cover image profile image

Άννα Καββαδά
Chosen One


  Ποσοστό Απόδρασης: 100,0%
  Σκορ : 2652
  Μου Αρέσει : 757

3,8 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα τίμιο δωμάτιο για την εισαγωγή νέων παικτών στην κατηγορία του τρόμου. Έτσι θα χαρακτήριζα το Morgue.

Τα σκηνικά είναι ικανοποιητικά για το concept του δωματίου καταφέρνοντας να πείσουν αρκετά, ενώ η εισαγωγή του βοηθάει να μπουν οι παίκτες στους ρόλους τους.

Οι γρίφοι που υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο είναι ικανοποιητικοί για τρόμου, ταιριάζουν στο γενικότερο concept του, αλλά σίγουρα θα σήκωνε αρκετούς ακόμα. Επιπλέον, καλό θα ήταν να επιδιορθωθούν κάποιοι μηχανισμοί.

Ο ηθοποιός και το GM απλά εξαιρετικοί.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά την αναμέτρηση μας με τα δύο αδέρφια στο πρώτο μέρος της ιστορίας τους, ήρθε η ώρα για το δεύτερο.

Η εισαγωγή του δωματίου είναι από τις πιο δυνατές και ρεαλιστικές εμπειρίες που είχα έως τώρα. Τα παιδιά πέτυχαν κατά τη γνώμη μου στο 100% την απόδοση ακριβώς της ατμόσφαιρας από τα πρώτα μόλις λεπτά. Συνεχίζοντας (και αφήνοντας πίσω την υπέροχη αυτή εισαγωγή), οι χώροι του δωματίου έχουν εξαιρετικά σκηνικά και διακόσμηση, μεταφέροντας την ομάδα στα διάφορα σημεία της ιστορίας των δύο βασανισμένων αδερφών, στην προσπάθεια της να ξεφύγει από αυτούς.

Η ροή του δωματίου, το πέρασμα από τον ένα χώρο στον άλλο, είναι πραγματικά σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να έρχονται όσο "φυσικά" θα έρχονταν σε μια ομάδα ανθρώπων που κάποιος την είχε απαγάγει και προσπαθούσε να ξεφύγει από το μέρος που βρίσκεται. Η ιστορία που έχει ξεκινήσει από το deadlock I, συνεχίζεται, συμπληρώνοντας το παζλ και οδηγώντας στην κορύφωση του deadlock II μέσω της κάθαρσης.

Παρόλο που είναι ένα δωμάτιο της κατηγορίας του τρόμου, όπως και τα υπόλοιπα δωμάτια της συγκεκριμένης εταιρίας, φροντίζει να εντάξει ικανή ποσότητα ποιοτικών γρίφων και αποστολών μέσα στη ροή του δωματίου.

Το GMing αλλά και το act αψεγάδιαστα.

Ένα πράγμα που μετανιώνω μόνο, είναι που δεν παίξαμε b2b και τα δύο τμήματα της ιστορίας. Έχοντας πλέον παίξει και τα δύο, θεωρώ πως η συνολική αυτή εμπειρία θα ήταν ανεπανάληπτη, επομένως αν ακόμα δεν έχετε παίξει κανένα, η πρόταση μου είναι να τα παίξετε μαζί όσο προλαβαίνετε.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

PSYCHO

PSYCHO

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς το οποίο σέβεται τον εαυτό του παρότι λειτουργεί χρόνια.

Θα συναντήσετε ωραία ατμόσφαιρα και αρκετούς χώρους. Η διακόσμηση είναι εντός concept ενώ η αρχή του δωματίου αρκετά δυνατή.

Γριφολογικά είναι ένα τίμιο δωμάτιο το οποίο θα ξεδιψάσει τους γριφακιδες της παρέας χωρίς να είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Είναι ιδανικό για ομάδες 4 ατόμων.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αποφασίσαμε λοιπόν να πούμε ένα γεια στον αγαπητό Φρέντυ μια ωραία Δευτέρα....

Είναι ένα δωμάτιο που θα διασκεδάσετε με την παρέα σας, ενώ σας κυνηγά ο εφιάλτης. Τα σκηνικά είναι ικανοποιητικά και εντός concept, ενώ ο φωτισμός και η μουσική κάνουν την εμπειρία πιο έντονη. Η πλοκή του δωματίου εξιστορείται ωραία, αφού βήμα βήμα, η ομάδα ανακαλύπτει τι έχει συμβεί.

Τα jump scares έρχονται την κατάλληλη στιγμή και γίνονται πολύ σωστά. Η σωματική επαφή είναι τόση όση χρειάζεται για να νιώσει κανείς την "απειλή" χωρίς να υπάρχει κάποια υπερβολή που θα καταστήσει το act τελικά ανιαρό και άβολο.

Στο κομμάτι των γρίφων, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι δωμάτιο της κατηγορίας του τρόμου, όπως κάνεις εύλογα περιμένει δεν είναι το δυνατό του σημείο. Παρόλα αυτά, όσοι συναντήσαμε ήταν ταιριαστοί στο concept. Σίγουρα σαν Άννα, θα ήθελα να ήταν πιο γεμάτο, όχι με πολύπλοκες αλληλουχίες γρίφων, αλλά να είχε κάτι παραπάνω, καταλαβαίνω όμως, ότι υπάρχει το θέμα της ζήτησης του είδους στη μέση.

Συνοψίζοντας, σίγουρα να επιλέξετε να πάτε με την παρέα σας, ιδανικά 4-5 άτομα. Τα παιδιά της εταιρίας θα σας κάνουν να περάσετε υπέροχα τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όσο και με τη φιλοξενία τους γενικότερα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Immortal

Immortal

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που έχει μπει στο top 5 αγαπημένων.

Το immortal διακρίνεται για τα άκρως ρεαλιστικά σκηνικά και τη διακόσμηση του. Οι μεταβάσεις από χώρο σε χώρο είναι εξαιρετικές και πλήρως ταιριαστές στο concept του δωματίου. Ειδικά ένα πέρασμα θα μου μείνει, όχι γιατί ήταν εξωπραγματικό, απλά επειδή ταίριαζε τόσο άρτια σε όλη την υπόλοιπη ατμόσφαιρα.

Η πλοκή του δωματίου αψεγάδιαστη, με αρχή, μέση και τέλος. Ο τρόπος με τον οποίο εισάγεται η ομάδα δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι μέρος της ιστορίας και έχει έναν πολύ ξεκάθαρο σκοπό ο οποίος συνδυάζεται με την απόδραση. Εξαιρετική επίσης λεπτομέρεια η ύπαρξη ενός είδους side quest, με το δωμάτιο έτσι να έχει δύο διαφορετικές καταλήξεις, ανάλογες των πράξεων της ομάδας.

Γριφολογικά δεν θα το χαρακτήριζα εύκολο. Σίγουρα δεν ενδείκνυται για αρχάριες ομάδες. Χρειάζεται συνεργασία, παρατηρητικότητα και σχεδόν όλες σας τις αισθήσεις για να μπορέσετε να αποδράσετε από το συγκεκριμένο. Όλοι οι γρίφοι είναι εντός θέματος και άρτια δοσμένοι.

Ευχαριστούμε πολύ για μια εξαιρετική εμπειρία!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Otherside

Otherside

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καλωσήρθατε στο Hawkins, αρκετά κυριολεκτικά.

Ξεκινώντας από τα σκηνικά το δωμάτιο είναι εξαιρετικό. Όλα ποιοτικές κατασκευές και πλήρως αντιπροσωπευτικές των διαφόρων χώρων και σημείων που αναπαριστούν. Σε συνδιασμό με τα εφέ αλλά και τη μουσική, έρχεται το πάνω κάτω και επιτυγχάνεται το immersion της ομάδας σε έναν άλλο κόσμο.

Γριφολογικά είναι ένα δωμάτιο που απαιτεί συνεργασία και παρατηρητικότητα από την ομάδα. Όλοι οι γρίφοι και οι αποστολές είναι εντός θέματος και εξυπηρετούν την ιστορία που ξετυλίγεται μέσα στο δωμάτιο. Κάτι το οποίο μου άρεσε πολύ είναι η ύπαρξη ημερολογίου και ο τρόπος που χρησιμοποιείται καθόλη τη διάρκεια της εμπειρίας μας.

Για τον GM μας και γενικά το προσωπικό της εταιρίας, πραγματικά τα λόγια είναι περιττά. Ευχαριστούμε!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο ήταν ο πελάτης του δικηγορικού μας γραφείου εκείνη την Παρασκευή. Στόχος μας να βρούμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα έτσι ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση του κτηρίου.

Συνολικά το παιχνίδι έχει πολλούς και μεγάλους χώρους. Η διακόσμηση είναι χαρακτηριστική για τον καθένα από αυτούς και καταφέρνει να φέρει στον παίκτη την εικόνα που χρειάζεται, ανάλογα το σημείο του εμπορικού που βρίσκεται. Η ατμόσφαιρα ικανοποιητική και πολύ διασκεδαστική, ειδικά βάζοντας στο παιχνίδι και τη μουσική, η οποία συντροφεύει την ομάδα καθόλη τη διάρκεια της έρευνας. Δεν είναι το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο που έχω παίξει, αλλά σίγουρα μου ήταν αρκετό αυτό που είδα, για να περάσω καλά από αυτή την άποψη.

Σε ότι αφορά το γριφολογικά κομμάτι, το δωμάτιο είναι μέτριας δυσκολίας προς εύκολο. Οι γρίφοι που θα συναντήσετε μέσα στους διάφορους χώρους είναι διασκεδαστικοί, καλοφτιαγμένοι και ταιριαστοί στον κάθε χώρο. Κατά τη γνώμη μου όμως, δεδομένου ότι μιλάμε για 90λεπτο γριφοδωμάτιο, το βρήκα λίγο άδειο, καθώς σίγουρα υπάρχουν χώροι που θα μπορούσαν να σηκώσουν από 1 έως και 2 παραπάνω γρίφους.

Συνολικά, είχαμε μια ωραία εμπειρία. Οι ιδιοκτήτες ήταν πολύ φιλόξενοι και πρόθυμοι να ακούσουν τα σχόλια μας μετά την απόδραση μας. Ευχαριστούμε!

Ιδανικό για ομάδες 3-4 ατόμων.

Απέδρασαν

Απάντηση από: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη!! Cu soon!!!!

5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το συγκεκριμένο δωμάτιο μας προσέφερε μια εξαιρετική εμπειρία δράσης και τρόμου.

Ξεκινώντας από τους χώρους, θα περάσετε από αρκετούς οι οποίοι είναι ταιριαστά διακοσμημένοι για την ιστορία. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι αυτή η αρκετά ψυχρή που φαντάζεται κανείς να συναντά σε έναν αντίστοιχο χώρο, ενώ ο φωτισμός σε συνδιασμό με τα διάφορα ηχητικά εφέ, συντελούν στη δημιουργία ενός άρτιου αποτελέσματος.

Συνεχίζοντας με το act, εμείς διαλέξαμε το mode του δωματίου με τρέξιμο, το οποίο και προτείνω, καθώς κατά τη γνώμη μου μόνο προσθέτει στη συνολική εμπειρία. Πραγματικά εξαιρετική η παρουσία των ηθοποιών στον χώρο και η αλληλεπίδραση με την ομάδα γενικά. Τα jump scares έρχονταν τις κατάλληλες στιγμές, έτσι ώστε να υπάρχει και ο χρόνος να ασχοληθούμε με το υπόλοιπο δωμάτιο. Μας τρόμαξαν, μας κυνήγησαν, ανεβάζοντας τους παλμούς και την αδρεναλίνη μας.

Γριφολογικά δεν είναι απαιτητικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για δωμάτιο της κατηγορίας τρόμου. Παρόλα αυτά, θα συναντήσετε πολλά λουκέτα και ωραίους γρίφους, καθένας από τους οποίους θα οδηγεί και σε ένα επόμενο στοιχείο για την ιστορία του δωματίου, η οποία εκτυλίσσεται κατά τη ροή του, οδηγώντας στην κορύφωση με τη λύση του μυστηρίου και την απόδραση της ομάδας.

Συνοψίζοντας, το Psychosis προσφέρει πολλή δράση με ικανοποιητικότατες δόσεις γρίφων και δυνατή πλοκή. Επομένως, φορέσετε τα αθλητικά σας, πάρτε τους φίλους σας και καλή απόδραση από την κλινική.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα υπέροχο γριφοδωμάτιο, το οποίο έχω απολαύσει όσο λίγα.

Εξαιρετική θεματική, με ικανοποιητική ιστορία και κλιμάκωση αυτής κατά τη ροή του δωματίου. Τα σκηνικά απολύτως ταιριαστά στη θεματολογία, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε συνδιασμό με το μουσικό χαλί που συνοδεύει την ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Γριφολογικά το δωμάτιο είναι γεμάτο με ωραίους και έξυπνους γρίφους, απολύτως εντός concept, μερικοί εξ των οποίων οδηγούν σε ωραία περάσματα. Κάποιοι είναι αρκετά απαιτητικοί, καθώς χρειάζονται παρατηρητικότητα και συνεργασία από τα μέλη της ομάδας.

Αν είστε γριφακιδες λοιπόν, σίγουρα αξίζει να κάνετε μια επίσκεψη στο Illuminati. Πολλώ δε μάλλον αν έχετε και μια αδυναμία σε τέτοιου είδους θεματολογία.

Ιδανικό για ομάδες 3-4 ατόμων

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ικανοποιητικό γριφοδωμάτιο, χωρίς να αφήσει κάποια αξιοσημείωτη ανάμνηση στον παίκτη, αλλά σίγουρα θα περάσετε καλά και θα διασκεδάσετε με την παρέα σας.

Τα σκηνικά είναι ταιριαστά με το συνολικό concept και την ιστορία, η οποία είναι κατανοητή και ενταγμένη ωραία στη ροή του δωματίου. Σε ότι αφορά το act, μάλλον είναι άδικο να λέμε ότι το δωμάτιο έχει ηθοποιό, καθώς το πέρασμα του είναι σχεδόν ανύπαρκτο. Οι γρίφοι γενικά μέτριας δυσκολίας και in concept, χωρίς να αφήνουν ιδιαίτερο αποτύπωμα στους παίκτες.

Ιδανικό για ομάδες 3-4 ατόμων. Αν το συνδυάσετε με κάποια προσφορά, σίγουρα αξίζει να παιχτεί.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα γριφοδωμάτιο μεστό και γεμάτο από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Τα σκηνικά αντιπροσωπευτικά της ιστορίας που θα συναντήσει η ομάδα μέσα στο δωμάτιο, όπως κάνεις συναντά και στα υπόλοιπα δωμάτια αυτής της εταιρίας.

Γριφολογικά είναι πολύ γεμάτο και χορταστικό, με πολλούς και ωραίους γρίφους. Κάποιοι μάλιστα είναι ταιριασμένοι με κλασικά επιτραπέζια, κάνοντας το ακόμα πιο fun. Καλώς ορισμένοι και εντός ροής και concept.

Ιδανικό για λάτρεις των γρίφων και για ομάδες 3-4 ατόμων ή ακόμα και έμπειρες δυάδες.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

ENIGMA

ENIGMA

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Enigma είναι ένα από τα πιο γεμάτα δωμάτια γρίφων που έχω παίξει. Μετά την απόδραση αφήνει μια αίσθηση πληρότητας σαν εμπειρία.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά, ενώ το ολιγόλεπτο act που υπάρχει στην εισαγωγή του δωματίου, κάνουν την ομάδα να βυθιστεί μέσα στην ιστορία. Βασισμένο στο ιστορικό γεγονός της επίλυσης του κώδικα Enigma, καταφέρνει να δώσει τις σωστές εικόνες για την εποχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα βάση της ιστορίας και του σεναρίου. Η ροή του δωματίου είναι απολύτως φυσική.

Γριφολογικά είναι ένα από τα πιο δυνατά δωμάτια που έχω παίξει. Συναντήσαμε πληθώρα γρίφων, όλοι άρτια σχεδιασμένοι αλλά και ταιριαστοί με την ιστορία του παιχνιδιού και τη ροή του δωματίου. Έχει αρκετό ψάξιμο και χρειάζεται και παρατηρητικότητα σε κάποια σημεία και συνεργασία. Συγκεκριμένα 1-2 σημεία θα μου μείνουν στη μνήμη, όπως επίσης και ένα πέρασμα στο οποίο οδηγεί η λύση ενός.

Το gamemastering αψεγάδιαστο και συνολικά η φιλοξενία της εταιρίας εξαιρετική.

Αν είστε λάτρεις των γρίφων και ψάχνετε ένα δωμάτιο για να ακονίσετε το μυαλό σας, το Enigma θα σας αφήσει παραπάνω από ικανοποιημένους. Ιδανικό για ομάδες 4 ατόμων με κάποια εμπειρία.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Eric's Will είναι ένα δυνατό δωμάτιο τρόμου.

Τα σκηνικά και η διακόσμηση είναι προσεγμένα και ικανοποιητικότατα. Ανταποκρίνονται πλήρως στο θέμα του δωματίου και στην ιστορία, ενώ παραμένουν όμορφα ακόμα και με φώς, κάτι που δεν είναι συχνό φαινόμενο στα δωμάτια αυτού του είδους.

Η ατμόσφαιρα είναι επιβλητική από την είσοδο κιόλας της ομάδας στην εταιρία, καθώς το παιχνίδι ξεκινάει σχεδόν αμέσως. Η μουσική καθώς και το act από όλους τους χαρακτήρες βοηθούν ακόμα περισσότερο στη διαμόρφωση της κατάλληλης ατμόσφαιρας που απαιτεί το δωμάτιο. Σε ότι αφορά το act, σίγουρα να μην διστάσετε να διαλέξετε την επιλογή με την σωματική επαφή.

Σε ότι αφορά την ιστορία την οποία θα συναντήσουν οι παίκτες μέσα στο δωμάτιο, ενώ στην αρχή με την εισαγωγή που γίνεται προετοιμάζονται οι παίκτες για δυνατή πλοκή, στην πορεία αυτό χάνεται.

Γριφολογικά είναι τιμιότατο για το είδος του. Κάποιοι γρίφοι μάλιστα είναι ταιριαστοί με την ιστορία και την φυσιογνωμία του Eric, δίνοντας αυτή την extra πινελιά. Συνολικά σε δυσκολία δεν θα έλεγα ότι το δωμάτιο είναι δύσκολο.

