cover image profile image

Δημήτρης Βερλέκης
Chosen One


  Escape Percentage: 98.1%
  Score : 2812
  Likes : 717

4.7 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα χορταστικό γριφοδωμάτιο με πολλούς και απαιτητικούς γρίφους στο σύνολό του, που χρειάζονται από παρατηρητικότητα και φαντασία, ως και ωμή λογική, ενώ οι στοιχειώδεις γνώσεις φυσικής που μπορεί να έχετε από την καθημερινότητα, θα σας βοηθήσουν να λύσετε πιο εύκολα ορισμένους γρίφους.

Είναι από τις περιπτώσεις που η καλή συνεργασία απαιτείται, αφού το παιχνίδι είναι δομημένο έτσι, ώστε να πρέπει οι παίκτες να επικοινωνούν σωστά για να υπάρξει πρόοδος.

Η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά είναι λιτά, όμως το δωμάτιο δεν "προσποιείται" πως είναι ατμοσφαιρικό, συνεπώς δεν έχει και τόση σημασία. Το μόνο που θα καταλόγιζα ως αρνητικό είναι τα ηχητικά εφέ που υπάρχουν σε κάποια σημεία, καθώς είναι λίγο άσχετα με τη στιγμή που ακούγονται και μπερδεύουν, παραπέμποντας σε έμμεσες βοήθειες χωρίς να είναι.

Συνολικά, πρόκειται για δυνατό γριφοδωμάτιο που προτείνω σε τετράδες ή αρκετά έμπειρες δυάδες. Σας υπόσχομαι ότι φεύγοντας θα έχετε αποκομίσει μια αίσθηση πληρότητας.

4.8 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υπέροχη, πρωτότυπη ιδέα και εξαιρετική υλοποίηση για το μικρότερο σε εμβαδόν escape room που θα συναντήσετε αυτή τη στιγμή.

Η ατμόσφαιρα και τα εφέ που συνοδεύουν την εμπειρία σας είναι αψεγάδιαστα, ενώ η αξιοποίηση του χώρου είναι σεμιναριακή.

Οι γρίφοι είναι μονοψήφιοι, αλλά μεστοί και άρρηκτα συνδεδεμένοι με το χώρο και την εξέλιξη των γεγονότων σε αυτόν. Δύο ιδέες ανάμεσά τους ξεχωρίζουν σε δυσκολία και υλοποίηση και σίγουρα θα σας μείνουν.

Ο μόνος λόγος που δε βάζω το απόλυτο άριστα, είναι ότι το παιχνίδι τελειώνει "σβήνοντας" με έναν απλό γρίφο που δε χρειαζόταν να υπάρχει, καθώς έχει προηγηθεί δυναμική κορύφωση, που θα ήταν ιδανική από κάθε άποψη για αποτελέσει το κλείσιμο του δωματίου.

Οι άνθρωποι του χώρου ήταν άψογοι όπως πάντα, δεκτικοί σε βελτιωτικά σχόλια και παρατηρήσεις και ενθουσιώδεις στο να συζητήσουν για τις ιδέες πίσω από το δωμάτιο τους και όχι μόνο.

Αν η τιμή φαντάζει λίγο τσιμπημένη για δυάδες, κακώς. Είναι ο ιδανικός αριθμός ατόμων για να το ευχαριστηθείτε στο έπακρο και η κατασκευή του παιχνιδιού δικαιολογεί την τιμή. Εναλλακτικά, το Hellevator σηκώνει (pun intended) και 3 ή 4 άτομα, αλλά η εμπειρία δε θα είναι ίδια.

Τέλος, αν και για μένα τα δωμάτια απόδρασης είναι ομαδικό σπορ, αν ψάχνετε παιχνίδι για να παίξετε solo, το Hellevator μάλλον είναι η βέλτιστη επιλογή!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το Order of Light είναι ένα γριφολογικό αριστούργημα για δυνατούς λύτες. Πρόκειται για ένα παράλληλο δωμάτιο υψηλής δυσκολίας, με στιβαρό, πυκνό και καλογραμμένο σενάριο.

Οι γρίφοι του - για τον τρόπο σκέψης μου τουλάχιστον - είναι επιπέδου Paradox, με την παραλληλία να ανεβάζει σε ορισμένα σημεια τον πήχη της δυσκολίας ακόμη περισσότερο. Σχεδόν όλοι, ακολουθούν διαφορετικό μοτίβο επίλυσης, οπότε δεν υπάρχει πουθενά το στοιχείο της επανάληψης και υπάρχουν περισσότερες από μία ιδέες που δεν έχετε ξανασυναντήσει πουθενά.

Είναι από τις περιπτώσεις δωματίων, στις οποίες αν η οδηγία προς τους GMs ήταν να βοηθούν με μέτρο, θεωρώ πως το πολύ το 20% των ομάδων θα κατάφερνε να αποδράσει και αυτό για μένα είναι εξαιρετικό, αφού αποτελεί ένα παιχνίδι πρόκληση για κάθε ομάδα.

Ο δε τελευταίος χώρος - υποκειμενικά πάντοτε - έχει με τεράστια διαφορά, την ποιοτικότερη και απολαυστικότερη ακολουθία γρίφων που έχω συναντήσει ποτέ, σε πάνω από 200 δωμάτια απόδρασης μέχρι σήμερα. Επιπλέον, λίγο νωρίτερα, θα συναντήσετε και τον all time favourite γρίφο μου, που ομολογουμένως είναι love it or hate it, οπότε αν εσείς τον μισήσετε, συγγνώμη...

Δεν τελείωσα ακόμη! Σας είπα πόσο υπέροχο γριφοδωμάτιο είναι, δε σας είπα όμως πόσο θεσπέσια ατμόσφαιρα έχει όσο πλησιάζετε στο φινάλε!

Ξεκινά ήρεμα, μεστό στη σκηνογραφία του και όσο προχωράτε, τόσο εμβαθύνετε στην υπόθεση και τόσο εκείνη σας "εγκλωβιζει" μέσα της με τη μουσική, τα σκηνικά και τον υπέροχο φωτισμό, μιας και όλα τα παραπάνω, όσο προσεγγίζετε το τέλος, χτίζουν γύρω σας ένα μυσταγωγικό μονοπάτι που οδηγεί στην κορύφωση του παιχνιδιού.

ΔΕΝ προτείνω να το επισκεφθείτε αν δε σας αρέσουν οι πολύπλοκοι γρίφοι, γιατί δε θα το εκτιμήσετε και δε θα περάσετε καλά, ούτε αν ξεκινήσατε πρόσφατα να παίζετε δωμάτια απόδρασης και δεν έχετε μέση εμπειρία 25+ δωμάτια ως ομάδα.

Αν όμως σας αρέσουν οι δύσκολοι και πρωτότυποι γρίφοι και έχετε ικανή εμπειρία στα δωμάτια απόδρασης, αν λατρεύετε τις εγκεφαλικές προκλήσεις και την αδρεναλίνη που αυτές παράγουν, αν οι ταινίες με επιβλητική και σκοτεινή ατμόσφαιρα, που πραγματεύονται μυστήρια και κρυμμένα μυστικά είναι ψηλά στις προτιμήσεις σας, τότε το Order of Light θα μείνει για χρόνια χαραγμένο στη μνήμη σας, ως ένα από τα καλύτερα δωμάτια που παίξατε ποτέ!

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα καλοσχεδιασμένο VR game, ιδανικό για εκτόνωση με την παρέα σας.

Παίζεται σε δύο modes:
α) Players VS Orcs, όπου συνεργατικά προστατεύετε τη βάση σας, από τα κύματα επιθέσεων κάθε λογής τεράτων.
β) Pleayer VS Player, όπου παίζετε όλοι εναντίων όλων, με στόχο το καλύτερο Kill/Death Ratio.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους, ως μια εξαιρετικά διασκεδαστική, value for money εμπειρία με την παρέα σας, ανεξαρτήτως πλήθους ατόμων.

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Καταρχάς, να σημειωθεί πως οι επιλογές στο VR Utopia είναι πολύ περισσότερες από αυτές που φαίνονται στο EscapeAll. Συνολικά έχει γύρω στα 30 παιχνίδια, πολλά εκ των οποίων είναι VR Escape Rooms, ενώ άλλα (όπως το Elven Assassin) είναι καθαρά VR Video Games.

Επιλέξαμε να παίξουμε το Sanctum, ένα VR Escape Room, με θέμα την εξερεύνηση ενός εγκαταλελειμμένου μοναστηριού, που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό.

-Γρίφοι/Αποστολές: Ενδιαφέροντα tasks και ένα σύνολο από απλούς, αλλά όχι τετριμμένους για μια πρωτόγνωρη εμπειρία γρίφους, αποτελούν τα βήματα του παιχνιδιού. Μιας και χαρακτηρίζεται εισαγωγικό, δεν έχει κάτι δύσκολο, αλλά ώσπου να συνηθίσετε τα mechanics του VR, θα συνειδητοποιήσετε πως ο χρόνος, δεν είναι και άφθονος.

-Γραφικά: Αντίστοιχου επιπέδου με προηγούμενες εμπειρίες, αλλά ίσως λίγο πιο "συνεπή" στην ποιότητά τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

-Mechanics: Ιδιαίτερα, αφού κινείσαι πάνω σε μια ατομική, σχετικά περιόρισμένη πλατφόρμα και χρησιμοποιείς το χειριστήριο για να κάνεις "teleport" σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Αν έχετε συνηθίσει VR ελεύθερης κίνησης, θέλει λίγη προσαρμογή, αλλά μόλις αυτή έρθει, η εμπειρία είναι πληρέστερη, αφού ο εικονικός επισκέψιμος χώρος, είναι πολύ μεγαλύτερος.

-Ατμόσφαιρα/Ιστορία: Spooky και ρεαλιστικό όσο πρέπει. Ενδιαφέρουσα μεν, αρκετά σύντομη δε ιστορία, που δένει με τις αποστολές.

Ο Λάζαρος που θα σας υποδεχθεί, είναι ευγενέστατος και εξυπηρετικότατος. Θα σας εξηγήσει όσα χρειάζεστε και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο παιχνίδι για να απολαύσετε την εμπειρία.

Escaped
4.7 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ο μικρότερος χώρος που έχω επισκεφθεί ποτέ σε escape room, προσφέρει μια αντιστρόφως ανάλογη ως προς το μέγεθός του εμπειρία απόδρασης.

Πρόκειται για γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στους γρίφους του, αλλά παρά το μικρό του μέγεθος είναι χορταστικό.

Η ατμόσφαιρά είναι ικανοποιητική, όπως και το σενάριο που εξελίσσεται με τη βοήθεια των γρίφων, ενώ αν είστε τυχεροί στον τρόπο παιχνιδιού σας, ίσως βιώσετε κι ένα spooky highlight.

Το ιδιαίτερο ατού του δωματίου ωστόσο, είναι χωρίς αμφιβολία η πρωτότυπη έναρξη, με τρόπο που απειροελάχιστες φορές συναντά κανείς σε παιχνίδι απόδρασης.

Προσοχή! Αντικειμενικά, το δωμάτιο σηκώνει 2-3 άτομα, καθώς ο χώρος είναι πραγματικά μικρός. Ιδανικά, να το επισκεφθείτε με ομάδα των δύο, για να το απολαύσετε εξίσου.

Escaped
4.5 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Απλό μεν, ωραίο στην αίσθηση δε, γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, με παρουσία ηθοποιού, για να προστεθεί η κατάλληλη ένταση.

Στην τρέχουσα μορφή του, οι έμπειρες ομάδες θα το βρουν πολύ εύκολο και θα μείνουν στο τέλος με την αίσθηση "ήθελα κι άλλο". Δεν είναι πως υπάρχει κάτι κακό στο δωμάτιο, κάθε άλλο! Απλώς, σίγουρα μπορούν να προτεθούν 4-5 γρίφοι ακόμη, για να είναι ολοκληρωμένη η εμπειρία.

Η ατμόσφαιρα, αν και λιτή, είναι όπως πρέπει για το θέμα του δωματίου και τα σκηνικά, μοιάζουν με γραφείο ψυχιατρείου ή τουλάχιστον με αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Το acting μας ικανοποίησε πολύ και με μερικές σεναριακές τροποποιήσεις θα ανέβει ακόμη περισσότερο.

Στο τέλος, συζητήσαμε για πάνω από μια ώρα με τους ανθρώπους της εταιρείας, προτείναμε προσθήκες και βελτιώσεις, συζητήσαμε σεναριακές τροποποιήσεις που έχουν στα σχέδια τους και δώσαμε κι εκεί τη συμβουλή μας.

Αν πραγματοποιηθούν έστω τα μισά από όσα είπαμε, το δωμάτιο θα δυσκολέψει με ωραίο τρόπο, ώστε να μην είναι πανεύκολο για έμπειρες ομάδες, ενώ ταυτόχρονα, το ήδη ενδιαφέρον σενάριο, θα γίνει πιο στιβαρό και θα ενσωματώσει περισσότερο τους γρίφους στην εξέλιξή του.

Για το τέλος, οφείλω να σημειώσω δύο εξαιρετικές λεπτομέρειες "ήθους".

Από τη μία, αν και το δωμάτιο χωροταξικά σηκώνει και τέταρτο άτομο, είναι σαφές ότι η ποιότητα του παιχνιδιού θα πέσει όσο οι συμμετέχοντες ανεβαίνουν. Σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που θα επέτρεπαν ίσως και 5 άτομα στο χώρο, εδώ το άνω φράγμα είναι οι 3, κάτι που δεν τους συμφέρει οικονομικά, αλλά δείχνει μεγάλο σεβασμό στους παίκτες.

Από την άλλη, στο ίδιο πνεύμα σεβασμού, έχοντας αποδράσει με χρόνο ρεκόρ, μας πρότειναν μια γενναία έκπτωση στην τιμή, αφού ο χρόνος που μείναμε στο παιχνίδι, ήταν αρκετά μικρότερος από τον αναγραφόμενο. Σε 205 δωμάτια, δεν έχω ξαναδεί αυτή την υπέροχη χειρονομία και την εκτίμησα όσο λίγες.

Σε μια εποχή που πολλές εταιρείες κοιτάζουν να γεμίσουν την τσέπη τους, κοστολογώντας ακριβά προχειρότητες, υπάρχουν και μερικές "Ludus Tempus", που σέβονται στο έπακρο τον επισκέπτη. Να τις επισκέπτεστε αυτές της δεύτερης κατηγορίας. Το αξίζουν!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Χωρίς περιττά λόγια, πρόκειται για ένα εξ ολοκλήρου χειροποίητο, ατμοσφαιρικό αριστούργημα, πού σε ταξιδεύει στην ιστορία του.

Δεν έχω ξανασυναντήσει τόσο υπέροχα σκηνικά φτιαγμένα στο χέρι και τόσο άρτια και ταυτόχρονα μινιμαλιστική, χωρίς καθόλου υπερβολές, ατμόσφαιρα.

Κάθε γρίφος είναι συνυφασμένος αψεγάδιαστα με το στοιχείο που συντροφεύει και όλη η πλοκή ρέει αδιάλειπτα, καθ'όλη τη διάρκεια του υπέροχου παραμυθιού που θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε, αν πάρετε τη σωστή απόφαση να επισκεφθείτε το μαγικό Dark Side of the Elements.

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Φυλακές: Ίσως το συχνότερο "θέμα" που συναντά κανείς σε ένα escape room. Έχω αποδράσει από πολλές στα 5 χρόνια που έχω αυτό το χόμπι, κάθε μία με τα δικά της χαρακτηριστικά.

Το Freedom for Sale, είναι η πιο ρεαλιστική φυλακή.
Το Prison είναι η πιο διασκεδαστική φυλακή.
Το Death Row όμως, είναι η πιο ολοκληρωμένη φυλακή.

Έχει πολλούς (θυμάμαι τουλάχιστον 17), πρωτότυπους, ταιριαστούς και ευφυέστατους γρίφους και αποστολές κάθε λογής: παρατηρητικότητας, συνδυαστικούς, κατασκευαστικούς, ηλεκτρολογικούς, δεξιοτήτων και δράσης.

Έχει τιμιότατα σκηνικά, με ανεπανάληπτα περάσματα που λατρεύεις να ανακαλύπτεις - δίολου πρωτότυπο για δωμάτιο της No Exit - και πολλούς χώρους που προσθέτουν ένταση, αγωνία και δράση όσο περνάς από τον έναν στον άλλο.

Και για το τέλος, η ερμηνεία του ηθοποιού. To the point, τόσο - όσο για να προσθέσει μια πινελιά επιπλέον άγχους στην απόδραση και να επισφραγίσει τη δυνατή εμπειρία.

Αν είστε λάτρεις των γρίφων, επισκεφθείτε το Death Row για να ικανοποιήσετε την όρεξή σας στο έπακρο. Αν όχι, τότε επισκεφθείτε το και πάλι, για να αλλάξετε γούστο!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν είμαστε fans των δωματίων τρόμου, αλλά το "El Excorcista" ήταν μια εμπειρία που θέλαμε να ζήσουμε.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό, μεταφυσικό θρίλερ, που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σας με περισσή μαεστρία, αψεγάδιαστη σκηνοθεσία και σεμιναριακή εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου και των κατασκευών.

Η ερμηνεία και οι απρόσμενες εμφανίσεις της πρωταγωνίστριας θα μείνουν για χρόνια στη μνήμη μας, ενώ δύο πρωτόγνωρα highlights που αψηφούν τους φυσικούς νόμους μας έκαναν να ανατριχιάσουμε.

Τέλος, αν και είναι το πιο ασήμαντο για ένα παιχνίδι τρόμου, το δωμάτιο στέκεται σε αξιοπρεπέστατο - αν όχι υψηλό - επίπεδο σε ο,τι αφορά τους γρίφους του. Υπάρχουν πολλοί και καλοί σε όλους τους χώρους, με δύο να ξεχωρίζουν για τη συνδυαστική σκέψη που απαιτούν.

Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ακόμη και χωρίς την παρουσία ηθοποιού, θα μπορούσε να γίνει ένα δυνατό μονόωρο γριφοδωμάτιο, κάτι που ελάχιστα παιχνίδια τρόμου θα μπορούσαν να υποστηριξουν.

Έτσι, ακόμη κι αν δεν έχουμε πάει σε πολλά horror themed δωμάτια, μπορούμε με βεβαιότητα να αποφανθούμε ότι το "El Excorcista" είναι ένα αριστούργημα στο είδος του, που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, ανεξαρτήτως γούστου.

Escaped
3.8 Very Good
Nov - 2021

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο που σίγουρα εντάσσεται στην κατηγορία της κωμωδίας, αλλά είναι λίγο rollercoaster σε ο,τι αφορά τη συνοχή των συναισθημάτων που δημιουργεί.

Η ηθοποιός είναι εξαιρετική στο ρόλο που παίζει και αυτό πρέπει να τονιστεί με κάθε τρόπο. Το σενάριο όμως, χωρίς να περιμένουμε κάτι οσκαρικό (pun intended) ήταν λίγο αταίριαστο με την περιγραφή και όσα γενικότερα θα περίμενε κανείς.

Η "τρομοκρατική ομηρία", οι "διαπραγματεύσεις με την αστυνομία" και η "δράση", υπάρχουν σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του παιχνιδιού, με το υπόλοιπο να ισορροπεί μεταξύ ορισμένων διαδραστικών tasks που είναι άλλοτε άκρως διασκεδαστικά, άλλοτε αρκετά αμήχανα και κάποιων απλοϊκών γρίφων, που απαιτούν συνεργασία με την ταξιθέτρια για να αποκτήσετε τα στοιχεία που τους λύνουν.

Τα τελευταία 10-15 λεπτά του παιχνιδιού, ομολογουμένως ανεβάζουν κατακόρυφα την ποιότητά του, αλλά σε συνδυασμό με την κοιλιά που υπάρχει αρκετές φορές νωρίτερα, σου δημιουργεί την ανάγκη να θέλεις κι άλλο, αφού σε κόβει στο καλύτερο, πάνω που αρχίζει να βρίσκει ρυθμό.

Το δωμάτιο με την τρέχουσα μορφή του, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ για παιδιά (ίσως το καλύτερο που έχω δει για αυτό το κοινό) αλλά θέλει λίγη δουλίτσα για ενήλικες, αφού κάποιοι γρίφοι θα μπορούσαν να έχουν πιο έξυπνα βήματα και κάποια tasks να είναι προσαρμοσμένα ως προς την παρουσίασή τους, με πιο ενήλικο τρόπο.

Συνοψίζοντας, μην περιμένετε το άφθονο γέλιο ή τη διασκέδαση που θα συναντήσετε σε άλλα δωμάτια κωμωδίας, αλλά αν θέλετε απλώς να αφεθείτε στην εμπειρία ή έχετε παιδιά που θέλετε να μυήσετε στα escape rooms, να το επισκεφθείτε με κλειστά μάτια!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Σε 5 χρόνια αποδράσεων και πάνω από 200 δωμάτια, είναι μονοψήφιο το πλήθος αυτών που θεωρούσα ότι έχει νόημα να ξαναπαίξω.

Το Mine, είναι ένα από αυτά κι έτσι όταν έμαθα οτι είμαι καλεσμένος για "απόδραση γενεθλίων" είπα ναι με ενθουσιασμό και δικαίως.

Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι δεύτερη φορά το ίδιο παιχνίδι και το ευχαριστήθηκα εξίσου με την πρώτη. Ο λόγος; Το ποσό out of the box είναι όσα έχεις να κάνεις στο The Mine Box!

Οι γρίφοι του είναι υπέροχοι. Η ατμόσφαιρά του φανταστική. Τα σκηνικά του ταιριαστά. Οι αποστολές πρωτότυπες και ευφάνταστες, ενώ η πλοκή ήταν και είναι... εκρηκτική!

Μπράβο στο Box, που επιλέγει να προσφέρει στο πιο value for money κόστος που υπάρχει εκεί έξω, ένα αριστούργημα που θα μπορούσε να σταθεί σχεδόν με τη διπλάσια τιμή δεδομένης της σημερινής καταστασης στο χώρο των δωματίων απόδρασης!

Escaped
4.7 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πανέξυπνο concept σε ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς, γεμάτο με ευφυώς δομημένους γρίφους, παράλληλη πλοκή - καθώς υπάρχουν πάρα πολλά εναλλακτικά μονοπάτια στην πορεία επίλυσης - αλλά και ένα δυνατό δίλημμα για τη... μισή ομάδα.

Η ατμόσφαιρα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά αυτό είναι ασήμαντο, αφού το παιχνίδι είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου πάνω στους γρίφους του και αυτοί είναι που το κάνουν ξεχωριστό.

Μοναδικό μειονέκτημα που μπορεί να του "χρεωθεί" είναι ένα πολύ συγκεκριμένο στοιχείο που διακρίνεται δύσκολα λόγω τοπικής έλλειψης φωτισμού, αλλά αυτό θα σας στοιχίσει το πολύ δύο λεπτά.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως μιλάμε για ένα δωμάτιο με ΠΟΛΛΑ λουκέτα, οπότε ανάλογα με τα γούστα σας, ίσως είναι καλή ιδέα να πάτε προετοιμασμένοι γι'αυτό.

Σε ο,τι αφορά το προσωπικό, όπως πάντα στο Trapped, όλα ήταν άψογα. Το δε παιχνίδι, προτείνεται για 2 ή 4 άτομα, αφού το άρτιο πλήθος ομάδας "βολεύει" και οι 6, μάλλον θα είναι πολλοί.

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η πιο διασκεδαστική φυλακή που θα συναντήσετε εκεί έξω!

Το Prison είναι ένα παιχνίδι απόδρασης γεμάτο γρίφους και δράση, με απολαυστικά tasks, συνεργατικές αποστολές και πολλά "κόλπα φυλακής".

Σκηνογραφικά είναι άρτιο, με ατμόσφαιρα απλή αλλά ρεαλιστική και πολύ ενδιαφέροντα περάσματα. Οι δε χώροι είναι αρκετά άνετοι, οπότε μέχρι και 5 άτομα είναι καλός αριθμός παικτών.

Στον τομέα των γρίφων, διατηρεί ένα εξαιρετικό επίπεδο, με μοναδική (ασήμαντη) παραφωνία έναν "ευαίσθητο" μηχανισμό. Ειδική δε αναφορά, αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού, το οποίο είναι αρκετά πρωτότυπο και ταιριαστό.

Αν θέλετε να λέγεστε escapers και δεν το έχετε επισκεφθεί ακόμη, σπεύσατε!

Escaped
3.0 Good
Oct - 2021

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

2.0

Staff / Gamemaster

4.0

Προβληματίστηκα πολύ πριν γράψω αυτή την κριτική, γιατί είναι σαφές πως οι δημιουργοί του δωματίου έφτιαξαν κάτι με αγάπη και δεν είναι αδιάφοροι γι'αυτό. Επιπλέον, μέσα στην αμηχανία της στιγμής, πολλά από όσα θα αναφέρω, δε μπορούσα να τα σκεφτώ ζωντανά και να τα επισημάνω δια ζώσης.

