cover image profile image

Dimi Way
Champion


  Escape Percentage: 96.0%
  Score : 957
  Likes : 31

4.7 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
3.5 Very Good
Jun - 2022

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

4.0
Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η αγάπη της Mary στις κούκλες της είναι γνωστή… Προσωπικά, δεν συμμερίζομαι αυτήν της την προτίμηση, αντιθέτως, συχνά τις βρίσκω ελαφρώς (ή βαρέως) spooky, οπότε, ως concept και μόνο, η επίσκεψη του “House of Mary Shaw” μεταφράζεται, για μένα, ως γκολ από τα αποδυτήρια. Επιπλέον, συγκαταλέγομαι σε αυτούς που μια τρομακτική μουσική υπόκρουση είναι ικανή να μου ανεβάσει επικίνδυνα τους παλμούς και να παγώσει σώμα και μυαλό.
Ο συνδυασμός των δυο, είχε, λοιπόν, τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς βρεθήκαμε κλεισμένοι, για ώρα αποπροσανατολισμένοι και, από παντού, εκτεθειμένοι στο καλοστημένο, ρετρό σπιτάκι της. Σκοτάδι και ημίφως, καπνός και θολή όραση και ένα, θαυμάσια, υποβλητικό, κινηματογραφικό soundtrack, με μια ποιότητα ήχου που παραμένει κορυφαία, από την αρχή μέχρι το τέλος, δομούν την, γοητευτικά, απόκοσμη, ατμόσφαιρα που πάντα με κερδίζει.
Στην ραχοκοκαλιά, φυσικά, της ιστορίας, κυριάρχησε η ίδια η Mary, με μια ηθοποιό, υπέροχη, που παρέμεινε πιστή στην ουσία του ρόλου της και προκαλούσε τον πανικό ακόμα και στις, απόλυτα, σιωπηλές της στιγμές, κάτι που δεν το συναντάμε συχνά σε αντίστοιχα δωμάτια τρόμου. Χωρίς υπερβολές στην σωματική επαφή, χωρίς τραμπουκισμούς, εμφανιζόταν τις κατάλληλες στιγμές, άψογα συγχρονισμένη με τα φωτιστικά εφέ, πλησίαζε, σε απόσταση αναπνοής και δημιουργούσε εύστοχα, καθηλωτικά jumpscares, διατηρώντας σωστό μείγμα ανατριχίλας, τρόμου και αναπάντεχης «φροντίδας» προς τους επισκέπτες της.
Οι γρίφοι, μάλλον, θεωρούνται εύκολοι, όπως αρμόζει στην περίσταση, αλλά με τα εγκεφαλικά κύτταρα σε απόγνωση και με πόδια, που αρνούνται πεισματικά να βηματίσουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι βοήθειες έρχονται την κατάλληλη στιγμή, για να ξεμπλοκάρουν το μυαλό… με μερικές από αυτές να φτάνουν μέσα από χείλη πλαστικά, γλυκά και αξιαγάπητα!
Η απολαυστική, αποδραστική μας εμπειρία ολοκληρώθηκε με την θερμή, χαμογελαστή παρέα της Ελενης και του Ηλια, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε, για ακόμα μια φορά!!

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι άνθρωποι είμαστε περίεργα πλάσματα από τη φύση μας, αναρωτιόμαστε πάντα το «πως» και το «γιατί» για πράγματα και γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Αυτή η περιέργεια μας ώθησε, αυτήν την φορά, στο κελάρι της οδού Flynt, για να ερευνήσουμε τις εξαφανίσεις μερικών κατοίκων της περιοχής και να δώσουμε απαντήσεις στο μυστηριώδες πέπλο που έχει καλύψει την κάβα του Sam.

Η σκηνογραφική δουλειά που αντικρίζουν οι παίκτες από το πρώτο λεπτό είναι αξιοθαύμαστη. Έχοντας, ομολογουμένως, μια εμμονή στο θεματικό ντεκόρ, την λεπτομερή αισθητική απεικόνιση και την υπνωτική, υποβλητική ατμόσφαιρα, δηλώνω ενθουσιασμένη, ειδικά με τους αρχικούς χώρους! Υλικά, σχεδίαση, επιλογή κατάλληλης χρωματικής παλέτας, υφής, μοτίβων, διακοσμητικών αντικειμένων, φωτισμών συνθέτουν μια εντυπωσιακή εικόνα και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα πολύ προσεγμένα, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε αισθητικό επίπεδο, ηχητικά εφέ και soundtrack, δομούν μια εξαιρετικά αληθοφανή ατμόσφαιρα, στήνοντας το κατάλληλο πλαίσιο για την εξέλιξη της ιστορίας.

Ο τρόμος, φυσικά, επικρατεί παντού, όπως επιβάλει το concept, είναι κλιμακούμενος, κάποιες φορές υπαινικτικός, αναδυόμενος ακόμα και μέσω ενός νωχελικού, ρυθμικού βηματισμού και άλλες φορές προφανής, με κάποια στοχευόμενα, αιφνίδια έως και ακροβατικά jump scares που παγώνουν το αίμα. Η καινοτομία, τουλάχιστον όσον αφορά τις μέχρι τώρα αποδράσεις μας, έγκειται στο γεγονός ότι η ίδια ομάδα, οι αντοχές της και ο τρόπος που αντιμετωπίζει ότι ζοφερό πλανάται στους χώρους, είναι υπεύθυνη και, στην ουσία, αποφασίζει για την ένταση και το είδος της σωματικής επαφής που θα δεχτεί. Οι τάσεις ανυπακοής δεν συγχωρούνται…

