Room 001: Zygote

ESCAPED  
   Κωνσταντινουπόλεως 65, Egaleo, 12242 - Show Map

   100 Minutes
   3 - 6
Actor
Sci-Fi
2 Trophies

71.6%
1:38:00
33.82%

  Trophies they Won!

Best Worker Best Worker
  QR-Code

  Reviews
3.8 Very Good

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

3.0
 Enas Giorgio,  23 Reviews, Escaped, Feb 2019
3.0 Good

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

2.5

Ήρθε η ώρα λοιπόν να παίξουμε ένα απο τα δωμάτια που τα θεωρούμε σταθμούς και που η φήμη τους μας δημιουργούσε καιρό ένα μικρό και όμορφο άγχος.
Ένα απο τα δωμάτια που για να μην τα “κάψουμε” περιμέναμε να έχουμε 45+ δωμάτια στο δυναμικό μας σαν ομάδα, έτσι ώστε να είμαστε αρκετά έμπειροι για το δωμάτιο που η πλειψηφία χαρακτήριζε σαν πολύ δύσκολο και απαιτικό.

Η σημερινή εμπειρία μας ξεκινάει με το να περιμένουμε 20 λεπτά για να ξεκινήσουμε το παιχνίδι, που αυτά λες μερικές φορές συμβαίνουν και δε τρέχει και τίποτα, έχοντας φυσικά μια εξαιρετική αντιμετώπιση απο τα παιδία στην υποδοχή.

Μας λένε λοιπόν οτι ξεκινάμε και με το που προχωρίσουμε λίγο θα δούμε και τον GM μας με τις πρώτες οδηγίες. Μπαίνουμε λοιπόν η επίλεκτη 5αδα των Breaking Fat με περίσσιο ενθουσιασμό και στα πρώτα μέτρα αντικρύζουμε τον GM. Τα πρώτα καμπανάκια άρχισαν να χτυπάνε μέσα μας αλλά σαν έμπειρη ομάδα αναθαρήσαμε και συνεχίσαμε πρός το καθήκον μας.

Ο GM μας υποδέχτηκε με τον ανύπαρκτο ενθουσιασμό που μοναδικά τον διακατέχει και μας έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. Αυτό ήταν. Το παιχνίδι ξεκίνησε και ήμασταν έτοιμοι να κατακτήσουμε και αυτό το δωμάτιο “τρόπαιο”.

Μπαίνοντας καταλαβαίνεις οτι έχει γίνει πολύ καλή και ποιοτική δουλειά όσον αφορά τα σκηνικά και τη διακόσμηση του δωματίου.
Πραγματικά πολύ ωραία παραγωγή που μας προΐδέαζε για το τι έπεται στη συνέχεια, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες μας.

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού συναντήσαμε και τον ηθοποιό μας! Τι ενθουσιασμός και ωραία ταραχή ήταν αυτή! Με τις πρώτες του κουβέντες μας έδειξε οτι θα είναι δίπλα μας να μας βοηθήσει ανα πάσα στιγμή. Ακόμα και αν δεν το είχαμε ανάγκη.
Δεν άργησε να φανεί και η πρόθεση του GM πως πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε!
Το τι να προλάβουμε δεν το καταλάβαμε ποτέ, μιας και οι βοήθειες-λύσεις απο τον ηθοποιό έπεφταν βροχή όπως το ίδιο εκνευριστικά και αναπάντεχα και απο τον GM.

Λίγο οι λύσεις, συγνώμη εννοώ βοήθειες, λίγο η ικανότητες μας να λύνουμε και κανα γριφάκι, μας φέρανε στον τελευταίο και ίσως τον πιο εντυπωσιακό γρίφο με την οθόνη να γράφει υπόλοιπο χρόνου 35 λεπτά!
Έλα όμως που είτε ο γρίφος δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε, ή ο ηθοποιός δεν ήξερε πως ακριβώς θα έπρεπε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να φάμε 30 λεπτά σε ένα ξεκάθαρα ελλατωματικό σημείο στη ροή του παιχνιδιού!

