cover image profile image

Γιάννης Καραΐνδρος
Titan


  Ποσοστό Απόδρασης: 94,3%
  Σκορ : 1921
  Μου Αρέσει : 243

4,3 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δυνατή ατμόσφαιρα, αρκετοί χώροι προς εξερεύνηση, μεσαίος τρόμος με κάποια καλά jump.
Ένας χώρος έχει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτηριστικό! Γρίφοι μια χαρά, ωραία εισαγωγή.
Περίμενα μια πιο συγκεκριμένη εξέλιξη στην ιστορία από κάποιους χαρακτήρες ρόλους.

Συνολικά μία καλή προσθήκη στο Fear of the Dark που διαφοροποιείται στα στόρι του σε κάθε δωμάτιο.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

#Review ⛩👘Yurei👘⛩ #Cheaters
Λοιπόν! Πήγαμε στο Ρώσικο Yuri ❌ στο Γιαπωνέζικο Yurei✔️ για μια επίσκεψη στην Japan των βορείων προαστίων.
Αρχικά θα σταθώ στο ότι μιλάμε για κάτι διαφορετικό και αν λείπει κάτι για ανανέωση του αθλήματος το οποίο βλέπουμε από μερικές νέες προσθήκες είναι το διαφορετικό, αφού όταν είναι πετυχημένο προσδίδει μια φρεσκάδα.
Οπότε έχουμε:
intriguing story☑️
θεματικά όμορφο στήσιμο μέσα αλλά και έξω☑️
εφετζίδικη έως εντυπωσιακή εισαγωγή☑️
εξαιρετικότατες αμφιέσεις με πετυχημένη απόδοση της Άπω Ανατολής όπως και στο ηχητικό κομμάτι και ας μην έχω πάει έχω δει τα anime μου, αλλά και δυνατό acting σε όλους τους τομείς☑️
ποσότητα τρόμου σε διασκεδαστικό βαθμό και άλλοτε εκτελεσμένη με κινηματογραφικό τρόπο και ανατριχιαστικά cutscenes και άλλες φορές... με πιο παραδοσιακά μέσα😰☑️
ικανοποιητικούς γρίφους συνήθως σχετικούς μεσαίας δυσκολίας, συν ψάξιμο☑️
Δεν έχουμε:
Την καλύτερη δυνατή ροή και συνοχή γρίφων μαζί με κάποια διακοσμητικά στοιχεία που σε αποπροσ-ανατολή-ζουν😌 ❎
Αιρκοντίσιο σε αρκετούς χώρους, ναι δε θα βαρεθώ να μιλάω για αυτή την πληγή απ'την οποία πάσχουν περισσότερα εσκέηπ απ'ότι θα έπρεπε❎
Επίλογο αντίστοιχο με το υπόλοιπο δωμάτιο αφού το τέλος έρχεται κάπως απότομα❎

✍ Που καταλήγουμε τελικώς; Σε μία αξιοσημείωτη εμφάνιση με ενδιαφέρον και φρέσκο θέμα με πάρα πολύ δυναμική εικόνα και ικανοποιητικό γριφολογικά που όμως γίνεται και καλύτερο για να φτάσει ακόμα ψηλότερα!
Το genre δεν είναι συγκεκριμένο αλλά ένα σπέσιαλ μιξ ατμοσφαιρικογριφοθριλεροδιαδραστικού δωματίου οπότε μπορεί να ικανοποιήσει άπαντες. Άνετοι χώροι αλλά ως συνήθως ιδανικά για 3-4👤
🚪: ✅
📝: Άνετο 8/10 ίσως και αυστηρά γιατί βλέπω ότι μπορεί και πιο ψηλά
Konichiwa Sayonara Mitsubishi Κουνούπι πλιζ Μη Τσιμπήσει

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Action Alert! Ήρθε μία ακόμα προσθήκη για τους λάτρεις της δράσης ώστε να μην αναλώνονται στις 2-3 γνωστές προτάσεις όποτε προτείνουν μια περιπέτεια. Όταν πρωτοείδα το Λιμπερτά δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται καθώς οι πληροφορίες είναι λίγες και ακούγεται σαν ένα τυποποιημένο πολεμικό δωμάτιο. Αμ δεν είναι, οπότε ας δώσω λίγες παραπάνω να κατατοπίσω τον μέσο adventurer.

Παίζουμε σε άπλετους άνετους χώρους. Περνάμε μέσα από πολύ ωραίες και ταιριαστές μεταβάσεις. Βλέπουμε θεματικά σκηνικά, λιτά μεν, in concept δε. Λύνουμε ωραίους δεμένους γρίφους μεσαίας δυσκολίας, με συνεργασία και δεξιοτεχνία. Μας κάνει παρέα ένας καλός Actor σε υποστηρικτικό ρόλο αλλά χωρίς να το κάνει εντελώς gm-ίστικα. Διανύουμε μία γεμάτη ροή με αλληλεπίδραση και δραστηριοποίηση στον χώρο.
Αυτό είναι το Λευτεριά.

Τα physical tasks είναι πολύ ωραία και κάποια props κάνουν το παιχνίδι αληθοφανές και ιδιαίτερο! Δε περίμενα ότι ένα τέτοιο setup θα μου κάνει αίσθηση αλλά είναι πολύ καλοστημένο. Πέρα από έναν γρίφο που δε μας τρέλανε, λίγη παραπάνω ατμόσφαιρα που ίσως να ήθελα και τη ζέστη σε κάποια σημεία, το δωμάτιο είναι μία πολύ δυνατή περιπέτεια σε όλα του τα σημεία.

✍ Μη ψάχνετε κοινά σημεία με άλλα δωμάτια του είδους για το τι να περιμένετε, το καθένα έχει τη δική του ταυτότητα. Πηγαίνετε με σκοπό να λερωθείτε οπότε ντυθείτε ανάλογα.
Shout out στην Ήβη που με τη πρώτη ματιά βάζει το T στο Terror σαν σκύλαρος αλλά δε φαντάζεσαι τι κρύβει, μια καλοσυνάτη σκυλίτσα που σου κάνει παρέα στην υποδοχή με αντάλλαγμα μερικά χάδια.
Παρόλο που είναι ευρύχωρο το gameplay του απευθύνεται σε 4👤.
4👤
🚪: 1:30′
📝: 9/10

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ακόμα γριφοδωμάτιο που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του, θεωρητικά κατατάσσεται στα πρώτης γενιάς αλλά έχει πινελιές που το διαφοροποιούν κάπως.
Έχουμε ένα απλό δωμάτιο κατά το ήμισυ που διακοσμητικά ίσως να σηκώνει και βελτιώσεις, με αρκετούς άνετους χώρους και συμπαθητική ατμόσφαιρα και αξιοπρεπέστατους γρίφους.
Μιας και πρόκειται για 70λεπτο είναι χορταστικό ως προς το περιεχόμενο του και συναντάμε επίσης ένα ευφάνταστο πέρασμα και ένα ενδιαφέρον εργαλείο βοηθειών.
Οι γρίφοι τώρα περιλαμβάνουν διάφορα είδη και είναι αρκετά καλοί με συνδυαστικούς, οπτικούς και λίγο ψαξιματάκι, θα μπορούσαν μόνο κάποιοι να είναι λιγότερο ρευστοί στην ερμηνεία τους.
Η ροή κλείνει με ένα απροσδόκητο φινάλε που ήταν ευχάριστη έκπληξη και προσδίδει ωραίο επίλογο!

✍ Ένα τίμιο παιχνίδι για γριφάδες ανεξαρτήτως εμπειρίας και βάσει αυτής μπορεί να παιχτεί από 2-4👤 αφού είναι Medium Difficulty.
4👤
🚪: 3'′
📝: 7.5/10 (αν εκμεταλευτείτε κάποια από τις δυνατές προσφορές που το ρίχνει <10ευρο αγγίζει το 8αράκι VfM)

Απέδρασαν

Απάντηση από: TimeRun Escape Rooms
Καλησπέρα Γιάννη! Ευχαριστούμε πολύ τόσο για την κριτική σου, όσο και για τις προτάσεις σου, τις οποίες θεωρούμε πολύ θεμιτές προκειμένου να βελτιωνόμαστε. Θα χαρούμε να σας ξαναδούμε και στο επόμενο σενάριό μας από Σεπτέμβρη 😊

4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Καλοκαίρι ήρθε οπότε κάτι παραθαλάσσιο ήταν κατάλληλη επιλογή και έτσι περάσαμε μία βόλτα και από τις αποβάθρες του Άρκχκχαμ οι οποίοι έχουν πιάσει ποντίκια! 😏🐱

Εντελώς γριφοδωμάτιο με μηχανισμούς, λουκέτα και απ'όλα μεσαίας δυσκολίας με μπόλικα γριφάκια να λύσεις και αρκετούς χώρους για εξερεύνηση! Οι γρίφοι είναι καλοί και συνήθως σεναριακοί που δένουν καλά στη ροή, πότε θέλουν λίγο ψαχτήρι και πότε είναι πιο συνδυαστικοί.

Η αποβάθρα είναι καλοστημένη και το περιβάλλον στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου αποπνέει ένα ωραίο κλίμα μυστηρίου και ατμόσφαιρας. Ωστόσο μερικοί χώροι είναι ιδιαίτερα μικροί και κάποια περάσματα λίγο ταλαίπωρα αλλά υπάρχει όπως αναφέρει και το ίδιο το δωμάτιο παράκαμψη για όσους ζοριστούν.

✍ Φρέσκο με καλό μυστηριώδες ύφος ξεκάθαρα για 3👤 όπως προτείνει το δωμάτιο, 4 φαντάζουν πολλοί και αν υπάρχει η εμπειρία παίζεται άνετα και από δυάδα που ανεβάζει και την εμπειρία.
4👤
🚪: Στις καθυστερήσεις
📝: 7.5/10

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Lights out

Lights out

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Επόμενο παιχνίδι στη λίστα➡️ 💡📴Σκοτεινό Δωμάτιο💡📴 :

Πήγαμε και στο φρέσκο Lights Out να μας αλλάξουν τα φώτα… Στην κανονική του έκδοση άρα μιλάμε για Θρίλερ/ Μεσαίου Τρόμου. Την ταινία δεν την έχω δει για να εκτιμήσω όποιες ομοιότητες έχει οπότε θα σταθώ στα του δωματίου συγκεκριμένα.

Acting καλό που εκ πρώτης όψεως κάνει δυναμική εμφάνιση, στην γνωστή “τόσο όσο” ποσότητα με κάποια πολύ καλά jumpscares και γενικά προσθήκη άγχους! 🧟‍♀️
Η αρχή του δωματίου είναι γνωστή συνταγή με ωραία αλλά συνήθη σκηνικά που αργότερα δίνουν τη θέση τους σε λιτούς από διακόσμηση χώρους οι οποίοι είναι οι ίδιοι διαμορφωμένοι σε σκηνογραφικό setup. Γενικά καλή εμφάνιση που αποπνέει μυστήριο και ένταση και την ενισχύουν πολύ ωραία περάσματα!

Γρίφοι καλοί αποτελούμενοι από μηχανικά μέρη με μερικούς να θέλουν παραπάνω φαντασία και να φαντάζουν πιο generic, αγγίζουν την υψηλή δυσκολία ειδικά με την πίεση που ασκεί η παρουσία του χώρου… 🔍

✍ Αξιόλογη εμπειρία με καλή ροή συνολικά και challenge ο συνδυασμός φόβου/γρίφων και συνεργασίας. Θέλει επιθετική προσέγγιση χωρίς δισταγμούς για εξερεύνηση αλλά και μη λερώσεις τα χέρια σου γιατί αν μείνεις πίσω θα τρέχεις και δε θα φτάνεις!

Κατάλληλο για 4👤
4👤 🚪: ✘
📝: Ατόφιο 8/10

Δεν Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μια διαφορετική προσέγγιση στην τύπισσα με τα κόκκινα που το λιγότερο σε ιντριγκάρει… Το παιχνίδι είναι θρίλερ, οι ατρόμητοι θα το πουν ατμοσφαιρικό και οι φοβιτσιάρηδες τρόμου. Για μας ήταν ένα έντονο θρίλερ λοιπόν.

🌟 Η επιβλητική ατμόσφαιρα κυριεύει άριστα το δωμάτιο δημιουργώντας ένταση και μυστήριο από την αρχή, ενώ οι χώροι είναι μπόλικοι με τον κύριο να είναι εντυπωσιακός! Οπτικά και ηχητικά η εικόνα είναι πολύ δυνατή. Η Ροή κυλάει πολύ ωραία με εντάσεις, ψάξιμο, εξερεύνηση, έχει και τα τρομάγματα του. Πολύ καλά περάσματα και ανακάλυψη ιστορίας συμπληρώνουν το πακέτο και μένουν οι γρίφοι, οι οποίοι ήταν αρκετά καλοί. Άλλοι συμβάλλουν στο story άλλοι πιο γενικοί, νορμάλ δυσκολίας και ανάμεικτοι παρατηρητικότητας, μηχανικοί και ψαξίματος.
Το τέλος δε σε γεμίζει αλλά είναι φτιαγμένο έτσι για να συνεχιστεί το σενάριο, το κρίμα είναι ότι δεν είναι έτοιμη η συνέχεια για να τα ολοκληρώσεις και τα 2 σε μία παιξιά(αυτός είναι ο latest όρος μου για το β2β😎) αλλά θα έρθει και θα είναι ωραία εμπειρία.

Για 4👤
4👤 🚪:5′
📝: Γεμάτο 8.5/10

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα Venue θεματικό σε Resident Evil δημιουργεί πολλές προσδοκίες. Πρώτη επαφή λοιπόν με το γριφοδωμάτιο του Σκοτεινού Σχολειού. Αρχίζω απ’τον τίτλο και το πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο που παραπέμπει σε Racoon City και είναι ωραία έμπνευση.

Επί της ουσίας τώρα, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο με άπλετους χώρους και εναλλαγές! Από καθιερωμένους κλασσικούς και άνετους μέχρι και κάποια εντυπωσιακά σκηνικά. H ροή κυλάει ωραία αφού χορταίνεις εξερεύνηση και η ατμόσφαιρα είναι αισθητή καθ’όλη τη διάρκεια και επιβλητική κατά διαστήματα. Οι καλοί γενικά γρίφοι περιλαμβάνουν απ΄όλα, μηχανισμούς, συνδυαστικούς, ψάξιμο, παρατήρηση, κάτι που κάπου θα’χεις ξαναδεί, κάτι διαφορετικό, κάτι σχετικό, κάτι πιο γενικό μέχρι και γκατζετάκια. Έχεις πολύ έδαφος να καλύψεις για αυτό και το σενάριο δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και χρειάζεται καθοδήγηση που και που γιατί όλα αυτά βγάζουν ένα δύσκολο level.

✍ Δυναμικότατο δωμάτιο με πολύ καλή εικόνα και κομπλέ γρίφους, αν και τσιμπημένο τιμολογιακά. Από τις λίγες περιπτώσεις που έχουμε Riddle Room μεγάλης διάρκειας και που δεν πειράζει να υπάρχουν και 1-2 παραπάνω ζευγάρια μάτια στην ομάδα.
Για 3-5👤
5👤 🚪:1″ 📝:8.5/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Δωμάτιο γρίφων σε standard πρότυπα αλλά περιποιημένο. Κλασσικό θέμα που έχει αποδοθεί καλά όμως με χλιαρή ατμόσφαιρα και τίμιους χώρους. Καλοί και σχετικοί επί το πλείστον γρίφοι, κάποιοι χρήζουν ιδιαίτερης έμπνευσης και αυτό κάνει τη δυσκολία τσιμπημένη. Μια χαρά η ροή με ενα-δυο φρένα σε κάποια σημεία. Μου άρεσε ένα πέρασμα, κάποιες ιδέες σε γρίφους και το τελείωμα. Χρειάζεται έντονο ψάξιμο και παρατήρηση!

✍ Τίμιο παιχνίδι σε ρυθμούς κλασσικού εσκέηπ με άνετο χώρο για 3-4👤. Δεν νομίζω -κέικ- ότι ξεχνάω -κέικ- κάτι άλλο πέρα από… α ναι ωραιότατο κέικ και διάθεση απ’τα παιδιά για εξήγηση της οπτικής τους στο στήσιμο του δωματίου!
4👤 🚪:1″ 📝:7.5/10

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Exam

Exam

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είχαμε διαγώνισμα με ζόρικες ερωτήσεις, πανωλεθρίααα πέσανε όλα τα αντιsos για τους παπαγαλάκηδες για να γράψουν οι άσχετ΄! 😂 📚

Στο Εξάμ λοιπόν συναντήσαμε ένα ζόρικο γριφάδικο, απλής μορφής, μικρών διαστάσεων αλλά σύγχρονα στημένο με έξυπνους γρίφους και κάποιους που περιλαμβάνουν και λίγο κάψιμο με αποτέλεσμα μία υψηλή δυσκολία.
Παίξαμε Normal Mode, η ροή ήταν συνεχής και παρόλο που ο χώρος σε ξεγελάει και ο χρόνος φαντάζει άπλετος, δεν είναι αφού οι γρίφοι δίνουν και παίρνουν!

Λιτό αλλά γεμάτο, μικρό αλλά πρακτικό, απλό αλλά σύνθετο, gm σοβαρός αλλά γ̶ε̶λ̶ο̶ί̶ο̶ς̶ αστείος 😁.
Τα είδη γρίφων ποικίλουν με συνδυασμούς, παρατήρηση και λογική. Ωραίο σενάριο διασκευή της ταινίας με ενδιαφέρον αρχή και τέλος και οι αυτοματισμοί δένουν ωραία.

Στον τομέα της εμφάνισης δεν θα σε εντυπωσιάσει, αν έχεις δει την ταινία είσαι πονηρεμένος και δε θα σε πειράξει, αν πας απροετοίμαστος και περιμένεις πράγματα μπορεί να χαλαστείς.

✍ Ένα δυνατό αγνό γριφοδωμάτιο για τους φαν, αρκετά challenging σε οποιοδήποτε mode ανεξαρτήτως εμπειρίας! Ο χώρος δεκτικός άνετα σε 2άδα αλλά η δυσκολία σε 4άδα οπότε το βέλτιστο 3👤, στην κρίση της κάθε ομάδας το +-1!
4👤 🚪: Εκπρόθεσμα
📝: 8/10

Δεν Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

“Insanity Mode with Traitor”
It’s Amaziiing αααα, fantastic ουυυ!
Μία υπέροχη μοναδική εμπειρία! Είναι εκπληκτικό το πόσο καλά έχουν αποδώσει τα παιδιά του 54 τον συνδυασμό Escape, Role Playing και Video Game.
Έχουν εμβαθύνει αναλυτικά σε ιστορία και σενάριο, με εξέλιξη και εναλλακτικά τέλη και προσαρμοσμένο ευέλικτα σε ποικίλα modes και χαρακτήρες!

⚔️ To Gameplay είναι φανταστικό, μοιρασμένα ομαδικό και ατομικό με έξυπνο τρόπο αντιμετώπισης, εξερεύνηση, δράση, φόβο, μυστήριο, γρίφους σε ύφος quest και γρίφους γριφένιους! Η Ροή κυλάει εξαιρετικά αλληλεπιδρώντας με τους χαρακτήρες, αποφεύγοντας απειλές, ανακαλύπτοντας το story και χτίζοντας μέχρι την κορύφωση που είναι πραγματικά Final Boss Fight! Κάθε Χαρακτήρας με τις ιδιότητες και το Background του παίζει ρόλο στο Layout του παιχνιδιού, το μόνο που θα ήθελα είναι να είναι ακόμα πιο προσωποποιημένο και προσαρμοσμένο στο υπάρχων Defense System μιας και ενώ υπάρχει αρχικά, τελικά γενικεύεται.

🎥 Θα υπάρξει αμφισβήτηση, ανατροπές, ο Προδότης είναι μία πικάντικη πινελιά που ανάβει τα αίματα, σπέρνει διχόνοια στην ομάδα και επηρεάζει ο ρόλος του σημαντικά το φινάλε! Τα σκηνικά καλοφτιαγμένα, ατμοσφαιρικά, σκοτεινά με εναλλαγές, ποικιλία χώρων, πολύ σωστά για τη θεματολογία τους και οι ηθοποιοί προσδίδουν αυτό που πρέπει είτε αυτό είναι απειλή είτε υποστήριξη! Συνεχίζοντας σε handmad ύφος, θα πω πάλι ότι το μόνο που λείπει για να ήταν όσο τέλειο γίνεται το δωμάτιο, είναι παραπάνω χώρος και “εντυπωσιασμός” γιατί στο είδος αξίζει μία υπερπαραγωγάρα.

