cover image profile image

Γιάννης Καραΐνδρος
Chosen One


  Ποσοστό Απόδρασης: 96,8%
  Σκορ : 3502
  Μου Αρέσει : 234

4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2024

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα δωμάτιο το οποίο έχει ακούσει και περάσει πολλά. Αντιλαμβάνομαι πως έχουν γίνει πολλές αλλαγές για να φτάσει στη τωρινή του εικόνα και φαίνεται ότι έχει γίνει φιλότιμη δουλειά, ειδικά όταν έχεις μια κακή αρχή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια και κινήσεις για να ανακάμψεις.

Sister's Wake λοιπόν:

* Ένα θέμα που μοιάζει με πολλά και ταυτόχρονα είναι διαφορετικό, αφού στοιχειωμένα σπίτια υπάρχουν πολλά αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μια ξεχωριστή πινελιά. Το story αποκαλύπτεται εντός του παιχνιδιού σε μια καλή ροή την οποία επηρεάζει.

* Σκηνικά ικανοποιητικά σε χώρους και εμφάνιση, χωρίς κάτι φοβερό που δεν έχεις ξαναδεί αλλά και κάτι που να σε χαλάει.

* Πολύ ωραίο act και από τους 2 ρόλους! Ωραία εισαγωγή, καλή σκηνογραφία, όντως αθόρυβη απειλή με απλά αλλά εντελώς αποδοτικά jump και με creepy look.. Το act είναι το δυνατό σημείο του δωματίου αφού σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτεις και τη πλοκή μέσω αυτού.

* Ο τρόμος είναι μεσαίος. Στη περισσότερη διάρκεια είναι light αλλά στα πετάγματα θα έχεις τις κραυγές σου. Είναι υποφερτός για φοβιτσιάρηδες και όχι αδιάφορος για φουλ τρομολάγνους.

* Το δωμάτιο έχει κάτι σπάνιο και αυτό είναι ο σωστός αριθμός παικτών, όπου γράφει 2-4. Παίξαμε τριάδα που μάλλον είναι το ιδανικό, αλλά παίζεται εξίσου καλά και με 2 ή 4. Η τιμή του είναι αρκετά ρεαλιστική για αυτό που προσφέρει.

* Οι γρίφοι του είναι οκ, ωστόσο είναι λίγοι σε αριθμό και αρκετά απλοί. Θεωρώ πως χωράνε σίγουρα 1-2 παρόμοιας ευκολίας. Σε ένα σημείο μάλιστα όπως είναι διαμορφωμένος ο χώρος, προτείναμε έναν γρίφο ο οποίος φαίνεται έτοιμος για υλοποίηση!

* Στο after κουβεντιάσαμε αρκετά με τον host, ο οποίος ήταν πολύ συζητήσιμος και με διάθεση να ακούσει πραγματικό feedback και να λύσει απορίες για το δωμάτιο.

✍ Συνολικά το συγκεκριμένο είναι ένα ωραίο θριλεράκι, κατάλληλο για μικρομεσαίες ομάδες όλων των γούστων με νορμάλ τιμή! 🚪: ✅ 15'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2024

The Witch

The Witch

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το θέμα Μάγισσα το έχουμε πετύχει λίγες φορές ως τώρα περιέργως, και όχι σε μορφή τρόμου, ενώ είναι μία πολύ εύκολη να ενσωματωθεί φιγούρα/ χαρακτήρας σε πολλά πιθανά σενάρια. Οπότε σαν νέα ιδέα είναι απλή και αποδοτική.

Στο δωμάτιο φαίνεται πως έχει γίνει αρκετή δουλειά καθώς έχει αρκετούς, καλοστημένους χώρους με αληθοφανή σκηνικά. Σε έναν ωμό χώρο έχει δημιουργηθεί ένα μυστηριώδες χωριό. Στη πλειοψηφία τους είναι άνετοι και η εξερεύνηση τους είναι αρκετά χορταστική και ταιριαστή με την ιστορία.

Στο κομμάτι λύσης γρίφων, το δωμάτιο είναι old school και περιλαμβάνει πέρα από παρατήρηση και αρκετό ψάξιμο(κάτι που είχαμε ξεσυνηθίσει)! Γενικά οι γρίφοι είναι βατοί και απλοί, έχοντας και μερικούς αυτοματισμούς που δένουν με τη ροή, ίσως να χώραγε και ένας ακόμα αφού το σηκώνει και ο χώρος. Στα θετικά ότι όποτε χρειάζεται να λύσεις -πέρα από ένα σημείο που μάλλον και εκεί θα βελτιωθεί- έχεις επαρκή φωτισμό και λειτουργείς άνετα, χωρίς αυτό να επηρεάσει το σκηνογραφικό κομμάτι!

Για το τέλος άφησα το acting. Δυναμική(ίσως και παθιασμένη) εισαγωγή, jumpscares που κάνουν τη δουλειά τους και γενικά όσοι συμμετέχουν το κάνουν πολύ καλά. Το μόνο που με επηρέασε αρκετά είναι η αμφίεση της μάγισσας, η οποία όπως μας ανέφεραν θα τροποποιηθεί και σίγουρα θα είναι πιο πετυχημένη. Αυτή είναι και η παράμετρος για την οποία θα κατέτασσα τον φόβο ως light, ενώ έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Εφόσον "αναβαθμιστεί" η εικόνα της μάγισσας, λογικά θα ανέβει και ο τρόμος ένα επίπεδο.

Στο after game τα παιδιά ήταν φιλόξενα, συζητήσιμα, με διάθεση να ακούσουν και να λάβουν ιδέες.

✍ Γενικά μία ωραία προσθήκη στη κατηγορία τρόμου, κατάλληλο για όλους τους τύπους παικτών και για 4👤. Με τις λίγες αλλά επιδραστικές αλλαγές που φαντάζομαι θα γίνουν λογικά η εικόνα του θα φτάσει στα 5 αστέρια και το δωμάτιο θα είναι ακόμα πιο δυνατό! 🚪: ✅ 15'

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2024

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Middlearth tales θα το χαρακτήριζα ένα παραδοσιακά σύγχρονο δωμάτιο γρίφων!

Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θυμίζουν old school δωμάτιο καθώς είναι μικρομεσαίο σε διάρκεια και ποσότητα(χώρους), με καλοφτιαγμένες κατασκευές και μηχανισμούς.

Τα σκηνικά του θυμίζουν μία tavern RPG παιχνιδιού, χωρίς να το συνδέω απαραίτητα με LOTR, είναι λιτά αλλά αρκετά, στιβαρά και ρεαλιστικά. Οι χώροι στη πλειοψηφία τους δεν είναι μεγάλοι, αλλά αξιοποιημένοι.

Στο κομμάτι των γρίφων που είναι και το κύριο, έχει όσους χρειάζεται για να καλύψει τη διάρκεια του, ίσως να χώραγε και ένας παραπάνω.

Ωραία βατά γριφάκια που βασίζονται περισσότερο σε παρατηρητικότητα, με μερικούς πιο συνδυαστικούς και challenging με λογική σκέψη, συνολικά μια μεσαία δυσκολία.

Κάποια σημεία είναι εφετζίδικα είτε οπτικά είτε με ήχο ώστε να δένουν ωραία με το χώρο και να υπάρχει fantasy ατμόσφαιρα.

✍ Overall ένα ποιοτικό γριφοδωμάτιο, ιδανικό για 3👤 ή 2 που θέλουν να ζοριστούν. 🚪: ✅ 5'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιαν - 2024

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Τελευταίο δωμάτιο από Escapepolis για Γαλάτσι μεριά και επανήλθαμε μετά από καιρό για να ολοκληρωθεί το σετ με τον αγαπητό χασάπη, ο οποίος μας... πετσόκοψε λίγο πολύ!

Ένα θρίλερ που δεν θα το έλεγα light ή για νέες ομάδες, αλλά κλασσικό θριλεράκι με μεσαίο τρόμο για όλους. Η ατμόσφαιρα προκαλεί αγωνία διαρκώς με ήχο και εφέ ώστε να είναι φοβιστική μέχρι να ανακαλύψεις το δωμάτιο.