Οι σφιγμοί άρχισαν να ανεβαίνουν και τα πρώτα “γαλλικά” ακούστηκαν λίγο πριν το ρολόι δέιξει οτι μέναν 4 λεπτά ακομα. Με τον ηθοποιό να τρέχει μέσα έξω για να βγάλει άκρη (δε το είχε ξαναπαίξει ίσως) και την ομάδα να προσπαθεί ξανα και ξανά, μέχρι τη στιγμή που αγνοήσαμε αυτά που μας έλεγε και το κάναμε με το δικό μας τρόπο για να καταλήξουμε στη λύση και να κερδίσουμε το δικαίωμα πρός την ελευθερία και την έξοδο μας απο το δωμάτιο.

Φυσικά η έξοδος κατέληγε στον GM, ο οποίος σα να ξύπνησε απο κάποιο λήθαργο σάν την ωραία κοιμωμένη, μας ρώτησε και αν περάσαμε καλά!
Γιατί οι κάμερες σπάνια λένε την αλήθεια όπως όλοι ξέρουμε!
Και για να συμπληρωθεί και όλη η εικόνα της εξόδου μας, η κοπέλα με τη φωτογραφική ήταν ήδη στη θέση της πρίν ακόμα καν η ομάδα αποδράσει.

Μικρή σημασία έχει τι έφταιξε ακριβώς. Το πως όμως το χειρίστηκε η εταιρία θεωρούμε πως ήταν λάθος με αποτέλεσμα να χαλάσει η εμπειρία μας και να καεί ένα πολύ ωραίο δωμάτιο.

Η επίσημη αιτιολογία ήταν πως υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα, που φυσικά και αυτά τυχαίνουν, αλλά η συνολική εμπειρία δείχνει πως αυτή ήταν απλα μια δικαιολογία.

Εκτιμούμε πολύ το γεγονός πως λόγω της ταλαιπωρίας μας έγινε μια έκπτωση της τάξης του 20%, αλλά θα το εκτιμούσαμε περισσότερο αν δε μας αφήνανε να παίξουμε ένα δωμάτιο που ίσως και να ήξεραν οτι έχει θέματα και να μας καλέσουν μια άλλη μερα.

Είναι κρίμα για μια εταιρία που μας έχει χαρίσει πολλές ωραίες εμπειρίες να έχει αυτή την αντιμετώπιση απέναντι σε ομάδες που τη στηρίζουν.

Για στατιστικούς λόγους θα αναφέρω πως μόνο το Joker's Crypt και Paranoic 2 δεν έχουμε παίξει στο Αιγάλεω και φυσικά ανυπομονούμε!

