Σαν εμπειρία θα πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος και πέρασα όμορφα το απόγευμα μου. Απ' ότι μου είπαν οι συμπαίκτες μου που έχουν ξαναπάει τα παιδιά που το τρέχουν έχουν βελτιώσει κάποια πραγματακια και προβλέπεται και περαιτέρω βελτίωση απ' τη συζήτηση μας μαζί τους. Γενικά ένα μπράβο αρχικά για τη δουλειά τους και στη συνέχεια για το όμορφο κλίμα, φαίνεται πως έχουν όρεξη να ακούσουν τους παίκτες και να πάρουν πραγματακια από κάθε εμπειρία που θα τους βοηθήσει να κάνουν τα παιχνίδια τους όλο και καλύτερα.
Στα πιο του δωματίου θα πω ότι το ακτινγκ είναι εξαιρετικό και τα jumps εύστοχα. Από τους γρίφους ένας με κέρδισε πολύ ενώ οι υπόλοιποι στην πλειονότητα τους βρίσκονται σε πολύ καλή ισορροπία με τον τρόμο του δωματίου. Και το πιο σημαντικό... Εξαιρετική χρήση της καπνομηχανης 😂👌👏
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Έχει χρόνια στην πλάτη του αυτό το δωμάτιο και μερικά σημεία αποτυπώνουν καθαρά τον τρόμο που έχει προξενήσει στους παίκτες , με το φανερό abuse που έχει υποστεί 😂 πέρα από αυτό έχει εύκολους σχετικά γρίφους που κάνουν όμως καλό balance με τον τρόμο που υπάρχει καθώς οι ηθοποιοί το νιώθουν πολύ για να το νιώσουμε κι εμείς και μπράβο.
Το μόνο που με άφησε δυσαρεστημένο ήταν η μουσική. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να ναι δυνατά για να δημιουργήσει ένταση και πανικό αλλά εδώ ήταν πάρα πολύ δυνατά σε σημείο που δεν άκουγα την ομάδα μου, το walkie talkie και τη σκέψη μου. Βγήκα με πονοκέφαλο το οποίο δεν είναι ευχάριστη επιγευση όταν βγαίνεις από δωμάτιο.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το παίξαμε b2b με το πρώτο και ειλικρινά δεν συγκρίνονται καθώς στο δεύτερο το χουν εξελίξει τόσο που λες δεν είναι της ίδιας εταιρείας δημιουργήματα αυτά. Οι γρίφοι είναι πάλι χαμηλής δυσκολίας αλλά τέλεια ισορροπημένοι με την ένταση του παιχνιδιού. Το acting άλλο λεβελ. Δε μιλάμε για μερικά jumps εδώ υπαρχει ολόκληρη χορογραφία που σε πολλά σημεία σε καθηλώνει. Πάλι όμως έχω το ίδιο θέμα με τη μουσική και την ένταση της που αναλύω στην κριτική για το conjuring.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Δωματιαρα. Μην περιμένετε τπτ υπερβολικό στο κομμάτι των jumps το δωμάτιο έχει ψυχολογικό τρόμο και πραγματικά το ακτινγκ ήταν όσο και όπως έπρεπε 👌👌 Οι χώροι ήταν εκπληκτικοί και κριπι και τα περάσματα στενά και αποπνικτικα όπως μας αρέσουν 😂 Το δωμάτιο έχει μέτριας δυσκολίας και άνω γρίφους με έναν να ξεχωρίζει ιδιαίτερα στο μυαλό μου και μας παίδεψε αρκετά άλλα άξιζε.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Τα λόγια είναι περιττά. Απλα κοιτάξτε τη φωτογραφία που βγάλαμε μετά που είμαστε όλοι κουρασμένοι, με καμία διάθεση να ποζαρουμε και κάποιοι από εμάς θέλουν να ξεχάσουν το τι έγινε εκεί μέσα 😂😇
Για όσους θέλουν να μάθουν παραπάνω θα πω πως είναι ένα πολύ παιχνιδιαρικο δωμάτιο. Εσύ θα παίξεις με τα αξεσουάρ του δωματίου, το δωμάτιο με σενα, το προσωπικό με σενα, εσύ με το προσωπικό. Είναι μια all for all κατάσταση.
🔞Φωτισμός: εξαιρετικός
🔞Συστημα παροχής βοηθειών: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ
🔞Ηχητικα εφέ: ΑΧ ΝΑΙ
🔞Γρίφοι: α ναι οκ είχε και γρίφους κάπου παρασυρθηκαμε λίγο 😂
🔞Πλοκή: νταξει κατι όργια κάναμε. Μια τρίτη δλδ.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Έχουμε πέσει στην παγίδα του Λεκτερ και ο μόνος τρόπος να διαφυγουμε είναι να προσπαθήσουμε να σκεφτουμε σαν αυτόν. Ισως από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχουμε κληθεί να κάνουμε σαν ομάδα. Η δυσκολία δεν είναι στο 10 για πλακα. Ο χώρος φαίνεται σχετικά απλός αλλά κρύβει πολύ καλά τα μυστικά του, και αυτό αν και αργήσαμε να το καταλάβουμε δε μας σταμάτησε από το να αποδρασουμε. Σαν εμπειρία ήταν όλο πολύ intense και πιστεύω πως 3 ειναι ένας ιδανικός αριθμός ατόμων για να εξερευνήσετε το υπόγειο του Λεκτερ. Ευχαριστούμε πολύ την ClueWars για τα εξαιρετικά δωμάτια τα οποία μας επανέφεραν δυναμικά στη δράση μετά από πολύ καιρό αναγκαστικής αποχής 👌
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το συγκεκριμένο δωμάτιο αποτέλεσε μια γεμάτη εμπειρία. Τα είχε όλα... χώρους με πολλά κρυμμένα μυστικά, πληθώρα λουκετων, ενδιαφέροντες γρίφους, ιστορία με ίντριγκα και μυστήριο και ένα εξαιρετικό ending.
Λίγο πιο συγκεκριμένα θα πω για τους γρίφους ότι προσωπικά όταν συνδέονται με την ιστορία και δεν είναι απλά random σπαζοκεφαλιες, το εκτιμώ και το απολαμβάνω πολύ παραπάνω. Το πιο δυνατό σημείο του δωματίου είναι η ιστορία του. Όλα είναι προσεκτικά μελετημένα και όσο μαζεύεις τα κομμάτια του παζλ τόσο πιο πολύ πορωνεσαι να μάθεις τι έγινε στο τέλος και να λύσεις το μυστήριο.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Χωρίς δεύτερη σκέψη θα πω πως πρόκειται για υπερπαραγωγαρα. Το επιλεξαμε για παραμονή καραντίνας και ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε, καθώς το αψεγάδιαστο αυτό δωμάτιο μας έκανε να χορτασουμε τρόμο, γρίφους και να ξεδωσουμε όσο δε παει. Ευχαριστουμε τα παιδιά που άκουσαν την παράκληση μας για παραπάνω γρίφους καθώς έτσι παίξαμε όλα όσα έχει να προσφέρει το wake up σε μια μοναδική και κορυφαία εμπειρία απόδρασης. Δεν έχω αποφασίσει αν θα λαβει τον τίτλο του αγαπημένου μου αλλά σίγουρα είναι στα τοπ 3 👌✌️ Λίγο πιο συγκεκριμένα θα πω πως το δωμάτιο έχει μια εξαιρετική και μοναδική εισαγωγή και από εκεί και πέρα οι δόσεις τρόμου που λάβαμε ήταν ακριβώς όσο έπρεπε και στα σημεία που έπρεπε. Οι χώροι έχουν αξιοποιηθεί σωστά και τα περάσματα το λιγότερο εντυπωσιαζουν ενώ το πάντρεμα της εξαιρετικής διαχείρισης του [spoil] με την παρουσία των ηθοποιών δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε έναν εφιάλτη.
