cover image profile image

Νίκος Κατηφες
Chosen One


  Escape Percentage: 96.9%
  Score : 3444
  Likes : 962

5.0 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το ραντεβού με τον Εξορκιστή στο σπίτι 13 ορίστηκε ξανά από τους "Κουμπάρους" χθες, βράδυ Σαββάτου ύστερα από 2,5 σχεδόν χρόνια από την τελευταία φορά που μπήκαμε εκεί μέσα ως ομάδα όταν είχε πρωτοανοίξει τις πόρτες του...
Τι να ειπωθεί για αυτό το δωμάτιο ρε παιδιά που δεν έχει γραφτεί; Πρώτη μας φορά που ως ομάδα παίζουμε 2η φορά το ίδιο δωμάτιο και ήμασταν λίγο άνετοι και cool στην αρχή...Ως που μπήκαμε στο σπίτι...Και την αντικρυσαμε ξανά...ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ!!!
Ζήσαμε 90 λεπτά σε έναν χώρο που δεν μπορείς να μην θαυμάσεις,να μην εντυπωσιαστεις,να μην ουρλιάξεις από την χαρά σου για το πόσο τυχερός πρέπει να αισθάνεσαι που βιώνεις μια άκρως κινηματογραφική εμπειρία που δεν θα ζήσεις ξανά στη ζωή σου...Εκτός και αν αποφασίσουν οι της εταιρίας να πρωτοτυπησουν με κάτι άλλο ως δωμάτιο... Μόνο τότε, είναι η γνώμη μας γιατί κατέχουν άριστα την γνώση της δημιουργίας δωματίων υψηλών προδιαγραφών.Απο χώρους, περάσματα, τρόμο, acting,props, φωτισμούς και τον εξαιρετικό του ήχο με θέματα και ήχους που σου κόβονται τα πόδια.
Άψογη ηθοποιία, μοναδική ροή gameplay, κατανοητό και καθόλου κουραστικό επίπεδο γρίφων συνθέτουν κάτι το μοναδικό που όμοιο του αυτή τη στιγμή δύσκολα θα βρεθεί.Δεν είναι μόνο ο τρόμος,δεν είναι μόνο αυτή η καταπληκτική παρουσία-ηθοποιος η οποία είναι κάτι το άψογο εκεί μέσα και κυριεύει τον χώρο ούτε το εκπληκτικό acting του ιερέα ο οποίος με τις άψογες παρεμβάσεις του και την παρουσία του συνθέτει όλο αυτό το θεσπέσιο αποτέλεσμα.
Είναι ένα σύνολο πραγματικά αρίστων εφαρμογών εκεί μέσα από περάσματα μέχρι σκηνικών,από κινηματογραφικές σκηνές μέχρι αναφορές στην ταινία,από την αρχή μέχρι το εξαιρετικό φινάλε που κάνει το "El exorcista" κάτι το ξεχωριστό, κάτι το μοναδικό.Κατι το οποίο σε κάνει να το χειροκροτησεις αβίαστα μόλις το τελειώσεις και να αισθάνεσαι πραγματικά τυχερός που έζησες αυτή την εμπειρία...Για 2η;5η;10η φορά;Δεν έχει σημασία, κάθε φορά εκεί μέσα είναι μοναδική!!! Ευχαριστούμε πολύ No Exit Escape Rooms - Ηλιούπολης για αυτό το οποίο προσφέρετε στον χώρο!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η απόφαση ήταν οριστική για τους "Κουμπάρους"... Έπρεπε να επιστρέψουμε στο σχολείο... Έπρεπε να παλέψουμε με το φρικτό παρελθόν το οποίο μας σημάδεψε... Έπρεπε να βρούμε τρόπο να δούμε τι απέμεινε ύστερα από την τραγωδία που γλιτώσαμε και να ανακαλύψουμε επιτέλους την αλήθεια...Δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση όμως να θεωρήσουμε πως όλα αυτά θα έρχονταν εις πέρας δίχως να χρειαστεί να παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να γλιτώσουμε τις ζωές μας!!!
Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η κριτική του δωματίου δίχως να αναφερθεί πρώτα απ' όλα η ατμόσφαιρα,τα σκηνικά, οτιδήποτε υπάρχει εκεί μέσα το οποίο από το πρώτο σου βήμα σε ξεκοβει μονομιάς από την πραγματικότητα.Η αίσθηση καμμένου από οτιδήποτε υπάρχει γύρω σου,από την μυρωδιά που υπάρχει στην ατμόσφαιρα,από οτιδήποτε συναναστρέφεσαι είναι διάχυτη παντού, εντυπωσιάζει και το κατατάσσει με το καλημέρα σε ένα από τα πιο αληθοφανή σκηνικά που μπορεί κάποιος να συναντήσει σε escape room.Ολοι οι χώροι, όλα τα αντικείμενα βρίσκονται όπως ακριβώς τα αφήσατε 35 χρόνια πριν ξεχασμένα στον χρόνο.Ειναι πραγματικά άξιο συγχαρητηρίων όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί εκεί μέσα χωρίς ίχνος υπερβολής.Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι παραπάνω σε σχέση με το τι βλέπετε ή γίνεται εκεί μέσα χωρίς να υπάρξει spoil αλλά θέλουμε να γράψουμε πως η πρωτοτυπία του χώρου είναι τέτοια που σίγουρα συμβαίνουν κάποια πράγματα τα οποία δεν έχετε ξαναδεί σε escape room και ανεβάζουν πολύ το δωμάτιο σε συνδυασμό με το ηχητικό κομμάτι το οποίο κινείται σε επίπεδο ανατριχιαστικά ικανοποιητικό που δένει πολύ με την όλη ατμόσφαιρα και δημιουργεί έντονο χτυποκάρδι στην ομάδα λες και δεν φτάνει το ότι εκεί μέσα έχετε να καρδιοχτυπησετε για αλλά πράματα...
Και ναι, αναφερόμαστε σαφέστατα στο ότι εκεί μέσα δεν είστε μόνοι σας... Είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του δωματίου και της πλοκής που δεν μπορούμε να γράψουμε τι συναντάτε,τι γίνεται και τι συμβαίνει αλλά θα αρκεστουμε να γράψουμε πως υπάρχουν άριστες παρουσίες, χαρακτήρες που οτιδήποτε έχουν να προσφέρουν στην ροή και στο gameplay το κάνουν με τον πιο επαγγελματικό και άριστο τρόπο και αποτελούν ακόμη ένα από τα δυνατά και απαραίτητα στοιχεία του δωματίου στην όλη εμπειρία που θα ζήσετε.
Γριφολογικα το παιχνίδι δεν θα δυσκολέψει την ομάδα αφού καταφέρνει και έχει τη σωστή ισορροπία σε δυσκολία για δωμάτιο τρόμου χωρίς να κουράζει τους παίκτες εξαιτίας της ατμόσφαιρας ή του τρόμου που υπάρχει διάχυτος.Χρειαζεται καλή συνεργασία μεταξύ της ομάδας, παρατηρικοτητα και για όποιον κολλήσει μην ανησυχει καθόλου.Ο πανέξυπνος τρόπος βοήθειας από τον Gamemaster είναι άμεσος, πρωτότυπος και ιδιαίτερα εύστοχος χωρίς να "σερβίρει" κατευθείαν την λύση.Πραγματικα πολύ έξω από τα συνηθισμένα η βοήθεια κάτι το οποίο μας χαροποιησε ιδιαίτερα.
Δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλετε το ραντεβού με το παρελθόν...Η Lock Down Escape Rooms Greece σας δίνει κάθε ευκαιρία να το πραγματοποιήσετε.Το αν οι στάχτες του παρελθόντος σκεπάσουν το δικό σας μέλλον όμως, εξαρτάται από εσάς...

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η ευκαιρία δημιουργήθηκε μπρος στα μάτια μας...Μια στιγμή απροσεξίας του φύλακα ήταν αρκετή για τους "Κουμπάρους" ώστε να καταφέρουν να μπουν στο δωμάτιο με το έκθεμα...Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
Το "The museum" είναι το τρίτο δωμάτιο της εταιρίας "The box" το οποίο επισκεφθηκαμε αμέσως μετά το "Temple". Αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με έναν ξεκάθαρο στόχο ο οποίος είναι η απόκτηση του κεντρικού ευρήματος της αίθουσας και αυτό θα γίνει ύστερα από 60 λεπτά gameplay το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από γρίφους μεσαίας δυσκολίας που απαιτούν παρατηρικοτητα, λίγο δεξιοτεχνία και μια συνεργασία μεταξύ της ομάδας.
Σκηνογραφικά κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα με όλα τα απαραίτητα να βρίσκονται στον χώρο για να προσθέσουν την αληθοφάνεια που χρειάζεται, χωρίς κάποια υπερβολή πουθενά ή κάτι το οποίο έμπειρες ομάδες δεν έχουν ξαναδεί.Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα δωμάτιο 4,5 χρόνων το οποίο ακόμη και σήμερα με τους αυτοματισμούς του και την γενικότερη ροή του ικανοποιεί όποια ομάδα αποφασίσει να το επισκεφθεί.
Με την γνωστή κορύφωση που χαρακτηρίζει όλα τα δωμάτια της εταιρίας και με την ολοσωστη καθοδήγηση του GM όποτε τον χρειαστείτε θα ζήσετε ένα ικανοποιητικό 60λεπτο σε ένα δωμάτιο το οποίο είναι ιδανικό για 3αδα.Αξιζει και με το παραπάνω ως δωμάτιο καθώς όπως γράψαμε είναι vfm ειδικά όταν αποφασίσετε να το παίξετε και με κάποιο άλλο.
Φοβερή εταιρία, ακόμη πιο φοβερό προσωπικό και ραντεβού πλέον στο back2back "Haunted"με "Time"♥️♥️♥️

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μετά από χρόνια ερευνών, τελικά"Οι κουμπάροι" καταφέραμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον μυστηριώδη κωδικό των Μάγιας και Κυριακή απόγευμα οδηγηθηκαμε στην πύλη του ναού... Έπρεπε να ανακαλύψουμε τον θησαυρό!!! Ή τώρα ή ποτέ...
Το "The temple" είναι το 2ο δωμάτιο που αποφασίσαμε να επισκεφτούμε στην εταιρία "The box" αφού είχε προηγηθεί το "The mine" το οποίο μας άφησε τις καλυτεροτερες των εντυπώσεων.Και η αλήθεια είναι πως και αυτή τη φορά βγηκαμε γεμάτοι από άλλο ένα τους δωμάτιο το οποίο διατηρεί την ποιότητα και την ταυτότητα της εταιρίας στα ίδια άριστα επίπεδα.
Πρόκειται για ένα γριφοδωματιο στο οποίο η παρατηρικοτητα και η συνεργασία της ομάδας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.Με γρίφους μεσαίας προς δύσκολης βαθμίδας καλειστε μέσα σε 70 λεπτά να βρείτε το μυστικό του ναού και να αποδράσετε.Γεματο ευφάνταστους μηχανισμούς, σκηνικά τα οποία σας βάζουν στο κλίμα της εξερεύνησης και της περιπέτειας και με σύμμαχο τις άριστες επεμβάσεις του GM θα επενδύσετε χρόνο και χρήμα σε ένα δωμάτιο το οποίο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αξίζει σε όλα του.Εχει μια ομαλοτατη ροή και σε συνδυασμό με την αγωνιώδη κορύφωση καθιστά την όλη εμπειρία ένα ολοκληρωμένο σύνολο.Με το "The museum" το οποίο παίξαμε στην συνέχεια είναι όχι απλώς vfm αλλά κάτι παραπάνω.
Μια εξαιρετική εταιρία με προσωπικό φιλόξενο ανήκει σίγουρα σε μια κατηγορία η οποία παρ'οτι μετράει 4-5 χρόνια έχει δωμάτια τα οποία δεν έχουν ημερομηνία λήξης γιατί είναι προορισμένα να προσφέρουν την εμπειρία αυτου που ονομάζεται"escape room".

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ανώνυμο e-mail το μεσημέρι του Σαββάτου στον λογαριασμό των "Κουμπάρων" ήταν αρκετό ώστε να μας κινήσει την περιέργεια.Εκανε λόγο για μια μυστηριώδη εγκαταλελειμμένη ψυχιατρική κλινική,για κάτι πειράματα που είχαν λάβει χώρα εκεί και για κάτι στο οποίο δεν δώσαμε μεγάλη σημασία...Στο ότι υπάρχουν πνεύματα τροφίμων της κλινικής εκεί μέσα...Αν σας έρθει κι εσάς τέτοιο e-mail...στο τελευταίο δώστε μεγάλη προσοχή!!!Μην κάνετε το λάθος των "Κουμπάρων"...
Το "Outcast" θα δώσει στις ομάδες αυτό ακριβώς το οποίο είναι μοιραία φτιαγμένο για να προσφέρει... Στιγμές έντασης, στιγμές απόλυτου τρόμου με τα jumbscares -εκτος όλων των υπολοίπων που θα αναλύσουμε παρακάτω- να είναι το δυνατό του χαρτί αφού θα συναντήσετε εκεί μέσα μερικά από τα πιο πρωτότυπα που θα βιώσετε σε escape room χωρίς το σύνολο των υπολοίπων να αφαιρεί κάτι.Απεναντιας η εμπειρία η οποία θα ζήσει η κάθε ομάδα (προτείνεται 3 για να το ζήσετε στο έπακρο με το πολύ 4.Με παραπανω άτομα θεωρώ πως το δωμάτιο δεν θα ξεδιπλώσει στο έπακρο την θαυμάσια ροή του και το θέμα του όπως πρέπει και του αξίζει)
Οι χώροι στους οποίους θα κινηθεί η ομάδα εντυπωσιάζουν με την αληθοφάνεια τους καθότι η όλη ατμόσφαιρα της ιστορίας μεταφέρεται με τον πιο πειστικό τρόπο στην ομάδα.Πραγματικα θα πιστεύετε πως το δωμάτιο φτιάχτηκε σε μια εγκαταλελειμμένη κλινική!!!Η αληθοφάνεια των χώρων σε συνδυασμό είτε με τα ηχητικά εφέ είτε με την μουσική ανεβάζουν την όλη εμπειρία επιβίωσης σε επίπεδα μέγιστα.Αυτοματισμοι, περάσματα και κάποια έξυπνα τρικ ανεβάζουν την ένταση στα ύψη.
Και είναι όντως εμπειρία επιβίωσης εκεί μέσα καθώς οι φήμες είναι πέρα για πέρα αληθινές...
Ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα από την πρώτη του εμφάνιση ως και το τελευταίο δευτερόλεπτο θα σας δώσει να καταλάβετε τι σημαίνει το "τρέχω για τη ζωή μου".Από τα πιο απίθανα μέχρι τα πιο απρόβλεπτα σημεία το acting δίνει στο δωμάτιο την ταυτότητα και τον χαρακτήρα που του ταιριάζει.Εκπληκτικη παρουσία, ωραίες στιγμές acting που δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να προκαλούν δευτερόλεπτο εφησυχασμου και μια ροή τόσο απόλυτα ταιριαστή με τον χαρακτήρα εκεί μέσα που γίνεσαι αβίαστα μέρος της.Σου μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την παράνοια που ζεις και σε κάνει να θέλεις να γλιτώσεις όσο το δυνατόν πιο σύντομα...
Με γρίφους μεσαίας δυσκολίας η ομάδα δεν θα συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα να ευχαριστηθεί όσα το δωμάτιο απλόχερα προσφέρει. Παρατηρικοτητα, λογική και συνεργασία σε συνδυασμό με τις βοήθειες του GM όταν χρειαστεί θα ολοκληρώσουν αρμονικά αυτό το εξαιρετικό 90λεπτο που θα ζήσετε εκεί μέσα.
Ότι ακούτε,ότι διαβάζετε, ότι μαθαίνετε για το "Outcast", είναι πέρα για πέρα αληθινό εκτός από ένα πράμα...ΔΕΝ είναι escape room, είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα που θα σας συμβεί αν επιλέξετε να δώσετε σημασία σε αυτό το ανώνυμο e-mail...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο βυθός έχει άπειρη γοητεία, ομορφιά και τόσα μοναδικά πράγματα για να θαυμάσει κανείς.Γι αυτό εξάλλου "Οι κουμπάροι" ασχοληθηκαμε με την κατάδυση και γίναμε επαγγελματίες δύτες ως που μας έσκασε μια υπόθεση για ένα υποβρύχιο στα βάθη των ωκεανών και καταλάβαμε πως κρύβει άπειρους κινδύνους και ο πελάτης με την κωδική ονομασία "Escaped" παρέα με τον φίλο του καπταιν-Νέμο σε καμία περίπτωση δεν θέλουν το καλό μας...
Το "Νέμο" είναι ένα γριφοδωματιο κυρίως με την παρουσία του ηθοποιού να είναι διακριτική κατά κύριο λόγο και σε σημεία που πρέπει όσο χρειάζεται ώστε να αλληλεπιδράσετε μαζί του, να καταλάβετε τον ρόλο του,να καταλάβει τον δικό σας και να αποκτήσει το gameplay μια ομαλοτατη ροή που δεν θα σας βγάλει στιγμή εκτός κλίματος.
Και πως να βγείτε εκτός κλίματος αφού με το που ανοίξει η πόρτα του δωματίου πραγματικά νομίζετε πως βρίσκεστε στο εσωτερικό του θρυλικού υποβρυχίου από το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν; Πάντα όταν πηγαίνουμε σε κάποιο δωμάτιο ένας παράγοντας στον οποίο δίνουμε βάση είναι το πότε αυτό το δωμάτιο κατασκευάστηκε και πόσο μπροστά ή πόσο τετριμμένο μπορεί να φαίνεται σήμερα.Σας πληροφορουμε πως το "Νέμο" στέκεται επάξια παρά τα 5 του χρόνια στο 2021 και είναι ένα escape room το οποίο εξακολουθεί με την αληθοφάνεια των χώρων του και με κάποια έξυπνα τρικ να εντυπωσιάζει.Ολοι του οι χώροι φροντισμένοι με την παραμικρή λεπτομέρεια, ωραία περάσματα και αυτοματισμοί σε μια ροή gameplay κατά την οποία η αγωνία και το άγχος της απόδρασης κυριαρχούν.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και η ποιότητα των γρίφων οι οποίοι ενώ είναι μεσαίας δυσκολίας είναι ένας προς ένας απολύτως in concept και όσες φορές χρειαστεί η ομάδα βοήθεια θα είναι άμεση καθώς το gamemasteting είναι εξαιρετικό όπως επίσης και το acting του ημιτρελου (ή μήπως εξολοκλήρου;) Καπταιν-Νεμο είναι εξαιρετικό, καίριο για όποτε θέλει να βοηθήσει την ομάδα με εύστοχες ατάκες και διάθεση για παιχνίδι-αν σας συμπαθήσει...-
Στα της εταιρίας δεν έχουμε κρύψει πως η "Escaped" είναι η αγαπημένη μας εταιρία, έχει δωμάτια φτιαγμένα με μεράκι, ποικιλία γρίφων και θεμάτων, εξαιρετικό προσωπικό και μακάρι το επίπεδο όλων των escape rooms ως συνολική εικόνα να φτάσει κάποια στιγμή να αντικατοπτρίζει την ποιότητα και την αγάπη που προσφερει κάθε φορά η ίδια στο αγαπημένο μας χόμπι με τα δωμάτια της.Με το "Νέμο" ολοκληρώσαμε τον κύκλο μας πλέον και την ευχαριστούμε για όλες τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε εκεί.

Escaped

Response from: ESCAPED
Είστε από τους καλύτερους παίκτες και χαιρόμαστε που παίζετε στα δωμάτιά μας και το ζείτε!!! Καλές αποδράσεις και πάντα να περνάτε έτσι τέλεια όπως και αν είναι το δωμάτιο!!!

5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η επιλογή των "Κουμπάρων" να σώσουν την γιαγιά φαντάζει μονόδρομος πλέον... Είναι καθήκον μας να δώσουμε στο παραμύθι το τέλος που πρέπει και του αξίζει όπως συμβαίνει σε όλα εξάλλου... Αυτό όμως που δεν υπολογιζαμε είναι πως όλα τα υπόλοιπα παραμύθια δεν έχουν τόσο διεστραμμένη άποψη για τον εαυτό τους...
Το "The wolf" αποτελεί την άμεση συνέχεια του "Red riding hood" οπότε συστήνεται (βασικά ΠΡΕΠΕΙ) για να κατανοήσετε τι γίνεται,τι κάνετε εκεί μέσα και να αξιολογήσετε σωστά τα του δωματίου (τουλάχιστον στο θέμα γρίφων/πλοκής)να έχετε παίξει το προηγούμενο.Προκειται για ένα δωμάτιο τρόμου που διαφέρει αρκετά σε ένταση και gameplay από αυτό που βιώνει κάποιος στο πρώτο μέρος.Εδω έχουμε να κάνουμε με την κορύφωση εξάλλου της ιστορίας και αυτό σημαίνει πως όλα επιτρέπονται, όλα είναι ενεργά ώστε τίποτα να μην σας επιτρέψει να σώσετε τους εαυτούς σας και την γιαγιά.Αρχικα να γράψουμε πως η εισαγωγή του είναι το πρώτο απρόβλεπτο, πρωτότυπο, εντυπωσιακό και "wtf" σκηνικό το οποίο εμείς ως ομάδα δεν έχουμε ξαναδεί κάπου και σου δημιουργεί έναν ενδοιασμό και μια σκέψη του τι μπορεί να ακολουθήσει στα επόμενα 110 λεπτά...Και η αλήθεια είναι πως αυτό που ακολουθεί είναι η περιπλάνηση σε έναν χώρο ο οποίος εντυπωσιάζει αρχικά με τα περάσματα του.Πολλα περάσματα που δεν περιμένετε πως θα ανοίξουν, πολλοί χώροι άρτια συνδεδεμένοι με την πλοκή που προτείνεται για 4αδα ώστε η εμπειρία να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή.
Γριφολογικα είναι αυτό ακριβώς σε δυσκολία που χρειάζεται το δωμάτιο για το είδος του.Κατανοητοι, μεσαίας δυσκολίας ώστε να μην κάνει δευτερόλεπτο κοιλιά το δωμάτιο και απόλυτα εναρμονισμένοι με το θέμα και το κλίμα.Αν εξαιρέσουμε έναν γρίφο που μας φάνηκε δωσμενος με τρόπο που δεν κατανοήσαμε,η επέμβαση του GM βοηθάει την κατάσταση με σωστές κατευθύνσεις και όλα κυλούν ρολόι.
Το θέμα είναι πως αυτή τη φορά η Red πέρα από τα μυστικά κρύβει και άλλες εκπλήξεις οι οποίες μόνο ευχάριστες δεν είναι για την ομάδα.Θα γίνετε μάρτυρες εντυπωσιακών θεματικών acting, καταστάσεων οι οποίες θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη και το καρδιοχτύπι στον Θεό και στιγμών που απλώς ενδέχεται να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.Αισθανεστε εντελώς αβοήθητοι σε κάθε σας βήμα με το σκοτάδι και τις παρουσίες του χώρου να νομιζετε πως βρίσκονται σε κάθε σημείο,σε κάθε γωνιά,σε κάθε απίθανο σημείο.Πραγματικα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο δυνατά acting σε δωμάτιο του είδους με τους ηθοποιούς να ξέρουν να τα δίνουν όλα όταν πρέπει, όπου πρέπει και με την επιθυμητή δόση χωρίς υπερβολές είτε σε διάρκεια είτε σε ακραία επαφή.
Η εταιρεία είναι από τις πλέον αγαπημένες,μας πρόσφερε ένα απολαυστικοτατο back2back το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε διασκέδαση,αγωνία και gameplay και ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι αυτό.Ανυπομονουμε για το όποιο επόμενο βήμα και ως που να έρθει αυτό, άλλο ένα back2back στην αγαπημένη μας Red κάποια στιγμή θα είναι ιδανικό!!!
Όλα τα παραμύθια χρειάζεται και πρέπει να έχουν ένα ευτυχισμένο τέλος.Αυτη είναι η ευκαιρία σας να δώσετε εσείς το τέλος στην αγαπημένη Κοκκινοσκουφίτσα.Τουλαχιστον ως το πρώτο σκέλος,στο "Και έζησαν αυτοί καλά...". Γιατί το αν θα ζήσετε εσείς καλύτερα φαντάζει πιο χλωμό και από την Ματωμένη πανσέληνο...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

-Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα χέρια;
-Αυτό είναι για να σε αγκαλιάσω πιο δυνατά, παιδί μου.
-Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα αυτιά;
-Για να σε ακούσω καλύτερα, παιδί μου.
-"Κουμπάροι" γιατί βάλατε 5 αστέρια σε όλα;
-Γιατι δεν υπάρχει κάτι παραπάνω παιδί μου...

Το "Red riding hood" είναι ένα δωμάτιο στο οποίο παίζεται η πρώτη πράξη της ιστορίας της Κοκκινοσκουφίτσας.Υπαρχει μια άρτια ιστορία που καλύπτεται σε 2 μέρη,με το "Wolf" να αποτελεί την συνέχεια της ιστορίας οπότε προτείνεται σαφέστατα να ξεκινήσει το ταξίδι σας με το "Red riding hood". Πρόκειται για ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ στο οποίο κάθε στιγμή και κάθε λεπτό θα αισθάνεστε πως έχετε χωθεί στις σελίδες του παραμυθιού.Λεπτομερειες μοναδικές, χρώματα, φωτισμοί, αντικείμενα, περιβάλλοντα απολύτως προσεγμένα με γρίφους που κάνουν το δωμάτιο τον ορισμό του "in concept"!!! Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα παράταιρο, τίποτα το οποίο να σας βγάζει έστω και δευτερόλεπτο από το mood που δημιουργείται με αυτό το οποίο βιώνετε
εκεί μέσα.Από το "λίγο έξω από την καλύβα" της περιγραφής μέχρι και όλα αυτά τα οποία σταδιακά ανακαλύπτετε στην πρώτη πράξη της ιστορίας και ολοκληρώνετε το δωμάτιο είναι μελετημένα με τέτοιο τρόπο που σκηνογραφικά υπάρχει ένα άψογο αποτέλεσμα.
Υπάρχουν μια σειρά από γρίφους φυσικά οι οποίοι δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα ακόμη και αρχάρια ομάδα καθότι οι παρεμβάσεις του GM είναι καίριες,κατατοπιστικοτατες και δεν σε αφήνει στιγμή να φύγεις από την ροή του δωματίου.Παρατηρικοτητα, λίγο δεξιοτεχνία και συνεργασία χρειάζεται η κάθε ομάδα ώστε να καταφέρει να αποδράσει.Α...και ψυχραιμία γιατί...
Εκεί μέσα δεν είστε μόνοι σας.Από την αρχή υποψιάζεστε πως κάτι περίεργο συμβαίνει, κάτι σημειώματα διαβάζετε, κάτι αχνοφαίνεται να παρακολουθεί κάθε σας βήμα στην προσπάθεια σας να βρείτε την φίλη σας, την Red… Όταν θα το ανακαλύψετε (ή μάλλον όταν ΣΑΣ ανακαλύψει) θα καταλάβετε πως χρειάζεται συνεργασία και ψυχραιμία για να φύγετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα -και κυρίως σώοι- από εκεί μέσα...Δεν μπορούμε να γράψουμε πολλά για το acting χωρίς να γίνει spoil οπότε απλώς θα αναφέρουμε πως είναι άψογο, απρόβλεπτο, ιδιαίτερα απειλητικό και σε κανένα σημείο ενοχλητικό.Απεναντιας θα καρδιοχτυπησετε έντονα και θα θέλετε να βγείτε μια ώρα αρχύτερα...
Φυσικά θα πρέπει να αναφερθούμε στον εξαιρετικό, συμπαθή και φιλόξενο Βαγγέλη ο οποίος απογειώνει την εταιρία είτε ως οικοδεσπότης είτε ως GM.Άμεσος, φιλικός,με διάθεση να μιλησουμε σε ότι έχει να κάνει με τα του δωματίου και όχι μόνο και γενικότερα σε βάζει σε ένα mood το οποίο χρειάζεσαι πριν να σε πιάσει από το χέρι και να σε βουτήξει στην παράνοια του παραμυθιού...
Η φίλη σου η Red σε χρειάζεται...Αν έχεις την τόλμη πήγαινε να βοηθήσεις την φίλη σου...Για ότι θα ακολουθήσει όμως,μην της ρίξεις κάποιο φταίξιμο... Γιατί μένει και η εξής ερώτηση που απαντάται στην συνέχεια της ιστορίας με τον καλύτερο τρόπο:
-Γιαγιά, γιατί έχεις τόσο μεγάλα δόντια...;

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η χώρα των θαυμάτων ζεί κάτι το παράδοξο!!! Υπάρχει μια χωροχρονική λούπα 60 λεπτών η οποία βασανίζει τους κατοίκους της καθώς ζούν συνεχώς τα ίδια 60 λεπτά κάθε φορά... Αυτά τα 60 λεπτά που συνάντησαν την Αλίκη!!!
Και ο Τρελοκαπελάς κοντεύει να τρελαθεί!!!
Και ζήτησε την βοήθεια των "Κουμπάρων"!!!
Και "Οι Κουμπάροι" πήγαν!!!
Και δεν ήθελαν να φύγουν...!!!
Το 2ο δωμάτιο της εταιρίας Mastermind είναι μια ακόμη απόδειξη αυτού που πιστεύουμε ως ομάδα για το αγαπημένο μας χόμπι..."Απόδραση από την πραγματικότητα για όσο διαρκεί το δωμάτιο".Από τα πρώτα σας βήματα στην Χώρα των Θαυμάτων μέχρι την συνάντηση με τον Τρελοκαπελά και το φινάλε του δωματίου θα λατρέψετε την άρτια αισθητική η οποία διακατέχει όλο το δωμάτιο και του δίνει αυτή την ξεχωριστή ταυτότητα.Σκηνικα παραμυθένια, φωτισμοί μαγικοί, gameplay ονειρικό και γρίφοι τόσο αρμονικά δεμένοι με το παραμύθι της Αλίκης που όλος αυτός ο συνδυασμός σε παρασύρει αλλού, εκτός τόπου και χρόνου.
Το εξαιρετικό acting του Τρελοκαπελά προσφέρει τα μέγιστα σε ένα δωμάτιο απολύτως ευχάριστο τόσο γριφολογικα όσο και ψυχολογικά.Με γρίφους ταιριαστους στο κλίμα, απολύτως κατανοητούς και σχετικά εύκολους ακόμη και για αρχάρια ομάδα θα νιώσετε πως πρέπει να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να βοηθήσετε αυτήν την αξιαγάπητη ύπαρξη που κάθε φορά είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσει με τον τρόπο του ώστε να λύσει την κατάρα αυτή.
Χώροι άνετοι ακόμη και για 4 ή 5 άτομα οι οποίοι είναι γεμάτοι με απίστευτες λεπτομέρειες ώστε να μην ξεφύγετε λεπτό από το κλίμα της υπόθεση!!!
Το προσωπικό της εταιρίας προσφέρει τα μέγιστα ώστε να περάσετε όμορφα στα δωμάτια και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ειπωθεί και να αναγνωριστεί!!!
Ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρει από την αρχή μέχρι το τέλος ένα ποιοτικότατο 70λεπτο το οποίο κάποια στιγμή τελειώνει...Και αυτό είναι το μοναδικό αρνητικό του δωματίου!!!

Escaped
4.3 Very Good
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Στην οδό Καρόρη χάθηκαν τα ίχνη της Μάρθας...Στην ίδια οδό αποφάσισαν να βρεθούν τα βήματα των "Κουμπάρων" το Σάββατο το βράδυ ώστε να ανακαλύψουν περισσότερα για την εξαφάνιση της και να ανακαλύψουν τι συμβαίνει με αυτό το παράξενο ιατρείο σε εκείνη την οδό που φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο...
Το 3ο δωμάτιο της Mastermind ξεχωρίζει για την απολύτως ρεαλιστική εισαγωγή του.Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια έναρξη σε δωμάτιο και αυτό προσθέτει αρκετά από την αρχή στην αληθοφάνεια της όλης εμπειρίας.Ξεφευγει σε φιλοσοφία από τα υπόλοιπα δωμάτια καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ το οποίο διαδραματίζεται στους χώρους του ιατρείου καθώς προσπαθείτε να ανακαλύψετε που βρίσκεται και τι συνέβη στην Μάρθα.
Μέσα από μια σειρά γρίφων εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας βρίσκεστε ολοένα και πιο κοντά στην λύση του μυστηρίου με σημειώσεις και στοιχεία τα οποία ξεδιπλώνουν την ιστορία.Η καθοδήγηση του GM άμεση όπου χρειάστηκε με κατευθύνσεις to the point κάνουν την ροή να μην κάνει κάπου κοιλιά.
Έχουμε να κάνουμε με ότι ακριβώς πραγματεύεται η πλοκή.Με ένα ιατρείο το οποίο σκηνογραφικά έχει ότι θα μπορούσε να βρει κάποιος σε αυτό.Τιποτα δεν φαντάζει παράταιρο στον χώρο ο οποίος είναι ιδανικός για 3αδα και και ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε και να ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην εταιρία φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ελισαβετ και Mastermind ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο βράδυ Σαββάτου που μας χαρίσατε, ραντεβού με οτιδήποτε καινούριο υπάρξει!!!

