cover image profile image

Anthi Lagou
Guru


  Escape Percentage: 100.0%
  Score : 602
  Likes : 2

4.2 Very Good
Feb - 2024

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Το δωμάτιο έχει ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η spooky κωμική ατμόσφαιρα, ορισμένοι γρίφοι και κρυμμένα σημεία/αντικείμενα που εξυπηρετούσαν για επίλυση γρίφων. Ο χώρος είναι μικρός, και σε έναν χώρο τα 4 άτομα που ήμασταν στριμωχτήκαμε λιγάκι. Κάποιοι γρίφοι δεν έχουν hint για το πώς θα πρέπει να λυθούν από τα στοιχεία του δωματίου και η επέμβαση της GM με καποια βοήθεια υπήρξε απαραίτητη. Σε έναν γρίφο καήκαμε για 30' γιατί μας έλειπε άλλο ένα στοιχείο που δεν είχε αντιληφθεί η GM ότι δεν είχαμε βρει. Γενικά, είναι από τις λίγες φορές που δωμάτιο μας κούρασε και δεν το ευχαριστηθήκαμε 100%.

Escaped
4.7 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Αν σας αρέσει η θεματολογία της φυλακής, το δωμάτιο θα σας αρέσει πολύ όπως και σε εμάς. Το concept γίνεται αντιληπτό εξαρχής και πραγματοποιείται όντως μια ρεαλιστική απόδραση με references από γνωστές ταινίες και σειρές. Οι γρίφοι είναι σχετικά βατοί και επιλύσιμοι χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια. Περιλαμβάνονται και κάποια fun tasks με λίγη ευκινησία, καθώς και ένα από τα αγαπημένα μου 3 περάσματα μετά από 30+ δωμάτια. Ο Gm μας υπήρξε υπόδειγμα ευγένειας και μας έκανε να νιώσουμε πολύ οικεία από την αρχή, δεδομένου ότι είχαμε και μια παίκτρια που έπαιζε πρώτη φορά. Γενικά, θα το προτείναμε ως προσεγμένο δωμάτιο σε ομάδες με χαμηλή και μέτρια εμπειρία. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την όμορφη εμπειρία.

Escaped
4.0 Very Good
Feb - 2024

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Όντας απόλυτα ειλικρινής, ο συγκεκριμένο δωμάτιο έπεσε λίγο έξω των πολύ υψηλών προσδοκιών μας. Είχαμε μια μικρή καθυστέρηση και έχοντας έρθει από μεγάλη απόσταση χρειαστήκαμε τουαλέτα και οι 5. Το πρόβλημα ήταν ότι η τουαλέτα ήταν σε μετέπειτα χώρο μέσα στο δωμάτιο, οπότε χρειάστηκε να περάσουμε με κλειστά μάτια (όσο το δυνατον περισσότερο) από διαφορά επιμερους τμήματα του δωματιου για να βρούμε τον χώρο της τουαλέτας. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο ήταν η ποικιλία των γρίφων και ορισμένοι όμορφοι χώροι. Κατά τα άλλα, ως άτομα στην αρχη της δεκαετίας των 20 δεν γνωρίζαμε για τα ιστορικά γεγονότα, αλλά με τον τρόπο που δίνονται δεν μπορέσαμε να τα παρακολουθήσουμε και να ζήσουμε την πλοκή. Κάποια αντικείμενα ήταν αρκετά χρησιμοποιημένα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει λίγο η αξιοποίηση τους. Αναφορικά με τον ηθοποιό, όσο και αν μας άρεσε σε κάποια σημεία η παρουσία και το χιούμορ του, δεν βρήκαμε κάποιον ουσιαστικό ρόλο στην συνέχιση της πλοκής ή την ατμόσφαιρα. Τέλος, ο Gm και ο ηθοποιός ήταν πολύ φιλικά παιδιά, ευγενικά με όρεξη να μιλήσουμε. Σε γενικές γραμμές, δεν μας ταίριαξε τόσο σαν δωμάτιο, και θεωρήσαμε ότι επιδέχεται μια ανανέωση γιατί η ποιότητα των γρίφων είναι υψηλή.