Και εδώ πρέπει να δώσω και συγχαρητήρια στην ηθοποιό που δε λυπήθηκε τη φωνή της για να περάσουμε εμείς καλά 👏
Επιγευση : Έτρεχα στο δωμάτιο και μετά έτρεχα να προλάβω τη βραδινή απαγόρευση αλλά αξιζε και με το παραπάνω 👏🚨
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Ένα αρκετά μοναδικό δωμάτιο που μας προσέφερε μια αρκετά έντονη εμπειρία. Ο περιορισμένος χωρος και η παρουσία του ηθοποιου εντεινανε την αγωνία ενώ οι γρίφοι που συναντήσαμε αν και απλοί, μας κάνανε τη ζωή δύσκολη καθώς δύσκολα συγκεντρωνεται κάνεις με τις συνθήκες που επικρατούσαν εντός και εκτός αμαξιού. Το προτείνουμε για 2αδα εκτός αν έχετε όρεξη για αγκαλίτσες. Όσοι και να πάτε απλα έχετε στο νου σας αυτό : να προσέχετε ο ένας τον άλλο 😈
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Πραγματικά ξεχωριστό παιχνίδι προσφέρει μια άκρως διασκεδαστικη εμπειρία. Στο μέρος του παιχνιδιού που είχε γρίφους πήγαμε άριστα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση μας...Στο υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού ρίξαμε τρέξιμο, γέλια και ιδρώτα, δώσαμε αγκαλίτσες άλλες άγριες, άλλες πιο ήρεμες, ήρθαμε πιο κοντά, προσπαθήσαμε να πάψουμε να είμαστε τόσο κοντά 😂 γενικα μια χαοτική κατάσταση. Και μέσα σ όλο αυτό μας είπαν μετά ότι υπήρχε και περιθώριο στρατηγικής 😂 Εμείς με τη στρατηγική, πέρασε και δεν ακούμπησε ένα πράγμα. Οποτε χάσαμε αλλά άξιζε 🤜🤛 Thank you Gear it was wonderful!
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Πιστεύω ότι ο συμπαίκτης μου πέρασε εξαιρετικά με τις αντιδράσεις μου 😂 Άκρως διασκεδαστικο δωμάτιο με ήπια επίπεδα τρόμου - άσχετα που τα έκανα πάνω μου - και αρκετά καλή τιμή (ειδικά στη δυάδα), αλλά πιστεύουμε πως υποβαθμιζεται πολύ η εμπειρία σε ομάδες περισσότερων ατόμων από 2... οποτε grab your best buddy και καλη απόδραση.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Έχοντας μια ιδιαίτερη αγάπη για το αιγυπτιακό theme, μάζεψα την ατρόμητη ομάδα μου (οχι) με αρκετα υψηλες προσδοκίες για το δωμάτιο, και πήγαμε να αναζητήσουμε το θρυλικό Ανκ. Κατ εμέ χωρίς προσφορά δεν είναι vfm. Κάποιοι γρίφοι ήταν καλοί, 1-2 με κέρδισαν λιγο παραπάνω και είναι και 2 που δε μ άρεσαν καθόλου, καθώς πιστεύω πως είναι απλά εκεί ως timekillers. Για το κομμάτι των γρίφων θα προσθέσω επίσης πως υπάρχει ένα σημείο, στο οποίο ενώ τοποθετησαμε τα κομμάτια όπως έπρεπε δεν λάβαμε κάποιο οπτικό ή ακουστικό feedback πως κάτι έγινε και καταλήξαμε να κοιτιομαστε μεταξύ μας, σημείο στο οποίο χάθηκε τόσο η ροή όσο και μερικά πολύτιμα λεπτά.
Στο κομμάτι των σκηνικών θα πω πως μ άρεσαν ο χώροι καθως και τα περάσματα, ενώ η διαχείριση του φωτός ήταν κάτι αρκετά ιδιαίτερο.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Ακούγαμε καιρό για τη μαυροφορεμενη αλλά πλέον είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για το καλύτερο δωμάτιο τρόμου. Δεν θυμάμαι να χω ξανατρομαξει έτσι σε κάποιο άλλο δωμάτιο, τόσο πολύ που υπήρξαν στιγμές που με φόβισε μέχρι και η ίδια μου η σκιά από την ένταση που κατάφεραν το acting και η ατμόσφαιρα να μου δημιουργήσουν. Συνήθως είμαι απλά jumpy... σε αυτό ήμουν απόλυτα τρομοκρατημένος 👌👌. Γενικά δεν υπήρξε κάτι που να μη μας άρεσε από την απόδραση μας. Τα σκηνικά καθηλωτικα και άκρως ρεαλιστικά, τα ηχητικά εφέ ταιριαστά με το ύφος του δωματίου και το acting δουλεμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Γριφολογικα θα πω πως έχει πολλούς γρίφους για δωμάτιο τρομου, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν αποτελούν πρόβλημα για έμπειρες ομάδες.
Η μαυροφορεμενη σας περιμένει και επιβάλλεται να την επισκεφθείτε!
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το paranoic 1 έθεσε ψηλά τον πήχη κι έτσι η επίσκεψη μας στην escaped για τη συνέχεια συνοδευόταν απο αρκετό hype. Σε όλους τους τομεις αυτό το hype βρήκε το ανάλογο αντίκρυσμα, με ίσως το μόνο μας παράπονο να ναι ο περιορισμός στην παρουσία του ηθοποιου. Αλλα λόγω συνθηκών σεβόμαστε πλήρως την προσαρμογή αυτή, καθώς το δωμάτιο ακόμα κι έτσι έχει αρκετά έντονη ατμόσφαιρα που επιβάλλει ταχείς και αγωνιώδεις ρυθμούς.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Πήγαμε μέχρι το Γαλάτσι να δούμε τον φίλο μας Gustave αλλά μας άφησε στο περίμενε. Κλασσικός Gustave όλοι τον ζητάνε. Σύντομα η χαλαρη επίσκεψη μας μετατράπηκε σε μάχη για επιβίωση και κάναμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Με την καίρια και εύστοχη βοήθεια του GM μας καταφέραμε να ξεφύγουμε.
Το γραφείο του Gustave είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα δωμάτια που έχουμε αντιμετωπίσει so far. Συναντήσαμε γρίφους πολύ απαιτητικούς, πολυεπιπεδους και συνδυαστικους που χρειάζονται σίγουρα 4 μυαλά ενώ θα αποτελέσουν μια δυνατή πρόκληση για πολύ έμπειρες δυάδες - τριάδες.