Ο χασάπης συμπληρώνει με πετυχημένα jump και κινηματογραφικά κομμάτια μέσα στη ροή, αλλά και interactions...Μου θύμισε παιχνίδι σε κάποιο βαθμό που βλέπεις cutscene και το οπτικοακουστικό υλικό αλλάζει ανά διαστήματα και με το "mood" που επικρατεί.

Οι γρίφοι δένουν με το θέμα και είναι βατοί προς μεσαίοι, ενώ οι χώροι είναι κατάλληλοι και παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι χρησιμοποιούνται έξυπνα.

✍ All in all ένα ωραίο δωμάτιο με μοιρασμένο τρόμο, acting και γρίφους, προσιτό για τις περισσότερες κατηγορίες παικτών. 4👤 το sweet spot, 3 για περισσότερο νιώσιμο και challenge.🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2024

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ενδιαφέρον story που σε ιντριγκάρει πριν και στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Θα το χαρακτήριζα θρίλερ, light προς medium τρόμου με καλό performance και αρκετά jump, που όμως δεν επηρεάζουν το γριφολυτικό κομμάτι καθώς στα σημεία αυτά συνήθως έχεις το περιθώριο να συγκεντρωθείς.

Οι γρίφοι στη πλειοψηφία τους σχετικοί με το θέμα, ωραίοι παρατήρησης, λογικής σκέψης και κάποιοι συνδυαστικοί πιο challenging.

Οι περισσότεροι χώροι αρκετά άνετοι με κατάλληλη διακόσμηση και κάποια ωραία cinematic, ενώ η ένταση προς το τέλος ανεβαίνει.

✍ Overall ένα πολύ καλό δωμάτιο που μοιράζει ωραία τρόμο, acting και γρίφους! Ήμασταν 5 και ήταν οκ, αλλά θα πω ότι 4👤 είναι just. 🚪: ✅ 5'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιαν - 2024

The Painting

The Painting

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επισκεφθήκαμε το νέο venue της Dark Sense με την ωραία υποδοχή που είναι από μόνη της ατμοσφαιρική και συναντήσαμε ένα δωμάτιο με βάρος στους γρίφους και την ιστορία τους.

Το Painting είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα από τον Αργύρη και μέσα από αυτό ανακαλύπτεις με καλοφτιαγμένο τρόπο μια -αληθινή- ιστορία που ξετυλίγεται δωμάτιο δωμάτιο!

Η ατμόσφαιρα δεν λείπει από κανέναν χώρο καθώς όλοι είναι σκηνογραφικά κατάλληλοι για το θέμα. Οι χώροι είναι ικανοποιητικοί σε αριθμό και έκταση για τον χρόνο του και παρόλο που δεν μιλάμε για υπερθέαμα, κάποιοι ξεχωρίζουν παραπάνω.

Οι γρίφοι είναι πολλοί και ωραίοι in concept, με 2-3 να είναι ιδιαίτερα συνδυαστικοί και να φέρνουν το συνολικό επίπεδο δυσκολίας σε άνω του μετρίου κάνοντας το δωμάτιο challenging. Ακόμα και στους δύσκολους ο Οσχι μας άφησε να ψηθούμε χωρίς να νιώσω ότι η ροή έκανε κοιλιά.

✍ Πρόκειται για ένα χορταστικό δωμάτιο γρίφων με εξηγήσεις και ανατροπές στο τέλος του, ιδανικό για 3👤 παρόλο που η τιμή στην 4άδα είναι πιο οκ. 🚪: ✅ 2'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ο Μαριονετίστας αφορά ένα δωμάτιο θριλεράκι, με αυξανόμενη ένταση προς το τέλος που μετατρέπεται και σε τρόμου. Περιλαμβάνει κρυφτούλι, μυστήριο, εξερεύνηση και κινηματογραφικά cinematics.

Οι γρίφοι του συνδέονται σε ένα βαθμό με την ιστορία που συνοδεύει το δωμάτιο και δίνει ένα βάθος στη ροή, ενώ ήταν μέτριας δυσκολίας, οπτικοί και με σκέψη.

Οι χώροι δε περιλαμβάνουν κάτι εξωπραγματικό, ενώ θα μου άρεσε να υπάρχουν και πιο ωραία μυστικά περάσματα. Όμως είναι αρκετοί, άνετοι και ταιριαστοί στο θέμα.

Το acting εξυπηρέτησε καλά τον σκοπό του, είτε αυτός ήταν να μας τρολλάρει, να μας κοντράρει ή να μας τρομάξει!

✍ Χορταστικό δωμάτιο με καλή ροή που τα 4👤 είναι υπεραρκετά, εναλλακτικά προτεραιότητα στη 3άδα και μετά στη 5αδα. Με δεδομένα τα νέα standards, η τιμή του είναι οκ για την εμπειρία που προσφέρει. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ωραίο ντετεκτίβικο γριφοδωμάτιο με περίεργο όνομα.🕵🏼‍♀️

Το Λαμπελέτ είναι ένα old school escape room, με αντίστοιχο theme και σκηνικά, που όμως είναι εκσυγχρονισμένα και καλοφτιαγμένα.

Απαιτεί ψάξιμο, σύνθετη σκέψη, λογική και παρατηρητικότητα για να λύσεις τους αντίστοιχους γρίφους με κάποιους να έχουν τσιμπημένη δυσκολία, ειδικά ένας πολύ συνδυαστικός που είναι ιδιαίτερα ζόρικος.

Οι χώροι είναι αρκετοί και δεν λείπουν οι ωραίες μεταβάσεις, ενώ εκεί βρίσκεται και το acting για να δώσει μια πινελιά στη ροή και την ατμόσφαιρα, κυρίως σε βοηθητικό ρόλο.

✍ Άνετο δωμάτιο, 4👤 φαίνονται κομπλέ αλλά παίρνει και 5ο. Είναι χορταστικό σε διάρκεια και tasks ώστε να θεωρηθεί οκ στη τιμή του 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αργήσαμε λίγο αλλά περάσαμε και εμείς από τη Κυρία με τα Μαύρα... Δε θα πω και κάτι παραπάνω που να μην έχει ειπωθεί σε 800+ σχόλια.

🎬 Εξαιρετικά σκηνικά, ένα καλοφτιαγμένο χωριό που όντως απορείς πως βρίσκεται σε μια πολυκατοικία. Ωραίοι και αρκετοί χώροι, ιδιαίτερη εισαγωγή και επίλογος στο δωμάτιο σύμφωνα με την ιστορία.

💀 Η κυρά μαυροφορεμένη, ήταν πολύ καλή στο ρόλο της με έντονα και απότομα jump μέσα σε μία πολύ επιβλητική ατμόσφαιρα με αντίστοιχα ηχητικά. Δεν έχω δει την ταινία, φαντάζομαι ότι όποιος το έχει κάνει θα εκτίμησε το δωμάτιο και λίγο παραπάνω.

🕵️ Οι γρίφοι είναι καλοί και σχετικοί με το δωμάτιο, νορμάλ δυσκολίας πάντα με τα δεδομένα ενός δωματίου με αρκετό φόβο.

✍ Ίσως φταίει και το hype, δεν θα πω και εγώ ότι αυτομάτως πήγε στη κορυφή μου, αλλά δεν έχω και κάτι που να μου το ρίχνει. Εν τέλει δικαιώνει το όνομα του ως ένα πολύ δυνατό θρίλερ με κινηματογραφικά σκηνικά και ροή.
Συστήνεται κλασσικά για 4👤 και δικαιολογεί τη τιμή του κατασκευαστικά, ποιοτικά αλλά και σε χορταστική διάρκεια. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Λοιπόν αρχικά να πω ότι εγώ και άλλος ένας στη 5άδα που το παίξαμε, έχουμε και προσωπική "εμπειρία" στο θέμα οπότε απ'τη μία το είχαμε πάρει από φόβο, από την άλλη ακούγαμε light σχόλια... Αποτέλεσμα:

Ο τρόμος σαν τρόμος είναι μεσαίος, για άτομα που έχουν φοβία στο συγκεκριμένο θέμα θα είναι λίγο παραπάνω γιατί η απεικόνιση και τα interactions είναι spot on... Καλώς ή κακώς! 💀

Το performance οπτικά και ακουστικά είναι πολύ καλό με κινηματογραφικές και κατά διαστήματα θεαματικές εμφανίσεις, ενώ τα jumpscares δεν πάνε πίσω.