Escaped
4.8 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Επισκεφτήκαμε και εμείς την συνοικία του Whitechapel κατά την βικτοριανή περίοδο, καθώς το συγκεκριμένο δωμάτιο όντως σε ταξιδεύει με τα ρεαλιστικά σκηνικά και την επιβλητική ατμόσφαιρα. Τόσο η πλοκή, οι χώροι, η μουσική υπόκρουση όσο και η ηθοποιός Ανδριάνα μας έκαναν να το ζήσουμε στο έπακρο, να ενσαρκώσουμε τον ρόλο μας ως αστυνομικοί και να επιλύσουμε το μυστήριο ενός από τους πιο καταζητούμενους κατά συρροήν δολοφόνους όλων των εποχών. Το πέπλο του μυστηρίου δεν σε εγκαταλείπει σε καμία στιγμή ενόσω παίζεις, η πλοκή σε κερδίζει και οι γρίφοι έχουν και αυτοί ενδιαφέρον.
Όντας μια ομάδα που δεν παίζει horror themed δωμάτια, το συγκεκριμένο δωμάτιο το απολαύσαμε (δεν είναι horror εξάλλου) στο απόλυτο και το θεωρήσαμε ένα άρτια δομημένο μυστήριο. Τα παιδιά που το τρέχουν είναι ευγενέστατα με πολλή διάθεση για after game. Η Ανδριάνα μας ενθουσίασε και την ευχαριστούμε και ξεχωριστά για την εμπειρία που διαμόρφωσε με την παρουσία της. Το συστήνουμε για όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε μια έντονη ιστορία μυστηρίου.

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το συγκεκριμένο δωμάτιο μας άφησε πολύ ευχαριστημένους, έχοντας αποκομίσει μια πλήρη και έντονη εμπειρία απόδρασης. Ξεκινώντας από την πλοκή και την ατμόσφαιρα, μπαίνεις στην καρδιά της υπόθεσης ήδη από την αρχή. Ο ηθοποιός/ δεσμοφύλακας ενσαρκώνει στο απόλυτο τον ρόλο του και σου προκαλεί το συναίσθημα της αγωνίας που ενδείκνυται για ένα τέτοιο δωμάτιο. Τόσο η κινησιολογία, οι ατάκες, το ντύσιμο, τα προμπς μέχρι και το μακιγιάζ φάνηκαν προσεγμένα και μας κέρδισαν. Συνεχίζοντας, οι γρίφοι του δωματίου είναι ένας και ένας. Θέλουν συγκέντρωση, ομαδική σκέψη και δεν είναι το προφανές. Η βοήθεια έρχεται στα κρίσιμα σημεία και όχι αλόγιστα ώστε να χαλάει τη ροή. Πέρα των αρκετα δουλεμένων γρίφων, υπαρχουν και καποια tasks, τα οποία σε τοποθετούν ακόμα πιο πειστικά στο κλίμα. Όσον αφορά τους χώρους, περιλαμβάνεται ποικιλία και μπόλικα περάσματα.
Η κοπέλα στο after game χαμογελαστή, με προτάσεις και για άλλα δωμάτια που θα ταίριαζαν στην ομάδα.
Μόνο μια μικρή σημείωση: προτιμήστε αρκετά άνετη ενδυμασία και βολικά παπούτσια γιατί έχει αρκετή κίνηση και πολλά στενά περάσματα και σκύψιμο.
Κλείνοντας, προτείνουμε δίχως δεύτερη σκέψη μια επίσκεψη στο εν λόγω δωμάτιο, καθώς αποτελεί κορυφαία επιλογή γριφοδωματίου δράσης, όχι μόνο από άποψη δοκιμασιών και πλοκής, αλλά και σε επίπεδο γρίφων και συνεργασίας. Μπράβο στα παιδιά για αυτή την όμορφη δουλειά!

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αυτό το δωμάτιο είναι καθαρό πεντάρι όπως ειπώθηκε ομόφωνα από όλη την ομάδα μας! Πρόκειται για ένα απόλυτα σφαιρικό και τερματισμένο δωμάτιο απόδρασης, σύγχρονο και πρωτότυπο που τα έχει όλα:
1) Ιστορία ολοκληρωμένη, την οποία ζεις και μπαίνεις στον ρόλο από την αρχή ως το τέλος. Μάλιστα, καλείσαι να πάρεις μία απόφαση όταν επέρχεται και το δίλημμα Truth or Dare.
2) Γρίφοι ευφάνταστοι που ενίοτε απαιτούν και λιγάκι πιο συνδυαστική σκέψη και τους οποίους εκτιμήσαμε στο έπακρο.
3) Acting από τον Μάκη που δεν μπορεί να παράσει ασχολίαστο. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ευρύ ρεπερτόριο συναισθημάτων σε όσους παίζουν αυτό το δωμάτιο σε διάρκεια λιγότερη των 2 ωρών!
4) GM με ζυγισμένες παρεμβάσεις στα σημεία που πραγματικά το χρειαζόμασταν, ενώ τα παιδιά στην υποδοχή είχαν όρεξη και μεράκι για αυτό που κάνουν και σε προσκαλούν για ένα γεμάτο after game discussion.
5) Ατμόσφαιρα και σκηνικά επιβλητικά, με εναρμονισμένη μουσική υπόκρουση. Όλα πολύ προσεγμένα!
Προτείνουμε αυτό το δωμάτιο να μην λείπει στις εμπειρίες απόδρασής σας!