 Konstantinos Tsolakidis,  15 Reviews, Escaped, Feb 2019
3.3 Good

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

2.0

Πάμε λοιπόν να παίξουμε και το Zygote, αυτό το δωμάτιο για το οποίο τόσα διθυραμβικά λόγια έχουν αναφερθεί. Σκηνικά, ουάου, υπόθεση ουάου, γρίφοι ουάου, αλλά αν μας άφηναν κιόλας να τους λύσουμε και μόνοι μας, θα ήταν το ιδανικό. Μεγάλη απογοήτευση. Ηθοποιός και GM μας έτρεχαν το δωμάτιο για ένα λόγο που δεν καταλάβαμε ποτέ, δίνοντάς μας τις λύσεις στο πιάτο χωρίς να μας αφήσουν χρόνο να σκεφτούμε. Μόλις ανακαλύπταμε κάτι, πεταγόταν από μια γωνιά και ερχόταν να μας το δείξει και να μας κάνει ανάλυση της λύσης του γρίφου!!!! Ο ηθοποιός είχε γίνει πια το 6ο μέλος της ομάδας. Σχεδόν συνέχεια μαζί μας. Δεν ξέρω γιατί μας έτρεχαν έτσι. Ίσως γιατί υπήρχε καθυστέρηση και μας έβαλαν 20 λεπτά αργότερα μέσα; Ανθρώπινο είναι, αλλά από την άλλη, δεν φταίγαμε εμείς, αλλά υπήρχε καθυστέρηση από την ίδια την εταιρεία, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας τρέξουν το δωμάτιο. Ή μήπως ήξεραν για τα τεχνικά προβλήματα που θα αντιμετωπίζαμε στο τέλος; Και τι εννοώ; Μπήκαμε στον τελευταίο χώρο με 35 λεπτά να μας απομένουν, από τα οποία σχεδόν 25 καταναλώθηκαν αποκλειστικά για τη λύση του τελευταίου γρίφου. Και γιατί τόσα πολλά; Μα γιατί δεν λειτουργούσε τίποτα από το σύστημα εκεί πέρα. Να έχεις βρει δηλαδή τη λύση από νωρίς και να μη λειτουργεί το σύμπαν εκεί μέσα. Έλεος. Μέχρι ο "6ος" της ομάδας μας, ο ηθοποιός, είχε πελαγώσει. Και ένας άλλος γρίφος επίσης, νωρίτερα, πάλι δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε. Μας πήρε ο GM να μας ρωτήσει αν λειτούργησε το ένα και το άλλο (ενώ τα είχαμε βάλει σωστά) και όταν του δώσαμε αρνητική απάντηση, μας το ενεργοποίησε εκείνος.... Δηλαδή, δεν έχω λόγια. Μία που μας έτρεχαν το δωμάτιο και δεν μας έδιναν τον εύλογο χρόνο να σκεφτούμε μόνοι μας, μία που τα πιο σημαντικά πράγματα μέσα δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε, μία που μας ξεκλείδωναν πόρτες από μόνοι τους, μόνο με το χέρι που δεν μας έσπρωξαν να βγούμε από το δωμάτιο. Τελικά το δωμάτιο το λύσαμε, αλλά αν δεν το έχεις ευχαριστηθεί, τι να το κάνεις; Καλύτερα να μη βγαίναμε και να είχαν πάει όλα τα υπόλοιπα ρολόι, περισσότερο θα το χαιρόμασταν.
Δεν λέω, παραδέχθηκε ο ιδιοκτήτης ότι υπήρξαν τεχνικά προβλήματα, συμβαίνουν αυτά, μας είπε, μας έκανε και έκπτωση, δεν λέω, απλά θα προτιμούσαμε αν ήξεραν πριν μπούμε για τα προβλήματα του δωματίου, να μας έλεγαν να πάμε άλλη μέρα. Αγαπάμε Escaped, σε λίγο καιρό θα λέμε ότι έχουμε πάει σε όλα της τα δωμάτια, αφού από τα περισσότερα έχουμε ήδη περάσει, αλλά στο Zygote και στο Grim Reaper στο οποίο είχαμε πάει κάτι μήνες πριν και αντιμετωπίσαμε με τον GM και εκεί πρόβλημα, όταν σου χαλάει την εμπειρία η ίδια η εταιρεία, είναι πραγματικά κρίμα.
Να σημειωθεί ότι τα 2 μόνο αστεράκια στην βαθμολογία για το προσωπικό / gamemaster, πάει για την "περιποίηση" στο εσωτερικό του δωματίου και όχι για την γλυκύτατη και φιλόξενη κοπέλα που μας υποδέχθηκε στο χώρο και μας ζήτησε συγγνώμη για την αναμονή πριν μπούμε.

 Marina Christou,  27 Reviews, Escaped, Feb 2019
3.3 Good

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

2.0
 Κατερίνα Σταθοπούλου,  17 Reviews, Escaped, Feb 2019
3.7 Very Good

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

2.5
 Tasos Tsaparas,  14 Reviews, Escaped, Feb 2019
  Photo
Room 001: Zygote