Οι περισσότεροι χώροι είναι κλασσικοί αλλά υπάρχουν και κάποιοι που με εξέπληξαν ευχάριστα, ενώ τα περάσματα είναι εξίσου ωραία. Γενικότερα υπάρχουν μηχανισμοί κατάλληλοι στη ροή με έναν να ξεχωρίζει ιδιαίτερα!

Γριφολογικά είναι κομπλέ, νορμάλ δυσκολίας και οι περισσότεροι γρίφοι είναι σχετικοί με το όνειρο, ή μάλλον εφιάλτη που ζεις. Ένα κομμάτι του δωματίου πάλι ξεχωρίζει στον τρόπο επίλυσης. 🔐

✍ Ένα ωραίο θρίλερ που έχει να προσφέρει καινούργια πράγματα με όπλο την ατμόσφαιρα και τα cinematic του. Θα πρότεινα 4👤 ενώ παίζεται άνετα και με 3 ή 5. Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας βγήκαμε -ελπίζω- πιο δυνατοί χωρίς να μη μας έρχονται -vietnam- flashbacks και δε κλείνουμε μάτι! 🚪: ✅ 10'

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Flashback με ένα Old School δωμάτιο - επιστροφή στα γενοφάσκια των Escape Room, από αυτά που ξεκινήσαμε και αγαπήσαμε το σπορ. 🏠

Ένα δωμάτιο που χαρακτηρίζεται από την απλότητα, όπως φαίνεται και από τη περιγραφή και τη διάρκεια του. Απλά σκηνικά, λίγοι χώροι, απλό concept.

Αυτή την απλότητα η δημιουργός/ GM την πατσίζει με μεράκι, backstory, συμπληρωματικό acting με supportive ρόλο και δόση χιούμορ, και μια ζεστασιά στην υποδοχή και το pre+after game!

Ακούγεται ένα εύκολο δωμάτιο, ωστόσο είναι μέτριας δυσκολίας αφού έχει και εύκολους γρίφους αλλά και κάποιους συνδυαστικούς. Χαρακτηρίζεται από λουκέτα, ενώ οι περισσότεροι είναι θεματικοί αν και θα μπορούσαν να είναι πιο μοιρασμένοι ή να έχει κάτι παραπάνω στην αρχή του παιχνιδιού. 🔐

✍ Εν τέλει περάσαμε μια χαρά, και σε αυτό συνεισφέρει το attitude της ιδιοκτήτριας αφού και η διάθεση μετράει. Ένα δωμάτιο για μία ευχάριστη ώρα, κυρίως για γριφάκηδες αν και έχει και την ατμόσφαιρα του. Ότι πρέπει για 3👤 ή έμπειρη δυάδα, ενώ το δωμάτιο ξέρει τι παρέχει και έχει κοστολογηθεί σε λογικά πλαίσια. 🚪: ✅ 5'

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είπαμε η ακρίβεια έχει φτάσει σε τρομακτικά επίπεδα, αλλά όχι κι έτσι! Αγώνας επιβίωσης κατάντησε να κάνεις μερικά ψώνια... 🛍️

Το event που πιο πολύ φέρνει σε δωμάτιο(και χρονολογικά πλέον μετά τη παράταση του) φέρνει ένα θέμα καθόλου παιγμένο και ενδιαφέρον με μία εμπειρία με τα όλα της. 🧃

Γριφολογικά σε medium difficulty, με σχετικά απλούς γρίφους που λόγω του φόβου σου τους κάνεις λίγο πιο δύσκολους, αντίστοιχα και η πλοκή είναι σχετικά απλή.

Δεν είχαμε δει τις ταινίες αλλά από τα trailer καταλάβαμε ότι ο "κακός" είναι πράγματι ίδιος! Σκηνογραφικά δεν έχει κάτι διαφορετικό από ένα Super Market, όμως έχει κινηματογραφικές σκηνές που το acting σε συνδυασμό με τη σκοτεινή και επιβλητική ατμόσφαιρα βγάζει αρκετό φόβο.

Οι βοήθειες δίνονται in concept -δεν λείπουν οι δόσεις troll- επίσης και η ροή κυλάει ωραία, χτίζοντας ένταση και τρέξιμο... Ενώ το δωμάτιο "αναγκάζει" τους πάντες να το ζήσουν κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο!

✍ Συνολικά ένα τρόμου και fun δωμάτιο με interactions, τρόμο, γέλιο, κυνήγι(θα μπορούσε να έχει και λίγο παραπάνω). Οι χώροι είναι μεγάλοι, ιδανικά όμως παίζεται από 4-5👤, ενώ η τιμή του δε θα ενοχλήσει για την εμπειρία που προσφέρει. 🚪: ✅ 6'

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

♫ Στο ασανσέρ που συναντιόμαστε, γρίφους λύνουμε, και συμβαίνουνε τα πιο κουλά... ♫

Μία έξυπνη ιδέα, για το venue να φτιάξει κατασκευαστικά κάτι σε ελάχιστα τετραγωνικά και για τον παίκτη να δει ένα θέμα διαφορετικό. 🆙

Παρεμπιπτόντως έχουμε δει τέτοιες ιδέες(αυτό, escape the car) σε μικρούς χώρους να ξενίζουν ίσως στο άκουσμα, αλλά να εκτελούνται με ωραίο τρόπο και να ξαφνιάζουν ευχάριστα!

Γριφολογικά που είναι προφανώς και το κύριο χαρακτηριστικό του, το δωμάτιο έχει ωραίους γρίφους μεσαίας δυσκολίας στο αιγυπτιακό θέμα που βασίζονται κυρίως στη παρατηρητικότητα.

Οι γρίφοι "έρχονται" μέσα από τη ροή με ωραίο τρόπο που κάνουν τον χώρο να σου δίνει κάτι καινούργιο κάθε φορά να εξιχνιάσεις μέσα από αυτοματισμούς.

Το δωμάτιο έχει ωραία ατμόσφαιρα και εφέ που λογικά θα περιμένεις σε ένα ασανσέρ... Στο μυαλό μου είχα σκεφτεί λίγο διαφορετική τη λειτουργικότητα του ασανσέρ, όμως και όπως το έχουν σετάρει είναι μια χαρά.

Υπάρχει ατμόσφαιρα που αρχικά σε ξαφνιάζει και στη συνέχεια συνηθίζεται σχετικά, ενώ ο χώρος είναι άνετος για αυτό που είναι ώστε να περάσεις χωρίς πρόβλημα το χρόνο σου εκεί μέσα.

✍ Ένα ωραίο και μοναδικό θεματικά δωμάτιο που συστήνεται για γριφολύτες που αρέσκονται και στην ατμόσφαιρα. Ξεκάθαρα ιδανικό για 2👤, άντε και 3άδα όχι χωροταξικά αλλά για το gameplay του. Εξαιρετική επιλογή για εξαργύρωση επιταγής, λόγω τιμής στα 2 άτομα. 🚪: ✅ 3'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2023

ARCHON'S BAR

ARCHON'S BAR

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πήγαμε μια βόλτα από το οινοπνευματοποτείον να δούμε τι γίνεται, που θα έλεγε και η Κατακουζήνα... Και είδαμε διάφορα!

🍷 Ένα νέο δωμάτιο, εμφανώς ανώτερο από τα προηγούμενα της εταιρίας που βασίζεται ξεκάθαρα στους γρίφους του αλλά και τη πλοκή του.

