cover image profile image

Νίκος Κατηφες
Chosen One


  Escape Percentage: 98.3%
  Score : 5160
  Likes : 568

4.2 Very Good
May - 2024

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το βράδυ της Παρασκευής "Οι κουμπάροι" βρέθηκαν σε μια περίεργη κατάσταση καθώς έπρεπε στον οίκο της Santa Sofiana να αντικαταστήσουν τα μέλη της ελβετικής φρουράς τα οποία εξαφανίστηκαν από τη θέση τους...
Με μια εισαγωγή η οποία σε προϊδεάζει πως θα ζήσεις κάτι πραγματικά τρομακτικό το παιχνίδι ξεκινάει με τις καλύτερες των εντυπώσεων.Για την έναρξη όντως ότι είχαμε διαβάσει σε κριτικές ήταν σε ένα γενικό πλαίσιο σωστό.Χρειαζεται θάρρος, αποφασιστικότητα και γερά νεύρα.
Σε έναν χώρο ικανοποιητικό ακόμη και για τετράδα χωρίς να χάσει κάποιος τίποτα θα δείτε πολύ ωραία cinematics -πραγματικα πολύ ωραία -σε συνδυασμό με ωραία ηχητικά και με ηθοποιούς οι οποίοι πραγματικά το "ζουν" και παίζουν τίμια με την ομάδα.Αν κάτι στο τέλος μου έμεινε από το δωμάτιο ήταν το γεγονός πως οι υπάρξεις εκεί μέσα δίνουν πόνο σε χώρους με ικανοποιητική σκηνογραφία χωρίς να ξεχωρίζει κάτι το οποίο δεν έχουμε δει και κάπου αλλού.
Πολλές φορές αισθανθηκαμε το ότι δεν ήταν πολύ κατανοητό τι έπρεπε να κάνουμε ακόμη και όταν η οδηγία ήταν ξεκάθαρη.Σε έναν χώρο με αρκετούς αυτοματισμούς η απλοποίηση γρίφων για εμάς δεν λειτούργησε θετικά.Σκεφτομασταν λίγο πιο πολύπλοκα ενώ κανένας γρίφος δεν ήταν δύσκολος.Το αντίθετο ήταν τόσο απλοί όσο χρειάζεται για να προχωρήσει το δωμάτιο.Τελος αυτό το οποίο αναφέραμε ήταν το ότι από ένα σημείο και μετά η παρουσία της μιας ύπαρξης όσο εντυπωσιακή είναι άλλο τόσο προβλέψιμη και συνηθισμένη γίνεται.
Τα παιδιά εξαιρετικά στο after game, όλα όσα χρειάζεται να ρωτήσουν για να μάθουν για το δωμάτιο τι μας άρεσε και τι όχι τα ρώτησαν και ελπίζουμε να κρατήσουν κάτι από όσα είπαμε.
Χώροι-Σκηνογραφια : 7/10
Acting : 8/10
Γρίφοι/Tasks : 6/10
Προσωπικό : 10/10
Gamemaster : 9/10
Value for money (33 💷/3 👤👤👤) : 6/10

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ταξίδι στον χρόνο...Μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχει προφανής διέξοδος... Ψυχές που είναι καταδικασμένες να ζουν το δικό τους μαρτύριο και "Οι κουμπάροι" να προσπαθούν να βρούν μια λύση σε όλο αυτό θαυμάζοντας παράλληλα την τελειότητα που ένα escape room μπορεί να προσφέρει.Η Dark Vision Project με το "Manifesto" παραδίδει μαθήματα ποιότητας, αισθητικής, ιστορίας και δείχνει τον δρόμο προς το είδος τρόμου και αντιμετώπισης του που θα έπρεπε να υπάρχει στα δωμάτια απόδρασης...
Κομβικό σημείο στην επιτυχία αυτού του δωματίου είναι το ότι από την αρχή μέχρι το τέλος σε αυτόν τον τεράστιο χώρο γεμάτο με εικόνες, παραστάσεις, acting, τρόμο, περιπλανήσεις,γρίφων τίποτα δεν είναι τυχαίο.Η μελέτη για ένα αποτέλεσμα το οποίο ξεφεύγει από τη φόρμουλα του "Τρως ένα jumb, φεύγω","Σβήνω τα φώτα και φοβάσαι","Φοράω μια μάσκα και σε τρομάζω","Βάζω 1002 props για να καλύψω αδυναμίες του gameplay και να εντυπωσιάσω" και τόσα κλισέ πλέον που συναντάμε απλώς εδώ δεν υπάρχουν.Και δεν υπάρχουν όχι γιατί το δωμάτιο είτε δεν έχει τρόμο είτε είναι φτωχό σκηνογραφικά πχ.Ειδικα στον τρόμο,για εμάς με 250+ δωμάτια ήταν σε τέτοια επίπεδα το συγκεκριμένο κομμάτι που παίζει ως ηχώ οι τσιριδες μας να αντηχούν κάπου εκεί μέσα ακόμη...
Δεν υπάρχουν λοιπόν αυτά τα κλισέ που συναντάμε στην πλειοψηφία των δωματίων τρόμου γιατί το ζητούμενο και το οποίο πετυχαίνει σε άριστο βαθμό είναι να κάνει την κάθε ομάδα να ζήσει τον δικό της εφιάλτη σε έναν χώρο και σε μια στιγμή που μέσα από την ιστορία καταλαβαίνεις ότι σκοπός των παιδιών είναι να πουν,να προσφέρουν αυτό το οποίο λείπει και είναι η ποιότητα.Ποιοτητα στη σκηνογραφία, ποιότητα στο acting,στους γρίφους,στην ηθοποιία,στον τρόμο.Οι γρίφοι του "Manifesto" δεν κουράζουν σε καμία περίπτωση και θέλουν και παρατηρητικότητα και σκέψη.Δεν παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, νομίζουμε ΑΝ πρέπει να πούμε κάτι πως θα θέλαμε έναν ακόμη, έτσι για την χαρά...
Ειδικότερη αναφορά σε αυτό το αριστούργημα πρέπει να γίνει σε όλους τους τομείς αλλά προσωπικά θα ήθελα να αναφερθώ στους ηθοποιούς του δωματίου.Ναι , εδώ μπορούμε να μιλάμε άνετα για ηθοποιούς και όχι για εργαζόμενους που εμφανίζονται για να σε τρομάξουν και φεύγουν.Προσφερουν τόσο απλόχερα τον τρόμο και κινούνται τόσο καλοκουρδισμενα σε οτιδήποτε γίνεται εκεί μέσα που απλώς τους θαυμάζεις.Θελω να σταθώ στον τρόμο γιατί η ομάδα είναι η αλήθεια πως πήγαμε -συνειδητά μεν- σε ένα δωμάτιο περισσότερο ατμοσφαιρικό με δόση τρόμου...Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε για το συγκεκριμένο δωμάτιο αλλά τα επίπεδα τρόμου εμάς μας πήραν και μας σήκωσαν...
Θα μπορούσα να γράφω ειλικρινά ώρες για το "Manifesto" και για όλα του τα πρωτότυπα χαρίσματα αλλά φοβάμαι πως θα παρασυρθώ και θα κάνω spoil...Τα παιδιά έχουν στήσει ένα δωμάτιο-υποδειγμα, είναι κάτι παραπάνω από φιλικά με την κάθε ομάδα και εχουν πάθος για αυτό που κάνουν,το καταλαβαίνεις είτε συζητώντας μαζί τους είτε πολύ πιο πριν παίζοντας το δωμάτιο.
Είναι μια παράσταση που πρέπει να ζήσετε,μια παράσταση που πρέπει να δώσετε ένα τέλος... Είναι η παράσταση της ζωής σας...
Προτεινόμενος αριθμός ατόμων : 3
Δυσκολία : 7/10

Escaped
4.8 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η άφιξη των "Κουμπάρων" στο χωριό Ossory κύλησε όπως ακριβώς περιμέναμε να γίνει... Φιλόξενοι κάτοικοι, όμορφο χωριό, μεγάλη προθυμία να μας βοηθήσουν στις έρευνες ώστε να απαλλαγούν από την κατάρα της Μάγισσας...#not
Η δημιουργία της νέας εταιρείας High Intensity δείχνει από την πρώτη στιγμή το πρόσωπο της και το τι θα επακολουθήσει!!!
Έχουμε να κάνουμε σαφέστατα με ένα δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου το οποίο χωρίς να είναι ως δημιουργία μια υπερπαραγωγή χωρίς ουσία ποντάρει περισσότερο στο μεράκι και στην αγάπη των παιδιών που έχουν δημιουργήσει από την αρχή μέχρι το τέλος ένα δωμάτιο το οποίο έχει μόνο ένα στόχο.Να δώσει ένα gameplay και μια ροή στους αρκετούς χώρους του οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι τόσο με περισσή αληθοφάνεια όσο και με πολλή φαντασία.Ειδικα σε ένα χώρο δημιούργησαν μια φοβερή ψευδαίσθηση που σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο ένω κάτι τέτοιο δεν ισχύει.Ειναι η τρανή απόδειξη αυτό το δωμάτιο πως αν έχεις φαντασία και αγάπη για αυτό που κάνεις το οποιοδήποτε κόστος δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία.Μιλαμε για ένα χωριό με όλα τα σημεία που μπορεί αυτό να έχει και με τρόπο έξυπνο μέσα από τα περάσματα.Ειναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το ότι όλο αυτή η δημιουργία είναι handmade και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά.
Σε αυτό το χωριό βέβαια που έχει πέσει η κατάρα δεν είστε μόνοι σας.Τοσο οι χαρακτηρες όσο και το απόλυτο κακό που υπάρχει εκεί δίνουν το παρών και προσθέτουν στο παιχνίδι την απαραίτητη ροή στην ιστορία μέχρι να φτάσετε στο - εξαιρετικό σεναριακά - φινάλε.Ωραια jumbscares, εμφανίσεις και ήχος σε πλήρη αρμονία εγγυώνται ένα απολαυστικό παιχνίδι.Διασπαρτα κείμενα προσθέτουν στην σταδιακή λύση του μυστηρίου, κάτι που ως ομάδα μας αρέσει πολύ στα δωμάτια τρόμου.Να υπάρχουν σημειώσεις που ξεδιπλώνουν με το δικό τους τρόπο το μυστήριο.
Το μοναδικό που θα θελαμε και συζητήσαμε με τα εξαιρετικά παιδιά της εταιρίας στο after game είναι μια καλύτερη ποιότητα στις εμφανίσεις είτε αυτή έχει να κάνει με αμφίεση είτε με τις μάσκες και αυτό είναι κάτι που μας διαβεβαίωσαν πως το έχουν ήδη δρομολογήσει.Γριφολογικα ίσως είναι το πιο αδύναμο σημείο του δωματίου καθώς νιώσαμε πως οι γρίφοι ήταν απλώς διεκπαιρεωτικοι για μια έμπειρη ομάδα 20+ δωματίων.
Συνοψίζοντας,το "Witch" να είστε σίγουροι πως θα φτάσει πολύ ψηλά, περισσότερο από ότι είναι.Εχει όλα τα στοιχεία για να αγγίξει την τελειότητα, είναι ένα δωμάτιο με πολλές προοπτικές.Η αγάπη και το πάθος των παιδιών αλλά και το δωμάτιο ως στήσιμο έχει όλα τα εφόδια για να γίνει σημείο αναφοράς.
Προτεινόμενος αριθμός ατόμων:3
Δυσκολία 5/10

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το Σάββατο το "Forsaken inn" έγινε το τελευταίο καταφύγιο των "Κουμπάρων" και η τελευταία τους ελπίδα για να γλιτώσουν από την επιδρομή των Ορκς στο χωριό τους.Ενα πανδοχείο το οποίο κρύβει μυστικά τα οποία ούτε που φανταζόμασταν... Ούτε εσείς φαντάζεστε...
Το "Middlearth tales" είναι η πρώτη απόπειρα της Reality Ripples για ένα αμιγώς γριφοδωματιο και αναμφισβήτητα ικανοποιεί είτε μέσω της σκηνογραφίας είτε μέσω των γρίφων που προσφέρει όποια ομάδα αποφασίσει να το επισκεφτεί.Με πολύ έξυπνα δομημένους χώρους εντυπωσιάζει με την αυθεντικότητα του σε όλα τα σημεία και για 70 λεπτά είναι γεγονός πως αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε κάποια από τις στιγμές της Μέσης Γης και είσαι πρωταγωνιστής.Η αυθεντική μουσική υπόκρουση σε σημεία του παιχνιδιού προσδίδει ακόμη περισσότερο σε όλο αυτό και το εγχείρημα κρίνεται άκρως επιτυχημένο.
Η αλήθεια είναι πως το βασικό συστατικό ενός γριφοδωματιου είναι οι γρίφοι και κατά πόσο αυτοί είτε είναι in concept είτε είναι σωστοί και λογικοί στην υλοποίηση.Και εδώ έχουμε να κάνουμε με την έκπληξη του δωματίου.Ειτε έχει να κάνει με παρατηρητικότητα, είτε έχει να κάνει με σκέψη τόσο η ροή των γρίφων στο δωμάτιο όσο και η επίλυση τους είναι και ολοσωστοι κλιμακωτά και θα ζορισουν σε σημεία την ομάδα.Ειναι ένα δωμάτιο το οποίο έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας, χρειάζεται σίγουρα μια εμπειρία σε γριφοδωματια ώστε να το χαρείτε όπως του αξίζει και θα αποζημιωθειτε με το παραπάνω.
Εχει όλα τα συστατικά η ροή από ψάξιμο μέχρι ανατροπές που χρειάζεται να γνωρίζετε από πριν ότι δεν θα είναι "περίπατος" και σε σημεία είναι 90% βέβαιο πως θα χρειαστείτε ένα "push" από τον εξαιρετικό GM που γνωρίζει είτε πότε πρέπει να επέμβει είτε τι να πει ώστε να κατευθύνει χωρίς να χαλάει απολύτως τίποτα.
Μεγάλη έκπληξη από την εταιρεία το δωμάτιο λοιπόν, ξεπέρασε κατά πολύ αυτό το οποίο περιμέναμε να δούμε και να ζήσουμε.Στο after game μάθαμε τα πάντα από τους φιλόξενους ιδιοκτήτες και μας επιβεβαίωσαν ακόμη μια φορά πόσο ωραία και φιλόξενη εταιρία είναι!!!
Προτεινόμενος αριθμός ατόμων:3
Δυσκολία: 8(ίσως 9)/10

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

"Mary's dolls" ή αλλιώς πως στην προσπάθεια να δημιουργήσεις την τέλεια κούκλα, δημιουργείς ένα από τα πιο τέλεια events στον χώρο των escape rooms...
Πρέπει να είχαν περάσει περίπου 2 χρόνια από τη στιγμή που "Οι κουμπάροι" είχαν έρθει αντιμέτωποι με την Mary Shaw στους C9 H13 NO3 Donors .Και εκεί που πιστεύαμε ότι είχαμε ξεμπερδεψει μετά κόπων και βασάνων την πρώτη φορά,κάτι αναφορές που είχαν να κάνουν με την ίδια και τις δυνάμεις της, έκριναν αναγκαίο το να την επισκεφθούμε ξανά...
Ναι,δεν υπάρχει χωροταξικά κάτι διαφορετικό.
Ναι,δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό σκηνογραφικά.
Οι ίδιοι ακριβώς χώροι που μας έκαναν να καρδιοχτυπησουμε καλούνται και αυτή τη φορά να προσφέρουν τα μέγιστα στον τρόμο που θα ζήσει η ομάδα.Και ενώ αυτό θα ήταν κάτι το εντελώς αρνητικό σε οποιοδήποτε event , εδώ δεν ενοχλεί στο παραμικρό όποια ομάδα αποφασίσει να ξαναπάει.Και αυτό γιατί...
Όχι,ο τρόμος που αυτή τη φορά προσφέρει υπερσκελιζει όλο αυτό το οποίο φαντάζει ως μη λογικό.Τοσο σεναριακά όσο και γριφολογικα, έχουμε να κάνουμε με brand new καταστάσεις σαφέστατα πιο ώριμες,πιο to the point και πολύ πιο δεμένα όλα με όσα ζείτε.Η ροή του δωματίου είναι ξεκάθαρη και δείχνει την ομορφιά της σχετικά με ότι θα ακολουθήσει από τα πρώτα λεπτά.Ειτε με την λογική που πρέπει να κινηθείτε μέσα στο δωμάτιο, είτε με το αν είναι και σοφό κάποιες στιγμές να κινηθείτε...Τα jumbscares τόσο σε πλήθος όσο και σε ένταση ανεβασμένα στο Θεό,μια σειρά γρίφων οι οποίοι και θα ζορισουν σε 2-3 στιγμές και θα προσφέρουν την έννοια του escape room και ένα σενάριο το οποίο είναι και μελετημένο και ανατρεπτικό.Μεγαλο + το ότι οι ηθοποιοί δίνουν την ψυχή τους για να περάσει η όποια ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα.
Όλο το team εκεί γνωρίζει πως να σέβεται τις ομάδες,τι να προσφέρει και μέχρι ποιο σημείο και στα 5-6 χρόνια που ασχολούμαστε με δωμάτια δεν έχουμε ζήσει καλύτερο after game.Καποιοι άνθρωποι έχουν ένα έμφυτο χάρισμα και εκεί στους Donors φαίνεται πως υπάρχει και ευχόμαστε να μην το χάσουν ποτέ...

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Και να λοιπόν που τα βήματα μας για την αποβάθρα του Arkham στην Arkham Escape Rooms οδήγησαν τους "Κουμπάρους" σε ένα δωμάτιο το οποίο παρότι την ηλικία του ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Καθαρό γριφιδωματιο το οποίο έχει κάτι το ιδιαίτερο που δεν το έχουμε συναντήσει σε τέτοιο βαθμό αλλού.Εχει αρκετά σημεία με στενά περάσματα και χώρους και γι'αυτό είναι απαραίτητη η τριάδα max.Φορεστε ότι πιο άνετο σε ρούχο και παπούτσια και όλα θα πάνε περίφημα.
Ουσιαστικα είναι ιδανικό για δυάδα με μέτρια εμπειρία καθότι οι γρίφοι είναι μεσαίας δυσκολίας με έναν να μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Πολυ ευχάριστη ροή, παρεμβάσεις άμεσες του GM για καθοδήγηση όπου χρειάζεται και γενικότερα μια εμπειρία η οποία είναι σίγουρα αναπάντεχα κάτι παραπάνω από αυτά που ίσως θα περιμένετε.Επισης με την προσφορά 16/άτομο είναι σίγουρα vfm οπότε προτείνεται ανεπιφύλακτα!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η Αγία Γραφή αναφέρει:
"Θεέ, δοκίμασέ με, και γνώρισε την καρδιά μου. Εξέτασέ με και μάθε τους στοχασμούς μου. Και δες μήπως υπάρχει μέσα μου κάποιος δρόμος ανομίας. Και οδήγησέ με στον δρόμο τον αιώνιο." (Ψαλμός 139: 23 – 24)
Οι αμαρτίες των "Κουμπάρων" πολλές οπότε το μοναστήρι της Fear of the Dark ήταν μονόδρομος εκείνη την Κυριακή βράδυ για εξιλέωση...
Σαφέστατα το τι είναι το "Αμήν" και για το αν είναι καλό ή όχι δεν είναι κάτι το οποίο αμφισβητείται.Σχεδον 100 ομάδες το έχουν επισκεφτεί και όλες δηλώνουν 5/5.Απλως ακόμη μια επιβεβαίωση καλό είναι να γίνει γιατί όντως μέχρι στιγμής μιλάμε για το καλύτερο δωμάτιο του 2023 σε επίπεδο σκηνογραφίας,props, gameplay, μηχανισμών και γενικότερα ότι πρέπει να σου προσφέρει ένα σύγχρονο δωμάτιο τρόμου.
Το δωμάτιο εντυπωσιάζει με τις λεπτομέρειες και την πίστη αναπαράσταση του χώρου ακόμη και από έξω,με την πρώτη επαφή και βλέποντας το καταλαβαίνεις την σωστή δουλειά που έχει γίνει για να προσφέρουν μια αυθεντική εμπειρία (εξάλλου βασίζεται σε αληθινή ιστορία το δωμάτιο) καθώς επίσης και το τι μπορεί να σε περιμένει μέσα.Και πραγματικά σε κανένα σημείο του το "Αμήν" δεν απογοητεύει σε αυτό το κομμάτι.Η αίσθηση του ότι βρίσκεσαι σε μοναστήρι είτε με τις μυρωδιές από το λιβάνι, είτε από όλα τα αντικείμενα είναι διάχυτη παντού.Χωροι σωστοί, καθαροί οι οποίοι σου αποκαλύπτονται με μια πληθώρα αυτοματισμών και μηχανισμών που θα πεις "Ε όχι,δεν γίνεται" 2-3 φορές σε όλη τη διάρκεια με ένα συγκεκριμένο highlight να σας μένει αξέχαστο.Μοναδικη επισήμανση το ότι ιδανικός αριθμός και για να ζήσει η ομάδα σωστά το παιχνίδι στους χώρους και για σωστή άνεση είναι τα 3 άτομα ψιλοαυστηρα.Νομιζω με 4 ίσως κάποιο μέλος δεν τα δει όλα,δεν τα ζήσει όλα.
Στα του gameplay έχει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία θα λατρέψουν όλοι όσοι έχουν ως φετίχ τις αγκαλιές στα δωμάτια... Πέρα από το ότι οι ηθοποιοί δίνουν πόνο με τα cinematics εκεί μέσα και είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως και μέσω αυτών η υπόθεση και η όλη ιστορία είναι απολύτως κατανοητή, ξεκάθαρη,με υπόσταση και λόγο ύπαρξης έχουμε να κάνουμε με μια από τις ελάχιστες παρουσίες στον χώρο που ζει κάθε δευτερόλεπτο το δωμάτιο μαζί με την ομάδα.Τα jumbscares άφθονα,οι εμφανίσεις της σατανικά μελετημένες, νομίζεις πως είναι πίσω σου ΣΥΝΕΧΩΣ,η κινησιολογία της και η όλη παρουσία της εκεί είναι για μένα ο πυρήνας του δωματίου. (συγγνώμη πάτερ,κι εσύ μια χαρά είσαι αλλά... καταλαβαίνεις...😛). Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα ηχητικά θέματα,τους μεσαίους σε δυσκολία γρίφους και το gameplay που είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο ώστε να είστε συνεχώς στη τσίτα για το τι γίνεται μετά είναι που κάνουν το σύνολο αυτό άρτιο.
Τι άλλο μένει να πούμε...;Α ναι...
Χωρίς τον Ιησού, οι συνέπειες της αμαρτίας μας είναι ο θάνατος. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Επειδή ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας." (Επιστολή Προς Ρωμαίους 6: 23)
Και μέσα στο μοναστήρι,ο Ιησούς μας τελείωσε...

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να πούμε το "Ναι" στην Art of Escape ώστε να την βοηθήσουμε να ανακαλύψει τι συμβαίνει στην κατασκήνωση της και ποια είναι αυτά τα περίεργα πράματα που συμβαίνουν ώστε μέχρι και ο scooby doo καινή ομάδα του τα βρήκαν σκούρα...
Ένα εξαιρετικό γριφοδωμάτιο το οποίο βρίθει σε υπερθετικό βαθμό από ότι πιο σύγχρονο σε αυτοματισμούς και αίσθηση φρεσκάδας στο σύνολο του.Οι μεταβάσεις από τον ένα χώρο στον όλο,τα σκηνικά,το μέγεθος για γριφοδωμάτιο,το θέμα, οι ίδιοι οι γρίφοι και άλλα πολλά δεν αφήνουν περιθώρια ώστε να σκαρφαλώσει για το είδος του σε υψηλές θέσεις προτιμήσεων σε σχεση με τον ανταγωνισμό.
Χωρίς ίχνος λουκέτου ακόμη μια φορά σε αυτή την εταιρία αλλά βασισμένο εξ ολοκλήρου σε γρίφους μέτριους προς δύσκολους οι οποίοι πηγαίνουν με ιδιαίτερο τρόπο όλη την ροή της ιστορίας όλο και πιο πέρα ξαφνιάζει συνεχώς με τις αρετές του τις οποίες παρουσιάζει σταδιακά.
Και αυτές οι αρετές είναι η όλη ουσία του δωματίου και έχουν να κάνουν από τον ευφάνταστο τρόπο βοήθειας μέχρι τα περάσματα και από τα σκηνικά μέχρι και την εξέλιξη και αλληλεπίδραση της όλης ιστορίας.Η ψευδαίσθηση πως συμμετέχεις για 2 ώρες σε ένα επεισόδιο του συγκεκριμένου cartoon είναι τόσο έντονη που σε παρασύρει με εκστασιασμενους ρυθμούς στη ροή της.
Ναι,παραδέχομαι πως είμαι αρκετά ενθουσιασμένος και μπορεί οι λέξεις που χρησιμοποιώ να ακούγονται υπερβολικές αλλά οφείλω να γράψω την δική μου αλήθεια σχετικά με αυτό που αποκόμισα.Και είχαμε πολύ καιρό και να ζήσουμε τόσο έντονα σε γριφοδωμάτιο το οποίο απαιτεί από την ομάδα μια καλή συνεργασία και έτσι την "δένει" ακόμη περισσότερο και να θαυμάσουμε τόσο όμορφη δουλειά σε ότι έχει να κάνει με σκηνογραφια, μεταβάσεις χώρων και φρεσκάδα.Αναμφισβητητα μια έκπληξη την οποία δεν την περιμέναμε.Πολλα μπράβο για την όλη δουλειά που έχει γίνει εκεί μέσα!!!

Escaped

Response from: Art of Escape Kallithea
Τι να πρωτοσχολιάσουμε στο σχόλιο! :)
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια!! 🥰💯♥️

5.0 Excellent
Aug - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Χάσαμε τα ίχνη του πράκτορα.Στοπ.
Πρέπει επειγόντως να βρείτε και τον ίδιο και το τι στοιχεία άφησε.Στοπ.
Μπαίνετε στη βάση του εχθρού "Κουμπάροι" και έχετε 70 λεπτά για να κάνετε οτιδήποτε.Στοπ.
Καλή τύχη.ΣΤΟΠ.
Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω για το "Band of spies" της ClueWars Athens , ειλικρινά.Αρχικά εκπλήσσει η λεπτομέρεια σε όλα του,οι αυτοματισμοί του και το όλο στήσιμο για δωμάτιο που μετράει τόσα χρόνια.Χωρις να προσπαθεί να εντυπωσιάσει για τίποτα καταφέρνει να γίνεται μια ξεχωριστή εμπειρία όπως λίγα της κατηγορίας του γιατί σου προσφέρει ποιότητα σε όλα.Σε επίπεδο γρίφων,ιστορίας,tasks... Ένα χορταστικό δωμάτιο το οποίο αποτελεί σίγουρα πρόκληση για όσους δεν λάβουν σοβαρά υπόψη τους (όπως εμείς) την προτροπή της εταιρείας πως προτείνεται για 4 έως 6 άτομα.
Με μια αρχική εντύπωση που "ξεγελάει" όταν μπαίνεις καθότι φωτεινοτατο παντού ως δωμάτιο σου δίνει την εντύπωση πως και 3 άτομα "το χουν"...Αμ δε... Φτυσαμε αίμα με ότι ευφάνταστο υπάρχει εκεί μέσα είτε ειχε να κάνει με γρίφους είτε με ψάξιμο που ότι συναντήσαμε ήταν όλα μελετημένα και in concept φυσικά.Οι παρεμβάσεις του GM ήταν απαραίτητες και καίριες από ένα σημείο και μετά που καταλαβαίνεις ότι το δωμάτιο δεν θα σου χαριστεί εύκολα.
Εξαιρετική υποδοχή φυσικά, αγαπημένη εταιρία, παίξαμε και το "Hannibal Deditus" που μας είχε μείνει για να κλείσουμε τον κύκλο των επισκέψεων μας εκεί το οποίο μας αποζημίωσε και με το παραπάνω και για το οποίο θα επανέλθουμε για αυτό και αποχωρησαμε.
Με όπλα την εμπειρία και την καλή συνεργασία το "Band of spies" είναι ένα δωμάτιο το οποίο υπόσχεται με ότι έχει εκεί μέσα να τεσταρει τις αντοχές σας στους γρίφους και την χημεία της ομάδας.Μην πάρετε αψηφιστα το 4-6 άτομα σε καμία περίπτωση!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το hangover της προηγούμενης βραδιάς δεν βοήθησε και πολύ τους "Κουμπάρους" ώστε να καταλάβουμε πως και γιατί βρέθηκε στα χέρια μας αυτή η μυστηριώδης πρόσκληση η οποία μας οδήγησε στην πόρτα του "Archon's bar" της The Rubicon - Escape Rooms, Board Games ...
Πρόκειται για ένα γριφοδωμάτιο στο οποίο το οτιδήποτε από την αρχή μέχρι το τέλος έχει την σημασία του αφού το μεγάλο του ατού είναι η πρωτότυπη ιστορία του έτσι όπως εξελίσσεται δωμάτιο με δωμάτιο και σας ιντριγκάρει να συνεχίσετε με αγωνία ώστε να δείτε την εξέλιξη.
Οι γρίφοι του θέλουν σίγουρα μια εμπειρία, παρατηρητικότητα και συνεργασία σε σημεία που χρειάζεται.Ειναι ιδανικό για τριάδα με μια σχετική εμπειρία και challenge για δυάδα.
Πολύ σημαντικό το ότι παρότι γριφοδωμάτιο δεν κουράζει πουθενά και συνεχώς με ότι ανακαλύπτετε σας ωθεί να συνεχίσετε με ένταση ώστε να δείτε που θα σας πάει όλο αυτό που γίνεται εκεί μέσα.Με σωστές και άμεσες καθοδηγήσεις από τον GM όποτε και αν χρειαστείτε δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα θέμα ωστενα οδηγηθειτε στη λύση του όλου μυστηρίου.
Σίγουρα το "Archon's bar" είναι από τις πιο δυνατές και καλές επιλογές αυτή τη στιγμή σε γριφοδωμάτιο κι αυτό όχι μόνο γιατί διαθέτει έξυπνους και in concept γρίφους.Διαθετει μια ιστορία η οποία στο τέλος σου δίνει να καταλάβεις πως ότι γίνεται και ότι βλέπεις εκεί μέσα έχουν τη σημασία τους και είναι άριστα μελετημένα.

Escaped
4.2 Very Good
Jun - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

5.0

Στην καμπίνα του καπετάνιου ενός ακυβέρνητου πλοίου βρέθηκαν ξαφνικά "Οι κουμπάροι" και όπως καταλαβαίνετε όλα έπρεπε να γίνουν πολύ γρήγορα, γιατί είχαμε 1 μόλις ώρα στη διάθεση μας πριν έρθει το λιμενικό για την έρευνα του.
Μοναδικό παράπονο το οποίο ειλικρινά ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν ζήσαμε το δωμάτιο όπως έπρεπε ήταν η απουσία οποιουδήποτε είδους δροσιάς στον όλο χώρο.Ηταν μια ώρα το δωμάτιο και τα 50 λεπτά λύναμε και κάναμε παράλληλα αέρα με οποιοδήποτε φύλλο βρίσκαμε στον χώρο.Τουλαχιστον ένας ανεμιστήρας να διευκολύνει την κατάσταση όταν με 30 βαθμούς κλειδωνεσαι σε έναν χώρο για ψυχαγωγία.
Στα του δωματίου τώρα να μην ξεγελάσει κάποιον το "kids friendly" στην περιγραφή της κράτησης.Εχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο το οποίο έχει γρίφους μεσαίας δυσκολίας, όλους φυσικά in concept.Συνεργασια και ψάξιμο απαραίτητοι σύμμαχοι σε έναν χώρο όμορφο σκηνογραφικά και σε μια εταιρεία η οποία εξακολουθεί να παραμένει φιλική τόσο στην υποδοχή όπως επίσης και στο after game.Συστηνεται οπωσδήποτε για εισαγωγή σε γριφοδωμάτια καθώς και για έμπειρες δυάδες.

Escaped

Response from: Maze Games Argyroupolis
Σας ευχαριστούμε για την αξιολόγηση και ζητάμε συγνώμη για την ακατάλληλη θερμοκρασία. Υπάρχει πρόβλεψη για αερισμό του χώρου, δυστυχώς δεν υπήρξε η κατάλληλη μέριμνα ώστε να τεθεί σε χρήση. Το λάθος εξ ολοκλήρου δικό μας, το δίκιο δικό σας όλο.

5.0 Excellent
Jun - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Για άλλη μια φορά χθες τουλάχιστον στα δικά μου μάτια αποδείχθηκε πως δυστυχώς για να "ακουστείς" και για να κάνεις αίσθηση με μια νέα δημιουργία δεν αρκεί να έχεις φτιάξει ένα γαμάτο escape room το οποίο με το gameplay του και με το acting του ρίχνει φαπες σε πολλά από όσα "ακούγονται" διαρκώς ως κορυφαία με το καλημέρα τους.
Αν δεν έχεις δημόσιες σχέσεις,αν δεν μπαίνεις στις ομάδες να το διαφημίζεις,να χαριεντιζεσαι και να κάνεις χαχα και καρδούλες δεν πρόκειται να αναγνωριστεί η δουλειά σου και να φιγουραρεις μαζί με άλλα δωμάτια και αυτό δεν το αναφέρω απόλυτα ως κάτι αρνητικό γιατί ανήκει στα πλαίσια της διαφήμισης και του γενικότερου "marketing".
Η χθεσινή επίσκεψη των "Κουμπάρων" στο "Deadly production" της Human Trap Escape Rooms ήταν μια απρόσμενη έκπληξη και μας έκανε να απορούμε το πως και αυτή η δωματιαρα δεν ακούγεται.
Τρόμος στο Θεό,acting και κινησιολογία τόσο ψαρωτικα και συγχρονισμένα σε συνδυασμό με εξαιρετική και απολύτως εύστοχη μουσική και ηχητικά και με γρίφους οι οποίοι ξεφεύγουν από τους απλούς που συναντάμε στα περισσότερα τρομοδωμάτια.Με σταδιακή κορύφωση σε παίρνει από την αρχή από το χέρι και σε οδηγεί βήμα βήμα σε όλο το μονοπάτι της ιστορίας η οποία είναι γεμάτη αδρεναλίνη και jumbscares σε ένα δωμάτιο που είναι τόσο έξυπνα δομημένο που φαίνεται τεράστιο.Τετοια jumbscares τα έχουμε φάει ελάχιστες φορές σε δωμάτια, είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά δωμάτια τα οποία αντιπροσωπεύουν αυτον τον όρο.
Ιδανικός αριθμός για να βιώσετε όλη αυτή την εμπειρία είναι τα 3 άτομα και όσοι είναι τολμηροί και πάνε 2αδα πραγματικά...θα χρειαστούν γερή δόση τόλμης και θάρρους.
Το Oscar μπορεί να μην το πήραμε αλλά σίγουρα το απομενουμε στο "The deadly production" εμείς με όλη μας την καρδιά!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα Halloween διαφορετικό από τα συνηθισμένα έζησαν "Οι κουμπάροι" όταν πήγαν να πάρουν την φίλη τους Tara από τη δουλειά της.Η Tara δουλεύει σε super market...Όχι σε ένα συνηθισμένο, αλλά σε αυτό της Blind Alley- Live Acting Horror Room .Ε;Δεν έχει super market η εταιρεία;Για πηγαίνετε μια βόλτα και ελάτε να μας πείτε μετά...
Η αλήθεια είναι πως το δωμάτιο από την αρχή κερδίζει πόντους εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του ότι παίζετε σε ένα κανονικό super market καθόλη τη διάρκεια.Και δεν εννοούμε μόνο στους διαδρόμους που ως πελάτες βρισκόμαστε κάθε φορά.Ολοι οι χώροι που έχει ένα τέτοιο κατάστημα είναι πλήρως προσβάσιμοι σταδιακά χωρίς περιορισμούς.Βεβαια εκεί μέσα δεν πάτε ούτε για ψώνια ούτε για περιήγηση αλλά για να αναζητήσετε την φίλη σας.
Το δωμάτιο όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι εμπνευσμένο από τη γνωστή σειρά ταινιών τρόμου με τον εφιαλτικό κλόουν και αν απλώς σκιαζεστε με τις ταινίες θα πάθετε ταρακουλο όταν δείτε την πίστη μεταφορά του στο δωμάτιο.Το οποίο δωμάτιο χαρακτηρίζεται από την παρουσία του με έντονα στοιχεία τρόμου και σε κάποιες στιγμές -αρκετες και αυτές- survival.Μια παρουσία που εκτός από τις εμφανίσεις του με σκοπό το jumbscare χαρακτηρίζεται από έντονη κινησιολογία και στιγμές κινηματογραφικές που οι ηθοποιοί εκτελούν άψογα.Θα σταθώ στο κινηματογραφικό του φινάλε το οποίο είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε δωμάτιο τρόμου.
Οι γρίφοι όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους δωμάτια έρχονται σε δεύτερη μοίρα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν ή δεν είναι in concept.Απλοι στη σκέψη τους με το κλίμα που επικρατεί,δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα καμία ομάδα η οποία έχει πάνω από 15-20 δωμάτια στο ενεργητικό της.Το όλο gameplay στηρίζεται στην ατμόσφαιρα του χώρου με τα ηχητικά και τον φωτισμό να λειτουργούν άψογα και ειδικά στο ηχητικό κομμάτι όλα όσα ακούγονται είναι εξαιρετικά επιτυχημένα και ενώ είστε μόνοι σας σε κάποιες φάσεις νομίζετε πως βρίσκεται πίσω σας ή δίπλα σας η όποια παρουσία.
Εξαιρετικό το after game με συζήτηση για το δωμάτιο, ωραία ατμόσφαιρα με τα παιδιά να μας λύσουν τυχόν απορίες και να μάθουν τη γνώμη μας για το δωμάτιο.
Το "Terrified market" είναι αυτό το οποίο περιμένει κανείς όταν κλείνει δωμάτιο με τέτοιο θέμα.Εκπληρωνει τον σκοπό του με επιτυχία δίνοντας στην ομάδα ότι ακριβώς υπόσχεται.Τρομο, αγωνία, τρέξιμο με ένα gameplay το οποίο έχει τέτοια δομή που ειλικρινά δεν υπάρχει περίπτωση κανένας να την γλιτώσει από τον κλόουν όπως και να κινηθεί εκεί μέσα...

Escaped
4.5 Excellent
May - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν άλλη μια συνηθισμένη ημέρα στο εργαστήριο της Ludus Tempus Interactive Escape Rooms όταν ένας ιός ξέσπασε και έπρεπε η ομάδα να βρει τρόπο να βγει έξω πριν είναι πολύ αργά.
Το "The lab lockdown" είναι ένα γριφοδωμάτιο το οποίο χαρακτηρίζεται από γρίφους και λογική τα οποία είναι ιδανικά για εισαγωγή σε παίκτες οι οποίοι θέλουν να μπουν στην φιλοσοφία ενός escape room.Με απλούς in concept γρίφους καθόλη την διάρκεια του και με σκηνογραφία και μηχανισμούς απλούς οι οποίοι δεν έχουν στόχο να εντυπωσιάσουν προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα είτε από τρομοδωμάτια είτε από απαιτητικά δωμάτια Εξαιρετικά ιδανικό για παιδιά στην ομάδα όπως και προτείνεται εξάλλου.
Η φιλοξενία της εταιρείας είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να ζητήσει μια ομάδα αφού όλα εξηγούνται λεπτομερώς και υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα η οποία δίνει πολλά συν στην εταιρεία και στην εικόνα της.