Escaped
4.7 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.5

Μην έχοντας δει την σχετική σειρά από την οποία έχει εμπνευστεί το εν λόγω δωμάτιο, φοβήθηκα στην αρχή ότι δεν θα μπορούσα να νιώσω στο απόλυτο την πλοκή. Παρ'όλα αυτά, δεν είχε καμία σημασία, καθώς το δωμάτιο με έβαλε πολύ έντονα στο κλίμα και το απολαύσαμε πραγματικά. Γρίφοι διαφόρων τύπων και επιπέδων δυσκολίας, μεγάλη γκάμα περασμάτων και χώρων, και διακόσμηση πιστή στην σειρά (όπως ενημερωθήκαμε και από τις δύο φανατικές λάτρεις του Stranger Things, μέλη της ομάδας μας). Πολύ ευφάνταστοι μηχανισμοί και κάποια task για επίλυση γρίφων που προσδίδουν στο δωμάτιο. Πραγματικά έχει γίνει πολλή δουλειά για το όλο στήσιμο, γεγονός που προσέξαμε και εκτιμήσαμε. Πήγαμε δυνατή τετράδα και δεν νιώσαμε ότι κάποιος περίσσευε. Μικρή υποσημείωση: απαιτείται κάποια σχετική ευκινησία για κάποια περάσματα σε περίπτωση που υπάρχει κάποιος που δυσκολεύεται.
Έχοντας παίξει όλα τα δωμάτια της εταιρίας Escape Theory, έχουμε όμορφες αναμνήσεις αποδράσεων και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα ως προσεγμένα γριφοδωμάτια.

Escaped
4.2 Very Good
Feb - 2024

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι συμπαθητικό με μια περιπετειώδη πλοκή και κατάλληλα θεματικά σκηνικά. Γριφολογικά δεν υπήρξε κάτι που να μας καθυστέρησε και να μας δυσκόλεψε πολύ, αλλά ούτε και κάποιος γρίφος που να μας έμεινε στο μυαλό ως πολύ διαφορετικός/πρωτότυπος. Στα θετικά να σημειωθεί η ευγενική GM και ένα εφέ προς το τέλος της ροής που δένει όμορφα με όλο το concept. Λόγω της απλοϊκότητας των γρίφων και της ατμόσφαιρας, προτείνεται σε ομάδες που παίζουν (και) παιδιά ως μια πολύ ευχάριστη επιλογή, ή σε αρκετά άπειρες ομάδες που κάνουν ποδαρικό στους γρίφους.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και αναμένουμε να επισκεφτούμε το Mine!

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι να πρωτοπεί κάνεις για αυτή τη γριφο-ΔΩΜΑΤΙΑΡΑ!
Πρόκειται για ένα μη-γραμμικό δωμάτιο με απολαυστικούς συνδυαστικούς και απαιτητικούς γρίφους, το οποίο προϋποθέτει καλή παρατηρητικότητα, συνεργασία, ακόμα και παράλληλη επίλυση γρίφων από την ομάδα. 🍸🖌🎨Επιτέλους, μια εμπειρία με ολοκληρωμένη και λογική ιστορία, προσεγμένους γρίφους, λεπτομερή διακόσμηση, σκηνικά και χώρους, σε συνδυασμό με κατάλληλο χρόνο στον οποίο καλείσαι να πιεστείς και δεν έχει δοθεί για να βγαίνουν όλοι ντε και καλά. ⏳️🕒Η GM εξαιρετικά ευγενικη, κατατοπιστική με κατάλληλες παρεμβάσεις για να μην γίνει κοιλιά. Ευχαριστηθήκαμε πολύ αυτό το διαμαντάκι και το προτείνουμε σε ομάδες που θέλουν να ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ποιοτικού γριφοδωματίου. 💎🔎 Συγχαρητήρια για την όμορφη δουλειά που έχει γίνει, από τη υποδοχή μέχρι κάθε χιλιοστό του δωματίου αυτού!