🔐 Οι γρίφοι όπως και στα υπόλοιπα, παραμένουν το δυνατό σημείο του. Είναι αρκετοί, λογικοί, οπτικοί, με λίγους πιο γενικούς αλλά οι περισσότεροι βασισμένοι στο θέμα/ στόρι. Μεσαίας δυσκολίας συνολικά, που διασκεδάζεις να τους λύνεις!

📜 Το άλλο κομμάτι στο οποίο στηρίζεται το δωμάτιο, είναι η πλοκή. Ενώ ξεκινάει απλοϊκά, στη συνέχεια υπάρχει ανατροπή και το σενάριο έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς επηρεάζει την εξέλιξη της ροής!

Σαν εικόνα πρόκειται για ένα απλό δωμάτιο, με ικανοποιητικούς χώρους και απεικονίζει αυτό που πραγματεύεται, ενώ δεν του λείπει η ατμόσφαιρα ειδικά όσο προχωράς. Για το ταξίδι αυτό, ο μπάρμαν είναι εκεί σε λειτουργικό ρόλο αλλά να σου κάνει και παρέα με το τρόπο του 😜

✍ Ένα πολύ ωραίο δωμάτιο που θα απολαύσουν οι απανταχού γριφολύτες. Συστήνεται για 3-4👤, ενώ στη 4άδα είναι οριακά οκ η τιμή του, καθώς ισχύει πως θα μπορούσες να το συναντήσεις 2-3 μονάδες κάτω, χρονικά και οικονομικά. 🚪: ✅ 10'

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Απρ - 2023

M’ama

M’ama

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μανούλα...!

Αργήσαμε λίγο, το hype χτιζόταν, αλλά το δωμάτιο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

🤰 Η μαμά δεν ανακαλύπτει κάποια καινούργια συνταγή, όμως παίρνει μία γνωστή και επιτυχημένη -αυτή του κλασσικού στοιχειωμένου σπιτιού- και την πετυχαίνει στην εντέλεια.

Οι χώροι είναι πολλοί και οι εναλλαγές περισσότερες, οπότε υπάρχει συνέχεια μια αγωνία για το τι ακολουθεί ενώ το μυστήριο και τα φοβερά ηχητικά εμπλουτίζουν την σκοτεινή ατμόσφαιρα με μία σταθερή ένταση να επικρατεί.

👻 Δεν στηρίζεται στο τρέξιμο(παρόλο που κάποιοι χώροι ενδείκνυνται) ούτε τα απόλυτα ξαφνιάσματα. Το gameplay του άλλωστε σε κάνει να περιμένεις το πότε θα γίνει κάτι, όμως και πάλι θα φωνάξεις... Οπότε κάτσε στα αβγά σου και απλά ζήσε το!

🎬 Το acting είναι εξαιρετικό στα καθήκοντα του, με ιδιαίτερα jump και πολύ ωραία θεατρικά που συνοδεύουν τη καλή σκηνογραφία του δωματίου. Μέσα σε αυτή αποκαλύπτεται και η πλοκή με σωστό τρόπο, ενώ στο τέλος έχει και ένα κερασάκι for good measure.

🔑Τέλος, οι γρίφοι είναι όπως αρμόζει σε ένα δωμάτιο τρόμου, καλοί και σχετικοί με την ιστορία, βατής-μεσαίας δυσκολίας ενώ για αλλαγή όταν χρειάζεται να λύσεις δε θα σε ενοχλήσει η έλλειψη φωτός.

✍ Μπράβο λοιπόν στη μαμά και την... αμφιλεγόμενη φιλοξενία της σε ένα δυνατό δωμάτιο που πας να λύσεις, να φοβηθείς και να απολαύσεις τα cinematic του. Δεν υπάρχει λάθος αριθμός ατόμων από 3-5 αν και ως συνήθως, 4👤 φαίνεται το soft spot του, ενώ είναι από αυτά που δικαιολογούν τη τιμή τους. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαρ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ρε τι πάθαμε!

Είπαμε να πάμε μία βόλτα απ' το παλιό μας σχολείο και μείναμε μετεξεταστέοι!

🔥 Σε αυτό το δωμάτιο ότι βλέπεις παίρνεις. Και αυτό είναι ένα καμένο σχολείο, με τις τάξεις του, τις μυρωδιές του, το προσωπικό του και τα όλα του...

💀 Οι χώροι είναι όπως αναμένονται με τα κατάλληλα σκηνικά, ενώ ο τρόμος παραμονεύει μέσω της ατμόσφαιρας αλλά και των παρουσιών εκεί. Ωραία περάσματα και νέοι χώροι προς εξερεύνηση προσδίδουν μυστήριο όσο ανακαλύπτεις την πλοκή η οποία υπάρχει και έχει ενδιαφέρον.

👨‍🏫 Γριφολογικά κυμαίνεται σε καλό επίπεδο, εντός θέματος με γρίφους συνεργασίας, λογικής και παρατήρησης.

🎬 Σκηνογραφικά υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που υλοποιούνται με interactions και με τους παίκτες, ενώ το δωμάτιο έχει αυξομειώσεις στην ένταση μοιράζοντας το χρόνο σε γρίφους, τρέξιμο, jump, cinematics και τρολάρισμα καθώς το acting κάνει το καθήκον του σε όλα τα κομμάτια.

✍ Περάσαμε πολύ ωραία καθώς το δωμάτιο προσφέρει μία δυνατή και γεμάτη εμπειρία με μυστήριο, φόβο, δράση, επίλυση και γέλιο. Μπορεί να παιχτεί άνετα από οποιοδήποτε αριθμό από τα 3-5 playable άτομα, κάτι σπάνιο, το ιδανικό ως συνήθως είναι η μέση δηλαδή 4👤, ενώ η τιμή του ανταποκρίνεται σε αυτό που προσφέρει. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

"Είναι ένα που μάλλον θα 'ναι πιο light, δε πρέπει να έχει τρέξιμο". Αυτό έλεγα στην ομάδα όταν περιέγραφα που θα παίξουμε την επόμενη. lol

Τι ήταν αυτό!

*Ένα δωμάτιο πολύ έντονο τελικά που στηρίζεται στο acting του και πολύ καλά κάνει καθώς το απογειώνει για τα καλά! Η θεία... Άρτεμις δίνει όλο της/του το είναι με πολλά τερτίπια και αποτέλεσμα να υπάρχει τρόμος, ένταση και τρολλάρισμα.🎭

*Ο φόβος είναι μοιρασμένος σε κινηματογραφικό και δράση με αυξανόμενη ένταση, ενώ η ατμόσφαιρα και τα ηχητικά συνεισφέρουν σε μία δυνατή ατμόσφαιρα.💀

*Τα σκηνικά είναι λίγο πολύ τα συνηθισμένα, στη κατηγορία ενός σπιτιού με σκοτεινές συνθήκες και απειλές, καταλλήλως διαμορφωμένα για τη περίσταση.🏠

*Οι γρίφοι του ήταν ποικίλοι και βασισμένοι στη λογική και τη παρατήρηση συνήθως, μεσαίας δυσκολίας και καλού επιπέδου. 🔐

Ένα δυνατό θρίλερ με λίγο generic πλοκή αλλά με το εξαιρετικό performance του προσφέρει μία συνολικά γεμάτη εμπειρία σε vfm επίπεδα συγκριτικά με τη μέση τιμή horror δωματίων. Ιδανική σύνθεση 4👤, 3 για να το νιώσουν περισσότερο ενώ είναι οκ και οι 5. 🚪: ✅

Απέδρασαν

Απάντηση από: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πολύ!! Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!

