cover image profile image

Αντώνης Καρβελάς
Lock-picker


  Ποσοστό Απόδρασης: 100,0%
  Σκορ : 305
  Μου Αρέσει : 20

5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αφού αρνήθηκα την πρόταση του φίλου Τομ Κρουζ να έρθω σε μυστική συνάντηση Σαηεντολόγων, Μασόνων και Πεφωτισμένων στο βιβλιοπωλείο τους κοντά στην Ακαδημία λίγο πιο πάνω απ'την Πολιτεία, το συγκεκριμένο escape room αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο.

Ένα μη γραμμικό δωμάτιο με δίκαιους γρίφους και αρκετό ψάξιμο που μπορεί να απασχολήσει όλα τα άτομα της παρέας ταυτόχρονα, The Order of Light θέλει μια κάποια εμπειρία χωρίς όμως να περιέχει κάποιο δυσνόητο μπέρδεμα, ένα συχνό πρόβλημα σε δωμάτια που προσπαθούν να αυξήσουν τεχνητά την δυσκολία τους. H λέξη που μου έρχεται στο μυαλό πρώτη-πρώτη θέλοντας να το περιγράψω είναι "charming" γιατί πραγματικά είναι γεμάτο μικρές λεπτομέρειες με πολλή χάρη. Ειδικά το πρώτο υπο-δωμάτιο, τουλάχιστον αφροδισιακή η ατμόσφαιρα.

Αν έχω κάποιο αρνητικό σχόλιο να κάνω θα ήταν μάλλον για μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ένας γρίφος προέρχεται από γνωστή σειρά βιβλίων-ταινιών και δυστυχώς ούτε εκεί ούτε εδώ ήταν ιδιαίτερα έξυπνος. Επιπλέον, θέλει προσοχή με κάτι μεταλλικές εσοχές που έχουν φθαρεί με την χρήση, αλλά τι να κάνουμε, δωμάτιο που παίζεται αναγκαστικά φθείρεται. Περισσότερο με στεναχωρεί που οι δημιουργεί μάλλον δεν είχανε δει Ιντιάνα Τζόουνς και η τελευταία Σταυροφορία, εύκολα easter eggs παιδιά...

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μπαίνουμε σε ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο και είμαστε κάτι ναύτες τρελοί πειρατές που ψάχνουμε θησαυρό και ρούμι. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΥΜΙ?

Γενικά μ'αρέσει να το ζω σε όποιο escape room μπαίνω, φοράω ότι βρω μπροστά μου, καπέλα/περούκες/ρούχα εποχής, αλλάζω προφορά, άμα είμαστε στο Βατικανό ψέλνω το Dies Irae, άμα είμαστε σε πειρατικό καράβι κόβω το ποδάρι μου για να βάλω ξύλινο, ψάχνω για ποτό και ΤΡΕΣΟΡ τρεκλίζοντας, φωνάζω ΑΡΡΡΡΡ και γενικά δίνω υλικό στις κάμερες για τον μελλοντικό μου εγκλεισμό σε κάποιο ίδρυμα. Για όποιον προσπαθεί να κάνει escape όχι μόνο απ'το δωμάτιο, αλλά και απ'την μίζερη πραγματικότητα της Αθήνας, μπορώ απευθείας να το προτείνω χωρίς πολλά-πολλά, ο χώρος είναι εκπληκτικός και το μόνο που του λείπει είναι να κουνάει πέρα δώθε και λίγο σκορβούτο.

Από κει και πέρα, το δωμάτιο είναι πραγματικά γεμάτο από γρίφους, οι περισσότεροι αρκετά καλοί, χωρίς κάποιον να είναι χοντρό μπέρδεμα απλά και μόνο για να μπορούμε να πούμε ότι φτιάξαμε δύσκολο δωμάτιο. Ένα μικρό tip μόνο θέλω να δώσω: το προσωπικό εξηγεί ότι τα μαύρα λουκέτα δεν τα αγγίζουμε, είναι για αυτούς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγγίζουμε το αντικείμενο το οποίο έχει πάνω το λουκέτο. Το λέω για προσεχτικές ομάδες που σέβονται τον χώρο και νομίζω ότι είναι καλό να το εξηγεί και το προσωπικό. Επίσης, σε αρκετά σημεία η ορατότητα απ'τις κάμερες μάλλον είναι λίγο μέτρια, οπότε άμα κολλήσουμε κάπου, καλό είναι να λέμε δυνατά τι έχουμε κάνει, για να ξέρει το προσωπικό τι στοιχείο να δώσει.