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα διαμαντάκι 💎 που έχει χορταστικούς γρίφους και συνδυάζεται με μια μυστηριώδη και σκοτεινή ατμόσφαιρα. 🎭 Για τους τρομολαγνους το δωμάτιο θα φανεί βόλτα στο πάρκο , όμως για ομάδες γριφακηδων- όπως εμείς- θα έχει μια δόση αγωνίας και ήπιου τρόμου σαν κάποιος να βρίσκεται διαρκώς στον ίδιο χώρο μαζί σας (μήπως όντως βρίσκεται;). 💀 👻
Γρίφοι (γριφοδωμάτιο είναι κατά βάση) και μηχανισμοί ποικίλοι, περάσματα αρκετά και μεγάλο συνολικό εμβαδό με βέλτιστη διαχείριση των χώρων.
Μουσική υπόκρουση βασισμένη στο θέμα, διακόσμηση πλούσια και μόνο εντυπωσιασμεν@ και ικανοποιημέν@ μπορείς να φύγεις από εκεί πέρα. 🩸🕯
Να ευχαριστήσουμε και την GM και τα παιδιά της εταιρείας που παρόλο που είχαμε ξεφύγει 13 λεπτά (!) σε χρόνο, μας άφησαν να παίξουμε μέχρι να το λύσουμε, χωρίς να μας μπουκώνουν σε βοήθειες ή hints για να το επιταχύνουν. 🙏 🗝
Να το επισκεφτείτε σίγουρα!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο γιατρός Μέγιερ μας προσκάλεσε στο σπίτι του και εμείς δεν είχαμε παρά να δεχτούμε. Και με το που διασχίσαμε το κατώφλι της πόρτας του, διάφορες εκπλήξεις μας περίμεναν! 🕯 🎩
Θα ήθελα να κάνω ξεχωριστή αναφορά για την ιδιοκτήτρια και GM Λίνα, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συνολική μας εμπειρία. Η φιλοξενία της, ο after game διάλογος και η ζεστασιά στον χαρακτήρα της ήταν υποδειγμα για όλους τους επαγγελματίες του χώρου. Όχι μόνο υπήρχε θετική αύρα, ευγένεια και κέρασμα, αλλά και ένα αναμνηστικό που μας θυμίζει το όμορφο παιχνίδι. 👞 📰 🗝
Οι χώροι ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΙ και περιποιημένοι με στοιχεια πιστά στην εποχή τους, ενώ η ιστορία ανατρεπτική και ολοκληρωμένη. Οι γρίφοι μας φάνηκαν μέτριας δυσκολίας και ανταποκρίνονται στην κλίμακα 7/10.🥼 🩺 🦴
Προτείνουμε αυτό το ταξιδάκι ως τη Νέα Πεντέλη. ☺️

Escaped
4.7 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ο El Professor δοκίμασε την 4αδα μας, ώστε να υλοποιήσουμε μια αποστολή του! 💶 💲 💰 Και ναι το δωμάτιο ήταν εμπνευσμένο από τη σειρά Casa de papel, χωρίς όμως να σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορούσε να παίξει αν δεν την έχει παρακολουθήσει. Αρχικά να πω ότι το δωμάτιο έχει πολλά πρωτότυπα σημεία, όπως ο τρόπος που συνεργάζεται η ομάδα, τη φύση των αποστολών και των γρίφων, ακόμα και την επαφή με τον GM. 🖥 Όλη η ατμόσφαιρα/πλοκή και οι γρίφοι μας έκαναν να το ευχαριστηθούμε πολύ, και σε αρκετα σημεια να ενθουσιαστουμε με τα tasks. Αν θα μπορούσα να αναφέρω μικρές ατέλειες θα ήταν η παλαιότητά κάποιων αντικειμένων, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί υπερβολικά και δεν δούλευαν στην εντέλεια, με αποτέλεσμα λίγο να μας ταλαιπωρήσουν. Υπάρχει ένα αντικείμενο που κρύβει πολλούς μηχανισμούς, εξαιρετικά ευφάνταστους και μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Τα παιδιά πολύ ζεστά στην υποδοχή και το after game. Ευχαριστούμε για την όμορφη εμπειρία! 🙏😇