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αυτό το οποίο θα ακολουθούσε ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή κι όμως "Οι κουμπάροι" αφού βρεθήκαμε έξω από την οικία της και είχαμε όλο τον χρόνο να φύγουμε πριν μας ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της,δεν το κάναμε.Και ευτυχώς, γιατί αυτό που ακολούθησε ήταν μια απόδραση που όμοια της είχαμε πολύ καιρό να ζήσουμε...
Το "Bride in black" λοιπόν είναι το νέο δωμάτιο της VANSA Escape Room 2 και βασίζεται στο σύμπαν του Insidious.Αυτό το οποίο πρέπει να αναφερθεί πρώτα από όλα είναι πως δεν θυμίζει σε τίποτα (μα σε τίποτα) το αρχικό Insidious το οποίο υπήρχε.Ριζικη ανανέωση των χώρων, άλλη διαρρύθμιση, εντελώς διαφορετικός όλος ο χώρος.Πολλα μπράβο για την όλη δουλειά ώστε να παρουσιαστεί ένα εντελώς νέο δωμάτιο σε ένα ήδη υπάρχον escape room.Ολα φωνάζουν στον υπερθετικό βαθμό σε σχέση με πρίν.Πιο μεγάλο,πιο τρομακτικό,πιο σφιχτοδεμένο σε gameplay,πιο κινηματογραφικό κάνουν το "Bride in black" ένα δωμάτιο το οποίο θα ξαφνιάσει ιδιαίτερα ευχάριστα όλους όσους θέλουν στενές σχέσεις με την ομάδα τους.
Γριφολογικα δεν θα συναντήσετε ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς όλα κινούνται στα γνώριμα μονοπάτια τα οποία τα δωμάτια τρόμου βάζουν τους παίκτες.Λιγη συνεργασία, λίγη παρατηρητικότητα, λίγο να κοιτάς δεξιά και αριστερά καθώς ανοίγεις το λουκέτο...Α ναι... Είναι κι αυτό...ΤΟ ACTING!!!
Το όλο παιχνίδι και εξαιτίας της ιστορίας αλλά και του στησίματος γενικότερα μέσα σε αυτές σχεδόν τις δύο ώρες πιστεύω πως είναι από τα πιο δυνατά εκεί έξω αυτή τη στιγμή.Και αυτό δεν έχει να κάνει με τα jumbscares τα οποία ναι, υπάρχουν είναι πολλά και απρόσμενα και να τα περιμένετε ΟΛΟΙ όπως κι αν κινείστε στην ομάδα σας.Τετοιο συγχρονισμό ηθοποιίας με τον φωτισμό και με τα ηχητικά φαίνεται πως έχει δουλευτεί πολύ και είναι σε σημείο άριστο.Ηταν η μοναδική αμφιβολία που είχαμε ως ομάδα γιατί είναι δωμάτιο σχετικά καινούριο και θέλουμε πάντα να πηγαίνουμε μετά από καιρό όταν οι ηθοποιοί βρούνε τους ρυθμούς τους που είναι και λογικό.Ε εδώ ήταν ένα αριστούργημα και ειδικά στα cinematics τα οποία είναι και αρκετά και για γερά νεύρα.Δεν μπορούμε να βρούμε το οτιδήποτε αρνητικό στο acting παρά μόνο να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά για το εκρηκτικό αποτέλεσμα.
Η αναφορά στο after game μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να δώσει σε αυτή τη κριτική γιατί εκεί καταλάβαμε πως όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω μόνο τυχαία δεν είναι.Φιλοξενοι άνθρωποι με ερωτήσεις και συζήτηση σχετικά με το τι μας άρεσε,τι όχι,τι μπορεί να βελτιωθεί που μόνο στόχο έχει ότι ειπώθηκε στο να γίνει το δωμάτιο ακόμη καλύτερο.Το μοναδικό το οποίο ως ομάδα θα θέλαμε και αναφέρθηκε είναι η ύπαρξη κάποιων αναφορών διάσπαρτα για μια έξτρα πληροφορία (κάτι έπρεπε να βρούμε κι εμείς μέσα σε όλα αυτά...😂😂😂)όμως όλα λειτουργούν εξίσου όμορφα μέσω των cinematics.
Η ψυχή της Elise στην σφραγισμένη οικία Crane δεν πρέπει να βρίσκεται εγκλωβισμένη εκεί... Τουλάχιστον όχι μόνη της... Σκοπός είναι να της δώσετε λύτρωση.Το αν τελικά θα της δώσετε παρέα αντί για λύτρωση είναι κάτι που κανείς δεν ξέρει.Εξαλλου το ταξίδι σε αυτή την οικία έχει σημασία...

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν θυμάμαι πότε ξανά "Οι κουμπάροι" να είχαμε βρεθεί σε παρόμοια θέση στο παρελθόν...Και όλα αυτά εξαιτίας ενός πίνακα της Dark Sense Escape Rooms τον οποίο από την ημέρα που τον είδαμε δεν μπορέσαμε να κλείσουμε μάτι.Ετσι λοιπόν πήγαμε εκεί,να δούμε τι συμβαίνει...
Το "The painting" είναι μια ακόμη προσθήκη escape room στον χώρο η οποία κόντρα στον "κανόνα" απευθύνεται σε άτομα και ομάδες που θέλουν να χορτάσουν ένα 2ωρο γεμάτο ιστορία και γρίφους με αρκετή σκέψη, παρατηρητικότητα και συνεργασία.
Μια ιστορία η οποία έχει την βάση της σε αληθινά γεγονότα και ξεδιπλώνεται καλλιτεχνικά μπροστά σας βήμα βήμα εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της πλοκής του δωματίου και είναι άκρως μελετημένη ως προς τον τρόπο που σας παρουσιάζεται.Με σκηνικά τα οποία είναι σε κάθε δωμάτιο in concept το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα περάσει τίποτα απαρατήρητο από όσα εκεί μέσα θα δείτε.
Σε επίπεδο γρίφων πρόκειται σίγουρα για ένα δωμάτιο το οποίο απευθύνεται σε σχετικά έμπειρες ομάδες καθώς όλοι του οι γρίφοι έχουν ένα επίπεδο μεσαίας δυσκολίας και πάνω και σίγουρα ένα challenge για δυάδα αν αποφασίσετε να πάτε.Στους χώρους του και στο όλο σύνολο θα συναντήσετε γρίφους συνεργασίας, παρατηρητικότητας και σε 2-3 περιπτώσεις χρειάζεται μια σκέψη κάπως πιο πολύπλοκη ώστε να βρεθεί η πολυπόθητη λύση.Λυσεις χωρίς να δίνονται στο πιάτο και με άνεση να σκεφτείς πριν από κάθε βοήθεια.Αυτο ήταν πολύ σημαντικό.
Τόσο από πρίν αλλά και μετά το τέλος του δωματίου καταλαβαίνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετική εταιρία σε αντιμετώπιση και φιλοξενία.Ερωτησεις για το πώς μας φάνηκε το δωμάτιο,τι μας άρεσε,τι όχι και εκεί καταλαβαίνει κανείς το τι δουλειά έχει πέσει ειδικά για την απόδοση της ιστορίας.
Σε περίπτωση που αποφασίσετε να ψάξετε κι εσείς για αυτό το πίνακα το μοναδικό το οποίο θα πρέπει να γνωρίζετε αν το κάνετε, είναι πως η επίσκεψη στο "The painting" στη συνέχεια θα είναι μονόδρομος...Και ευτυχώς όχι δυστυχώς αλλά ευτυχώς ώστε να ζήσετε 2 ώρες γριφολογικής δοκιμασίας ώστε να απαλλαγείτε...
(Προτεινόμενος αριθμός ατόμων: 3 )

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεύτερη επίσκεψη στο "Why" και δεν έχω αλλάξει άποψη για το παραμικρό σε σχέση με την πρώτη φορά.
Ένα δωμάτιο το οποίο απευθύνεται σε άτομα και ομάδες έτοιμα και έτοιμες να ζήσουν μια εμπειρία 2 ωρών που είναι αυτό ακριβώς που λέει το δωμάτιο.κινηματογραφικο δράμα.
Υπάρχουν σαφέστατα όλα τα στοιχεία ενός escape room σαφώς αλλά λίγη σημασία έχει μπροστά σε αυτό που θα βιώσετε για 2 ώρες...

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το μυστήριο του γείτονα της Νέας Ιωνίας ήταν κάτι το οποίο "Οι κουμπάροι" δεν θα μπορούσαν να το αφήσουν για πολύ καιρό ανεξιχνίαστο.Σαββατο βράδυ λοιπόν αποφασίσαμε να μπούμε στο σπίτι του κουκλοποιού στη Lock Down Escape Rooms Greece και να δώσουμε ένα τέλος σε όλο αυτό.
Αρχικά να αναφερθεί πως πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στη συνεργασία και στην όλη διάθεση της ομάδας.Αυτο γίνεται άμεσα αντιληπτό από την όλη προσέγγιση η οποία σας βάζει ήδη στο κλίμα πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι.Ομαδες οι οποίες καταλαβαίνουν και ζούν την έννοια ενός escape room είναι δεδομένο πως θα ζήσουν μια εμπειρία η οποία ακροβατεί ανάμεσα σε αγωνία, ένταση και ένα μυστήριο το οποίο σταδιακά ξεδιπλώνεται από το κάθε στοιχείο που βρίσκετε.
Το όλο gameplay είναι καθόλα κινηματογραφικό σε όλη τη διάρκεια του δωματίου.Απο τον τρόπο που κάνετε τη διάρρηξη μέχρι και τα τελευταία λεπτά η αίσθηση ότι παίζεται σε ταινία είναι παρούσα.Μεγαλο ρόλο παίζει και το όλο στήσιμο/περιβάλλον αφού πρόκειται για αληθινή οικία και σκηνογραφικά η αληθοφάνεια όπως και τα διάφορα props ανεβάζουν το αίσθημα της όλης αληθοφάνειας.Με γρίφους οι οποίοι είναι απολύτως in concept και μεσαίας δυσκολίας δεν κάνει κοιλιά πουθενά το δωμάτιο.Εξαλλου έχετε τη βοήθεια όποτε τη χρειαστείτε η οποία είναι και άμεση αλλά και όσο πρέπει ώστε να σας κατευθύνει εκεί που πρέπει.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο όλο acting του δωματίου καθώς είναι από τα λίγα δωμάτια που ο ηθοποιός δεν υπάρχει μόνο για να κάνει την παρουσία του για 3 δευτερόλεπτα και να φεύγει.Ειναι αναμφισβήτητα η ψυχή του δωματίου.Οτι γίνεται,ότι κάνετε,ότι ανακαλύπτετε γυρίζουν σταθερά και θριαμβευτικά γύρω από αυτόν και γίνεται ξεκάθαρο πως το όλο παιχνίδι μεταξύ της ομάδας και αυτουνου θα εξελιχθεί με τρόπο απρόβλεπτο ειδικά από τη μέση του δωματίου και μετά.Αψογη παρουσία σε όλα αυτά που κάνει εκεί μέσα.Απο acting, κινήσεις, ατάκες... Όλα λειτουργούν καλοκουρδισμένα και με το ρυθμο που πρέπει.
Το "Puppeteer" μην το συνδέσετε με ένα δωμάτιο στο οποίο θα πάτε απλώς για να τρομάξετε.Προσφέρει όλα όσα πρέπει ώστε να κρατάει τις ισορροπίες σε αγωνία, τρόμο, μυστήριο και ένταση.Αναμφισβήτητα μια εμπειρία με αρχή μέση και τέλος που πρέπει να ζήσει μια ομάδα η οποία ζει κάθε λεπτό ότι της πρόσφερε ένα escape room.
(Ιδανικός αριθμός ατόμων : 3)

Escaped
5.0 Excellent
Mar - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Είχε περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που " Οι κουμπάροι " είχαμε απευθυνθεί στο ίδρυμα της Spookey Escape rooms και επιτέλους το αίτημα μας για να αποκτήσουμε το παιδί που πάντα θέλαμε έγινε αποδεκτό.Ακουλουθουν τα βήματα που πρέπει να κάνετε κι εσείς ώστε να αποκτήσετε το δικό σας...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΉΣΕΤΕ.ΜΗΝ ΧΤΥΠΉΣΕΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΊΟΥ,ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ...
Το "Orfanato" όπως ήδη όλοι ξέρετε είναι το νέο δωμάτιο τρόμου το οποίο βάζει την ομάδα σε μια διαδικασία από την αρχή μέχρι το... πολύ τέλος η οποία χρειάζεται γερά νεύρα, θάρρος και συνεργασία
Με έναν πολύ έξυπνα διαμορφωμένο χώρο ο οποίος εντυπωσιάζει τόσο σκηνογραφικά -πιστη αναπαράσταση ορφανοτροφείου από έπιπλα μέχρι και τοίχους, πόρτες κτλ - όσο και χωροταξικά - άνετο και γεμάτο με έξυπνες προσθήκες είτε έχουν να κάνουν με εμφανίσεις, είτε με jumbscares, είτε με cinematics - είναι σίγουρο πως μεταξύ άλλων η εταιρία έχει ποντάρει τα μέγιστα στο κομμάτι αυθεντικότητας και κατασκευής.
Εκεί όμως που ποντάρει το δωμάτιο και θα παρασύρει την κάθε ομάδα σε αυτό είναι ξεκάθαρα η πλοκή και ο τρόπος του gameplay καθόλη τη διάρκεια και αυτό γιατί εκτός του ότι υπάρχει ξεκάθαρη ιστορία και σκοπός σε όλα αυτά που γίνονται από εσάς προκειμένου να ξεφύγετε από εκεί μέσα, όλα γίνονται με τέτοια ροή η οποία έχει λόγο ύπαρξης.Ειχαμε πολύ καιρό ως ομάδα να περάσουμε και να ζήσουμε τόσο έντονα σε ένα δωμάτιο τρόμου με χαρακτήρα σε κάθε ύπαρξη εκεί μέσα και ουσία στο γιατί κάνει ότι κάνει.Το επίπεδο acting είναι εξαιρετικό,ο τρόμος είτε με φυσική παρουσία είτε χωρίς είναι εκτός από άριστος και συνεχόμενος εξαιτίας της όλης κατάστασης και όλα είναι τόσο αρμονικά δεμένα για να προσφέρουν ότι ακριβώς περιμένετε από το είδος με ηχητικά τα οποία είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι.
Μετά το πέρας του δωματίου καταλάβαμε πάρα πολύ καλά γιατί περάσαμε τόσο ωραία.Η αγάπη των παιδιών για αυτή τη νέα δημιουργία και ο τρόπος που εξηγούσαν τυχόν απορίες μας και η όλη εξαιρετική φιλοξενία τους είναι σημάδια μονόδρομου για επιτυχία.Οταν υπάρχει τέτοια αγάπη σε αυτό που κάνεις δεν είναι δυνατόν αυτό να μην πετύχει.
Το " Orfanato " ήρθε και σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι. Ή μήπως το " Orfanato " ήρθε για να δώσει την ευκαιρία στο κάθε παιδάκι να αποκτήσει τους δικούς του γονείς;Όπως και να έχει,μια από τις δυο πλευρές θα δοκιμαστεί σκληρά μέχρι να υλοποιηθεί η πράξη υιοθεσίας...

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Είχε περάσει αρκετός καιρός από την στιγμή που "Οι κουμπάροι" ξεκινήσαμε τις έρευνες για κάποιες φήμες που ακούγονταν σχετικά με το ελιξίριο της ζωής και ότι αυτό βρίσκεται κάπου στην περιοχή της Καλλιθέας.Υπηρχαν βάση τελικά σε αυτές γιατί όντως το βρήκαμε καλά κρυμμένο στην Brain On Escape Rooms ...
Το " Elixir of Life " είναι το δεύτερο δωμάτιο της εταιρίας λοιπόν μετά το " Outcast" και εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γριφοδωμάτιο το οποίο είναι φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι και συστήνεται για όλες τις ομάδες αρχάριες και μη.Και αυτό συμβαίνει γιατί έχει γρίφους οι οποίοι δεν χρειάζονται τίποτα περίπλοκο ως σκέψη ή εκτέλεση και είναι κάτι που το κάνει ιδανικό ακόμη και για εισαγωγή άπειρης ομάδας σε δωμάτιο.Σιγουρα όποιοι θέλουν να δυσκολευτουν καλό θα ήταν να πάνε 2αδα πάντως.Με γρίφους εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας ολοκληρώνοντας το δωμάτιο ίσως να θέλαμε την προσθήκη άλλων 2 γρίφων στους 2 τελευταίους χώρους ως τριάδα που ήμασταν.
Σκηνογραφικά όλο το δωμάτιο έχει ταυτότητα σε κάθε χώρο με ωραία σκηνικά, ωραία περάσματα και χωρίς τίποτα να φαίνεται παράταιρο.Η αξιοποίηση του όλου χώρου είναι τέλεια τόσο σε άνεση όσο και σε διακόσμηση.Να αναφέρουμε εδώ πως είναι ένα από τα πιο καθαρά δωμάτια που έχουμε επισκεφτεί και αυτό δείχνει την αγάπη και την ποιότητα της εταιρίας για το αντικείμενο αφού και στο " Outcast " ισχύει το ίδιο.Οποτε μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Το " Elixir of Life " είναι ένα τιμιότατο γριφοδωμάτιο το οποίο με την απλότητα του στους γρίφους και την ομορφιά του στην σκηνογραφία προσφέρει μια ευκαιρία σε όλους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των er και γενικότερα όσοι το επισκεφτούν να περάσουν όμορφα.

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο χρόνος περνούσε ολοένα και πιο γρήγορα για τους "Κουμπάρους"... Έπρεπε πάση θυσία να βρεθούν και να συνδυαστούν όλα τα στοιχεία στην αποθήκη του Providence στην Illusion rooms και να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του περιβόητου Zodiac,πριν ο φάκελος κλείσει οριστικά...
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό σε ένα γριφοδωμάτιο από το να έχει στοιχεία τα οποία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα με μια ροή έξυπνων γρίφων μεσαίας δυσκολίας όλων των ειδών που να απαιτούν συνεργασία, γρήγορη σκέψη και παρατηρητικότητα.Ολα αυτά υπάρχουν στο Zodiac και με το παραπάνω.
Σε έναν χώρο ο οποίος έχει αξιοποιηθεί πανέξυπνα σε κάθε τετραγωνικό του θα ζήσετε την σταδιακή εξιχνίαση της υπόθεσης σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι αυτό ακριβώς στο οποίο η ίδια η υπόθεση σας βάζει.Μια αποθήκη η οποία κρύβει από μυστικά περάσματα μέχρι έξυπνους μηχανισμούς και γρίφους όλους in concept να περιμένουν να τα ανακαλύψετε ώστε βήμα βήμα να φτάσετε στο τέλος της αποστολής.
Με λιτά αλλά ας απολύτως ταιριαστά σκηνικά τα οποία παίζουν το ρόλο τούς τόσο στην επίλυση γρίφων όσο και στην όλη ατμόσφαιρα,τον στόχο τους τον πετυχαίνουν για ένα γριφοδωμάτιο τέτοιους είδους.Οι επεμβάσεις του GM καίριες και χωρίς να δίνει το οτιδήποτε "στο πιάτο", είναι σίγουρο πως η κάθε ομάδα θα το εκτιμήσει στην όλη εμπειρία.
Το "Zodiac" είναι από τις περιπτώσεις γριφοδωματίων που χτίζει σταδιακά τόσο την ατμόσφαιρα του όσο και την αγωνία για την έκβαση της όλης ιστορίας.Σιγουρα μια από τις περιπτώσεις που μιλάμε ξεκάθαρα για VFM αφού έχει μέσα σε 90 λεπτά πληθώρα γρίφων, μηχανισμών και μια υπόθεση η οποία σε κάνει μέρος της καθόλη την διάρκεια.

Escaped
4.3 Very Good
Jan - 2023

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια διανυκτέρευση διαφορετική περίμενε τους "Κουμπάρους" στο Hotel Cortez και αυτό σίγουρα δεν οφειλόταν στις τιμές των καταλυμάτων που κλείσαμε...
Ήταν η 2η φορά που πήγαμε στο ξενοδοχείο.Η πρώτη ήταν σχεδόν στις αρχές του και είχαμε περάσει αρκετά καλά.Εχει όλα τα συστατικά ενός δωματίου θρίλερ/δράσης με τους ηθοποιούς να τα δίνουν όλα,με όμορφα jumscares, μεγάλο σε έκταση με άνετους πλειοψηφικά χώρους αν και με χώρους οι οποίοι σε σχέση με την πρώτη φορά ήταν λίγο αφημένοι στην πάροδο του χρόνου και των ομάδων, όμορφα περασματάκια και όλα αυτά με γρίφους μέτριας δυσκολίας και με εξαιρετικό gamemastering το οποίο είναι αμεσότατο και κατατοπιστικότατο.
Αυτό το οποίο μας έλειψε είναι η ιστορία.Ειναι κάτι σημαντικό για εμάς το να ξέρουμε γιατί γίνεται ότι γίνεται,τι υπόβαθρο υπάρχει πίσω από αυτό όσο -ομολογουμένως- ωραίο acting και να υπάρχει από τους ηθοποιούς οι οποίοι όντως δεν σε αφήνουν σε ησυχία.
Παρόλα αυτά είναι μια τίμια επιλογή σαφώς για ομάδες οι οποίες θέλουν να τρομάξουν,να τρέξουν,να εκτονωθούν σε φωνές και καρδιοχτύπι και με ένα προσωπικό εξαιρετικό.

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρέπει να ειπωθεί κάτι και να συμφωνήσουμε όλοι ξεκάθαρα σε αυτό...Η No Exit Escape Rooms - Ηλιούπολης πρέπει να αλλάξει ονομασία... Γιατί ξεκάθαρα είναι καθαρότατο Exit σε διασκέδαση,σε εμπειρία,σε απόδραση σε άλλες εποχές και άλλους κόσμους.Ολα αυτά με φοβερές πρωτοτυπίες και νέες ιδέες δωμάτιο με δωμάτιο... Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο νέο δωμάτιο της εταιρίας,το "Wanted :Dead or alive" το οποίο προσπαθεί να σας μεταφέρει στο αφιλόξενο τοπίο της Άγριας Δύσης...Το αν τα καταφέρνει επάξια το γνωρίζετε φυσικά μετά από τόσες απόψεις αλλά εδώ είναι κι άλλη μια για όποιον θέλει να τη διαβάσει.
Από την αρχή κι όλας του δωματίου "Οι κουμπάροι" κατάλαβαν πολύ καλά πως ο ορισμός της κωμωδίας δεν είναι απλώς τυπικός...Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αναφερθεί γιατί στον χώρο σπανίζει το συγκεκριμένο είδος και εδώ συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια του δωματίου πράματα τα οποία αυτός ο φοβερός ηθοποιός εκεί μέσα σας κάνει να ζήσετε με τρόπο άριστο.Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αδικήσω το κομμάτι γρίφων, σκηνικών αλλά μιλάμε για μια περίπτωση που ένας ηθοποιός παίρνει ένα ολόκληρο παιχνίδι στις πλάτες του και το αν θα περάσετε ή όχι καλά εξαρτάται τόσο από την αλληλεπίδραση την οποία θα έχετε μαζί του όσο φυσικά και από τον ίδιο.Εκπληκτικοι διάλογοι, ετοιμόλογος στις ατάκες του και δεν θα αισθανθείτε λεπτό άβολα με την παρουσία του.Ισως συμβεί το αντίθετο,να θέλετε συνεχώς την διάδραση μαζί του.
Στην όλη αυτή διάδραση φυσικά βοηθάνε τόσο τα σκηνικά τα οποία από την αρχή μέχρι το τέλος σας μεταφέρουν σε τόσο αληθοφανή μέρη του όλου concept της Άγριας Δύσης με κάθε χώρο να έχει το δικό του στίγμα ποιότητας της εταιρίας.Ενας χώρος τόσο έξυπνα δουλεμένος με την κάθε μετάβαση να εντυπωσιάζει και ειδικά με ένα πέρασμα να έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και να σε κάνει να πεις "Ε όχι!!!"
Πολύ σημαντικό πως οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι όλοι μέτριας δυσκολίας και φυσικά πολύ σωστό γιατί το όλο δωμάτιο ως είδος βασίζεται στην εξαιρετική ροή του και δεν βγαίνεις στιγμή από το κλίμα.Οτιδηποτε συναντήσετε από επίπεδο γρίφων, μηχανισμών και props εννοείται πως είναι in concept και εντυπωσιακά όπως η εταιρεία συνηθίζει να προσφέρει.
Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία είναι απασχολημένη με το επόμενο βήμα της... Όχι πως αυτό την εμπόδισε να μας υποδεχτεί θερμά και να έχουμε μια φιλοξενία όπως την συνηθίζει εξάλλου και να καταλάβουμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στην όλη της επιτυχία.Απλως το αναφέρω για ποιο λόγο, ξέρετε...;
Σσσσσ, ακούστε προσεκτικά...Δεν υπάρχει πολύ επιτήρηση, είναι όλοι απασχολημένοι... Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να πάρετε τα εξάσφαιρα σας και να τρέξετε να της πάρετε τον Θησαυρό!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είμαι αντικειμενικός με το συγκεκριμένο δωμάτιο.Εχει όλα τα στοιχεία τα οποία μου αρέσουν σε ένα δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου.Ειναι το μοναδικό δωμάτιο που έχω παίξει 3 φορές και κάθε φορά περνάω και καλύτερα.
Ωραίοι γρίφοι, ωραίοι χώροι και άνετοι, φοβερό acting, ηχητικά,jumbscares και GM σε άψογα επίπεδα και τρομερή κορύφωση.Τι άλλο
να ζητήσει κανείς από ένα τέτοιο είδος δωματίου;

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια εταιρεία που έκανε την έκπληξη στον χώρο με 3 γριφοδωμάτια τόσο μα τόσο προσεγμένα που μόνο μπράβο της αξίζουν.Τελειωσαμε την επίσκεψη μας με το συγκεκριμένο το οποίο θα το χαρακτήριζα το πιο εύκολο από τα 3.
Πολύ ωραία σκηνικά, δημιουργικοί γρίφοι που απαιτούν σκέψη και συνεργασία και κάποια τρικ στο δωμάτιο που προσθέτουν ακόμη παραπάνω στην όλη διαδραση.Προσωπικο εξαιρετικό,GM απόλυτα προσηλωμένος στην ομάδα και όλα συνθέτουν ένα άριστο αποτέλεσμα.
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Διαβάζει κάποιος στην περιγραφή της Human Trap Escape Rooms για το εν λόγω δωμάτιο
"Δεν έχει ούτε μια κριτική παρότι είναι πολλά χρόνια ανοιχτό..." και είναι απολύτως λογικό...Τι λόγια να βρεις να γράψεις για ένα δωμάτιο το οποίο ξεφεύγει σε όλους τους τομείς από τα συνηθισμένα γριφοδωμάτια του χώρου...;
Οι εντυπώσεις που αφήνει το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι απολύτως θετικές.Προσωπικα από ότι έχω παίξει μέχρι στιγμής το θεωρώ μαζί με το "Dark mirror" της Escapepolis_galatsi ως ένα από τα πιο μελετημένα και πρωτότυπα γριφοδωμάτια σε όλους τους τομείς.
Σκηνογραφία που παίζει με το μυαλό σου με χώρους οι οποίοι κάνουν την ομάδα να σκέφτεται συνεχώς τι μπορεί να συμβαίνει εκεί μέσα.Γριφολογικα υπάρχει ένα επίπεδο το οποίο αρκετές φορές ξεφεύγει από την συνηθισμένη σκέψη που μπορεί να έχουμε για ένα δωμάτιο γρίφων.Παρολο που υπάρχουν ότι μπορεί να περιμένει κανείς από λουκέτα,ο τρόπος επίλυσης του συνδυασμού για κάθε τι ξεφεύγει στην πλειοψηφία του από το σύνηθες.Απαιτητικο δωμάτιο που έχει ΚΑΙ τα tasks του με ένα επίπεδο δυσκολίας σίγουρα άνω του μετρίου.Η καθοδήγηση από τον GM ήταν σε εξαιρετικά επίπεδα ξέροντας τι πρέπει να "δώσει" ώστε να μην προσφέρει την λύση"στο πιάτο".
Στη συνέχεια παίξαμε και το "Golden Will"για το οποίο θα γράψουμε αλλά καταλάβαμε έχοντας ολοκληρώσει και τα 3 δωμάτια της εταιρείας πως έχουμε να κάνουμε τόσο από άποψη υποδοχής, προσωπικού και GM όσο και από επίπεδο δωματίων και γρίφων συνολικά με μια από τις καλύτερες εταιρείες του χώρου...

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

🔥Δεν είναι απλώς ένα event...
Είναι ένα όνειρο που η C9 H13 NO3 Donors το έκανε πραγματικότητα για όλους τους thriller freaks του χώρου...🔥

Ομολογούμε πως ήμασταν πολύ διστακτικοί πριν πάμε όχι για το αν θα είναι ωραίο το δωμάτιο ή όχι αλλά επειδή είχαμε παίξει το "Never sleep again" στο παρελθόν ως ομάδα και ξέροντας πως δεν έχει αλλάξει ο χώρος δεν ήμασταν σίγουροι το κατά πόσο θα μας πρόσφερε κάτι διαφορετικό έστω και ως event....
Ε λοιπόν εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι το εντελώς διαφορετικό, κάτι το εντελώς ανανεωμένο και φυσικά αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα σε επίπεδο σεναρίου είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση αν δεν έχεις φάει το spoil σου από κάποιον,να το φανταστείς.
Η δουλειά των παιδιών υποδειγματική,μια ατμόσφαιρα η οποία σε συνδυασμό με την μουσική και ότι γίνεται εκεί μέσα με το acting σου παγώνει το σώμα σε κάθε κίνηση αφού αισθάνεσαι τόσο απροστάτευτος και όλα αυτά μαζί με ωραία γριφακια όλα in concept συνθέτουν ένα από τα καλύτερα event που έχει γίνει στο χώρο.
Η φιλοξενία και η υποδοχή και το after game όλων των παιδιών εξαιρετικά,δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναφορές αφού είναι όντως από τα καλύτερα άτομα του χώρου και είναι αξιοθαύμαστο πόσο το προσπαθούν όλο αυτό μόνοι τους και έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει,να τους αγαπάει σχεδόν όλη η κοινότητα του χώρου.
Ακόμη μια φορά μπράβο για ένα από τα καλύτερα event που έχουμε ζήσει το οποίο απογειώνεται πανέξυπνα με τρόπο " WTF !!! " και σε κάνει να νομίζεις πως δεν υπάρχει σωτηρία...

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Στην τελευταία μας επίσκεψη στην Escape Land "Οι κουμπάροι" ζήσαμε ένταση και αγωνία σε ένα άκρως διασκεδαστικό δωμάτιο!!!
Το "Cinema hostage" έχει κάτι το ιδιαίτερο το οποίο το συναντάμε πολύ σπάνια (προσωπικά άλλη μια φορά το έχω δει) οπότε θα ήθελα να ξεκινήσω από αυτό.Εχει παρουσία ηθοποιού σε όλη τη διάρκεια του gameplay χωρίς να γίνεται τόσο αυτό όσο και ο ίδιος ο ηθοποιός ενοχλητικός ή ανούσιος ούτε στιγμή.Με σκηνικά όμορφα και ουσιαστικά σε βάζει μέσα στο ρόλο από την πρώτη στιγμή,ο ηθοποιός "ξεκλειδώνει" σχεδόν κατευθείαν την ομάδα και ξεκινάει ένα παιχνίδι το οποίο αποτελείται από εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας γρίφους που δεν θα προβληματίσουν ιδιαίτερα την ομάδα.
Με 2-3 έξυπνες πινελιές το δωμάτιο δεν αφήνει λεπτό περιθώριο "κοιλιάς" αφού τόσο η διάδραση με την άψογη ταξιθέτρια όσο και η από ένα σημείο και μετά αγωνία για το αίσιο τέλος της ομηρίας σας παίζουν σημαντικό ρόλο στο gameplay.
Ένα τίμιο δωμάτιο,μια ξεκάθαρη ροή και ουσία στο τι πρέπει να κάνετε, ευχάριστο gameplay και μια φοβερή ταξιθέτρια είναι τα συστατικά για να περάσετε μια πολύ ωραία εμπειρία ως όμηροι...Τολμηστε το!!!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας στη The VI Senses ...


Το να ανοίγει ένα δωμάτιο με συγκεκριμένο δημοφιλές θέμα κρύβει μια από τις μεγαλύτερες παγίδες η οποία έχει να κάνει με την πίστη απόδοση τόσο των χαρακτήρων όσο και του όλου στησίματος σκηνικών, ατμόσφαιρας και ιστορίας.Ο τρόπος με τον οποίο έχουν αποδοθεί όλα αυτά στο συγκεκριμένο δωμάτιο από την εξαιρετική αρχή του μέχρι το φινάλε-εκπληξη για πολλούς δείχνει πως η εταιρεία όλα τα έχει κάνει πολύ σωστά.
Και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε όταν έχουμε να κάνουμε με ένα αχανές στην αίσθηση δωμάτιο, γεμάτο περάσματα και μηχανισμούς σε χώρους ιδιαίτερα γνώριμους, ειδικότερα αν κάποιος έχει δει το remake του 2003.Υπαρχει μια βασική ροή και έτσι όλο το δωμάτιο γίνεται μέρος της ιστορίας και τίποτα δεν φαντάζει παράξενο ή παράταιρο.Ακομη και με τους γρίφους μεσαίου επιπέδου και αρκετοί από αυτούς συνεργασίας δένουν όλα τόσο αρμονικά που εντείνουν στο αγωνιώδες gameplay.
Το παιχνίδι το παίξαμε στην απλή εκδοχή του κάτι το οποίο δεν μετανιώσαμε στιγμή.Ακομη και στο mode της απλής επαφής έχουμε να κάνουμε με μια απειλητική, αναπάντεχα επιβλητική παρουσία που δημιουργεί ανασφάλεια τόσο για το επόμενο βήμα όσο και για την όλη έκβαση του δωματίου.
Σίγουρα αυτό που θα ανέφερα ως πρώτο λόγο επίσκεψης αν κάποιος με ρωτούσε για το δωμάτιο θα ήταν η όλη του ατμόσφαιρα και η αίσθηση αληθοφάνειας στο όλο του στήσιμο.Τα σήματα της αστυνομίας περιμένουν στην εταιρεία να τα παραλάβετε... Όπως επίσης κι αυτός...

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η τελευταία μας δοκιμασία ως μυστικοί πράκτορες στο "Final challenge" της Human Trap Escape Rooms μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!!!
Πρόκειται για ένα γριφοδωμάτιο το οποίο είναι πλήρη σε όλα του.Ωραιοι χώροι, έξυπνοι και πρωτότυποι γρίφοι, περάσματα από εκεί που δεν το περιμένεις και έχει ένα gameplay το οποίο ανεβάζει πολύ και την αδρεναλίνη αλλά και τις όλες εντυπώσεις.
Οι γρίφοι είναι μεσαίας δυσκολίας και σίγουρα είναι απαιτητικό για 2αδα.
Αυτό το οποίο μας έκανε εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια εταιρία η οποία επενδύει σε όμορφους, ευφάνταστους γρίφους γεγονός που λείπει γενικότερα σε δωμάτια και το άψογο προσωπικό της.
Είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει επίσκεψη και στα υπόλοιπα δωμάτια και ειδικά σε γριφολάγνους προτείνεται ανεπιφύλακτα και εγγυημένα!!!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το τηλεφώνημα του Νικήτα στους "Κουμπάρους" μας αναστάτωσε...Τι μπορεί να συνέβαινε σε αυτό το παιδί,σε αυτό το σπίτι και ποιός ο λόγος να ζει μια τόσο σκληρή καθημερινότητα, όπως κατήγγειλε; Έτσι λοιπόν η Πρόνοια μας έστειλε στη νέα δημιουργία της SEVEN SOULS ,στο "Why" ώστε να το ανακαλύψουμε...
Σκηνογραφικά έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκληρωμένο τεράστιο σπίτι.Ακρως λειτουργικό,με χώρους άνετους που αν δεν ήταν αυτό το πράμα δωμάτιο απόδρασης άνετα θα ήταν κατοικήσιμο.Δεν μας έλειψε απολύτως τίποτα σε αυτό το κομμάτι καθότι προσδίδει στην αληθοφάνεια του όλου εγχειρήματος.Χωρις να υπάρχει ή να προσπαθεί να εντυπωσιάσει σε οτιδήποτε στο όλο στήσιμο του είναι η ιδανική προσέγγιση για να βιώσετε αυτό που ο δημιουργός του θέλει να προσφέρει στην ομάδα.Θα ήταν μεγάλο λάθος οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση στη σκηνογραφία.
Από πολύ νωρίς οι βάσεις της ιστορίας βάζουν γερά τα θεμέλια τους και όλα δείχνουν πως αυτή η ιστορία κάθε άλλο παρά απλά θα εξελιχθεί.Ολα λειτουργούν και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη διάδραση που θα έχει η ομάδα με όλα όσα θα δουν και θα ακούσουν να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους.Εξαλλου δεν είναι τυχαίο το είδος "ψυχολογικό δράμα" το οποίο έχει επιλεγεί ως περιγραφή.Και πρώτα απ'όλα δικαιολογείται η περιγραφή από τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών.Για τον Νικήτα πραγματικά το είπα και στο after game είναι στους 2 καλύτερους ηθοποιούς που προσωπικά έχω δει σε escape room σε επίπεδο ερμηνείας.Απο την πρώτη στιγμή μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο εντυπωσιάζει με ότι κάνει και σου δημιουργεί συναισθήματα που ειλικρινά σπάνια αναπτύσονται σε ένα gameplay 2 ωρών.Ειναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό το οποίο κάνουν τα παιδιά, το όλο acting είναι δοσμένο με αριστουργηματικό τρόπο και όλο αυτό είναι απλώς αδύνατον όταν είσαι μια ομάδα που ζεις κάθε φορά το οποιοδήποτε δωμάτιο να σε αφήσει ανεπηρέαστο.
Γριφολογικα ίσως να είναι αυτός ο τομέας που μπορεί να διχάσει κάποιον escaper κι αυτό γιατί υπάρχουν αρκετά απλοϊκοί γρίφοι ώστε να μην χαλάσει όλο αυτό το οποίο θέλει να προταθεί ως μια νέα εμπειρία σε δωμάτιο.Και πραγματικά αν έμπαιναν γρίφοι πιο τσιμπημενοι είναι βέβαιο πως θα δημιουργούσε κοιλιά και στην εξέλιξη και στην όλη διαδραση.Δεν έχουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση με ένα συμβατικό escape room θρίλερ και αυτό καλό θα ήταν να γίνει κατανοητό τόσο πριν την επίσκεψη όσο και μετά στην όποια "κριτική" γίνει για αυτή τη δημιουργία.
Το "Why" έχει πολλά να δείξει, πολλά να πει σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν πραγματικά μια εμπειρία η οποία θα τους κάνει μέρος μιας ιστορίας που έστω και για 2 ώρες θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της.Η εξαιρετική πλοκή του δωματίου από την αρχή μέχρι το τέλος,το ανεπανάληπτο acting των ηθοποιών,τα συναισθήματα τα οποία δημιουργούνται και το όλο gameplay είναι βέβαιο πως δεν θα περάσουν σε καμία περίπτωση αδιάφορα από κανέναν.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάτσω να σχολιάσω,να επισημάνω,να ασκήσω "κριτική", γνώμη ή οτιδήποτε για αυτό το δημιούργημα...
Ένα πράμα μόνο θέλω να γράψω, μάλλον δύο, τρία...
Να είστε όλοι καλά στη RAVEN Adventure Rooms ,το εννοώ,να έχετε την υγεία σας και την έμπνευση να μας προσφέρετε τέτοια διαμάντια.
Δεύτερο είναι ένα μεγάλο χειροκρότημα και μπράβο και ότι άλλο μπορεί να ειπωθεί για τον ηλιας λαθυρης , είναι συγκλονιστικό όλο αυτό που κάνει μαζί φυσικά με όλους τους άλλους και τρίτο
Ζήστε το, ζήστε το, ζήστε το.
Δεν υπάρχει περίπτωση για αυτό το αριστούργημα να σταθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια γιατί θα είναι κατάφορα άδικο.
Κάθε εβδομάδα -κυριολεκτικα- να πήγαινα να το έπαιζα,δεν θα το βαριόμουν...
Ο πήχης πρωτοτυπίας και gameplay για την Raven,ανεβαίνει σε δυσθεώρητα επίπεδα...