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Να λοιπόν που Σάββατο βράδυ οι "Κουμπάροι" βρεθήκαμε στο κέντρο της Αθήνας να προσπαθούμε να μπούμε στην ιδιωτική συλλογή του Thomas Crown για να ανακαλύψουμε αν όντως έχει στην κατοχή του την αυθεντική κλεμμένη προτομή της θεάς Υγείας ή πρόκειται για αντίγραφο...
Ένα escape room το οποίο ότι περιγράφει στην υπόθεση τα κάνει πράξη κατά την διάρκεια του gameplay.Ευθυς εξαρχής εξοπλίζεται η ομάδα με όλα τα απαραίτητα σύνεργα για την διάρρηξη και οτιδήποτε gadgets είναι χρήσιμα για όλες τις διαδικασίες του δωματίου και... αρχίζει η διάρρηξη.
Με γρίφους συνεργασίας, παρατηρικοτητας και απολύτως λογικούς και μέσα από μια σειρά διαδικασιών έξυπνου gameplay η ομάδα από το πρώτο δωμάτιο μέχρι την στιγμή που μπαίνει στην gallery και ολοκληρώνει την αποστολή της στο τέλος δεν θα αισθανθεί στιγμή εκτός κλίματος.Πανεξυπνη ροή γεγονότων,προσθήκες μηχανισμών και tasks στα αληθοφανή σκηνικά τόσο της gallery όσο και των άλλων χώρων πρόσφεραν στην ομάδα ένα 70λεπτο αγωνίας και μια διάθεση τόσο ευχάριστη που είχαμε καιρό να νιώσουμε.
Στο τελευταίο βέβαια έπαιξε ρόλο από την υποδοχή μέχρι το άψογο gamemasteting η αγαπημένη μας (πλέον) Ελισάβετ η οποία μας υποδέχθηκε με πάθος και αγάπη για αυτό που κάνει και μας καθοδήγησε σωστά ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας όποτε την χρειαστηκαμε για καθοδήγηση.
Είναι ένα δωμάτιο το οποίο με την προσφορά που τρέχει από την εταιρία με το back2back είναι σίγουρα value for money και θα ικανοποιήσει στο ακέραιο την κάθε ομάδα.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν ακούτε ιστορίες για αστικούς μύθους οι περισσότεροι υποθέτουμε πως τα προσπερνατε με ένα χαμόγελο,μια σκέψη του τύπου "Ένταξει τώρα, σιγά μην ισχύει..."Αυτό σκεφτόμασταν και "Οι κουμπάροι" όταν ακούσαμε για τον μύθο της Bloody Mary...Ως που άρχισαν οι εφιάλτες και ήταν επιτακτική η ανάγκη να τελειώσουμε κάτι το οποίο ξαφνικά ήρθε στην επιφάνεια...Να τελειώσουμε ένα παιχνίδι το οποίο είχαμε αρχίσει παιδιά και έμεινε στη μέση...
Η νέα δημιουργία της Illusion rooms έχει ως βάση τον μύθο της Bloody Mary.Εναν μύθο σύμφωνα με τον οποίο όποιος φωνάξει δυνατά το ονομα της στον καθρέφτη με συγκεκριμένο τρόπο και λόγια εμφανίζεται το πνεύμα της.Η νέα δημιουργία της εταιρίας για εμάς είναι ομόφωνα ότι καλύτερο έχει βγάλει μέχρι στιγμής.Απο την εισαγωγή μέχρι και την αγωνιώδη έναρξη τα βήματα σας είναι σίγουρο πως ή θα κινούνται με απίστευτα γρήγορο ρυθμό από τον τρόμο (δεν έχει κυνηγητό το παιχνίδι αλλά βλέποντας τους χώρους για τους οποίους θα αναφερθούμε μετά θα καταλάβετε) ή δεν θα μπορείτε να προχωρήσετε βήμα.Κι αυτό γιατί από την στιγμή που θα γίνει η εντυπωσιακοτατη εμφάνιση της ηθοποιού (πραγματικά φοβερός τρόπος παρθενικής εμφάνισης) και την δείτε και ανακαλύψετε με το μέγεθος και την έξυπνη χωροταξία του χώρου στον οποίο κινείστε από τίποτα και από πουθενά δεν θα έχετε την αίσθηση της ασφάλειας.Ηταν από τις λίγες φορές που σε δωμάτιο τρόμου είχαμε αυτήν την αίσθηση αβεβαιότητας σχετικά με το αν πρέπει και θα ήταν σοφό να προχωρήσουμε.
Ότι υπάρχει εκεί μέσα είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι για ένα (αρχικά) καθιστικό ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στο οποίο μπαίνετε...Η πραγματική έκπληξη χώρου και περασμάτων έρχεται μετά, όπως γράψαμε.Κινειστε σε έναν πανέξυπνο χώρο ο οποίος σε κάθε του γωνία,δε κάθε στιγμή τροφοδοτεί την σκέψη του τι θα αντικρυσω όταν στριψω, όταν φτάσω στο τέλος...
Γριφοι εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας κάνουν την ροή να μην κάνει ίχνος κοιλιάς σε ένα δωμάτιο που η παρουσία πραγματικά μοιράζει έντονες στιγμές.Μοναδικο παράπονο μια διόρθωση που προτείναμε σε έναν γρίφο που πιθανότατα οπτικά μπερδεύει την ομάδα εξαιτίας φωτισμού.Αλλα και πάλι η βοήθεια πάντα είναι άμεση και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.
Για την Mary ότι και να γράψουμε είναι λίγα.Απο την πρώτη της εμφάνιση μέχρι το εξαιρετικα αγωνιώδες -και θαραλλεο...- φινάλε δεν σταματάει λεπτό να βρίσκεται σε σημεία που δεν την περιμένετε με μια εμφάνιση άψογη και μια κίνηση στον χώρο που σου δείχνει πως όσο και να προσπαθείς εκεί μέσα,στην οικία της,είσαι αβοήθητος...
Δεν υπάρχει κατι να προσθέσουμε για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά της εταιρίας.Ατομα τα οποία γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται η κάθε ομάδα, έχουν εμπειρία στο να φτιάχνουν δωμάτια που με προσωπική δουλειά χαρίζουν έντονες συγκινήσεις και ατόφιο gameplay το οποίο έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει με την αίσθηση φόβου και ανασφάλειας που θα σε κάνει να νιώσεις και όχι με άσκοπα οπτικά εφέ μόνο και μόνο για να υπάρχουν.
Είχαμε πολύ καιρό να περάσουμε τέτοιες στιγμές έντασης σε δωμάτιο τρόμου.Η αίσθηση της παλαιότητας των χώρων σε συνδυασμό με το αψεγάδιαστο gameplay στο οποίο κυριαρχεί η αγωνία,η ανασφάλεια σε κάθε βήμα (το ξαναγράφουμε,το γνωρίζουμε αλλά είναι κάτι τόσο έξυπνο ο χώρος ως προς την ροή του δωματίου που δίνει πολλά +)και το άγχος της απόδρασης δίνει στην ομάδα αυτό το οποίο ψάχνει σε δωμάτια του είδους.Εκει μέσα δεν θα συναντήσετε πράματα που θα γεμίσουν το μάτι άσκοπα και χώρους οι οποίοι απλώς στήνονται για να εντυπωσιάζουν απλώς με τα χρήματα τα οποία δαπανούνται.Ολα έχουν λόγο ύπαρξης και αυτος είναι ένας...Ο γνησιος,ποιοτικός και έντονος τρόμος!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τις έχετε ακούσει κι εσείς τις φήμες για το θέατρο της οδού Κωνσταντινουπόλεως;Για μια μυστηριώδης εξαφάνιση της πρωταγωνίστριας και τις μαρτυρίες ενός επιστάτη που δεν βοήθησαν την αστυνομία και έτσι έκλεισε το όλο θέμα και σφραγίστηκε το θέατρο;Είναι η περίφημη υπόθεση "Το φάντασμα της όπερας".Το ολοκαίνουργιο δωμάτιο της Escaped Live Adventure Rooms που συνεχίζει να δημιουργεί δωμάτια με βάση το σήμα κατατεθέν της,την ποιότητα...
Πρόκειται για ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ στο οποίο ακόμη μια φορά ότι θα διαβάσετε,ότι θα συναναστραφείτε εκεί μέσα,ότι θα χρειαστεί για να προχωρησετε είναι μελετημένο και έχει θέση στην ιστορία και στον χώρο.Οι γρίφοι κινούνται σε μεσαίο επίπεδο δυσκολίας και δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την ομάδα.Δεν θα συναντήσετε κάτι ξένο ως προς το ύφος της εταιρίας για όσους έχετε παίξει κι άλλα δωμάτια της.Απεναντιας θα συναντήσετε μηχανισμούς,περάσματα και χώρους οι οποίοι εκπλήσσουν και σας μεταφέρουν με τον πιο αληθοφανή τρόπο στον χώρο σύμφωνα με την ροή της ιστορίας.
Όπως θα έχετε καταλάβει εκεί δεν είστε μόνοι...Ότι ή όποιος σχετίζεται με την εξαφάνιση της ηθοποιού δεν θα σας αφήσει να τριγυριζετε στο θέατρο ανενόχλητοι... Έχουμε να κάνουμε με light τρόμο φυσικά με 2-3 jumbs να είναι απρόσμενα και έντονα και να μοιράζουν απλόχερα χτυποκάρδι και με μια αλληλεπιδραση κάποιες στιγμές απαραίτητη ώστε να προχωρήσετε στους χώρους του δωματίου.Χωροι οι οποίοι εντυπωσιάζουν σκηνογραφικά με props, φωτισμοί,περασματα, ήχοι και αντικείμενα να συνθέτουν κάτι τόσο ολοκληρωμένο κατά την διάρκεια που παίζετε.
Δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφερθούμε στα της εταιρίας σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση και την φιλοξενία.Εχουμε δηλώσει ανοιχτά fans της εταιρίας εξαιτίας της αμεσότητας που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή που κάποια ομάδα θα επισκεφτεί οποιοδήποτε δωμάτιο της.Ειναι υπόδειγμα στον χώρο και ευχόμαστε να συνεχίσει με αυτη τη μοναδική ποιότητα που προσφέρει στους παίκτες.
Η νέα δημιουργία λοιπόν της εταιρίας απευθύνεται ακόμη μια φορά σε ομάδες που αναζητούν να επενδύσουν τον χρόνο τους και τα χρήματα τους σε δωμάτια τα οποία έχουν κάτι να σου δώσουν στο τέλος,να επιδράσουν με τον δικό τους τρόπο στην ψυχοσύνθεση σου με ένα ολοκληρωμένο και ακρως χορταστικό 90λεπτο γρίφων, φαντασίας και αλληλεπίδρασης.

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο θα ικανοποιήσει αυτούς που αναζητούν ψυχολογικό τρόμο.Μεγαλο ατού του δωματίου η ψαρωτικη του αρχή που δεν θα ξέρετε από πού θα σας έρθει και που να πάτε.Ενας χωρος που σκηνογραφικά είναι αυτό που χρειάζεται και προτεινόμενος αριθμός ατόμων θα έλεγα τα 4 max.
Γρίφοι εύκολοι προς μεσαίας δυσκολίας που με την καθοδήγηση του GM δεν θα δυσκολέψουν την ομάδα.
2-3 βελτιώσεις όπως το ότι οι εμφανίσεις του ηθοποιού από ένα σημείο και μετά είναι κάπως προβλέψιμες και με την αλλαγή 2 γρίφων που εξαιτίας φωτισμού δεν βοηθάει πολύ την επίλυση από την ομάδα το δωμάτιο θα ανέβει ακόμη παραπάνω.
Το προσωπικό ευγενεστατο και πρόθυμο για ανάλυση και κουβέντα.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν την προηγούμενη εβδομάδα όταν "Οι κουμπάροι" λάβαμε το γράμμα του παππού από το Torrybern το οποίο μας καλούσε να επισκεφτούμε επειγόντως το χωριό.Πηραμε λοιπόν μαζί την ατρόμητη φίλη μας Eleni και με το πρώτο εισιτήριο φύγαμε για άλλη μια περιπέτεια...
Είναι ένα δωμάτιο το οποίο θα χαρισει έντονες στιγμές τρόμου και αγωνίας στους λάτρεις των ψυχολογικών και όχι μόνο θρίλερ.Σε καμία περίπτωση δεν είναι δωμάτιο κυνηγητού, τραμπουκισμου και παρόμοιων καταστάσεων.Απεναντιας είναι ένα escape room το οποίο έχει άρτιες, προσεκτικές, μελετημένες και σε σταθερά συχνή βάση εμφανίσεις που προσθέτουν πολύ στην ατμόσφαιρα η οποία ούτως ή άλλως μπορεί για κάποιους να είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σκηνογραφικά αυτή τη στιγμή κάποιο escape room.Με σαφείς επιρροές στην ατμόσφαιρα και στο gameplay από αντίστοιχα θεματικά escape rooms εδώ θα συναντήσετε την εξέλιξη στο μέγεθος και στα σκηνικά.Γινεται λόγος για ένα δωμάτιο το οποίο φαντάζει ατελείωτο.Πρωτη φορά σε δωμάτιο που δεν είχα αίσθηση χωροταξική.Δεν γνώριζα που βρίσκομαι σε σχέση με την έξοδο,με τους προηγούμενους χώρους κτλ.Ειναι άξια συγχαρητηρίων η δουλειά η οποία έχει γίνει σε χώρους, σκηνικά,λεπτομερειες, περασμάτων... Σχεδόν (spoil) αντιθέτως βλέπετε κάθε φορά και θαυμάζετε τον κόπο και το αποτέλεσμα του χώρου.
Οι γρίφοι κινούνται σε εύκολο προς μέτριο επίπεδο και μια έμπειρη 2αδα είναι ιδανικό να ζήσει αυτή την εμπειρία (αν αντέχει η τσέπη της βέβαια και αν γίνεται,δεν ξέρω από πόσα άτομα και πάνω είναι το δωμάτιο).Δεν υπάρχει θέμα ατόμων αφού ακόμη και ομάδα 5 ή 6 ατόμων άνετα μπορεί να ζήσει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτή την εμπειρία.
Σαν ομάδα μας έλειψε να έχει το δωμάτιο λίγο παραπάνω γρίφους ή να δωθεί περισσότερη λεπτομέρεια στο acting το οποίο ενώ είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα θα μπορούσε να προσφέρει απίστευτες κινηματογραφικές στιγμές μέσα σε αυτόν τον θαυμάσιο χώρο ώστε η ομάδα να παρακολουθεί και να καταλάβει καλύτερα τι κρύβεται πίσω από την κατάρα του χωριού.Μας εξήγησαν τα παιδιά πως οι περισσότερες ομάδες δεν ασχολούνται τόσο με τους γρίφους και τους ενδιαφέρουν άλλα πράματα αλλά μιλάμε πραγματικά για μια χαμένη ευκαιρία εδώ όταν θα μπορούσαμε να δούμε εκπληκτικά πράματα με τέτοια σκηνογραφία.Δηλαδη το "λύνω γρίφο, προχωρώ στο επόμενο δωμάτιο" δεν δίνει και τον χρόνο στον παίκτη να θαυμάσει την αξιοζήλευτη δουλειά των σκηνικών του κάθε χώρου.Ειναι κρίμα και άδικο ενώ έχει όλα τα φόντα να πάει το επίπεδο gameplay δρασκελιες παραπάνω από ότι υπάρχει τώρα, μένει στα ίδια μοτίβα.
Το προσωπικό ευγενεστατο, πρόθυμο να ακούσει τα πάντα,να εξηγήσει τυχόν απορίες.Ενα δωμάτιο το οποίο σαφέστατα αξίζει και ακούγεται, προσφέρει το αρκετά παραπάνω σε επίπεδο σκηνικών, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και δίνει στιγμές σωστού ψυχολογικού τρομου...Τι άλλο θέλετε για να κλείσετε εισιτήριο για Σκωτία,λοιπόν;

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι μπορεί να πάει στραβά όταν σε μια ξένη χώρα κάνεις συμφωνία με έναν ντόπιο ώστε να δεις κάτι το οποίο είναι απαγορευμένο...;Το μάθαμε "Οι κουμπάροι" από πρώτο χέρι όταν αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε έναν Ουκρανό να μας περάσει ασφαλείς στην απαγορευμένη περιοχή του Pripyat...Και αυτό το οποίο ζήσαμε ήταν μοναδικό!!!
Η συγκεκριμένη εταιρία φημίζεται για την ιδιαιτερότητα σεναρίων και gameplay σε κάθε της δουλειά έτσι λοιπόν και "Οι κανίβαλοι" δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό.Ενω θα μπορούσε κάλλιστα να στηθεί ένα δωμάτιο καθαρά survival με έμφαση στον τρόμο,το κυνηγητό και με μια υποτυπώδη ιστορία για ξεπετα, έχουμε το ακριβώς αντίθετο.Συνανταμε μια υπόθεση ξεκάθαρη,μια ιστορία με βάθος που ωθεί την ομάδα να προχωρήσει ώστε να φτάσει στην κορύφωση η οποία γίνεται με άψογη διαδραστικότητα μεταξύ ομάδας-ηθοποιων σε ένα gameplay που τσακίζει κόκαλα.Το acting των ηθοποιών φτάνει σε δυσθεώρητα επίπεδα όταν πέρα από ερμηνεία έχουν τόσο συντονισμένες εμφανίσεις με έναν άψογο τρόπο παρουσίας τόσο εμφανισιακά όσο και ηχητικά.Κραυγες οι οποίες δεν πιστεύεις πως γίνονται από ηθοποιούς, κινήσεις οι οποίες σου κόβουν το αίμα σε ένα περιβάλλον το οποίο με κάθε νέο περασμα φαντάζει όλο και πιο απειλητικό.Πραγματικα η δουλειά που γίνεται από τα παιδιά στον συγκεκριμένο τομέα είναι αξιοθαύμαστη, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τους τόνους ιδρώτα που ρίχνουν ώστε να υπάρχει αυτό το άψογο αποτέλεσμα.
Η δουλειά που έχει γίνει στον χώρο δεν θυμίζει σε τίποτα τόσο το "Hell exodus" όσο και το "Nosferatu". Αντιθέτως σκηνογραφικά μας μεταφέρει σε ένα ερειπωμένο για δεκαετίες σπίτι με ότι χρειάζεται να βρίσκεται εκεί και να σας θυμίζει κάθε στιγμή το που βρίσκεστε και να βρείτε τρόπο να φύγετε απο εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Η ομάδα της RAVEN Adventure Rooms όπως πάντα με όρεξη και χαμόγελο για να συζητήσει το οτιδήποτε για το δωμάτιο και να λύσει ή να δώσει παραπάνω πληροφορίες σε οτιδήποτε θέλαμε.Πραγματικα ήταν η καλύτερη προσπάθεια της εταιρίας για εμάς.
Το "The cannibals" είναι ένα δωμάτιο από το οποίο βγήκαμε γεμάτοι, ζήσαμε την κάθε στιγμή που πρόσφερε και αυτή η ευχαρίστηση είναι στο τέλος αυτό που μετράει.Δεν χρειάζονται εφέ,δεν χρειάζονται αυτοματισμοί,δεν χρειάζεται τραμπουκισμος,δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να είναι ένα δωμάτιο άριστο πέρα από το να δίνει στον παίκτη όλα αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο δωμάτιο.Και αυτά είναι άψογο acting, ξεκάθαρη ιστορία ώστε να ξέρεις κάθε φορά τι κάνεις και γιατί και φυσικά ένα gameplay το οποίο συναρπάζει.Ολα αυτά υπάρχουν στους "Κανίβαλους" , ένα δωμάτιο το οποίο σε γεμίζει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υπήρξαν πολλές στιγμές στην δημοσιογραφική πορεία των "Κουμπάρων" που βρεθήκαμε σε δύσκολες καταστάσεις.Ομως αυτό το οποίο ζήσαμε την Τετάρτη όταν πήγαμε να καλύψουμε την ανακατασκευή του πρώτου γριφοδωματιου που δημιουργήθηκε αρχικά τον 18ο αιώνα, στο κέντρο της Αθήνας ήταν κάτι το οποίο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας αρκετό καιρό!!!
Καταρχάς πρώτα απ' όλα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαιτερότητα του δωματίου σε ότι έχει να κάνει με το concept του και την όλη αισθητική.Εδω υπάρχει ξεκάθαρα μια εξέλιξη στον χώρο καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα περιβάλλον μοναδικό στον τομέα των escape rooms.Το Mystic είναι μια κατηγορία μόνο του σε ότι αφορά την αισθητική του και τους γρίφους του.Και αυτό γιατί ενώ σε όλα τα υπόλοιπα δωμάτια λέμε το σύνηθες "είχε γρίφους in concept" -το οποίο σε πάρα πολλά σαφώς και ισχύει- στο συγκεκριμένο έπρεπε να προσαρμοστούν οι γρίφοι με το περιεχόμενο,την εποχή και την ιδιαιτερότητα του χώρου.Φανταζει τρομερά δύσκολο να βγεις από την πεπατημένη και να συνδυάσεις άψογα ένα εντελώς νέο τύπο αισθητικής δωματίου με ένα μείγμα γρίφων το οποίο θα πρέπει να δένει αρμονικά με όλους τους χώρους και να μην σε αφήνει λεπτό να ξεφύγεις από την ψευδαίσθηση πως για 2 ώρες είσαι σε ένα μέρος,σε μια χρονική στιγμή που δεν έχεις ξαναζήσει.Και αυτό το καταφέρνει με άψογο τρόπο η "Mystic". Όλοι οι γρίφοι πανέξυπνοι,in concept όσο δεν πάει και αν υπάρχει παρατηρικοτητα δεν θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα την ομάδα.
Αντιθέτως θα την ενθουσιάσουν καθώς σχεδόν κάθε λύση γρίφου ανοίγει και από ένα πέρασμα στον πραγματικά τεράστιο χώρο που θα παίξετε.Περασματα πανέξυπνα, περάσματα τα οποία δεν υποπτεύεστε καν πως υπάρχουν και κάθε φορά σας οδηγούν ένα βήμα πιο κοντά στην απόδραση.Ολα τα σκηνικά, όλα τα αντικείμενα,ότι δείτε και με ότι θα αλληλεπιδράσετε αυτές τις 2 ώρες είναι πραγματικά ξεχωριστά.Εχει δωθεί τόση προσοχή στο στήσιμο,στην αναπαράσταση της εποχής που θα ζήσετε στο έπακρο μια εμπειρία μοναδική.Τα ηχητικά εφέ,η μουσική και οι ήχοι βοηθούν πολύ στην αίσθηση μοναδικότητας που διακατέχει το δωμάτιο και είναι άλλος ένας τομέας που δείχνει τον επαγγελματισμό του όλου εγχειρήματος.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν άραγε να συνδυαστούν και με κάτι άλλο αν θέλει κάποιος να απογειώσει κάτι το οποίο δείχνει ήδη αψεγάδιαστο; Φυσικά και μπορούν αν μιλάμε για το acting των ηθοποιών του "Mystic"... Κινηματογραφικό, επαγγελματικό, αγωνιώδες και ξεχωρίστο ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα.Οσες ώρες θα μπορούσε κανείς να γράψει για την ποιότητα των σκηνικών και του χώρου άλλες τόσες θα μπορούσε να σπαταλήσει και για τους ηθοποιούς του.Υπαρχουν στιγμές που ανήμποροι θα κοιτάτε ότι γίνεται μπροστά σας, στιγμές που για κάποιους ίσως θα είναι ότι καλύτερο έχουν δει σε escape room (προσωπικά έχει μια σκηνή τρελής αγωνίας για την ομάδα που διαδραματίζεται την οποία έβαλα στο top-3 του ότι πιο όμορφο και θεαματικό έχω δει ως τώρα στον χώρο) και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στην ομάδα και χωρίς ούτε μια φορά να βλέπουμε κάποιο φθηνό jumbscare ή κάτι το οποίο να ξεφεύγει από τα όρια του άψογου επαγγελματισμού που ήδη σας έχει προσφέρει το δωμάτιο καθώς παίζεται.
Στη συνέχεια, μετά το τέλος του δωματίου,από τον τρόπο αντιμετώπισης,την άψογη κουβέντα,τις ανταλλαγές απόψεων με τα παιδιά καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος γιατί αυτό το δωμάτιο με το καλημέρα έχει ξεχωρίσει.Μονο υπερηφάνεια πρέπει να νιώθουν για αυτή την εμπειρία την οποία οραματίστηκαν και την πραγματοποίησαν με τόσο ξεχωριστό τρόπο.
Δεν μιλάμε καθόλου για ακόμη ένα δωμάτιο τραμπουκισμου,για ακόμη ένα δωμάτιο που θα σας πάρουν στο κατόπι και δεν θα ξερετε που να κρυφτειτε.Αντιθετως μιλάμε για ένα δωμάτιο το οποίο θα σας προσφέρει τέτοια αγωνία, τέτοιο τρόμο και χτυποκάρδι σε ένα περιβάλλον που ούτε καν θα πιστεύετε πως κινείστε.
"Mystic" σε ευχαριστούμε για την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε και για το ότι πας τον κλάδο των escape rooms αρκετά βήματα μπροστά προς την κατεύθυνση που πρέπει να έχει.

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.5

Κάτι μέσα μας ,μας το έλεγε...Δεν θα ξεμπερδευαμε τόσο εύκολα με τα Tiki και την εξωτική Χαβάη και τελικά να που αποδείχθηκε σωστό... Μετά την έκρηξη του ηφαιστείου ήταν χρέος μας να πάμε στο ναυάγιο του Ice Tiki και να εντοπίσουμε τα (spoil) που μετέφερε!!!
Θα ξεκινήσουμε με τα ειλικρινή μας μπράβο στο δωμάτιο που με τόσο μεράκι δημιουργήθηκε και αποπνέει τον ατόφιο αέρα ενός escape room.Ολα ειναι φροντισμένα και έχουν δημιουργηθεί με τόσο αγάπη και ευλάβεια για το χόμπι που αγαπάμε και εκτός από θαυμασμό σου προκαλεί από την αρχή κι όλας ιδιαίτερες προσδοκίες για αυτό το οποίο θα ζήσεις στην πορεία.Ο χαρακτήρας δωματίου που μας είχε συνηθίσει η εταιρία με το προηγούμενο μέρος της ιστορίας αυτή τη φορά πάει σε άλλα επίπεδα.Ειδικα από τη μέση σχεδόν του δωματίου και ύστερα δικαιώνει απόλυτα τον ορισμό "ότι πιο fun to play".Το μεγάλο spoil του δωματίου,το οποίο δεν θα αποκαλυφθεί φυσικά, εγγυάται χαμόγελα, τρέλα και αυτή την ανεμελιά και νοσταλγία που έστω για κάποιες στιγμές θα ζήσετε.Χωροι μεγάλοι, άνετοι ακόμη και για 5αδα που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό. Μοναδικό αρνητικό σημείο ο πρώτος χώρος καθώς δεν υπάρχει κλιματισμός -πηγαμε με τις συνθήκες καύσωνα κι όλας- και μοιραία η ζέστη σε αποσυντονιζει κάπως στο να σκεφτείς καθαρά για την λύση γρίφων.Υπαρχουν βέβαια βεντάλιες και ενας αυτοσχέδιος ανεμιστήρας με νερό για όσους δεν αντέχουν την ζέστη.
Ότι ισχύει γριφολογικα για το προηγούμενο μέρος, ισχύει και για αυτό...Μην ξεγελάσει κανέναν οι ορισμοι που δίνονται για το δωμάτιο τύπου "fan","χαβαλες","γέλιο" κτλ... Χρειάζεται εμπειρία, συνεργασία και συγκέντρωση για να καταφέρει η ομάδα να λύσει την πλειοψηφία απαιτητικών γρίφων τους οποίους θα συναντήσετε.Συνδυαστικοι, παρατηρητικότητας, λογικοί ή όχι θα σας πιέσουν να επιστρατεύσετε την ομαδικότητα και την συνεργασία την οποία έχετε ως ομάδα.Ολα αυτά σε έναν συνδυασμό τρελών καταστάσεων και ενός νοσταλγικου soundtrack το οποίο έχει επιλεγεί για την περιπέτεια σας.Νομιζουμε πως το στοιχείο το οποίο θα λέγαμε σε συνάρτηση με τους γρίφους πως θέλει λίγο παραπάνω σκέψη είναι ο τρόπος βοήθειας καθώς σε όλους τους γρίφους ενώ τους λύσαμε υπήρχαν κάποιοι οι οποίοι δεν βγαίνουν χωρίς κατεύθυνση από τον άμεσο και άψογο στις βοήθειες του GM.Ο τρόπος λοιπόν ο οποίος δίνεται η βοήθεια ενδέχεται από τη μέση και μετά να κουράσει την ομάδα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί -spoil το οποίο δεν μπορεί δυστυχώς να γίνει-.Αν δουλευτεί λίγο αυτό στον τελευταίο χώρο σε συνδυασμό με έναν πιο ξεκάθαρο στόχο για την επίλυση κάποιων γρίφων τότε το ήδη εξαιρετικό δωμάτιο θα απογειωθεί τρελά.
Προσωπικά να γράψω πως ως καταναλωτής βρήκα λιιιγο τσιμπημενη την τιμή (23 ευρώ*4) χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν το γνώριζα ή το μετάνιωσα ή οτιδήποτε.Το προσωπικό εξαιρετικό, συζητήσιμο, χαμογελαστό και ευχόμαστε πάντα να δημιουργούν τέτοια αξιόλογα δωμάτια.
Το "Ice Tiki" είναι ένα δωμάτιο το οποίο θα ικανοποιήσει στο 100% όλους τους escapers.Γριφολαγνους και μη καθώς συνδυάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο μια αίσθηση αγάπης,χαβαλε και απαιτητικών γρίφων για όσους το επιλέξουν!!!

Escaped
4.2 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Θυμόμαστε ότι ήταν μια από τις γνωστές άτυχες νύχτες των κουμπάρων...Από αυτές που ψάχνουμε καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια,σε κατασκηνώσεις,σε στοιχειωμένα σπίτια... Αυτή τη φορά βρήκαμε καταφύγιο σε ένα παλιό ορφανοτροφείο, έπρεπε να μπει κι αυτό στη λίστα βλέπετε...
Το "Secret of the asylum" είναι ένα καθαρότατο γριφοδωματιο τρόμου.Εχει όλα τα στοιχεία τα οποία θα πιστεύετε πως κάποια στιγμή,από κάποια γωνιά θα πεταχτεί κάποιος ηθοποιός ή θα συμβεί κάτι το οποίο θα σας ωθήσει να τρέξετε.Αυτο είναι το στοιχείο το οποίο το κάνει αν θέλετε να ξεχωρίζει.Εχει τους χώρους,τα σκηνικά,τους μηχανισμούς για ένα δωμάτιο τρόμου με ηθοποιό χωρίς αυτόν και καταφέρνει αρκετές φορές να σε αναστατώσει με τα ηχητικά εφέ του ή τα έξυπνα τρικ τα οποία συναντάτε στον χώρο.
Οι γρίφοι είναι μεσαίας δυσκολίας και χρειάζεται να έχετε στο ενεργητικό σας κάποια δωμάτια ώστε να προχωρήσετε απερίσπαστοι προς την απόδραση.Εχει άρτιο ήχο, χώρους άνετους για ομάδα 4 ή ακόμη και 5 ατόμων σε συνδυασμό με φωτισμούς και εφέ που επιτυγχάνουν τον σκοπό τους.
Το μοναδικό που μας έλειψε και περιμέναμε να ζήσουμε ήταν περισσότερο δέσιμο με την ιστορία.Σε δωμάτια τα οποία είναι καθαρά γριφολογικα υπάρχει πάντα η ευκαιρία να δώσεις στοιχεία για την υπόθεση,να βάλεις την κάθε ομάδα στο mood να ανακαλύψει το background του όσα συμβαίνουν και γιατί.
Ιδιαίτερη αναφορά να κάνουμε στην εξαιρετική υποδοχή και στην προθυμία του προσωπικού ώστε να εξηγήσει στην συνέχεια το κάθε τι καθώς και στην αμεσότητα και την καλή διάθεση που εισπράξαμε.
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύει και παρ'οτι γριφοδωματιο προσφέρει ωραίες creepy στιγμές!!!

Escaped
4.0 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες και έρευνες"Οι κουμπάροι" χθες το βράδυ ανακαλύψαμε επιτέλους το κρυφό γραφείο του Sherlock Holmes στην Αθήνα και παρ'οτι "σκουριασμένοι" από το lockdown καταφέραμε να αποδράσουμε εγκαίρως για καλή μας τύχη.
Πρόκειται για ένα καθαρό, ατόφιο γριφοδωματιο από αυτά που μας έκαναν όλους να αγαπήσουμε το συγκεκριμένο χόμπι.60 λεπτά λύσαμε γρίφους μεσαίας δυσκολίας με ένα σωρό στοιχεία τα οποία βρίσκεις με το καλημέρα στο δωμάτιο.Χρειαζεται αρκετή παρατηρητικότητα από την ομάδα για να βρεθούν όλα όσα χρειάζεται ώστε να προχωρήσετε στην επίλυση των γρίφων και δεν θα συναντήσετε ιδιαίτερες δυσκολίες από κει και πέρα.
Ο χώρος τυπικά σωστός για ένα γριφοδωματιο 60 λεπτών χωρίς να έχει κάποιο αντικείμενο ή σκηνικό το οποίο να εντυπωσιάζει.Ενα δωμάτιο γραφείου το οποίο γύρω τριγύρω έχει όλα τα απαραίτητα τα οποία κάθε φορά θα σας βοηθούν να πηγαίνετε ένα βήμα παρακάτω ώστε να αποδράσετε.Οι εύστοχες παρεμβάσεις του Gamemaster έπεφταν την στιγμή που έπρεπε ώστε να κατευθύνει την ομάδα με τι πρέπει να ασχοληθεί γιατί τα στοιχεία αρχικά είναι αρκετά και έτσι η απόδραση επιτεύχθηκε επιτυχώς.Το προσωπικό πρόθυμο να εξηγήσει στην συνέχεια το οτιδήποτε και γενικότερα η υποδοχή και η συμπεριφορά ήταν αυτό ακριβώς το οποίο γνωρίζουμε από την εταιρία.
Για να μην ψάχνετε λοιπόν,σας αποκαλύπτουμε πως το κρυφό αυτό γραφείο βρίσκεται στην εταιρία Sherlocked Homes στο Περιστέρι οπού χθες με την απόδραση από το Sherlock maze ολοκληρώσαμε και τα 4 δωμάτια της εταιρίας και ως το επόμενο βήμα της έχουμε να θυμόμαστε μόνο όμορφα πράγματα και καταστάσεις!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια κατολίσθηση στο ορυχείο κατά τη διάρκεια εξόρυξης λίθων...Οξυγονο το οποίο παρέχεται από το μηχάνημα και αρκεί μόνο για 80 λεπτά..."Οι κουμπάροι" εγκλωβισμένοι εκεί μέσα και έτοιμοι να περάσουν ίσως το καλύτερο 80λεπτο τους σε δωμάτιο γρίφων μέχρι τώρα...
Θα ξεκινήσει και θα συνεχίσει εντελώς ανορθόδοξα η συγκεκριμένη κριτική.Δεν θα αναφερθούμε εκτενως στα τόσο αληθοφανή σκηνικά, στους τόσο ιδιαίτερους,καλοφτιαγμένους και έξω από τα συνηθισμένα γρίφους ή στο άψογο Gamemastering...Οχι, όλα αυτά μπορείτε με 1000% βεβαιότητα να τα θεωρήσετε δεδομένα στο συγκεκριμένο δωμάτιο.
Θα αναφερθούμε σε αυτή την αίσθηση, σε αυτή τη ροή που μπαίνει η ομάδα απο το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι κυριολεκτικά την τελευταία γεματη αγωνία, φαντασια,έμπνευση στιγμή του δωματίου. Το gameplay, [spoil], οι απολύτως in concept γρίφοι σε συνδυασμό με το περιβάλλον το οποίο βρίσκεστε καθηλώνουν, δημιουργούν αισθήματα και καταστάσεις τα οποία φαντάζουν τόσο αληθινά όσο και αυτό που ζείτε. Δεν υπάρχει λεπτό, στιγμή και δευτερόλεπτο στο οποίο θα υπάρξει η παραμικρή αίσθηση αμηχανίας ή βαρεμάρας.
Πολλές φορές σημασία δεν έχει το ποσο ακριβό ή φθηνό είναι ένα δωμάτιο, το πόσο καινούριο ή παλιό ή το πόσο δημοφιλές ή όχι. Το "The mine" συνδυάζει με έναν περίτεχνο, αξιοθαύμαστο τρόπο τον ορισμό του γριφοδωματιου,είναι ένα διαμάντι το οποίο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα ούτε σε 5 ούτε σε 10 χρόνια ούτε ποτέ,όσο και αν προχωρήσει η σκέψη των escape rooms.Ενα δωμάτιο-σημα κατατεθέν και υπόδειγμα στον χώρο.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ε εντάξει τώρα...Δηλαδη δεν γίνεται!!!Αυτά τα παιδιά εκεί στο "Gear Escape" έχουν αναμφισβήτητα το ταλέντο και την οξυδέρκεια να αντιλαμβάνονται κάθε φορά στον σωστό χρόνο το τι λείπει από το είδος των escape rooms, να το φέρνουν και να το παρουσιάζουν με ιδιαίτερο, επιτυχημένο τρόπο.
Αυτό το οποίο συμβαίνει λοιπόν στο "Portal the revenge" είναι κάτι το οποίο δεν έχετε ξανασυναντήσει. Και αυτό έχει επιτευχθεί χωρίς καν ανακαίνιση δωματίου, χωρίς καν εφέ, χωρίς καν να χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση στον αγαπημένο χώρο του "Portal".
Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του gameplay και του δωματίου δεν μπορούν να γραφτούν πολλά...
Το μοναδικό tip το οποίο μπορώ να γράψω είναι πως πρέπει να εξοπλιστειτε με χιούμορ, να πάτε με γεμάτες μπαταρίες και ειδικά για όσους έχουν υποφερει από τα μιάσματα εκεί μέσα, να πάνε με διαθέσεις εκδίκησης...Βεβαια μιάσματα είναι αυτά, πάντα βρίσκουν τον τρόπο έτσι ύπουλα και καταχθονια που είναι.
Σημασια έχει πως κατά την διάρκεια θα τους κάνετε να μην πάρουν ανάσα και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο...
Σε εμάς το σέρβιραν ζεστό βέβαια αλλά ποιος ξέρει;Μπορεί εσείς να σταθείτε πιο τυχεροί...

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Αρχαίο αιγυπτιακό σύμβολο.
Πηγή δύναμης που όποιος το έχει στην κατοχή του φημολογείται πως έχει το κλειδί της ζωής.
Ένας καθηγητής ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για να το βρει.
"Οι κουμπάροι" δεν μπορούν να αντισταθούν και έτσι κανονίζουν μια συνάντηση με τον καθηγητή Johnson...
Το "AΝΚ" είναι ακόμη ένα δωμάτιο το οποίο έχει ως θέμα την Αρχαία Αίγυπτο και τον πολιτισμό της οπότε για να ξεχωρίσει οφείλει να έχει κάτι παραπάνω από όσα έχουμε δει. Και αυτό το καταφέρνει με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα την οποία έχει και με τους γρίφους του οι οποίοι είναι πραγματικά όλοι in concept και με μια κλιμάκωση άρτια αφού το ένα σε οδηγεί στο άλλο και οι χώροι σε ταξιδεύουν δίνοντας σου την αίσθηση πως όντως βρίσκεσαι σε κάποιο αρχαίο αιγυπτιακό ναο.Ειναι άκρως ικανοποιητικη η δουλειά που έχει γίνει στους χώρους με τοιχογραφίες,μηχανισμούς και περάσματα που δεν φαίνεται τίποτα παράταιρο εκεί μέσα.
Το επίπεδο των γρίφων είναι μέτριο προς ίσως δύσκολο για κάποιες ομάδες καθώς δεν θα συναντήσετε[spoil]. Εχουμε [spoil] Ενας συγκεκριμένος γρίφος μας ζορισε ως που να βρούμε την λογική του αλλά πέρα από αυτό όλα κύλησαν με σωστούς ρυθμούς και με την λογική που χρειαζεται το δωμάτιο.Οι παρεμβάσεις του Gamemaster ολοσωστες σε σημεία που χρειάστηκαν για καθοδήγηση επειδή ίσως αυτό να είναι το μοναδικό σημείο που να θέλει μια βελτίωση. Δηλαδή χωρίς μια κατεύθυνση συνήθως δεν μπορεί να γνωρίζει η ομάδα που θα εστιάσει. Αλλά ο τρόπος από την άλλη που σου δίνεται η βοήθεια/κατεύθυνση συμβάλλει στο gameplay οπότε αυτό ίσως σε κάποιους να μην τους φανεί απαραίτητα κάπως αρνητικό.
Ωραία εταιρία ,ευγενικό προσωπικό και περιμένουμε ότι καινούριο μπορεί να φέρουν στο μέλλον.
Το "ΑΝΚ" είναι ένα γριφοδωματιο το οποίο προσφέρει ατμόσφαιρα ,μηχανισμούς, in concept γρίφους και ένα gameplay άψογο. Σίγουρα όποιος το επισκεφτεί θα περάσει πολύ ωραία και ίσως σταθεί τυχερός να βρει κι αυτός "το κλειδί της ζωής"...