Το Cellar αποδείχτηκε αντάξιο των προσδοκιών μας πολυεπίπεδα. Το σενάριο φρέσκο, η ιδέα πρωτότυπη, υπέροχα υλοποιημένη, η ροή της ιστορίας κυλάει μεθοδικά, με αρκετή δόση έμπνευσης και δημιουργικότητας και με ένα απόλυτα ανατρεπτικό finale που έρχεται να ολοκληρώσει την απολαυστική αποδραστική εμπειρία. Το επιτυχημένο αποτέλεσμα του Cellar δεν στηρίζεται μόνο στο εντυπωσιακό οπτικό περιεχόμενο και στους εξαίρετους, αεικίνητους ηθοποιούς αλλά και στην επίγευση που καταφέρνει να αφήσει στους παίκτες… ποιότητα, ένταση και χαρακτήρα… σαν το καλό κρασί!!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια ρεαλιστικότατη, σε σκηνικά και ατμόσφαιρα, κλινική με έναν αυθεντικά τρελό ένοικο που ξεπηδά από παντού, ίσως κι από χαραμάδες, σπέρνοντας, διαρκώς, τον πανικό και χαρίζοντας σκηνές απείρου κάλους στους επισκέπτες.
Οι γρίφοι in concept, στο σύνολο τους, κυμαίνονται μεταξύ μέτριου κι εύκολου, με πολλούς από αυτούς να απαιτούν καλή συνεργασία της ομάδας και παρατηρητικότητα και το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να καταφέρεις να βρεις την ηρεμία, το θάρρος και την αντοχή ώστε να σκεφτείς, να κινηθείς μπρος-πίσω στους χώρους, να λύσεις και να ξεφύγεις.
Φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια, κάντε ένα ζέσταμα κι ετοιμαστείτε για δράση και κυνηγητό!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όσο κι αν η λέξη «προσομοίωση» επαναλαμβάνεται στο μυαλό σου, καθ’ όλη την διάρκεια της séance, όσο κι αν η λογική σου παλεύει να επικρατήσει για να σε καθησυχάσει, είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν γύρω σου, πάνω σου και μέσα σου που σε κάνουν να ανατριχιάζεις, να αμφιβάλεις και σε βυθίζουν σε μια άγνωστη, σκοτεινή, παράλληλη πραγματικότητα. Ο χαμηλός φωτισμός, η αρμόζουσα, στο ύφος του θέματος, σκηνοθεσία, η εξαιρετικά δομημένη ροή, μαζί με την δεξιοτεχνική εξιστόρηση του καθοδηγητή δημιουργούν μια τόσο βαθιά, πειστικά, ανασφαλή ατμόσφαιρα που, σταδιακά, διεισδύει στο μυαλό σου, μετατρέποντας κάθε ψίθυρο, σκιά ή άγγιγμα σε μυστηριώδη μεταφυσική εμπειρία.
Μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο το να κατορθώσει κάποιος να παραμείνει εφησυχασμένος, ανέγγιχτος και καλυμμένος από οποιεσδήποτε λογικές εξηγήσεις κι απαντήσεις όταν όλα γύρω του προστάζουν για το αντίθετο!
Μια συνολικά υπέροχη, δυνατή «συνάντηση», που καθηλώνει, συνταράσσει άπειρους και έμπειρους επισκέπτες και, αναπόφευκτα, σε κάνει να αμφισβητείς ακόμα τα προφανή…
Costa Funtastico… εξαιρετική δουλειά για ακόμα μια φορά! Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία την μέρα των γενεθλίων μου και το μυστικιστικό μας ταξίδι στο άγνωστο!!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μετά από την τεράστια αναγκαστική παύση αποδράσεων και μια αρκετά φορτισμένη, ψυχολογικά, χρονική περίοδο, έμοιαζε δύσκολο να καταφέρουμε να βιώσουμε ένα παιχνίδι τόσο έντονα και απολαυστικά όσο παλιότερα... κι ήρθε το δωμάτιο με το βαρύγδουπο και πολλά υποσχόμενο όνομα «Phantom of the Opera» να μας διαψεύσει πανηγυρικά, να μας βγάλει από την ακινησία και την σκουριά και, μέσα σε λίγα λεπτά, να μας βυθίσει στην μυστηριώδη, μελωδική του ατμόσφαιρα, υπενθυμίζοντας μας την λατρεία, σε σημείο εθισμού, που έχουμε για τα escape rooms.
Το Phantom of the Opera είναι όντως ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ, όπως αρμόζει στον τίτλο του. Σκοτεινή, υποβλητική, γοητευτική ατμόσφαιρα που πάντα μας κερδίζει, με ωραία σκηνοθετημένα jumpscares που αιφνιδιάζουν, δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και κυρίως κρατούν τον παίκτη, ακατάπαυστα, βυθισμένο στο μυστηριώδες κι ανατριχιαστικό, σε κάποια σημεία, κλίμα. Η δόμηση μιας τέτοιας ατμόσφαιρας απαιτεί, φυσικά, και καλοφτιαγμένα σκηνικά, διακοσμητικές λεπτομέρειες και props που υποβοηθούν την εξέλιξη της ιστορίας και κυρίως κρατούν το ενδιαφέρον και τις αισθήσεις μας φυλακισμένες στον τόπο και χρόνο της δεδομένης ιστορίας. Απολαύσαμε την, εκ των πραγμάτων, αβανταδόρικη, καταπληκτική μουσική επένδυση, τα έξυπνα καμουφλαρισμένα περάσματα και μια μεγάλη γκάμα καλοσχεδιασμένων, ποικιλομορφων, in concept γρίφων που θα ικανοποιήσουν τους φανατικούς του είδους αλλά, ταυτόχρονα, δεν θα απογοητεύσουν τους πιο αρχάριους. Άλλωστε τόσο ο gamemaster όσο κι ο ηθοποιός είναι τόσο βοηθητικοί που δεν θα επιτρέψουν αδικαιολόγητες παύσεις της ροής και καθυστερήσεις.
Όλοι όσοι γράφουμε κριτικές για την Escaped πάντα αναφέρουμε το υψηλό επίπεδο που καταφέρνει να διατηρεί, πολυεπίπεδα, σε κάθε δωμάτιο της, χωρίς να επαναλαμβάνεται και χωρίς να βολεύεται σε εύκολες κλασσικές, πολυφορεμένες συνταγές.
Γιωργο, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την ευγένεια, τον ενθουσιασμό και το αστείρευτο χιούμορ σου και συγχαρητήρια για ακόμα μια υπέροχη δουλειά!!

Escaped
1.8 Poor
Sep - 2020

Puzzles / Quests

2.5

Atmosphere / Plot

2.0

Staff / Gamemaster

1.0
Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το Rebellion ήταν ψηλά στην λίστα μας των «προσεχώς» για αρκετό καιρό και η μέρα των γενεθλίων μου έγινε η κατάλληλη ευκαιρία για ένα ταξιδάκι σε ένα μπουντρούμι μεσαιωνικού κάστρου και, όπως αποδείχτηκε, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε διαλέξει καλύτερο δωμάτιο, μετά από πάρα πολλούς μήνες «αποδραστικής» αποχής κι εντόνου στερητικού συνδρόμου. Είναι από αυτά τα απολαυστικά, αυθεντικά γριφοδωμάτια που υπενθυμίζουν τον βασικό λόγο για τον οποίο λατρεύουμε τα escape rooms αλλά και γιατί έρχεται να μας αποδείξει ότι, ακόμα και σε τόσο δύσκολες εποχές, ο άνθρωπος μπορεί να επινοήσει μικρά και μεγάλα δημιουργικά θαύματα.

Ένα δωμάτιο με εξαιρετική θεματική διακόσμηση που μπορεί, από μονή της, να γεννήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα, αγωνιώδους υφής, ξυπνώντας, με ευκολία, την εξερευνητική διάθεση αλλά και να ακονίσει το μυαλό. Όταν σε αυτό έρχεται να προστεθεί η ηχητική επένδυση, με την αρμόζουσα μουσική και τα ηχητικά εφέ, ο ιδανικός, για το είδος του δωματίου, απαλός και ζεστός φωτισμός, οι άπλετοι, ποικιλόμορφοι γρίφοι κι ένας ηθοποιός που, αν και ο ρόλος του είναι αποκλειστικά βοηθητικός, προσφέρει πολλά στο συνολικό κλίμα, την εξέλιξη και την συνοχή του concept, τότε το δωμάτιο μεταμορφώνεται σε πραγματικό κόσμημα!