Ξεκινάμε με τους γρίφους: Δε θέλω να αδικήσω το παιχνίδι, οπότε θα αναγνωρίσω πως υπάρχουν 2-3 γρίφοι που είναι πολύ έξυπνοι, μου άρεσαν και θα τους θυμάμαι. Δυστυχώς όμως, υπάρχει και ένας που κατά το δικό μου τουλάχιστον γούστο, αποτελεί ικανή συνθήκη για να ξενερώσω εντελώς με ένα δωμάτιο, καθώς έχει το θεμελιώδες πρόβλημα του να απαιτεί να κάνεις μια αλληλουχία από δράσεις, χωρίς στοιχείο για το με ποια σειρά να τις κάνεις.

Νιώθω πως θα είχε 6 δόκιμες λύσεις στη μορφή με την οποία δίνεται και επειδή η λογική για να βρεις ποιες είναι οι δράσεις που απαιτεί, παραήταν πάρε βάλε, θεωρήσαμε αδύνατον να λύνεται τόσο αόριστα και φάγαμε ένα δεκάλεπτο να βρούμε τι δεν έχουμε καταλάβει, ώσπου η πρωτάρα της ομάδας είπε "Ρε σεις, αυτό είναι!" για να της απαντησουμε "Αποκλείεται! Αν ήταν αυτό, θα υπήρχαν κι άλλα στοιχεία για τη σειρά.", το δοκίμασε και δούλεψε...

Έπειτα, ατμόσφαιρα και πλοκή: Η ιδέα είναι καλή και το μεράκι για να φτιάξεις κάτι εσύ ο ίδιος υπέροχο. Η υλοποίηση όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν ένας παίκτης έχει επισκεφθεί έναν αριθμό δωματίων και πάνω, μοιάζει φτωχική.

Αν πω ότι τα σκηνικά με έπεισαν με το ρεαλισμό τους, θα πω ψέματα. Δεν είναι οτι με πείθουν στην πλειοψηφία των δωματίων, αλλά ας πούμε πως συνήθως τα καταφέρνουν κάπως καλύτερα. Υπάρχει ένας υπέροχος μηχανισμός που σε βάζει στο κλίμα, αλλά εκτός από αυτόν, δε μπορώ να ξεχωρίσω κάτι θετικά.

Η δε ατμόσφαιρα, επηρεάζεται ήδη αρνητικά από το παραπάνω, αλλά το ουσιαστικό πρόβλημα ήταν οι διακοπές. Δύο φορές αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε το παιχνίδι• μία για να μπει μέσα ο GM να "φτιάξει" κάτι που "χάλασα" και μια για να χρησιμοποιήσουμε μια αταίριαστη με το concept έξοδο κινδύνου, ώστε να κάνουμε "restart" το ίδιο αντικείμενο που είχα "χαλάσει".

Οκ, όλοι οι παίκτες κάνουμε λάθη, αλλά έχω σοβαρή ένσταση μετά από 200 δωμάτια, ως προς το κατά πόσο αυτό που έκανα έπρεπε να μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Καταρχάς γιατί με σωστή κατασκευή του αντικειμένου, δε θα μπορούσα να το κάνω. Έπειτα, γιατί η αντιστροφή της ενέργειάς που "χάλασε" το αντικείμενο, θα έπρεπε να του επιτρέψει να λειτουργεί σωστά και τέλος γιατί όταν σου δίνεται η οδηγία "μη βάζετε δύναμη στο δωμάτιο", πρέπει να ισχύει καθολικά.

Στην περίπτωσή μας, χρειάστηκε περισσότερη δύναμη για να "πάρουμε στην κατοχή μας" το αντικείμενο, παρά για να "χαλάσω" ένα κομμάτι του. Κρίνοντας δε από τη δήλωση του GM στην εισαγωγή, ότι αν χρειαστεί να παρέμβει σε κάτι, θα έρθει να μας βοηθήσει, όπως και έγινε, καταλαβαίνω πως θεωρεί πιθανό να χρειαστεί να μπει στο δωμάτιο για να διορθώσει κάτι και άρα έχει σίγουρα ξανασυμβεί, αν δε συμβαίνει συχνά...

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην τιμή. Παίξαμε με 16€ στην τριάδα. Ναι, βρισκόμαστε στην Ελλάδα και είμαστε τυχεροί που οι τιμές είναι χαμηλές, αλλά καλώς η κακώς το μέτρο σύγκρισης είναι η εγχώρια αγορά. Με την ίδια τιμή, βλέπω στο EscapeAll πως 3 άτομα παίζουν το Mine Box και το Captain James' Secret.

Συγκρίνοντας το Ankh με τα παραπάνω, χάνει κατά κράτος σε γρίφους, σκηνικά και ποιότητα κατασκευής. Για να μην αδικείται λοιπόν το δωμάτιο από τον ίδιο του τον "εαυτό", καλό θα ήταν υπάρξει μια τιμολογιακή προσαρμογή, που θα τροποποιήσει και το τι αναμένουν να συναντήσουν οι παίκτες.

Πραγματικά, νιώθω άσχημα για τα παραπάνω και τα γράφω με αγάπη. Αν διάβαζα την κριτική αυτή από άλλον, πάλι θα ερχόμουν να το επισκεφθώ. Αλλά είναι κρίμα να μην επισημανθούν σημεία που απαιτούν ουσιαστική βελτίωση.

Αν τροποποιηθεί το ευαίσθητο σε βλάβες αντικείμενο, προστεθούν μερικες πινελιές ρεαλισμού σε ορισμένες κατασκευές, γίνει πιο ταιριαστή με το χώρο η έξοδος κινδύνου και ώσπου να γίνουν όλα αυτά τροποποιηθεί η τιμή, το δωμάτιο ως concept, ροή και ιστορία έχει πολύ καλή προοπτική. Είναι κρίμα να μην έχει τη φροντίδα που του αξίζει.

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ωραίο, χορταστικό, γεμάτο γρίφους και κρυψώνες, το Old Friend είναι πραγματικά ένας φίλος απ'τα παλιά, που έρχεται να μας θυμίσει τι πρωτογνωρίσαμε σαν δωμάτιο απόδρασης, τι μας άρεσε σε αυτό και γιατί αρχίαμε να παίζουμε ξανά και ξανά, αποκτώντας ένα χόμπι που έγινε λατρεία.

Χωρίς εντυπωσιακά σκηνικά μεν, γεμάτο ωραίες ιδέες δε, μας ταξιδεύει στο prequel του Old Friend in Chains που λογικά έχετε παίξει περισσότεροι. Το παρόν δωμάτιο, προυπήρχε του sequel, του έδωσε τη θέση του και σε μια νοσταλγική κίνηση, ξαναγύρισε για να φέρει μαζί του ευχάριστες αναμνήσεις από τα πρώτα μας βήματα στο χώρο των escape rooms.

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια εξαιρετική ιδέα που κάνει ένα "Inception" στα δωμάτια απόδρασης.

Πρόκειται για ένα δωμάτιο που είναι πράγματι ψυχολογικό θρίλερ και όχι ακριβώς τρόμου. Έχει πολύ δυνατό suspense σε αρκετά σημεία του, στρωτή ροή, έξυπνη ιστορία και ιδανική εκμετάλλευση των χώρων του.

Όπως έχουν πει πολλοί πριν από μένα, η εισαγωγή του ξεχωρίζει και είναι ευφυέστατη. Πλέον, ξεχωρίζει και το τέλος, που το καθιστά must για back2back, αφού μπορεί να παιχτεί χωρίς διακοπή μαζί με τη συνέχεια του.

Μπορεί οι γρίφοι του να μην είναι το στοιχείο για το οποίο θα διαφημιστεί, αλλά είναι τιμιότατοι στο σύνολό τους και ξεκάθαροι στη λύση τους. Προσωπικά, αφού έχει αρκετούς, θα ήθελα και έναν δύο λίγο πιο τσιμπημένους σε δυσκολία για να το ερωτευτώ, αλλά αυτό είναι δική μου παραξενιά.

Κλείνοντας, τα παιδιά που δουλεύουν εκεί είναι η επιτομή της κοινωνικότητας και φαίνεται πως αγαπούν τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε για την εμπειρία!

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένας τεράστιος χώρος, εμπνευσμένος αυθεντικά από το σύμπαν του Resident Evil, γεμάτος από καλαίσθητα αντικείμενα και έξυπνους γρίφους.

Το δυνατό σημείο του παιχνιδιού, είναι ο ρεαλισμός και η πιστότητα σε αυτό που υπόσχεται, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση γριφοδωμάτια που συνάντησα ποτέ!

Οι γρίφοι είναι σωστά ορισμένοι, με μοναδικές και ξεκάθαρες λύσεις, χωρίς να δημιουργούν κανέναν προβληματισμό για την ορθότητά τους, ενώ κάποιοι ξεχωρίζουν ευχάριστα με την πρωτοτυπία τους.

Μόνο "παράπονο", ότι ακριβώς λόγω των πολλών χώρων, υπάρχουν λίγα πράγματα να κάνει κανείς ανά δωμάτιο, οπότε σε κάποια σημεία νιώθεις πως θα ήθελες κάτι περισσότερο.

Η εξυπηρέτηση υπέροχη, όπως και η διάθεση των δημιουργών και GMs.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όταν ακούς διθυραμβικές κριτικές για ένα δωμάτιο, 9 στις 10 φορές είναι υπερβολές. Όταν ακους για φανταστική ατμόσφαιρα ή σκηνικά, συχνά το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών.

Επισκέφθηκα χθες το Mystic Project έχοντας στο μυαλό μου μια κορυφαία κλάση δωματίων απόδρασης που περιείχε τα τρία παιχνίδια του Paradox και το Order of Light. Μετά το τέλος του, η παραπάνω κλάση συμπληρώθηκε από το αριστούργημα που είχα την ευκαιρία να ζήσω - διότι το ρήμα "παίζω" αδικεί την εμπειρία - κάνοντας την πλέον ένα στιβαρό top 5, στο οποίο θα χρειαστεί κάποιο τεράστιο σοκ για να υπάρξει ανακατάταξη.

Το Mystic Project λοιπόν, είναι ένα βίωμα με πολυποίκιλους γρίφους υψηλής ποιότητας, που βρίσκεται πλέον ισόπαλο στην κορυφή των προσωπικών μου κατατάξεων στους τομείς των σκηνικών και της ατμόσφαιρας, όμως στον τομέα του immersion, αφήνει έτη φωτός πίσω του, οποιαδήποτε άλλη εμπειρία.

Πραγματικά, πρώτη μου φορά ένιωσα να ξεχνάω κατα διαστήματα πως παίζω ένα escape room και βρέθηκα βυθισμένος στην περσόνα του ρόλου μου, να παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα, ένα υποκριτικό και σκηνοθετικό αριστούργημα που όμοιό του, δεν είχα ξαναδεί ή φανταστεί, να διαδραματίζεται μπροστά μου.

Ευχαριστώ τους δημιουργούς, τους ηθοποιούς και τον GM, για μια από τις κορυφαίες εμπειρίες απόδρασης που δε θα ξεχάσω ποτέ!

Δε βρίσκω άλλα λόγια να πω, καθώς η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε περιγραφή. Να το επισκεφθείτε όλοι, το συντομότερο δυνατόν!

Escaped
4.5 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο δωμάτιο μικρής διάρκειας, γεμάτο από "out of the box" ιδέες, σας περιμένει στο Box για μια διασκεδαστική εμπειρία απόδρασης.

Υπό έναν μανδύα spooky ατμόσφαιρας, το Haunted Box συστήνεται ως ένα καθαρό γριφοδωμάτιο, με ελάχιστες μόνο πινελιές "άγχους", ενώ είναι ιδανικό για την εισαγωγή νέων παικτών σε έμπειρη ομάδα, αφού δίνει αρκετό χώρο και χρόνο, ώστε κάποιος να δει απο κοντά τη λογική επίλυσης σε όλα, αλλά και να συμμετέχει σε αυτήν.

Ο χώρος είναι κάπως περιορισμένος, οπότε προσωπικά δε θα συνιστούσα περισσότερα από 3 άτομα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η σωστή τήρηση των μέτρων από την εταιρεία, καθώς δε θα συναντήσετε ούτε κάποια παρέκκλιση, ούτε κάποια υπερβολή. Σε συνδυασμό λοιπόν, με την ευγενική υποδοχή και το άρτιο gamemastering, ο επαγγελματισμός με τον οποίο το προσωπικό μας αντιμετώπισε, ήταν ιδανικός.

Escaped
4.5 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για remastering της αρχικής version του δωματίου, με σημαντικές βελτιώσεις, αλλά και αρκετά γριφολογικά πταίσματα στην υπάρχουσα μορφή του.

Ο χώρος είναι συνολικά ο ίδιος, όμως αξιοποιείται αρκετά περισσότερο σε σχέση με την αρχική version. Η ατμόσφαιρα κινείται σε ανάλογο πλαίσιο, όμως έχουν προστεθεί ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία που ανεβάζουν τον πήχη.

Η δυσκολία του παιχνιδιού είναι σαφώς αυξημένη και αυτό οφείλεται σε μερικούς εξαιρετικούς γρίφους, αλλά και σε 2 σοβαρές αστοχίες σχεδιασμού, που αποπροσανατολίζουν τους παίκτες με χρονοβόρο τρόπο.

Αξίζει μπράβο στους ιδιοκτήτες, που συζήτησαν μαζί μας για ώρα τα ζητήματα αυτά και έχουν ήδη έτοιμη τη λύση για τη βελτίωσή τους.

Με τα παραπάνω ζητήματα διορθωμένα, θα μιλάμε για ένα εξαιρετικό escape room, ιδανικό για έμπειρες τριάδες, αφού σε αρκετά σημεία, υπάρχει η δυνατότητα παραλληλίας, που οι βετεράνοι του σπορ θα απολαύσουν σίγουρα.

Escaped
4.8 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Θα είμαι λακωνικός, αφού πρόκειται για remastering ενός ήδη εξαιρετικού δωματίου.

Είναι η πρώτη φορά που ακούω πως "δεν έμεινε ούτε ένας γρίφος ίδιος" και είναι αλήθεια. Το ανανεωμένο Freedom for Sale, έχει ως μόνο κοινό με το αρχικό Πωλείται Ελευθερία το χώρο που τα φιλοξενεί και τους μηχανισμούς με τους οποίους αυτά είναι ενδεδυμένα. Η δε μετατροπή του σεναρίου, καταφέρνει κάτι σπάνιο. Μετατρέπει ένα υπέροχο παιχνίδι, σε ακόμη καλύτερο.

Το να πώ κάτι περισσότερο, δεν έχει νόημα. Όπως είπαμε και στον καινούργιο ιδιοκτήτη "Συγχαρητήρια! Ξεπεράσατε την αγαπημένη μας φυλακή μέχρι σήμερα! Το Πωλείται Ελευθερία..."

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα καταπληκτικό εισαγωγικό δωμάτιο για κάθε νέα ομάδα που θέλει να δοκιμάσει τα escape rooms.

Ένα πιασάρικο θέμα, ταιριαστό με το concept των δωματίων απόδρασης.

Ένας χώρος με μινιμαλιστική σχεδιάση , γεμάτος φοβερούς αυτοματισμούς που σε ταξιδεύουν στο εσωτερικό μιας πυραμίδας.

Ένα παιχνίδι με αδιάλειπτη ροή και έξυπνους γρίφους μικρομεσαίας δυσκολίας.

Κυρίες και κύριοι είναι τα 7 Μυστήρια του Φαραώ. Να τα επισκεφθείτε για να ερωτευτείτε τα escape rooms ή να θυμηθείτε το λόγο για τον οποίο τα έχετε αγαπήσει!

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Η Προφητεία είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου που φτιάχτηκε ως μια όμορφη ιδέα, που θα κάνει γνωστή τη Γαϊδουροχώρα σε μεγαλύτερο κοινό. Στόχος επετεύχθη θριαμβευτικά!

Οι επισκέπτες περνούν ένα διασκεδαστικό δίωρο, λύνοντας ευχάριστους γρίφους, πιάνοντας συζήτηση με τις "παρουσίες" του Γαϊδουρωπίου, ταξιδεύοντας σε αυτό, γνωρίζοντας δίποδους και τετράποδους κατοίκους, δίχως να ξεχάσουν στιγμή την αποστολή τους• την ανατροπή της Προφητείας.

Με δεδομένο πως μιλάμε για ένα event που απευθύνεται σε όλες τις ομάδες ανεξαρτήτως εμπειρίας, οι γρίφοι είναι εξαιρετικοί, η ιστορία αν και απλη σε γεμιζει και τέλος το acting και η απαραίτητη διάδραση, ισορροπούν σωστά μεταξύ χιούμορ και λειτουργικότητας.

Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς με την παρέα του, μικρή ή μεγάλη.

Escaped
4.8 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υπέροχο entry level δωμάτιο για να μυηθεί κανείς στα escape rooms, σε ένα περιβάλλον που γρίφοι, ατμόσφαιρα και σενάριο συναντώνται μαεστρικά, με λίγες δόσεις αγωνίας να ολοκληρώνουν τη συνταγή της επιτυχίας.

Το Phantom of the Opera, ένα παιχνιδι γεμάτο easter eggs για το γνωστό μυθιστόρημα, αλλά και την ίδια την ιστορία της εταιρείας που το φιλοξενεί, αποτελεί ένα εύκολο μεν, δίολου απογοητευτικό δε, δωμάτιο για παίκτες όλων των εμπειριών.

Όσοι δεν έχετε παίξει πολλά escape rooms θα δείτε πρωτόγνωρες ιδέες και γρίφους και θα αγαπήσετε το hobby. Οι υπόλοιποι, θα ευχαριστηθείτε ένα ωραίο παιχνίδι, με αρχή, μέση και τέλος, που περιέχει μη επαναλαμβανόμενους, ενδιαφέροντες γρίφους και μια αψεγάδιαστη ατμόσφαιρα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Θεωρώ πως για αρχάριες ομάδες, το ιδανικό πλήθος παικτών είναι 4. Όσο η εμπειρία ανεβαίνει, ο αριθμός αυτός πέφτει.

Escaped

Response from: ESCAPED
Ευχαριστούμε για την υπέροχη κριτική σας!!!

4.3 Very Good
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Συμπαθέστατο δωμάτιο, με άκρως πιασάρικη θεματολογία και διασκεδαστικό acting.

Οι γρίφοι κατά μέσο όρο δεν είχαν κάτι το ιδιαίτερο, ξεχωρίζει όμως μια πανέξυπνη ιδέα που υλοποιείται σωστά και ταιριάζει με την ιστορία του παιχνιδιού.

Η πλοκή είναι διασκεδαστική, ωστόσο κάτι μας έλειψε, αφού παρά την ωραία θεατρικότητα, οι ρόλοι της ιστορίας είναι αναπόφευκτα αμήχανοι κατά διαστήματα.

Το φινάλε του δωματίου ίσως χρειάζεται μερικές τροποποιήσεις, αφού αποτελεί αποκλιμάκωση του ρυθμού που αναπτύσσεται προς το τέλος και είναι εντελώς διαδικαστικό.

Αξίζει στα θετικά να σημειωθεί, πως έχοντας παίξει ξανά το παιχνίδι όταν πρωτοάνοιξε, πολύ πριν το "remaster", αυτό που συναντήσαμε σήμερα, ήταν πραγματικά ένα εντελώς διαφορετικό, βελτιωμένο escape room.

Ιδανικός αριθμός επισκεπτών η δυάδα, αφού τα δρώμενα είναι ολιγάριθμα και σε μικρούς χώρους.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αδυνατώ να δεχτώ πως αυτό το παιχνίδι έχει μέση βαθμολογία μόνο 4,7. Αδυνατώ να δεχτώ ότι κανείς παίκτης που ξέρω δεν το είχε προτείνει ως "must play" σε συζήτηση μαζί μου.

Το Blackwater απέχει έτη φωτός από οποιοδήποτε άλλο military themed παιχνίδι στην Ελλάδα. Είναι ένα χορταστικότατο δίωρο γριφοδωμάτιο με μικρές πινελιές δράσης, υπέροχο soundtrack, καταπληκτική ροή, αμέτρητους χώρους και υποχώρους, πολλά ντουλάπια, πολλούς κωδικούς, πολλά καλώδια, πολλά gadgets και τελικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ αναμνήσεις μετά τη λήξη του.

Η δυσκολία του είναι τέτοια, που και αρχάριες ομάδες μπορούν να το απολαύσουν, αλλά ιδανικά επισκεφθείτε το με 15-20 δωμάτια στο ιστορικό σας για να μπορείτε να σταθείτε άξιοι αντίπαλοι στις προκλήσεις του.

Θυμάμαι 27 γρίφους/tasks και σίγουρα ξεχνάω μερικά. Όταν λοιπόν υπάρχουν τουλάχιστον τόσα σε ένα δίωρο παιχνίδι και όλα είναι καλώς ορισμένα, με σαφή και μοναδική λύση όταν καταλάβεις τι χρειάζεται, δε γίνεται να μη φύγεις χορτασμένος από την εμπειρία που βίωσες. Στα 189 πλέον δωμάτια, έχω νέο entry στο top 10 μου.

Ευχαριστούμε τον Ίωνα για την υπέροχη φιλοξενία και ευχόμαστε στην εταιρεία να συνεχίσει την καταπληκτική δουλειά! Όσο για εσάς που διαβάζετε τώρα το κείμενο, να κάνετε αμέσως κράτηση, γιατί αν δεν έχετε παίξει το Blackwater, χάνετε!

Escaped
4.2 Very Good
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο rollercoaster, που δίχασε όλα τα μέλη της ομάδας.

Η ιστορία που υπόσχεται, το plot που ξεκινά να χτίσει, αλλά και οι ευκαιρίες που προσφέρει το gameplay, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ένα υπέροχο δωμάτιο.

Σε ορισμένες στιγμές τα παραπάνω αξιοποιούνται πλήρως, ενδεδυμένα με μερικούς υπέροχους γρίφους. Σε κάποιες άλλες μένουν εντελώς ανεκμετάλλευτα, είτε επειδή δε χρησιμοποιούνται κάν, είτε επειδή οι γρίφοι βγάζουν περισσότερες από μια "εύλογες" λύσεις, χωρίς καμία τους όμως -συμπεριλαμβανομένης της σωστής- να είναι καλώς ορισμένη.

Ενδεικτικά, υπήρχαν δύο γρίφοι που μας έκαναν να πούμε μπράβο, αλλά υπήρχε και γρίφος που έβγαζε 4 λύσεις ή γρίφος που είχε μόλις 6 διαφορετικούς πιθανούς "κωδικούς" για να δοκιμάσει κανείς.

Η αξιολόγηση μου είναι λίγο αυστηρή, αλλά αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή υπάρχει η προοπτική, ώστε με μερικές διορθώσεις που επισημάναμε, το δωμάτιο να γίνει εξαιρετικό.

Escaped
4.5 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πολύ ευχάριστο γριφοδωμάτιο, γεμάτο ενδιαφέροντες μηχανισμούς, που χωρίς να περιέχει κάτι που θα μνημονεύετε για καιρό, περιλαμβάνει αρκετούς in concept γρίφους μέτριας δυσκολίας και δύο ιδιαίτερα highlights.

Σκηνογραφικά είναι συνεπές με την ιστορία του, χωρίς το κάτι παραπάνω, την ώρα που η ροή και η ατμόσφαιρα του δωματίου είναι οκ.

Το προσωπικό ήταν to the point, αν και δε χρειαστήκαμε ιδιαίτερη αλληλεπίδραση στο δωμάτιο.

Συνοψίζοντας, οι χαμηλές τιμές της εταιρείας καθιστούν τα δωμάτιά της εξαιρετικές value for money επιλογές, ειδικά σε back to back.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Λακωνικά, ο,τι καλύτερο!

Θεωρούσαμε το Dragon Tower κορυφαίο στο είδος, αλλά εκθρονίστηκε από το Manor of Escape.

Είναι το μόνο από τα παιχνίδια που έχει αμείωτο ενδιαφέρον και στις 3 πίστες του, καθώς έχει σε όλες πολύ ωραία γριφάκια, αλλά ΚΑΙ στοιχεία τρόμου, ενώ κορυφώνεται καταπληκτικά, με μια αποστολή γεμάτη αδρεναλίνη.

Αν πρέπει να επιλέξετε μόνο ένα VR για να παίξετε, ας είναι αυτό... Αλλιώς, αφήστε το για το τέλος, ώστε ολοκληρώσετε πανηγυρικά τις επισκέψεις σας!

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για το τέταρτο VR παιχνίδι που παίζουμε στη συγκεκριμένη εταιρία και διατηρεί και αυτό ψηλά τον πήχη.