Escaped
4.5 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Παίξαμε το εν λόγω δωμάτιο b2b με το Immortal, με αυτό να είναι πρώτο σε σειρά. Αρχικά, να αναφέρω ότι η σειρά που παίχτηκαν τα 2 δωμάτια ήταν η βέλτιστη και από άποψη δυσκολίας, αλλά και εμπειρίας. Ομόφωνα η ομάδα συμφώνησε ότι το Immortal ήταν ένα δωμάτιο άλλου επιπέδου, ενώ το 20.000 λεύγες είχε περιθώριο να είναι ακόμα καλύτερο. Στα δυνατά σημεία είναι τα σκηνικά και τα εφέ που παραπέμπουν σε απολύτως ρεαλιστικό υποβρύχιο. 🌊 🔱 🦞 Επίσης, οι γρίφοι ήταν ικανοποιητικοί, όπως και ο τρόπος επικοινωνίας με την GM. ☎️ Πολύ ευφάνταστο, επίσης, το τελευταίο πέρασμα. Αυτό που αφαιρούσε κάπως από τη συνολική εμπειρία ήταν το απότομο τελείωμα και η πλοκή προς το τέλος που μας φάνηκε κάπως ασυνδετη. Ίσως να οφείλεται στις διάφορες αλλαγές που υπέστη το δωμάτιο στη διάρκεια του χρόνου (μας το ανέφεραν τα παιδιά του προσωπικού), μέχρι να έρθει στην μορφή που το παίξαμε.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει τον κόπο ως γριφοδωμάτιο γιατί αφήνει τους παίκτες με μια ξεχωριστή εμπειρία.
Καλές αποδράσεις! 🚢 🔱 ⚓️

Escaped
4.8 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Μόνο χαρά δίνει σε εμάς τους καθαρά γριφάκηδες όταν ανοίγουν νέα δωμάτια, τόσο ποιοτικά όσο το The shelter! ☢️ ⚠️⚡️☠️ Γρίφοι έξυπνοι και αρκετά συνδυαστικοί με στοιχεία από διάφορα δωμάτια, ικανοποιητικοί και πεντακάθαροι χώροι, ενώ η ιστορία, οι αποστολές και η ατμόσφαιρα μένουν πιστές στη θεματολογία. 🧨💣💥
Η GM μας άφηνε τον απαραίτητο χρόνο να σκεφτούμε και να δοκιμάζουμε λύσεις, και παρενέβαινε λίγες φορές σε πολύ εύστοχες φάσεις. Πήγαμε 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου γονέα που είχε ξαναπαίξει μια φορά προ ετών, και θα προτείναμε 3-4 άτομα που να έχουν έστω μέτρια (και κάτι) εμπειρία στον χώρο των ERs. Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία! 😊🙏

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Σε b2b, η ομάδα μας βρέθηκε στο κάστρο του Αθάνατου στη Σκωτία, προκειμένου να βρει έναν κρυμμένο θησαυρό και να ξεφύγει από τους φρουρούς μέσα σε 80 λεπτά! 🛡🗡⚔️
Θα πω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι με το εν λόγω δωμάτιο και ότι εκτιμήσαμε πολύ την δουλειά που έχει γίνει. Οι χώροι, τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται δεν περιγράφονται. Μουσικές και ήχοι που δένουν πολύ ταιριαστά, γρίφοι αρκετοί και διαφορετικής φύσης που μας χόρτασαν και μια side αποστολή που μας προκάλεσε επιπλέον! 💎🎼🎵
Το τελικό μέγεθος του δωματίου, μερικά περάσματα και κάποιοι πρωτότυποι μηχανισμοί προσέδωσαν πολλούς πόντους στην εμπειρία μας. 🏰 ⛲️
Ευχαριστούμε πολύ την Escape Theory, περάσαμε υπέροχα και ανυπομονούμε να παίξουμε τα 2 δωμάτια που μας μένουν. Αν ψάχνετε ένα ποιοτικό γριφοδωμάτιο, εδώ είστε! 💪🫡