Εκτός από τα υπέροχα θεατρικά σκηνικά, για τα οποία δώσαμε εγκάρδια συγχαρητήρια στους δημιουργούς, οι παίκτες συναντούν γρίφους μέτριας και άνω δυσκολίας, συνδυαστικούς, πανέξυπνα στημένους στον χώρο, με μηχανισμούς/αυτοματισμούς και λουκέτα διαφόρων τύπων, που απαιτούν αρκετή παρατηρητικότητα και καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας αλλά και με τον ηθοποιό. Οι βασικοί χώροι είναι ικανοί να στεγάσουν μια ομάδα 3-4 ατόμων και είναι βέβαιο πως, αν και τα 90’ μοιάζουν άπλετα, καλό θα είναι να εκμεταλλευτείτε το κάθε λεπτό.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ευγενέστατους, χαρούμενους, ταλαντούχους οικοδεσπότες μας και για την όμορφη εμπειρία μας στο Rebellion αλλά και για την έκπληξη γενεθλίων που μου επιφύλαξαν… παιδιά είστε υπέροχοι!!

Escaped
4.7 Excellent
Mar - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
4.2 Very Good
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.0
Escaped
4.5 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
4.2 Very Good
Feb - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

3.5
Escaped
4.8 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ομολογώ, ευθαρσώς, πως σπάνια βγαίνω από ένα γριφοδωμάτιο τόσο ενθουσιασμένη… κυρίως γιατί συνήθως τα δωμάτια τρόμου/δράσης έχουν, εκ των πραγμάτων, την δυναμική να δημιουργούν πολύ πιο εύκολα έντονη, μυστηριώδη ατμόσφαιρα και αισθητήρια εγρήγορση, αφού βασίζονται περισσότερο στα σκηνικά, τα ηχητικά και φωτιστικά εφέ, παρά στους γρίφους και την παρατηρητικότητα.
Ευτυχώς, έρχονται κάτι τέτοια δωμάτια, όπως το Otherside και διαψεύδουν κατηγορηματικά, την άποψη και την επιφυλακτικότητα μου κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά στην επιλογή της επόμενης εμπειρίας/ απόδρασης. Βασισμένο στο concept της σειράς Stranger Things, που διαδραματίζεται στην καρδιά της δεκαετίας του 80, με εντυπωσιακά, πιστή απεικόνιση των χώρων, του ύφους και της αισθητικής, αγκαλιάζει το μυστηριώδες και μάλλον παιχνιδιάρικα τρομακτικό πνεύμα της υπόθεσης και καταφέρνει να απορροφήσει τους παίκτες στο κλίμα ακαριαία, θέτοντας την ομάδα σε κατάσταση μιας εφηβικής, συλλογικής κινητοποίησης.
Υπέροχα σχεδιασμένη, στρωτή ροη, πανέμορφα, χαρακτηριστικά και για κάποιους νοσταλγικά μουσικά δείγματα της εποχής, ευφυέστατη εκμετάλλευση χώρων και περασμάτων, ποικιλία μηχανισμών, αυτοματισμών και λουκέτων, γρίφοι που δεν σου επιτρέπουν να ξεχαστείς, ούτε λεπτό και να αποδράσεις από την ατμόσφαιρα της ιστορίας, ένα από τα καλυτέρα game mastering που έχουμε συναντήσει και μια ισορροπημένη ανάμειξη στοιχείων επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου και θρίλερ.
Αποδράσαμε με χαμογέλα ικανοποίησης, ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Escaped και το προτείνουμε σε κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως προτιμήσεων… εγγυημένα απολαυστική 80λεπτη εμπειρία!!

Escaped
3.0 Good
Jan - 2020

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

3.0
Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το Immortal είναι ένα ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο «διαμάντι», ένα ταξίδι άμεσης μετάβασης από την απτή, ενήλικη πραγματικότητα στην χαριτωμένη οικειότητα της παιδικής φαντασίας, από το σκοτεινό μυστήριο στον, διαχρονικά, γοητευτικό πόθο της εξερεύνησης και πλέον, αποτελεί, για εμάς, ένα από τα αγαπημένα δωμάτια απόδρασης, κερδίζοντας τον θαυμασμό μας επάξια, για μια πληθώρα λόγων.

Όμορφα, θεματικά σκηνικά, υπέροχες, διακοσμητικές επεμβάσεις, έξυπνοι, ευρηματικοί μηχανισμοί, συναφή ηχητικά εφέ και μουσική δημιούργησαν την καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα, σε πλήρη αρμονία με το ύφος της ιστορίας και την διαδικασία επίλυσης του μυστηρίου. Ξαναγίναμε παιδιά, που κατάφεραν να τρυπώσουν σε ένα στοιχειωμένο, μεσαιωνικό, κάστρο και περιφέρονται από δωμάτιο σε δωμάτιο, διψασμένα για δράση και αδιάκοπη προσήλωση στον στόχο της ανακάλυψης θησαυρών!

Ευφυέστατοι, ποικιλόμορφοι γρίφοι, οι οποίοι αφορούν όλες τις αισθήσεις, με πολλούς εξ αυτών να μας εντυπωσιάζουν, κράτησαν επί 80 λεπτά την ομάδα σε εγρήγορση, σωματική και πνευματική. Είναι από τα λιγοστά δωμάτια απόδρασης, στα οποία ερευνήσαμε, κυριολεκτικά, κάθε τους χιλιοστό κι αυτό γιατί η ιδέα, οι γρίφοι και ο απώτερος σκοπός/αποστολή για την επιτυχημένη απόδραση έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να απαιτούν την αμέριστη προσοχή, παρατηρητικότητα και συλλογικότητα της ομάδας.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους εμπνευστές και δημιουργούς κι ένα μεγάλο ομαδικό «ευχαριστώ» για την εμπειρία που μας χαρίσατε!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όπως ηταν προγραμματισμένο, ολοκληρώσαμε, την εκπληκτική, στο θέμα αποδρασεων, χρονιά, με το Wake Up, της νεοσύστατης εταιρείας Station 33. Φτάσαμε με τεράστιες προσδοκίες, με την αγωνία της επιβεβαίωσης της προσωπικής μας επιλογής, ως προς το τελευταίο δωμάτιο του 2019 και με το παιχνιδιάρικο πνεύμα των Χριστουγέννων να εχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ψυχολογία και την διάθεση μας. Ετσι λοιπόν, μπήκαμε χαλαροί και χαζογελώντας αλλά ο γιος της ιδιοκτήτριας του ξενώνα δεν συμμερίστηκε την ευδιαθεσία μας... μας έκοψε τα χαμόγελα και με συνοπτικές διαδικασίες, μας έστειλε στο αφιλόξενο του υπόγειο για να βιώσουμε μια έντονη, άκρως αγχωτική, περιπετειώδη βραδιά και μια απο τις πιο δυνατές και ολοκληρωμένες εμπειρίες απόδρασης!