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

2η επίσκεψη σε αυτό το 5αστερο δωμάτιο τρόμου με εμφανώς πιο βελτιωμενα πράματα σε επίπεδο acting αφού αυτή τη φορά το ζευγάρι εντυπωσιάζει με τις κινήσεις του και τις ευφάνταστες εμφανίσεις του. Στο δωμάτιο δεν θα συναντήσετε έντονη σωματική επαφή αλλά απεναντίας θα ζήσετε 90 λεπτά έντονου ψυχολογικού τρόμου που σε κάποια στιγμή θα πρέπει να είστε και ιδιαίτερα γρήγοροι...
Οι γρίφοι παραμένουν στο ίδιο επίπεδο μέτριας δυσκολίας,ο τρόμος στα ύψη και πραγματικά δεν υπάρχει ψεγάδι σε αυτό το δωμάτιο ύστερα από τόσα χρόνια λειτουργίας.
Πολύ καλο και ευγενικό προσωπικό, μέσα στην αμεσότητα και την ζεστασιά και πραγματικά στην απίθανη περίπτωση που κάποιος δεν το έχει παίξει, δεν υπάρχει λόγος να έχει ενδοιασμούς.
Ο Lyon και η Kissa σας περιμένουν για ένα γλέντι που θα σας μείνει αξέχαστο!!!

Escaped
4.3 Very Good
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τα βήματα των "Κουμπάρων" αυτή τη φορά πήραν κατεύθυνση για το Arkham και για ένα σπίτι το οποίο ενοικιάζεται στην περιοχή...Οι φήμες περί ύπαρξης παρουσίας εκεί μέσα δεν μας φόβισαν πολύ...Κακως...Πολυ κακώς...
Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο δωμάτιο σε υποδέχεται με το καλησπέρα σας παρέα με την σπιτονοικοκυρα του σπιτιού. Μυστήριο και σκοτάδι κάνουν τις κινήσεις σας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε έναν χώρο ιδανικό για 3 άτομα. Το acting ήταν σε ικανοποιητικοτατα επίπεδα με εμφανίσεις είτε αναμενόμενες είτε -εντελώς- ξαφνικές .
Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι μεσαίας δυσκολίας με έναν από αυτούς λόγω της διαδικασίας επίλυσης του να μας κάνει πολύ ωραία εντύπωση. Το επίπεδο τρόμου είναι σε επίπεδο ιδανικό για άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε δωμάτια τρόμου καθώς χαρακτηρίζεται light.
Ένα δωμάτιο το οποίο-ειδικά με τη προσφορά που τρέχει- αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν υπάρχουν λόγια...
2η φορά για εμένα ύστερα από 1 χρόνο στο δωμάτιο και έζησα την ίδια ένταση, τον ίδιο τρόμο, τα ίδια συναισθήματα.
Ένα δωμάτιο διαχρονικό, δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα απολύτως. Γρίφοι μέτριας δυσκολίας, acting πραγματικά άψογο, προσωπικό ευγενέστατο.
3αδα σίγουρα, ιδανικό για 2αδα με τίποτα παραπάνω από 3 άτομα για να πάρετε όλα αυτά τα οποία προσφέρει αυτή η μοναδική εμπειρία.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τα βήματα των "Κουμπάρων" το απόγευμα της Κυριακής μας οδήγησαν στο σοκάκι της οδού Flynt...Στην κάβα που το 1957 η γυναίκα και τα δυο παιδιά του Sam βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς...Στο σημείο εκείνο που ξεκίνησε ένα από τα καλύτερα 90λεπτα που έχουμε ζήσει σε δωμάτια ψυχολογικού θρίλερ/τρόμου!!!
Όλα θα ξεκινήσουν από την απίστευτη σκηνογραφία του χώρου. Με το που κλείνετε την πόρτα πίσω σας πραγματικά μεταφέρεστε αλλού!!!Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την απίστευτη προσοχή που έχει δωθεί στην κάθε λεπτομέρεια, στο καθε σημείο του χώρου. Και μιλάμε για ένα δωμάτιο μεγαθήριο. Πολλοί και άνετοι χώροι με ξεχωριστή αισθητική αλλά απολύτως ταιριαστοι με το όλο concept του δωματίου. Θα τολμήσω να γράψω πως σκηνογραφικα είναι μαζί με το "Woman in black" ότι καλύτερο έχω δει σε escape room και αυτό επειδή τίποτα απολύτως δεν φαντάζει παράταιρο στον χώρο.
Σε μια εξαιρετική ροή gameplay η ομάδα καλείται να λύσει γρίφους μέτριας δυσκολίας οι οποίοι δεν κουράζουν καθόλου γιατί παράλληλα αυτό το οποίο θα ζήσει η ομάδα εκεί μέσα είναι τόσο έντονο και ψυχοβγαλτικο και δεν υπάρχει πολυτέλεια για να σπαζοκεφαλιαζει κάποιος άδικα. Όπου χρειαστεί βέβαια η άμεση βοήθεια του gamemaster είναι παρούσα, καίρια και με καθοδήγηση ολοσωστη.
Και περνάμε στο ζουμί του δωματίου το οποίο είναι το acting...Εδω ειλικρινά θα καταλάβετε τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για να γλιτώσεις.Τιποτα δεν προμηνύει αυτό το οποίο έρχεται για την ομάδα και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική κλιμάκωση που ζείτε εκεί μέσα το οποίο είναι άλλο ένα συν σε όλα αυτά που υπάρχουν.Το δωμάτιο ξεκινάει ως εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ και απογειώνεται με θεαματικό τρόπο από τη μέση και μετά. Εντελώς φυσικά, εντελώς αβίαστα χωρίς τίποτα να φαίνεται παράταιρο αφού ότι συμβαίνει έχει λόγο που γίνεται εξαιτίας της πλοκής και της ενδιαφέρουσας ιστορίας. Τα jumbscares έδιναν και έπαιρναν καθ'όλη την διάρκεια του δωματίου από κάθε απίθανο μέρος το οποίο πιστέψτε μας,κανείς δεν περιμένει!!!Οι ηθοποιοί εκεί μέσα δίνουν όλο τους το είναι, αντιμετωπίζουν την κάθε ομάδα με τον τρόπο που πρέπει και με τον τρόπο που ξέρουν πως "μέχρι εκεί θέλουν".Ειναι φοβερό το ότι ζήσαμε 90 λεπτά με τον τρόπο που εμείς γουστάρουμε να ζούμε σε δωμάτια τρόμου χωρίς να χρειαστεί να δυσανασχεστησουμε ΣΤΙΓΜΗ!!!Πολλά μπράβο στα παιδιά που είναι η ψυχή του δωματίου καθώς και σε όλο το προσωπικό το οποίο είναι εξαιρετικά φιλικό, επεξηγηματικό σε ότι χρειάζεται και άτομα που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Δεν υπάρχουν πολλά να γράψουμε για να κλείσει αυτή η κριτική. Το "The cellar" αυτή τη στιγμή φιγουράρει στα κορυφαία δωμάτια που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί αν θέλει να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία θρίλερ/τρόμου στα μέτρα που αυτός επιθυμεί. Με μια φοβερή ιστορία, ένα καλοζυγισμενο gameplay και με σωστες φωνητικές χορδές που θα χρειαστούν για αυτό το οποίο θα συμβεί σας περιμένει να δοκιμάσετε την εξαιρετική ποικιλία που προκειται να σας προσφέρει...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Φθινόπωρο 1978 και παραμονή Halloween...Τοτε ήταν που " Οι κουμπάροι" είχαν επισκεφτεί το New Jersey.Ειχαμε ακούσει για το μαγαζάκι των αδελφών Devils και όλα αυτά τα περίεργα που συνόδευαν την οικογένεια όπως απαγωγές παιδιών...Ετσι λοιπόν αποφασίσαμε να δούμε τι ήταν αλήθεια και τι ψέμα...
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο παίρνει την γνωστή ποιότητα της "Escapolis" και την πάει όχι λίγο αλλά χιλιόμετρα παραπέρα.Αναμφισβητα πρόκειται για ένα γριφοδωματιο το οποίο περιέχει μια σειρά από αυτοματισμούς και οπτικά εφέ τα οποία εντυπωσιάζουν. Στον ικανοποιητικό χώρο του μαγαζιού δεν θα εντοπίσετε σκηνογραφικα ή χωροταξικά τίποτα το παράταιρο.Ολα όσα βρίσκονται στον χώρο είτε χρησιμεύουν είτε όχι επιτελούν τον σκοπό τους και αυτός είναι η απόλυτη creepy ατμόσφαιρα που σε γριφολογικα δωμάτια ψυχολογικού θρίλερ δεν συναντάμε σχεδόν ποτέ.Οι γρίφοι με τους οποίους θα ασχοληθείτε παρ'ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί δίνουν αίσθηση ικανοποιησης γιατί σχεδόν πάντα η λύση τους οδηγεί σε ένα εφέ είτε έχει να κάνει με πέρασμα είτε με μια αποκάλυψη που εντυπωσιάζει.Το επίπεδο δυσκολίας είναι μέτριο προς ελαφρώς δύσκολο σε κάποιο σημείο.Νομιζουμε ιδανικό για έμπειρη τριάδα ή για τετραδα.Σιγουρα όχι κάτι το οποίο θα ζορισει πολύ κάποια ομάδα.
Η ηχητική επένδυση βρίσκεται σε εκπληκτικά επίπεδα με ήχους και μουσικές ακομη μια φορά απόλυτα ταιριαστες με το θέμα και την καταγραφή που επικρατεί στο δωμάτιο και με το σύστημα βοήθειας να είναι άψογο. Μια μικρή επισήμανση που είπαμε στα παιδιά να διορθωθεί μόνο ως προς ένα συγκεκριμένο σημείο και θα αγγίξει κι εκεί την τελειότητα.
Και φτάνουμε στο σημείο της υποδοχής...Να είστε σίγουροι πως θα συναντήσετε τον καλύτερο χώρο υποδοχής που έχει δημιουργηθεί ποτέ από εταιρία escape!!!Με ένα προσωπικό ευγενικό, φιλικό, χαμογελαστό και πρόθυμο για-ατέλειωτη- κουβέντα θα βρεθείτε πραγματικά σε ένα περιβάλλον φοβερα προσιτό που σου μεταδίδει θαυμασμό για όλο αυτό το οποίο έχουν δημιουργήσει τα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια, έχετε ανεβάσει τον πήχη και σε αυτό το κομμάτι σε δυσθεώρητα επίπεδα!!!
Το "Creepy store" ήρθε και δείχνει τον δρόμο για το πως είναι η πραγματική εξέλιξη και ο ορισμός ενός escape room.Εντυπωσιακο, ατμοσφαιρικό,γεμάτο εκπλήξεις και με μια κορύφωση τρελά αγχωτική θα διεκδικήσει με το καλημέρα μια από τις υψηλότερες θέσεις σε κατάταξη για escape room!!!

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα γριφοδωματιο πρώτης γενιάς στο οποίο κυριαρχεί μια ατμόσφαιρα αληθοφανειας. Στον χώρο δεν έχει πειραχτεί τίποτα!! [spoil] και οτιδήποτε υπάρχει μέσα προσδίδουν στην πίστη αναπαράσταση ενός χώρου που έχει γίνει έγκλημα και όλα συμβάλλουν στις λύσεις των γρίφων.
Μέτριας δυσκολίας δωμάτιο με ωραία ροή και καλοστημένη ιστορία.Θα περάσετε μια ευχάριστη ώρα εκεί μέσα και με άμεσες βοήθειες από τον Gamemaster όποτε χρειαστεί ή τις χρειαστείτε. Υποδοχή ακόμη μια φορά εξαιρετική και ανανεώνουμε το ραντεβού μας " Οι κουμπάροι" με την "Crime scene" στο επόμενο καινούριο δωμάτιο όποτε βγει.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

"Dark" λοιπόν για τους "Κουμπαρους"...
Ε,τι τώρα...;Πρέπει κάτι να γραφτεί ώστε να δικαιολογήσει γιατί βρεθήκαμε εκεί, προφανώς ε...;Αγαπάμε να εξερευνούμε παλιά, στοιχειωμένα εργοστάσια, λοιπόν...
Δεν χρειάζεται να γραφτεί κάτι για το "Dark" το οποίο θα δώσει την εντύπωση πως θα πάτε εκεί και θα εντυπωσιαστείτε από το Α ή το Β στοιχείο. Όλοι γνωρίζουμε το είδος του δωματίου, τον σκοπό του και το τι μπορεί να γίνει εκεί μέσα.
Είναι ένας τεράστιος χώρος, εντελώς πιστός στην αρχική του μορφή που πέρα από 2-3 παρεμβάσεις για τους γρίφους δεν έχει πειραχτεί απολύτως τίποτα. 2 ώρες περιπλανιέστε λύνοντας γρίφους μεσαιας δυσκολίας (δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς σε θέμα δυσκολίας με την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα) με τα πνεύματα του εργοστασίου να μην σας αφήνουν σε ησυχία...
Πρώτη φορά συναντήσαμε τέτοιον αριθμό σε ηθοποιούς και το σημαντικότερο;Να έχουν τόσο αγάπη, πάθος και ένταση γι αυτό που κάνουν και ταυτόχρονα να σέβονται τα όρια τα οποία η κάθε ομάδα θέτει και επιθυμεί.
Και ειναι αυτό το σημείο στο οποίο θέλουμε να μας επιτραπεί να σταθούμε περισσότερο στην κριτική. Είμαστε μια ομάδα γύρω στα 40.Παρ'όλα αυτά μας αρέσει να ζούμε ΟΛΩΝ των ειδών τα δωμάτια αφού όλα μα όλα σίγουρα κάτι έχουν να σου προσφέρουν. Το μοναδικό που για εμάς δεν προσφέρει απολύτως τίποτα είναι το λεκτικο τραμπουκισμα χωρίς λόγο και η έντονη σωματική επαφή η οποία - για εμάς - δεν πρέπει να έχει καν λόγο ύπαρξης στο συγκεκριμένο χόμπι.Απολυτως σεβαστό το ότι υπάρχουν άτομα βέβαια - ιδιοκτήτες και escapers - που αυτό το επιδιώκουν. Οι μεν για να καλύψουν τις ανάγκες των δε.Στην κράτηση μας τηλεφωνικά απλώς έκανα μια αναφορά -και τίποτα άλλο- στο ότι δεν επιθυμούμε πράματα ακραία.Ημασταν η τελευταία κράτηση της Κυριακής και προς τιμήν του μας περίμενε ο ιδιοκτήτης επειδή προφανώς του μεταφέρθηκε αυτή η επιθυμία να μας γνωρισει, να μάθει τι θέλουμε από το δωμάτιο και πραγματικά "κουμπωθηκε" το "Dark" από τους εξαιρετικούς ηθοποιούς του δωματίου και τον ίδιο με τέτοιο τρόπο στην ομάδα ώστε ζήσαμε ένα 2ωρο ακριβώς όπως το περιμέναμε και ελπίζαμε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό!!!Χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τέτοια προσοχή και επαγγελματισμό στον χώρο.
Το δωμάτιο διαθέτει 3 modes οπότε δεν υπάρχει λόγος καμία ομάδα να την αποτρέψει να κάνει μια επίσκεψη αν γουστάρει τρόμο και ατμόσφαιρα.Καλυπτει εξαιρετικά τις όποιες ανάγκες της κάθε ομάδας.
Ευχαριστούμε πολύ The Darkwood Village για αυτό το εξαιρετικό 2ωρο!!!Είστε επαγγελματίες και γνωρίζετε πως να αντιμετωπίσετε την κάθε ομάδα.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αποστολή των "Κουμπάρων" στο Λούβρο ήταν σαφεστατη από τον καθηγητή,ύστερα από τον θάνατο του διευθυντή του μουσείου:
Βρείτε την κρυπτολογο και βοηθήστε την να συγκεντρώσετε στοιχεία ώστε να απαλλαγώ από τις κατηγορίες!!!
Το " The da vinci code " της Mindtrap αποτέλεσε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Με εμφανέστατες επιρροές από την σειρά βιβλίων και με μια άψογη σκηνογραφία σου προσφέρει ένα παιχνίδι το οποίο δεν σε αφήνει να βαρεθείς λεπτό. Με παραπάνω από 1 ηθοποιό κατά την διάρκεια θα προσπαθήσετε σε μια σειρά από μεσαίας δυσκολίας γρίφους να φτάσετε στην λύση του μυστηρίου και να ζήσετε ένα αγωνιώδες φινάλε!!!
Θα χρειαστεί απλή λογική και αρκετή παρατηρητικότητα ώστε παρέα με την κρυπτολογο η οποία με την παρουσία της και το άψογο acting της ρολαρει ικανοποιητικοτατα την ομάδα όπου χρειαστεί,να περάσετε από όλους τους χώρους του δωματίου οι οποίοι ξεκινάνε από το Λούβρο για να καταλήξουν στο τέλος...εκεί που πρέπει. Σε (spoil.)Φροντισμενοι χώροι και περάσματα και ωραίοι μηχανισμοί συνθέτουν ένα γριφοδωματιο το οποίο εξυπηρετεί πολύ ευχάριστα τον σκοπό του.
Το προσωπικό της εταιρίας και η αντιμετώπιση τόσο πριν όσο και μετά σε άψογα επίπεδα όπως συνηθίζει η εταιρία εξάλλου.
"White cell" ερχόμαστε!!!

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αποστολή το βράδυ του Σαββάτου για τους "Κουμπαρους" ήταν ξεκάθαρη...Επρεπε να μπούμε στην γιάφκα της συμμορίας και μέσα σε 80 λεπτά, πριν επιστρέψουν,να ταυτοποιησουμε τα μέλη της και να αποδράσουμε...
OMG ( a la Janice ) και 3 lol...Δεν ξέρω αν φταίει το ότι ήμασταν 3αδα αλλά τέτοια πρόκληση σε γριφοδωματιο δεν έχουμε ξανασυναντήσει ως ομάδα!!!Μια πληθώρα γρίφων που δεν αφήνει την ομάδα να πάρει ανάσα καθώς ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.Ξεκαθαρα δωμάτιο πρόκληση το οποίο σε κάνει να δοκιμάσεις τα όρια σου.
Με σκηνικά πολύ όμορφα τα οποία σε βάζουν στο κλίμα από την αρχή και με γρίφους τόσο έξυπνους όσο και σε σημεία δύσκολους θέλει από την ομάδα πολύ καλή συνεργασία.Χρειαζεται ψάξιμο, λίγο γνώση από κάποια βασικά στοιχεία επιτραπέζιων παιχνιδιών και γρηγοράδα.Δεν υπάρχει ούτε ένα λουκέτο στον χώρο (αν θυμάμαι καλά) και όλα βασίζονται στο high tech εξοπλισμό που διαθέτει η συμμορία για να κρύβει καλά τα στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να την ενοχοποιούν.
Το Gamemastering σε εξαιρετικά επίπεδα άλλη μια φορά. Με σωστές κατευθύνσεις την κατάλληλη στιγμή χωρίς να δίνει τις λύσεις στο πιάτο και με ένα προσωπικό εταιρίας εξαιρετικό σε όλα του.Μπραβο στα παιδιά που δίνουν το 100% τους σε όλα εκεί μέσα.
Αν θέλετε κάτι το οποίο εμπεριέχει πρόκληση σε συνδυασμό με ευφάνταστους γρίφους, το "Roll the dice" είναι μια από τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το ταξίδι στην Ντοραρ για τους "Κουμπαρους" ήταν δύσκολο και απαιτητικό αλλά δεν μπορούσαμε να μην βοηθήσουμε τον Μπροντ και την Ανταρσία στην προσπάθεια τους να απαλλαγούν από τις δολοπλοκίες του Γκριμπαρ.Ήταν καθήκον μας να επαναφέρουμε την πολυπόθητη ισορροπία...
Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να αναφερθούν για το "Rebellion".Απο acting ,ποιότητα γρίφων, σκηνικά,ηχητική επένδυση και τόσα ακόμη αλλά νομίζω πως με αυτό που θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιος είναι ότι πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο αποτελεί την εξέλιξη του ορισμού"escape room" στην κατεύθυνση που οφείλει και πρέπει να παρουσιάζει κάθε καινούρια εταιρία.Ειναι η περίπτωση δωματίου που παρέα με μερικά ακόμη προσφερουν αυτό ακριβώς το οποίο ζητάει και ψάχνει η καθε ομάδα σε ένα γριφοδωματιο σήμερα.
Και αυτά είναι
-Γριφοι: Από την αρχή μέχρι το τέλος υπάρχει μια πληθώρα γρίφων και tasks που δεν μπορούν παρά να σας κάνουν να σκεφτείτε έξυπνα, δημιουργικά και με τρόπο που χρειάζεται φαντασία. Χρειαζεται παρατηρητικότητα,ψάξιμο στον χώρο και όλα κυλάνε ομαλά στην πορεία μόλις βρει τον ρυθμό της η ομάδα.Κινουνται προς μεσαία σε ελαφρώς αυξημένης δυσκολίας σε κάποια σημεία αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό αφού εκεί υπάρχει το
-Acting: το οποίο έρχεται με την παρουσία του Μπροκ στον χώρο. Είναι πανέξυπνος ο τρόπος με τον οποίο η εταιρία σκεφτηκε να αξιοποιήσει την παρουσία ηθοποιού στο δωμάτιο.Αναμφισβητητα πρόκειται για μια προσθήκη η οποία με τον διακριτικό τρόπο και το ιδιαίτερο χιούμορ το οποίο έχει θα σας προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του.Εξαιρετικος στον ρόλο του, βοηθάει την ομάδα εκεί που χρειάζεται χωρίς να επηρεάζει την ροή του εξαιρετικού gameplay σε αυτόν τον χώρο ο οποίος αποτελείται από
-Σκηνικά: μοναδικά!!!Απολύτως αληθοφανης αναπαράσταση του χώρου στον οποίο βρίσκεστε.Εχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην σκηνογραφία που θα ικανοποιήσει.Ο κάθε χώρος, τα περάσματα τα οποία θα δείτε, οι μηχανισμοί που αποτελούν μέρος σε κάποια φάση του σκηνικού συνθέτουν ένα αποτέλεσμα αξιοσημείωτο.
Τέλος για το προσωπικό δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε το πόσο ιδιαίτερα φιλικό είναι στην φιλοξενία του. Τόσο πριν όσο και μετά αντιμετωπίζει την κάθε ομάδα με πολύ προσοχή. Πρόθυμοι να αναλύσουν την παραμικρή απορία, να σε κάνουν να αισθανθείς πραγματικά οικεία με συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων...Πραγματικά συγχαρητήρια!!!
Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με τον άψογο φωτισμό και την θαυμάσια ηχητική επένδυση εγγυώνται 90 λεπτά ποιοτικοτατου gameplay σε ένα από τα καλύτερα γριφοδωματια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα.
Η επανάσταση έχει ξεκινήσει, το "Rebellion" σε καλεί...Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αν δεν γίνεις κι εσύ μέρος της...

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο τρόμου ιδανικό για όσους θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε κάτι πιο σκοτεινό και απειλητικό. Με γρίφους μεσαιας δυσκολίας και ένα αρκετά καλό acting θα περάσετε ένα ευχάριστο 90λεπτο στο οποίο θα περιπλανηθείτε στον χώρο του νεκροτομείου χωρίς να είστε φυσικά μόνοι...Ωραιο gameplay, ωραία εφέ φωτισμού και σε κάποιο σημείο κάποιος από την ομάδα θα πρέπει να φανεί ιδιαίτερα τολμηρός...

Escaped
4.2 Very Good
Aug - 2020

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.0

Εξαιρετική ατμόσφαιρα.Χωροι και σκηνικά απολύτως αληθοφανη και η Mindtrap Πειραιά εξακολουθεί με τέτοια δωμάτια να είναι η καλύτερη επιλογή από όλα τα υπόλοιπα.
Δυστυχώς στο θέμα των γρίφων σε σχέση με τον ελλειπή φωτισμό κάνουν την ροή να κάνει μια κοιλιά.Ωραιο gameplay, προτείνεται για 3αδα

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αρκετά έξυπνο γριφοδωματιο στο σύνολο του. Τόσο από χώρους όσο και από γρίφους. Υπάρχει μια μεσαία βαθμίδα δυσκολίας αλλά όχι κάτι το οποίο δεν λύνεται με την έγκαιρη παρέμβαση του Gamemaster. Προτείνεται για τριάδα με μια εμπειρία άνω των 20 γριφοδωματιων.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα γριφοδωματιο πραγματικά απολαυστικό σε όλα του. Προτείνεται για έμπειρη 3αδα αλλά είναι τόσο άνετο στους χώρους του που ακόμη και 6αδα θα περάσει άψογα.
Με γρίφους στην πλειοψηφία τους πάνω από την μέση βαθμίδας δυσκολίας θα σας προκαλέσει να το φέρετε εις πέρας. Πολύ ωραίοι χώροι σκηνογραφικα, ωραίο μουσικό χαλί και πολύ καλό Gamemastering!!!
Αξίζει να το επισκεφτείτε!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εξαιρετικά εύστοχη θεματικά συνέχεια του "Paranoic" με ένα εντελώς διαφορετικου τύπου δωμάτιο.
Εδώ θα συναντήσετε tasks, ηθοποιούς,γρίφους μέτριας προς ελαφρώς τσιμπημενης δυσκολίας και πολύ όμορφα σχεδιασμένους συνδυαστικους. Η σκηνογραφία απολύτως αληθοφανης, οι βοήθειες καίριες και εύστοχες και όσο για το προσωπικό...Μιλαμε για Escaped οπότε 5αστερο!!!
Αναμονή τώρα για το 3ο μέρος!!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το πείραμα του παρανοϊκού βρισκόταν σε εξέλιξη όταν "Οι κουμπάροι" το κατάλαβαν...Αλλα εκείνη την στιγμή ήταν ήδη αργά γιατί το πείραμα ήμασταν εμείς και είχαμε μόνο 60 λεπτά για να γλιτώσουμε από το εργαστήριο πριν να γίνουμε τα επόμενα θύματα των πειραμάτων του εργαστηρίου...
Το "Paranoic" αν και 5 ετών δωμάτιο σκαρφάλωσε με ταχείς ρυθμούς στο top-10 των γριφοδωματιων...Τι κι αν έχουμε παίξει πιο σύγχρονα δωμάτια;Τι κι αν έχουμε δει πιο εντυπωσιακά περάσματα;Τι κι αν έχουμε βρεθεί σε μεγαλύτερα γριφοδωματια;Αυτή η ροή του δωματίου, αυτό το αίσθημα αγωνίας το οποίο διακατέχει όλη την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο εκεί μέσα δεν το συναντάς συχνά.
Σε έναν χώρο εργαστηρίου λοιπόν καλείστε να λύσετε μια σειρά από γρίφους στο πιο challenge γριφοδωματιο που έχει δημιουργηθεί.Το μοναδικό που θα πρέπει να προσέξουν οι ομάδες είναι η καλη συνεργασία μεταξύ τους. Προτείνεται σε ομάδες που έχουν "δέσει",έχουν χημεία και μπορούν να ανταπεξέλθουν στον περιορισμό που θέτει το δωμάτιο για μόλις 5 βοήθειες όποτε η ομάδα το κρίνει αναγκαίο. Όπως γίνεται αντιληπτό χρονοτριβες καλό θα ήταν να μην γίνονται παρά μόνο για να "καθαρίσει" λίγο το μυαλό και η σκέψη σας. Δεν θα συναντήσετε γρίφους καμένους σε καμία περίπτωση ούτε γρίφους που έχουν δημιουργηθεί για να είναι δύσκολοι επίτηδες. Απεναντίας η απλή λογική πολλές φορές είναι και ο πιο σωστός τρόπος σκέψης. Το Gamemastering άψογο σε όλα του καθώς και το προσωπικό αφού πλέον μιλάμε για άτομα τα οποία όχι απλώς αγαπάνε αυτό που κάνουν αλλά καταθέτουν ψυχή και σώμα. Για εμάς η Escaped Live Adventure Rooms από το πρώτο μας δωμάτιο στην εταιρία, το "Otherside" μας είχε κερδίσει και πλέον έχοντας μόνο το"20.000 L.U.T.S." για να κλείσουμε τον κύκλο μας εκεί, ομόφωνα θεωρούμε πως είναι η καλύτερη εταιρία στον χώρο γιατί ξέρει να αντιμετωπιζει με άψογο επαγγελματισμό τις ομάδες τόσο στο όποιο escape room της όσο και στη φιλοξενία.
Ένα δωμάτιο λοιπόν που πραγματικά χαίρεσαι να λύνεις γρίφους. Καθόλου κουραστικό, όλα σε άψογη ισορροπία και ένα δωμάτιο το οποίο δεν πρέπει να κλεισει αλλά να υπάρχει για να μην ξεχάσουμε τι σημαίνει "Escape room" στην πρωταρχική του έννοια. Άψογο σε όλα του, αποδεχθείτε την πρόκληση του πριν κλείσει οριστικά χωρίς φόβο γιατί δεν πρέπει να το χάσει κανείς...

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εσείς έχετε πάει στα Καρπάθια όρη;Τρέχετε σε στοιχειωμένα δάση σαν τους "Κουμπάρους" ή είστε τίποτα normal;Ύστερα από την φρίκη που ζήσαμε στο δάσος του Litchver έπρεπε να αφήσω να περάσουν κάποιες μέρες για να καταλάβω αν ήταν ενθουσιασμός αυτό το οποίο υπήρχε ως αίσθηση ή αν όντως το top-3 μου σε δωμάτια τρόμου έχει τελικά new entry...Και τελικά ισχύει το 2ο...
Η 2η απόπειρα της Dare Escape Rooms στον χώρο παίρνει όλα αυτά τα στοιχεία που τόσο ιδιαίτερα και επιτυχημένα για την τότε εποχή,αγαπησαμε και ενθουσίασαν στο "Monica's diary" και τα μεταφέρει σε ένα εφιαλτικό σκηνικό.Ξεχαστε σπίτια,δωμάτια που φαίνονται κατασκευασμένα και ότι έχετε συνηθίσει σε δωμάτια τρόμου σε ό,τι έχει να κάνει πάντα με τα σκηνικά. Εδώ θα βρεθείτε σε ένα αληθινό δάσος με το χώμα του, τις καλύβες του, τους βράχους του και με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αληθοφανεια.Η δουλειά που έχει γίνει για να αποδώσει η εταιρία πειστικά πως βρίσκεστε αβοήθητοι σε ένα δάσος στη μέση του πουθενά και ο τρόπος που αυτός απλώνεται γύρω, τριγυρω δίνοντας την αίσθηση του αχανές είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος. Είναι το μοναδικό δωμάτιο μέχρι στιγμής που η υποσημείωση για πρόχειρα ρούχα-και ειδικά παπούτσια- είναι εκεί γιατί υπάρχει αντικειμενικός λόγος και όχι για οποιοδήποτε άλλο λόγο.
Το acting του δωματίου είναι φοβερά μελετημένο ακόμη και σε αυτοσχεδιασμους για ομάδες που ζουν το κάθε λεπτό μέσα σε ένα escape room και από την αρχή σε βάζει σε μια άβολη θέση για το τι μπορεί να ακολουθήσει...Ως που κάνει την εμφάνιση της η παρουσία που υπάρχει στο δάσος. Πραγματικά μπορεί να γίνει λόγος ίσως για την καλύτερη κινηματογραφική στιγμή που μια ομάδα θα ζήσει σε δωμάτιο. Και γράφω το ίσως επειδή ανταγωνίζεται ισάξια άλλες κορυφαίες αλλά ως ομάδα όλος αυτός ο συνδυασμός εικόνας, ήχων και φωτισμού μας είχαν κολλήσει στις θέσεις μας και τρομοκρατήσει.Η κίνηση της ηθοποιού,ο τρόπος που επιλέγει να εμφανιστεί κάθε φορά, η εξυπνάδα του gameplay το οποίο ευνοεί στο 1000% τα επίπεδα τρόμου με τον τρόπο βοήθειας που έχει επιλεγεί, δίνουν τον απόλυτο έλεγχο στην οντότητα που ζει εκεί,να σας παίζει στα δάχτυλα.
Με μια σειρά γρίφων οι οποίοι απαιτούν παρατηρητικότητα και λογική τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι. Δεν θα συναντήσετε το σύνηθες επίπεδο δυσκολίας αλλά ένα κλικ τσιμπημενο παραπάνω για δωμάτιο τρόμου. Αλλά καμία ομάδα μην την αγχώνει αυτό επειδή το Gamemastering είναι εκεί και ξέρει πότε να επέμβει. Το θέμα είναι να έχετε το κουράγιο να ζητήσετε βοήθεια όταν πρέπει και θα καταλάβετε όσοι πάτε γιατί το γράφω αυτό...
Μετά την απόδραση ο ενθουσιασμός και τα συγχαρητήρια με το προσωπικό ήταν δεδομένα και υπήρξε εκτενής συζήτηση που καταλάβαμε το πόσο πολύ μελετούν και αγαπούν τα δωμάτια τους.
Είστε γενναίοι;Έχετε τάσεις οι οποίες σας σπρώχνουν να δοκιμάσετε τα όρια των φωνητικών σας χορδών;Τότε το δάσος του Litchver έχει ωραιότατα σημεία για camping...Μοναδικη προϋπόθεση να πάρετε ότι πιο πρόχειρο μπορειτε γιατι μπορεί να σας πιάσει η νύχτα εκεί. Και τότε θα αρχίσει ο εφιάλτης σας...Με μια ροή φανταστική, με μια ιστορία που ξεδιπλώνεται μπροστά σου και έχει λόγο ύπαρξης και με μια κορύφωση η οποία χτυπάει κόκκινο και είναι όσο αγχωτική πρέπει,εκεί μέσα θα ζήσετε μόνο φόβο και τρόμο.

Escaped
4.5 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν σε ένα escape room.Οταν λοιπόν η "Terror" ζήτησε από τους "Κουμπαρους" να την βοηθήσουμε να ελευθερώσουμε ένα παίκτη που έχει freakάρει και σκοτώνει όποιον μπαίνει εκεί μέσα φυσικά κει δεχθηκαμε γιατί είχαμε φύγει με τις καλύτερες των εντυπώσεων από το "Liberta" της.
Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε την κριτική από το acting καθώς είναι ο πυρήνας του δωματίου και επισκιάζει σκηνικά, γρίφους και οτιδήποτε άλλο. Και ναι, ο ηθοποιός που έχει επιλεγεί πραγματικά σε κάνει να πιστεύεις πως είναι σχιζοφρενής. Από το παρουσιαστικό του μέχρι και τον τρόπο που σε κοιτάει και σε πλησιάζει είναι λες και πραγματικά έχεις εισβάλλει στον χώρο του και θα κάνει το οτιδήποτε ώστε να σε βασανίσει πριν αποφασίσει να σε σκοτώσει. [spoil] και παίζει εξαιρετικά μαζί σου. Σε αυτό πολλά μπράβο. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα είναι στο κομμάτι του πως θα επιλέξει να αλληλεπιδράσει με την κάθε ομάδα.Σε αυτό το σημείο υπήρξε μια μικρη απογοήτευση καθώς ενας συγκεκριμένος τρόπος αλληλεπιδρασης δεν εκφράζει την δική μας διασκέδαση σε escape room.Αλλα αυτό είναι θέμα γούστου και προτιμήσεων οπότε ήταν μια άτυχη παρένθεση σε ένα κατά τ'άλλα χορταστικό 90λεπτο.
Λύσαμε γρίφους μεσαιας δυσκολίας και σε κάποια σημεία το δωμάτιο χρειάζεται καλό ψάξιμο. 1-2 γρίφοι μας φάνηκαν λίγο ασυνδετοι αλλά όχι σε σημείο να χαλάσουν την ατμόσφαιρα ή το gameplay και το Gamemastering ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα.Ο ιδιοκτήτης και η πανέμορφη Ήβη ακόμη μια φορά εξαιρετικοί οικοδεσπότες και φύγαμε με το χαμόγελο στα χείλη.
Είναι σίγουρο πως στο Freak θα βρουν τον Παράδεισο τους όλοι αυτοί που γουστάρουν και πιο ακραία αντιμετώπιση σε ένα escape room αλλά και αυτοί που θέλουν τρόμο με καλή αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό καθώς προσαρμόζεται κάθε φορά στις αντοχές της κάθε ομάδας. Ο οποίος ηθοποιός είναι άψογα Freakαρισμένος,να το ξέρετε...