4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πριν λίγο καιρό μας είχε περιποιηθεί η Bloody Mary, τώρα πήγαμε σε μία άλλη Mary καθώς δε μαθαίνουμε και οι Μαιρούλες έχουν τη τάση να μας ταλαιπωρούνε... Το συγκεκριμένο δωμάτιο βασίζεται στο θρίλερ Νεκρική Σιγή και το είχα πάρει από φόβο λόγω της ταινίας. Αποτέλεσμα:

*Ένα δωμάτιο που καταφέρνει να έχει τη ταυτότητα του, τόσο στο ότι δεν έχεις μέρος να κρυφτείς και μπορεί να σου σκάσει από παντού ένα jump, όσο και στον τρόπο που δίνονται οι βοήθειες ο οποίος είναι in concept και διασκεδαστικός💡

*Ο τρόμος τελικά ήταν σε μεσαίο+ επίπεδο, τον επιβάλλει και η ατμόσφαιρα και τα δυναμικά ηχητικά ενώ βασίζεται κυρίως σε jump και όχι τόσο σε τρέξιμο 💀

*Οι χώροι είναι μοιρασμένοι με άπλα αλλά και μικρότερους, καθώς δεν ξεφεύγουν από την απεικόνιση ενός σπιτιού. Η ηθοποιός είναι εξαιρετική και δεν περιορίζεται σε απλά πετάγματα αφού υπάρχουν και cutscenes με ατάκες, το acting ανεβάζει το δωμάτιο! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

*Μία ευχάριστη έκπληξη ήταν οι γρίφοι, που ήταν αρκετοί, καλοί και εντός θέματος! Μεσαίας τρομοδυσκολίας με λουκέτα και αυτοματισμούς, γεμίζουν τον χρόνο του δωματίου ικανοποιητικά.🔐

Ένα πολύ καλό θρίλερ που καταφέρνει να ξεχωρίζει παρόλο που ανήκει στη μεγάλη κατηγορία τρομόσπιτων, έχοντας τις ιδιαιτερότητες του. Ότι πρέπει για 4👤 ή 3 που δε νιώθουν και τόσο... 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Φεβ - 2023

PURGE

PURGE

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθε και η ώρα της Κάθαρσης, σε ένα μη παραδοσιακό Escape, που η εμπειρία θυμίζει κάπως το στιλ Deadzone -χωρίς ζόμπι-.

*Η εισαγωγή του δωματίου είναι πολύ δυνατή, με έντονο τραμπουκισμό και φόβο για το άγνωστο που ακολουθεί, ενώ βάζει την ομάδα στο κλίμα από την αρχή

*Συνεχίζει με ένα αίσθημα δράσης, μυστηρίου και εξερεύνησης σε μεγάλο χώρο που προσπαθείς να ανακαλύψεις και να εξοικειωθείς, συνοδευόμενο από κάποια cinematics και interactions

*Οι ηθοποιοί είναι καλοί στο κομμάτι τους αλλά και την οργάνωση της ροής καθώς συμμετέχουν ενεργά σε αυτή

*Δεν είναι κανονικό escape, οπότε οι γρίφοι είναι ελάχιστοι και απλοί, ενώ προσανατολίζονται κυρίως στο ψάξιμο

*Μου(μας) φάνηκε ότι μπορούσε να αξιοποιηθεί περισσότερο ο χώρος, καθώς θα μπορούσε να είναι περισσότερο escape έστω με περισσότερους γρίφους ή το βιωματικό κομμάτι με τα όπλα να έχει καλύτερη εκτέλεση. Εν τέλει προσφέρει λίγο από όλα και αφήνει ένα αίσθημα ότι δε τα χόρτασες

Ένα διαφορετικό horror-δράσης δωμάτιο, στο οποίο συνολικά είχα μία καλή εμπειρία. Βέλτιστη σύνθεση 5-6👤 για το gameplay του. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Παρόλο που ότι σπίτι βλέπουμε εδώ και χρόνια δεν μας βγαίνει σε καλό, κάνουμε του κεφαλιού μας και συνεχίζουμε να τη πατάμε με αυτές τις αγγελίες... Οπότε πήγαμε και είδαμε και αυτή την έπαυλη.

-Έχουμε άλλο ένα τρομόσπιτο, του οποίου η πλοκή δεν έχει κάτι συνταρακτικό που το διαφοροποιεί μιας και είναι αρκετά δουλεμένη αυτή η κατηγορία, όμως.. it works!

-Ο λόγος που που διαμορφώνουν το καλό αποτέλεσμα είναι οι αρκετοί χώροι, που είναι λίγο πολύ οι συνηθισμένοι που θα βρεις σε τέτοια δωμάτια, όμως είναι καλοφτιαγμένοι με ωραία περάσματα και στη πλειοψηφία τους άνετοι.

-Το εξαιρετικό performance ανεβάζει το δωμάτιο και είναι εκεί για να σκάσει αρκετά jump scares αλλά όχι μόνο, καθώς μερικές φορές βγαίνει παγανιά και ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ο τρόμος που υπάρχει είναι μπόλικος και σε αυτό συνεισφέρουν και τα ηχητικά τα οποία είναι δυνατά και ανατριχιαστικά, ώστε να είναι επιβλητική η ατμόσφαιρα.

-Οι γρίφοι είναι αρκετοί, σχετικοί με την ιστορία που ξετυλίγεται και μεσαίας δυσκολίας, σε καλό επίπεδο και περιλαμβάνουν κυρίως λουκέτα αλλά και κάποιους αυτοματισμούς.

Ένα ακόμα πολύ καλό horror, που δεν ανακαλύπτει τον τροχό στο είδος αλλά κάνει τη δουλειά του πολύ καλά και προσφέρει μία γεμάτη και έντονη εμπειρία. Φοβηθήκαμε, τρέξαμε, διασκεδάσαμε και 4👤 φαίνεται η βέλτιστη σύνθεση για τα παραπάνω. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Φεβ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μία εβδομάδα μετά τη ψυχωτική μας επίσκεψη επανήλθαμε να εξιχνιάσουμε μια από τις μεγαλύτερες άλυτες υποθέσεις, αυτή του zodiac killer. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα, ένα ήρεμο δωμάτιο αυτή τη φορά χωρίς εντάσεις και τρομάρες.

-Το συγκεκριμένο δωμάτιο δεν εντυπωσιάσει σαν εικόνα, καθώς είναι αρκετά απλό, ωστόσο δε λείπουν τα περάσματα και τα σκηνικά είναι εντός θέματος.

-Ατμοσφαιρικά είναι χλιαρό αλλά με αέρα μυστηρίου σε αρκετά σημεία, ενώ η πλοκή έχει ενδιαφέρον και ξετυλίγεται ομαλά στη ροή.

-Οι γρίφοι που είναι το βασικό του στοιχείο είναι μοιρασμένοι σε λουκέτα και αυτοματισμούς, μικρομεσαίας δυσκολίας και συνδεδεμένοι με το story. Βγήκαμε μισή ώρα νωρίτερα και μας φάνηκε γρήγορο, ίσως βρεθήκαμε σε καλή μέρα και δε σημαίνει ότι δεν θα φανεί ενδιαφέρον και σε έμπειρες ομάδες.

Ένα αξιόλογο δωμάτιο για όλους και κατάλληλο και για εισαγωγικό σε νέους παίκτες, για 3-4👤 Οικονομικά θα μπορούσε να είναι λίγο πιο κάτω καθώς αν είχε ανοίξει το ίδιο πριν 5 χρόνια θα κόστιζε 2-3€ λιγότερα. 🚪: 30'✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πριν λίγο καιρό μας τάραξε η bloody Mary, τώρα είχαμε και την... bloody psycho ξέχασα-πως-τη-λένε! Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τη κατάσταση στη κλινική αλλά παραήταν για δέσιμο η κατάσταση..