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ύστερα από μια διανυκτέρευση στο "Last Resort" της No Hope κανένα ξενοδοχείο δεν θα ξαναδείτε με το ίδιο μάτι...

Όταν "Οι κουμπάροι" κλείσαμε το συγκεκριμένο δωμάτιο ξέραμε πάρα πολύ καλά τι να περιμένουμε... Ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.Γιατι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση τρομοδωματιου που απλώς θα εκτονωθεί η ομάδα με jumbscares, λύνοντας γριφακια απλώς για να δικαιολογούν και την έννοια της απόδρασης και όλα καλά...
Είναι μια δουλειά που έχει ιστορία σε βάθος, γίνεστε το βράδυ της διανυκτέρευσης σας εκεί το επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκοντας κείμενα και ζώντας καταστάσεις οι οποίες σας οδηγούν ολοένα και πιο κοντά στην σοκαριστική αλήθεια και στο -πιστεψτε μας- ανατρεπτικό φινάλε.
Με μια σωστή δόση λοιπόν γρίφων,από συνεργασίας μέχρι παρατηρητικότητας σε ένα ομολογουμένως μεγάλο χώρο που σας δίνει ακριβώς την αίσθηση ενός άνετου ξενοδοχείου με όλους του τους χώρους η ομάδα καλείται να φανεί ιδιαίτερα γενναία γιατί οι χαρακτήρες που θα συναντήσει κάθε άλλο παρά φιλικοί είναι.Με πολλά υπέροχα cinematics, έξυπνα εφέ που ίσως ένα να μην το έχετε ξαναδεί σε δωμάτιο και με ένα gameplay συμπαγές μεν αλλά καθόλου ασφαλές σε ότι έχει να κάνει με το κλασικό"Μένω στη μέση και δεν παθαίνω τίποτα"-🤭🤭🤭- είναι βέβαιο πως όσο περισσότερο η ομάδα το βιώσει όλο αυτό που θα συμβεί, τόσο πιο ωραία θα περάσει.
Αξίζει να αναφερθούν βέβαια δύο πράγματα ξεχωριστά τα οποία είναι η σωστή χρήση φωτισμού και γενικότερα ότι έχει να κάνει με αυτό ώστε κάθε φορά να ανεβαίνει η αδρεναλίνη στα ύψη και στη συνέχεια ο εξαιρετικός συγχρονισμός των ηθοποιών εκεί μέσα που ξέρουν ακριβώς πότε,που και γιατί να κάνουν ότι χρειάζεται.
Δεν γίνεται, τέλος,να μην γίνει και αναφορά στην εξαιρετική φιλοξενία της εταιρίας,το after game ειλικρινά είναι το κάτι άλλο και η αίσθηση που σου αφήνει στο τέλος όλη η εταιρία,το προσωπικό και ότι έχει να κάνει με το δωμάτιο είναι αυτό ακριβώς που πρέπει ώστε να καταλάβουμε ακόμη μια φορά πως έχουμε επιλέξει ίσως το καλύτερο χόμπι όταν ζεις δωμάτια που δίνουν στον παίκτη κάτι ολοκληρωμένο και όχι αόριστα πράματα απλώς για να γεμίσουν 90 λεπτά ροής.
Η "No Hope"... πεθαίνει για να μείνετε στο ξενοδοχείο της... Εσείς αν συμμερίζεστε τον ενθουσιασμό της, κλείστε μια διανυκτέρευση...

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν ανοίξει το κουτί... τίποτα δεν θα είναι το ίδιο...
Μετά από ομολογουμένως μεγάλη ανυπομονησία ήρθε επιτέλους η μέρα που η νέα δημιουργία της Exitus-Escape Room θα ζωντάνευε μπροστά μας και οι προσδοκίες μας ήταν τεράστιες.Ευτυχως που μείνανε πλήρως ικανοποιημένοι και μπορούμε να πούμε πως ζήσαμε (και κυρίως είδαμε) κάποιες από τις καλύτερες στιγμές σε escape room τρόμου!!!
Είναι ένα δωμάτιο που αρχικά έχει υποστεί πλήρη ανακαίνιση.Αλλη διακόσμηση, άλλοι μηχανισμοί, άλλος τρόμος... Αυτό που συμβαίνει εκεί μέσα είναι ταυτόσημο με την έννοια του ψυχολογικού τρόμου.Με παρουσίες οι οποίες είναι τόσο ξεχωριστές, τόσο μοναδικές που αρκεί και μόνο να τις δεις έστω και από μακριά και να ανέβουν οι παλμοί σου στο δευτερόλεπτο.Με γρίφους μέτριας δυσκολίας -ειλικρινα δεν γίνεται αλλιώς εκεί μέσα...- και με μια ροή ιστορίας με αρχή, μέση και... τέλος,θα βιώσετε 90 λεπτά γεμάτα ένταση και αδρεναλίνη.
Φωτισμοι, ήχοι και οτιδήποτε συμβάλλει στη απόκοσμη ατμόσφαιρα του δωματίου είναι πλήρως εναρμονισμένα με ότι γίνεται εκεί μέσα και απλώς όπως έχουν γράψει κι άλλοι μην κλείσετε τα μάτια σας πουθενά για να δείτε ένα από τα καλύτερα cinematics που θα μπορούσατε σε escape room...
Ανυπομονούμε για οτιδήποτε έρθει στο μέλλον από την Exitus αφού κάναμε το λάθος και ανοίξαμε το κουτί της που προσφέρει τρόμο, ένταση και αγκαλιές σε υπερθετικό βαθμό...

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η γνώμη των "Κουμπάρων" για το "Cursed ship X" της Fear of the Dark...
Ή αλλιώς πως ένα καλό δωμάτιο, απογειώνεται με τον σωστό τρόπο ώστε να αλλάξει πλήρως σε μια μοναδική εμπειρία...
Το "Cursed ship" είναι η 3η προσπάθεια της εταιρίας στον χώρο να δώσει νέο αέρα σε αγαπημένα δωμάτια.Μετα το "Resurrection" λοιπόν και το "Apocalypse X" έρχεται αυτό εδώ το οποίο κατά την ταπεινή μας άποψη είναι ότι καλύτερο σε ανανέωση, gameplay , acting και ότι άλλο μπορεί να χαρακτηρίζει ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ/τρόμου.
Χωρίς να έχει αλλαχτεί τίποτα ιδιαίτερο χωροταξικά λοιπόν - για όσους το είχαν παίξει στο παρελθόν υπό άλλη διεύθυνση- είναι ένα ΝΕΟ δωμάτιο.Ξεχαστε τον "light" τρόμο και με οτιδήποτε μπορεί να το έχετε συνδέσει στο παρελθόν.Απο την είσοδο ακόμη μέχρι το φινάλε , όλα φωνάζουν "φρέσκο".
Ολοκαίνουργιο σε γρίφους οι οποίοι είναι μέτριας δυσκολίας, ολοκαίνουριο σε gameplay , ολοκαίνουριο σε acting που ειλικρινά οι εμφανίσεις των ηθοποιών,τα jumbscares,η αίσθηση φόβου,το παίξιμο με το σκοτάδι, κάποιες προσθήκες cinematics εντυπωσιακές -μην κλείσετε πουθενά τα μάτια!!!- και ένα φινάλε εντυπωσιακΟΤΑΤΟ δεν νομίζω πως θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο σε σχέση με το τι περιμένουν σε ένα δωμάτιο του είδους.
Το μεράκι της Fear of the Dark και η αγάπη για τον χώρο την οδηγούν σε βήματα τα οποία είναι σε ολοσωστες κατευθύνσεις."Οι κουμπάροι" ενθουσιάστηκαν πάντως, φαίνεται από το κείμενο...Και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως περιμέναμε πάνω κάτω ένα δωμάτιο το οποίο είχαμε ξαναπαίξει και δεν είχε καμία μα καμία σχέση χωρίς να αλλάξει χώρο.Μπραβο σε όλο το team της εταιρίας για τις ολοφρεσκες και έξυπνες ιδέες τους και περιμένουμε το επόμενο βήμα...

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ποιός θα τους σώσει την Άρτεμις η οποία είναι μόνοι τους...;

Μπερδευτηκατε λίγο,ε;Και που να τους συναντήσετε... Γιατί "Οι κουμπάροι" βρέθηκαν στο σπίτι της Άρτεμις και όσα ακούγονται για αυτούς είναι πέρα για πέρα αληθινά...
Η Get Out Escape Rooms λοιπόν ύστερα από 2 γριφοδωμάτια, αποφασίζει να ανοίξει και το "I'm many"... Ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ το οποίο δεν στηρίζεται ούτε στα
Σκηνικά
Τα οποία είναι αξιοπρεπέστατα τόσο από την είσοδο του σπιτιού μέχρι και τους εσωτερικούς χώρους.Οτι θα περίμενε κανείς να δει σε ένα σπίτι (και ακόμη παραπάνω) είναι εκεί.Δεν στηρίζεται ούτε στην
Ατμόσφαιρα
Η οποία τόσο με τις μουσικές επιλογές όσο και με τον γενικότερο ήχο και τον φωτισμό συμβάλουν στην αυξανόμενη ένταση που δημιουργεί το δωμάτιο από την αρχή μέχρι το φινάλε, ούτε και στους
Γρίφους
Οι οποίοι είναι άνω του μετρίου για δωμάτιο τρόμου και σίγουρα θα απολαύσουν οι ομάδες αφού υπάρχει συνεργασία, υπάρχουν σε κάποια σημεία ζορικες καταστάσεις επίλυσης και όλοι στο θέμα...
Εκεί που αυτό το δωμάτιο διαπρέπει και τα δίνει όλα είναι το ότι όλα αυτά και όλο αυτό το 90λεπτο εκεί μέσα είναι χτισμένο γύρω από... αυτούς.Η Άρτεμις είναι η παρουσία που κινούν τα νήματα σε οτιδήποτε ζείτε εκεί μέσα,σε κάθε σας βήμα που γίνεται και νομίζετε πως είστε ασφαλείς.Ηθοποιια η οποία δίνει πόνο είτε με τις εμφανίσεις, είτε με τις κινήσεις είτε με την όποια διάδραση μαζί της στο σπίτι τους.Ομορφος, ψυχολογικός τρόμος ακόμη και σε σημεία τα οποία πιστεύετε πως είστε ασφαλείς.
Δεν θα πάτε στο "I'm many" λοιπόν ούτε για να δείτε πανάκριβα σκηνικά, ούτε για να δείτε περάσματα διαστημικά, ούτε για να δείτε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί κάπου αλλού... Ώπα λάθος... Σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί πουθενά αλλού αυτούς...Την Άρτεμις... Αυτοί η Άρτεμις είναι μοναδικοί...

Escaped

Response from: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!!

4.7 Excellent
Sep - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Περιπέτειες στον χωροχρόνο για να σωθεί η ανθρωπότητα άλλη μια φορά...

Η γνώση των ταξιδιών στο χρόνο είναι πλέον σκορπισμένη σε διάφορες εποχές.Το κρυφό project του Graham Bell σε μορφή κρυστάλλων θα ήταν επικίνδυνο να πέσει σε λάθος χέρια και έτσι "Οι κουμπάροι" με τη βοήθεια της Get Out Escape Rooms έπρεπε να ταξιδέψουν σε διάφορες εποχές ώστε να τους ανακτήσουν...
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γριφοδωμάτιο το οποίο είναι ιδανικό για έμπειρη 2αδα ή 3αδα.Ειναι ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο τόσο σε μέγεθος όσο και στους επιμέρους χώρους του οπότε ομάδες ακόμη και των 4 ή 5 ατόμων θα περάσουν το ίδιο καλά και δεν θα συναντήσουν θέμα.Με μια γραμμική δομή,θα περιπλανηθειτε σε ξεχωριστούς χώρους που έχουν την ταυτότητα κάθε εποχής και τους αντίστοιχους γρίφους.
Δεν θα συναντήσετε τίποτα out of concept, όλα εκεί μέσα είναι εναρμονισμένα με ότι σας περιβάλλει.Ειτε αυτό έχει να κάνει με το περιβάλλον είτε με την επίλυση γρίφου.Σκηνογραφικα το δωμάτιο είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και ειδικά αν αναλογιστούμε πως όλο αυτό έγινε με τον κόπο και το μεράκι των παιδιών εκεί μέσα εκτιμάται ακόμη παραπάνω.Το επίπεδο δυσκολίας γρίφων είναι μέτριο θα λέγαμε πως οριακά δύσκολο αν είναι από τις πρώτες σας επαφές με escape room.Η αλήθεια είναι πως μοναδικό μας παράπονο ήταν πως θα θέλαμε άλλους 2-3 γρίφους σε κάποια σημεία.Οι βοήθειες και το όλο Gamemastering είναι έτοιμο να δώσει το παρών όποτε χρειαστεί.Ηχητικα υπάρχουν θέματα τα οποία κάθε στιγμή είναι κατάλληλα για την περίπτωση, απόλυτα ταιριαστά κάθε φορά.
Για το προσωπικό της εταιρίας και για την όλη εικόνα της έχουμε αναφερθεί και όταν επισκεφθήκαμε το "Deadmall", είναι περιπτώσεις που χαίρεσαι να βλέπεις και να συζητάς στο χώρο.Επικοινωνιακοί, φιλόξενοι με όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνουν.
Η χρονοκάψουλα της εταιρίας είναι έτοιμη,δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο... Μπείτε μέσα και ξεκινήστε το ταξίδι σε ένα ακόμη γριφοδωμάτιο,σε μια ακόμη απόδραση...

Escaped

Response from: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πολύ!! Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!

5.0 Excellent
Sep - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ζήσε κι εσύ την συγκίνηση της σειράς με τον τρόπο της The MindTrap...

Ακόμη μια έκπληξη από την εταιρεία στη Νέα Σμύρνη, είναι το γριφοδωμάτιο "La Escuela" το οποίο βασίζεται και μεταφέρει πιστά μέσα από διάφορες αναφορές το κλίμα και την ένταση της γνωστής σειράς.Την ομάδα την χωρίζουν 80 λεπτά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης της.
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο δεν κάνει κοιλιά πουθενά σε χώρους που κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι.Απο γρίφους παρατηρητικότητας μέχρι αξιοποίηση διαφόρων gadgets από τον καθηγητή και από χρήση του περιβάλλοντος μέχρι άψογη συνεργασία με την ομάδα το ζητούμενο είναι ένα...Να αποδείξετε πως είστε άξιοι να ενταχθείτε στο νέο εγχείρημα του Καθηγητή,στη νέα τέλεια ληστεία του.
Το επίπεδο δυσκολίας θα αρχάριες ομάδες χαρακτηρίζεται δύσκολο ενώ κάποιοι οι οποίοι έχουν παίξει αρκετά δωμάτια θα δουν πως υπάρχουν στοιχεία γνώριμα και θα μπουν στη λογική του δωματίου.Εξαλλου ο ευφάνταστος, άκρως in concept και άμεσος τρόπος βοήθειας θα βοηθήσει στο οποιοδήποτε κόλλημα την κάθε ομάδα οπότε η διασκέδαση είναι εγγυημένη.
Χωρίς να υπάρχει κάτι που δεν έχετε ξαναδεί σε άλλο δωμάτιο, είναι ένα διαμάντι διασκέδασης που η όλη του επιτυχία βασίζεται τόσο στην ένταση που χτίζεται σταδιακά ώστε να προλάβετε να ολοκληρώσετε τις δοκιμασίες του Καθηγητή όσο και στην συνεργασία της ομάδας ώστε να αποδείξει πως ο μαθητής μπορεί να ξεπεράσει τον δάσκαλο όταν έχουμε να κάνουμε με κάτι τόσο ολοκληρωμένο....

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τα πράγματα στη βάση των πειραμάτων μας ξαφνικά πήραν μια εφιαλτική τροπή...Μια έκρηξη ακούστηκε και δεν χρειάστηκε κάτι άλλο για να δωθεί το μήνυμα στους "Κουμπάρους" : "Εκκενώστε αμέσως την βάση , σώστε το Subject 0 "
Με ομολογουμένως καθυστέρηση αρκετών μηνών αποφασίσαμε να επισκεφθούμε κι εμείς άλλη μια φορά την CLOCK Escape Rooms ύστερα από το εξαιρετικό της "Rebellion".Ο μοναδικός μας ενδοιασμος ήταν το όλο sci-fi θέμα το οποίο σε δωμάτια -καθαρα σε γούστα και προτιμήσεις - δεν μας "κάθεται" καλά... Πόσο λάθος είχαμε; Πόσο έξω πέσαμε;Το "Prometheus" είναι μια κατηγορία δωματίου το οποίο άνετα χαρακτηρίζεται διαμάντι και προσφέρει στην ομάδα 90 λεπτά ποιοτικότατης διασκέδασης σε όλους τους τομείς που ένα γριφοδωμάτιο πρέπει να καλύπτει στους παίκτες.
Έχουμε γρίφους οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούν πέρα από συνεργασία της ομάδας και σκέψη λίγο πιο διεξοδική, λίγο πιο ζορικη.Η τεχνολογια που υπάρχει στο εργαστήριο και στους χώρους δικαιώνει το όλο θέμα του δωματίου αφού αρκετές φορές θα δείτε έξυπνα εφέ "τεχνολογίας" τα οποία συμβαδίζουν απόλυτα με το όλο στήσιμο του δωματίου σε ότι έχει να κάνει με τα σκηνικά και την υπόθεση.Το ίδιο το δωμάτιο χτίζει σταδιακά όσο περνάει η ώρα την κορύφωση του η οποία απαιτεί αρκετή ψυχραιμία και συνεργασία στο τέλος και αυτό είναι που μας αρέσει στην εταιρεία αυτή.Οπως και στο "Rebellion" έτσι και εδώ η ομάδα "ζεί" το δωμάτιο μοναδικά εξαιτίας της δομής και του έξυπνου τρόπου gameplay που επιλέγουν να δώσουν στους παίκτες έτσι ώστε να μην φανεί στο τέλος ένα βατό γριφοδωμάτιο.Οι κορυφώσεις και η αγωνία δίνουν και παίρνουν και το δωμάτιο έχει την ξεχωριστή του ταυτότητα με αυτό τον τρόπο.
Φοβερή εταιρία, φοβερά παιδιά (όσοι έχετε πάει γνωρίζετε με τι άτομα έχουμε να κάνουμε) και το επικοινωνιακό και η όλη κουβέντα και χρόνος που δίνουν σε κάθε ομάδα μετράει το κάθε λεπτό της.Μπραβο λοιπόν για τις έξυπνες ιδέες που προσφέρουν στον χώρο, πλέον μας έμεινε μια πρόσκληση εκεί για την βεράντα που πρέπει να ανταποκριθούμε...

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η ειδικότητα που απέκτησαν "Οι κουμπάροι" ως γιατροί ήταν αρκετή ώστε να λάβουν πρόσκληση για να μεταβούν στο Pluckley της Αγγλίας για να εξεταστεί επειγόντως ένα περιστατικό το οποίο στο άκουσμα του μας προβλημάτισε...Το μοναδικό μέσο που υπήρχε ήταν μέσω άμαξας της Dark Maze Escape Rooms οπότε δεν χάσαμε καθόλου χρόνο...
Το "Stigmata" ήταν ομολογουμένως ένα δωμάτιο το οποίο από την ανακοίνωση του το περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία...Και όπως αποδείχθηκε από την όλη εμπειρία άξιζε και με το παραπάνω αυτή η αναμονή.Το αξιοθαύμαστο με το συγκεκριμένο δωμάτιο εκτός όλων των άλλων που θα αναφερθούν παρακάτω είναι και το γεγονός πως βρίσκεται σε έναν χώρο που κάποιοι ενδεχομένως να πιστεύουν πως θα τους είναι γνώριμος... Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που κέρδισε η εταιρία.Εστησε ένα δωμάτιο από την αρχή, αλλάζοντας οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει το παρελθόν χωροταξικά, προσθέτωντας και αλλάζοντας χώρους, μηχανισμούς και γενικότερα ότι θα μπορούσε να φέρει μνήμες σε όσους έχουν ξαναβρεθεί εκεί.Φοβερη δουλειά σε ότι έχει να κάνει με την σκηνογραφία,την διαρρύθμιση των χωρών και των περασμάτων.
Σε όλο αυτό βοηθάει και το εξαιρετικό gameplay που μοιράζει απλόχερα στην ομάδα όσο ψυχολογικό τρόμο και αίσθημα αγωνίας χρειάζεται είτε εξαιτίας της παρουσίας που υπάρχει εκεί μέσα - για την οποία πρέπει να αναφερθεί ότι είναι από τις καλύτερες παρουσίες που μπορείτε να συναντήσετε σε ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ με απίστευτη κινησιολογία και ακόμη πιο απίστευτες καταστάσεις τις οποίες καλείστε να ζήσετε εκεί μέσα μαζί της - είτε εξαιτίας της δομής του gameplay το οποίο είναι τόσο σφιχτοδεμένο και με τόσες εκπλήξεις που καταφέρνει να σας κάνει να νιώσετε πρωταγωνιστές σε ταινία.Αξιζει να αναφερθεί εδώ επίσης το ότι είναι όλα από την αρχή μέχρι το τέλος σε επίπεδο σεναρίου ξεκάθαρα.Υπαρχει μια εκπληκτική ιστορία η οποία ξεδιπλώνεται σιγά σιγά την οποία εσείς ζείτε και δεν έχουμε να κάνουμε με jumbscares-προχωραμε στο άλλο δωμάτιο-jumbscares κ.ο.κ.
Σε όλο αυτό βοηθάει ο εκπληκτικός συνδυασμός ήχου και φωτισμού που λειτουργεί τόσο άψογα και με συγχρονισμό απίστευτο με τις καταστάσεις που ζεί η ομάδα κάθε στιγμή.Η δουλειά που έχει γίνει εκεί μέσα από όλη την ομάδα για να προσφέρει στους παίκτες μια αξιομνημόνευτη εμπειρία φαίνεται από την αρχή μέχρι το εκπληκτικό φινάλε του δωματίου και όπως καταλαβαίνετε μας ενθουσίασε το όλο εγχείρημα τόσο πολύ γιατί ζήσαμε μια από τις καλύτερες αποδράσεις μας.
Τα "Stigmata" προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλυτου τρόμου.Μια ιστορία στην οποία είστε οι πρωταγωνιστές και καλείστε να επιδείξετε θάρρος και ψυχραιμία ώστε να την ολοκληρώσετε.Ααψεγαδιαστο από την αρχή μέχρι το τέλος είναι ένα δωμάτιο-αναφορα κι αυτό μαζί με άλλα 2-3 στο πως θα πρέπει να είναι δομημένο ένα escape room ψυχολογικού θρίλερ.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Φαινόταν ξεκάθαρα από μακριά πριν καν πλησιάσουμε... Απόμερο, σκοτεινό και ανατριχιαστικό όσο δεν πάει...Τι κι αν στα δωματια του και στους διαδρόμους του οι φήμες λένε πως έδρασε ο κατά συρροή δολοφόνος, αλχημιστής & γιατρός Δρ. Βέμπερ; Τόσο το καλύτερο για τους "Κουμπάρους" που έλκονται από τέτοιες καταστάσεις!!!Και το "Δωμάτιο 696" του Motel Paranoia - Live Escape Rooms τους τις έδωσε και με το παραπάνω!!!
Αρχικά θα πρέπει να γίνει αναφορά στο όλο στήσιμο του δωματίου και στον τρόπο που προσπαθεί να βάλει την όλη ομάδα στο κλίμα του παιχνιδιού.Απο τον εξωτερικό χώρο μέχρι και το εσωτερικό όλα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι ώστε να καταλάβετε πως βρίσκεστε σε ένα όντως κακόφημο μοτέλ... Σκοτεινό, διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όντως να σας πιάνει ένα αίσθημα φόβου για το τι συμβαίνει και όλοι οι χώροι να μεταδίδουν το δικό τους μυστήριο.Σκηνογραφικα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μια όντως πολύ καλή περίπτωση στον χώρο για αυτό το οποίο αντιπροσωπεύει.Ολο αυτό σε συνδυασμό με τα παιχνίδια του φωτισμού που δίνουν και παίρνουν εκεί μέσα σε σωστά και καθόλου άσκοπα σημεία αφού το όλο gameplay είναι τόσο δυνατό σε ορισμένα σημεία είτε αυτό έχει να κάνει με επιλύσεις γρίφων συνεργασίας είτε με κάποιες θαραλλεες αποστολες που καλείται η ομάδα να πραγματοποιήσει δημιουργούν ένα παιχνίδι γεμάτο αδρεναλίνη και τρόμο.
Φυσικά εκεί μέσα δεν θα ήταν δυνατόν να βρισκόμασταν μόνοι μας...Το "Δωμάτιο 696" μας πρόσφερε ότι ακριβώς περιμέναμε από δωμάτιο του είδους και ακόμη παραπάνω... Εξαιρετικό performance σε ότι κι αν θα δείτε εκεί,θα ζήσετε φυσικά jumbscares απο τα οποία κάποια είναι πραγματικά γεμάτα ευρηματικότητα και σε σημεία που δεν το περιμένετε και θα γίνετε κι εσείς με την σειρά σας μέρος της όλης πράξης που συμβαίνει εκεί μέσα με ότι κι αν σημαίνει αυτό...
Το προσωπικό της εταιρίας είναι πολύ φιλόξενο και η συζήτηση στη συνέχεια του παιχνιδιού μας έδειξε πως μόνο τυχαίο δεν είναι τα τόσα χρόνια λειτουργίας του δωματίου.Μην χάσετε καθόλου χρόνο,η διανυκτέρευση στο "Motel Paranoia" θα σας προσφέρει ότι ακριβώς περιμένετε και θέλετε να ζήσετε σε αυτό...Μια βραδιά κατά την διάρκεια της οποίας δεν θα μπορέσετε να κλείσετε μάτι με αυτά τα οποία συμβαίνουν στους διαδρόμους του...

Escaped
4.7 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν "Οι κουμπάροι" αποφασίσαμε να ανοίξουμε το δικηγορικό μας γραφείο, ήμασταν έτοιμοι για όλες τις υποθέσεις και για το ότι θα συναντήσουμε κάθε λογής ανθρώπους...Για την υπόθεση των εγγράφων του "Deadmall" όμως και για τον επιστάτη του εγκαταλελειμμένου αυτού εμπορικού,δεν θα φανταζόμασταν ποτέ το πόσο ευχάριστη έκπληξη θα μας έκανε όλος αυτός ο συνδυασμός!!!
Το "Deadmall" έχει όλα μα όλα τα συστατικά που είναι ικανά να προσφέρουν ένα χορταστικό δωμάτιο γρίφων.Μεγαλοι χώροι, έξυπνοι γρίφοι με ποικιλία και πάντα in concept,μια υπόθεση η οποία κάθε φορά βρίσκεται σε εξέλιξη και αγωνιάς για να δεις τι κρύβει και που θα σε πάει ο επόμενος χώρος και έναν επιστάτη που σε υποδέχεται και σε βάζει στο κλίμα και σου δίνει με τις ατάκες του,την παρουσία του και τον όλο του τρόπο αυτή την ενέργεια που και να μην την είχες θα την αποκτήσεις ώστε να δεις αυτό το δωμάτιο όπως του αξίζει.
Με στόχο της ομάδας να βρει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να προχωρήσει αυτή η κατεδάφιση του εμπορικού, καλείστε να περιπλανηθειτε στο αρκετά άνετο δωμάτιο του "Deadmall" το οποίο είναι διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως in concept όλα.Εγκαταλελειμμένα αντικείμενα, ακατάστατοι χώροι και κάθε φορά όλα στο θέμα, συνθέτουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.Εναν χώρο μόνο ίσως θα θέλαμε πιο "σκοτεινό" αλλά είναι προσωπική προτίμηση αυτό,και έτσι όπως είναι μια χαρά στέκει.
Μις σειρά γρίφων που απαιτούν συνεργασία, παρατηρητικότητα και λίγο μαθηματική σκέψη βρίσκονται παντού διάσπαρτοι στο εμπορικό σε σημεία τα οποία όλοι σχετίζονται με τον χώρο που βρίσκεστε.Μεσαιας δυσκολίας ως επί το πλείστον και μοναδικό μας παράπονο σε αυτόν τον τομέα είναι πως ίσως θα θέλαμε άλλους 2 γρίφους, ειδικά σε έναν χώρο νομίζουμε πως το κάτι παραπάνω θα χωρούσε.Αμεση ανταπόκριση του GM όποτε τον χρειαστεί η ομάδα με το να δίνει σωστές κατευθύνσεις και όχι την λύση "στο πιάτο".
Η Get Out Escape Rooms κάνει το ντεμπούτο της με ένα γριφοδωμάτιο το οποίο προσφέρει ένα χορταστικό σύνολο και δεν απογοητεύει καθόλου.Φιλοξενη εταιρία,τα παιδιά πρόθυμα να μάθουν και να συζητήσουν οτιδήποτε τους αφορά και η παρουσία του Gerald δίνει πολλούς πόντους σε αυτό το πρώτο τους εγχείρημα.

Escaped

Response from: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια!!! Σας περιμένουμε ξανά φίλοι μας!!!

4.8 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν ήταν η πρώτη φορά που "Οι κουμπάροι" βρεθήκαμε έξω από το πατρικό της Μαρίας στην Καλλιθέα.Ειχαμε ξαναπάει πριν από περίπου 2,5 χρόνια μόνο που αυτή τη φορά έχει ξανανοίξει τις πόρτες του και είναι πιο σκοτεινό,πιο έντονο και πετυχαίνει να αποτινάξει ότι θα μπορούσε να το θυμίζει και να ξανασυστηθει ως ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ/τρόμου το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν...Και το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό!!!
Το "Apocalypse x" έχει από μόνο του ένα μεγάλο ατού.Διαδραματιζεται όλο σε ένα αληθινό σπίτι και αυτό από μόνο του συμβάλλει στα μέγιστα σε ατμόσφαιρα και χώρους.Η περιπλάνηση σας στον μεγάλο αυτό χώρο περιλαμβάνει όλα τα καλά που θα μπορούσε κάποια ομάδα να περιμένει... Δωμάτια με ξεκάθαρη ταυτότητα, αντικείμενα και έπιπλα ξεχασμένα από το χρόνο και όλα αυτά σε μια ξεκάθαρη ροή gameplay που όλη η ομάδα είτε θα περιπλανηθεί παντού είτε θα ζήσει όλο αυτό που το δωμάτιο προσφέρει.
Οι αλλαγές τόσο σε γρίφους όσο και σε μουσική είναι προς το καλύτερο αφού ότι γίνεται εκεί μέσα σε συνδυασμό με τα ηχητικά εφέ και την μουσική επένδυση εναρμονίζονται πλήρως με την όλη εμπειρία.Οι γρίφοι δεν είναι σχεδιασμένοι ώστε να παιδεύουν και δεν θα χρειαστεί να σπαζοκεφαλιασετε ή να κολλήσετε κάπου αρκετά.Μοναδικη μας ένσταση την οποία και καταθέσαμε ένας συγκεκριμένος γρίφος τον οποίο θα θέλαμε να τον απέδιδαν κάπως διαφορετικά λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να λυθεί και ίσως φέρει σε δυσφορία κάποιο μέλος της ομάδας χωρίς λόγο.
Φυσικά εκεί μέσα δεν είστε μόνοι σας...Από την αρχή μέχρι το ομολογουμένως αγωνιώδες φινάλε συμβαίνουν καταστάσεις που οι αγκαλίτσες θα πάνε και θα έρθουν.Υπαρχουν εξαιρετικές παρουσίες που απογειώνουν το δωμάτιο και του δίνουν την ταυτότητα που πρέπει.Το acting,οι κινήσεις και ο τρόπος που προσεγγίζει και κουμπώνει με την ομάδα όλο αυτό είναι εξαιρετικά μελετημένα.Λογω της φύσης του χώρου υπαρχουν σημεία που μπορεί να παίζει το μυαλό σας παιχνίδια και αυτό είναι κάτι που δεν το συναντάμε συχνά
Φιλόξενο περιβάλλον στο after game με την νέα διεύθυνση της εταιρίας να δείχνει ξεκάθαρα πως την ενδιαφέρει τόσο το πώς περνάει η κάθε ομάδα όσο και να μάθει τι μπορεί να βελτιώσει,τι δεν άρεσε,τι άρεσε και όλα όσα αφορούν το δωμάτιο.
Το "Apocalypse x" άνοιξε ξανά την πόρτα της οικίας της Μαρίας.Εχει φορέσει πλέον τα καλά του και όσοι πάτε θα βιώσετε μια εμπειρία την οποία σίγουρα δεν θα μετανιώσετε στιγμή.

Escaped
4.5 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά για τους "Κουμπάρους" εκεί μέσα... Έπρεπε σήμερα να μην γίνουν άλλα λάθη...Η αυγή θα έπρεπε να μας βρει εκτός εγκλεισμού... Ελεύθερους πια...
Για το "Daylight" να ξεκαθαριστεί πρέπει από την αρχή πως είναι ένα γριφοδωμάτιο το οποίο είναι vfm.Με 15 ευρώ το άτομο στην 3αδα προσφέρει 70 λεπτά παιχνιδιού με μια σειρά γρίφων μέτριας δυσκολίας και μια μικροπροσθηκη έξυπνου gameplay που προσπαθεί να συμβάλλει στην όλη ροή.
Γριφολογικα όλων των ειδών τα καλουδια είναι εδώ.Συνεργασία, παρατηρητικότητα, λουκέτα και κατευθύνσεις που κάθε ομάδα γνωρίζει.Η μοναδικη μας ένσταση εδώ αφορά ένα γρίφο ο οποίος κάπως μπερδεύει την ομάδα σχετικά με το να παρατηρήσει σωστά αυτό που χρειάζεται.Αξιζει να σημειωθεί ότι όλοι οι γρίφοι είναι in concept και δεν παρεκκλίνουν στιγμή από το ύφος του δωματίου.
Ένα δωμάτιο που στο μοναδικό σημείο που θα θέλαμε λίγο περισσότερο προσοχή θα ήταν η ατμόσφαιρα του και γενικότερα η συντήρηση του.Περα από τη λιτή του διαρρύθμιση,τα απλά του αντικείμενα που υπάρχουν ειναι τα σημάδια του χρόνου που με κάποιο τρόπο τουλάχιστον αυτά θα ήταν προτιμότερο να μην ήταν τόσο εμφανή.
Παρα πολύ καλά επίπεδα gamemastering με βοήθεια όπου έπρεπε και ένα προσωπικό πολύ ευχάριστο και αγαπητό που θα μπορούσαμε να τα λέγαμε για ώρες.Ειναι ένα δωμάτιο το οποίο για αυτό που δίνει έχει μια πολύ καλή τιμή οπότε αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη από όλους!!!

Escaped
4.8 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν "Οι κουμπάροι" έμαθαν πως ο μεγαλύτερος θησαυρός βρίσκεται στη ζούγκλα της Τανζανίας δεν έχασαν καθόλου χρόνο... Τηλεφώνησαν στην Escape Land και έβγαλαν τα εισιτήρια τους...
Το "Jungle treasure" είναι ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη από την εταιρεία.Προκειται για ένα γριφοδωμάτιο το οποίο εντυπωσιάζει τόσο με την σκηνογραφία του οσο και με την ροή του gameplay αφού κάθε λεπτό εκεί μέσα μετράει.Ηχοι απόλυτα εναρμονισμένοι με το περιβάλλον και όμορφα σκηνικά που σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα του δωματίου με γρίφους απολύτως in concept με το θέμα.
Χρειάζεται τόσο συνεργασία όσο και γρήγορη σκέψη αφού υπάρχουν κάποια σημεία που η ομάδα ενδέχεται να κολλήσει.Οι γρίφοι του είναι μεσαίας δυσκολίας και χρειάζεται τόσο ψάξιμο όσο και προσοχή στον χώρο.Μοναδικη ένσταση την οποία και συζητήσαμε η απόδοση ενός γρίφου που νομίζουμε πως δίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα να σκέφτεται με λάθος τρόπο.
GM πολύ καλός, προσωπικό ευγενέστατο όπως πάντα και αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε την τύχη σας με αυτό το διαμαντακι που δεν ακούγεται όσο του αξίζει, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να ήταν χειρότερες για τους "Κουμπάρους"... Βράδυ στην ερημιά χωρίς αυτοκίνητο αφού δεν άντεξε με όλες αυτές τις διαδρομές του διημέρου...Το μοναδικό που θα μπορούσε να γίνει ήταν να εισχωρήσουμε στο βενζινάδικο της No exit που αχνοφαινόταν από μακριά...
Το "Route 666" ανήκει στην κατηγορία εκείνων των κλασικών γριφοδωματιων που όσα χρόνια κι αν περάσουν λειτουργίας χαρακτηρίζεται ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!! Όλα αυτά τα οποία η ομάδα θέλει και περιμένει να βρει, υπάρχουν εκεί μέσα σε αφθονία.Συνεργασια τόσο σε γρίφους όσο και σε μικρόtasks, ατμόσφαιρα, ιστορία και φυσικά η απόδοση του περιβάλλοντος σε σχέση με τον χώρο που είστε είναι τόσο μα τόσο αληθοφανή που ταξιδεύετε.
Οι γρίφοι του είναι οριακά μέτριοι προς δύσκολοι με αυξανόμενη δυσκολία που και πιέζει αλλά και ιντριγκάρει την ομάδα ώστε τους προχωρήσετε και να ξεδιπλώσετε τον κόσμο που βρίσκεται γύρω σας για το τι μυστικά μπορεί να κρύβει.Ασφυκτικα πλαίσια χρόνου σε ένα challenge γριφοδωμάτιο το οποίο εντυπωσιάζει στο 100% τους λάτρεις γριφοδωματιων.Η αλήθεια είναι πως είχαμε πολύ καιρό να νιώσουμε τόσο "γεμάτοι" ύστερα από ένα γριφοδωμάτιο και το "Route 666" μας θύμισε πως δωμάτια τα οποία παρέχουν τα αυτονόητα όπως καλό gamemastering, αγάπη και πάθος για την κατασκευή ενός δωματίου,έξυπνους και ασυνήθιστους γρίφους -ειδικα για την εποχή του - καθώς και διάθεση να ασχοληθούν με τις ομάδες που το τιμάνε, είναι και θα είναι πάντα ξεχωριστά.
Προτεινόμενος αριθμός ατόμων λοιπόν για να ζήσετε αυτό το ταξίδι είναι τα 3 με μια εμπειρία 20 δωματίων ώστε να μπείτε λίγο στη λογική του δωματίου και των γρίφων.Η No Exit δεν απογοητεύει ποτέ σε ότι έχει να κάνει με τα δωμάτια της και αυτό είναι ξεχωριστό.Καθε της δημιουργία είναι ιδιαίτερη, ποιοτική και με απόλυτο σεβασμό και πάθος σε αυτό που κάνει!!!