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη όταν ήρθε συστημένη για τους "Κουμπάρους"
"Το Σάββατο στις 00:30 σας περιμένω για δείπνο στο κάστρο.
Loui Belmonto"
Βάλαμε τα καλά μας λοιπόν και ξεκινήσαμε για ένα δείπνο που εξελίχθηκε στο τέλος σε ενα απο τα καλύτερα 2ωρα που έχουμε ζήσει σε escape room...
Η ατμόσφαιρα του χώρου σε γραπωνει με το που χτυπάς το κουδούνι...Αποκοσμοι ήχοι και περίεργοι θόρυβοι σου δίνουν να καταλάβεις πως εκεί μέσα κάτι συμβαίνει και το δείπνο πιθανότατα θα πάει περίπατο...Απο την στιγμή που θα ανοίξει η πόρτα ξεκινάει μια περιπέτεια που χαρακτηρίζεται απο συγκεκριμένα πράματα όπως σφιχταγκαλιασματα,εξάσκηση φωνητικών χορδών,μάτια γύρω τριγύρω και φυσικά όλα αυτά σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση το αριστούργημα "Hell exodus" αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό το οποίο θα σας δημιουργήσει άγχος και ένταση. Σε κανένα σημείο του όλου δωματίου δεν είστε ασφαλείς και αυτό είναι κυριολεκτικο. Το άψογο acting και των 3 παρουσιων εκεί μέσα δεν σας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Υπάρχουν περάσματα, υπάρχουν τρόποι που εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένεις, από σημεία που δεν τα περιμένεις με εμφάνιση επιβλητική και άκρως τρομακτική. Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως η δουλειά που έχει γίνει τόσο στα κοστούμια όσο και στη μελέτη του θέματος σχετικά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να προσπεραστει...Τι κι αν είναι event ενός μήνα;Εδώ μιλάμε για δουλειά που γίνεται όταν κάποιος ανοίγει νέο δωμάτιο. Από μάσκες μέχρι ριζική ανακαίνιση του χώρου έως ένα εντελώς άλλο είδος τρόμου σε σχέση με αυτό που μας είχε συνηθίσει και gameplay, το "Nosferatus" σου δίνει όλα αυτά που περιμένεις και ακόμη παραπάνω. Με jumbscares ανελέητα και στοχευμένα θα λύσετε γρίφους μέτριας δυσκολίας με την βοήθεια όποτε την χρειαστείτε ενός εξαιρετικού gamemaster που ξεμπλοκαρει την ομάδα αν χρειαστεί σε χρόνο dt.
Η εταιρία πραγματικά είναι υπόδειγμα στον χώρο τόσο λόγο των εξαιρετικών παιδιών που δίνουν όλο τους το είναι όσο και για την καλή διάθεση και αγάπη που αντιμετωπίζουν τις ομάδες. Αλλά το κυριότερο απ'όλα είναι πως αγαπάνε τόσο αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.
Προσωπικα μιλώντας θεωρώ τεράστια ατυχία να μην προλάβει κάποιος φίλος του τρόμου να ζήσει όλα αυτά που προσφέρει το " Nosferatus".Η υλοποίηση είναι άψογη, δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να αναφερθεί ως παρατήρηση...Απο την εισαγωγή του μέχρι την άκρως ανατρεπτική του κορύφωση παραδίδει μαθήματα για το πως μπορεί να προσφέρει ένα δωμάτιο ποιοτικό, προσεκτικό και αξέχαστο τρόμο!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η αίτηση για χάρη στους "Κουμπάρους"απορρίφθηκε!!!Η θανατική ποινή ήταν πλέον δεδομένη αλλά μια βλάβη στο κεντρικό σύστημα είναι αρκετή ώστε να μας δώσει τον απαραίτητο χρόνο να βρούμε τα αποδεικτικά στοιχεία;Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βλέπεις τις ελπίδες σου να διαλύονται...Κατι το οποίο δεν έγινε χθες βράδυ καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία βρήκαμε αλλά το κυριότερο;Οι ελπίδες που είχαμε για το "Death row" επιβεβαιώθηκαν κατά 1000% παραπάνω από ότι πιστεύαμε και περιμέναμε!!!
Από την παραλαβή σας με τον δεσμοφύλακα για να σας οδηγήσει στην ηλεκτρική καρέκλα μέχρι και την θεαματική έξοδο σας θα εκπλαγείτε με το τι μπορεί να σας προσφέρει ένα δωμάτιο απόδρασης το οποίο είναι φτιαγμένο τόσο από υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά το κυριότερο, με μεράκι και αγάπη για το είδος. Με έναν διακριτικότατο ρόλο παρουσίας εκεί μέσα ο οποίος προσθέτει άψογα με το acting του στην ατμόσφαιρα, θα βρεθείτε σε χώρους οι οποίοι απαιτούν δεξιοτεχνία,επιλυση γρίφων μέτριας προς αυξημένης δυσκολίας και θα δείτε μηχανισμούς και περάσματα τα οποία είναι αδύνατον να μην εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό παίκτη.Η αίσθηση αληθοφανειας, το ότι ασχολείστε συνεχώς με in concept γρίφους ή δραστηριότητες παντού και πάντα δεν σας αφήνει λεπτό να βγείτε από το κλίμα. Μιλάμε για ένα δωμάτιο το οποίο σου προσφέρει ένταση, αγωνία και ατμόσφαιρα σε δυσθεώρητα ύψη.Ειναι από τις λίγες φορές που χάνεις χρόνο απλά για να χαζεψεις αυτό το πέρασμα που ανοίγεται μπροστά σου ή το αποτέλεσμα μιας πράξης σου.Ολα τα σκηνικά, όλο το δωμάτιο δεν σε αφήνει λεπτό να ησυχάσεις με την ρεαλιστικοτητα την οποία απλόχερα σου προσφέρει.
Στην απόπειρα αυτή δεν είστε μόνοι σας. Υπάρχει η χρήσιμη και απαραίτητη βοήθεια όταν χρειάζεται του μοναδικού ατόμου που κατάφερε να αποδράσει από εκεί. Είτε έχει να κάνει με γρίφο παρατηρητικότητας, λογικής ή οτιδήποτε άλλο παρεμβαίνει άμεσα με το που το ζητήσεις ή όταν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο.Τα ηχητικά εφέ τα οποία συμβάλουν στην απεγνωσμένη προσπάθεια σας να αποδράσετε συνθέτουν το άρτιο σύνολο ενός δωματίου το οποίο θα σας είναι πλέον σημείο αναφοράς για ότι παιξατε στο παρελθόν ή για ότι θα παίξετε στο μέλλον.
Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει τόσο στην προσπάθεια της εταιρίας ώστε να κατασκευασει και να προσφέρει όλο αυτό το άριστο δημιούργημα όσο και στην υποδοχή που όλο αυτό κάνει την εταιρία No Exit Escape Rooms μια από τις καλύτερες του χώρου. Σέβεται τους παίκτες, τις ομάδες και αποτελει υπόδειγμα για άλλες εταιρίες του χώρου.
Το "Death row" θα συνταραξει γερά και για τα καλά οτιδήποτε περιμένετε για τα δωμάτια απόδρασης. Αποτελεί παράδειγμα υλοποίησης και gameplay και αναμφισβήτητα φιγουράρει σε θέσεις κορυφής ξεφεύγοντας από τα ελληνικά πρότυπα.Ομοφωνα ως ομάδα είναι το καλύτερο γριφοδωματιο που έχουμε παίξει, πέρα από κάθε δεύτερη σκέψη. Από την εισαγωγή μέχρι και την αγωνιώδη απόδραση σε τσαλαπαταει κάτω δίχως έλεος με την αρτιότητα η οποία βρίσκεται σε όλους του τους χώρους, σε όλους του τους γρίφους, σε όλα αυτά τα 100 μοναδικά λεπτά τα οποία σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις.

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το βράδυ του Σαββάτου "Οι κουμπάροι" ξύπνησαν μέσα στο διαγαλαξιακο σκάφος "Cosmos05".Οι οδηγίες ήταν σαφέστατες...Πρεπει ο υπερ-υπολογιστής συγκυβερνητης ERIK να απενεργοποιηθεί για να αποτραπει η καταστροφική τροχιά του σκάφους και να το πάρουμε υπό τον έλεγχο μας!!!
Δεν γίνεται να μην ξεκινήσει αυτή η κριτική από το αξιοθαύμαστο και εντυπωσιακό ατού που απο την πρώτη στιγμή καταλαβαίνετε πως θα κυριαρχήσει στο δωμάτιο και αυτό δεν είναι άλλο από την μοναδική αίσθηση χρήσης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται. Είτε ανακαλύπτοντας και βλέποντας τον τρόπο βοήθειας, είτε με το που ανοίξετε τα μάτια σας και αντικρυσετε τον χώρο γύρω σας θα καταλάβετε πως και θα κινηθείτε αλλά και θα χρειαστεί να κάνετε πράματα τα οποία δεν έχετε ξαναδεί ή κάνει σε δωμάτια απόδρασης. Απόλυτη αίσθηση αληθοφανειας σε όλα. Από το περιβάλλον, από ότι χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε, από τη χρήση διαφόρων μηχανημάτων και gadgets...Εντυπωσιακο και ταυτόχρονα τόσο αληθοφανές.
Όλοι οι γρίφοι οι οποίοι θα συναντήσετε απολύτως ταιριαστοι με το concept του δωματίου. Θα χρειαστεί να σκεφτείτε, να παρατηρήσετε, να κάνετε χρήση δεξιοτεχνίας και λογικής σε ένα σκαφος πλήρως αυτοματοποιημένο χωρίς να χρειάζεται ανούσιο ή περιττό ψάξιμο στο οτιδήποτε. Πανέξυπνη η [spoil ]ο οποίος προσπαθεί να σας αποτρέψει από την αποστολή σας σε ένα περιβάλλον στο οποίο λύνετε ως επί το πλείστον γρίφους μεσαιας προς ελαφρώς αυξημένης δυσκολίας.
Ο ήχος και τα εφέ του δωματίου σε επίπεδα άρτια που προσδίδουν κι αυτά με την σειρά τους τα μέγιστα στο gameplay και δεν θα μπορούσε κι αλλιώς όταν η ποιότητα σε ό,τι έχει να κάνει με το δωμάτιο είναι άρτια.Ο τρόπος βοήθειας και το Gamemastering υποδειγματικό.Παρεμβαινει είτε όταν το χρειάζεσαι είτε σε καίρια στιγμή για να σε βοηθήσει στην αποστολή σου.Μια εταιρία ιδιαίτερα φιλική, με ωραίο περιβάλλον και προσωπικό που σέβεται τους παίκτες και επεξηγηματικη στα πάντα.
Το "Cosmos 05" είναι από μόνο του μισ εμπειρία που πρέπει να ζήσουν όλοι οι escapers. Είναι ένα δωμάτιο που δεν έχει να κανει με γούστα, προτιμήσεις σε είδος κτλ. Είναι 120 λεπτά στα οποία προσωπικά είδα πράματα που νόμιζα πως δεν θα δω σε escape room τουλάχιστον ακόμη και προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα σε όλους τους τομείς!!!

Escaped
4.5 Excellent
Jul - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δωμάτιο κομμένο και ραμμένο για γριφολαγνους ξεκάθαρα...1 ώρα δεν σταματάς να λύνεις ευφάνταστους και ποικίλους γρίφους παρατηρητικότητας, λογικής και ότι μπορεί να φανταστείτε.Το μοναδικό παράπονο είναι η έλλειψη φαντασίας στην διακόσμηση και σκηνογραφια που δεν σε βάζει 100% στην εποχή του δωματίου.
Προσωπικό εννοείται άψογο, εταιριαρα από τις λίγες και έχουμε την εκκρεμότητα με την δολοφονία του Νικολάου.

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Εμείς για διακοπές στην Hawaii είχαμε κλείσει...Πως στο καλό βρεθήκαμε σε μια συγκυρία ώστε να σώσουμε το νησί από την καταστροφή και να επιστρέψουμε την αρμονία, ούτε που το καταλάβαμε...
Θα ξεκινήσω με αυτό...Αναμφιβολα η όλη περιγραφή ξεγελάει...Νομιζεις πως θα πας στο "Tiki bay" θα χαβαλεδιασεις και θα κάνεις "περίπατο"...Αμ δε...Εχει γρίφους οι οποίοι απαιτούν λογική, παρατηρητικότητα,λίγο από επιδεξιοτητα... Μιλαμε για ένα γριφοδωματιο 4 ετών που είναι έτσι σχεδιασμένο και έχει τέτοια δομή που όμοια του δεν έχουμε ξαναδεί.Θα γελάσετε,θα νιωσετε την πίεση του χρόνου,θα λύσετε γρίφους, θα κάνετε οτιδήποτε και θα περάσετε απίστευτα ευχάριστα.Ωραια μουσική υπόκρουση, σκηνογραφία που όντως σε μεταφέρει σε εξωτικό μέρος, ωραίοι μηχανισμοί και έξυπνη βοήθεια και σωστή οπότε χρειάζεται.
Ένα δωμάτιο που τώρα που κλείνει δεν θα πρέπει να το χάσει κάποιος. Πηγαίνετε όλοι, βρείτε τους 4 Θεούς και σωστε το νησί πριν να είναι αργά!!!

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Το βράδυ του Σαββάτου τα πράγματα είχαν δυσκολέψει για τους "Κουμπάρους".Εντελως ξαφνικά βρεθήκαμε σε ένα οικογενειακό νεκροταφείο να ψάχνουμε το ελιξήριο της νεότητας...Ξεχασα να αναφέρω πως εκεί μέσα υπάρχει εκτός από το πνεύμα της νεκρής Benedicta και ο τυφλός φύλακας του νεκροταφείου με το αγαπημένο του φτυάρι...
Το "Heresy" λοιπόν είναι ένα δωμάτιο το οποίο ορθά και δικαιωματικά ορίζεται ως "ψυχολογικό θρίλερ".Δεν θα συναντήσει κάποιος εκεί μέσα ούτε φτηνά jumbscares,ούτε επαφές αχρείαστες που απλώς δεν κολλάνε στην φύση του δωματίου και γίνονται για να γίνουν. Ο εξωτερικός χώρος του νεκροταφείου είναι προσεγμένος, σε βάζει κατευθείαν στο mood του δωματίου και ομολογώ πως με εντυπωσίασε γιατί έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε νομίζεις πως όντως βρίσκεσαι σε νεκροταφείο και αγνοείς ότι άλλο υπάρχει. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να παιχτεί βράδυ για να πάρει η ομάδα όλα όσα προσφέρει και ο χωρος και το δωμάτιο ως σύνολο. Και ακόμη προτιμότερο χειμώνα με ψιλόβροχο...Πραγματικα θα εντυπωσιαζε την οποιαδήποτε ομάδα τέτοια συγκυρία. Η διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου είναι με την σειρά της αυτό που πρέπει, χωρίς να εντυπωσιάζει σε κάτι αλλά παράλληλα και χωρίς να απογοητεύει. Ίσως θα ήθελα ακόμη ένα χώρο στο δωμάτιο αλλά είναι ήδη αρκετά αυτά που κάνεις οπότε όλα καλά.
Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι λογικοί, παρατηρητικότητας και μεσαίας δυσκολίας.Υπαρχουν λουκέτα, υπάρχουν μηχανισμοί και υπάρχει φυσικά και η Benedicta η οποία αν σας συμπαθήσει θα σας βοηθήσει όμως έχει ένα κακό...Ειναι άτακτη και στο θέμα του φύλακα σας δυσκολευει λίγο την ζωή...Ο δε φύλακας είναι μια παρουσία την οποία με το που την ακούς θα πρέπει να σταματήσεις ότι κάνεις και να τρέξεις να κρυφτείς...Με την ελπίδα να μην σε αντιληφθεί, φυσικά. Το acting της Benedicta είναι υποδειγματικό.Κινηση, βλέμμα και οτιδήποτε σου λέει είναι άψογα μελετημένα και σε συνδυασμό με την παρουσία του φύλακα απογειώνει το δωμάτιο. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ένα συγκεκριμένο jumbscare το οποίο έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις και θα μου μείνει αξέχαστο. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τα προσεκτικά και μελετημένα ξαφνιασματα του δωματίου.
Το προσωπικό της εταιρίας ιδιαίτερα φιλικό, ομιλητικο και σε κάνει να αισθανθείς άνετα κατευθείαν. Πρόθυμο να ακούσει την οποιαδήποτε απορία, παρατήρηση και να αναλύσει το οτιδήποτε. Πολλά μπράβο για τον τρόπο που διαχειρίζονται τόσο το δωμάτιο όσο και την επιχείρηση τους.
Το "Heresy" λοιπόν δεν είναι ένα δωμάτιο που θα πας για να τρέξεις για την ζωή σου. Είναι ένα δωμάτιο στο οποίο θα νιώσεις ψυχολογικό φόβο, θα λύσεις έξυπνους γρίφους και θα τρομάξεις όταν πρέπει και όσο πρέπει.

Escaped
4.2 Very Good
Jun - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ακόμη ένα δωμάτιο από τη "Maze" που μας ικανοποιησε αρκετά. Ωραίοι γρίφοι, επιπλέον αποστολές για τους hardcore escapers σε σημείο που δεν θα χρειαστεί να πονοκεφαλιασεις.
Ευχάριστο λοιπόν δωμάτιο που για εμένα στο μοναδικό που χάνει είναι εξαιτίας της σκηνογραφίας που είναι λιτή.Κατα τ'άλλα συμπληρωσε με ωραίο τρόπο την ολοκλήρωση των δωματίων της συγκεκριμένης εταιρίας για τους "Κουμπάρους".Για το προσωπικό και την υποδοχή δεν υπάρχουν λόγια.Ευγενικοι, ομιλητικοι και επεξηγηματικοι σε όλα τους.
Αναμένουμε με αγωνία το 4ο δωμάτιο των παιδιών!!!

Escaped
4.2 Very Good
Jun - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.0

Ήταν Κυριακή θυμάμαι όταν εξαντλημένοι από τα back2back "Οι κουμπάροι" είχαμε βρεθεί στο Αιγάλεω και προσπαθουσαμε να βρούμε ένα μέρος να περάσουμε το βράδυ.Για καλή μας (;) τύχη βρήκαμε κατάλυμα στην πανσιόν της Dark faith λοιπόν...Και με το που πέσαμε για ύπνο, ξεκίνησαν όλα...
Δεν θα κρύψω πως προσωπικά από την στιγμή που ανακοινώθηκε το "Legend of Mora" ήταν από τα λίγα αναμενόμενα δωμάτια που μετρούσα τις ώρες και τα λεπτά για να ανοίξει και να το παίξουμε.Ειτε λόγω θέματος, είτε επειδή πάντα σε δωμάτια τρόμου μου αρέσει περισσότερο να υπάρχει μια και μόνο κεντρική παρουσία είχα μεγάλη ανυπομονησία και τελικά όπως αποδείχθηκε ικανοποιησε σε μεγάλο βαθμό την προσμονή που υπήρχε.

Το δωμάτιο έχει πολύ ωραία, εφιαλτικα ονειρική σκηνογραφία η οποία σε συνδυασμό με την παρουσία της Mora στέκεται ιδανικά και τίμια. Αξιζει εδώ να αναφερθεί για κάτι εντυπωσιακό που θα δείτε το οποίο είναι φοβερή έκπληξη και προσωπικά με ενθουσίασε όσο δεν πάει.Μπραβο στα παιδιά για την φαντασία τους και την ιδέα.
Στην αρχή τα πράματα δεν είναι και τόσο "ζόρικα" για την ομάδα...Μεσα από μια σειρά όμορφων και απλων γρίφων θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να πέσετε για ύπνο...Οταν βέβαια γίνει αυτό, αρχίζει το πανηγύρι με την εμφάνιση της Mora. Η ηθοποιός που έχει επιλεχθεί, ο τρόπος που αρχικά παρουσιάζεται και σε όλη την διάρκεια σε τρομοκρατεί και γενικότερα η όλη κίνηση της μέσα στον χώρο είναι απλώς εκπληκτική. Είναι το αστέρι του δωματίου, το ξέρει και στο δείχνει με κάθε ευκαιρία. Εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις, εξαφανίζεται από μπροστά σου σε χρόνο dt και η επαφή μαζί της είναι μια καλή ευκαιρία για να εξασκήσει κανείς τις φωνητικές του χορδές...

Γριφολογικα το δωμάτιο εξαιτίας της φύσης του δεν θα αποτελέσει νομίζω πρόβλημα για καμία ομάδα. Μεσαίας δυσκολίας γρίφοι με κάποιους από αυτούς να θέλουν συνεργασία με την ομάδα αλλά σε γενικές γραμμές ευχάριστοι,χωρίς να κουράζουν ιδιαίτερα. Δεν θα συναντήσετε ούτε ένα λουκέτο. Αυτοματισμοί λοιπόν οι οποίοι προσθέτουν πολύ στο δωμάτιο.Ο ήχος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, με ένταση εκεί που πρέπει και τις κατάλληλες κορυφώσεις σε σημεία που χρειάζεται.Σε ό,τι έχει να κάνει με το Gamemastering δεν θα συναντήσετε ούτε εκεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Υπήρχαν κάποιες στιγμές που ενώ είχαμε λύσει τον γρίφο δεν δόθηκε η απαραίτητη διευκρίνηση με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πως να κινηθούμε αλλά ήταν σχετικά μεμονωμένο οπότε όλα καλά.
Το προσωπικό της εταιρίας τυπικό και χαμογελαστό.Ειπαμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με το δωμάτιο, βγάλαμε την φώτο μας και αποχωρησαμε.
Εντοπίστηκαν κάποιες αδυναμίες τις οποίες επισημάναμε και ήταν οι εξής:

-Θα θέλαμε να υπήρχε μια κορύφωση στο τέλος,να καταλαβαίνεις πως οδεύεις προς το τέλος του εφιάλτη σου. Εξαιτιας του ΣΧΕΤΙΚΑ μικρού χώρου για δωμάτιο τρόμου δεν βλέπεις μεγάλο αριθμό χώρων και όταν έρχεται το τέλος, νομίζεις πως κάτι σου λείπει
-Θα θέλαμε να υπήρχε ένα lore πίσω από όλο αυτό. Ποιά είναι η Mora ;Γιατί ήρθε στον ύπνο σου;Από που προήλθε ο θρύλος της;Και τέλος
-Μια αλλαγή στο φινάλε, κάτι το οποίο να εξυψώνει την αδρεναλίνη ύστερα από αυτό το οποίο ζεις τόση ώρα.

Είναι σίγουρα ένα δωμάτιο στο οποίο οι λάτρεις του τρόμου και των ψυχολογικών θρίλερ θα περάσουν ωραία. Και θα τρομάξουν και θα ζήσουν την ένταση.Οι ομάδες αγαπήσουν την Mora και μοιραία θα αγκαλιαστουν μεταξύ τους. Κάποιες μικρολεπτομερειες χρειάζονται να διορθωθούν και η απογείωση είναι δεδομένη γιατί επί της ουσίας δεν του λείπει τίποτα. Τα έχει όλα και μπορεί να τα αξιοποιήσει κατάλληλα.

Escaped
4.3 Very Good
Jun - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το βράδυ του Σαββάτου εκεί που είχαμε βγει "Οι κουμπάροι" στο Χαλάνδρι και πίναμε τα ωραία μας ποτάκια ξαφνικά αισθανθήκαμε μια ζαλάδα...Το αμέσως επόμενο πράμα που θυμόμαστε είναι να ξυπναμε σε ένα υπόγειο, κλειδωμένοι πάνω σε 2 κρεβάτια...Θα μας βοηθήσει η παρουσία που μόλις έκανε την εμφάνισή της για να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να αποδράσουμε...;
Στο "The split" της Mindtrap λοιπόν, αν θέλεις να είσαι σωστός και δίκαιος, θα ξεκινήσεις την κριτική σου κατευθείαν με αυτό το οποίο εντυπωσιάζει στο δωμάτιο. Και δεν είναι άλλο από την εκπληκτική performance του ηθοποιού. Είναι μια κατηγορία μόνος του και αυτός είναι που κάνει το δωμάτιο αναμφισβήτα .Είτε με την συνομιλία, είτε με τις κινήσεις του, είτε με τα βλέμματα του παίζει με τον καθένα ξεχωριστά σε ένα παιχνίδι άβολων και ασυνήθιστων καταστάσεων. Από κει και πέρα το πως και με ποιο τρόπο θα εξελιχθεί το δωμάτιο είναι στο χέρι της ομάδας και στην όποια αλληλεπίδραση και επιλογές κάνει μαζί του.
Το οποίο δωμάτιο με την σειρά του έχει την απαραίτητη διακόσμηση για έναν χώρο απαγωγής χωρίς πολλά πολλά. Δεν εντυπωσιάζει σε καμία περίπτωση ότι βλέπετε αλλά πετυχαίνει τον σκοπό του και δεν είναι παράταιρο κάτι. Ότι υπάρχει και βλέπετε είναι λογικό να υπάρχει σε ένα υπόγειο.
Οι γρίφοι είναι μεσαίας δυσκολίας με 2-3 να σας βάλουν να σκεφτείτε λίγο παραπάνω αλλά η βοήθεια που σας δίνεται είναι άμεση οπότε δεν θα αισθάνεται κάποια ομάδα αβοήθητη.Θα χρειαστεί απαραίτητα η καλή συνεργασία και σχέση με την ομάδα για να καταφέρετε να ξεγελασετε τις προσωπικότητες του απαγωγεα σας.
Το προσωπικό ευγενέστατο, επεξηγηματικό σε οτιδήποτε και πολύ φιλικό οπότε εκεί τα 5 αστέρια είναι μονόδρομος.
Το μοναδικό παράπονο που εκφρασαμε είναι ότι το δωμάτιο δεν δημιουργεί την απαραίτητη κλιμάκωση που θα το απογειώσει γιατί πραγματικα με τέτοιο ηθοποιό και σενάριο θα μπορούσαμε να μιλάμε για κορυφή. Σίγουρα αξίζει σε σχέση με την τιμή του και οι λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ θα περάσουν ένα ευχάριστο και έντονο 90λεπτο.Σε αυτό το δωμάτιο όσο η ομάδα μπει στον ρόλο και "παίξει" με τον ηθοποιό, τόσο περισσότερο θα το αγαπήσει και θα το ευχαριστηθεί...

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Είναι μεγάλο πρόβλημα τελικά το ότι "Οι κουμπάροι" είμαστε γόνοι πλούσιων οικογενειών...Αρκετες κληρονομιές μας έχουν ταλαιπωρήσει στο παρελθόν από ξεχασμένους συγγενείς και μια από αυτές πρόσφατα, μας ζορισε σε τέτοιο βαθμό που ήμασταν στα παρατσακ να απαρνηθουμε τις τεράστιες περιουσίες μας και να αρχίσουμε να ζούμε κι εμείς ως κοινοί θνητοί...(😁😁😁)
Το "The mansion" λοιπόν της No exit είναι ένα καθαρό (κυριολεκτικά και μεταφορικά) γριφοδωματιο 4 ετών που ακόμη και σήμερα προσφέρει μοναδικές στιγμές έντασης και αγωνίας στους παίκτες. Με γρίφους μεσαιας προς ελαχιστα τσιμπημενης δυσκολιας οι οποίοι χρειάζονται απλή λογική και κάποια μικρή παρατηρητικότητα θα σας προσφέρει μια γεμάτη, ευχάριστη ώρα.Σκηνογραφικα η δουλειά εντυπωσιάζει για τόσο παλιό δωμάτιο και με περάσματα τα οποία προσθέτουν στην όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται.
Έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό GM που φαίνεται ξεκάθαρα η εμπειρία του στον χώρο όταν παρεμβαίνει σε σημεία που κρίνει κρίσιμα ή άμεσα μόλις το ζητησει η ομάδα. Προθυμος στη συνεχεια να εξηγήσει την οποιαδήποτε απορία για το κάθε τι και να σε κάνει να αισθανθείς άνετα και οικεία.
Ανεπιφύλακτα λοιπόν το "The mansion" προτείνεται για ομάδες που αγαπάνε τα ατόφια γριφοδωματια με ωραία ατμόσφαιρα και ποιοτικούς, έξυπνους γρίφους!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο Sherlock Holmes έχει πεθάνει. ΣΤΟΠ
Ο Moriarty πλέον είναι πιο διεστραμμένος από ποτέ.ΣΤΟΠ
Πρέπει να σταματήσουμε τα σχέδια του πριν να είναι πολύ αργά.ΣΤΟΠ
Αυτό ΔΕΝ είναι άλλο ένα δωμάτιο τύπου Sherlock...ΣΤΟΠ!!!
Το ολοκαίνουριο δωμάτιο της "Escape world" βασισμένο στο ιδιοφυή saga του Sherlock Holmes είναι εδώ και έχει το όνομα του μεγαλύτερου αντιπάλου του."Moriarty" λοιπόν και καταλαβαίνετε μόνο και μόνο από τον τίτλο πως τα πράματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για εσας...
Ύστερα από μια ομολογουμένως πρωτότυπη και εμπνευσμένη εισαγωγή θα αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο μπροστά σας με το καλημέρα και το τι θα επακολουθήσει. Κι αυτό είναι συνεργασία και παρατηρητικότητα.Ειναι ξεκάθαρο ο στόχος της ομάδας από την πρώτη στιγμή και το μοναδικό που πρέπει να κάνετε είναι να τον εκπληρώσετε.Φυσικα δεν θα βολταρετε ανενόχλητοι στους χώρους...Ο Moriarty σας παρακολουθεί και εμφανίζεται έτοιμος να σας χαλάσει τα σχέδια την πιο κατάλληλη στιγμή. Γνωρίζοντας πως είναι γνωστός αλλιώς και ως "Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο" καταλαβαίνετε πως δεν σας αφήνει περιθώρια για τίποτα...
Οι χώροι του δωματίου είναι καλοδουλεμένοι χωρίς πολλά πολλά περιττά και ικανοποιητικοι για ένα γριφοδωματιο 90 λεπτών.Σε αυτή την προσπάθεια καμία ομάδα δεν είναι μόνη της...Εχετε μια συγκεκριμένη βοήθεια από κάποιον όποτε την χρειάζεστε με έναν τρόπο νοσταλγικό και πολύ...Sherlock!!!Άμεση βοήθεια την στιγμή που η κάθε ομάδα την χρειάζεται και στοχευμένη.Οτι θα ήθελε η κάθε ομάδα σε ένα δωμάτιο τέτοιου είδους. Εκτός από σκηνογραφικα έχει γίνει δουλειά και μάλιστα πολύ καλή και σε άλλα πράματα που καλό είναι να ανακαλύψετε μόνοι σας γιατί δεν χρειάζεται να spoilαρω παραπάνω.
Η ατμόσφαιρα του δωματίου έχει στοιχεία τα οποία αποδίδουν στο 100% τον σκοπό της ιστορίας και ειδικότερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σενάριο και μια πλοκή που υπάρχει αρχή μέση και τέλος και αυτό είναι -όπως έχουμε ξαναγράψει- για την ομάδα μας το Α και το Ω σε δωμάτια.
Τώρα στα περί προσωπικού και Gamemastering θα αναφέρουμε πως είναι τόσο ευγενική και αυθόρμητη η υποδοχή που υπάρχει με το να σας λύσουν κάθε απορία για το δωμάτιο και να αναλύσετε το κάθε τι που μπορεί να έχετε απορία.Τετοιες υποδοχές απαιτούμε και θέλουμε που να δείχνουν σεβασμό σε ομάδες που δείχνουν κι αυτες με την σειρά τους τον απαιτούμενο αντίστοιχο σεβασμό.
Οταν γνωρίζεις τι κάνεις, γιατί το κάνεις και που μπορεί να σε οδηγήσει αυτό είναι ένας παράγοντας ο οποίος προσθέτει πολύ βάθος σε ένα δωμάτιο.Αυτο ακριβώς λοιπόν είναι που προσφέρει το "Moriarty" και σε κερδίζει σε όλα του τα σημεία.

Escaped
4.8 Excellent
Mar - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εξαιρετικό γριφοδωματιο τρόμου το οποίο έχει την απαραίτητη ατμόσφαιρα η οποία συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ιστορία και στο όλο concept.Οι γρίφοι του είναι μέτριοι δυσκολίας και απασχολούν ευχάριστα την ομάδα. Ο ήχος και τα σκηνικά πολύ στο θέμα του δωματίου και το Gamemastering σε άψογα επίπεδα. Σίγουρα ένα δωμάτιο το οποίο είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να κάνουν εισαγωγή σε γριφοδωματια ατμόσφαιρας τα οποία θα δώσουν την σειρά τους σε δωμάτια ψυχολογικου θριλερ με ηθοποιούς!!!
Αξίζει σίγουρα κάθε ευρώ που θα δώσετε και κάθε λεπτό που θα περάσετε παίζοντας το!!!

Escaped
4.5 Excellent
Mar - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γριφοδωματιο το οποίο συνδυάζει πολύ προσεγμένα ιδιαίτερα, λιτά σκηνικά με γρίφους μέτριας δυσκολίας και το όλο κλίμα κάνει την ροή του gameplay να ρέει αβίαστα και με όμορφη συνεργασία μεταξύ της ομάδας.Μια έξυπνη πινελιά που υπάρχει και θα συναντήσετε θα σας εκπλήξει σίγουρα. Το Gamemastering άψογο και είναι ένα δωμάτιο αρκετά διασκεδαστικό το οποίο πιστεύω ικανοποιεί αρκετά.

Escaped

Response from: Maze Games Argyroupolis
Χαιρόμαστε που ο μαθητευόμενος μάγος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τα τρικ του!

Σας ευχαριστούμε.

4.7 Excellent
Mar - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο αποτελεί πραγματικά έκπληξη. Φοβερή αναπαράσταση αιχμαλωσίας, πολύ όμορφη μουσική υπόκρουση η οποία συμβάλλει με εύστοχο τρόπο στην αγωνία. Οι γρίφοι του κυμαίνονται σε μέτριο προς σχετικά δύσκολο επίπεδο αλλά ο Gamemaster είναι εκεί πριν καν ζητήσει κάτι η ομάδα...Όλα τα πιάνει, δεν αισθάνεστε ποτέ αβοήθητοι.
Σίγουρα ένα δωμάτιο το οποίο οι λάτρεις των old school γριφοδωματιων οφείλουν και πρέπει να επισκεφτούν!!!

Escaped

Response from: Maze Games Argyroupolis
Game master - άγρυπνος φρουρός. Αν και καταφέρατε και τον ξεγελάσατε με την επιτυχημένη σας απόδραση!

Σας ευχαριστούμε.

4.8 Excellent
Mar - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αισθανομασταν μέρες τώρα "Οι κουμπάροι" πως κάτι δεν πάει καλά...Πως κάτι συνέβαινε που έμοιαζε με κατάρα.Δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκτός από αυτόν που ξεκάθαρα έπρεπε να γίνει...Έπρεπε να πάμε στο Banjul να ζητήσουμε την βοήθεια του Μάγου!!!
Επιτέλους ήρθε η στιγμή και για εμας λοιπόν να παίξουμε την συνέχεια του πολυαγαπημένου "Mary Celeste",το "Katharsis".Ένα δωμάτιο το οποίο συνδυάζει υπέροχα ατμόσφαιρα, γρίφους και το στοιχείο της αγωνίας και του τρόμου. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν χώρο αρκετά ικανοποιητικο σε μέγεθος,με εναλλαγές ικανοποιητικών σε αριθμό χώρων ο οποίος είναι κατάλληλος για μια ομάδα 4 ατόμων. Με έξυπνες πινελιές σε ό,τι έχει να κάνει με το gameplay και σε έναν ευφάνταστο γρίφο (προσωπικα πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο μέχρι τώρα σε escape room) είναι σίγουρο πως το ταξίδι σας για την κάθαρση θα σας ικανοποιήσει σε όλα του.
Αυτό το ταξίδι φυσικά δεν νοείται πως υπάρχουν σχέδια ώστε να έρθει εις πέρας με ηρεμία και χωρίς καθαρό μυαλό.Υπαρχουν κατά την διάρκεια μια σειρά από γρίφοι κυρίως μεσαίας δυσκολίας οι οποίοι θα σας αναγκάσουν να ασχοληθείτε ευχάριστα μαζί τους χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχετε περίσσια άνεση για να τους λύσετε. Κι αυτό επειδή αυτό το ταξίδι έχουν βαλθεί να σας το κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο τα πνεύματα τα οποία σας εμποδίζουν να συναντηθείτε με τον Μάγο.Ενω οι παρουσίες αρχικά ξεκινάνε με χαλαρό τρόπο και δεν σας δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα στην συνέχεια και εξαιτίας κάποιων σημείων του gameplay τα πράματα ζορίζουν και οι αγκαλιές και τα δειλά βηματάκια κάνουν την εμφάνισή τους. Το acting το βρήκαμε υπέροχο, ιδανικότατο για τέτοιου είδους δωμάτιο και ο τρόμος κυμάνθηκε σε επίπεδα-τουλάχιστον σε εμάς- άνω του μετρίου. Και αυτό το αναφέρω γιατί διαβάζοντας σχετικά για το δωμάτιο το περίμενα πιο χαλαρό και η έκπληξη λοιπόν ήταν απρόσμενα ευχάριστη.Το Gamemastering ολοσωστο. Ήξερε πότε έπρεπε να επέμβει και τι κατευθύνσεις να δώσει.Το προσωπικό της εταιρίας ακόμη μια φορά ευγενέστατο και με όρεξη για ανάλυση και κουβέντα.
Δεν υπάρχει κάτι το οποίο απογοητεύει στο Katharsis λοιπόν. Απεναντίας έχει όλα τα στοιχεία του μοιρασμένα ολοσωστα και ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό πολλών ειδών escapers.Μια επιλογή λοιπόν την οποία δεν μετανιωσαμε στιγμή και ανυπομονούμε για την συνέχεια της ιστορίας!!!