-Δυνατή εισαγωγή και ανάλογη συνέχεια, το δωμάτιο έχει τα jumpscares του αλλά και το τρεξιματάκι του, σε μεσαίο βαθμό για το είδος με τον τρόμο να επικρατεί διαρκώς

-Χώροι αρκετοί και στημένοι ανάλογα με το concept, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά δουλεύουν μια χαρά και η εικόνα συνολικά είναι σωστή

-Οι γρίφοι σχετικοί με τη πλοκή, light-medium στα γνωστά τρομοεπίπεδα δυσκολίας με κυρίως λουκέτα αλλά και αυτοματισμούς

Φοβηθήκαμε, τρέξαμε και διασκεδάσαμε. Προτείνεται για 4-5👤 που χρειάζονται τα φάρμακα τους. 🚪: 15'✅

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Φεβ - 2023

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ταξιδέψαμε στην άγρια δύση, ένα θέμα που παραδόξως δεν έχει δουλευτεί ιδιαίτερα τόσα χρόνια! Το theme από μόνο του λοιπόν είναι φρέσκο και "δροσερό"!

-Το δωμάτιο ρέει στο σύνολο του πολύ ωραία, οι χώροι είναι καλοστημένοι και σκηνογραφικά αρμόζουν καταλλήλως στο concept.

-Ο ρυθμός δε πέφτει και υπάρχει μια διασκεδαστική αύρα σε όλη τη διάρκεια, στην οποία συμβάλλει σε τεράστιο βαθμό ο ηθοποιός. Πολυδιάστατος και ενεργός, είναι εκεί με τα interactions του να βοηθήσει και να τρολλάρει.

-Οι γρίφοι είναι και αυτοί in theme, μεσαίας δυσκολίας με καλοδουλεμένους μηχανισμούς.

Μία fun εμπειρία από αυτές που δεν έχουμε αρκετά στο χώρο, για 4👤 ! 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επανήλθαμε μια βδομάδα μετά την εξερεύνηση του εμπορικού, για ένα ταξίδι στο χρόνο. Το θέμα του δωματίου με είχε προϊδεάσει θετικά και δεν απογοήτευσε! Συγκριτικά με το προηγούμενο ήταν εξίσου και ακόμα πιο καλό, αλλά και πιο διασκεδαστικό.

-Αρχικά το concept καλά εκτελεσμένο μη μηχανισμούς που ταιριάζουν στη χρονομηχανή και το δωμάτιο γενικότερα. Η πλοκή είναι οκ και η ροή κυλάει μια χαρά, ενώ μου άρεσε που και πάλι κάθε δωμάτιο είχε και το δικό του ηχητικό ντύσιμο.

-Κάποιοι χώροι σχετικά απλοί αλλά οι περισσότεροι πολύ ωραίοι και κατάλληλοι για τα χρονικά σημεία που επισκέπτεσαι, τα οποία χωρίς να είναι φαντασμαγορικά είναι πρωτότυπες επιλογές με ρεαλιστικές και σχετικές κατασκευές!

-Γριφολογικά θα το έλεγα challenging, μας άφησαν κιόλας να ψηθούμε σε κάποιους γρίφους πιο τσιμπημένους αλλά εν τέλει κανένας δε μου άφησε άσχημη γεύση και όλοι ήταν λογικοί, ποιοτικοί και in theme. Λίγο ψάξιμο, καλή παρατήρηση και λογική σκέψη τα όπλα για την επίλυση τους.

Μία όμορφη εμπειρία για 3-4👤 η οποία είναι ισορροπημένη σε όλους τους τομείς που συνθέτουν ένα vfm δωμάτιο! 🚪: ✅

Απέδρασαν

Απάντηση από: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πολύ!! Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!

4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ιδιαίτερο δωμάτιο που δεν ήξερα τι να περιμένω καθώς η εικόνα παραπέμπει σε κάτι πιο σκοτεινό, η υπόθεση κάπως χλιαρή αλλά εξελίχθηκε σε μία ευχάριστη έκπληξη!

*Ποικιλία χώρων ο καθένας με τη δική του ταυτότητα, μία ρεαλιστική μικρογραφία ενός mall
*Κατάλληλη διακόσμηση με άλλα σκηνικά πιο απλά και κάποια πιο fun, με τη μουσική να συνοδεύει αντίστοιχα και το κλίμα να εναλλάσσεται από ήσυχο σε πιο ψυχαγωγικό
*Αρκετοί γρίφοι που δένουν και αυτοί με τον κάθε χώρο, καλοί, λογικοί και σχετικοί με το θέμα μεσαίας δυσκολίας
*Η ροή κυλάει καλά και το story επηρεάζει το τέλος
*Ένιωσα σε στιγμές ότι θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω δυναμισμό/ένταση και οι βοήθειες θα μπορούσαν να δίνονταν λίιιγο πιο έμμεσα

Μία ωραία εμπειρία ιδανική για 4👤 με το κόστος να είναι κομπλέ για αυτά που προσφέρει! 🚪: ✅13'

Απέδρασαν

Απάντηση από: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε. Εις το επανιδείν φίλοι μας!!!

4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2022

Moriarty

Moriarty

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένας ωραίος θεματικός συνδυασμός με στοιχεία φουτουριστικά, φαντασία, κωμωδία, μυστήριο και λίγο θρίλερ. Αυτή η μίξη βγάζει ένα ωραίο κωμικό γριφοδωμάτιο, με λίγες στιγμές που το λες οριακά ελαφρύ θρίλερ.

Αστεία και πρωτότυπη εισαγωγή στο παιχνίδι, ένας τρελιάρης ηθοποιός-gm καλός στο ρόλο του που δίνει ζωντάνια στο παιχνίδι και ένας απειλητικός Moriarty που καραδοκεί.

Μια χαρά σκηνικά, ροή που κυλάει νεράκι και καλοί γρίφοι μέτριοι σε δυσκολία, κυρίως παρατήρησης αλλά και πιο συνδυαστικοί.

Μία ευχάριστη εμπειρία playable από 3-5👤, ίσως ιδανικά με 4. Πέρασε ανάλαφρα η ώρα αλλά βγήκαμε και αρκετά νωρίς και μας φάνηκε λίγο γρήγορο, συνολικά vfm για όλα τα γούστα! 🚪: ✅15'

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Οκτ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Κλασσική περίπτωση δωματίου που δεν έχεις ακούσει πολλά οπότε πας χωρίς να ξέρεις τι να περιμένεις ή δε περιμένεις και πολλά γενικότερα. Και το συγκεκριμένο είναι ένα ακόμα δωμάτιο τρόμου αλλά..! Δεν είναι απλά άλλο ένα δωμάτιο τρόμου!

Γιατί; Αρχικά πρόκειται για θρίλερ με έντονο τρόμο ψυχολογικό και μη αφού η επαφή είναι ελάχιστη ή το λεγόμενο τόσο όσο. Η διαμόρφωση συμβάλλει πολύ σε αυτό αφού χωρίς να είναι τεράστιο το δωμάτιο, κατά διαστήματα σου φαίνεται ατελείωτο! Τα jump scares σε πολλά σημεία που είναι τοποθετημένα είναι πραγματικά απλά, μερικές φορές ξέρεις ότι θα σου έρθουν, και πάλι όμως κάνουν τη δουλειά τους κανονικότατα! ㋡

Η παρουσία της Μαίρης είναι κομβική, πότε λιγότερο αισθητή πότε περισσότερο, οι εμφανίσεις της έρχονται και εκεί που είσαι ανέμελος και κόντρα στη ροή σε φάσεις που συνήθως δεν υπάρχουν πετάγματα. Η εισαγωγή και το τέλος είναι κινηματογραφικά με εξαιρετικό acting, ενώ δε λείπει η διαδραστικότητα και στο ενδιάμεσο γίναμε πάλι έρμαια στα φοβερά ουρλιαχτά ενός ακόμα κοριτσιού και τα κέφια του να μας τρολλάρει! 😂

Σεναριακά έχει επίσης πινελιές που το διαφοροποιούν από το τυπικό στοιχειωμένο σπίτι, καθώς εξηγείται με ενδιαφέρον η παρουσία του "στοιχειού" και η αντιμετώπιση του. Οι γρίφοι του είναι κομπλέ, απλοί αλλά και πιο δύσκολοι και διαφόρων ειδών, εντός θέματος σε γενικές γραμμές. Ο GM έπαιξε την ομάδα μας καλά, ενώ δεν έσπρωξε παραπάνω από όσο χρειαζόταν.