Συνολικά ένα πολύ σωστά στημένο δωμάτιο που μας άφησε πλήρως ευχαριστημένους 👌👏
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Ένα απλό σχετικά ER με πληροφορία περιορισμένη στα απολύτως απαραίτητα, χωρίς αυτό να με χαλάει κάπως καθώς ταιριάζει στην ιστορία και το ύφος του δωματίου. Γριφολογικα είναι ιδανικό για ομάδες που κάνουν τις πρώτες τους αποδράσεις χωρίς να είναι τραγικά εύκολο καθώς απαιτεί σε συγκεκριμένα σημεία συνδυαστικη σκέψη. Υπήρξε μια άτυχη δυσλειτουργια ενός μηχανισμού η οποία μας κόστισε αρκετά λεπτά και ήταν το βασικό αρνητικό στην απόδρασή μας, ενώ το υπόλοιπο δωμάτιο θα έλεγα ήταν ευχάριστο.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Γριφολογικα το δωμάτιο είναι καλά εναρμονισμενο με τη θεματική χωρίς να έχει να προσφέρει από εκεί και πέρα κάτι καινούριο ή κάτι ιδιαίτερο. Αντιμετωπισαμε σημεία στα οποία παταγαμε κουμπιά και δεν είχαμε το αντίστοιχο feedback ότι κάτι άνοιξε /άναψε πράγμα που με χάλασε γτ απλα κοιτιομασταν μεταξύ μας και έκανε κοιλιά η ροή του παιχνιδιού. Κατα τη γνώμη μου δεν αξιζει δίχως προσφορά.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Είχαμε ένα ιδιαίτερο guest σήμερα στον κόσμο της παπατζας και σαν πρωτάρη είπαμε να τον πάμε σε κάτι kids friendly😂. Νομιζω καναμε την κατάλληλη επιλογή και σαν παιδιά κι εμείς το απολαύσαμε και με το παραπάνω. Ευχαριστουμε την Ελένη και τη Μαρίνα για τη φιλοξενία... και την πολύ σημαντική υπενθύμιση στο τέλος 😂😜
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
5μιση χρόνια λοιπόν και κάπως έτσι κλείνει ο κύκλος του δωματίου 103 της escaped. Είναι υπέροχο πως κάποια ERs είναι τόσο καλά στημένα που ακόμα και τόσο καιρό μετά την έναρξη τους προσφέρουν πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί αλλού. Παίξαμε δυαδα λοιπόν και εχω να πω πως ήταν από τα πιο challenging δωμάτια που έχω παίξει, με αρκετους γρίφους όλους in concept και μια ατμόσφαιρα που επιβάλλει fast pace ρυθμούς. Πολύ γεμάτη εμπειρία, χαίρομαι πραγματικά που το προλάβαμε 👌
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Μην έχοντας καμία προηγούμενη εμπειρία από VR δηλώνω πλέον πορωμενος με το παιχνίδι. Συγκεκριμένα για το Elven Assasin θα πω ηταν πλήρως challenging στη δυαδα αλλα θέλω πολύ να δω πως είναι να παίζεις και με παραπάνω άτομα. Next time 👌. Από άποψη immersion, γραφικών και "ρεαλισμού" αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι ήταν ποοολυ καλύτερο απ ότι περίμενα, τόσο που όταν μπήκαμε στο παιχνίδι εγω εφαγα τουλάχιστον 5 λεπτα να ασχολούμαι με το περιβάλλον και τους χειρισμούς πριν ξεκινήσω να σφαγιαζω orcs. Ευχαριστουμε το Λάζαρο ο οποίος μας έκανε να νιώσουμε λες και έχουμε πάει σε σπιτι φίλου να παίξουμε πλει, και ένα μπράβο γενικα στην εταιρία για όλο το στήσιμο.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Μην έχοντας καμία προηγούμενη εμπειρία από VR δηλώνω πλέον πορωμενος με το παιχνίδι. Συγκεκριμένα για το Reiko s να πω πως με εκανε να μη θελω να κουνηθω ούτε βήμα από τη θέση μου από τον τρόμο. Έχω παίξει παιχνίδια τρόμου τόσο σε κονσόλες όσο και σε ER αλλά τπτ δεν ήταν σαν αυτό που αντίκρυσα στην πλατφόρμα της VR utopia. Ως δυάδα βιωσαμε μια άκρως διασκεδαστικη εμπειρία τόσο που θελω να παίζω 2 vr τη βδομάδα, και ποιος ξέρει πόση πλάκα παιζει να χει στην 4αδα. Ευχαριστουμε το Λάζαρο ο οποίος μας έκανε να νιώσουμε λες και έχουμε πάει σε σπιτι φίλου να παίξουμε πλει, και ένα μπράβο γενικα στην εταιρία για όλο το στήσιμο.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το συγκεκριμένο δωμάτιο δεν ακούγεται πολύ έτσι δεν πήγαμε με ιδιαίτερα high hopes, ενώ προσωπικά ήμουν προετοιμασμενος για κατι ίσως μέτριο ή κάτι ίσως χλιαρό. ΠΌΣΟ ΈΞΩ ΠΕΣΑΜΕ. Οι χώροι εκπληκτικοί, και αξιοποιημένοι στο 100% τους. Η έλλειψη φωτός μας έκανε τη ζωή δύσκολη με τα ηχητικα εφέ να κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα και να προσφέρουν μια συνεχή ανατριχίλα και αναστάτωση. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι δυνατό με την παρουσία των ηθοποιών να είναι εύστοχη και καίρια χωρίς ανούσια jumps. Το παιχνίδι πάρα πολύ καλά στημένο ώστε να μην κάνει κοιλιά πουθενά και να δημιουργεί αισθήματα αγωνίας, τρόμου, ακόμα και πανικού σε μερικά σημεία. Παραδόξως λοιπόν το δωμάτιο αυτό κατάφερε ως underdog να μας εκπλήξει και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε ομάδες 3-4 ατόμων 👌👌
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Πολύ ιδιαίτερο δωμάτιο, μοναδικό στο είδος του και κατά τη γνώμη μου must για όλους ανεξαρτήτου εμπειρίας. Είτε το πάρεις στην πλάκα είτε το ζησεις φουλ θα σε ανταμείψει με μια μοναδική εμπειρία απόδρασης... ή lock 😜 Στη δυαδα περασαμε πολύ καλά, αλλά πιστεύω πως ίσως solo να αξίζει καλύτερα. Γρίφους δεν έχει παρά πολλούς αλλά όλα είναι καλά μελετημενα για να γίνει το παιχνίδι όσο πιο διαδραστικό γίνεται. Φροντίστε να περάσετε καλά με το μανιακό, αυτός σίγουρα θα περάσει καλά με εσάς.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Ισως η καλύτερη [spoil] της Αθήνας. Σίγουρα η καλύτερη που έχω επισκεφθεί εγω so far. Τα σκηνικά και τα περάσματα με μεταφέρανε σε ένα κελί αρκετά ρεαλιστικό και η παρουσία του ηθοποιου σίγουρα προσέθεσε τον παράγοντα άγχος στην όλη εμπειρία. Οι γρίφοι όλοι εντός θέματος και κάποιοι από αυτούς αρκετά δύσκολοι. Θα χρειαστείτε παρατηρητικοτητα, καθαρό μυαλό και το πιο σημαντικό καλή συνεργασία. Το τρόπαιο που προσφέρει αυτό το δωμάτιο είναι μια πάρα πολύ ωραία και ιδιαίτερη πινελιά που στη δικιά μας απόδραση δημιούργησε μερικες ακραια αστείες στιγμές.
Η μόνη παρατήρηση που έχω αφορά τη συμμετοχή του ηθοποιου, η οποία θα ήθελα να είναι μεγαλύτερη καθώς βρήκα τις εμφανίσεις του λίγες.