Αναμφισβήτητα, πλέον, αναφερόμαστε σε ένα απο τα κορυφαία δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα και αυτό αφορά όλους τους τομείς αξιολόγησης: Το Wake Up απλώνεται σε έναν τεράστιο χώρο, πολλών τετραγωνικών, όπου οι μεταβάσεις γίνονται, συνεχώς, με τους πιο ευφάνταστους τρόπους! Τα αναρίθμητα και απόλυτα ασφαλή περάσματα, έχουν εμπλουτιστεί με απίστευτους, αξιοζήλευτους μηχανισμούς, οι οποίοι μας άφηναν διαρκώς, με το στόμα ανοιχτό... κατηγορηματικά και ομαδικά συμφωνήσαμε πως κατέχει τους καλύτερους, ως προς τον παίκτη, μηχανισμούς, αυτήν τη στιγμή και προβλέπουμε πως θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές νέες δουλειές, στο μέλλον.

Τα σκηνικά όμορφα δουλεμένα, με έμφαση σε λεπτομέρειες και απόλυτα συναφή με το ύφος του κάθε χώρου, συνδυασμένα με τον σωστό φωτισμό, τον ηχο και το υπέροχο acting, πολυάριθμων ηθοποιών, καταφέρνουν να δομήσουν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, που διατηρεί την αγωνιώδη και τρομακτική πτυχή της ιστορίας, σε όλη τη διάρκεια της απόδρασης. Μέσα σε αυτό το αγχωτικό κλίμα, οι ποικιλόμορφοι, εντός θέματος, γρίφοι, με μερικούς πιο σύνθετους και χρονοβόρους απο άλλους, δίνουν την απαραίτητη ώθηση για την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά και για την επιβεβλημένη ομαδικότητα και συνεργασία.

Αποδράσαμε με την αδρεναλίνη στα ύψη, ενθουσιασμένοι και γεμάτοι ικανοποίηση, γνωρίσαμε ένα προς ένα τα μέλη της χαμογελαστής, ευγενέστατης ομάδας, με τα οποία συζητήσαμε την συνολική μας εμπειρία και πήραμε απαντήσεις για κάποια στοιχεία γρίφων που, τελικά, αφορούσαν την εναλλακτική μορφή του παιχνιδιού. Μόνο ένα ερώτημα μου έμεινε, για πάντα, αναπάντητο... "Πως κάνει το σκυλάκι...;;" 😉😁

Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε παιδιά για την υπέροχη δουλειά σας!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
4.0 Very Good
Dec - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.0
Escaped
2.5 Good
Dec - 2019

Puzzles / Quests

2.0

Atmosphere / Plot

2.0

Staff / Gamemaster

3.5
Locked
5.0 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Escape room: Woman In Black (Coven escape rooms)

Λίγες μέρες πριν επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουργο “Woman in Black”, βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του James Watkins και την νουβέλα της Susan Hill: Ένα βαθιά ατμοσφαιρικό, “old school” θρίλερ τρόμου, που εξελίσσεται στο απομακρυσμένο βρετανικό χωριό Crythin Gifford, κατά την Εδουαρδιανή χρονική περίοδο. Λίγες μέρες πριν έζησα την δυνατότερη, πιο απολαυστική εμπειρία σε δωμάτιο απόδρασης, που με ευκολία σκαρφάλωσε και εγκαταστάθηκε στην πρώτη θέση της λίστας μου…!!! Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να περιγράψω το δωμάτιο που με γοήτευσε και με έκανε να το λατρέψω από τα πρώτα κιόλας λεπτά!
Ασφαλώς, ο καθένας μας έχει τις δικές του προτεραιότητες και αδυναμίες… η δόμηση μιας δυνατής, καθηλωτικής ατμοσφαίρας και η δημιουργία εμπνευσμένων, πειστικών και ποιοτικών σκηνικών είναι τα απαιτούμενα υλικά για την προσωπική μου επιτυχημένη σύσταση ενός δωματίου απόδρασης. Το “Woman in Black” υπερκάλυψε τα δικά μου, υποκειμενικά standards, αφού πρόκειται για ένα σύνολο, πολλαπλών χώρων με αυθεντική, μυστηριώδη υφή που καταφέρνει να αφουγκραστεί, να αγγίξει και να αποδώσει, εκπληκτικά, την αύρα της εποχής, τον κόσμο του μεταφυσικού και που διαθέτει όλα τα αναγκαία εφόδια και την δυναμική ώστε να αποτελέσει μια βιωματική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη!
Η αρμόζουσα, για την ιδιοσυγκρασία της ιστορίας, σκοτεινή, ανατριχιαστική ατμόσφαιρα των χώρων «αιχμαλωτίζει», προκαλεί ρίγη και διέγερση όλων των αισθήσεων. Η όραση είναι ελεγχόμενη, όχι με την χρήση ενός φακού ή ενός καντηλιού, όπως συνηθίζεται, αλλά με την μελετημένη επιλογή φωτιστικών πηγών που ανταποκρίνονται στις λειτουργικές, αισθητικές ανάγκες του κάθε χώρου, τις στοχευμένες εναλλαγές φωτιστικής έντασης και την παρουσία δέουσας ομίχλης που άλλοτε επιμελώς κρύβει και άλλοτε εμφανίζει το περιβάλλον των παικτών και προκαλεί κατακλυσμό αντιφατικών συναισθημάτων ενθουσιασμού και τρόμου.
Αντίστοιχα, ο εμβριθής, διαπεραστικός ήχος δημιουργεί ένα υποβλητικό μουσικό τοπίο που θέτει τους παίκτες σε μια διαρκή ατμόσφαιρα απειλής και αβεβαιότητας. Η ακοή βάλλεται από απόκοσμους ήχους, ψιθύρους, ήχους φυσικού ή μηχανικού περιβάλλοντος και αγχωτικές μουσικές συνθέσεις που μεταβάλλονται σε ύφος και ένταση, ανάλογα με τον χώρο και την εξέλιξη της υπόθεσης.
Η θεματική διακόσμηση των χώρων είναι κυριολεκτικά εκθαμβωτική… είναι ότι καλύτερο έχω συναντήσει, ως σήμερα! Τα εντυπωσιακά, θεατρικά σκηνικά, η υποδειγματική, χωρική εκμετάλλευση έχουν μετατρέψει ένα διαμέρισμα 300 τετραγωνικών σε ένα ολόκληρο στοιχειωμένο χωριό, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων που μοιάζει να μην έχει τέλος. Κάθε χώρος έχει λεπτομέρειες και ενδείξεις προσαρμοσμένες στην υφή της εποχής και της ιστορίας. Αξιοσημείωτη η άφιξη στο χωριό, την οποία δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω, αφού γίνεται με τον πιο εντυπωσιακά, ρεαλιστικό τρόπο… μείναμε, κυριολεκτικά, άφωνοι!
Το gameplay είναι συναρπαστικό, επιβλητικό, συνεπές, διαρκές, χωρίς αδικαιολόγητες παύσεις ή καθυστερήσεις και ξεχειλίζει από ένταση, ανεβασμένη αδρεναλίνη και αγωνιώδες, απόκοσμο κλίμα. Σε αυτό συνεισφέρει αποτελεσματικά το εξαιρετικό acting! Οι ηθοποιοί, με εξαιρετικά πειστική αμφίεση, κίνηση και συγχρονισμό, μετατρέπονται από έντονες φυσικές, τρομακτικές οντότητες, σε σκιές που εμφανίζονται και χάνονται αφήνοντας μας πίσω εντυπωσιασμένους, παγωμένους, δυσκολεύοντας κάθε μας βήμα και ταυτόχρονα, βυθίζοντας μας όλο και περισσότερο στην ουσία του concept και την δέουσα ψυχολογική κατάσταση. Η ανατριχιαστική, σαδιστική προσωπικότητα της μαυροφορέμενης πρωταγωνίστριας, που «ποτέ δεν συγχώρεσε, ποτέ δεν ξέχασε και ποτέ δεν έφυγε», αναδύεται σταδιακά και κλιμακωτά, κατά την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας και οι επισκέπτες/παίκτες βρίσκονται σε διαρκή, ακατάπαυστη επιφυλακή… δεν υπάρχει εφησυχασμός, αφού τα αδυσώπητα jump scares κόβουν την ανάσα.
Το μόνο θέμα, λοιπόν, είναι να μην σας συνεπάρει ο φόβος ώστε να μπορέσετε να κινηθείτε στον κάθε χώρο, εξερευνώντας κάθε εκατοστό του, απολαμβάνοντας τα υπέροχα σκηνικά και περάσματα και να μπορέσετε να ασχοληθείτε με τους όμορφους, κατάλληλους στον αριθμό και την δυσκολία, για το είδος και την ιστορία, γρίφους, ζώντας, συνολικά και εγγυημένα μια αξέχαστη εμπειρία!
Τα θερμά μας συγχαρητήρια και ένα τεράστιο «ευχαριστώ»!!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν κάποιος έχει ζήσει από αρκετά κοντά την δημιουργία ενός δωματίου τρόμου, όταν έχει περιπλανηθεί μέσα στους χώρους του, έχει σταθεί προσηλωμένος παρατηρώντας λεπτομερώς τα σκηνικά, τα props, τα περάσματα, έχει ακούσει την μουσική, τότε ίσως μοιάζει λίγο υπερβολικό το να διστάζει, επί σειρά μηνών, να ξαναβρεθεί εκεί, αυτήν την φορά ως παίκτης. Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι ο ένας εκ των δυο ιδιοκτητών είναι πλέον καλός φίλος και συμπαίκτης σε δεκάδες αλλά δωμάτια απόδρασης, τότε μάλλον μοιάζει ανεξήγητη αυτή η αποφυγή και η διαρκής αναβολή.

