Room 104: Joker's Crypt

ESCAPED  
   Κωνσταντινουπόλεως 65, Egaleo, 12242 - Show Map

   1 Hour
   2 - 5
Actor
Comedy
1 Trophy
Available Until: 31/05/2020

96.1%
58:00
33.67%

  Reviews
4.7 Excellent

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν απόγευμα της Κυριακής όταν "Οι κουμπάροι " δέχθηκαν εκείνο το πανικόβλητο τηλεφώνημα από το Escaped στο οποίο μας ενημέρωσαν πως ο Joker απειλεί να εξαπολύσει αέρια γέλιου σε όλη την πόλη και πως πρέπει να πάμε επειγόντως εκεί να ενημερωθούμε από την Dr Young για τα υπόλοιπα!!!Αυτό που ξέχασαν να μας πουν είναι πως θα έπρεπε να ετοιμαστούμε να ζήσουμε 60 λεπτά απολυτης τρέλας και γέλιου...
Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα δημιούργημα μιας από τις πιο αγαπητές μας εταιρίες στον χώρο εξαιτίας τόσο των προσεγμενων, πλούσιων δωματίων της και των εξαιρετικών τους γρίφων όσο και της άψογης φιλοξενίας της.Η πρωτη συνάντηση με τον Joker λοιπόν αρκεί για να σας προϊδεάσει για ότι θα ακολουθήσει. Ως ομάδα, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε είτε τους γρίφους είτε τους χώρους ,θεωρούμε πως το δωμάτιο το απογειώνει ο ηθοποιός που θα δείτε εκεί μέσα να ξεδιπλώνει το πραγματικά επαγγελματικό του ταλέντο...Από εκφράσεις, από ατάκες, από κινησιολογία, από βλέμματα...;Από όπου και να το δεις και να το πιασεις αυτό το οποίο κάνει εκεί μέσα ο ηθοποιός σε μαγνητίζει, σε κάνει να γελάς, σου αλλάζει την διάθεση και την ψυχολογία. Είναι απόλυτα διαδραστικό το δωμάτιο μεταξύ ομάδας και ηθοποιού και θα πρέπει κι εσείς να παίξετε πολύ καλά τον ρόλο σας γιατί γνωρίζει πολύ καλά το κατά πόσο μπορεί και αν θα σας εμπιστευθεί. Δεν θα διστάσει αν υποψιαστεί πως κάτι δεν πάει καλά να σας αποπροσανατολίσει,να σας μπερδέψει και να σας φέρει σε σημείο δύσκολο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ πως ο χρόνος περνάει και όσο τον έχετε σύμμαχο ίσως αποδειχθεί πολύτιμη βοήθεια...Ίσως και όχι βέβαια...
Οι γρίφοι του δωματίου είναι απολύτως εναρμονισμένοι με το θέμα και θα λέγαμε πως κινούνται σε μέτριους προς ελαφρώς δύσκολους και αυτό λόγο του αμείλικτου χρόνου που μπορεί να σας πιέσει ώστε να μην σκέφτεστε καθαρά.Ως γρίφοι είναι μέτριας δυσκολίας για μια ομάδα 15+ δωματίων π.χ. Αρκετοί θέλουν μια όμορφη συνεργασία με την ομάδα η οποία καλό θα ήταν να είναι 3-4 ατόμων για να είναι για όλους η εμπειρία με τον Joker εξίσου διασκεδαστική .
Σκηνογραφικα το δωμάτιο είναι απόλυτα ταιριαστό τόσο με το θέμα όσο και με την εμφάνιση και την εικόνα του ηθοποιού ο οποίος με τον τρόπο του σου δείχνει πως "Έχετε εισβάλει στον χώρο μου,προσέξτε...".Θα συναντήσετε αναφορές τόσο σε αντικείμενα όσο και στους τοίχους που έχουν να κάνουν με το σύμπαν του Gotham,θα βρεθείτε σε χώρους που απορρέουν κομιξικες επιρροές και θα το βιωσετε όπως πρέπει.
Για την υποδοχη και την φιλοξενία του προσωπικού τι άλλο διαφορετικό να ειπωθεί;Τα γράψαμε και στην κριτική μας του εξαιρετικού "Immortal".Άψογοι τύποι, παθιασμένοι με αυτό το οποίο κάνουν και με όρεξη για κουβέντα με την κάθε ομάδα με σκοπό να μάθουν τι άρεσε, τι δεν άρεσε και όχι μόνο αυτό. Χώροι καθαροί, όμορφοι και διακοσμημένοι κατάλληλα...Αν υπήρχαν παραπάνω από 5 αστέρια σίγουρα τα αξίζουν όλα.
Ευχαριστούμε ακόμη μια φορά Escaped για ακόμη ένα δωμάτιο αντάξιο του επιπέδου σου !!!

 Νίκος Κατηφες,  130 Reviews, Escaped, Oct 2019
  Photo
Room 104: Joker's Crypt 6-Oct-2019