Συμπέρασμα : ΔΩΜΑΤΙΑΡΑ
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Έχουμε βγει βόλτα στο Μοναστηράκι και εκεί που περπατάμε ξαφνικά πέφτουμε σε μια κουνελοτρυπα. Και με το ξαφνικά εννοώ πως πρώτα μας υποδέχθηκε με απίστευτη ενέργεια το Mastermind. Και νταξει μπορεί να μην πέσαμε, ήταν πιο πολύ μια ομαλή κατάβαση. Πριν καν το καταλάβω όλα γύρω μου είναι πολύ μικρά και λύνω γρίφους, με την εμπειρία πραγματικά να απογειώνεται όταν συναντήσαμε τον τρελοκαπελα. Ενθουσιαστηκα με την ερμηνεία, η οποία μπαίνει σίγουρα στη λίστα με τις αγαπημένες μ εμφανίσεις ηθοποιών σε ER. Ο νέος μας φίλος αρκετά ετοιμόλογος μας βομβαρδιζε με ατακαρες τη μια μετά την άλλη, ενώ παράλληλα εδινε πολύ εύστοχα hints με ευφάνταστη και χιουμοριστικη απόδοση όπου χρειαζόταν.
Γριφολογικα το δωμάτιο έχει ωραία πραγματάκια, που χρειάζονται απλα λογική σκέψη και παρατήρηση, αλλά και 1-2 γρίφους που είναι πιο απαιτητικοί. Στη δυαδα που παίξαμε εμείς μας έκαψαν.
Η μόνη παρατήρηση που έχω είναι πως σε μερικά σημεία το δωμάτιο φαίνεται να είναι ταλαιπωρημενο και πιθανώς χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα.
Ευχαριστούμε για το tea party ήταν όλα υπέροχα 👌
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Εναλλακτικό μέλλον, μηχανές, αυτοματισμοί, Steampunk... YES PLZ. Με έναν τέτοιο ενθουσιασμό μπήκαμε στο deus ex και με ακόμα μεγαλύτερο βγήκαμε. Το δωμάτιο έχει αρκετά μοναδικά concepts σε γρίφους αλλά και κάποια οικεία με αντίστοιχα ιδιαίτερη απόδοση λόγω θεματικής, ενώ παράλληλα απαιτούν για την επίλυση τους λογική, παρατηρητικοτητα και άψογη συνεργασία. Πραγματική πρόκληση για δυάδες. Ο ηθοποιός είναι μια τυπαρα από τις λίγες, πειραχτήρι και με ατάκες για κάθε περίσταση. Άνετα μια από τις πιο αξιομνημονευτες συναντήσεις μας.
Το μόνο αρνητικό στην εμπειρία μας ήταν πως κάποιος μηχανισμός δεν δούλεψε όπως έπρεπε, αλλά και εκεί ο ηθοποιός κατάφερε περίτεχνα να εντάξει την δυσλειτουργια στην ιστορία και να προχωρήσουμε χωρίς άβολες παύσεις, οπότε το μόνο που χάσαμε ήταν ίσως λίγα φωτάκια και 1-2 λεπτα διαθέσιμου χρόνου. Περάσαμε απίστευτα 👌 ευχαριστούμε πολύ!
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Μακράν η καλύτερη εισαγωγή σε δωματιο απόδρασης so far, με τα παιδια να έχουν στήσει μια απίστευτη ιστορία την οποία έχουν βρει έναν ιδιαίτερο τρόπο να στην πουν... Πέραν αυτού κάτι που μ άρεσε εμένα προσωπικά πολύ ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια "κοιλιά" στη ροή καθώς οι χαρακτήρες που συναντήσαμε φροντίσανε συνέχεια να μας τιμούν με την παρουσία τους με διάφορους τρόπους, και έτσι για όσο διήρκησε το παιχνίδι το στοιχείο δράση το ζήσαμε και με το παραπάνω.
Περιμένουμε με ανυπομονησία το deadlock 2
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Απο τα πιο κινηματογραφικα δωμάτια που έχω παίξει και απο τα καλύτερα πάνω στο κομμάτι του ψυχολογικου τρόμου, σίγουρα μια εμπειρία που άξιζε απ όλες τις απόψεις. Ο φωτισμός και τα ηχητικα εφέ ήταν όπως έπρεπε για να είσαι στην τσίτα καθ όλη τη διάρκεια, ενώ παράλληλα δέσανε με την ερμηνεία του ηθοποιού τόσο καλά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό. Το δωμάτιο δεν θα μείνει όμως μόνο σε μια cinematic εμπειρία αλλα θα σε βάλει να σκεφτείς καθώς οι γρίφοι του αποτελούν μια μικρή πρόκληση για τις συνθήκες στις οποίες καλεισαι να τους λύσεις, ενώ παράλληλα κρύβουν και κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξεις που ανυπομονούν να τις ανακαλύψεις - αν και εσύ ίσως όχι τόσο 👌
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Έχοντας παίξει τα περισσότερα δωμάτια της Escaped, πιστεύω πως το immortal είναι το στολίδι της εταιρείας. Μόνο θετικά έχω να πω για την εμπειρία μου στους χωρους του κάστρου.
- Προσεγμένη ιστορία
- Φοβερά και ρεαλιστικά σκηνικά
- Ποικιλία εντυπωσιακών μηχανισμών
- Εξαιρετική ατμόσφαιρα
- Αρκετοί χώροι και περάσματα.
- Δημιουργικότατοι και ευφάνταστοι γρίφοι
- Εύστοχα hints
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το προσωπικό απίθανο, με απίστευτη ενεργεια και διάθεση για κουβέντα τόσο πριν όσο και μετα την αποστολή μας. Σχετικά με το δωμάτιο, όλα ήταν αρκετά όμορφα στημένα ακριβώς όπως τα περίμενα, αλλά είχε και κάποια πράγματα που σε καμια περίπτωση δεν περίμενα τα οποία οδήγησαν σε κάποιες πολύ ιδιαίτερες στιγμες με την ομαδα μου. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά που μας βλέπανε από τις κάμερες διασκέδασαν όσο κι εμείς. Σε πολλά σημεία ρίξαμε απίστευτο γέλιο. Είχε γρίφους όλων των δυσκολιών, ενώ κάποιοι από αυτοί ήταν και αρκετά πρωτότυποι. Μας παίδεψε σε μερικά σημεία οποτε θα το πρότεινα σε ομάδες με σχετική εμπειρία!
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Κλασσικά φτάσαμε σε δωμάτιο με εμένα να μην έχω διαβάσει τίποτα για την ιστορία 😂 Ευτυχώς οι χαρακτήρες που συναντήσαμε μας ενημέρωσαν πλήρως για την κατάσταση και το εκτιμώ ιδιαιτέρως. Το δωμάτιο έχει μια αρκετά ψαρωτικη εισαγωγή αλλά ως γνωστός παπαΝτζας απέτυχα ακόμα και στα πιο απλά πράγματα που μου είπαν🤷♂️ Ευτυχώς ο συμπαίκτης μου ήταν εκεί 100% από το 1ο λεπτό και με έβαλε στο κλίμα. Γενικα καλές εντυπώσεις από γρίφους και σκηνικά χωρίς να με εκπλήσσει κάτι υπερβολικά, ενώ πιστεύω ότι κάποια jumpscares "λειπανε". Οποτε ενώ χώροι είχαν όλες τις προοπτικές, δεν κατάφεραν να μας κάνουν να νιώσουμε αυτή την ανασφάλεια που περιμέναμε κατά την εξερεύνηση τους. Τέλος θα πω πως, τα τρόπαια είναι μέρος του δωματίου, και άτομα σαν εμάς που θέλουμε το 100% της εμπειρίας τα κηνυγαμε. Παρακαλώ να το προσθέσετε
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Έχοντας βγει από το Καθαρσις και πάνω στην πορωση της στιγμής λέμε ας παιξουμε άλλο ένα. Επιλέξαμε λοιπόν να παμε μέχρι τη Νέα Ιωνία στο μαγαζί της φίλης μας της Λιζ να πιουμε ένα ποτό χαλαρα.