⚖️ Οι γρίφοι στο 2μισάωρο είναι πολλοί. Αποστολές, μηχανισμοί, ψάξιμο, συνδυαστικοί, συνεργασία, προδοσία… Πολύ καλοί στο σύνολο τους αυξημένης δυσκολίας που στην αναζήτηση χρειάζεται κάποια καθοδήγηση γιατί πολλά πράγματα συνυπάρχουν σε συνδυασμό με το σκοτεινό περιβάλλον.

✍ Ο χρόνος είναι χορταστικός και η εμπειρία γεμάτη, ο Τρόμος ζορίσει την ομάδα. Η φοβιτσιάρα συμπαίκτρια μας δεν άφηνε τους ηθοποιούς να κουνηθούν ρούπι οπότε μειώθηκε η ένταση άρα και αυτό προσαρμόζεται.
Για ένα τέτοιο παιχνίδι απαιτείται όρεξη να μάθεις και υποδυθείς τον χαρακτήρα σου, να αφεθείς στο Interactive κομμάτι και το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό!
Στο τέλος φέραμε εις πέρας την αποστολή μας, το ίδιο έκανε όμως και ο Προδότης*γκούχουγκούχου*!

Για 4👤
4👤 🚪:1′’
📝:9.5/10

Σημείωση: Τα ποιοτικά γριφοδωμάτια είναι ο κανόνας αλλά μέσα στον κορεσμό διαφορετικές προσεγγίσεις που γίνονται πετυχημένα(Room 54, Exit War) κάνουν την αναζωογονητική διαφορά! Όμως τα εναλλακτικά είδη δεν είναι για όλους, διαβάζουμε που πάμε!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

The Mist

The Mist

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Βουτιά στην πηχτή Ομίχλη μέχρι που τη γεύεσαι και ότι γίνει! Το Mall Layout είναι πολύ πειστικό και ωραία διαμορφωμένο. Υπάρχει μία αποστολή και αυτή απλώνεται σε πολλούς χώρους που γεμίζουν τη διάρκεια του παιχνιδιού και το κάνουν χορταστικότατο. Αντίστοιχα, το Gameplay είναι κατάλληλο και διασκεδαστικό στο θέμα του δωματίου.

Η Ομίχλη είναι εντυπωσιακή χωρίς να ενοχλεί και η απειλή που φιγουράρει από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε συναντήσει, σχεδόν κρίμα που την "σκεπάζει" η ομίχλη.. Απ'την άλλη δε θες να την δεις και καλά καλά...😱👻
Το Room χαρακτηρίζεται από μυστήριο, αγωνία και αποπνιχτική ατμόσφαιρα, με την ένταση να αυξομειώνεται για να σε έχει στη τσίτα αλλά ο τρόμος είναι υποφερτός αρκεί να κάνεις το παιχνίδι σου όπως πρέπει.
Συνολικά πολύ καλή εμφάνιση που της λείπουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες αφού η διακόσμηση είναι λιτή αλλά δικαιολογείται λόγω της προσωρινής διάρκειας.

Οι Γρίφοι τώρα είναι πολλοί εντός θέματος και αποτελούνται από συνεργασία, λογική και παρατήρηση και είναι αρκετά καλοί μεταφρασμένοι σε καλούς μηχανισμούς στη γραμμή της εταιρίας. Κάθε εξόρμηση στην ομίχλη είναι μία περιπέτεια και αν το σηκώνει η ομάδα καλό θα είναι να μοιράζει τη δράση για να μην νιώσουν κάποιοι ότι μένουν πολύ αδρανείς.
Είχαμε 1-2 δυσλειτουργίες που μας φρενάρανε αλλά δεν επηρέασαν τη συνολική εμπειρία. Επίσης προσοχή γιατί γλιστράει αλλά δεν τίθεται θέμα στην κίνηση όπως παίζεται το παιχνίδι.

✍ Για προσωρινό κιόλας, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο "νέο trend" των 2μιση ωρών που έχει απ'όλα και προσφέρει και δράση ή ακόμα και γέλιο στις στιγμές του. Παίζεται άνετα από 4-5👤
5👤 🚪:1″ 📝:9/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

Upside Down

Upside Down

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

"̲T̲h̲e̲ ̲I̲n̲c̲i̲d̲e̲n̲t̲"̲ 🦷

Τέλη του '18 βαδίσαμε προς Lockbusters στο ανάποδα... Όλα βαίναν καλώς ώσπου μετά τη μέση του δωματίου έγινε το μοιραίο και σαν άλλοτε που εγώ είχα σπάσει δόντι στο Fear of the Dark είχαμε 2ο μέλος της ομάδος που σε μια κακιά στιγμή εισήλθε στο κλαμπ, με ολική απώλεια αυτή τη φορά και όχι σπάσιμο. Και αφού ζήσαμε το δικό μας θρίλερ και ερχόταν ο οχτρός και του λέγαμε "ΦΥΓΕ ΦΥΓΕ" φύγαμε και μεις αφού αφήσαμε τα κόκκαλα μας και τα αιματοβαμμένα ίχνη μας να ανασυνταχθούμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για αργότερα.. Να σημειώσω ότι τα παιδιά του μαγαζιού δείξανε ψυχραιμία, κατανόηση και βοήθησαν όσο γίνεται στην ομαλή αποχώρηση μας.
Ατυχία: 10'/10

"̲"̲Τ̲ο̲ ̲Δ̲ω̲μ̲ά̲τ̲ι̲ο̲"̲ 🙃

Αρχές του μήνα αυτού επανήλθαμε για β2β δριμύτεροι μ̶ε̶ χωρίς φόβο και πάθος και.. ιδιαίτερη προσοχή και η Ηλιάνα με ένα μαξιλάρι για ασπίδα σε όλο το παιχνίδι και καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι.
Παρόλο που είχαμε σπάσει το δωμάτιο σε 2 δόσεις στην κορύφωση και δεν το ζήσαμε όπως έπρεπε μου άφησε πολύ καλή εικόνα.

Ατμόσφαιρα δυνατή, στολή/performer εμφατικά, χώροι έξυπνοι με ιδιαίτερο Gameplay και γρίφοι μεσαίας δυσκολίας αρκετά σχετικοί και ωραιότατοι για Θριλεράκι! Δεν είναι μεγάλο οπότε δεν συστήνεται για μεγάλες ομάδες αλλά για 3-4 άτομα είναι χορταστικότατη γεμάτη εμπειρία, πόσο μάλλον για μας που βγήκε σπαστά 2ωράκι 😋

✍Πολύ καλή Ροή αυξανόμενης έντασης και δεμένο Story συμπληρώνουν μία συμπαγή εικόνα ενός περιποιημένου δωματίου με μεσαίο φόβο, ωραίες μεταβάσεις και έξυπνα💡Jumpscare(αυτά μας κάψανε🔥)
Εν τέλει ξεφύγαμε απ'τον άλλο κόσμο άνετα επειδή ̶θ̶υ̶μ̶η̶θ̶ή̶κ̶α̶μ̶ε̶ ̶τ̶ο̶ ̶μ̶ι̶σ̶ό̶ ̶δ̶ω̶μ̶ά̶τ̶ι̶ο̶ είμαστε ομαδάρα και ετοιμαστήκαμε για τα γρανάζια.
🚪:23' 📝: 8.5/10

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Φεβ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

"̲Τ̲α̲ ̲Γ̲ρ̲α̲ν̲ά̲ζ̲ι̲α̲"̲ ⚙️

Απλό οπτικά αλλά πολύπλοκο πρακτικά με διαφορετική και ωραία διακόσμηση δωμάτιο, αυξημένης δυσκολίας και ωραίο genre με ιδιαίτερη διακόσμηση. Απαραίτητος ο ρόλος της ηθοποιού η οποία είναι βοηθητική με κάποιες αστείες παρενθέσεις..
Μηχανικοί χώροι που όλα κάνουν κάτι! Πρέπει να ψαχουλέψεις και να το "δουλέψεις" το δωμάτιο για να προχωρήσεις.
Ατμόσφαιρα δεν έχει σπουδαία αλλά μία ρομποτική δυστοπική αύρα την έχει. Ωραίοι αυτοματισμοί, αξιοπρεπείς χώροι, κάποιες πρωτοτυπίες και δυνατοί γρίφοι οι οποίοι θέλουν και λίγη έμπνευση κάπου κάπου εξού και η Supporting Character.

✍ Δύσκολο γριφοδωμάτιο συνεργασίας που έχει και την πλοκή του, συμπαθητική ροή και προσφέρει μία διαφορετική λογική απ'τα συνηθισμένα μοιάζοντας παλιομοδίτικο χωρίς να είναι.
🚪:6' 📝:8/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

DEADLOCK

DEADLOCK

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η κατηγοριοποίηση Ψυχολογικό Θρίλερ τελικά είναι πολύ αντιπροσωπευτική για το συγκεκριμένο δωμάτιο αφού το εκφράζει πλήρως! Jumpscares όχι με τη κλασσική τους μορφή αλλά τραμπουκισμοί/μπούκες/ΝτουΘαΣας@#$& καθιστούν το δωμάτιο το λιγότερο Light για τους τολμηρούς, Medium Τρόμου για τους υπόλοιπους. Μία πολύ δυνατή εμπειρία κινηματογραφική μεν με τους γρίφους της δε γεμάτη ένταση και δόση περιπέτειας.

📍 Μου άρεσε πολύ η ανατρεπτική αρχή αλλά και μία πρωτοτυπία στο τέλος που σε συνδυασμό με την σκηνοθεσία ανεβάζουν πολύ την εικόνα του δωματίου. Οι χώροι δεν είναι φαντασμαγορικοί αλλά έχει γίνει εξαιρετική διαχείριση ώστε η ροή να είναι περιπετειώδης και η διάρκεια χορταστική.

📍 Το Performance και τα Interaction είναι πετυχημένα με έντονες και σεναριακά εύστοχες στιγμές. Η ατμόσφαιρα είναι επιβλητική από την αρχή μέχρι το τέλος και σε αυτό συμβάλλουν τα ηχητικά που ίσως και να... παραείναι καλά. Τα παιδιά μιας και είναι ακόμα φρέσκα βγάζουν τον παίκτη μέσα τους και στο παιχνίδι και το χαίρονται και καλά θα κάνουν να συνεχίσουν.

📍 Οι γρίφοι είναι αρκετά καλοί με ανάμικτη δυσκολία, γενικά μέτρια. Κάποιοι είναι συνδεδεμένοι ωραία με την πλοκή και άλλοι είναι γενικοί, ένας μηχανισμός πολύ έξυπνος. Ενδιαφέρον το concept επίλυσης πραγμάτων με άλλη οπτική. Κάποιες βοήθειες θα μπορούσαν να είναι περισσότερο καθοδηγήσεις παρά να δείχνουν τη λύση και η πλοκή να εμβαθύνει κι άλλο.

✍ Συμπέρασμα μία δυνατή προσθήκη με δόση γρίφων, περιπέτειας και τρόμου που καλύπτει πολλές κατηγορίες παικτών και προσφέρει και κάποιες φρέσκες ιδέες. Ιδανικό για ομάδες 3-4👤
4👤 🚪:5′ 📝: Φρέσκο 9/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

The Prison

The Prison

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μεταμεσονύχτια επιστροφή στη φυλακή για άλλη μια φορά για μύηση νέων παικτών στον χώρο οι οποίοι ενθουσιάστηκαν φυσικά με ένα από τα πιο δυνατά γριφοδωμάτια με δόση περιπέτειας! "The" Prison όνομα και πράγμα.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

〠 Πήγαμε βόλτα στον φημισμένο Φαραώ που όλο άκουγα ότι είναι πολύ καλό δωμάτιο αλλά πολύ εύκολο και οι φήμες στο πρώτο κομμάτι επιβεβαιώθηκαν, στο 2ο έτσι κι έτσι! Παρόλο που είναι κάπως παλιό οι φθορές έτσι όπως είναι φτιαγμένο μόνο αληθοφάνεια προσδίδουν και από θέμα ευκολίας είναι σίγουρα βατό αλλά όχι περίπατος αφού έχει μπόλικα πράγματα να κάνεις!

Πήγαμε 4άδα με 2 μέλη σχετικά αρχάρια και η ροή κύλησε ομαλά και γεμάτα ώστε παρά την μόνο μία ώρα του που είναι σκέτο επιδόρπιο να το χορτάσουμε. Ικανοποιητικοί χώροι με ωραία σκηνικά, κατάλληλη ατμόσφαιρα και ανάμικτοι γρίφοι βγάζουν ένα ωραίο σύνολο. Θέλει και ψάξιμο, έχει και παζλ και οι γρίφοι <μεσαίας δυσκολίας έχουν αποδοθεί με καλούς αυτοματισμούς. Μου άρεσε ιδιαίτερα η επίσκεψη ξανά γρίφων και χώρου από άλλη σκοπιά όπως και ένα concept στο Gameplay λύνοντας τους. Η πλοκή θα μπορούσε να έχει λίγο περισσότερο βάθος.

✍ Δωμάτιο που παίζεται άνετα από αρχάριους αλλά και από έμπειρους ή ακόμα καλύτερα μιξ γιατί έχει αρκετές κωδικοποιήσεις και μηχανισμούς που θέλουν εξοικείωση αλλά γενικά πολύ καλή εικόνα! Όταν κουβαλάς ψηλό 3ψήφιο αριθμό δωματίων και σου αφήνει ένα εισαγωγικό δωμάτιο ευχάριστη αίσθηση σημαίνει ότι είναι πετυχημένο. Λόγω διάρκειας ωστόσο θα έπρεπε να είναι λίγο φθηνότερο. Για 2-4👤 αναλόγως την εμπειρία.
4👤 🚪:6′ 📝: Άνετο 8/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Η πρώτη λέξη που μου έρχεται για αυτή την εταιρία είναι... περίεργη! Ξένο όνομα στο μαγαζί, ελληνικά ονόματα στα δωμάτια, ξένες υποθέσεις(Αίγυπτος, Ρώσικη φυλακή). Ρώσικο origin αλλά ρακόμελο και όχι βότκα. Ακόμα και το Booking τους. ツ
Ο δεύτερος χαρακτηρισμός είναι "καλή" γιατί είναι ένα ωραίο παράδειγμα δωματίων με αυτοματισμούς όπως διαπίστωσα στο Πωλείται Καθρέφτης. 〠

Η πολυπόθητη Ελευθερία βγάζει ένα καλό πειστικό θέμα κελιού παρά φυλακής, αλλά θυμίζει και Prison Break καταστάσεις με καλή ρεαλιστική ροή. Δυσκολία προς υψηλή γιατί πέρα απο τους συνδυαστικούς γρίφους χρειάζεται και εξονυχιστικό κατα διαστήματα ψάξιμο. Αλλά αν είσαι φυλακισμένος δεν σου έχουν μια σειρά απο λουκέτα στο πιάτο για να αποδράσεις, πρέπει να εκμεταλλευτείς το περιβάλλον σου έτσι δεν είναι;

✚ ∎Ρεαλιστικό στήσιμο κελιού και ωραίες μεταβάσεις
∎ Ωραίοι γρίφοι συνδυαστικοί και χειρωνακτικοί, μηχανικοί και ψάξιμο που είναι δύσκολο αλλά στην προκειμένη είναι σωστό
∎ Καλή ροή με ωραία έναρξη και επίλογο, και μια μικρή κοιλιά μόνο στο ενδιάμεσο
∎ Δωμάτιο που δεν φαίνεται για αυτοματισμών αλλά είναι και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα σωστά στοιχεία εντός θέματος

─ ∎ Καναδυο γρίφοι δεν είχαν ξεκάθαρη ερμηνεία και δε φαινόντουσαν καθαρά και λόγω φθοράς
∎ Αδύναμος Κλιματισμός, Χλιαρή ατμόσφαιρα
∎ Ακριβό για τις προδιαγραφές του, Ο GM ήταν πολύ..."GM"

✍ Αρκετά καλό δωμάτιο που παρόλο που ναι πρόσφατο δείχνει παλιό, αλλά με φρέσκο gameplay. Για 3(4)👤
4👤με 🚪:8′

Δεν Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εκδρομή Πεντέλη για το δωμάτιο με το περίεργο όνομα που ήσυχα κυκλοφορεί στα γριφοδωμάτια. Βέβαια αν πας βράδυ από το βουνό μετατρέπεται σε Outdoor Τρόμου με Acting λύκων και την αγωνία να κορυφώνεται!
Αφότου ξεπεράσεις αυτό το task, σε υποδέχεται η ευγενέστατη Λίνα(και η συμπαθέστατη μαμά της) η οποία ξέρει ανησυχητικά πολλά για τον Φράνκενστάιν αφού έχει κόλλημα και μετά την εισαγωγή ξεκινάς το παιχνίδι.

Το λες από Basic ως Entry δωμάτιο γρίφων και ψαξίματος αλλά έχει την χάρη του. Καλοί βατοί γρίφοι και έξυπνο ψάξιμο είναι αυτά που θα συναντήσεις σε έναν απλό χώρο οπτικά αλλά με ενδιαφέρουσες κρυψώνες! Με smooth ροή και απαλή ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο έντονη κυρίως μέσω ηχητικών, έξυπνο GMing και άνετους στην πένα χώρους ολοκληρώνεται αυτό το απλό αλλά και ιδιαίτερο concept.

✍ Θετική εικόνα και μία ευχάριστη ώρα σε αυτή την επίσκεψη με ένα ακόμα μπονουσάκι στο τέλος και αφού πας ως εκεί μπορείς να αράξεις ακριβώς πίσω από το δωμάτιο σε ένα μαγαζί με ωραίες κρέπες και πίτσες! Άλλωστε θα έχεις και γλυκάκι για επιδόρπιο γιατί το Mysterio για αλλαγή κερνάει Gummy Bears το είπα; Το λέω!
Να σημειωθεί και το θετικότατο και εξαιρετικά σπάνιο VfM της υπόθεσης αφού υπάρχει δυνατή προσφορά ακόμα και στις δυάδες και η δυσκολία του δωματίου το επιτρέπει! Για 2-3👤
2👤 🚪:3′ 📝: Ζεστό 7.5/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

We had a Blast!
Δύο ομάδες ορίσαμε ραντεβού στο Κλαμπ και διασταυρώσαμε τα ξίφη μας σε μία φιλική αναμέτρηση και μία εμπειρία με τα όλα της! 5 Cheaters και 6 Suicide Squad τα δώσαμε όλα, ψυχή τε και ...σώματι σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο νήμα υπέρ της ομάδας μας.

Πρόκειται για κανονικό κλαμπ οπότε ότι περιμένει ο καθένας να δει θα το δει αλλά εισχωρείς και στα ενδότερα του τα οποία κρύβουν αρκετά μυστικά. Γρίφοι κανονικοί, ακανόνιστοι, παιχνίδια, challenge, tasks, τύχη, τοίχοι όλα συνθέτουν μία άκρως διασκεδαστική εμπειρία που αν πας με την κατάλληλη διάθεση το κέφι θα ανέβει κι άλλο! Αν υπάρξει "κόντρα" με άλλη ομάδα είναι άλλο ένα κίνητρο να ανάψουν τα αίματα αλλά χωρίς να φτάσει σε εχθρικό επίπεδο και χαλάσει η εμπειρία φυσικά.
Οι GM/ηθοποιοί είναι εκεί για να βοηθήσουν ή και να... σπρώξουν την παρέα να ξεσαλώσει σε κλίμα με ευγενή άμιλλα να αιωρείται και αγενή άμυλα να ρέουν αφού το παιχνίδι δε σε αφήνει και απότιστο.

✍ Μία unique εμπειρία με ακατάπαυστη ροή σε ένα γεμάτο δίωρο που δίνει το κάτι διαφορετικό που χρειάζεται στην ευρύτερη έννοια των Escape Rooms διατηρώντας βασικά στοιχεία και προσθέτοντας κωμική αύρα. Επίσης είναι η απάντηση σε όσους λένε "ρε αφήστε τα δωμάτια που κλείνεστε και βγείτε για κανά ποτό"! Έξυπνο gameplay, ωραίες δοκιμασίες και σύσφιξη.. σχέσεων για 8-10👤. Good Luck Have Fun!
11👤 🚪:?′ 📝: 9/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Στο τσακ χωθήκαμε στη λήξη του event και περάσαμε πολύ ωραία! Ένα παιχνίδι με τα όλα του, δράση, γέλιο, τρόμο και γριφάκια!

Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε πρόχειρο στήσιμο σαν προσωρινό event σε όλο το μαγαζί αλλά συναντήσαμε χώρους στημένους για το θέμα! Και όσοι δεν ήταν αλλαγμένοι δεν σε πείραζε γιατί δεν ξεχώριζες που βρίσκεσαι αφού ακόμα και αν έχεις παίξει τα 2 δωμάτια εμφανίζεσαι απ'το ένα στο άλλο εν ριπή οφθαλμού σαν το πακ μαν ℂ όταν περνάει από teleport. Μία χαοτικά μεγάλη βόλτα στα σκοτεινά περάσματα του μαγαζιού με πάρα πολλές εναλλαγές, σαν να το γυρνάς με τρενάκι του τρόμου απλά εχμ... χωρίς τρενάκι ㋡

Στο κομμάτι των ηθοποιών τώρα, μπόλικοι αλλά ένας και ένας στον ρόλο τους καλοί είτε κακοί! Από το συμπαθέστατο βοηθητικό ξωτικό Ρούντολφ 〠 μέχρι τον απειλητικό Grinch και τους υπόλοιπους ακόμα και τον Spooky Χιονάνθρωπο☃.

Η ατμόσφαιρα έχει πολλές διακυμάνσεις αλλά είναι παρούσα καθόλη τη διάρκεια και αν σου άρεσαν τα σκηνικά μεμονωμένα θα τα απολαύσεις και μονοκοπανιά.
Δίνουν και οι γρίφοι το παρών, με την κλασσική έννοια και με τη μορφή αποστολής που συνοδεύεται από μεγάλη θεατρικότητα και είναι καλοί στο σωστό κλίμα.

✍ Συνολικά μία πολύ όμορφη εμπειρία που πάνω απ'όλα είναι διασκεδαστική. Θα τρέξεις, θα γελάσεις, θα αλληλεπιδράσεις, θα τρομάξεις και λίγο, και το βασικότερο θα παίξεις. Ευνοεί τα πολλά άτομα ως και 10 αλλά ο κατάλληλος και πιο αριθμός vfm είναι 6-8👤. Θα βόλευαν και λίγο χαμηλότερες τιμές ώστε να μην αποθαρρύνονται και ομάδες 5-6 ατόμων. Το καλό είναι ότι και να γεμίσει μοιράζονται οι παίκτες στους χώρους για να κυλήσει πιο άνετα.
9👤 🚪:?′ 📝: 9/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Δεκ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ho Ho Ho! Merry Riddlemas!
Πρώτη φορά παίξαμε Χριστουγεννιάτικο Theme και το χαρήκαμε. Παρόλο που είναι μικρής διάρκειας και αυτά τα θεωρώ ορεκτικά, είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία που τελικά δεν είναι optional αλλά άλλη μία γερή επιλογή για το μενού των δωματίων!

Σκηνικά προσωρινά αλλά όχι πρόχειρα με έναν χώρο να είναι πολύ όμορφος και Christmas Spirited. Acting ολοκληρωμένο αφού έχεις τον εξαίρετο Σαρέλ παρέα καθόλη τη διάρκεια να προσφέρει ψυχαγωγία, γέλιο αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία! Γιατί υπάρχει και πλοκή και παίζει ισάξιο και σημαντικότερο ρόλο από τους Γρίφους αφού κρύβει όμορφα μηνύματα. Και οι γρίφοι όμως δεν πάνε πίσω αφού είναι καλοί, χαλαροί στο θέμα του δωματίου.

Just a Thought: Και είναι και εκείνοι που λένε "Kαλά τι πας και δίνεις τα λεφτά σου και κλείνεσαι σε δωμάτια ενώ μπορείς να πας με αυτά τα λεφτά ένα Θέατρο.." Και που να ήξεραν ότι μερικές φορές όπως αυτή είναι ένα είδος θεάτρου και έχεις έναν αξιόλογο ηθοποιό για μια προσωπική παράσταση. Suckers!

Soundtrack appreciation moment: Το original τραγούδι του δωματίου είναι φοβερό! Μπράβο στη δημιουργό που μου κόλλησε το Tune και του έχω ανεβάσει καμμιά 50ριά προβολές ως τώρα.

✍ All in all μία εύθυμη-όχι τρομακτική- και διασκεδαστική εμπειρία που συνδυάζει καλό Room και το κλίμα των ημερών. Μη βιαστείτε να το βγάλετε, χάσαμε ένα τέταρτο διασκέδασης. Απολαύστε το και Φρικιαστικά Χριστούγεννα σε όλους! Και του Γ̶ρ̶ί̶φ̶ο̶υ̶ Χρόνου!

5👤 🚪:13' 📝:8.5/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Δεκ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Άλλη μια κούρσα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τρεξιματάκι όμως λιγότερο αυτή τη φορά και ανακατεμένοι με τον υπόλοιπο μπόλικο κόσμο έλαβαν χώρα τα Γριφούγεννα 2018.

Ένα event κατά πολύ βελτιωμένο από το Hunt, δωρεάν, με ωραίους, διαδραστικούς και ολίγον τι αστείους γρίφους! Όλοι στο concept των Χριστουγέννων άλλοι ωραίες παραλλαγές γνωστών γρίφων και άλλοι πιο πρωτότυποι. Πέραν ενός χρονοβόρου και κουραστικού γρίφου προς το τέλος και την οδηγία φωτογράφισης των σημείων όλα κύλησαν ομαλά και διασκεδαστικά. Οι αποστάσεις δεν ήταν ακριβώς ξεκούραστες, αλλά αποδεκτές! Η διάρκεια γεμάτη και χορταστική, η οργάνωση μέσω του Escapeall πετυχημένη.

All in all ένα ωραιότατο event με γριφολύσεις, γέλιο, άσκηση και γιορτινή διάθεση. Merry Ridllemas και του Χρόνου!
3👤 📝:9/10

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2018

Otherside

Otherside

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

We broke on through to the other side! Παράξενα πράγματα σε αυτό το δωμάτιο.. Τα "πιο παράξενα" θα μπορούσες να πεις. Ξεκινάει απλά και πριν πεις "τι μούφες είναι αυτές ρε" σου φεύγει το κλαπέτο από τις εναλλα-γές! ⇅

Έξοχες μεταβάσεις, πλειάδα χώρων με εντυπωσιακή μεταμόρφωση των 2 απλών προηγούμενων χώρων του πρώην Σπιτιού των Γρίφων και νυν Αποδρασμένου καταστήματος. Γρίφοι ποιοτικότατοι σε ποικιλία ειδών και ταιριαστοί στο θέμα μεσαίας και άνω δυσκολίας. Μπόλικο Interaction με το περιβάλλον και τους εξαιρετικούς μηχανισμούς! Ατμόσφαιρα δυνατή και υπέροχα περάσματα!
Χορταίνεις εξερεύνηση και ας μην έχει τη διάρκεια ή την έκταση του Ζάιγκοτ, χρειάζεται να δουλέψει ο εγκέφαλος, να συνεργαστεί η ομάδα και να βρεις πως δουλεύουν τα μπλιμπλίκια πριν μείνεις μέσα και βγάλεις μπιμπίκια! ⌨

✍ Από 80's vibe και ολίγον τι αμερικανιά ξεχειλίζει όπως πρέπει, καλό -όχι απαραίτητο- να έχεις δει τη σειρά γιατί ροή και πλοκή πάνε ταμάμ. Δυνατό addition στα σύγχρονα γριφοδωμάτια τικάροντας και το ατμοσφαιρικό κομμάτι. Μπορεί τα σκηνικά να είναι ωραία και οι χώροι μπόλικοι αλλά δεν είναι μεγάλοι οπότε ιδανικά 3👤 που θα το χορτάσουν αλλά και 4👤 είναι οκ.
Εν κατακλείδι έχω πάει και εγώ στην άλλη πλευρά οπότε από μένα είναι όχι!
Ουπς με επηρεάζει ακόμα το Ανάποδα, εντάξει ναι τρώγεται πηγαίνετε... ㋡
4👤 🚪:4' 📝: 9.5/10

"Should i go to Escaped or no- The Κλάσ' "
♪♪♪
George it's time for you to say
Should i escape or should i stay?
And if the riddles are too hard
I'll live inside Escaped for all my life
So Kostaki tell me now
Where should i go next για να φάω?
♪♪♪

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Νοε - 2018

Pablo Escobar

Pablo Escobar

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Το ρίξαμε στα ναρκωτικά του Πάμπλο καπάκι μετά το Ιντερσίτι Εξπρές. Ένα κλικ πάνω αυτό το δωμάτιο, κρατώντας τη γραμμή των βασικών προδιαγραφών με συμπαθητική διακόσμηση και χώρους. Τίμιοι γρίφοι αλλά και μοιρασμένοι σε κάποιους ωραίους αυτοματισμούς <μεσαίας δυσκολίας! Αρκετοί και εδώ αλλά όχι όσοι στο Όριεντ. Έχει και εδώ λίγο ψάξιμο, σε ατμόσφαιρα δε προσφέρει κάτι αλλά η ροή κυλάει μια χαρά. Περιλαμβάνει και κάποια στοιχεία που δένουν ωραία με το story, αχρείαστο το σκηνικό της έναρξης για ένα τέτοιο δωμάτιο θεωρώ(πιθανό να σκονιστείτε).

✍ Decent δωματιάκι για να περάσει μία ευχάριστη ώρα και ακόμα καλύτερα να δέσει με β2β, για 3👤.
3👤 🚪:9' 📝: 6.5/10

Απέδρασαν
3,3 Καλό
Νοε - 2018

Orient Express

Orient Express

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ελέω Black Friday που οι υπερπροσφοράρες δίνουν και παίρνουν... Πήγαμε για β2β για ότι μας είχε μείνει από την Χώρα της Απόδρασης. ¯\_(ツ)_/¯

Αρχίσαμε με το τρενοβάγονο, ένα λουκετοδωμάτιο +1 μηχανισμό για την π̶ο̶υ̶τ̶α̶ν̶ι̶ά̶ τσαχπινιά! Not much to say, ένας απλός χώρος χωρίς πολλά πολλά αλλά με μπόλικα λουκέτα και γρίφους για τα 60' του πράγμα που το κάνει το λιγότερο μεσαίας+ δυσκολίας! Το υποτιμήσαμε και πηγαίναμε χαλαρά και στο τέλος βγήκαμε οριακά. ㋡
Αρκετοί generic γρίφοι λοιπόν και κάποιοι πιο πετυχημένοι, κυρίως αντιστοίχισης και βασικό ψάξιμο σε αυτό το entry δωμάτιο με basic διακόσμηση. Δεν είναι τόσο ότι είναι κακό όσο ότι δε προσφέρει κάτι ιδιαίτερο για να ξεχωρίσει απ'τα παλιά χωρίς να είναι.

✍ Για λίγους λουκετογριφάδες αρχάριους και μη. Για 3👤 ή 2👤 ως challenge. Με κάποια προσφορά ή β2β για να αξίζει τον κόπο.
3👤 🚪:30" 📝: 5.5/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πραγματοποιήσαμε και εμείς την διαμονή μας στο περιβόητο Μοτέλ ώστε να ζήσουμε ένα καλοστημένο θριλεράκι με πολύ σκοτάδι, ιντριγκαδόρικους χαρακτήρες και minimal Role Playing.
Ωραία πλοκή με αρχή και τέλος που δίνουν πόντους στην όλη εμπειρία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κυριαρχεί η ατμόσφαιρα, η κάπνα και το σκότος!

Οι γρίφοι είναι καλοί μεσαίας δυσκολίας με λίγους μηχανισμούς, δε θα μπορούσαν να είναι και παραπάνω σαν εποχικό theme. Ικανοποιητικοί χώροι με απλά περάσματα. Ο φόβος medium εμάς μας επηρέασε αλλά οι πιο σκληροτράχηλοι θα τον βρουν light, πάντως επικρατεί ένα creepiness. Το acting είναι καλό σε ουσιώδεις ποσότητες και συνεισφέρει ωραία στον επίλογο που είχε καλή κορύφωση.
Σκηνικά με ωραία υποδοχή η οποία συμμετέχει και καλή εικόνα γενικά χωρίς κάτι εξωφρενικό.
Θα μου άρεσαν μόνο πιο ιδιαίτερες μεταβάσεις και δεν με τρέλανε ένας γρίφος που βρήκα random.

✍ Ζεις μία γεμάτη εμπειρία τρυπώνοντας στο Δωμάτιο 696 και περνάς όμορφα. Τα interaction είναι τα high point του παιχνιδιού και αν παίξεις και συ το λίγο κομμάτι που σου αναλογεί θα το διασκεδάσεις περισσότερο. Τα παιδιά φιλικά και πολύ συζητήσιμα, ευχάριστη προσθήκη στην κατηγορία Ατμοσφαιρικών Θριλερακίων!

4👤 🚪:5' 📝: 8.5/10 (για solid 8 το πήγαινα αλλά το τσίμπησε απ'τα γύρω γύρω)
Ιδανικά 3 αλλιώς 4👤

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2018

The Prison

The Prison

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη φυλακή και από τις πιο ποιοτικές επιλογές γριφοδωματίων! Εξαιρετική αναπαράσταση φυλακής ειδικά στο δεύτερο κομμάτι που αυτό κάνει και τη διαφορά. Πολύ καλοί γρίφοι μεσαίας δυσκολίας με ψάξιμο και διαδραστικές ενέργειες αλλά και καλούς μηχανισμούς. Οι χώροι είναι άνετοι, ευρύχωροι και καλοφτιαγμένοι με υπέροχες και ολόσωστες ρεαλιστικές μεταβάσεις. Καταφέρνει επίσης να προσθέσει λίγη πικάντικη δράση με κάποιες interactive πινελιές.

Οι βοήθειες έξυπνες και το στήσιμο αιτιολογείται μέσω πλοκής, λεπτομέρειες που δίνουν το κάτι παραπάνω. Μέρος του ψαξίματος μου φάνηκε στα όρια του υποφερτού(δεν είμαστε τα καλύτερα ψαχτήρια) και οι βοήθειες έρχονταν αραιά και ένιωσα κοιλιά στα αρχικά στάδια, αλλά σωστά έπραξε ο GM και μας άφηνε να ψηθούμε γιατί απλώς καλύφθηκε ο χρόνος.

☺ Σκηνικά, Χώροι, Μεταβάσεις, Γρίφοι, Ροή, Interaction, Έξοδος
☹ Ατμόσφαιρα, Ένας μηχανισμός που χρειάζεται "τεχνική" βοήθεια

✍ Μέχρι ένα σημείο ήταν ένα ποιοτικό δωμάτιο με καλή συνολική εικόνα ώσπου βγήκε ο Scofield από μέσα του και μετατράπηκε σε εξαίρετο δωμάτιο με κορύφωση και πραγματική απόδραση. Θα μπορούσε να έχει πιο δυνατή ατμόσφαιρα. Απαραίτητη προσθήκη στο βιογραφικό των απανταχού εσκέηπερ που εδώ γίνονται κανονικοί δραπέτες.

Παρόλο που οι χώροι είναι μεγάλοι και παίρνουν άνετα 5-6👤, το κατάλληλο είναι 4 και 3 θα το χορτάσουν ακόμα πιο πολύ. Αν δεν ήμασταν 5 και δε το αργούσα τόσο πολύ θα το απολάμβανα περισσότερο.
🚪:1′ 📝:9/10

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Νοε - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Πάντα είναι ωραία αυτά τα event με μάζωξη ομάδων γνωστών και μη για το ευ αγωνίζεσθαι και τη διασκέδαση. Αλλά και την πλάκα και τρέλα να τρέχεις στους δρόμους να σε κοιτάνε οι άλλοι περίεργα και να μη ξέρουν που πάνε όλοι αυτοί οι παλαβοί. Μόνο που αυτή τη φορά το τρέξιμο επισκίασε όλα τα υπόλοιπα αφού οι 16χρονοι σχεδιαστές ξέχασαν ότι οι υπόλοιποι δεν έχουνε 16χρονα πνευμόνια...!

🔽 Το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις δραστηριότητες είναι η μοιρασιά κίνησης και γρίφων για το nice touch ξεσηκωμού και χαβαλέ σε συνδυασμό με τις γριφολύσεις. Αυτή τη φορά όμως η αναλογία τρεξίματος γρίφων ήταν 90-10 σε εξουθενωτικό επίπεδο.

🔽 Οι αποστάσεις πάρα πολύ μεγάλες χωρίς λόγο.

Λύση: έπρεπε να είναι οι μισές...

🔽 Χρέωση, Ανταγωνισμός, Έπαθλα:
Η βασική αιτιολόγηση του αντίτιμου είναι το έπαθλο και οι ηθοποιοί. Αυτά με την ενέργεια των ομάδων όσο να'ναι σε παρασέρνουν να τρέχεις και όχι να περπατάς. Αποτέλεσμα να σπάνε οι ομάδες στη μέση -μαζί και η δική μου- με άλλους να τρέχουν μπροστά και άλλα ψοφίμια να μαζεύουν τα πνευμόνια τους λίγο πιο πίσω(μάντες ποιος είναι ποιος🤩).. Φτάνοντας τελικά στον προορισμό δε μένεις ούτε 5' αφού οι γρίφοι ήταν εύκολοι και να σου πάλι γκάζια με 2 ανάσες!

Λύση: Μικρότερο έπαθλο απλά για το κίνητρο και μικρότερη συμμετοχή της τάξεως 3-5€ για να μην υπάρχουν απαιτήσεις να "δικαιολογηθεί" το κόστος.
Επίσης θυμάμαι αρχικά τα έπαθλα ήταν για την πρώτη 3άδα. Εφόσον η 1η θέση έχει έπαθλο έπρεπε να παραμείνει η 3άδα και όχι να δοθούν με κλήρωση, να έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα δηλαδή είτε ανταγωνιστικό είτε όχι αντί για ασαφή ταυτότητα.
Guess who finished 3rd... 😏🙄

▶️ Ηθοποιοί:
Ωραίοι με τις στολές τους και τα όλα τους αλλά τι να λέει; Προλάβαινες να τους δεις; Μέχρι να φτάσουμε έπρεπε να φύγουμε με interaction minimum μέσω λαχανιάσματος. Κρίμα να καταλήγουν διακοσμητικοί όταν πλασάρονται ως ατού του event.

🔼 Γρίφοι:
Τίποτα καινοτόμο αφού τους περισσότερους τους έχουμε δει σε παραλλαγές. Παρόλαυτα ωραίοι ήταν, σχετικοί με τους χαρακτήρες και εύκολοι.

🔽 Διάρκεια: ~1 ώρα αντί 2μιση

Λύση: Αν τα έπαθλα και οι πληρωμές ήταν λιγότερα δε θα χρειαζόταν όλοι να σπριντάρουν και θα κράταγε 1μιση-2 ώρες.

🔽 Η ατυχία των πορτοκαλιών(Black here)

🔽 Καθυστέρηση έναρξης και έλλειψη κορύφωσης/επιλόγου

✍ Σε αυτά τα παιχνίδια πάμε για τη φάση όχι μόνο για τα λεφτά, αφού όταν καταλήγει κούρσα αντοχής και ταχύτητας αντί για επίλυση γρίφων υπάρχουν και αγώνες στίβου!
Προφανώς και η αυστηρότητα υπάρχει επειδή αντίστοιχα event έχουν ξαναγίνει με μεγαλύτερη επιτυχία και ήταν Free.
Until next time λοιπόν για το βελτιωμένο Enhanced Event!
📝: Αν είσαι αθλητής ή κρατιέσαι καλά τέλος πάντων 8.5/10
📝: Αν είσαι κοινός θνητός και θες μπουκάλα οξυγόνου μετά τον πρώτο γρίφο 6/10
📝: Αν είσαι 🍊 3/10
📝: Γενικά 7/10

Απέδρασαν

Απάντηση από: NEVERM1ND
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Κανόνας: "Τα Horror δωμάτια είναι μικρά σκοτεινά σπίτια"
Last of us: F**k that! Γίνεται Horror και υπερπαραγωγή!
Βασικά είναι ανάμικτος τρόμος με Survival και δράση. Τεράστιο με ατελείωτους χώρους που προχωράς και έχει ♪♪♪κι άλλο, κι άλλο, ΚΙ ΑΛΛΟ!
Το μόνο που ζητάω απ΄τα δωμάτια πλέον, είναι να έχουν χώρους τόσους και επιπλέον,
Το μόνο που ζητάω δωμάτια όταν ψάχνω, είναι να'ναι μεγάλα τόσα και παραπάνω,♪♪♪
Μωρή ζομποΚοκκίνου τι με μολύνεις φύγε να γράψω!