Η γνωριμία με τον Χρήστο έγινε περίπου έναν μήνα πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του Slaughterhouse, σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, με σκοπό την μελλοντική μας συνεργασία για την φωτογράφιση του δωματίου. Συζητώντας μαζί του για το concept και το όραμα του για αυτό το πρώτο του εγχείρημα στον χώρο των escape rooms και αναγνωρίζοντας την δίψα, την αστείρευτη ενέργεια και την χαρά ενός παθιασμένου παίκτη που μαζί με τον φίλο του Γιάννη, άδραξαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την δική τους ιδανική συνθήκη απόδρασης, ήμουν, ήδη, πεπεισμένη για την επιτυχία όλης αυτής της προσπάθειας.

Αν και τόσους μήνες μετά την φωτογράφιση του χώρου και μετά από τόση προσωπική, ψυχολογική προετοιμασία, όταν ήρθε η στιγμή να παίξω, ένιωθα το στομάχι μου σφιγμένο και τους παλμούς να ανεβαίνουν, πριν καν η πόρτα ανοίξει… και τελικά η διστακτικότητα μου είχε πραγματικούς λόγους ύπαρξης: Το Slaughterhouse είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα κορυφαία δωμάτια τρόμου, δράσης, επιβίωσης στην Ελλάδα, τόσο ρεαλιστικό, καλοσχεδιασμένο και αγχωτικό που, δύσκολα, άλλα δωμάτια αυτού του είδους μπορούν να συγκριθούν μαζί του.

Σε ένα δωμάτιο τρόμου, όπως άλλωστε και σε μια ταινία, τα σκηνικά δρουν καταλυτικά για την σωστή απόδοση της θεματολογίας και του ύφους, αλλά και αντίστροφα, τα σκηνικά γίνονται αποτελεσματικά κι επιτυχημένα μόνο όταν, τελικά, καταφέρνουν να αντανακλούν την αρχική δυναμική ενός τρομακτικού concept. Στην περίπτωση του δωματίου της ομάδας Blind Alley, η σημαντικότητα αυτής της αμφίδρομης σχέσης είναι παραδειγματική.

Το Slaughterhouse απλώνεται σε μια έκταση 400 τετραγωνικών, με αναρίθμητους χώρους και αδιανόητα περάσματα, όπου η φυσική και η ψυχολογική κατάσταση των παικτών δοκιμάζεται συνεχώς και η καθαρή σκέψη, που απαιτείται για την επίλυση των καλοστημένων, έξυπνων, απολύτως in concept, γρίφων, αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Τα σκηνικά είναι τόσο πειστικά που σε «υποχρεώνουν» να ξεχάσεις την δική σου πραγματικότητα και να ζήσεις, στην κυριολεξία, αυτήν την περιπέτεια επιβίωσης. Είτε «χαμένος» μέσα σε απόλυτο σκοτάδι και καπνό, είτε περιπλανώμενος σε ικανοποιητικά φωτισμένους, αχανείς χώρους, προς όφελος των ασφαλών μεταβάσεων σου και την ανεύρεση στοιχείων και εφοδίων, η ατμόσφαιρα του «Σφαγείου» παραμένει εξίσου βαριά, έντονη κι αγωνιώδης. O ανατριχιαστικός ήχος, η horror μουσική επένδυση, οι κραυγές των καθ’ όλα εξαιρετικών ηθοποιών, τα ανελέητα jump scares καταφέρνουν να μετατρέπουν, συχνά, κάθε σου μικρό βήμα σε άθλο και αυτό το μικροκλίμα διαχέεται, ανακλάται, μετατοπίζεται, επιταχύνεται διαρκώς.

Η αγωνία, ο τρόμος και η ένταση που νιώσαμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έσβησαν σταδιακά και γλυκά με τα χαμόγελα, την ζεστασιά και τα αστεία όλων των συντελεστών, κατά την έξοδο μας, η οποία ήταν τόσο αγχωτική κι αγωνιώδης όσο και η είσοδος. Η εμπειρία αυτή χαράκτηκε στην μνήμη μας και γι’ αυτό ευχαριστούμε όλη την υπέροχη ομάδα Blind Alley για τα συναισθήματα που μας χάρισε...