Το "The front" λοιπον ειναι από αυτά τα δωμάτια που σου δίνουν την επιλογή να παίξεις με τον ηθοποιό, να πεις τα δικά σου να σου πει τα δικά του, να λύσετε και κανα γρίφο στην πορεια για να χει λίγο ενδιαφέρον. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γρίφοι με τον ηθοποιό κάνανε έναν τελειο συνδυασμό.
Μη φοβηθείτε να κάνετε role-playing θα περάσετε πολύ καλά. Γενικώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι συνολικά από την εμπειρία μας στο δωμάτιο αλλά και από τη διάθεση του προσωπικού για κουβέντα μετά. Το ταξίδι μας μεχρι Νέα Ιωνία από Δάφνη φαίνεται να άξιζε 👌
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Από τα πιο απαιτητικά γριφοδωματια που έχουμε παίξει, με τον παράγοντα χρόνος οχι απλα να μην είναι με το μέρος μας αλλά να τρέχει σα διάολος. Και σα να μην έφτανε αυτό, έπρεπε να γίνουμε και μηχανικοί μπας και δουλέψει τιποτα εκεί μέσα. Και αν νομίζατε ότι θα τη βγάλαμε με βοηθειες το παιχνίδι δίνει μόνο 5. Γνωστοί παπατζες εμείς για να μην κάψουμε τις βοηθειες από νωρίς καθίσαμε και παιδευτηκαμε μέχρι που είδαμε ότι δε βγαίνει αλλιώς. Αντιμετωπισαμε γρίφους που απαιτούσαν παρατηρητικοτητα και συνδυαστική σκέψη, οι οποίοι παράλληλα συνοδευονταν από ακραίους μηχανισμούς, κάποιους από τους οποίους βλέπαμε πρώτη φορά πάρα την ηλικία του δωματίου.
Πολύ τίμια πρόκληση, την προτείνουμε σε κάθε ομάδα γριφακιδων και ακολουθείται από την εξής συμβουλή : μη χαλαρώσετε λεπτό!
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Λέγαμε να επισκεφθούμε το κελαρι του Σαμ από πριν την καραντίνα αλλά η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Έμεινα τόσο ευχαριστημένος και ενθουσιασμενος από τη συνολική εμπειρία που ανετα κερδίζει μια θέση στο τοπ 5 μου πράγμα που δεν περίμενα να πω μέχρι τα μέσα του δωματίου. Προσωπικά πιστεύω ότι το highlight του δωματίου είναι το 2ο μέρος του, χωρίς παράλληλα να υποτιμώ το 1ο μισό καθώς αποτέλεσε ένα καλό build up. Μόνο θετικά έχω να πω για αυτό το δωματιο
- Οι γρίφοι in concept και με καλή απόδοση
- Το acting Εξαιρετικό με πλήρως ψαρωτικη εισαγωγή
- Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα στο πρώτο μισό εξαιρετικά ενώ στο 2ο μισό απλα το απογειωσαν
- Η εναλλαγή ρυθμού ήταν απολύτως απρόσμενη και με έκανε να νιώσω σα να παίζω σε horror action movie.
Ευχαριστουμε για τη φιλοξενία και το καλό κρασί
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Η ιδιαίτερη αποστολή θεματολογικά που μας ανατέθηκε μαζί με την απίστευτη εισαγωγή του δωματίου μας έβαλε πολύ έντονα στο κλίμα και ξεκινήσαμε τόσο ψαρωμενοι να κινούμαστε στους σκοτεινούς χώρους που εκτυλίσσονταν μπροστά μας. Γριφολογικα όλο το δωμάτιο ήταν αρκετά απαιτητικό ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Σχετικά με το acting δεν υπάρχει κάτι άλλο να πει κανείς πάρα εκπληκτικό. Όλοι είχαμε τις ιδιαίτερες στιγμές μας με τα εχθρικά πλάσματα που συναντήσαμε αλλά ήρθαμε και πιο κοντά σαν ομάδα... κυριολεκτικά... αγκαλίτσες... πολλές αγκαλίτσες. Η εμπειρία τελειωσε ακόμα πιο έντονα από ότι ξεκίνησε, σε ένα λίγο διαφορετικό κλίμα από αυτό που είχαμε συνηθίσει καθώς κάνει μια μετάβαση από τρόμο σε παρωδία που ταιριάζει απίστευτα και μπράβο στα παιδια που το σκέφτηκαν. Είναι κάτι διαφορετικό, κάτι μοναδικό, ένα top δωμάτιο και θα πρέπει να είναι σε κάθε must play list
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το yurei είναι σίγουρα κάτι τελείως διαφορετικό από άποψη θεματολογίας από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας όταν ακούμε δωμάτιο τρόμου. Στοιχειωμένα σπίτια, επαύλεις και υπόγεια θα βρεις πολλά και εδώ μπαίνει ο Αρθούρος και μας στέλνει σε ένα σπίτι στην Ιαπωνία. Τα πλάσματα που βρήκαμε εκεί άλλα ηταν φιλικά, άλλα όχι τόσο και ηταν και κάποια που μέχρι το τέλος δε φαίνεται να είχαν αποφασίσει, κάτι που σίγουρα αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα νότα. Τα σκηνικά, οι χώροι και οι ενδυμασίες των ηθοποιών μας αφήσανε έκπληκτους. Η ιστορία έδενε όμορφα με τους γρίφους και με τη ροή του δωματίου, ενώ το σύστημα βοηθειών ήταν κάτι που βρήκα αρκετά ιδιαίτερο 👌 Ένα πράγμα υπάρχει που δε μου άρεσε τόσο και αυτό ήταν η ένταση της ηχητικής ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα κατά την εκκίνηση του παιχνιδιού, καθώς χρειάστηκε να καταβαλω προσπάθεια για να ακούσω λεπτομέρειες που μας δωθηκαν μέσω story telling αλλα και να επικοινωνήσω με την ομαδα μου πράγμα που δε βοήθησε στο να συντονιστούμε τόσο καλά στους πρώτους χώρους.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Αρκετά ιδιαίτερο και μοναδικό δωμάτιο. Αν είσαι ψείρας στο κομμάτι του ψαξίματος αυτό είναι ένα δωμάτιο για σενα, θα το λατρέψεις και αν τύχει να σ αρεσει και το πειρατικό theme τοτε δε γίνεται καλύτερα έχεις 2 στα 2. Γριφολογικα το δωμάτιο είναι απλό, από τη στιγμή που θα βρεις τα απαιτούμενα στοιχεία θα καταλάβεις τι πρέπει να γίνει. Το challenge είναι να τα βρεις 😉. Ισως χρειαστεί λίγο... πειρατική σκέψη.
Επίσης άξιο αναφοράς είναι το τελευταίο task του παιχνιδιού καθώς θα αποτελέσει μια επίσης ιδιαίτερη πρόκληση για ομάδες που δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο και θα δώσει εναν αέρα περηφάνιας σε όσους το καταφέρουν.