Escaped
4.7 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο δρόμος έβγαλε την ομάδα μας στην έκθεση που ετοιμαζόταν με θέμα της αρχαία Αίγυπτο , καθώς ο διευθυντής μας -που την ετοίμαζε πυρετωδώς- δολοφονήθηκε. Μοναδικό μικρό (ή και όχι) θεματάκι είναι η πρόσβαση στον 70ο όροφο με χρήση του ασανσέρ! 🌆
Αρχικά, τόσο η ατμόσφαιρα, όσο και η διαμόρφωση του χώρου με τα μοναδικά effects καθιστούν το εν λόγω δωμάτιο εξαιρετικά πρωτότυπο και δημιουργικό. 😈💥Ωστόσο πάρα τον ενθουσιασμό πολλών ομάδων, ως προς τους γρίφους μείναμε με ανάμικτα συναισθήματα. Νιώσαμε σε έναν βαθμό ότι παραήταν αριθμητικοί με κάποια στοιχεία που δεν έδιναν τόσο όμορφα. Παραταύτα, ήταν εντός θεματολογίας και πλοκής. Επίσης, για 70λ η τιμή είναι λιγάκι τσιμπημένη.
Αυτό που μας άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις ήταν κάποιοι μοναδικοί μηχανισμοί και effects, τα ποια δεν έχουμε ξανασυναντήσει. 🤯 Εκτός αυτού, η πλοκή είχε αρχή, μέση και τέλος, κάτι που σπανίζει. Μπαίνεις σε έναν μικρό χώρο, στον οποίο φαινομενικά δεν έχει πολλά να δεις και να κάνεις, και καταλήγεις να λύνεις απαιτητικούς γρίφους που δίνονται πολύ ευφάνταστα! 🧲🔏📝
Ως προς την υποδοχή, τον GM και τον χώρο εν γένει, μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε. 😊
Τέλος, επιφυλασσόμαστε και για άλλα δωμάτια της εταιρείας, διότι όπως τα περιέγραψαν τα παιδιά μάς φάνηκαν πολλά υποσχόμενα! 💪🤫

Escaped
4.7 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Διπλή η αποστολή της ομάδας μας αυτή τη φορά: Να εξιχνιάσοξιχνιασουμε τι απέγινε ο καπετάνιος ενός πλοίου που βυθίζεται, και να αποδράσουμε σε 70λ πριν βρεθούμε στον πάτο της θάλασσας. ⛵️🌊⚓️
Η ατμόσφαιρα όσο επιβλητική χρειάζεται, σε τοποθετεί στο 100% σε ένα αμπάρι πλοίου. Μουσική, σκηνικά (αν και σε όλους τους χώρους ήταν στο ίδιο ύφος) και γρίφοι, ήταν όλα σε αρμονία με το πειρατικό θέμα και την πλοκή. 🗺🧭Μεγάλος χώρος για τον χρόνο του, δεν υπήρξε καθόλου στρίμωγμα για την 5αδα που παίξαμε. Οι γρίφοι δεν θα χαρακτηριζονταν ιδιαίτερα δύσκολοι, ιδίως οι έμπειρες ομάδες θα "τρέξουν" το δωμάτιο δίχως ιδιαίτερα κωλύματα. 🧠 ☠️
Ευγενέστατη η GM, και πολύ όμορφος ο χώρος στην υποδοχή. Περάσαμε πολύ ευχάριστα, συνεργαστήκαμε και φύγαμε εκπληρώνοντας τις αποστολές μας! 🏴‍☠️🦜

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αποδεκατισμένη η ομάδα μας-για να ξεχάσει την απώλεια των απώντων μελών της-, παραήπιε σε ένα μπαρ και ξύπνησε χωρίς καμία ανάμνηση με μια πρόσκληση, την οποία αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε! Έτσι ο δρόμος μας βγάζει στο Archon's Bar, όπου καλούμαστε να κερδίσουμε την πιο διάσημη συνταγή κοκτέιλ στον κόσμο! 🍹🍸🍺
Η επίσκεψη μας στο εν λόγω μπαρ είχε χορταστικούς γρίφους, διαφορετικά δωμάτια, πληθώρα συναισθημάτων και σίγουρα μια ενδιαφέρουσα ανατροπή!
Το δυνατό σκέλος του συγκεκριμένου δωματίου δεν μπορεί να μην είναι η ιστορία/ πλοκή, την οποία ακολουθεί η ομάδα σε μια ατμόσφαιρα που όλα είναι υπολογισμένο και ταιριαστά. Οι γρίφοι είναι επιλύσιμοι και διαχειρίσιμοι στην πλειοψηφία τους, ακόμα και από ομάδες με χαμηλή προς μέτρια εμπειρία (όπως εμείς), με εξαίρεση ελάχιστους πιο τσιμπημένους και κάποιους συνδυαστικούς. 📐🧠
Σκηνογραφικά όλοι οι χώροι έχουν λιτή διακόσμηση με κανένα περιττό για την υπόθεση στοιχείο. Όσο για τον GM, συνεπής και έμπειρος στον ρόλο του έδινε μια ήπια καθοδήγηση μόνο όταν είχαμε επέλθει σε τέλμα.
Πολύ ενδιαφέρον γριφοδωμάτιο, με μια πλοκή που μας κέρδισε σίγουρα! Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε και τα πιο αυξημένης γριφολογικά δυσκολίας "Panoramix" & "Exam" 🔐 !