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

2η φορά σε αυτή τη δωματιαρα. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για την τρέλα των παιδιών, τους τεράστιους χώρους ,την υπέροχη μετα-αποκαλυπτικη αισθητική...Αισθάνεσαι πραγματικά πως βρίσκεσαι σε σκηνικό Mad Max...Περάσαμε υπέροχα,τρομάξαμε υπέροχα, γελάσαμε υπέροχα...Μας σφαγιασε υπέροχα ο άτιμος ο Χασάπης!!!

Escaped
4.7 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια μυστηριώδης πρόσκληση με τον γραφικό χαρακτήρα του εδώ και 6 χρόνια νεκρού συναδέλφου...Μια προτροπή να οδηγηθούμε στο σπίτι μιας ερημωμενης συνοικίας στα προάστια...Μια ακόμη χαζομάρα των "Κουμπάρων" οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και βρέθηκαν αλυσοδεμενοι σε ένα σκοτεινό υπόγειο!!!
Το "An old friend in chains" είναι ένα καθαρό γριφοδωματιο πρώτης γενιάς το οποίο προσφέρει σε όσους το παίξουν αυτό το οποίο περιμένουν να ζήσουν.Καθαρα συνεργατικό δωμάτιο στο οποίο η ομάδα μέσα σε μια ώρα πρέπει να καταφέρει να απελευθερωθεί από τα δεσμά της με άψογη συνεργασία η οποία κάνει το gameplay του ιδιαίτερο και ευχάριστο. Οι γρίφοι του κυμαίνονται σε μέτριο προς λίγο τσιμπημενο επίπεδο και έτσι δεν υπάρχει ιδιαίτερος χρόνος για χρονοτριβή. Θα χρειαστεί να λύσετε ο καθένας ξεχωριστους γρίφους ώστε να προλάβετε να αποδράσετε, να ενώσετε τις ιδέες σας αρκετές φορές και ως γενικότερο πλαίσιο χαρακτηρίζεται από αγχωτικες στιγμές τις οποίες μεταδίδει το δωμάτιο αφού η αναπαράσταση του υπογείου που βρίσκεστε είναι αρκετά αληθοφανής.
Έχουμε να κάνουμε με έναν απλό, λιτο χώρο ο οποίος εξυπηρετεί τον σκοπό του.Το Gamemastering άμεσο, εύστοχο και πραγματικά άλλο ένα υπόδειγμα στον χώρο των escape rooms μαζί με αρκετά άλλα.Ιδιαιτερα ζέστη φιλοξενία, φιλικό το προσωπικό και ήταν μια πραγματικά όμορφη εμπειρία.
Το ζητούμενο πάντα είναι να γνωρίζεις εκ των προτέρων το που πας, τι να περιμένεις και να κρίνεις ανάλογα. Το "An old friend in chains" ως γριφοδωματιο πρώτης γενιάς είναι αναπάντεχα καλύτερο από το αναμενόμενο αφού προσφέρει μια πληθώρα in concept γρίφων τους οποίους χαίρεσαι να λύνεις, ωραία ατμόσφαιρα και υποδειγματικό προσωπικό/GM.

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Χριστούγεννα στο νησί Ραμ;Κι όμως έτσι τα έφερε η τύχη για τους "Κουμπάρους " όταν ναυαγησαμε εκεί και άθελα μας μπλεχτηκαμε σε 60 λεπτά αγωνίας και έντασης ως την τελευταία στιγμή μέσα στο κρησφύγετο του Willy προσπαθώντας να αρπάξουμε την μελωδία της αιώνιας ζωής για να κερδίσουμε την ελευθερία μας από τους ιθαγενείς Ωνα!!!
Μιλάμε για ένα δωμάτιο masterpiece τόσο σκηνογραφικα όσο και γριφολογικα. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει όταν με το καλό αντικρυσετε το περιβάλλον άκρως ρεαλιστική και εντυπωσιακή. Οτιδήποτε έχει στηθεί μέσα στο δωμάτιο και η όλη του διαμόρφωση σε κάνει πραγματικά να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι στο κρησφύγετο ενός πειρατή και πρέπει απαραιτήτως να εκπληρώσεις τον σκοπό σου και να βρεις τρόπο να βγεις.Απο τα λίγα δωμάτια που δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ώστε να δείχνει πως βρίσκεσαι σε δωμάτιο απόδρασης. Καλυμμένα όλα με προσοχή και πολύ προσεγμένα με οτιδήποτε θεματικό.
Μέσα σε αυτό το χώρο λοιπόν θα πρέπει η ομάδα να λύσει αρκετούς γρίφους μέτριας προς δύσκολης κατηγορίας ώστε να καταφέρει να αρπάξει την μελωδία.Υπαρχουν και συνεργατικοι και γρίφοι οι οποίοι χρειάζονται καλή συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ της ομάδας.Ολα αυτά εννοείται in concept σε όλα τα στοιχεία του δωματίου όπως είναι και η ηχητική επένδυση. Προσεγμένες επιλογές που σταδιακά γεμίζουν με ένταση όλο τον χώρο και κορυφώνουν μοναδικά την αγωνία των παικτών.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό και εδώ είναι το Gamemastering και ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με δωμάτιο γρίφων.Ευτυχως ήταν τόσο αποτελεσματικό και άμεσο εκεί που έπρεπε που μας βοήθησε με ουσιαστικό τρόπο σε σημεία που έκρινε ότι χρειαζόμαστε ένα μικρό σπρώξιμο.
Είχαμε καιρο να νιώσουμε τέτοια αισθήματα έντασης, πραγματικής αγωνίας και άγχους σε γριφοδωματιο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την αληθοφάνεια του δωματίου σκηνογραφικα και γριφολογικα που δεν συναντήσαμε τίποτα out of concept συνθέτουν ένα άριστο δωμάτιο απόδρασης για τους γριφολαγνους και όχι μόνο!!!

Escaped
4.7 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αλήθεια είναι πως ένας τρόμος και μια αίσθηση πανικού επικράτησε στους "Κουμπάρους " όταν η απόφαση που πάρθηκε ήταν ότι έπρεπε να επιστρέψουμε στο Kingston λίγο παραπέρα από την έπαυλη...Στα περίφημα μπουντρούμια, ώστε να ανακαλύψουμε ποσο βάση έχουν ολα αυτα που ακουγονται για την τρέλα και τον παραλογισμό όπου επικρατούν εκεί...
Από την έναρξη του δωματίου είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνεσαι θες δεν θες...Και αυτή η τρέλα έχει και πρόσωπο και όνομα.Με το που σε παραλάβει ο δεσμοφύλακας της φυλακής καταλαβαίνεις ότι το επόμενο 2ωρο αν το συνεχίσεις παρέα με εκείνον όλα όσα υπήρχαν ως φήμες είναι πέρα για πέρα αληθινά. Και ξεκινάμε την κριτική με το acting επειδή πέρα από κάθε αμφιβολία είναι αυτό το οποίο απογειώνει το δωμάτιο στον Θεό. Κάθε λέξη, κάθε κίνηση, κάθε βλέμμα από τον δεσμοφύλακα είναι τόσο στοχευμένα μέσα στο δωμάτιο που κατανοείς ότι όλο αυτό το πράμα έχει στηθεί για εκείνον και του ανήκει. Όπως και εσύ ο ίδιος φυσικά και καλό είναι όσο μπορείς να πας με τα νερά του.Υπαρχει διαδραστικότητα μεγάλη μαζί του και κάθε φορά θα ανακαλύπτετε το ποσο έτοιμος είναι για όλα όσα θα σκεφτείτε ίσως να του κάνετε. Χωρίς αμφιβολία απο τα πιο ιδιαιτέρα, ψαρωτικα και συγχρόνως απολαυστικά acting που έχουμε δει σε escape rooms.
Και αυτό γιατί μην ξεχνάτε ότι ο βασικός σας στόχος είναι να ξεφύγετε από εκεί μέσα χωρίς να σας καταλάβει.Και αυτό το οργανωνετε σταδιακά μέσα από ένα gameplay το οποίο απαιτεί άψογη συνεργασία της ομάδας για την επίλυση μεσαίων προς δύσκολης-σε κάποια σημεία- δυσκολίας γρίφων οι οποίοι απαιτούν παρατηρητικότητα και λογική σκέψη.Και εδώ πρέπει να αναφερθεί το σύστημά βοήθειας του δωματίου το οποίο προσωπικά το βρήκα απο τα πιο άμεσα και έξυπνα.Στοχευμενες βοήθειες και ένα χιούμορ το οποίο ειλικρινά σπάει ιδιαιτέρα όμορφα την ένταση κσι την αγωνία.Επισης σημαντική βοήθεια θα σας δώσει και το περιβάλλον της φυλακής οπότε καλό είναι να είστε αρκετά παρατηρητικοι με οτιδήποτε. Ένας γρίφος ειδικά μας εντυπωσίασε με την σύλληψη και την επίλυση του.
Και αφού αναφέρθηκε το περιβάλλον να γράψουμε πως τα σκηνικά και η όλη αίσθηση αποδίδει σε πολύ καλό σημείο την αίσθηση της φυλακής καθώς και ότι συναντήσετε στη συνέχεια έχει την δική του αισθητική και ομορφιά που είναι απολύτως ταιριαστα με το concept. Υπάρχουν περάσματα, υπάρχουν μηχανισμοί και πράματα τα οποία θα ικανοποιήσουν με την λειτουργία τους.
Για το προσωπικό της Brainiac είχαμε τις καλύτερες των εντυπώσεων από την προηγούμενη φορά.Αυτη τη φορά δεν τους είδαμε αλλά μιλήσαμε αναλυτικότατα με τον τρελό δεσμοφύλακα επί παντός επιστητού και η βραδιά έκλεισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο.
Acting κορυφαίο σε ένα 2ωρο γριφοδωματιο γεμάτο αγωνία και συνεργασία σε έναν χώρο απολύτως αληθοφανή. Τολμήστε το και καλή σας τύχη με τον τρελό...

Escaped
4.0 Very Good
Dec - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Με το που εμφανίστηκε έξι ολόκληρους μήνες ύστερα από την εξαφάνιση της η Λιζ, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το γραφείο ντετέκτιβ "Οι κουμπάροι ".Έτσι λοιπόν ετοιμάσαμε τα μπαγκάζια μας, πήραμε το αμάξι μας και στην τσέπη χαρτζιλίκι και ξεκινήσαμε τς μεσάνυχτα οχι για Θεσσαλονίκη αλλά για Νέα Ιωνία με σκοπό να μάθουμε τι συνέβη .
Η πρώτη γνωριμία με την Λιζ είναι πολλά υποσχόμενη. Διαδραστικότητα στο full με την αξιόλογη ηθοποιό του δωματίου η οποία προσθέτει στο όλο κλίμα αρκετά θετικά στοιχεία. Το δωμάτιο ξεκινάει σε ένα αρκετά όμορφο σκηνικό το οποίο απαιτεί την συνεργασία με την Λιζ για να λυθούν οι μεσαίοι επιπέδου δυσκολίας γρίφοι που βρίσκονται σε όλη την διάρκεια του δωματίου.Τα σκηνικά του υπολοιπου δωματίου δεν θα έλεγα πως εντυπωσιάζουν αλλά σίγουρα είναι όμορφα στημένα.Το Gamemastering ειναι σε πολύ καλά επίπεδα με βοήθειες εκεί που χρειάζεται σε ένα δωμάτιο το οποίο με κάποιες βελτιώσεις στην ροή του και στην επιμέλεια των χωρων θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στον χώρο.

Escaped

Response from: TimeRun Escape Rooms
Καλησπέρα Νίκο! Ήταν χαρά μας που σας φιλοξενήσαμε! Ευχαριστούμε θερμά τόσο για την κριτική, όσο και το πολύτιμο feedback! Καλή χρονιά με πολλές αποδράσεις!

5.0 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η αλήθεια είναι πως υπήρχε μια υπόθεση για τους "Κουμπάρους" η οποία έπαιρνε συνεχώς αναβολές αλλά αποφασίσαμε πως το ταξίδι στο Grithin Gifford έπρεπε να γίνει χθες βράδυ. Ήταν η ώρα να πάμε στο χωριό, να βρούμε το παλιό αρχοντικό και να πάρουμε στα χέρια μας την διαθήκη...Επίσης,χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες,αβιαστα και σχεδόν ομόφωνα ήταν και αυτή η ώρα η οποία θα άλλαζε ριζικά το Νο1 μας σε δωμάτιο τρόμου...Γιατί ναι, το "Woman in black" είναι αυτή τη στιγμή ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπορεί να ζήσει κάποιος.
Όλα ξεκινάνε όμορφα και ωραία σε αυτό σας το ταξίδι.Αφου ο συμπαθέστατος αλλά λιγάκι αινιγματικός δικηγόρος μας δίνει τις πληροφορίες σχετικά με το που πάμε, τι πρέπει να κάνουμε και τι περιμένει από εμάς όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουμε οι δικηγόροι για το χωριό και να επιστρέψουμε με την διαθήκη.Φυσικα και όλο αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση και αυτό γίνεται αντιληπτό όταν με το καλό (σχήμα λόγου το "καλό",trust me...😶) φτάσετε στο χωριό.Δεν έγινε κάποιο συντακτικό λάθος...Ταξιδεύετε για το χωριό και φτάνετε σε αυτό και εκείνη ακριβώς τη στιγμή όταν αντικρυσετε όλο αυτό που θα δείτε θα καταλάβετε 2 πράγματα...Το πρώτο είναι πως εδώ τα πράματα δεν είναι και τόσο καλά μαλλον και το δεύτερο πως ίσως θα ξεκινήσει η καλύτερη εμπειρία σας σε escape room...-το οποίο "ισως" εκείνης της στιγμής στο τέλος δίνει την θέση του αβασανιστα στην απόλυτη βεβαιότητα πως "Ναι,την εζησα"-Οπως λοιπόν δεν υπάρχουν λόγια για τις υπόλοιπες κατηγορίες που θα αναλυθούν παρακάτω, έτσι δεν υπάρχουν λόγια πρώτα απ'όλα για τα σκηνικά,την διαρρύθμιση, την αληθοφάνεια, την αίσθηση την οποία αποκομιζετε με το που πατάτε το πόδι σας στο χωριό. Ένας καταιγισμός οπτικοακουστικης πανδαισίας με ότι συμβαίνει παντού ο οποίος σου κόβει την ανάσα. Η ίδια ποιότητα και τα ίδια συναισθήματα σας ακολουθούν και δεν σας αφήνουν στιγμή καθ'όλη την διάρκεια του παιχνιδιού σε όποιον από τους πολυάριθμους χώρους εντός και εκτός της έπαυλης χρειαστεί να περάσετε, να επιστρέψετε, να πάτε, να περπατήσετε. Επαγγελματισμός και πάνω απ'όλα απολύτως δικαιολογημένο το γιατί αυτό το δωμάτιο άργησε να μας υποδεχθεί σε σχέση με την πρώτη του ανακοίνωση πως ετοιμάζεται.Οι 13 μήνες δουλειάς εκεί μέσα φαίνονται σε κάθε τι που βλέπετε ,που αγγίζετε, που βιώνετε ως παίκτες.
Όλα αυτά τα θαυμαστά πράματα λοιπόν που σας βομβαρδιζουν εκεί μέσα στήνουν ένα αριστοτεχνικό και απολύτως ταιριαστό, συγχρονισμενο και άψογο γαϊτανάκι αρτιότητας γύρω από το μεγάλο ατού του χώρου το οποίο φυσικά είναι η πρωταγωνίστρια του δωματίου.Η κινησιολογία της, η εμφάνιση της,το παρουσιαστικό της και μόνο αρκεί για να σας κόψει τα πόδια και να σας πετάξει έξω τις φωνητικές σας χορδές.Θα σας αιφνιδιάσει, θα σας παρατηρεί σε ανύποπτες στιγμές, θα σας κάνει να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι μια αγκαλιά προς τους συμπαίκτες σας...Παίρνει τον τρόμο και τον πάει σε άλλα επίπεδα απλώς και μόνο με την εμφάνιση και την κίνηση της.Ο ορισμός της τελειότητας και του επαγγελματισμού.Ολα αυτά σε έναν άρτιο συγχρονισμό ήχου και φωτισμού ο οποίος σε αντίθεση με αρκετά δωμάτια δεν σε κουράζει στο παραμικρό με πολύ σκοτάδι ή με ελάχιστο φως όταν δεν χρειάζεται.
Κατά την διάρκεια του gameplay θα καταλάβετε το ποσό άψογα είναι στημένο και το ίδιο το δωμάτιο ως ροή...110 λεπτά χωρίς ίχνος "κοιλιάς",με γρίφους οι οποίοι είναι μεσαίας δυσκολίας ώστε να μπορέσει ο κάθε escaper να βιώσει αυτό το οποίο έχει να του προσφέρει απλόχερα και γενναιόδωρα η δημιουργία της "Coven".Αλλα και οπου κολλήσετε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Gamemastering ειναι τόσο άμεσο και ξεκάθαρο που και εκεί ακόμα φαίνεται η τελειότητα και η προσοχή που δόθηκε σε κάθε τι στο δωμάτιο.Θα τρέξετε,θα τρομαξετε, θα λύσετε, θα ανοίξετε περάσματα, θα κρυφτείτε, θα πισωπατησετε από τον τρόμο, θα κοκαλωσετε, θα τιναχτειτε ...Με λίγα λόγια θα ζήσετε πραγματικά έντονες στιγμές σε ένα απολύτως ασφαλές, ελεγχόμενο περιβάλλον με ένα προσεκτικοτατο υποδειγματικό acting.
Μια ακόμη ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε να κάνουμε ως ομάδα στην ιστορία και ειδικότερα στην κορύφωση του δωματίου. Έχουμε πολλές φορές αναφέρει πως ως ομάδα μας ενδιαφέρει πολύ να γνωρίζουμε σε κάθε escape room τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε. Στο "Woman in black" λοιπόν συναντήσαμε τον ορισμό της σωστής ιστορίας και ροής. Από την αρχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό αισθάνεσαι κομμάτι του δωματίου, κομμάτι της πλοκής και έχεις πραγματική αγωνία για την ολοκλήρωση και την λύση αυτού του οποίου πρέπει να κάνεις.Με ένα φινάλε κινηματογραφικό, αγχωτικό και αντάξιο της υπέρτατης αυτής εμπειρίας, δεν θα μπορούσε απλώς να ολοκληρωθεί με άλλο τρόπο αυτό το μοναδικό ταξίδι.
Το προσωπικό της εταιρίας ιδιαίτερα φιλικό,φιλόξενο και με αγάπη γι αυτό το οποίο κάνουν.Ήθελαν να μάθουν το οτιδήποτε δεν μας άρεσε στο δωμάτιο και μας έκανε εντύπωση επειδή δείχνει επαγγελματισμό και προσήλωση στην δουλειά τους.Αναλυσαμε πολλά πράματα για την δημιουργία τους, μάθαμε πράματα που θέλαμε για το δωμάτιο, εκφράσαμε τον θαυμασμό μας και δεν μπορούσαμε παρά να τους δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για το επίτευγμα αυτό.
Το "Woman in black" είναι μια εμπειρία πέρα από ότι γνωριζουμε.Θα σας κάνει να αναθεωρήσετε κορυφές, top-3 και ότι έχετε ζήσει ως τώρα σε δωμάτια απόδρασης.Σε γραπωνει δυνατά και σε παταει κάτω με την αρτιότητα την οποία επιδεικνύει σε κάθε χώρο, σε κάθε στιγμή, σε κάθε δευτερόλεπτο του gameplay του.
Η κορυφή έχει ένα θρόνο στον οποίο κάθεται πλέον μια μαυροφορεμένη γυναίκα...

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

2η φορά στην αγαπημένη Νεκρομαντισα.Δεν έχω να γράψω κάτι διαφορετικό.Παραμενει ένα από τα καλύτερα ποιοτικά δωμάτια τρόμου της Αθήνας.
Acting,γρίφοι, Gamemastering,προσωπικό όλα σε άριστη κατάσταση σε ένα σκηνικό αγχωτικό και τρομακτικό και μεμια πλοκή πανέμορφη και spooky. Η ηθοποιός εκεί μέσα συνεχίζει να έχει ένα από τα καλύτερα acting σε δωμάτια τρόμου.
Προτείνεται σαφέστατα για 2αδα, max 3 άτομα για να τα ζήσετε όλα όπως πρέπει!!!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η χαρά των "Κουμπάρων" ήταν απερίγραπτη όταν επιτέλους φτάσαμε χθες βράδυ στον σταθμό Λαρίσης για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας το οποίο ήταν προγραμματισμενο καιρό τώρα. Εξίσου απερίγραπτη όμως ήταν και η απογοήτευση μας όταν για έναν περίεργο λόγο το τρένο είχε ήδη αναχωρήσει και μάλιστα 2 ώρες πριν το προβλεπόμενο. Μοναδική λύση;Η χειρότερη που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε, βασικά.
Να περάσουμε την βραδιά μας στον παλιό ξενώνα της μητέρας του σταθμαρχη...Μια βραδιά η οποία μας οδήγησε σε ότι πιο εντυπωσιακό έχει να επιδείξει σήμερα ο χώρος των escape rooms...
Το "Wake up" βρίθει με το πρώτο σας βήμα εκεί μέσα από άριστο επαγγελματισμό. Άψογη σκηνογραφία, ρεαλιστικοτατος χώρος, acting υψηλοτατου επιπέδου. Και εκεί που το παιχνίδι-νομίζεις- ότι ξεκινάει σου κλείνει τόσο απρόβλεπτα το μάτι σαν να σου λέει "Αυτό εδώ που βλέπετε δεν είναι τίποτα...Παρακαλώ ελάτε γιατί καλά τα προεόρτια αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε...".Και παθαίνεις σοκ...Μια εισαγωγή λοιπόν η οποία λειτουργεί ως prequel της κύριας εισαγωγής σου δίνει να καταλάβεις ότι τα επόμενα 135 λεπτά βαθύ ύπνου θα σου μείνουν αξέχαστα και δύσκολα θα ξεπεραστούν. Και δεν πέφτεις έξω. Και αυτό επειδή όλα αυτά τα οποία ζείτε, οι μηχανισμοί οι οποίοι έχουν στηθεί, οι χώροι οι οποίοι σχεδόν κυριολεκτικά δεν τελειώνουν ποτέ και το acting το οποίο θα βιώσετε δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως ζείτε μια από τις δυνατότερες εμπειρίες σας σε escape room.
Σημαντικοτατο κομμάτι κάθε δωματίου και ειδικά τρόμου για εμας είναι η ιστορία την οποία θα σου προσφέρει και θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι είσαι κομμάτι της.Στο "Wake up" λοιπόν, η ιστορία και η υπόθεση του είναι εξίσου δυνατό κομμάτι με όλα τα υπόλοιπα τα οποία θα αναφερθούν παρακάτω. Ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα και σας βάζει αριστοτεχνικά μέσα στο όλο κλίμα το οποίο σταδιακά ανακαλύπτετε.
Οι γρίφοι του δωματίου προσωπικά ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη και αυτό για 2 λόγους. Επειδή έχουν για δωμάτιο τρόμου αυξημένο επίπεδο δυσκολίας και επιτέλους ικανοποιεί και ομάδες οι οποίες θέλουν λιγάκι παραπάνω να παιδευτουν και επίσης επειδή σε αρκετές περιπτώσεις ο συνδυασμός των μηχανισμών για την επίλυση γρίφου σε αφήνει για 5-6 δευτερόλεπτα με τον στόμα ανοιχτό. Ειδικά ένας γρίφος φτάνει την ήδη ανεβασμένη ποιότητα σε δυσθεώρητα ύψη με αυτό το οποίο θα δείτε...
Οι οποίοι μηχανισμοί...Τι να περιγράψει και να πρωτογραψει κάποιος για αυτούς;Πράγματα που δεν τα περιμένετε, εφέ τα οποία εντυπωσιάζουν και μια αλληλεπίδραση με αυτούς που όμοια της δεν νομίζω πως έχουμε ξαναζήσει. Δεν είναι υπερβολή το ότι σχεδόν κάθε ένας από τους διψηφιους σε αριθμό χώρους θα σας προσφέρει μηχανισμό ο οποίος το λιγότερο θα σας ικανοποιήσει.
Το mode το οποίο επιλέξαμε ήταν σαφέστατα το ψυχολογικό θρίλερ με ηθοποιό το οποίο είναι και το μοναδικό το οποίο θα σας δώσει να καταλάβετε την αίσθηση και την άψογη ποιότητα του δωματίου. Ανελέητες και εύστοχες εμφανίσεις όλων των ηθοποιών, σημεία στα οποία δεν ξέρεις που να σταθείς που να κρυφτείς και που να τρέξεις και κραυγές οι οποίες βγαίνουν αβίαστα από την ομάδα. Σε μια εξαιρετική ροή gameplay η ομάδα ζει έναν τρόμο τόσο εφιαλτικό και συγχρόνως εθιστικό που ενθουσιάζει.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το Gamemastering δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Εύστοχες παρεμβάσεις, καθαρές και χωρίς χρονοτριβες εκεί που χρειαζόταν. Και δεν γίνεται αλλιώς γιατί τόσο ο αριθμός όσο και η σχετικά αυξημένη δυσκολία γρίφων για δωμάτιο τρόμου θα κάνει την επικοινωνία σας αναγκαία σε κάποια σημεία.
Αφού μετά κόπων, βασάνων,αυξημένου τρόμου και ενθουσιασμό μικρού παιδιού σε κάθε στιγμή του δωματίου καταφέραμε να ξυπνήσουμε η χαρά μας ήταν ακόμη πιο έκδηλη τόσο από την ανακούφιση όσο και από την γνωριμία μας με τα παιδιά του Station 33 Escape Room .Όλο αυτό το οποίο έχει στηθεί εκεί μέσα είναι άξιο θαυμασμού και συγχαρητηρίων.Ολοι τους με διάθεση και όρεξη για ανάλυση, κουβέντα και με ιδιαίτερη χαρά να μάθουν σε ότι έχει να κάνει με το αριστούργημα το οποίο έχουν στήσει και όχι μόνο. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει ως escapers το μέλλον για τα δωμάτια απόδρασης αλλά προς το παρόν...
Το μέλλον είναι εδώ, στο σταθμό Λαρίσης, στον ξενώνα της αγαπημενης μητέρας...
Ευχαριστούμε πολύ για όλα αυτά τα οποία βιωσαμε!!!

Escaped
4.8 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι το θέλαμε "Οι κουμπάροι" το βραδινό road trip στην Crystal lake,το βράδυ της Παρασκευής;Είχαμε την καταιγίδα η οποία έπιασε εντελώς ξαφνικά, είχαμε και τον κακοφτιαγμένο επαρχιακό δρόμο και...αυτό ήταν...Μια λακκούβα μας ακινητοποιησε το αυτοκίνητο. Ευτυχώς μέσα στην ερημιά ,αχνοφαίνεται ένα φως και έτσι πήγαμε να ζητήσουμε βοήθεια για ένα τηλεφώνημα στην οδική!!!
Ευτυχώς...;Χμμ...
Είναι πραγματικά πολλά τα σημεία στα οποία θέλουμε να σταθούμε σε αυτό το δωμάτιο. Από την είσοδο στο χώρο και από την πρώτη γνωριμία με τον ερευνητή τίποτα δεν πάει καλά. Το οποίο επιβεβαιώνεται ακράδαντα στην πρώτη σας γνωριμία με τον Jason. Ένας Jason ο οποίος σε όλα του φαίνεται ότι ξεπήδησε κατευθείαν από τους χειρότερους εφιάλτες σας και είναι πιστό αντίγραφο του ομώνυμου χαρακτήρα.Θα χρειαστεί αρκετή ψυχραιμία η ομάδα σας ώστε να περιηγηθεί στους πολυάριθμους χώρους του δωματίου οι οποίοι σε κανένα τους σημείο δεν θα σας προσφέρουν ανακούφιση και για να περάσουν στα περάσματα ώστε να καταφέρουν να ολοκληρωσουν όλη αυτή την παράνοια την οποία ζουν. Είναι σημαντικότατο πως οι γρίφοι είναι μέτριας δυσκολίας γιατί το ατού του δωματίου είναι ο πρωταγωνιστής του.Το καθαρό μυαλό το χρειάζεσαι εκεί μέσα όχι για να λύσεις γρίφους αλλά για να γλιτώσεις από εκείνον.Φυσικα στην πορεία με μια εξαιρετική τροπή των πραγμάτων ο όλος στόχος αλλάζει και αυτό είναι που στο τέλος σου δίνει να καταλάβεις το πόσο ολοκληρωμένο και τίμιο ήταν αυτό το οποίο το δωμάτιο σου προσφέρει. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον ήχο αλλά και στα ηχητικά εφέ.Εχουν επιλεχθεί ολα άρτια στο να συντροφεύει τα βήματα της ομάδας και είναι ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του δωματίου. Το acting-δεν μπορούν να αναφερθούν για αποφυγή spoil πολλά εδώ - ΟΛΩΝ όσων θα συναντήσετε εκεί μέσα κατά την διάρκεια είναι εξαιρετικό καθώς και το make up το οποίο μας σόκαρε με την αληθοφάνεια του. Η βοήθεια από τον gamemaster ακριβώς in time και χωρίς χρονοτριβες και το όλο προσωπικό της εταιρίας ιδιαίτερα φιλικό, με όρεξη για κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων για αυτό το οποίο έστησαν και όχι μόνο.
Το mode το οποίο επιλέξαμε ήταν με την σωματική επαφή και δεν το μετανιωσαμε στιγμή!!!Κατά την διάρκεια του gameplay ήταν όλα τόσο άψογα συγχρονισμένα από την εταιρία. Προσεκτικοτατοι σε όλα τους, η σωματική επαφή απογειώνει το δωμάτιο χωρίς να γίνεται ενοχλητική και κυρίως είναι αυτη που το κάνει τόσο ρεαλιστικό. Είχαμε καιρό να αισθανθούμε όλο αυτό το οποίο ζήσαμε εκεί μέσα ως ομάδα και αυτό είναι το οποίο στο τέλος μετράει. Ότι ζεις κάτι το οποίο είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις και σε ικανοποιεί στον υπέρτατο βαθμό.
Το "Voorhees" ικανοποιεί...Το "Voorhees" θα σας ρίξει στα βαθιά από την αρχή.Το "Voorhees" όταν το ολοκληρώσετε θα σας κάνει να ανακατατάξετε αρκετά τρόμου που έχετε παίξει σχετικά με τα top σας.Κι αυτό γιατί προσφέρει 95 λεπτά γεμάτα αδρεναλίνη, εξαιρετικής αγωνίας, ρεαλιστικοτατο gameplay στο οποίο νοιώθετε τόσο αβοήθητοι και εκτεθειμένοι και φυσικά μια ιστορία η οποία δεν υπάρχει απλώς, σας κάνει κομμάτι της και αυτό είναι ένα από τα πολύ δυνατά του σημεία.

Escaped
4.8 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν ενα απόγευμα Παρασκευής όταν είχε ζητήσει ο Arthur την βοήθεια των "Κουμπάρων" σχετικά με μια έρευνα η οποία αφορούσε την εύρεση ενός τεχνουργηματος με την ονομασία "Το δόντι του Δράκου ".Χωρίς χρονοτριβες λοιπόν το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε στην Ιαπωνία το απόγευμα της Κυριακής και το ίδιο βράδυ ξεκινήσαμε την έρευνα...Αμέσως παρατηρήσαμε πως...
Ναι...ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!!
Επιτέλους κάτι διαφορετικό, κάτι καινοτόμο, κάτι το οποίο είναι τόσο μοναδικό στο θέμα και στην ατμόσφαιρα τα οποία προσφέρει γενναιόδωρα και απλόχερα στους παίκτες και όλα αυτά το κάνουν μια κατηγορία μόνο του χωρίς πρακτικά να διαφέρει σε gameplay και ροή σε σχέση με τα υπόλοιπα escape rooms.Απο τον δρόμο ακόμη ξεκινάς να μπαίνεις στο κλίμα και όταν ανοίγει η πόρτα πλέον ξεκινάει ένα από τα πιο μοναδικά ταξίδια της ομάδας.Ατμόσφαιρα ;Εισαγωγή;Αυτη η μοναδικη μυρωδιά Ιαπωνίας σε γραπωνει κατευθείαν και σε κάνει να ξεχάσεις οιαδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο τον οποίο έχεις αφήσει πίσω σου.Αφου γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις μέσω μιας ιδιαίτερα spooky εισαγωγής θα ξεκινήσει η περιήγηση σας σε έναν χώρο ο οποίος όσο περισσότερο θα ανακαλύπτεται τόσο περισσότερο θα σας εντυπωσιάζει και θα σας δημιουργεί μια αίσθηση εξαιρετικής ανασφάλειας...Και αυτό γιατί εκεί μέσα δεν είστε μόνοι σας...Κυκλοφορούν υπάρξεις, οι οποίες δεν είναι και τόσο εγκάρδιες σε επισκέψεις και αναστάτωση. Οι εμφανίσεις κάθε φορά είναι άκρως κινηματογραφικές,πολλές φορές θα σας δημιουργήσουν μια ανατριχίλα, ένα φόβο, ένα "πρέπει να φύγω από το δωμάτιο για να σωθώ".Και όλα αυτά σε ένα gameplay το οποίο έχει να κάνει με την επίλυση απολύτως in concept γρίφων οι οποίοι έχουν να κάνουν με λουκέτα, με μηχανισμούς,με ατομικές προσπάθειες στις οποίες χρειάζεται ψυχραιμία και αρκετή παρατηρητικότητα... Το acting και η κινησιολογία των ηθοποιών άψογα εκτετελεσμένα και στολές και αμφιεσεις οι οποίες εντυπωσιάζουν. Οι βοήθειες πολύ σωστές, όταν πρέπει και όταν η ομάδα τις χρειάζεται. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στο ηχητικό κομμάτι του δωματίου το οποίο δεν σας αφήνει στιγμή να ξεφύγετε από την όλη κατάσταση. Ψαλμωδίες, μελωδίες και ήχοι άκρως ταιριαστά με την ατμόσφαιρα συνθέτουν ένα μοναδικό στο είδος του δωμάτιο το οποίο κορυφώνεται με μοναδικό τρόπο στο φινάλε του.
Το προσωπικό άκρως ευγενικό, συζητήσιμο, εγκάρδιο και με ιδιαίτερη αίσθηση αγάπης για αυτό το οποίο κάνει και σεβασμού προς την ομάδα.
Κλείνοντας πραγματικα αυτό το οποιο πρέπει να γραφτεί είναι μόνο οτι αναφέρεται στη περιγραφή...
Ήθελες πάντα να κάνεις ένα ταξίδι στην Ιαπωνία αλλά δεν μπόρεσες? Τώρα μπορείς να το κάνεις μέσα στην Αθήνα!!!