Εκτός από αυτά τα μικρούτσικα quality of life θεματάκια, η αναζήτηση για το μυστικό του Καπετάνιου James είναι μια πολύ καλή εμπειρία που οποιαδήποτε ομάδα, ακόμα και με μικρή σχετικά εμπειρία, θα κατευχαριστηθεί να ζήσει.

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είμαστε σε ένα θέατρο, κάποιος/κάποια αποδήμησε εις κύριον, και μεις πρέπει να παίξουμε Cluedo για να βρούμε ποιος το έκανε.

Το δωμάτιο δεν ξεκινάει πολύ καλά. Ο πρώτος δύσκολος γρίφος θέλει κάτι περισσότερο από καλή παρατηρητικότητα. Μας είπαν που να ψάξουμε και πάλι δυσκολευτήκαμε να το βρούμε. Κυριολεκτικά θα μπορούσαν να μας είχαν δώσει έναν μεγεθυντικό φακό για βοήθεια. Η ποιότητα ανεβαίνει στην συνέχεια, αλλά ποτέ δεν φτάνει κάτι που να θεωρηθεί μοναδικό.

Ίσως το ένα εξαιρετικό κομμάτι του δωματίου είναι ότι σε κάποια φάση είναι πραγματικά σαν να διακτινιζόμαστε σε εντελώς άλλο χώρο, κάτι που δεν βγάζει νόημα χωρικά, αλλά έχει λογική σαν transition, ότι ναι μεν μαζέψαμε τα στοιχεία μας, αλλά πάμε κάπου αλλού να τα βάλουμε σε τάξη.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια της ίδιας εταιρείας, δεν θα το πρότεινα, εκτός αν είναι σε προσφορά ή αν κάποια ομάδα έχει παίξει τα υπόλοιπα.

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αρκετά απλό δωμάτιο, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ, μιλάμε για αρχαία Αίγυπτο, ότι και να ναι θα το πάρουμε και θα πούμε και ευχαριστώ τραγουδώντας τα intro από τα Τουτενστάιν και Πάπυρους.

Πάντα ήθελα να είμαι πλούσιος Ευρωπαίος που κάνει ανασκαφές στον ελεύθερό του χρόνο και διαβάζει ιερογλυφικά για να περνά ευχάριστα την ειδυλλιακή ζωή του, ενώ του κάνουν αέρα υπηρέτες στο 5ο εξοχικό του στο Κάιρο του 19ου αιώνα, αλλά μιας και είμαι φτωχός Κυψελιώτης αυτήν την στιγμή, το δωμάτιο αυτό, με τους γρίφους του και τα μυστικά του, είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Μάλιστα, θα έλεγα πως είναι τέλειο για πρώτο δωμάτιο, οπότε άμα ψάχνετε που να σύρετε κόσμο μαζί σας, αυτό είναι πραγματικά ιδανικό.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ο καλός μας φίλος "redacted" εκτελεί αμφίνδρομη παλινδρομική κίνηση κρεμασμένος από τον αγαπημένο του πύργο και αποστολή μας είναι να βρούμε ποιος και γιατί το έκανε αλλιώς θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

Ενώ αρχίζει φαινομενικά αργά, ένα απλό ψάξιμο σε ένα γραφείο, η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα στην συνέχεια. Σούρσιμο πέρα-δώθε, απόκρυφα μηχανήματα που πρέπει να διορθωθούν στο σκοτάδι, μυστικά στα πιο περίεργα σημεία, είναι ένα δωμάτιο που θέλει καλό μάτι πάνω απ'όλα. Είχαμε άνθρωπο μαζί μας που ήταν το πρώτο του και πραγματικά έφτυσε αίμα με τους γρίφους και με το ψάξιμο, χίλια συγγνώμη Λέλο.