Παιχνίδι ιδανικό για δύο άτομα, που περιέχει δύο πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοτυπίες σε σχέση με τα υπόλοιπα VR games, ενώ η ιστορία του είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα όλων.

Τα γραφικά και η λειτουργικότητα του παιχνιδιού ήταν αψεγάδιαστα, ενώ το προσωπικό όπως πάντα, ήταν αξιέπαινο.

Αξίζει να το δοκιμάσετε.

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ο λόγος που αγαπήσαμε τα Escape Rooms!

Γεμάτο υπέροχους γρίφους, συνδυάζει τη νοσταλγία των λουκέτων, με τον εντυπωσιασμό των ευφυέστατων αυτοματισμών, προσφέροντας σε κάθε βήμα προόδου στο παιχνίδι, υπέροχες δόσεις εγκεφαλικής ηδονής, από αυτές που μας έκαναν να πάμε και να ξαναπάμε σε δωμάτια απόδρασης.

Είχα επισκεφθεί πριν τριάμιση χρόνια το Holy Grail και ήταν ένα από τα ελάχιστα δωμάτια που ήθελα να ξαναζήσω, έχοντας μάθει πως έχει βελτιωθεί (κι άλλο!) από τότε.

Ξαναζώντας το σήμερα, μπορώ να βεβαιώσω πως έγινε ακόμη καλύτερο και πως δικαίως ήταν και είναι στο προσωπικό μου top 5 δωματίων μικρής διάρκειας! Ευχαριστούμε πολύ!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα υπέροχο διαμαντάκι από το πουθενά!

Συνοπτικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι με έντονο σενάριο, αρχή, μέση και τέλος, στο οποίο γίνεστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα θα μπορούσαν να φτιάξουν ωραίο γνωμικό: "Ελιξήριον, μέτρον άριστον". Όλα είναι απλά, μα απολύτως πειστικά και ταιριαστά. Χωρίς καμία υπερβολή καταφέρνουν να σε βυθίσουν στην ιστορία και να τη ζήσεις.

Οι γρίφοι από την άλλη μεριά, έχουν κι αυτοί τις εκπλήξεις τους. Από έναν αριθμό δωματίων και μετά, η λογική πολλών γρίφων συναντάται ξανά και ξανά. Με εντυπωσίασε το γεγονός λοιπόν, οτι συναντήσαμε τρεις γρίφους που δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί ως προς τη λογική τους και ήταν και οι τρεις πολύ ωραίοι!

Τέλος η GM συνόδευσε το "παραμύθι" με την κατάλληλη καθοδηγητική αφήγηση, διατηρώντας το immersion.

Ο χώρος είναι ιδανικός για ομάδες των δύο. Ακόμη και τρεις, θα αναγκαστείτε σε ορισμένα σημεία να μην το ζήσετε εξίσου και είναι κρίμα. Δεν πρόκειται για δωμάτιο που θα βάλετε στο top 10 σας αν είστε βετεράνοι του αθλήματος, αλλά πρόκειται για μια εμπειρία που θα σας χορτάσει όσο λίγες και σίγουρα θα μπει στα δωμάτια που θα προτείνετε σε όλους.

Αν πάτε δύο λοιπόν όπως προτείνω, μην υποτιμήσετε το Ελιξήριον, γιατί αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση απ'οσο πιστεύετε. Έστω και σε έναν γρίφο να κολλήσετε λίγο παραπάνω, θα είστε στο όριο χρονικά. Πηγαίνετε να το ευχαριστηθείτε!

Escaped
3.8 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Ένα συμπαθές δωμάτιο πρώτης γενιάς που με μερικές διορθώσεις θα είναι τιμιότατο vfm για ομάδες των δύο ή αρχάριους.

Η ατμόσφαιρα και η πλοκή δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, μιας και μιλάμε για δωμάτιο πολλών ετών. Η έντονη μουσική ίσως είναι λίγο πρόβλημα στην αρχή του παιχνιδιού, καθώς λόγω μιας ιδιαιτερότητας της ροής, δυσκολεύει την ομάδα μέχρι να φτάσει σε ένα "κομβικό" σημείο του δωματίου.

Ως προς τους γρίφους υπάρχει ένα μεγάλο θετικό κι ένα μεγάλο αρνητικό. Απο τη μία, όλοι οι γρίφοι, δεδομένων των σωστών στοιχείων, είναι καλώς ορισμένοι, πλήρεις και δε σηκώνουν παρερμηνεία στη μοναδικότητα της λύσης τους, κάτι σπάνιο για δωμάτιο τέτοιας ηλικίας.

Από την άλλη όμως, μεγάλο φάουλ - όπως επισημάνθηκε και στους ανθρώπους που με τεράστιο ενδιαφέρον ρώτησαν τη γνώμη μας για βελτιωσεις - είναι το γεγονός πως στην αρχή σχεδόν του παιχνιδιου, υπάρχει γρίφος που χρειάζεται (στοιχειώδη) pop culture γνώση εκτός δωματίου για να λυθεί, όμως όταν τον συναντάς, έχεις ήδη διαθέσιμα στοιχεία για μετέπειτα γρίφους, που ταιριάζουν γάντι σε αυτόν και οδηγούν σε πολλαπλά λάθος συμπεράσματα.

Το μισό αστέρι που κόβω στο προσωπικό, είναι απλώς επειδή κάποιο gadget στο δωμάτιο, είχε μπει σε λάθος "ρύθμιση" που οδηγούσε την ομάδα σε παραπλανητικά μονοπάτια.

Αν γίνουν δύο διορθώσεις στην ένταση της μουσικής και στα στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου όταν συναντάς τον pop culture γρίφο, με τις τιμές των προσφορών που τρέχουν πολύ συχνά, θα πρόκειται για πολύ καλή value for money επιλογή.

Escaped
4.8 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα από καλύτερα δωμάτια που έχω επισκεφθεί στον τομέα της ατμόσφαιρας!

Πρόκειται για τη συνέχεια του Mary Celeste, όμως το σενάριο δεν απαιτεί να το έχετε επισκεφθεί, για να μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει και να απολάυεστε πλήρως την εμπειρία.

Αν και δε θα δείτε να διαφημίζεται για τους γρίφους του, δεν απογοητεύει καθόλου σε αυτόν τον τομέα, αφού έχει πολλούς και έξυπνους, κυμαινόμενης δυσκολίας γρίφους, που συνοδεύονται με ορισμένα διασκεδαστικά tasks.

Φυσικά, η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά του παιχνιδιού, αποτελούν το δυνατό του χαρτί. Χωρίς να μπορώ να βρω - όσο κι αν σκεφτώ - αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο σε αυτά, που να με έκανε να ξεχωρίσω το Katharsis, έμεινα με μια αίσθηση ολοκλήρωσης ως προς την ατμόσφαιρα, σε επίπεδο που έχω βιώσει μόνο στο Portal σε δωμάτια με "αγχωτικές παρουσίες". Σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα η υποδειγματική χρήση του φωτισμου στο σύνολο των χώρων, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο, είναι ο τρόπος με τον οποίο acting και gamemastering είναι συνυφασμένα μεταξύ τους, με τρόπο που συνάδει με την ιστορία. Θα καταλάβετε τι εννοώ όταν το επισκεφθείτε. Πάνω σε αυτό, φυσικά να ευχαριστήσω και τον Δημήτρη, που γνωρίζοντας το στυλ της ομάδας, μας διαχειρίστηκε τελεια!

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι το Caves of Banjul ήταν ανάμεσα στα δωμάτια που περίμενα να πάρουν μια καλή προσφορά για να το επισκεφθώ, καθώς μου φαινόταν ακριβό.

Πλέον, ξέρω πως έκανα λάθος και πως η (κανονική) τιμή του ανταποκρίνεται στην εμπειρία. Όσο δε, συνεχίζει η προσφορά 16€/άτομo, πραγματικά μιλάμε για ένα από τα καλύτερα value for money παιχνίδια που μπορείτε να συναντήσετε!

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια εκπληκτική επιλογή πρώτης γενιάς, για να μυήσετε νέους παίκτες στο χώρο των Escape Rooms καθώς τα έχει όλα: γρίφους, κώδικες, κατασκευές, παρατηρητικότητα, παραλληλία, ψάξιμο, αλλά και μαστορέματα.

Κι εγώ, είχα πρωτοεπισκεφθεί το δωμάτιο χρόνια πριν, αρκετά άπειρος ακόμη, με μεγάλη και ενθουσιώδη ομάδα. Σαν αποτέλεσμα κανείς μας δεν πρόλαβε να δει τα πάντα, γιατί λύναμε παράλληλα κι έτσι χάσαμε όλοι στοιχεία της λύσης. Έτσι, με ξεθωριασμένη τη μνήμη, το ξαναεπισκέφθηκα με ομάδα δύο ατόμων και ήταν σαν να μην το είχα παίξει ποτέ.

Αν έχετε εμπειρία δε θα δυσκολευτείτε πουθενά, καθώς δε θα βρείτε κανέναν πρωτόγνωρο γρίφο, σχεδόν όλοι τους όμως είναι απολαυστικοί, από τους πιο απλούς, ως τους λίγο πιο πολύπλοκους. Για τους δε πρωτάρηδες είναι ένα εξαιρετικά "πολυσχιδές" μίγμα που θα τους κάνει να ερωτευτούν τα δωμάτια απόδρασης.

Ως προς την ιστορία, την πλοκή και την ατμόσφαιρα, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο, όμως αυτό ακριβώς έπρεπε να συμβεί. Τι ατμόσφαιρα να υπάρχει στο μυστικό γραφείο του Sherlock Holmes?

Τέλος ΠΡΕΠΕΙ να αναφερθώ στον gamemaster με το όνομά του. Ο Παναγιώτης με τον οποίο παίξαμε, ήταν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που έχουμε συναντήσει παίζοντας!

Κουβέντα με GMs πιάνεις συχνά, είτε γιατί "είναι κομματι της δουλειάς", είτε γιατί συνήθως οι εργαζόμενοι στο χώρο είναι φύσει κοινωνικοί. Σπάνια όμως πιάνεις κουβέντα με αληθινούς ανθρώπους, επειδή βγαίνει αυθόρμητα και συζητάς όχι μόνο για το παιχνίδι, αλλά για εμπειρίες, άγχη, ωράρια, την πανδημία και ο,τι προκύψει.

Ο Παναγιώτης, εκτός από ιδανικός GM που σας ρωτάει πριν το παιχνίδι πώς θέλετε να σας διαχειριστεί και το κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ζητήσετε, είναι και ο ήρεμος, ευγενικός, αλλά και γεμάτος ζωντάνια άνθρωπος, που θέλεις να έχεις στην παρέα σού!

Φίλε, αν διαβάσεις ποτέ αυτή την κριτική, να ξέρεις ότι αν υπήρχε στο EscapeAll special βαθμός πάνω από 5, θα τον άξιζες! Σε ευχαριστούμε πολυ!

Escaped
4.5 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Θα ξεκινήσω με ένα disclaimer και συγγνώμη στους ανθρώπους της εταιρείας, γιατί δεν αφορά την αντικειμενικά πολύ ωραία δουλειά σας, αλλά τους παίκτες.

Ρε παιδιά! Οι κριτικές/βαθμολογίες υπάρχουν για κάποιο λόγο! Δε θα σας βάλουν σε μαύρη λίστα οι εταιρείες αν δε βάλετε 5 σε όλα, ούτε θα σας αγαπήσουν περισσότερο αν το κάνετε. Δείξτε λίγη αντικειμενικότητα, ειδικά όσοι για να βάλετε 4.5 πρέπει να καταρρεύσει το δωμάτιο στο κεφάλι σας!

Το παιχνίδι έχει μέση βαθμολογία 4.9/5 με 91 κριτικές, 65(!) εκτων οποίων είναι "5 σε όλα"!. Ενδεικτικά για τη σύγκριση, το πραγματικά συγκλονιστικό Cursed Willy της ίδιας εταιρείας - 4ο αγαπημένο μου σε 180 δωμάτια - έχει 4.8/5.

Έχοντας πλέον παίξει το Secret of the Asylum ξέρω πως είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά όπως και σε μερικές ακόμη περιπτώσεις, από την κατάχρηση του "5 σε όλα" δημιουργούνται περιττές προσδοκίες και ενώ κανονικά θα περνούσες υπέροχα, περιμένεις το κάτι παραπάνω και δεν απολαμβάνεις τα θετικά του παιχνιδιού όσο τους αξίζει. Είναι κρίμα να αδικούμε τα δωμάτια μόνοι μάς!

Στην ουσία τώρα, το Secret of the Asylum είναι ένα δυνατό ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο. Έχει πολλούς και ποιοτικούς στο σύνολό τους γρίφους, με δύο εξ αυτών - ένα task και μία συνδυαστική αποκωδικοποίηση - να ξεχωρίζουν, ενώ γενικότερα η συνάφεια των γρίφων με την πλοκή είναι έντονη σε βαθμό που απαντάται σπάνια.

Η ατμόσφαιρα είναι τρομερή και όπως θα διαβάσετε και σε άλλες κριτικές, η αίσθηση πως "τώρα θα πεταχτεί κάτι" είναι διάχυτη στο χώρο. Επιπλέον, τα σκηνικά είναι συνεπή και ρεαλιστικά.

Ο μόνος λόγος που βάζω 4 στο κομμάτι ατμόσφαιρα/πλοκή, είναι το κάπως "anticlimactic" φινάλε του παιχνιδιού ως προς την ιστορία, αφού από την αρχή, γρίφοι και πλοκή πηγαίνουν αγκαλιά και ξέρουμε ποιος είναι ο "στόχος" μας για να αποδράσουμε. Ο τελευταίος όμως χώρος, είναι κάπως σουρεαλιστικός (αυτό δεν είναι κακό) και όσα διαδραματίζονται εκεί για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, παρ'όλο που περιλαμβάνουν "στοιχεία" που περίμενες να συναντήσεις, δεν έχουν εμφανή σημασιολογική συνάφεια με τον ίδιο το στόχο, ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό επαναλαμβανόμενα και καθαρά διαδικαστικά. Επιπλέον, μας έλειψε και η αναμενόμενη "καθαρτική" έξοδος από το παιχνίδι.

Τέλος, ο GM ήταν φοβερός στη διαχείριση της ομάδας και των εφέ στο χώρο, με αποτέλεσμα να εμπλουτίσει την εμπειρία μας ως προς το suspense. Ευχαριστούμε πολύ!

Escaped
4.5 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μια από τις σπάνιες φορές που ένα δωμάτιο ξεπερνά τις προσδοκίες της ομάδας.

Έχοντας παίξει τα περισσότερα παιχνίδια του Esc και έχοντας τις περισσότερες φορές αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα σε μηχανισμούς ή και λουκέτα, πήγαμε με επιφυλακτική διάθεση, που ενισχύθηκε περαιτέρω διαβάζοντας κριτικές που μιλούσαν για αντίστοιχα προβλήματα κι εδώ.

Τελικά όμως, το δωμάτιο μας έβαλε τα γυαλιά. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια, ενώ γριφολογικά το Another Dimension είναι σίγουρα το ωραιότερο παιχνίδι της εταιρείας.

Όσο ο χρόνος κυλά, περνάτε από διάσταση σε διάσταση ή καλύτερα από κόσμο σε κόσμο (πόσο όμορφος ο δεύτερος!) και καθένας από αυτους είναι "ντυμένος" με τους δικούς του γρίφους, τη δική του λογική και τα δικά του mechanics.

Οι γρίφοι και τα tasks δε θα σας απογοητεύσουν, ενώ η ατμόσφαιρα του χώρου, αν και σηκώνει βελτιώσεις στο σύνολό της, είναι ικανοποιητική.

Υπάρχουν πράγματι δύο ευαίσθητοι μηχανισμοί, μόλις όμως καταλάβαμε τον τρόπο λειτουργίας τους και "δουλεύοντας" προσεκτικά, δεν παρουσίασαν κανένα πρόβλημα.

Συνοψίζοντας, αν θέλετε ένα δυνατό γριφοδωμάτιο με αρκετούς χώρους, ωραία σκηνικά και συνεπή ροή, το Another Dimension είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Υπάρχουν πολλά high tech δωμάτια στην Ελλάδα, που υπόσχονται να εντυπωσιάσουν με την εμπειρία που προσφέρουν. Όλα όσα είχα επισκεφθεί όμως, με γέμισαν λιγότερο σε σχέση με τις προσδοκίες που δημιουργούσαν, είτε γριφολογικά, είτε στο ρεαλισμό όσων διαδραματίζονται.

Το Prometheus αποτελεί την πρώτη εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα.

Έχει πληθώρα εξαιρετικών γρίφων και αν και δεν υπόσχεται πολλά στην ατμόσφαιρα και τα σκηνικά, είναι εξαιρετικά δυνατό και σε αυτά, με ικανό αριθμό από gadgets και high tech στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα δεν κουράζει το μάτι με περιττές υπερβολές.

Ο εντυπωσιασμός σε ένα καλό γριφοδωμάτιο, έρχεται δύσκολα μετά από τριψήφιες επισκέψεις σε escape rooms και όταν έρχεται, δεν οφείλεται στις σάλτσες, αλλά στην ουσία.

Στην ουσία λοιπόν, τα παιδιά του Clock παίρνουν άριστα. Είναι πρώτα παίκτες και μετά ιδιοκτήτες και αυτό φαίνεται στη δουλειά τους. Αναλυτική αναφορά σε στοιχεία του δωματίου δε θα κάνω, γιατί είναι καλύτερο να δείτε τα πάντα εκεί. Αξίζει μια επίσκεψη από όλους σας!

Ευχαριστούμε για την εμπειρία!

Escaped
4.3 Very Good
Jul - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα αξιοπρεπέστατο, value for money γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, με πολύ ψάξιμο, πολλά λουκέτα και πολλά κλειδιά.

Ο χώρος είναι άνετος για αρκετά άτομα, αλλά η γραμμικότητα του παιχνιδιού, μαζί με το χαμηλό επίπεδο δυσκολίας και την προσιτή τιμή, το καθιστούν ιδανική επιλογή για δυάδα.

Μπορεί να μην υπάρχει κανένας γρίφος με αυξημένο επίπεδο δυσκολίας, όμως οι υπάρχοντες, έχουν όλοι μια και μοναδική, αυστηρά καθορισμένη ερμηνεία, που δεν αφήνει αμφιβολίες για τη μοναδικότητα της λύσης. Αξίζει αναφορά σε αυτό, καθώς το μονάδικο σημείο που θα μπορούσε κάτι να παρερμηνευθεί, έχει "επενδυθεί" με in concept επεξήγηση για να είναι σαφές - και μπράβο στο Mystery Lab γι'αυτό.

Σκηνογραφικά μην περιμένετε κάτι ιδιαίτερο. Ομοίως η ατμόσφαιρα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελεί πρόβλημα. Βάλτε το δωμάτιο στη λίστα σας, πάρτε τον αγαπημένο σας συμπαίκτη και σε μόλις ψάχνετε παιχνίδι για δύο επισκεφθείτε το!

Escaped
4.8 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα υπέροχο, ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο με ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα ιστοριά, που αποκαλύπτεται σιγά σιγά και ταιριάζει απόλυτα στο concept του παιχνιδιού.

Οι γρίφοι και τα σκηνικά, είναι τα κύρια όπλα του παιχνιδιού. Χωρίς να υπάρχει κανένα jumpscare ή ουσιαστικό τρομακτικό στοιχείο, η ατμόσφαιρα έχει κάτι το επιβλητικό, "τόσο όσο" επιβάλλει η πλοκή, προσθέτοντας μια αίσθηση εγρήγορσης στους παίκτες.

Κορυφαίο highlight ένας από τους πρώτους γρίφους, που έχει σαφή λογική επίλυσης, αλλά κρύβει ένα πανέξυπνο plot twist και "δεν είναι αυτό που νομίζεις". Μόλις καταλάβετε τον πραγματικό στόχο, θα σας χαρίσει μια όμορφη στιγμή ενθουσιασμού.

Ένα επιπλέον στοιχείο που λατρεύουμε ως ομάδα υπάρχει και στην κορύφωση του δωματίου, αφού εισάγεται το στοιχείο της παραλληλίας, που δίνει μια έξτρα ώθηση στο ρυθμό του φινάλε.

Το προσωπικό, όπως σε κάθε επίσκεψη σε οποιοδήποτε δωμάτιο του Escapepolis, είναι άρτιο τόσο σε επίπεδο υποδοχής, όσο και στη διαχείριση του παιχνιδιού.

Συνολικά, εκπληρώνει με το παραπάνω τις προσδοκίες, αποτελώντας ένα παιχνίδι γεμάτο γρίφους, με ενδιαφέρουσα ιστορία, creepy ατμόσφαιρα και μπόλικη ένταση, συνθέτωντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για κάθε - έμπειρο ή μη - escaper.

Escaped
4.5 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πολύ ωραίο γριφοδωμάτιο, με το οποίο επανήλθαμε μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο απουσίας στο αγαπημένο μας χόμπι.

Στο νέο Escapepolis του Γαλατσίου σας περιμένει ο Gustave Eiffel, για να σας υποδεχθεί στο γραφείο του. Θα προλάβει;

Φτάνοντας στον "πύργο" θα βρείτε έναν ρεαλιστικό και καθημερινό για την εποχή χώρο γραφείου, όμορφα ενδεδυμένο με πληθώρα από ενδιαφέροντες γρίφους, που γεμίζουν την ώρα του παιχνιδιού, με τον τελευταίο να ξεχωρίζει ευχάριστα.

Η ατμόσφαιρα (spoil), ενώ η ιστορία που εξελίσσεται, κυλάει ομαλά στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Το τέλος, (spoil) και το προσωπικό είναι εκεί για να συζητήσει και να εξηγήσει αναλυτικά το πώς σχεδιάστηκαν τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του παιχνιδιού.

Να πάτε και να περάσετε υπέροχα!

Escaped
3.3 Good
Mar - 2020

Puzzles / Quests

2.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Επειδή πρόκειται για καθαρά προσωπική γνώμη και ίσως η εμπειρία της ομάδας μας να αδικεί το δωμάτιο, θα παραθέσω απλώς θετικά και αρνητικά όπως τα είδαμε εμείς και ενδεχομένως να συμφωνούν κι άλλοι.

Θετικά:

-Υπάρχουν περισσότερες απο μία ωραίες και σχετικά πρωτότυπες ιδέες για τους γρίφους. Δυστυχώς, η υλοποίηση τους δεν είναι ανάλογα καλή.

-Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και φαίνεται πως κατά την πρόσφατη δημιουργία του δωματίου έγινε καλή δουλειά σκηνογραφικά.

-Το προσωπικό είναι όπως σε κάθε προηγούμενη επίσκεψη στην εταιρεία ευγενέστατο. Η GM διαχειρίστηκε ολόσωστα την ομάδα μας.

Αρνητικά:

-Οι χώροι είναι ιδιαίτερα σκοτεινοί, με τρόπο που δε συνεισφέρει στην ατμόσφαιρα και αντιθέτως λόγω της φύσης ορισμένων γρίφων δυσκολεύει εκνευριστικά στην επίλυσή τους. Τα δε μέσα φωτισμού δεν επαρκούν για όλη την ομάδα, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

-Ένας από τους πρώτους γρίφους - αν δε χάσαμε κάτι από λάθος μας και θεωρώντας πως η GM μας εξήγησε ολοκληρωμένα τη λύση του στο τέλος - έχει σοβαρά λάθη στη διατύπωσή του. Συγκεκριμένα, πρέπει να γίνουν 3(!) παραδοχές από την ομάδα, ώστε τα δεδομένα να βγάζουν μοναδική λύση.
Εδώ είμαστε κι εμείς διχασμένοι, καθώς οι δύο συμφωνούμε με αυτό που αναφέρω, ωστόσο ο τρίτος θεωρεί φυσιολογικό να σκεφτείς πρώτα αυτό που είχε στο μυαλό του ο σχεδιαστής, αν και αναγνωρίζει πως πράγματι τα δεδομένα δεν είναι καλά ορισμένα.

-Έπειτα, ένας άλλος γρίφος με πολύ ωραία ιδέα επίλυσης, είτε έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί αλλιώς και στην πορεία άλλαξε, είτε έχουν χρησιμοποιηθεί αυτούσια αντικείμενα από προηγούμενο δωμάτιο(;) για να εμπλουτιστεί οπτικά.
Αρνούμαι να δεχτώ οτι σχεδιάστηκε εξ αρχής να λειτουργεί όπως λειτουργεί και παρ'όλα αυτά ο δημιουργός σκέφτηκε να εφοδιάσει τα αντικείμενα γύρω από τα οποία "περιστρέφεται" ο γρίφος με τόσο συγκεκριμένες, τελείως εκτός concept λεπτομέρειες, που παραπέμπουν σε στοιχεία χωρίς να είναι.