Escaped
4.7 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εποχή: Χειμώνας
Τοποθεσία: Μια ερημική καλύβα στη μέση του πουθενά,στο βουνό Big Horn
Κατάσταση:Αχμαλωτοι και αλυσοδεμενοι στο σπίτι της παρανοϊκής νοσηλεύτριας Anny Thomas!!!
Έχει βγει να ψωνίσει προμήθειες από την πόλη και έχουμε μόλις 60 λεπτά πριν επιστρέψει ώστε να καταφέρουμε να το σκασουμε ύστερα από 2 μήνες ομηρίας!!!
Ένα γριφοδωματιο το οποίο αρχικά σε εντυπωσιάζει με την σκηνογραφία του. Από τα έπιπλα του σπιτιού εως και την θέα από το παράθυρο και από την διακόσμηση έως και τον σκόπιμα δροσερό χώρο όλα αυτά συμβάλλουν ώστε η ομάδα να μπει εξαρχής στο mood και ως το τελευταίο δευτερόλεπτο της απόδρασης να μην φύγει λεπτό. Οι χώροι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχεις και τι να κάνεις.Με γρίφους οι οποίοι χρειάζονται αρκετή παρατηρητικότητα και κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο δυσκολιας υπάρχει χώρος και χρόνος για όλη την ομάδα να συμμετάσχει ενεργά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Μοναδικό παράπονο στο θέμα γρίφων είναι η υπερβολική παρατηρητικότητα που χρειάζεται ένας συγκεκριμένος γρίφος η οποία είναι σε σημείο του να σκεφτείς αν πρέπει να το κάνεις αυτό γιατί μπορεί να καταστρέψεις το αντικείμενο άθελα σου και προς το τέλος ενώ προοδευτικά αυξάνεται η δυσκολία στο δωμάτιο έχουμε να κάνουμε με 2 γρίφους οι οποίοι έχουν τόσο απλοϊκή λύση την οποία δεν φαντάζεσαι!!!
Σε ό,τι έχει να κάνει με το Gamemastering,ακόμη μια φορά αποδείχθηκε σωστότατο στις παρεμβάσεις του και στον χρόνο που χρειαζόταν και το χρειαστηκαμε.Πραγματικα από τα καλύτερα που έχουμε συναντήσει. Η ομάδα της Escapepolis πολύ φιλική, αναλυτικότατη σε όλες τις συζητήσεις και με πάθος για αυτό που κάνει το οποίο φαίνεται τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και στον όλο χώρο της εταιρίας.
Ένα γριφοδωματιο το οποίο προσφέρει 60 λεπτά αγωνίας, έξυπνων in concept γρίφων σε μια ατμόσφαιρα που είναι πιστή αναπαράσταση του λατρεμενου "Misery".Επόμενο ραντεβού φυσικά το "Cosmos"

Escaped
4.7 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Αυτό το οποίο συμβαίνει σε αυτή τη σοφίτα είναι πραγματικά κάτι το οποίο πρέπει να το ζήσετε για να το καταλάβετε. Ο χώρος είναι πραγματικά ότι σε προϊδεάζει ο τίτλος. Μια σοφίτα η οποία κρύβει αρκετά jumbscares, όμορφους in concept γρίφους και παρουσίες οι οποίες προτρέπουν για στενές επαφές την ομάδα...Το gamemasterin σωστό,παρεμβατικό εκει που έπρεπε και με καθαροτατη επικοινωνία.
Το προσωπικό της εταιρίας εξαιρετικό και αγαπάει ιδιαιτέρα αυτό που κάνει. Επόμενη στάση..."Psychosis"!!!

Escaped
4.0 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τρομοδωματιο το οποίο έχει τόσο στους χώρους όσο και στους γρίφους του την αίσθηση του -ας μου επιτραπεί- ξεπερασμένου.Ενω η ατμόσφαιρα και το acting είναι πολύ ωραία δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι οι γρίφοι του είναι άσκοπα χρονοβοροι. Δεν μπορείς να ψάχνεις αντικείμενα των 3 εκατοστών σε ένα σκοτεινό χώρο με ένα κερακι στυλ ρεσο...Παρ'ολα αυτά το ευχαριστηθηκαμε και το ζήσαμε όπως έπρεπε.

Locked
4.8 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρει όλα αυτά τα οποία πρέπει να έχουν δωμάτια του είδους. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, δυνατό acting, μέτριας δυσκολίας γρίφους και ωραίους,άνετους χώρους και περάσματα.Τρομαξαμε, τρέξαμε, αγκαλιαστηκαμε,λύσαμε τους γρίφους μας και περάσαμε πολύ ωραία!!!

Escaped
3.8 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.0

Ένα δωμάτιο το οποίο η αλήθεια είναι πως έχει όλα τα στοιχεία τα οποία πρέπει να υπάρχουν σε δωμάτια της κατηγορίας του. Εύκολους γρίφους, πολύ τρόμο και ωραίους χώρους αλλά μικρούς. Συστήνεται για ομάδα 3 ή 4 ατόμων.Στη δική μας περίπτωση είχαμε κάποια ατυχή γεγονότα όπως μηχανισμό που δεν λειτούργησε, acting το οποίο πιθανότατα να το πετύχαμε σε άσχημη μέρα...Δεν ζήσαμε αυτό ακριβώς το οποίο περιμέναμε ΑΛΛΑ σίγουρα το δωμάτιο ξέρει να κάνει σωστά την δουλειά του παρ'ότι κάποιες επισκευές χρειάζονται γιατί υπάρχουν εμφανείς φθορές στους χώρους. Ίσως ήταν μια άσχημη μέρα για τους "Κουμπάρους"

Escaped
4.3 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο το οποίο...είναι "Escaped".Αισθάνεστε λες και όντως βρίσκεστε σε δωμάτιο ενός φοιτητή.Οι γρίφοι του για την ομάδα μας κυμαίνονται σε μέτριους προς ελαφρά δύσκολους.Θα πρέπει συνεχώς να ψάχνετε τον χώρο, να σκέφτεστε καθώς ο χρόνος κυλάει γρήγορα και αμείλικτα.Θα ανοίξετε λουκέτα, θα πρέπει να έχετε καθαρό μυαλό και με μια σχετική γρηγοράδα θα καταφέρετε να ανακαλύψετε το τι έχει συμβεί στον συμφοιτητή σας.
Περιττό να αναφερθεί ακόμη μια φορά η άψογη φιλοξενία των παιδιών της εταιρίας. Υπόδειγμα συμπεριφοράς και προσωπικού. Αναμφισβήτητα αξίζει την επίσκεψη σας

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ούτε 10 ώρες δεν έχουν περάσει από την στιγμή που είχαμε "Οι κουμπάροι" το ραντεβού με τον μεσίτη για εκείνη την έπαυλη στην Ηλιούπολη και θεωρούμε χρέος μας να ειδοποιήσουμε όλους εσας που σκέφτεστε να το επισκεφθείτε για μια υποψήφια αγορά πως για επίσκεψη ναι...αξίζει η αναθεματισμένη.Για αγορά από την άλλη...μόνο αν είστε εθισμένοι σε καταστάσεις τρόμου, ουρλιαχτών και σε επαφές τόσο στενές με τους υπόλοιπους που θα συγκατοικούν μαζί σας...Και όλο αυτό γιατί με την αγορά θα πάρετε πακέτο και ότι κυκλοφορεί εκεί μέσα...Και δυστυχώς δεν είναι ούτε ένας,ούτε δυο οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής της έπαυλης...Η οποία έπαυλη θα γίνει προσπάθεια να αναλυθεί παρακάτω όσο πιο περιεκτικά γίνεται...
Το "Existence" δεν θα σου δείξει καν από την αρχή οποιοδήποτε καλό πρόσωπο. Όταν θα χτυπήσεις το κουδούνι και ανοίξεις την πόρτα θα σκεφτείς πως ίσως τελικά ήταν λάθος το να κλείσεις αυτό το ραντεβού. Χωρίς χρονοτριβες η συνάντηση με τον μεσίτη ξεκινάει και μαζί με αυτήν 90 λεπτά τα οποία δεν είναι για περιήγηση αλλά για την όσο πιο άμεσα δυνατή απόδραση από εκεί μέσα.Ολο αυτό θα επιτευχθεί με την συνεργασία της ομάδας στο να ανοίξει λουκέτα και πόρτες και να λύσει γρίφους εύκολης προς μέτριας δυσκολίας.Και ναι, δεν γίνεται ακόμη μια φορά διαφορετικα σε ότι έχει να κάνει με την δυσκολία.Η ουσία και ο σκοπός αυτής της δημιουργίας είναι άλλος.Σε όλο αυτό τον τεράστιο χώρο της έπαυλης, από δωμάτιο σε δωμάτιο, από χώρο σε χώρο πραγματικά ποτέ δεν είστε μόνοι σας όσο και αν φαινομενικά κάτι τέτοιο δείχνει.Οι παρουσίες οι οποίες ξεκάθαρα δεν σας θέλουν εκεί μέσα δεν αφήνουν την ομάδα σε ησυχία.Ειναι από τα δωμάτια στα οποία ως ομάδα έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής μέσα σε 90 λεπτά -ίσως- τα περισσότερα "ντου".Οι ηθοποιοί εκεί μέσα έχουν άψογο συγχρονισμό, ξεκάθαρη αίσθηση και άποψη του τι τρόμο θα προσφέρουν καθώς δεν υπήρξε στιγμή που όλος αυτός ο τρόμος δεν ήταν παράλληλα και ασφαλής. Είναι κάτι το οποίο αξίζει να αναφερθεί γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό σε ένα δωμάτιο τρόμου να υπάρχει η ασφάλεια τόσο για τους παίκτες όσο και από τους ίδιους τους ηθοποιούς με το acting τους.Καθως προχωράτε την ιστορία και θα ανακαλύπτετε σταδιακά το τι έχει συμβεί στην έπαυλη θα γίνετε κομμάτι της.Πολύ σημαντικό το οποίο εκτιμήθηκε από την ομάδα μας.Δεν θα μπείτε σε έναν χώρο απλώς για να τρομαξετε. Έχει background όλο αυτό, έχει γρίφους απολύτως in concept και δεν βγαίνεις στιγμή από το mood. Είχαμε καιρό να απολαύσουμε δωμάτιο τρόμου με συγκεκριμένη συνοχή και ιστορία και να ξέρουμε απολύτως τι κάνουμε και γιατί.
Ο ηχητικός τομέας σωστός, δυνατός και καταφέρνει να σε τρομοκρατήσει σε συνδυασμό με τις παρουσίες. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι και η επικοινωνία της ομάδας με τον (ύπουλο) μεσίτη και δόξα τον Ύψιστο ήταν ξεκάθαρη, καίρια σε σημεία που χρειαζόταν και άμεση. Το Gamemastering ήταν υποδειγματικό και ξεκάθαρα καρφωμένο πάνω στην ομάδα. Το δωμάτιο για να το ζήσεις σε όλο του το μεγαλείο και με όλο τον τρόμο τον οποίο προσφέρει προτεινεται ομάδα 3 ατόμων με max 4.Αλλά πιστέψτε μας η 3αδα θα ζήσει μια εμπειρία φοβερή.Θα αγκαλιαστειτε, θα τρέξετε, θα ουρλιαξετε και σε κάποιο σημείο από την αγωνία με έναν μηχανισμό θα ζήσετε μια ψιλοκατασταση πανικού που ήταν προσωπικά το αγαπημένο μου σημείο του δωματίου.
Ιδιαίτερη αναφορά εννοείται πως πρέπει να γίνει σε όλο το προσωπικό της "Overdose" το οποίο όχι μόνο αγαπάει αυτό το οποίο κάνει αλλά έχει και τόσο επαγγελματισμό και μια παιδεία την οποία εκτιμήσαμε ιδιαίτερα.Το δωμάτιο μόλις χθες έκλεισε ένα μήνα αλλά είναι τόσο ολοκληρωμένο σε όλα του που φαντάζει λες και τρέχει όχι μήνες αλλά πάνω από χρόνο. Το μεράκι και το πάθος των παιδιών για τα escape rooms έχει μεταφερθεί στο "Existence" με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συνοψίζοντας λοιπόν όπως καταλάβατε "Οι κουμπαροι" δηλώνουν ενθουσιασμένοι γιατί συναντήσαμε ως ομάδα όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία θέλουμε να βλέπουμε σε όλα τα escape rooms του είδους:
👉Ιστορία
👉Acting τόσο τρομακτικό και παράλληλα προσεκτικό και
👉Χώροι άνετοι που θα βοηθήσουν στο gameplay του δωματίου
Όταν ένα δωμάτιο σου προσφέρει όλα τα παραπάνω και σε γεμίζει τόσο πολύ δεν χρειάζεται ούτε καν να ψάχνεις να κόψεις μισό αστέρι από εκεί και μισό από εδώ για να φανείς αντικειμενικός ή δίκαιος με ενδεχομένως αλλα δωμάτια στα οποία έχεις βάλει 5αρι.Το άριστο σε κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό και έχει να κάνει με όλο αυτό το συναίσθημα το οποίο σου προσφέρει στο τέλος. Και στην δική μας περίπτωση ήταν τόσο εντονο αυτό το συναίσθημα στο τέλος όσο και η βαθμολογία. 5αστερο δωμάτιο για 5αστερες καταστάσεις!!!

Escaped
4.8 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν εκείνο το φθινοπωρινό βράδυ Κυριακής αποφασίσαμε "Οι κουμπάροι" να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση "Othello" η αλήθεια είναι πως ενθουσιαστήκαμε αρκετά απο την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας!!!Άξιζε να έχουμε ένα αυτόγραφο απο την Heidelinde Weis σκεφτήκαμε.Πότε θα είχαμε ξανά τέτοια ευκαιρία...;Αλλά ως συνήθως,πάλι μπλέξαμε σε περιπέτειες...
Το συγκεκριμένο γριφοδωμάτιο έχει μια πάρα πολύ δυνατή ιστορία η οποία ξεκινά με το που κλειδώνει η πόρτα του καμαρινιού και πρέπει να ανακαλύψει η ομάδα ποιός σκότωσε την ηθοποιό,για ποιό λόγο και όλα αυτά να γίνουν πριν επιστρέψει ο δολοφόνος.Για αρχή να αναφερθεί πως το δωμάτιο είναι αυτό ακριβώς το οποίο περιγράφει και ο τίτλος.Ένα καμαρίνι το οποίο κρύβει τα μυστικά του και τις κρυψώνες του.Όλη η ατμόσφαιρα,ο χώρος,τα έπιπλα,ο φωτισμός είναι απολύτως in concept,σε βάζουν κατευθείαν στον ρόλο και στο κλίμα της εποχής και του γύρω περιβάλλοντος.
Οι γρίφοι τους οποίους καλείται να λύσει η ομάδα χαρακτηρίζονται απο αρκετή παρατηρητικότητα,κάποια στοιχεία μαθηματικών και υπάρχουν λουκέτα τα οποία σταδιακά ανοίγουν και αποκαλύπτεται η ιστορία της πρωταγωνίστριας κομμάτι κομμάτι καθώς προχωράτε με αυτούς.Είναι πολύ σημαντικό το οτι υπάρχει λογική και συνοχή σε ότι γίνεται και η περιέργεια του να ανακαλύψεις τι έχει συμβεί και γιατί σε συνδυασμό με τον χρόνο που περνάει δημιουργεί μια αρκετά αγχωτική κατάσταση.Οι παρεμβάσεις της GM και τις 2 φορές που την χρειαστήκαμε ήταν άμεσες και στοχευμένες.Εξαιρετική στον ρόλο της.
Να αναφερθεί κάτι το οποίο εκτιμάμε ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη εταιρία και αυτό είναι το πόσο καθαρά και προσεγμένα είναι τα δωμάτια τους.Υπάρχει ταυτότητα,ποιότητα και ένα προσωπικό το οποίο ξέρει πως να δίνει την απαραίτητη σημασία στην ομάδα.Είναι ένα γριφοδωμάτιο λοιπόν μεσαίας δυσκολίας το οποίο αποζημιώνει τόσο με την ατμόσφαιρα του όσο και με την ιστορία του.Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όλων των ειδών τις ομάδες και πάνω απ'ολα επειδή έχει την σφραγίδα της "Escaped"

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεύτερη επίσκεψη στο λατρεμένο,αγαπημένο, μοναδικό "Insidious" και η εμπειρία εξίσου άψογη όπως πρώτα. Αυτη τη φορά είπαμε να δοκιμάσουμε τα όρια του τρόμου μας ως 2αδα.Εισαγωγη αρκούντως ψαρωτικη,φοβερή ατμόσφαιρα,δαιμονισμένο acting, γρίφοι to the point με την δυσκολία όπως πρέπει αφού δεν γίνεται εκεί μέσα να συγκεντρωθείς ιδιαίτερα με ότι αυτό το πράμα σου κάνει όλη την ώρα...Ντου από παντού όλη την ώρα και οι 2 μας να τρέχουμε πανικόβλητοι από φόβο. Αρκετές οι spooky στιγμές που αντικρίσαμε εκεί μέσα με κορυφαία απ'όλες φυσικά σε αυτό το αναθεματισμένο παιδικό δωμάτιο...
Φυσικά μετά η φιλοξενία των παιδιών άψογη.Ορεξη να μιλήσουμε για οτιδήποτε με τις ώρες παρ'ότι τελευταίο δωμάτιο και με διάθεση φιλική, όμορφη και εγκάρδια. Από τα πιο αγαπημένα άτομα στον χώρο και επιμένω στο ότι το προσωπικό του Insidious είναι από τις λίγες περιπτώσεις που γνωρίζει σχεδόν από την αρχή το πως θα προσαρμόσει το παιχνίδι πάνω στην κάθε ομάδα ώστε η εμπειρία να είναι στο τέλος αυτη η οποία θέλει η κάθε ομάδα.
Δυνατός τρόμος, έξυπνοι γρίφοι σε έναν χώρο εφιαλτικό...Τι άλλο να ζητήσει κανείς;;;

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν απόγευμα της Κυριακής όταν "Οι κουμπάροι " δέχθηκαν εκείνο το πανικόβλητο τηλεφώνημα από το Escaped στο οποίο μας ενημέρωσαν πως ο Joker απειλεί να εξαπολύσει αέρια γέλιου σε όλη την πόλη και πως πρέπει να πάμε επειγόντως εκεί να ενημερωθούμε από την Dr Young για τα υπόλοιπα!!!Αυτό που ξέχασαν να μας πουν είναι πως θα έπρεπε να ετοιμαστούμε να ζήσουμε 60 λεπτά απολυτης τρέλας και γέλιου...
Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα δημιούργημα μιας από τις πιο αγαπητές μας εταιρίες στον χώρο εξαιτίας τόσο των προσεγμενων, πλούσιων δωματίων της και των εξαιρετικών τους γρίφων όσο και της άψογης φιλοξενίας της.Η πρωτη συνάντηση με τον Joker λοιπόν αρκεί για να σας προϊδεάσει για ότι θα ακολουθήσει. Ως ομάδα, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε είτε τους γρίφους είτε τους χώρους ,θεωρούμε πως το δωμάτιο το απογειώνει ο ηθοποιός που θα δείτε εκεί μέσα να ξεδιπλώνει το πραγματικά επαγγελματικό του ταλέντο...Από εκφράσεις, από ατάκες, από κινησιολογία, από βλέμματα...;Από όπου και να το δεις και να το πιασεις αυτό το οποίο κάνει εκεί μέσα ο ηθοποιός σε μαγνητίζει, σε κάνει να γελάς, σου αλλάζει την διάθεση και την ψυχολογία. Είναι απόλυτα διαδραστικό το δωμάτιο μεταξύ ομάδας και ηθοποιού και θα πρέπει κι εσείς να παίξετε πολύ καλά τον ρόλο σας γιατί γνωρίζει πολύ καλά το κατά πόσο μπορεί και αν θα σας εμπιστευθεί. Δεν θα διστάσει αν υποψιαστεί πως κάτι δεν πάει καλά να σας αποπροσανατολίσει,να σας μπερδέψει και να σας φέρει σε σημείο δύσκολο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ πως ο χρόνος περνάει και όσο τον έχετε σύμμαχο ίσως αποδειχθεί πολύτιμη βοήθεια...Ίσως και όχι βέβαια...
Οι γρίφοι του δωματίου είναι απολύτως εναρμονισμένοι με το θέμα και θα λέγαμε πως κινούνται σε μέτριους προς ελαφρώς δύσκολους και αυτό λόγο του αμείλικτου χρόνου που μπορεί να σας πιέσει ώστε να μην σκέφτεστε καθαρά.Ως γρίφοι είναι μέτριας δυσκολίας για μια ομάδα 15+ δωματίων π.χ. Αρκετοί θέλουν μια όμορφη συνεργασία με την ομάδα η οποία καλό θα ήταν να είναι 3-4 ατόμων για να είναι για όλους η εμπειρία με τον Joker εξίσου διασκεδαστική .
Σκηνογραφικα το δωμάτιο είναι απόλυτα ταιριαστό τόσο με το θέμα όσο και με την εμφάνιση και την εικόνα του ηθοποιού ο οποίος με τον τρόπο του σου δείχνει πως "Έχετε εισβάλει στον χώρο μου,προσέξτε...".Θα συναντήσετε αναφορές τόσο σε αντικείμενα όσο και στους τοίχους που έχουν να κάνουν με το σύμπαν του Gotham,θα βρεθείτε σε χώρους που απορρέουν κομιξικες επιρροές και θα το βιωσετε όπως πρέπει.
Για την υποδοχη και την φιλοξενία του προσωπικού τι άλλο διαφορετικό να ειπωθεί;Τα γράψαμε και στην κριτική μας του εξαιρετικού "Immortal".Άψογοι τύποι, παθιασμένοι με αυτό το οποίο κάνουν και με όρεξη για κουβέντα με την κάθε ομάδα με σκοπό να μάθουν τι άρεσε, τι δεν άρεσε και όχι μόνο αυτό. Χώροι καθαροί, όμορφοι και διακοσμημένοι κατάλληλα...Αν υπήρχαν παραπάνω από 5 αστέρια σίγουρα τα αξίζουν όλα.
Ευχαριστούμε ακόμη μια φορά Escaped για ακόμη ένα δωμάτιο αντάξιο του επιπέδου σου !!!

Escaped
4.5 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν ένα βράδυ του Σαββάτου θυμαμαι όταν "Οι κουμπάροι " είχαν ραντεβού με την μεσιτρια για να τους δείξει ένα σπίτι στην Δάφνη.Βλεπετε σε λιγους μήνες θα τα παντρευα τα παιδιά και ήθελαν κι εμένα μαζι τους για μια δευτερη γνώμη...Που να γνωρίζαμε ότι η συμπαθέστατη κατά τ'άλλα μεσιτρια είχε αλλα σχέδια για εμάς...;
Αρχικά να γράψουμε πως το δωμάτιο είναι από τα πιο παλιά του χώρου και ταυτόχρονα έχει τόσο έντονα στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ και υποβλητικής ατμόσφαιρας που ακόμη και μια ομάδα με σεβαστό αριθμό δωματίων στο ενεργητικό της καταφέρνει να την κερδίσει. Η έναρξη στον χώρο είναι άκρως απρόβλεπτη και σε ψαρωνει ακόμη και αν ξέρεις πως το δωμάτιο δεν έχει ηθοποιό (...or not...?🙈)Με γρίφους μέτριας δυσκολίας θα προσπαθήσεις να κατανοήσεις το παραφυσικο στοιχείο το οποίο αναμφισβήτητα καταλαβαίνεις οτι υπάρχει και να λύσεις την κατάρα πριν σε κρατήσει εκεί μέσα για πάντα.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στα ηχητικά εφέ και γενικότερα στο ηχητικό κομμάτι του δωματίου. Ειλικρινά από τα καλύτερα που θα βρείτε.Συμβαλλει εξαιρετικά ώστε σε ένα γριφοδωματιο τρόμου να μην μπορείς να μείνεις λεπτό ησυχος και να αισθάνεσαι σχετικά ασφαλης. Γιατί το γνωρίζεις πως κάτι υπάρχει το οποίο σε παρακολουθεί και ίσως με λίγη τύχη να το δεις...Και να το αισθανθείς...
Με ένα GM πραγματικά ολοσωστο και παρεμβατικό εκεί που πρέπει η απόδραση επιτυγχάνεται με αρκετό άγχος, αγωνία και ανακούφιση από εκεί μέσα. Το προσωπικό στη συνέχεια φιλικό, ορεξάτο για κουβέντα και αξιαγάπητο.Κανουν με εξαιρετικό τροπο αυτό το οποίο ψάχνει ο κάθε escaper.
Μοναδικο παράπονο και εδώ είναι αυτό που ως ομάδα πάντα θέλουμε σε δωμάτια απόδρασης και πόσο μάλλον σε γριφοδωματια :την ύπαρξη σημειωμάτων, στοιχειων ώστε να γινει ακόμη πιο κατανοητό το όλο story.Αυτο βεβαια ειναι μια ιδιαιτερότητα αν θέλετε δική μας.Σημασια έχει ότι το "Orphan" καταφέρνει κάτι ιδιαίτερο.Προσφέρει μια τίμια και ταυτόχρονα γερή εισαγωγή σε δωμάτια τρόμου για ομάδες που θέλουν να ανακαλύψουν αυτό το είδος και παράλληλα προσφέρει έντονες στιγμές σε ομάδες οι οποίες θα πάνε για να ζήσουν στιγμές ψυχολογικού θρίλερ.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι 7 πύλες σφραγισμένες μας προστατεύουν απο το κακό.Οι 7 πυλες πρεπει να φυλάσσονται μερα νύχτα, διαρκως.Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν χάσαμε την επαφή με τα μέλη του τάγματος τα οποία ήταν υπεύθυνα για την πύλη στο Stonehenge...Η αποστολή των "Κουμπάρων" λοιπόν δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί εκτός από την λυσσα και την τρέλα των μιασματων είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την σχιζοφρένεια ( ω ναι ,πρόκειται για άτομα πλήρως διαγνωσμενα... ) των απίστευτων παιδιών του Gear escape room...
Δύσκολο να γράψει κάποιος λοιπόν κριτική για αυτό το δωμάτιο επειδή όλα αυτά τα οποία προσφέρει είναι τόσο έξυπνα και συγχρόνως τόσο εθιστικά ως προς το gameplay του οπου εκεί που θες να εκθειασεις κάτι, σίγουρα κάτι άλλο εξίσου δυνατό θα το αδικήσεις.Με μια εισαγωγή άκρως ψαρωτικη και πιο in concept δεν γίνεται, ξεκινάνε 90 λεπτά τρόμου, δράσης,αγωνίας και καταλήγουν στο τέλος σε μια παράνοια την οποία ζει η ομάδα που όμοια της ως τώρα δεν έχουμε ξανασυναντήσει και δεν μπορεί να συλλάβει κάποιος ως σκέψη αν δεν το ζήσει ως παίκτης.
Σε οτι έχει να κάνει με γρίφους το δωμάτιο προσφέρει μια σειρά έξυπνων,πάντα in concept αποστολών μέτριας δυσκολίας τους οποίους απολαύσαμε στο έπακρον.Πολυ σημαντικό το ότι όλη η ομάδα πάντα θα έχει κάτι να κάνει και η συνεργασία σε πολλά σημεία είναι το ζητούμενο αν θέλετε να αποδράσετε.Οι βοήθειες του Gamemaster ολοσωστες την στιγμή που έπρεπε και όταν έκρινε πως χρειαζόταν.
Σκηνογραφικα και χωροταξικά έχουμε να κάνουμε με μεγάλους, άνετους χώρους ακόμη και για 5 άτομα αν και γνώμη μας είναι πως το ιδανικό για αυτη την εμπειρία είναι τα 3,max 4 άτομα. Προσφέρει ένα gameplay τόσο χορταστικό, τόσο ανατρεπτικό και πραγματικά γεμάτο αγωνία και ξαφνιασματα που δεν θα βρείτε ησυχία από το άγχος σας.Οι παρουσίες εκει μέσα δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Βρίσκονται παντού, παίζουν άνετα με εσένα και όταν το καταλάβεις είναι ήδη αργά.Το acting είναι τοσο αρμονικά δωσμενο εκεί μέσα που είναι όλοι τους όχι 1 αλλά 5 βήματα μπροστά από την ομάδα.Η αποκορύφωση του δωματίου φυσικά αποζημιώνει την γεμάτη και χορταστική εμπειρία που ήδη έχετε βιώσει και απλώς δεν θα πιστεύετε πώς ζείτε τέτοιες εναλλαγές διαθέσεων.Θα θέλετε να τρομαξετε, να γελάσετε, να φωνάξετε,να αγχωθειτε και όλα αυτά σε εναλλαγή χρόνων dt.
Ειλικρινά το προσωπικό της Gear είναι παιδιά τα οποία αγαπάνε αυτό που κάνουν. Παρότι ήμασταν η τελευταία κράτηση έκατσαν μαζί μας να συζητήσουν για το δωμάτιο, για τους ίδιους, για εμάς.Ενδιαφερονται ως σωστοί επαγγελματίες για τα πάντα και πέρα από αυτό είναι από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους που θα συναντήσει ομάδα σε escape room.Μεγαλο μπράβο λοιπόν γιατί αυτές οι συμπεριφορές και τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν σωστά πρότυπα στον χώρο. Και ακόμη πιο μεγάλο μπράβο για τις αντοχές τους επειδή σε κάθε κράτηση οι άνθρωποι καταθέτουν ψυχή και σώμα γι αυτό το αποτέλεσμα. (θα το καταλάβετε αυτό, όταν το ζήσετε...)
Τεράστια λοιπόν η χαρά μας που άλλο ένα δωμάτιο ανταποκρίνεται στο απόλυτο με το feedback που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό.Θα τρομάξεις, θα γελάσεις, θα τρέξεις,θα κρυφτείς, θα αγχωθείς...Μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αν δεν υπήρχε από πίσω από όλο αυτό το μεράκι και η αγάπη των παιδιών που το "τρέχουν" σίγουρα δεν θα είχε αυτό το αποτέλεσμα.
Gear escape room ,σε ευχαριστούμε πολύ για την μοναδική αυτή εμπειρία!!!

Escaped
4.3 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πολύ δυνατό δωμάτιο, μας γλέντησαν κανονικότατα. Δεν έχει σημασία πλέον να γράψουμε λεπτομέρειες παρά μόνο το ότι κρίμα που έκλεισε. Τα είχε όλα. Ατμόσφαιρα, τρόμο, ωραίους γρίφους...
Αναμένουμε το νέο δωμάτιο της εταιρίας πλέον!!!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν "Οι κουμπάροι " και οι "DOA" σκεφτήκαμε να κλείσουμε επιτέλους μετά από -ανεπίτρεπτα- αρκετό καιρό "Το όνειρο της Άννας " ώστε να ζήσουμε κι εμείς αυτό το τόσο διαφορετικό που διαβάζαμε παντού, δεν είχαμε ιδέα...Δεν είχαμε ιδέα του τι σημαίνει τρόμος πραγματικός, του τι σημαίνει να είσαι -κυριολεκτικά- λίγο πριν από κρίση πανικού,του τι δυνατότητες έχει αυτό το θαυμάσιο όργανο το οποίο ονομάζεται λαρύγγι όταν αποφασίσει να ουρλιάξει...
Ξεκινώντας να αναφερθεί πως όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, εκεί δεν πας για να αποδράσεις, δεν πας για να λύσεις γρίφους.Εκει αποφασίζεις να πας όταν θες να βιώσεις μια εμπειρία διαφορετική,μια εμπειρία την οποία δεν είναι εύκολο να ζήσει ένας μέσος άνθρωπος.Απαραιτητη προϋπόθεση για όλο αυτό και το πιο σημαντικό απ'όλα είναι ο κάθε ένας ξεχωριστά και η ομάδα συνολικά να πιστέψει, να μπει στο mood του δωματίου και σε ότι αυτό έχει να προσφέρει.Με καθοδηγητή τον οικοδεσπότη του δωματίου εκεί μέσα λοιπόν ξεκινάει κάτι το οποίο πιστέψτε με ,είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπτυχθεί και να γίνει κατανοητό με τον γραπτό λόγο.Θα βιωσετε τέτοιο μεταφυσικό, παράξενο και πρωτόγνωρο φόβο εκεί μέσα που ως εμπειρία και τα 5 άτομα από εμάς δεν είχαμε ξαναζήσει.Αδυνατουμε για πάρα πολλά απο αυτά που έγιναν χθες εκει μέσα να βρούμε εξήγηση και στο φινάλε δεν μας ενδιαφέρει κι όλας. Αυτό το οποίο έχει σημασία είναι πως θα δείτε μπροστά στα μάτια σας να γίνονται πράματα τα οποία είναι αρκετά πιθανό να σας κάνουν να ζητήσετε να βγείτε από το δωμάτιο.Προσωπικα μιλώντας, ειδικά προς το τέλος,αν συνεχιζοταν αυτό το οποίο γινόταν για άλλο ένα 2λεπτο-3λεπτο ημουν έτοιμος για πρώτη φορά σε escape room να ζητήσω να βγω.
Κώστα δεν έχουμε να γράψουμε κάτι άλλο πέρα από βαθιά υπόκλιση για όλο αυτό το οποίο χθες μας πρόσφερες.Να είσαι πάντα καλά, να φτάσεις πραγματικά ακόμη πιο ψηλά σε ότι κάνεις, σε ότι στόχους έχεις.
Απλά και ταπεινά, ευχαριστούμε θερμά για αυτή την εμπειρία...


Υ.Σ.1 Το "Γρίφοι/Αποστολές" ενώ ουσιαστικά δεν υφίσταται σε αυτό το δωμάτιο, αναπόφευκτα παίρνει 5 για να μην ρίξει την συνολική άριστη βαθμολογία που αξίζει το δωμάτιο.

Υ.Σ.2 Όσοι βρίσκουν την συγκεκριμενη κριτική υπερβολική πιστέψτε με είναι και πολύ λίγη για το δωμάτιο. Μοναδική προϋπόθεση για να πετύχει όλο αυτό που έχει να προσφέρει το δωμάτιο όπως ξαναεγραψα είναι να πάτε χωρίς περιορισμούς σε ότι έχει να κάνει με το τι είναι αληθινό και τι όχι, αν πιστεύετε ή όχι στην άλλη ζωή και οτιδήποτε μπορεί να σας εμποδίζει να σκέφτεστε ανοιχτά...Αν συμβεί αυτό, τότε αυτά τα 90 λεπτά θα σας μείνουν αξέχαστα...