Περάσαμε πολύ καλά και φοβηθήκαμε παραπάνω απ'όσο περιμέναμε, καθώς το δωμάτιο ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και στα δύο. Μόνη παρατήρηση, ο έντονος καπνός που δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και καθορίζει πολύ την αγωνία και το μυστήριο του δωματίου ωστόσο ποιοτικά τον αισθανθήκαμε κάπως ενοχλητικό(πηχτό).

Οι χώροι ενδείκνυνται για 3-4👤, θα αποθάρρυνα την 5άδα. Το κόστος θα τσούζει λίγο στη 3άδα, για τη 4άδα μας λόγω και της καλής εμπειρίας που είχαμε το βρήκα αποδεκτό. 🚪: ✅10'

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Οκτ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μιας και τα τρομόσπιτα είναι πολλά και το θέμα πολυπαιγμένo, ψάχνεις στο κάθε δωμάτιο κάτι για το οποίο θα ξεχωρίζει. Στο συγκεκριμένο είναι τα jump του! Και αυτό γιατί πραγματικά είναι από σημεία που δε το περιμένεις και δε μπορείς να μαντέψεις όσο έμπειρος και να είσαι! Όποτε πετάγεται η παρουσία λες ΩΠΑ από που ήρθε πάλι.

Η αμφίεση της οντότητας είναι λίγο τυποποιημένη αλλά κάνει τη δουλειά της, και ενώ το δωμάτιο είναι θρίλερ χωρίς κυνηγητά καταφέρνει να πετύχει καλά τον ψυχολογικό τρόμο.

Η εισαγωγή είναι καλή ενώ υπάρχουν και easter eggs για όσους έχουν παίξει και τον προκάτοχο του δωματίου, ενώ ο επίλογος περιλαμβάνει ωραία κινηματογραφική κορύφωση.

Οι χώροι είναι αρκετοί, με καναδυο να μην έχουν αλλάξει από τις προηγούμενες παραλλαγές του δωματίου το οποίο με επηρεάζει λίγο γιατί είναι η 3η μορφή του που επισκέπτομαι. Οι γρίφοι είναι βατοί/ μεσαίοι για το είδος και ταιριαστοί στο concept.

Βγήκαμε αρκετά νωρίτερα και μας φάνηκε λίγο σύντομο, όμως πρόκειται για ένα καλό θρίλερ με έντονη ατμόσφαιρα, ιδανικά ως συνήθως για 4👤, οκ και για 5 ή 3 θαρραλέους. Ως 6άδα είχαμε κάποιες στιγμές που ήταν πιο στριμωγμένα, ενώ ωραία είναι η σύνδεση που έχουν κάνει για b2b με το exposed παρόλο που δεν το πράξαμε. 🚪: ✅20'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Οκτ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αρκετά δωμάτια μπορούν να είναι καλά χωρίς να είναι τεράστια, αλλά στο κομμάτι του εντυπωσιασμού, το μέγεθος μετράει. Στο συγκεκριμένο τομέα το Sacrifice κερδίζει πόντους αφού δεν είναι your typical horror house, αλλά ένα καλοστημένο χωριό.

Οι χώροι είναι πολλοί με εξαιρετική σκηνογραφία και κάποιους να εντυπωσιάζουν, επιβλητική ατμόσφαιρα και καλές κατασκευές. Αρκετές μεταβάσεις είναι απλές, αλλά υπάρχουν και κάποιες που ξεχωρίζουν με πιο ιδιαίτερα περάσματα!

Medium τρόμος με στοιχεία θρίλερ και θεατρικότητα κατά μέρη. Η ροή κύλησε ωραία με gameplay που θυμίζει εξευρεύνηση περιοχών σε videogame, συνήθως υπήρχε αλληλουχία στις εναλλαγές χώρων για το που θα συνεχίσεις.

Ικανοποιητικό γριφολογικά, μοιρασμένα όσα έχει να κάνει η ομάδα σε κάθε χώρο, με τους περισσότερους γρίφους να είναι σχετικοί με το story. Ενδιαφέρον ο τρόπος που δίνονται οι βοήθειες, δεν λειτουργεί τέλεια όμως καθώς δυσκολεύεσαι να ακούσεις το πότε έρχονται αλλά και τις ίδιες. Λόγω της διαμόρφωσης, χρειάζεται καθοδήγηση με τι να ασχοληθείς μερικές φορές και παραέχει σκοτάδι όσο προσπαθείς να λύσεις.

Ένα δυναμικό και χορταστικό θρίλερ, ιδανικό για 4👤, που παίζεται εύκολα και με 5. Χρησιμοποιήσαμε δωροεπιταγή και πάλι βγήκε ένα 20ρικο στη 5άδα. Κάπως υψηλή τιμή που οριακά δικαιολογείται λόγω διάρκειας, χώρων και acting. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Οκτ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Όταν μετά από >300 δωμάτια συναντάς στο ίδιο παιχνίδι καινούργια(πληθυντικός) πράγματα, είναι ενδεικτικό του επιπέδου και της ποιότητας του! Ποια ήταν αυτά τα πράγματα;

Αρχικά είχα την πιο in concept ως τώρα επιβεβαίωση κράτησης τηλεφωνικά, που σε προετοιμάζει να μπεις στο κλίμα ώρες πριν και να το μεταδώσεις στην υπόλοιπη ομάδα.

Στη συνέχεια είχαμε μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη εισαγωγή, ακολουθούμενη από ακόμα καλύτερη επί της ουσίας εισαγωγή στο ζουμί.

Το δωμάτιο έχει φοβερές μεταβάσεις, εξαιρετικό acting, πολλούς χώρους και καλά σκηνικά. Περιλαμβάνει interactions πρωτότυπα και ευφάνταστα.

Η ροή έχει αυξανόμενο ρυθμό και συνδυαστικό με τη πλοκή, με αρχή μέση και τέλος. Στη κορύφωση επικρατεί ένας χαμός, ενώ οι γρίφοι του είναι αρκετοί και challenging, medium+ δυσκολίας(παίξαμε το intelligent με κάποιους παραπάνω γρίφους).

Ο τρόμος είναι ο διασκεδαστικός όπως τον χαρακτηρίζω εγώ, δηλαδή έντονος με αρκετά jumpscares και όχι μόνο. Χωρίς όμως να παγώνει το αίμα σου, ώστε να υπάρχει μια παιχνιδιάρικη να το πω διάθεση και στιγμές γέλιου ανάμεσα στις φοβέρες.

Ένα horror που ξεχωρίζει, ιδανικό για 4👤, άνετα playable και από 5 ή 3. Η τιμή του ειδικά στη 5άδα είναι λογικότατη για αυτό που προσφέρει. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Οκτ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το δωμάτιο εντός του συρταριού προσφέρει ότι υπόσχεται. Είναι πρωτότυπο, είναι διασκεδαστικό, αλλά παραμένει απαιτητικό.

Ωραία ιδέα, καλά υλοποιημένη με κατάλληλους άνετους χώρους οι οποίοι κρύβουν μια νοσταλγία για κάποιες συγκεκριμένες γενιές!

Η ατμόσφαιρα αντίστοιχη και ντυμένη με fun μουσικές επιλογές και βοήθειες που έρχονται με αστείο και ευρηματικό τρόπο, in concept!

Οι γρίφοι είναι έξυπνοι και λογικοί, ενώ χρειάζονται καλή παρατηρητικότητα αλλά και ευρηματικότητα. Σε κάποια σημεία θέλει μία κατεύθυνση για το που να κινηθείς για τη συνέχεια.

Μια ωραιότατη προσθήκη στα γριφοδωμάτια ιδανική για 3-4👤, ενώ άξιο αναφοράς ότι είναι VfM με σωστή τιμολόγηση κόντρα στη γενικότερη τάση υπερτίμησης των τελευταίων ετών! 🚪: ✅8'

Απέδρασαν

Απάντηση από: Art of Escape Καλλιθέα
Ευχαριστούμε για την κριτικη και την επισκεψη! ! :)

5,0 Εξαιρετικό
Οκτ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αν η έλευση των escape box ήταν κάτι διαφορετικό και mobile, αυτό είναι το επόμενο level!