Σχετικά με το προσωπικό και τον gm έχουμε να πούμε πώς αν μπορούσαμε θα βάζαμε 6 στη βαθμολογία. Οι άνθρωποι γουστάρουν αυτό που κάνουν και αυτό φαίνεται τόσο από τη θερμή υποδοχή, όσο και από τον σχολιασμό αφού ολοκληρώσαμε το δωμάτιο. κατα τη διάρκεια δωθηκανε εύστοχες κατευθυντηριες οδηγίες στα σημεία που κολλήσαμε οι οποίες προσθέσανε ένα επιπλέον flavour στην όλη εμπειρία.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Η ιεραποστολικη αποστολή του κόσμου της παπατζας έφτασε στο mystery lab και με μεγάλη επιτυχία έφερε εις πέρας την αποστολή της σε μια πολλά υποσχόμενη εμπειρία, όπως είχαμε ακούσει και διαβάσει.
Γενικώς επιβεβαιώνουμε περάσαμε απίστευτα. Το δωμάτιο είναι αρκετά ιδιαίτερο και προσφέρει 240 τετραγωνικά καθηλωτικων σκηνικών με πολλά περάσματα και πολλούς διαφορετικούς χώρους στους οποιους η χρήση - απουσία φωτός είναι πολύ εύστοχη, ενώ παράλληλα οι εμφανίσεις των ηθοποιών και τα ηχητικα εφέ θέτουν μια αρκετά τρομακτική ατμόσφαιρα. Επίσης το δωμάτιο είναι έτσι στημένο που δε μένεις πολλη ωρα στον ίδιο χώρο αλλά απαιτεί αρκετές μεταβάσεις που είναι και ένα συν στο κομμάτι του τρόμου αλλά και της ροής. Γριφολογικα θα πω πως έχει αρκετά ωραίους γρίφους οι οποίοι είναι πιστοί στην ιστορία και τη θεματική του δωματίου, ενώ ο μόνος λόγος που βαθμολογώ με 4,5 είναι πως λόγω της ευκολίας τους πήγαμε το δωμάτιο "τρένο" όπως μας είπαν και βγήκαμε στη 1 ώρα και 20 λεπτα περίπου.
Το προσωπικό ευγενέστατο με διάθεση να σχολιάσει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια του δωματίου αλλά και να συζητήσει - προτείνει αλλά δωμάτια.
Αν δεν το καταλάβατε ήδη το προτείνουμε ανεπιφύλακτα
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Ένα εξαιρετικό δωμάτιο που μπαίνει άνετα στα τοπ 10. Κλασσική εμπειρία επίλυσης γρίφων με μια πολύ ωραία πλοκή να την υποστηρίζει καθώς καθε δωμάτιο και κάθε νέο εύρημά μας προσθέτει ένα νέο στοιχείο στην ιστορία του captain James. Εξαιρετική ατμόσφαιρα - με ένα μικρό παράπονο σε ότι έχει να κάνει με τον φωτισμό, καθώς τον βρήκα προσωπικά λίγο κουραστικό και μονότονο, εξου και το 4,5 - αλλά και γριφολογικα το δωμάτιο σκίζει, με γρίφους in concept που απαιτούν συνδυαστική σκέψη και αρκετή παρατηρητικοτητα.
Συνολικά ένα υπέροχο δωμάτιο!
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Πρώτη μου επίσκεψη στην box και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από το haunted. Δωμάτιο με απλο concept αλλά πολύ προσεγμένο στο σχεδιασμό του και στην αλληλεπιδραση του με τους παίκτες. Οι γρίφοι αρκετά καλοί που απαιτούν παρατηρητικοτητα και συνδυαστική σκέψη αλλά και καλή επικοινωνία μεταξυ των μελών της ομάδας. ιδανικά είναι για 2 με 3 άτομα καθώς στους 4 που πήγαμε εμείς υπήρξε ένας μικρός συνωστισμός. O gm μας άφησε να παιδευτουμε και έδωσε κατευθύνσεις μόνο όπου πραγματικά τις χρειαστηκαμε. Ευχαριστουμε για το ποπκορν, τις καραμέλες και την ευχαριστη εμπειρία
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Η περιοχή που βρίσκεται η συγκεκριμένη κόλαση θα έλεγα πως είναι ιδανική. Νιώθεις την ατμόσφαιρα να σε πνίγει λίγο πριν καν μπεις μέσα... το σχόλιο μου "η έλλειψη πολιτισμού με ενοχλεί" ήταν αρκετά to the point.
Η αποστολή είναι απλή... [spoil]. Στην πορεία συνειδητοποιει κάνεις πως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα τελικά. Πόσο πιστοί είστε? και πόσο εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλο? ερωτήματα που θα κληθειτε να απαντήσετε με μια επίσκεψη στην κολαση του Ιλίου.
Το δωμάτιο θα πρέπει να μπει στη λίστα με τα must play του καθενός, καθώς προσφέρει μια αρκετά διαφορετική από το κλασσικό Er εμπειρία. Το acting καθηλωτικο, και απόλυτα ταιριαστό με την πλοκή κατά την οποία δεν αργεί να καταλάβει κανείς ότι ο Εωσφόρος έχει την δικιά του ατζέντα. Γριφολογικα το δωμάτιο δεν έχει πολύ απαιτητικούς γρίφους το οποίο δεν είναι μείον σε καμια περίπτωση μιας και η διαδικασία επίλυσης δεν χαρακτηρίζεται ομαλή 😇
Συγχαρητήρια στα παιδιά που το τρέχουν ήταν μια αξιομνημονευτη εμπειρία απ όλες τις πλευρές.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Η πλοκή έλεγε πως κληθηκαμε να ψάξουμε το στοιχειωμένο αυτό σπίτι γιατί είμαστε οι καλύτεροι στον τομέα του υπερφυσικού. Πρώτη φορά βλέπω "τους καλύτερους" να αγκαλιάζονται σε μια γωνιά (και καποιους από μας ακόμα και να κλείνουν τα μάτια τους για να μην τρομαξουν 😂).
Όσο δεν αγκαλιαζομασταν ήρθαμε αντιμέτωποι με μέτριας δυσκολίας γρίφους οι οποίοι επέτρεψαν πάρα τον τρομακτικό χαρακτήρα του δωματίου να υπάρχει μια καλή ροή. Γνωρίζοντας πως το δωμάτιο αυτό είναι κάπως εισαγωγικό στο είδος θα πω πως υπάρχουν στιγμές που περιμένεις κάτι παραπάνω στο κομμάτι του τρόμου από αυτά που προσφέρει προς το παρόν. Προσωπικα έμεινα λίγο δυσαρεστημένος σ αυτον τον τομέα. Το acting παραμένει αρκετά καλό και σε συνδυασμό με τα σκηνικά δίνει ένα καλό creepiness.