-Αν και αρκετά καινούργιο, το δωμάτιο είναι πολύ "ταλαιπωρημένο" και οι φθορές του προδίδουν έλλειψη φροντίδας. Κρίμα αν αναλογιστεί κανείς πως τα σκηνικά είναι καλοδουλεμένα.

-Τρεις(!) μηχανισμοί εμφάνισαν πρόβλημα! Ένας στην αρχή, με ένα αντικείμενο να έχει τοποθετηθεί 3-4 φορές σωστά ώσπου να λειτουργήσει, ένας στα μισά, όπου κάτι δεν έκανε "καλή επαφή" επειδή "το χάλασε μια ομάδα νωρίτερα σήμερα" κι ένας στο τέλος, όπου βάλαμε το σωστό συνδυασμό δύο φορές, δε δούλεψε, φάγαμε 3-4 λεπτά να ξανακάνουμε τη διαδικασία και να βεβαιωθούμε οτι ο συνδυασμός που βρήκαμε ήταν σωστός, τον ξαναβάλαμε και τότε λειτούργησε.

-Τέλος, ο λόγος που δε βάζω 5 στο προσωπικό, είναι ότι το δωμάτιο είχε κι ένα μικρό λάθος στο στήσιμό. Το αντικείμενο που ενεργοποιούσε τον πρώτο απ'τους τρεις μηχανισμούς που αναφέρω παραπάνω, βρισκόταν ήδη στο μηχανισμό και όχι εκεί που θα έπρεπε. Ενδεχομένως αυτο να προκάλεσε και την εμπλοκή του, αφού όσες φορές απλώς το μετακινήσαμε/σηκώσαμε/επανατοποθετήσαμε δε λειτούργησε, ώσπου το πήραμε για άρκετη ώρα, το δοκιμάσαμε αλλού και τελικά απλώς το αφήσαμε στην αρχική του -για μας- θέση απογοητευμένοι, με αποτέλεσμα να δούμε προς έκπληξή μας το μηχανισμό να ενεργοποιείται...

Escaped
4.2 Very Good
Feb - 2020

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα αρκετά καλό δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου, με ικανή παρουσία γρίφων και αρτιότατο acting.

Ο χώρος, όπως σε όλα τα δωμάτια της εταιρείας ήταν άριστος από άποψη σκηνικών και ατμόσφαιρας, με μοναδική μικρή παραφωνία 1-2 τεχνικές δυσκολίες, που ανάγκαζαν την ηθοποιό σε κάποιες έξτρα παρεμβάσεις με αποτέλεσμα "μικροδιακοπές" στο immersion.

ΔΕΝ περιέχει τρέξιμο και εκτός απροόπτου ΔΕΝ περιέχει σωματική επαφή, πληροφορίες σημαντικές ανάλογα με τα γούστα κάθε ομάδας.

Η "δοσολογία" των jumpscares ήταν μέτρια, με την οπτικοακουστική συμμετοχή της ηθοποιού να είναι έντονη, χωρίς να είναι υπερβολική. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί hardcore δωμάτιο τρόμου, όμως με δεδομένους τους φόβους που μπορεί να έχει κανείς, είναι άδικο να χαρακτηριστεί και light.

Τέλος, χωρίς να έχει κάτι εντυπωσιακό, δεν απογοητεύει γριφολογικά, καθώς αν και σαφώς εύκολο, το περιεχόμενό των γρίφων δεν είναι τετριμμένο και το παιχνίδι σου δίνει χώρο και χρόνο να σκεφτείς.

Το επισκεφθήκαμε 4 άτομα και θεωρούμε τον αριθμό αυτό ιδανικό, λόγω του concept και των προσφορων που τρέχει για 4+ άτομα το Game Over.

Escaped
4.7 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα υπέροχα διασκεδαστικό δωμάτιο δράσης, με αρκετά υψηλή ποιότητα γρίφων, που ακολουθεί ανοδική πορεία στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ποιοτικά σκηνικά, χωρίς κάτι ακραία εντυπωσιακό, πειστική ατμόσφαιρα και -κυρίως- "soundtrack" συνοδεύουν την εμπειριά, από τον πρώτο ατμοσφαιρικό χώρο, ως το τέλος.

Ιδανικό για μικρές ομάδες 2-3 ατόμων, αφού κάποια σημεία στην αρχή και το τέλος είναι λίγο "στενά", δε θα δυσκολέψει ιδιαίτερα, παρά την ύπαρξη ενός μικρού αριθμού από λίγο πιο απαιτητικούς γρίφους, αφού τα 80 λεπτά είναι υπεραρκετά για την ολοκλήρωση του.

Πράγματι, όπως πολλές άλλες ομάδες αναφέρουν, υπάρχει ένας πολύ "ευαίσθητος" μηχανισμός, που καλό θα ήταν να βελτιωθεί, καθώς παρ'όλο που είναι εξ αρχής σαφές τι πρέπει να γίνει, πιθανόν να χρειαστεί αρκετές προσπάθειες, ώστε ο μηχανισμός να "πάρει σωστά" τα ερεθίσματα. Εμείς χρειαστήκαμε 4-5 προσπάθειες.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο να μην επισκεφθείτε το δωμάτιο, αλλά μιας και όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολόι, καλό είναι να διορθωθεί.

Η GM εξαιρετική και γενικώς το προσωπικό ακριβώς όπως κάθε ομάδα θα ήθελε.

Συνοψίζοντας, αν σας αρέσουν τα δωμάτια περιπέτειας, το Jungle Treasure είναι ιδανικό για σας, ανεξαρτήτως εμπειρίας!

Escaped
4.8 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα εξαιρετικά έξυπνο γριφοδωμάτιο - σίγουρα από τα καλύτερα της Αθήνας - σε ελάχιστα τετραγωνικά, που επικεντρώνεται στην ουσιά του σπορ• τους πολλούς, δύσκολους και ποιοτικούς γρίφους.

Ανάμεσά τους, βρίσκεται ένας που ξεχωρίζει και θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Ο χώρος είναι μικρός, λιτός και "περιεκτικός" σε στοιχεία και αντικείμενα, ενώ το δωμάτιο βασίζεται πιστά στην ταινία, τόσο σκηνογραφικά, όσο και σεναριακά.

Θετικό το γεγονός πως διαφέρει στην εξέλιξή του και έτσι δεν υπάρχει spoiler απ'την ταινία για το δωμάτιο και αντίστροφα.

Τέλος, ιδιαίτερος είναι ο ρόλος του GM στο παιχνίδι, καθώς δε σταματά να σας "δουλεύει" και να σας "χλευάζει" μαεστρικά στη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν αυτό μπορεί να σας ρίξει τη διάθεση, δοκιμάστε το No Humor Mode.

Παίξαμε το Challenge Mode σε τριάδα, καταφέραμε να βγούμε με 8.04 να απομένουν και σκαρφαλώσαμε στην κορυφή του Hall of Fame με 6840 πόντους! 😎

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα απ'τα δωμάτια που αξίζουν πράγματι τη βαθμολογία που έχουν και κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, πρέπει να το επισκεφθεί.

PS - Βασικές συμβουλές:

1)Μην πάτε ακόμη αν δεν έχετε αρκετή εμπειρία, καθώς θα "κάψετε" το δωμάτιο και είναι κρίμα. Είναι μακράν απολαυστικότερο αν πάτε κατάλληλα προπονημένοι...

2)Αν έχετε ομάδα με έντονο εγωισμό, μη δοκιμάσετε το Challenge Mode, γιατί κατα πάσα πιθανότητα δε θα το ευχαριστηθείτε τόσο.

3)Μη διστάσετε να μιλήσετε με το προσωπικό πριν την κράτησή σας, για να σας βοηθήσουν να διαλέξετε το κατάλληλο Mode για σας.

Escaped
4.2 Very Good
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Ένα αρκετά καλό δωμάτιο, που αδικείται από την προδιάθεση που δημιουργούν οι κριτικές που λαμβάνει.

Έχει γρίφους; Ναι.
Είναι καλοί; Αρκετά.
Έχει ατμόσφαιρα; Ναι.
Είναι μοναδική; Όχι.
Έχει πολλούς χώρους, πολλά και καλά περάσματα, με κάποια από αυτά να είναι και καλά κρυμμένα; Ναι.
Είναι συγκλονιστικά; Οχι.

Τίποτα από τα παραπάνω δε θα έπρεπε να είναι αρνητικό.Το δωμάτιο είναι αξιοπρεπέστατο, έχει γίνει δουλειά, υπάρχουν πολλοί γρίφοι, ωραία props, καλά μουσικά εφέ, ικανοποιητική ατμόσφαιρα σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς και ένας χώρος -αυτός που περνάς και την περισσότερη ώρα- που ξεχωρίζει κατά μια κλάση από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Ωστόσο, είναι κρίμα να γράφονται μόνιμα διθυραμβικές κριτικές απλώς γιατί έτσι συνηθίζουν να κάνουν οι περισσότεροι παίκτες, καθώς δημιουργείται προσδοκία για κάτι διαφορετικό, με αποτέλεσμα ένα δωμάτιο που μπορεί να είναι ικανοποιητικό, να "χάνει" επειδή σε έχουν κάνει να περιμένεις πως είναι καλύτερο, χωρίς να χρειάζεται να είναι.

Το Docklands όπως ακριβώς αναφέρει και η περιγραφή του, έχει στενά περάσματα, αξιοποιεί όλο το διαθέσιμο χώρο και είναι ιδανικό για 2-3 άτομα. Οι τετράδες σίγουρα θα χάσουν κομμάτια του παιχνιδιού, γιατί ο χώρος είναι πολύ μικρός.

Αρκετοί γρίφοι είναι καλοί, χωρίς να ξεχωρίζει κάποιος με την πρωτοτυπία του. Η ατμόσφαιρα είναι συνολικά ικανοποιητική, ενώ ειδικά στο χώρο που αναφέρεται και παραπάνω είναι πάρα πολύ καλή.

Το προσωπικό είναι πολύ καλο και ο μοναδικός λόγος που δε βάζω 5, είναι ο λίγο "άχαρος" ρόλος της εισαγωγής που κυμαίνεται μεταξύ acting και συζήτησης.

Συγκρίνοντας το με άλλα δωμάτια, η τιμή του είναι υψηλή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δε γίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμο αλλιώς.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα συμπαθητικό δωμάτιο με ενδιαφέροντες μηχανισμούς και ατμόσφαιρα, που αξίζει να επισκεφθείτε σε μια από τις εξορμήσεις σας.

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Με λίγα και ουσιαστικά λόγια, το Captain James' Secret, είναι ένα απολαυστικότατο γριφοδωμάτιο "παλιάς κοπής", με πολλά λουκέτα και άφθονους ποιοτικούς γρίφους, σε ένα χώρο που τα σκηνικά είναι στ'αλήθεια ρεαλιστικά, χωρίς αταίριαστα υλικά και περιττές ασυναρτησίες.

Δωμάτια και δωμάτια παίρνουν άριστες κριτικές άνευ λόγου, για τους γρίφους τους και για τα "ουάου" σκηνικά που υποτίθεται πως έχουν κι αυτό αδικεί δωμάτια όπως το συγκεκριμένο, που αξίζουν να ξεχωρίσουν.

Αν οι γρίφοι και τα λουκέτα -κακώς- σας κουράζουν, να μην το επισκεφθείτε. Αν όμως αγαπάτε πραγματικά τα escape rooms για την πεμπτουσία της ύπαρξης τους, δηλαδή την εγκεφαλική ηδονή του να ανακαλύπτεις λύσεις, τότε αυτό το δωμάτιο θα σας θυμίσει γιατί αρχίσατε το χόμπι.

Έχω παίξει 168 δωμάτια και πλέον το να φύγω από κάποιο ενθουσιασμένος αποτελεί μακρινή ανάμνηση. Ε, απόψε το Captain James' Secret το κατάφερε. Είναι δωμάτιο Top10. Για τους γρίφους του, τη φοβερή ροή του, αλλά και την ουσιαστική του ατμόσφαιρα, χωρίς το παραμικρό υπερβολικό στοιχείο σε σκηνικά ή εφέ. Μπράβο!

PS1: Για να είμαι 100% ακριβοδίκαιος ας αναφέρω και το μοναδικό "πταίσμα". Παρ'όλο που με μια επισήμανση του GM ξέρεις ότι δεν έκανες λάθος και δεν είναι καθόλου χρονοβόρα η "διόρθωση", καλό θα ήταν ο τελευταίος μηχανισμός να τροποποιηθεί ελάχιστα και να μη χρειάζεται τόση ακρίβεια.

PS2: Ο τελευταίος γρίφος του πρώτου χώρου μπήκε στους 3-4 αγαπημένους μου διαχρόνικα. Ευχαριστώ το δημιουργό που το σκέφτηκε!

Escaped
4.7 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα επίσκεψης για λόγους υγείας, "κατάφερα" να παίξω το Cosmos05 με νέα ομάδα.

Μιλάμε για ένα δωμάτιο επόμενης γενιάς πραγματικά, με εξαιρετικούς μηχανισμούς και τεχνολογικές πρωτοτυπίες σε σχέση με τον ανταγωνισμό του σήμερα!

Αν και το μεγάλο του καμάρι, είναι τα σκηνικά, δεν υστερεί γριφολογικά, με μερικές ιδέες -κυρίως προς την αρχή του παιχνιδιού- να είναι εξαιρετικές, ενώ και στη συνέχεια διατηρούν ένα καλό επίπεδο.

Επιπλέον, έχει αρκετά ενδιαφέροντα tasks, με μοναδικό όχι και τόσο ικανοποιητικό κατά τη γνώμη μας, το τελευταίο, καθώς νιώσαμε να έρχεται σε αντίθεση με την κορύφωση του δωματίου, αφού είναι τετριμμένο μεν, χρονοβόρο δε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας γρίφος ή task δε σηκώνει την παραμικρή παρερμηνεία στη λογική του, γεγονός σπάνιο και αξιέπαινο!

Από άποψη ατμόσφαιρας/σκηνικών/ιστορίας είναι εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα με τον Erik 10000 να αποτελεί σημείο αναφοράς, αφού ανοίγει το δρόμο για ένα καινούργιο κεφάλαιο στην τεχνολογία που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ένα escape room!

Υπάρχει μόνο ένας "αρνητικός αστερίσκος". Βγαίνοντας απο το παιχνιδι, ένιωθα πως κάτι ανεπαίσθητο μου έλειψε, αλλά δε μπορούσα να προσδιορίσω τι, για να το συζητήσω εκείνη την ώρα. Χρειάστηκαν δύο μέρες για να το συνειδητοποιήσω.

Μέσα στα εξαιρετικά σκηνικά και τον απόλυτο ρεαλισμό του διαστημοπλοίου, μου έλειψε λιγάκι η παρουσία του μεταλλικό στοιχείου στα υλικά του χώρου, που υποσυνείδητα, θα περίμενα να ήταν εντονότερη.

Έχοντας κάνει εφανώς μια καταπλητική προσπάθεια στην ατμόσφαιρα και το immesrion, πιστεύω πως σε πρώτη ευκαιρία, η προσθήκη μερικών έξτρα μεταλικών πινελιών στα σκηνικά, μπορεί να δώσει στον ήδη υπέροχο χώρο, το 100% της δυναμικής του.

Και μιας και αναφέρθηκα στο χώρο, έχει εξαιρετική διαρρύθμιση και μάλλον είναι ιδανικός για 3 άτομα. Παίξαμε 4 και ήμαστε εντάξει, χωρίς όμως να μπορούμε να βρισκόμαστε όλοι στην "πρώτη γραμμή" των εξελίξεων. Αν είστε 5άδα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να σπάσετε σε ομάδες των 2 και 3, καθώς δε θα το ευχαριστηθείτε εξίσου.

Συνοψίζοντας, οι ιδιοκτήτες και δημιουργοί αξίζουν ένα μπράβο για τη σύλληψη και την υλοποίηση αυτού του high-tech επιτεύγματος, που αξίζει όλοι οι λάτρεις των Escape Rooms να ζήσουν! Αναμένουμε το νέο κατάστημα στο Γαλάτσι με ανυπομονησία.

Escaped
4.8 Excellent
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Σε μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς όντας άρρωστος δεν έπαιξα το δωμάτιο, μεταφέρω συνοπτικά τη συνολική κριτική της ομάδας.

Γρίφοι: In concept, μη επαναλαμβανόμενοι, με αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες και φυσιολογική δυσκολία.

Tasks: Λιγότερα από τους γρίφους, ικανοποιητικά συνολικά.

Σκηνικά: Βγαλμένα από το 2338!

Ατμόσφαιρα: Άκρως ρεαλιστική στο πλαίσιο ενος διαστημοπλοίου, αγχωτική όσο πρέπει στα κατάλληλα σημεία.

Πλοκή: Δυνατή, με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Προσωπικό: Άρτιος επαγγελματισμός, όλα όπως πρέπει.

Escaped
4.0 Very Good
Feb - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα αξιοπρεπές για τα σημερινά και δυνατό για τα δεδομένα της εποχής του γριφοδωμάτιο, που περιστρέφεται γύρω από τον "μαγικό κόσμο του Hollywood".

Βρισκόμαστε στο λιτό - από άποψη σκηνικών και ατμόσφαιρας - γραφείο ενός σκηνοθέτη που θέλει να σαμποτάρει την απονομή των Oscars. Στόχος; Να βρούμε το κλεμμένο αγαλματίδιο.

Στην πορεία προς το στόχο η ομάδα συναντά αρκετούς γρίφους μικρομεσαίας δυσκολίας, με έντονο το στοιχείο της παραλληλίας. Για την επίλυση τους δε, θα χρειαστεί αρκετή αλληλεπίδραση με πληθώρα από κινηματογραφικά props που βρίσκονται στο χώρο.

Το παιχνίδι έχει συμπαθή ροή, χωρίς "κοιλιά" ή κορύφωση και στα θετικά του μπορεί να προσμετρηθεί το γεγονός πως σε αντίθεση με πολλά δωμάτια της εποχής του, ΔΕΝ περιέχει ούτε κάποιο γρίφο προβληματικής λογικής, ούτε κάποιο δυσλειτουργικό μηχανισμό. Όλα λειτουργούν σωστά τόσο μηχανικά, όσο και λογικά.

Ο ιδιοκτήτης/GM ήταν ακριβώς όπως πρέπει.

Το δωμάτιο μετρά αντίστροφα για την αυλαία του, έτσι τρέχει και μια προσφορά που το καθιστά ιδανικό value for money. Να πάτε!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι πρόκειται για προσωρινό δωμάτιο -εξ ού και η τέλεια βαθμολογία- το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, μιας και το Santa Clues είναι ένα διασκεδαστικό χριστουγεννιάτικο γριφοδωμάτιο που εγγυάται να ξυπνήσει το παιδί μέσα μας.

Αν και είναι στημένο στο χώρο του Heresy, το μόνο κοινό που θα βρείτε στα δύο παιχνίδια, είναι ο χώρος που τα φιλοξενεί, καθώς οι γρίφοι είναι τελείως διαφορετικοί και άκρως χριστουγεννιάτικοι, με δύο εξ αυτών να ανεβάζουν τον πήχη!

Η Elfie είναι αξιολάτρευτη και παρά τη θλίψη της, κοινωνικότατη! Άριστη στο ρόλο της, τόσο υποκριτικά, όσο και "διαχειριστικά" μέσα στο παιχνίδι, ενισχύει τη γιορτινή διάθεση με τις μουσικές της πινελιές και τη χαμογελαστή της συνεισφορά.

Αν καταφέρετε να ολοκληρώσετε την αποστολή σας και να βοηθήσετε την Elfie και τον Ντετεκτάη-Βασίλη, θα σας περιμένει και μια μικρή ευχάριστη έκπληξη.

Φορέστε τη γιορτινή σας διάθεση και τρέξτε να προλάβετε, πριν επιστρέψει ο καλικάντζαρος στα έγκατα της γης!

Escaped
4.7 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πολύ όμορφο δωμάτιο, με μια εξαιρετική ηθοποιό, που θα θέλαμε στ'αλήθεια να είναι "η φίλη μας η Αλίκη".

Οι γρίφοι του είναι ιδιαίτεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλοί ή κακοί, ενώ τα σκηνικά είναι δίχως αμφιβολία ευφάνταστα και αρτιότατα.

Το μόνο που θα θέλαμε, είναι λίγο περισσότερη εξέλιξη στην ιστορία, καθώς σε αυτή βασίζεται κυρίως το παιχνίδι.

Δυστυχώς το επισκεφθήκαμε τελευταία στιγμή κι έτσι δε θα παίξουμε τα υπόλοιπα δύο κομμάτια της ιστορίας.

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα από τα δωμάτια που χαίρεσαι να βλέπεις να ανοίγουν!

Καταρχάς, θα συναντήσετε ευφυέστατους γρίφους από την αρχή μέχρι το τέλος, σχεδιασμένους ακριβώς για το concept του παιχνιδιού.

Κάποιοι εξ αυτών, είναι τελείως πρωτότυποι, με δύο να ξεχωρίζουν και να αποτελούν highlight, ακόμη όμως και οι πιο κοινότυποι γρίφοι του δωματιου, είναι υλοποιημένοι με εναλλακτικούς τρόπους και λογική, ώστε να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Σκηνογραφικά, ο χώρος αγγίζει τα όρια του άψογου. Τα πάντα είναι προσεγμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ όλα τα έπιπλα και αντικείμενα είναι όπου και όπως ακριβως θα ήταν στο σύμπαν του "Παλαιού Κόσμου".

Ο ήχος είναι αριστουργηματικός, τόσο σε ο,τι αφορά τη μουσική επένδυση, όσο και στο σύνολο των ηχητικών εφέ και δυστυχώς ξεχάσαμε να ζητήσουμε την "playlist"...

Ο ηθοποιός ήταν πειστικός και συνεπής στο ρόλο του, με ισορροπημένο πλήθος από κωμικές πινελιές κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης μαζί μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Rebellion είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που ο ρόλος του ηθοποιού ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ στο concept, δεν είναι διόλου περιττός και αποτελεί το ιδανικό σύστημα βοηθειών για να διατηρηθεί ο ρεαλισμός του παιχνιδιού.

Τέλος, τι να ειπωθεί για τα παιδιά του Clock; Αγαπούν το αντικείμενο κι αυτό φαίνεται τόσο μέσα από τη δουλειά τους, όσο κι από τη συμπεριφορά τους.

Ευχαριστούμε για την εμπειρία και αναμένουμε το επόμενο δωμάτιό σας!

Escaped
3.5 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

2.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ευχάριστο "ταξιδιωτικό" event με ωραία memorabilia, εξαιρετική ελβετική σοκολάτα και μια κλήρωση που σε πάει στα σύννεφα... Κυριολεκτικά!

Πρόκειται για ένα ελαφρύ 45λεπτο δωμάτιο στο χώρο του Prison Break με κάποιους γρίφους αλλαγμένους, αλλά και αρκετά στοιχεία ίδια.

Καλό κλίμα, ευχάριστοι και απλοί γρίφοι, ενδιαφέρουσα η ιδέα της "τέλειας απόδρασης", σε ένα χώρο που δεν είναι για περισσότερα από 4 άτομα.

Ευχαριστούμε Swiss, ευχαριστούμε Athens Clue!

Escaped
4.5 Excellent
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον "διαρρηκτικό" δωμάτιο, στημένο ολόσωστα μέσα στη λακωνικότητά του.

Πρόκειται με διαφορά για το πιο "έξυπνο" δωμάτιο του καταστήματος, χωρίς κατ'ανάγκη να είναι το πιο δύσκολο.

Παρά το γεγονός ότι η διακόσμησή του είναι φοβερά αφαιρετική, το στήσιμο των γρίφων πάνω στο χωρό είναι εξαιρετικό στο σύνολο του δωματίου.

Αν και μια έμπειρη ομάδα δε θα συναντήσει κάτι φοβερά πρωτόγνωρο, υπάρχουν 3-4 γρίφοι που ξεχωρίζουν ποιοτικά και θα σας μείνουν, ενώ το concept της παραλληλίας προς το τέλος του παιχνιδιού, είναι από τα στοιχεία που δίνουν μια ακόμη ενδιαφέρουσα πινελιά στο δωμάτιο.

Θεωρώ πως είναι εξαιρετική επιλογή για έμπειρες δυάδες, ενώ αρχάριες ομάδες θα το βρούν εξαιρετική επιλογή για να μυηθούν στον ευφύη τρόπο σκέψης των δωματίων απόδρασης.

Μπράβο για την απλή, αλλά υπέροχη ιδέα υλοποίησης στους δημιουργούς και καλή αρχή στο προσωπικό της εταιρείας!

Escaped

Response from: Maze Games Argyroupolis
Σας ευχαριστούμε πολύ!

4.2 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα απλό, αλλά ενδιαφέρον δωμάτιο πρώτης γενιάς, στην κατηγορία των "δωματίων πολέμου".

Σαφώς δυσκολότερο από το Illusions, αλλά ταυτόχρονα σαφώς εύκολο, ώστε να μη μπορεί να χαρακτηριστεί δύσκολο, το War Games έχει αρκετούς γρίφους ποικίλων ειδών, που πυκνώνουν προς το τέλος του δωματίου.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα, αν και απλά είναι πειστικά για το θέμα του παιχνιδιού και για κάποιον απροσδιόριστο -θετικό- λόγο, το δωμάτιο σε γεμίζει σαν εμπειρία, χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο που θα σου μείνει.

Ο GM ήταν λακωνικός όσο έπρεπε για να μας αφήσει να ζήσουμε το παιχνίδι και ταχύτατος στο να επιλύσει ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε σωστά.

Για χωροταξικούς λόγους, το δωμάτιο είναι απαγορευτικό σε κάποιο κομμάτι του για 5 άτομα και πάνω, οπότε προτείνεται, ιδανικά για back to back με το Art Heist, για ομάδες 2-4 ατόμων.

Escaped

Response from: Maze Games Argyroupolis
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και τα σχόλιά σας!

4.2 Very Good
Nov - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα ευχάριστο, εισαγωγικό γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς στο οποίο περνάς πολύ ευχάριστα την ώρα σου.

Οι γρίφοι είναι σχετικά απλοί, χωρίς να είναι τετριμμένοι, όμως υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα "λουκέτα" που συνιστούν ένα ενδεχομένως πρωτόγνωρο στοιχείο και για έμπειρες ομάδες.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, ωστόσο υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα "μαγικά" αντικείμενα που ανεβάζουν την εμπειρία στους άνετους χώρους του δωματίου.

Το προσωπικό είναι ευγενέστατο και τους ευχόμαστε καλή αρχή!

Προτείνεται ανεπιφύλακτα για ομάδες με παιδιά στη σύνθεσή τους, καθώς το θέμα και τα props, θα ενθουσιάσουν τις μικρότερες ηλικίες, αλλά και για αρχάριες ή "χαλαρές" ομάδες όλων των ηλικιών σε πλήθος δύο έως τεσσάρων ατόμων.

Escaped

Response from: Maze Games Argyroupolis
Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας και ήδη ετοιμάζουμε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ατμόσφαιρας αλλά και των γρίφων!

4.0 Very Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ελαφρύ, σατιρικό και επίκαιρο γριφοδωμάτιο.

Το "κουμπί" πατήθηκε και η έμπειρη ομάδα κατασκόπων προσπαθεί να σταματήσει τις συνέπειες.

Οι γρίφοι που θα συναντήσει είναι μέτριας δυσκολίας, μέσα στα σχετικά ευρύχωρα γραφεία του υπουργείου.

Η ροή είναι αρκετά ομαλή, χωρίς ιδιαίτερη παρουσία ατμόσφαιρας, ενώ προς το τέλος, η αποστολή γίνεται άκρως διασκεδαστική με ένα "χορευτικό" highlight και τελικά κορυφώνεται με "επικίνδυνο" τρόπο...

Ομάδα δύο έως τεσσάρων κατασκόπων θα τα καταφέρει ιδανικά, ενώ τα έξοδα της αποστολής είναι μηδαμινά με τις προσφορές της AthensClue "Airlines"!

Escaped
4.5 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πολύ διασκεδαστικό γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς σε εξαιρετική τιμή - με τις προσφορές - για αυτό που προσφέρει.

Έχει βατούς γρίφους, μερικώς σχετικούς με την υπόθεση, με έναν να ξεχωρίζει ευχάριστα από τους υπόλοιπους.

Η ομάδα χωρίζεται στα δύο, σε γκρουπάκια ιδανικού μεγέθους ενός ή δύο ατόμων στο καθένα, για να συναντηθεί αργότερα και να ολοκληρώσει το δωμάτιο μαζί με... αναπάντεχους συνεργάτες.

Υπάρχει διαδραστικό acting που προσθέτει αρκετή διασκέδαση στο δωμάτιο, καθώς και στοιχεία που θα εντυπωσιάσουν μια αρχάρια ομάδα.

Η ατμόσφαιρα είναι λιτή, όπως και η διακόσμηση και το δωμάτιο με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά έχει πολύ καλή ροή. Στο τέλος σας περιμένει κι ένα πολύ ενδιαφέρον plot twist.

Προτείνεται για 2-4 άτομα οποιασδήποτε εμπειρίας.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα άριστο δωμάτιο με τα όλα του!

Ένα υπο κατάρρευση ορυχείο με υπέροχα σκηνικά, που περιμένει να μαγέψει τις επίδοξες ομάδες με τους πρωτότυπους και ευφάνταστους γρίφους του.

Ένα παιχνίδι με μαστορέματα, παρατήρηση, tasks, άφθονο γέλιο και ευχάριστες εκπλήξεις.

Ένας χώρος με το -ίσως- πιο εντυπωσιακό κινηματογραφικό φινάλε που θα συναντήσετε εκεί έξω.

Ένα κατάστημα που "το αφεντικό τρελάθηκε" και προσφέρει εκπληκτικά χαμηλή τιμή για την εμπειρία που σου προσφέρει.

Ένα από τα καλύτερα Escape Rooms της Αθήνας, το Mine Box!

Escaped
4.5 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πολύ όμορφο δωμάτιο πρώτης γενιάς, που είναι ιδανικά φτιαγμένο για ομάδες δύο ατόμων!

Σε έναν αρκετά απλό χώρο, που όμως είναι πιστός στη θεματολογία του δωματίου, θα συναντήσετε αμέτρητα λουκέτα και λίγους μηχανισμούς, που συνδυάζονται με πληθώρα ωραίων γρίφων μέτριας δυσκολίας, οι οποίοι είναι κατά πλειοψηφία λογικής, με λίγες εξαιρέσεις.

Η ατμόσφαιρα είναι απλή αλλά τίμια, με ηχητικά εφέ τρένου να συνοδεύουν την ομάδα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η κίνηση είναι άνετη στο χώρο, ακόμη και για πεντάδες, ωστόσο η ιδιομορφία του δωματίου να εχει πολλά λουκέτα που μπορεί να αντιστοιχούν στους διάφορους γρίφους, προσθέτει περισσότερη ένταση και ικανοποίηση όταν είστε λίγοι - ιδανικά δύο.

Ο GM ήταν to the point όσες φορές χρειαστηκε να παρέμβει και η εξυπηρέτηση ήταν γενικώς άψογη.

Το δωμάτιο προτείνεται ως δύσκολο για αρχάριες τετράδες και ως ωραίο challenge για έμπειρες δυάδες, καθώς όσο τα κλειστά λουκέτα είναι πολλά, το δωματιο μοιάζει δύσκολο. Όσο οι επιλογές λιγοστεύουν, πέφτει και η δυσκολία, όχι όμως και το ενδιαφέρον.

Σπεύσατε!

Escaped
4.0 Very Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Το Part 2 περιλαμβάνει το κομμάτι που αφορά τη "μαγεία" και είναι σαφώς καλύτερο από το πρώτο μισό.

Από σκοπιά γρίφων είναι κλάσεις ποιοτικότερο του Part 1, με τρεις εξ αυτών - συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου - να ξεχωρίζουν θετικά: ένα έξυπνο task, ένας υπέροχος μηχανισμός (που όμως δυστυχώς μπορεί να λυθεί και κατά τύχη) και τελικά μια αρκετά πρωτότυπη συνδυαστική ιδέα για το τέλος.

Μοναδικό εν δυνάμει αρνητικό είναι το γεγονός, πως σε αρκετούς άλλους γρίφους χρειάζεται πλήθος δοκιμών, αφού βρεις τους "κανόνες" επίλυσης, για να πετύχεις τη σωστή λύση, που δεν ξεχωρίζει από κάποιες λάθος που προκύπτουν με τους ίδιους κανόνες.

Οι χώροι είναι λιτοί, χωρίς κάποιο άξιο σημείο αναφοράς, αλλά δε σου δημιουργούν την αίσθηση πως κάτι λείπει, συνεπώς είναι επαρκείς. Ο δε τελευταίος, αν και μικρός, περιέχει μια ενδιαφέρουσα κατασκευή που εφοδιάζει τον τελευταίο γρίφο με το υλικό και το λογικό υπόβαθρο που χρειάζεται για να προσφέρει κορύφωση στο δωμάτιο.

Όπως στο Part 1, έτσι και εδώ, η μουσική είναι έντονη και συμβάλλει πολύ θετικά στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Η ροή είναι καλή, παρά τις δοκιμές που πρέπει να γίνουν σε ορισμένα σημεία και το δωμάτιο δεν περιέχει κάποια "κοιλιά", με εξαίρεση ένα σημείο, η διακόσμηση του οποίου αποπροσανατολίζει και καθυστερεί την ομάδα στο τετριμμένο task που έχει να ολοκληρώσει.

Σημειώνω μόνο δύο σημεία που επισημάνθηκαν και στον ιδιοκτήτη και χρειάζονται επειγόντως διόρθωση, γιατί αλλοιώνουν την ποιότητα που έχει το δωμάτιο.

-Το πολύ έντονο διακοσμητικό σχέδιο που αναφέρεται και παραπάνω, ΠΡΕΠΕΙ να αφαιρεθεί, καθώς απεικονίζει με καλλιτεχνικό τρόπο κάτι που αποτελεί στοιχείο στον εν λόγω χώρο, με αποτέλεσμα να παραπέμπει σε κώδικα, ενώ δεν είναι.

-Για να συσχετιστεί ένα αντικείμενο με τον τελευταίο γρίφο, υπάρχει ένα **** ******** που δεν αποτελεί στοιχείο για τη λύση, ******** ****** **** . Μόνο που το ******** αυτό μοιάζει έντονα με έναν προφανή συνδυασμό των στοιχείων που αναγράφονται στο αντικείμενο και οδηγεί σε τελείως λάθος σκεπτικό, έναν κατά τα άλλα υπέροχο γρίφο.

Η προσωρινή έλλειψη POS με τα σημερινά δεδομένα, αποτελεί όντως θέμα, αλλά λογικά θα ξεπεραστεί σύντομα.

Εν κατακλείδι, το Part 2 είναι σαφώς ανώτερο του Part 1 και προτείνεται για ομάδες 3-4 ατόμων ΚΑΙ ως μεμονωμένο δωμάτιο, αφού ουσιαστικά τα δύο παιχνίδια είναι ανεξάρτητα.

Escaped
3.0 Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

2.5

Atmosphere / Plot

2.5

Staff / Gamemaster

4.0

Το Part 1, αφορά το κομμάτι της επιστήμης.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, με έξυπνο σκεπτικό στους γρίφους, που δυστυχώς όμως συνοδεύεται με μια όχι και τόσο ποιοτική υλοποίηση που απαιτεί οπωσδήποτε βελτιώσεις.

Το δωμάτιο σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, "ασχολείται" με την ενεργοποίηση και τη ρύθμιση των διαφόρων συστημάτων στο σπίτι του Peter Halar.

Οι ιδέες για τους γρίφους είναι πολύ ωραίες, όμως τα ίδια τα συστήματα, είναι πολύ αφηρημένα, με τεράστιο πλήθος περιττής πληροφορίας που δε χρησιμεύει σε κάτι, χωρίς να αποτελεί και στοιχείο διακόσμησης, αφού παρά τα "αχανή κυκλώματα", τα συστήματα μοιάζουν αφύσικα φτωχά ως προς την ουσία τους - για αυτό που υποτίθεται πως είναι - και τελικά αποσυντονίζουν εύκολα την ομάδα, χωρίς λόγο.

Αν και υπάρχει σαφής πορεία από γρίφο σε γρίφο, το πλήθος των ερεθισμάτων που δέχεται η ομάδα -ειδικά σε ένα σημείο που είναι απαραίτητο το πέρα δώθε σε διαφορετικούς χώρους- καθιστά εύκολο το να μην καταλάβεις πώς και γιατί ενεργοποιήθηκε κάτι. Επιπλέον υπάρχει ένας "γρίφος" με πολλές, φαινομενικά ισοδύναμες "ρυθμίσεις", που αποτελούν όλες σωστή λύση, κάτι που μας ξένισε.

Στην περίπτωσή μας ολοκληρώσαμε δύο "βήματα" του δωματίου, χωρίς να καταλάβουμε πώς έγινε ο,τι έγινε και ένα χωρίς να καταλάβουμε γιατί αυτό που κάναμε ήταν το σωστό.

Στο τέλος, ο ιδιοκτήτης μας εξήγησε τι συνέβη και ποια είναι η λογική και για τα τρία σημεία. Πράγματι βγαίνει νόημα, ωστόσο με τη δομή του χώρου και κάποιων στοιχείων, είναι πιο πιθανό να λυθούν κατά τύχη - ίσως και πριν την ώρα τους - παρά συνειδητά.

Σε θέμα ατμόσφαιρας, από τη μία είναι εμφανής η έλλειψη της ιστορίας για την οποία σε προδιαθέτει η περιγραφή και η εισαγωγή του δωματίου, αλλά από την άλλη η μουσική επένδυση που μεταβάλλεται συνεχώς, ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρίσκεται η επίλυση του δωματίου, σε αποζημιώνει.

Τα σκηνικά είναι αλλού πετυχημένα, αλλού φλύαρα κι αλλού λακωνικά, ωστόσο κατά μέσο όρο μάλλον είναι ικανοποιητικά. Αξιοσημείωτο είναι ένα πέρασμα, που εύκολα ξεφεύγει από την αντίληψη των ομάδων και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη όταν το ανακαλύπτεις.

Για να κλείσουμε θετικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης ήταν αρκετά δεκτικός στις παρατηρήσεις μας και πιθανότατα θα βελτιώσει πολλά από τα σημεία που αναφέρονται εδώ. Αν αυτό συμβεί, το δωμάτιο έχει αρκετές προοπτικές και θα είναι ικανοποιητικό για ομάδες 3-4 ατόμων.

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για μια εξαιρετικά πιστή σκηνογραφική αναπαράσταση της σειράς, συνυφασμένη μαεστρικά με ένα πολύ δυνατό σύνολο γρίφων.

Ξεκινώντας από αυτούς, είναι ταιριαστοί με την υπόθεση και είναι σίγουρα εξαιρετικοί για ένα δωμάτιο "ψυχολογικό θρίλερ". Μην περιμένετε λιτότητα σε αυτόν τον τομέα, καθώς στην πράξη, με το πλήθος, τη δυσκολία και την άνεση χρόνου στους γρίφους, σε συνδυασμό με τα μετρημένα jumpscares, ο πιο σωστός χαρακτηρισμός μάλλον είναι "ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο".

Περνώντας σε θέμα σκηνικών, είναι ΑΡΙΣΤΑ ως προς την αναπαράσταση της σειράς και σε συνδυασμό με τη μουσική και το "κλίμα" που επικρατεί, δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η υλοποίηση δε, του Upside Down, είναι φοβερή.

Η διάδραση με τον ηθοποιό είναι περισσότερο θεατρική. Οι στιγμές που έχουν επιλεγεί για τις εμφανίσεις-jumpscares είναι ολόσωστες σε συχνότητα και ένταση, με μια εξ αυτών να αποτελεί ρεσιτάλ εφευρετικότητας. Ο δε ρόλος, είναι κι αυτός μια ωραία έκπληξη...

Τέλος, αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στη GM που είχαμε, καθώς επέδειξε σπάνια αντίληψη ως προς τον τρόπο παιχνιδιού μας και την ψυχολογία μας, με αποτέλεσμα να κάνει ένα σύνολο από εξαιρετικούς χειρισμούς σε σημεία του παιχνιδιού που μπορεί να παρέμβει, με αποτέλεσμα να απογειώσει την εμπειρία.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα για ομάδες - ιδανικά τετράδες - που θέλουν πολλούς γρίφους, με ικανές δόσεις αδρεναλίνης.

Escaped
4.2 Very Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα πολύ ωραίο δωμάτιο ψυχολογικού τρόμου, με εμφανή δυστυχώς τα σημάδια που του άφησε ο χρόνος.

Αν και "τρόμου", το δωμάτιο εχει πολύ ικανοποιητικούς γρίφους από άποψη "δυσκολίας" και ποιότητας, αν και είναι λίγοι στον αριθμό, μιας και δεν ξεπερνούν τους 5-6.

Από άποψη ατμόσφαιρας, το δωμάτιο προκαλεί ένα συνεχές άγχος και σε κρατά σε εγρήγορση με τρόπο αξιόλογο, ειδικά δεδομένης της παλαιότητας του και της έλλειψης "παρόντος" ηθοποιού.

Η επικοινωνία με τη GM για εμάς ήταν πολύ αποτελεσματική και η αντιμετώπιση μιας τεχνικής δυσκολίας ήταν εξαιρετική, (έλυσε χειροκίνητα το πρόβλημα, χωρίς να διακόψει το παιχνίδι, προσθέτοντας μας τα 5 χαμένα λεπτά) οπότε είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι σε αυτόν τον τομέα.

Ο χώρος μπορεί να υποστηρίξει 2-4 άτομα με άνεση, δε συνιστάται όμως για περισσότερους.

Μερικά σημεία άξια αναφοράς:

-Η φθορά του χρόνου είναι πράγματι εμφανής. Ένα "επαναλαμβανόμενο" jumpscare μοιάζει αρκετά προχειροφτιαγμένο και όπως λένε και αρκετές άλλες ομάδες, υπάρχει ένας δυσλειτουργικός μηχανισμός.

Αν και η υποστήριξη για τον εν λόγω γρίφο είναι επαρκής από το προσωπικό και ως ομάδα δεν ενοχληθήκαμε απο το "πρόχειρο" jumpscare, το ότι το δωμάτιο παραμένει ανοιχτό τόσα χρόνια δεν αποτελεί δικαιολογία για τα παραπάνω, καθώς η διόρθωση/βελτίωση τους είναι πολύ εύκολη και οφείλει να γίνει.

-Υπακούστε στις οδηγίες του/της GM, καθώς υπάρχει λόγος για κάθε τι που θα σας πει.

-Η τιμή του δωματίου ειδικά με την online έκπτωση είναι πολύ καλή για αυτό που προσφέρει. Ειδικά μετα τα μικρά μερεμέτια που χρειάζεται, θα είναι φοβερό value for money.

Συνοψίζοντας, αν θέλετε να αγχωθείτε οικονομικά, σε ένα μικρής διάρκειας δωμάτιο που περιέχει γρίφους και θα σας προσφέρει και τα jumpscares του, το Orphan είναι ιδανική επιλογή.

Escaped
3.5 Very Good
Oct - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.0

Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερο παιχνίδι, θα αναφέρω απλώς σε σημεία τις εντυπώσεις μας από το δωμάτιο.

Θετικά:

-Η ιδέα, βασισμένη στις video-game απαρχές του είδους, είναι μια πρωτότυπη εμπειρία.

-Ο χώρος είναι όντως ένα πραγματικό αυτοκίνητο, οι γρίφοι είναι "χτισμένοι" πάνω του και οι κρυψώνες είναι αληθινά σημεία του αυτοκινήτου.

-Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, το σύστημα βοηθειών είναι πολύ ωραίο για το concept.

-Το σύνολο του προσωπικού ειναι εξαιρετικό. Τα παιδιά είναι ευγενικά και διαθέσιμα να εξηγήσουν απορίες.


Αρνητικά:

-Ο φωτισμός σε μεγάλο τμήμα του οχήματος είναι ανεπαρκής για το είδος των "γρίφων".

-Δύο μηχανισμοί δε λειτούργησαν, παρ'όλο που ολοκληρώσαμε σωστά τη διαδικασία που απαιτούσαν, με αποτέλεσμα ο GM να ενεργοποιήσει έναν ή και τους δύο μόνος του. Για τον έναν μας το ανέφερε μετά το δωμάτιο. Ο δεύτερος ίσως και να ενεργοποιήθηκε απλώς ετεροχρονισμένα, μετά από πολλές προσπάθειες, σε στιγμή που δεν "βάζαμε κωδικό".

-Ένα task, όπως καλείται, μάλλον είναι κατάλοιπο του killer mode και η ύπαρξή του είναι απλώς ανούσια "παύση" στο παιχνίδι.

-Στον πρώτο γρίφο καταφέραμε να "χάσουμε" ένα στοιχείο. Σωστά, ο GM παρενέβη και μας έδωσε τα δεδομένα που προέκυπταν από αυτό.

Ωστόσο έπειτα, υπήρχε μια συνεχής τροφοδότηση με hints, κατευθείαν με το που βρίσκαμε κάτι καινούργιο, πριν καν προλάβουμε να το επεξεργαστούμε, ακόμη και σε στοιχειώδη "γριφάκια".

Ως αποτέλεσμα, πιστέψαμε ότι ήμαστε τελείως εκτός χρόνου και ότι πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ρωτώντας στο τέλος μας είπαν ότι βγήκαμε με 15 λεπτά υπόλοιπο.

Σίγουρα, θα ήταν πολύ καλύτερη η εμπειρία, αν γινόταν καλύτερη διαχείριση των βοηθειών.

-Λόγω χώρου και φωτισμού είναι σχεδόν αδύνατο 4 άτομα να παρακολουθήσουν όλα την πορεία του παιχνιδιού.


Καταλήγοντας, αξίζει να πάτε με ομάδα δύο ατόμων, για το διαφορετικό της εμπειρίας, χωρίς όμως φοβερές προσδοκίες για το περιεχόμενο. Ίσως το παιχνίδι να έχει δομηθεί για το killer mode και εκείνη η version να είναι καλύτερη.

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ενα εξαιρετικό για το είδος του δωμάτιο.

Θεωρώντας δεδομένο ότι μια ομάδα που θα το επισκεφθεί, έχει τη διάθεση και το χιούμορ που χρειάζεται, θα το διασκεδάσει.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που προφανώς περιστρέφεται γύρω από σεξουαλικής φύσεως γρίφους και δοκιμασίες, ωστόσο παραμένει escape room με τα όλα του.

Σε αντίθεση με ανάλογα δωμάτια, έχει αρκετούς γρίφους που μάλιστα δεν είναι τετριμμένης δυσκολίας - χωρίς φυσικά να είναι και δύσκολοι - και δημιουργούν τη δίψα για απόδραση. Υπό αυτή τη σκοπιά και πάντα δεδομένης της θεματολογίας του, αξίζει ένα 4.5 στους γρίφους.

Η ατμόσφαιρα είναι πειστική και η ροή συνεχής, καθώς ακόμη κι όταν η πορεία του δωματίου μένει στάσιμη, η τηλεφωνική επικοινωνιά με το GM - σε έντονες ροζ αποχρώσεις - θα προσθέσει στην ομάδα αρκετά "side quests" για να γεμίσει ο χρόνος.

Στο τέλος, σας περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη που επισφραγίζει τις ευχάριστες(?) αναμνήσεις σας από το δωμάτιο.

Το πλήθος των ατόμων δεν έχει σημασία, καθώς είναι αδύνατο να στριμωχτείτε. Αυτό που εχει σημασία, είναι να πάτε με παρέα που όλοι θα νιώθουν άνετα και δε θα διστάσουν να "τσαλακωθούν" μπροστά στους υπόλοιπους.

Escaped
4.5 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο υπερπαραγωγή, στο οποίο όλο πιστεύεις πως οι χώροι τελείωσαν κι όλο εμφανίζονται καινούργιοι.

Ξεκινώντας από το δυνατό σημείο του παιχνιδιού - την ατμόσφαιρα - η ομάδα βρίσκεται από το πρώτο δευτερόλεπτο σε ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία του δωματίου. Ο (πολύ) χαμηλός φωτισμός, τα λεπτομερή σκηνικά και αντικείμενα, οι ήχοι, ακόμη και οι διακριτικές μυρωδιές, σε μεταφέρουν στο 1957 και την οικία του Jeremiah Godwine.

Ορισμένοι από τους χώρους είναι άκρως εντυπωσιακοί και αξίζει ένα μπράβο στους δημιουργούς. Έτσι, σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά δωμάτια που έχουμε επισκεφθεί και διεκδικεί μαζί με μερικά άλλα, ακόμη και την πρώτη θέση.

Έπειτα, με μαεστρικό τρόπο, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού παίζει με το άγχος και το φόβο των παικτών. Φυσικά, περιέχει ουκ ολίγα jump scares, αλλά δεν ειναι τόσο αυτά, όσο η συνεχής αίσθηση πως "κάτι θα πεταχτεί" που σε κρατά στην τσίτα συνεχώς.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, καθώς ενδιαφέρει πολλές ομάδες, πως δεν υπάρχει σωματική επαφή στο πρόγραμμα, αν και με τη δομή του δωματίου ίσως ανάλογα με τον τρίπο παιχνιδιού κάθε ομάδας, ίσως σε κάποια σημεία να υπάρξει ελάχιστη.

Τέλος, δε γίνεται να μην αναφερθούμε στους γρίφους, καθώς αν και δεν είναι το δυνατό σημείο του δωματίου, υπάρχουν και είναι πολλοί, με έναν όμως αρνητικό "αστερίσκο".

Ξεκινώντας κανείς, δεν περιμένει να συναντήσει δυνατούς γρίφους, όμως η αρχή του δωματίου εκπλήσσει πολύ ευχάριστα, με έξυπνες ιδέες που ενεργοποιούν ωραίους μηχανισμούς.

Έτσι, η εμπειρία προδιαθέτει για ανάλογη συνέχεια και γριφολογικά, που όμως δεν έρχεται, καθώς η δυσκολία και η ευρηματικότητα των γρίφων μειώνεται σταθερά στη διάρκεια του δωματίου.

Συνεπώς σε αυτόν και μόνο τον τομέα, μείναμε απογοητευμένοι με βάση τις προσδοκίες που μας δημιούργησε το ίδιο το δωμάτιο στα πρώτα του λεπτα.

Η άνεση των χώρων το καθιστά ιδανικό για μεγάλες ομάδες ώστε να τρομάξει ολόληρη η παρέα και με δεδομένο πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο συνολικά δωμάτιο, που αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία, προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε ομάδα - μικρή ή μεγάλη - να το επισκεφθεί.

Escaped
4.3 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα παραδοσιακό escape room που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη!

Με μια περιγραφή που αποτελεί πεμπτουσία της λακωνικότητας και χωρίς την παραμικρή ιδέα για το τι θα αντιμετωπίσει κανείς κάνοντας την κράτηση, η περιέργεια δικαιώνεται, σε ένα παραδοσιακό δωμάτιο πρώτης γενιάς με πολλούς και χορταστικούς γρίφους μέτριας δυσκολίας.

Τα σκηνικά είναι απλοϊκά, όπως και το στόρυ, όμως η ροή είναι ικανοποιητική καθώς δεν υπάρχουν έντονες αυξομειώσεις στη δυσκολία των γρίφων κατά την πορεία του δωματίου και έτσι δεν παρατηρείται κάποια "κοιλιά", ούτε όμως και κάποια κορύφωση.

Με τις προσφορές του Athens Clue, είναι εξαιρετικό value for money δωμάτιο για όσους αγαπούν τους γρίφους, αποτελώντας ιδανική επιλογή για αρχάριες τετράδες και ευχάριστη εμπειρία για έμπειρες δυάδες/τριάδες.

Escaped
4.2 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Συμπαθές δωμάτιο με αρκετά ευχάριστη την παρουσία του/της ηθοποιού στο πρώτο κομμάτι του δωματίου.

Γριφολογικά είναι μέτριο με εξαίρεση μόνο έναν δύο γρίφους που ανεβάζουν λίγο το ενδιαφέρον, ωστόσο έχει συμπαθή ροή και δεν κουράζει.

Τα σκηνικά είναι απλοϊκά και η ατμόσφαιρα λιτή μα ταιριαστή για το χώρο που υποτίθεται πως βρίσκεται η ομάδα.

Συστήνεται για 4 άτομα το πολύ, καθώς οι χώροι δεν είναι και πολύ άνετοι. Με τις προσφορές που κυκλοφορούν αποτελεί καλό value for money.

Escaped
4.8 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Το Μέσα από τον Καθρέφτη, αποτελεί μια φανταστική, πρωτότυπη ιδέα, που έχει υλοποιηθεί αριστουργηματικά και το μόνο αρνητικό που μπορεί να του χρεώσει κανείς είναι ότι τελειώνει νωρίς, χωρίς ιδιαίτερη κορύφωση.

Πρόκειται για ένα καθαρό γριφοδωμάτιο που αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του και όπως φανερώνει και το όνομά του, η "Οπτική" θα σας χρειαστεί πολλές φορές.

Χωρίς κάποιος γρίφος να είναι πρωτόγνωρος, η σύλληψη και ο συνολικός τρόπος λειτουργίας το πρώτου χώρου είναι μοναδικά! Οτιδήποτε παραπάνω θα αποτελεί spoiler, οπότε σταματάμε εδώ.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού υπάρχει κάποιος χώρος που έχετε δει μόνο στις ταινίες - και στις φωτογραφίες του δωματίου - και εξετάζει τον... προσανατολισμό σας, ενώ ως το τέλος του παιχνιδιού, θα συναντήσετε ενδιαφέροντα tasks για να μη μείνουν οι δεξιότητές σας παραπονεμένες.

Οι ιδέες είναι υπέροχες και εκμεταλλεύονται μηχανική και οπτική στο έπακρο. Οι χώροι είναι όλοι εντυπωσιακοί και τα 4 άτομα που είναι το μέγιστο πλήθος ομάδας μπορούν να κινηθούν άνετα.

Το προσωπικό είναι όπως πάντα ευγενικό και οι βοήθειες επαρκείς, ακριβώς όσο χρειάζεται, ενώ ο ιδιοκτήτης και δημιουργός είναι η προσωποποίηση της μετριοφροσύνης όταν ακούσει καλά λόγια για τα υπέροχα δημιουργήματά του.

Ο μόνος λόγος που δεν παίρνει το απόλυτο άριστα βαθμολογικά, είναι η μερική έλλειψη κορύφωσης.

Με τον πρώτο χώρο να είναι φοβερά πρωτότυπος ως προς την υποδομή που προσφέρει στους γρίφους του και το δεύτερο να είναι πρωτότυπος από μόνος του, νιώθεις πως κάτι σου λείπει όταν το τέλος του δωματίου είναι συμβατικό, χωρίς να είναι καθόλου κακό, αλλά και χωρίς το κάτι παραπάνω που έχεις συνηθίσει να συναντάς μέχρι αυτό το σημείο στο δωμάτιο.

Με μια μικρή προσθήκη πρωτότυπων ιδεών κοντά στο φινάλε, ώστε να είναι εφάμιλλο των προηγούμενων χώρων, ίσως να μιλάμε για το καλύτερο μονόωρο δωμάτιο της Αθήνας.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Απλά εξαιρετικό!

Το κάστρο του αθάνατου είναι από αυτά τα παιχνίδια που σε κάνουν να ερωτευτείς τα escape rooms. Έχει απ'όλα, χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε τίποτα.

Ξεκινώντας από τους γρίφους, είναι πολλοί, είναι συνδυαστικοί και η λογική τους δεν επαναλαμβάνεται. Θα βρείτε από απλούς, έως αρκετά πολύπλοκους όσο το παιχνίδι εξελίσσεται, όμως όλοι έχουν σαφή και μοναδική λύση δίχως παρερμηνείες.

Σε θέμα ατμόσφαιρας, ο χώρος είναι ακριβώς όπως πρέπει. Προσεγμένα σκηνικά με έντονη σημασία στη λεπτομέρεια, σε μεταφέρουν στα βάθη της Σκωτίας, ενώ η διακόσμηση είναι ταιριαστή και έχει δομηθεί ιδανικά για να υποστηρίζει όπου χρειάζεται τους γρίφους του παιχνιδιού με τα κατάλληλα στοιχεία.

Στον τομέα της εξυπηρέτησης, όπως πάντα στο Escaped, δεν υπάρχει τίποτα να σχολιαστεί. Ο επαγγελματισμός τους είναι άριστος.

Μερικά αξιοσημείωτα στοιχεία για το δωμάτιο:

-Υπάρχει ισορροπία μεταξύ λουκέτων και μηχανισμών, οπότε μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις προτιμήσεις.

-Συναντήσαμε ένα πέρασμα που δεν αντιληφθήκαμε - πράγμα σπάνιο για μια έμπειρη ομάδα - και φυσικά αυτό μας εξέπληξε θετικά.

-Το in game "κυνήγι θησαυρού" είναι πολύ ενδιαφέρον concept και αξίζει να το συμπεριλάβετε στο παιχνίδι σας.

-Αν και κάθε χώρος ειναι πλούσιος σε αντικείμενα, το παιχνίδι σε καθοδηγεί με τις κατάλληλες "συμβουλές" για τη σειρά με την οποία πρέπει να δράσεις, χρησιμοποιώντας ένα αγαπημένο εργαλείο για το σκοπό αυτό.

Με δεδομένο το όριο στα 4 άτομα, όσοι κι αν επισκεφτείτε το κάστρο, δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Σπεύσατε!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα αρτιότατο δωμάτιο σε όλους τους τομείς.

Γριφολογικά είναι άριστο, αφού χωρίς να έχει κάτι το μοναδικά πρωτόγνωρο, έχει μεγάλο πλήθος ποιοτικών, έξυπνων και μη επαναλαμβανόμενων γρίφων, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι συναφείς τόσο σεναριακά, όσο και χωροταξικά με την υπόθεση, ενώ βγαίνοντας από το δωμάτιο αφήνουν μια υπέροχη αίσθηση πληρότητας.

Από σκοπιά σεναρίου είναι υπέροχο, αλλά δυστυχώς, αν δεν έχετε δει τους δύο πρώτους κύκλους του Stranger Things, δε θα εκτιμήσετε αυτή τη "μεταβλητή", συνεπώς προτείνεται τηλεοπτική μυσταγωγία πριν την επίσκεψή σας.

Οι χώροι - που είναι άφθονοι - αποτελούν αρκετά πιστή απεικόνιση οικείων τοποθεσιών από τη σειρά. Ο δε τελευταίος είναι η ιδανική κορύφωση που θα περίμενε ένας φαν της - έως τώρα - σειράς και δένει τέλεια με τους τελικούς συνδυαστικούς γρίφους.

Άξια σημεία αναφοράς είναι:

-Η μουσική, που ενισχύει το κλίμα των 80s με τις επιτυχημένες επιλογές.

-Το άγχος, που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού πως κάτι σε ακολουθεί...

-Η παρουσία ενός καθοδηγητικού "τετραδίου" στα πρότυπα δωματίων όπως το Dead Diva's Secrets, που ισχυροποιεί τη ροή των γρίφων και κατευθύνει, χωρίς να ρίχνει το επίπεδο δυσκολίας.

-Ο επαγγελματισμός του Escaped, που θέτει όριο τα 4 άτομα, σε ένα δωμάτιο που πράγματι δε χωράει περισσότερους, υπέρ της ποιότητας τους παιχνιδιού, εις βάρος του κέρδους.

Το προτείνω σε όλες τις ομάδες, είτε είστε δύο είτε τέσσερις. Αξίζει μια θέση στο top X σας!

Escaped
4.3 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο που μας δίχασε.

Από τη μία, έχεις υπέροχα σκηνικά που δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα και σου ζωντανεύουν την ιστορία, έναν υπέροχο ηθοποιό -φιγουρα φτιαγμένη για το ρόλο- που χθες έκανε μαζί μας το ντεμπούτο του και ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ( Καλή αρχή! ) και κάποιες αρκετά έξυπνες ιδέες.

Και από την άλλη, έχεις ένα δωμάτιο που δεν αποφασίζει τι είναι, καθώς αν και δεν παρουσιάζεται ως καθαρό γριφοδωμάτιο, σαφώς και είναι τέτοιο, όχι όμως με την έμφαση και την ποιότητα που θα έπρεπε.

Σίγουρα υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία και κάποιοι συμπαθητικοί γρίφοι, όμως στο σύνολό τους είναι λίγοι στο πλήθος και απαιτούν χρόνο, όχι λόγω της ευφυΐας που απαιτείται για να λυθούν, αλλά λόγω της δομής τους, με αποτέλεσμα το δωμάτιο ή να κάνει μεγάλη κοιλιά στη ροή του άνευ λόγου ή αν για κάποια ομάδα δεν κάνει, να καταλήξει να ολοκληρωθεί κοντά στη μία ώρα.

Συγκεκριμένα, ένας γρίφος μας "ενόχλησε" όλους εξ ίσου, όπως και το γεγονός ότι μια τυχερή ομάδα μπορεί στο πρώτο λεπτό του δωματίου να βρει πως να μπει στο δεύτερο χώρο, καθώς οι δημιουργοί έχουν ποντάρει πως κανείς δε θα ψάξει χωρίς καθοδήγηση σε ένα σημείο που οριακά δεν ψάξαμε αμέσως παίζοντας χαλαρά.

Τέλος, το προσωπικό ήταν φιλικότατο και εξυπηρετικό. Προβλήματα για πολλές ή λίγες βοήθειες που αναφέρουν άλλες ομάδες δεν είχαμε.

Είναι δωμάτιο που θα πρότεινα σε ομάδες τεσσάρων ατόμων για να απολαύσουν τη θεατρικότητα που επικρατεί και να ζήσουν την ιστορία, γνωρίζοντας όμως πως δεν πάνε για τους γρίφους, καθώς μάλλον θα απογοητευτούν. Για όσους περιμένουν τρόμο ή άγχος από την περιγραφή "Ψυχολογικό Θρίλερ", ούτε λόγος.

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Παίξαμε το Dragon Tower δεύτερο και σίγουρα είναι το πληρέστερο και το διασκεδαστικότερο από τα τρία με διαφορά.

Έχει μία πιστα tutorial, μία πίστα γρίφων/fun και μία πίστα υπέροχου action που αποτελεί ιδανική κορύφωση.

Τα γραφικά είναι ποιοτικότατα, ενώ ο τρόπος που εμφανίζονται οι παίκτες στον εικονικό χώρο θα πωρώσει τους gamers. Το interaction με τα αντικείμενα του χώρου είναι αρτιότατο και ρεαλιστικότατο, ενώ η ατμόσφαιρα που κλιμακώνεται έως την ένταση της τελευταίας πίστας σε κάνει να ζεις την ιστορία στο έπακρο.

Ιδανική επιλογή αν θέλετε να δοκιμάσετε μόνο ένα από τα τρία VR, ιδανικό για φινάλε αν θέλετε να παίξετε και τα τρία.

Ήταν η μόνη φορά στη συγκεκριμένη εταιρεία που δεν είχαμε καμία καθυστέρηση και σε συνδυασμό με την αεικίνητη και ανεξάντλητη Ελπίδα που έχει γεννηθεί για να είναι GM, δε μπορούμε να βάλουμε τίποτα λιγότερο από 5 αστέρια στο προσωπικό.

Ιδανικό μέγεθος ομάδας είναι τα τρία άτομα, για να έχετε μοιρασμένη συμμετοχή σε όλο το παιχνίδι, καθώς και για να αναλάβει ο καθένας τον προσωπικό του ρόλο στην τελική μάχη.

To sum up, δεν ξέρω τι θα φέρει ο χώρος του VR στο μέλλον, αλλά σήμερα θεωρώ απίθανο να συναντήσετε κάτι καλύτερο από το Dragon Tower.

Σπεύσατε!

Escaped
4.0 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Το τελευταίο από τα τρία VR που παίξαμε και μάλλον το πιο φτωχό, καθώς έχει μια πίστα λιγότερη από τα υπόλοιπα και λόγω της κατανομής των tasks στον εικόνικο χώρο, σε σχέση με τη θέση των αισθητήρων στο πραγματικό δωμάτιο είναι και το πιο επιρρεπές σε "τεχνικά προβλήματα".

Στον τομέα των γραφικών, είναι το καλύτερο από τα τρία και η πρώτη του πίστα είναι ο,τι πιο κοντινό σε γριφοδωμάτιο έχουν να παρουσιάσουν τα τρία VR παιχνίδια και είναι άκρως απολαυστικο. Έτσι, σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη.

Αντιθέτως, η τελευταία αποστολή είναι άνευ λόγου χρονοβόρα, με μια επαναλαμβανόμενη διαδικασία που αν δεν είστε πάρα πολύ τυχεροί θα χρειαστεί να υλοποιήσετε σωστά πολλές φορές, ώσπου να μη σας χαλάσει το ίδιο το παιχνίδι τα σχέδια.

Η υποδοχή, η εξυπηρέτηση και το GMing παίρνουν σαφώς άριστα, ωστόσο και εδώ θα επισημάνω το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων. Σίγουρα ευθύνονται και οι ομάδες που αργούν, όμως οι διαθέσιμες κρατήσεις ανά 60 λεπτά, είναι εξ ορισμού λάθος της εταιρείας, γιατί το πραγματικό διάστημα που απαιτείται ανά κράτηση μαζί με την εισαγωγή και την "εγκατάσταση" του εξοπλισμού είναι πάνω από μια ώρα.

Με κράτηση των 23.30, ξεκινήσαμε να παίζουμε στις 00.20 έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για την καθυστέρηση, ολοκληρώσαμε τα παιχνίδια εντός χρόνου, όμως και πάλι η επόμενη ομάδα (των 00.30) μπόρεσε να μπει οριακά πριν τη 1.30, δηλαδή πάνω κάτω 70 λεπτά μετά από εμάς. Είναι κρίμα η τόσο καλή συνολική εικόνα της εταιρείας να αμαυρώνεται από τα πιεσμένα slots. Με διαστήματα 80 (ή οριακά και 70) λεπτών μεταξύ των κρατήσεων, το πρόβλημα θα λυθεί αμέσως.

Προτείνω το Space Station Tiberia ως πρώτο VR από τα τρία, για να ζεσταθείτε και να ειστε πιο έτοιμοι για τα επόμενα.

Αριθμός ατόμων ΑΥΣΤΗΡΑ 3. Με δύο θα τρέχετε και δε θα προλαβαίνετε στην τελευταία αποστολή, ενώ με 4 το πιθανότερο είναι να έχετε πολλά τεχνικά προβλήματα με τους αισθητήρες.

Escaped
4.2 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Το πρώτο από τα τρία VR παιχνίδια που δοκιμάσαμε.

Πολύ καλό για εισαγωγή στο συγκεκριμένο είδος, με σωστή κλιμάκωση στη ροή του, καθώς το παιχνίδι ξεκινά με κάποια tasks δυσκολίας tutorial και σταδιακά ανεβάζει ρυθμό και απαιτήσεις.

Τα γραφικά είναι πράγματι πολύ καλά, οι χειρισμοί εύκολοι και αν εξαιρέσουμε ένα επαναλαμβανόμενο task στα μισά του παιχνιδιού που μπορεί να καταλήξει κουραστικό, η συνολική εικόνα είναι πολύ θετική.

Από το προσωπικό μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι στη διάρκεια των παιχνιδιών, αλλά είναι πολύ συχνό το φαινόμενο των μεγάλων καθυστερήσεων λόγω του φορτωμένου από κρατήσεις προγράμματος και της αναμενόμενης αργοπορίας κάποιων ομάδων, που μπορεί να βελτιωθεί από την πλευρά της εταιρείας με μεγαλύτερα κενά μεταξύ των κρατήσεων. Εξ ου και το μισό χαμένο αστέρι στην κατηγορία του προσωπικού - που μάλλον δε φέρει αυτό την ευθύνη. Χαρακτηριστικά, στα δύο από τα τρία VR είχαμε καθυστέρηση 40 και 50 λεπτών αντίστοιχα, ενώ σε προηγούμενο παιχνίδι στον ίδιο χώρο, είχαμε καθυστέρηση πάνω από μία ώρα. Βέβαια και στις τρεις περιπτώσεις ενημερωθήκαμε εγκαίρως, αλλά κάθε φορά για καθυστέρηση "περίπου μισής ώρας". Το αναφέρω καλοπροαίρετα γιατί αν διορθωθεί το παραπάνω, θα μιλάμε για μια από τις καλύτερες εταιρείες στον τομέα της εξυπηρέτησης.

Αν θέλετε να παίξετε και τα τρία, αφήστε αυτό δεύτερο μετα το Space Station Tiberia και πριν το Dragon Tower, για αύξουσα σειρα ικανοποίησης.

Για επίγευση ακολουθεί ένα από τα δεκάλεπετα mini games που είναι αρκετά διασκεδαστικά, Laser Bot Arena για action ή Hospital of Horror για τρόμου.

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ήταν η δεύτερη επίσκεψή μας στο G-Factor Group μετά τα 7 Μυστηρια του Φαραώ και μας δικαίωσε εξίσου.

Το "Πωλείται Ελευθερία" είναι ένα ιδανικό δείγμα του πώς θα έπρεπε να είναι ένα escape room φυλακής.

Δεν έχει ούτε ένα λουκέτο, ενώ έχει συνολικά μόλις δύο "κωδικούς". Κάθε πρόοδος που γίνεται στο δωμάτιο προκύπτει μέσα από κάποια άκρως ρεαλιστικη διαδικασία που θα μπορούσε να συμβεί σε μια κανονική απόδραση.

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται, εύκολα τα συναντά κανείς σε μια φυλακή, νόμιμα ή... παράνομα, ενώ ακόμη και ο τίτλος, που προσδίδει και μια ιδεολογική χροιά στην όλη υπόθεση, παίζει το ρόλο του.

Από τα παραπάνω, ήδη προκύπτει πως τα σκηνικά είναι αληθοφανή. Ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, οπότε 2-3 άτομα μάλλον είναι ιδανικά.

Τέλος, είναι από τις φορές που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στο GM. Ο ιδιοκτήτης και δημιουργός με τη διακριτική ευγένεια, την ειλικρινή μετριοφροσύνη και την εμφανή αγάπη για τα δημιουργήματά του, είναι από τους συμπαθητικότερους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει στο χώρο των escape rooms και ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Δεν έχει βάλει σύστημα βοηθειών, δεν έχει βάλει οθόνες με χρόνο ή hints κι όμως η φωνητική του καθοδήγηση είναι ιδανική. Δε θα σου δώσει τη λύση στο πιάτο, όμως είναι σαφές ότι παρακολουθεί προσεκτικά το παιχνίδι και όταν χρειάζεσαι βοήθεια, θα πει μια μόνο πρόταση που πυροδοτεί την ιδέα που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις, χωρίς ασάφειες ή τυποποιημένα hints που μπερδεύουν.

Έτσι, αξίζει να πάτε τόσο για να περάσετε όμορφα, όσο και για να γνωρίσετε και το συμπαθέστατο ιδιοκτήτη, με τις ιδιαίτερες ιδεές και το μεράκι για όμορφα, χειροποίητα δωματια.

Escaped
4.8 Excellent
Sep - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Θα ακούσετε να μιλούν για ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς. Πράγματι, ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς δε θα συναντήσετε ούτε ένα εντελώς πρωτόγνωρο στοιχείο αν είστε έμπειρη ομάδα, όμως σίγουρα θα δυσκολευτείτε και να θυμηθείτε πού έχετε ξανασυναντήσει τόσες πολλές μικρές και όμορφες λεπτομέρειες μαζεμένες στους γρίφους, τα αντικείμενα και την ομαλή ροή ενός τέτοιου δωματίου.

Κάθε τι, από τον πρώτο ως και τον τελευταίο γρίφο εμπνέει τη γριφολατρική ηδονή στο μυαλό ενός παραδοσιακού escaper. Δεν υπάρχει τίποτα παράλογο, δεν υπάρχει τίποτα meh meh και τίποτα διφορούμενο σε κανένα σημείο του δωματίου, πράγμα σπάνιο και δείγμα της αρτιότητας του Unveiling.

Ναι, δε θα συναντήσετε την υπερσύγχρονη τεχνολογία των ERs του μέλλοντος ή τα συγκλονιστικά σκηνικά, όμως θα στίψετε το μυαλό σας και θα βρεθείτε σε ένα παιχνίδι που είναι ακριβώς η φαιά ουσία των δωματίων απόδρασης• ένα παιχνίδι λογικής και συνεργασίας γεμάτο γρίφους και λουκέτα. Το Unveiling, είναι αυτό ακριβώς που μας έκανε να πάμε δεύτερη και τρίτη φορά σε ένα είδος εξόδου που κατέληξε χόμπι, ένα πραγματικό escape room.

PS: Οτιδήποτε πέρα από τη συναισθηματική έκρηξη με την οποία έγραψα αυτή την κριτική, δεν αξίζει παρά να μπει σε υστερόγραφο κι ας είναι σημαντικο.

-Οι χώροι είναι άνετοι, οπότε ακόμη και 6 άτομα δε θα δυσκολευτούν. Λόγω γραμμικότητας θα πρότεινα 4.

-Δεν είναι δύσκολο δωμάτιο, αλλά θεωρώ πως είναι καλύτερα να αφεθείτε και να το χαρείτε κοντά στα 90 λεπτά, παρά να μπείτε φουριόζοι και να βγείτε με 10-20 λεπτά υπόλοιπο.

-Να πάτε με ομάδα άρτιου πλήθους, ώστε να είστε δίκαια μοιρασμένοι στο τέλος...

-Η ιστορία μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα και είναι "ιντριγκαδόρικη", ωστόσο θα την κρίνω αφού ολοκληρωθεί, στα επόμενα δωμάτια της επιχείρησης.

-Highlight κατά τη γνώμη μου, ο τελευταίος ομαδικός γρίφος, που αν θυμίσει Umberto Eco στους βιβλιοφάγους του σπορ, θα σας χαρίσει μια ικανοποίηση παραπάνω, όπως χάρισε και σε μένα.

