Mystic Project

Mystic Corporation  
   Χρυσοστόμου Σμύρνης και Λάμπρου Κατσώνη 85, Μοσχάτο, 18344 - Εμφάνιση Χάρτη

   150 Λεπτά
   3 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Youth Pass

99,8%
1:50:00
98,71%

  Βαθμολογίες
5,0 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Όταν ακούς διθυραμβικές κριτικές για ένα δωμάτιο, 9 στις 10 φορές είναι υπερβολές. Όταν ακους για φανταστική ατμόσφαιρα ή σκηνικά, συχνά το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών.

Επισκέφθηκα χθες το Mystic Project έχοντας στο μυαλό μου μια κορυφαία κλάση δωματίων απόδρασης που περιείχε τα τρία παιχνίδια του Paradox και το Order of Light. Μετά το τέλος του, η παραπάνω κλάση συμπληρώθηκε από το αριστούργημα που είχα την ευκαιρία να ζήσω - διότι το ρήμα "παίζω" αδικεί την εμπειρία - κάνοντας την πλέον ένα στιβαρό top 5, στο οποίο θα χρειαστεί κάποιο τεράστιο σοκ για να υπάρξει ανακατάταξη.

Το Mystic Project λοιπόν, είναι ένα βίωμα με πολυποίκιλους γρίφους υψηλής ποιότητας, που βρίσκεται πλέον ισόπαλο στην κορυφή των προσωπικών μου κατατάξεων στους τομείς των σκηνικών και της ατμόσφαιρας, όμως στον τομέα του immersion, αφήνει έτη φωτός πίσω του, οποιαδήποτε άλλη εμπειρία.

Πραγματικά, πρώτη μου φορά ένιωσα να ξεχνάω κατα διαστήματα πως παίζω ένα escape room και βρέθηκα βυθισμένος στην περσόνα του ρόλου μου, να παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα, ένα υποκριτικό και σκηνοθετικό αριστούργημα που όμοιό του, δεν είχα ξαναδεί ή φανταστεί, να διαδραματίζεται μπροστά μου.

Ευχαριστώ τους δημιουργούς, τους ηθοποιούς και τον GM, για μια από τις κορυφαίες εμπειρίες απόδρασης που δε θα ξεχάσω ποτέ!

Δε βρίσκω άλλα λόγια να πω, καθώς η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε περιγραφή. Να το επισκεφθείτε όλοι, το συντομότερο δυνατόν!

 Δημήτρης Βερλέκης,  355 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Οκτ 2021
5,0 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θα ξεκινήσω λέγοντας ό,τι μετά από αυτό το δωμάτιο, σε όλα τα επόμενα πάντα κάτι θα μου λείπει. Αυτό που ζήσαμε ήταν απίστευτο. Μια εμπειρία που προσομοιάζει το να ήμασταν πρωταγωνιστές σε κάποια ταινία στην μεγάλη οθόνη.

Να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για δωμάτιο, αλλά για σπίτι ολόκληρο και όχι μόνο. Η εμπειρία μας ξεκίνησε από την αυλή όπου ζεσταθηκαμε λιγάκι και μπαίνοντας μέσα απλά όλος ο κόσμος έδεσε. Η ροή της ιστορίας ήταν απόλυτα ταιριαστή με τις μεταβάσεις από χώρο σε χώρο, με έξυπνα και απρόσμενα περάσματα, και υπέροχα σκηνικά και διακόσμηση. Ακόμα, το μουσικό χαλί που μας συνόδευε καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν κομμένο και ραμμένο σε κάθε σκηνή.

Για να γίνει ακόμα καλύτερο, σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι γρίφοι. Πραγματικά in concept, καλώς ορισμένοι και υλοποιημένοι. Μάλιστα, υπάρχει τουλάχιστον 1 γρίφος που θα θυμάμαι. Οι αποστολές ομοίως ταιριαστές και ακριβώς όπως οι γρίφοι, δημιουργήθηκαν για να προσθέσουν παραπάνω ουσία στο παιχνίδι και όχι για τη διαδικασία και μόνο.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις απίστευτες ερμηνείες των ηθοποιών που μας έκαναν σε κάποια σημεία να ανατριχιασουμε, είναι κατά τη γνώμη μου η συνταγή για ίσως το καλύτερο δωμάτιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Τώρα για το προσωπικό και τη φιλοξενία γενικότερα, δεν υπάρχει κατι άλλο να πούμε πέρα από ευχαριστώ για την εμπειρία και τη φιλοξενία.

Με λίγα λόγια, χωρίς να θέλω να νιώσει κανείς ότι του ασκείται κάποια πίεση, αλλά...
ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΉ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΡΑ!
Εμείς που το παίξαμε, θα περιμένουμε το επόμενο αριστούργημα της εταιρίας 🥲

 Άννα Καββαδά,  182 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Νοε 2021
  Φωτογραφία
Mystic Project