Είναι ιδανικό ακόμα και για αρκετά μεγάλες ομάδες 6-7 ατόμων, αφού είναι εξαιρετικά ευρύχωρο. Εμείς το παίξαμε ως τετράδα και περάσαμε πολύ καλά.

Ευχαριστούμε πολύ για την εμπειρία και τα μπισκοτάκια 😁

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Απρ - 2022

Conjuring

Conjuring

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που σε σύγκριση με άλλα του ίδιου είδους μου άφησε μια αίσθηση κενού.

Τα σκηνικά είναι αρκετά τίμια και αξιοπρεπή, αλλά εμφανώς φθαρμένα σε αρκετα σημεία τους. Εξυπηρετούν την ιστορία και δημιουργούν μια επιβλητικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό.

Το acting κατά τη γνώμη μου δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Από ένα σημείο και μετά περίμενες και ήξερες το jump scare που έρχεται, ενώ τα στοιχειά πλέον γίνονταν αρκετά οικείες παρουσίες, άρα δεν προκαλούσαν και τον αντίστοιχο τρόμο.

Γριφολογικά ήταν αξιοπρεπέστατο για το είδος του σε ότι αφορά τις ιδέες που συναντήσαμε. Δυστυχώς όμως, ο χρόνος έχει αφήσει κι εδώ το στίγμα του, καθώς διάφοροι μηχανισμοί είναι ταλαιπωρημένοι δημιουργώντας τεχνικες δυσκολίες στην επίλυση κάποιων γρίφων.

Είναι κατάλληλο για ομάδες 4 βαριά 5 ατόμων λόγω κάποιων στενών σημείων. Με την προσφορά είναι μια καλή επιλογή με τη συμμετοχή κάθε παίκτη στα 15€.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Παίζοντας αυτό το δωμάτιο είχα μια γλυκόπικρη γεύση μετά την απόδραση.

Γλυκιά, καθώς για άλλη μια φορά υποκλίνομαι στα εξαιρετικά σκηνικά, διακόσμηση και ατμόσφαιρα που συνάντησα μέσα στο δωμάτιο. Ειδικά όταν η θεματολογία του συγκεκριμένου δωματίου είναι ιδιαίτερη και διαφορετική από κάθε τι άλλο mainstream κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Αν προστεθούν και τα εξαιρετικά ηχητικά εφέ και το μουσικό χαλί που συνοδεύει όλη την εμπειρία, τα παιχνίδια του φωτός και φυσικά ένα εντυπωσιακό τρικ που δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού. Ακόμα, το act ήταν εξίσου εξαιρετικό. Από αυτή τη σκοπιά λοιπόν, το δωμάτιο δεν απογοητεύει σε τίποτα.

Η πικρή γεύση από την άλλη, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ότι το δωμάτιο ήταν αρκετά "άδειο" από άποψη γρίφων, ενώ συχνά είχαμε την εντύπωση ότι σε αρκετά σημεία, κάποτε, υπήρχαν γρίφοι οι οποίοι για κάποιο λόγο αφαιρέθηκαν. Βέβαια, όσοι συναντήσαμε μέσα στο δωμάτιο ήταν ποιοτικότατοι.

Επιπλέον, το τέλος του δωματίου ήταν κάπως απότομο και ενώ χτίζεται η κορύφωση, τελικά δεν υπάρχει η αντίστοιχη εκτόνωση αυτής.

Συνοψίζοντας, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης το Luna Mortem από την ίδια εταιρία, ένα δωμάτιο που βρίσκεται στα top 5 αγαπημένα μου δωμάτια, το Yurei σηκώνει βελτιώσεις σε ότι αφορά το κομμάτι των γρίφων και τον τρόπο που τελειώνει. Τότε, πραγματικά θα μπορεί να είναι ένα απίστευτο παιχνίδι που θα αξίζει κάθε ευρώ του κόστους του.

Ιδανικό για ομαδες με 4 ή και 5 άτομα, καθώς είναι αρκετά ευρύχωρο.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

The TEMPLE Box

The TEMPLE Box

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πλέον, θεωρώ τα δωμάτια του box εγγύηση ποιότητας. Πραγματικά όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι και έμφαση ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια.

Το temple box, είναι ένα γριφοδωμάτιο που θα γεμίσει κάθε παίκτη. Αν και η έκταση του είναι μικρή, η ροή της ιστορίας και του παιχνιδιού γενικότερα είναι πυκνή και χορταστικότατο.

Η διακόσμηση και τα σκηνικά είναι όλα χειροποίητα, πανένορφα και καλοσυντηρημένα. Κάποιες λεπτομέρειες στη σχεδίαση και στην υλοποίηση του δωματίου είναι όμως αυτές που πραγματικά κάνουν τη διαφορά σε όλη την εμπειρία. (Σε αυτό το σημείο απλά πια λατρεύω τα ταβάνια σας).

Γριφολογικά, αν και το δωμάτιο έχει τη δυνατότητα να παιχτεί σε δύο modes, hard και very hard, για εμένα δεν αξίζει να διαλέξετε το πρώτο, απλά θα κάνετε μια "έκπτωση" στο παιχνίδι σας, η οποία ειδικά αν αγαπάτε αυτό το είδος δωματίων είναι εντελώς ανούσια. Όλοι οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι εξαιρετικά δοσμένοι, άρτιοι και ενταγμένοι μέσα στο παιχνίδι, ενώ απαιτείται παρατηρητικότητα και συνδυασμός διαφόρων στοιχείων και πραγμάτων για τη λύση τους.

Τέλος, σε ότι αφορά το προσωπικό, ένα μεγάλο ευχαριστώ. Περάσαμε για άλλη μια φορά υπέροχα και ανυπομονώ για το επόμενο.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το "The Sacrifice", ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που είχα, αν όχι η καλύτερη, σε δωμάτιο αυτού του είδους.

Αρχικά, ο χώρος είναι τεράστιος, με πολλά περάσματα. Τα σκηνικά και η διακόσμηση που θα συναντήσετε μέσα σε αυτόν τον χώρο είναι αληθοφανή και πολύ δουλεμένα. Το immersion που προκαλούν στην ομάδα, σε συνδιασμό με το παιχνίδισμα του φωτός αλλά και της μουσικής με την οποία έχει επενδυθεί, είναι το κάτι άλλο. Ακόμα και με ανοιχτά τα φώτα, ο χώρος είναι πιο εντυπωσιακός.

Η ροή του δωματίου είναι συνολικά αψεγάδιαστη για εμένα. Όλες οι μεταβάσεις από τον ένα χώρο στον άλλο, οι εμφανίσεις των ηθοποιών, οι οποιες ήταν κινηματογραφικές σε πολλά σημεια, και οι γρίφοι που συναντήσαμε και έπρεπε να λύσουμε, ήταν σχεδιασμένα άρτια. Επιπλέον, η ιστορία που περιγράφει το δωμάτιο είναι ολοκληρωμένη, σαφής και χτίζει μέχρι το φινάλε του δωματίου, το οποίο είναι εντυπωσιακό και απελευθερωτικό...

Σε ότι αφορά τους γρίφους, προφανώς λόγω του είδους του δωματίου δεν συναντά κανείς πληθώρα αυτών. Όμως, όσοι συναντήσαμε ήταν υπέροχοι. Εξαιρετικά σχεδιασμένοι, χωρίς κάποιο λογικό λάθος και ταιριασμένοι μέσα στο σενάριο. Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να συναντήσω κι άλλους. Θεωρώ ότι ειδικά για ομάδες που παίζουν και γρίφους και τρόμου, θα το καθιστούσε με βεβαιότητα αγαπημένο.

Να πάτε σίγουρα να το παίξετε. Είναι από τα δωμάτια που πράγματι αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται ακριβό, αξίζει όμως την τιμή που ζητάει. Επομένως πάρτε την ομάδα σας, ιδανικά 4-5 άτομα και καλή απόδραση!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εντελώς διαφορετικό από όλα τα δωμάτια που έχω παίξει μέχρι τώρα.

Πράγματι είναι ένα task room που θα σας δοκιμάσει και θα σας κάνει να διασκεδάσετε. Κάθε αποστολή θα δοκιμάσει με διαφορετικό τρόπο το μυαλό και τη συνεργατικότητα της ομάδας. Ίσως η επαναληψιμότητα κάποιων tasks και οι trial and error λύσεις να ενοχλήσουν κάποιους, αλλά στο τέλος βγάζει νόημα το γιατί συμβαίνουν...

Τα σκηνικά του δωματίου ήταν πολύ προσεγμένα, ενώ ο χώρος που βρισκόμασταν σίγουρα θα μπορούσε να είναι κάποιο δυστοπικό εργαστήριο.

Σε ότι αφορά την ιστορία του παιχνιδιού, το twist στο τέλος ήταν αυτό που τελικά με έκανε να το εκτιμήσω όσο λίγα, δίνοντας μάλιστα νόημα στην επαναληψιμότητα κάποιων tasks και στο trial and error σε λύσεις, όπως ανέφερα και πιο πάνω.

Ιδανικό για ομάδες 4 ή και 5 ατόμων.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

TYRANNY

TYRANNY

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το tyranny είναι ένα δωμάτιο στο οποίο από την στιγμή που ξεκινά ο χρόνος να μετράει αντίστροφα, αρχίζεις να λύνεις.

Συναντήσαμε αρκετούς σε πλήθος και έξυπνους γρίφους, εντός του concept του δωματίου. Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί μόνο ο τελευταίος ο οποίος είναι λίγο περίεργος οπτικά.

Τα σκηνικά πολύ προσεγμένα, μεταφέρουν την ομάδα πράγματι στον χώρο που διαδραματίζεται η ιστορία, δημιουργώντας και την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Αν αγαπάτε αυτού του είδους τα παιχνίδια, το tyranny είναι βέβαιο πως θα σας γεμίσει. Ειδικά για δυάδες αλλά και για ομάδες τριών ατόμων, αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

The Cursed Doll

The Cursed Doll

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο τρόμου το οποίο δύσκολα θα ξεχάσω.

Τα σκηνικά, χωρίς να είναι υπερβολικά, σε συνδιασμό με τον χειρισμό του φωτός και τα ηχητικά εφέ, δημιουργούν μια επιβλητική ατμόσφαιρα και εντείνουν το άγχος των παικτών.

Προσθέτοντας το act και τα κοστούμια στην εξίσωση, το Cursed doll προσφέρει μια από τις πιο καθαρές εμπειρίες τρόμου για εμένα. Τα jumpscares όντως σε κάνουν να ανεβάζεις παλμούς, ενώ κάποια σημεία εισόδου απλά δεν τα βλέπεις να έρχονται.

Οι γρίφοι που υπάρχουν στο δωμάτιο είναι δεμένοι με την ιστορία, και μέτριας δυσκολίας, με 1-2 να ξεχωρίζουν παραπάνω.

Σίγουρο προτεινόμενο για λάτρεις των horror και ιδανικό για ομάδες 3-4 ατόμων.

Απέδρασαν
2,7 Καλό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

1,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Είναι κρίμα πραγματικά. Νιώθω ότι έπαιξα ένα δωμάτιο που ενώ είχε όλα τα συστατικά για να είναι εξαιρετικό, απλά κάποιος δεν μπήκε στη διαδικασία να τα συνθέσει σωστά.

Σε ο,τι αφορά την ιστορία που προσπαθεί να αφηγηθεί το δωμάτιο, ενώ σαν ιδέα είναι πράγματι ωραία, τελικα αποτυγχάνει. Τα κομμάτια της, που ανακαλύπτει κανείς παίζοντας το δωμάτιο, είναι πολύ συνοπτικά και ελλειπή. Πρακτικά στο τέλος δεν υπήρξε οποιαδήποτε κορύφωση ή λυση.

Παράλληλα, δεδομένου του πως εξελίχθηξε το παιχνίδι, προσωπικά θεωρώ εντελως κενή σε νόημα την ύπαρξη του role playing, καθώς και την "επιλογή" του τέλους από τους παίκτες. Ειδικά όταν το δωμάτιο βασίζει την ίδια του τη ροή στην επιλογή αυτη των παικτών και την ίδια στιγμή η ροή αυτή μπορεί με τεράστια ευκολία να παραβιαστεί εξαιτίας του πως ειναι στημένο το δωμάτιο. Πέραν αυτού, κάποιος αναγκάζεται να μείνει άπραγος για κάποιο διάστημα, το οποίο δεν προσδίδει τιποτα παραπανω στο παιχνίδι.

Μεμονωμένα οι γρίφοι ήταν στο συνολο τους εξαιρετικοί, με 2 ή 3 να ξεχωρίζουν. Πολλοί στο πλήθος, έξυπνοι και καλοστημένοι, ενω ακόμα και κάποιοι λιγότερο προσεγμένοι, αν διορθωθουν γίνονται εξισου καλοί. Παρόλα αυτά, μονοι οι γρίφοι δεν αρκούν...

Ο GM λόγω ολων των παραπάνω σε κάποια σημεία δεν μπορούσε κι αυτός να ακολουθήσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο εμείς να ειμαστε στον γρίφο Γ' και να μας δίνει hint για τον γρίφο Α'.

Τέλος, δεν έλειψαν και τα τεχνικά προβλήματα, καθώς είναι σαφές οτι το δωμάτιο θα ήθελε λίγη καλυτερη συντήρηση.

Αν μπει λίγη δουλειά και γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, θα γίνει ένα πραγματικά αξιόλογο παιχνίδι.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα μέτριο συνολικά δωμάτιο με κάποια ωραία highlights.

Τα σκηνικά που συναντήσαμε ήταν οκ, αλλά όχι κάτι τρομερό και χωρίς έντονη προσοχή σε κάποιες βασικές λεπτομέρειες. Επιπλέον, υπήρχαν διάφορα αντικείμενα στον χώρο, τα οποία μάλλον ήταν πιθανές ιδέες για γρίφους, αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ ή ξέμειναν από προηγούμενο παιχνίδι που υπήρχε στον χώρο.

Γριφολογικά ήταν συμπαθητικό, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Υπήρχαν κάποια σημεία ασάφειας και συγκεκριμένα ένα σημείο που απλά δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος θα καταφέρει να βρει αυτό που πρέπει , χωρίς οποιαδήποτε υπόδειξη από τον gm.

Το act ήταν επίσης οκ. Θα παραδεχτώ ότι στην αρχή με αιφνιδίασε ευχάριστα.

Ιδανικό για 3-4 άτομα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Boogeyman

Boogeyman

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα υπέροχο δωμάτιο που σίγουρα θα γεμίσει κάθε παίκτη.

Θα ξεκινήσω από το εκπληκτικό act, από την υποδοχή ήδη, αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος. Θα τολμήσω να πω, πως το immersion που πετυχαίνει, είναι μοναδικό. Επίσης, το story telling με απορρόφησε τόσο όσο όταν ήμουν παιδί και μου διάβαζαν παραμύθια. Μπράβο και πάλι μπράβο, για την ιστορία και τη μεταφορά της στο δωμάτιο με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Ας πάρουμε τώρα ότι προανέφερα σχετικά με το act που θα συναντήσει κανείς στο δωμάτιο και θα το εμπλουτίσουμε με τα εξαιρετικά σκηνικά, την άρτια χρήση του φωτός καθώς και τα διάφορα ηχητικά εφέ. Τα παραπάνω, έκαναν όλη την εμπειρία ακόμα πιο ζωντανή και έντονη.

Γριφολογικά, το δωμάτιο αν και κατατάσσεται στην κατηγορία των horror, είναι πολύ ψηλά. Γεμάτο έξυπνους γρίφους, που απαιτούν παρατηρητικότητα και κάποια σκέψη, όλοι ενταγμένοι με πολύ φυσικό τρόπο στην ροή του δωματίου.

Τέλος, σε ότι αφορά το προσωπικό και το GMing, θέλω να τους πω απλά ένα ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και τη διαχείριση. Περάσαμε υπέροχα!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο με αρκετά spooky στοιχεία και αρκετά ωραίους γρίφους.

Τα σκηνικά πλαισιώνουν με πολύ ωραίο τρόπο την ιστορία που διηγείται με πολύ ωραίο τρόπο το δωμάτιο μέσω της ροής του. Παίζοντας το, θα ανακαλύψετε τι πραγματικά συνέβη σε αυτό το ορφανοτροφείο πριν χρόνια...

Γριφολογικά, είναι ένα πολύ τίμιο δωματιο με έξυπνα γριφάκια ταιριασμένο στην πλοκή και αρκετό ψάξιμο. Πλην ενός αρκετα χρονοβόρου, είναι συνολικά πολύ ικανοποιητικό.

Ιδανικό για παλιούς παίκτες που θέλουν μια καλή δόση γρίφων αλλά και για νέους για μια πιο ατμοσφαιρική εμπειρία.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα πολύ καλοσχεδιασμένο ατμοσφαιρικό δωμάτιο με εξαιρετική ισορροπία μεταξύ του horror στοιχείου και των γρίφων.

Το δωμάτιο από την αρχή μέχρι το τέλος επιβάλει τόσο με τα σκηνικά όσο και με τον φωτισμό και τη μουσική, και τα δύο με σωστές εντάσεις και διακυμάνσεις, μια επιβλητική και αρκετά τρομακτική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, η σκηνοθεσία του act του ηθοποιού είναι πολύ προσεκτικά ταιριασμένη με τη ροή του δωματίου και την ιστορία, εντείνοντας με έναν διαφορετικό και πιο άμεσο τρόπο τον τρόμο που αισθάνεται η ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μόνο ψεγάδι αποτελεί ο τελευταίος χώρος, στον οποίο τα σκηνικά είναι εμφανώς πολύ ταλαιπωρημένα.

Γριφολογικά, παρά το είδος του, θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατό. Οι γρίφοι είναι όλοι έξυπνοι και εντός θεματολογίας και ροής. Δεν μας δυσκόλεψε κάποιος, πλην ενός, ο οποίος είναι για εμένα έχει και τεχνικό και λογικό πρόβλημα. Στο πρώτο, το λουκέτο ήταν χαλασμένο με αποτέλεσμα να μην μπαίνει ο κωδικός, στο δεύτερο, αν δεν δωθεί hint θεωρώ πως η λύση δεν βγαίνει ή αν βγει θα είναι στην τύχη.

