M'ama

#SUSPENSE  
   Thivon 424, Ilion, 13121 - Show Map

   2 Hours
   3 - 6
Horror
Actor
Psychological Thriller

100.0%
2:00:00

  Reviews
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το θέμα και η έκβαση της βραδιάς φαινόταν από πριν καν ανέβουμε...Ήταν εκεί και μας περίμενε...Δεν έπρεπε να κάνουμε το λάθος να χτυπήσουμε την πόρτα της οικίας της... Αλλά αν δεν το κάναμε αυτό,δεν θα μπορούσαν τώρα"Οι κουμπάροι" να γράψουν την κριτική αυτή,η οποία θα προσπαθήσει να αναφέρει γιατί η νέα δημιουργία της Suspense - Escape rooms "M'AMA" είναι ότι καλύτερο έχουμε ζήσει σε δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου μέχρι τώρα...
Πρόκειται για ένα δωμάτιο το οποίο προσπαθεί,και στην δική μας περίπτωση τα κατάφερε με άριστο τρόπο,να κάνει την ομάδα να μην αισθάνεται σε κανένα σημείο ασφάλεια,να φοβαται κυριολεκτικά να κάνει το επόμενο βήμα στον χώρο ο οποίος αποκαλύπτεται με έναν τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό και συγχρόνως τόσο φοβιστικο που ότι ακριβώς σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή πως μπορεί να ακολουθήσει για το επόμενο 2ωρο επαληθεύεται και συμβαίνει όντως... αλλά στο 10πλασιο από αυτό που θα μπορούσε κάποιος να περιμένει.Χωροι που σκηνογραφικά είναι σε πολύ καλά επίπεδα, οτιδήποτε περιμένεις να δεις σε ένα σπίτι βρίσκεται εκεί.Αγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα κυριαρχούν σχεδόν σε κάθε σημείο αυτής της οικίας κι αυτό γιατί απολύτως τίποτα δεν υπάρχει που μπορεί να σου δίνει την αίσθηση της σιγουριάς στους αρκετούς και μεγάλους χώρους του δωματίου.Απο την διακόσμηση μέχρι τα αντικείμενα και από τους γρίφους μέχρι ότι θα συναντήσετε εκεί μέσα, παίζουν αρμονικά και με σταθερά αυξανόμενο ρυθμό μέσα σας έναν σκοπό άρρωστο που θα σκέφτεστε το αν είναι σωστό να κινηθώ και που να πάω.Χωρις υπερβολικό σκοτάδι, χωρίς περιττά σημεία τα οποία συναντάμε απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν βεβιασμένα τρόμο χωρίς λόγο η ατμόσφαιρα του δωματίου είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.Δεν κουράζει σε κανένα απολύτως σημείο ως δωμάτιο τρόμου με περιττά σημεία .
Οι γρίφοι στηρίζονται ακριβώς πάνω στο θέμα,στην έκβαση και σε ότι ακριβώς γίνεται μέσα εκεί.Κατανοητοι, λογικοί, σχετικά εύκολοι χωρίς να χρειάζεται κάποια ομάδα να έχει παίξει 10αδες για να προχωρήσει και σε ορισμένες περιπτώσεις με τρόπο ολοκλήρωσης που χρειάζεται αρκετή ψυχραιμία.Δωσμενα όλα με απολύτως in concept τρόπο θα φτάσουν κάποιες στιγμές τις αντοχές σας στα όρια τους και σίγουρα χρειάζεται τουλάχιστον θάρρος από την ομάδα για να προχωρήσετε κάποιους όσο και αν ο εξαιρετικός GM σας βοηθήσει.
Κι αυτό συμβαίνει επειδή εκεί μέσα θα συναντήσετε μεταξύ άλλων έναν εξαιρετικό ήχο τόσο σε ένταση όσο και σε επιλογές που όμοιο του μόνο στον "Εξορκιστή" υπάρχει και πάει όλο αυτό το γαϊτανάκι της παράνοιας σε δυσθεώρητα ύψη.Απο μουσική μέχρι το οτιδήποτε ηχητικό εφφέ ότι θα ακούσετε εκεί μέσα θα σας κόψει τα πόδια, ειλικρινά!!! Φροντισμένα και απολύτως συγχρονισμένα εκεί μέσα με αυτή...
Ναι,δεν υπάρχει αμφιβολία... Αυτή είναι το μεγάλο αστέρι του δωματίου.Αυτη είναι που δοκιμάζει όρια, αντοχές και πόσο κοντά θα φτάσει η σκέψη σου και το χέρι σου στο panic button.Σε κάθε σου βήμα βρίσκεται εκεί πριν από σένα, κάθε σου πιθανή σκέψη την έχει σκεφτεί και επεξεργαστεί πριν από σένα και έχει φροντίσει να σε υποδεχθεί στο σπίτι της με ότι αγάπη μπορεί κάποιος να υποθέσει πως έχει για τα παιδιά της.Ειναι η M'AMA της οικίας η οποία έχει βάλει τα καλά της και σε περιμένει για να σου προσφέρει ένα acting και κάποια cinematics τα οποία θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σου.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρομοκρατηθεις,να μην ουρλιάξεις,να μην θαυμάσεις αυτή την παρουσία που δεσπόζει στον χώρο και φροντίζει με όλους τους τρόπους να σου δείξει πως το να μπεις εκεί μέσα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσες να κάνεις.Ας αρκεστουμε σε αυτά γιατί το μεγαλύτερο ατού, αυτό το οποίο σε άλλο escape room εγγυημένα δεν έχετε ξαναδεί δεν μπορεί να αποκαλυφθεί ούτε ελάχιστα χωρίς να γίνει μέγα spoil και είναι πολύ κρίμα γιατί αυτό σας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος, ακόμη μεγαλύτερο φόβο εκεί μέσα... Είναι το... Αφήστε το καλύτερα, ανακαλύψτε το μόνοι σας και καλή σας τύχη, πραγματικά...
Όλη η ομάδα της "Suspense" μετά το πέρας του δωματίου με άκρως φιλικό και πρωτότυπο τρόπο βρίσκεται εκεί, πρόθυμη για οτιδήποτε μπορεί να συζητήσετε,να σας εξηγήσουν και η φιλοξενία των παιδιών είναι άριστη.
Η "M'AMA" δεν μοιράζει αγάπη,δεν δίνει στοργή και φροντίδα.Αντιθετως δίνει έναν έντονα άρρωστο φόβο σε όποιον αποφασίσει να την προσεγγίσει.Ειναι εκεί,σε περιμένει κρυμμένη στο σπιτικό της για να σε πάρει από το χέρι και να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του τρόμου που η ίδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή... Ευχαριστούμε M'AMA για την μοναδική αυτή εμπειρία!!!

 Νίκος Κατηφες,  130 Reviews, Escaped, Oct 2021
5.0 Excellent

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μμμ ! Απίστευτο ! Από τα κορυφαία δωμάτια!!! Για μένα προσωπικά TOP 1.
Τα ατρόμητα μέλη της ομάδας μου μονο που δεν με ποδοπάτησαν από το φόβο τους . Η ατμόσφαιρα, τα «υπέροχα πλάσματα» , η ιστορία του σπιτιού και τα σκηνικά σίγουρα θα κυριαρχεί σε ολες τις επόμενες συζητήσεις !

 Efaki Blm,  8 Reviews, Escaped, Nov 2021
  Photo
M'ama 23-Oct-2021