Escaped
4.7 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Τα Χριστούγεννα φέτος ήρθαν πιο νωρίς για τους "Κουμπάρους" και έτσι αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα στο Ίλιον για να πάρουμε και τα δώρα μας και για να περάσουμε γιορτινά και όμορφα... Όμως η Serialgrifers Escape Rooms έχει άλλες προθέσεις γιατί κάτι συμβαίνει εκεί που αν δεν το λύσει σύντομα καμία ομάδα δεν θα ζήσει την θαλπωρή των Χριστουγέννων... Όμως μήπως εξ αρχής αυτός είναι ο σκοπός της...;
Το "Krampusnacht" λοιπόν το οποίο έχει στηθεί με τόση αγάπη και μεράκι είναι ένα δωμάτιο τρόμου το οποίο καταφέρνει κάτι ξεχωριστό.Χωρις να συναντάς αυτόν τον καταιγισμό των σκηνικών,των αυτοματισμών που κάθε εταιρία βάζει για να εντυπωσιάσει -και καλά κάνει εννοείται- εδώ έχει στηθεί ένα δωμάτιο λοιπόν που από την αρχή του μέχρι και το τέλος υπάρχει μια πληθώρα γρίφων, τρόπου παιξίματος και περασμάτων που του δίνει μια δική του ταυτότητα χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν πράματα τα οποία μια ομάδα θα συναντήσει για πρώτη φορά.Αυτο το οποίο ξεχωρίζει λοιπόν είναι πως μια έμπειρη ομάδα θα συναντήσει πράματα που έχει ξαναδεί και αλλού προφανώς αλλά όλα μα όλα είναι δωσμένα φρέσκα και με μια οπτική που τα κάνει τέρμα διασκεδαστικά, ξεχωριστά και συμβάλλουν όλα μαζί στο να αποκτήσει το δωμάτιο την ξεχωριστή του ταυτότητα.
Σε επίπεδο σκηνικών και περασμάτων είναι ένα δωμάτιο το οποίο συστήνεται ακόμη και για ομάδες 4 ή και 5 ατόμων.Υστερα από την ομολογουμένως έξυπνη εισαγωγή θα βρεθείτε να γυρίζετε σε χώρους και δωμάτια τα οποία έχουν με την σειρά τους την ταυτότητα τους και τους απαραίτητους γρίφους ώστε να καταλάβετε πως είστε σε escape room...Και τι εννοούμε με αυτό;Πως εδώ θα χρειαστεί να ιδρώσετε την φανέλα ώστε να προχωρήσετε...Οι γρίφοι του "Krampusnacht" κάνουν το δωμάτιο να στέκεται επάξια και ως γριφοδωμάτιο τρόμου χωρίς ηθοποιό.Συνεργασια, σκέψη ιδιαίτερη σε ορισμένες περιπτώσεις και σίγουρα μια εμπειρία τουλάχιστον 20 δωματίων είναι απαραίτητη για να κατανοήσετε πλήρως τον τρόπο σκέψης τους.Μοναδικη μας ένσταση την οποία αναφέραμε ένας συγκεκριμένος γρίφος ο οποίος παραπλανεί με κάποιο τρόπο και δεν είναι τόσο ξεκάθαρος.Φυσικα το gamemastering είναι όλη την ώρα συγκεντρωμένο στην ομάδα οπότε δεν θα συναντήσετε κανένα θέμα.
Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται εκεί μέσα από την ηθοποιία.Τοσο ο Krampus όσο και ότι συναντήσετε εκεί μέσα (δεν μπορεί να γίνει spoil) είναι εκεί και για να δυσκολέψει την ομάδα χαρίζοντας απρόσμενα jumbscares καθώς το gameplay του δωματίου είναι τέτοιο που δεν υπάρχει περίπτωση τουλάχιστον το κάθε μέλος της ομάδας να μην τρομάξει έστω 2 φορές.Να αναφερθεί εδώ ξεχωριστά πως η πρώτη πρώτη συνάντηση με τον Krampus είναι εξαιρετική τόσο σκηνογραφικά όσο και σε επίπεδο αγωνίας για το τι θα συναντήσεις.
Για τα παιδιά που το τρέχουν ότι και να γράψουμε είναι λίγο.Ευδιαθετοι παρότι ήμασταν η τελευταία κράτηση και η ώρα είχε πάει 2:00, πρόθυμοι να μάθουν τα πάντα,να αναλύσουμε τις όποιες απορίες -ενστασεις και είμαστε σίγουροι πως στην πορεία αν αυτή η εταιρία συνεχίσει με κάποιο επόμενο βήμα θα δούμε πράματα φοβερά.
Το "Krampusnacht" λοιπόν είναι ένα σύνολο το οποίο παίρνει όλα τα στοιχεία που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε ένα escape room τρόμου ή και μη και τα ανακατεύει με τέτοιο τρόπο που σου προσφέρει κάτι με δική του ταυτότητα το οποίο σε παρασέρνει σε ένα κόσμο που έχει μόνο ένα στόχο...Να σώσεις την ψυχή σου από αυτόν...

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα συνεχίσει να προσφέρει στιγμές μοναδικού τρόμου.Δεν έχει σημασία αυτό το δωμάτιο να κριθεί για γρίφους, περάσματα ή οτιδήποτε επιμέρους.Εχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και πραγματικά όσοι δεν το έχετε παίξει να το κάνετε πριν κλείσει.

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το διαγώνισμα των "Κουμπάρων" όντως δεν πήγε καλά... Λίγο ο καιρός που ο νους μας είναι στις παραλίες, λίγο το ότι μας χρειάζονται για εξορκισμούς,να λύνουμε κατάρες σε στοιχειωμένα σπίτια και άλλα παρόμοια,δεν διαβάσαμε όσο έπρεπε... Ευτυχώς που εκεί στην Art of Escape υπάρχει ένας Ρουφ (γκουχ γκουχ γκουχ) πρόθυμος να βοηθήσει να διορθώσουμε αυτόν τον πραγματικά άσχημο βαθμό...Με ποιόν τρόπο...;Με ότι πιο ευφάνταστο θα μπορούσαν να σκεφτούν!!!
Το "Lilipout" είναι το νέο fun to play γριφοδωμάτιο και σίγουρα δεν πρέπει να σας ξεγελάει αυτός ο όρος.Παρα το γεγονός ότι προσφέρει λόγω θέματος, soundtrack και διακόσμησης ένα πακέτο που θα κάνει την ομάδα να διασκεδάσει με την ψυχή της συγχρόνως έχει γρίφους οι οποίοι θα χρειαστεί να λυθούν με τρόπο κάπως out of the box.Με μια πληθώρα μηχανισμών, ίχνος λουκέτου και αντικείμενα πραγματικά ευφάνταστα και άρτια τοποθετημένα στον χώρο ο στόχος προς το πολυπόθητο διαγώνισμα φαντάζει... βουνό για την ομάδα.Οι γρίφοι όλοι ιδιαίτεροι, απόλυτα ταιριαστοι με το concept και διασκεδαστικοί κάθε φορά όσο δεν πάει.
Συνεργασια, παρατηρητικότητα και όπου χρειαστεί η άμεση παρέμβαση του GM θα σας βοηθήσουν ώστε αυτό το ταξίδι να τελειώσει με τον σωστό τρόπο.Σκηνογραφικα το δωμάτιο προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας βάλει στο κλίμα και έχει μια γραμμική ροή η οποία κάνει ξεκάθαρο στην ομάδα που πρέπει να κατευθυνθεί κάθε φορά.Ανετο για ομάδα ακόμη και 5 ατόμων καθώς η ευρυχωρία του χώρου είναι δεδομένη.
Λύσαμε, διασκεδάσαμε, διορθώσαμε και περάσαμε 90 λεπτά καλύτερα και από το να κάναμε ψυχανάλυση.Ενα ξεκάθαρα διασκεδαστικό δωμάτιο που στόχο έχει να προσφέρει γέλιο και να μας κάνει πάλι παιδιά...Και το πετυχαίνει στο μέγιστο βαθμό!!!

Escaped

Response from: Art of Escape Kallithea
Ευχαριστούμε θερμά!!!
Χαιρόμαστε που διασκεδάσατε και περάσατε ευχάριστα!!!

4.3 Very Good
Jun - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η εκδρομή για τους "Κουμπάρους" δεν εξελίχθηκε σωστά... Κάτι το ότι δεν είχαμε τσεκαρει το δελτίο καιρού, κάτι το ότι λυσσαμε για περιπέτειες καταλήξαμε ύστερα από μια θεομηνία σε μια καλύβα στο δάσος... Μόνοι (;) Και αβοήθητοι...
Το "Lost in the storm" είναι ένα από τα 3 δωμάτια της συγκεκριμένης εταιρίας.Ως είδος θα το κατατασσαμε σε γριφοδωμάτιο παρά την παρουσία του ηθοποιού γιατί αυτή είναι περισσότερο βοηθητική καθόλη τη διάρκεια (και πολύ καλά κάνει).Με χώρους μικρούς και με μια προσπάθεια διακόσμησης να δημιουργήσει ατμόσφαιρα εν μέρει το πετυχαίνει και εν μέρει αποτυγχάνει.Δεν μιλάμε για ένα δωμάτιο που δημιουργήθηκε για να εντυπωσιάσει με τους μηχανισμούς του ή τα περάσματα του φυσικά.Ειναι εμφανέστατο πως στήθηκε με πολλή αγάπη και μεράκι για να προσφέρει διασκέδαση στους παίκτες είτε μέσω των γρίφων του είτε μέσω της ηθοποιίας του η οποία είναι το μεγάλο ατού του δωματίου.Σπινθηροβολα παρουσία,ατακαδορικη και αν η ομάδα μπει στο ρόλο για να διασκεδάσει θα περάσει πολύ ωραία.Οι γρίφοι του έχουν μια περίεργη αίσθηση του ότι ξεφεύγουν από τα συνήθη που συναντάμε χωρίς να ισχύει...Σας μπέρδεψε λίγο αυτό; Όταν παίξετε θα το καταλάβετε.Εκτος από έναν γρίφο που δεν καταλάβαμε καθόλου την λογική επίλυσης του όλοι οι άλλοι κινούνται σε μεσαία επίπεδα για έμπειρες ομάδες και ίσως σε αρχάριες να φανεί challenge το δωμάτιο.Η όλη υποδοχή και τα άτομα που το τρέχουν ευγενέστατα και παρότι δεν είχαμε χρόνο για να πούμε τίποτα επειδή μας περίμενε το "Ring" την επόμενη φορά θα ειπωθούν όλα.
Είναι από τις λίγες φορές που βρεθήκαμε τόσο μπερδεμένοι σχετικά με δωμάτιο.Μας έλειψε λίγο η προσοχή στην ατμόσφαιρα και στο ότι δεν σου δίνεται στον βαθμό που πρέπει αυτή η αίσθηση του ότι βρίσκεις "καταφύγιο".Θα βάλουμε στα θετικά πως 1000% περάσαμε μια ευχάριστη ώρα και πως λύσαμε όμορφους γρίφους.Και αυτό είναι που στο τέλος μετράει άσχετα από χώρους, περάσματα, μηχανισμούς και πρωτοτυπίες.Ενα δωμάτιο ξεκάθαρα πρώτης γενιάς που απευθύνεται σε όσους εκτιμούν και αγαπάνε αυθεντικές δημιουργίες.

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η αποστολή για τους "Κουμπάρους" δεν γινόταν να είναι πιο ξεκάθαρη... Ταξίδι στο Bear Mountain, διάσωση της ερευνητικής ομάδας και ανάκτηση της Αρχέγονης λίθου.Δεν μας ήταν όμως τόσο ξεκάθαρο όταν πήραμε αυτές τις οδηγίες πώς ότι θα ακολουθούσε και ότι θα βλέπαμε κατά την διάρκεια θα μας έφτανε στα όρια μας...
Το "Luna Mortem" είναι η δεύτερη δημιουργία της Cipher Company - Live Action Rooms μετά το εξαιρετικά εμπνευσμένο "Yurei" και πρόκειται για ένα δωμάτιο τρόμου/ψυχολογικού θριλερ το οποίο έχει όλα αυτά τα συστατικά που περιμένει ο κάθε παίκτης και η κάθε ομάδα να δει.
Με μια εξαιρετικά λεπτομερή κατασκευή είναι ένας χώρος που από την πρώτη στιγμή σε αποκόβει από την πραγματικότητα.Οτι βλέπεις γύρω σου είναι τόσο πειστικά που πραγματικά πιστεύεις πως βρίσκεσαι μέσα στις σελίδες μιας τόσο τρελής όσο και απίστευτης ιστορίας.Αυτο συμβάλλει πολύ στα δρώμενα του gameplay γιατί η τροπή που παίρνει το σενάριο είναι απολύτως in concept με όλο τον τρόμο που θέλει να σου προσφέρει.Ανετοι χώροι για μια ομάδα 3 ατόμων προσφέρουν στιγμές αγωνίας, τρόμου και φυσικά κάποια cinematics που αν πάτε 4 ή 5 ίσως χρειάζεται ένα extra στριμωγμα για να τα απολαύσετε.
Με γρίφους απόλυτα ταιριαστους με ότι συμβαίνει γύρω σας και χωρίς να πονοκεφαλιαζουν την ομάδα και με έναν ήχο που πραγματικά είναι εξαιρετικά επιτυχημένος σε όλες του τις επιλογές κάθε φορά θα σας χαρίσει στιγμές πραγματικά μοναδικές.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο acting του δωματίου προφανώς καθώς πέρα από την πειστικοτατη απόδοση αυτού που κάθε φορά ο κάθε ηθοποιος εκεί μέσα πρέπει να προσφέρει στην ομάδα διακρίνεται στο δωμάτιο και κάτι άλλο που σου μεταδίδεται αυθόρμητα και καθόλου βεβιασμένα.Ειναι η ψυχή,ο πόνος που δίνουν και η αγάπη για αυτό που σε κάθε ομάδα πρέπει να αποδοθεί και είναι κάτι το οποίο χρήζει ιδιαίτερης σημασίας.Καθε φορά,σε κάθε σημείο που υπάρχει παρέμβαση ηθοποιού είτε επειδή έτσι πρέπει να γίνει σεναριακά είτε επειδή πρέπει να γίνει εμφάνιση είναι μοναδική και χαρίζει στιγμές ατοφιου και όμορφου τρόμου.
Το προσωπικό της εταιρίας το είχαμε γνωρίσει από το "Yurei", είχαμε ήδη σχηματίσει θετικότατη γνώμη και με την επίσκεψη μας στο "Luna Mortem" απλώς επιβεβαιώθηκε πως είχαμε κάνει πολύ καλά.Εξαιρετικοτατο,με όρεξη να μάθει,να συζητήσει οτιδήποτε θετικό, αρνητικό για τα του δωματίου και με μεγάλη όρεξη και αγάπη για αυτό που προσφέρει και δημιουργεί.
Το "Luna Mortem" είναι ένα δωμάτιο που προσφέρει όλα αυτά τα οποία υπόσχεται και είναι από τα λίγα δωμάτια που υπάρχει προσοχή στην όλη του λεπτομέρεια σε ότι έχει να κάνει με το σενάριο.Ολα είναι άψογα μελετημένα και τοποθετημένα ώστε να ζήσει η ομάδα μια περιπέτεια η οποία έχει αρχή, μέση και τέλος και δεν προσφέρει τρόμο απλώς για να υπάρχει.Ο δρόμος για την Αρχέγονη λίθο έχει μια διαδρομή που θα κάνει την ομάδα να ζήσει μια εμπειρία που απαιτεί θάρρος, ψυχραιμία και φυσικά συνεργασία...

Escaped
4.3 Very Good
May - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο έχει μια σειρά από γρίφους μέτριας δυσκολίας αλλά με μια προσπάθεια να δωθεί αυτή η αίσθηση αγωνίας της απόδρασης.Χωροι με αρκετά βασικά πράματα σε μια σκηνογραφία που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη αλλά δεν σε βγάζει καθόλου από το κλίμα.Ο GM και σε αυτό το δωμάτιο σε φοβερά επίπεδα.Ενα δωμάτιο το οποίο θα ήταν μια καλή εισαγωγή για δωμάτια γρίφων σε κάποια πιθανότατα καινούρια ομάδα που ψάχνει τα πατήματα της καθώς απαιτεί και ψάξιμο και συνεργασία οπότε υπάρχει και αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών.

Escaped
4.3 Very Good
May - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο θα αφήσει ικανοποιημένους όλους όσους θέλουν να περάσουν μια αρκετά ευχάριστη ώρα σε ένα ατόφιο γριφοδωμάτιο.Χωρις σκηνογραφικά ή γριφολογικα να υπάρχει κάτι το οποίο μια έμπειρη ομάδα δεν έχει ξαναδεί αυτό δεν σημαίνει πως το όλο αποτέλεσμα δεν είναι αξιόλογο.Το προσωπικό ευγενέστατο και ο GM σε άριστα επίπεδα

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το είχαμε πάρει απόφαση... Αυτή η λούπα έπρεπε με κάθε τρόπο και κόστος να τελειώσει...Τα καθημερινά πειράματα σε σώμα και μυαλό είχαν εξαντλήσει τους "Κουμπάρους" και το βράδυ του Σαββάτου έπρεπε να αποδράσουμε επιτέλους...
Συγγνώμη αλλά...OMG και 3 lol !!! Τι ΔΩΜΑΤΙΑΡΑ είναι αυτό το οποίο έχει στηθεί από αυτή την εταιρία που ποτέ δεν απογοητεύει...; Νομίζουμε πως εδώ υπάρχει ο ορισμός της πρωτοτυπίας,του φρέσκου και του τόσο μα τόσο διασκεδαστικού gameplay που θα μπορούσε κάποια ομάδα να ζήσει σε escape room αυτή τη στιγμή.
Λόγω της φύσης του δωματίου δεν είναι εύκολο να γραφτούν πολλά πράματα χωρίς να γίνουν spoilers αλλά όλα είναι μελετημένα σε τόσο δαιμονισμένο άψογο σημείο που το όλο σύνολο προσφέρει μια εμπειρία μοναδική.Δεν θα λύσετε γρίφους με την κλασική έννοια του όρου αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση σε μια σειρά από tasks τα οποία βήμα βήμα θα σας οδηγήσουν στην πολυπόθητη απελευθέρωση σας.
Ότι περιμένει κανείς αισθητικά και τεχνολογικά από την εταιρεία θα τα βρει στο μέγιστο βαθμό εκεί μέσα και η δουλειά η οποία έχει γίνει είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.Ενα δωμάτιο που παίζει βαθιά με την ψυχοσύνθεση και τις σχέσεις της ομάδας χωρίς να αντιλαμβάνεσαι κάποιες στιγμές τι λες και τι κάνεις αφού καταφέρνει σχεδόν από την αρχή να σε βάλει στο ρόλο και να μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από την απελευθέρωση... Απαραίτητη η καλή συνεργασία και σχέση μεταξύ των μελών της ομάδας γιατί η ένταση που προσφέρει το δωμάτιο είναι άνευ προηγουμένου και η συνεννόηση παίζει τον πρωταρχικό ρόλο εκεί μέσα.
Ειλικρινά μια εμπειρία που πρέπει κάθε ομάδα να δοκιμάσει, ξεφεύγει από οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω και με ένα ανατρεπτικό φινάλε το οποίο δείχνει πως όλα είναι μελετημένα εκεί μέσα σε διαολεμένο βαθμό...

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους "Κουμπάρους" πως δεν υπήρξαν καλά παιδιά...Και όλο το φαγητό μας τρώγαμε,και τους γονείς μας ακούγαμε... Τελικά όμως όπως όλα δείχνουν αυτή η καλοσύνη είναι απαραίτητο συστατικό για να ζήσεις ένα παραμύθι για το οποίο ότι κι αν έχεις ακούσει,ότι κι αν έχεις διαβάσει δεν είναι τίποτα ως που να το ζήσεις και να σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο τυχερός που αυτό το χόμπι μπορεί να σου μεταδώσει τόσα μηνύματα και τόσα συναισθήματα...
Το "Boogeyman" είναι μια δημιουργία...Μια βαθιά και βιωματική θα τολμούσαμε να γράψουμε εμπειρία που αγγίζει όλα αυτά που σκεφτόμασταν,που φοβόμασταν,που διστάζαμε από φόβο να συζητούσαμε όταν ήμασταν παιδιά.Δεν θα πας για να τρομάξεις,δεν θα πας για να λύσεις γρίφους,δεν θα πας για να ανακαλύψεις μηχανισμούς και περάσματα... Όλα αυτά μπορούν να γίνουν σε όλα τα escape rooms... Αυτό που θα σας προσφέρει το "Boogeyman" δεν θα το βρείτε ευκολα σε άλλα δωμάτια.Με έναν συνδυασμό που λειτουργεί άψογα σε ότι έχει να κάνει με την μουσική,την αγωνία,την πλοκή και τον αγνό παιδικό τρόμο σε τοποθετεί ως παίκτη σε μια κατάσταση που σπάει σε 1000 κομμάτια την ψυχοσύνθεση σου.
Ηχητικά και μουσική σε ένα επίπεδο άριστο και απόλυτα ταιριαστό κάθε φορά και με ένα acting το οποίο δεν μπορεί να περιγραφεί και με cinematics τα οποία καθηλώνουν με την απόδοση τους δεν αφήνουν περιθώρια ώστε να μην θαυμάσεις το πόσο δουλειά έχει γίνει ώστε αυτό το δωμάτιο να σου μείνει χαραγμένο στη μνήμη ανεξίτηλα.
Ξεκάθαρα ένα δωμάτιο το οποίο κατά την προσωπική μας γνώμη απευθύνεται σε όσους κατανοούν και μπορούν να καταλάβουν πως ένα δωμάτιο δεν χρειάζεται να έχει 10 ηθοποιούς να σε τραβολογάνε,30 χώρους και 15 μηχανισμούς για να εντυπωσιάσει... Αρκεί απλώς να έχει τα συστατικά του "Boogeyman" ώστε να προσφέρει μια εμπειρία μοναδική.Ενα δωμάτιο το οποίο δείχνει πως η πραγματική αγάπη για τα escape rooms δημιουργεί διαμάντια...

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα γριφοδωμάτιο τρόμου πρώτης γενιάς το οποίο το 2022 χαρίζει έντονες στιγμές σε κάθε ομάδα τόσο εξαιτίας των in concept γρίφων του όσο και της σκηνογραφίας του.Εξαιρετικα ηχητικά και μια σειρά από props συμβάλουν στην δυνατή του ατμόσφαιρα και είναι ένα δωμάτιο που αξίζει να επισκεφθείτε πριν κλείσει η αγαπημένη αυτή εταιρία λόγω συνταξιοδότησης.
1000 μπράβο ειδικά αν σκεφτούμε την χρονολογία που δημιουργήθηκε αυτό το εξαιρετικό γριφοδωμάτιο!!!

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Είναι όντως γεγονός πως η Μαρία δεν είχε φυσιολογική ζωή... Επίσης γεγονός είναι πως μετά την επίσκεψη μας στο σπίτι της κάθε άλλο παρά φυσιολογικό ήταν αυτό που συνέβη στους "Κουμπάρους"...
Το "Resurrection" είναι το νέο δημιούργημα της "Fear of the dark" και έχει πάρει την θέση του "Black hole" το οποίο βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία μεν αλλά διαφορετικό τόσο χωροταξικά όσο και σε σκηνικά/περιβάλλοντα.Απο τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι προθέσεις της εταιρείας είναι ξεκάθαρες και όλα δείχνουν πως τα επόμενα 105 λεπτά κάθε άλλο παρά ομαλά θα κυλήσουν...
Θα περιπλανηθείτε στον ομολογουμένως τεράστιο χώρο του δωματίου λύνοντας γρίφους που δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την ομάδα... Αυτό που θα σας δυσκολέψει εκεί μέσα είναι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ συναντήσετε το οποίο και μόνο του δεν είναι αλλά έχει τέτοια τροπή το gameplay και τόσες εκπλήξεις που σας περιμένουν τα οποία είναι ικανά να σας χαρίσουν ένα από τα χορταστικότερα δωμάτια τρόμου που θα μπορούσατε να πάτε.
Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο με κατανοητή ιστορία, απαραίτητα cinematic και ηθοποιούς που γνωρίζουν που και πότε θα χτυπήσουν με σημεία που θα αισθανθείτε εκτεθειμένοι ουκ ολίγες φορές...
Με ένα προσωπικό που τρέχει το δωμάτιο να γνωρίζει καλά τι είναι αυτό που πρέπει να δώσει και τόσο πρόθυμο για κουβέντα και να μάθει τι μας άρεσε και τι όχι, μόνο θετικές εντυπώσεις αφήνει.
Από την αρχή μέχρι το αρκετά έξυπνο, αγωνιώδες και πρωτότυπο φινάλε το "Resurrection" έχει πλέον βρει τα πατήματα του ώστε να χαριζει στιγμές που κάθε ομάδα χρειάζεται... Στιγμές σύσφιξης σχέσεων...

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

"Οι Κουμπάροι" είχαμε ανάγκη από λίγη διασκέδαση,δεν είναι και λίγο 3 χρόνια τώρα να βρίσκεσαι από υποβρύχια σε διαστημόπλοια και από στοιχειωμένα κάστρα σε χωριά με τρελούς κατοίκους... Έτσι λοιπόν όταν μάθαμε πως το τσίρκο έφτασε στην πόλη μας δεν χρειάστηκε δεύτερη σκέψη, είχαμε ήδη κλείσει θέσεις.Μονο που για το συγκεκριμένο τσίρκο θα έπρεπε να το είχαμε σκεφτεί όχι μόνο δύο αλλά τρεις και δεκατρείς φορές...
Το "Pandemonium" λοιπόν αξιοποιεί μια ιδέα για να προσφέρει τρόμο και αγωνία η οποία υλοποιείται με τρόπο που σας κάνει να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε απο σε βιβλίο του Stephen King μέχρι σε θρυλική βιντεοταινία τρόμου των 80's.Πρωτο και κύριο λόγο για αυτή την επιτυχία παίζει τόσο το περιβάλλον όλου του δωματίου και απο τη χρήση αντικειμένων για επίλυση γρίφων μέχρι και οτιδήποτε έχει επιλεγεί για διακόσμηση.Μια ατμόσφαιρα βαριά ψυχεδελική, αγχωτική και μια αίσθηση ανασφάλειας που σε διακατέχει από την ΠΟΛΥ αρχή μέχρι και το εξαιρετικό φινάλε που βγαίνεις από εκεί μέσα με χτύπους έτοιμους να σπάσουν την καρδιά σου.Μεσα σε ένα τεράστιο χώρο έχει στηθεί μια δημιουργία η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα με διάφορους τρόπους παίζει με την ψυχοσύνθεση της ομάδας με τρόπο απρόσμενα επιτυχημένο.
Κατά την περιήγησή σας στο τσίρκο δεν θα συναντήσετε τίποτα out of concept.Απο περιβάλλον μέχρι και γρίφους όλα είναι απολύτως ταιριαστά με τον κόσμο του τσίρκου.Θα χρειαστεί να φανείτε γενναίοι σε κάποιες περιπτώσεις,να φανείτε ψύχραιμοι και φυσικά έτοιμοι για οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή γιατί εφησυχασμός εκεί μέσα δεν υπάρχει.Θα συνεργαστείτε σε μεγάλο βαθμό ως ομάδα για να λύσετε κάποιους γρίφους οι οποίοι χαρακτηρίζονται εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας και είναι ένα μεγάλο συν αυτό γιατί όλες οι πινελιές των γρίφων κάθε φορά συμβάλουν χωρίς να κουράζουν ώστε να βυθιστειτε σε αυτόν τον παρανοϊκό κόσμο.
Δεν νομίζω να έμεινε τίποτα άλλο να αναφερθεί για το δωμ...Αααα ναι...Οι ηθοποιοί...Ο πυρήνας...Η ΨΥΧΗ του δωματίου που ειλικρινά αν αρχίσω να γράφω το μέγεθος της τρέλας,της αγάπης για αυτό που κάθε φορά δίνουν στον παίκτη και το πώς εμφανίζονται μέχρι το πως είναι ντυμένοι και μακιγιαρισμενοι είμαι ικανός να γράφω μέχρι να χαθούν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα...Σου μεταδίδεται ρε παιδί μου αυτό το αίσθημα αγάπης για αυτό που προσφέρουν τα παιδιά εκεί μέσα.Σου προσφέρουν έναν τρόμο τόσο μοναδικό γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή το πώς η ομάδα κινείται,που και με ποιόν τρόπο θα απογειώσουν τον τρόμο και προσφέρουν με μοναδικό τρόπο μια ροή στο gameplay που το roll caster της ψυχολογίας τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθώντας κάθε φορά να μείνεις ψύχραιμος.
Το προσωπικό της εταιρίας ιδιαίτερα φιλικό θέλει να μάθει τα πάντα στη συνέχεια σε ότι έχει να κάνει με την όλη εμπειρία,με τις γνώμες της ομάδας για το δωμάτιο και όχι μόνο και με πολύ όρεξη για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων.
Κλείνοντας να αναφερθεί κάτι το οποίο θεωρούμε απαραίτητο να διαβαστεί και από άλλες ομάδες/παικτες μήπως φανεί χρήσιμο.Ειτε το προσπερνάτε αφού έχει να κάνει με προσωπικές γνώμες είτε το διαβάζετε και το σκέφτεστε είτε το διαβάζετε και το πετάτε!Στη "Horrorville" αργήσαμε να πάμε ως ομάδα και πήγαμε με δύο και τρεις ενδοιασμούς εξαιτίας όσων ακούγονταν σχετικά με τραμπουκισμους που είχαν να κάνουν είτε με έντονη σωματική βία είτε με διάφορα άλλα.Ως ομάδα δεν προτιμάμε τέτοιο gameplay, τέτοιο τρόμο ,τέτοια δωμάτια γενικά.Δεν υπάρχει λοιπόν το παραμικρό ίχνος από όλα αυτά εκεί μέσα και όχι μόνο αυτό... Είναι ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρει λόγω θέματος έναν τρόμο αρκετά διαφορετικό από την πλειοψηφία των δωματίων τρόμου και από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει ο GM το πως θα προσαρμοστεί το παιχνίδι ώστε να βγεις από εκεί μέσα 100% γεμάτος με αυτό για το οποίο πήγες.
Οποιοι λοιπόν είναι σε φάση σκέψεων παρόμοιες με τις δικές μας που είχαμε να τις αφήσουν στην άκρη.Η τέντα έχει σηκωθεί,η σκηνή έχει στηθεί, όλος ο θίασος του τσίρκου είναι στη θέση του... Χαρά και γέλια αντηχούν στους χώρους!...Δεν τα ακούτε...;Για περάστε από την είσοδο και μπείτε μέσα για το show...

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια διαδρομή με τρένο, τρεις άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους σε ένα κοινό προορισμό..."Οι Κουμπάροι" όταν επιβιβάστηκαν στο τρένο της "Trapped" ήξεραν πως τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα ήταν στην συνέχεια...
Το "Nemesis" είναι ένα γριφοδωμάτιο το οποίο υπηρετεί πιστά ένα είδος που όσο πάει και τείνει να εξαφανιστεί.Πρώτης γενιάς, χωρίς παρουσία ηθοποιού,με ένα υψηλότατο βαθμό δυσκολίας και με ένα σενάριο τόσο έξυπνο όσο και αγωνιώδες.Με σκηνικά και χώρους που εξυπηρετούν σε άψογο βαθμό την ιστορία και την αίσθηση η οποία πρέπει να υπάρχει για να ξεδιπλωθεί και εσείς να μην φύγετε λεπτό από το ρόλο.
Με γρίφους απο παρατηρητικότητας μέχρι και δεξιοτεχνίας και από λογικούς μέχρι κάποιους οι οποίοι χρειάζονται πολύπλοκο τρόπο σκέψης είναι σίγουρο πως για να παίξετε,να κατανοήσετε όσα το δωμάτιο έχει να προσφέρει και να το ευχαριστηθείτε στον βαθμό που του αξίζει θα πρέπει να έχετε μια σχετικά καλή τριβή με δωμάτια γρίφων.Η καθοδήγηση του GM τόσο απαραίτητη όσο και άψογη βοηθάει με τον δικό της τρόπο ώστε να υπάρχει η σωστή ροή και να μην κάνει κοιλιά.
Το "Nemesis" ανήκει σε ένα από τα δωμάτια τα οποία αξίζει να επισκεφτείς αν λατρεύεις οτιδήποτε παρόμοιο.Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να εξοπλιστείς με το εισιτήριο σου και με υπομονή ώστε να απολαύσεις το ταξίδι το οποίο αποζημιώνει πλήρως στο τέλος της διαδρομής.

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μην βιαστείτε να τον κατηγορήσετε...
Μην βιαστείτε να τον αναλύσετε...
Μην βιαστείτε να τον κρίνετε...
Αλλά βιαστείτε να αποδράσετε γιατί από την στιγμή που θα ξυπνήσετε εκεί μέσα δεν θα έχετε την πολυτέλεια να μελετήσετε τα σχέδια που έχει ο Thomas για εσάς...
"The butcher" λοιπόν και η μεγάλη έκπληξη της εταιρίας "Escapolis" στο Γαλάτσι να προσφέρει ένα αμιγώς δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου στους παίκτες έφτασε.Μην σας ανησυχεί καθόλου τίποτα... Είτε πρόκειται για δωμάτιο γρίφων, είτε τρόμου η σφραγίδα ποιότητας της εταιρίας που χαρακτηρίζει όλα της τα δωμάτια συναντάται και εδώ.Με χώρους που δεν πρέπει να ανησυχούν ως ενδοιασμό τις ομάδες αφού μέχρι και 4 άτομα μπορούν να ζήσουν ένα ανετότατο gameplay και μια ροή που δεν κάνει κοιλιά πουθενά.Η τριάδα των "Κουμπάρων" περιπλανήθηκε στον χώρο με εξαιρετική άνεση αλλά με δισταγμό σε κάθε της βήμα ειδικά στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού που ο χώρος σταθερά και βασανιστικά προσπαθούσε να αποτυπωθεί στο μυαλό μας σε συνδυασμό με όσα αντικρύζαμε... Σκηνογραφικά σίγουρα συναντάμε ένα δωμάτιο το οποίο δίνει στον παίκτη αυτό που περιμένει...Το σφαγείο-ψυγειο ενός χασάπη που όλα δείχνουν πως ότι συναντάτε θα είναι και τα τελευταία που θα δείτε ποτέ.Με γρίφους οι οποίοι χαρακτηρίζονται μεσαίας προς αυξημένης δυσκολίας για δωμάτιο τρόμου και θα χρειαστεί να είστε και παρατηρητικοί και να συνεργαστείτε αλλά και να φανείτε εξαιρετικά γενναίοι ώστε να τους ολοκληρώσετε.
Και αυτό γιατί εκτός από τον εξαιρετικό ήχο και μουσική επένδυση που έχει το δωμάτιο ώστε κάθε λεπτό εκεί μέσα να το κάνει εφιαλτικό έχει και έναν ηθοποιό ο οποίος είναι νομίζουμε ο ορισμός του απόλυτου τρόμου όταν εμφανίζεται, όταν αποφασίσει να παίξει μαζί σας, όταν θελήσει να σας κοψοχολιασει με jumbscares.(Αν μου επιτραπεί η αναφορά παρόμοια παρουσία μόνο στο "Voorhes" και στο "Deadlock 2" μπορώ να θυμηθώ που μιλάμε για τον ίδιο ηθοποιό στα 2 τελευταία).
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει επίσης εκτός από το πολύ καλό Gamemastering που κάθε φορά ήταν άμεσο και κατατοπιστικό στο γεγονός πως το δωμάτιο προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία.Ανακαλυπτετε μέσα σε 100 λεπτά τους λόγους που γίνεται ότι γίνεται,το παρελθόν του Thomas, ζείτε μαζί του όλα αυτά τα οποία κρύβει στην ψυχή του και το όλο σύνολο δεν προσφέρεται και δεν δημιουργήθηκε για ακόμη ένα "φθηνό" τρόμο.
Κινηματογραφικό όταν χρειάζεται και άλλο τόσο ωμό όταν πρέπει είναι βέβαιο πως το "Butcher" θα ικανοποιήσει όλους τους λάτρεις του ψυχολογικού τρόμου.Αν και καινούργιο δωμάτιο είναι πανέτοιμο σε όλα του και αποδεικνύει πως μια εταιρεία που έχει αγάπη και μεράκι με ότι καταπιάνεται μπορεί κάθε της βήμα να είναι μόνο επιτυχία.