Το προσωπικό και ο GM που συναντήσαμε εκεί ήταν όλοι εξαιρετικοί και τους ευχαριστούμε πολύ! Περασαμε πραγματικά ωραία.

Συνοψίζοντας, είναι ένα πολύ ωραίο δωμάτιο με καλούς γρίφους και τίμιες δόσεις τρόμου. Αν δεν το έχετε παίξει και σας αρέσουν αυτού του είδους τα παιχνίδια, το Mrs Roses House αποτελεί εξαιρετική επιλογή για ομάδες 3-4 ατόμων.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια διαφορετική απόδραση, όχι από δωμάτιο, αλλά από αυτοκίνητο. Το escape the car είναι μια πρωτότυπη ιδέα με πολύ ωραία υλοποίηση.

Σε ότι αφορά το Scream mode στο οποίο το παίξαμε, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ έντονη με όλα τα χαρακτηριστικά του είδους του horror. Η μουσική και τα εφέ στο σύνολο τους, βοηθούσαν επιπλέον στο immersion, ενώ τα jump scares και γενικότερα το act ενίσχυαν ακόμα περισσότερο την εμπειρία μας.

Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι καλοφτιαγμένοι και εντός του θέματος και της ιστορίας. Για το είδος του δωματίου, η δυσκολία τους είναι αυτή ακριβώς που πρέπει.

Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα πλέον κατάλληλα δωμάτια για δυάδες, λόγω του περιορισμένου χώρου.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την εταιρία για να παιξεται το εν λόγω δωμάτιο, εσείς χάνετε.

Το Luna Mortem έχει από τα πιο όμορφα συνολικά σκηνικά που έχω δει σε escape room. Χειροποίητα όλα και με απίστευτη προσοχή ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Όλοι οι χώροι ήταν πραγματικά υπέροχοι τόσο με χαμηλό, όσο και με κανονικό φωτισμό, σπάνιο φαινόμενο...

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ένας συνδιασμός των σκηνικών, της εξαιρετικής χρήσης της έντασης του φωτός αλλά και του ήχου, ήταν ανεπανάληπτη. Μιλάμε για ένα δωμάτιο που χαρακτηρίζεται ως ψυχολογικό θρίλερ και αυτό σου δίνει.

Σε ότι αφορά την ιστορία στην οποία η ομάδα παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο, εξυπηρετείται απόλυτα από τους χώρους του δωματίου και τη διακόσμηση τους. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσεται, οδηγεί βήμα-βήμα στο να βρείτε στοιχεία και τελικά να καταλάβετε τι πραγματικά έχει συμβεί.

Γριφολογικά για το είδος του είναι πάρα πολύ καλό, με 1-2 γρίφους μάλιστα να ξεχωρίζουν. Όλοι τους είναι προσεκτικά ταιριασμένοι με το θέμα και την ιστορία του δωματίου. Γενικά θα χρειαστεί να ψάξετε και να συνεργαστείτε αρκετά.

Σίγουρα, όπως κι εσείς μπορείτε να καταλάβετε από όσα έχω ήδη πει, αυτό το δωμάτιο μπορεί να σταθεί και σαν ένα ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο. Όμως, αυτό που το πάει σε άλλο επίπεδο είναι το acting και η αλληλεπίδραση που έχουν οι παίκτες με τους ηθοποιούς. Είτε μιλάμε για χαρακτήρες που θέλουν το κακό των παικτών είτε να δώσουν βοήθεια, είναι όλο το act προσεκτικά μελετημένο και σκηνοθετημένο. Πέραν αυτού, οι χαρακτήρες που συναντά η ομάδα παίζουν τον ρόλο που έχουν, χωρίς να ξεφεύγουν από αυτόν και να γίνεται το act παρωδία.

Σε ότι αφορά τη σωματική επαφή που υπάρχει στο δωμάτιο είναι τόση όση χρειάζεται για την ιστορία.

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ και το προσωπικό συνολικά για την φιλοξενία και για την εμπειρία. Θα έρθουμε οπωσδήποτε και για το άλλο δωμάτιο της εταιρίας.

Συνοψίζοντας, είναι ένα δωμάτιο που έχω ξεχωρίσει όσο λίγα. Μπαίνει στην κατηγορία αυτών που προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Να πάτε να το παίξετε οπωσδήποτε, αξίζει!

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3-4

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ωραίο και προσεγμένο δωμάτιο, με έντονη spooky ατμόσφαιρα και συνολικά ωραίους γρίφους. Η πλοκή του ταιριαστή με τα σκηνικά και τους γρίφους, ενώ συνολικά η ροή όλου του gameplay ήταν καλή.

Το μόνο "πρόβλημα" αυτού του δωματίου είναι ότι ξεκάθαρα το mode γριφοδωμάτιο δεν έχει να προσφέρει κάτι επιπλέον στις ομάδες που προτιμούν να λύνουν.

Το επίπεδο δυσκολίας των γρίφων δεν είναι υψηλό, ενώ από ότι ενημερωθήκαμε στο τέλος, στο mode του γριφοδωματίου, παραδόξως, υπάρχουν λιγότεροι. Για έμπειρες ομάδες σίγουρα δεν αποτελεί "go to" επιλογή. Χαρακτηριστικά, εμείς το βγάλαμε σε 35', χωρίς βιασύνη.

Από την άλλη, αφού τελειώσαμε το παιχνίδι, ο GM μας έκανε ένα walk through στο gameplay του παιχνιδιού στη horror εκδοχή του και πραγματικά μετανιώσαμε που δεν παίξαμε αυτό. Ξεκάθαρα θα άξιζε το κόστος του.

Συνοψίζοντας, να πάτε να παίξετε αυτό το δωμάτιο, απλά προτιμήστε την κανονική του version.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Moriarty

Moriarty

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που με έκανε να περάσω παρά πολύ όμορφα και να γελάσω πραγματικά πολύ. Έχει λίγο από όλα, χωρίς να μπορεί κανείς να το κατατάξει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα σκηνικά είναι προσεγμένα και ανταποκρίνονται στο concept. Η συνολική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το δωμάτιο γύρω από την ιστορία είναι κι αυτή ικανοποιητική, αλλά όπως είπα και πιο πάνω λόγω της αναποφασιστικότητας του τι θέλει να είναι και η ατμόσφαιρα ομοίως είναι ένα κράμα μυστηρίου, κωμωδίας και ελαφρώς τρόμου.

Το act που συνοδεύει όλο το gameplay, στο οποίο ο ηθοποιός αναλαμβάνει και τον ρόλο του GM, σίγουρα αποτελεί σημαντικότατο και αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας. Η αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό/gm δημιουργεί πολύ αστεία και διασκεδαστικά σκηνικά, κάνοντας πιο fun την όλη εμπειρία. Αντίστοιχα κάποιες τύπου "jump scare" εμφανίσεις, έχουν την αντίστοιχη σημασία τους.

Γριφολογικά είναι ένα δωμάτιο μέτριας σχετικά δυσκολίας. Μια ομάδα δεν θα συναντήσει κάτι που δεν έχει δει ξανά. Παρόλα αυτά όλοι οι γρίφοι και τα tasks ταιριάζουν στο concept αρκετά καλά.

Συνοψίζοντας, είναι ένα δωμάτιο που με έκανε να περάσω πραγματικά καλά, αν και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ήταν τελικά. Αν θέλετε να γελάσετε, να αδειάσει το μυαλό σας, το Moriarty είναι μια τίμια επιλογή.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για άλλη μια φορά η No Exit επιβεβαιώνει ότι τα δωμάτια της είναι εγγύηση.

Ένα μικρό σε τετραγωνικά δωμάτιο και όμως είναι χορταστικότατο σε έκταση και γρίφους.

Τα σκηνικά προσεγμένα και απολύτως in concept. Τα περάσματα,όπως πάντα σε αυτή την εταιρία, εμφανίζονται εκεί που δεν τα περιμένεις.

Γριφολογικά και σε ότι αφορά τις αποστολές, όλα ήταν ραμμένα άρτια μέσα στην πλοκή του δωματίου. Όλοι οι γρίφοι σωστά ορισμένοι κι έξυπνοι.

Περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα!

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα από τα πολύ καλά δωμάτια της κατηγορίας του, με κυρίαρχη την σκοτεινή και υποβλητική ατμόσφαιρα του θρίλερ.

Τα σκηνικά είναι πολύ προσεγμένα, ενώ το δωμάτιο έχει μια πολύ ξεχωριστή είσοδο. Πραγματικά ήταν ένα χορταστικότατο και απολαυστικό δωμάτιο, με πολλούς χώρους και ωραία περάσματα.

Σε ότι αφορά την πλοκή, η ιστορία είναι όμορφη και αποδίδεται τόσο μέσω των γρίφων και των αποστολών όσο και μέσω του κινηματογραφικού τρόπου που γίνεται το act. Είχε πολύ κυνηγητό και αλληλεπίδραση, δύο στοιχεία που σίγουρα συνέβαλλαν στη δημιουργία άγχους και τρόμου.

Γριφολογικά το δωμάτιο για το είδος του είναι πολύ καλό, έχοντας κάποια πολύ ωραία σημεία. Θα πω την αλήθεια μου, λύνοντας τον πρώτο γρίφο, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ωραίους συνδυαστικούς γρίφους που έχω δει, όχι μόνο σε τρόμου, αλλά γενικότερα σε δωμάτιο, περίμενα και οι επόμενοι να είναι εξίσου δυνατοί. Δεν θα γίνω άδικη, όλοι όσοι ακολούθησαν ήταν καλώς ορισμένοι και ταιριασμένοι σωστά.

Σε ότι αφορά τη σωματική επαφή, δεν υπήρξε καμία υπερβολή. Ήταν ακριβώς αυτή που έπρεπε με την ευγένεια που χρειαζόταν.

Συνοψίζοντας, αν σας αρέσουν δωμάτια τέτοιου τύπου, σίγουρα αυτό αποτελεί εγγύηση.

Ιδανικός αριθμός ατόμων: 3-4

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Όποιος επισκεφτεί το Red Ridding Hood, θα έρθει αντιμέτωπος με μια σκοτεινή εκδοχή του κλασικού παιδικού παραμυθιού.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα πολύ προσεγμένα και εντός της ιστορίας, συντελούν στη δημιουργία μιας πολύ σκοτεινής και αρκετά τρομακτικής ατμόσφαιρας σε συνδιασμό με τη μουσική και τα διάφορα εφέ. Οι εμφανίσεις της ηθοποιού ήταν εξαιρετικά τοποθετημένες στη ροή του παιχνιδιού και η εκτέλεση τους άρτια, ενισχύοντας περαιτέρω το αίσθημα του άγχους και του τρόμου.

Γριφολογικά είχε αρκετά καλά γριφάκια με καλή ροή. Παρόλα αυτά υπήρξαν σημεία που ήταν λίγο ασαφή και ίσως το μοναδικό "πρόβλημα" που θα μπορούσα να προσάψω στο δωμάτιο είναι ότι κατά την ενεργοποίηση των διαφόρων μηχανισμών δεν υπήρχε κάποια χαρακτηριστική ένδειξη πως κάτι έχει αλλάξει στον χώρο (όπως π.χ. το χαρακτηριστικό "κλικ" που ακούμε συνήθως όταν ανοίγει κάτι). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, σε παραπάνω από μία περιπτώσεις, να ψαχνομαστε για αρκετή ώρα μέσα στο δωμάτιο για το τι έχει συμβεί ή αν τελικά η λύση/πράξη μας είναι όντως σωστή.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3-4 άτομα

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Φεβ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πραγματικά ένα δωμάτιο που θα θυμάμαι και θα προτείνω σίγουρα.

Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω...

Σίγουρα δεν είναι ένα τεράστιο δωμάτιο, παρόλα αυτά, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων. Παράλληλα, η ιστορία έχει προσαρμοστεί τέλεια κατά τη γνώμη μου, οδηγώντας σε ένα παιχνίδι με απίστευτη ροή και ρυθμό. Η διακόσμηση και το γενικότερο design, ήταν ακριβώς ότι θα περιμέναμε, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το immersion, ενώ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με αποκορύφωμα το φινάλε, η μουσική ενισχύει όλη την ατμόσφαιρα κάνοντας την ομάδα να μπει ακόμα πιο πολύ στο πετσί του ρόλου. Ειδικά όσοι έχουν δει τη σειρά θα εκτιμήσουν τα διάφορα κρυμμένα easter eggs και τις αναφορές σε αυτή.

Σε επίπεδο γρίφων, έχουν κάνει _απίστευτη_ δουλειά. Το δωμάτιο είναι κυριολεκτικά γεμάτο υπέροχους γρίφους και ομαδικά task, τα οποία απαιτούν την συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας. Επιπλέον, όλοι οι γρίφοι ήταν "ραμμένοι" μέσα στο σενάριο, δημιουργώντας την ροή που ανέφερα και πιο πάνω.

Ακόμα, πρέπει να κάνω οπωσδήποτε μια αναφορά στο hint system. Η επικοινωνία μας λοιπόν με τον καθηγητή γινόταν με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο. Δεν έχω δει πουθενά αλλού κάτι παρόμοιο, τόσο σαν σύστημα όσο και σαν ταίριασμα μέσα στο σενάριο και την ιστορία. Πραγματικά συγχαρητήρια!

Για το προσωπικό, την υποδοχή και τη γενικότερη φιλοξενία προφανώς και δεν έχω λόγια 😁

Συνοψίζοντας, είναι ένα δωμάτιο που αξίζει όσο λίγα να πάτε να παίξετε. Γεμάτο υπέροχους γρίφους και εξαιρετικό σενάριο είναι ιδανικό για ομάδες 3-4 ατόμων.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Φεβ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το πιο διασκεδαστικό και πλήρες VR escape room που έχω παίξει.

Ένα παιχνίδι που είχε role playing το οποίο καθόριζε τόσο τις ικανότητες κάθε παίκτη αλλά και τον τρόπο παιξίματος στη συνέχεια ως ένα βαθμό, ωραίο κομμάτι γρίφων με εξαιρετικό highlight. Το action κομμάτι του επίσης ήταν πολύ διασκεδαστικό ενώ παράλληλα χρειάζεται η καλή συνεργασία της ομάδας.

Ιδανικό για ομάδες των 3-4 ατόμων. Αν είστε λιγότεροι θα έχετε θέμα με την έλλειψη αναγκαίων ικανοτήτων ρόλων που θα σας λείπουν κι αν είστε περισσότεροι μάλλον θα πέφτετε ο ένας πάνω στον άλλο.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Φεβ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θα ξεκινήσω λέγοντας συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτού του δωματίου. Πραγματικά δημιούργησαν κάτι εξωπραγματικό.

Αρχικά, έχουν στήσει κυριολεκτικά δάσος. Πέραν αυτού, αν και οι εναλλαγές χώρων δεν είναι πολλές, οποιαδήποτε μετάβαση γίνεται είναι ακριβής αναπαράσταση ενός σεναρίου που θα μπορούσε να εκτυλιχθεί σε αντίστοιχες πραγματικές συνθήκες. Μοναδικό σε πολλά εισαγωγικά μειονέκτημα για εμένα ήταν το υπερβολικό κατά τη γνώμη μου σκοτάδι, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια στις κινήσεις των παικτών. Από την άλλη, για να είμαστε και δίκαιοι, δεν είναι ότι σε πραγματικές συνθήκες αν βρισκόμουν σε δάσος, νύχτα χωρίς φεγγάρι θα υπήρχε παραπάνω φως. Οπότε μπράβο για την αρτιότητα της ατμόσφαιρας που δημιουργήσατε ως προς τον χώρο και τη σύνδεση της με την ιστορία.

Γριφολογικά δεδομένου του είδους του είναι εξαιρετικό. Δεν συναντήσαμε κάποιο γρίφο κακώς ορισμένο ή υπερβολικά δύσκολο, ενώ η ροή του παιχνιδιού και των γρίφων σε συνδιασμό με τις εισόδους των ηθοποιών ήταν όλα σωστά σχεδιασμένα.

Τέλος, σε ότι αφορά το performance, μου θύμισε αρκετά το Monika's Diary, το οποίο για εμένα αποτελεί σημείο αναφοράς και σύγκρισης. Πραγματικά εξαιρετικοί τόσο στο κομμάτι του act όσο και στο GMing.

Αν αγαπάτε τα horror, σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε το δάσος του Litchver. Θεωρώ πως είναι ιδανικό για ομάδες 3-4 ατόμων max.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Φεβ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το "The last chance" είναι ένα από τα πολύ καλοσχεδιασμένα horror δωμάτια που έχω παίξει.

Αρχικά, οι χώροι και τα σκηνικά, η μουσική καθώς και οι διάφορες εμφανίσεις του ηθοποιού κατά τη ροή του δωματίου, συνετέλεσαν στη δημιουργία μιας αρκετα τρομακτικής και αγχωτικής ατμόσφαιρας. Μεγάλο ρόλο έπαιξε σε αυτό και ο κατάλληλος χειρισμός του φωτός στους διάφορους χώρους. Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί ότι γενικά είναι ένα αρκετά σκοτεινό δωμάτιο κατα τη γνώμη μου. Ελπίζω η εταιρία να το λάβει υπόψη της αυτό στο μέλλον.

Η πλοκή του δωματίου και ο τρόπος που εκτυλίσσεται από χώρο σε χώρο είναι φυσικός. Επίσης, το πάντρεμα της ιστορίας με τους γρίφους που υπάρχουν στο δωμάτιο είναι άρτιο κι εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι γριφολογικά το δωμάτιο για το είδος του είναι πολύ δυνατό.

Σίγουρα αν σας αρέσουν τέτοιου είδους δωμάτια να μην διστάσετε να το παίξετε.

Ιδανικός αριθμός ατόμων: 4

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Φεβ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το πιο απολαυστικό horror δωμάτιο που έχω παίξει μέχρι σήμερα και το μόνο που πραγματικά με άγχωσε και με έκανε να ανεβάσω παλμούς. Αυτό ήταν η εμπειρία στο Monika's Diary για εμένα.

Από πού να ξεκινήσω;

Τα σκηνικά ήταν προσεγμένα και απίστευτα ρεαλιστικά. Όταν στα περισσότερα horror κανείς συναντά πρόχειρες κατασκευές με γυψοσανίδες και ακραία χαμηλό φωτισμό για να μην φαίνονται οι ζημιές ή ακόμη χειρότερα η προχειρότητα της κατασκευής, το να ανοίγουν τα φώτα στο τέλος και τα σκηνικά να παραμένουν ρεαλιστικά και όμορφα είναι εντυπωσιακό. Όλα τα παραπάνω, χωρίς να έχω σχολιάσει ακόμα την αρτιότητα της ατμόσφαιρας που δημιουργούν για να ξετυλιχτεί όλο το παιχνίδι και η ιστορία της εξαφάνισης της μικρής Μόνικα.

Γριφολογικά και σε ότι αφορά τα tasks δεν με απογοήτευσε στο ελάχιστο. Έχει κρατηθεί μια ωραία ισορροπία μεταξύ της δυσκολίας των γρίφων και του είδους του δωματίου, ενώ παράλληλα οτιδήποτε συναντήσαμε ήταν εναρμονισμένο με την ιστορία και οδηγούσε στην κλιμάκωση της και σε ένα εξαιρετικό φινάλε.

Τέλος, για τους ηθοποιούς και το gm κομμάτι της υπόθεσης δεν έχω λόγια. Με σωστές παρεμβάσεις, jump scares και εξαιρετικό act που συνέβαλε στη σύνθεση της ιστορίας, μόνο μπράβο αξίζει, καθώς μας έκαναν να ζήσουμε μια εξαιρετική εμπειρία.

Οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Monika's Diary. Κάντε την προθέρμανση και τις διατάσεις σας, ετοιμαστείτε για κυνηγητό και ωραία γριφάκια και ζήστε αυτή την εμπειρία. Πραγματικά αξίζει.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3-4

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Φεβ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Μετά την απόδραση μας από το Exposed είχα μεικτά συναισθήματα. Γενικά είναι ένα δωμάτιο με τη θεματική της φυλακής που έχει εξαιρετικές προοπτικές, αλλά θεωρώ ότι μάλλον υπήρξαν κάποιοι λάθος χειρισμοί και "τρύπες" στο στήσιμο του σεναρίου.

Πιο αναλυτικά για το δωμάτιο...

Τα σκηνικά του δωματίου είναι ρεαλιστικά και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου ως προς το γενικότερο κονσεπτ και την πλοκή του. Από μόνα τους δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για το παιχνίδι, αλλά δεν είναι μόνο τα σκηνικά που παίζουν ρόλο. Συναντήσαμε αρκετά μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά τον ήχο του δωματίου, ο οποίος ήταν αρκετά δυνατός ώστε να χαρακτηριστεί θόρυβος και να παρεμποδίζει σε τεράστιο βαθμό την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας μας. Η ένταση του ήχου δημιουργούσε επίσης πρόβλημα και στην αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό, ο οποίος αν και φώναζε, συχνά δεν μπορούσε να ακουστεί η φωνή του αρκετά καθαρά λόγω της έντασης των ηχείων.

Η πλοκή του δωματίου είναι κλασική. Στη δική μας περίπτωση βέβαια, μάλλον μπερδεύτηκε λίγο το πράγμα, καθώς στην εισαγωγή του δωματίου σε κάποιους από εμάς ανατέθηκαν ρόλοι (π.χ. κάποιος ήταν ο προδότης/ρουφιάνος/σκύλος). Αρχικά, θεωρήσαμε ότι κάποιο ρόλο θα έπαιζαν στην εξέλιξη της ιστορίας, όμως τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Τελικά ήταν απλώς μια αυθαίρετη έμπνευση αυτοσχεδιασμού της στιγμής για τον gm...

Επιπλέον, οι έφοδοι του ηθοποιού στο δωμάτιο και το τρέξιμο που έπρεπε να γίνει μέσα στον χώρο του δωματίου στην αρχή, μπορούν να θεωρηθούν επικίνδυνες και παραπάνω από όσες χρειάζεται, με εμφαση στο δευτερο σκέλος. Άλλο να μπει και να πρεπει να τρεξουμε 1-2 φορές κι άλλο 4-5. Επίσης, στη συνέχεια του δωματίου σε επόμενη έφοδο, που στην θεωρία πρέπει να κρυφτεί η ομάδα στον χώρο, στην πράξη αυτό δεν ήταν εφικτό. Καταλήξαμε λοιπον σε ένα λίγο αστείο στιγμιότυπο, με τον ηθοποιό ενώ μας έβλεπε και στέκονταν μπροστά μας, απειλούσε πως θα μας βρει και θα μας πιάσει. Ίσως σε αυτά τα σημεία θα σήκωνε έναν καλύτερο σεναριακό σχεδιασμό σε ότι αφορά τις αλληλεπιδράσεις και τις εισόδους του ηθοποιού στον χώρο.

Οι γρίφοι που συναντήσαμε μέσα στο δωμάτιο ήταν αρκετά ικανοποιητικοί. Σαν ομάδα όπως μας είπαν ότι δεν συναντήσαμε κάποια δυσκολία σε σημείο που για αυτό δεν χαμήλωσαν τον ήχο, έτσι ώστε να προστεθεί μια επιπλέον δυσκολία και να μην βγούμε πολύ γρήγορα από το δωμάτιο για να το ζήσουμε. Κατά τη γνώμη μου αυτό ήταν λάθος χειρισμός, καθώς πιο πολύ μας έκανε να εκνευριστούμε και να κουραστουμε, παρά να το απολαύσουμε παραπάνω.

Τέλος, την αντίθετη διαχείριση με τον ήχο, που όπως είπα ήταν πολύ δυνατός, είχε ο φωτισμός, ο οποίος κρατήθηκε όπως μας είπαν σε χαμηλό επίπεδο, καθώς εφευρετικά χρησιμοποιήσαμε ως πηγή φωτός ένα αντικείμενο που υπήρχε μέσα στο δωμάτιο και κανονικά δεν είχε κι αυτη τη χρήση, αλλα πραγματικά χωρις αυτό δεν θα βλέπαμε τίποτα. Θα ήταν προτιμότερο να μας είχε δωθεί σχετική ενημέρωση ως προς τη μη χρήση αυτού του αντικειμένου σαν πηγή φωτός είτε κατά το briefing ή ακόμα και σαν hint κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σίγουρα θα είχε κυλήσει πολύ πιο ομαλά το παιχνίδι έτσι.

Συνοψίζοντας, αν διορθωθούν τα παραπάνω, ειναι ενα αρκετά τιμιο δωμάτιο της συγκεκριμενης θεματικής.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τίμιο horror δωμάτιο στο οποίο δεν έχω να προσάψω κάτι αρνητικό.

Τα σκηνικά σε συνδιασμό πάντα με τον φωτισμό ήταν ικανοποιητικά εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις, ενώ τα διάφορα δωμάτια ήταν ευρύχωρα. Το act του ηθοποιού ήταν άρτιο, όπως και η συνεργασία με τον gm. Ο τρόπος που χανόταν κι εμφανίζονταν μέσα από τις σκιές, ήταν πραγματικά εκπληκτικός κι αθόρυβος.

Οι γρίφοι που συναντήσαμε δεν ήταν δύσκολοι ή περίπλοκοι, με εξαίρεση 1-2. Γενικότερα όμως κι αυτοί ήταν σωστά τοποθετημένοι στη ροή και στην ιστορία του δωματίου.

Ιδανικός αριθμός ατόμων: 4-5

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για άλλη μια φορά έπαιξα δωμάτιο αυτής της εταιρίας και έφυγα γεμάτη.

Η πλοκή του δωματίου, το διασκεδαστικότατο act από τον ηθοποιό μέσα στο δωμάτιο. Τα σκηνικά, χωρίς να είναι η υπερπαραγωγή, καλύπτουν τις ανάγκες της ιστορίας. Σε ότι αφορά τους γρίφους, θα τους χαρακτηρίσω ως μέτριας δυσκολίας και ταιριαστούς στο δωμάτιο.

Συνοψίζοντας, παίζοντας το "Lost in the storm", χωρίς να είναι κάτι συγκλονιστικό, σίγουρα θα διασκεδάσετε και θα περάσετε καλά.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 2-3

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα διασκεδαστικότατο και δύσκολο, αλλά με ολόσωστο τρόπο, παιδικό γριφοδωμάτιο.

Η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά ήταν πραγματικά ορθά για τον χώρο που αναπαριστούσαν, ενώ οι γρίφοι που υπήρχαν μέσα στο δωμάτιο ήταν απόλυτα ταιριασμένοι και προσεγμένοι. Πραγματικά διασκεδάσαμε απίστευτα λύνοντας αυτό το δωμάτιο. Μάλιστα, αν προστεθούν κάποιοι γρίφοι ακόμα, θα μπορούσε να μην χαρακτηρίζεται πλέον ως παιδικό δωμάτιο.

Είναι ένα παιδικό δωμάτιο που προκαλεί το παιδικό μυαλό με υπέροχο τρόπο. Σίγουρα θα κάνει κάθε παιδί που θα έρθει στον χώρο να διασκεδάσει, να ακονίσει την περιέργεια του, ίσως ακόμα και να μάθει, πάντα με ασφάλεια.

Συνοψίζοντας, αν κάποιος ψάχνει γριφοδωμάτιο για να μυήσει τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας του στα δωμάτια απόδρασης, με έμφαση στους γρίφους, αυτό είναι η τέλεια επιλογή. Αν είχα παιδιά, σίγουρα θα πήγαινα μια επίσκεψη μαζί τους στο Lab Lockdown.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Fortune Teller - The Return, είναι το δωμάτιο που μέχρι σήμερα με έχει να κάνει να κλάψω από τα γέλια, χωρίς να υπερβάλλω.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ένα μπράβο στο μεγάλο αυτό μέντιουμ για την εκπληκτική ενόραση στο μέλλον, αλληλεπίδραση και ικανότητα ξαλαφρώματος. Πραγματικά βγαίνοντας από το δωμάτιο ένιωθα πιο ανάλαφρη, λόγω της ευφορίας από το τόσο γέλιο προφανώς.

Προφανώς και το σπίτι του μέντιουμ θα είχε την πλέον ταιριαστή διακόσμηση. Τα πλούσια σκηνικά λοιπόν δημιουργούσαν ακριβώς το κλίμα και την ατμόσφαιρα που χρειάζοταν, έτσι ώστε να μπούμε κι εμείς στους κατάλληλους ρόλους.

Γριφολογικά είναι ένα εύκολο γριφοδωμάτιο, χωρίς να έχει κάποιο κακό γρίφο. Σίγουρα όλοι είναι δεμένοι με την ιστορία, στην οποία συμμετέχει ενεργά η ομάδα λύνοντας τους.

Συνοψίζοντας είναι ένα απίστευτα fun δωμάτιο, το οποίο ειδικά αν πάτε με παρέα που έχει τη σωστή διάθεση, σηκώνει την πλάκα και δίνετε πάσες μέσω του role playing που μπορείτε να κάνετε, θα είναι μια εμπειρία που θα ανακαλείτε και θα θυμάστε γελώντας ξανά.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 2-4

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τιμιότατα σκηνικά και εξαιρετική ατμόσφαιρα, με αρκετά μεγάλους χώρους. Από την υποδοχή ήδη οι ηθοποιοί σε συνδιασμό με τα παραπάνω σε βάζουν στο κλίμα. Όσο προχωράει η ιστορία, υπάρχει η απαραίτητη κλιμάκωση. Το δωμάτιο και η ατμόσφαιρα του γίνονται πιο σκοτεινά, καταλήγοντας τελικά σε ωραία κορύφωση και τελικά στην .... απελευθέρωση.

Γριφολογικά το δωμάτιο έχει ρυθμό από την αρχή του (με εξαίρεση έναν γρίφο που μας μπέρδεψε άσχημα). Στην πλειονότητα τους ήταν καλοσχεδιασμένοι και οδηγούσαν την ιστορία στην κλιμάκωση της.

Πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι η ύπαρξη το ηθοποιού με την είσοδο του στα κατάλληλα σημεία, έδωσαν το κάτι παραπάνω στην εμπειρία μας. (Φιλικότατοι οι δαίμονες σας εκεί στο Mindtrap του Πειραιά).

Τέλος, αξίζει ένα ευχαριστώ στην Νικολέτα που ήταν η GM μας. Μας χειρίστηκε άψογα σαν ομάδα και άντεξε την πολυμορφία μας μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Ιδανικός αριθμός ατόμων: 3-4

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Είναι γεγονός ότι ο Αιγυπτιακός πολιτισμός και συγκεκριμένα οι μυστηριώδεις πυραμίδες καθώς και οι διάφοροι μύθοι και θρύλοι που έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτές, αποτελούν ένα τέλειο θέμα για escape room. Καλά ως εδώ...

Το δωμάτιο είχε αρκετούς χώρους και η αλήθεια είναι ότι η διακόσμηση και όλα τα σκηνικά, σε συνδιασμό με τον φωτισμό του χώρου, δημιουργούν την αίσθηση ότι εσύ και οι ομάδα σου είστε αρχαιολόγοι μέσα σε μια αιγυπτιακή πυραμίδα, προσπαθώντας να ανακαλύψετε τα μυστικά της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν σημεία του συνολικού χώρου τα οποία είναι αρκετά χαμηλά, χωρίς αυτό να αποτελεί spoiler κατά τη γνώμη μου, αλλά απαραίτητη προειδοποίηση στις ομάδες πριν μπουν στο παιχνίδι, καθώς ένας παίκτης άνω του 1.80 θα χτυπάει αρκετά συχνά το κεφάλι του και θα πρέπει να είναι ψιλοσκυφτός (οι κάτω του ~1.75 δεν ιδρώνουμε).

Γριφολογικά, δεν αποτελεί δύσκολο δωμάτιο. Οι γρίφοι του είναι τίμιοι για το είδος του. Αυτό το οποίο μου δημιούργησε κάποιο εκνευρισμό ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι ο φωτισμός σε συνδυασμό με το κακό font κειμένου που υπήρχε στο δωμάτιο, έκαναν απίστευτα δύσκολη την ανάγνωση. Το συζητήσαμε βέβαια μετά το τέλος του δωματίου με τη GM κι ελπίζουμε να διορθωθεί αυτό.

Ο ηθοποιός στο δωμάτιο δίνει αυτό το extra στοιχείο άγχους που χρειάζεται, ενώ η αλληλεπίδραση μαζί του είναι καλοσχεδιασμένη.

Τέλος, σε οτι αφορά το GMing του δωματίου, μαλλον δεν μας ταιριαξε καθόλου. Σε καποια σημεία ηταν βοηθητικό (1-2), στα περισσοτερα όμως, οι συνεχεις παρεμβολες κατέληγαν ενοχλητικές.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3 (κάτω του 1.80🥲)

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα διαμαντάκι από το πουθενά.

Το Arkham's Witchouse: Trough Time & Space, είναι ένα ατμοσφαιρικό horror δωμάτιο που δεν του λείπει τίποτα. Τα σκηνικά εξυπηρετούν στο emersion, ενώ το παιχνίδι και το role playing ξεκινάνε από την πρώτη στιγμή κιόλας. Επιπλέον, στο φινάλε, ο τελευταίος χώρος σε συνδιασμό με τον τελευταίο γρίφο δίνουν την κορύφωση που χρειάζεται η ιστορία.

Γριφολογικά, αν και horror, το απολαύσαμε απίστευτα. Όλοι οι γρίφοι ήταν καλώς ορισμένοι και ταιριαστοί στην πλοκή βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε την πραγματική ιστορία της μάγισσας.

Το act της μάγισσας ήταν κινηματογραφικό και ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να τρομάξουμε όταν έπρεπε. Η είσοδος της γίνονταν τις κατάλληλες χρονικές στιγμές έτσι ώστε να μην μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα στον συλλογισμό μας κατά την επίλυση κάποιου γρίφου. Πραγματικά συγχαρητήρια, απογείωσε όλη την εμπειρία μας!

Σίγουρα να επισκεφτείτε το σπίτι της μάγισσας, πραγματικά είναι ένα διαμαντάκι!

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3-4

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

OMERTA

OMERTA

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καιρό τώρα υπήρχε αυτό το δωμάτιο στο wishlist μας κι επιτέλους το παίξαμε .

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το emersion στον κόσμο που έχει δημιουργήσει η Last Wish είναι απίστευτο. Τα σκηνικά, παρόλο που είναι diy, είναι πραγματικά εξαιρετικά. Οι χώροι του πανδοχείου είναι απίστευτα ρεαλιστικοί, ενώ τα έπιπλα και η πλουσιότατη διακόσμηση στο σύνολο τους, ανταποκρίνονται στην εποχή στην οποία υποτίθεται ότι εκτυλίσσεται η ιστορία, χωρίς να δημιουργούνται αναχρονισμοί. Γενικότερα, αποτελεί ένα πραγματικά μεγάλο και χορταστικό δωμάτιο με πολλούς χώρους.

Γριφολογικά είναι πράγματι ένα από τα πιο δυνατά και απολαυστικά δωμάτια που έχω παίξει. Συναντήσαμε πολύ όμορφες αλληλουχίες συνδιαστικών γρίφων, που εκμεταλλεύονταν τους χώρους και την ιστορία, συμβάλλοντας στη συνέχεια της. Θα είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να υπήρχαν 3-4 ακόμα γρίφοι, καθώς δεδομένου του χρόνου που έχει η ομάδα στη διάθεσή της και του μεγέθους των χώρων, μου φάνηκε λίγο αραιό σε ρυθμό.

Το προσωπικό και ο GM ήταν εξαιρετικοί από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχαριστούμε για το photoshooting στο τέλος, είχαμε λήψη!

Σίγουρα θα επιστρέψουμε τόσο για το horror δωμάτιο της εταιρίας, και ανυπομονούμε ήδη να ανοίξει το επόμενο γριφοδωμάτιο και τρίτο κεφάλαιο της ιστορίας.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3-4

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια ιστορία γνωστή σε αρκετούς, μεταφέρεται σε δωμάτιο απόδρασης.

Ένα γριφοδωμάτιο, που αν και διαφημίζεται ως το πιο εύκολο της εταιρίας, σίγουρα δεν θα το συνεστηνα σε μια αρχάρια ομάδα (με λιγότερα από 10-15 δωμάτια κατά μέσο όρο στο ενεργητικό τους).

Η ατμόσφαιρα του δωματίου ήταν ταιριαστή με την ιστορία, χωρίς να είναι κάτι εξωπραγματικό. Σίγουρα εξυπηρετούσε την πλοκή όμως.

Γριφολογικά, παραμένει υψηλά και κλασικά υπάρχει αρκετό ψάξιμο, πολύ τυπικό χαρακτηριστικό των δωματίων της Clue Wars, το οποίο προσωπικά απολαμβάνω.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν κάποια σημεία τα οποία με προβλημάτισαν. Υπήρξε γρίφος που δεν ήταν καλώς ορισμένος, πράγμα το οποίο μπορούσε να οδηγήσει σε παραπάνω από μία πιθανές λύσεις. Επίσης, ένα πράγμα που κατανοώ πως είναι προσωπικό, υπήρξε σημείο και στοιχείο γρίφου που ήταν υπερβολικά σκοτεινό, δοκιμάζοντας την όραση του παίκτη και όχι το μυαλό. Κατά τη γνώμη μου, ένας γρίφος δεν μπορεί να βασίζεται στην ικανότητα όρασης κάποιου.

Σε ότι αφορά τον GM/ιδιοκτήτη της εταιρίας, τον ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και για την άμεση παρέμβαση όταν χρειάστηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού από δική μας βιασύνη.

Συνοψίζοντας, το "The room with the dragon tattoo", είναι ένα αρκετά τίμιο γριφοδωμάτιο, το οποίο βέβαια έρχεται για εμένα αρκετά πιο πίσω σε σχέση με το Hannibal Deditus, της ίδιας εταιρίας.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 3-4

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιαν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αφού ανακαλύψαμε πώς εξαφανίστηκε η Έμμα, συνεχίσαμε με την αναζήτηση της χαμένης παιδικής μας φίλης.

Το "Searching Emma", έχοντας ήδη τον πήχη ψηλά μετά το "Missing Emma", δεν απογοητεύει. Τα σκηνικά για άλλη μια φορά είναι απόλυτα in concept σε σχέση με την ιστορία, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα έτσι ώστε να μπορέσετε να μπείτε στην θέση της απαχθείσας Έμμα.

Γριφολογικά κι αυτό το δωμάτιο είναι γεμάτο και χορταστικό. Όλοι οι γρίφοι είναι τοποθετημένοι και δεμένοι σωστά με την ιστορία. Και πάλι, γρίφο με το γρίφο ανακαλύπταμε την ιστορία της απαγωγής της Έμμα.

Και σε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας η ομάδα χωρίζεται για κάποιο διάστημα. Αυτό κατα τη γνώμη μου καθιστά το δωμάτιο κατάλληλο για ομάδες των τριών ατόμων τουλάχιστον. Διαφορετικά, για ενα ικανό χρονικο διάστημα, στην περιπτωση της δυάδας, ο ενας παίκτης πρέπει να κουβαλήσει ενώ ο άλλος χαλαρώνει, καταλήγοντας στο να χαθείτε λίγο. Προς τιμή του ο ιδιοκτήτης μας ενημέρωσε ότι θα ήταν καλύτερα να μην επισκεπτόμασταν ως δυάδα και τα δύο δωμάτια, αλλα ήμασταν τολμηροί.

Είναι το πρώτο δωμάτιο που δεν κατάφερα να αποδράσω και δεν με πειράζει καθόλου. Η εμπειρία ήταν πραγματικα εξαιρετική και σίγουρα να πάτε να το παίξετε με την ομάδα σας, ειδικα αν ειστε γριφολάτρες. Τέλος, εμείς διαλέξαμε να το παίξουμε b2b με το πρωτο κεφάλαιο της ιστορίας και ίσως αυτό να έπαιξε ενα ρόλο σε ότι αφορά την κούραση που είχαμε προς το τέλος του "Searching Emma". Επομένως, προσωπική μου άποψη, καλύτερα να κανετε 2 επισκέψεις και να ειστε ξεκούραστοι, ετσι ωστε να τα απολαύσετε στο έπακρο. Είναι πραγματικά δωμάτια που αξίζουν μέχρι τον τελευταιο γρίφο τους.

Υ.Γ. Ελπιζω να βρέθηκε το κλειδάκι 👉🏻👈🏻

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ίσως ένα από τα καλύτερα γριφοδωμάτια που έχω παίξει και υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά στο λεκανοπέδιο.

Αρχικά, η εταιρία από μόνη σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που μπαίνεις στον χώρο της. Πολύ προσεγμένη υποδοχή, όμορφα διακοσμημένη και in concept ήδη με την ιστορία που στη συνέχεια θα ανακαλύπταμε σιγά σιγά μέσα στο δωμάτιο. Ο ιδιοκτήτης που μας υποδέχτηκε, ο οποίος ήταν και ο GM μας, πραγματικά έχει βάλει πολύ αγάπη και μεράκι για να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα.

Τώρα μέσα στο δωμάτιο, η αισθητική ανταποκρίνεται απόλυτα στην ιστορία. Όλο το σκηνικό παραπέμπει 100% στους αντίστοιχους εσωτερικούς χώρους ενός σπιτιού. Πλούσια και άρτια διακόσμηση, η οποία δημιουργεί την ατμόσφαιρα που χρειάζεται για να μπει η ομάδα μέσα στο παιχνίδι και να το ζήσει. Θεωρώ ότι ρόλο έπαιξε εξίσου και η μουσική επένδυση που συνόδευε όλο το παιχνίδι. Χωρίς να χαρακτηρίζεται από κάποια τρομερή μουσική επιλογή, ήταν αυτή ακριβώς που θα περίμενα να ακούσω να παίζει σε μια ταινία με σκηνές γυρισμένες σε αντίστοιχους χώρους και αντίστοιχη πλοκή.

Σε ότι αφορά την ιστορία, αυτή ξετυλίγεται σιγά σιγά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, γρίφο με το γρίφο. Η απάντηση για την εξαφάνιση της Έμμας, θα δωθεί στην κορύφωση του δωματίου με τον τελικο γρίφο που απομένει να λυθεί για να αποδράσει κιόλας η ομάδα.

Συνεχίζοντας, η πεμπτουσία αυτού του δωματίου είναι οι γρίφοι. Ένα δωμάτιο με πολλούς και ταυτόχρονα άρτιους, καλοσχεδιασμενους, συνδιαστικούς και χορταστικούς γρίφους. Η λύση αυτών οδηγούσε στο άνοιγμα πολλών, ΠΟΛΛΩΝ, λουκέτων τα οποία υπήρχαν μέσα στο δωμάτιο. Επιπλέον, είχε κι αρκετό ψάξιμο, αλλά και παρατηρητικότητα, ενώ κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, καθώς για κάποιο χρονικό διάστημα θα είναι χωρισμένα. Δεν υπήρξε στιγμή που να έκανε κοιλιά ή να μην χρειαστηκε να λύσουμε κάτι. Επιπλέον, όλοι οι γρίφοι ήταν κομμένοι και ραμμένοι για την ιστορία. Πραγματικά το λατρέψαμε.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα για hardcore γριφάκιδες και για ομάδες 3-4 ατόμων ή πολύ δυνατές δυάδες. Πραγματικά όμως, αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το "Missing Emma", δεν ξέρετε τι χάνετε!

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Άλλο ένα δωμάτιο αυτής της εταιρίας που δεν με απογοήτευσε.

Προσεγμένα σκηνικά και διακόσμηση που δημιουργούν την εικόνα και την ατμόσφαιρα ενός σταθμού τραίνου. Επιπλέον, το παιχνίδι έχει και ένα μικρό κομμάτι role playing, ενώ στο φινάλε του σίγουρα κάτι θα έχετε διδαχθεί από αυτό το ταξίδι.

Γριφολογικά το δωμάτιο είναι γεμάτο με προσεγμένους και καλώς ορισμένους γρίφους. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο τελευταίος που ήταν ενοχλητικός, καθώς η λύση του δεν απαιτούσε κάποια συγκεκριμένη σκέψη ή παρατήρηση, αλλά βασίζονταν πιο πολύ στην τύχη για την εύρεση ενός σωστού συνδιασμού.

Συνοψίζοντας, αν σας αρέσουν τα γριφοδωμάτια και η λίγο σκοτεινή ατμόσφαιρα μυστηρίου, το Nemesis είναι ένα δωμάτιο που πρέπει να παίξετε.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

The Prison

The Prison

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

"Έχετε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη."
Σίγουρα κανείς που ακούει την παραπάνω φράση δεν έχει στο νου του 80' διασκέδασης. Αυτό ακριβώς λοιπόν είναι αυτό το δωμάτιο, 80' καθαρής διασκέδασης.

Η ιστορία είναι απλή, η ομάδα είναι κατάδικοι σε ισόβια κάθειρξη, οπότε τι πιο εύλογο από το να θέλουν να αποδράσουν. Τα σκηνικά λοιπόν πετυχαίνουν τη δημιουργία τόσο του κατάλληλου περιβάλλοντος όσο και της ατμόσφαιρας που χρειάζεται, έτσι ώστε να μπει κανείς στο κλίμα και να παλέψει για την ελευθερία του. Οι χώροι που έχουν διαμορφωθεί, χωρίς περιττά πράγματα, είναι ότι πρέπει για την αναπαράσταση μιας φυλακής. Επιπλέον, υπήρξε ένα πέρασμα που δεν το είδαμε να έρχεται...

Όλοι οι γρίφοι και οι αποστολές είναι ταιριαστοί τόσο στην πλοκή όσο και στον χώρο, ενώ παράλληλα καθιστούν και το δωμάτιο διασκεδαστικό, απαιτώντας τόσο σκέψη όσο και ομαδικό πνεύμα συνεργασίας σε ορισμένα σημεία. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας γρίφος από αυτό το δωμάτιο που νομίζω θα μου μείνει για καιρό.

Συνοψίζοντας, αν δεν έχετε πάει ήδη, να πάτε, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε από το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Για όσους έχουν δει την ομώνυμη σειρά και θα ήθελαν να ζήσουν κάτι αντίστοιχο (και να γυρίσουν σίγουρα σπίτι τους βέβαια), τα παιδιά στο Raven έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά.

Αν θέλετε να παίξετε παιχνίδι γρίφων, δεν είναι τέτοιο. Αν από την άλλη θέλετε ένταση, δράση, άγχος και ανταγωνισμό, το squid game θα σας το προσφέρει. Οι χώροι είναι διαμορφωμένοι με τετοιο τροπο ετσι ωστε να μενουν πιστοί στη σειρά, δημιουργώντας ακριβως την ατμόσφαιρα που πρέπει. Παράλληλα, η παρουσία των ηθοποιών κάνουν την όλη εμπειρία ακόμα πιο ρεαλιστική και αγχωτική.

Όλα τα παιχνίδια που θα συναντήσετε μέσα είναι πιστά, καλοσχεδιασμένα και το σημαντικότερο διασκεδαστικότατο. Είναι βέβαιο ότι θα περάσετε 2.30 πολύ ωραίες ώρες με την παρεα σας.

Τέλος ένα ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που δουλεύουν εκεί για την υπέροχη φιλοξενία και εμπειρία. Το μόνο ίσως που θα αποτελούσε βελτίωση στο κατά τα άλλα πολύ ωραίο αυτό δωμάτιο θα ήταν η προσθήκη κάποιου δαπέδου γυμναστηρίου για παράδειγμα στο πάτωμα, καθώς υπάρχουν κάποια σημεία που είναι αρκετά εύκολο κάποιος να γλιστρήσει στα πλακάκια και να χτυπήσει.

Να πάτε να το παίξετε όσο τρέχει ακόμα. Δεν θα το μετανιώσετε!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αν λατρεύεις το ψάξιμο και τους γρίφους, εδώ είσαι.

Είναι χορταστικό, γεμάτο, δεν σε αφήνει λεπτό ήσυχο, θα βαρεθείς, με την καλή έννοια να λύνεις γρίφους και να ψάχνεις σε όλο το χώρο, σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο αυτού. Οι γρίφοι που θα συναντήσει κανείς κυμαίνονται από μέτριοι έως δύσκολοι, ενώ οι διαφορές κρυψώνες είναι αρκετά απρόσμενες.

Τα σκηνικά όλα είναι προσεγμένα, ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα props, διακοσμητικά στοιχεία και εργαλεία για να είναι απόλυτα in concept το όλο περιβάλλον. Στο κάτω κάτω, είμαστε στο δωμάτιο παρασκευής ιδιαίτερων γευμάτων του Dr. Hannibal Lecter, τι όχι;

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας ρώτησαν αν θα θέλαμε να γνωρίσουμε τον Dr. Lecter, δυστυχώς, επειδή ήμασταν δυάδα, αποφασίσαμε να μην ρισκάρουμε το horror στοιχείο που θα προσέθετε, οπότε το παίξαμε σαν γριφοδωμάτιο. Εκ των υστέρων, ίσως λίγο μετανιώνω που δεν είπαμε ναι.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε αρκετά έμπειρες δυάδες, αλλιώς σίγουρα για ομάδες των 3-4 ατόμων είναι ιδανικό.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε την GM που είχε την υπομονή να μας βγάλει 100 φωτογραφίες για να πετύχουμε τη μία...

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Η ιστορία του Adam και του Frankenstein είναι μια από τις αγαπημένες μου. Το δωμάτιο αυτό έγινε επίσης ένα από τα αγαπημένα μου. Από πού να ξεκινήσω...

Οι χώροι του δωματίου είναι υπέροχα διακοσμημένοι έτσι ώστε να μεταφέρεται κάνεις στο εργαστήριο που θα ξυπνήσεις το "τέρας". Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται τόσο από τα σκηνικά, όσο και από τον φωτισμό, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ που συνοδεύουν το δωμάτιο καθόλη τη διάρκεια του, βάζουν τους παίκτες μέσα στην ιστορία ολοκληρωτικά.

Προφανώς όμως, τα παραπάνω δεν αρκούν, καθώς ο ηθοποιός που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο απογειώνει την εμπειρία. Δημιουργεί το απαραίτητο άγχος και φόβο, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν πρόκληση για τους παίκτες αλλά και σαν καταλύτης για την εξέλιξη της ροής του παιχνιδιού. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η παράσταση που έδωσε ήταν εξαιρετική.

Οι γρίφοι που υπάρχουν στο δωμάτιο είναι άριστα ταιριασμενοι με την ιστορία, τον χώρο και τα διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτόν. Εξυπηρετούν την πλοκή της ιστορίας που αφηγείται το δωμάτιο απόλυτα.

Τέλος, η GM μας ήταν εξαιρετική και την ευχαριστούμε πολύ. Η μόνη παρατήρηση έχει να κάνει με το hint system που έχει το δωμάτιο, το οποίο προσωπικά με εκνεύρισε, αλλά αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με δική μου ιδιοτροπία.

Όπως και να έχει, είναι ένα εκπληκτικό δωμάτιο, γεμάτο δράση, άγχος και γενναία δόση τρόμου. Ίσως μάλιστα πιο τρομακτικό από πολλά δωμάτια που βαφτίζονται και παρουσιάζονται ως τέτοια.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 4


Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο, γεμάτο με έξυπνους γρίφους και ωραία λιτά μεν αλλά αντιπροσωπευτικά των χωρών που διαδραματίζεται η ιστορία σκηνικά. Η ιστορία είναι σωστά κουμπωμένη με τους γρίφους που θα συναντήσει κανείς μέσα στο δωμάτιο, οι οποίοι είναι μέτριας δυσκολίας.

Εντυπωσιακά είναι τα περάσματα που υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο. Κάθε φορά δεν περιμένεις που θα είναι το επόμενο. Επίσης, η εκμετάλλευση των χώρων στο σύνολο τους είναι παράδειγμα προς μίμηση, έχοντας σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που πραγματικά εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή του.

Ένα από τα πιο value for money δωμάτια, ακόμα και για δυάδες.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Για εμένα, αυτό το δωμάτιο χωρίζεται σε δύο διακριτά μέρη. Μέχρι περίπου τα μισά χτίζει καταπληκτική ατμόσφαιρα δωματίου τρόμου. Μάλιστα, εκεί κάπου στη μέση μπαίνει σε λειτουργία ένας εξαιρετικός μηχανισμός του δωματίου, ο οποίος σε συνδυασμό με το acting με έκανε να σκεφτώ εκείνη τη στιγμή, "αν έτσι είναι το παιχνίδι τώρα που είμαστε στα μισά, τι μας περιμένει παρακάτω...;"

Πραγματικά μέχρι αυτό το σημείο, μου το είχε χτίσει και υπέροχα. Από εκεί και μετά όμως, όχι από άποψη διακόσμησης και σκηνικών, αλλά σε ότι αφορά την αλληλεπίδραση με την ηθοποιό, καπου χάθηκε η μπάλα. Έγινε λίγο αδιάφορος ο τρόπος που γίνονταν τα jump scares και τελικά καταλήξαμε να μην τη φοβόμαστε ακριβώς και απλά να παίζουμε το δωμάτιο σαν γριφοδωμάτιο με ηθοποιό. Το φινάλε ήταν ταιριαστό θεωρώ αν το παίζαμε σωστά, το οποίο δεν συνέβη λόγω ενός μικρού τεχνικού προβλήματος που προέκυψε στο τέλος (φταιγαμε κι εμεις λιγάκι 🥲).

Στα παραπάνω, σε καμιά περίπτωση δεν φταίει η ηθοποιός. Στο μυαλό μου θεωρώ απλώς ότι είναι ένα καινούριο δωμάτιο, που ίσως θέλει λίγο χρόνο ακόμα να βρει τα πατήματα του και τη σωστή ισορροπία για την αλληλεπίδραση μεταξύ παικτών και ηθοποιού.

Γριφολογικά για horror είναι πολύ δυνατό. Όπως είπα μάλιστα, από ένα σημείο και μετά όταν πλέον δεν φοβόμασταν, μπήκαμε σε mood γριφοδωματιου, αφού απαιτείται συνδυαστική σκέψη και σίγουρα συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας.

Είναι ένα δωμάτιο ιδανικό για παρέες τεσσάρων ατόμων.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Έχουμε γίνει μέρος του πειράματος.
Πρέπει να αποδράσουμε.

Ένα αρκετά απαιτητικό γριφοδωμάτιο που απαιτεί ομαδικότητα και και συνεργασία προκειμένου να καταφέρετε να αποδράσετε. Οι γρίφοι που συναντήσαμε ήταν μέτριας δυσκολίας. Γενικά, βγαίνοντας από το δωμάτιο, η αίσθηση που είχαμε ήταν ότι παίξαμε ένα χορταστικότατο παιχνίδι.

Τα σκηνικά και η διακόσμηση ήταν εντός θέματος, εξυπηρετώντας την πλοκή του δωματίου και δημιουργώντας την κατάλληλη εργαστηριακή ατμόσφαιρα.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια πρωτότυπη ιδέα, υλοποιημένη σε ελάχιστα τετραγωνικά αλλά παρόλα αυτά, είναι ενα από τα πιο χορταστικά και γεμάτα δωμάτια που έχω παίξει.

Τα σκηνικά ανεπανάληπτα. Κυριολεκτικά το δωμάτιο είναι ένας θάλαμος ασανσέρ, από αυτά τα ωραία που βλέπουμε στις ταινίες, ξέρετε, που χαλάνε κάπου στη μέση της διαδρομής και εγκλωβίζονται οι πρωταγωνιστές μέσα και αρχίζει μια ταραχή; Ε, ένα τέτοιο. Αυτό λοιπόν, σε συνδιασμό με τα εφέ της ίδιας της κατασκευής αλλά και το μουσικό χαλί που συνοδεύει όλο το παιχνίδι, κατάλληλα ταιριασμενο ανάλογα με το σημείο του σεναρίου, δίνουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Οι γρίφοι που συναντήσαμε μέσα στο δωμάτιο ήταν εξαιρετικοί. Σε σύγκριση με το μεγεθος του δωματίου, το πληθος τους ειναι ιδανικό. Ακολουθούν και στηρίζουν την πλοκη του δωματίου, ενώ συνοδεύουν και την κλιμάκωση αυτού. Προσωπική άποψη τώρα, θα προτιμούσα μονο ο τελευταίος γρίφος να αφαιρούνταν, καθώς προσφέρει μόνο... αποκλιμάκωση σε σχέση με τον προτελευταίο εξαιρετικο γρίφο.

Είναι ισως το πιο ιδανικο δωμάτιο για να παίξει κανείς σε δυάδα ή και solo. Σίγουρα αξίζει και με το παραπανω τα λεφτά του, η δουλειά που εχουν κάνει ειναι εξαιρετική.

Τέλος, η εξυπηρέτηση και η φιλοξενία των ανθρώπων της εταιρίας ειναι υποδειγματική. Σας ευχαριστούμε και πάλι για το εξαιρετικο αυτό δωμάτιο.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Thomas Crown

Thomas Crown

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έχετε κάνει ποτέ διάρρηξη; Ήρθε η ώρα λοιπόν!

Η πλοκή του δωματίου είναι απλή αλλά σε συνδιασμό με τα σκηνικά καθώς και τα διάφορα gadgets που συνοδεύουν το δωμάτιο, δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διάρρηξης με τους παίκτες ως πρωταγωνιστές.

Γριφολογικά θα το χαρακτήριζα μέτριας δυσκολίας, αλλά όλοι ήταν καλώς ορισμένοι και σχεδιασμένοι. Οι γρίφοι και οι διάφορες αποστολές είναι τοποθετημένοι με τέτοιο τρόπο μέσα στο δωμάτιο, έτσι ώστε να προωθούν και να ενισχύουν την αφήγηση της ιστορίας και τη συνολική εμπειρία της ομάδας μέσα στο δωμάτιο.

Τελος, ευχαριστούμε τον GM και το προσωπικό για τη φιλοξενία τους.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες της παιδικής και της ενήλικης ζωής μου. Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων είναι μια ιστορία που κάνεις σίγουρα θα έχει δει στη μεγάλη οθόνη ή διαβάσει σε βιβλίο τουλάχιστον μία φορά. Στο mastermind λοιπόν θα μπορέσετε να παίξετε και να αποδράσετε από ένα δωμάτιο το οποίο είναι η χώρα των θαυμάτων!

Το παιδί μέσα μου ξύπνησε με το που μπήκα μέσα στο δωμάτιο κατεβαίνοντας από την λαγουδότρυπα. Οι χώροι και η σκηνοθεσία αυτών είναι πραγματικά απίστευτη. Άπειρα props και πολύ προσεγμένη διακόσμηση. Όλα τα παραπάνω, έρχονται να συνδυαστούν με την ιστορία αρμονικά, δίνοντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Γριφολογικά, σίγουρα δεν είναι το δωμάτιο που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Σίγουρα όμως είναι απίστευτα διασκεδαστικό. Όλοι οι γρίφοι ταιριάζουν με την ιστορία απόλυτα και ενισχύουν την ατμόσφαιρα.

Καταλυτικό ρόλο παίζει και ο ηθοποιός, ο οποίος έχει και τον ρόλο GM. Γενικά, πάρτε τον χρόνο σας και κουτσομπολεψτε μαζί του για τα καθέκαστα στην χώρα των θαυμάτων. Τι εννοώ, είναι ένα δωμάτιο που θα διαλέξετε να πάτε για να διασκεδάσετε και όχι να χτυπήσετε ρεκόρ χρόνου και να λύσετε γρίφους. Είναι ουσιαστικά μια live παράσταση που είστε κι εσείς μέρος της.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

Elven Assasin

Elven Assasin

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ποιος δεν θέλει να έχει ένα τόξο στο χέρι και ατελείωτη ανατροφοδότηση με βέλη σκοτώνοντας Ορκ;
Ακόμα καλύτερα (αν είστε αιμοδιψή κι ανταγωνιστικά σκουλίκια με την παρέα σας), ποιος δεν θέλει να προσπαθήσετε να "σκοτώσετε" ο ένας τον άλλο σε έναν χώρο εικονικής πραγματικότητας ενώ είστε ξωτικά.
Εμείς μια φορά πετάμε τη σκούφια μας.

Το Elven Assassin λοιπόν είναι ένα βιντεοπαιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, το οποίο προσφέρει όλα τα παραπάνω. Αν σας αρέσουν λοιπόν τα βιντεοπαιχνίδια και το να παίζετε ομαδικά με τους φίλους σας, σίγουρα θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

VR escape games

VR escape games

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τα VR παιχνίδια είναι μια κατηγορία από μόνα τους, είτε μιλάμε για escape room είτε για οποιοδήποτε άλλο βιντεοπαιχνίδι που υποστηρίζεται από την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Στο VR-Utopia λοιπόν, θα μπορέσετε να διαλέξετε από μια μεγάλη γκάμα βιντεοπαιχνιδιών διαφόρων ειδών και να διασκεδάσετε με την παρέα σας για όση ώρα θα βρίσκεστε στην εικονική πραγματικότητα που έχετε επιλέξει. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να παίξει κανείς παραπάνω από ένα παιχνίδια στον χρόνο που έχει επιλέξει να περάσει εκεί.

Εμείς διαλέξαμε να παίξουμε ένα escape room, το "Sanctum". Η ατμόσφαιρα που σου δημιουργεί ο κόσμος μέσα στον οποίο μπαίνεις είναι απίστευτη. Γίνεται άμεση μεταφορά της ομάδας στον εικονικό αυτό κόσμο. Χαρακτηριστικά σε κάποια φάση παραλίγο να πάω να κάτσω σε μια εικονική καρέκλα, δεν θα πήγαινε πολύ καλά αυτό...

Γριφολογικά στέκεται πολύ καλά, χωρίς να υπάρχει κάποιος εκπληκτικός γρίφος. Σίγουρα όλοι όμως ήταν σωστά τοποθετημένοι και σχεδιασμένοι για να ενταχθούν μέσα στην ιστορία.

Σε ότι αφορά τα mechanics του παιχνιδιού, είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να τα συνηθίσει κανείς. Το μόνο "πρόβλημα" είναι να μην μπερδέψεις την εικονική πραγματικότητα με την πραγματικότητα καθώς όλη η εμπειρία πραγματικά σε απορροφά και σε κάνει να ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι αυτό που πραγματικά υπάρχει γύρω σου.

Τέλος, ο Λάζαρος είναι εξυπηρετικότατος και θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το πιο κατάλληλο παιχνιδι για τα γούστα της ομάδας σας.


Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Δεκ - 2021

SIN CITY

SIN CITY

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αν και μικρό....δεν απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο.

Ένα δωμάτιο που εκμεταλλεύεται εντυπωσιακά τον περιορισμένο χώρο που διαθέτει. Μέσα στο παιχνίδι κάνεις συναντά καλοφτιαγμένους γρίφους, μέτριας δυσκολίας, πολύ όμορφα ενταγμένους στην αφήγηση της ιστορίας της Μάρθας, έτσι ώστε να μας οδηγήσουν σαν στοιχεία στη λύση της εξαφάνισης.

Τα σκηνικά πειστικά στηρίζουν την πλοκή και την ιστορία. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει την πιο απρόσμενη έναρξη escape room που έχω δει μέχρι τώρα, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο να μπει ο παίκτης στο πετσί του ρόλου ως ερευνητής.

Σίγουρα συστήνεται για ομάδες δύο ατόμων, το πολύ τριών λόγω χώρου και προφανώς για να μπορέσουν όσοι συμμετέχουν να διασκεδάσουν και να δουν όλους τους γρίφους.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα απλό αλλά καλό δωμάτιο πρώτης γενιάς, που δεν έχει κάτι κακό πέραν του ότι με άφησε με την αίσθηση του "Θέλω κι άλλο".

Δηλαδή:
Δεν υπήρξε κανένας γρίφος που να είναι κακώς ορισμένος ή λάθος σε σχέση με το πνεύμα και την ιστορία του δωματίου. Το ίδιο ισχύει και για τις αποστολές του δωματίου. Ο,τι περιείχε το δωμάτιο, δικαίως βρισκόταν στη θέση που ήταν και εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό. Σίγουρα όμως, υπάρχει χώρος για να γεμίσει κι άλλο και να γίνει πιο χορταστικό, καθώς ειδικά οι πιο έμπειρες ομάδες θα βγουν σε χρόνο ρεκόρ, καλή ώρα, και θα μείνουν με το παράπονο του "Θέλω κι άλλο 🥺".

Τα σκηνικά λυτά, αλλά ταιριαστά με την ιστορία και τον χώρο που εκτυλίσσεται αυτή, το δωμάτιο δηλαδή ενός τροφίμου ψυχιατρικής κλινικής. Επιπλέον, το acting των ηθοποιών, οι οποίοι παράλληλα έχουν και ρόλο GM στο δωμάτιο, συντελεί στο emersion της ομάδας μέσα στην ιστορία ακόμα παραπάνω, προσφέροντας και την απαραίτητη κορύφωση στο φινάλε.

Αφού αποδράσαμε συζητήσαμε για αρκετή ώρα με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι δέχτηκαν να ακούσουν τα σχόλια μας και τις προτάσεις μας, καθώς το δωμάτιο έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ δυνατό. Η πλοκή του είναι ήδη εξαιρετική, καθώς και όσοι γρίφοι υπάρχουν μέσα. Αν γεμίσει με λίγους γρίφους ακόμα και γίνουν και κάποιες μικρές αλλαγές στο σενάριο, θα γίνει πραγματικά εξαιρετικό!

Το προτείνω να πάτε να παίξετε, καθώς θα περάσετε καλά σίγουρα, ακόμα και στην τωρινή του μορφή.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε πολύ τους ιδιοκτήτες της Ludus Tempus, καθώς φαίνεται ότι σέβονται τους παίκτες και το χόμπι αυτό. Σύντομα θα έρθουμε και για τα υπόλοιπα δωμάτια 😁

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μας έχουν απαγάγει...
Είμαστε σε ένα πανδοχείο στη μέση του πουθενά, αλλά κανείς δεν είναι εδώ. Πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει, πρέπει να λύσουμε το μυστήριο για να σωθούμε!

Άλλο ένα πολύ κλασικό γριφοδωμάτιο που θα περάσετε σίγουρα καλά. Ρεαλιστικά σκηνικά που σε κάνουν να μπεις μέσα στην ιστορία, η οποία καταλήγει με ικανοποιητικοτατη κλιμάκωση.

Άλλη μια φορά σε δωμάτιο αυτής της εταιρίας, συναντάμε πολύ όμορφους και σωστούς γρίφους και αποστολές. Μάλιστα γίνεται και χρήση κάποιων gadgets κάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστικό τον ρόλο του κατασκόπου.

Να πάτε με την παρέα σας και θα περάσετε εγγυημένα καλά!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα προσεγμένο, όμορφο και πολύ ευρύχωρο δωμάτιο πρώτης γενιάς, το οποίο είναι μάλιστα ο,τι πρέπει για να μυήσει κανείς το νέο αίμα στο χόμπι.
Οι έξυπνοι και καλώς ορισμένοι γρίφοι, συνδιαστικοί στην πλειονότητα τους και το πολύ ψάξιμο, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το δωμάτιο.
Η πλοκή της ιστορίας σε συνδιασμό με τη διακόσμηση, δημιουργούν ένα πλήρες αποτέλεσμα και μια όμορφη εμπειρία, με κορύφωση την εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Νικολάου.
Τέλος, ο Ιγκόρ είναι ένας εκπληκτικός ερευνητής/οικοδεσπότης.
Ευχαριστούμε πολύ!

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Και εκεί που εγώ περίμενα να πάω σινεμά έχοντας μόλις ζήσει την εμπειρία του El Exorcista, δέχτηκα ισχυρές πιέσεις αλλάζοντας τελικά τα σχέδια και καταλήγοντας να παίζω το Death Row.

Εξαιρετικό. Νομίζω αυτή η λέξη αρκεί για να περιγράψει αυτό το δωμάτιο.

Γριφολογικά ήταν απαιτητικό και αυτό μας αρέσει. Πλούσιο με in concept γρίφους. Όλοι άρτιοι και καλοσχεδιασμένοι. Ομοίως οι διάφορες αποστολές είναι ταιριαστές για το θέμα του δωματίου καθώς είναι πράγματα που πιθανώς να συναντούσε κανείς σε μια φυλακή....δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα γιατί δεν έχω πάει, εμένα πάντως με κάλυψαν.

Τα σκηνικά υπέροχα και αληθοφανή. Τα περάσματα για άλλη μια φορά όποτε εμφανίζονταν ήταν ένα νέο σοκ και οι χώροι που κρύβονταν πολλοί, κάνοντας το δωμάτιο χορταστικότατο. Τέλος, για να γίνει ακόμα καλύτερο και ρεαλιστικό, μπαίνει στην εξίσωση και ο ηθοποιός, ο οποίος δίνει ρέστα....

Άλλο ένα δωμάτιο που θα προτείνω σε όποιον λατρεύει τη δράση και τους γρίφους να πάει να παίξει.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Που λέτε, εμείς γριφοδωμάτια παίζουμε. Είπαμε όμως να κάνουμε μια αλλαγή, τόσα και τόσα έχουν ακουστεί μάλιστα για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Τελικά, η εμπειρία στο El Exorcista μας δικαιωσε τόσο εμάς για την πρωτότυπη επιλογή για τα γούστα της ομάδας όσο και τις κριτικές και όσα είχαμε ακούσει για αυτό (δεν βρέθηκε τυχαία στα καλύτερα δωμάτια του κόσμου).

Η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά επιβλητικά πλαισιώνουν ένα act εξαιρετικό. Οι μηχανισμοί και τα περάσματα που θα συναντήσετε μέσα στο δωμάτιο θα σας αφήσουν παραπάνω από μία φορές με το στόμα ανοιχτό. Γενικά, δεν θα ξέρετε από πού θα σας έρθει, τόσο το επόμενο πέρασμα όσο και το επόμενο jump scare.

Αν και horror, οι γρίφοι που συναντήσαμε ήταν εξαιρετικοί. Όλοι πολύ σωστά τοποθετημένοι μέσα στο δωμάτιο, έξυπνοι και σωστά συγχρονισμένοι και με τα jump scares που προφανώς και θα υπήρχαν.

Οι ηθοποιοί απίστευτοι και οι δύο. Οι ερμηνείες τους παίζουν καταλυτικό ρόλο για την ατμόσφαιρα και προφανώς την πλοκή της ιστορίας. Πραγματικά μπράβο!

Και προφανώς δεν έχω λόγια για το προσωπικό. Σας ευχαριστούμε πολύ! Όσοι διαβάζετε αυτή την κριτική, πραγματικά είναι ένα δωμάτιο, μια εμπειρία, που αξίζει να ζήσετε.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

The MINE Box

The MINE Box

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες που είχα σε δωμάτιο και εξαιρετική επιλογή όπως φάνηκε για "γενέθλιο" δωμάτιο.
Τα σκηνικά του, άκρως κινηματογραφικά και προσεγμένα, κάνουν μια ρεαλιστική μεταφορά της ομάδας στο εγκαταλελειμμένο ορυχείο με τη σωστή ατμόσφαιρα να μας περικλείει.
Οι γρίφοι επίσης καλοσχεδιασμένοι, έξυπνοι και ταιριαστοί με όλο το κλίμα και την ιστορία του δωματίου. Πραγματικά υπήρχαν κάποιοι γρίφοι που μου "τίναξαν" το μυαλό στον αέρα...
Τέλος, το δωμάτιο έχει ένα τέλειο κινηματογραφικό φινάλε, με τον κόσμο να καταρρέει γύρω σου.
Για άλλη μια φορά η εταιρία ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μας με μια υπέροχη εμπειρία και με τον επαγγελματισμό όλου του προσωπικού της. Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψουμε για όσα δωμάτια δεν έχουμε παίξει ακόμα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα καθαρό γριφοδωμάτιο, που δοκιμάζει το ομαδικό πνεύμα, τις ανθρώπινες σχέσεις και την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας...

Πήγαμε και παίξαμε το δωμάτιο σαν δυάδα, το οποίο το θεωρώ εξαιρετική επιλογή, αν μιλάμε για έμπειρους παίκτες, καθώς είδαμε όλους τους γρίφους που μας αναλογούσαν. Οι γρίφοι ήταν καλώς ορισμένοι, διασκεδαστικοί και ταιριαστοί στην πλοκή της ιστορίας. Επιπλέον, η διακόσμηση και γενικότερα το στήσιμο όλου του δωματίου ήταν μέσα στο θέμα της ιστορίας.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα αν αγαπάτε τους γρίφους και τις προκλήσεις...

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θα ξεκινήσω λέγοντας ό,τι μετά από αυτό το δωμάτιο, σε όλα τα επόμενα πάντα κάτι θα μου λείπει. Αυτό που ζήσαμε ήταν απίστευτο. Μια εμπειρία που προσομοιάζει το να ήμασταν πρωταγωνιστές σε κάποια ταινία στην μεγάλη οθόνη.

Να σημειωθεί ότι δεν μιλάμε για δωμάτιο, αλλά για σπίτι ολόκληρο και όχι μόνο. Η εμπειρία μας ξεκίνησε από την αυλή όπου ζεσταθηκαμε λιγάκι και μπαίνοντας μέσα απλά όλος ο κόσμος έδεσε. Η ροή της ιστορίας ήταν απόλυτα ταιριαστή με τις μεταβάσεις από χώρο σε χώρο, με έξυπνα και απρόσμενα περάσματα, και υπέροχα σκηνικά και διακόσμηση. Ακόμα, το μουσικό χαλί που μας συνόδευε καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν κομμένο και ραμμένο σε κάθε σκηνή.

Για να γίνει ακόμα καλύτερο, σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι γρίφοι. Πραγματικά in concept, καλώς ορισμένοι και υλοποιημένοι. Μάλιστα, υπάρχει τουλάχιστον 1 γρίφος που θα θυμάμαι. Οι αποστολές ομοίως ταιριαστές και ακριβώς όπως οι γρίφοι, δημιουργήθηκαν για να προσθέσουν παραπάνω ουσία στο παιχνίδι και όχι για τη διαδικασία και μόνο.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις απίστευτες ερμηνείες των ηθοποιών που μας έκαναν σε κάποια σημεία να ανατριχιασουμε, είναι κατά τη γνώμη μου η συνταγή για ίσως το καλύτερο δωμάτιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Τώρα για το προσωπικό και τη φιλοξενία γενικότερα, δεν υπάρχει κατι άλλο να πούμε πέρα από ευχαριστώ για την εμπειρία και τη φιλοξενία.

Με λίγα λόγια, χωρίς να θέλω να νιώσει κανείς ότι του ασκείται κάποια πίεση, αλλά...
ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΉ, ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΡΑ!
Εμείς που το παίξαμε, θα περιμένουμε το επόμενο αριστούργημα της εταιρίας 🥲

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήταν ένα βράδυ βροχερό όταν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον παλιό μας φίλο...

Ένα πολύ όμορφο γριφοδωμάτιο, χωρίς ιδιαίτερους χώρους ή σκηνικά που και πάλι καταφέρνει να πείσει και να ικανοποιήσει. Με ωραία ροή και ιστορία, έξυπνους γρίφους και ψαξίματα, προσφέρει μια ωραία εμπειρία στους παίκτες.

Συστήνεται σίγουρα για ομάδες 2-3 ατόμων.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2021

DEADLOCK

DEADLOCK

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το μόνο πράγμα που μετανιώνω είναι που δεν το παίξαμε b2b με το deadlock the brother's redemption.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με εξαιρετικά σκηνικά που παντρεύονται άριστα με την ιστορία των 2 αδερφών και κάνουν τους παίκτες να ζήσουν την εμπειρία που πρέπει, νιώθοντας την πίεση και το άγχος της... επιβίωσης. Προφανώς οι ερμηνείες δίνουν το κάτι παραπάνω στην ολη ατμόσφαιρα και εμπειρία. Επιπλέον, η έναρξη του δωματίου είναι ασυνήθιστη, ενώ και μέσα στο δωμάτιο θα συναντήσει κανείς μια έκπληξη που επιτείνει ακόμα περισσότερο το αίσθημα του τρόμου της καταδίωξης από τους αδερφούς.

Σε ότι αφορά τους γρίφους δεν εχω κάποιο παραπονο ειδικά αν λάβω υποψη ότι μιλάμε για ένα δωμάτιο "τρόμου" που πρέπει η ομάδα ενω σκέφτεται καποια λύση να αντιμετωπίσει και όποια συναισθήματα προκαλεί η ιστορία ππυ βρίσκεται. Επομένως, ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε σωστά επιλεγμένους για το ειδος του δωματίου και άρτια ορισμένους, χωρίς πολλαπλές λύσεις ή ασάφειες, ενώ παράλληλα εξυπηρετούν την προώθηση της πλοκής. Το μόνο που θα ήθελα, αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη, είναι να υπήρχαν ίσως 1-2 παραπάνω γρίφοι σε κάποια σημεία για να πω ότι, ναι, είναι τέλειο.

Για το προσωπικό δεν εχω λόγια. Μόνο ευχαριστώ για την υπέροχη εμπειρία!

Υ.Γ. Σύντομα θα επισκεφτούμε πάλι την εταιρία καθώς ΠΡΕΠΕΙ να παίξουμε και το δεύτερο μερος της ιστορίας😁

Απέδρασαν
3,0 Καλό
Οκτ - 2021

Ανκ

Ανκ

Γρίφοι / Αποστολές

2,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Ένα δωμάτιο με θεματική απιστευτα ταιριαστή για να στήσει κανείς ένα escape room, αλλά δυστυχώς η συνταγή δεν πέτυχε...

Γριφολογικά το δωμάτιο είχε κάποιες καλές ιδέες, αλλά σε πολλές περιπτώσεις τελικά οι ιδέες χάθηκαν στη μετάφραση για την υλοποίηση τους. Κάποιοι γρίφοι ήταν κακώς ορισμένοι και ασαφείς ως προς τη λύση τους, πράγμα το οποίο οδηγεί εύκολα σε πολλαπλές λύσεις και γενικοτερη σύγχιση.

Τα σκηνικά προσπάθησαν, αλλά δεν έπεισαν. Είναι ένα χειροποίητο δωμάτιο, ναι, αλλά φαίνεται ότι είναι... Δεν εχω κάτι εναντίον του να είναι χειροποιητο το δωμάτιο, αλλά ειτε συγκρίνω είτε οχι το συγκεκριμένο με άλλα, επισης εξολοκλήρου φτιαγμένα στο χέρι, το συγκεκριμένο φαίνεται δυστυχώς φθηνό και δεν πείθει. Ειδικά για την τιμή στην οποια προσφέρεται.
Με εξαίρεση έναν μηχανισμό/εφέ δεν μπορώ να πω ότι είχα το emersion που θα ήθελα. Γνώμη μου, ήταν πρόχειρο τόσο σε πλοκή όσο και σε ατμόσφαιρα.

Τέλος, δεν μπορω να πω ότι έμεινα δυσαρεστημένη από το κλίμα ή την υποδοχή στην εταιρία, παρόλα αυτά έχω την υποψία οτι δεν ήμασταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με ένα σημαντικό αντικείμενο μέσα στο δωμάτιο. Πόσο μάλλον οταν εκ των υστερων σκέφτομαι ότι μας προειδοποίησε με αρκετή έμφαση οτι αν κάτι δεν δουλέψει θα υπάρξει αμεση παρέμβαση (όπως άλλωστε πολύ σωστά έγινε), από την άλλη ομως δεν δέχομαι ότι εμείς ευθυνόμαστε για το "χάλασμα" αυτό (αν πω περισσότερα θα ειναι spoiler για το δωμάτιο).

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μπαίνουμε στο σπίτι. Ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα. Θα προλάβουμε να βρούμε άραγε τις σημειώσεις για το νέο πειραματικό όπλο της εταιρίας και να μάθουμε την αλήθεια;

Αρχικά, θα πρέπει να πούμε ενα μπράβο για τα σκηνικά και κατ'επέκταση την ατμόσφαιρα που υπαρχει μεσα στο δωμάτιο, δηλαδή, τα δωμάτια, καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται σε πολλούς χώρους, άρτια διακοσμημένους και εντός θέματος. Ακόμα το σενάριο και η ροή αυτού ηταν απολυτως ικανοποιητικά και ταιριαστά με την ατμόσφαιρα του χωρου.

Γριφολογικά το δωμάτιο είναι μέτριας δυσκολίας. Δεν θα συναντήσετε καποιον εξωπραγματικό γρίφο, παρόλα αυτά αυτοι που θα βρείτε είναι προσεγμένοι και ταιριάζουν με την ιστορία. Προσωπικά σε κάποιους χώρους θεωρώ ότι θα σήκωνε να υπήρχε τουλάχιστον ένας ακόμα γρίφος ή αποστολή.

Η GM και το προσωπικό ήταν εξαιρετικοί στη δουλειά τους, κυριολεκτικά από την αρχή μέχρι το τέλος της εμπειρίας μας στην εταιρεία.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μια φωνούλα μου ψιθύριζε στο αυτί για περιπου ένα μήνα να παω να παιξω το Ελιξήριο. Τελικά ενέδωσα στην πλύση εγκεφάλου και πήγα σε δυάδα.

Είναι ένα πολυ όμορφο δωμάτιο, οχι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά με πολυ όμορφη σκηνογραφία και πλοκή. Οι γρίφοι που συναντήσαμε ήταν έξυπνοι και σε καποιες περιπτώσεις απαιτητικοί.

Ο GM έκανε οπου χρειάστηκε καίριες παρεμβάσεις δίνοντας σωστά hints, καθώς η αλήθεια είναι ότι μαλλον διαλέξαμε μέρα που ήμασταν πολύ ντεφορμέ 🥲.

Το φινάλε είναι πράγματι τέτοιο ώστε να προσφέρει την απαραίτητη κορύφωση της ιστορίας που αφηγείται.

Το συγκεκριμενο δωματιο θα το συνιστούσα σίγουρα για αρκετα έμπειρες δυάδες ή αλλιώς σε τριάδα, καθώς υπάρχουν κάποια σημεία που η μεγαλυτερη ομάδα θα δυσκολεύονταν να χωρέσει.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Οκτ - 2021

The HAUNTED Box

The HAUNTED Box

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα γριφοδωμάτιο με αρκετά γρήγορη ροή που για να είμαι ειλικρινής στην αρχή το είχαμε υποτιμήσει, τελικά όμως μας άφησε ικανοποιημένους.

Αρκετά πιεστικό σε ό,τι αφορά τον χρόνο απόδρασης, αλλά όχι παραπάνω από όσο πρέπει έτσι ώστε να δημιουργεί στην ομάδα την απαραίτητη αγωνία για να αποδράσει. Είναι ένα δωμάτιο που ενδείκνυται για νέους παίκτες, έχοντας αρκετά πράγματα να δουν και να επεξεργαστούν. Η σκηνοθεσία του δωματίου δένει με την ιστορία του δωματίου, η οποία μάλιστα φτάνει σε ωραία κορύφωση στο τέλος πριν την απόδραση.

Η GM μας ήταν εξαιρετική στη διαχείριση της ομάδας μας και την ευχαριστούμε πολύ.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Avissos είναι ένα δωμάτιο με εξαιρετικά σκηνικά, φωτισμούς και οπτικοακουστικά εφέ και με μια αρκετά καλή ιστορία. Παρόλα αυτά χωλαίνει σε κάποια σημεία.

Πιο αναλυτικά...

Η ατμόσφαιρα όπως ήδη ανέφερα είναι όπως θα έπρεπε να είναι για την ιστορία μας. Όντως είσαι μέσα στο Avissos με λίγα λόγια και ο χρόνος τρέχει και μαζί με αυτόν κι εσύ.

Από την άλλη, εξαιτίας κάποιων αποστολών/γρίφων που δεν ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε δοσμένα, σε παραπάνω από 2 σημεία μπερδευτήκαμε λόγω αυτού του κακού ορισμού. Ακολουθήσαμε άλλη πορεία σκέψης, που όμως με βάση τα στοιχεία που είχαμε στα χέρια μας έβγαζε κι αυτή νόημα. Φυσικά υπήρχαν κι άλλοι πολύ καλοί γρίφοι και σε καμία περίπτωση το παραπάνω δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να πάτε να παίξετε το δωμάτιο.

Για το προσωπικό μόνο καλά λόγια μπορώ να πω. Μάλιστα, αφού παίξαμε το δωμάτιο, είχαν όλη την καλή διάθεση να συζητήσουμε και να ακούσουν τους προβληματισμούς μας και τις ενστάσεις μας στα διάφορα σημεία.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο που συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε να παίξετε.

Σε επίπεδο γρίφων είναι χορταστικό τόσο στη ποιότητα όσο και στη ποσότητα αυτών. Έξυπνοι, καλά ορισμένοι και ωραία τοποθετημένοι μέσα στο παιχνίδι.

Η ατμόσφαιρα της φυλακής εξυπηρετούνταν άρτια από τα σκηνικά, τους πολλούς χώρους αλλά και τα ηχητικά εφέ, τα οποία ήταν τέτοια ώστε πραγματικά να νομίζεις ότι είσαι μέσα στη φυλακή. Η ιστορία που αφηγούταν το δωμάτιο πλαισιωνόταν από όλα τα παραπάνω στοιχεία, προσφέροντας μια άρτια εμπειρία απόδρασης.

Το προσωπικό ήταν πραγματικά εξαιρετικό σε όλα (GM, acting, συζήτηση μετά το παιχνίδι 😁).

Ευχαριστούμε!

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το φάντασμα της όπερας είναι ενα ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Οι γρίφοι και οι αποστολές που συναντά κανείς μέσα στο δωμάτιο είναι προσεγμένοι και σωστά ταιριασμένοι με αυτό. Μάλιστα, κάποιος που γνωρίζει την ιστορία του φαντάσματος της όπερας, θα δει διάφορα easter eggs ενταγμένα μέσα στους γρίφους.

Η σκηνοθεσία, η μουσική και τα διάφορα εφέ συνέβαλλαν στη δημιουργία της υποβλητικής ατμόσφαιρας του εγκαταλελειμμένου θεάτρου, βοηθώντας στην προώθηση της πλοκής και του παιχνιδιού.
Η ιστορία ξετυλιγόταν ωραία απο γρίφο σε γρίφο και απο χώρο σε χώρο, οδηγώντας τελικά στην κορύφωση.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο ηθοποιός στη δημιουργία του παραπάνω κλίματος, ο οποίος με κάθε εμφάνιση του, προσέφερε μια ελαφριά δόση αδρεναλίνης ή έπαιζε κάποιο ρόλο για τη συνέχιση της ιστορίας.

Συνοψίζοντας είναι ένα άρτιο δωμάτιο, το οποίο θα σας προσφέρει μια καλή εμπειρία απόδρασης.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα πολύ καλό δωμάτιο για πολύ νέους παίκτες που μόλις κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των escape rooms. Για τις πιο έμπειρες ομάδες θα είναι αρκετά εύκολο....

Η διακόσμηση του δωματίου είναι πολύ καλή, προσομοιάζοντας πράγματι το εσωτερικό μιας πυραμίδας και δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα με τους διάφορους φωτισμούς και τα ηχητικά εφέ.

Συναντήσαμε αρκετούς μηχανισμούς μέσα στο δωμάτιο, οι οποίοι ήταν πολύ σωστά ενταγμένοι στη σκηνοθεσία του δωματίου συμβάλλοντας προφανώς και στην εξέλιξη της ιστορίας που ήθελε το δωμάτιο να μας αφηγηθεί.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό στο G-Factor, ήταν εξαιρετικό.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά από ένα ταξίδι στο μακρινό 1700, βρεθήκαμε να περπατάμε στους δρόμους του Γαιδουροπίου αναζητώντας απαντήσεις για μια εξαφάνιση. Θα λύναμε το μυστήριο; Θα επιστρέφαμε αραγε ποτέ στον δικο μας χρόνο;

Ένα πολύ διαφορετικό "δωμάτιο" που μας διασκέδασε όλους πολύ.
Η τοποθεσία σε συνδιασμό με τα σκηνικά λειτουργεί εξαιρετικά σε συνάρτηση με το σενάριο. Τα κορίτσια που είναι οι δημιουργοί, αλλα συμμετέχουν και ως ηθοποιοί στο παιχνίδι, μας μετέφεραν πολυ σωστά στη διάθεση που έπρεπε να έχουμε κάνοντας μας να μπουμε in character. Βέβαια δεν κατάφεραν να μας πείσουν καταληγοντας να δείνουμε ενα διαφορετικό αλλα εξίσου ωραίο τελος στην ιστορία.

Σε όλη του την έκταση έχει ωραία γριφάκια και tasks που είναι ενταγμένα στη ροή της πλοκής βοηθώντας στην προώθηση του παιχνιδιού και της ιστορίας.

Δεν ξέρω αν εχει ακόμα κενές κρατήσεις, αλλά αν ναι, είναι μια ομορφη εμπειρία που θα σας κανει να περάσετε ένα διασκεδαστικό βράδυ με την παρέα σας.

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα όμορφο δωμάτιο με αρκετούς χώρους με καλή πλοκή ενώ υπήρχαν ωραίες λεπτομέρειες από το γνωστό μυθιστόρημα του Dan Brown, οι οποίες ως φανατική αναγνωστρια με ενθουσίασαν.

Γριφολογικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, με εξαίρεση έναν γρίφο που μας ενθουσίασε σαν σκέψη και ιδέα ενώ παράλληλα ταίριαζε γάντι με την ιστορία.

Η ατμόσφαιρα ήταν όπως έπρεπε και σε αυτό συνέβαλλαν καταλυτικά και οι ηθοποιοί, τα τίμια σκηνικά αλλά και η μουσική επένδυση. Μάλιστα, μας έβαλαν κι εμάς σε διάθεση για role play (όχι ότι θέλουμε και πολύ 🙄). Στο τέλος υπάρχει η κορύφωση της αγωνίας που χρειάζεται έτσι ώστε να ευχαριστηθεί κάνεις την απόδραση του.

Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι στον τελευταίο χώρο μου έλειψε κάτι, υπό την έννοια ότι θα ήθελα να έκανα 1-2 πράγματα ακόμα σε αυτόν, χωρίς αυτό όμως να μου χάλασε στο σύνολο την εμπειρία μου.

Για το προσωπικό δεν έχω λόγια, όπως κάθε φορά που τους έχουμε επισκεφτεί είναι άψογοι.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πήγαμε δυάδα. Φτάνουμε στον χώρο, μπαίνουμε, παίζουμε, βγαίνουμε. Γυρνάω και λέω στον συμπαίκτη μου: "Ρεεε..."
Ε....μόνο αυτό μπορούσα να πω για το επόμενο δεκάλεπτο από την έξοδο μας.

Ήταν ένα δωμάτιο που το απολαύσαμε πραγματικά. Η ατμόσφαιρα του είναι απόλυτα ακριβής και σε συνδιασμό με την ιστορία. Ομοίως και η μουσική επένδυση βοηθούσε στη διάθεση κάνοντας να νιώσεις ό,τι παίζεις σε κάποια ταινία. Οι χώροι είναι άρτια σκηνοθετημένοι για την ιστορία, ενώ παράλληλα είναι πολλοί και μεγάλοι με αρκετό και καλό ψάξιμο, πολλά λουκέτα, gadget και κρυψώνες. Επίσης, έχει αρκετή δράση (καλύτερα να μην πάτε με φόρεμα για καλύτερη άνεση...στο κάτω κάτω είμαστε σε ειδική αποστολή σε στρατιωτική βάση).

Σε ότι αφορά τους γρίφους που συναντήσαμε, ήταν όλοι όμορφα δεμένοι με τη πλοκή και καλά ορισμένοι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν πολλαπλές λύσεις.

Τέλος, ο Ίωνας ήταν εξαιρετικός ως GM. Περάσαμε πραγματικά υπέροχα!

Αν δεν έχετε πάει ακόμα να παίξετε το Blackwater, να πάτε τώρα, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είναι ένα ωραίο και συνεπές με την περιγραφή γριφοδωμάτιο που σίγουρα θα σας κάνει να περάσετε πολύ όμορφα.

Οι γρίφοι που συναντήσαμε δεν ήταν κάτι εξωπραγματικό, παρόλα αυτά ήταν σχεδιασμένοι σωστά εξυπηρετώντας στη προώθηση της αφήγησης της ιστορίας του δωματίου.

Τα σκηνικά και η μουσική είναι πολύ οκ, δημιουργώντας τη σωστή ατμόσφαιρα και διάθεση για το παιχνίδι.

Η GM και το προσωπικό γενικότερα ήταν όλοι εξαιρετικοί.

Συνοψίζοντας είναι μια καλή και value for money επιλογή ειδικά για b2b με κάποιο άλλο δωματιο της εταιρίας.

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το The Last Chapter είναι ένα δωμάτιο που μετά την απόδραση άφησε μεικτά συναισθήματα σε ολη την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά την ατμόσφαιρα, το δωμάτιο έχει καλά σκηνικά και μουσική που ανταποκρίνονται στην ιστορία που θέλει να αφηγηθεί. Εξαιρετικός ήταν στον ρόλο του ο ηθοποιός/GM που μας έβαλε στη σωστη διάθεση για την εξιχνίαση του μυστηρίου.

Σχετικα με τους γρίφους που συναντήσαμε μέσα στο δωμάτιο, ήταν καλά ταιριασμένοι και εξυπηρετούν σε έναν βαθμό την αφήγηση, μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο τους οποίους απολαύσαμε πραγματικά. Από την άλλη όμως συναντήσαμε και αρκετούς που μας άφησαν μια λίγο πικρή γεύση, καθώς δεν ηταν ιδιαιτερα καλοστημένοι και μας οδηγούσαν σε πολλαπλές λύσεις και μπερδέματα.

Συνοψίζοντας, είναι ένα οκ και value for money δωμάτιο αλλά σίγουρα χρειαζεται κάποιες βελτιώσεις για να γίνει πολύ καλύτερο.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα _εξαιρετικό_ vr δωμάτιο.

Πολύ ωραία γραφικά που σε κάνουν να μπεις μέσα στην ατμόσφαιρα της έπαυλης και δημιουργούν μια πιο τρομακτική ατμόσφαιρα που ξεκάθαρα την σηκώνει. Καλοί γρίφοι και σωστά δεμένοι με την ιστορία και απίστευτη κλιμάκωση με το τελευταίο επίπεδο του παιχνιδιού να είναι το highlight όλης της εμπειρίας (θα μπορούσαμε να μείνουμε και να παίζουμε αυτό το επίπεδο για ώρες χωρίς καμία υπερβολή)

Ο GM εξαιρετικός, μας έβγαλε μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, για να μας βλέπουμε και να γελάμε τώρα.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Σεπ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μην έχοντας παίξει ξανά κάποιο vr παιχνίδι, το Time Travel Paradox ήταν η πρώτη μου εμπειρία. Να μην τα πολυλογώ, με κέρδισε.

Η πλοκή του παιχνιδιού πραγματικά κερδίζει σε συνδιασμό με τη τεχνολογία του vr καθώς προσφέρει....ενδιαφέρουσες δυνατότητες, στιγμές γέλιου, δράσης.

Για τον GM μας και το προσωπικό απλά δεν έχω λόγια 😁

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν θα πω ότι ειμαι έμπειρη και τα μάτια μου σιγουρα δεν έχουν δει πολλά δωμάτια, αλλά το συγκεκριμένο, πραγματικά μου προσέφερε μια νέα εμπειρία που θα θυμάμαι για αρκετό καιρό.

Πιο αναλυτικά...

Από την πρώτη στιγμή που θα μπει κανείς μέσα στο δωμάτιο μεταφέρεται με τη βοήθεια των σκηνικών, την χρήση κατάλληλων των ηχητικών εφέ και φωτισμού στην τοποθεσία του τίτλου. Τα σκηνικά είναι πραγματικά φοβερά δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα για την εξέλιξη της ιστορίας. Με λίγα λόγια, πράγματι εγώ βρέθηκα μεσα στις σπηλιές του Banjul. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι καταλυτική ηταν και η ύπαρξη του ηθοποιού στο συνολικό αποτέλεσμα αυτού που ζήσαμε.

Σε ό,τι αφορά τους γρίφους και τις αποστολές που συναντήσαμε, θα τα χαρακτήριζα μέτριας δυσκολίας, ταιριάζοντας και με την πλοκή της ιστορίας που εξελίσσεται. Αυτό λειτούργησε αρκετά καλά στη δική μας περίπτωση, καθώς σε συνδιασμό με την ψιλο-horror ατμόσφαιρα του δωματίου, μας επέτρεψε να το απολαύσουμε (not a much of a horror fun).

Τέλος, ο Δημήτρης που ήταν ο GM μας, μας χειρίστηκε εξαιρετικά σαν ομάδα, από την αρχή ως το τέλος. Ευχαριστούμε πολύ!

Να πάτε, να παίξετε, και να περασετε τέλεια!

Υ.Γ. Να σημειωθεί οτι δεν εχει καμία σημασία αν κάποιος δεν έχει παίξει το προηγούμενο δωμάτιο για την συνέχεια της ιστορίας. Είναι μια χαρά αυτοτελές Προσωπικά δεν το έχω παίξει, αλλά σκοπεύω😁

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ατμοσφαιρικό και με αρκετά horror στοιχεία δωμάτιο. Δημιουργεί το απαραίτητο "άγχος" για να μπει κανείς στον ρόλο του κυνηγημένου, έχοντας ωραία εξέλιξη και μεταβάσεις απο χώρο σε χώρο (ειδικά προς τον τελευταίο). Στο σύνολο του, προσφέρει μια πολύ ωραία εμπειρία με έξυπνους γρίφους και στοιχεία στους χώρους, ενώ τα σκηνικά και τα διάφορα props συνεισφέρουν στην σε αυτή την ατμόσφαιρα κανοντας την πθο υποβλητική και βάζοντας την ομάδα στη σωστή διάθεση.

Δυο σχόλια θελω να κάνω σε αυτό το σημείο. Σε ότι αφορα τον τελευταίο χώρο, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή η ιστορία ειχε πολυ καλή κλιμάκωση με αποτελεσμα να μου εχει χτίσει προσμονή για ένα μεγάλο φινάλε, ήταν περιορισμένο σε διαδικαστικούς θα έλεγε κανεις γρίφους και αποστολές, που τελικά δεν οδήγησαν την ιστορία ακριβως σε κάποιο κλείσιμο... οπότε κάτι μου έλειψε εκεί.
Επίσης το πρωτο δωμάτιο ίσως να ήθελε λίγο φώς ακόμα...

Για τον GM δεν εχω κάποιο σχόλιο 😊

Ευχαριστούμε για την εμπειρία!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Another Dimension

Another Dimension

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το "Another Dimension" είναι σίγουρα ενα καλό γριφοδωμάτιο με ωραία ροή στην ιστορία του και περάσματα.

Οι γρίφοι που συναντήσαμε ήταν αρκετά έξυπνοι και πολύ ταιριαστοί κάθε φορά με το σημείο της πλοκής και του χώρου στον οποίο κάθε φορα βρισκόμασταν, καθώς, όπως προδίδει και το όνομα, αλλάξαμε αρκετές διαστάσεις. Ομοίως και οι αποστολές, προσέθεταν και έδεναν ωραία με τη ροή του δωματίου. Σε δύο σημεία είχαμε ένα θεματάκι με κάποιους μηχανισμούς, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δεν επισκίασε τη συνολική μας εμπειρία.

Σαν χώρος, πράγματι σε μεταφέρει με τα σκηνικά σε έναν άλλο κόσμο θα έλεγα και όχι διάσταση ακριβώς. Ίσως βέβαια αυτό να εχει να κάνει και με το πως αντιλαμβάνεται κανείς την έννοια της διάστασης. Παρόλα αυτά εξυπηρετούσε, σε συνδιασμό ειδικά με τους γρίφους, τον σκοπό του, κλείνοντας μάλιστα με ένα διασκεδαστικό μουσικό φινάλε (εμείς το ζήσαμε πάντως😁).

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Αυγ - 2021

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το δωματιο ξεκιναει δυναμικά. Ο στόχος μας, να προλάβουμε να σώσουμε το Subject 0 απο την κυβερνοεπίθεση και να εκκενωθεί η βάση. Θα προλάβουμε; (Spoiler alert, yes)

Ατμοσφαιρικά και απο αποψη πλοκής το δωμάτιο με άφησε ικανοποιημένη. Μπαίνοντας μέσα οντως ένιωσα ότι βρισκόμουν στον χώρο της ιστορίας, δηλαδή σε ενα state of the art εργαστήριο το οποιο καταπιάνεται με πειράματα τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η ιστορία και το παιχνίδι κλιμακώνοταν οσο περνούσε η ώρα για να φτάσουμε στο φινάλε, όπου και έκλεισε τελικά, σώζοντας όντως τα δεδομένα για το subject 0 και αποδρώντας.

Οι γρίφοι και οι αποστολές που συναντήσαμε μέσα στο δωμάτιο πρόσθεσαν στην όλη εμπειρία, καθως βρισκόταν σε αρμονία με όλη την ιδέα του δωματίου και την ιστορία.

Για τα προσωπικό στο Clock και τον GM τα λόγια ειναι μάλλον περιττά. Μας προσέφεραν συνολικά μια ολοκληρωμένη και πολύ ωραία εμπειρία.

Ευχαριστούμε!

Απέδρασαν

AVATON

20:15, 30-Μαϊ-2022


  Τρόπαια που μπορείτε να Κερδίσετε

Holy Water Holy Water
  QR-Code

   90 Λεπτά
   3 - 6
   97,8 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
1 Τρόπαιο

   Ομάδα : Άννα Καββαδά

Aztec Empire

20:25, 29-Μαϊ-2022


   75 Λεπτά
   2 - 7
   99,1 %
Ηθοποιός
Διαθέσιμο Έως: 29/05/2022

The Ring

22:00, 27-Μαϊ-2022


   80 Λεπτά
   3 - 5
   84,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Τρέξιμο
Ψυχολογικό Θρίλερ

LA MISIÓN DEL PROFESOR

20:35, 26-Μαϊ-2022


   90 Λεπτά
   2 - 7
   98,5 %
Ηθοποιός
Διαθέσιμο Έως: 29/05/2022

Η Έπαυλη


Αναμονή Αποτελέσματος  

   3 Ώρες
   3 - 7
   100,0 %
  Video
Freedom Pass

REQUIEM


2:00:00

   2 Ώρες
   2 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass
Διαθέσιμο Έως: 30/06/2022

The Morgue


1:10:00

   70 Λεπτά
   3 - 6
   67,4 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
Τρέξιμο

DEADLOCK 2 "The Brother's Redemption"


58:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Freedom Freedom

   90 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

PSYCHO


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
  Video
Freedom Pass

Never Sleep Again


54:56

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Nightmare Nightmare

   90 Λεπτά
   3 - 5
   95,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
1 Τρόπαιο

Immortal


1:05:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

The Wildebeest Skull The Wildebeest Skull
  QR-Code
To Ασημένιο Σπαθί To Ασημένιο Σπαθί
  QR-Code

   80 Λεπτά
   2 - 4
   97,4 %
  Video
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
2 Τρόπαια

Otherside


1:11:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Το χρυσό κλειδί Το χρυσό κλειδί
  QR-Code
The Mind Flayer The Mind Flayer
  QR-Code

   80 Λεπτά
   2 - 4
   85,4 %
Sci-Fi
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
2 Τρόπαια

Deadmall


1:07:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %

PSYCHOSIS


1:40:00

   100 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Illuminati


42:36

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Third Eye Third Eye
Free Vatican Ticket Free Vatican Ticket

   70 Λεπτά
   2 - 6
   75,1 %
4 Τρόπαια

The Cromwell Street


45:51

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Savile Row Tailor Savile Row Tailor
Successful Mail Delivery Successful Mail Delivery

   70 Λεπτά
   2 - 6
   69,2 %
Ηθοποιός
4 Τρόπαια

Roll the Dice


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
  Video
Freedom Pass

ENIGMA


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
  Video
Freedom Pass
Διαθέσιμο Έως: 30/06/2022

ERIC'S WILL


1:30:00

   100 Λεπτά
   3 - 8
   99,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

Yurei


1:40:00

   100 Λεπτά
   1 - 6
   99,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Conjuring


1:15:08

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

FEARLESS GHOSTHUNTERS FEARLESS GHOSTHUNTERS
  QR-Code

   90 Λεπτά
   3 - 6
   95,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass
2 Τρόπαια

The TEMPLE Box


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Find the Mayan pendant! Find the Mayan pendant!
Visited the Mayan temple! Visited the Mayan temple!

   70 Λεπτά
   3 - 6
Σκορ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
5 Τρόπαια

The Sacrifice


2:00:00

   110 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

DARK MIRROR


1:50:00

   110 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Sci-Fi
Δράσης
Freedom Pass
Task Room

TYRANNY


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 5
   97,3 %
  Video
Freedom Pass

The Cursed Doll


1:00:00

   80 Λεπτά
   3 - 4
   98,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Τρέξιμο
Ψυχολογικό Θρίλερ
1 Τρόπαιο

The Secret


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Role Playing
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

The Anniversary


1:15:00

   75 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Parking
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

Boogeyman


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   99,3 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

7th


1:00:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Flames Flames
  QR-Code

   1 Ώρα
   2 - 5
   93,7 %
Σκορ
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

Mrs. Roses House


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   99,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ενήλικες Μόνο

Escape the Car - Scream


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

Luna Mortem


1:40:00

   100 Λεπτά
   3 - 5
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

ATTIC - Riddle Mode


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 5
   100,0 %

Moriarty


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   99,6 %
Ηθοποιός
Κωμωδία
Δράσης
  Video

Route 666


47:46

   1 Ώρα
   2 - 5
   43,7 %

The Wolf


1:50:00

   110 Λεπτά
   3 - 6
   99,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

Red Riding Hood


1:20:00

   80 Λεπτά
   3 - 6
   99,5 %
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

La Escuela


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 5
   100,0 %
Freedom Pass

PIRATES PLAGUE


1:00:00

   50 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %
VR
Freedom Pass

The Litchver Woodland


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   98,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

Monika's Diary, Theory I


1:15:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   94,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

Exposed


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 5
   95,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

The Last Chance


1:40:00

   100 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

INSIDIOUS


1:00:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   91,2 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

LOST IN THE STORM


50:00

   1 Ώρα
   2 - 4
   100,0 %
Ηθοποιός
Kids Friendly

LAB LOCKDOWN


39:00

   1 Ώρα
   2 - 5
   100,0 %
Για Παιδιά
Kids Friendly

Fortune Teller - The Return


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Κωμωδία
Freedom Pass

The Reservation


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   69,2 %
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

Anubis


1:10:00

   70 Λεπτά
   3 - 6
   82,4 %
Ηθοποιός
Δράσης
Kids Friendly

Arkham's Witchouse: Through Time & Space


1:00:00

   80 Λεπτά
   2 - 5
   97,3 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

OMERTA


1:47:00

   140 Λεπτά
   3 - 5
   97,1 %
Freedom Pass

The Room with the Dragon Tattoo


58:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Escape the ...Toilet ! Escape the ...Toilet !
  QR-Code
Be The Slap Master ! Be The Slap Master !

   1 Ώρα
   2 - 6
   86,4 %
2 Τρόπαια

Chapter 2-Searching Emma


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 5
   100,0 %

Chapter 1-Missing Emma


1:50:00

   110 Λεπτά
   2 - 5
   100,0 %

Nemesis


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   97,8 %
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

The Prison


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
Δράσης
Parking
Freedom Pass

THE SQUID GAME


2:30:00

   150 Λεπτά
   5 - 8
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης

Hannibal Deditus


1:07:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Escape the ...Toilet ! Escape the ...Toilet !
  QR-Code
Special Ingredients Special Ingredients

   70 Λεπτά
   2 - 6
   79,9 %
Τρόμου
Ηθοποιός
2 Τρόπαια
Έχει Ηθοποιό?

Frankenstein’s Legacy


1:20:00

   90 Λεπτά
   3 - 5
   73,5 %
Ηθοποιός
Δράσης

The Mansion


47:08

   1 Ώρα
   2 - 5
   54,7 %

The Legend of Mora


1:20:00

   100 Λεπτά
   3 - 6
   99,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

HELLEVATOR


1:10:00

   70 Λεπτά
   1 - 4
   100,0 %
Freedom Pass

Thomas Crown


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Art Art
  QR-Code

   70 Λεπτά
   2 - 6
  Video
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

Follow the White Rabbit


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Fairy tale Fairy tale
  QR-Code

   70 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
  Video
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

Elven Assasin


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 4
   100,0 %
Σκορ
VR