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Έχοντας αποδράσει από το μεσαιωνικό κάστρο με το διαμάντι του δράκου, ταξιδέψαμε b2b αρκετά χρονάκια μπροστά στον τεχνολογικά υπερεξελιγμένο κόσμο του Prometheus! Μετά από διάφορες γνώμες και κριτικές που υποστήριζαν ότι το Rebellion είναι πιο δυνατό δωμάτιο, εμείς μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε ακόμα πιο πολύ με το συγκεκριμένο! 🧪💻🔌Ένα σύμπαν υψηλής τεχνολογίας και ρομποτικής ξεδιπλώνεται μπροστά σου μέσα από φανταστικά effects, σκηνικά και μουσική!!! Ως ομάδα το concept και οι γρίφοι ήταν κοντά στα γούστα μας και το ευχαριστηθήκαμε στο έπακρον! Ο χώρος αν και μικρός, έχει αξιοποιηθεί απόλυτα έως το τελευταίο τετραγωνικό. Υπάρχουν 3-4 σημεία του σκηνικού, τα οποία με τον τρόπο τους συμμετέχουν και γριφολογικά στην πλοκή, που θα καταπλήξουν σίγουρα την ομάδα αν το επισκεφτείτε. Μπράβο και στην γλυκύτατη GM που μας ενθάρρυνε και μας βοήθησε στοχευμένα και έμπειρα στα σημεία που είχαμε "σκαλώσει"! Σίγουρα θα το συγκαταλέγαμε στα εντυπωσιακά γριφοδωματία που αξίζει κάνεις να δοκιμάσει! 🥼🥽🛸

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ως νεοσύστατη ομάδα με πρόσφατο εθισμό τα γριφοδωμάτια, αποφασίσαμε να παίξουμε το συγκεκριμένο back to back πριν το prometheus. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σκηνικό αληθινού κάστρου που σε τοποθετεί αμέσως στο κλίμα. Σε αυτό συμβάλλει πολύ και η ηθοποιός που βρίσκεται μαζί μας στο μεσαιωνικό αυτό κάστρο, τόσο για να μας πειράξει, όσο και να μας βοηθήσει αφότου καταφέρουμε να την πείσουμε! Το acting ξεκινάει έξω από το δωμάτιο ακόμα και η αρχή του παιχνιδιού είναι εκρηκτική και δυναμική, κάτι που μας έκανε πολύ θετική εντύπωση και μας μύησε στην ατμόσφαιρα. Η πλοκή περιλαμβάνει αγωνία που κορυφώνεται, οι γρίφοι θα χαρακτηρίζονταν από μέτριοι έως αρκετά δύσκολοι και δένουν όμορφα με την πλοκή. Σκηνικό, μουσική και φωτισμός ήταν όλα τους προσεγμένα. Ένα επιπλέον "ευχαριστώ" στην ηθοποιό μας και τον gm μας που ήταν πρόθυμοι για κουβέντα και μας έκαναν να νιώσουμε ζεστασιά στον πολύ cosy χώρο υποδοχής!
Καλή απόδραση μελλοντικοί επαναστάτες! 🗝 🏰 🗡

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Χωρίς αμφιβολία, σε αυτό το δωμάτιο συναντάς πρωτότυπους μηχανισμούς που θα σε κάνουν να πεις: "Μα καλά, πώς το σκέφτηκαν αυτό;". Η πλοκή πολύ διαφορετική και όσο για τον Βύρωνα και τη Μαρία, που μας φιλοξένησαν στο exit plan, έχουμε να πούμε μόνο τα καλύτερα! Φαίνεται ότι ψάχνονται και αγαπούν αυτό που κάνουν. Τέλος, γριφολογικά το δωμάτιο είναι απαιτητικό και ως ομάδα χρειαστήκαμε πολλή βοήθεια. Ήμασταν 4 και ήταν οριακά, νομίζω είναι ακόμα πιο απολαυστικό για ομάδες 2-3. Σας ευχαριστούμε γιατί πραγματικά το χαρήκαμε!

Escaped

ICE TIKI

20:00, 2-Apr-2024


  Trophies you can Win

Wear super socks Wear super socks
+5 Points

   110 Minutes
   3 - 7
   95.8 %
Action
Kids Friendly
Parking
1 Trophy

   Team : Anthi Lagou

The Painting


1:52:00

  Trophies they Won!