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι κι αν το κτίριο εκκενώθηκε από τις αρχές;"Οι κουμπάροι" έπρεπε πάση θυσία να ανακαλύψουν τι συνέβη με τον φίλο μας τον Goustave και για αυτό ακριβώς αποφασίσαμε να μπούμε κρυφά στον χώρο υποδοχής...
Η "Escapolis" ακόμη μια φορά μας εντυπωσιάζει με ένα απαιτητικό δωμάτιο γρίφων το οποίο απευθύνεται σε ομάδες που σίγουρα προϋποθέτει να έχουν μια σχετική εμπειρία με δωμάτια γρίφων και καλή συνεργασία.Σε έναν χώρο που σκηνογραφικά σε κάθε χώρο έχει όλα όσα χρειάζεται για να οριστεί και ως δωμάτιο πρώτης γενιάς αλλά με props, μηχανισμούς και ανατροπές τόσο στη διάρκεια του gameplay είτε με σεναριακές είτε με in game εκπλήξεις το κάνουν τόσο σύγχρονο και μοναδικό που δεν απογοητεύει λεπτό.
Σε επίπεδο γρίφων όσοι έχουν παίξει άλλα δωμάτια της εταιρίας θα φανεί λιγο πιο κατανοητό παρότι χρειάζεται τόσο παρατηρητικότητα όσο και καλή συνεργασία αφού χωρίς αυτή υπάρχουν γρίφοι οι οποίοι θα χρονοτριβήσουν την ομάδα.
Μεγάλο ατού του δωματίου η ροή της υπόθεσης που σε παρασύρει με μοναδικό τρόπο και θες πραγματικά να ανακαλύψεις τι συνέβη και σε συνδυασμό με τον χρόνο που περνάει δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που είχαμε καιρό να ζήσουμε σε δωμάτιο γρίφων.Οι παρεμβάσεις του GM απολύτως στοχευμένες όπου χρειάστηκε αλλά και άμεσες χωρίς να καθυστερούν το οτιδήποτε.
Σίγουρα το πιο δύσκολο δωμάτιο του "Escapolis Γαλάτσι" αλλά με τρόπο ο οποίος σε ιντριγκάρει και δεν είναι δύσκολο απλώς "για να είναι". Όσοι αποφασίσετε να βοηθήσετε τον Gustavo μην χάνετε χρόνο... Όσο το καθυστερείτε χάνετε χρόνο από ένα πραγματικά χορταστικό γριφιοδωματιο!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τόπος: Καλλιθέα, Αριστοτέλους 219
Ημέρα: Σάββατο
Ώρα: 22:00
Εκεί εθεάθησαν τελευταία φορά η ομάδα "Οι Κουμπάροι" και δευτερόλεπτα μετά, σύμφωνα με την έρευνα,η καρδιά τους σταμάτησε να χτυπά...
Τι
Δ
Ω
Μ
Α
Τ
Ι
Α
Ρ
Α
είναι αυτή τόσα χρόνια μετά την λειτουργία της;;; Αισθάνεσαι με την χαρά ενός μικρού παιδιού να ανακαλύπτεις ξαφνικά τι σημαίνει escape room τρόμου.Βασικα τι είναι και πρέπει να είναι ένα σωστό escape room τρόμου,για να ακριβολογούμε!!!Το " Monica's diary " δεν θα σταματήσει ποτέ να εντυπωσιάζει,να τρομοκρατεί και να μοιράζει εμφράγματα σε οποιονδήποτε τολμήσει να πάει στο σπίτι της εξαφανισμενης Monica και να κάνει την έρευνα του...
Σε ένα αυθεντικό σπίτι το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο, διακοσμημένο και με όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται ώστε να μην φύγετε δευτερόλεπτο από την αίσθηση πως αυτό που βλέπετε, ζείτε και ότι ακολουθήσει στην πορεία θα είναι πέρα για πέρα αυθεντικό.Με μια εξαιρετική ροή του gameplay που σε καθοδηγεί ακριβώς όπως πρέπει βήμα βήμα στην έρευνα σου εκεί μέσα είναι βέβαιο πως θα νιώσετε ότι πρωταγωνιστειτε σε ταινία και η μόνη έξοδος από αυτό είναι να οδηγηθειτε στο σοκαριστικό φινάλε...
Για τα επίπεδα του τρόμου ειλικρινά δεν μπορώ να περιγράψω τόσο την κινησιολογία όσο και τον επαγγελματισμό από οτιδήποτε θα συναντήσετε εκεί μέσα.Απο την πρώτη επαφή με τον πατέρα της Monica μέχρι και την παρουσία που υπάρχει θα καταλάβετε ότι τα επίπεδα είναι πολύ υψηλά.Εμφανισεις οι οποίες σου κόβουν τα πόδια, αναπάντεχα jumbscares τα οποία ο μόνος τρόπος να τα αντιμετωπίσεις είναι η φυγή και ουρλιαχτά συνθέτουν αυτο το μοναδικό 90λεπτο που θα ζήσετε εκεί μέσα...Φροντιστε να είστε ομάδα που το ζει,δεν ξεφεύγει λεπτό από το mood ενός escape room και αυτό που θα βιώσετε θα μείνει χαραγμένο μέσα σας ως σημείο αναφοράς για το πώς ένα escape τρόμου μπορεί να σας μοιράσει τόσο έντονα συναισθήματα.
Εξαιρετικό προσωπικό, φιλικό και άμεσο, έχει γίνει τέτοια δουλειά εκεί μέσα που μόνο αν το παίξει κάποιος μπορεί να καταλάβει γιατί αυτό το δωμάτιο είναι σημείο αναφοράς.
Η Monica αγνοείται... Βρείτε το ημερολόγιο της... Αυτή θα είναι η αρχή για όλα όσα θα συμβούν...

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εξαιρετικό δωμάτιο τρόμου στο οποίο κυριαρχεί η ατμόσφαιρα και τα απίστευτα jumbscares των ηθοποιών.Κυριολεκτικα δεν μπορείς να καταλάβεις από που εμφανίζονται,που εξαφανίζονται και από πού ξαναέρχονται.
Φοβερό, απρόσμενα καλό δωμάτιο τρόμου με τα γριφακια του τα ωραία και με προσωπικό πρόθυμο να εξηγήσει και να ακούσει ότι χρειάζεται η ομάδα να αναλύσει ή να ρωτήσει.Μπραβο σε όλο το team για τα προσεκτικά και άκρως καρδιοπαθη jumbscares που έχουν στήσει εκεί μέσα!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το βράδυ του Σαββάτου "Οι Κουμπάροι" προσπαθήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε με εξαιρετική επιτυχία τον μυστικό κωδικό με την ονομασία "Enigma" και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας οι οποίες είναι θετικότατες!
Πρόκειται για ένα γριφοδωματιο το οποίο θα αγαπήσουν σίγουρα όλοι οι fans του είδους.Με σκηνικά, αντικείμενα και γρίφους full in concept καλείστε μέσα σε 90 λεπτά να φέρετε εις πέρας αυτήν την αποστολή η οποία χαρακτηρίζεται από γρίφους μεσαίας προς αυξημένης δυσκολίας.
Παρατηρικοτητα, λογική και σημειώσεις καθώς και η καίρια βοήθεια του GM απαραίτητα καθώς μιλάμε για ένα δωμάτιο το οποίο απευθύνεται σε ομάδες με μια σχετική εμπειρία.Η όλη ροή και οι διάφοροι μηχανισμοί που θα συναντήσετε δικαιώνουν την επιλογή όποιων αποφασίσουν να επισκεφτούν το συγκεκριμένο δωμάτιο αφού είναι σίγουρο πως τόσο από το δωμάτιο όσο και από την όλη εταιρία θα φύγουν με ένα τεράστιο χαμόγελο!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν "Οι Κουμπάροι" επισκέφθηκαν την οδό "Λαμπελετ 16" στο κέντρο της Αθήνας δεν περίμεναν πως θα γίνουν κομμάτι ενός παρελθόντος της σύγχρονης ιστορίας... Αυτό το εγκαταλελειμμένο κρυσφήγετο της CIA έχει τον τρόπο του να ξεδιπλώνει σταδιακά όλες τις αρετές του και η ομάδα στο τέλος να φεύγει με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης...
Στο "Λαμπελετ" μπορούμε να κάνουμε λόγο για ένα χορταστικό 2ωρο γριφοδωματιο στο οποίο η αληθοφάνεια τόσο στην όλη του κατασκευή όσο και κατά την διάρκεια του gameplay και στην όλη του η ιστορία είναι αυτή που παίζει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.Η αισθητική των χώρων,των περασμάτων,της υπόθεσης η οποία επιλέχθηκε να ξεδιπλωθεί μπροστά σας δείχνει μια δουλειά που τόσο ως έμπνευση όσο και ως υλοποίηση φωνάζει από μακριά την όλη ποιότητα που διακατέχει το δωμάτιο.Απο ντοκουμέντα μέχρι έπιπλα και από μικροαντικείμενα μέχρι και γρίφοι όλα έχουν μια συνοχή η οποία θα παρασύρει τους παίκτες στην χρονική αυτή στιγμή που το παιχνίδι έχει επιλέξει.Οι χώροι τεράστιοι και οι γρίφοι που καλείται να λύσει η ομάδα δεν παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από την πλοκή.Η δυσκολία τους είναι μέτριοι προς δύσκολοι και όλοι in concept με ένα σημείο όμως το οποίο χωρίς την παρέμβαση και εξήγηση του GM δεν μπορεί να λυθεί εξαιτίας της απόδοσης του , κάτι το οποίο επισημάναμε και έγινε αποδεκτό.
Η παρουσία του ηθοποιού στο δωμάτιο κάθε άλλο παρά διακοσμητική είναι καθώς με την παρουσία του προσθέτει πέρα από το σφιχτοδεμένο gameplay τόσο ένταση όσο και στοιχεία κωμωδίας όλα δωσμενα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσθέτουν και όχι να αφαιρούν από την όλη εμπειρία.Ιδιαιτερα φιλικό το κλίμα στο after game με διάθεση για συζήτηση,να μάθουν το οτιδήποτε πιθανότατα χρήζει βελτίωσης και καταλαβαίνεις πως η δουλειά που έχει γίνει εκεί μέσα μόνο τυχαία δεν είναι.
Να σημειωθεί πως όπως αναφέρθηκε έχουν γίνει αλλαγές τόσο σε κάποιους γρίφους όσο και σε κάποια στοιχεία του gameplay και στις τιμές του και πιθανότατα όλα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση γιατί ότι ζήσαμε στο "Λαμπελετ" ως ομάδα ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε.Ενα challenge γριφοδωματιο το οποίο εντυπωσιάζει τόσο σε ποιότητα και δυσκολία γρίφων όσο και με την όλη αισθητική του.

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ξεχαστε ότι νομίζετε πως θα περιμένετε όσοι έχετε παίξει την πρώτη πράξη της ιστορίας... Εδώ το πράμα όχι μόνο αγριεύει, όχι μόνο σου κόβεται η ανάσα από μια κινηματογραφική εισαγωγή εξίσου ευφάνταστη που σου δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το τι θα επακολουθήσει το επόμενο δίωρο...Στο "Deadlock II :The brothers redemption" όλοι οι τομείς κινούνται επίπεδα πιο πάνω και "Οι Κουμπάροι" θέλουν να μοιραστούν μαζί σας αυτό το χτυποκάρδι που είχαν καθ'όλη τη διάρκεια του δωματίου!!!
Όλα τα στοιχεία της παράνοιας και φρίκης που οι ομάδες συνάντησαν στο πρώτο μέρος συνεχίζουν να δίνουν παρουσία και στη συνέχεια λοιπόν.Σκηνογραφικα έχουμε να κάνουμε με μια δουλειά η οποία λειτουργεί άριστα σε όλους τους τομείς.Τοσο ώστε να σε εντυπωσιάζει κάθε φορά από τον ένα χώρο στο άλλο καθώς οι μεταβάσεις στους χώρους έχουν μια απόλυτα φυσική ροή σε συνάρτηση με την ιστορία όσο και να σου δημιουργήσει την αίσθηση της ανασφάλειας και της αμηχανίας κάθε φορά.Υπαρχει ειδικά ένα σημείο το οποίο σκηνογραφικά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό τόσο με την κατασκευή του όσο και με την όλη του παρουσία στον χώρο.Το θέμα με αυτό το δωμάτιο είναι πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαζέψετε και πολλά...Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σκεφτείτε διεξοδικά για να λύσετε τους μέτριους σε επίπεδο γρίφους που θα συναντήσετε κατά την διάρκεια και ευχαριστούμε την εταιρία στο ότι δεν έβαλε γρίφους που μπορεί να κουράσουν την ομάδα...Δεν έχετε καμία πολυτέλεια και κανένα δείγμα ελέους από ΑΥΤΟΝ...
Αυτός είναι εκεί με προθέσεις πολύ πιο απειλητικές, πολύ πιο αρρωστημένες και δείχνει ξεκάθαρα πως αυτό το παιχνίδι το οποίο έχει οργανώσει στην ομάδα πρέπει να λειτουργήσει πάση θυσία.Εμφανισεις οι οποίες πραγματικά είχαμε πολύ καιρό να ζήσουμε, επαφή αρκετή για να καταλάβουμε ποιός ορίζει το παιχνίδι εκεί μέσα και μια παρουσία επιβλητική η οποία απογειώνει το gameplay στον ουρανό, πραγματικά.Με έναν ήχο ο οποίος λειτουργεί άψογα και οντως κάνει την διαφορά όλος αυτός ο συνδυασμός με την συγκεκριμένη επιλογή του ηθοποιού κάνουν το δωμάτιο μια εμπειρία μοναδική!!!
Η Reality Ripples για εμάς είναι μια εταιρεία που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το απόλυτο back2back τρόμου που υπάρχει αυτή τη στιγμή.Δεν είναι μόνο το ότι ψάχνονται και εξελίσσονται αλλά και ότι γνωρίζουν ποια είναι τα όρια ωστε να προσφέρουν μια ποιοτική έμπειρια ψυχολογικού θρίλερ με έντονα στοιχεία αγωνίας και όχι ανόητους τραμπουκισμούς.
Αυτός είναι εκεί και περιμένει...Στο χέρι σας είναι να δώσετε την λύτρωση αλλά στο δικό του χέρι είναι να μην επιτρέψει αυτό να συμβεί...Το μόνο σίγουρο είναι πως επιλογή σας να τον συναντήσετε θα σας χαρίσει μια από τις πιο δυνατές στιγμές και εμπειρίες του χώρου!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν Μάιος του 2019 όταν είχαμε αποφασίσει να πάμε να παίξουμε ένα χαλαρό γριφοδωματιο, θυμάμαι... Αυτό που είχε επακολουθήσει τότε με το "Deadlock" ούτε να το φανταστούμε δεν μπορούσαμε και με αφορμή την συνέχεια της ιστορίας "Οι Κουμπάροι" αποφασίσαμε να το ξαναθυμηθούμε - ώστε να μην υπάρχουν κενά μνήμης στο δεύτερο μέρος - με ένα ωραιότατο back2back...
Δεν ξέρουμε πραγματικά τι άλλο μπορει να γράψει κάποιος για αυτό το δωμάτιο.Υστερα από 3+ χρόνια λειτουργίας,500+ κριτικές και με βαθμολογία στο 4,8 ότι πραγματικά ευφάνταστο και δυναμικό είχε παρουσιάσει όταν πρωτοανοιξε στέκει ακόμη και σήμερα επάξια και το κατατάσσει σε ένα από τα πιο δυνατά δωμάτια τρόμου και έντασης που μπορεί μια ομάδα να επιλέξει.
Η 2η φορά για εμάς ήταν πολύ καλύτερη από την πρώτη και επειδή προφανώς είχαμε ξεχάσει πολλά (πάρα πολλά) σημεία του δωματίου και γρίφους αλλά και γιατί ως back2back έχει τόσο αρμονικό σύνολο στην ιστορία του,στον τρόμο και στην όλη εξέλιξη των πραγμάτων που του δίνει πολλούς πόντους.
Ήχος, παρουσία και γρίφοι τόσο όσο να μην σε κουράζουν σε βάζουν σε ένα αγωνιώδες παιχνίδι που το βιώνεις από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο χωρίς καμία "κοιλιά", χωρίς κανέναν ανόητο τραμπουκισμο.Εδω ο αγνός τρόμος γνωρίζοντας πως έχεις μπλεχτεί στο παιχνίδι ενός παρανοϊκού τύπου ο οποίος με σαδιστικο τρόπο έχει ως στόχο να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί σας.
Αυτό το άριστο αποτέλεσμα που προσφέρει όλη η ομάδα της Reality Ripples είναι μια εμπειρία που και πρέπει να το ζήσει η κάθε ομάδα που αγαπάει δωμάτια τρόμου και ακόμη καλύτερα κάντε την κράτηση ως back2back για να ζήσετε το πιο σφιχτοδεμένο, ολοκληρωμένο και γεμάτο αγωνία back2back με το "Brothers redemption" που αυτή τη στιγμή υπάρχει εκεί έξω!!!

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού κτιρίου στη περιοχή "Μαυρονέρι" διείσδυσαν χθες "Οι Κουμπάροι" με στόχο να κλέψουν τα σχέδια μιας νέας χημικής βόμβας.Οι εντυπώσεις και το αποτέλεσμα αυτής της αποστολής χαρακτηρίζονται ως άκρως ικανοποιητικά!!!
Το "Blackwater" είναι ένα δίωρο γριφοδωματιο το οποίο απευθύνεται σε ομάδες τόσο έμπειρες όσο και αρχάριες.Ειναι πραγματικά τεράστιο σε έκταση, γεμάτο περάσματα και κρυψώνες και η εντύπωση που θέλει να σου δώσει κυριαρχεί σε κάθε μέρος του δωματίου.Υπερφορτωμενο τόσο από γρίφους όσο και από mini tasks όλα απολύτως in concept και εύκολης προς μέτριας δυσκολίας δεν αφήνει σε καμία περίπτωση περιθώριο ώστε το κάθε μέλος της ομάδας να μην ασχολείται με κάτι.Γεματο απο αυτοματισμούς, μηχανισμούς και gadgets τα οποία δίνουν την αίσθηση αληθοφάνειας ως προς την αποστολή σας κάθε βήμα και χρήση οδηγεί και σε ένα ακόμη βήμα ως προς τον στόχο.Πρεπει να μετρήσαμε πάνω από 25 γρίφους (μπορεί και 30) χωρίς ούτε ένας να σε κάνει είτε να σπαζοκεφαλιάσεις είτε να βαρεθεις.Πραγματικα χορταστικό και πλήρες σε αυτό το κομμάτι.Οι παρεμβάσεις εξάλλου του άριστου GM Ίωνα είναι τόσο καίριες και απολαυστικές που προσθέτουν πολλά στην όλη εμπειρία του δωματίου.
Σκηνογραφικά ενώ όπως είπαμε είναι συγκεκριμένου concept και πραγματικά η δουλειά που έχει γίνει με μηχανισμούς και περάσματα είναι πολύ καλή και υπάρχουν στοιχεία στρατιωτικής βάσης τόσο σε θέμα γρίφων όπως είπαμε όσο και στο όλο περιβάλλον υπάρχουν ελάχιστες στιγμές που εξαιτίας της αρχικής κατασκευής του χώρου ίσως σας βγάλουν προς στιγμή από την αληθοφάνεια που έχει το όλο δωμάτιο.
Το "Blackwater" είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν έναν επιτυχημένο συνδυασμό γρίφων,tasks και χρήση διαφόρων gadgets με αυτοματισμούς και μηχανισμούς που πραγματικά δεν τελειώνουν ποτέ!!!Με ένα εξαιρετικό προσωπικό που θα σε υποδεχθεί και θα φροντίσει να στα εξηγήσει όλα τόσο πριν όσο και κατόπιν,δεν θα καταλάβετε πως αυτές οι 2 ώρες θα κυλήσουν εκεί μέσα... Νεράκι, μαύρο νεράκι...

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι προετοιμασίες για την έκθεση προχωρούσαν με πυρετώδεις ρυθμούς.Τα ευρήματα και τα εκθέματα σχετικά με τον Αιγυπτιακό θεό Seth ήταν το μοναδικό που σκεφτόταν ο καθηγητής Peterson λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης... λίγο πρίν τον θάνατο του μέσα στο ασανσέρ καθώς ανέβαινε στο διαμέρισμα του...Και "Οι Κουμπάροι" τώρα έπρεπε να ολοκληρώσουμε αυτό το στήσιμο της έκθεσης ως συνεργάτες του.Και για να γίνει αυτό... έπρεπε να ανέβουμε στο διαμέρισμα του στον 70ο όροφο.Δηλαδη...να μπούμε στο ασανσέρ...
Στο "Helleavator" όντως θα βρεθείτε στον χώρο ενός ασανσέρ... Αυτό που προκαλεί θαυμασμό και εντύπωση είναι το ότι είναι απορίας άξιο όλα αυτά που μπορεί και προσφέρει σε έναν εξ ορισμού περιορισμένο χώρο ιδανικό για 3αδα έμπειρη.Δεν είναι οι ποιοτικοί γρίφοι που θα λύσει η ομάδα εκεί μέσα ούτε ο άψογα διαμορφωμένος χώρος στον οποίο θα βρεθούν.Ειναι όλες αυτές οι έξτρα προσθήκες,τα τρικ που συναντάτε,οι μηχανισμοί που ξεδιπλώνονται σταδιακά με τρόπο μαγικό κατά την διάρκεια που το κάνουν μια εμπειρία πραγματικά ξεχωριστή.Με γρίφους που χρειάζονται αρκετή παρατηρικοτητα και συνεργασία θα βρεθείτε για μια 70 λεπτά σε μια προσομοίωση που πιο ρεαλιστική αμφιβάλλουμε αν θα μπορούσε να γίνει.Η αίσθηση του εγκλωβισμού και η ανάγκη να βγείτε από εκεί μέσα γίνεται όλο και πιο επιτακτική κάθε λεπτό που περνάει ενώ παράλληλα τόσο τα μουσικά θέματα όσο και η όλη ατμόσφαιρα εντείνουν ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση.
Σε έναν χώρο-στολιδι για escape room και με ένα προσωπικό άριστο σε επίπεδο επαγγελματισμού, φιλοξενίας, αντιμετώπισης ομάδας κατά την διάρκεια του gameplay το "Escapolis galatsi" συνεχίζει μετά το "Creepy store" να μας εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη ποιότητα που το διακατέχει.
Το penthouse στον 70ο όροφο του Pine Street Tower σας περιμένει...Μια έκθεση, ένας Αιγύπτιος θεός και μια δολοφονία...Τι μπορεί να πάει στραβά αν πάρετε το ασανσέρ...;

Escaped
4.0 Very Good
Dec - 2021

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η απόφαση πάρθηκε στη Βόρεια Κορέα.Εκτοξευση όπλων μαζικής καταστροφής αλλά σε ποιες χώρες; Υπάρχει ελπίδα να ματαιωθεί ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα;"Οι κουμπάροι" έπρεπε έστω να επιχειρήσουν αυτή τη ματαίωση το βράδυ του Σαββάτου...
Πρόκειται για ένα γριφοδωματιο πρώτης γενιάς το οποίο η αλήθεια είναι πως μας άφησε μια σχετικά καλή εμπειρία.Με γρίφους συνεργασίας, παρατηρικοτητας και in concept και λουκέτα θα βαρεθείτε να ανοίγετε και στοιχεία θα βαρεθείτε να διαβάζετε.Ακριβως επειδή πρόκειται για δωμάτιο πολλών ετών ίσως ένα remaster να το έκανε να "λάμψει" ακόμη περισσότερο.Ο χώρος απλώς χωρίς να έχει κάτι που να εντυπωσιάζει αλλά ούτε και να χαλάει την ατμόσφαιρα.
Τα βασικά προβλήματα του δωματίου τα εντοπίσαμε ουσιαστικά στο gameplay που μέχρι η ομάδα να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο υπάρχει άνευ ουσίας πολύς χρόνος άσκοπης συνεργασίας και στο ότι υπάρχει μέσα πληθώρα στοιχείων που δίνονται τα οποία είτε χρησιμεύουν είτε δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ποτέ.Η ομάδα δεν είναι ξεκάθαρο σε πολλά σημεία του δωματίου στο που πρέπει να επικεντρωθεί αν δεν δώσει καθοδήγηση η gm η οποία ήταν άψογη τόσο ως οικοδέσποινα όσο και ως καθοδηγητρια.
Με λίγο περισσότερο έμφαση στην ατμόσφαιρα και λίγη διόρθωση στο gameplay ώστε να μην είναι τόσο random (μπορεί να λυθούν γρίφοι από την αρχή οι οποίοι σου χρησιμεύουν αργότερα) θα γίνει σίγουρα αρκετά καλύτερο και πιο ευχάριστο από όσο ήδη είναι.

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η κοινότητα του Great Hardwood κάθε άλλο παρά ήσυχη μπορεί να χαρακτηριστεί.Μπορει "Οι κουμπάροι" να είχαμε αποδράσει μετά κόπων και βασάνων από το κελάρι της οδού Flynt αλλά ξαφνικά θυμηθήκαμε πως και άλλη μία υπόθεση μας είχε απασχολήσει στην περιοχή.Ηταν όταν ο Jack Fletcher είχε ζητήσει την βοήθεια μας ώστε να βρούμε τους αγνοούμενους γονείς του, ιδιοκτήτες του πανδοχείου της περιοχής "Golden key"...
"Omerta" λοιπόν ύστερα από μεγάλη προσμονή, ανυπομονησία και ενθουσιασμό για όσα διαβάζαμε και λέγονται κατά καιρούς για αυτό το γριφοδωματιο.Και πέρα από το ότι όλα είναι πέρα για πέρα στα πλαίσια τα οποία αντικειμενικά αυτό το δωμάτιο κινείται παράλληλα δεν μπορεί εύκολα να περιγράψει την ποιότητα τόσο των γρίφων,των σκηνικών,των αυτοματισμών,της όλης εξέλιξης στην πλοκή,τα συναισθήματα τα οποία θα αποκομίσει η ομάδα εκεί μέσα.
Βρισκόμαστε λοιπόν στο πανδοχείο και αυτόματα μπαίνετε στο κλίμα του δωματίου.Ο άριστα διαμορφωμένος χώρος,τα αντικείμενα τα οποία σας περιβάλουν,ο ήχος που παίζει...Ότι συμβαίνει γύρω σας δεν αφήνει περιθώριο να ξεφύγετε από αυτό το οποίο το δωμάτιο είναι προορισμένο να σας προσφέρει.Μια εμπειρία μοναδική που για 140 λεπτά θα σας κάνει να ζήσετε καταστάσεις μιας άλλης εποχής.
Οι γρίφοι στο "Omerta" και το όλο σταδιακό στήσιμο του βασίζονται στην καλή παρατηρικοτητα και στο ότι ένα πλήθος αυτοματισμών θα κάνει την ομάδα να αναφωνεί με ενθουσιασμό οτιδήποτε νέο ανακαλύπτει κατά την διάρκεια.Μεσαιας προς αυξημένης δυσκολίας αν είστε σχετικά έμπειροι στο " sport" δεν θα συναντήσετε κάτι το οποίο δεν χρειάζεται ολοκληρωμένη σκέψη και φυσικά συνεργασία.Απο ένα σημείο και μετά η καλή συνεργασία της ομάδας είναι απαραίτητη καθώς όσο το δωμάτιο προχωράει η πλοκή παίρνει τέτοια τροπή όπου χρειάζεται καλή συνεννόηση.Περιττο να αναφερθεί πως ότι υπάρχει εκεί μέσα από άποψη γρίφων είναι in concept με υψηλή ποιότητα τόσο σκέψης όσο και κατασκευής.
Όλα αυτά τα θαυμάσια πράγματα στον χώρο που προσφέρει δεν θα είχαν γίνει αν αυτά τα παιδιά που τρέχουν την εταιρία δεν είχαν τόσο όρεξη, πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουν.Μια παρεα η οποία είναι πρόθυμη να εξηγήσει,να ακούσει και να εξελίξει όλο αυτό το οποίο ξεκίνησε με το "Cellar" και όπως όλα δείχνουν τα καταφέρνει περίφημα.
Ένα δωμάτιο το οποίο ανεβάζει τον πήχη σε επίπεδα άριστα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην πρώτη φάση της πλοκής του η οποία αναμένεται να συνεχιστεί με το "Cabaret" και ανυπομονούμε πραγματικά για την συνέχεια της ιστορίας.Κλεινω την περιγραφή γιατί έχουμε ανακατατάξεις "Οι κουμπάροι" στο top-3 γριφοδωματίων...

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μπορεί το "Operations Silk city" να στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αλλά η βραδιά δεν είχε τελειώσει για τους "Κουμπάρους"... Έπρεπε να εντοπιστούν τα μέλη της αρχικής αποστολής στα κεντρικά εργαστήρια της εταιρίας και αυτό θα ήταν κάτι το οποίο θα αποτελούσε μια από τις πιο βιωματικές μας εμπειρίες σε escape room και έχει την ονομασία "Biohazard".
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απόλυτα επιτυχημένο μείγμα survival με αρκετά στοιχεία τρόμου και αγωνίας σε έναν χώρο ο οποίος 3 χρόνια μετά εξακολουθεί να εντυπωσιάζει την ομάδα τόσο με το χαοτικό του μέγεθος όσο και με την πιστή αναπαράσταση του franchise στο οποίο βασίζεται,στη σειρά ταινιών και video game "Resident Evil".Δεν είναι μόνο τα αντικείμενα,οι γρίφοι,οι χώροι στους οποίους περιπλανιεστε κατά την διάρκεια που το κάνουν τόσο επιτυχημένο.Ειναι και το acting το οποίο είναι "κουμπωμένο" με τέτοιο τρόπο καθόλη την διάρκεια που είναι λες και ξεπήδησε από την οθόνη της τηλεόρασης καθώς παίζατε το video game ή βλέπατε την ταινία.Απο κινησιολογία και κραυγές μέχρι jumbscares και στοιχεία του gameplay που προσθέτουν πάντα το κάτι παραπάνω συνθέτουν κάτι τόσο αξιοθαύμαστο χωρίς τίποτα να γίνεται βεβιασμένα ή άσκοπα.
Το "Biohazard" δεν θέλει επιμέρους αναλύσεις σε ότι έχει να κάνει με όλα αυτά τα στοιχεία που σε ένα escape room εξετάζονται.Προσφερει μια εμπειρία μοναδική λόγω concept που απαιτεί ψυχραιμία, συνεργασία και μια ομάδα η οποία πρέπει να είναι έτοιμη για όλα όσα θα συμβούν εκεί μέσα.Εκπληκτικό acting προσαρμοσμένο πλήρως πάνω στο πως θέλει να το βιώσει η ομάδα, χωρίς ανόητους τραμπουκισμούς προσφέρει 100 λεπτά τα οποία διδάσκουν τι σημαίνει survival στοιχείο σε ένα escape room.

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η βροχή και ο αέρας το χθεσινό βράδυ του Σαββάτου δημιούργησαν το απόλυτο mood στους "Κουμπάρους" για ένα back2back το οποίο περιμέναμε πως και πως για να το ζήσουμε... Όλα ξεκίνησαν όταν αρχικά κληθηκαμε μέσα σε 100 λεπτά να βρούμε τις σημειώσεις ερευνών για το μυστηριώδες πρόγραμμα "T-virus" σε ένα μυστικό κέντρο ερευνών της Silk city.Γι αυτό το λόγο ονομάσαμε την αποστολή μας "Operation Silk city"...
Έχουμε να κάνουμε με ένα γριφοδωματιο το οποίο παρ'οτι μετράει 3 χρόνια εντυπωσιάζει τόσο με το μέγεθος του όσο και με την ροή του gameplay του.Σκηνογραφικα έχει αποδοθεί άψογα τόσο η ατμόσφαιρα όσο και η διακόσμηση σε αυτό το μεγαθήριο το οποίο μοιάζει ακριβώς σαν να ξεπήδησε από το αγαπημένο franchise.Απο βιβλία μέχρι κρεβάτια και από διαδρόμους μέχρι και σεντούκια όλα όσα θα συναντήσετε δεν σας αφήνουν στιγμή να βγείτε από αυτό το οποίο κάθε escape room έχει ως αρχική αποστολή.Και αυτό φυσικά είναι η ψευδαίσθηση το ότι ζείτε καταστάσεις και γεγονότα σε άλλο τόπο, άλλο χρόνο, άλλη διάσταση, άλλη πραγματικότητα.
Γριφολογικα υπάρχει ένας αυξανόμενος βαθμός δυσκολίας όσο περνάει ο χρόνος χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως είτε είναι κάποια ομάδα έμπειρη ή όχι θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα.Υπαρχουν γρίφοι παρατηρικοτητας, γρίφοι δεξιοτεχνίας, γρίφοι λογικής και ότι θα χρειαστεί να λύσετε γίνεται όποτε χρειαστεί με την άμεση ανταπόκριση του κέντρου ελέγχου για να σας βοηθήσει με την σειρά του να φέρετε εις πέρας την αποστολή.Δεν υπάρχει στιγμή που κάτι μέσα στο δωμάτιο μπορεί να σας βγάλει από το κλίμα το οποίο καλείται να δημιουργήσει και αυτό ισχύει και για τους γρίφους.Ολοι in concept και με δόσεις από την αγαπημένη σειρά video game είναι σίγουρο πως στους fans οι οποίοι είναι μυημένοι στον κόσμο του franchise θα δημιουργήσει ένα αίσθημα ικανοποίησης παραπάνω .Σε συνδυασμό δε και με τις ηχητικές επιλογές που έχουν επιλεγεί αυξάνεται κατακόρυφα η ένταση και η αγωνία της απόδρασης.
Το προσωπικό της DarkSchool ευγενικό, σωστό και τυπικό σε όλα του έχει δημιουργήσει ένα γριφοδωματιο το οποίο είναι χαοτικό, απολαυστικό και αναθεματισμενα ποροτικο τόσο με την ροή του όσο και με την σταδιακή κλιμάκωση που προσφέρει.Ενα γριφοδωματιο που κάθε escaper,fan ή μη του Resident Evil, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί .

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το "Bellamy" πριν λίγο προσάραξε...Με το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος να το έχει εγκαταλείψει για να βγει στην πόλη προς αναζήτηση προμηθειών, ήταν η στιγμή που "Οι κουμπάροι" περίμεναν ώστε να πάρουν τον πολύτιμο θησαυρό.Ακομη μια φορά λοιπόν μεταμφιεζομαστε σε πειρατές και μέσα σε 60 λεπτά πρέπει να γίνει ότι χρειάζεται!!!
Το "Blood treasure" είναι ένα ακόμη γριφοδωματιο πρώτης γενιάς και παίζοντας το ύστερα από το "The room with the dragon tattoo" επιβεβαιώνεται πως η Cluewars διαθέτει δωμάτια τα οποία είναι φτιαγμένα τόσο με έμπνευση όσο και με αγάπη για το αγαπημένο μας χόμπι.Χωρις να υπάρχει κάτι το οποίο να εντυπωσιάζει σκηνογραφικά είναι αξιοθαύμαστο πως δεν φεύγεις στιγμή από το mood στο οποίο το δωμάτιο χωρίς καμία επιτήδευση σε βάζει.Αβιαστα και εντελώς φυσικά η ομάδα βρίσκεται σε έναν χώρο που την μεταφέρει εκεί που πρέπει και προσπαθεί να βρει τόσο τον θησαυρό όσο και τρόπο για να αποδράσει.Αυτο γίνεται μέσα από μια σειρά γρίφων που και εδώ απαιτούν τόσο μια σχετική εμπειρία όσο και πάρα πολύ ψάξιμο ώστε να βρεθεί ότι χρειάζεται.Με γρίφους δεξιοτεχνίας, παρατηρικοτητας και πάντα in concept ,το "Blood treasure" είναι ένα δωμάτιο το οποίο δεν θα αφήσει ανικανοποίητη όποια ομάδα θέλει να περάσει 60 λεπτά ποιοτικής απόδρασης!!!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αποδείχθηκε τελικά δύσκολη υπόθεση όλο αυτό που έπρεπε να φέρουμε εις πέρας το βράδυ του Σαββάτου"Οι κουμπάροι". Όχι μόνο έπρεπε να μάθουμε τι απέγινε τελικά ο συνάδελφος ντετέκτιβ που χάσαμε σημείο επαφής αλλά και να ανακαλύψουμε την μοίρα του χαμένου κοριτσιού αξιοποιώντας τα στοιχεία της έρευνας που άφησε ημιτελή!!!
Στο "The room with the dragon tattoo" η ομάδα θα βρεθεί σε ένα γριφοδωματιο πρώτης γενιάς το οποίο ικανοποιεί στο έπακρο οτιδήποτε ένας escaper μπορεί να θέλει από την συγκεκριμένη κατηγορία.Με γρίφους ποιοτικούς, ευφάνταστους οι οποίοι χρειάζονται τόσο φαντασία όσο και παρατηρικοτητα σε έναν χώρο που σκηνογραφικά έχει όλα αυτά που χρειάζεται στις δόσεις που πρέπει τόσο σε μηχανισμούς όσο και σε περιβάλλον.Με σύμμαχο σας την άψογη καθοδήγηση του GM και με την προϋπόθεση πως δεν θα αφήσετε τίποτα χωρίς να το ψάξετε προσεκτικά και 2 και 3 φορές είναι βέβαια πως θα περάσετε ένα πο τα καλύτερα 60λεπτα σε δωμάτιο γρίφων.Με ιδανικό αριθμό 3-(max)4 ατόμων και με μια σχετική εμπειρία 20-30 δωματίων,θα ανακαλύψετε πως ένα δωμάτιο γρίφων χωρίς ηθοποιό μπορεί να σας ταξιδέψει τόσο με την αγωνιώδη ιστορία του η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά όσο και με την ροή του η οποία δεν κάνει ούτε δευτερόλεπτο κοιλιά.
Αναπάντεχα όμορφη έκπληξη η "Cluewars", γνωρίζει πολύ καλά τόσο πως να υποδέχεται τις ομάδες με άψογους τρόπους και ευγένεια όσο και πως να στήνει δωμάτια τα οποία έχουν ένα υπόβαθρο και ποιότητα που σέβεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει η κάθε ομάδα που θα πάει.

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η επιταγή υπήρχε,η διάθεση για αγορά υπήρχε και έτσι το βράδυ του Σαββάτου "Οι κουμπάροι" τήρησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον μεσίτη για να δουν το σπίτι... Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως και ο μεσίτης είναι άνθρωπος που τηρεί ότι πρέπει να κάνει...
Αν το "Existence" έχει κάτι που το κάνει μοναδικό τότε αυτό είναι σίγουρα πως πρόκειται για ένα δωμάτιο τρόμου που γνωρίζει άριστα σε ποιο σημείο,με ποιο τρόπο και κυρίως με σταδιακή κλιμάκωση να προσφέρει στην ομάδα 90 μοναδικά λεπτά αγωνίας και άγχους.Απο την στιγμή που κλείνει η πόρτα πίσω σας τίποτα στον κατά τα άλλα συνήθη χώρο ενός σπιτιού δεν εμπνέει ηρεμία και ασφάλεια.Τόσο σκηνογραφικα όσο και χωροταξικά όλα είναι όπως πρέπει.Μια φαινομενικά άψογη έπαυλη έτοιμη για εξερεύνηση ώστε να βρεθεί ο τρόπος διαφυγής αφού από πολύ νωρίς καταλαβαίνετε πως κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα.Με μια υπόθεση η οποία βάζει τις βάσεις πως αυτό το οποίο θα ακολουθήσει εκεί μέσα δεν θα είναι εύκολο.Ειναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ως ομάδα το που είμαστε, γιατί είμαστε εκεί και τι συμβαίνει.Και το "Existence" είναι από τα λίγα δωμάτια ψυχολογικού θρίλερ που είναι ξεκάθαρο με αρχή, μέση και τέλος σε μια ιστορία που ξεδιπλώνεται ξεκάθαρα.
Γριφολογικα το δωμάτιο κινείται σε επίπεδο δυσκολίας το οποίο είναι -οπως συμβαίνει πάντα- το ιδανικό ώστε και η ομάδα να μην αισθανθεί σε κάποιο σημείο πως κάνει "κοιλιά" το δωμάτιο αλλά και να χρειαστεί να σπαζοκεφαλιασει.Υπαρχουν γρίφοι οι οποίοι μια έμπειρη ομάδα δεν θα την δυσκολέψουν ιδιαίτερα αλλά τι ρόλο μπορεί να παίζει η εμπειρία όταν υπάρχουν γρίφοι συνεργασίας οι οποίοι χρειάζονται τόσο θάρρος όσο και ψυχραιμία;
Και φυσικά όλα αυτά αναφέρονται γιατί η έπαυλη δείχνει εξαρχής τις προθέσεις της και κάνει ξεκάθαρο το ότι από εκεί μέσα ότι είναι παγιδευμένο δεν θα σας αφήσει να ξεφύγετε εύκολα...Και αναφερόμαστε στο acting το οποίο πραγματικά είναι το σημείο στο οποίο το δωμάτιο δείχνει όλο του το μεγαλείο.Οι ήχοι και τα μουσικά θέματα σε συνδυασμό τόσο με τον φωτισμό όσο και με τις παρουσίες συμβάλλει στο απόλυτο ώστε οποιοδήποτε πλεόνασμα ψυχραιμίας να εξαφανιστεί.Τοσο εμφανισιακά όσο και κινησιολογικά έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό του ψυχολογικού τρόμου σε αυτό το δωμάτιο.Ειναι ξεκάθαρο πως αυτό το οποίο το δωμάτιο θέτει ως στόχο το εκπληρώνει σε μέγιστο βαθμό.Μην περιμένετε ούτε τραμπουκισμούς, ούτε φθηνές δόσεις τρόμου.Ολα είναι μελετημένα ώστε να δείξουν εκεί μέσα στην ομάδα σε τι ένταση μπορεί μια φωνητική χορδή να αντέξει...Με πολύ προσοχή, εξαιρετικά αναπάντεχες εμφανίσεις και συγχρονισμό με τις αντοχές της κάθε ομάδας εκεί μέσα το acting είναι από τα καλύτερα που θα δείτε σε δωμάτιά ψυχολογικού τρόμου.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν εκεί μέσα αν η ίδια η ομάδα της "Overdose" δεν είχε αγάπη και πάθος τόσο για αυτό που κάνει όσο και για να ενδιαφερθεί ώστε να ρωτήσει,να ψάχνει τρόπους συνεχώς να βελτιώνεται.Η συζήτηση μαζί τους και ο τρόπος αντιμετώπισης δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης πως μόνο τυχαία δεν είναι η επιτυχία του δωματίου.Μια από τις πιο αγαπημένες εταιρίες των "Κουμπάρων" και σίγουρα το ραντεβού μας δεν ολοκληρώθηκε το Σάββατο... Υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες θα επανέλθουμε για να λύσουμε!!!
Επενδύστε κι εσείς τα χρήματα σας σε μια αγορά σπιτιού και κλείστε ένα ραντεβού με τον μεσίτη.Η έπαυλη ψάχνει ακόμη αγοραστή αλλά και σε περίπτωση που δεν καταφέρετε να την αγοράσετε θα κερδίσετε 90 λεπτά γεμάτα ένταση, αγωνία και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ σας...