Δύο πράγματα μόνο το χαλάνε λιγάκι, και αυτό το λέω έχοντας ελπίδα να παίξω κάποιο δεύτερο καλύτερο version. Το ένα είναι ότι υπάρχουν παντού σχέδια με πύργους. Πύργοι του Άιφελ από δω, πύργοι του Άιφελ από κει, σχέδια με πύργους στον τοίχο, μια βιβλιοθήκη με σχέδια πύργων, γενικά, πύργοι παντού. Το καταλαβαίνω ότι αυτό είναι το theme του δωματίου, αλλά πραγματικά, έχουμε Γαλλία, έχουμε Παρίσι, έχουμε αρχές 20ου αιώνα, υπάρχουν άπειρα πράγματα εποχής που μπορούν να προσθέσουν στην ατμόσφαιρα και να την εμπλουτίσουν.

Το δεύτερο είναι ο τελευταίος γρίφος. Ένας καλός γρίφος πρέπει να είναι δύσκολος αλλά η λύση του να σε κάνεις να λες "ΠΩ, ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!". Η λύση αυτού του γρίφου σε κάνει να λες "Α. ΟΚ. Whatever...". Κρίμα ένα κατά τα άλλα τίμιο δωμάτιο να τελειώνει με τόσο χοντρό μπέρδεμα.

Γενικά θα το πρότεινα, αλλά κυρίως σε ομάδες που να έχουν παίξει ήδη μερικά δωμάτια και να μπορούν να μπουν εύκολα στο κλίμα, αλλιώς μάλλον θα "κρέμονται" από τα χείλη της gamemaster. Pun intended. I'll see myself out.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εξαιρετικό δωμάτιο για τις μέρες που τα πράγματα παραείναι χαρούμενα και χρειαζόμαστε μια creepy απόδραση.

Ο στοιχειωμένος και μυστηριώδης χώρος ξεκινά με μια σκοτεινή σκάλα που μου θύμησε το πατρικό μου πριν την ανακαίνιση(απλά χωρίς φαντάσματα) και μετά ανοίγει σε επιπλέον δωμάτια που γίνονται όλο και πιο σκοτεινά και διεστραμμένα, με ωραίες λεπτομέρειες παντού τριγύρω που πραγματικά δεν θα θελα να τις δω σε φθηνό ξενοδοχείο που θα πρεπε να μείνω. Ζήλεψα βέβαια ένα συγκεκριμένο σκοτεινό βιβλίο με σατανιστικές εικόνες και σκηνές βασανιστηρίων που πολύ θα ήθελα να το έχω στο coffee-table του μελλοντικού μου σπιτιού.

Η ιστορία έχει δόσεις υπερφυσικού αλλά και μερικές σταλιές Σαιλεντ-Χιλ-ικής στεναχώριας που προσωπικά μου ταιριάζουν αρκετά και τις προτιμώ από jump-scare-ικές καταστάσεις (όχι ότι λείπουν και αυτά). Η ηθοποιός ήταν πραγματικά εκπληκτική και έκανε διάφορες φωνές με ανατριχιαστικά αποτελέσματα. Οι γρίφοι έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο δυσκολίας, χωρίς να είναι πανεύκολοι αλλά ούτε να σε αναγκάζουν να κάθεσαι να σκεφτείς με τις ώρες ενώ ένα στοιχειό θέλει να σε κάνει μόνιμο συγκάτοικο.

Σίγουρα θα το πρότεινα, αν και επειδή το παίξαμε στο mystery mode, δεν γνωρίζω πόσα καρδιακά μπορεί να προκαλέσει...