Διακόσμηση όση χρειάζεται κατάλληλη, περάσματα γαμάτα και περιπετειώδη, ατμόσφαιρα επιβλητική και γρίφοι εύκολοι γενικά, μεσαίας δυσκολίας εν κινήσει. Και μιλάμε για πολύ ̶γ̶α̶μ̶ κινήσει! Ίσα να γεμίσουν την ώρα με ψάξιμο, κανονικούς και πάρε-βάλε. Ανδρεναλίνη στο φουλ, Performance εξαιρετικό και aggresive σε σημείο που σε κακομεταχειρίζονται για ρεαλισμό και στο παιχνίδι και στην είσοδο του παιχνιδιού το οποίο μπορεί να ξενίσει τους παρεξηγιάρηδες αλλά αρμόζει ιδανικά στη περίσταση.
Η Ροή δεν θυμάμαι σημείο που να κάνει κοιλιά, πλοκή δεν έχει ιδιαίτερη αλλά δεν πας για αυτό και το Interaction δίνει και παίρνει.

✍ Πολύ δυνατή εμπειρία με τα όλα της με την ένταση, τη διαδραστικότητα και αλληλεπίδραση με το περιβάλλον σου ζωντανό και μη να σε κυριεύει. Φόβος υπάρχει στο πρώτο κομμάτι και μετά δίνει τη θέση του στον Forest Gump. Παρόλο που φλερτάρει με το Overprice δε μπορώ να πω ότι δεν το δικαιολογεί απ'τους χώρους και μόνο. Για 4👤
4.5👤(4 δηλαδή η 5η μπήκε να δει το τελευταίο 5λεπτο ツ) 🚪:7′ 📝:9/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ωραίο Background και ύφος όχι κορεσμένο αλλά περιτριγυρίζεται από θεματάκια. Οι χώροι ενώ ικανοποιητικοί σε ποσότητα και γεμάτοι θεματικά αντικείμενα και τσιρκοπαίχνιδα φτάνουν στη γραμμή αλλά δεν βάζουν το γκολ.
Αυτό γιατί τα μηχανήματα είναι παλιά το οποίο δεν πειράζει αλλά τα μισά δεν είναι λειτουργικά.
Από το πρώτο κιόλας χάνεται όλη η πλάκα γιατί δεν δουλεύει σωστά και μας κούρασε (και σωματικά) αλλά δεν το αφήσαμε να μας πτοήσει.

Από διακόσμηση μέτρια πράγματα αφού ο μισός χώρος είναι σαν αποθήκη αποσυρμένων αντικειμένων τσίρκου, ο υπόλοιπος τα πάει καλύτερα σε συνδυασμό με συμπαθητική ατμόσφαιρα. Παιχνιδιάρικοι οι περισσότεροι γρίφοι όπως πρέπει με κάποιες ωραίες ιδέες που δένουν με μηχανισμούς, όμως του λείπουν ποιοτικοί αυτοματισμοί για το κάτι παραπάνω.

Η ροή είναι καλή, Interaction υπάρχει και το τελευταίο πέρασμα/έξοδος είναι πολύ ωραία αφού την έχουμε ξαναδεί μεν αλλά αυτή τη φορά είναι η κατάλληλη για το θέμα!
Μεσαίας δυσκολίας γρίφοι γιατί είναι μπόλικοι και ανακατεμένοι, ωραίες οι βοήθειες αλλά ακούγονται με προσπάθεια, φιλικότατο το προσωπικό και μη ξεχνιόμαστε Ποπ Κορν + Μπισκοτάκια στην υποδοχή :D.

⇱ Ροή, Ατμόσφαιρα, Έξοδος
⇲ Πλοκή, Συνοχή
↔ Γρίφοι, Σκηνικά, Interaction, Μηχανισμοί ( Ναι δε με καλύπτουν μόνο τα πάνω κάτω πλέον και βάζω και πλάγιο βελάκι ㋛ )

✍ Συμπαθητικό δωμάτιο εν τέλει που προσπαθεί να είναι fun και το καταφέρνει αλλά όχι πάντα με επιτυχία και δίνει το κάτι παραπάνω σε θέμα και ατμόσφαιρα από τα υπόλοιπα του μαγαζιού. Και οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες όμως διότι είναι πιο πρόσφατο από τα υπόλοιπα. Για 3👤, με offer λέει για ένα ωραίο b2b με το Hocus Pocus λόγω κοντινών θεμάτων.
3👤 🚪:5′ 📝:7/10 (Συζητήσαμε και πιθανές βελτιώσεις που μπορεί να το ανεβάσουν)

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Σχετικα απλο παλαιας κοπης δωματιο, με καποιους μηχανισμους και μηχανικες πινελιες ομως που το κανουν να μη συγκαταλεγεται στα παλιομοδιτικα η πρωτης γενιας δωματια, χωρις πολλες φανφαρες. Λιτο με μπολικα πραγματα να κανεις, καλουτσικη ατμοσφαιρα και αψογο στησιμο γκαλερι. Οι γριφοι καλοι και μπολικοι ευκολης-μεσαιας δυσκολιας και ποικιλων ειδων, απλωμενοι σε ωραια ροη. Λουκετα και κλειδια κανουν αισθητη την παρουσια τους. Εχει και side quests που αν τα κανεις στο 60λεπτο ανεβαζει την δυσκολια. Κάποιες οδηγίες θα μπορούσες να συναντάς μεσα στο δωματιο.
Πολύ καλή vfm επιλογη με τη προσφορά και ανετος συνδυασμός δωματίων λόγω 60λεπτων για β2β.
Οτι πρεπει για 3👤

Έχοντας ολοκληρώσει τα δωμάτια της εταιρίας, είναι ο ορισμός των Decent δωματίων. Καμμία υπερπαραγωγή, τίποτα το φαντασμαγορικό, αλλά όλα τικάρουν τις βασικές απαιτήσεις και δεν απογοητεύουν, ειδικά αν τα προτιμήσεις με offer.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έχοντας ξαναπαίξει το δωμάτιο στο παρελθόν, ξαναμπήκαμε σε επίσκεψη για το τσίρκο για να δούμε τις αλλαγές μετά την αναβάθμιση του. Προφανώς και δεν πρόκειται για "άλλο δωμάτιο" αλλά υπάρχει αισθητή βελτίωση που μεταφράζεται σε μισό αστεράκι καθώς υπάρχει μία πιο μαγική εισαγωγή, ένας προηγουμένως ανεκμετάλλευτος χώρος, κάποια άλλα μαγικά props που κολλάνε ωραία με το ύφος του δωματίου και περισσότερη συνοχή στους γρίφους. Θετικές αλλαγές και ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο με fun θέμα που δεν εντυπωσιάζει όσο θα μπορούσε αλλά είναι σίγουρα τίμιο και ευχάριστη εμπειρία!

✍ Με την προσφορά που βάζουν συχνά πυκνά καλό vfm και δυνατό μπόνους η ζεστή υποδοχή με τα ζεστά ποπ κορν και τα -όχι ζεστά αλλά τι σημασία έχει- μπισκοτάκια!!! Για 3-4👤
4👤 🚪:15' 📝:7.5/10

Απέδρασαν
3,0 Καλό
Οκτ - 2018

Hidden in basement

Hidden in basement

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Πρώτη φορά στο Haunted για β2β συναντώντας μία ωραία στημένη υποδοχή. Ορεκτικό το υπόγειο, ένα δωμάτιο μοιρασμένο σε καλές ιδέες και στραβά σημεία. Δεν το κρίνω ως δωμάτιο με πλήρες Acting αλλά ως κλασσικό παλαιάς γενιάς με προσθήκες.

Αρχικά -μιας και είχα ακούσει αρκετά αρνητικά- με ξάφνιασε ευχάριστα η παρουσία αρκετών μηχανισμών οι οποίοι δεν είναι τίποτα υπερσύγχρονο αλλά δίνουν το παρών και είναι καλοί στην πλειοψηφία τους. Η σύνδεση τους με τους γρίφους βέβαια δεν έχει συνοχή συνήθως με αποτέλεσμα κάποιοι γρίφοι να’ναι άσχετοι με το θέμα.
Πρόχειρα σκηνικά με κλασσική συνταγή σκοτεινού λιτού δωματίου όμως οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί μικρομεσαίοι με απλά περάσματα. Το Acting που υπάρχει προσδίδει στην καλή του ατμόσφαιρα μία παραπάνω φοβέρα για λίγο αλλά μετά η κοπέλα είναι σε άχαρο ρόλο GM χωρίς ουσιαστική παρουσία. Η Ροή κυλάει καλά εντός θέματος αν και κάποια πράγματα γίνονται απλά για θεατρικό σκοπό και κάποιοι γρίφοι είναι ωραίοι και σχετικοί μεσαίας δυσκολίας.

⇈ Ατμόσφαιρα, Μηχανισμοί, Ροή, Χώροι
⇊ Συνοχή, Μεταβάσεις, Πλοκή(κοινότυπη), Αύξηση δυσκολίας μέσω φωτισμού και ήχου που δεν είναι ο ενδεδειγμένος για να δυσκολέψουν οι γρίφοι
⇅ Γρίφοι, Performance/GMing

✍ Μέτριο σύνολο που αναλόγως τα κέφια και τις απαιτήσεις της ομάδας θα το βρεις επιεικώς συμπαθητικό ή κατώτερο των προσδοκιών. Δεν είναι το χάλι που έχω ακούσει, αλλά όχι και κάτι πρωτοποριακό. Για 3👤, οκ με το offer αλλιώς δύσκολα vfm. Δεν αποδράσαμε μετά από λάθος οδηγία στον τελικό γρίφο και έλλειψη παραδοχής αυτής.
4👤 🚪:X 📝:6/10

Δεν Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ολοκληρώσαμε εδώ το β2β στο μαγαζί αφήνοντας αυτό επίτηδες ως κυρίως πιάτο για να φύγουμε σε εύθυμο κλίμα, και δεν απογοήτευσε.

A̲c̲t̲i̲n̲g̲,̲ ̲Σ̲χ̲ι̲ζ̲ο̲φ̲ρ̲ε̲ν̲ι̲κ̲ό̲
Το δωμάτιο στηρίζεται ξεκάθαρα στον ηθοποιό ο οποίος ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες αφού είναι αρχικά από creepy ως γλοιώδης(in a good way) και σε όλο το υπόλοιπο από χιουμορίστας ως μεγάλο τρολλ! Πολύ καλός στο ρόλο του με αστεία, ξαφνιάσματα και όταν χρειάζεται υποστήριξη μέσω βοηθειών στην ομάδα.

Σ̲κ̲η̲ν̲ι̲κ̲ά̲:̲ ̲N̲o̲t̲ ̲F̲o̲u̲n̲d̲
Οι χώροι ειναι μικρομεσαίοι με πολύ λιτή διακόσμηση ειδικά στο 2ο μισό σχεδόν άδειο κομμάτι χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Αναπληρώνει το χαμένο έδαφος η δυνατή ατμόσφαιρα όμως. Η Ροή είναι καλή σε ομαλά επίπεδα, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Ένα πέρασμα πολύ στενό/δύσβατο για μη μικροκαμωμένους. Οι γρίφοι δεν προσφέρουν κάτι πρωτοποριακό αλλά είναι Decent με 1-2 ναναι πιο ιδιαίτερες ιδέες, εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας.

⇡ Acting, Ατμόσφαιρα, Ροή/Plot Twist, Γρίφοι, Interaction
⇣ Σκηνικά, Χώροι, Κορύφωση

✍ Διασκεδαστική εμπειρία με μπόλικη αλληλεπίδραση για ήρεμους αλλά προσφέρει και το κατιτίς του στους φαν του τρόμου. Για 3-4👤 το πολύ και αξίζει επίσκεψη με την προσφορά που έχουν συχνά, διαφορετικά οριακά vfm.
4👤 🚪:9′ 📝:7.5/10 (γεμάτο)

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Οκτ - 2018

Dead Bride

Dead Bride

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

New addition στον χώρο-ρ 😌 και τεστάκι στο δωματιάκι πριν της νύφης το γαμήλιο ταξιδάκι με κάτι διαφορετικό, κάτι εύθυμο, κάτι με χαρές και πανηγύρια! Έτσι δεν είναι οι γάμοι; Καμμιά σχέση. Εδώ βρίσκεσαι καλεσμένος σε ένα σπίτι αλλά με το που μπεις στο κτίριο βρωμάει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Μυστηριώδης εισαγωγή σε ένα ιντριγκαδόρικο θέμα και ένα σπίτι/δωμάτιο με μπόλικους χώρους για εξερεύνηση, πετυχημένη ατμόσφαιρα και αρκετούς γρίφους αφού γενικά προσφέρεται για χόρταση στα 100’ που αποτελείται! Σκηνικά ικανοποιητικά μιας και οκ είναι το κλασσικό σκοτεινό σπίτι, no surprises there.

Από τρόμο light προς medium με επιβλητική ατμόσφαιρα να το χαρακτηρίζει. Κάποια περάσματα είναι κλασσικά αλλά έχει και μεταβάσεις πιο ευφάνταστες. Acting πολύ καλό και γρίφοι άνω της μεσαίας δυσκολίας, με κάποιους ωραίους συνδυαστικούς και λίγους που χρειάζονται λίγο παραπάνω φαντασία. Αρκετά καλή ροή που ακολουθεί την πλοκή.

👆 Ροή, Acting, Γρίφοι, Χώροι, Ατμόσφαιρα

👇 Σκηνικά, Γριφολεπτομέρειες, Επίλογος/Κορύφωση

✍ Δυνατή προσθήκη από τη νυφούλα που τα πάει καλά σε όλους τους τομείς και δεν εντυπωσιάζει μόνο στη διακόσμηση! Δεν προορίζεται μόνο για hardcore τρομολάτρες αλλά και σε γριφάδες που αρέσκονται σε ατμόσφαιρα(εντάξει, και κατιτίς παραπάνω). Καλή αρχή στα παιδιά και καλά παιχνίδια. Για 3-4
Στο τσακ ξεφύγαμε για να φάμε τα αιματοβαμένα κουφέτα μας.
5👤 🚪:1′ 📝:8/10 τώρα => 8.5/10 μετά τις τροποποιήσεις.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μπήκαμε καπάκι μετά το War Games γιατί μόνο του δεν αρκεί να σε γεμίσει με 40′. Μικρομεσαίος χώρος με μία μίνι εκπληξούλα ανακάλυψης, θεματικά διακοσμημένος αλλά με το μισό δωμάτιο να μην διατίθεται για εξερεύνηση καθώς είναι καθαρά διακοσμητικό. Πετυχημένο το σκηνικό και ας μην εντυπωσιάζει με αρκετά σχετικά αντικείμενα, μου κάνει σαν συνέχεια της υποδοχής που και αυτή είναι σε αυτό το στιλ σαν vintage παλαιοπωλείο. Χαλαρή ροή και ατμόσφαιρα και ικανοποιητικοί σχετικά απαιτητικοί γρίφοι νορμάλ+ δυσκολίας για τη διάρκεια του συμπληρώνουν την εικόνα.

⇧ Θεματική εικόνα, Ωραίοι γρίφοι, Συμπαθητική Ατμόσφαιρα
⇩ Χώροι, Ροή, Συνοχή σε κάποιους γρίφους, Σκαμπανεβάσματα στα ηχητικά με δυσκολία στις βοήθειες, Χόρταση

✍ Χαλαρά πράγματα με μία εμπειρία που δύσκολα στέκεται μόνη της ειδικά αν δεν βρίσκεσαι κοντά στην περιοχή αλλά πάει πακέτο(με offer) ωραία με κάποια άλλη επιλογή της εταιρίας, άλλωστε σε πρόλογο αποσκοπεί. Δεν κάνει την υπέρβαση αλλά είναι αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Για 2-3👤
4👤 🚪:1′ 📝:7/10

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Σε γενικές γραμμές ένα οκ δωμάτιο παλαιάς κοπής με οκ ατμόσφαιρα, οκ ροή και οκ γρίφους! Όλα οκ! Δεν ενθουσιάζει αλλά δεν απογοητεύει κιόλας αρκεί να πας -πλέον- με τις κατάλληλες απαιτήσεις. Δοκιμασμένη συνταγή η καλή εκκίνηση χωρίς κάτι καινούργιο ταυτόχρονα, απλή διακόσμηση και μια ηχητική εξέλιξη που δεν κολλάει μεν, είναι διασκεδαστική δε. Απλή διακόσμηση και ικανοποιητικοί χώροι χωρίς κάποια έκπληξη ολοκληρώνουν το σύνολο για μία χαλαρή αλλά τίμια εμπειρία απόδρασης. Λογικοί οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας στη πλειοψηφία τους, αν είσαι έμπειρος όλο και κάτι θα ‘χεις ξαναδεί.

⇧ Ροή, Χώροι, Γρίφοι
⇩ Ατμόσφαιρα/Μυστήριο, Σκηνικά, Κορύφωση, κάτι να εντυπωσιάσει

✍ Συνηθισμένο δωμάτιο σε κλασσικό επίπεδο, με την προσφορά που έχουν συνήθως λέει για μία βόλτα ειδικά για β2β να δέσει η εμπειρία. Για 3-4👤
4👤 🚪:6’ 📝:7/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

HellRaiser

HellRaiser

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Location: Mynous
Mission: Raise Hell

Επισκεφθήκαμε τον πινεζοκέφαλο με τις άγριες διαθέσεις, ένα αρκετά καλό δωμάτιο μεσαίου τρόμου με αυξομειώσεις στην ένταση που το χαρακτηρίζουν οι αρκετές εναλλαγές άνετων συνήθως χώρων. Ψαρωτική εισαγωγή και ένας καλός ηθοποιός με ωραία στολή και μερικά καλά jumpscares δένουν με μία ποσότητα γρίφων τόσων όσων για τη διάρκεια του, παρόμοιων σε ύφος αντιστοίχισης και αποκωδικοποίησης.

Μεσαία η δυσκολία τους και αρκετοί μαζί με κάποια παζλ να “γεμίσουν” τους αρκετά λιτούς και σκοτεινούς χώρους, αξιοπρεπείς κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εντυπωσιάσουν, εξάλλου δεν είναι αυτός ο στόχος του δωματίου. Με καλή ροή και ηχητική υπόκρουση ολοκληρώνεται μια καλή εικόνα κάπως οριακά βέβαια λόγω των απαιτήσεων που δημιουργεί η υψηλή τιμή.


∗ Χώροι μπόλικοι και άνετοι με καλές μεταβάσεις
∗ Ροή,
∗ Ατμόσφαιρα
∗ Performance


∗ Χειροκίνητοι μηχανισμοί
∗ Να είχε πιο πλούσια σκηνικά
∗ Να είχε περισσότερη θεατρικότητα
∗ Ακριβότερο απ’όσο του αρμόζει (τιμή 90λεπτου σε 70′)

✍ Καλό προς πολύ καλό θριλεράκι με ισορροπία γρίφων και τρόμου που το κάνει κατάλληλο για αρκετά είδη ομάδων. Καλό για 4👤 ή 3άδα για παραπάνω φόβο παικτών και τσέπης.
4👤 🚪:1”, 📝:8/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν πρόκειται για Escape Room, αλλά για μια διαδραστική εμπειρία-παράσταση-Show. Ο οργανωτής το πλασάρει ωραία ώστε να είναι αρκετά πιστευτό και να αμφισβητείς αν βλέπεις τεχνάσματα ή συμβαίνει κάτι στα αλήθεια. Για έναν παίκτη που έχει πάει σε πολλά δυνατά δωμάτια τρόμου μπορεί να μην εντυπωσιάσει, καθώς υπάρχουν και κοινά στοιχεία/τρικ που έχουμε ξαναδεί, αλλά παραμένει μία διασκεδαστική και ίσως έντονη εμπειρία για όλους και το πιθανότερο είναι να ξαφνιάσει οποιονδήποτε έξω από αυτόν τον χώρο και να τον κάνει να αναρωτηθεί.
Μια εμπειρία που μπορεί να χαρακτηριστεί από fun ως αγωνιώδης, ανατριχιαστική ή απλά ευχάριστη αναλόγως την παρέα.