Escaped
4.3 Very Good
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

2η φορά στο συγκεκριμένο δωμάτιο αυτή τη φορά για να εξαργυρώσω την επιταγή των 50 ευρώ από EscapeAll.
Παραμένει μια πολύ καλή επιλογή για ξεκίνημα σε δωμάτιο τρόμου για κάποιον που δεν έχει ξαναπάει σε ατμοσφαιρικό δωμάτιο τρόμου λοιπόν.Ωραιο acting, κάποιες στιγμές creepy και γρίφοι μεσαίας δυσκολίας συνθέτουν ένα δωμάτιο αρκετά τίμιο για τα λεφτά του και φυσικά και αυτό διαφέρει από τα υπόλοιπα Mindtrap όπως και τα υπόλοιπα του Πειραιά.
Προσωπικό ευγενεστατο, πρόθυμο για κουβέντα.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το θέμα και η έκβαση της βραδιάς φαινόταν από πριν καν ανέβουμε...Ήταν εκεί και μας περίμενε...Δεν έπρεπε να κάνουμε το λάθος να χτυπήσουμε την πόρτα της οικίας της... Αλλά αν δεν το κάναμε αυτό,δεν θα μπορούσαν τώρα"Οι κουμπάροι" να γράψουν την κριτική αυτή,η οποία θα προσπαθήσει να αναφέρει γιατί η νέα δημιουργία της Suspense - Escape rooms "M'AMA" είναι ότι καλύτερο έχουμε ζήσει σε δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου μέχρι τώρα...
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο προσπαθεί,και στην δική μας περίπτωση τα κατάφερε με άριστο τρόπο,να κάνει την ομάδα να μην αισθάνεται σε κανένα σημείο ασφάλεια,να φοβαται κυριολεκτικά να κάνει το επόμενο βήμα στον χώρο ο οποίος αποκαλύπτεται με έναν τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό και συγχρόνως τόσο φοβιστικο που ότι ακριβώς σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή πως μπορεί να ακολουθήσει για το επόμενο 2ωρο επαληθεύεται και συμβαίνει όντως... αλλά στο 10πλασιο από αυτό που θα μπορούσε κάποιος να περιμένει.Χωροι που σκηνογραφικά είναι σε πολύ καλά επίπεδα, οτιδήποτε περιμένεις να δεις σε ένα σπίτι βρίσκεται εκεί.Αγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα κυριαρχούν σχεδόν σε κάθε σημείο αυτής της οικίας κι αυτό γιατί απολύτως τίποτα δεν υπάρχει που μπορεί να σου δίνει την αίσθηση της σιγουριάς στους αρκετούς και μεγάλους χώρους του δωματίου.Απο την διακόσμηση μέχρι τα αντικείμενα και από τους γρίφους μέχρι ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα, παίζουν αρμονικά και με σταθερά αυξανόμενο ρυθμό μέσα σας έναν σκοπό άρρωστο που θα σκέφτεστε το αν είναι σωστό να κινηθώ και που να πάω.Χωρις υπερβολικό σκοτάδι, χωρίς περιττά σημεία τα οποία συναντάμε απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν βεβιασμένα τρόμο χωρίς λόγο η ατμόσφαιρα του δωματίου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.Δεν κουράζει σε κανένα απολύτως σημείο ως δωμάτιο τρόμου με περιττά σημεία .
Οι γρίφοι στηρίζονται ακριβώς πάνω στο θέμα,στην έκβαση και σε ότι ακριβώς γίνεται μέσα εκεί.Κατανοητοι, λογικοί, σχετικά εύκολοι χωρίς να χρειάζεται κάποια ομάδα να έχει παίξει 10αδες για να προχωρήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις με τρόπο ολοκλήρωσης που χρειάζεται αρκετή ψυχραιμία.Δωσμενα όλα με απολύτως in concept τρόπο θα φτάσουν κάποιες στιγμές τις αντοχές σας στα όρια τους και σίγουρα χρειάζεται τουλάχιστον θάρρος από την ομάδα για να προχωρήσετε κάποιους όσο και αν ο εξαιρετικός GM σας βοηθήσει.
Κι αυτό συμβαίνει επειδή εκεί μέσα θα συναντήσετε μεταξύ άλλων έναν εξαιρετικό ήχο τόσο σε ένταση όσο και σε επιλογές που όμοιο του μόνο στον "Εξορκιστή" υπάρχει και πάει όλο αυτό το γαϊτανάκι της παράνοιας σε δυσθεώρητα ύψη.Απο μουσική μέχρι το οτιδήποτε ηχητικό εφφέ ότι θα ακούσετε εκεί μέσα θα σας κόψει τα πόδια, ειλικρινά!!! Φροντισμένα και απολύτως συγχρονισμένα εκεί μέσα με αυτή...
Ναι,δεν υπάρχει αμφιβολία... Αυτή είναι το μεγάλο αστέρι του δωματίου.Αυτη είναι που δοκιμάζει όρια, αντοχές και πόσο κοντά θα φτάσει η σκέψη σου και το χέρι σου στο panic button.Σε κάθε σου βήμα βρίσκεται εκεί πριν από σένα, κάθε σου πιθανή σκέψη την έχει σκεφτεί και επεξεργαστεί πριν από σένα και έχει φροντίσει να σε υποδεχθεί στο σπίτι της με ότι αγάπη μπορεί κάποιος να υποθέσει πως έχει για τα παιδιά της.Ειναι η M'AMA της οικίας η οποία έχει βάλει τα καλά της και σε περιμένει για να σου προσφέρει ένα acting και κάποια cinematics τα οποία θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σου.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρομοκρατηθεις,να μην ουρλιάξεις,να μην θαυμάσεις αυτή την παρουσία που δεσπόζει στον χώρο και φροντίζει με όλους τους τρόπους να σου δείξει πως το να μπεις εκεί μέσα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσες να κάνεις.Ας αρκεστουμε σε αυτά γιατί το μεγαλύτερο ατού, αυτό το οποίο σε άλλο escape room εγγυημένα δεν έχετε ξαναδεί δεν μπορεί να αποκαλυφθεί ούτε ελάχιστα χωρίς να γίνει μέγα spoil και είναι πολύ κρίμα γιατί αυτό σας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος, ακόμη μεγαλύτερο φόβο εκεί μέσα... Είναι το... Αφήστε το καλύτερα, ανακαλύψτε το μόνοι σας και καλή σας τύχη, πραγματικά...
Όλη η ομάδα της "Suspense" μετά το πέρας του δωματίου με άκρως φιλικό και πρωτότυπο τρόπο βρίσκεται εκεί, πρόθυμη για οτιδήποτε μπορεί να συζητήσετε,να σας εξηγήσουν και η φιλοξενία των παιδιών είναι άριστη.
Η "M'AMA" δεν μοιράζει αγάπη,δεν δίνει στοργή και φροντίδα.Αντιθετως δίνει έναν έντονα άρρωστο φόβο σε όποιον αποφασίσει να την προσεγγίσει.Ειναι εκεί,σε περιμένει κρυμμένη στο σπιτικό της για να σε πάρει από το χέρι και να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του τρόμου που η ίδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή... Ευχαριστούμε M'AMA για την μοναδική αυτή εμπειρία!!!

Escaped
4.3 Very Good
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένας εδώ και χρόνια αγνοούμενος συνάδελφος των "Κουμπάρων" από την υπηρεσία.Μια ξαφνική επιστολή με τον γραφικό του χαρακτήρα με την οποία μας καλεί σε ένα ερημωμένο σπίτι...Η πρόκληση ξεκάθαρη και δελεαστική!!!
Το "An old friend" πρόκειται για ένα γριφοδωματιο πρώτης γενιάς.Στοχος του είναι να κάνει την ομάδα να λειτουργήσει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρατηρικοτητα που είναι το Α και το Ω στο συγκεκριμένο δωμάτιο.Ολα βρίσκονται με το καλημέρα μπροστά σου και περιμένουν να τα ανακαλύψεις μέσα από μια σειρά γρίφων μεσαίας δυσκολίας.Υπαρχει και εδώ έντονα το στοιχείο της συνεργασίας που δίνει πόντους στο δωματιο.Ο χώρος είναι αυτό ακριβώς που πρέπει για δωμάτιο πρώτης γενιάς με όλα τα απαραίτητα να βρίσκονται εκεί χωρίς κάτι περιττό ή κάτι το οποίο να προσθέτει κάτι που δεν έχετε ξαναδεί.
Το Gamemastering και σε αυτό το δωμάτιο, όπως και στο "Ελιξίριον" σε πολύ καλά επίπεδα.Το μοναδικό"παράπονο" είναι πως είναι όπως γράψαμε όλα εκεί και περιμένουν να ασχοληθείς μαζί τους και χρειάζεται μια επιπλέον καθοδήγηση ως προς τα πού να κατευθυνθεί η ομάδα κάθε φορά.
Ένα γριφοδωματιο που σίγουρα θα προσφέρει όμορφες στιγμές και είναι VFM αν επιλέξετε το back2back με το "Ελιξίριον",όπως κάναμε εμείς.

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αναζήτηση του φίλου μας οδήγησε τους "Κουμπάρους" στο βουνό Orana Gora ως που ξαφνικά βρεθήκαμε έξω από μια καλύβα... Ξέραμε πως έπρεπε να μπούμε μέσα,η ελπίδα να τον βρούμε δεν μας οδήγησε εκεί τυχαία...
Το "Ελιξίριον" είναι ένα γριφοδωματιο το οποίο δεν θα προσπαθήσει να σε εντυπωσιάσει ούτε με πολύπλοκους μηχανισμούς, props και εντυπωσιακά σκηνικά.Αντιθετως επικεντρώνεται -και πολύ καλά κάνει- στο να εντυπωσιάσει την κάθε ομάδα με τους γρίφους του όπως οφείλει να κάνει και με μια ιστορία η οποία αποκαλύπτεται σταδιακά και είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
Σκηνογραφικά όλα είναι σε πολύ καλό επίπεδο ότι θα δείτε εκεί μέσα.Αληθοφανεια στους έξυπνα διαμορφωμένους χώρους ενός δωματίου το οποίο ενώ δεν είναι μεγάλο σε έκταση είναι τόσο έξυπνα διαμορφωμένο που σου δίνει την αίσθηση πως βλέπεις και κινείσαι σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό το οποίο πραγματικά είναι.
Με γρίφους οι οποίοι απαιτούν λογική, παρατηρικοτητα, συνεργασία και λίγο φαντασία σε κάποια σημεία δεν κουράζει στιγμή και η διάρκεια του είναι αυτή ακριβώς που πρέπει με όλα τα μέλη της ομάδας να έχουν και κάτι να κάνουν.Προτεινεται για 3αδες μέτριας εμπειρίας και πάνω χωρίς βέβαια αυτό να είναι κανόνας γιατί το Gamemastering δεν σε αφήνει χωρίς το απαραίτητο σπρώξιμο όποτε χρειάζεται με άμεσες και καίριες παρεμβάσεις χωρίς να σου δίνει την λύση στο πιάτο.
Ένα δωμάτιο το οποίο παίξαμε back2back με το "An old friend" και σίγουρα είναι VFM από μια εταιρία φιλόξενη που θα επισκεφθούμε πάλι για να τελειώσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε με "Experimentum IV" και "Nemesis"!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το ραντεβού με τον Εξορκιστή στο σπίτι 13 ορίστηκε ξανά από τους "Κουμπάρους" χθες, βράδυ Σαββάτου ύστερα από 2,5 σχεδόν χρόνια από την τελευταία φορά που μπήκαμε εκεί μέσα ως ομάδα όταν είχε πρωτοανοίξει τις πόρτες του...
Τι να ειπωθεί για αυτό το δωμάτιο ρε παιδιά που δεν έχει γραφτεί; Πρώτη μας φορά που ως ομάδα παίζουμε 2η φορά το ίδιο δωμάτιο και ήμασταν λίγο άνετοι και cool στην αρχή...Ως που μπήκαμε στο σπίτι...Και την αντικρυσαμε ξανά...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ!!!
Ζήσαμε 90 λεπτά σε έναν χώρο που δεν μπορείς να μην θαυμάσεις,να μην εντυπωσιαστεις,να μην ουρλιάξεις από την χαρά σου για το πόσο τυχερός πρέπει να αισθάνεσαι που βιώνεις μια άκρως κινηματογραφική εμπειρία που δεν θα ζήσεις ξανά στη ζωή σου...Εκτός και αν αποφασίσουν οι της εταιρίας να πρωτοτυπησουν με κάτι άλλο ως δωμάτιο... Μόνο τότε, είναι η γνώμη μας γιατί κατέχουν άριστα την γνώση της δημιουργίας δωματίων υψηλών προδιαγραφών.Απο χώρους, περάσματα, τρόμο, acting,props, φωτισμούς και τον εξαιρετικό του ήχο με θέματα και ήχους που σου κόβονται τα πόδια.
Άψογη ηθοποιία, μοναδική ροή gameplay, κατανοητό και καθόλου κουραστικό επίπεδο γρίφων συνθέτουν κάτι το μοναδικό που όμοιο του αυτή τη στιγμή δύσκολα θα βρεθεί.Δεν είναι μόνο ο τρόμος,δεν είναι μόνο αυτή η καταπληκτική παρουσία-ηθοποιος η οποία είναι κάτι το άψογο εκεί μέσα και κυριεύει τον χώρο ούτε το εκπληκτικό acting του ιερέα ο οποίος με τις άψογες παρεμβάσεις του και την παρουσία του συνθέτει όλο αυτό το θεσπέσιο αποτέλεσμα.
Είναι ένα σύνολο πραγματικά αρίστων εφαρμογών εκεί μέσα από περάσματα μέχρι σκηνικών,από κινηματογραφικές σκηνές μέχρι αναφορές στην ταινία,από την αρχή μέχρι το εξαιρετικό φινάλε που κάνει το "El exorcista" κάτι το ξεχωριστό, κάτι το μοναδικό.Κατι το οποίο σε κάνει να το χειροκροτησεις αβίαστα μόλις το τελειώσεις και να αισθάνεσαι πραγματικά τυχερός που έζησες αυτή την εμπειρία...Για 2η;5η;10η φορά;Δεν έχει σημασία, κάθε φορά εκεί μέσα είναι μοναδική!!! Ευχαριστούμε πολύ No Exit Escape Rooms - Ηλιούπολης για αυτό το οποίο προσφέρετε στον χώρο!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η απόφαση ήταν οριστική για τους "Κουμπάρους"... Έπρεπε να επιστρέψουμε στο σχολείο... Έπρεπε να παλέψουμε με το φρικτό παρελθόν το οποίο μας σημάδεψε... Έπρεπε να βρούμε τρόπο να δούμε τι απέμεινε ύστερα από την τραγωδία που γλιτώσαμε και να ανακαλύψουμε επιτέλους την αλήθεια...Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση όμως να θεωρήσουμε πως όλα αυτά θα έρχονταν εις πέρας δίχως να χρειαστεί να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να γλιτώσουμε τις ζωές μας!!!
Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η κριτική του δωματίου δίχως να αναφερθεί πρώτα απ' όλα η ατμόσφαιρα,τα σκηνικά, οτιδήποτε υπάρχει εκεί μέσα το οποίο από το πρώτο σου βήμα σε ξεκοβει μονομιάς από την πραγματικότητα.Η αίσθηση καμμένου από οτιδήποτε υπάρχει γύρω σου,από την μυρωδιά που υπάρχει στην ατμόσφαιρα,από οτιδήποτε συναναστρέφεσαι είναι διάχυτη παντού, εντυπωσιάζει και το κατατάσσει με το καλημέρα σε ένα από τα πιο αληθοφανή σκηνικά που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε escape room.Ολοι οι χώροι, όλα τα αντικείμενα βρίσκονται όπως ακριβώς τα αφήσατε 35 χρόνια πριν ξεχασμένα στον χρόνο.Ειναι πραγματικά άξιο συγχαρητηρίων όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί εκεί μέσα χωρίς ίχνος υπερβολής.Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με το τι βλέπετε ή γίνεται εκεί μέσα χωρίς να υπάρξει spoil αλλά θέλουμε να γράψουμε πως η πρωτοτυπία του χώρου είναι τέτοια που σίγουρα συμβαίνουν κάποια πράγματα τα οποία δεν έχετε ξαναδεί σε escape room και ανεβάζουν πολύ το δωμάτιο σε συνδυασμό με το ηχητικό κομμάτι το οποίο κινείται σε επίπεδο ανατριχιαστικά ικανοποιητικό που δένει πολύ με την όλη ατμόσφαιρα και δημιουργεί έντονο χτυποκάρδι στην ομάδα λες και δεν φτάνει το ότι εκεί μέσα έχετε να καρδιοχτυπησετε για αλλά πράματα...
Και ναι, αναφερόμαστε σαφέστατα στο ότι εκεί μέσα δεν είστε μόνοι σας... Είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του δωματίου και της πλοκής που δεν μπορούμε να γράψουμε τι συναντάτε,τι γίνεται και τι συμβαίνει αλλά θα αρκεστουμε να γράψουμε πως υπάρχουν άριστες παρουσίες, χαρακτήρες που οτιδήποτε έχουν να προσφέρουν στην ροή και στο gameplay το κάνουν με τον πιο επαγγελματικό και άριστο τρόπο και αποτελούν ακόμη ένα από τα δυνατά και απαραίτητα στοιχεία του δωματίου στην όλη εμπειρία που θα ζήσετε.
Γριφολογικα το παιχνίδι δεν θα δυσκολέψει την ομάδα αφού καταφέρνει και έχει τη σωστή ισορροπία σε δυσκολία για δωμάτιο τρόμου χωρίς να κουράζει τους παίκτες εξαιτίας της ατμόσφαιρας ή του τρόμου που υπάρχει διάχυτος.Χρειαζεται καλή συνεργασία μεταξύ της ομάδας, παρατηρικοτητα και για όποιον κολλήσει μην ανησυχει καθόλου.Ο πανέξυπνος τρόπος βοήθειας από τον Gamemaster είναι άμεσος, πρωτότυπος και ιδιαίτερα εύστοχος χωρίς να "σερβίρει" κατευθείαν την λύση.Πραγματικα πολύ έξω από τα συνηθισμένα η βοήθεια κάτι το οποίο μας χαροποιησε ιδιαίτερα.
Δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλετε το ραντεβού με το παρελθόν...Η Lock Down Escape Rooms Greece σας δίνει κάθε ευκαιρία να το πραγματοποιήσετε.Το αν οι στάχτες του παρελθόντος σκεπάσουν το δικό σας μέλλον όμως, εξαρτάται από εσάς...

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η ευκαιρία δημιουργήθηκε μπρος στα μάτια μας...Μια στιγμή απροσεξίας του φύλακα ήταν αρκετή για τους "Κουμπάρους" ώστε να καταφέρουν να μπουν στο δωμάτιο με το έκθεμα...Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
Το "The museum" είναι το τρίτο δωμάτιο της εταιρίας "The box" το οποίο επισκεφθηκαμε αμέσως μετά το "Temple". Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με έναν ξεκάθαρο στόχο ο οποίος είναι η απόκτηση του κεντρικού ευρήματος της αίθουσας και αυτό θα γίνει ύστερα από 60 λεπτά gameplay το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από γρίφους μεσαίας δυσκολίας που απαιτούν παρατηρικοτητα, λίγο δεξιοτεχνία και μια συνεργασία μεταξύ της ομάδας.
Σκηνογραφικά κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα με όλα τα απαραίτητα να βρίσκονται στον χώρο για να προσθέσουν την αληθοφάνεια που χρειάζεται, χωρίς κάποια υπερβολή πουθενά ή κάτι το οποίο έμπειρες ομάδες δεν έχουν ξαναδεί.Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα δωμάτιο 4,5 χρόνων το οποίο ακόμη και σήμερα με τους αυτοματισμούς του και την γενικότερη ροή του ικανοποιεί όποια ομάδα αποφασίσει να το επισκεφθεί.
Με την γνωστή κορύφωση που χαρακτηρίζει όλα τα δωμάτια της εταιρίας και με την ολοσωστη καθοδήγηση του GM όποτε τον χρειαστείτε θα ζήσετε ένα ικανοποιητικό 60λεπτο σε ένα δωμάτιο το οποίο είναι ιδανικό για 3αδα.Αξιζει και με το παραπάνω ως δωμάτιο καθώς όπως γράψαμε είναι vfm ειδικά όταν αποφασίσετε να το παίξετε και με κάποιο άλλο.
Φοβερή εταιρία, ακόμη πιο φοβερό προσωπικό και ραντεβού πλέον στο back2back "Haunted"με "Time"♥️♥️♥️

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μετά από χρόνια ερευνών, τελικά"Οι κουμπάροι" καταφέραμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον μυστηριώδη κωδικό των Μάγιας και Κυριακή απόγευμα οδηγηθηκαμε στην πύλη του ναού... Έπρεπε να ανακαλύψουμε τον θησαυρό!!! Ή τώρα ή ποτέ...
Το "The temple" είναι το 2ο δωμάτιο που αποφασίσαμε να επισκεφτούμε στην εταιρία "The box" αφού είχε προηγηθεί το "The mine" το οποίο μας άφησε τις καλυτεροτερες των εντυπώσεων.Και η αλήθεια είναι πως και αυτή τη φορά βγηκαμε γεμάτοι από άλλο ένα τους δωμάτιο το οποίο διατηρεί την ποιότητα και την ταυτότητα της εταιρίας στα ίδια άριστα επίπεδα.
Πρόκειται για ένα γριφοδωματιο στο οποίο η παρατηρικοτητα και η συνεργασία της ομάδας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.Με γρίφους μεσαίας προς δύσκολης βαθμίδας καλειστε μέσα σε 70 λεπτά να βρείτε το μυστικό του ναού και να αποδράσετε.Γεματο ευφάνταστους μηχανισμούς, σκηνικά τα οποία σας βάζουν στο κλίμα της εξερεύνησης και της περιπέτειας και με σύμμαχο τις άριστες επεμβάσεις του GM θα επενδύσετε χρόνο και χρήμα σε ένα δωμάτιο το οποίο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αξίζει σε όλα του.Εχει μια ομαλοτατη ροή και σε συνδυασμό με την αγωνιώδη κορύφωση καθιστά την όλη εμπειρία ένα ολοκληρωμένο σύνολο.Με το "The museum" το οποίο παίξαμε στην συνέχεια είναι όχι απλώς vfm αλλά κάτι παραπάνω.
Μια εξαιρετική εταιρία με προσωπικό φιλόξενο ανήκει σίγουρα σε μια κατηγορία η οποία παρ'οτι μετράει 4-5 χρόνια έχει δωμάτια τα οποία δεν έχουν ημερομηνία λήξης γιατί είναι προορισμένα να προσφέρουν την εμπειρία αυτου που ονομάζεται"escape room".

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ανώνυμο e-mail το μεσημέρι του Σαββάτου στον λογαριασμό των "Κουμπάρων" ήταν αρκετό ώστε να μας κινήσει την περιέργεια.Εκανε λόγο για μια μυστηριώδη εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική,για κάτι πειράματα που είχαν λάβει χώρα εκεί και για κάτι στο οποίο δεν δώσαμε μεγάλη σημασία...Στο ότι υπάρχουν πνεύματα τροφίμων της κλινικής εκεί μέσα...Αν σας έρθει κι εσάς τέτοιο e-mail...στο τελευταίο δώστε μεγάλη προσοχή!!!Μην κάνετε το λάθος των "Κουμπάρων"...
Το "Outcast" θα δώσει στις ομάδες αυτό ακριβώς το οποίο είναι μοιραία φτιαγμένο για να προσφέρει... Στιγμές έντασης, στιγμές απόλυτου τρόμου με τα jumbscares -εκτος όλων των υπολοίπων που θα αναλύσουμε παρακάτω- να είναι το δυνατό του χαρτί αφού θα συναντήσετε εκεί μέσα μερικά από τα πιο πρωτότυπα που θα βιώσετε σε escape room χωρίς το σύνολο των υπολοίπων να αφαιρεί κάτι.Απεναντιας η εμπειρία η οποία θα ζήσει η κάθε ομάδα (προτείνεται 3 για να το ζήσετε στο έπακρο με το πολύ 4.Με παραπανω άτομα θεωρώ πως το δωμάτιο δεν θα ξεδιπλώσει στο έπακρο την θαυμάσια ροή του και το θέμα του όπως πρέπει και του αξίζει)
Οι χώροι στους οποίους θα κινηθεί η ομάδα εντυπωσιάζουν με την αληθοφάνεια τους καθότι η όλη ατμόσφαιρα της ιστορίας μεταφέρεται με τον πιο πειστικό τρόπο στην ομάδα.Πραγματικα θα πιστεύετε πως το δωμάτιο φτιάχτηκε σε μια εγκαταλελειμμένη κλινική!!!Η αληθοφάνεια των χώρων σε συνδυασμό είτε με τα ηχητικά εφέ είτε με την μουσική ανεβάζουν την όλη εμπειρία επιβίωσης σε επίπεδα μέγιστα.Αυτοματισμοι, περάσματα και κάποια έξυπνα τρικ ανεβάζουν την ένταση στα ύψη.
Και είναι όντως εμπειρία επιβίωσης εκεί μέσα καθώς οι φήμες είναι πέρα για πέρα αληθινές...
Ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα από την πρώτη του εμφάνιση ως και το τελευταίο δευτερόλεπτο θα σας δώσει να καταλάβετε τι σημαίνει το "τρέχω για τη ζωή μου".Από τα πιο απίθανα μέχρι τα πιο απρόβλεπτα σημεία το acting δίνει στο δωμάτιο την ταυτότητα και τον χαρακτήρα που του ταιριάζει.Εκπληκτικη παρουσία, ωραίες στιγμές acting που δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να προκαλούν δευτερόλεπτο εφησυχασμου και μια ροή τόσο απόλυτα ταιριαστή με τον χαρακτήρα εκεί μέσα που γίνεσαι αβίαστα μέρος της.Σου μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την παράνοια που ζεις και σε κάνει να θέλεις να γλιτώσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα...
Με γρίφους μεσαίας δυσκολίας η ομάδα δεν θα συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα να ευχαριστηθεί όσα το δωμάτιο απλόχερα προσφέρει. Παρατηρικοτητα, λογική και συνεργασία σε συνδυασμό με τις βοήθειες του GM όταν χρειαστεί θα ολοκληρώσουν αρμονικά αυτό το εξαιρετικό 90λεπτο που θα ζήσετε εκεί μέσα.
Ότι ακούτε,ότι διαβάζετε, ότι μαθαίνετε για το "Outcast", είναι πέρα για πέρα αληθινό εκτός από ένα πράμα...ΔΕΝ είναι escape room, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα που θα σας συμβεί αν επιλέξετε να δώσετε σημασία σε αυτό το ανώνυμο e-mail...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο βυθός έχει άπειρη γοητεία, ομορφιά και τόσα μοναδικά πράγματα για να θαυμάσει κανείς.Γι αυτό εξάλλου "Οι κουμπάροι" ασχοληθηκαμε με την κατάδυση και γίναμε επαγγελματίες δύτες ως που μας έσκασε μια υπόθεση για ένα υποβρύχιο στα βάθη των ωκεανών και καταλάβαμε πως κρύβει άπειρους κινδύνους και ο πελάτης με την κωδική ονομασία "Escaped" παρέα με τον φίλο του καπταιν-Νέμο σε καμία περίπτωση δεν θέλουν το καλό μας...
Το "Νέμο" είναι ένα γριφοδωματιο κυρίως με την παρουσία του ηθοποιού να είναι διακριτική κατά κύριο λόγο και σε σημεία που πρέπει όσο χρειάζεται ώστε να αλληλεπιδράσετε μαζί του, να καταλάβετε τον ρόλο του,να καταλάβει τον δικό σας και να αποκτήσει το gameplay μια ομαλοτατη ροή που δεν θα σας βγάλει στιγμή εκτός κλίματος.
Και πως να βγείτε εκτός κλίματος αφού με το που ανοίξει η πόρτα του δωματίου πραγματικά νομίζετε πως βρίσκεστε στο εσωτερικό του θρυλικού υποβρυχίου από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν; Πάντα όταν πηγαίνουμε σε κάποιο δωμάτιο ένας παράγοντας στον οποίο δίνουμε βάση είναι το πότε αυτό το δωμάτιο κατασκευάστηκε και πόσο μπροστά ή πόσο τετριμμένο μπορεί να φαίνεται σήμερα.Σας πληροφορουμε πως το "Νέμο" στέκεται επάξια παρά τα 5 του χρόνια στο 2021 και είναι ένα escape room το οποίο εξακολουθεί με την αληθοφάνεια των χώρων του και με κάποια έξυπνα τρικ να εντυπωσιάζει.Ολοι του οι χώροι φροντισμένοι με την παραμικρή λεπτομέρεια, ωραία περάσματα και αυτοματισμοί σε μια ροή gameplay κατά την οποία η αγωνία και το άγχος της απόδρασης κυριαρχούν.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η ποιότητα των γρίφων οι οποίοι ενώ είναι μεσαίας δυσκολίας είναι ένας προς ένας απολύτως in concept και όσες φορές χρειαστεί η ομάδα βοήθεια θα είναι άμεση καθώς το gamemasteting είναι εξαιρετικό όπως επίσης και το acting του ημιτρελου (ή μήπως εξολοκλήρου;) Καπταιν-Νεμο είναι εξαιρετικό, καίριο για όποτε θέλει να βοηθήσει την ομάδα με εύστοχες ατάκες και διάθεση για παιχνίδι-αν σας συμπαθήσει...-
Στα της εταιρίας δεν έχουμε κρύψει πως η "Escaped" είναι η αγαπημένη μας εταιρία, έχει δωμάτια φτιαγμένα με μεράκι, ποικιλία γρίφων και θεμάτων, εξαιρετικό προσωπικό και μακάρι το επίπεδο όλων των escape rooms ως συνολική εικόνα να φτάσει κάποια στιγμή να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την αγάπη που προσφερει κάθε φορά η ίδια στο αγαπημένο μας χόμπι με τα δωμάτια της.Με το "Νέμο" ολοκληρώσαμε τον κύκλο μας πλέον και την ευχαριστούμε για όλες τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε εκεί.

Escaped

Response from: Escape Theory
Είστε από τους καλύτερους παίκτες και χαιρόμαστε που παίζετε στα δωμάτιά μας και το ζείτε!!! Καλές αποδράσεις και πάντα να περνάτε έτσι τέλεια όπως και αν είναι το δωμάτιο!!!

5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η επιλογή των "Κουμπάρων" να σώσουν την γιαγιά φαντάζει μονόδρομος πλέον... Είναι καθήκον μας να δώσουμε στο παραμύθι το τέλος που πρέπει και του αξίζει όπως συμβαίνει σε όλα εξάλλου... Αυτό όμως που δεν υπολογιζαμε είναι πως όλα τα υπόλοιπα παραμύθια δεν έχουν τόσο διεστραμμένη άποψη για τον εαυτό τους...
Το "The wolf" αποτελεί την άμεση συνέχεια του "Red riding hood" οπότε συστήνεται (βασικά ΠΡΕΠΕΙ) για να κατανοήσετε τι γίνεται,τι κάνετε εκεί μέσα και να αξιολογήσετε σωστά τα του δωματίου (τουλάχιστον στο θέμα γρίφων/πλοκής)να έχετε παίξει το προηγούμενο.Προκειται για ένα δωμάτιο τρόμου που διαφέρει αρκετά σε ένταση και gameplay από αυτό που βιώνει κάποιος στο πρώτο μέρος.Εδω έχουμε να κάνουμε με την κορύφωση εξάλλου της ιστορίας και αυτό σημαίνει πως όλα επιτρέπονται, όλα είναι ενεργά ώστε τίποτα να μην σας επιτρέψει να σώσετε τους εαυτούς σας και την γιαγιά.Αρχικα να γράψουμε πως η εισαγωγή του είναι το πρώτο απρόβλεπτο, πρωτότυπο, εντυπωσιακό και "wtf" σκηνικό το οποίο εμείς ως ομάδα δεν έχουμε ξαναδεί κάπου και σου δημιουργεί έναν ενδοιασμό και μια σκέψη του τι μπορεί να ακολουθήσει στα επόμενα 110 λεπτά...Και η αλήθεια είναι πως αυτό που ακολουθεί είναι η περιπλάνηση σε έναν χώρο ο οποίος εντυπωσιάζει αρχικά με τα περάσματα του.Πολλα περάσματα που δεν περιμένετε πως θα ανοίξουν, πολλοί χώροι άρτια συνδεδεμένοι με την πλοκή που προτείνεται για 4αδα ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή.
Γριφολογικα είναι αυτό ακριβώς σε δυσκολία που χρειάζεται το δωμάτιο για το είδος του.Κατανοητοι, μεσαίας δυσκολίας ώστε να μην κάνει δευτερόλεπτο κοιλιά το δωμάτιο και απόλυτα εναρμονισμένοι με το θέμα και το κλίμα.Αν εξαιρέσουμε έναν γρίφο που μας φάνηκε δωσμενος με τρόπο που δεν κατανοήσαμε,η επέμβαση του GM βοηθάει την κατάσταση με σωστές κατευθύνσεις και όλα κυλούν ρολόι.
Το θέμα είναι πως αυτή τη φορά η Red πέρα από τα μυστικά κρύβει και άλλες εκπλήξεις οι οποίες μόνο ευχάριστες δεν είναι για την ομάδα.Θα γίνετε μάρτυρες εντυπωσιακών θεματικών acting, καταστάσεων οι οποίες θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη και το καρδιοχτύπι στον Θεό και στιγμών που απλώς ενδέχεται να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.Αισθανεστε εντελώς αβοήθητοι σε κάθε σας βήμα με το σκοτάδι και τις παρουσίες του χώρου να νομιζετε πως βρίσκονται σε κάθε σημείο,σε κάθε γωνιά,σε κάθε απίθανο σημείο.Πραγματικα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο δυνατά acting σε δωμάτιο του είδους με τους ηθοποιούς να ξέρουν να τα δίνουν όλα όταν πρέπει, όπου πρέπει και με την επιθυμητή δόση χωρίς υπερβολές είτε σε διάρκεια είτε σε ακραία επαφή.
Η εταιρεία είναι από τις πλέον αγαπημένες,μας πρόσφερε ένα απολαυστικοτατο back2back το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε διασκέδαση,αγωνία και gameplay και ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.Ανυπομονουμε για το όποιο επόμενο βήμα και ως που να έρθει αυτό, άλλο ένα back2back στην αγαπημένη μας Red κάποια στιγμή θα είναι ιδανικό!!!
Όλα τα παραμύθια χρειάζεται και πρέπει να έχουν ένα ευτυχισμένο τέλος.Αυτη είναι η ευκαιρία σας να δώσετε εσείς το τέλος στην αγαπημένη Κοκκινοσκουφίτσα.Τουλαχιστον ως το πρώτο σκέλος,στο "Και έζησαν αυτοί καλά...". Γιατί το αν θα ζήσετε εσείς καλύτερα φαντάζει πιο χλωμό και από την Ματωμένη πανσέληνο...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

-Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα χέρια;
-Αυτό είναι για να σε αγκαλιάσω πιο δυνατά, παιδί μου.
-Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά;
-Για να σε ακούσω καλύτερα, παιδί μου.
-"Κουμπάροι" γιατί βάλατε 5 αστέρια σε όλα;
-Γιατι δεν υπάρχει κάτι παραπάνω παιδί μου...