Σας αγαπάμε παιδιά!! ❤️

Escaped
3.8 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εκτιμάμε πολύ τα escape rooms που καταφέρνουν να σε βάλουν στο κλίμα τους και να συντονίσουν τα συναισθήματα όλων των μελών μιας ομάδας, πριν καν αρχίσει το παιχνίδι… ο στόχος αυτός είναι πολύ πιο δύσκολος να επιτευχθεί από όσο αρχικά μοιάζει. Ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος στόχος όλων των παικτών και των ιδιοκτητών είναι αυτή η πολυπόθητη αίσθηση πληρότητας, χαράς και ανεβασμένης αδρεναλίνης, κατά την έξοδο.
Το Tiki Bay, στόχευσε διάνα και στα δυο και το έκανε με μια μεθοδικότητα και απλότητα, χωρίς να μοιάζει επιτηδευμένο.
Από τον χώρο αναμονής, οι ρυθμοί σου αλλάζουν, χαλαρώνεις, κάτι σου συμβαίνει και αρχίζεις να χαμογελάς, χωρίς προφανή λόγο… κάτι στην διακόσμηση, κάτι στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την χαλαρή, ευχάριστη διάθεση της game master, όλα συνωμοτούν εναντίον της οποιασδήποτε αρνητικής ενέργειας, του άγχους ή της κούρασης που κουβαλάς… μπαίνεις σε holiday mode και δεν θες να βγεις. Όταν δε, έρχεται η στιγμή που στολίζεσαι με την γιρλάντα «lei», ανοίγει η πόρτα και μπαίνεις στην καλύβα, υπό τον παιχνιδιάρικο ήχο του γιουκαλίλι, περιτριγυρισμένος από χαρούμενα χρώματα, και χαβανέζικα props, γίνεται ξεκάθαρο πως όλη αυτή η καλοκαιρινή, ευδιάθετη ατμόσφαιρα θα σε συντροφεύει για πολύ ώρα.
Αυτό που δεν ξέρεις όμως, είναι πως, εκτός του ότι θα πρέπει να φέρεις εις πέρας την αρχική σου αποστολή, συναντώντας ωραίους, μέσα στο ύφος και concept του δωματίου, γρίφους, παράλληλα, θα συμμετάσχεις ενεργά σε ένα αυθόρμητο και εναρμονισμένο στο στυλ της κάθε ομάδας, πάρτυ. Η gm αφουγκράζεται την διάθεση και την ιδιοσυγκρασία των παικτών και καταλήγεις να ψάχνεις, να σκέφτεσαι και να λύνεις γρίφους, γελώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας! Η ώρα περνά, η ιστορία εξελίσσεται κι εμείς δεν έχουμε κανένα άγχος και καμία απολύτως διάθεση να βγούμε από εκεί … πόσο μεγάλη επιτυχία είναι αυτή για ένα δωμάτιο!!
Η μουσική και τα ηχητικά εφέ είναι το α και το ω για την ροή του Tiki Bay, όχι όμως μόνο μέσω του στοιχείου της διασκέδασης, αφού ο ήχος, στην κυριολεξία, παίζει τον ρόλο του ηθοποιού και αυτό είναι ίσως το στοιχείο που αγαπήσαμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτό το δωμάτιο. Η μουσική σε καθοδηγεί, σε ενθουσιάζει, σε αποτρέπει από λάθη, σε υποστηρίζει και σε σπρώχνει στον σωστό δρόμο για την επίλυση γρίφων, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους πολύ βατοί, με κάποιους να απαιτούν αυξημένη παρατηρητικότητα και με άλλους να απαιτούν συνεργασία και ομαδικότητα.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε, μέσα από την καρδιά μας την Vicky και τον Aggelos Dell για αυτά τα απολαυστικά 80’, το κέφι και τα χαμόγελα που μας χάρισαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του παιχνιδιού… είστε υπέροχοι!!

Escaped
3.3 Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

2.0

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
3.0 Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

2.0

Staff / Gamemaster

4.0
Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά, ένα από τα πιο μελανά σημεία στην ιστορία της Scottland Yard, η πασίγνωστη υπόθεση-μυστήριο του διαβόητου «Jack the Ripper», η οποία έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης καλλιτεχνών, συγγραφέων, σεναριογράφων, σκηνοθετών, ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας στο δωμάτιο απόδρασης της Game Over.
Το άνοιγμα της πόρτας του δωματίου, σημαίνει την άμεση είσοδο μας σε μια χρονοκάψουλα. Διακτινιζόμαστε στο «φθινόπωρο του τρόμου», του 1888, σε μια από τις πλέον κακόφημες, σκοτεινές περιοχές του ανατολικού Λονδίνου, όπου ένας στυγερός, κατά συρροή, δολοφόνος διαπράττει αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος νεαρών γυναικών.
Όσο εξαιρετικά δύσκολο μοιάζει το εγχείρημα ενός χρονοταξιδιού, τόσο διογκώνεται το μέγεθος των προσδοκιών, κατά την άφιξη μας. Όμως αυτό που αντικρίσαμε, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας αλλά μας άφησε έκθαμβους! Η προσήλωση στην σκηνογραφική λεπτομέρεια, η μεταφορά και αποτύπωση της ατμόσφαιρας της εποχής είναι το λιγότερο, εντυπωσιακή: Το υποβαθμισμένο, φτωχικό, βικτωριανό Whitechapel, με τα κλειστοφοβικά, υγρά, ομιχλώδη σοκάκια, κατά τη διάρκεια μιας σκοτεινής, κρύας νύχτας, με αυτήν την αίσθηση μυστηρίου, ανατριχίλας και φόβου να αναδύονται από κάθε ελλιπώς φωτισμένη γωνιά του χώρου. Τα υλικά, οι υφές, οι αποχρώσεις, οι οσμές, η μουσική επένδυση, η κινησιολογία του ηθοποιού, αλλά και η εύστοχη δόμηση του χαρακτήρα του, όλα τόσο άρτια μελετημένα, συμβάλουν στην θεατρική, ατμοσφαιρική αναπαραγωγή της περιόδου, όταν ο δολοφόνος έσπερνε τον τρόμο στις συνοικίες του Λονδρέζικου East End.
Τα ρεαλιστικά αυτά σκηνικά, τα οποία αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις, ταυτόχρονα, αποτελούν έντονο ερέθισμα για την εξερεύνηση του χώρου και της ιστορίας. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως κατά την διάρκεια της έρευνας μας νιώσαμε πως κάθε μας κίνηση ήταν τόσο προσεκτική ώστε να μην παρενοχλήσουμε τον χώρο αλλά, αντίθετα, προσπαθήσαμε να ενσωματωθούμε σε αυτόν.
Γριφολογικά το δωμάτιο ήταν αρκετά ιδιαίτερο, με την βοήθεια του ηθοποιού να είναι συχνά αναγκαία και ίσως δύσκολο σε κάποια σημεία, κυρίως προς το τέλος, όπου απαιτείται πολύ συγκεκριμένη γνώση για την επίλυση και «απόδραση».
Κλείνοντας, ως λάτρης των ατμοσφαιρικών δωματίων απόδρασης, θα χαρακτηρίσω το Jack the Ripper σκηνογραφικά, εκπληκτικό, απολαυστικό και αντικειμενικά, ένα από τα κορυφαία δωμάτια στο είδος του.
Σας ευχαριστούμε και συγχαίρουμε, συνολικά, την δημιουργική σας ομάδα!