υ.γ. Βάζω γενικά βαθμολογία όσον αφορά την εικόνα του για την κατηγορία του καθώς αν υπάρχει κάτι απο τα κριτήρια των ER, αυτό είναι μόνο η ατμόσφαιρα.

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Another Dimension

Another Dimension

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,5

Έναρξη β2β απο δω με κάποιες ατυχίες σε συνδυασμό με την διαχείριση να αμαυρώνουν την εμπειρία ενός δωματίου με καλές προοπτικές.
Προσπαθώντας να κρίνω κανονικά και διαχωρίζοντας την εμπειρία:

Τ̲ο̲ ̲Δ̲ω̲μ̲ά̲τ̲ι̲ο̲
Καλή εικόνα με αρκετούς χώρους που κατά το ήμισυ ξεχωρίζουν ως πιο όμορφοι. Ωραία ροή και ατμόσφαιρα. Γρίφοι δύσκολοι αλλά καλοί με μερίδιο παζλ/ δεξιοτεχνίας αλλά και συνεργασία και λογική. Ένας με ανούσιο “εμπόδιο” για να είναι χρονοβόρος και κάποιοι χρειάζονται αρκετή φαντασία ή καθοδήγηση (γιατί και η ιστορία είναι κάπως ασαφής), όπως στο τέλος που διαφορετικά θες αρκετό χρόνο για trial and error. Η δομή του φτιαγμένη για 3άδα διότι παραπάνω=too crowded.

Η̲ ̲Ε̲μ̲π̲ε̲ι̲ρ̲ί̲α̲
Υπήρχε πρόβλημα στην αποστολή βοηθειών σε σημείο που περιμέναμε 2 φορές 10-15′ στάσιμοι με τον εκνευρισμό να μεγαλώνει. Ας ερχόταν η GM να μας μιλήσει κι ας βγαίναμε εκτός κλίματος εξάλλου… το κλίμα είχε ήδη χαλάσει! Γιατί 2 φορές η είσοδος του δωματίου ήταν ανοιχτή οπότε βγήκαμε απ’το Concept.
Στον τελικό γρίφο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν fun λάβαμε μία βοήθεια και παλέψαμε με τον χρόνο να μηδενίζει και την μουσική να εκνευρίζει, και παρόλο που φτάναμε στο 80% της επίλυσης κάθε φορά δεν ήρθε μία πιο ξεκάθαρη οδηγία ώσπου άνοιξε η πόρτα λήγοντας ένα σερί ~80 αποδράσεων.

Η̲ ̲Π̲α̲ρ̲η̲γ̲ο̲ρ̲ι̲ά̲
* Αφού τα παιδιά απολογήθηκαν(προφανώς και δεν ήταν ηθελημένο) πληρώσαμε μισοτιμής.
* Λάβαμε παράταση ώστε να προσπαθήσουμε έστω το τέλος/ να δούμε το γρίφο
* Έβαλαν ότι αποδράσαμε(πρακτικά δεν έγινε)
* Μετά παίξαμε το Hollywood το οποίο είναι μεν απλό αλλά ξεδώσαμε και φύγαμε με καλύτερη διάθεση

Η̲ ̲Α̲ξ̲ι̲ο̲λ̲ό̲γ̲η̲σ̲η̲
⇑ Γρίφοι-Μηχανισμοί, Χώροι-Μεταβάσεις,Ατμόσφαιρα, Ροή

⇓ Story, GMing, Συμβάν, Πιο πλούσια Σκηνικά

Τ̲ο̲ ̲Α̲π̲ο̲τ̲έ̲λ̲ε̲σ̲μ̲α̲
✍ Ένα καλό και πιθανότατα χωρίς ατυχίες πολύ καλό δωμάτιο γρίφων και εναλλαγών για 3👤.
Βλέποντας προοπτικές και αντικειμενικά για 8.5-9/10
Εμπειρία για 2-3/10
Στεκόμενος στη σφαιρική εικόνα 📝:7/10, 4👤, 🚪:✗

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Hollywood

Hollywood

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Μπήκαμε μετά απο αρνητική εμπειρία στο Dimension χωρίς ιδιαίτερο κέφι αλλά παρόλο που είναι ένα απλό παλιό δωμάτιο είναι μια χαρά κυρίως για τους γρίφους που προσφέρει καθώς απο εικόνα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο.

Μικρομεσαίος χώρος χωρίς ανακαλύψεις και φαντεζί μηχανισμούς όμως με ωραίο θέμα παρόλο που δεν νιώσαμε την ύπαρξη κάποιας υπόθεσης, και καλούς βατούς γρίφους σχετικούς με σινεμά με ψάξιμο, συνδυαστικούς(ιδιαίτερα ένας πολυδιάστατος), οπτικούς και λογικής. Διακόσμηση λιτή και απλοϊκή.

⇑ Γρίφοι στο θέμα, Πινελιές/Στοιχεία ταινιών στο στήσιμο του χώρου, Οκ Ροή

⇓ Ατμόσφαιρα/Σκηνικά, Ανακάλυψη/Χώροι, Έλλειψη Αυτοματισμών/ Πλοκής

✍ Παρόλο που το θέμα "φωνάζει" φαντασμαγορικό, η χαλαρή εικόνα του δωματίου είναι λογική και αναμενόμενη για την εποχή του. Καλό για 3-4👤 αρχάριους(2 πιο έμπειρους) ή για ζέσταμα σε β2β παρόλο που εμείς το παίξαμε τελευταίο.
4👤 🚪:20'

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2018

The MINE Box

The MINE Box

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή μετά απο 2+ χρόνια στο Box της καρδιάς μας για το πολυαναμενόμενο Mine! Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες αλλά δεν απογοήτευσε! Ένα γνήσιο Escape Room που συνδυάζει το παλιό και το νέο αλλά αγκαλιάζει και το διαφορετικό παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο Concept στο Gameplay του που σε κρατάει στη τσίτα και ανεβάζει την ένταση κατά διαστήματα.

Καλοφτιαγμένο, χειροποίητο, με έξοχους αυτοματισμούς που λειτουργούν άψογα εντός θέματος και φυσικά εξαιρετικούς γρίφους που και αυτοί δένουν με τους προαναφερθέντες μηχανισμούς. Αγγίζει την υψηλή δυσκολία αφού χρειάζεται καλή συνεργασία, ψυχραιμία και γενικά να επιστρατεύσεις όλες τις ικανότητες σου αφού λύνεις γρίφους οπτικούς, συνδυαστικούς, θέλει και το ψαξιματάκι του και λίγη φαντασία. Η Ροή βελτιώνεται όσο προχωράει με το στοιχείο της ανακάλυψης και της αγωνίας να υπάρχει, και καταλήγει σε μία δυνατή -σημαντικό- κορύφωση!

☑ ♦Ρεαλιστικά σκηνικά ορυχείου με καλή ατμόσφαιρα
♦ Δυναμική ροή
♦ Μηχανισμοί – Playstyle
♦ Γρίφοι
♦ Σωστές/Λογικές Τιμές
♦ Καραμέλες ΚΑΙ Ποπ Κορν ΚΑΙ Γλειφιτζούρια

☒ ♦ Θα μπορούσε να ήταν πιο ευρύχωρο
♦ Θα μπορούσε να έχει παραπάνω Story, λίγο μεγαλύτερη διάρκεια για χόρταση

✍ Ένα απολαυστικό δωμάτιο που βγάζει δράση χωρίς να περιλαμβάνει physical, και καλείσαι να "εργαστείς" χρησιμοποιώντας μηχανήματα και λύνοντας γρίφους ώστε να ανταμειφθείς με τους πολύτιμους λίθους που κρύβει. Φρέσκο γριφάδικο που λαμβάνει τη θέση του μαζί με τα πιο ποιοτικά που κυκλοφορούν.
Για 3-4👤. 4👤 τσιμπήσαμε τους λίθους με 🚪:3′

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Σαφώς πιο πρόκληση απο το προηγούμενο, παρόλο που είναι μικρότερο και εξίσου απλό έχει πιο ενδιαφέρουσα πλοκή και πιο πειστικό στήσιμο αν και το θέμα σηκώνει παραπάνω μυστήριο. Οι γρίφοι συνεχίζουν να είναι συνδυαστικοί με ψάξιμο, με αρκετά στοιχεία για επίλυση μεσαία δυσκολίας.

↟ Δυνατοί γρίφοι στο θέμα, Ροή, χρήση ωραίων γκάτζετ με κάποιες διασκεδαστικές εκπληξούλες

↡ Ατμόσφαιρα/Σκηνικά, Μυστήριο/Ανακάλυψη, κάποιες βοήθειες της γλυκυτάτης GM στο ψάξιμο ήταν λίγο μπαμ

✍ Χαλαρό πάλι παιχνίδι αλλά ενδιαφέρον με κάποια σημεία ιδιαίτερου gameplay. Φιλικό προς αρχάριους αλλά έχει να δώσει και στους υπόλοιπους, λίγους όμως λόγω χώρου, 2-3👤 . Το 4ο δωμάτιο της ημέρας, είχαμε μία ατυχία που ανακάτεψε τη ροή αλλά βγήκαμε με 🚪:10′.

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Περάσαμε για β2β ξεκινώντας απ’τον Θεμιστοκλή που είναι οτι πρέπει για ζέσταμα. Ξεκάθαρα δωμάτιο αρχαρίων ή για ολιγομελή ομάδα έμπειρων. Το βασικό στοιχείο που υστερεί είναι η απλούστατη εικόνα καθώς χωρίς τα λουκέτα δε διαφέρει απο επίσκεψη σε κανονικό σπίτι. Διαθέτει όμως τιμιότατους κλασσικούς γρίφους συνδυαστικούς με ψάξιμο εντός συμπαθητικής ροής.

↟ Γρίφοι, Ευρύχωρο, Συμπαθέστατη GM, Ροή με υπαρκτό το αίσθημα της ανακάλυψης

↡ Έλλειψη ατμόσφαιρας, Σκηνικών, Μυστηρίου, κάτι να ξεχωρίσει

✍ Χαλαρά πράγματα για 3-4👤 αρχάριους ή για κίνητρο έμπειρης 2άδας, υπάρχει καλό offer στο β2β. Ήταν το 3ο στη σειρά σε 4πλό β2β-ρεκόρ και παρά την κούραση και εναλλαγές συμπαικτών στον “πάγκο(καναπέ 😛 ) το βγάλαμε με 🚪:15′, δείγμα ότι και στο δύσκολο είναι αρκετά εύκολο.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

B2B μετά την φυλακή και η περιέργεια του μαγαζιού συνεχίζεται με την πολύ καλή έννοια! Αυτό το δωμάτιο είναι εξίσου ποιοτικό με το προηγούμενο αλλά πιο εντυπωσιακό και με κάτι που έλειπε πριν, την ατμόσφαιρα. Βγάζει έναν αέρα μαγείας παρόλο που δεν πραγματεύεται το θέμα όπως άλλα δωμάτια αφοσιωμένα σε αυτό. Σε αυτό συνεισφέρουν οι πολύ καλοί μηχανισμοί του που δείχνουν οτι ένα καλοφτιαγμένο room μπορεί να σταθεί χωρίς λουκέτα.

△ ▪ Όμορφη ατμόσφαιρα με ωραία εμφάνιση και ηχητικά
▪ Ωραιότατοι γρίφοι μεσαίας- δυσκολίας με εξαιρετικούς μηχανισμούς, συνεργασία, έχει και δεξιοτεχνία που την έχουμε ξανασυναντήσει αλλα δε πειράζει
▪ Καλή ροή και μεταβάσεις, και εκεί που νόμιζα ότι τελείωσε είχε λίγο ακόμα
▪ Πρωτότυπο και όμορφο concept, εφετζίδικο και απλό αλλά ταυτόχρονα σύνθετο. Λιτό αλλά γεμάτο

▽ ▪ Ακριβό για τις προδιαγραφές του
▪ Όπως και στο προηγούμενο, ο GM ήταν πολύ…”GM” (λογικό αφού ήταν ο ίδιος ㋛ )
▪ Αν η ομάδα το’χει με τον… ιδιαίτερο προσανατολισμό και τη δεξιοτεχνία, μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα.

✍ Εμείς δεν το’χουμε με τον προσανατολισμό και το βγάλαμε 3άδα με 🚪:50″ ☻
Πολύ καλό δωμάτιο ενδιαφέρον και φρέσκο για όλες τις ομάδες 3(4)👤

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Shaken, not Stirred

Shaken, not Stirred

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Το 2/2 του β2β. Ποιοτικά παρόμοιο επίπεδο με το Mind, αρκετά πιο δύσκολο και πιο γεμάτο. Όμως βάζω λιγότερο γιατί βιώσαμε μία κατώτερη εμπειρία για οργανωτικούς λόγους και το δωμάτιο έκανε αρκετές κοιλιές. Εξηγούμαι:

✔ *Πολλοί ποικίλοι γρίφοι ανάμικτης δυσκολίας, συνδυαστικοί και μη, με λουκέτα και χρήση gadget για να μπεις στο πνεύμα του πράκτορα. Για τον χρόνο του και λίγα άτομα(3άδα) αρκετά δύσκολο.
*Παρά την παλαιότητα του έχει ιδιαίτερα στοιχεία, και κάποιοι γρίφοι ιδιαίτερα καλοί οι περισσότεροι εντός θέματος.

✘ *Σχεδόν μηδενική ατμόσφαιρα, κλασσικό πολυμαγειρεμένο γραφείο με απλοικά σκηνικά.
*Gameplay: Είναι πολύ ΜΗ γραμμικό, με χώρισμα ομάδας. Μπορούν να λύνονται 2-3 γρίφοι με random σειρά και θα έπρεπε είτε να υπάρχει στοιχείο in game είτε καθοδήγηση «ασχοληθείτε αργότερα με αυτό”. Αποτέλεσμα: Λύσαμε πρώτα άλλα και η ένωση έγινε στο 20λεπτο και ο 3ος βαρέθηκε αφού δεν είχε τι να κάνει. Σε 2 ακόμα γρίφους δεν είναι αισθητός ο τρόπος επίλυσης αρχικά και ωσπου να έχεις όλα τα στοιχεία πέφτει ο ρυθμός. Τέλος ένα ηχητικό εργαλείο αν δε δοθεί οδηγία η χρήση του είναι ενοχλητική-χρονοβόρα-εκνευριστική, παρόλο που ‘ναι ενδιαφέρον(δεν γίνεται να ελεγχθεί αν το χρησιμοποιείς σωστά).

✍ Εν κατακλείδι: Κλασσικό καλό γριφάδικο πρώτης γενιάς με μπόλικους γρίφους ιδανικό για 3👤(ως 4) αλλά αν δεν παιχτεί με τη σωστή σειρά μπορεί να αλλοιωθεί η εμπειρία. Αυτό αποφεύγεται με λίγες υποδείξεις. Το παιδί πάντως στις παρατηρήσεις ήταν δεκτικός και συζητήσιμος ακόμα και αν δεν συμβαίνουν σε όλους. Με το offer κομπλέ δωμάτιο για παίκτες όποιας εμπειρίας, βγήκαμε με κάποια παράταση για το ηχητικό ζήτημα.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Mind Crime

Mind Crime

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Προς το τέλος καλοκαιριού, 2-3 εβδομάδες απουσίας απο δωμάτια και επειδή άρχιζα να μετράω προβατάκια και να βγάζουν τριψήφια πετάξαμε ένα β2β Esc με την προσφορά να στανιάρω.
Παλιό, απλό, μίνιμαλ δωμάτιο μεσαίας δυσκολίας με ωραία σχεδιασμένα σκηνικά για το ενδιαφέρον concept.

☑ *Καλοί γρίφοι αποτελούμενοι απο απλούς αλλά και πιο σύνθετους, κυρίως λουκέτα
*Ενδιαφέρον concept και οι περισσότεροι γρίφοι σχετικοί με αυτό
*Χώροι μικρομεσαίοι και λιτοί αλλά όχι και κλασσικούρα, είχαν ένα touch κάποια σκηνικά για το θέμα

☒ *Πολύ αχνή ατμόσφαιρα σχεδόν ανύπαρκτη
*Ένας γρίφος γεωγραφίας χρειάζεται γνώσεις και να «το’χεις”, εμείς είχαμε εξαιρετική μέρα και το βγάλαμε hintless γενικά το δωμάτιο, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι αν δεν ήταν μαζί μας κάποιος που το κατείχε θα ψαχνόμασταν για τα καλά..
*Θα μπορούσε να’ναι πιο «γεμάτο” απο διακόσμηση και γρίφους

✍ 3άδα βγήκαμε με 🚪: 9′, 3👤και ο ιδανικός αριθμός . Τίμιο γριφοδωμάτιο ότι πρέπει για αρχάριους και όχι μόνο ειδικά σε περίπτωση προσφοράς.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Αυγ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Πήγαμε και στο Άρκαμ, όχι του Μπάτμαν το άλλο. Δε θα το παίξω ειδήμων του Λάβκραφτ καθώς φαίνεται είτε εγώ είμαι κοινός θνητός που δεν τον έχω διαβάσει ή όλοι είναι σοφιστικέ βιβλιοφάγοι. Και πάλι διασκέδασα στο δωμάτιο, θριλεράκι θα το χαρακτήριζα με λάιτ τρόμο. Ωραίες αλληλεπιδράσεις, καλό acting, ατμοσφαιρικότητα και καλοί γρίφοι συνθέτουν ένα καλό σύνολο.

⇑ Πολύ καλή επιβλητική ατμόσφαιρα, ικανοποιητικοί ευρύχωροι χώροι και μεταβάσεις.
Καλό Acting σε μετρημένες δόσεις με αρκετό interaction με τις παρουσίες του χώρου.
Μπόλικοι καλοί γρίφοι μεσαίας δυσκολίας με κάποιους μηχανισμούς, ένας συνδυαστικός περιλαμβάνει και λίγο Role Playing και δίνει τροφή για γέλιο, το highlight του δωματίου!
Υπάρχει ιστορία, σε ένα σημείο προέκυψε μια απροσδόκητη εξέλιξη αλλά ευχάριστη έκπληξη με παιχνιδιάρικο διαδραστικό κομμάτι που είχε πλάκα.

⇓ Το 2ο μισό όντως παίρνει καλύτερη διακόσμηση χωρίς να επηρεάσει το ωραίο gameplay.
Κάποιοι γρίφοι δεν είναι θεματικοί και χρειάζεται καθοδήγηση στην αλληλουχία τους.

✍ Καλό VfM με το offer, Γριφοδωμάτιο Τρόμου θα το έλεγα για 3-5👤, ιδανικά 4. Για φανς του Lovecraft και μη 🙂 🚪: 5′

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Αυγ - 2018

Screaming Woods

Screaming Woods

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

♪Περπατώ περπατώ μες το δάσος, όταν ο δαίμων δεν είναι δω♪
Λοιπόν! Επισκεφθήκαμε τον παλιόφι(σκυ)λο Ερμή να δούμε τι κάνει και κάναμε και μια βόλτα στο στοιχειωμένο δάσος.. Απλό και καθαρό τρομοδωμάτιο με μεσαίο βαθμό τρεξίματος και αρκετό φόβο στο πρώτο μισό και πλακίτσα στο δεύτερο με μπόλικα διασκεδαστικά interactions.

☝ Πολύ καλή ατμόσφαιρα με ρεαλιστικό δάσος και κατάλληλο ήχο, μπόλικος καπνός και σκοτάδι συνεισφέρουν σε αυτό. Κομπλέ Acting, καλή και παιχνιδιάρικη ροή με μία καλή ιδέα στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι γρίφοι κλασσικοί απλοί Horror βατοί προς μεσαίας δυσκολίας, όλοι οπτικοί και ψαξίματος, νορμάλ επιπέδου με καναδυο να ξεχωρίζουν.

☟ Οι χώροι δεν είναι μεγάλοι και τα δέντρα χρειάζονται αρκετή προσοχή την ώρα της «κίνησης”, όπως και ο τρόπος εναλλαγής χώρου. Όταν μάθεις τον χώρο και το Gameplay ο φόβος και το μυστήριο μειώνονται. 1-2 γρίφοι ήταν ρευστοί. Οι «συνέπειες” έχουν περιθώριο για περισσότερες ιδέες, όπως και το τέλος.

☞ Με offer είναι οκ αλλιώς τσιμπημένο για τη διάρκεια του. Ο ιδιοκτήτης πάντα με διάθεση για κουβέντα. Η βία/κακομεταχείριση σε κάποια σχόλια που είδα αβάσιμη, τέτοιο interaction είναι ευπρόσδεκτο σε τέτοιο παιχνίδι.