Το "Red riding hood" είναι ένα δωμάτιο στο οποίο παίζεται η πρώτη πράξη της ιστορίας της Κοκκινοσκουφίτσας.Υπαρχει μια άρτια ιστορία που καλύπτεται σε 2 μέρη,με το "Wolf" να αποτελεί την συνέχεια της ιστορίας οπότε προτείνεται σαφέστατα να ξεκινήσει το ταξίδι σας με το "Red riding hood". Πρόκειται για ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ στο οποίο κάθε στιγμή και κάθε λεπτό θα αισθάνεστε πως έχετε χωθεί στις σελίδες του παραμυθιού.Λεπτομερειες μοναδικές, χρώματα, φωτισμοί, αντικείμενα, περιβάλλοντα απολύτως προσεγμένα με γρίφους που κάνουν το δωμάτιο τον ορισμό του "in concept"!!! Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα παράταιρο, τίποτα το οποίο να σας βγάζει έστω και δευτερόλεπτο από το mood που δημιουργείται με αυτό το οποίο βιώνετε
εκεί μέσα.Από το "λίγο έξω από την καλύβα" της περιγραφής μέχρι και όλα αυτά τα οποία σταδιακά ανακαλύπτετε στην πρώτη πράξη της ιστορίας και ολοκληρώνετε το δωμάτιο είναι μελετημένα με τέτοιο τρόπο που σκηνογραφικά υπάρχει ένα άψογο αποτέλεσμα.
Υπάρχουν μια σειρά από γρίφους φυσικά οι οποίοι δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα ακόμη και αρχάρια ομάδα καθότι οι παρεμβάσεις του GM είναι καίριες,κατατοπιστικοτατες και δεν σε αφήνει στιγμή να φύγεις από την ροή του δωματίου.Παρατηρικοτητα, λίγο δεξιοτεχνία και συνεργασία χρειάζεται η κάθε ομάδα ώστε να καταφέρει να αποδράσει.Α...και ψυχραιμία γιατί...
Εκεί μέσα δεν είστε μόνοι σας.Από την αρχή υποψιάζεστε πως κάτι περίεργο συμβαίνει, κάτι σημειώματα διαβάζετε, κάτι αχνοφαίνεται να παρακολουθεί κάθε σας βήμα στην προσπάθεια σας να βρείτε την φίλη σας, την Red… Όταν θα το ανακαλύψετε (ή μάλλον όταν ΣΑΣ ανακαλύψει) θα καταλάβετε πως χρειάζεται συνεργασία και ψυχραιμία για να φύγετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα -και κυρίως σώοι- από εκεί μέσα...Δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά για το acting χωρίς να γίνει spoil οπότε απλώς θα αναφέρουμε πως είναι άψογο, απρόβλεπτο, ιδιαίτερα απειλητικό και σε κανένα σημείο ενοχλητικό.Απεναντιας θα καρδιοχτυπησετε έντονα και θα θέλετε να βγείτε μια ώρα αρχύτερα...
Φυσικά θα πρέπει να αναφερθούμε στον εξαιρετικό, συμπαθή και φιλόξενο Βαγγέλη ο οποίος απογειώνει την εταιρία είτε ως οικοδεσπότης είτε ως GM.Άμεσος, φιλικός,με διάθεση να μιλησουμε σε ότι έχει να κάνει με τα του δωματίου και όχι μόνο και γενικότερα σε βάζει σε ένα mood το οποίο χρειάζεσαι πριν να σε πιάσει από το χέρι και να σε βουτήξει στην παράνοια του παραμυθιού...
Η φίλη σου η Red σε χρειάζεται...Αν έχεις την τόλμη πήγαινε να βοηθήσεις την φίλη σου...Για ότι θα ακολουθήσει όμως,μην της ρίξεις κάποιο φταίξιμο... Γιατί μένει και η εξής ερώτηση που απαντάται στην συνέχεια της ιστορίας με τον καλύτερο τρόπο:
-Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα δόντια...;

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η χώρα των θαυμάτων ζεί κάτι το παράδοξο!!! Υπάρχει μια χωροχρονική λούπα 60 λεπτών η οποία βασανίζει τους κατοίκους της καθώς ζούν συνεχώς τα ίδια 60 λεπτά κάθε φορά... Αυτά τα 60 λεπτά που συνάντησαν την Αλίκη!!!
Και ο Τρελοκαπελάς κοντεύει να τρελαθεί!!!
Και ζήτησε την βοήθεια των "Κουμπάρων"!!!
Και "Οι Κουμπάροι" πήγαν!!!
Και δεν ήθελαν να φύγουν...!!!
Το 2ο δωμάτιο της εταιρίας Mastermind είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού που πιστεύουμε ως ομάδα για το αγαπημένο μας χόμπι..."Απόδραση από την πραγματικότητα για όσο διαρκεί το δωμάτιο".Από τα πρώτα σας βήματα στην Χώρα των Θαυμάτων μέχρι την συνάντηση με τον Τρελοκαπελά και το φινάλε του δωματίου θα λατρέψετε την άρτια αισθητική η οποία διακατέχει όλο το δωμάτιο και του δίνει αυτή την ξεχωριστή ταυτότητα.Σκηνικα παραμυθένια, φωτισμοί μαγικοί, gameplay ονειρικό και γρίφοι τόσο αρμονικά δεμένοι με το παραμύθι της Αλίκης που όλος αυτός ο συνδυασμός σε παρασύρει αλλού, εκτός τόπου και χρόνου.
Το εξαιρετικό acting του Τρελοκαπελά προσφέρει τα μέγιστα σε ένα δωμάτιο απολύτως ευχάριστο τόσο γριφολογικα όσο και ψυχολογικά.Με γρίφους ταιριαστους στο κλίμα, απολύτως κατανοητούς και σχετικά εύκολους ακόμη και για αρχάρια ομάδα θα νιώσετε πως πρέπει να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσετε αυτήν την αξιαγάπητη ύπαρξη που κάθε φορά είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει με τον τρόπο του ώστε να λύσει την κατάρα αυτή.
Χώροι άνετοι ακόμη και για 4 ή 5 άτομα οι οποίοι είναι γεμάτοι με απίστευτες λεπτομέρειες ώστε να μην ξεφύγετε λεπτό από το κλίμα της υπόθεση!!!
Το προσωπικό της εταιρίας προσφέρει τα μέγιστα ώστε να περάσετε όμορφα στα δωμάτια και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ειπωθεί και να αναγνωριστεί!!!
Ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρει από την αρχή μέχρι το τέλος ένα ποιοτικότατο 70λεπτο το οποίο κάποια στιγμή τελειώνει...Και αυτό είναι το μοναδικό αρνητικό του δωματίου!!!

Escaped
4.3 Very Good
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Στην οδό Καρόρη χάθηκαν τα ίχνη της Μάρθας...Στην ίδια οδό αποφάσισαν να βρεθούν τα βήματα των "Κουμπάρων" το Σάββατο το βράδυ ώστε να ανακαλύψουν περισσότερα για την εξαφάνιση της και να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με αυτό το παράξενο ιατρείο σε εκείνη την οδό που φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο...
Το 3ο δωμάτιο της Mastermind ξεχωρίζει για την απολύτως ρεαλιστική εισαγωγή του.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια έναρξη σε δωμάτιο και αυτό προσθέτει αρκετά από την αρχή στην αληθοφάνεια της όλης εμπειρίας.Ξεφευγει σε φιλοσοφία από τα υπόλοιπα δωμάτια καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ το οποίο διαδραματίζεται στους χώρους του ιατρείου καθώς προσπαθείτε να ανακαλύψετε που βρίσκεται και τι συνέβη στην Μάρθα.
Μέσα από μια σειρά γρίφων εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας βρίσκεστε ολοένα και πιο κοντά στην λύση του μυστηρίου με σημειώσεις και στοιχεία τα οποία ξεδιπλώνουν την ιστορία.Η καθοδήγηση του GM άμεση όπου χρειάστηκε με κατευθύνσεις to the point κάνουν την ροή να μην κάνει κάπου κοιλιά.
Έχουμε να κάνουμε με ότι ακριβώς πραγματεύεται η πλοκή.Με ένα ιατρείο το οποίο σκηνογραφικά έχει ότι θα μπορούσε να βρει κάποιος σε αυτό.Τιποτα δεν φαντάζει παράταιρο στον χώρο ο οποίος είναι ιδανικός για 3αδα και και ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε και να ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην εταιρία φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ελισαβετ και Mastermind ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο βράδυ Σαββάτου που μας χαρίσατε, ραντεβού με οτιδήποτε καινούριο υπάρξει!!!

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Να λοιπόν που Σάββατο βράδυ οι "Κουμπάροι" βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας να προσπαθούμε να μπούμε στην ιδιωτική συλλογή του Thomas Crown για να ανακαλύψουμε αν όντως έχει στην κατοχή του την αυθεντική κλεμμένη προτομή της θεάς Υγείας ή πρόκειται για αντίγραφο...
Ένα escape room το οποίο ότι περιγράφει στην υπόθεση τα κάνει πράξη κατά την διάρκεια του gameplay.Ευθυς εξαρχής εξοπλίζεται η ομάδα με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την διάρρηξη και οτιδήποτε gadgets είναι χρήσιμα για όλες τις διαδικασίες του δωματίου και... αρχίζει η διάρρηξη.
Με γρίφους συνεργασίας, παρατηρικοτητας και απολύτως λογικούς και μέσα από μια σειρά διαδικασιών έξυπνου gameplay η ομάδα από το πρώτο δωμάτιο μέχρι την στιγμή που μπαίνει στην gallery και ολοκληρώνει την αποστολή της στο τέλος δεν θα αισθανθεί στιγμή εκτός κλίματος.Πανεξυπνη ροή γεγονότων,προσθήκες μηχανισμών και tasks στα αληθοφανή σκηνικά τόσο της gallery όσο και των άλλων χώρων πρόσφεραν στην ομάδα ένα 70λεπτο αγωνίας και μια διάθεση τόσο ευχάριστη που είχαμε καιρό να νιώσουμε.
Στο τελευταίο βέβαια έπαιξε ρόλο από την υποδοχή μέχρι το άψογο gamemasteting η αγαπημένη μας (πλέον) Ελισάβετ η οποία μας υποδέχθηκε με πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει και μας καθοδήγησε σωστά ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας όποτε την χρειαστηκαμε για καθοδήγηση.
Είναι ένα δωμάτιο το οποίο με την προσφορά που τρέχει από την εταιρία με το back2back είναι σίγουρα value for money και θα ικανοποιήσει στο ακέραιο την κάθε ομάδα.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν ακούτε ιστορίες για αστικούς μύθους οι περισσότεροι υποθέτουμε πως τα προσπερνατε με ένα χαμόγελο,μια σκέψη του τύπου "Ένταξει τώρα, σιγά μην ισχύει..."Αυτό σκεφτόμασταν και "Οι κουμπάροι" όταν ακούσαμε για τον μύθο της Bloody Mary...Ως που άρχισαν οι εφιάλτες και ήταν επιτακτική η ανάγκη να τελειώσουμε κάτι το οποίο ξαφνικά ήρθε στην επιφάνεια...Να τελειώσουμε ένα παιχνίδι το οποίο είχαμε αρχίσει παιδιά και έμεινε στη μέση...
Η νέα δημιουργία της Illusion rooms έχει ως βάση τον μύθο της Bloody Mary.Εναν μύθο σύμφωνα με τον οποίο όποιος φωνάξει δυνατά το ονομα της στον καθρέφτη με συγκεκριμένο τρόπο και λόγια εμφανίζεται το πνεύμα της.Η νέα δημιουργία της εταιρίας για εμάς είναι ομόφωνα ότι καλύτερο έχει βγάλει μέχρι στιγμής.Απο την εισαγωγή μέχρι και την αγωνιώδη έναρξη τα βήματα σας είναι σίγουρο πως ή θα κινούνται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό από τον τρόμο (δεν έχει κυνηγητό το παιχνίδι αλλά βλέποντας τους χώρους για τους οποίους θα αναφερθούμε μετά θα καταλάβετε) ή δεν θα μπορείτε να προχωρήσετε βήμα.Κι αυτό γιατί από την στιγμή που θα γίνει η εντυπωσιακοτατη εμφάνιση της ηθοποιού (πραγματικά φοβερός τρόπος παρθενικής εμφάνισης) και την δείτε και ανακαλύψετε με το μέγεθος και την έξυπνη χωροταξία του χώρου στον οποίο κινείστε από τίποτα και από πουθενά δεν θα έχετε την αίσθηση της ασφάλειας.Ηταν από τις λίγες φορές που σε δωμάτιο τρόμου είχαμε αυτήν την αίσθηση αβεβαιότητας σχετικά με το αν πρέπει και θα ήταν σοφό να προχωρήσουμε.
Ότι υπάρχει εκεί μέσα είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι για ένα (αρχικά) καθιστικό ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στο οποίο μπαίνετε...Η πραγματική έκπληξη χώρου και περασμάτων έρχεται μετά, όπως γράψαμε.Κινειστε σε έναν πανέξυπνο χώρο ο οποίος σε κάθε του γωνία,δε κάθε στιγμή τροφοδοτεί την σκέψη του τι θα αντικρυσω όταν στριψω, όταν φτάσω στο τέλος...
Γριφοι εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας κάνουν την ροή να μην κάνει ίχνος κοιλιάς σε ένα δωμάτιο που η παρουσία πραγματικά μοιράζει έντονες στιγμές.Μοναδικο παράπονο μια διόρθωση που προτείναμε σε έναν γρίφο που πιθανότατα οπτικά μπερδεύει την ομάδα εξαιτίας φωτισμού.Αλλα και πάλι η βοήθεια πάντα είναι άμεση και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Για την Mary ότι και να γράψουμε είναι λίγα.Απο την πρώτη της εμφάνιση μέχρι το εξαιρετικα αγωνιώδες -και θαραλλεο...- φινάλε δεν σταματάει λεπτό να βρίσκεται σε σημεία που δεν την περιμένετε με μια εμφάνιση άψογη και μια κίνηση στον χώρο που σου δείχνει πως όσο και να προσπαθείς εκεί μέσα,στην οικία της,είσαι αβοήθητος...
Δεν υπάρχει κατι να προσθέσουμε για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά της εταιρίας.Ατομα τα οποία γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται η κάθε ομάδα, έχουν εμπειρία στο να φτιάχνουν δωμάτια που με προσωπική δουλειά χαρίζουν έντονες συγκινήσεις και ατόφιο gameplay το οποίο έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει με την αίσθηση φόβου και ανασφάλειας που θα σε κάνει να νιώσεις και όχι με άσκοπα οπτικά εφέ μόνο και μόνο για να υπάρχουν.
Είχαμε πολύ καιρό να περάσουμε τέτοιες στιγμές έντασης σε δωμάτιο τρόμου.Η αίσθηση της παλαιότητας των χώρων σε συνδυασμό με το αψεγάδιαστο gameplay στο οποίο κυριαρχεί η αγωνία,η ανασφάλεια σε κάθε βήμα (το ξαναγράφουμε,το γνωρίζουμε αλλά είναι κάτι τόσο έξυπνο ο χώρος ως προς την ροή του δωματίου που δίνει πολλά +)και το άγχος της απόδρασης δίνει στην ομάδα αυτό το οποίο ψάχνει σε δωμάτια του είδους.Εκει μέσα δεν θα συναντήσετε πράματα που θα γεμίσουν το μάτι άσκοπα και χώρους οι οποίοι απλώς στήνονται για να εντυπωσιάζουν απλώς με τα χρήματα τα οποία δαπανούνται.Ολα έχουν λόγο ύπαρξης και αυτος είναι ένας...Ο γνησιος,ποιοτικός και έντονος τρόμος!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τις έχετε ακούσει κι εσείς τις φήμες για το θέατρο της οδού Κωνσταντινουπόλεως;Για μια μυστηριώδης εξαφάνιση της πρωταγωνίστριας και τις μαρτυρίες ενός επιστάτη που δεν βοήθησαν την αστυνομία και έτσι έκλεισε το όλο θέμα και σφραγίστηκε το θέατρο;Είναι η περίφημη υπόθεση "Το φάντασμα της όπερας".Το ολοκαίνουργιο δωμάτιο της Escaped Live Adventure Rooms που συνεχίζει να δημιουργεί δωμάτια με βάση το σήμα κατατεθέν της,την ποιότητα...
Πρόκειται για ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ στο οποίο ακόμη μια φορά ότι θα διαβάσετε,ότι θα συναναστραφείτε εκεί μέσα,ότι θα χρειαστεί για να προχωρησετε είναι μελετημένο και έχει θέση στην ιστορία και στον χώρο.Οι γρίφοι κινούνται σε μεσαίο επίπεδο δυσκολίας και δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την ομάδα.Δεν θα συναντήσετε κάτι ξένο ως προς το ύφος της εταιρίας για όσους έχετε παίξει κι άλλα δωμάτια της.Απεναντιας θα συναντήσετε μηχανισμούς,περάσματα και χώρους οι οποίοι εκπλήσσουν και σας μεταφέρουν με τον πιο αληθοφανή τρόπο στον χώρο σύμφωνα με την ροή της ιστορίας.
Όπως θα έχετε καταλάβει εκεί δεν είστε μόνοι...Ότι ή όποιος σχετίζεται με την εξαφάνιση της ηθοποιού δεν θα σας αφήσει να τριγυριζετε στο θέατρο ανενόχλητοι... Έχουμε να κάνουμε με light τρόμο φυσικά με 2-3 jumbs να είναι απρόσμενα και έντονα και να μοιράζουν απλόχερα χτυποκάρδι και με μια αλληλεπιδραση κάποιες στιγμές απαραίτητη ώστε να προχωρήσετε στους χώρους του δωματίου.Χωροι οι οποίοι εντυπωσιάζουν σκηνογραφικά με props, φωτισμοί,περασματα, ήχοι και αντικείμενα να συνθέτουν κάτι τόσο ολοκληρωμένο κατά την διάρκεια που παίζετε.
Δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφερθούμε στα της εταιρίας σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση και την φιλοξενία.Εχουμε δηλώσει ανοιχτά fans της εταιρίας εξαιτίας της αμεσότητας που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή που κάποια ομάδα θα επισκεφτεί οποιοδήποτε δωμάτιο της.Ειναι υπόδειγμα στον χώρο και ευχόμαστε να συνεχίσει με αυτη τη μοναδική ποιότητα που προσφέρει στους παίκτες.
Η νέα δημιουργία λοιπόν της εταιρίας απευθύνεται ακόμη μια φορά σε ομάδες που αναζητούν να επενδύσουν τον χρόνο τους και τα χρήματα τους σε δωμάτια τα οποία έχουν κάτι να σου δώσουν στο τέλος,να επιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στην ψυχοσύνθεση σου με ένα ολοκληρωμένο και ακρως χορταστικό 90λεπτο γρίφων, φαντασίας και αλληλεπίδρασης.

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο θα ικανοποιήσει αυτούς που αναζητούν ψυχολογικό τρόμο.Μεγαλο ατού του δωματίου η ψαρωτικη του αρχή που δεν θα ξέρετε από πού θα σας έρθει και που να πάτε.Ενας χωρος που σκηνογραφικά είναι αυτό που χρειάζεται και προτεινόμενος αριθμός ατόμων θα έλεγα τα 4 max.
Γρίφοι εύκολοι προς μεσαίας δυσκολίας που με την καθοδήγηση του GM δεν θα δυσκολέψουν την ομάδα.
2-3 βελτιώσεις όπως το ότι οι εμφανίσεις του ηθοποιού από ένα σημείο και μετά είναι κάπως προβλέψιμες και με την αλλαγή 2 γρίφων που εξαιτίας φωτισμού δεν βοηθάει πολύ την επίλυση από την ομάδα το δωμάτιο θα ανέβει ακόμη παραπάνω.
Το προσωπικό ευγενεστατο και πρόθυμο για ανάλυση και κουβέντα.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν την προηγούμενη εβδομάδα όταν "Οι κουμπάροι" λάβαμε το γράμμα του παππού από το Torrybern το οποίο μας καλούσε να επισκεφτούμε επειγόντως το χωριό.Πηραμε λοιπόν μαζί την ατρόμητη φίλη μας Eleni και με το πρώτο εισιτήριο φύγαμε για άλλη μια περιπέτεια...
Είναι ένα δωμάτιο το οποίο θα χαρισει έντονες στιγμές τρόμου και αγωνίας στους λάτρεις των ψυχολογικών και όχι μόνο θρίλερ.Σε καμία περίπτωση δεν είναι δωμάτιο κυνηγητού, τραμπουκισμου και παρόμοιων καταστάσεων.Απεναντιας είναι ένα escape room το οποίο έχει άρτιες, προσεκτικές, μελετημένες και σε σταθερά συχνή βάση εμφανίσεις που προσθέτουν πολύ στην ατμόσφαιρα η οποία ούτως ή άλλως μπορεί για κάποιους να είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σκηνογραφικά αυτή τη στιγμή κάποιο escape room.Με σαφείς επιρροές στην ατμόσφαιρα και στο gameplay από αντίστοιχα θεματικά escape rooms εδώ θα συναντήσετε την εξέλιξη στο μέγεθος και στα σκηνικά.Γινεται λόγος για ένα δωμάτιο το οποίο φαντάζει ατελείωτο.Πρωτη φορά σε δωμάτιο που δεν είχα αίσθηση χωροταξική.Δεν γνώριζα που βρίσκομαι σε σχέση με την έξοδο,με τους προηγούμενους χώρους κτλ.Ειναι άξια συγχαρητηρίων η δουλειά η οποία έχει γίνει σε χώρους, σκηνικά,λεπτομερειες, περασμάτων... Σχεδόν (spoil) αντιθέτως βλέπετε κάθε φορά και θαυμάζετε τον κόπο και το αποτέλεσμα του χώρου.
Οι γρίφοι κινούνται σε εύκολο προς μέτριο επίπεδο και μια έμπειρη 2αδα είναι ιδανικό να ζήσει αυτή την εμπειρία (αν αντέχει η τσέπη της βέβαια και αν γίνεται,δεν ξέρω από πόσα άτομα και πάνω είναι το δωμάτιο).Δεν υπάρχει θέμα ατόμων αφού ακόμη και ομάδα 5 ή 6 ατόμων άνετα μπορεί να ζήσει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτή την εμπειρία.
Σαν ομάδα μας έλειψε να έχει το δωμάτιο λίγο παραπάνω γρίφους ή να δωθεί περισσότερη λεπτομέρεια στο acting το οποίο ενώ είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα θα μπορούσε να προσφέρει απίστευτες κινηματογραφικές στιγμές μέσα σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο ώστε η ομάδα να παρακολουθεί και να καταλάβει καλύτερα τι κρύβεται πίσω από την κατάρα του χωριού.Μας εξήγησαν τα παιδιά πως οι περισσότερες ομάδες δεν ασχολούνται τόσο με τους γρίφους και τους ενδιαφέρουν άλλα πράματα αλλά μιλάμε πραγματικά για μια χαμένη ευκαιρία εδώ όταν θα μπορούσαμε να δούμε εκπληκτικά πράματα με τέτοια σκηνογραφία.Δηλαδη το "λύνω γρίφο, προχωρώ στο επόμενο δωμάτιο" δεν δίνει και τον χρόνο στον παίκτη να θαυμάσει την αξιοζήλευτη δουλειά των σκηνικών του κάθε χώρου.Ειναι κρίμα και άδικο ενώ έχει όλα τα φόντα να πάει το επίπεδο gameplay δρασκελιες παραπάνω από ότι υπάρχει τώρα, μένει στα ίδια μοτίβα.
Το προσωπικό ευγενεστατο, πρόθυμο να ακούσει τα πάντα,να εξηγήσει τυχόν απορίες.Ενα δωμάτιο το οποίο σαφέστατα αξίζει και ακούγεται, προσφέρει το αρκετά παραπάνω σε επίπεδο σκηνικών, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δίνει στιγμές σωστού ψυχολογικού τρομου...Τι άλλο θέλετε για να κλείσετε εισιτήριο για Σκωτία,λοιπόν;

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι μπορεί να πάει στραβά όταν σε μια ξένη χώρα κάνεις συμφωνία με έναν ντόπιο ώστε να δεις κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο...;Το μάθαμε "Οι κουμπάροι" από πρώτο χέρι όταν αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε έναν Ουκρανό να μας περάσει ασφαλείς στην απαγορευμένη περιοχή του Pripyat...Και αυτό το οποίο ζήσαμε ήταν μοναδικό!!!
Η συγκεκριμένη εταιρία φημίζεται για την ιδιαιτερότητα σεναρίων και gameplay σε κάθε της δουλειά έτσι λοιπόν και "Οι κανίβαλοι" δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό.Ενω θα μπορούσε κάλλιστα να στηθεί ένα δωμάτιο καθαρά survival με έμφαση στον τρόμο,το κυνηγητό και με μια υποτυπώδη ιστορία για ξεπετα, έχουμε το ακριβώς αντίθετο.Συνανταμε μια υπόθεση ξεκάθαρη,μια ιστορία με βάθος που ωθεί την ομάδα να προχωρήσει ώστε να φτάσει στην κορύφωση η οποία γίνεται με άψογη διαδραστικότητα μεταξύ ομάδας-ηθοποιων σε ένα gameplay που τσακίζει κόκαλα.Το acting των ηθοποιών φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα όταν πέρα από ερμηνεία έχουν τόσο συντονισμένες εμφανίσεις με έναν άψογο τρόπο παρουσίας τόσο εμφανισιακά όσο και ηχητικά.Κραυγες οι οποίες δεν πιστεύεις πως γίνονται από ηθοποιούς, κινήσεις οι οποίες σου κόβουν το αίμα σε ένα περιβάλλον το οποίο με κάθε νέο περασμα φαντάζει όλο και πιο απειλητικό.Πραγματικα η δουλειά που γίνεται από τα παιδιά στον συγκεκριμένο τομέα είναι αξιοθαύμαστη, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τους τόνους ιδρώτα που ρίχνουν ώστε να υπάρχει αυτό το άψογο αποτέλεσμα.
Η δουλειά που έχει γίνει στον χώρο δεν θυμίζει σε τίποτα τόσο το "Hell exodus" όσο και το "Nosferatu". Αντιθέτως σκηνογραφικά μας μεταφέρει σε ένα ερειπωμένο για δεκαετίες σπίτι με ότι χρειάζεται να βρίσκεται εκεί και να σας θυμίζει κάθε στιγμή το που βρίσκεστε και να βρείτε τρόπο να φύγετε απο εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Η ομάδα της RAVEN Adventure Rooms όπως πάντα με όρεξη και χαμόγελο για να συζητήσει το οτιδήποτε για το δωμάτιο και να λύσει ή να δώσει παραπάνω πληροφορίες σε οτιδήποτε θέλαμε.Πραγματικα ήταν η καλύτερη προσπάθεια της εταιρίας για εμάς.
Το "The cannibals" είναι ένα δωμάτιο από το οποίο βγήκαμε γεμάτοι, ζήσαμε την κάθε στιγμή που πρόσφερε και αυτή η ευχαρίστηση είναι στο τέλος αυτό που μετράει.Δεν χρειάζονται εφέ,δεν χρειάζονται αυτοματισμοί,δεν χρειάζεται τραμπουκισμος,δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να είναι ένα δωμάτιο άριστο πέρα από το να δίνει στον παίκτη όλα αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο δωμάτιο.Και αυτά είναι άψογο acting, ξεκάθαρη ιστορία ώστε να ξέρεις κάθε φορά τι κάνεις και γιατί και φυσικά ένα gameplay το οποίο συναρπάζει.Ολα αυτά υπάρχουν στους "Κανίβαλους" , ένα δωμάτιο το οποίο σε γεμίζει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υπήρξαν πολλές στιγμές στην δημοσιογραφική πορεία των "Κουμπάρων" που βρεθήκαμε σε δύσκολες καταστάσεις.Ομως αυτό το οποίο ζήσαμε την Τετάρτη όταν πήγαμε να καλύψουμε την ανακατασκευή του πρώτου γριφοδωματιου που δημιουργήθηκε αρχικά τον 18ο αιώνα, στο κέντρο της Αθήνας ήταν κάτι το οποίο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας αρκετό καιρό!!!
Καταρχάς πρώτα απ' όλα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαιτερότητα του δωματίου σε ότι έχει να κάνει με το concept του και την όλη αισθητική.Εδω υπάρχει ξεκάθαρα μια εξέλιξη στον χώρο καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα περιβάλλον μοναδικό στον τομέα των escape rooms.Το Mystic είναι μια κατηγορία μόνο του σε ότι αφορά την αισθητική του και τους γρίφους του.Και αυτό γιατί ενώ σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια λέμε το σύνηθες "είχε γρίφους in concept" -το οποίο σε πάρα πολλά σαφώς και ισχύει- στο συγκεκριμένο έπρεπε να προσαρμοστούν οι γρίφοι με το περιεχόμενο,την εποχή και την ιδιαιτερότητα του χώρου.Φανταζει τρομερά δύσκολο να βγεις από την πεπατημένη και να συνδυάσεις άψογα ένα εντελώς νέο τύπο αισθητικής δωματίου με ένα μείγμα γρίφων το οποίο θα πρέπει να δένει αρμονικά με όλους τους χώρους και να μην σε αφήνει λεπτό να ξεφύγεις από την ψευδαίσθηση πως για 2 ώρες είσαι σε ένα μέρος,σε μια χρονική στιγμή που δεν έχεις ξαναζήσει.Και αυτό το καταφέρνει με άψογο τρόπο η "Mystic". Όλοι οι γρίφοι πανέξυπνοι,in concept όσο δεν πάει και αν υπάρχει παρατηρικοτητα δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την ομάδα.
Αντιθέτως θα την ενθουσιάσουν καθώς σχεδόν κάθε λύση γρίφου ανοίγει και από ένα πέρασμα στον πραγματικά τεράστιο χώρο που θα παίξετε.Περασματα πανέξυπνα, περάσματα τα οποία δεν υποπτεύεστε καν πως υπάρχουν και κάθε φορά σας οδηγούν ένα βήμα πιο κοντά στην απόδραση.Ολα τα σκηνικά, όλα τα αντικείμενα,ότι δείτε και με ότι θα αλληλεπιδράσετε αυτές τις 2 ώρες είναι πραγματικά ξεχωριστά.Εχει δωθεί τόση προσοχή στο στήσιμο,στην αναπαράσταση της εποχής που θα ζήσετε στο έπακρο μια εμπειρία μοναδική.Τα ηχητικά εφέ,η μουσική και οι ήχοι βοηθούν πολύ στην αίσθηση μοναδικότητας που διακατέχει το δωμάτιο και είναι άλλος ένας τομέας που δείχνει τον επαγγελματισμό του όλου εγχειρήματος.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν άραγε να συνδυαστούν και με κάτι άλλο αν θέλει κάποιος να απογειώσει κάτι το οποίο δείχνει ήδη αψεγάδιαστο; Φυσικά και μπορούν αν μιλάμε για το acting των ηθοποιών του "Mystic"... Κινηματογραφικό, επαγγελματικό, αγωνιώδες και ξεχωρίστο ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα.Οσες ώρες θα μπορούσε κανείς να γράψει για την ποιότητα των σκηνικών και του χώρου άλλες τόσες θα μπορούσε να σπαταλήσει και για τους ηθοποιούς του.Υπαρχουν στιγμές που ανήμποροι θα κοιτάτε ότι γίνεται μπροστά σας, στιγμές που για κάποιους ίσως θα είναι ότι καλύτερο έχουν δει σε escape room (προσωπικά έχει μια σκηνή τρελής αγωνίας για την ομάδα που διαδραματίζεται την οποία έβαλα στο top-3 του ότι πιο όμορφο και θεαματικό έχω δει ως τώρα στον χώρο) και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στην ομάδα και χωρίς ούτε μια φορά να βλέπουμε κάποιο φθηνό jumbscare ή κάτι το οποίο να ξεφεύγει από τα όρια του άψογου επαγγελματισμού που ήδη σας έχει προσφέρει το δωμάτιο καθώς παίζεται.
Στη συνέχεια, μετά το τέλος του δωματίου,από τον τρόπο αντιμετώπισης,την άψογη κουβέντα,τις ανταλλαγές απόψεων με τα παιδιά καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος γιατί αυτό το δωμάτιο με το καλημέρα έχει ξεχωρίσει.Μονο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν για αυτή την εμπειρία την οποία οραματίστηκαν και την πραγματοποίησαν με τόσο ξεχωριστό τρόπο.
Δεν μιλάμε καθόλου για ακόμη ένα δωμάτιο τραμπουκισμου,για ακόμη ένα δωμάτιο που θα σας πάρουν στο κατόπι και δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε.Αντιθετως μιλάμε για ένα δωμάτιο το οποίο θα σας προσφέρει τέτοια αγωνία, τέτοιο τρόμο και χτυποκάρδι σε ένα περιβάλλον που ούτε καν θα πιστεύετε πως κινείστε.
"Mystic" σε ευχαριστούμε για την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε και για το ότι πας τον κλάδο των escape rooms αρκετά βήματα μπροστά προς την κατεύθυνση που πρέπει να έχει.

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.5

Κάτι μέσα μας ,μας το έλεγε...Δεν θα ξεμπερδευαμε τόσο εύκολα με τα Tiki και την εξωτική Χαβάη και τελικά να που αποδείχθηκε σωστό... Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου ήταν χρέος μας να πάμε στο ναυάγιο του Ice Tiki και να εντοπίσουμε τα (spoil) που μετέφερε!!!
Θα ξεκινήσουμε με τα ειλικρινή μας μπράβο στο δωμάτιο που με τόσο μεράκι δημιουργήθηκε και αποπνέει τον ατόφιο αέρα ενός escape room.Ολα ειναι φροντισμένα και έχουν δημιουργηθεί με τόσο αγάπη και ευλάβεια για το χόμπι που αγαπάμε και εκτός από θαυμασμό σου προκαλεί από την αρχή κι όλας ιδιαίτερες προσδοκίες για αυτό το οποίο θα ζήσεις στην πορεία.Ο χαρακτήρας δωματίου που μας είχε συνηθίσει η εταιρία με το προηγούμενο μέρος της ιστορίας αυτή τη φορά πάει σε άλλα επίπεδα.Ειδικα από τη μέση σχεδόν του δωματίου και ύστερα δικαιώνει απόλυτα τον ορισμό "ότι πιο fun to play".Το μεγάλο spoil του δωματίου,το οποίο δεν θα αποκαλυφθεί φυσικά, εγγυάται χαμόγελα, τρέλα και αυτή την ανεμελιά και νοσταλγία που έστω για κάποιες στιγμές θα ζήσετε.Χωροι μεγάλοι, άνετοι ακόμη και για 5αδα που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό. Μοναδικό αρνητικό σημείο ο πρώτος χώρος καθώς δεν υπάρχει κλιματισμός -πηγαμε με τις συνθήκες καύσωνα κι όλας- και μοιραία η ζέστη σε αποσυντονιζει κάπως στο να σκεφτείς καθαρά για την λύση γρίφων.Υπαρχουν βέβαια βεντάλιες και ενας αυτοσχέδιος ανεμιστήρας με νερό για όσους δεν αντέχουν την ζέστη.
Ότι ισχύει γριφολογικα για το προηγούμενο μέρος, ισχύει και για αυτό...Μην ξεγελάσει κανέναν οι ορισμοι που δίνονται για το δωμάτιο τύπου "fan","χαβαλες","γέλιο" κτλ... Χρειάζεται εμπειρία, συνεργασία και συγκέντρωση για να καταφέρει η ομάδα να λύσει την πλειοψηφία απαιτητικών γρίφων τους οποίους θα συναντήσετε.Συνδυαστικοι, παρατηρητικότητας, λογικοί ή όχι θα σας πιέσουν να επιστρατεύσετε την ομαδικότητα και την συνεργασία την οποία έχετε ως ομάδα.Ολα αυτά σε έναν συνδυασμό τρελών καταστάσεων και ενός νοσταλγικου soundtrack το οποίο έχει επιλεγεί για την περιπέτεια σας.Νομιζουμε πως το στοιχείο το οποίο θα λέγαμε σε συνάρτηση με τους γρίφους πως θέλει λίγο παραπάνω σκέψη είναι ο τρόπος βοήθειας καθώς σε όλους τους γρίφους ενώ τους λύσαμε υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι δεν βγαίνουν χωρίς κατεύθυνση από τον άμεσο και άψογο στις βοήθειες του GM.Ο τρόπος λοιπόν ο οποίος δίνεται η βοήθεια ενδέχεται από τη μέση και μετά να κουράσει την ομάδα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί -spoil το οποίο δεν μπορεί δυστυχώς να γίνει-.Αν δουλευτεί λίγο αυτό στον τελευταίο χώρο σε συνδυασμό με έναν πιο ξεκάθαρο στόχο για την επίλυση κάποιων γρίφων τότε το ήδη εξαιρετικό δωμάτιο θα απογειωθεί τρελά.
Προσωπικά να γράψω πως ως καταναλωτής βρήκα λιιιγο τσιμπημενη την τιμή (23 ευρώ*4) χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν το γνώριζα ή το μετάνιωσα ή οτιδήποτε.Το προσωπικό εξαιρετικό, συζητήσιμο, χαμογελαστό και ευχόμαστε πάντα να δημιουργούν τέτοια αξιόλογα δωμάτια.
Το "Ice Tiki" είναι ένα δωμάτιο το οποίο θα ικανοποιήσει στο 100% όλους τους escapers.Γριφολαγνους και μη καθώς συνδυάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο μια αίσθηση αγάπης,χαβαλε και απαιτητικών γρίφων για όσους το επιλέξουν!!!

Escaped
4.2 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Θυμόμαστε ότι ήταν μια από τις γνωστές άτυχες νύχτες των κουμπάρων...Από αυτές που ψάχνουμε καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια,σε κατασκηνώσεις,σε στοιχειωμένα σπίτια... Αυτή τη φορά βρήκαμε καταφύγιο σε ένα παλιό ορφανοτροφείο, έπρεπε να μπει κι αυτό στη λίστα βλέπετε...
Το "Secret of the asylum" είναι ένα καθαρότατο γριφοδωματιο τρόμου.Εχει όλα τα στοιχεία τα οποία θα πιστεύετε πως κάποια στιγμή,από κάποια γωνιά θα πεταχτεί κάποιος ηθοποιός ή θα συμβεί κάτι το οποίο θα σας ωθήσει να τρέξετε.Αυτο είναι το στοιχείο το οποίο το κάνει αν θέλετε να ξεχωρίζει.Εχει τους χώρους,τα σκηνικά,τους μηχανισμούς για ένα δωμάτιο τρόμου με ηθοποιό χωρίς αυτόν και καταφέρνει αρκετές φορές να σε αναστατώσει με τα ηχητικά εφέ του ή τα έξυπνα τρικ τα οποία συναντάτε στον χώρο.
Οι γρίφοι είναι μεσαίας δυσκολίας και χρειάζεται να έχετε στο ενεργητικό σας κάποια δωμάτια ώστε να προχωρήσετε απερίσπαστοι προς την απόδραση.Εχει άρτιο ήχο, χώρους άνετους για ομάδα 4 ή ακόμη και 5 ατόμων σε συνδυασμό με φωτισμούς και εφέ που επιτυγχάνουν τον σκοπό τους.
Το μοναδικό που μας έλειψε και περιμέναμε να ζήσουμε ήταν περισσότερο δέσιμο με την ιστορία.Σε δωμάτια τα οποία είναι καθαρά γριφολογικα υπάρχει πάντα η ευκαιρία να δώσεις στοιχεία για την υπόθεση,να βάλεις την κάθε ομάδα στο mood να ανακαλύψει το background του όσα συμβαίνουν και γιατί.
Ιδιαίτερη αναφορά να κάνουμε στην εξαιρετική υποδοχή και στην προθυμία του προσωπικού ώστε να εξηγήσει στην συνέχεια το κάθε τι καθώς και στην αμεσότητα και την καλή διάθεση που εισπράξαμε.
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει και παρ'οτι γριφοδωματιο προσφέρει ωραίες creepy στιγμές!!!