Συνολικά αποτέλεσε μια ευχάριστη εμπειρία 👏.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Μάλλον είχανε πολλη κίνηση σ αυτη τη φυλακή και βρεθήκαμε λίγο στριμωγμενοι. Το κελί ήταν φτιαγμένο για 2 άτομα με 2 κρεβάτια και περιορισμένο χώρο. Οχι για 4, απαράδεκτο... συνεργαστηκαμε λοιπόν για να δραπετευσουμε σε ένα απίστευτα διασκεδαστικο run. Επιβεβαιώνουμε την φήμη της ρεαλιστικής φυλακής με εξαιρετικές κρυψώνες, και γρίφους με ευφάνταστη απόδοση που απαιτούν παρατηρητικοτητα και συνδυαστική σκέψη.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Υπήρχε ένα hype για το συγκεκριμένο δωμάτιο για πολύ καιρό, ακούγαμε τα καλύτερα λόγια αλλά πάντα με μια μικρή επιφύλαξη επισκεφθηκαμε το σπιτι στην Αριστοτέλους 19. Με το που μπήκαμε αυτή η επιφύλαξη εξαφανίστηκε και το ζήσαμε στο έπακρο μέχρι το τέλος. Το σπίτι από άποψη σκηνικών τα σπάει με κάθε δωμάτιο να έχει τον τρόπο του να σε ανατριχιαζει, το acting εξαιρετικό με τόσο εύστοχη χρήση του σκοτεινού χώρου αλλά και των ηχητικών εφέ από τους ηθοποιούς και γρίφους που ενώ ήταν μέτριοι, ταίριαξαν με τη ροή του παιχνιδιού απόλυτα. Αν νιώθετε δυνατοί και τολμηροί το προτείνουμε με τα χίλια, μια επίσκεψη θα σας ανταμείψει με ένα πολύ έντονο 90λεπτο 💪👌
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Αρκετά ιδιαίτερο δωμάτιο από την αρχή μέχρι το τέλος. Το δωμάτιο σκηνικά πολύ μινιμαλιστικο δίνοντάς σου απολύτως ότι χρειάζεσαι για να βγεις. Γριφολογικα είχε τόσο γρίφους παρατήρησης όσο και συνδυαστικής σκέψης, μέτριας δυσκολίας και άνω οι οποίοι στάθηκαν αντάξια απέναντι μας. Ο gm ευγενικος και με διάθεση να μας εξηγήσει όλη τη ροή του παιχνιδιού μετα την απόδραση μας, αλλα και να προτείνει αλλά δωμάτια που αξίζει να επισκεφθούμε.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Μην έχοντας ιδιαίτερη εμπειρία από τρόμο είπαμε να παιξουμε κάτι light να δούμε πως θα πάει. Προσωπικά βρήκα την ατμόσφαιρα του δωματίου, την έλλειψη φωτός, και την παρουσία του ηθοποιού σε τελεια αρμονία ώστε να σηκωθεί λιγάκι η τρίχα σου. Οι γρίφοι αρχικά απλοί αλλά όπως προχωράς προς "τον κάτω κόσμο" εκεί πυκνώνουν λίγο και απαιτούν καλή συνεργασία και αρκετή προσοχη, ενώ το σύστημα παροχής βοηθειών είναι αρκετά ιδιαίτερο 😉
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Κάτι τελείως διαφορετικό από ότι έχουμε δει ως ομάδα μέχρι στιγμής. Η δράση στον εξωτερικό χώρο και τα σημεια στα οποία σε περίμεναν οι γρίφοι έδωσαν έναν αέρα ελευθερίας στην εμπειρία, καθώς και αρκετό χώρο για στρατηγική. Γριφολογικα αντιμετωπισαμε τόσο απλούς όσο και σύνθετους γρίφους οι οποίοι ήταν όλοι in concept και με έξυπνη απόδοση. Η χρήση της εφαρμογής για την εισαγωγή των απαντήσεων μας ήταν πολύ βολική - το να βλέπεις μια πλατεία γεμάτη με γκρουπακια μαζεμένα από εδώ κι από κει πάνω από τα κινητά τους να σκέφτονται ήταν εξαιρετικά αστείο.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Μετά από illusions ηταν νομιζω ένα καλό δωμάτιο για back to back. Πιο δύσκολο από το πρώτο σίγουρα, με σοβαρό ύφος και μεγαλύτερης περιπλοκοτητας γρίφους οι οποίοι έχουν σαν μόνη απαίτηση την προσοχή σας στις λεπτομέρειες που δίνουν / ζητάνε. Ωραία στημένο για τη θεματική γύρω από την οποία εκτυλίσσεται και με καλή ροή. Ο gm μας άφησε να παιδευτουμε πριν μας δωθει κάποιο hint το οποίο εκτιμούμε ιδιαίτερα. Συνολικά μια ευχάριστη εμπειρία.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Εμείς πήγαμε να παρακολουθήσουμε μαγικά κόλπα και ο μάγος δεν ήρθε ποτέ. Ευτυχώς τα μέλη του προσωπικού που μας υποδέχθηκαν ήταν ευγενικοτατα και με χαμόγελο και καλύψανε κάπως το πρώτο μέρος της παράστασης με κάποια δικά τους κόλπα. Αξιόλογη προσπάθεια θα έλεγα. Ε αφού έφυγε το πρώτο ξενερωμα αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ανακαλύψουμε τι συνέβη στο μάγο αλλά και να βρούμε το μαγικό του ραβδί. Το δωμάτιο μπορεί να μην φαίνεται ως κάποια ιδιαίτερη πρόκληση για έμπειρες ομάδες - ήρθαμε αντιμέτωποι με γρίφους σχετικά απλούς που δένουνε όμως όμορφα τοσο μεταξύ τους οσο και με τη θεματική - αλλά σίγουρα βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν κληθηκαμε να ανοίξουμε 2 πολύ ιδιαίτερα λουκέτα. Έχουμε μια μέση εμπειρία 60 δωμάτια και πρώτη φορά βλέπαμε τέτοια λουκέτα τα οποία σίγουρα αποτέλεσαν ευχάριστη πρόκληση. Αξίζει να το επισκεφθείτε.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Παρόλο που το δωμάτιο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σε θέμα πλοκής ή ιστορίας έχει άλλα δυνατά σημεία. Αν σ αρεσει να ψαχνεις το χώρο σπιθαμή προς σπιθαμή τότε αυτό είναι ένα δωμάτιο για σενα, και μη το υποτιμήσεις θα σε εκπλήξει. Ο συνδυασμός του παραπάνω με γρίφους μέτριας και άνω δυσκολίας κάνει το δωμάτιο μια καλή δοκιμασία συνδυαστικής σκέψης, παρατήρησης και συνεργασίας.
Έχοντας παίξει δυάδα πιστεύω ότι ιδανικά θέλει και ένα 3ο μυαλό να σκέφτεται.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Ιδιαίτερα προσεγμένο δωμάτιο στο σύνολο του, με χώρο πιστό στη θεματική του δωματίου ο οποίος μας μετέφερε με επιτυχία στο μπουντρούμι ενός κάστρου. Εκεί συναντήσαμε τον εκπληκτικό ηθοποιό ο οποίος ήταν μια δυνατή προσθήκη στη συνολική εμπειρία με καίριες παρεμβάσεις και αξιομνημονευτη ερμηνεία. Γρίφοι βατοι αρχικά να μας βάλουν στο κλίμα με καλή κλιμάκωση δυσκολίας και "φαντασίας"... ενώ δεν έλειψε και ο παράγοντας τύχη από την προσπάθεια μας.
Για τους λάτρεις του tekken η παρουσία μιας steampunk έκδοσης ενός χαρακτήρα του παιχνιδιού αποτελει ένα ευχάριστο reference θα έλεγα.