✍ Για ομάδες 3-4👤 και όχι παραπάνω, μεγάλη εμπειρία δε χρειάζεται.
Τίμιο τρομοδωμάτιο 7.5/10 🚪:3′

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Daylight είναι ένα μίγμα θετικών και αρνητικών στοιχείων που καταλήγει κάπου στη μέση.
Λίγοι χώροι με ελλιπές το αίσθημα της ανακάλυψης και αρκετά άδειοι με απλή διακόσμηση αλλά συμπαθητική στο θέμα. Ατμόσφαιρα αρκετά καλή, ροή ατσούμπαλη με αρκετά φρένα χωρίς κορύφωση. Ωραίος θεματικός τρόπος βοηθειών.
Οι γρίφοι είναι δύσκολοι χωρίς να είναι πολλοί γιατί είναι αρκετά σύνθετοι με κάποιους να χρειάζονται καθοδήγηση η οποία θα ήταν καλύτερα να υπάρχει ως στοιχείο. Επίσης στο μη γραμμικό σημείο του δωματίου 2 χρονοβόροι γρίφοι διασταυρώνονται με αποτέλεσμα να πέφτουν οι μοιρασμένοι παίκτες στο πεδίο επίλυσης και να εμποδίζονται μεταξύ τους και γίνεται κάπως κουραστικό. Οι υπόλοιποι έξυπνοι γρίφοι που δένουν με την πλοκή. Καλούτσικοι στο σύνολο τους οπτικοί και συνδυαστικοί.
Τέλος η ιδιαιτερότητα του δωματίου στο Gameplay είναι μία καλή ιδέα αλλά απο αναξιοποίητη ως άσχημα εκτελεσμένη. Επίσης δεν έχει κλιματισμό και βγάζει ένα ταλαίπωρο κλίμα…

Εν τέλει ένα καλούτσικο δωμάτιο με ενδιαφέρον θέμα και προοπτικές και καλά παιδιά που το περιβάλλουν όπως η ευχάριστη GM και ένας Αλέξανδρος ρεαλιστής και άκρως συζητήσιμος.
Για 3-4👤, αποδράσαμε απ’τις βαμπιροκαταστάσεις με 6′.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2018

Tiki Bay

Tiki Bay

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θωμά είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνει το Τίκι Μπέη...
Ωραιότατο δωματιάκι με φρέσκια θεματολογία! Του ταιριάζει ο χαρακτηρισμός χαρούμενο γριφοδωμάτιο, μιας και αποπνέει μια θετική fun αύρα στην περισσότερη διάρκεια όμως γιατί έχει και αυξανόμενη ένταση στην ατμόσφαιρα! Ξεκινάει χαααλλλαααρά μετά το γυρνάει στην ζωντάνια, ένταση και διασκέδαση! Σκηνικά χαβανέζικα και όμορφα χωρίς να είναι υπερθέαμα, solid χώροι μεσαίου μεγέθους με διαφορετική ταυτότητα ο καθένας. Ατμόσφαιρα παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική. Τρόπος βοηθειών χαβαλεδιάρικος και χαβανέζικος! Γρίφοι πολύ ωραίοι στο θέμα, μερικούς μπορεί να έχω ξανασυναντήσει σε παρόμοιο στιλ αλλά εδώ έχουν αποδοθεί με έξυπνο και ευφάνταστο θεματικό τρόπο! Μεσαίας δυσκολίας είναι αν και το βγάλαμε πολύ γρήγορα με 20' και μάλλον χώραγαν 1-2 ακόμα για να το γεμίσει, χωρίς να είναι εύκολο. Και συνδυαστικοί και παρατήρησης και λίγο ψαξίματος, και ωραίο story έχει να το συνοδεύει.
Λίγο πριν το τέλος νομίζαμε οτι τελειώσαμε και γυρνάμε πίσω και λέω όοοχι θα κάτσουμε να χορέψουμε λίγο ακόμα δε βγαίνουμε! Πάμε να φύγουμε όμως και φάγαμε το άκυρο αφού είχαμε λίγο ακόμα :D Εν τέλει και τους γρίφους μας λύσαμε, και χούλα χορέψαμε, και γιουκαλίλι παίξαμε. Είχαμε πρόγραμμα! Είχε πολύ πλάκα στην κορύφωση και γενικά τα ηχητικά καθόλη την διάρκεια είναι full interactive και κολλάνε τέλεια. Επίσης πολύ καλό το παιδί που το τρέχει και αλληλεπιδρά μαζί σου ως gm. Ακόμα και η φωτογραφία στο τέλος είναι χαβανέζικη.

Πόσοι να πάτε να μαζέψετε τα τικιτικιτικιμπέη τικιμπέη τικιμπέη; 3-4👤, άνετα και 2. Και μη βιαστείτε να το βγάλετε, enjoy.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καιρό είχαμε να πάμε σε Τρόμου βαρβάτο… Ε την θανάσιμη απόφαση την παίρνεις με το που περνάς το κατώφλι! Εμπειρία.. Ο ηθοποιός ΆΨΟΓΟΣ! Η πιο δυνατή αρχή που έχω δει… ΝΑ σου πάει προς στιγμήν μήπως αυτός στα αλήθεια είναι ψυχάκιας και δε τη βγάλουμε καθαρή; Ο φόβος πολύ έντονος και επικρατεί πανικός με κάποιες εκρήξεις κατά διαστήματα που πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον προσπαθώντας να περάσουμε μέσα απο τα “γραφικά”, ειδικά μία τηγαμησαμε φάση που κοπανάγαμε παντού και μεταξύ μας. Ο τύπος ήταν παντού. Στην πορεία ο έντονος φόβος δίνει την θέση του σε ένταση και αγωνία γιατί κάααπως συνηθίζεις, επίσης ο τυπάς κατεβάζει πολλά βρισίδια(στο λένε στην αρχή) και ξέδωσα και γω και η όλη φάση αναμίχθηκε αρκετές φορές με δόσεις γέλιου μιας και με είχε βάλει στο μάτι και είχε.. ιδιαίτερες απειλές! Γενικά το ζήσαμε για τα καλά μιας και η “ατρόμητη” της ομάδας αυτή τη φορά δεν βγήκε, αλλά δεν μπήκε κιόλας μέχρι να περάσει η ζόρικη αρχή στην οποία ήμασταν μόνο 3! Ο Γεράσιμος μια χαρά φιλόξενος, την διευκόλυνε ωστε να μπει αργότερα.

Στα υπόλοιπα, οι χώροι πάρα πολλοί προχώραγες και είχε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Δεν είναι θεαματικοί, απεναντίας πρόκειται για αποκρουστικό λιγδιάρικο σπίτι αλλά είναι χορταστικό με απλά τα περισσότερα περάσματα.
Για τρομοδωμάτιο δεν υστερεί καθόλου σε γρίφους! Πολλοί σε μορφή λουκέτου κυρίως μεσαίας δυσκολίας και δύσκολο λόγω συνθηκών. Αλλού είχες το περιθώριο να λύσεις αλλού δεν σε άφηνε σε χλωρό κλαρί.. Καλοί στο σύνολο με λίγους ναναι κοινοί/εύκολοι/γνωστοί και έναν δεξιοτεχνίας ο οποίος είναι ωραίος μεν αλλα κουράζει κιόλας. Χμμμ τι άλλο; Υπάρχει πλοκή, και γεμάτη ροή για να αιτιολογήσει την τιμή του σε ένα χορταστικό 2ωρο. Ένα μείον ότι σε τέτοιο δραστήριο δωμάτιο γίναμε μούσκεμα γιατί αρκετοί χώροι δεν είχαν κλιματισμό και ειδικά καλοκαιριάτικα έχει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Συνολικά είναι ένα Hardcore Mix από Ritual + Fear on steroids που κονταροχτυπιέται με τα πιο δυνατά τρόμου εκεί έξω! Για 3-5👤, ιδανικά 4.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθε η ώρα να πάω στο καράβι να παραλάβω τη κλεμμένη μου ψυχή γιατί κόντευε να μουχλιάσει τόσο καιρό... Και δώστου ♫̶♪̶ή̶τ̶α̶ν̶ ̶έ̶ν̶α̶ ̶μ̶ι̶κ̶ρ̶ό̶ ̶κ̶α̶ρ̶ά̶β̶ι̶♫̶♪̶ άκυρο μη του δίνεις γιατί δεν πρόκειται για καραβάκι αλλά για καραβάρα υπερπαραγωγή! Μου το λέγανε και έρχομαι να το επιβεβαιώσω. Δεν μιλάμε για το "εύκολο" εσωτερικό ενός καραβιού αλλά η κυρίως φάση διαδραματίζεται σε ένα κανονικό κατάστρωμα.. σε κατάστρωμα διάολε!!! Από τις λίγες φορές που κάτι είναι όπως το φανταζόμουν, άρα τα σκηνικά είναι υπέροχα. Η ροή πάρα πολύ καλή με ένταση στο τέλος και ωραία ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια περιλαμβάνοντας και κωμικό στοιχείο που αν η παρέα έχει κέφι μπορεί να γίνει πιο έντονο και διασκεδαστικό.. Το RPG εξαίσιο και καθοριστικό καθώς το ωραιότατο acting συμμετέχει και σε γρίφους και κάνει το δωμάτιο full interactive. Οι βοήθειες απο τον τυπά μπάρμαν; Πειρατικές. Οι γρίφοι; Πειρατικοί... Δηλαδή ωραίοι στο θέμα και μεσαίας δυσκολίας με καλούς μηχανισμούς. Προφανώς και το βάρος δεν έχει πέσει εκεί γιατί είπαμε είναι RPG αλλά ειναι καλά μοιρασμένοι οι νορμάλ γρίφοι με το διαδραστικό κομμάτι. Η πλοκή γενικότερα αποτελείται απο παιχνιδάκια, λίγη δεξιοτεχνία, γριφάκια, συζητήσεις και storytelling.

Μία fun γεμάτη εμπειρία που το μόνο που θα μπορούσε να έχει παραπάνω είναι ακόμα περισσότερη δράση/ένταση, περισσότερο RP(χαρακτήρες για τους παίκτες) και πιο πολλά cutscenes. Την ανέκτησα τελικά την ψυχούλα μου και αν θέλετε να κάνετε το ίδιο θα πρότεινα να πάτε 3-5 άτομα με ιδανικό το 4!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δωματιάρα ο Φράνκι, στον τομέα διασκέδαση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Μία εμπειρία γεμάτη δράση, αγωνία αλλά και γέλιο καθώς το πολύ καλό acting στηρίζεται και στον αυτοσχεδιασμό! Ο ηθοποιός δεν συνεισφέρει απλά ενεργά στην διαδραστικότητα του δωματίου αλλά με κάποια δυνατά highlights και τη συμμετοχή του σε σημαντικούς γρίφους. Το εργαστήρι είναι πολύ καλά στημένο καταλλήλως με ένα σωρό αντικείμενα που ταιριάζουν γάντι και ενώ δεν ειναι πολύ μεγάλο είναι σχεδιασμένο έξυπνα ώστε να σε ξεγελάει ως πιο χορταστικός χώρος. Τα μαραφέτια/μηχανήματα που το περιβάλλουν δένουν εξαιρετικά με το θέμα και τους γρίφους οι οποίοι είναι πολύ καλοί και δύσκολοι όλων των ειδών, με οπτικούς, συνεργασίας, λογικούς και ψαξίματος. Υπάρχει πλοκή και δυνατή ροή παντρεμένες με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ένας απο τους καλύτερους τρόπους εναλλαγής χώρου που έχω δει. Και οι βοήθειες είναι "εργαστηριακές" όπως τους αρμόζει! Έχει τρεξιματάκι, το πόσο θα είναι εξαρτάται απο το πως θα το χειριστεί η ομάδα, στην δική μας περίπτωση είχε μπόλικο και το καταδιασκέδασα, γενικά το gameplay είναι γεμάτο και μόλις αρχίσει να ρολλάρει το πράγμα σπάνια σταματάει.

Αυτά που θα ήθελα είναι μεγαλύτερος χώρος, λιγότερη ρευστότητα σε κάποιους γρίφους που χρειάζεται καθοδήγηση και ο ηθοποιός να είναι πιο καλυμμένος σε κάποια σημεία αλλά καταλαβαίνω οτι καλοκαιριάτικα αυτό είναι λούκι, εδώ μουσκέψαμε εμείς άρα άλλο τόσο και αυτός.

Περάσαμε πάρα πολύ καλά και να πω ότι πέραν μιας προσφοράς που παίζει τώρα οι τιμές του Braincells είναι κατάλληλες για αυτό που πληρώνεις και προσιτές για τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Για 3-4 άτομα είναι, 4άδα πήγαμε εμείς και βγήκαμε με τη λήξη!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Πρώτη επίσκεψη στο μαγαζί για "να'το να'το το πειρατικό"! Αρχικά φιλόξενα παιδιά και αντί για κουλουράκια διατίθεται.. κέικ! Άρα η υποδοχή τα τσίμπησε τα ποντάκια της.. Ψαξοδωμάτιο και όχι γριφάδικο θα το έλεγα το room του θησαυρού καθώς είναι το κύριο στοιχείο που το χαρακτηρίζει, συνοδευόμενο απο παζλ και γρίφους οπτικούς. Η δυσκολία του είναι μεσαία ως προς τους γρίφους και σχετικά υψηλή ως προς το ψάξιμο. Οι γρίφοι είναι οκ και το ψάξιμο παλεύεται αν και καναδυό στοιχεία χρειάζονται στάνταρ βοήθεια για να βρεθούν. Η ατμόσφαιρα συμπαθητική και τα σκηνικά απλά, λιτά αλλά αρκετά πειρατικά όσον αφορά ένα αμπάρι.. Έχουν συνδέσει και την πειρατική νοοτροπία στην ροή. Επίσης έχει διαφορετικά λουκέτα για αλλαγή και ποικιλία και ένα ξεχωριστό που ανεβάζει την δυσκολία μόνο του...

Τίμιο δωμάτιο προτεινόμενο για 3-4 παίκτες που αν είναι και ψαχτήρια θα ξεδώσουν! Εμείς πήγαμε 4άδα και αποδράσαμε με λίγες καθυστερήσεις οι οποίες εκτιμήθηκαν!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Δωμάτιο στην αφάνεια και δεν έμπαινα στον κόπο να επισκεφτώ αλλά με αφορμή μία προσφορά και μία καλή γνώμη που άκουσα ήρθε η ώρα του. Ένα καθαρόαιμο old school γριφάδικο, ο ορισμός του παλιομοδίτικου Escape Room. Όπως είναι ήσυχο σαν όνομα έτσι και σαν ατμόσφαιρα αφού η μουσική που το συνοδεύει είναι πολύ χαμηλά και είναι κάπως μουντό οπότε το ατμοσφαιρικό κομμάτι είναι μέτριο, λείπει λίγη ζωντάνια. Οι χώροι είναι ευρύχωροι φιλικοί προς τον παίκτη και το μη γραμμικό gameplay με κάποιο ψάξιμο και κινείσαι άνετα. Σκηνικά απλά που αρμόζουν στο "σπιτικό" θέμα και απλά περάσματα με ένα να ξεχωρίζει λίγο παραπάνω.

Ως αμιγώς γριφοδωμάτιο το επίπεδο του είναι καλό γριφολογικά με αρκετούς ποιοτικούς συνδυαστικούς γρίφους που επι το πλείστον απαιτούν λογική και αναλυτική σκέψη, συνοδευόμενη απο παρατηρητικότητα, άνω της μεσαίας δυσκολίας. Παρόλο που εμφανισιακά δείχνει λουκετάδικο, αργότερα συνειδητοποίησα οτι έχει ελάχιστα λουκέτα και περισσότερο μηχανισμούς και παίξιμο με τον χώρο, στην πλειοψηφία απλούς και έναν ωραίο. Πέραν της ατμόσφαιρας το άλλο κομμάτι που χάνει λίγο είναι η αλλοπρόσαλλη ροή μιας και ανοίγει γρήγορα ο συνολικός χώρος και χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις/οδηγίες για το που να ασχοληθείς και πως. Το ίδιο και με την αποστολή που έχεις για τη συλλογή κάποιων στοιχείων η οποία δε ξεδιπλώνεται αναλογικά στο δωμάτιο αλλά μαζεμένα, όμως υπάρχει πλοκή και σκοπός.

Συνολικά ένα καλό first gen γριφάδικο απο τα λίγα μεγάλης διάρκειας ώστε να είναι χορταστικό, στο οποίο δεν θα βιαστώ να δώσω τίτλο "μίνι paradox" γιατί είναι βαρύς, αλλά οι γριφάδες που αρέσκονται σε τέτοια θα θέλουν να το προσθέσουν στη λίστα τους ειδικά τώρα που με offer είναι vfm με ένα 10ρικο. Προτείνεται για 3-4 άτομα, και 5 αν είναι αρχάριοι! Εμείς ήμασταν 3άδα το βγάλαμε με ένα 5λεπτο.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Blood Trial

Blood Trial

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επανήλθαμε στα γνώριμα λημέρια του room 54 για μία σπέσιαλ αποστολή αυτή τη φορά, το Blood Trial! Και δικάσαμε.. Αλλά και δικαστήκαμε. Για άλλη μια φορά καθήκον σου να μάθεις τον ρόλο σου, τους χαρακτήρες της ομάδος αλλά και όσους συναντήσεις. Νέες πληροφορίες κάνουν την εμφάνιση τους αφού πλέον επιλέγεις και ανάμεσα σε χαρακτήρες που έχεις συναντήσει σε άλλη.. εποχή. Επισκέπτεσαι όλους τους χώρους που έχεις ξαναδει για νέα tasks, συνδεδεμένα με τους χαρακτήρες της ομάδος, και κάθε επιτυχία πληρώνεται με αίμα! Ή με κέρμα.. Ενδιαφέρον ranking system για το ανταγωνιστικό κομμάτι του event.

Σαν δωμάτιο, χορταστικό απο άποψη χώρων αφού πας και στα 2 αυτούσια δωμάτια που μόνα τους είναι μικρομεσαία οπότε όλα μαζί βγάζουν ένα καλό σύνολο. Ατμόσφαιρα δυνατή όπως πάντα, χωρίς εχθρικό χαρακτήρα ούτε φόβο. Acting πολύ καλό και πολυπληθές με highlight την Rea θα έλεγα. Ροή ωραία η ώρα περνάει νεράκι με τις αποστολές που έχεις να κάνεις οι οποίες είναι ένα mix tasks, ψαξίματος και γρίφων αλλά και αληλλεπίδρασης με τους ηθοποιούς. Ο χώρος του Ring of Protection είναι κιόλας κάπως ανανεωμένος και είχαμε να δούμε και κάτι διαφορετικό. Το Lobby κυρίως έχει γίνει πιο όμορφο.

Οι Cheaters περάσαμε επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες και φλερτάρουμε με τη νίκη! Περάσαμε πολύ ωραία 5 άτομα όσα θεωρώ ότι είναι και τα ιδανικά για το παιχνίδι, αλλά και +-1 δεν θα έχουν πρόβλημα. Αναμένω το όποιο νέο τους εγχείρημα μιας και το είδος είναι απο τα αγαπημένα μου και θαρρώ πως αν φτιαχτεί κάτι σήμερα με μοντέρνα μέσα και πιο εκσυγχρονισμένο θα είναι φοβερό...