Photo Shooting Photo Shooting
Atelier Atelier

   2 Hours
   2 - 4
   100.0 %
3 Trophies

JACK THE RIPPER


1:30:00

  Trophies they Won!

Πήγα Λονδίνο! Πήγα Λονδίνο!
  QR-Code
True Survivor True Survivor
  QR-Code

   90 Minutes
   3 - 6
   95.8 %
Actor
Role Playing
Psychological Thriller
4 Trophies

Time Corp


1:16:00

   80 Minutes
   2 - 6
   99.6 %

DEATH ROW


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 5
   50.2 %
Actor
Action
1 Trophy

   Team : Anthi Lagou

Lambelet 16


2:00:00

   2 Hours
   3 - 8
   98.6 %
Actor
Action

   Team : Anthi Lagou

The order of Light


1:45:00

   105 Minutes
   3 - 6
   70.1 %

The TEMPLE Box


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
Kids Friendly
Youth Pass
5 Trophies

   Team : Anthi Lagou

The HAUNTED Box


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
Youth Pass
5 Trophies

   Team : Anthi Lagou

The Prison


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 6
Action
Parking
Youth Pass

Truth or Dare


1:50:00

   110 Minutes
   3 - 5
   99.5 %
Actor
Adults Only
Youth Pass
1 Trophy

   Team : Anthi Lagou

Otherside


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 6
   92.1 %
Sci-Fi
Adults Only
4 Trophies

   Team : Anthi Lagou

Phantom of the Opera


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   99.3 %
Psychological Thriller
Adults Only
4 Trophies

   Team : Anthi Lagou

Μέγιερ ή σύγχρονος Φρανκενστάιν


1:00:00

   1 Hour
   2 - 6
   99.4 %

   Team : Anthi Lagou

LOST REVISED


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   99.8 %
  Video

   Team : Anthi Lagou

COSMOS 05 Death in Space


2:00:00

   2 Hours
   1 - 5
   99.6 %
  Video
Youth Pass

   Team : Anthi Lagou

La Escuela


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   99.7 %

   Team : Anthi Lagou

The Shelter


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 5
Youth Pass
1 Trophy

   Team : Anthi Lagou

SECRET OF THE ASYLUM


1:40:00

   100 Minutes
   2 - 5
   96.6 %

   Team : Anthi Lagou

Immortal


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   97.6 %
Adults Only
5 Trophies

   Team : Anthi Lagou

20.000 Leagues Under the Sea


1:20:00

  Trophies they Won!

Save Nautilus Save Nautilus

   80 Minutes
   2 - 6
   94.9 %
Adults Only
4 Trophies

   Team : Anthi Lagou

CAPTAIN JAMES' SECRET


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   99.6 %
  Video

   Team : Anthi Lagou

HELLEVATOR


1:10:00

   70 Minutes
   1 - 4
   100.0 %
  Video
Parking
Youth Pass

   Team : Anthi Lagou

ARCHON'S BAR


1:28:00

   90 Minutes
   2 - 5
   95.7 %
1 Trophy

   Team : Anthi Lagou

PROMETHEUS


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 5
   99.7 %
  Video
Youth Pass
1 Trophy

   Team : Anthi Lagou

REBELLION


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 5
   97.3 %
Actor
  Video
Youth Pass
2 Trophies

   Team : Anthi Lagou

The Dark Side Of The Elements


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   99.5 %

   Team : Anthi Lagou

Won

Mar - 2024

Remind the owner to take your photo!

Mar - 2024

See your future...

Feb - 2024

Πήγα Λονδίνο και το μόνο που έφερα ήταν αυτό το ηλίθιο τρόπαιο!

Feb - 2024

Επιβίωσες από μια νύχτα με τον Τζακ!

Feb - 2024

3 Digit Number!


Creator: Pavlos Chytiris
Feb - 2024

We are cats


Creator: Catalefki C
Feb - 2024
Feb - 2024

Δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις. Μόνο πονηρά μυαλά!


Creator: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Feb - 2024

Κοιμάται και ονειρεύεται γρίφους


Creator: dimitris. savvas
Feb - 2024
Feb - 2024
Jan - 2024

Ο Γιάννης και οι 7 του φίλοι


Creator: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Jan - 2024

Γιορτάζω, γιορτάζω, με ακούτε που το φωνάζω;


Creator: Γιάννης Μιχαλόπουλος
Jan - 2024

Same Riddle, Different Solution


Creator: Giota Festeridou
Jan - 2024

... is science


Creator: Maria Anagnostopoulou
Jan - 2024

Καλή πρωτοχρονιά!


Creator: Stefanos Rizinos