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο Σεπτέμβρης είναι προς το παρόν ένας από τους καλύτερους μήνες για τους "Κουμπάρους".Σε όποια δωμάτια πήγαμε μέχρι τώρα ήταν πραγματικά αριστουργηματικα.Και αυτό το σερί συνεχίστηκε προς μεγάλη μας χαρά και έκπληξη με το κλείσιμο της τριλογίας του Brainfall,το "Dark seas" !!!
Στο "Dark seas" λοιπόν θα βρεθείς στο πειρατικό πλοίο του Τρελοκαπελα ο οποίος έχει αιχμαλωτίσει από το προηγούμενο επεισόδιο/δωμάτιο την ψυχή κάποιου μέλους της ομάδας και μοναδικός σκοπός μας είναι να ξεφύγουμε από εκεί αφού την πάρουμε πίσω.
Η μοναδική ατμόσφαιρα και τα υψηλά ποιοτικά στοιχεία της εταιρίας ακόμη μια φορά είναι παρόντα και συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα το μάτι και την ψυχολογία των παικτών. Εδώ έχουμε να κάνουμε ίσως με το καλύτερο δωμάτιο μέχρι στιγμής από όσα έχουμε παίξει το οποίο έχει ως βάση την διαδραστικότητα με τους ηθοποιούς με τέτοιο τρόπο που δημιουργεί ένα από τα πιο εθιστικοτατα gameplay που θα μπορέσετε να βρείτε σε escape room.Θα συναντήσετε γρίφους εύκολους προς μέτριας δυσκολίας οι οποίοι σε συνδυασμό με τους ηθοποιούς θα σας προσφέρουν στην επίλυση τους ατόφια και μοναδική ικανοποίηση.
Η σκηνογραφία και γενικότερα οι χώροι στο δωματιο ενθουσιάζουν,τα κουστούμια των ηθοποιών και οτιδήποτε εκεί μέσα απόλυτα εναρμονισμένα με το κλίμα. Και ερχόμαστε στο μεγάλο ατού του δωματίου το οποίο, όπως και στα προηγούμενα 2 μέρη της ιστορίας του Brainfall,δεν είναι άλλο από το acting. Εδώ έχουμε να κάνουμε με άψογες ερμηνείες και φοβερή ατακαδορικη γραφή στους ηθοποιούς σε σημείο να κάνουν τον κάθε ένα από εμάς μέρος της ιστορίας αβίαστα.Χωρίς να το καταλάβουμε συνειδητοποιησαμε ότι ζούσαμε κάθε λεπτό την εμπειρία αυτή σε έναν άλλο κόσμο, σε μια άλλη εποχή...Χαρά,αγωνία,άγχος και όλο αυτό σε ένα τέλειο γαϊτανάκι συναισθημάτων.
Brainfall, ευχαριστούμε πολύ για την μοναδική εμπειρία που μας πρόσφερες.Ιακωβε,δεν σε ξεχνάμε...Πρέπει να επιστρέψουμε για εσένα...Μήπως έχει έρθει η ώρα για το 4ο μέρος, λοιπόν...;

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν "Οι κουμπάροι" αποφασίσαμε να κάνουμε ένα ταξίδι στη Ρωσσια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως η κατάληξη του θα ήταν να περιμένουμε στις φυλακές της την εκτέλεση της θανατικής μας ποινής!!!
Το "Πωλείται ελευθερία" συνδυάζει με άψογο πραγματικά τρόπο όλα αυτά τα οποία ένας escaper ψάχνει και θέλει να βρει σε ένα δωμάτιο-πρόκληση.Μαλλον υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα βρει πουθενά...Και αυτό είναι ως δεν θα βρει ίχνος λουκέτου!!!Σε έναν απολύτως ρεαλιστικό χώρο φυλακής θα πρέπει να συνεργαστείτε,να παρατηρήσετε και να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε ώστε μέσα σε 75 λεπτά να αποδρασετε.
Μηχανισμοί, περάσματα και γρίφοι όλα σε τόσο άρτια δομή τα οποια ειλικρινά συνθέτουν ένα κλίμα τόσο αγχωτικό για την ομάδα που σε ένα δωμάτιο χωρίς ηθοποιό μετράει πολύ. Οι παρεμβάσεις του GM καίριες και to the point όποτε χρειάστηκαν σε γρίφους και λογικές απολύτως in concept με το θέμα. Το μεγάλο ατού του δωματίου είναι σίγουρα η συνεργασία όλης της ομάδας για να επιτευχθεί η απόδραση.Σε μια ομάδα 3 ατόμων δεν υπήρξε στιγμή που ο καθένας μας να μην είχε με κάτι να ασχοληθεί.
Υψηλή ποιότητα μεσαιας προς δυσκολης κατηγορίας γρίφων,απόλυτα ρεαλιστικοί χώροι και ευφάνταστοι μηχανισμοί προσφέρουν ένα από τα πιο χορταστικα γριφοδωμάτια.Αφου λοιπόν βρήκαμε τον τρόπο και αγοράσαμε την ελευθερία μας,επόμενη στάση το αναπόφευκτο back2back "Μέσα από τον καθρέφτη"/"Τα 7 μυστήρια του Φαραώ" της αγαπημένης πλέον G-factor!!!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Που θα φτάνατε αλήθεια για να προστατέψετε τους φίλους σας;Πόσο εύκολα μπορεί να σε προδώσει ο μέχρι πριν μια στιγμή άνθρωπος σου,κολλητός σου,φίλος σου ώστε να σώσει το τομάρι του;Αξίζει τελικά η αφοσίωση σου σε κάποια πρόσωπα;Μήπως όμως εσύ ο ίδιος πολύ εύκολα μπορεί να προδώσεις για να γλιτώσεις;Αυτά και άλλα πολλά που θα αναλυθούν παρακάτω είναι μονάχα ένα μέρος ενός απο τα πιο ξεχωριστά δωμάτια απόδρασης αυτή τη στιγμή.Με τα φτερά μας λαβωμένα "Οι κουμπάροι" κάναμε ελεύθερη πτώση προς την Κόλαση και για κακή μας τύχη ο Εωσφόρος με τους ακόλουθους του βρισκόταν εκεί...Καταλάβαμε απο την αρχή πως η απόδραση δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση...Και πέσαμε μέσα...
Απο την εισαγωγή κι όλας του δωματίου καταλαβαίνεις πως η διαφυγή σου θα χρειαστεί να γίνει με κόπο,ιδρώτα και με έξυπνες κινήσεις προκειμένου να ξεγελάσεις και να μην υποκύψεις στους πειρασμούς του Σατανά.Σε έναν έξυπνα σχεδιασμένο χώρο η πρώτη επαφή μαζί του δείχνει οτι δεν έχεις πολλά περιθώρια διαφυγής παρά μόνο αν βασιστείς στην γρήγορη επίλυση των έξυπνων και κυρίως in concept γρίφων και στην αποφυγή της παρουσίας του.Μια επιβλητική παρουσία και μια κίνηση η οποία αρχικά σε τρομοκρατεί και πρέπει να ξεφύγεις απο αυτή χωρίς να ξεχνάς πως εκεί μέσα δεν κατοικεί μόνος του...Υπάρχουν φοβερά στοιχεία αλληλεπίδρασης και acting καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού οπού ειλικρινά εντυπωσιάζουν.Θα πρέπει να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή γιατί ο στόχος του Κακού είναι να σε αιχμαλωτίσει και να σε βάλει σε πειρασμό.Όλη η πλοκή και το gameplay έχει τέτοια ροή που εκτός του συνεχούς άγχους υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου το κατά πόσο μπορείς να εμπιστευθείς την καθοδήγηση απο τον συμπαίκτη σου.Και αυτό επειδή δεν γνωρίζεις το αν και πόσο εύκολα έχει ενδώσει στην αγκαλιά του Διαβόλου. Σε έναν χώρο πραγματικά απειλητικό,τρομακτικό και επιβλητικό θα φτάσεις σε μια σεναριακή κορύφωση η οποία κλείνει εξίσου αριστουργηματικά αυτόν τον εφιάλτη που ξεκίνησε με την είσοδο σου στον χώρο.
Αυτό που ακολούθησε μετά ως ομάδα σπάνια το ζούμε.Μια φιλοξενία και μια ζεστασιά απο όλη την ομάδα του RAVEN Adventure Rooms η οποία αποδεικνύει πως δεν είναι καθόλου τυχαία η επιτυχία των παιδιών.Θελήσαν να μάθουν,να μας εξηγήσουν,να μιλήσουμε για το οτιδήποτε έχει να κάνει με το δωμάτιο και όχι μόνο.Παιδια έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά και τα συγχαρητήρια είναι ειλικρινή και εγκάρδια.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι γάμοι ποτέ δεν μου άρεσαν...Θες τα σόγια;Θες το παπαδαριό;Πάντα προσπαθούσα απο μικρό παιδί να τους αποφεύγω.Όμως όταν μας ήρθε το προσκλητήριο του Lyon και της Kisa σκεφτήκαμε πως είναι μια ευκαιρία και το ταξιδάκι μας να κάνουμε στην Αγία Πετρούπολη και να τους δώσουμε την χαρά με την παρουσία μας στο γάμο τους.Δεν σκεφτήκαμε όμως πως αυτοί είχαν σχεδιάσει με την παρουσία τους να μας δώσουν αντί για χαρά τα χειρότερα 90 λεπτά της ζωής μας...
Έχουν περάσει 3 μέρες απο την απόδραση μας απο αυτή την παράνοια που ζήσαμε στο σπίτι των μελλόνυμφων και πραγματικά ακόμη σκέφτομαι όλα αυτά τα οποία ζήσαμε ως ομάδα.Η εισαγωγή στον χώρο εξαιρετική,δεν φεύγεις λεπτό απο το mood.Η ομάδα ξεκινάει με όχι και τόσο αποφασιστικά βήματα να προσπαθεί να εισέλθει στο σπίτι του ζευγαριού επειδή η ατμόσφαιρα ήδη πριν να ξεκινήσει το παιχνίδι είναι τόσο επιβλητική που σε καταβάλλει.Και όταν κάνουμε λόγο για σπίτι μην φανταστείτε ένα 2αράκι με την τουαλετίτσα του.Έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά μεγάλο σπίτι το οποίο σε κάθε δωμάτιο,σε κάθε γωνία και σε κάθε σημείο του έχει τον τρόπο να μην σε αφήνει σε ησυχία.Οι γρίφοι του εξαιτίας της ατμόσφαιρας που επικρατεί και του όλου gameplay είναι μεσαίας δυσκολίας με έναν να ξεχωρίζει και να μας δυσκολεύει αρκετά.Αλλά πραγματικά εκεί είναι που φαίνεται η αξία του καλού gm που οι παρεμβάσεις ήταν τόσο καίριες και ξεκάθαρες που η ροή κυλούσε αβίαστα.
Σε ότι έχει να κάνει με το acting και την παρουσία του ζευγαριού θα μπορούσα να κάτσω και να γράφω δίχως αύριο.Πραγματικά δεν μπορείτε να φανταστείτε αν δεν το ζήσετε, τα όρια τα οποία αυτό το ζευγάρι μπορεί να φτάσει την ομάδα σας,πόσο απειλητικό και τρελό μπορεί να γίνει και τι σημεία κινησιολογίας και εκφράσεων αγγίζουν.Ήταν απο τις ελάχιστες φορές που σε escape room η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή απο την αρχή ως το τέλος.Η μελέτη που υπάρχει στον χώρο σχετικά με το απο που μπορεί την κάθε ανύποπτη στιγμή να πεταχτεί η όποια παρουσία είναι αδιανόητη.Σημεία και στιγμές που δεν το περιμένεις θα σε κάνουν να μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δέχθηκες αυτή την πρόσκληση.
Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό - ίσως και το σημάντικοτερο όλων - πρέπει να αναφερθεί η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του προσωπικού.Ειλικρινά τέτοια αμεσότητα,τέτοιο ενδιαφέρον για το πως πέρασε η ομάδα και τέτοια προσοχή σε ότι έχει να κάνει με το δωμάτιο είναι σπάνιες και αυτό είναι που κάνει τον ιδιοκτήτη ξεχωριστό.Το αστεράτο 5άρι σε όλα είναι μονόδρομος γιατί δωμάτια τα οποία προσφέρουν τέτοιο gameplay και ευχαρίστηση και σε γεμίζουν απο την αρχή μέχρι το τέλος με τέτοια συναισθήματα δεν θα κάτσεις να ψάξεις μια μικροατέλεια ώστε να αφαιρέσεις έστω και μισό αστέρι. Έχει στηθει ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρει ακριβώς αυτό το οποίο υπόσχεται.Ένα γλέντι δίχως αύριο,αντάξιο ενός τέτοιου γάμου...

Escaped
3.8 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.0

Αυτή είναι μια ιστορία η οποία συνέβη στους "Κουμπάρους " πίσω, στο μακρινό 2002,όταν είχαμε πάει ταξίδι στο Illinois.Αποφασισαμε λοιπόν να νοικιάσουμε ένα αμάξι και να κάνουμε την διαδρομή μέσα από το δάσος του Robinson.Λαθος...μέγα λάθος γιατί μέσα στη νύχτα ξεμενουμε από καύσιμα...Και τότε το μυαλό αρχίζει να παίζει περίεργα παιχνίδια. Ή μήπως δεν είναι το μυαλό και όντως κάτι,κάποιος, κάποιοι θέλουν το κακό μας;
Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα escape room το οποίο εκ των πραγμάτων διαφέρει από ότι άλλο έχετε παίξει. Και αυτό είναι και το στοίχημα που θέτει.Αν θα καταφέρει μέσα σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο ενός αυτοκινήτου να σου προσφέρει στιγμές οι οποίες δεν θα σε κάνουν να βαρεθείς και συγχρόνως να έχεις ένα ενδιαφέρον ώστε να ανακαλύψεις τι συμβαίνει και να ζήσεις έναν τρόμο ο οποίος σε έχει σε εγρήγορση. Και σε έναν ικανοποιητικό βαθμό το πετυχαίνει. Σε ενα κλίμα αγωνίας και άγχους στην αρχή και
σε απόλυτη συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα θα πρέπει να λύσετε αυστηρά μέσα στον χώρο του αυτοκινήτου γρίφους μεσαίας δυσκολίας ενώ παράλληλα θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας με όσα συμβαίνουν γύρω τριγύρω (ή και μέσα...) στον χώρο. Και ενώ αυτό λειτουργεί πολύ όμορφα και επιτυχημένα στο πρώτο μισό εξαιτίας της φύσης και ιδιαιτερότητας του παιχνιδιού αρχίζει να γίνεται προβλέψιμο από ένα σημείο και μετα με την αγωνία και το άγχος να δίνουν την θέση τους απλά στην επίλυση των γρίφων για να αποδράσουμε από εκεί μέσα. Τα παιδιά πραγματικά έκαναν τα πάντα για να περάσουμε αξέχαστα και περάσαμε όντως πολύ όμορφα. Ίσως θα θέλαμε και περιμέναμε μετά την απόδραση από το αυτοκινητο μια μικρή ανατροπή με έναν άλλο χώρο ο οποίος θα πρόσφερε μια εναλλαγή στην εμπειρία και να ολοκλήρωνε κάπως πιο ομαλά την ιστορία.
Ο ιδανικός αριθμός ατόμων είναι 3 ή 4 και είναι ένα δωμάτιο το οποίο προσφέρεται άνετα για εισαγωγή σε escape room τρόμου το οποίο συνδυάζει στοιχεία ωραίων jumbscares με γρίφους όμορφους και κατανοητους.

Escaped
4.5 Excellent
Aug - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εκείνο το βράδυ της Παρασκευής φάνταζε ιδανικό ώστε "Οι κουμπάροι" να διανυκτερεύσουμε ύστερα απο ένα ξέφρενο γλέντι στο "Hotel Cortez".Ιδανικό ήταν και το λάθος μας που δεν συμβουλευτήκαμε έστω το tripadvisor πριν κλείσουμε τα δωμάτια μας εκεί επειδή αυτό το οποίο μας συνέβη κατά την διάρκεια της νύχτας,μάθαμε πως το παθαίνουν όλοι όσοι επιλέγουν το συγκεκριμένο "ξενοδοχείο".Τι μας συνέβη...;'Οτι μπορεί να σκεφτεί ο πιο διεστραμμένος νους και ακόμη παραπάνω.Με αγκαλίτσες,πανικόβλητες ματιές δεξιά και αριστερά και με βηματάκια πιο αργά απο της χελώνας προσπαθούσαμε να φύγουμε χωρίς καν να μας ενδιαφέρει να πληρώσουμε.Αυτό το οποίο επείγει εκεί μέσα είναι να γλιτώσεις.

Η έναρξη του δωματίου έχει όλο αυτό το οποίο προδιαθέτει τον κάθε ένα ξεχωριστά για το τι θα ακολουθήσει.Σε μια ατμόσφαιρα πραγματικά καταπληκτική ξεκινάει η διανυκτέρευση σου και ήδη απο τις πρώτες συστάσεις με την υποδοχή καταλαβαίνεις οτι τα πράγματα θα είναι μάλλον ζόρικα για το επόμενο 2ωρο.Σε έναν χώρο πραγματικά τεράστιο που έχει δωθεί και στο παραμικρό η απαραίτητη προσοχή θα πρέπει να βρείς τρόπο να ξεφύγεις απο το πλάσμα το οποίο δεν σε αφήνει σε ησυχία.Αυτό επιτυγχάνεται με την επίλυση πανέξυπνων και υπεράριθμων γρίφων για δωμάτιο τρόμου μεσαίας δυσκολίας αλλά και με μια τακτική η οποία απαιτεί καλή συνεργασία της ομάδας προκειμένου να γίνουν όλα όπως πρέπει και να μην πιαστείτε στα χέρια της ύπαρξης που τριγυρνάει στα δωμάτια και στους διαδρόμους.Να αναφερθεί πως οι γρίφοι έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο και έχουν τέτοια ποικιλία η οποία δεν σε κουράζει καθόλου.

Σε ότι έχει να κάνει με τον gamemaster αν όχι ο καλύτερος είναι σίγουρα απο τους καλύτερους που έχουμε συνεργαστεί ώς ομάδα σε escape room και αυτό οφείλεται και σε ένα ακόμη γεγονός το οποίο αξίζει να αναφερθεί.Η επικοινωνία μαζί του και οι παρεμβάσεις του είναι τόσο καίριες,ξεκάθαρες και με άψογη επικοινωνία που δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο.Αψεγάδιαστη επικοινωνία με τον ασύρματο,ξεκάθαρη χωρίς να χάνεται στιγμή το σήμα.Η παρουσία του ηθοποιού αγχωτική,προσεκτικότατη και πάνω απ'όλα γεμάτη με jumbscares και με μια εμφάνιση άψογη.Το μοναδικό το οποίο ίσως εμείς ως ομάδα θέλαμε να δούμε είναι - εξαιτίας της 2ωρης διάρκειας και μόνο - μια δεύτερη παρουσία η οποία θα ανανέωνε λίγο την αίσθηση του - ούτως ή άλλως - άψογου τρόμου.Επίσης κάτι το οποίο μας έλειψε ήταν το οτι παρότι υπάρχουν μελετημένες σκηνοθετικές απόψεις σχετικά με το τι γίνεται στο ξενοδοχείο και γιατί υπάρχει η έλλειψη της κεντρικής ιστορίας με μορφή κειμένων.Οι λάτρεις του τρόμου θα αναγνωρίσουν αρκετές μορφές της σύγχρονης - και όχι μόνο - ιστορίας στο ξενοδοχείο πάντως.

Τέλος πρέπει και επιβάλλεται να αναφερθεί το οτι τα παιδιά μετά θέλουν,ζητάνε και είναι πρόθυμα να ακούσουν το οτιδήποτε έχει να κάνει με το δωμάτιο και όχι μόνο.Άψογοι στην δουλειά τους παρά το νεαρό της ηλικίας τους και με μια ζηλευτή αίσθηση επαγγελματισμού για να προσφέρουν συνεχώς το καλύτερο.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν σε συνδυασμό με έναν φοβερό ήχο,ένα μεγάλης έκτασης "ξενοδοχείο" και με ένα αγχωτικό και τρομακτικό acting αξίζουν σίγουρα την επίσκεψη και διανυκτέρευση του κάθε escaper ο οποίος έχει κουραστεί απο τις αποδράσεις και θέλει απλώς λίγο να ξεκουραστεί... ( or not..? )

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν "Οι κουμπάροι" αποφασίσαμε να αναλάβουμε έρευνες περίεργων φαινομένων δεν είχαμε καν στα υπ'όψιν πως με το ανώνυμο γράμμα το οποίο παραλαβαμε Παρασκευή μεσημέρι θα ξεκινούσε ένα ταξίδι αγχωτικό και με την αδρεναλίνη να χτυπάει κόκκινο της φωτιάς όταν τα βήματα μας μας οδήγησαν στην περιοχή του Kingston...
Ο πρόλογος αυτός έχει να κάνει ασφαλώς με το "Trapped shadows",ένα από τα δυνατότερα δωμάτια τρόμου και έντασης που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα.Σε αυτό το δωμάτιο όλο αυτό το οποίο θα ζήσεις εσύ και η ομάδα σου ξεκινάει από την επιβεβαίωση της κράτησης και καταλαβαίνεις πως το Kingston δεν προσφέρεται για χαλαρή περιήγηση.Απο την είσοδο σου στο χώρο τα βήματα αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο κοφτά και δεν θες με τίποτα να απομακρυνθείς από την ομάδα για κανένα λόγο. Σε έναν χώρο με σκηνικά που σε μερικούς ίσως θυμίσουν την παράνοια που επικρατεί στο saga του Silent Hill θα προσπαθήσεις όχι μόνο να διεισδύσεις στην -αναθεματισμένη αυτή- έπαυλη αλλά και να αποφύγεις οποιαδήποτε παρουσία θέλει να σε κρατήσει εκεί μέσα για πάντα.Και πιστέψτε με δεν θα διστάσουν οι αθεοφοβες -κυριολεκτικά...- να κάνουν τα πάντα ώστε να το πετύχουν αυτό.Ιδιαιτερη αναφορά να γίνει σε κάτι το οποίο θα συναντήσετε πρώτη φορά σε escape room και προσωπικά μας εντυπωσίασε αλλά επίσης πρέπει να αναφερθεί και η κίνηση, η παρουσία και ο γενικότερος τρόπος με τον οποίο οι παρουσίες παρουσιάζονται, εξαφανίζονται και αν έχουν όρεξη και η ομάδα δείχνει να το ζει, ο τρόπος που θα σε γλεντήσουν.Εξαιρετικες εμφανίσεις λοιπόν που σου κόβονται τα πόδια, τα ουρλιαχτά βγαίνουν αβίαστα και το όλο κλίμα σε παρασύρει στην τρέλα που επικρατεί τριγύρω.Οι γρίφοι του είναι πραγματικά μια χαρά για δωμάτιο του είδους με μοναδικό παράπονο το ότι χρειάζεται πολύ παρατηρητικότητα για εντοπισμό αντικειμένων και με την άψογη κατάσταση τρόμου, πανικού και εγρήγορσης που επικρατεί εκεί μέσα είναι ελαφρώς περιττό το τοσο συγκεκριμένο ψάξιμο σε 2-3 σημεία του παιχνιδιού.

Επισης πολύ σημαντικό το οποίο πρέπει να αναφερθεί είναι το ότι έχουμε να κάνουμε με μια συγκεκριμένη ιστορία την οποία την ζεις.Γνωριζεις γιατί κάνεις αυτό, τι σε οδηγεί εκεί και για ποιον λόγο ανακαλύπτεις ότι ανακαλύπτεις.Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με έναν 90λεπτο τρόμο άνευ ουσίας και λογικής απλώς για να γίνει.

Θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με ένα από τα δυνατότερα δωμάτια εκεί έξω το οποίο το τρέχουν απίστευτα άτομα μέσα στην τρέλα και την καλή χαρά.Τους αγαπήσαμε ειλικρινα επειδή παρ'ότι υπήρξε συνεννοημενη μεν αλλά καθυστέρηση δε και μάλιστα στην τελευταία τους κράτηση, φρόντισαν πραγματικά να περάσουμε αξέχαστα, μοναδικά και άκρως τρομακτικά.
Ένα δωμάτιο λοιπόν που ειδικά ο κάθε λάτρης των θρίλερ και τρόμου πρέπει και οφείλει να ζήσει. Είναι δυνατό, είναι μεγάλο και είναι ξεχωριστο με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον οποίο θα ανακαλύψετε.
Ευχαριστούμε Brainiac για την εμπειρία!!!

Locked
5.0 Excellent
Aug - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Και ενώ όλα πήγαιναν περίφημα με την εκδρομή μας στη Σκωτία και περνούσαμε τέλεια, ήρθε και η μέρα που αποφασίσαμε "Οι κουμπάροι " να επισκεφθούμε το "Κάστρο του Αθάνατου ".Μόνο που για κακή μας τύχη δεν πήγαν όλα όπως τα είχαμε προγραμματίσει και κλειστήκαμε μέσα.Τελικά στην πορεία καταλάβαμε πως η τύχη μας όχι απλώς ήταν κάτι παραπάνω από καλή...Ήταν η ιδανική για να μας οδηγήσει σε ένα από τα κορυφαία escape rooms της Αθήνας...
Είχαμε από την "Escaped" φυσικά την εξαιρετική εμπειρία με το "Otherside" και περιμέναμε πως θα ζήσουμε σίγουρα κάτι από το καλό και επάνω. Όμως αυτή η δουλειά που έχει γίνει με το "Immortal",ειλικρινά ξεπέρασε οτιδήποτε περιμέναμε.Καταρχην αυτά τα σκηνικά τα οποία θα αντικρισετε, τα περάσματα, η διακόσμηση και οι χώροι στους οποίους κατά την διάρκεια της περιηγησης σας θα βρεθείτε αφήνουν περιθώρια μόνο για σεβασμό και εκτίμηση στη δουλειά που έχει γίνει για να αποδωθει με απολύτως αληθοφανή τρόπο το που βρίσκεστε. Η εξυπνάδα των -ομολογουμένως πάνω από μέτριους προς δύσκολους- γρίφων που θα λύσετε, ο τρόπος που χρειάζεται κάποιοι από αυτούς για να λυθούν και τα αποτελέσματα μερικών από αυτών στη συνέχεια θα σας αφήσουν άναυδους. Χρειάζεται πολύ παρατηρητικότητα,εξάσκηση αισθήσεων και καλή συνεργασία σε κάποιες στιγμές και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα μετά.Με ένα ηχητικό πραγματικά επικό και σύγχρονως εν μέρει λίγο αγχωτικό εκεί που χρειάζεται και έναν gamemaster ο οποίος γνωρίζει ακριβώς ποτε και που πρέπει να επέμβει συνθέτουν στο σύνολο του ένα δωμάτιο το οποίο βήμα με το βήμα, δωμάτιο με το δωμάτιο και γρίφο με τον γρίφο σε συνεπαίρνει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Σε κάνει κομμάτι του και σε μεταφέρει σε άλλη εποχή,σε άλλο χρόνο, σε άλλη πραγματικότητα.
Το προσωπικό, η υποδοχή και ο χώρος να αναφερθεί πως είναι άψογα σε όλα και με μεγάλη διάθεση και όρεξή για κουβέντα.
Ειλικρινά αυτή τη φορά δεν μπορούσαμε να βρούμε το οτιδήποτε αρνητικό για αυτό το οποίο μας πρόσφερε το "Immortal".Ειναι διαμάντι το δωμάτιο.Απλοχερα, εγκάρδια και - τουλάχιστον για εμάς -δίκαια και τίμια 5/5 παντού.
Εξαιρετικό, ευχαριστούμε πολύ για την μοναδική εμπειρία!!!

Escaped
4.8 Excellent
Jul - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν μια καλοκαιρινή βραδιά του Ιουλίου όταν αποφασίσαμε ως ομάδα πως δεν έπρεπε να αφήσουμε άλλο τους κατοίκους εκεί στο Αιγάλεω να ταλαιπωρούνται από τα νοσηρά μυαλά που βρίσκονται πίσω - και μέσα 😐 - στο Necromancy...Γιατί αυτοί οι τρελοί τύποι εκεί, τι έχουν κάνει;Έχουν φτιάξει ένα παλιό αρχοντικό σε τέλεια αναπαράσταση, με κάθε λεπτομέρεια που μπορείτε να φανταστείτε -απο διακόσμηση έως και χώρους -οι οποίες σας κάνουν για τα 70 λεπτά που διαρκεί το δωμάτιο να χάσετε κάθε επαφή με τον έξω κόσμο.Και δεν έφτανε αυτό, όχι...Έχουν βάλει εκεί μέσα μια παρουσία η οποία ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν σας αφήνει σε ησυχία και το έχουν δέσει όλο αυτό με ένα σενάριο και μια υπόθεση η οποία σας απορροφά με ένα μοναδικό τρόπο και σας κάνει κομμάτι της.
Αν θα πρέπει να πω έναν από τους πολλούς λόγους για το οποίο αγαπήσαμε το δωμάτιό - πραγματικά από το πουθενά, χωρίς να το περιμέναμε πως θα ήταν τόσο δυνατή εμπειρία- θα ήταν σίγουρα ο μοναδικός τρόπος που έχει ώστε να σε τραβάει στον κόσμο του και στην πλοκή του.Γριφοι πραγματικά in concept, με creepy στοιχεία στην πλειοψηφία τους, ένα perfomance από την ηθοποιό πραγματικά μοναδικό.Ηταν τόσο άριστη σε αυτό που έκανε, τόσο καλοκουρδισμενη και εναρμονισμενη με το όλο δωμάτιο που πραγματικά συμβάλλει σε υπερθετικό βαθμό σε όλο αυτό το οποίο ζεις εκεί μέσα.Οι γρίφοι κινούνται σε μέτριο προς ελαφρά δύσκολο επίπεδο και με τα ηχητικά συστήματα εκεί μέσα πραγματικά σε αγχωνουν όλα πολύ.Ο τρόμος του δωματίου κινείται σε επίπεδα απόλυτα ταιριαστά με αυτά που διαδραματιζονται εκεί μέσα και πιστέψτε με έχει στιγμές που θα κολλήσετε στον τοίχο.Για το επίπεδο βοήθειας/gamemaster δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι άλλο πέρα από το ότι κινείται σε άριστα επίπεδα και οι άνθρωποι γνωρίζουν πότε, που και αν πρέπει να επέμβουν.
Δεν υπάρχει καλύτερο πράμα από το να ξεκινάς να πας σε ένα δωμάτιο για να περάσεις ένα χαλαρό 70λεπτο και αυτό να σου βγαίνει ένα διαμάντι 24 καρατίων!!!
Ατμόσφαιρα, άριστος ψυχολογικός τρόμος, acting-μακιγιάζ επαγγελματικού επιπέδου, χορταινεις από γρίφους οι οποίοι δεν παρεκκλίνουν στιγμή από το να σε κάνουν κομμάτι της ιστορίας, φιλόξενο προσωπικό,ευχάριστοι άνθρωποι...Μεγαλο μπραβο στο Game over και ραντεβού πλέον στον Τζακ 🥳🥳🥳

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι να πρωτογραψει κανείς και τι να πρωτοαναφερει γι'αυτό το πλοίο;Γι αυτό το δωμάτιο που ακούει στο όνομα "Mary Celeste" και όταν αποφασίσετε να επιβιβαστείτε σε αυτό να είστε σίγουροι πως το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο.Ολη η εταιρία, από την είσοδο έως και την έξοδο επιβλητικα και άκρως εντυπωσιακά εναρμονισμένη με το θέμα, το προσωπικό το ίδιο και όσο για τους χώρους...δεν θα πιστεύετε πώς είστε σε escape room...
Εντυπωσιακά περάσματα, πανέξυπνοι γρίφοι μέτριας δυσκολίας,σκηνικά άψογα και ένα acting φοβερό θα σας προσφέρουν μια από τις καλύτερες εμπειρίες σας σε escape room. Είναι τέτοια η σκηνογραφία του δωματίου που ακόμη και σε μια απλή παρουσία του ηθοποιού ενδέχεται να ξαφνιαστεις.Προσωπικα σε αυτό το δωμάτιο τρόμαξα κανονικότατα.Και έτρεξα να γλιτώσω, και πισωγυρισα και όλα τα έκανα...
Όλοι του οι γρίφοι είναι άριστα συνδεδεμένοι με το concept,έχει 2 πράματα εκεί μέσα που το ένα θα σας αγχωσει και το άλλο θα σας εντυπωσιασει και πραγματικά όλα κυλάνε άψογα.
Πρέπει να τρέξουν όλοι να το ζήσουν γιατί πραγματικά τέτοιες απολαυστικες εμπειρίες είναι κρίμα να χάνονται.Η gm άψογη σε όλα της και το προσωπικό ιδιαίτερα συμπαθές με το να ακούσουν οτιδήποτε έχεις να τους πεις.
Ένα δωμάτιο λοιπόν με φοβερή ιστορία, έξυπνους γρίφους, ωραίο gameplay, ξαφνιασματα και acting υποδειγματικά σε συνδυασμό με μια άκρως ρεαλιστική ατμόσφαιρα.Τρεξτε τώρα!!!

Escaped
4.7 Excellent
Jul - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος που αυτό το δωμάτιο σου αποκαλύπτει τους μηχανισμούς του βήμα βήμα και μένεις με το στόμα ανοιχτό.Εδω έχουμε να κάνουμε με ένα καθαρό γριφοδωματιο το οποίο θα σας κάνει να σκεφτείτε και να ενεργήσετε με τρόπους έξυπνους και ευφάνταστους.
Η ατμόσφαιρα, τα σκηνικά και οι μηχανισμοί που θα συναντήσετε θα σας εντυπωσιασουν.Σε ένα δωμάτιο χωρίς ηθοποιό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν στοιχεία όπως ατμόσφαιρα και γρίφοι οι οποίοι θα προσφέρουν σε παίκτες οι οποίοι είναι συνηθισμένοι σε άλλου είδους δωμάτια, στοιχεία για να τους κρατήσει.Αυτο το πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό το δωμάτιο καθώς είναι και πιεστικός ο χρονος και έτσι είσαι συνεχώς σε μια εγρήγορση.
Προσωπικά το μοναδικό αρνητικό το οποίο βρήκα είναι το ότι θα ήθελα να υπήρχαν κι άλλα δωμάτια.Απο ενα σημείο και μετά ήθελα να προχωρήσω και καπου αλλού.Ειναι άριστο ωστόσο σε μηχανισμούς, επαναλαμβάνω, οι οποίοι θα εντυπωσιάσουν όσους το επιλέξουν με γρίφους πάνω του μετρίου προς δύσκολους.

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ήρθε λοιπόν και η δική μας ώρα να κλείσουμε την ιστορία της Μαρίας με το να πάμε στο "Black hole" για να μάθουμε τι συνέβη και αυτό το κοριτσάκι εξαφανίστηκε.
Θα ξεκινήσουμε αυτή την κριτική με το να αναφέρουμε αρχικά πως όλο το προσωπικό της εταιρίας είναι ιδιαίτερα φιλικό, συζητήσιμο και ευχάριστο.Τοσο στο "Genesis" όσο και στο "Apocalypse" συναντήσαμε παιδιά πραγματικα ευδιαθετα, χαμογελαστά και με όρεξη για ανάλυση και κουβέντα.
Σε οτι έχει να κάνει τώρα με το δωμάτιο...Από την εισαγωγή εως και την έξοδο,από την αρχή έως και το τέλος της ιστορίας, από το πρώτο έως και το τελευταίο δωμάτιο και από τον πρώτο εως και τον τελευταίο γρίφο θα αισθανθείτε τέτοια συναισθήματα φόβου, αγωνίας, άγχους και ψυχολογικής πίεσης τα οποία πραγματικά είναι το Α και το Ω σε αυτό το δωμάτιο.Μπορει να μην του λείπει απολύτως τίποτα από άλλα επιμέρους στοιχεία -τεράστιο,πραγματικά, σε έκταση, μετριοι γρίφοι in concept,περάσματα ωραια και ατμόσφαιρα άψογη- αλλά αυτό που καταφέρνει με το να σε τσαλαπαταει κάτω και να σου τσακίζει την ψυχοσύνθεση σου για 90 λεπτά είναι πραγματικά κάτι που συναντάς ίσως σε άλλα 2-3 δωμάτια μόνο.
Υπάρχει φόβος, υπάρχει άγχος, υπάρχει κυνηγητό, υπάρχει κρυφτό και αγωνία και όλα αυτά σε συνδυασμό με μια μοναδική ιστορία την οποία βλέπεις να ξεδιπλώνεται μπροστά σου από τις δικές σου ενέργειες.Το acting είναι τόσο υποδειγματικό και καθηλωτικο που σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα.
Πραγματικά για αυτή την εμπειρία που ζήσαμε σε αυτό το τεράστιο δωμάτιο-αρκεί να αναφέρω πως άνετα 4 ή και 5 άτομα ζουν τον τρόμο και όλα αυτά τα οποία σου προσφέρει απλόχερα και γενναιόδωρα το "Black hole"- είναι ο λόγος που τα escape rooms συνεχώς σου δίνουν λόγους να τα θαυμάζεις όταν έχει δωθει η απαραίτητη προσοχή και αγάπη στο είδος.Και εδώ πιστέψτε μας,έχει γίνει αυτό στον υπερθετικό βαθμό!!!

Escaped
4.3 Very Good
Jun - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.0

Για αυτό το δωμάτιο γνώμες της ομάδας είναι μοιρασμένες.Προσωπικα το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ.Τρομαξα πολύ, έτρεξα αρκετά και σίγουρα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.Εχει ένα πολύ ευφάνταστο πέρασμα το οποίο μας εντυπωσίασε αρκετά, η ατμόσφαιρα είναι αγωνιώδης και η παρουσία είναι το λιγότερο πολύ τρομακτική έτσι όπως κυκλοφορεί και παρουσιάζεται!!!Δεν υπάρχει ίχνος λουκέτου, κάτι το οποίο αγαπώ στην συγκεκριμένη εταιρία, αλλά έχουμε σχετικά μέτριας δυσκολίας γρίφους που με την καίρια βοήθεια του gm προχωράς πολύ άνετα-αν δεν φοβάσαι!!!-.Μελανό σημείο του δωματίου για μένα ο τελευταίος γρίφος που με όλη την ένταση που επικρατεί και το λιγοστό φως είναι αδύνατον να συγκεντρωθείς ώστε να τον κατανοήσεις.
Τέλος ενώ ως άτομα στην υποδοχή ήταν μια χαρά δυστυχώς υπήρχε απειρία ώστε να καταφέρουν να παρουσιάσουν σωστά το δωμάτιο στο intro.Δεν είναι λογικό να περιμένεις να μπεις σε δωμάτιο τρόμου και με το χαμόγελο και λίγα λάθη να σου εξηγούν το story.
Κατά τ'άλλα σίγουρα είναι ένα δωμάτιο στο οποίο περάσαμε ευχάριστα.Προσωπικα τρόμαξα πολύ, έτρεξα και κοίταζα συνέχεια γύρω-τριγύρω όπως και οι υπόλοιποι της ομάδας.