Escaped
4.0 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες και έρευνες"Οι κουμπάροι" χθες το βράδυ ανακαλύψαμε επιτέλους το κρυφό γραφείο του Sherlock Holmes στην Αθήνα και παρ'οτι "σκουριασμένοι" από το lockdown καταφέραμε να αποδράσουμε εγκαίρως για καλή μας τύχη.
Πρόκειται για ένα καθαρό, ατόφιο γριφοδωματιο από αυτά που μας έκαναν όλους να αγαπήσουμε το συγκεκριμένο χόμπι.60 λεπτά λύσαμε γρίφους μεσαίας δυσκολίας με ένα σωρό στοιχεία τα οποία βρίσκεις με το καλημέρα στο δωμάτιο.Χρειαζεται αρκετή παρατηρητικότητα από την ομάδα για να βρεθούν όλα όσα χρειάζεται ώστε να προχωρήσετε στην επίλυση των γρίφων και δεν θα συναντήσετε ιδιαίτερες δυσκολίες από κει και πέρα.
Ο χώρος τυπικά σωστός για ένα γριφοδωματιο 60 λεπτών χωρίς να έχει κάποιο αντικείμενο ή σκηνικό το οποίο να εντυπωσιάζει.Ενα δωμάτιο γραφείου το οποίο γύρω τριγύρω έχει όλα τα απαραίτητα τα οποία κάθε φορά θα σας βοηθούν να πηγαίνετε ένα βήμα παρακάτω ώστε να αποδράσετε.Οι εύστοχες παρεμβάσεις του Gamemaster έπεφταν την στιγμή που έπρεπε ώστε να κατευθύνει την ομάδα με τι πρέπει να ασχοληθεί γιατί τα στοιχεία αρχικά είναι αρκετά και έτσι η απόδραση επιτεύχθηκε επιτυχώς.Το προσωπικό πρόθυμο να εξηγήσει στην συνέχεια το οτιδήποτε και γενικότερα η υποδοχή και η συμπεριφορά ήταν αυτό ακριβώς το οποίο γνωρίζουμε από την εταιρία.
Για να μην ψάχνετε λοιπόν,σας αποκαλύπτουμε πως το κρυφό αυτό γραφείο βρίσκεται στην εταιρία Sherlocked Homes στο Περιστέρι οπού χθες με την απόδραση από το Sherlock maze ολοκληρώσαμε και τα 4 δωμάτια της εταιρίας και ως το επόμενο βήμα της έχουμε να θυμόμαστε μόνο όμορφα πράγματα και καταστάσεις!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια κατολίσθηση στο ορυχείο κατά τη διάρκεια εξόρυξης λίθων...Οξυγονο το οποίο παρέχεται από το μηχάνημα και αρκεί μόνο για 80 λεπτά..."Οι κουμπάροι" εγκλωβισμένοι εκεί μέσα και έτοιμοι να περάσουν ίσως το καλύτερο 80λεπτο τους σε δωμάτιο γρίφων μέχρι τώρα...
Θα ξεκινήσει και θα συνεχίσει εντελώς ανορθόδοξα η συγκεκριμένη κριτική.Δεν θα αναφερθούμε εκτενως στα τόσο αληθοφανή σκηνικά, στους τόσο ιδιαίτερους,καλοφτιαγμένους και έξω από τα συνηθισμένα γρίφους ή στο άψογο Gamemastering...Οχι, όλα αυτά μπορείτε με 1000% βεβαιότητα να τα θεωρήσετε δεδομένα στο συγκεκριμένο δωμάτιο.
Θα αναφερθούμε σε αυτή την αίσθηση, σε αυτή τη ροή που μπαίνει η ομάδα απο το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία γεματη αγωνία, φαντασια,έμπνευση στιγμή του δωματίου. Το gameplay, [spoil], οι απολύτως in concept γρίφοι σε συνδυασμό με το περιβάλλον το οποίο βρίσκεστε καθηλώνουν, δημιουργούν αισθήματα και καταστάσεις τα οποία φαντάζουν τόσο αληθινά όσο και αυτό που ζείτε. Δεν υπάρχει λεπτό, στιγμή και δευτερόλεπτο στο οποίο θα υπάρξει η παραμικρή αίσθηση αμηχανίας ή βαρεμάρας.
Πολλές φορές σημασία δεν έχει το ποσο ακριβό ή φθηνό είναι ένα δωμάτιο, το πόσο καινούριο ή παλιό ή το πόσο δημοφιλές ή όχι. Το "The mine" συνδυάζει με έναν περίτεχνο, αξιοθαύμαστο τρόπο τον ορισμό του γριφοδωματιου,είναι ένα διαμάντι το οποίο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε σε 5 ούτε σε 10 χρόνια ούτε ποτέ,όσο και αν προχωρήσει η σκέψη των escape rooms.Ενα δωμάτιο-σημα κατατεθέν και υπόδειγμα στον χώρο.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ε εντάξει τώρα...Δηλαδη δεν γίνεται!!!Αυτά τα παιδιά εκεί στο "Gear Escape" έχουν αναμφισβήτητα το ταλέντο και την οξυδέρκεια να αντιλαμβάνονται κάθε φορά στον σωστό χρόνο το τι λείπει από το είδος των escape rooms, να το φέρνουν και να το παρουσιάζουν με ιδιαίτερο, επιτυχημένο τρόπο.
Αυτό το οποίο συμβαίνει λοιπόν στο "Portal the revenge" είναι κάτι το οποίο δεν έχετε ξανασυναντήσει. Και αυτό έχει επιτευχθεί χωρίς καν ανακαίνιση δωματίου, χωρίς καν εφέ, χωρίς καν να χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση στον αγαπημένο χώρο του "Portal".
Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του gameplay και του δωματίου δεν μπορούν να γραφτούν πολλά...
Το μοναδικό tip το οποίο μπορώ να γράψω είναι πως πρέπει να εξοπλιστειτε με χιούμορ, να πάτε με γεμάτες μπαταρίες και ειδικά για όσους έχουν υποφερει από τα μιάσματα εκεί μέσα, να πάνε με διαθέσεις εκδίκησης...Βεβαια μιάσματα είναι αυτά, πάντα βρίσκουν τον τρόπο έτσι ύπουλα και καταχθονια που είναι.
Σημασια έχει πως κατά την διάρκεια θα τους κάνετε να μην πάρουν ανάσα και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
Σε εμάς το σέρβιραν ζεστό βέβαια αλλά ποιος ξέρει;Μπορεί εσείς να σταθείτε πιο τυχεροί...

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο.
Πηγή δύναμης που όποιος το έχει στην κατοχή του φημολογείται πως έχει το κλειδί της ζωής.
Ένας καθηγητής ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για να το βρει.
"Οι κουμπάροι" δεν μπορούν να αντισταθούν και έτσι κανονίζουν μια συνάντηση με τον καθηγητή Johnson...
Το "AΝΚ" είναι ακόμη ένα δωμάτιο το οποίο έχει ως θέμα την Αρχαία Αίγυπτο και τον πολιτισμό της οπότε για να ξεχωρίσει οφείλει να έχει κάτι παραπάνω από όσα έχουμε δει. Και αυτό το καταφέρνει με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα την οποία έχει και με τους γρίφους του οι οποίοι είναι πραγματικά όλοι in concept και με μια κλιμάκωση άρτια αφού το ένα σε οδηγεί στο άλλο και οι χώροι σε ταξιδεύουν δίνοντας σου την αίσθηση πως όντως βρίσκεσαι σε κάποιο αρχαίο αιγυπτιακό ναο.Ειναι άκρως ικανοποιητικη η δουλειά που έχει γίνει στους χώρους με τοιχογραφίες,μηχανισμούς και περάσματα που δεν φαίνεται τίποτα παράταιρο εκεί μέσα.
Το επίπεδο των γρίφων είναι μέτριο προς ίσως δύσκολο για κάποιες ομάδες καθώς δεν θα συναντήσετε[spoil]. Εχουμε [spoil] Ενας συγκεκριμένος γρίφος μας ζορισε ως που να βρούμε την λογική του αλλά πέρα από αυτό όλα κύλησαν με σωστούς ρυθμούς και με την λογική που χρειαζεται το δωμάτιο.Οι παρεμβάσεις του Gamemaster ολοσωστες σε σημεία που χρειάστηκαν για καθοδήγηση επειδή ίσως αυτό να είναι το μοναδικό σημείο που να θέλει μια βελτίωση. Δηλαδή χωρίς μια κατεύθυνση συνήθως δεν μπορεί να γνωρίζει η ομάδα που θα εστιάσει. Αλλά ο τρόπος από την άλλη που σου δίνεται η βοήθεια/κατεύθυνση συμβάλλει στο gameplay οπότε αυτό ίσως σε κάποιους να μην τους φανεί απαραίτητα κάπως αρνητικό.
Ωραία εταιρία ,ευγενικό προσωπικό και περιμένουμε ότι καινούριο μπορεί να φέρουν στο μέλλον.
Το "ΑΝΚ" είναι ένα γριφοδωματιο το οποίο προσφέρει ατμόσφαιρα ,μηχανισμούς, in concept γρίφους και ένα gameplay άψογο. Σίγουρα όποιος το επισκεφτεί θα περάσει πολύ ωραία και ίσως σταθεί τυχερός να βρει κι αυτός "το κλειδί της ζωής"...

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

2η επίσκεψη σε αυτό το 5αστερο δωμάτιο τρόμου με εμφανώς πιο βελτιωμενα πράματα σε επίπεδο acting αφού αυτή τη φορά το ζευγάρι εντυπωσιάζει με τις κινήσεις του και τις ευφάνταστες εμφανίσεις του. Στο δωμάτιο δεν θα συναντήσετε έντονη σωματική επαφή αλλά απεναντίας θα ζήσετε 90 λεπτά έντονου ψυχολογικού τρόμου που σε κάποια στιγμή θα πρέπει να είστε και ιδιαίτερα γρήγοροι...
Οι γρίφοι παραμένουν στο ίδιο επίπεδο μέτριας δυσκολίας,ο τρόμος στα ύψη και πραγματικά δεν υπάρχει ψεγάδι σε αυτό το δωμάτιο ύστερα από τόσα χρόνια λειτουργίας.
Πολύ καλο και ευγενικό προσωπικό, μέσα στην αμεσότητα και την ζεστασιά και πραγματικά στην απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν το έχει παίξει, δεν υπάρχει λόγος να έχει ενδοιασμούς.
Ο Lyon και η Kissa σας περιμένουν για ένα γλέντι που θα σας μείνει αξέχαστο!!!

Escaped
4.3 Very Good
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τα βήματα των "Κουμπάρων" αυτή τη φορά πήραν κατεύθυνση για το Arkham και για ένα σπίτι το οποίο ενοικιάζεται στην περιοχή...Οι φήμες περί ύπαρξης παρουσίας εκεί μέσα δεν μας φόβισαν πολύ...Κακως...Πολυ κακώς...
Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο δωμάτιο σε υποδέχεται με το καλησπέρα σας παρέα με την σπιτονοικοκυρα του σπιτιού. Μυστήριο και σκοτάδι κάνουν τις κινήσεις σας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε έναν χώρο ιδανικό για 3 άτομα. Το acting ήταν σε ικανοποιητικοτατα επίπεδα με εμφανίσεις είτε αναμενόμενες είτε -εντελώς- ξαφνικές .
Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι μεσαίας δυσκολίας με έναν από αυτούς λόγω της διαδικασίας επίλυσης του να μας κάνει πολύ ωραία εντύπωση. Το επίπεδο τρόμου είναι σε επίπεδο ιδανικό για άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε δωμάτια τρόμου καθώς χαρακτηρίζεται light.
Ένα δωμάτιο το οποίο-ειδικά με τη προσφορά που τρέχει- αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν υπάρχουν λόγια...
2η φορά για εμένα ύστερα από 1 χρόνο στο δωμάτιο και έζησα την ίδια ένταση, τον ίδιο τρόμο, τα ίδια συναισθήματα.
Ένα δωμάτιο διαχρονικό, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα απολύτως. Γρίφοι μέτριας δυσκολίας, acting πραγματικά άψογο, προσωπικό ευγενέστατο.
3αδα σίγουρα, ιδανικό για 2αδα με τίποτα παραπάνω από 3 άτομα για να πάρετε όλα αυτά τα οποία προσφέρει αυτή η μοναδική εμπειρία.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τα βήματα των "Κουμπάρων" το απόγευμα της Κυριακής μας οδήγησαν στο σοκάκι της οδού Flynt...Στην κάβα που το 1957 η γυναίκα και τα δυο παιδιά του Sam βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς...Στο σημείο εκείνο που ξεκίνησε ένα από τα καλύτερα 90λεπτα που έχουμε ζήσει σε δωμάτια ψυχολογικού θρίλερ/τρόμου!!!
Όλα θα ξεκινήσουν από την απίστευτη σκηνογραφία του χώρου. Με το που κλείνετε την πόρτα πίσω σας πραγματικά μεταφέρεστε αλλού!!!Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την απίστευτη προσοχή που έχει δωθεί στην κάθε λεπτομέρεια, στο καθε σημείο του χώρου. Και μιλάμε για ένα δωμάτιο μεγαθήριο. Πολλοί και άνετοι χώροι με ξεχωριστή αισθητική αλλά απολύτως ταιριαστοι με το όλο concept του δωματίου. Θα τολμήσω να γράψω πως σκηνογραφικα είναι μαζί με το "Woman in black" ότι καλύτερο έχω δει σε escape room και αυτό επειδή τίποτα απολύτως δεν φαντάζει παράταιρο στον χώρο.
Σε μια εξαιρετική ροή gameplay η ομάδα καλείται να λύσει γρίφους μέτριας δυσκολίας οι οποίοι δεν κουράζουν καθόλου γιατί παράλληλα αυτό το οποίο θα ζήσει η ομάδα εκεί μέσα είναι τόσο έντονο και ψυχοβγαλτικο και δεν υπάρχει πολυτέλεια για να σπαζοκεφαλιαζει κάποιος άδικα. Όπου χρειαστεί βέβαια η άμεση βοήθεια του gamemaster είναι παρούσα, καίρια και με καθοδήγηση ολοσωστη.
Και περνάμε στο ζουμί του δωματίου το οποίο είναι το acting...Εδω ειλικρινά θα καταλάβετε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για να γλιτώσεις.Τιποτα δεν προμηνύει αυτό το οποίο έρχεται για την ομάδα και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική κλιμάκωση που ζείτε εκεί μέσα το οποίο είναι άλλο ένα συν σε όλα αυτά που υπάρχουν.Το δωμάτιο ξεκινάει ως εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ και απογειώνεται με θεαματικό τρόπο από τη μέση και μετά. Εντελώς φυσικά, εντελώς αβίαστα χωρίς τίποτα να φαίνεται παράταιρο αφού ότι συμβαίνει έχει λόγο που γίνεται εξαιτίας της πλοκής και της ενδιαφέρουσας ιστορίας. Τα jumbscares έδιναν και έπαιρναν καθ'όλη την διάρκεια του δωματίου από κάθε απίθανο μέρος το οποίο πιστέψτε μας,κανείς δεν περιμένει!!!Οι ηθοποιοί εκεί μέσα δίνουν όλο τους το είναι, αντιμετωπίζουν την κάθε ομάδα με τον τρόπο που πρέπει και με τον τρόπο που ξέρουν πως "μέχρι εκεί θέλουν".Ειναι φοβερό το ότι ζήσαμε 90 λεπτά με τον τρόπο που εμείς γουστάρουμε να ζούμε σε δωμάτια τρόμου χωρίς να χρειαστεί να δυσανασχεστησουμε ΣΤΙΓΜΗ!!!Πολλά μπράβο στα παιδιά που είναι η ψυχή του δωματίου καθώς και σε όλο το προσωπικό το οποίο είναι εξαιρετικά φιλικό, επεξηγηματικό σε ότι χρειάζεται και άτομα που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Δεν υπάρχουν πολλά να γράψουμε για να κλείσει αυτή η κριτική. Το "The cellar" αυτή τη στιγμή φιγουράρει στα κορυφαία δωμάτια που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί αν θέλει να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία θρίλερ/τρόμου στα μέτρα που αυτός επιθυμεί. Με μια φοβερή ιστορία, ένα καλοζυγισμενο gameplay και με σωστες φωνητικές χορδές που θα χρειαστούν για αυτό το οποίο θα συμβεί σας περιμένει να δοκιμάσετε την εξαιρετική ποικιλία που προκειται να σας προσφέρει...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Φθινόπωρο 1978 και παραμονή Halloween...Τοτε ήταν που " Οι κουμπάροι" είχαν επισκεφτεί το New Jersey.Ειχαμε ακούσει για το μαγαζάκι των αδελφών Devils και όλα αυτά τα περίεργα που συνόδευαν την οικογένεια όπως απαγωγές παιδιών...Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε να δούμε τι ήταν αλήθεια και τι ψέμα...
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο παίρνει την γνωστή ποιότητα της "Escapolis" και την πάει όχι λίγο αλλά χιλιόμετρα παραπέρα.Αναμφισβητα πρόκειται για ένα γριφοδωματιο το οποίο περιέχει μια σειρά από αυτοματισμούς και οπτικά εφέ τα οποία εντυπωσιάζουν. Στον ικανοποιητικό χώρο του μαγαζιού δεν θα εντοπίσετε σκηνογραφικα ή χωροταξικά τίποτα το παράταιρο.Ολα όσα βρίσκονται στον χώρο είτε χρησιμεύουν είτε όχι επιτελούν τον σκοπό τους και αυτός είναι η απόλυτη creepy ατμόσφαιρα που σε γριφολογικα δωμάτια ψυχολογικού θρίλερ δεν συναντάμε σχεδόν ποτέ.Οι γρίφοι με τους οποίους θα ασχοληθείτε παρ'ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί δίνουν αίσθηση ικανοποιησης γιατί σχεδόν πάντα η λύση τους οδηγεί σε ένα εφέ είτε έχει να κάνει με πέρασμα είτε με μια αποκάλυψη που εντυπωσιάζει.Το επίπεδο δυσκολίας είναι μέτριο προς ελαφρώς δύσκολο σε κάποιο σημείο.Νομιζουμε ιδανικό για έμπειρη τριάδα ή για τετραδα.Σιγουρα όχι κάτι το οποίο θα ζορισει πολύ κάποια ομάδα.
Η ηχητική επένδυση βρίσκεται σε εκπληκτικά επίπεδα με ήχους και μουσικές ακομη μια φορά απόλυτα ταιριαστες με το θέμα και την καταγραφή που επικρατεί στο δωμάτιο και με το σύστημα βοήθειας να είναι άψογο. Μια μικρή επισήμανση που είπαμε στα παιδιά να διορθωθεί μόνο ως προς ένα συγκεκριμένο σημείο και θα αγγίξει κι εκεί την τελειότητα.
Και φτάνουμε στο σημείο της υποδοχής...Να είστε σίγουροι πως θα συναντήσετε τον καλύτερο χώρο υποδοχής που έχει δημιουργηθεί ποτέ από εταιρία escape!!!Με ένα προσωπικό ευγενικό, φιλικό, χαμογελαστό και πρόθυμο για-ατέλειωτη- κουβέντα θα βρεθείτε πραγματικά σε ένα περιβάλλον φοβερα προσιτό που σου μεταδίδει θαυμασμό για όλο αυτό το οποίο έχουν δημιουργήσει τα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια, έχετε ανεβάσει τον πήχη και σε αυτό το κομμάτι σε δυσθεώρητα επίπεδα!!!
Το "Creepy store" ήρθε και δείχνει τον δρόμο για το πως είναι η πραγματική εξέλιξη και ο ορισμός ενός escape room.Εντυπωσιακο, ατμοσφαιρικό,γεμάτο εκπλήξεις και με μια κορύφωση τρελά αγχωτική θα διεκδικήσει με το καλημέρα μια από τις υψηλότερες θέσεις σε κατάταξη για escape room!!!

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα γριφοδωματιο πρώτης γενιάς στο οποίο κυριαρχεί μια ατμόσφαιρα αληθοφανειας. Στον χώρο δεν έχει πειραχτεί τίποτα!! [spoil] και οτιδήποτε υπάρχει μέσα προσδίδουν στην πίστη αναπαράσταση ενός χώρου που έχει γίνει έγκλημα και όλα συμβάλλουν στις λύσεις των γρίφων.
Μέτριας δυσκολίας δωμάτιο με ωραία ροή και καλοστημένη ιστορία.Θα περάσετε μια ευχάριστη ώρα εκεί μέσα και με άμεσες βοήθειες από τον Gamemaster όποτε χρειαστεί ή τις χρειαστείτε. Υποδοχή ακόμη μια φορά εξαιρετική και ανανεώνουμε το ραντεβού μας " Οι κουμπάροι" με την "Crime scene" στο επόμενο καινούριο δωμάτιο όποτε βγει.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

"Dark" λοιπόν για τους "Κουμπαρους"...
Ε,τι τώρα...;Πρέπει κάτι να γραφτεί ώστε να δικαιολογήσει γιατί βρεθήκαμε εκεί, προφανώς ε...;Αγαπάμε να εξερευνούμε παλιά, στοιχειωμένα εργοστάσια, λοιπόν...
Δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι για το "Dark" το οποίο θα δώσει την εντύπωση πως θα πάτε εκεί και θα εντυπωσιαστείτε από το Α ή το Β στοιχείο. Όλοι γνωρίζουμε το είδος του δωματίου, τον σκοπό του και το τι μπορεί να γίνει εκεί μέσα.
Είναι ένας τεράστιος χώρος, εντελώς πιστός στην αρχική του μορφή που πέρα από 2-3 παρεμβάσεις για τους γρίφους δεν έχει πειραχτεί απολύτως τίποτα. 2 ώρες περιπλανιέστε λύνοντας γρίφους μεσαιας δυσκολίας (δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς σε θέμα δυσκολίας με την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα) με τα πνεύματα του εργοστασίου να μην σας αφήνουν σε ησυχία...
Πρώτη φορά συναντήσαμε τέτοιον αριθμό σε ηθοποιούς και το σημαντικότερο;Να έχουν τόσο αγάπη, πάθος και ένταση γι αυτό που κάνουν και ταυτόχρονα να σέβονται τα όρια τα οποία η κάθε ομάδα θέτει και επιθυμεί.
Και ειναι αυτό το σημείο στο οποίο θέλουμε να μας επιτραπεί να σταθούμε περισσότερο στην κριτική. Είμαστε μια ομάδα γύρω στα 40.Παρ'όλα αυτά μας αρέσει να ζούμε ΟΛΩΝ των ειδών τα δωμάτια αφού όλα μα όλα σίγουρα κάτι έχουν να σου προσφέρουν. Το μοναδικό που για εμάς δεν προσφέρει απολύτως τίποτα είναι το λεκτικο τραμπουκισμα χωρίς λόγο και η έντονη σωματική επαφή η οποία - για εμάς - δεν πρέπει να έχει καν λόγο ύπαρξης στο συγκεκριμένο χόμπι.Απολυτως σεβαστό το ότι υπάρχουν άτομα βέβαια - ιδιοκτήτες και escapers - που αυτό το επιδιώκουν. Οι μεν για να καλύψουν τις ανάγκες των δε.Στην κράτηση μας τηλεφωνικά απλώς έκανα μια αναφορά -και τίποτα άλλο- στο ότι δεν επιθυμούμε πράματα ακραία.Ημασταν η τελευταία κράτηση της Κυριακής και προς τιμήν του μας περίμενε ο ιδιοκτήτης επειδή προφανώς του μεταφέρθηκε αυτή η επιθυμία να μας γνωρισει, να μάθει τι θέλουμε από το δωμάτιο και πραγματικά "κουμπωθηκε" το "Dark" από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς του δωματίου και τον ίδιο με τέτοιο τρόπο στην ομάδα ώστε ζήσαμε ένα 2ωρο ακριβώς όπως το περιμέναμε και ελπίζαμε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό!!!Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τέτοια προσοχή και επαγγελματισμό στον χώρο.
Το δωμάτιο διαθέτει 3 modes οπότε δεν υπάρχει λόγος καμία ομάδα να την αποτρέψει να κάνει μια επίσκεψη αν γουστάρει τρόμο και ατμόσφαιρα.Καλυπτει εξαιρετικά τις όποιες ανάγκες της κάθε ομάδας.
Ευχαριστούμε πολύ The Darkwood Village για αυτό το εξαιρετικό 2ωρο!!!Είστε επαγγελματίες και γνωρίζετε πως να αντιμετωπίσετε την κάθε ομάδα.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αποστολή των "Κουμπάρων" στο Λούβρο ήταν σαφεστατη από τον καθηγητή,ύστερα από τον θάνατο του διευθυντή του μουσείου:
Βρείτε την κρυπτολογο και βοηθήστε την να συγκεντρώσετε στοιχεία ώστε να απαλλαγώ από τις κατηγορίες!!!
Το " The da vinci code " της Mindtrap αποτέλεσε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Με εμφανέστατες επιρροές από την σειρά βιβλίων και με μια άψογη σκηνογραφία σου προσφέρει ένα παιχνίδι το οποίο δεν σε αφήνει να βαρεθείς λεπτό. Με παραπάνω από 1 ηθοποιό κατά την διάρκεια θα προσπαθήσετε σε μια σειρά από μεσαίας δυσκολίας γρίφους να φτάσετε στην λύση του μυστηρίου και να ζήσετε ένα αγωνιώδες φινάλε!!!
Θα χρειαστεί απλή λογική και αρκετή παρατηρητικότητα ώστε παρέα με την κρυπτολογο η οποία με την παρουσία της και το άψογο acting της ρολαρει ικανοποιητικοτατα την ομάδα όπου χρειαστεί,να περάσετε από όλους τους χώρους του δωματίου οι οποίοι ξεκινάνε από το Λούβρο για να καταλήξουν στο τέλος...εκεί που πρέπει. Σε (spoil.)Φροντισμενοι χώροι και περάσματα και ωραίοι μηχανισμοί συνθέτουν ένα γριφοδωματιο το οποίο εξυπηρετεί πολύ ευχάριστα τον σκοπό του.
Το προσωπικό της εταιρίας και η αντιμετώπιση τόσο πριν όσο και μετά σε άψογα επίπεδα όπως συνηθίζει η εταιρία εξάλλου.
"White cell" ερχόμαστε!!!

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αποστολή το βράδυ του Σαββάτου για τους "Κουμπαρους" ήταν ξεκάθαρη...Επρεπε να μπούμε στην γιάφκα της συμμορίας και μέσα σε 80 λεπτά, πριν επιστρέψουν,να ταυτοποιησουμε τα μέλη της και να αποδράσουμε...
OMG ( a la Janice ) και 3 lol...Δεν ξέρω αν φταίει το ότι ήμασταν 3αδα αλλά τέτοια πρόκληση σε γριφοδωματιο δεν έχουμε ξανασυναντήσει ως ομάδα!!!Μια πληθώρα γρίφων που δεν αφήνει την ομάδα να πάρει ανάσα καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.Ξεκαθαρα δωμάτιο πρόκληση το οποίο σε κάνει να δοκιμάσεις τα όρια σου.
Με σκηνικά πολύ όμορφα τα οποία σε βάζουν στο κλίμα από την αρχή και με γρίφους τόσο έξυπνους όσο και σε σημεία δύσκολους θέλει από την ομάδα πολύ καλή συνεργασία.Χρειαζεται ψάξιμο, λίγο γνώση από κάποια βασικά στοιχεία επιτραπέζιων παιχνιδιών και γρηγοράδα.Δεν υπάρχει ούτε ένα λουκέτο στον χώρο (αν θυμάμαι καλά) και όλα βασίζονται στο high tech εξοπλισμό που διαθέτει η συμμορία για να κρύβει καλά τα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να την ενοχοποιούν.
Το Gamemastering σε εξαιρετικά επίπεδα άλλη μια φορά. Με σωστές κατευθύνσεις την κατάλληλη στιγμή χωρίς να δίνει τις λύσεις στο πιάτο και με ένα προσωπικό εταιρίας εξαιρετικό σε όλα του.Μπραβο στα παιδιά που δίνουν το 100% τους σε όλα εκεί μέσα.
Αν θέλετε κάτι το οποίο εμπεριέχει πρόκληση σε συνδυασμό με ευφάνταστους γρίφους, το "Roll the dice" είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το ταξίδι στην Ντοραρ για τους "Κουμπαρους" ήταν δύσκολο και απαιτητικό αλλά δεν μπορούσαμε να μην βοηθήσουμε τον Μπροντ και την Ανταρσία στην προσπάθεια τους να απαλλαγούν από τις δολοπλοκίες του Γκριμπαρ.Ήταν καθήκον μας να επαναφέρουμε την πολυπόθητη ισορροπία...
Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να αναφερθούν για το "Rebellion".Απο acting ,ποιότητα γρίφων, σκηνικά,ηχητική επένδυση και τόσα ακόμη αλλά νομίζω πως με αυτό που θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος είναι ότι πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του ορισμού"escape room" στην κατεύθυνση που οφείλει και πρέπει να παρουσιάζει κάθε καινούρια εταιρία.Ειναι η περίπτωση δωματίου που παρέα με μερικά ακόμη προσφερουν αυτό ακριβώς το οποίο ζητάει και ψάχνει η καθε ομάδα σε ένα γριφοδωματιο σήμερα.
Και αυτά είναι
-Γριφοι: Από την αρχή μέχρι το τέλος υπάρχει μια πληθώρα γρίφων και tasks που δεν μπορούν παρά να σας κάνουν να σκεφτείτε έξυπνα, δημιουργικά και με τρόπο που χρειάζεται φαντασία. Χρειαζεται παρατηρητικότητα,ψάξιμο στον χώρο και όλα κυλάνε ομαλά στην πορεία μόλις βρει τον ρυθμό της η ομάδα.Κινουνται προς μεσαία σε ελαφρώς αυξημένης δυσκολίας σε κάποια σημεία αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό αφού εκεί υπάρχει το
-Acting: το οποίο έρχεται με την παρουσία του Μπροκ στον χώρο. Είναι πανέξυπνος ο τρόπος με τον οποίο η εταιρία σκεφτηκε να αξιοποιήσει την παρουσία ηθοποιού στο δωμάτιο.Αναμφισβητητα πρόκειται για μια προσθήκη η οποία με τον διακριτικό τρόπο και το ιδιαίτερο χιούμορ το οποίο έχει θα σας προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του.Εξαιρετικος στον ρόλο του, βοηθάει την ομάδα εκεί που χρειάζεται χωρίς να επηρεάζει την ροή του εξαιρετικού gameplay σε αυτόν τον χώρο ο οποίος αποτελείται από
-Σκηνικά: μοναδικά!!!Απολύτως αληθοφανης αναπαράσταση του χώρου στον οποίο βρίσκεστε.Εχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην σκηνογραφία που θα ικανοποιήσει.Ο κάθε χώρος, τα περάσματα τα οποία θα δείτε, οι μηχανισμοί που αποτελούν μέρος σε κάποια φάση του σκηνικού συνθέτουν ένα αποτέλεσμα αξιοσημείωτο.
Τέλος για το προσωπικό δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε το πόσο ιδιαίτερα φιλικό είναι στην φιλοξενία του. Τόσο πριν όσο και μετά αντιμετωπίζει την κάθε ομάδα με πολύ προσοχή. Πρόθυμοι να αναλύσουν την παραμικρή απορία, να σε κάνουν να αισθανθείς πραγματικά οικεία με συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων...Πραγματικά συγχαρητήρια!!!
Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με τον άψογο φωτισμό και την θαυμάσια ηχητική επένδυση εγγυώνται 90 λεπτά ποιοτικοτατου gameplay σε ένα από τα καλύτερα γριφοδωματια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.
Η επανάσταση έχει ξεκινήσει, το "Rebellion" σε καλεί...Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αν δεν γίνεις κι εσύ μέρος της...

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο τρόμου ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε κάτι πιο σκοτεινό και απειλητικό. Με γρίφους μεσαιας δυσκολίας και ένα αρκετά καλό acting θα περάσετε ένα ευχάριστο 90λεπτο στο οποίο θα περιπλανηθείτε στον χώρο του νεκροτομείου χωρίς να είστε φυσικά μόνοι...Ωραιο gameplay, ωραία εφέ φωτισμού και σε κάποιο σημείο κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να φανεί ιδιαίτερα τολμηρός...

Escaped
4.2 Very Good
Aug - 2020

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.0

Εξαιρετική ατμόσφαιρα.Χωροι και σκηνικά απολύτως αληθοφανη και η Mindtrap Πειραιά εξακολουθεί με τέτοια δωμάτια να είναι η καλύτερη επιλογή από όλα τα υπόλοιπα.
Δυστυχώς στο θέμα των γρίφων σε σχέση με τον ελλειπή φωτισμό κάνουν την ροή να κάνει μια κοιλιά.Ωραιο gameplay, προτείνεται για 3αδα

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αρκετά έξυπνο γριφοδωματιο στο σύνολο του. Τόσο από χώρους όσο και από γρίφους. Υπάρχει μια μεσαία βαθμίδα δυσκολίας αλλά όχι κάτι το οποίο δεν λύνεται με την έγκαιρη παρέμβαση του Gamemaster. Προτείνεται για τριάδα με μια εμπειρία άνω των 20 γριφοδωματιων.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα γριφοδωματιο πραγματικά απολαυστικό σε όλα του. Προτείνεται για έμπειρη 3αδα αλλά είναι τόσο άνετο στους χώρους του που ακόμη και 6αδα θα περάσει άψογα.
Με γρίφους στην πλειοψηφία τους πάνω από την μέση βαθμίδας δυσκολίας θα σας προκαλέσει να το φέρετε εις πέρας. Πολύ ωραίοι χώροι σκηνογραφικα, ωραίο μουσικό χαλί και πολύ καλό Gamemastering!!!
Αξίζει να το επισκεφτείτε!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εξαιρετικά εύστοχη θεματικά συνέχεια του "Paranoic" με ένα εντελώς διαφορετικου τύπου δωμάτιο.
Εδώ θα συναντήσετε tasks, ηθοποιούς,γρίφους μέτριας προς ελαφρώς τσιμπημενης δυσκολίας και πολύ όμορφα σχεδιασμένους συνδυαστικους. Η σκηνογραφία απολύτως αληθοφανης, οι βοήθειες καίριες και εύστοχες και όσο για το προσωπικό...Μιλαμε για Escaped οπότε 5αστερο!!!
Αναμονή τώρα για το 3ο μέρος!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το πείραμα του παρανοϊκού βρισκόταν σε εξέλιξη όταν "Οι κουμπάροι" το κατάλαβαν...Αλλα εκείνη την στιγμή ήταν ήδη αργά γιατί το πείραμα ήμασταν εμείς και είχαμε μόνο 60 λεπτά για να γλιτώσουμε από το εργαστήριο πριν να γίνουμε τα επόμενα θύματα των πειραμάτων του εργαστηρίου...
Το "Paranoic" αν και 5 ετών δωμάτιο σκαρφάλωσε με ταχείς ρυθμούς στο top-10 των γριφοδωματιων...Τι κι αν έχουμε παίξει πιο σύγχρονα δωμάτια;Τι κι αν έχουμε δει πιο εντυπωσιακά περάσματα;Τι κι αν έχουμε βρεθεί σε μεγαλύτερα γριφοδωματια;Αυτή η ροή του δωματίου, αυτό το αίσθημα αγωνίας το οποίο διακατέχει όλη την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο εκεί μέσα δεν το συναντάς συχνά.
Σε έναν χώρο εργαστηρίου λοιπόν καλείστε να λύσετε μια σειρά από γρίφους στο πιο challenge γριφοδωματιο που έχει δημιουργηθεί.Το μοναδικό που θα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες είναι η καλη συνεργασία μεταξύ τους. Προτείνεται σε ομάδες που έχουν "δέσει",έχουν χημεία και μπορούν να ανταπεξέλθουν στον περιορισμό που θέτει το δωμάτιο για μόλις 5 βοήθειες όποτε η ομάδα το κρίνει αναγκαίο. Όπως γίνεται αντιληπτό χρονοτριβες καλό θα ήταν να μην γίνονται παρά μόνο για να "καθαρίσει" λίγο το μυαλό και η σκέψη σας. Δεν θα συναντήσετε γρίφους καμένους σε καμία περίπτωση ούτε γρίφους που έχουν δημιουργηθεί για να είναι δύσκολοι επίτηδες. Απεναντίας η απλή λογική πολλές φορές είναι και ο πιο σωστός τρόπος σκέψης. Το Gamemastering άψογο σε όλα του καθώς και το προσωπικό αφού πλέον μιλάμε για άτομα τα οποία όχι απλώς αγαπάνε αυτό που κάνουν αλλά καταθέτουν ψυχή και σώμα. Για εμάς η Escaped Live Adventure Rooms από το πρώτο μας δωμάτιο στην εταιρία, το "Otherside" μας είχε κερδίσει και πλέον έχοντας μόνο το"20.000 L.U.T.S." για να κλείσουμε τον κύκλο μας εκεί, ομόφωνα θεωρούμε πως είναι η καλύτερη εταιρία στον χώρο γιατί ξέρει να αντιμετωπιζει με άψογο επαγγελματισμό τις ομάδες τόσο στο όποιο escape room της όσο και στη φιλοξενία.
Ένα δωμάτιο λοιπόν που πραγματικά χαίρεσαι να λύνεις γρίφους. Καθόλου κουραστικό, όλα σε άψογη ισορροπία και ένα δωμάτιο το οποίο δεν πρέπει να κλεισει αλλά να υπάρχει για να μην ξεχάσουμε τι σημαίνει "Escape room" στην πρωταρχική του έννοια. Άψογο σε όλα του, αποδεχθείτε την πρόκληση του πριν κλείσει οριστικά χωρίς φόβο γιατί δεν πρέπει να το χάσει κανείς...

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εσείς έχετε πάει στα Καρπάθια όρη;Τρέχετε σε στοιχειωμένα δάση σαν τους "Κουμπάρους" ή είστε τίποτα normal;Ύστερα από την φρίκη που ζήσαμε στο δάσος του Litchver έπρεπε να αφήσω να περάσουν κάποιες μέρες για να καταλάβω αν ήταν ενθουσιασμός αυτό το οποίο υπήρχε ως αίσθηση ή αν όντως το top-3 μου σε δωμάτια τρόμου έχει τελικά new entry...Και τελικά ισχύει το 2ο...
Η 2η απόπειρα της Dare Escape Rooms στον χώρο παίρνει όλα αυτά τα στοιχεία που τόσο ιδιαίτερα και επιτυχημένα για την τότε εποχή,αγαπησαμε και ενθουσίασαν στο "Monica's diary" και τα μεταφέρει σε ένα εφιαλτικό σκηνικό.Ξεχαστε σπίτια,δωμάτια που φαίνονται κατασκευασμένα και ότι έχετε συνηθίσει σε δωμάτια τρόμου σε ό,τι έχει να κάνει πάντα με τα σκηνικά. Εδώ θα βρεθείτε σε ένα αληθινό δάσος με το χώμα του, τις καλύβες του, τους βράχους του και με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αληθοφανεια.Η δουλειά που έχει γίνει για να αποδώσει η εταιρία πειστικά πως βρίσκεστε αβοήθητοι σε ένα δάσος στη μέση του πουθενά και ο τρόπος που αυτός απλώνεται γύρω, τριγυρω δίνοντας την αίσθηση του αχανές είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Είναι το μοναδικό δωμάτιο μέχρι στιγμής που η υποσημείωση για πρόχειρα ρούχα-και ειδικά παπούτσια- είναι εκεί γιατί υπάρχει αντικειμενικός λόγος και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Το acting του δωματίου είναι φοβερά μελετημένο ακόμη και σε αυτοσχεδιασμους για ομάδες που ζουν το κάθε λεπτό μέσα σε ένα escape room και από την αρχή σε βάζει σε μια άβολη θέση για το τι μπορεί να ακολουθήσει...Ως που κάνει την εμφάνιση της η παρουσία που υπάρχει στο δάσος. Πραγματικά μπορεί να γίνει λόγος ίσως για την καλύτερη κινηματογραφική στιγμή που μια ομάδα θα ζήσει σε δωμάτιο. Και γράφω το ίσως επειδή ανταγωνίζεται ισάξια άλλες κορυφαίες αλλά ως ομάδα όλος αυτός ο συνδυασμός εικόνας, ήχων και φωτισμού μας είχαν κολλήσει στις θέσεις μας και τρομοκρατήσει.Η κίνηση της ηθοποιού,ο τρόπος που επιλέγει να εμφανιστεί κάθε φορά, η εξυπνάδα του gameplay το οποίο ευνοεί στο 1000% τα επίπεδα τρόμου με τον τρόπο βοήθειας που έχει επιλεγεί,