-Τέλος, ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά που έχουν το χώρο, για τη συζήτηση και τις υπερπολύτιμες συμβουλές που μας έδωσαν μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Escaped

Response from: TimeRun Escape Rooms
Δημήτρη καλησπέρα! Σε υπερευχαριστουμε για τα καλά σου λόγια, την κριτική σου αλλά κυρίως τα σχόλιά σου που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τα δωμάτιά μας! Θα χαρούμε πολύ να σας ξαναδούμε και στη νέα μας περιπέτεια σύντομα!

4.2 Very Good
Sep - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα τίμιο γριφοδωμάτιο, με πολλούς και στο σύνολό τους δυνατούς γρίφους, χωρίς κάποιον που να αφήνει παρερμηνείες στη λύση του.

Από σκοπιά σκηνικών ή ατμόσφαιρας δε συναντάμε κάτι ιδιαίτερο, αφού πρόκειται - έστω αρχικά - για μια λιτή και απέριττη απομόνωση τρελοκομείου, ενώ ο χώρος αφήνει ιδανικά περιθώρια δράσης σε τετράδες.

Η ροή του δωματίου είναι ομαλή, όπως και η κλιμάκωση της δυσκολίας των γρίφων. Ενώ από τη μία λοιπόν, δε λείπει τίποτα από το δωμάτιο, από την άλλη τελειώνοντάς το, σου αφήνει ένα κενό, καθώς σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παιχνίδια της ίδιας εταιρείας, δεν προσφέρει το κάτι παραπάνω• ένα γρίφο να θυμάσαι, κάποιο μηχανισμό να σε ενθουσιάσει ή την ατμόσφαιρα που θα σε ταξιδέψει.

Το προσωπικό ήταν άψογο, εξ ου και τα 5 αστέρια.

Συνοψίζοντας, μιλάμε για ένα καλό δωμάτιο, που αξίζει, όμως καλό θα ήταν να παιχτεί πριν το Cube² και το Cursed Willy, ώστε να μην αδικηθεί από τη σύγκριση.

Escaped
4.8 Excellent
Jul - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Με βεβαιότητα, ένα από τα πιο διασκεδαστικά δωμάτια που θα συναντήσει κανείς εκεί έξω.

Πηγαίνοντας στο Tiki Bay, θα περίμενε κανείς να συναντήσει λίγους γρίφους και έμφαση στο χαβαλέ. Κι όμως είναι πολλοί και δεν είναι απλουστευμένοι για χάρη της πλάκας. Αντιθέτως, η διασκέδαση προκύπτει μέσα από τις ευφάνταστες ιδέες των γρίφων, που εναρμονίζονται πλήρως με το σενάριο και συνοδεύονται από την ξεχωριστή μουσική επένδυση, που είναι μελετημένη για κάθε βήμα της ομάδας στο δωμάτιο. Όσο λύνετε, άλλο τόσο θα χορεύετε!

Και ο χορός, δεν είναι το μόνο συστάτικο του δωματίου που θυμίζει Χαβάη, γιατί βρίσκεστε σε μια παραλία με τα όλα της, καθώς τα σκηνικά προσδίδουν θετικά στην όμορφη ατμόσφαιρα και προσφέρουν μια συνεχή ροή που κρατά την ομάδα σε εγρήγορση.

Τέλος, το δωμάτιο έχει plot, το οποίο ξεδιπλώνεται όσο προχωρά κανείς στο δωμάτιο και κορυφώνεται με ένα ωραίο plot twist - ω ναι! - στο τέλος του.

Αν και οι περισσότεροι χώροι είναι σχετικά άνετοι, η έντονη γραμμικότητά του δωματίου καθιστά δύσκολο να απολαύσουν εξίσου την εμπειρία όλα τα μέλη μιας μεγάλης ομάδας. Για αυτό ομάδες τριών-τεσσάρων ατόμων είναι ιδανικές.

Αν δεν έχετε ήδη πάει, τώρα που είναι και Καλοκαίρι, να πάτε ως την κοντινή Χαβάη για μια σύντομη "απόδραση" που θα σας μείνει αξέχαστη!

Escaped
4.5 Excellent
Jul - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα τιμιότατο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, ιδανικό για εισαγωγή στο σπορ ή για έμπειρες δυάδες.

Ο χώρος είναι άνετος και η διακόσμηση ταιριαστή. Βρισκόμαστε πράγματι στο σπίτι του Νικολάου και μας έχει αφήσει πολλούς, ορθολογικά φτιαγμένους γρίφους και αρκετά στοιχεία, κρυμμένα με περισσή μαεστρία σε ευφάνταστες κρυψώνες.

Η ροή του δωματίου είναι ομαλή και η δυσκολία των γρίφων κλιμακώνεται μέχρι και τον τελευταίο, που ομολογουμένως είναι ο πιο σύνθετος, αποτελώντας μια μορφή κορύφωσης, χωρίς όμως να είναι ιδιάιτερα δύσκολος.

Τέλος, ο Pasa Tempo είναι εκεί για να σας υποδεχτεί με το μοναδικό του τρόπο και να σας καθοδηγήσει σωστά όπου κολλήσετε. Να πάτε να τον γνωρίσετε και να περάσετε καλά.

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα αρτιότατο, άνετο χωροταξικά γριφοδωμάτιο, με πολλούς και σε αρκετά σημεία δύσκολους γρίφους.

Έχοντας μόλις παίξει τo Blood Treasure, ήμασταν προετοιμασμένοι για πολλές και ευφάνταστες κρυψώνες και πολύ καλά κάναμε.

Πρόκειται για ένα δωμάτιο που πρέπει να φέρει κανείς τα πάνω κάτω. Σχεδόν τα πάντα κρύβουν ή είναι στοιχεία. Τα 70 λεπτά γεμίζουν από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή και πάντα έχεις κάτι να λύσεις.

Σε αντίθεση με τo Blood Treasure, υπάρχουν λίγοι γρίφοι που σηκώνουν ορισμένες μικροβελτιώσεις, αλλά η καθοδήγηση από το σύστημα βοηθειών είναι αρκετή ώστε να μην αποτελούν πρόβλημα.

Και σε αυτό το δωμάτιο, η ιστορία παίζει ρόλο καθώς οι γρίφοι είναι σχετικοί με αυτήν. Οι δε χώροι είναι όλοι άνετοι με αποτέλεσμα ακόμη και 6 άτομα να μπορούν να κινηθούν χωρίς πρόβλημα.

Για άλλη μια φορά ο τελευταίος γρίφος αποτελεί μια μορφή κορύφωσης και βρίσκεται εννοιολογικά στον πυρήνα της υπόθεσης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο GM-ιδιοκτήτης έκατσε και μας εξήγησε βήμα βήμα πολλές λεπτομέρειες για τη δημιουργία και την υλοποίηση του δωματίου, με τρόπο που φανερώνει την αγάπη και το μεράκι γι'αυτό που κάνει. Ως αποτέλεσμα αυτού και όλων των παραπάνω, το Clue Wars τείνει να γίνει μια από τις αγαπημένες μας εταιρείες.

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και ισορροπημένα δύσκολο δωμάτιο.

Οι γρίφοι είναι αρκετοί και απαιτούν από άριστα puzzle skills και πρωτότυπη εφευρετικότητα μέχρι ακραία παρατηρητικότητα και έντονη φαντασία.

Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη κι ας είναι η διακόσμηση του χώρου "λακωνικη". Όλα τα αντικείμενα του δωματίου ταιριάζουν πλήρως σε ένα πειρατικό καράβι και σχεδόν όλα χρησιμοποιούνται! Δεν είναι υπερβολή η προειδοποίηση του ιδιοκτήτη, "Το 98% των αντικειμένων που θα βρείτε χρησιμοποιείται!"

Άπό τη μία, άριστες κρυψώνες -ίσως οι καλύτερες που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα- πολλές στο πλήθος και ομοιόμορφα σκορπισμένες στο χώρο. Από την άλλη, άριστες ιδέες -σε επίπεδο Paradox Project- για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα αντικείμενα του χώρου, ώστε να επιτευχθούν οι μικροί στόχοι που έχει κάθε στιγμή η ομαδα.

Σημαντικό κερασάκι στην τούρτα, η κορύφωση. Κάθε δωμάτιο που καταφέρνει να ξεχωρίσει, έχει έναν τελευταίο γρίφο που σου μένει. Έτσι κι εδώ, το Blood Treasure έχει έναν υπέροχο τελευταίο γρίφο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει και αμφιβάλλω άν θα ξανασυναντήσουμε ποτέ, εμπνευσμένο απόλυτα από τη ζωή και τις... δολοπλοκίες των πειρατών.

Μακράν το καλύτερο δωμάτιο στην ευρύτερη θεματολογία των "καραβιών" δίχως συζήτηση.

Εύγε Clue Wars!

PS: Να πάτε το πολύ τέσσερα άτομα, για να μπορείτε όλοι να παρακολουθήσετε την επίλυση του τελευταίου γρίφου.

Escaped
3.8 Very Good
Jun - 2019

Puzzles / Quests

3.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς για αρχάριες ομάδες ή έμπειρες δυάδες, που έχει δυνατά, αλλά και αδύνατα σημεία.

Από σκοπιά γρίφων, δε συναντάμε κάτι αξιοσημείωτο, ενώ κάποιοι σίγουρα σηκώνουν βελτιωσεις. Για παράδειγμα, ένας είναι αρκετά χρονοβόρος και -ακόμη και με hint- απαιτεί λίγη τύχη ώστε να μη χαθεί αρκετός χρόνος για να βρεις αυτό που ψάχνεις μέσα στα πολλά δεδομένα, ενώ λίγο αργότερα, σε άλλο γρίφο είναι ασαφής η αφετηρία ενος "ιδιότροπου κύκλου" με τον οποίο πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Αφού πετύχαμε τη σειρά του "κύκλου" τυχαία, ρωτήσαμε στo τέλος το GM ποια ήταν η σειρά, μπερδεύτηκε και ο ίδιος και δε μπόρεσε να μας εξηγήσει γιατί λυνόταν όπως μας είπε ότι λύθηκε.

Από την άλλη μεριά, ο κύριος χώρος είναι πολύ όμορφος, γεμάτος από πληροφορίες και "ναρκωτικά" και σε συνδυασμό με την πωρωτική μουσική σε βάζει στο κλίμα της υπόθεσης και σε κρατά σε ρυθμό και εγρήγορση.

Η πληθώρα πληροφοριών και αντικειμένων "απαιτεί" τουλάχιστον τρία άτομα για να μην πελαγώσετε, ενώ η στενότητα του πρώτου χώρου περιορίζει τον αριθμό των ατόμων που θα κινηθούν άνετα σε τέσσερις.

Μάλλον είναι το πιο αδύναμο από τα τέσσερα δωμάτια του Escape Land, αλλά σε συνδυασμό με κάποιο από τα υπόλοιπα μπορεί να αποτελέσει χορταστικο back2back.

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τόσο η αναμονή, όσο και η προσμονή για το Heresy άξιζαν. Το Crime Scene έκανε πάλι το θαύμα του και έφτιαξε ένα μικρό διαμαντάκι.

Οι γρίφοι του χώρου -γιατί δωμάτιο δεν το λές- είναι αξιοπρεπέστατοι, χωρίς κανένας να είναι διφορούμενος, κουραστικός ή μη ορθολογικός, ενώ δύο από αυτούς ξεχωρίζουν για το πόσο ευφάνταστοι και έξυπνα φτιαγμένοι είναι για να ταιριάζουν στο χώρο.

Το δυνατό σημείο όμως του Heresy κρύβεται σε δύο παράγοντες εκτός των γρίφων.

Από τη μία, η πρωτότυπη ιδέα για το κομμάτι εξωτερικού χώρου κάνει το δωμάτιο να παίζεται μόνο νύχτα και το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, καθώς η ατμόσφαιρα είναι επιβλητική με τον πιό φυσικό και αβίαστο τρόπο που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα.

Από την άλλη, η ηθοποιός ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ το δωμάτιο! Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που χρειάζοντα πράγματι πολύ συγκεκριμένα προσόντα για το ρόλο και η κοπέλα που εργάζεται στο Crime Scene τα συνδυάζει εκπληκτικά!

Όλα αυτά πλαισιώνονται απο μια κατασκευή που χτίστηκε από το μηδέν για να αποτελέσει το στεγασμένο κομμάτι του Heresy και έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί πλήρως τις χωροταξικες ανάγκες του σεναρίου.

Δεν αποτελεί δωμάτιο τρόμου, οπότε μην πάτε με την προοπτική να τρομάξετε. Σίγουρα θα αγχωθείτε, αλλά δε θα ουρλιάξετε, ούτε θα παγώσετε στη θέση σας από το φόβο.

Ο ιδανικός αριθμός ατόμων, μάλλον είναι 3. Από 2 έως 4 θα είστε εντάξει, αλλά στους 5 είναι πιθανό σε κάποια σημεία να στριμωχτείτε λίγο παραπάνω.

Σπεύσατε!

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τρείς λέξεις περιγράφουν πλήρως το υπέροχο αυτό δωματιο• γρίφοι, λουκέτα και πίνακες.

Από την πρώτη ως και την τελευτάια στιγμή του δωματίου, πάντα υπάρχει ένα νέο είδος γρίφου διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα να λύσεις. Παρατηρητικότητα, λογική, στοιχειώδη μαθηματικά, φαντασία και πολλά ακόμη. Όλα χρειάζονται για να βγεις νικητής, σε λογικό βαθμό και για ωραίους, ευφάνταστους και ΠΟΛΛΟΥΣ γρίφους μέτριας δυσκολίας.

Ο ρυθμός του δωματίου -ειδικα αν είστε 2-3 ατομα- είναι δαιμονιώδης, καθως μετά τον πρώτο χώρο υπάρχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και εναλλατικές στο χώρο σε ο,τι αφορά το με τι πρέπει να ασχοληθεί κανείς.

Τα σκηνικά ξεκινούν απλά, όμως αργότερα εξελίσσονται σε υπέροχα και δημιουργούν την αίσθηση πως βρίσκεσαι πράγματι σε κάποιο μεγάλο μουσείο με πασίγνωστα εκθέματα.

Το προσωπικό ήταν άριστο όπως και στις υπόλοιπες επισκέψεις μας στην ίδια εταιρεία.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο για ομάδες 2-4 ατόμων ανεξαρτήτως εμπειρίας, αν και αρχάριες ομάδες ίσως δυσκολευτούν λίγο παραπάνω.

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα όμορφο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, με πολλά λουκέτα και μερικούς ωραίους και ταιριαστούς με το θέμα αυτοματισμούς.

Οι γρίφοι του είναι ορθολογικοί και αρκετά συναφείς με την υπόθεση, μέτριας δυσκολίας, ενώ συνοδεύονται από καθοδηγητικό "ημερολόγιο" που καθιστά τη ροή του δωματίου εξαιρετική.

Τα σκηνικά, αν και απλοϊκα, ικανοποιούν για το θέμα και η υποστήριξη από το GM είναι έγκαιρη και βοηθητική.

Αν είστε λάτρεις των γρίφων, τα πάτε καλά με τα λουκέτα και βρεθείτε στη Θεσσαλονίκη, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Ιδανικό για δυάδες.

Escaped
4.5 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο βασισμένο στο Shutter Island, που καταφέρνει κάτι σπάνιο• ακολουθεί πράγματι το σενάριο της ταινιάς και δεν είναι σχετικό μόνο ως προς το όνομα.

Οι γρίφοι του, χωρίς να είναι κακοί, δεν έχουν τίποτα το ιδιαίτερο που θα θυμάται κανείς για καιρό. Υπάρχει ωστόσο ένα ωραίο task στην αρχή, καθώς και ένας διαφορετικός τρόπος εξόδου που έχει ενδιαφέρον.

Οι χώροι είναι ταιριαστοί με το θέμα και σηκώνουν πράγματι από 2 έως 5 άτομα, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ικανοποιητική και τα περάσματα ωράια, με τον ηθοποιό να είναι εξαιρετικός ως 'Freddy'.

Δυστυχώς, αν έχεις δει την ταινία, το ωραίο plot twist του φινάλε είναι αναμενόμενο κι έτσι "καίγεται" το πιο δυνατό χαρτί της ιστορίας που ζεις.

Συνολικά είναι μια πολύ καλή δουλειά και ομάδες που δεν έχουν δει την ταινία θα εντυπωσιαστούν απ'το σενάριο, ενώ είναι πιθανό το Ashecliffe Asylum να γίνει ένα από τα αγαπημένα τους δωμάτια.

Escaped
3.2 Good
Apr - 2019

Puzzles / Quests

2.0

Atmosphere / Plot

2.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο που πιθανότατα ήταν ικανοποιητικό όταν δημιουργήθηκε, ωστόσο η φθορά του χρόνου, έχει αφήσει τα σημάδια της...

Υπάρχει ένας αρκετά καλός γρίφος, ωστόσο οι υπόλοιποι ειναι λίγοι, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα κατασκευής/διατήρησης, όπως ένα λουκέτο κατευθύνσεων που χρειάστηκε τρεις φορές το σωστό κωδικό μέχρι να ανοίξει.

Ο γρίφος "γεωγραφίας" που λένε πολλοί, χρειάζεται μόνο στοιχειώδεις γνώσεις, οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, η υλοποίηση και τα στοιχεία που τον αφορούν, απαιτούν μεγάλες τροποποιήσεις για να έχουμε έναν ωραίο, αντί για έναν εκνευριστκό και φύσει χρονοβόρο γρίφο.

Επιπλέον, η μικρή ποσότητα των γρίφων, καθώς και η μεγάλη ανισοκατανομή τους στους διάφορους χώρους, δημιουργεί μεγάλες "κοιλιές" στη ροή του δωματίου και έτσι χαλάει την συνολική εμπειρία.

Ευτυχώς, ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ GM ήταν εκεί για να σώσει την κατάσταση, επιβεβαιώνοντας ή απορρίπτοντας τις ιδέες μας όταν κάποια στοιχεία ήταν ας πούμε "ελλιπή" ή το λουκέτο δε λειτούργησε σωστά, γλιτώνοντάς μας από μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Έτσι, με το προσωπικό να μας αφήνει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, θα επισκεφθούμε και τα υπόλοιπα δωμάτια του Esc, που σίγουρα θα είναι καλύτερα.

Αν γίνουν οι απαραίτητες (επι)διορθώσεις, το δωμάτιο θα είναι καλό για να περάσει ευχάριστα μια ώρα για έμπειρες δυάδες ή αρχάριες τριάδες/τετράδες.

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα υπέροχα ατμοσφαιρικό, light horror δωμάτιο, που αξίζει να επισκεφθούν και οι οπαδοί των γρίφων.

Ο χώρος είναι επιβλητικός από την εισαγωγή ακόμα, η οποία γίνεται 100% στο πνεύμα και το σενάριο του δωματίου. Σκοτάδι και καπνός χρησιμοποιούνται σωστά, ώστε να αυξήσουν το στοιχείο του άγχους ακριβώς οσο χρειάζεται και να βελτιώσουν την ήδη υπέροχη ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των απλών μεν, ταιριαστών δε, σκηνικών, της κατάλληλης μουσικής επένδυσης και των "επιθετικών" μιασμάτων, ενώ τα μέσα φωτισμού που έχει η ομάδα στη διάθεση της είναι επαρκή για να μη δυσκολεύεται στους γρίφους και ταυτόχρονα αρκετά αδύναμα για να μη χαλάει η αίσθηση πως δεν είσαι μόνος στο χώρο, ακόμα και όταν είσαι.

Μεγάλο συν του δωματίου θεωρώ τον ρόλο των ηθοποιών, που δε συμβιβάζονται με την εύκολη λύση του απότομου jumpscare -υπάρχουν ελάχιστα στη διάρκεια του παιχνιδιού- αλλά χρησιμοποιούν ιδανικά την έντονη σωματική επαφή, που κλιμακώνεται όσο προχωρά η ομάδα από χώρο σε χώρο, για να ανεβάσουν την αδρεναλίνη και το άγχος των παικτών προοδευτικά.

Επιπλέον, η "horror" θεματολογία δεν αναπτύσσεται σε βάρος των γρίφων, καθώς οι τελευταίοι δεν είναι μεν απαιτητικοί, αλλά είναι ωραίοι, πολυποίκιλοι και ταιριαστοί με το θέμα.

Τέλος, τα παιδιά που συναντήσαμε ήταν ευγενικότατα και πολύ σωστά τόσο ως GMs, όσο και ως ηθοποιοί.

Ο χώρος σηκώνει 5 άτομα εύκολα, οπότε μικρές και μεγάλες ομάδες θα το απολαύσουν εξίσου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικά σε όσους δεν προτιμούν τα καθαρά horror δωμάτια και θέλουν κάτι που να εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία, χωρίς να απογοητεύει σε θέμα γρίφων.

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο "case study" για το πώς πρέπει να αξιοποιείται ένας μικρός χώρος!

Είναι από τις ελάχιστες φορές που συναντά κανείς πολλές περίεργες κρυψώνες και καμία τους δεν είναι εκεί απλώς για να δυσκολέψει το δωμάτιο. Όλες είναι ευφάνταστες, έξυπνες και απολαμβάνεις να τις ανακαλύπτεις!

Οι γρίφοι λογικής όμως, είναι επίσης πολλοί και απαιτητικοί σε ορισμένα σημεία. Τα στοιχεία που δίνονται είναι επαρκή ώστε όλες οι λύσεις να βγάζουν νόημα πλήρως και ταυτόχρονα "αφαιρετικά", ώστε σε πολλά σημεία να χρειάζεται το μυαλό να ανεβάσει ρυθμό για να ανταπεξέλθει.

Αν επιλέξετε το δύσκολο επίπεδο, η αλληλουχία των δύο τελευταίων γρίφων είναι ανάμεσα στις καλύτερες που έχω συναντήσει στην κορύφωση ενός δωματίου μέχρι σήμερα!

Τα τετραγωνικά είναι λίγα - ωστόσο δε θα στριμωχτείτε - και αξιοποιούνται πλήρως, καθώς σχεδόν τα πάντα παίζουν ρόλο, ενώ δεν υπάρχουν "Do not touch"!

Από ατμόσφαιρα και σκηνικά, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο, όμως τι ιδιαίτερο να δει κανείς σε ένα μοτέλ;

Η ροή είναι ικανοποιητική και κλιμακώνεται σωστά. Έχεις τα gadgets σου, έχεις το άγχος σου όσο ο χρόνος περνά και δεν ξεμένεις από πράγματα να κάνεις.

Τέλος, ο GM-ιδιοκτήτης είναι εξαιρετικός σε όλα. Οι παρεμβάσεις του στο δωμάτιο ήταν από τις πιο accurate που έχουμε συναντήσει, η υποδοχή μέσα στις πιο κωμικές και η αγάπη του για το χώρο φαίνεται από τη διάθεσή του.

To sum up, ένα δωμάτιο που καταφέρνει κάτι σπάνιο, να μην περιέχει τίποτα που να αφήνει αρνητική γεύση! Πήγαμε δύο άτομα και το απολαύσαμε πλήρως. Σηκώνει 3-4, αλλά μάλλον είναι από αυτά που αξίζει να πάτε δυο...

PS: Η προσφορά -40% για B2B αξίζει αφάνταστα.

Escaped
4.2 Very Good
Apr - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

4.5

Πρόκειται για το "πιο εύκολο" δωμάτιο του Box, που ωστόσο έχει πολλά πράγματα να κάνεις κι αν δεν είσαι ιδιαίτερα παρατηρητικός, μόνο εύκολο δεν είναι.

Οι γρίφοι του, χωρίς να είναι τραβηγμένης δυσκολίας, δε μπορούν να χαρακτηριστούν εύκολοι και αν και ταιριαστοί στο χώρο, δεν είναι ακριβώς εντός concept. Ξεχωρίσαμε δύο, έναν θετικά για την όμορφη ιδέα κι έναν αρνητικά για την ψιλοασάφεια της σειράς με την οποία διαβάζεται η λύση.

Τα σκηνικά είναι μάλλον τα πιο απλοϊκά που θα συναντήσει κανείς στο Box και δεν έχουν κάτι αξιομνημόνευτο, ωστόσο υπήρχε ένα απλό πέρασμα που δεν αντιληφθήκαμε πριν ανοίξει και μας εξέπληξε θετικά.

Συνολικά το δωμάτιο έχει καλή ροή και όσο προχωράς ανεβάζει ρυθμό, οπότε κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, ενώ o GM ήταν ευγενέστατος, to the point και τα popcorn μας ήταν ζεστά και νόστιμα οπως πάντα!

Ο μόνος λόγος που βάζω 4.5 στο GM είναι το "σύστημα βοηθειών" που λόγω παλαιότητας, μάλλον θέλει ένα update.

Ο χώρος είναι ιδανικός για ομάδες τριών-τεσσάρων ατόμων. Το συνιστώ κυρίως σε όσους θέλουν να φέρουν νέους φίλους στο "άθλημα", καθώς είναι όμορφο και με διάφορα είδη γρίφων, που θα δώσουν μια σφαιρική εικόνα για το τι εστί escape room.

Escaped
4.8 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα εξαιρετικό δωμάτιο που αξίζει μια επίσκεψη απ'όλους!

Θα χρειαστεί να χωριστείτε στα δύο, να συνεργαστείτε με την άλλη ομάδα καλά και με τη δική σας ακόμα καλύτερα, να έχετε καθαρή σκέψη και να είστε παρατηρητικοί.

Οι γρίφοι που θα συναντήσετε είναι πολύ ωραίοι. Δεν είναι συνηθισμένοι, δεν είναι εύκολοι, ειναι σουρεαλιστικοί και θα σας ικανοποιήσουν πλήρως. Το concept της συνεργασίας, όπου αυτή χρειάζεται, έρχεται και δένει εξαιρετικά πάνω στους αντίστοιχους γρίφους και συντελεί στην ομαλή και ενθουσιώδη ροή.

Το προσωπικό είναι εξαιρετικό, τόσο ως GMs, όσο και ως οικοδεσπότες. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός πως μετά το τέλος του παιχνιδιού, εξηγούν αναλυτικά στην κάθε ομάδα τι έκανε η άλλη, ώστε όλοι να "ζήσουν" την εμπειριά συνολικά, κάτι που δεν έχουμε συναντήσει σε αντίστοιχα δωμάτια και είναι ωραίο να συμβαίνει. Είναι από τους αγαπημένους μας διαχρονικά και αξίζουν περισσότερο από 5 αστέρια, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν 6...

Από άποψη σκηνικών και ατμόσφαιρας, οι χώροι είναι απλοϊκοί χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο εξυπηρετούν την καλή ροή, ενώ στην παιδική version του δωματίου θα ενθουσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες. Έτσι, δε μπορώ να βάλω κάτι κάτω από 4.5 σε Ατμόσφαιρα/Πλοκή, καθώς η συνολική εμπειρία ήταν φοβερή.

Προσφέρεται για 4-6 άτομα και καλό θα ήταν να πάτε άρτιος αριθμός, ώστε οι ομάδες να έχουν ίδιο πλήθος και να φτάσουν στην "ένωση" με μικρή χρονική διαφορά.

Πήγαμε 6 άτομα, δε νιώσαμε στριμωγμένοι, περάσαμε υπέροχα και φύγαμε A-mazed!

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο ατμοσφαιρικό δωμάτιο, με εξαιρετική υποδοχή που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα.

Το δυνατό σημείο του χώρου είναι τα σκηνικά, καθώς σε συνδυασμό με τον κατάλληλο φωτισμό, νιώθεις πως πράγματι βρίσκεσαι σε πλοίο του 19ου αιώνα.

Οι γρίφοι είναι εντός concept και βατοί, χωρίς να είναι απλοΐκοί ή τετριμμένοι. Έτσι, θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις των γρίφων, χωρίς να κουράσουν τους λάτρεις του τρόμου.

Υπάρχουν μερικά jumpscares χωρίς ένταση ή κυνηγητό. Έτσι, δε μπορώ να χαρακτηρίσω το δωμάτιο τρομακτικό, ενώ ο ρόλος του ηθοποιού είναι καθαρά "για το εφέ".

Η GM πείθει στο δικό της ρόλο, με καίριες παρεμβάσεις και έντονη θεατρικότητα από το καλωσόρισμα.

Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο για ομάδες 3-5 ατόμων και αναμένουμε το se(a)quel σύντομα.

Escaped
4.0 Very Good
Apr - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.5

Ένα δωμάτιο που αποτελεί τεστ παρατηρητικότητας τόσο για έμπειρες, όσο και για αρχάριες ομάδες.

Από άποψη γρίφων, σίγουρα περνά κατα πολύ τη βάση για ένα απλό, μονόωρο δωμάτιο,
χωρίς ωστόσο να έχει κάτι ανεπανάληπτο. Η συντριπτική πλειοψηφία τους απαιτούν παρατηρητικότητα για να "δεις" τους έτοιμους κωδικούς, ενώ λίγοι -έως καθόλου- είναι αυτοί που απαιτούν να σκεφτείς και να εξάγεις τη λύση.

Σκηνικά και ατμόσφαιρα, χωρίς να είναι κακά, είναι αρκετά απλοϊκά, ενώ μια μετάβαση μεταξύ χώρων, αν και ευφάνταστη, μάλλον είναι σχετικά αταίριαστη.

Η GM ήταν ευγενική και to the point όποτε χρειάστηκε.

Το επισκεφθήκαμε 4 άτομα, αριθμός ικανοποιητικός για το χώρο, ώστε η μία ώρα του δωματίου να κυλά ομαλά και ευχάριστα.

Θα το πρότεινα για ομάδες 2-5 ατόμων, που είτε δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, είτε θέλουν να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους.

Escaped
4.0 Very Good
Mar - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

3.5

Ένα δωμάτιο που μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα...

Από τη μία, η ιδέα, η ροή, οι χώροι (πλην του πρώτου) και αρκετοί από τους γρίφους συνθέτουν ένα πολύ ωραίο δωμάτιο, που αξίζει μια επίσκεψη. Από την άλλη - στη σημερινή μας εμπειρία τουλάχιστον - υπάρχουν μελανά σημεία.

Καταρχάς, το δωμάτιο χαρκτηρίζεται εβδομηντάλεπτο, ωστόσο ουσιαστικά είναι μονόωρο. Η θεατρική εισαγωγή του GM όπως φαίνεται περιέχεται στο χρόνο και ενώ μας μιλούσε εξηγώντας την ιστορία, ξαφνικά μας ρώτησε "ναι αλλά γιατί δεν έχετε αρχίσει να ψάχνετε;" για να φύγει 2-3 λεπτά αργότερα και αφού έχουμε βρει το πρώτο στοιχείο, λέγοντας μας ότι έχουμε 60 λεπτά.

Ως προς τους γρίφους, ένας από τους πρώτους, με τα στοιχεία που δίνονται μπορεί να έχει πολλές λογικές λύσεις, που όμως είναι λάθος. Όπως και ο GM παραδέχτηκε στο τέλος, χρειάζεται να δωθεί βοήθεια για να οδηγηθείς στη λιγότερο λογική λύση που είναι η σωστή, η οποία όμως δίνεται αφού παιδευτείς για 5-6 λεπτά...

Έπειτα, υπάρχει γρίφος "παρατηρικότητας" που τεστάρει κάποιο χαρακτηριστικό της όρασης των παικτών. Χρειαστήκαμε hint και ακόμη και μετά απο αυτό, προσωπικά δεν κατάφερα να διακρίνω κανένα στοιχείο παρά την προσπάθεια. Από τα άλλα δύο άτομα της ομάδας, η μια τα διέκρινε όλα και η άλλη διέκρινε μόνο μερικά. Σίγουρα χρειάζεται βελτίωση, γιατί αν όλοι είχαμε τη δική μου - μάλλον ελαττωματική - όραση ο γρίφος δε λύνεται...

Έπιπλέον, όταν ένας παίκτης βρει κατευθείαν τη λογική ενός γρίφου και απλώς κάνει λάθος σε κάποιο μέτρημα, καλο είναι να δίνεται hint της μορφής "δείτε καλύτερα το τάδε" όταν ζητήσουμε βοήθεια ή και νωρίτερα όταν φαίνεται ότι έχουμε ξεφύγει τελείως από την αρχική, σωστή ιδέα. Αντ'αυτού μας δώθηκε ένα μάλλον τυποποιημένο hint, που παρακολουθώντας τα λεγόμενα μας στο χαμένο δεκάλεπτο που μεσολάβησε, είναι προφανές ότι θα μας μπερδέψει περισσότερο, καθώς αυτούσιες λέξεις του hint ταίριαζαν με κάτι λάθος που δοκιμάζαμε επί ώρα και όχι ιδιαίτερα με το σωστό... Εν τέλει μας δώθηκε στο πιάτο ο τρόπος λύσης ως δεύτερο hint λίγη ώρα μετά.

Δυστυχώς, οι παραπάνω καθυστερήσεις μας έκαναν να φτάσουμε οριακά στον τελευταίο χώρο, που μάλλον θα ήταν και ο πιο απολαυστικός, με αποτέλεσμα η εμπειρία να χαλάσει αρκετά, σε ένα δωμάτιο που υπό καλές συνθήκες αξίζει.

Αν "βελτιωθούν" οι δύο παραπάνω γρίφοι, το δωμάτιο θα ήταν άριστο γριφολογικά. Η ατμόσφαιρα και τα σκηνικά είναι πολύ καλά και υπάρχει και μία epic hich tech στιγμή στο δωμάτιο που είναι όλα τα λεφτά!

Η συνεννόηση με τον GM ήταν καλή, με εξαίρεση το πολύ κακό σημείο που ανέφερα, αν και ίσως ο τρόπος που δίνονται οι βοήθειες θα μπορούσε να γίνει λιγότερο χρονοβόρος.

Το προτείνω για ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων. Δε μπορώ να πω αν βγαίνει από 2-3, καθώς εμείς ως τριάδα αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα και απείχαμε αρκετά απ'το να βγούμε... Είναι σίγουρα απαιτητικό δωμάτιο, αλλά υπό καλές συνθήκες, ίσως βγαίνει και απο δύο έμπειρους.

Locked
4.5 Excellent
Mar - 2019

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.5

Πρόκειται μάλλον για το πιο ενδιαφέρον από τα παλιά δωμάτια του Escapepolis, που τεχνολογικά έδειξε το δρόμο για τη δημιουργία του Cosmos05.

Οι γρίφοι του δωματίου είναι ενδιαφέροντες, εντός concept και δε μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε έυκολοι, ούτε δύσκολοι, καθώς είναι ιδιαίτεροι και διαμορφωμένοι βάσει της τεχνολογίας του χώρου.

Εξαίρεση ο τελευταίος, που δε μας άρεσε, γιατί τα στοιχεία εύκολα οδηγούν να ψάξεις λύση με δύο λάθος τρόπους, που είναι πληρέστεροι και βγάζουν περισσότερο "νόημα" από το σωστό.

Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική και σε αυτό συμβάλλουν τα ρεαλιστικότατα οπτικά και ηχητικά εφέ, καθώς και τα υπέροχα gadgets που θα βρει κανείς στο δωμάτιο.

Δε χρειάστηκε ιδιαίτερη αλληλεπίδραση με το GM, αλλά μας άφησε θετική εντύπωση, όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές που έχουμε επισκεφθεί την εταιρεία.

Θα το πρότεινα ως ένα ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο σε ομάδες δύο έως τεσσάρων ατόμων, με ιδανικό πλήθος κατ'εμέ τους τρεις.

Escaped
4.7 Excellent
Mar - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

"Ο,τι πληρώνεις παίρνεις!" λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως το συγκεκριμένο δωμάτιο αποτελεί λαμπρή εξαίρεση!

Από την υποδοχή ακόμη, η υπέροχη ιδιοκτήτρια και GM Λίνα, θα σας δώσει με αρκετά θεατρικό τρόπο μια ιδέα, για το τι θα αντιμετωπίσετε στη συνέχεια.

Πρόκειται για ένα απλό, βατό και πλήρως "χειροποίητο" δωμάτιο πρώτης γενιάς, με όμορφους γρίφους κλιμακούμενης δυσκολίας, που διαδραματίζεται όπως λέει και η περιγραφή, στο σπίτι του γιατρού Μέγιερ.

Έτσι λοιπόν, βρίσκεσαι πράγματι μέσα σε ένα σπίτι (κυριολεκτικά) που χωρίς να έχει τρομερά σκηνικά και ιδιαίτερα εφέ, πείθει πλήρως για το σενάριο του.

Η ιστορία που διαδραματίζεται μέσω των στοιχείων που βρίσκονται στην πορεία είναι απλή, κατανοητή και χρήσιμη για να προχωρήσεις σε ορισμένα σημεία, ενώ στο τέλος καταλήγεις να... "πρωταγωνιστείς" ο ίδιος!

Οι δε γρίφοι είναι όλοι λογικοί και σαφείς, σε μια ισορροπημένη μοιρασιά μεταξύ λουκέτων και όμορφων, χειροποίητων μηχανισμών, οι οποίοι αντικαθιστούν όμοιους τυποποιημένους που συναντά συχνά κανείς σε άλλα δωμάτια.

Μοναδικό "αρνητικό", αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, το ότι βρίσκεις από την αρχή αρκετά στοιχεία που χρειάζονται αργότερα και θέλει λίγα λεπτά να τα ξεμπλέξεις και να βρεις τι χρειάζεσαι για αρχή και τι όχι.

Τα δύο highlights του δωματίου είναι ένας υπέροχος 3D-printed "μηχανισμός" για τον οποιο η Λίνα θα σας προϊδεάσει από την εισαγωγή και η όμορφη αναμνηστική έκπληξη που θα σας ετοιμάσει στο τέλος!

Της προτείναμε μερικές "κουλές" ιδέες που μας ήρθαν όσο παίζαμε το δωμάτιο, για κάποιους γρίφους και αντικείμενα του χώρου που θα μπορούσαν να συνθέσουν έξτρα μηχανισμούς ή να αντικαταστήσουν κάποιους υπάρχοντες και ενθουσιάστηκε. Αν αυτές ή κάποιες όμοιες προσθήκες πράγματι μπορέσουν να υλοποιηθούν, τότε θα μιλάμε για ένα tiny Paradox.

Εν κατακλείδι, χωρίς να έχει κάτι φοβερά πρωτότυπο που δε θα συναντήσετε αλλού και χωρίς να είναι το καλύτερο δωμάτιο που θα παίξετε ποτέ, είναι ένας χώρος με πολύ όμορφη ροή και γρίφους, που έχει φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι και σίγουρα είναι το καλύτερο value for money δωμάτιο που θα συναντήσετε αυτή την εποχή, με 8€ ανα παίκτη Τρίτες και Τετάρτες, ακόμη και για ομάδες των δύο!

Δύο πήγαμε κι εμείς και αυτό ακριβώς συνιστούμε σε όλους, καθώς είναι ιδανικό δωμάτιο για να απολάυσεις παρέα με ένα φίλο ή το ταίρι σου, μιας και είναι βατό από δύο άτομα, ακόμη κι αν δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Escaped
4.7 Excellent
Mar - 2019

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα όμορφο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, με πολλά μικρά και όμορφα γριφάκια, που σίγουρα ομάδες με μεγάλη εμπειρία έχουν συναντήσει ξανά με κάποιες παραλλαγές.

Ο χωρός είναι αρκετά απλός, άλλα ρεαλιστικός με δεδομένο το πού υποτίθεται πως βρίσκεσαι και τα ηχητικά εφέ ταιριαστά, ώστε να δημιουργούν μια πειστική ατμόσφαιρα.

Ο GM-ιδιοκτήτης ήταν ευγενής, κατατοπιστικός και με όρεξη για κουβέντα.

Ιδιαίτερο σημείο του δωματίου είναι η διάδραση με το "μέγα μάγιστρο", που προσδίδει πολύ θετικά στη συνολική ατμόσφαιρα, ενώ ίσως το μεγαλύτερο συν του δωματίου είναι η συνεχής και ομαλή ροή των γρίφων, που σου δημιουργεί διάθεση να λύσεις κι άλλο κι άλλο κι άλλο...

Τέλος, φεύγοντας από το δωμάτιο, παίρνεις μαζί κι ένα ενθύμιο της εμπειρίας, πράγμα που οι περισσότεροι escapers αγαπάμε.

Κερδίζει επάξια τον τίτλο του καλύτερου δωματίου μικρής διάρκειας (<90λεπτά) στη συγκεκριμένη θεματολογία, ξεπερνώντας παρόμοια δωμάτια κατά πολύ σε ροή και συνοχή.

Το συνιστώ για ομάδες 2-4 ατόμων, καθώς οι χώροι είναι λίγο μικροί για περισσότερους παίκτες. Είναι μια εξαιρετική πρόκληση για αρχάριες ομάδες, αλλά και ένα χορταστικό, βατό δωμάτιο για τους πιο έπειρους, που θα το απολαύσουν εξίσου.

Escaped
4.8 Excellent
Mar - 2019

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα άκρως ιδιαίτερο δωμάτιο, που πολύ εύκολα γίνεται love it or hate it.

Πράγματι, όπως αναφέρεται σε πολλές κριτικές, είναι σχεδόν αδύνατο να αποδράσει κανείς εντός χρόνου χωρίς βοήθειες, κυρίως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν από το δεύτερο "στάδιο" του παιχνιδιού και μετά. Ωστόσο, αυτό δε μας φάνηκε αρνητικό, καθώς το πλήθος των βοηθειών που μπορούν να δωθούν είναι συγκεκριμένο, το πότε και αν θα ζητηθούν είναι καθαρά επιλογή της ομάδας και η διαχείριση τους αποτελεί στοιχείο του παιχνιδιού και του concept, καθώς τόσο το "τίμημα" των βοηθειών, όσο και ο τρόπος που λαμβάνονται, είναι 100% εντός σεναρίου.

Οι γρίφοι, αν και δύσκολοι, μιας και μερικοί απο αυτούς είναι ευφάνταστοι και ομολογουμένως πρωτότυποι, είναι όλοι ορθολογικοί και με ξεκάθαρες απαντήσεις όταν βρεις τη λογική της επίλυσής τους. Τρεις δε απο αυτούς - οι δύο πρώτοι και ο πιο σύνθετος του δωματίου - ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και προσωπικά δεν τους έχω συναντήσει αλλού σε 106 δωμάτια μέχρι και σήμερα.

Από άποψη σκηνικών, δεν πρόκειται για κάποια υπερπαραγωγή μιας και ο χώρος είναι λιτός κι απέριττος, όμως ο συνδυασμός σεναρίου, φωτισμού και ηχητικών εφέ, συνέθεσε για μας ικανοποιητικότατη και πειστική ατμόσφαιρα.

Η GM ήταν συμπαθέστατη και επεξηγηματική, γρήγορη στις βοήθειες όποτε χρειαστήκαν και πειστική στο... "ρόλο" της.

Ήμαστε 4 άτομα, αριθμός ιδανικός για το δωμάτιο κατά τη γνώμη μου και αποδράσαμε με 6'.56" και τρεις βοήθειες να απομένουν.

Αν είστε 5 ή 6 θα χρειαστεί να μοιραστείτε... "προσωπικό χώρο" σε κάποιο σημείο προς το τέλος του δωματίου, ενώ αν είστε λιγότεροι από 4, μάλλον θα χρειαστεί να τρέξετε λιγάκι. Δεν το συνιστώ για δυάδες, γιατί σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού είναι σχεδόν αναγκαίο να δουλέψετε σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα αν θέλετε να έχετε ελπίδες απόδρασης και το ένα βγαίνει πολύ γρηγορότερα αν ασχολούνται δύο άτομα μαζί.

Όπως καταλάβατε, για εμάς ήταν "love it", μπήκε στο Top 10 όλων μας και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις των γρίφων και όχι μόνο!

Escaped

THE SQUID GAME

17:00, 17-Dec-2021


   150 Minutes
   5 - 8
   100.0 %
Actor
Action

HELLEVATOR


1:10:00

   70 Minutes
   1 - 4
   100.0 %
Freedom Pass

The order of Light


1:35:00

   105 Minutes
   3 - 6
   71.5 %

Elven assassin


1:00:00

   1 Hour
   2 - 4
   100.0 %
Score
VR
Action
Kids Friendly
  Video
No Riddles
Tournament

VR escape games


1:00:00

   1 Hour
   2 - 4
   97.5 %
Score
VR
  Video

SIN CITY


1:10:00

  Trophies they Won!

Movie Movie
  QR-Code

   70 Minutes
   2 - 4
  Video
Freedom Pass
1 Trophy

INN SANITY


40:00

   1 Hour
   2 - 3
   100.0 %
Actor
Psychological Thriller

The Dark Side Of The Elements


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   98.7 %
Freedom Pass

DEATH ROW


1:40:00

  Trophies they Won!

Αθόρυβος δραπέτης! Αθόρυβος δραπέτης!

   100 Minutes
   3 - 5
   51.3 %
Actor
Action
Freedom Pass
1 Trophy

El Exorcista


1:15:00

   90 Minutes
   3 - 5
   99.0 %
Horror
Actor
Adults Only
Freedom Pass

Cinema Hostage


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Actor
Comedy
  Video
Freedom Pass

The MINE Box


1:20:00

   80 Minutes
   3 - 6
Adults Only
Freedom Pass
5 Trophies

Experimentum IV


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 5
   96.0 %
Score
Freedom Pass
1 Trophy

The Prison


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 6
Action
Parking
Freedom Pass

Mystic Project


1:50:00

   2 Hours
   3 - 6
   100.0 %
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

An old friend..


1:00:00

   1 Hour
   2 - 5
   94.7 %
Freedom Pass
1 Trophy

DEADLOCK


1:09:00

  Trophies they Won!

DEADLOCK Survivor DEADLOCK Survivor
  QR-Code

   90 Minutes
   2 - 5
   97.0 %
Horror
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Freedom Pass
1 Trophy

Ankh


55:00

   70 Minutes
   2 - 5
   67.8 %
For Kids
Action
Kids Friendly
Freedom Pass

OPERATION SILK CITY


1:29:00

   100 Minutes
   2 - 7
   97.5 %
1 Trophy

The HAUNTED Box


59:45

  Trophies they Won!

Free the lost soul! Free the lost soul!
 Dared to visit! Dared to visit!
Completed The BOX!! Completed The BOX!!

   1 Hour
   2 - 5
Score
Freedom Pass
5 Trophies

AVISSOS - REMASTERED


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 5
   100.0 %
  Video
Freedom Pass

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


1:28:00

   100 Minutes
   2 - 4
   77.6 %
Kids Friendly
Freedom Pass

ΤΑ 7 ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ


32:00

   1 Hour
   2 - 6
   91.0 %
Kids Friendly
  Video
Freedom Pass

Η Προφητεία


2:10:00

   130 Minutes
   4 - 7
   100.0 %
Actor
Comedy
Action
Role Playing
  Video
Parking
Outdoor
Available Until: 30/09/2021

Phantom of the Opera


1:10:00

  Trophies they Won!

Phantom Case Closed Phantom Case Closed
  QR-Code

   80 Minutes
   2 - 4
   100.0 %
Horror
Actor
Adults Only
Freedom Pass
2 Trophies

Da Vinci


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Actor
Kids Friendly
Freedom Pass

Blackwater


2:00:00

   2 Hours
   2 - 7
Kids Friendly
Freedom Pass

The Last Chapter


1:15:00

   75 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Actor
Kids Friendly
Parking
Freedom Pass

El Patron


1:15:00

   75 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Parking
Freedom Pass

Manor of Escape


50:00

   50 Minutes
   2 - 3
   100.0 %
VR
Psychological Thriller
Freedom Pass

TIME TRAVEL PARADOX


50:00

   50 Minutes
   2 - 3
   100.0 %
VR
  Video
Freedom Pass

The Holy Grail


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Kids Friendly
Freedom Pass

Ελιξήριον


1:08:00

   70 Minutes
   2 - 4
   98.0 %
Freedom Pass
1 Trophy

Shaken, not Stirred


56:00

   1 Hour
   2 - 5
   91.5 %
Score
Kids Friendly
  Video
1 Trophy

KATHARSIS - Caves Of Banjul


1:13:19

   100 Minutes
   2 - 5
   86.6 %
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Freedom Pass

Another Dimension


1:13:00

   80 Minutes
   2 - 5
   74.1 %
Score
Kids Friendly
  Video
1 Trophy

PROMETHEUS


1:22:00

   90 Minutes
   2 - 4
   100.0 %
Sci-Fi
  Video
1 Trophy

LOST REVISED


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Freedom Pass

CREEPY STORE


1:45:00

   105 Minutes
   2 - 5
   99.6 %
Freedom Pass
Spooky Mystery

GUSTAVE EIFFEL


1:20:00

   80 Minutes
   2 - 5
   100.0 %
Freedom Pass
Murder Mystery

Mysticity


1:17:40

   80 Minutes
   2 - 4
   97.9 %
Score
Kids Friendly
  Video
1 Trophy

NECROMANCY


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   84.5 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Jungle Treasure


1:00:00

   80 Minutes
   2 - 6
   96.4 %
Action
Freedom Pass

Exam


1:21:56

  Trophies they Won!

Survived EXAM Challenge Survived EXAM Challenge
  QR-Code

   90 Minutes
   2 - 4
   33.9 %
Score
4 Trophies

CAPTAIN JAMES' SECRET


1:10:00

   70 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Freedom Pass

Arkham's Docklands


1:10:00

   90 Minutes
   2 - 4
   88.6 %
Freedom Pass

COSMOS 05 Death in Space


2:00:00

   2 Hours
   1 - 5
   99.2 %
Sci-Fi
  Video
Freedom Pass

Hollywood


1:00:00

   1 Hour
   2 - 4
   92.6 %
Score
Kids Friendly
  Video