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εμ...Οι άνθρωποι εκεί στην Blind Alley συγγνώμη που θα το γράψω αλλά...ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ!!!OMG δηλαδή και 3 lol!!!Αυτή η μεταμεσονύκτια εμπειρία που έζησε "Το σόι μου μέσα" θα κάνει καιρό να καταλαγιάσει.Εδω έχουμε να κάνουμε με ένα τεραστίων διαστάσεων αποκρουστικό,σιχαμερο, αναθεματισμένα εθιστικό escape room το οποίο σου προσφέρει όχι μόνο ψυχολογικό και ωμό τρόμο, όχι μόνο τρέξιμο σε σημείο που σε κάποια φάση νόμιζα πως έβλεπα τα πόδια μου καμία 10αρια μέτρα πιο μπροστά από το υπόλοιπο σώμα μου,όχι μόνο αξιοπρεπείς γρίφους για δωμάτιο δράσης,όχι μόνο ελαφρώς καλοδεχούμενα in concept tasks.Προσφερει κάτι παραπάνω.Γλεντι, γλέντι και πάλι γλέντι.Ανελεητο,διαρκές και - πολύ σημαντικό- προσεκτικό!!!
Η ιστορία έχει να κάνει με έναν κάπως μετα-αποκαλυπτικο ας το πούμε κόσμο τύπου Mad Max ,για όσους έχουν δει την ταινία.Σκοπος μας είναι να εισβαλλουμε στην αποθήκη για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προμήθειες.Στην αποθήκη του Χασάπη..Στην αποθήκη που δεν υπάρχει μόνο ο Χασάπης...Στην αποθήκη η οποία πολύ πιθανότατα θα σας κάνει να ζήσετε μέσα από τον τρόμο και το κυνηγητό μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες σας σε escape room.
Τίποτα δεν είναι απλό αλλά τίποτα δεν είναι και δεδομένο και αυτό που φαίνεται.20 ματια επιπλέον θέλετε για να κοιτάτε συνεχώς γύρω τριγύρω για το αν είστε μόνοι...Που δεν θα είστε σίγουρα...Αλλά και που δεν είστε, θα μπορείτε να τους δείτε νομίζετε...;Αυτοί ξέρουν...Εσείς όταν τους δείτε, θα είναι αργά.
Οι χώροι είναι τεράστιοι- αν και πάντα για εμάς ιδανικό είναι το 4 εδώ και 5 ή και βαριά βαριά 6 άτομα- θα το διασκεδάσετε νομίζω.Υπαρχει εξαιρετική δουλειά στο στήσιμο από τα παιδιά.Ποτε δεν θα επαναληφθεί ένας χώρος και πάντα διαφορετικός ο ένας από τον άλλο.Θα βρείτε έξυπνα περάσματα στα οποία θέλετε δεν θέλετε θα χωθειτε.Το acting απο τα πιο αληθοφανή που έχουμε συναντήσει και GM πραγματικά άριστο.
Δεν έχει επίσης να αναφερθεί τίποτα για τα παιδιά που το τρέχουν.Πολυ κουβέντα, πολύ ανάλυση, αμεσότητα, εξαιρετικα φιλικοί και επαγγελματίες.
Και τέλος...τον Χασάπη δεν τον κάνουμε φίλο μας...Δεν δείχνει έλεος...Απλώς τρέξτε!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Liberta λοιπόν ή αλλιώς...Run Lola run!!!
Αυτό το δωμάτιο οφείλω να ομολογήσω πως απο την πολύ αρχή - με το που σε υποδέχονται δηλαδή οι ιδιοκτήτες ( και όχι μόνο ) - σε προδιαθέτει πως θα ζήσεις κάτι όμορφο.Είναι τόσο ευγενικοί,τόσο φιλόξενοι,τόσο συζητήσιμοι που σε κερδίζουν πριν καν παίξεις.Και τώρα στα του "δωματίου".
Η εμπειρία την οποία ζεις καθ' όλη την διάρκεια είναι κάτι το μοναδικό.Απο την έναρξη ξεκινάει μια υπέροχη διαδρομή που καταλαβαίνεις πως κατά την διάρκεια θα ζήσεις και θα κάνεις πράγματα που δεν έχεις κάνει σε κάποιο άλλο escape room.Και αυτό ακριβώς το προαίσθημα βγαίνει σωστό.Θα συρθείς,θα φτιάξεις οτιδήποτε ώστε να καταφέρεις να προχωρήσεις και να ξεφύγεις με την ομάδα σου περνώντας μέσα απο χώρους που πραγματικά θα σας συνεπάρουν.Υπάρχουν γρίφοι πάρα πολύ έξυπνοι - και θα έλεγα και κάποιοι απαιτητικοί - για δωμάτιο δράσης που δεν θα σας αφήσει τίποτα σε ησυχία.Η παρουσία του ηθοποιού πραγματικά πολύ διακριτική και σε ορισμένα σημεία καίρια ώστε να σας βοηθήσει όσο πιο διακριτικά μπορεί να αποδράσετε απο τα χέρια των τζιχαντιστών.Θεωρώ πως τα tasks είναι πιθανότατα απο τα πιο απαιτητικά που υπάρχουν αυτή την στιγμή σε escape rooms οπότε η πρόκληση είναι συνεχής κάθε στιγμή σε έναν χώρο πραγματικά ατελείωτο,τεράστιο και γεμάτο.Δεν υπάρχει το παραμικρό αρνητικό να επισημανθεί σε σχέση με αυτό το οποίο θέλει να προσφέρει το " Liberta " στον παίκτη.Τα καταφέρνει όλα άψογα σε ένα gameplay το οποίο σε έχει συνεχώς στην τσίτα.
Αγαπήσαμε "Liberta",αγαπήσαμε το προσωπικό και υπέρ-αγαπήσαμε την Ήβη φυσικά,την ζωντανή μασκότ του δωματίου.
Όσοι λοιπόν αναζητάτε ένα escape room το οποίο θα προσφέρει στην δράση κάτι το εντελώς διαφορετικό σε συνδυασμό με γρίφους και συνεχή αγωνία ξεκινήστε φωνάζοντας "Liberta"...και καλή σας τύχη!!!

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ως λάτρεις της σειράς Stranger Things δεν θα μπορούσαμε μετά απο το "Otherside" να επισκεφθούμε και το παρόμοιας θεματολογίας δωμάτιο "Upside down".
Ένα δωμάτιο το οποίο καταφέρνει και αυτό με την σειρά του να αποδώσει το κλίμα και το concept της σειράς με γρίφους μέτριας δυσκολίας και με ένα acting αρκετά επιβλητικό ως παρουσία.Ένα δωμάτιο το οποίο μπορεί να μην σας εντυπωσιάσει με το μέγεθος του ή τα περάσματα του αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με μερικούς πραγματικά έξυπνους γρίφους και μηχανισμούς και με μια παρουσία η οποία όντως θα σας κάνει να βγάλετε κάποιες κραυγές όποτε εμφανίζεται καθώς έχει φοβερή παρουσία ως προς την απόδοση με τη στολή και την κίνηση του.Το δωμάτιο είναι καθαρά ψυχολογικό θρίλερ και καθόλου τρόμου και εκεί αποδίδεται το οτι κάπου η ομάδα μας ίσως περίμενε να ζήσει κάτι πιο έντονο ως εμπειρία.Ακόμη και η παρουσία του πλάσματος νομίζουμε οτι θα έπρεπε να ήταν πιο συχνή για την διάρκεια του δωματίου.Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά της εταιρίας.Φιλικά,χαμογελαστά,ευδιάθετα και με χιούμορ.

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αν κάποιος θέλει ένα δωμάτιο που πραγματικά να τα συνδυάζει όλα τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο.Ειναι από τα λίγα δωμάτια που έχουν άψογη πραγματικά ροή στο gameplay.Ολα βρίσκονται σε σωστές δόσεις εκεί μέσα πραγματικά δωσμενα με πολύ όμορφο τρόπο.Στην αρχή έχει το άγχος του και τον ψυχολογικό τρόμο, έχει πανεξυπνους γρίφους,μια πραγματικά πίστη αναπαράσταση ενός εργαστηρίου ξεχασμένο από το Θεό και φυσικά κυριαρχεί η ένταση,η δράση και η αγωνία που σου δημιουργεί η μοναδική παρουσία εκεί μέσα.Ενα σύστημα βοήθειας πανέξυπνο και ένας gamemaster που πραγματικά γνωρίζει πότε πρέπει να επέμβει και τι πρέπει να κάνει.Φυσικα όλα τα αριστουργηματικα αυτά στοιχεία του δωματίου δεν θα μπορούσαν να το αναδείξουν χωρίς να συμβάλλει σε αυτά η πραγματικά εξαιρετικη σε όλα της τα σημεία παρουσία και κινησιολογια του ηθοποιού.Μιλαμε για μια περίπτωση ανθρώπου που δεν θα σε αφήσει σε ησυχία .Αστραπιαιες κινήσεις, τα πιάνει όλα όσα γίνονται στον χώρο και σε γλεντάει δίχως αύριο αν είσαι ομάδα που το ζεις.Η απόδραση απο το εργαστήριο πραγματικα γεματη καρδιοχτυπι,ένταση και σε κατάσταση πανικού!!!
Ιδανικος αριθμός ατόμων ακόμη μια φορά τα 3-4 max σε έναν ικανοποιητικό χώρο για τέτοια ομάδα.Περιττο να αναφερθεί πως στη συνέχεια ήταν εξαιρετική η κουβέντα με τον Γιώργο και τον Φραγκίσκο.2 άτομα που αγαπήσαμε για την ζεστασιά που έδειξαν στην κουβέντα μας.
Πραγματικά δεν μπορεί να αναφερθεί το παραμικρό αρνητικό για το δωμάτιο και το είδος το οποίο αντιπροσωπεύει.Πρεπει να το επισκεφθεί ο καθένας που αναζητά full αδρεναλινη σε ένα δωμάτιο που συνδυάζει ωραίους,μη κουραστικους γρίφους σε συνδυασμό με αμείωτη ένταση.

Escaped
3.7 Very Good
Jun - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

5.0

Γνωρίζω εκ των προτέρων πως η κριτική αυτή θα βρεί την -συντριπτική- πλειοψηφία αντίθετη καθώς επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει επειδή ενα πρωινό ξυπνήσαμε στραβά να γράφουμε αρνητικές κριτικές χωρίς λόγο απο τις οποίες ίσως να κρίνεται και η δουλειά και το μεροκάματο ανθρώπων.
Σε μια καταπληκτική εταιρία όπως η Escaped και μετά απο το εξαιρετικό Otherside παίξαμε back2back αφού μας είχε ανοίξει η όρεξη σύμφωνα με τις υπόλοιπες κριτικές και την υψηλή του βαθμολογία για όλο αυτό που θα ζούσαμε το Ashecliffe Asylum .
Ένα δωμάτιο ιδανικό για 3 ή 4 άτομα με μέτριας δυσκολίας γρίφους και με ελάχιστα περάσματα.Δεν μπορώ να πω πως ήταν μια εμπειρία η οποία ανταποκρινόταν σε αυτό που περιμέναμε.Υπήρχε μια ατμόσφαιρα στην αρχή σχετικής αγωνίας η οποία στην συνέχεια,απο τον δεύτερο κι όλας χώρο απλώς εξαφανίζεται και δεν σε "έχει" μαζί της.Ελάχιστοι γρίφοι και λίγοι χώροι σε μια ιστορία που σε καμία περίπτωση δεν μας μετέδωσε αυτό το οποίο το δωμάτιο επιδιώκει να δώσει στους παίκτες.Το 2ο μισό λόγω acting(που είναι εξαιρετική η ηθοποιός απλώς ο τρόπος που έχει επιλεγεί να αντιμετωπίζει τους παίκτες) γίνεται κάπως κωμικό.Είχαμε πάει 3 άτομα που είναι μια χαρά αριθμός για το δωμάτιο και όταν τελείωσε ήμασταν λίγο αμήχανοι επειδή απλώς υπήρξε μια απογοήτευση.
Το προσωπικό ακόμη μια φορά εξαιρετικό,φιλικό και πρόσχαρο.Μπράβο τους γι αυτό.

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εδω έχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο πραγματική εμπειρία για τους λάτρεις της σειράς και για όλους τους υπόλοιπους για ένα δωμάτιο must.Ενα δωματιο χωρίς ηθοποιο που όμως πραγματικά δεν σε νοιάζει καθολου ακόμη κι αν είσαι fan των δωματίων με acting(όπως ο γραφων δηλαδή!!!)Η αα
τμόσφαιρα καταπληκτική, οι γρίφοι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ, τα σκηνικά Εδω έχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο πραγματική εμπειρία για τους λάτρεις της σειράς και για όλους τους υπόλοιπους για ένα δωμάτιο must.Ενα δωματιο χωρίς ηθοποιο πιυ όμως πραγματικά δεν σε νοιάζει καθολου ακόμη κι αν είσαι fan των δωματίων με acting(όπως ο γραφων δηλαδή!!!)
Η ατμόσφαιρα καταπληκτική, οι γρίφοι ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΙ, τα σκηνικά αξιοθαύμαστα, οι χώροι πάρα πολύ καλοφτιαγμένοι και με αισθητική η οποία πραγματικά σε μεταφέρει είτε οπτικά είτε ηχητικά σε άλλο τοπο και χρόνο.Οι γρίφοι του θα έλεγα πως είναι μέτριοι προς δύσκολοι αλλα σε ένα δωμάτιο που είναι ακόμη και για 5 άτομα σχετικά άνετο δεν θα σας δημιουργήσει κανένα θεμα.Περασματα και μηχανισμοί αξιοθαύμαστοι,πρωτότυποι και wow! σε έναν χώρο που μόνο θετικά πράματα σου αφήνει.Οι βοήθειες και ο ίδιος ο gamemaster άψογος, η υποδοχή στην εταιρία πολύ ευγενική και ευδιαθετη με όρεξη για κουβέντα και χιούμορ.Τι άλλο πραγματικά να ζητήσει κάνεις από ένα δωμάτιο;5 αστέρια σε όλα με όλη μας την καρδιά.
"Το σόι μου μέσα" εγκρίνει,επικροτει και γουστάρει με 1000 τέτοια ποιοτικά δωμάτια., οι χώροι πάρα πολύ καλοφτιαγμένοι και με αισθητική η οποία πραγματικά σε μεταφέρει είτε οπτικά είτε ηχητικά σε άλλο τοπο και χρόνο.Οι γρίφοι του θα έλεγα πως είναι μέτριοι προς δύσκολοι αλλα σε ένα δωμάτιο που είναι ακόμη και για 5 άτομα σχετικά άνετο δεν θα σας δημιουργήσει κανένα θεμα.Περασματα και μηχανισμοί αξιοθαύμαστοι,πρωτότυποι και wow! σε έναν χώρο που μόνο θετικά πράματα σου αφήνει.Οι βοήθειες και ο ίδιος ο gamemaster άψογος, η υποδοχή στην εταιρία πολύ ευγενική και ευδιαθετη με όρεξη για κουβέντα και χιούμορ.Τι άλλο πραγματικά να ζητήσει κάνεις από ένα δωμάτιο;5 αστέρια σε όλα με όλη μας την καρδιά.
"Το σόι μου μέσα" εγκρίνει,επικροτει και γουστάρει με 1000 τέτοια ποιοτικά δωμάτια.

Escaped
3.0 Good
Jun - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

3.0

Και ήρθε η ώρα να επισκεφθούμε κι εμείς για μια διανυκτέρευση το Horror Hotel...Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με ένα δωμάτιο το οποίο πρέπει πρώτα απ'όλα να σημειωθεί πως είναι τεράστιο!Υπάρχει πολύ δουλειά στο στήσιμο του, όλοι οι χώροι είναι γεμάτοι και το σημαντικότερο άνετοι.Το δωμάτιο προϋποθέτει μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση καθώς έχει tasks και περάσματα τα οποία πιθανότατα μπορεί να δυσκολέψουν κάποιους.Εδω δεν μπορεί να μην αναφερθεί πως έχει αρκετά σημεία τα οποία χρειάζονται προσοχή και ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος ειδικά αν είστε ομάδα η οποία πανικοβαλλεται με το παραμικρό.Σε ό,τι έχει να κάνει με τους γρίφους προσωπικά τους βρήκα κάπως ασυνδετους. Επίσης στο story περα από την εισαγωγή στην οποία ενημερώνεστε από τον GM σχετικά με το τι συμβαίνει στο ξενοδοχείο, κατά την διάρκεια δεν υπάρχει ούτε ένα κείμενο το οποίο να μας έκανε να αισθανθούμε μέρος της ιστορίας.Ως δωμάτιο μου θύμισε - και αυτό το αναφέρω ως θετικό-μια μεγάλη επίσκεψη σε διάρκεια σε ένα πύργο του τρόμου σε κάποιο λούνα παρκ.Οι βοήθειες απαραίτητες εννοείται καθώς κάποιες φορές δεν είναι ευδιάκριτο το τι πρέπει να κάνεις.
Άρα έχουμε να κάνουμε με
+ένα τεράστιο δωμάτιο
+πλούσιοι χώροι και όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι στημένοι
+τρόμος και ξαφνιασματα σε γερές δόσεις αλλά σε...
-ενα δωμάτιο στο οποίο μια ομάδα αρχαρια ή που τρέχει από δω κι από κει ίσως θα πρέπει να προσεξει δίπλα επειδή έχει περάσματα και σημεία ασφαλή μεν αλλά δεν παύει να θέλουν προσοχή
-γρίφους κάπως ασυνδετοι και πρόχειροι σε ένα
- story το οποίο τουλάχιστον εμείς δεν αισθανθήκαμε τόσο μέρος του.
Ένα δωμάτιο που έχει πραγματικά όλα τα ατού για να διαπρέψει αρκεί να προσεξει κάποια βασικά σημεία.

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υποθέτω πως είναι η μοναδική περίπτωση escape room που ο οποιοσδήποτε ξεκινάει να γράψει το οτιδήποτε γι αυτό το δωμάτιο αντιμετωπίζει εξαιρετική δυσκολία στο τι πρέπει να γράψει και πόσο προσεκτικός θα πρέπει να είναι σε ότι αναφέρει για αποφυγή οποιουδήποτε spoil.Ειλικρινα αυτή τη στιγμή είμαι σε μια φάση που θέλω να αρχίσω να γράφω χωρίς σταματημό από τον ενθουσιασμό μου ως που να χαθούν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα.Πραγματικα δεν μπορώ να αναφέρω τίποτα συγκεκριμένο πέρα από τό ότι εδώ έχουμε με μια κατηγορία μόνη της.Αυτο το οποίο θα ζήσετε, αυτά τα οποία θα σας συμβούν, την ιστορία που θα βιώσετε και οτιδήποτε αυτό το δωμάτιο έχει να σας προσφέρει ΖΗΣΤΕ ΤΟ.Μιλαμε αυτή τη στιγμή για ένα από τα κορυφαία δωμάτια στο είδος του και αναμφισβήτητα- ω ναι δεν γίνεται να μην αναφερθεί ΚΑΙ από εμάς -για την καλύτερη εισαγωγή που μπορεί να βιώσει κάποιος.Παραπανω συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω, θα τα κάψω όλα.
Υποδοχή εξαιρετικη, acting και παρουσία εξαιρετική και ιδιαίτερα αγχωτική, τα παιδιά απίστευτα απλά με το χαμόγελο τους και με την θετική τους διάθεση.
Μοναδική εμπειρία...
ΤΡΕΞΤΕ ΖΗΣΤΕ ΤΟ!!!

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το σερί των εξαιρετικών δωματίων για την ομάδα μας συνεχίστηκε και με το (δικαίως) 5αστερο Requiem.Οτι κι αν έχει διαβάσει γι αυτό το δωμάτιο ανήκει και αυτό στην κατηγορία πως ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν χώρο που πραγματικά σε εκπλήσσουν τα περάσματα του.Σε εντυπωσιαζουν οι μηχανισμοί του και σε ζαλίζει το τεράστιο μέγεθος του.Εχουμε να κάνουμε με μέτριας δυσκολίας γρίφους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βιαστείτε.Πρεπει σε αυτό το δωμάτιο να ζήσετε την εμπειρία του κάθε περάσματος, της κάθε περιοχής γιατί είναι φοβερή εμπειρία.Τα jumbscares μελετημένα ακριβώς εκεί που πρέπει σε μια επιβλητική και αφιλόξενη ατμόσφαιρα.Υψηλο επίπεδο,μερακι και φαντασία αρκούν για να βγει αυτό το άψογο αποτέλεσμα.Για μένα το δωμάτιο είναι ο ορισμός του ψυχολογικού θρίλερ.Μην μπερδευτείτε, ΔΕΝ είναι τρόμου και δικαίως καθώς αν ίσχυε αυτό θα αφαιρούσε πολύ από την εμπειρία σας.Το προσωπικό ευγενέστατο, πρόθυμο να συζητήσει οτιδήποτε και να ακούσει τυχόν παρατηρήσεις.
Όπως καταλαβαίνετε γίνεται λόγος για ένα must δωμάτιο με μηχανισμούς που πραγματικά δεν υπάρχουν πουθενά αλλού και με ροή η οποία κυλάει αβίαστα.
Θα τρομάξετε; Ναι
Θα λύσετε έξυπνους γρίφους; Ναι
Θα δείτε μηχανισμούς οι οποίοι θα σας εντυπωσιάσουν; Ναι
Θα περιπλανηθείτε σε έναν τεράστιο χώρο;Ναι
Τι περιμένετε λοιπόν;Το Requiem έχει όλα τα συστατικά ενός δωματίου το οποίο το κατατάσσει σε ένα από τα καλύτερα του χώρου.
Μπράβο και πάλι μπράβο!!!

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρώτη φορά που ξεκινάω να γράψω μια κριτική και δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου και να μπουν σε μια σειρά σχετικά με το πως και με το από που πρέπει να ξεκινήσω για να περιγράψω αυτό το οποίο ζήσαμε χθες με το Avaton...Νομίζω το πιο σωστό είναι να ξεκινήσω με την πεπατημένη...Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει αυτό το δωμάτιο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Πραγματικά με την είσοδο στον χώρο χάνεται η όποια επαφή με τον χώρο και τον χρόνο που βρίσκεσαι.Χτυπας το κουδούνι,ανοίγει η πόρτα και...ξεκινάμε με δειλά βηματάκια τα οποία πιστέψτε με είναι κομματακι δύσκολο να επιταχύνουν αυτή τη 1,5 ώρα.Και αν το κάνουν αυτό θα συμβεί επειδή θα πρέπει να σας γλιτώσουν.Ενα πραγματικά εξαιρετικο entry.Εισαι μόνος σου, μυρίζεις τα λιβανια και προσπαθείς σιγά σιγά να βάλεις τα πραγματάκια σου κάπου για να ξεκινήσεις αυτό που ξέρεις ότι πιθανότατα θα εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη σου.Και πιστέψτε με θα εξελιχθεί όντως, είναι μαθηματικά βέβαιο,το ξέρεις.Φωναζει από μακριά...
Οι αγκαλίτσες ξεκινάνε καθώς η μουσική σε τρομοκρατεί με τέτοιο τρόπο που χωρίς να σου αφήνει περιθώρια το οτιδήποτε ξέρεις ότι πλησιάζει...Και έρχεται...Και δεν ξέρεις τι να κάνεις, που να πας και που να κρυφτείς...
Ένα δωμάτιο λοιπόν που χαρακτηρίζεται από φοβερό acting, εξαιρετικούς χώρους, γρίφους θα τους έλεγα μέτριους γιατί δεν γίνεται αλλιώς εκεί μέσα.Θα τρέξεις,θα κρυφτείς θα πρέπει να κάνεις το οτιδήποτε ώστε να σώσεις τον εαυτό σου και την φίλη σου την Gabriele από την οντότητα που πιστέψτε με δεν έχει κανένα ενδοιασμό στο να σε κρατήσει εκεί μαζί της.
Αυτονόητο πως τα παιδιά είναι εξαιρετικά,επαγγελματίες,έξω καρδιά άνθρωποι.Τους αγαπήσαμε και ευχόμαστε πολλοί να παραδειγματιστουν από την ποιότητα και την αγάπη με την οποία αντιμετωπίζουν τα er.
Ξεσκονιστε τις προσευχές σας, πάρτε φυλαχτά,σταυρούς και κομποσχοινια και ξεκινήστε για μια εμπειρία που δύσκολα ζεις σε ένα er.

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Και εδώ έχουμε το 2ο μέρος της εξαιρετικής τριλογίας της Αλίκης.Θα αναμετρηθείτε με έναν κυριολεκτικά Τρελοκαπελα και...καλη σας τύχη.Το υψηλό επίπεδο της εταιρίας σε όλους τους τομείς συνεχίζεται και εδώ.Δεν ξέρω πραγματικά τι να πρωτογραψω καθώς προσωπικά επειδή είναι περισσότερο ως δωμάτιο του στυλ μου με πήρε και με σήκωσε.Σκηνικα σε υψηλά επίπεδα, ένας χώρος τεράστιος, γρίφοι πιο μέτριας δυσκολίας σε σχέση με το πρώτο μέρος και είναι λογικό γιατί πρέπει συνεχώς να έχεις τον νου σου να ξεφύγεις από τα χέρια του Τρελοκαπελα.Ο οποίος Τρελοκαπελας πραγματικά απογειώνει το δωμάτιο και το πάει στον Θεό.Ενα εξαιρετικό acting, μια εξαιρετική παρουσία σε er η οποία ΔΕΝ ξεχνιέται εύκολα.
Τώρα μας μένει το ραντεβουδακι σε ένα πλοίο για να κλείσει οριστικά μια εκκρεμότητα που υπάρχει...

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν ακούς πολλά κεράσια λέει ο σοφός λαός,κράτα και μικρό καλάθι.Ε εδώ όχι απλώς μεγάλο πρέπει να είναι το καλάθι σας αλλά τεράστιο!!!Ένα δωμάτιο το οποίο κυριολεκτικά σε ταξιδεύει για 1,5 ώρα σε άλλη εποχή, σε άλλη πραγματικότητα,σε άλλη γη.
Σκηνικά;
Οσκαρικα απλά.Επιλογες οι οποίες πραγματικά δεν πιστεύεις πως θα μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο αφού μιλάμε για άριστο επίπεδο.
Acting;
Μια Αλίκη η οποία οπτικά μοιάζει πως ξεπήδησε από τις σελίδες του παραμυθιού.Αλληλεπιδραση, acting και κίνηση για χειροκρότημα.Το ίδιο και ο Τρελοκαπελας αλλά εξαιτίας της περιορισμένης του εμφάνισης στο πρώτο αυτό επεισόδιο της τριλογίας δεν δίνεται στον παίκτη η ευκαιρία να καταλάβει πως είναι το ίδιο "τεράστιος " σε acting με την Αλίκη.Για να το διαπιστώσετε πρέπει να παίξετε το 2ο μέρος το οποίο είναι βασισμένο πάνω του και εκεί θα καταλάβετε.
Γρίφοι;
Απαραίτητη η συνεργασία με την Αλίκη.Χωρις αυτήν δεν μπορείτε να προχωρήσετε πολύ.Προσωπικά θα τους χαρακτήριζα μέτριους προς δύσκολους.Ειναι σίγουρα ένα απαιτητικό δωμάτιο χωρίς αυτό να σας φοβίζει καθότι αν σας εμπιστευτεί η Αλίκη έχετε έναν πολύτιμο σύμμαχο.
Τέλος δεν γίνεται να μην αναφερθώ στην εξαιρετική δουλειά την οποία αντικρίζει κάποιος με την είσοδο του στην εταιρία και για το ευγενέστατο προσωπικό.Πραγματικα επαγγελματισμός σε άλλα επίπεδα.Απο τα top δωμάτια αυτή τη στιγμή, τρέξτε!!!

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πήγαμε λοιπόν χθες με τις προσδοκίες μας στο full μετά το υπέρτατο Genesis στο "Apocalypse" της εξαιρετικής Fear of the dark.Το δωμάτιο ξεκινάει με το που πατήσεις το κουδούνι της οικίας και είναι αρκούντως ψαρωτικο.Η υποδοχή της λατρεμένης κυρίας Μαργαρίτας απίστευτη.Το σπίτι είναι ακριβώς αυτό το οποίο περιμένεις από μια εταιρία σαν αυτή.Πανέξυπνα περάσματα,ωραίοι χώροι και φυσικά τα κατάλληλα jumbscares.Δεν κρύβω πως προσωπικά επειδή είμαι και λίγο του τρόμου θα ήθελα περισσότερα αλλά είναι μια χαρά όλα ισορροπημένα εκεί μέσα ώστε να είναι η εμπειρία αυτή που πρέπει.Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί,το acting φοβερό και οι γρίφοι πολύ έξυπνοι χωρίς να γίνονται δύσκολοι.Στη συνέχεια εννοείται μιλήσαμε,γελάσαμε, είπαμε πολλά καθώς είναι εξαιρετικό το προσωπικό και θέλουν να μάθουν τις απόψεις όλων.
Για μένα το δωμάτιο είναι ότι πιο κατάλληλο για μια ομάδα που θέλει να κάνει την πιο αξιοπρεπή και τίμια εισαγωγή σε escape room τρόμου με γρίφους οι οποίοι δεν κουράζουν.
Επόμενη στάση : Black hole xxx

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εδώ τώρα τι να γράψει και τι να πρωτοθυμηθει κανείς...Θα αρχίσω λίγο ανάποδα την κριτική και θα γράψω για τα εξαιρετικά παιδιά που έφτιαξαν αυτή τη δωματιαρα.Γνωστες,έστησαν ένα δωμάτιο ακριβώς στα πλαίσια που πρέπει ώστε να μην σου αφήνει πολλά περιθώρια εφησυχασμού σχεδόν ποτέ και με όρεξη για κουβέντα και με το να ακούσουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βελτιώσει το δωμάτιο.
Το οποίο δωμάτιο...δεν ξέρω καν πως να το χαρακτηρίσω...Κανονικό σπίτι με το καθιστικό του, το σαλόνι του...και κάπου εδώ σταματάω γιατί τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας.Πραγματικα φοβερά και καίρια jumbscares τα οποία σου κόβουν τα πόδια και δεν είναι καθόλου φτηνιαρικα.Γριφοι στα επίπεδα που πρέπει γιατί δεν είμαστε και για πολλά πολλά με όλα αυτά που επικρατούν εκεί μέσα,παρότι 2 μου φάνηκαν προσωπικά κάπως δύσκολοι.Υπάρχουν πανέξυπνες και πρωτότυπες πινελιές τρόμου που δεν έχω δει σε κάποιο άλλο escape room και η γενικότερη αίσθηση για να μην το πλατιαζω πολύ είναι πως ζεις αυτό το οποίο περιμένεις.
Κλείνοντας να επαναλάβω πως τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο άψογο αν δεν είχαν αγάπη και πάθος τα παιδιά για το όλο εγχείρημα

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Συγγνώμη αλλά...ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΑΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ;;;;
Ξεκινήσαμε λοιπόν κι εμείς για την άλλη διάσταση με το Insidious.Αρχικα να γράψω πως διαβάζοντας τις κριτικές είχαμε στο μυαλό μας πως πάμε σε ένα σχετικά χαλαρό γριφοδωματιο τρόμου...Αμ δε...Το τι κυνηγητό, το τι αγωνία,το πόσο αναθεματισμένα άψογο σε όλα του είναι το Insidious σε κάνει να παρακαλάς να τελειώσει για να γλιτώσεις από την καταραμένη παρουσία η οποία όχι μόνο δεν σε αφήνει σε ησυχία αλλά αν σε πιάσει σε έχει κρατήσει μαζί της συντροφιά...
Άψογο acting,αψογα σκηνικά, άψογοι γρίφοι και άψογοι ιδιοκτήτες με όρεξη και αγάπη γι αυτό που κάνουν και με κάθε διάθεση να ακούσουν το οτιδήποτε.Πραγματικα ένα δωμάτιο που όσοι θέλουν τρόμο πρέπει να το ζήσουν.

Escaped
4.5 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Βράδυ Παρασκευής και είπαμε να πάμε κι εμείς να δούμε τι συμβαίνει και εκεί στη Δάφνη εξαφανίζονται παιδάκια...;
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι λάτρεις του Stephen King και της ταινίας θα λατρέψουν πραγματικά το πως αυτό το δωμάτιο μεταφέρει ΠΙΣΤΑ την αίσθηση ότι παίζεις στην ταινία.Και εδώ έρχονται τα συγχαρητήρια στο προσωπικό και στην ΑΨΟΓΗ gm που τόσο πολύ αγαπάνε αυτό που κάνουν.Καταφεραμε και βγηκαμε 3 άτομα στο πάρα 5 πανικόβλητοι και με την ψυχή στο στόμα.
Στα αρνητικά τώρα δεν μπορώ να μην αναφέρω το ότι κάποιοι μηχανισμοί θέλουν μια συντήρηση γιατί δεν λειτουργούν σωστά.Σε ένα δωμάτιο χωρίς ίχνος λουκέτου είναι λογικό το ότι πρέπει να δωθει εξαιτίας της χρήσης τους λίγο παραπάνω προσοχή ως προς την λειτουργικότητα τους.Οι γρίφοι ήταν μέτριοι προς δύσκολοι και μάλιστα κάποιες στιγμές δεν γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις ενώ τον έλυσες.
Τελος σε ότι έχει να κάνει καθαρά με τα δικά μου γούστα και για αυτό δεν θέλω να θεωρηθεί αρνητικό είναι απλώς πως το δωμάτιο δεν είναι τρόμου.Ειναι καθαροτατα ένα δωμάτιο ψυχολογικού θρίλερ.Ο κλόουν μετά τις 2-3 φορές συνηθίζεται και θα τον ήθελα απλώς πιο επιβλητικό ως παρουσια και ίσως και σε έναν ρόλο κάπως πιο "φανερό" προς τους παίκτες ειδικα στο τελευταίο δωμάτιο ώστε να νιώσουν ακόμη πιο άβολα με την παρουσία του.

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

OMG...
Τι νοσηρά μυαλά κρύβονται πίσω από την δημιουργία του συγκεκριμένου δωματίου;;;Αξέχαστη-πραγματικά όμως- από την άφιξη έως και την έναρξη του παιχνιδιού αυτή η αίσθηση που νιώθεις !!!Αναμφισβήτητα ότι πιο εντυπωσιακό έχω δει σε escape room σε ότι έχει να κάνει με υποδοχή, εξηγήσεις και οτιδήποτε άλλο το οποίο όλοι γνωρίζουμε πως γίνεται...Ε εκεί ξεχάστε τα αυτά...Από την γωνία της Θηβών,πριν καν φτάσετε κάντε προσευχή,πηγαίνετε και...περιμένετε...
Στα του δωματίου τώρα και σε ότι έχει να κάνει με το gameplay
+Τεράστιοι,άνετοι χώροι ακόμη και για 6 άτομα (για μένα 4-5 το ιδανικό)
+Ένας ψυχακιας ο οποίος πραγματικά σε παίζει στα δάχτυλα συνεχώς...Δεν έχει σταματημό ούτε σε πόδια αλλά ούτε και σε...στόμα.Αναμφισητητα ο ίδιος είναι το δωμάτιο.Τα επισκιάζει όλα
+Ωραία διακόσμηση στους χώρους,όλα πολύ αληθοφανή
+Γρίφοι τόσο όσο ώστε να μην σε κουράζουν σε συνδυασμό με το άγχος που έχεις να γλιτώσεις για την ζωή σου
Και το μοναδικό
-τον βάζω σε ένα συγκεκριμένο γρίφο ο οποίος προσωπικά θεωρώ πως είναι έξυπνος ως προς αυτό που ήθελαν να κάνουν αλλά η υλοποίηση του είναι μάλλον κακοφτιαγμένη και μας αφαίρεσε πάρα πολλά λεπτά ενώ γνωρίζαμε ακριβώς τι έπρεπε να κάνουμε...Απλώς δεν...έβγαινε

Τέλος ειδική,θεϊκή αναφορά στην GM και σε όλα τα παιδιά τα οποία στο τέλος και αφού υπήρχε κι άλλη παρέα, δεν ήμασταν καν οι τελευταίοι μας εξήγησαν τα πάντα, μιλήσαμε, γελάσαμε και ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και δεκτικοί σε όλα.Σε αυτό παιδιά παίρνετε ένα τεράστιο +
Ανυπομονούμε για το 2 τώρα!!!

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι να πρωτογραψει ρε παιδιά κάνεις γι αυτό το δωμάτιο;Από την (πολύ) αρχή μέχρι και το τέλος του δεν σε αφήνει σε ησυχία.
Πρωτοτυπία σε χώρους, σε γρίφους, σε μηχανισμούς...Πραγματικα είναι τέτοια η εμπειρία την οποία ζεις που σε κατακτάει σε όλα του.
Μοναδικό ίσως σημείο το οποίο θα μπορούσε να διορθωθεί είναι το λίγο απότομο τέλος του αλλά και πάλι αυτό δεν είναι δυνατόν να του αφαιρέσει ούτε καν μισό αστέρι από την βαθμολογία.

Escaped
4.0 Very Good
Apr - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
4.0 Very Good
Apr - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Το πρώτο μου escape room.
Ωραίοι γρίφοι,άνετα στους χώρους ακόμη και 5 άτομα που ήμασταν και φιλικοτατα τα παιδιά.
Αξίζει για όσους θέλουν ένα ατμοσφαιρικό γριφοδωματιο

Escaped

El Exorcista


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 5
   99.0 %
Horror
Actor
Adults Only
Freedom Pass

The School of Burning Souls


1:45:00

   105 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

The MUSEUM Box


58:03

   1 Hour
   2 - 6
Score
Freedom Pass
5 Trophies

The TEMPLE Box


1:09:24

   70 Minutes
   3 - 6
Score
Adults Only
Freedom Pass
5 Trophies

OUTCAST


1:30:00

  Trophies they Won!

Outcast Escaper! Outcast Escaper!

   90 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Action
Psychological Thriller
Adults Only
Freedom Pass
1 Trophy

NEMO


1:25:21

  Trophies they Won!

Το Χρυσό Κοράλλι Το Χρυσό Κοράλλι
  QR-Code

   90 Minutes
   2 - 4
   89.1 %
Actor
Action
Adults Only
Freedom Pass
2 Trophies

The Wolf


1:50:00

   110 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Red Riding Hood


1:20:00

   80 Minutes
   3 - 6
   99.4 %
Actor
Psychological Thriller

SIN CITY


55:00

   70 Minutes
   2 - 4
  Video
Freedom Pass
1 Trophy

Follow the White Rabbit


1:06:00

   70 Minutes
   2 - 6
Actor
  Video
Freedom Pass
1 Trophy

Thomas Crown


1:01:00

   70 Minutes
   2 - 6
  Video
Freedom Pass
1 Trophy

BLOODY MARY


1:45:00

   105 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

Phantom of the Opera


1:20:00

  Trophies they Won!

Phantom Case Closed Phantom Case Closed
  QR-Code

   80 Minutes
   2 - 4
   100.0 %
Horror
Actor
Adults Only
Freedom Pass
2 Trophies

The Sacrifice


2:00:00

   2 Hours
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller

The House of Mary Shaw


1:22:00

   90 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

CANNIBALS


1:37:00

   110 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor