CAPTAIN JAMES' SECRET

Mystery Lab 2  
   Δαμοκλέους 5, Περιστέρι, 12131 - Εμφάνιση Χάρτη

   70 Λεπτά
   2 - 6
  Video

99,6%
1:10:00

  Βαθμολογίες
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μπαίνουμε σε ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο και είμαστε κάτι ναύτες τρελοί πειρατές που ψάχνουμε θησαυρό και ρούμι. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΥΜΙ?

Γενικά μ'αρέσει να το ζω σε όποιο escape room μπαίνω, φοράω ότι βρω μπροστά μου, καπέλα/περούκες/ρούχα εποχής, αλλάζω προφορά, άμα είμαστε στο Βατικανό ψέλνω το Dies Irae, άμα είμαστε σε πειρατικό καράβι κόβω το ποδάρι μου για να βάλω ξύλινο, ψάχνω για ποτό και ΤΡΕΣΟΡ τρεκλίζοντας, φωνάζω ΑΡΡΡΡΡ και γενικά δίνω υλικό στις κάμερες για τον μελλοντικό μου εγκλεισμό σε κάποιο ίδρυμα. Για όποιον προσπαθεί να κάνει escape όχι μόνο απ'το δωμάτιο, αλλά και απ'την μίζερη πραγματικότητα της Αθήνας, μπορώ απευθείας να το προτείνω χωρίς πολλά-πολλά, ο χώρος είναι εκπληκτικός και το μόνο που του λείπει είναι να κουνάει πέρα δώθε και λίγο σκορβούτο.

Από κει και πέρα, το δωμάτιο είναι πραγματικά γεμάτο από γρίφους, οι περισσότεροι αρκετά καλοί, χωρίς κάποιον να είναι χοντρό μπέρδεμα απλά και μόνο για να μπορούμε να πούμε ότι φτιάξαμε δύσκολο δωμάτιο. Ένα μικρό tip μόνο θέλω να δώσω: το προσωπικό εξηγεί ότι τα μαύρα λουκέτα δεν τα αγγίζουμε, είναι για αυτούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγγίζουμε το αντικείμενο το οποίο έχει πάνω το λουκέτο. Το λέω για προσεχτικές ομάδες που σέβονται τον χώρο και νομίζω ότι είναι καλό να το εξηγεί και το προσωπικό. Επίσης, σε αρκετά σημεία η ορατότητα απ'τις κάμερες μάλλον είναι λίγο μέτρια, οπότε άμα κολλήσουμε κάπου, καλό είναι να λέμε δυνατά τι έχουμε κάνει, για να ξέρει το προσωπικό τι στοιχείο να δώσει.

Εκτός από αυτά τα μικρούτσικα quality of life θεματάκια, η αναζήτηση για το μυστικό του Καπετάνιου James είναι μια πολύ καλή εμπειρία που οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και με μικρή σχετικά εμπειρία, θα κατευχαριστηθεί να ζήσει.

 Αντώνης Καρβελάς,  17 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Ιουλ 2022
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Το πειρατικό του καπταιν Τζίμι ήταν φορτωμένο με πολλά μυστικά τα οποία προφανώς και θέλαμε να ανακαλύψουμε.

Στο δωμάτιο αυτό συναντήσαμε από τα πιο όμορφα, καλοφτιαγμένα και συνάμα απλά σκηνικά που έχω συναντήσει σε δωμάτιο. Με το που πατήσαμε το πόδι μας μεταφερθήκαμε σε ένα σκαρί μπαρκαρισμένο σε κάποιο λιμάνι. Εξαιρετικά περάσματα και συνολικά απολύτως ταιριαστή ατμόσφαιρα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σαν παιχνίδι είναι γεμάτο με πολύ ωραίους και in concept γρίφους. Θα συναντήσετε πολύ όμορφες και σωστά υλοποιημένες ιδέες γρίφων, ενώ καθένας θα σας οδηγεί και θα σας δίνει ένα ακόμα κομματάκι της ιστορίας του καπετάνιου. Απαιτείται οπωσδήποτε καλή παρατηρητικότητα και σίγουρα δεν είναι ένα παιχνίδι που απευθείνεται σε ομάδες που δεν τους αρέσουν οι γρίφοι.

Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω, αφορά ένα σημείο που είχαμε κολλήσει για αρκετή ώρα για το πώς προχωράμε αφού είχαμε λύσει μια αλληλουχία γρίφων, και λαμβάναμε για αρκετή ώρα hint για την αρχή του γρίφου που μόλις είχαμε λύσει.

Συνοψίζοντας, αν αγαπάτε τα έξυπνα γριφοδωμάτια, το Captain James' Secret αποτελεί ιδανική και εξαιρετικά vfm επιλογή.

 Άννα Καββαδά,  181 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Αυγ 2022
  Φωτογραφία
CAPTAIN JAMES' SECRET