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Cinema Hostage

Cinema Hostage

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Και που λέτε μετά τα αμαρτήματα μπαίνουμε στο Σινεμά... Ένα δωμάτιο που είχα καιρό στη λίστα μου όντας απο τα λίγα στην κατηγορία της κωμωδίας, και έχοντας ακούσει θετικά λόγια αλλά τίποτα εξωπραγματικό. Ε ενθουσιάστηκα!!! Πρόκειται για εμπειριάρα! Ο λόγος; Λέγεται Βεατρίκη και θα τον καταλάβεις μόλις την γνωρίσεις. Σκηνικά; τσεκ. Μιλάμε για ένα μίνι σινεμά, δεν είναι υπερθέαμα αλλά είναι όμορφα και σωστά φτιαγμένο με πολύ ωραία ηχητικά! Acting? ΤΣΕΚ. Η ταξιθέτρια ηθοποιάρα ετοιμόλογη, με το χιούμορ της, τα παιχνίδια της, τα ξεσπάσματα της(!) γιατί αν την πάρεις με το καλό όλα ωραία και θα σε περιποιηθεί μέχρι που θα σε ταίσει αλλά αν την τσιτώσεις.. αγριεύει! Μου θύμισε follow the white rabbit στο στιλ με κοινά χαρακτηριστικά που πάλι είχαμε περάσει φανταστικά, σύμπτωση; Ροή; Τσεκ. Πολύ ωραία εισαγωγή και εξαιρετική κορύφωση στον επίλογο, με ανατροπές και δράση! Ατμόσφαιρα/Διασκέδαση; Huge Τσεκ! Το δωμάτιο είναι γνήσια fun εμπειρία στην οποία διασκεδαστής είναι η ηθοποιός, αλλά εσύ ως θεατής συμμετέχεις και είναι φουλ διαδραστικό. Σου βγάζει ενέργεια και σε ανεβάζει αλλά αν συμβάλλει και η ομάδα η φάση θα απογειωθεί, αν όχι θα τη ρίξει. Γρίφοι; Τσεκ. Η παρουσία τους είναι όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο δωμάτιο, καλοί έυκολοι προς μέτριοι σε δυσκολία με απλούς να δίνουν το παρών και πιο σύνθετους να μη λείπουν. Όπως και κάποιοι ωραίοι μηχανισμοί.

Εν κατακλείδι! Σε αυτό το δωμάτιο θα πας για να περάσεις καλά. Θα φας, θα χορέψεις, θα παίξεις, θα γελάσεις και θα λύσεις και γρίφους! Παιδιά αν είστε ξενέρωτοι μη πηγαίνετε σε τέτοια δωμάτια, ας τα χαιρόμαστε οι υπόλοιποι. Και αν οι ηθοποιοί είτε εχθρικοί είτε υποστηρικτικοί προσπαθούν να "εμποδίσουν" μία καλή/έμπειρη ομάδα για να μη βγει στο μισάωρο και παραπονιέται ότι κράτησε λίγο μη το παίρνετε στραβά αλλά απολαύστε τον τρόπο που σας "καθυστερούν"! Φουλ διαδραστικό παιχνίδι που μου θύμισε στοιχεία bachelor party(το δωμάτιο όχι το άλλο ντε!) και προσφέρεται για αγνή διασκέδαση και αν γουστάρετε ταινίες, ακόμα καλύτερα. Να που μετά απο 170 δωμάτια σε μία χαλαρή βόλτα μπορεί να ανακαλύψεις ακόμα διαμαντάκια που δεν ακούγονται τόσο...

Η εικόνα παίρνει ατόφιο άριστο γιατί ότι χάνει από εντυπωσιασμό σε χώρους το αναπληρώνει η Βεατρίκη. Παίξαμε 3άδα και βγήκαμε με 1μισι λεπτό και δεν θα θελα να βγω ούτε στιγμή νωρίτερα! Μακάρι να είχε και άλλο. Να πάτε 3-5 παίκτες και καλή σας διασκέδαση.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Πρώτη φορά Escape Land για b2b αρχίζοντας απο εδώ. Ένα δωμάτιο αρκετά ατμοσφαιρικό, με έναν τρελιάρη ηθοποιό πολύ καλό που εναλλάσσεται μεταξύ creepy, σοβαρού και κωμωδίας! Έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα καθοδηγώντας τη ροή και σπρώχνοντας στους γρίφους όποτε κρίνει απαραίτητο, πάντα με πονηρό και αρκετές φορές ανωμαλιάρικο ύφος.. Τα σκηνικά απλά, αλλά το acting ανεβάζει αρκετά το δωμάτιο, στους γρίφους υπάρχει έντονη παρουσία λουκέτων και κάποιοι μηχανισμοί. Η δυσκολία κυμαίνεται έυκολη προς μεσαία και λόγω ποσότητας γρίφων σε συνάρτηση με τον χρόνο το κάνει ζόρικο ειδικά για μη έμπειρους. Γρίφοι καλοί στην πλειοψηφία τους σχετικοί με το θέμα , με μερικούς πιο απλούς ή που έχω ξαναδεί. Η επανάληψη κάποιου θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αλλά οκ, περάσαμε πολύ καλά και σε αυτό συνέβαλλε αρκετά και ο αφασία ηθοποιός που έδινε ένταση κατα διαστήματα.

Με την έκπτωση που τρέχει λέει για επίσκεψη, διαφορετικά είναι τσιμπημένο για τα χαρακτηριστικά του. Έχοντας παίξει 2-3 βασισμένα στα αμαρτήματα είναι από τα καλά! Συστήνεται για 3-4 άτομα, εμείς παίξαμε 4 και αποδράσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα(μάλλον δεν δούλεψε ο τελικός μηχανισμός και μας καθυστέρησε αλλά δε μας χάλασε)

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά την κλοπή της ψυχής μου στο LG επιστρέψαμε να μας φάνε και τις αναμνήσεις! Ε ρε που μπλέκω... Η κουνελότρυπα αφορά δωμάτιο που θα απολαύσουν οι έμπειροι και θα πάθουν πλάκα οι αρχάριοι. Μία δυνατή παραγωγή και πάλι με διαφορετικό τρόπο, καθώς το LG έχει πιο μεγάλους λιτούς χώρους ενώ εδώ θα ανακαλύψεις περισσότερους με διάφορα θεματικά διακοσμητικά..! Υπάρχει περισσότερη ένταση και δράση όπως και μπόλικη διαδραστικότητα με ωραιότατους και αρκετά παιχνιδιάρικους(κάποιος με όλη τη σημασία) μηχανισμούς! Οι γρίφοι είναι αρκετοί, ποιοτικοί και ταιριαστοί στη ροή/πλοκή easy προς medium δυσκολίας αλλά δε πειράζει που δεν είναι δυσκολότεροι αφού είναι ανάλογοι του fun στιλ του δωματίου.

Σε αυτούς βοηθάει η Αλίκη όταν χρειάζεται με την παραμυθένια φωνή της.
Ατμόσφαιρα πολύ ωραία με μουσικές που gamers θα αναγνωρίσουν, και ενδιαφέροντες μηχανισμοί προστίθονται στην εξίσωση για να συνθέσουν ένα όμορφο διασκεδαστικό σύνολο. Σαν κάτι να ξεχνάω στην συνταγή... Α ναι! And what about L̶i̶v̶e̶r̶p̶o̶o̶l̶,̶ ̶A̶r̶s̶e̶n̶a̶l̶.̶.̶.̶ acting? Είχαμε έναν καπελά καλό στο ρόλο του, διαφορετικό απο όπως τον έχουμε συνηθίσει αλλά το ξέραμε απτην προηγούμενη επίσκεψη μας. Να πω την αλήθεια χώραγε παραπάνω interaction μαζί του αλλά μάλλον μειώσαμε και εμείς τα περιθώρια αφού η ομάδα μου ακόμα ΚΑΙ σε αυτό το δωμάτιο κρυβόταν!

Παρόλαυτα αυτός έκανε αισθητή την παρουσία του με το γνωστό λογικά έως τώρα μότο του, για φαντάσου και για φαντάσου! Ε λοιπόν φαντάστηκα και συνεχίζω με ρυθμό Φαντάσου/ Τερζής.

♪♫♪ Αν το τέλος έχει ώρα ακριβώς, πως θα λύσω τους γρίφους στα 90 λεπτά μου,
κι αν απ'το δωμάτιο λείπει ο καπνός, πως θα κρυφτώ να μη με βρει ο καπελάς σου...

Για φαντάσου, την ώρα που θα τρέχω στα στενά σου,
και θα'ναι οι επιλογές μου, ένας λαβύρινθοοος,
φαντάσου, να τρέχω μακριά απ'τον καπελά σου,
και στην άλλη άκρη να περιμένει ο αυτοματισμόοος...

Αν χρειάζεται συνεργασία και συντονισμός, πόσοι για να μη φτάσουν στο παρά 5 Αλίκη μου;
άρα 4 αριθμός παικτών ο ιδανικός, αλλά μπορούν και 3 ή 5, ας λέω τα δικά μου...

Για φαντάσου, γρίφους να λύνεις στα Wonderland σκηνικά σου,
και να βοηθάει η Αλίκη, μα πουθενά ο κούνελοοοος,
φαντάσου, να βγαίνεις με ένα τέταρτο με τη πεντάδα σου,
και να 'θελες να σε πιάσει ο καπελάς, για να παίξεις κι άλλοοο...♪♫♪

Δικό σας...

Δεν Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δωματιο πιο παραδοσιακο απ'το Route και παρομοίου επιπέδου σε ποιότητα αλλά και αρκετά διαφορετικό. Πάλι μιλάμε για μικρομεσαίο χώρο πλήρως αξιοποιημένο(ακόμα περισσότερο) με περισσότερες ωραίες μεταβάσεις αυτή τη φορά. Επίσης είναι πιο ατμοσφαιρικό, και με πολύ ωραία έξοδο(τελικός γρίφος)! Υπάρχουν και εδώ μηχανισμοί, και αυτή τη φορά οι γρίφοι είναι πιο μοιρασμένοι από το βενζινάδικο σε διάφορα είδη με λιγότερους χειρωνακτικούς οι οποίοι όμως υπάρχουν. Η δυσκολία του είναι πάνω απο μεσαία μιας και υπάρχει μπόλικο πράμα για επίλυση και παρόλο που φαίνεται πολύ μικρό δωμάτιο περιλαμβάνει αρκετό περπάτημα που σε ξεγελάει για την έκταση του χώρου! Τα σκηνικά είναι και πάλι handmade αλλά η εικόνα είναι αξιοπρεπής και ενώ οι γρίφοι αρχίζουν απλοί αργότερα ανεβαίνουν όπως και η γενική ροή του δωματίου.

Καθαρόαιμο χορταστικό γριφάδικο για 3 άτομα που παίζεται άνετα και από 2. Πάλι θα ιδρώσεις για να βγεις όπως έκανε και η τριάδα μας για την 40ή σερί απόδραση με 20''!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Βενζινάδικο στην καθημερινότητα βλέπεις συχνά, αλλά σε escape δεν έχεις ξαναδει και αυτο είναι απο μόνο του μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Ένα χειροποίητο δωμάτιο που φαίνεται μιας και δεν είναι φαντεζί αλλά φαίνεται και ότι έχει πέσει δουλειά. Είναι απο αυτά που πρέπει να "δουλέψεις" για να βγεις και αυτό το χαρακτηριστικό μου αρέσει αφού έχει πολύ πράγμα να κάνεις και αφορά αλληλεπίδραση με τον χώρο και αρκετούς μηχανισμούς όπως και λίγη δεξιοτεχνία. Άρα το δωμάτιο είναι διαδραστικό και γεμάτο με αντικείμενα και εργαλεία σχετικά με το θέμα όπως και με τους γρίφους του, χειρωνακτικούς και μη. Οι οποίοι γρίφοι είναι πολύ καλοί αφού αυτό είναι το δυνατό του σημείο και πολλοί άρα μιλάμε για ένα δύσκολο δωμάτιο για τον χρόνο του που ιδρώσαμε για να βγούμε τελευταία στιγμή!!!

Ο χώρος είναι μικρός αλλά πλήρως αξιοποιημένος για να έχεις την αίσθηση της ανακάλυψης και η ατμόσφαιρα καλούτσικη που στο τέλος ανεβάζει ένταση . Ο χρόνος πιέζει και χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία ως την τελευταία στιγμή για μία επιτυχή απόδραση. GMινγκ με στοιχεία λίγα λίγα για καθοδήγηση και ακολουθώντας την ροή.

Πρόκειται για ένα γριφάδικο εκσυγχρονισμένο 1ης γενιάς το οποίο παίζεται με 2-4 άτομα και ιδανική την 3άδα!

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2018

Sector B32

Sector B32

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Συμπαθητικό γριφοδωματιάκι που κινείται στα επίπεδα του Hunger Fights(λίγο πιο όμορφο το Hunger) που είχαμε επισκεφθεί παλιότερα. Λιτή διακόσμηση, απλά σκηνικά, μικρομεσαίος χώρος, λίγοι μηχανισμοί και μπόλικα λουκέτα. Χαλαρή ατμόσφαιρα και γρίφοι ως επι το πλείστον παρατηρητικότητας. Είναι 70λεπτο αλλά όχι να το υποτιμήσεις γιατί ειδικά στο 2ο μισό έχει αρκετά πραγματάκια να κάνεις και δεν είναι γραμμικό, το οποίο το επιτρέπει η ροή του. Οι γρίφοι μεσαίας+ δυσκολίας λόγω ποσότητας. Ο GM δεν χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα, προσπαθήσαμε έμπειρη 3άδα να το βγάλουμε χωρίς βοήθειες αλλά τελικά πήραμε καναδυο και βγήκαμε για 2′ αν και στον τελευταίο γρίφο είχαμε ένα τέταρτο αλλά καθυστερήσαμε την βοήθεια.

Συμπαθητική επιλογή κυρίως για αρχάριες προς λίγο έμπειρες ομάδες, ιδανικό για 3άδα. Challenging για 2άδα έμπειρη και χωράει και 4ος για αρχάριους!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ανέμενα ένα καλό δωμάτιο το οποίο εξελίχθηκε σε ανώτερο των προσδοκιών μπορώ να πω. Αρκετά μεγάλο επί το πλείστον με ωραίους και ευρύχωρους χώρους, τα σκηνικά του προσεγμένα με διαφορετική προσέγγιση από χώρο σε χώρο και ροή που παρουσιάζει ενδιαφέρον ειδικά προς το τέλος που έχει κορύφωση! Είναι αρκετά δύσκολο με μπόλικους γρίφους και μερικές σπαζοκεφαλιές, κάποιο ψάξιμο και σημεία που θέλει.. φαντασία. Πέρα από 1-2 μη ξεκάθαρα σημεία και έλλειψη καθοδήγησης για που να ασχοληθείς καθώς δεν είναι γραμμικό -που το δυσκολεύει κι άλλο- γριφολογικά είναι πολύ ποιοτικό και χρειάζεται και συνεργασία αλλά και λίγο δεξιοτεχνία. Τικάρει διάφορους τομείς καθώς δεν λείπουν καλοί και ευφάνταστοι μηχανισμοί. Το πετύχαμε σε μεταβατικό στάδιο καθώς προστέθηκαν γρίφοι και αυξάνεται κατά 15' η διάρκεια του αλλά είχαμε καλή απόδοση και βγήκαμε με ένα 10λεπτο χωρίς πολλές βοήθειες.

Η πλοκή του δωματίου είναι ξεκάθαρη και απλή και η ατμόσφαιρα χαλαρή στο μισό και ανεβαίνει αργότερα. Γενικά ένα δωμάτιο χωρίς ηθοποιό και μεγάλη διαδραστικότητα δεν είναι εύκολο να εντυπωσιάσει αλλά το συγκεκριμένο σε κερδίζει στο είδος του. Τα παιδιά συμπαθητικά και συζητήσιμα μιλήσαμε αρκετή ώρα και είπαμε και τις λίγες υποδείξεις που είχαμε. Επίσης σαν επιλογή είναι VfM ειδικά με μία προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες(12€/4 άτομα) κάτι που σπανίζει όσο περνάει ο καιρός.

Στέκεται αρκετά ψηλά στην κατηγορία των αμιγώς γριφάδικων και συστήνεται για 4άδες με κάποια εμπειρία λόγω δυσκολίας! Θα επανέλθω και για το Φρανκενστάιν.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εξαιρετικό με πανέμορφα σκηνικά καταπληκτική ηθοποιό και γενικότερα μια υπέροχη εμπειρία, διασκεδαστική, διαδραστική, με καλούς σχετικούς γρίφους και τη ροή της που όσο περνάει η ώρα βελτιώνεται. Αυτή ήταν η 2η μου επίσκεψη και πέτυχα τον 2ο ηθοποιό ο οποίος είναι και αυτός καλός στον ρόλο του αλλά και πάλι θα αναφέρω πόσο εξαιρετική είναι η κοπέλα στον ρόλο της. Παίζεται άνετα απο παρέες 3-5 ατόμων!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Απρ - 2018

Secret Society

Secret Society

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Χαλαρη αποδρασουλα τελευταιας στιγμης καθως ημασταν εξω και ειπαμε να προσθεσουμε ενα δωματιακι εκτος προγραμματος κοντινο σε ωρα και περιοχη. Βρηκα το Secret Society γιατι και τα απλα δωματια εχουν ψυχη και καπως ετσι ηρθε η πρωτη επισκεψη στο Magic Door. Ωραια ζεστη υποδοχη απο τα παιδια και τον σκυλοδεσποτη Ερμη.

Λιγο το ονομα του μαγαζιου λιγο η υποθεση νομιζα οτι προκειται για μαγικο δωματιο, το οποιο τελικα ειναι πιο κοντα σε μυστικιστικο/αιρετικο. Ενα πατροπαραδοτο γριφοδωματιο με ωραια διακοσμηση, καλη ατμοσφαιρα και καλου επιπεδου μεσαιας δυσκολιας γριφακια σχετικα με την υποθεση κυριως λογικης και συνδυαστικης σκεψης. Εχει και ελαχιστο ψαξιμο και λιγο παρατηρητικοτητα. Εχει και λιγους μηχανισμους και ενα διαδραστικο κομματι για να ξεφευγει απτα κλασσικα.

Η 4αδα μας βγηκε στο 6λεπτο απο ενα συνολικα τιμιο γριφαδικο με συμπαθητικη ροη και old school gameplay για μια ευχαριστη αποδραση, προτεινομενο για 3-4 παικτες ανεξαρτητως εμπειριας(οχι και τελειως αρχαριοι).

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2018

Conjuring

Conjuring

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ειχαμε καιρο να παμε σε τρομου και συγκεκριμενα ΤΡΟΜΟΥ.. Σκεφτηκα τα δυο ρινγκ(κοντζουρινγκ και ρινγκ) που ολο αναβαλλω γιατι εχω φανταστει ως τα πιο τρομακτικα. Επισκεφθηκαμε λοιπον τα καλα παιδια του Adrenaline.
Το Conjuring ειναι μια περιπτωση πολυσυζητημενη με μεγαλη αξιολογηση και πολλες περγαμηνές που πηγα αναγκαστικα με υψηλες προσδοκιες αλλα ταυτοχρονα σκεπτομενος μην ειναι ξεπερασμενο μετα απο τοσα που εχουμε δει, και ΔΕΝ απογοητευσε καθολου!

Το δωματιο σαν χωρος εξαντλει τις δυνατοτητες του και εντυπωσιαζει οσο ειναι εφικτο, καθως προκειται για μικρομεσαιο λιτο χωρο και οχι καποιο υπερθεαμα. Το δυνατο του χαρτι λεγεται Performance, . Μιλαμε για ψυχολογικο τρομο που τον μεταδιδει πολυ εντονα και εξυπνα. Μιλαμε για τη πολυδιαφημισμενη αρχη η οποια ειναι οντως πολυ δυνατη και ας ειχαμε καποιες τεχνικες δυσκολιες και αλλοιωθηκε λιγο. Μιλαμε για καποιες τακτικες που παντα λεω οτι χρειαζονται τετοια δωματια αφου ο μεγαλυτερος φοβος ειναι η σχετικη απομονωση και η επιτακτικη διαδραστικοτητα! Μιλαμε επισης για μια τρομακτικη φιγουρα που δεν ειναι ο συνηθισμενος δολοφονος η μια generic μασκα, και πετυχημενα jumpscares.

Δεν θα ελεγα οτι μετα την αρχη το δωματιο πεφτει, εχει διαφορα σκαμπανεβασματα και αν ο φοβος μειωνεται ειναι προς το τελος το οποιο ερχεται λογικα απτ’ην ροη. Το θεμα ειναι οτι θεωρητικα εχει τη συνταγη “πεταω εναν μασκαρεμενο σε ενα σκοτεινο δωματιο να σε τραμπουκιζει” αλλα στη πραξη δε σου βγαζει την εννοια της αρπαχτης αλλα αποδιδεται ποιοτικα και δε σε πειραζει το οτι ειναι χειροποιητο, εχει και τους μηχανισμους του, και τον κινδυνο να παραμονευει παντου λογω διαμορφωσης. Ατμοσφαιρα και ηχητικα παιρνουν αριστα, και η παρουσια των πολυαριθμων γριφων ειναι πολυ καλη περιλαμβανοντας απλους και δυσκολους, σχετικους με το χωρο και συνολικα μεσαιας δυσκολιας που γινεται υψηλη λογω πιεσης.