Escaped
3.8 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

2.5

Staff / Gamemaster

5.0
Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Κατά την έξοδο μας από το μαγικό «Μέσα από τον καθρέφτη», ήμασταν τόσο γοητευμένοι και διψασμένοι για ακόμα μια αντίστοιχη εμπειρία που αποφασίσαμε, στην στιγμή, να παίξουμε b2b το αιγυπτιακό δωμάτιο… και πόσο σωστά πράξαμε! Η G-Factor δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα εξαιρετικά γριφοδωμάτια της!
Πρόκειται για ένα ακόμα e.r. εκπληκτικών αυτοματισμών, ευφάνταστων γρίφων, με λιτούς, καθαρούς χώρους και έναν μηχανισμό που κυριολεκτικά μας ξετρέλανε!! Όλοι οι γρίφοι είναι in concept, βατοί, λογικοί και απαιτούν παρατηρητικότητα. Αξιοσημείωτο ατού της εταιρείας είναι το γεγονός πως μπορείς να αγγίξεις και να πειραματιστείς με τα πάντα στον χώρο, χωρίς περιορισμούς, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα το διακοσμητικό στα δωμάτια της: Όλα έχουν λόγο ύπαρξης και χρηστικότητα.
Ο game master ευγενικός και εύστοχος στις βοήθειες, μας καθοδήγησε τόσο όσο έπρεπε, όποτε τον χρειαστήκαμε.
Σας ευχαριστούμε θερμά!!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα καταπληκτικό δωμάτιο της εταιρείας G-Factor: Η επιτομή του μινιμαλισμού, που αποδεικνύει ότι συχνά τα πιο λιτά, εκ πρώτης όψεως, δωμάτια είναι τελικά τα πιο σύνθετα, σε σκεπτικό, βάθος και ύφος!
Αξιοθαύμαστα διαμορφωμένοι, αισθητικά και κατασκευαστικά, χώροι, καθαροί, ασφαλέστατοι, εξοπλισμένοι με υπέροχους μηχανισμούς και εφέ που δημιουργούν μια ατμόσφαιρα διεγερτική για το μυαλό και την παρατηρητικότητα σου. Λατρέψαμε τον δεύτερο χώρο που, κυριολεκτικά, «παίζει» με την αντίληψη, καθορίζοντας την κίνηση και την όραση σου. Ο τελευταίος χώρος εμπεριέχει tasks που απαιτούν πολύ υπομονή και συγκέντρωση, γι’ αυτό προσπαθήστε να μην ξοδέψετε πολύ ώρα στους αρχικούς χώρους, ούτως ώστε η πίεση του χρόνου να μην σας καταβάλει στο τέλος.
Αξιοσημείωτο ατού της εταιρείας είναι το γεγονός πως μπορείς να αγγίξεις και να πειραματιστείς με τα πάντα στον χώρο, χωρίς περιορισμούς, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα το διακοσμητικό στα δωμάτια της: Όλα έχουν λόγο ύπαρξης και χρηστικότητα.
Ευγενικός και σαφέστατος στις βοήθειες ο game master και, συνολικά, μια εξαιρετική εμπειρία για τους λάτρεις των γριφοδωματίων!!
Σας ευχαριστούμε θερμά!!

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η δεύτερη μας απόπειρα ως δυάδα, μας βρήκε στο Trapped Παλαιού Φαλήρου και στο υπέροχο 7th !! Ένα βαθιά ατμοσφαιρικό, γριφολογικά όμορφο και καλοσυντηρημένο δωμάτιο πρώτης γενιάς, με γραμμικότητα και κάποια ωραία περάσματα, στοιχεία που το καθιστούν ικανό να ανταγωνιστεί νεότερα γριφοδωμάτια.
Για εμάς που λατρεύουμε την υποβλητική ατμόσφαιρα, το δωμάτιο μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα, αφού, ακόμα και χωρίς την ύπαρξη ηθοποιού, κατάφερε να μας βυθίσει στο κλίμα της ιστορίας, η οποία αναδύεται σταδιακά, καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι γρίφοι του όμορφοι και αρκετά βατοί, με κάποιους δυσκολούτσικους για τα δικά μας μέτρα αλλά ακολουθώντας τις συμβουλές/βοήθειες της gm η ομάδα εξοπλίζεται άρτια ώστε να γίνει εφικτή η απόδραση.
Ευχαριστούμε πολύ τους ευγενέστατους και χαμογελαστούς ιδιοκτήτες, με τους οποίους είχαμε μια ωραία, φιλική συζήτηση πριν και μετά το παιχνίδι!! Εις το επανιδείν!!

Ομάδα: Archicrime D.E.

Escaped
3.7 Very Good
Aug - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

2.0

Staff / Gamemaster

5.0
Locked
4.0 Very Good
Jul - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Άλλη μια επιτυχής απόδραση, αυτή τη φορά από το νέο παρεκκλήσι του Crime Scene! Αν και δεν είχε νυχτώσει όταν αρχίσαμε την έρευνα, ο εξωτερικός χώρος μας άρεσε πολύ... αν ήταν δε και σκοτάδι, η ατμόσφαιρα θα ήταν πολύ spooky και κάθε βήμα του ηθοποιού θα μας έβρισκε αγκαλιά!
Όμορφοι, βατοί γρίφοι και ένας υπέροχος μηχανισμός, μας κράτησαν ευχάριστα απασχολημένους καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Άλλα η Benedicta μας κέρδισε όλους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο... καταπληκτική στον ρόλο της και τόσο ιδιαίτερη φιγούρα που μας εξέπληξε για το πόσο απίστευτα συμβατή και πειστική ήταν στο performance της!!
Σας ευχαριστούμε πολύ!!

Escaped
5.0 Excellent
May - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα υπέροχο και απόλυτα διασκεδαστικό ταξίδι στα παιδικά μας χρόνια, στην χαρά και στην ενθουσιώδη δίψα εξερεύνησης! Από τα πρώτα μας βήματα στον χώρο νιώσαμε την ζεστασιά και την γλυκιά γεύση που σου αφήνουν τα παραμύθια και δεν υπάρχει πιθανότητα να μην σκάσεις πλατύ χαμόγελο. Το παιχνίδι, όμως, απογειώνεται με την οσκαρική ερμηνεία του τρελοκαπελά... η ηθοποιός δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας και σε κάνει να λιώνεις στα γέλια! Προσωπικά, θα μπορούσα, εύκολα, να παρατήσω το παιχνίδι και απλά να την απολαύσω χωρίς να ασχοληθώ με την απόδραση!
Όμορφα σκηνικά ή αλλιώς "maison decoration" (τρελοκαπελά, δανείζομαι την ατάκα σου), εξαιρετική ατμόσφαιρα και μουσική, ευγενέστατη υποδοχή, καλοστημένοι γρίφοι, εύκολοι μεν αλλά απαιτούν παρατηρητικότητα, puzzles, αινίγματα κι ωραία περάσματα.
Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι μεγάλοι (αλλά πάντα μικροί στην καρδιά) δεν θα θέλουν να βγουν!
Ευχαριστούμε πολύ και... τρελοκαπελά σ' αγαπάμε!!!

