δουλειά, την οποία αναμένουμε με ανυπομονησία!
ΥΓ. Χρησιμοποιώ τον όρο "δωμάτιο" σε ολόκληρη την αξιολόγηση μόνο για λόγους κατανόησης αναφερόμενος στο "παιχνίδι". Δεν πρόκειται για δωμάτιο. Μιλάμε για όροφο πολυκατοικίας 300 τ.μ.. Ε, δεν το λες και δωμάτιο...

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιαν - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα τίμιο σκηνοθετικά δωμάτιο με μια αρκετά καλή υπόθεση που εξελίσσεται ωραία στον χρόνο. Οι γρίφοι του έξυπνοι κ πρωτότυποι αλλά σίγουρα η ναυαρχίδα του δωματίου είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το acting! Και οι δύο ηθοποιοί πολύ καλοί, με χημεία μεταξύ τους καθώς ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τον τρόπο που ο game master σου δίνει τις απαραίτητες βοήθειες. Καλοί οι μηχανισμοί και τα ακριβά monitors αλλά η ανθρώπινη επαφή, για εμάς τους παραδοσιακούς, ακόμα καλύτερη! Εν κατάκλειδι ένα δωμάτιο που θα χαρακτηρίζαμε soft τρόμου, στο οποίο οι fans του είδους πρέπει να επισκεφθούν με την πρώτη ευκαιρία για να τους ανταμείψει με μια πλουσιοπάροχη κληρονομιά την οποία όμως κάθε άλλο παρά piece of cake δεν θα κερδίσουν... Την αγάπη μας και τα φιλιά μας στον παιχνιδιάρη Murphακο!!!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν πέρασε καν απ'το μυαλό μου οτιδήποτε άλλο παρά 5 αστέρια παντού... Δωματιάρα!!! Από που να αρχίσω;;; Από το concept του σπιτιού του 1960 που βλέποντάς το απ' έξω κάτι σου λέει από την αρχή μέσα σου "μην μπεις, ΜΗΝ ΜΠΕΙΣ!!!" και κουμπώνει απίστευτα με το σενάριο; Από το εσωτερικό του σπιτιού που μπαίνοντας μέσα ψυχοπλακωνεσαι από το πρώτο δευτερόλεπτο κιόλας κ νιώθεις "το κακο" που θα σε βρει την επόμενη μιάμιση ώρα; Από τους πανέξυπνους γρίφους που ομολογουμένως μας δυσκόλεψαν δεδομένου ότι δεν μπορείς δευτερόλεπτο να εφησυχασεις κ να συγκεντρωθείς; Από το acting αυτων των δύο παιδιών κ κυρίως της ευλογημένης 12χρονης... Μας γλέντησαν, πηδουσαμε τα εμπόδια μπροστά μας σαν τον Κεντέρη κ τη Θάνου στα ντουζένια τους... Κ φυσικά αυτή η έξοδος από το δωμάτιο... Εντάξει αφού δεν πήραμε αγκαλιά κανέναν περαστικό να διανυκτερευσουμε στο Α.Τ Καλλιθεας, άγιο είχαμε!!! Περιττό φυσικά να αναφέρω ότι όποιος fan των e.r. τρόμου δεν έχει περάσει από την Αριστοτέλους 19, πρέπει να το κάνει... χτες!!! Μπράβο στα παιδιά, πραγματικά έχουν ανεβάσει τον πήχη στα ουράνια.. Αν υπήρχε τρόπος από χτες να κάνουμε προκράτηση για το επερχόμενο δωμάτιο της εταιρείας, ειλικρινά θα το κάναμε!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τι να πρωτογράψω για αυτό το δωμάτιο... Παρόλη τη μικρή μας εμπειρία στο άθλημα πραγματικά βγήκαμε πιο εκστασιασμένοι από κάθε άλλο δωμάτιο! Απίστευτη έναρξη (fear the hood... ουπς spoil!) που σε έκανε από το πρώτο δευτερόλεπτο να χάσεις την ησυχία σου... Φοβερά σκηνικά στυλ hostel, εφευρετικοί γρίφοι οι οποίοι -δεν θα πούμε ψέμματα- μας δυσκόλεψαν αρκετά με δεδομένο οτι ανά 3 δευτερόλεπτα κοιτούσαμε πίσω μας μην έχουμε κανέναν απρόσκλητο επισκέπτη και φυσικά.... έναν(;;;;;) ρημαδιασμένο τύπο που μας έβγαλε την ψυχή και μας την έδωσε στα χέρια!!!!!! Μισή ώρα μετά το τέλος του δωματίου και ακόμα ιδρώναμε Νοέμβριο μήνα!!! Οι βοήθειες τόσες όσες έπρεπε και πάντα μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού, δηλαδή με roll playing, αυξημένες ίσως σε σύγκριση με προηγούμενα δωμάτια που είχαμε παίξει, απαραίτητες όμως διότι όπως ανέφερα το επίπεδο των γρίφων ήταν υψηλότερο. Δυστυχώς και αυτή τη φορά δεν έλειψαν κάποιοι μώλωπες και γρατσουνιές πάνω μας αλλά πλέον είμαστε συμβιβασμένοι με αυτό.... Ρίσκα του επαγγέλματος!!!! Γενικά λοιπόν ένα φοβερό action-horror δωμάτιο που σε κάνει να πωρωθείς και να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο το hobby! Άρα λοιπόν επιτελεί μια χαρά το σκοπό του.....

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Οκτ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πάρα πολύ καλό δωμάτιο με πολύ καλούς μηχανισμούς, έξυπνους γρίφους και φοβέρα σκηνικά! Ίσως τα jumpscares να έπρεπε να ήταν λίγο λιγότερα γιατί από κάποια στιγμή κ μετά ένιωσα οτι γίνανε λίγο προβλέψιμα. Κατά τα άλλα προτείνω ανεπιφύλακτα!

Απέδρασαν

THE SLAUGHTERHOUSE


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 8
   98,9 %
Τρόμου
Σκορ
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Wake Up


2:06:00

   130 Λεπτά
   3 - 5
   96,9 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

The Litchver Woodland


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   99,1 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Lethal Decision


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Woman in Black


1:45:00

   105 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

ERIC'S WILL


1:40:00

   100 Λεπτά
   3 - 8
   99,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

Woman in Black


1:50:00

   105 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

Monika's Diary, Theory I


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   94,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Ανδρέας Τσούρος

The Last Of Us (REMASTERED)


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   98,9 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Ανδρέας Τσούρος

Mrs. Roses House


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   99,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ενήλικες Μόνο

   Ομάδα : Ανδρέας Τσούρος

Κέρδισε

Νοε - 2019

Κατάφερες να βρείς τον Δολοφόνο!