Μια καταπληκτικη εμπειρια αφου η εταιρια προσφερει απλοχερα την ομωνυμη ανδρεναλινη(η απορια μου που δεν λεγεται Andrenaline δεν καλυφθηκε 😛 ).
Καιρο ειχαμε να κοκκαλωσουμε για λεπτα στην αρχη δωματιου και εμενα το μυαλο μου να μη σκεφεται καθαρα απ’την ανησυχια. Ειναι φορες οπως αυτη που η εμπειρια και η διασκεδαση με ωθουν να βαλω και μιση μοναδα παραπανω και να μη μεινω στα πρακτικα χαρακτηριστικα αξιολογησης.

Δεν εχει τρεξιμο, αλλα δε μπορεις να μεινεις και ακινητος αρα θελει την προσοχη του. Το παραπανω που θα ηθελα ειναι μεγαλυτερος αναβαθμισμενος χωρος για να απογειωθει στα υψη. Και ετσι παντως ταρακουνησε μετα απο καιρο τη λιστα μου στην κατηγορια τρομου και κονταροχτυπιεται με τα πιο τρομακτικα.

Οι Cheaters γιναμε παλι Buzzer Cheaters και τη γλιτωσαμε στα τελευταια secs. Αριθμος ατομων 3-4 και καλα κουραγια!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρωτη επισκεψη στο Brainfall, μπαινεις και βλεπεις μια ατμοσφαιρικη μεγαλη και ομορφη υποδοχη με κατι αναμεσα σε funny και spooky καμαριερες να περιφερονται. Ακολουθει μια καθολου κοινοτυπη, ωραια εισαγωγη για το δωματιο, story.

Εντος του δωματιου ειδα πολυ ομορφα σκηνικα σε εξυπνα διαμορφωμενους και μεγαλους(και λιγο λιτους) χωρους. Ειδα επισης μια παρα πολυ καλη Αλικη με ενα διασκεδαστικο interaction να αιωρειται, οπως και εναν διαφορετικο απ'οτι εχουμε συνηθισει καπελα! Τι αλλο ειδα; Α ναι υπηρχαν και αρκετοι καλοι γριφοι κυριως παρατηρησης και σκεψης που μαλλον δυσκολους θα τους ελεγα. Χρειαζεται καθοδηγηση και συνεργασια της Αλικης για την επιλυση καποιων, ομως την δινει με ομορφο τροπο εντος χαρακτηρα χωρις να γινεται GM.

Το πακετο συμπληρωνεται απο μερικους ευφανταστους μηχανισμους, και ολα αυτα εχουν αποδοθει ωραια μεσα στο σεναριο του δωματιου, με το μονο που θα ηθελα λιγο πιο εντονο/διαδραστικο να ειναι το τελος, που αν δε συνοδευτει με 2ο δωματιο μενεις λιγο με την ορεξη διοτι εχει ενδιαφερον.

Ενα φρεσκο παραμυθενιο γριφοδωματιο που προτεινεται για 4 ατομα για ανετο gameplay στους γριφους! 4 πηγαμε και εμεις και βγηκαμε απο το παραμυθι με λιγα λεπτα να απομενουν!
To be continued στα επομενα για τα οποια ανυπομονω αφου περιλαμβανουν περισσοτερη δραση :)

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2018

UNKNOWN

UNKNOWN

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πενταδα και ξεφυγαμε στο λεπτο!
Πηγαμε στο αγνωστο λοιπον με βαρκα… τον Βαγγελαρα! Ωραιος ο Βαγγελαρας ειχε πλακα αλλα και βοηθητικος! Ειχε αρκετες εκπληξεις και χωρους που δεν περιμενα στο δωματιο καθως ξετυλιγεται. Εντυπωσιακα σκηνικα, δυναμικη ατμοσφαιρα και αρκετος τρομος! Ο χωρος δεν ειναι τεραστιος για να το πεις υπερπαραγωγη αλλα ειναι μεγαλη και δυνατη κατασκευη οπως ειναι φτιαγμενο και το μεγεθος σε ξεγελαει εχει εκμεταλλευθει η χωρητικοτητα στο επακρον.. Οι γριφοι πιο πολυ διαδραστικοι/δεξιοτεχνιας και απο δυσκολια βατοι προς normal και μου αρεσαν γιατι το δωματιο εχει αρκετη κινηση και εξελισσεται σαν περιπετεια. Εχει μπολικα πραγματα να κανεις και να εξευρευνησεις οποτε το θεωρω χορταστικο. Το Performance εξαιρετικο, οι χωροι ειναι αρκετα στενοι οποτε ειναι και λιγο επικινδυνο για χτυπηματα για ομαδες ανω των 3 ατομων, θεωρω οτι 4αδα ειναι καλος αριθμος παιχτων.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Μαρ - 2018

AVISSOS

AVISSOS

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ωραια ατμοσφαιρα με εμφαση στο διαδραστικο κομματι και πολυ καλοι μηχανισμοι με καποιους πρωτοτυπους! Καλοι γριφοι πανω στο θεμα και μετριας δυσκολιας, αποδρασαμε 3 ατομα στα 6:34′ ο χωρος δεν ειναι μεγαλος αλλα ειναι καλοφτιαγμενος και αναλογως την εμπειρια 3-4(ισως και 2) ατομα μπορουν να παιξουν ανετα. Η μασκοτ Λιζα(σκυλος) αριστη οικοδεσποτρια και καλο GMing(μπορει να συνεβαλε και αυτη).
Το Tyranny ειχε καποιες πινελιες που το εκαναν να ξεφευγει απο ενα απλο κλασσικο δωματιο, αυτο ειχε την δικη του ταυτοτητα με μηχανισμους και αλληλεπιδραση που το κανουν δυνατο.

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Μαρ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Ενδιαφερουσα εισοδος και εξοδος, μπολικοι γριφοι καλου επιπεδου, απλοι και συνθετοι ιδιαιτερα παρατηρητικοτητας και συνδυαστικοι και μπολικα λουκετα. Ο χωρος ειναι λιγο παλιομοδιτικος και μουντος και η ατμοσφαιρα καλουτσικη. Ειχε και καποιους μηχανισμους που ισως να μην το περιμενεις και η ροη προς το τελος το ανεβαζει το δωματιο που στην αρχη ειναι αρκετα απλο και λιτο. Εχει και προσφορες ομως για την τιμη του ηταν μια χαρα. Δυσκολουτσικο γενικα, 3 εμπειρα ατομα ζοριστηκαμε βγηκαμε στο λεπτο, ο χωρος και η δυσκολια ειναι για 3-4.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Μαρ - 2018

MAKE THEM SUFFER

MAKE THEM SUFFER

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ενα πολυ καλο δωματιο που θυμισε Unknown. Κατασκευη-περασματα, απλη πλοκη, επιπεδο τρομου και επικινδυνοτητας. Εννοωντας οτι ειναι οπως τα περισσοτερα Τρομου αλλα λιγο πιο τσιμα τσιμα στην ευκολια να χτυπησεις σε λιγα σημεια αν δε προσεχεις. Και δε το λεω για μενα που στουκαρω παντου αλλα 2 κοριτσια απ’την ομαδα :P Επισης η εμπειρια μας αλλοιωθηκε απο 2 ατυχες στιγμες αλλα πρωτα παμε στη κανονικη εικονα του δωματιου.

Πολυ καλα σκηνικα, αφου σκεφτομαι απο ποσους χωρους περασαμε και ειναι παρα πολλοι! Αρα χορταστικο με μπολικα περασματα, δηλαδη συνολικα ειναι μεγαλο αποτελουμενο απο αρκετους μικρομεσαιους χωρους που εντος κτιριου απεικονιζουν πετυχημενα ενα σπιτι εξοχης. Οι καλοι ηθοποιοι και η σκοτεινη ατμοσφαιρα μαζι με τα αντιστοιχα ηχητικα συμβαλλουν σε μια κινηματογραφικη εμπειρια Θριλερ. Ο τρομος ειναι ειναι αρκετος σε υποφερτα επιπεδα, ισως λιγο λιγοτερο απ’το Unknown. Το στορι απλο, η εισαγωγη με καποιες πρωτοτυπες πινελιες και ικανοποιητικοι γριφοι με καλους μηχανισμους. Προς το τελος χαθηκα λιγο στη ροη γιατι γινανε ολα πολυ γρηγορα και σαν να μας πηρε καροτσακι το Acting, γενικοτερα θα μπορουσε να υπαρχει αλλος επιλογος.

Τα 2 στραβα που μας ετυχαν ηταν ενα οτι σταματησε να γραφει η καμερα καπου στη μεση με αποτελεσμα λιγο πριν το τελος(μαζι με το μπερδεμα στην κορυφωση) να κανουμε μια ολιγολεπτη παυση για να μας αλλαξει μπαταρια η ηθοποιος οποτε κοπηκε ο ρυθμος, αυτα συμβαινουν βεβαια και δεν χρεωθηκαμε την καμερα εν τελει(και ευχαριστουμε για αυτο αφου οτι γραφτηκε θα το λαβουμε). Το 2ο ειναι μια παραλειψη που κατι ειχε μεινει ανοιχτο και ηταν πολυ επικινδυνο για σοβαρο ατυχημα, δεν εγινε τιποτα ευτυχως και ενημερωσαμε περι αυτου απλα για επισημανση και προληψη στο μελλον και μας ειπαν οτι ειναι μεμονωμενο περιστατικο που ετυχε πρωτη φορα..

Συνολικα μια πολυ καλη εμπειρια που αν εκοψα λιγο απτο αριστα ειναι για τα 2 τεχνικα ζητηματα που επηρεασαν. Ημασταν 5 ατομα και αποδρασαμε στο 10λεπτο, ο πιο καλος αριθμος ειναι 4 για περισσοτερη ανεση.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2018

Summoning

Summoning

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5
Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2018

Screaming Well

Screaming Well

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2017

Ring of Protection

Ring of Protection

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Οκτ - 2017

SIN CITY

SIN CITY

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2017

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Σεπ - 2017

Hunger Fights

Hunger Fights

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5
Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Αυγ - 2017

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,5
Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Αυγ - 2017

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν

Genesis


1:40:00

   100 Λεπτά
   2 - 5
   96,5 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
1 Τρόπαιο

Escape Tournament


30:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Key of knowledge Key of knowledge
Γιάννης Καραΐνδρος

   30 Λεπτά
   1 - 1
   100,0 %
1 Τρόπαιο
Διαδικτυακό Τουρνουά Γνώσεων

OPERATION SECRET SANTA


2:00:00

   3 Ώρες
   4 - 8
   100,0 %
Χριστουγεννιάτικο
Εξωτερικού Χώρου
1 Τρόπαιο
Διαθέσιμο Έως: 04/01/2020

SWISS - Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ


45:00

   45 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Ενήλικες Μόνο
Διαθέσιμο Έως: 11/11/2019

HELL EXODUS


1:19:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Role Playing
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Trapped Shadows


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   88,1 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

INSIDIOUS


1:08:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   90,9 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

Yurei


1:40:00

   100 Λεπτά
   1 - 6
   99,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

LIBERTA


1:13:00

   90 Λεπτά
   3 - 7
   98,8 %
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Διαθέσιμο Έως: 31/07/2020

The Unveiling


1:08:30

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Mystery Unveiled Mystery Unveiled

   90 Λεπτά
   2 - 6
   70,7 %
  Video
1 Τρόπαιο

Arkham's Docklands


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 4
   88,4 %
Freedom Pass

Lights out


  Δεν Απέδρασαν

   90 Λεπτά
   2 - 6
   76,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο

Exam


  Δεν Απέδρασαν

   90 Λεπτά
   2 - 4
   33,8 %
Σκορ
4 Τρόπαια

The Mist


2:30:00

   150 Λεπτά
   3 - 5
   100,0 %
Ηθοποιός
Δράσης
Ψυχολογικό Θρίλερ

Swamp of Sorrows: Horror mode


2:30:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Death & despair Death & despair
Metamorphosis Metamorphosis
  QR-Code

   90 Λεπτά
   1 - 5
   94,6 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
Role Playing
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
1 Τρόπαιο

Band of Spies


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 7
   76,6 %
2 Τρόπαια

Red Riding Hood


1:15:00

   80 Λεπτά
   3 - 6
   99,4 %
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

OPERATION SILK CITY


1:30:00

   100 Λεπτά
   2 - 7
   97,4 %
1 Τρόπαιο

Upside Down


1:15:00
2015

   100 Λεπτά
   3 - 6
   98,5 %
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass

Deus Ex Machina Remastered


1:14:02
1350

   80 Λεπτά
   2 - 6
   96,7 %
Ηθοποιός
Κωμωδία
  Video
Freedom Pass

The Prison


1:20:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
Δράσης

DEADLOCK


1:25:00

   90 Λεπτά
   2 - 5
   96,8 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


  Δεν Απέδρασαν

   100 Λεπτά
   2 - 4
   76,8 %
Freedom Pass

ΤΑ 7 ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ


54:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   90,4 %
  Video
Freedom Pass

Μέγιερ ή σύγχρονος Φρανκενστάιν


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   100,0 %

BLAST escape the CLUΒ


2:00:00

   2 Ώρες
   4 - 14
   100,0 %
Ηθοποιός
Κωμωδία
Δράσης
1 Τρόπαιο

Santa Claus Is Killing The Town: Krampus


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 8
Τρόμου
Ηθοποιός
Κωμωδία
  Video
Χριστουγεννιάτικο

Horror Of The Bells


1:00:00

   1 Ώρα
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Κωμωδία
Χριστουγεννιάτικο
Ενήλικες Μόνο
1 Τρόπαιο

RIDDLE BELLS 2018 : The Missing Presents


1:56:00

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Candy Cane Addict Candy Cane Addict
  QR-Code

   2 Ώρες
   4 - 8
   84,4 %
Ηθοποιός
Χριστουγεννιάτικο
Εξωτερικού Χώρου
1 Τρόπαιο

Otherside


1:16:00

   80 Λεπτά
   2 - 4
   82,6 %
Freedom Pass
2 Τρόπαια

Pablo Escobar


52:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   91,3 %
Freedom Pass

Orient Express


59:30

   1 Ώρα
   2 - 6
   90,1 %
Freedom Pass

Δωμάτιο 696


1:25:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
   89,3 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

The Prison


1:19:00

   80 Λεπτά
   2 - 6
Δράσης

Athens Halloween Hunt 2018


2:30:00

   150 Λεπτά
   4 - 8
   98,2 %
Ηθοποιός
Εξωτερικού Χώρου

The Last Of Us (REMASTERED)


1:27:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   98,9 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video
Ενήλικες Μόνο

ART HEIST


45:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   93,8 %

HAUNTED CIRCUS


55:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Για Παιδιά
Kids Friendly

HOCUS POCUS (UPGRADED)


45:00

   1 Ώρα
   2 - 4
   100,0 %

SCHIZOPHRENIA


1:01:00

   70 Λεπτά
   3 - 6
   46,4 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Κωμωδία
  Video
1 Τρόπαιο

Hidden in basement


  Δεν Απέδρασαν

   1 Ώρα
   2 - 4
   73,7 %
Τρόμου
Ηθοποιός
1 Τρόπαιο

Dead Bride


1:40:00

   100 Λεπτά
   3 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ

CAPTAIN’S CABIN


39:00

   40 Λεπτά
   2 - 4
   100,0 %

WAR GAMES


57:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   94,8 %

HellRaiser


1:10:00

   70 Λεπτά
   1 - 6
   90,4 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης
  Video

"Το όνειρο της Άννας" - Μια πραγματική ιστορία!


1:30:00

   90 Λεπτά
   4 - 8
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Δεν έχει γρίφους

Hollywood


40:00

   1 Ώρα
   2 - 4
   92,4 %
Σκορ
Kids Friendly
  Video
1 Τρόπαιο

Another Dimension


1:19:00

   80 Λεπτά
   2 - 5
   73,1 %
Σκορ
Kids Friendly
  Video
1 Τρόπαιο

The MINE Box


1:17:03

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Escaped the toilet BOX! Escaped the toilet BOX!
Completed The BOX!! Completed The BOX!!
Extracted the gems! Extracted the gems!
Survived the old mine! Survived the old mine!

   80 Λεπτά
   3 - 6
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
5 Τρόπαια

ΦΑΚΕΛΟΣ: UNDERCOVER


50:00

   1 Ώρα
   2 - 5
   91,8 %
Kids Friendly
  Video
3 Τρόπαια

ΦΑΚΕΛΟΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


44:30

   1 Ώρα
   2 - 7
   94,7 %
Kids Friendly
  Video
3 Τρόπαια

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ


59:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   82,1 %
Freedom Pass

Shaken, not Stirred


1:00:00

   1 Ώρα
   2 - 5
   91,2 %
Σκορ
Kids Friendly
  Video
1 Τρόπαιο

Mind Crime


53:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   95,9 %
Σκορ
Kids Friendly
  Video
1 Τρόπαιο

Arkham's Witchouse


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
Δράσης

Screaming Woods


1:07:00

   70 Λεπτά
   3 - 5
   69,2 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ενήλικες Μόνο
1 Τρόπαιο
Διαθέσιμο Έως: 26/07/2020

   Ομάδα
The Cheathers :
Γιάννης Καραΐνδρος, Iliana Mouteveli

Daylight


1:03:00
890

   70 Λεπτά
   2 - 6
Σκορ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

Tiki Bay


1:00:00

   80 Λεπτά
   2 - 7
   92,1 %
1 Τρόπαιο
Διαθέσιμο Έως: 10/07/2020

Lethal Decision


2:00:00

   2 Ώρες
   3 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
Ενήλικες Μόνο
Freedom Pass

Dark Seas


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
Κωμωδία
1 Τρόπαιο
Διαθέσιμο Έως: 22/12/2019

Frankenstein’s Legacy


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 5
   74,0 %
Ηθοποιός
Δράσης

Blood Treasure


1:02:00

   1 Ώρα
   2 - 6
   78,4 %
2 Τρόπαια

Sir Lock VS Dr. Moriarty: the Last Case


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   71,7 %
1 Τρόπαιο

Blood Trial


1:28:00
16

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

The Chosen! The Chosen!
Bloodied Bloodied

   90 Λεπτά
   4 - 6
   100,0 %
Σκορ
Ηθοποιός
Role Playing
  Video
1 Τρόπαιο

Cinema Hostage


1:08:30

   70 Λεπτά
   2 - 6
   100,0 %
Ηθοποιός
Κωμωδία
  Video
Freedom Pass

Seven deadly sins


59:50

   1 Ώρα
   2 - 6
   100,0 %
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video
Freedom Pass

Down the Rabbit Hole


  Δεν Απέδρασαν

   90 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
Δράσης
1 Τρόπαιο
Διαθέσιμο Έως: 22/12/2019

The Mansion


59:40

   1 Ώρα
   2 - 5
   51,9 %

Sector B32


1:08:18

   70 Λεπτά
   2 - 6
   67,7 %
1 Τρόπαιο

Route 666


59:00

   1 Ώρα
   2 - 5
   40,6 %

The order of Light


1:30:00

   105 Λεπτά
   3 - 6
   72,5 %

Secret Society


54:00

   70 Λεπτά
   2 - 5
   63,0 %
Kids Friendly
1 Τρόπαιο

Conjuring


1:30:00

   90 Λεπτά
   3 - 6
   94,4 %
Τρόμου
Ηθοποιός
Ψυχολογικό Θρίλερ
Freedom Pass
2 Τρόπαια

Follow the White Rabbit


1:09:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
  Video
Freedom Pass
1 Τρόπαιο

Looking Glass


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
1 Τρόπαιο
Διαθέσιμο Έως: 22/12/2019

MAKE THEM SUFFER


1:45:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video

Summoning


1:30:00
75

   90 Λεπτά
   2 - 6
Σκορ
Ηθοποιός
Role Playing
  Video
1 Τρόπαιο

Screaming Well


1:45:00
145

   90 Λεπτά
   2 - 6
   41,4 %
Σκορ
Ηθοποιός
  Video
1 Τρόπαιο

Ring of Protection


1:30:00
89

   90 Λεπτά
   2 - 6
   63,4 %
Τρόμου
Σκορ
Ηθοποιός
Role Playing
  Video
Ψυχολογικό Θρίλερ
1 Τρόπαιο

UNKNOWN


1:30:00

   90 Λεπτά
   2 - 6
Τρόμου
Ηθοποιός
  Video

Follow the White Rabbit


1:10:00

   70 Λεπτά
   2 - 6
Ηθοποιός
  Video
Freedom Pass
1 Τρόπαιο