Απέδρασαν

The order of Light


1:32:00

   105 Λεπτά
   3 - 6
   70,3 %

CAPTAIN JAMES' SECRET


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
   99,8 %

GUSTAVE EIFFEL


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 5
   100,0 %
  Video
Murder Mystery

NECROMANCY - Mystery Mode


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Role Playing
Ψυχολογικό Θρίλερ

Deathtrap


47:34

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Athens Clue Marousi Agent Athens Clue Marousi Agent
Forensics Master Forensics Master
Solved the Murder Case Solved the Murder Case

   70 Λεπτά
   2 - 6
   81,0 %
Ηθοποιός
4 Τρόπαια

Ammut Hall


36:49

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

The Mummy The Mummy
FBI Legend FBI Legend
Κυνηγός Τροπαίων Clue Κυνηγός Τροπαίων Clue
  QR-Code

   70 Λεπτά
   2 - 6
   90,2 %
4 Τρόπαια

Aztec Empire


1:03:00

   75 Λεπτά
   2 - 7
   99,1 %
Ηθοποιός
Διαθέσιμο Έως: 29/05/2022

PSYCHO


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
  Video

Illuminati


42:36

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Κυνηγός Τροπαίων Clue Κυνηγός Τροπαίων Clue
  QR-Code
Third Eye Third Eye
Free Vatican Ticket Free Vatican Ticket

   70 Λεπτά
   2 - 6
   74,7 %
4 Τρόπαια

The Cromwell Street


45:51

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Savile Row Tailor Savile Row Tailor
Successful Mail Delivery Successful Mail Delivery

   70 Λεπτά
   2 - 6
   69,5 %
Ηθοποιός
4 Τρόπαια

The TEMPLE Box


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Find the Mayan pendant! Find the Mayan pendant!
Visited the Mayan temple! Visited the Mayan temple!

   70 Λεπτά
   3 - 6
Σκορ
Ενήλικες Μόνο
5 Τρόπαια

Fortune Teller - The Return


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Κωμωδία

Frankenstein’s Legacy


1:20:00

   90 Λεπτά
   3 - 5
   74,0 %
Ηθοποιός
Δράσης

Thomas Crown


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Art Art
  QR-Code

   70 Λεπτά
   2 - 6
  Video
1 Τρόπαιο

Follow the White Rabbit


1:10:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Fairy tale Fairy tale
  QR-Code

   70 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
  Video
1 Τρόπαιο

ΦΑΚΕΛΟΣ: UNDERCOVER


1:00:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Broke Free Broke Free

   1 Ώρα
   2 - 5
   93,7 %
Kids Friendly
  Video
3 Τρόπαια

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


58:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Solved The Murder Case Solved The Murder Case

   1 Ώρα
   2 - 7
   96,0 %
Kids Friendly
  Video
3 Τρόπαια

Κέρδισε

Ιουν - 2022

Έχεις ολοκληρώσει και τα 5 δωμάτια του Athens Clue Marousi!!!

Ιουν - 2022

Έλυσες το μυστήριο με την πρώτη προσπάθεια!

Ιουν - 2022

Aπο ‘δώ και πέρα είσαι ο ντετέκτιβ των διάσημων!

Ιουν - 2022

Βρήκες το κρυφό μυστικό της μούμιας χωρίς βοήθεια!

Ιουν - 2022

Τίποτα πολύτιμο δεν λείπει...

Ιουν - 2022

Τελείωσε το παιχνίδι αλλά εσύ συνέχισες να ψάχνεις...

Απρ - 2022

Τελείωσε το παιχνίδι αλλά εσύ συνέχισες να ψάχνεις...

Απρ - 2022

Λύσατε το μυστήριο πριν τελειώσει ο χρόνος!

Απρ - 2022

Λύσατε το κρυπτόλεξο χωρίς βοήθεια!

Απρ - 2022

Βρήκες μόνος σου το μυστικό του καλύτερου ράφτη κουστουμιών!

Απρ - 2022

Βρήκες το σωστό παραλήπτη!

Δεκ - 2021

Art is Fun!

Δεκ - 2021
Νοε - 2021

Κατάφερες να δραπετεύσεις από το Little Pine Motel και τους απαγωγείς του Undercover!

Νοε - 2021

Εξιχνίασες τη δολοφονία του Θεμιστοκλή Νικολάου!