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Το πρώτο μου δυνατό δωμάτιο τρόμου και είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Ως γριφακιας θα πιάσω πρώτα τους γρίφους οι οποίοι για το περιβάλλον στο οποίο καλεισαι να τους λύσεις είναι αρκετά απαιτητικοί και αποτέλεσαν καλή πρόκληση, ενώ παράλληλα δεν επισκιαζουν το χαρακτήρα του δωματίου, ούτε επισκιαζονται από τον τρομο. Πιστεύω ήρθαν σε καλή ισορροπία. Κατα τ αλλα σκηνικαρες, η εμφάνιση των ηθοποιών αξιομνημονευτη και το προσωπικό ευγενεστατο με χιούμορ και διάθεση να ακούσει κάθε σχόλιο που είχαμε μετά το δωμάτιο.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Βρεθήκαμε στη συμπρωτευουσα για διακοπές και λέμε δε παιζουμε και ένα δωμάτιο για το καλό?! Πιθανώς κάναμε την καλύτερη επιλογή. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για μια κλασσική εμπειρία δωματίου 1ης γενιάς ειδικά σε άτομα που τους αρέσει η παρατήρηση και το ψάξιμο του χώρου σπιθαμή προς σπιθαμή ... θα δοκιμαστείτε σκληρά. Παίξαμε δυαδα (είναι λίγο σκληρό για 2 άτομα) έχοντας μερική ο ένας και αρκετή εμπειρία ο αλλος και βγήκαμε οριακα αλλά το δωμάτιο κύλισε υπέροχα. Ισως να ήθελε ένα κεφάλι ακόμα να σκέφτεται. Τα μέλη του προσωπικού ήταν ευγενικοτατα και με διάθεση για κουβέντα, αλλά και κατά τη διάρκεια του δωματίου τα hints ηταν πολυ σωστα δωσμενα.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Κρατούσαμε αυτό το δωμάτιο για όταν θα μαστε 2αδα - 3αδα και όπως είδαμε πιθανότατα δεν είναι είναι για παραπάνω. Παίξαμε 2αδα και δικαιωθηκαμε καθώς με την είσοδο μας στον υπέροχο χώρο μεταφερθηκαμε στην Αίγυπτο και κληθηκαμε να λύσουμε γρίφους μέτριας δυσκολίας οι οποίοι όμως είχανε πολύ καλή ροή και δένανε με το θέμα. Ο gm βοηθούσε μόνο όπου χρειαζόταν και οι οδηγίες που έδινε ήταν όμορφα διατυπωμενες ώστε να σε κάνει να σκεφτείς για να λύσεις και όχι να έχεις την απάντηση στο χέρι. Η πορεία στο δωμάτιο εξασφαλίζεται μέσω αυτοματισμών καθώς δεν συναντήσαμε ούτε ένα λουκέτο, πινελιά που για μένα προσωπικά αποτέλεσε ένα συν στην συνολική εμπειρία.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Με το που μπεις στο δωμάτιο αντιλαμβάνεται κανείς τον κωμωδιακο χαρακτήρα του δωματίου το οποίο μπορεί να μην έχει τους πιο δύσκολους γρίφους αλλά σίγουρα έχει ένα από τα καλύτερα performance που έχει να προσφέρει αυτό το είδος διασκέδασης. Ο ηθοποιός τυπαρα και ετοιμόλογος, ενώ ο ρόλος του μοναδικός καθώς δε συναντάς συχνά χαρακτήρα να σε βοηθάει και παράλληλα να σε κοροϊδεύει, να σε περιπαιζει, και να σε κάνει να γελάς. Ο συγκεκριμένος joker θα είναι εκεί για μερικές μέρες ακόμα, όσοι δεν το έχετε παίξει και απολαμβανετε καυλαντικο interaction με ηθοποιό τρέξτε.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
Γρίφοι από άλλον πλανήτη (λογικό αφού η ιστορία μας έστειλε σε άλλη αστρική γειτονιά), εξαιρετικά σκηνικά, αλλα πιστεύω ότι η ιστορία που εκτυλίσσεται καθώς παίζεις είναι το καλύτερο μέρος αυτού του δωματίου. Προσωπικά με την ολοκλήρωσή του ενθουσιαστηκα με αυτά που μάθαμε-ειδαμε και ανυπομονώ για τη συνέχεια. Εξαιρετική δουλειά από τους δημιουργούς και συγχαρητήρια στα παιδιά που το τρέχουν.
EscapedPuzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster
![]() |
EXAM: 3 LEAF CLOVER |
![]() |
Survived EXAM Challenge
QR-Code |
![]() |
EXAM No Injury
QR-Code |
![]() |
FEARLESS GHOSTHUNTERS |
![]() |
The Return |
![]() |
My Bro |
![]() |
Phantom Case Closed
QR-Code |
![]() |
Escape the ...Toilet !
QR-Code |
![]() |
Be The Slap Master ! |
![]() |
7th Illusion +10
QR-Code |
![]() |
7th ESC +10
QR-Code |
![]() |
FindErSC
QR-Code |
![]() |
7th MindTrap Pallini +10
QR-Code |
![]() |
7th Clock +10
QR-Code |
![]() |
DEADLOCK Survivor
QR-Code |
![]() |
AllBox
QR-Code |
![]() |
Free the lost soul! |
![]() |
Escaped the toilet BOX! |
![]() |
Dared to visit! |
![]() |
The Laughing Dungeon |
![]() |
The Wall
QR-Code |
A 4 leaf clover brings good luck, but a 3 leaf one will give you this trophy! P.S. Your tecnique matters...
Κατάφερες να βγεις από το EXAM σε challenge ή normal mode εντός χρόνου.
Κατάφερες να βγείς από το ΕΧΑΜ, είτε εντός είτε εκτός χρόνου αλλά χωρίς να χτυπήσει πουθενά κανένα μέλος της ομάδας σου! Προσοχή,μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ότι ακούγεται!
You Participated Athens Halloween Hunt 2021!
Try to save my brother Sam.
Complete your task in Conjuring room
Win a trophy playing Conjuring II The - Return room by Adrenaline
Φροντίστε να γίνετε η καλύτερη παρέα του Μπρόντ... and remember the party begins from the dungeons!
You have Solved the Case Phantom of the Opera
You managed to find Dr Lecter's Special Ingredients without help !
You managed to find the " True Light ".
You managed to give the "slap" in the right way !?
+10 Point at Illusion Escape Rooms for the 7th Competition
+10 Point at ESC for the 7th Competition
+10 Point at The MindTrap, Pallini for the 7th Competition
+10 Point at CLOCK Escape Rooms for the 7th Competition
You had a terrifying night in MOTEL PARANOIA!
Κατάφερες να αποδράσεις χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός!
Stories fan!
Unlock Yourself
Τουλάχιστον ένας από την ομάδα να μην έρθει σε επαφή ή να μην δαγκωθεί από οποιοδήποτε "ον" εκεί μέσα!
Κατανοήσατε το τέλος της Ιστορία του DEADLOCK!
This trophy makes the mind more sharp and gives you the power to solve puzzles faster!
Κρατάς στα χέρια σου ένα από τα πιο δημοφιλή παζλ στον κόσμο!
Εκείνη κρατάει ένα καλά κρυμμένο μυστικό και θα κάνει τα πάντα για να μην το πάρεις στα χέρια σου. Αν τα καταφέρεις, το τρόπαιο αυτό σου ανήκει.
He will be your guide
Click! Click! Click!
Escaped the toilet BOX!
Θυμόμουν το όνομα του τροπαίου μέχρι που το ξέχασα...
Puzzles / Quests
Atmosphere / Plot
Staff / Gamemaster