Escaped

Fortune Teller - The Return


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Actor
Comedy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Lilipout


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Comedy
Kids Friendly
1 Trophy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

The House of Mary Shaw


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 5
   99.8 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

AVATON


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   97.8 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

THE CELLAR


1:30:00

   100 Minutes
   3 - 6
   99.9 %
Horror
Actor
Action
Psychological Thriller
Adults Only

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

OUTCAST


1:30:00

  Trophies they Won!

Outcast Escaper! Outcast Escaper!

   90 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Action
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy

The Litchver Woodland


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   99.1 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

BLACKOUT


1:33:00

   105 Minutes
   2 - 6
   98.8 %
Horror
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller

Jack The Ripper - The Seance


1:30:00

   90 Minutes
   4 - 8
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
No Riddles

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Phantom of the Opera


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 4
   99.6 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
2 Trophies

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Mysticity


01:02

   80 Minutes
   2 - 4
   98.5 %
Score
Kids Friendly
  Video
1 Trophy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

REBELLION


1:29:00

   90 Minutes
   2 - 5
   96.2 %
Actor
  Video
2 Trophies

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Mrs. Roses House


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   99.7 %
Horror
Actor
  Video
Adults Only

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Otherside


1:15:00

   80 Minutes
   2 - 4
   89.3 %
Sci-Fi
Adults Only
2 Trophies

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


1:15:00

   100 Minutes
   2 - 4
   83.4 %
Kids Friendly

The Front *Isolation mode*


1:27:00

  Trophies they Won!

Confronted Confronted

   80 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Actor
Comedy
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy

KATHARSIS - Caves Of Banjul


1:40:00

   100 Minutes
   2 - 5
   85.5 %
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

Conjuring


1:23:00

   75 Minutes
   3 - 6
   96.4 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
2 Trophies

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Immortal


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 4
   98.2 %
  Video
Adults Only
2 Trophies

NECROMANCY - Horror Mode


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   92.8 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Wake Up


2:11:00

   130 Minutes
   3 - 5
   97.4 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

   Team
Blind Alley vol5 :
Dimi Way, Eva Kiousi

REQUIEM


2:00:00

   2 Hours
   2 - 6
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Available Until: 30/06/2022

SCHIZOPHRENIA


  Locked

   70 Minutes
   3 - 6
   46.4 %
Horror
Actor
Comedy
  Video
1 Trophy

Woman in Black


1:50:00

   100 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Escape the Car - Killer


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 4
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller

THE SLAUGHTERHOUSE


2:00:00

   2 Hours
   3 - 8
   98.9 %
Horror
Score
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

Athens Halloween Hunt 2019


2:00:00

   2 Hours
   3 - 7
   100.0 %
Horror
Score
Actor
Comedy
Action
Outdoor
Available Until: 02/11/2019

The Little Wizard


51:00

   1 Hour
   2 - 6
   94.6 %
Kids Friendly
1 Trophy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

Room 104: Joker's Crypt


59:00

   1 Hour
   2 - 5
   96.1 %
Actor
Comedy
1 Trophy
Available Until: 31/05/2020

Tiki Bay


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 7
   92.1 %
1 Trophy
Available Until: 10/07/2020

The Orphan


53:00

   1 Hour
   1 - 4
   79.9 %
Horror
  Video
Psychological Thriller
With Actor?

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

SUSPECT 33


1:09:52

  Trophies they Won!

Ιnterpol Red Notice Ιnterpol Red Notice
Sharpshooter Sharpshooter

   70 Minutes
   2 - 6
   79.4 %
Actor
3 Trophies

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

THE CURSED WILLY


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 5

JACK THE RIPPER


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 6
   94.0 %
Actor
Role Playing
Psychological Thriller

The Prison


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 6
Action
Parking

Deathtrap


1:08:56

  Trophies they Won!

Forensics Master Forensics Master
Solved the Murder Case Solved the Murder Case

   70 Minutes
   2 - 6
   82.2 %
Actor
4 Trophies

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

The 7 Mysteries of Pharaoh


52:00

   70 Minutes
   2 - 6
   93.8 %
Kids Friendly
  Video

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ


1:00:00

   70 Minutes
   2 - 6
   87.7 %
Kids Friendly
  Video

INSIDIOUS


1:20:00

   90 Minutes
   2 - 6
   90.9 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Available Until: 14/06/2022

7th


1:00:00

   1 Hour
   2 - 5
   95.3 %
Score
1 Trophy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

The Unveiling


  Locked

   90 Minutes
   2 - 6
   70.7 %
  Video
1 Trophy

   Team
ARCHICRIME DEFK :
Dimi Way, Eva Kiousi

Arkham's Witchouse: Through Time & Space


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   98.2 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

HERESY


1:30:00

  Trophies they Won!

Found the Eternity Elixir Found the Eternity Elixir

   90 Minutes
   2 - 5
   96.6 %
Actor
Psychological Thriller
3 Trophies

Trapped Shadows


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   88.1 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

Dead Bride


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Room 696


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   92.2 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy

Genesis


1:40:00

   100 Minutes
   2 - 5
   96.5 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
1 Trophy

Follow the White Rabbit


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
Actor
  Video
1 Trophy

   Team : Dimi Way, Eva Kiousi

AVATON


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   97.8 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy

Red Riding Hood


1:16:00

   80 Minutes
   3 - 6
   99.7 %
Actor
Psychological Thriller


Won

Sep - 2021

You Escaped from the Mount Massive Asylum.

Sep - 2021

We are Locked! Or not?

Feb - 2020

Εκείνη κρατάει ένα καλά κρυμμένο μυστικό και θα κάνει τα πάντα για να μην το πάρεις στα χέρια σου. Αν τα καταφέρεις, το τρόπαιο αυτό σου ανήκει.

Oct - 2019

Κατάφερες να βρείς τον Δολοφόνο!

Oct - 2019

You managed to break the Password! Great!

Sep - 2019

All we really need!


Creator: Kostas Paparousakis
Sep - 2019

EscapeAll everywhere! Download the EscapeAll app (iOS, Android) and with Mobileholic Trophy!

Sep - 2019

Το κυνήγι ξεκινάει πρώτα εδώ!

Sep - 2019

Υou managed to find Interpol's most wanted person !!

Sep - 2019

Υou aimed at your target with the first try!

Sep - 2019

You solved the mystery at the first try!

Sep - 2019

From now on you are the detective hired from all celebrities!

Jul - 2019

Congrats! You found the Eternity Elixir!

Apr - 2019

It'a all about Marketing!


Creator: Alexandra Tsaknaki