Έχεις ένα κουτί που κρύβει πολλά, έχεις και τον GM και ηθοποιό μαζί σου να συνοδεύονται από μία βόλτα, καφέ/ ποτό ότι τραβάει η όρεξη σου.

Οι γρίφοι έχουν συνοχή, είναι από εύκολοι ως τσιμπημένοι αλλά όλοι λογικοί, υπάρχουν στοιχεία που εμφανίζονται μέσα από αυτούς και δε λείπουν ανατροπές, εκπλήξεις και σύγχρονες πινελιές που δεν έχεις ξαναδεί!

Είναι ωραίο, είναι fun, είναι διαφορετικό! Επίσης είναι διαδραστικό και free, τι άλλο θες;

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το αναβάλαμε το αργήσαμε αλλά ήρθε η ώρα να περάσουμε και από το σφαγείο... Τουλάχιστον μετά από αυτό(και το Biohazard) νομίζω ότι δεν εκκρεμεί κάποιο ανάλογο τρεξοδωμάτιο και θα πάρουμε μια ανάσα!

Στα του παιχνιδιού τώρα, μιλάμε για μία πλήρη εμπειρία survival horror με έντονη δράση, interactions και αρκετό φόβο μέσω της ατμόσφαιρας αλλά και του acting φυσικά.

Όσοι συμμετέχουν στο τελευταίο προσφέρουν τα απαιτούμενα άκρως επιτυχώς στον εκάστοτε ρόλο τους! Οι καλοί κάνουν το καλό και οι κακοί.. μας ρίχνουν στο γιαλό, ή σε καμιά κατάψυξη τέλος πάντων.

Το δωμάτιο έχει πολύ κυνηγητό ποσοτικά, συνήθως όχι μεγάλης έντασης όμως συγκριτικά με τρέξιμο ζομποδωματίων κλπ. Ισχύουν τα σχόλια περί γλιστερής επιφάνειας σε αρκετά σημεία, με λίγη προσοχή και όχι υπερβολές αποφεύγονται τα χειρότερα όμως. Και το γράφει παίκτης που η ομάδα του βγαίνει πολύ σπάνια αλώβητη και από πιο light δωμάτια xD.

Όσον αφορά το διαδραστικό κομμάτι, σίγουρα είναι ιδανικό για τρομολάγνους και μια χαρά για τους all around players, αλλά ακόμα και οι πιο casual παίκτες δε χρειάζεται να φοβηθούν την επαφή αφού υπάρχει τραμπουκισμός και τρολλάρισμα όμως προσαρμόζεται στα θέλω της ομάδας και δε θα βρουν υπερβολές χωρίς συναίνεση.

Οι χώροι είναι πολλοί και μεγάλοι με μυστήρια περάσματα, ενώ οι γρίφοι πιο συνδυαστικοί από το συνηθισμένο του είδους αλλά βατοί και κυρίως οπτικοί. Με την κατάσταση που επικρατεί και την έλλειψη προσανατολισμού θα χρειαστεί και η απαραίτητη καθοδήγηση.

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη πλοκή, άλλωστε δε στηρίζεται σε αυτό. Υπάρχει σκοπός ο οποίος δε θα διαφωνήσω πως πέφτει λίγο σε δεύτερη μοίρα όμως είναι κάποια secondary task που δίνουν ένα ενδιαφέρον στο τέλος που βγαίνει ένα score για το παιχνίδι.

Άνετο και optimal για 4-5👤, εξαργυρώσαμε επιταγή και βγήκε κομπλέ όμως δικαιολογεί την τιμή του λόγω διάρκειας. Άξιο αναφοράς επίσης ότι καλοκαιριάτικα και για τη φύση του παιχνιδιού, η ζέστη είναι υποφερτή. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ναι είναι δάσος και ναι δε μπορείς να κουνηθείς ρούπι ή να μείνεις στιγμή ήσυχος εκεί μέσα(ή έξω όπως το δούμε)!

Είχα δει κάποια σχόλια για την διαμόρφωση του χώρου που είχαν κάπως ρίξει τις προσδοκίες μου αλλά χαίρομαι που ήταν καλύτερο και από ότι περίμενα!

Το δάσος-αφού είναι το σημείο αναφοράς πλέον σε αυτόν τον όρο- είναι μεγάλο και άκρως ανατριχιαστικό. Έχει αποδοθεί καλά η ανακάλυψη της ιστορίας στην εξερεύνηση του και συνοδεύεται από όλο το πακέτο όπως η είσοδος και η έξοδος αφού είναι όλα ρεαλιστικά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να πηγαίνουμε 5 άτομα ένα κουβάρι και να τρακάρουμε στα σκόρπια δέντρα από τον φόβο μας, ενώ υπάρχει και μία(??) σκοτεινή παρουσία που κάνει πολύ καλά τη δουλειά της, ωστόσο θα επαναλάβω ότι τον μισό σκοπό τον καταφέρνει από μόνος του ο χώρος με τα σκηνικά του.

Υπάρχουν διάφορα tricks που σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι χάνεσαι σε έναν άπλετο χώρο ακόμα και αν δεν ισχύει και ο τρόμος μέσω της ατμόσφαιρας και της εν λόγω παρουσίας είναι έντονος.

Η ροή κυλάει χωρίς πρόβλημα με acting και κινηματογραφικές σκηνές που συμβάλλουν σε αυτό, ενώ οι γρίφοι του δεν είναι και τόσοι πολλοί όμως γεφυρώνουν τα στάδια του δωματίου ώστε να γεμίσει η εμπειρία στη διάρκεια της.
Παραμένουν εντός θέματος και είναι κατάλληλοι μεσαίας δυσκολίας σε συνδυασμό με το στοιχείο της περιήγησης και ανακάλυψης.

Ιδανικά προτείνω 4👤, όμως συστήνεται άνετα και σε 3 ατρόμητους η 5 λιγότερο ατρόμητους αν και για <5 βγαίνει κάπως τσιμπημένο. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η κατάλληλη περιγραφή για το συγκεκριμένο είναι ένα σύγχρονο παλιό γριφοδωμάτιο! Έχουμε δηλαδή ένα παλιάς μορφής δωμάτιο με μοντέρνα διαμόρφωση και αναβαθμισμένη διάρκεια αφού τα 2ωρα δωμάτια γρίφων/ χωρίς ηθοποιό είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Πολλοί και άνετοι χώροι σε συνδυασμό με τον χρόνο συνθέτουν μία χορταστική εμπειρία εξερεύνησης και επίλυσης.

Τα σκηνικά είναι σχετικά απλά, αλλά λιτά τόσο όσο χωρίς να λείπουν και πιο προχωρημένες πινελιές σε κάποια σημεία.

Το θέμα/σενάριο δεν περιλαμβάνει κάτι φρέσκο όμως έχει εκτελεστεί σωστά και η ροή κυλάει καλά, ενώ μερικά περάσματα φέρνουν το απαραίτητο αίσθημα της δράσης στο δωμάτιο και συνοδεύονται από πετυχημένα ηχητικά.

Οι γρίφοι είναι πολλοί! Μέχρι τα μισά τα λύναμε χωρίς δυσκολία και βοήθειες και νομίζαμε ότι πάει τρένο αλλά συναντήσαμε και εμπόδια που μας κόλλησαν οπότε συνολικά μιλάμε για μεσαία και κλιμακώμενη δυσκολία.

Ένα σύνηθες ζήτημα είναι ότι χρειάζεται καθοδήγηση κάποιες στιγμές λόγω και των πολλών χώρων, για το που χρειάζεται να κινηθείς. Ο φιλικός GM βέβαια είναι εκεί για να βοηθήσει.

Ιδανικός αριθμός 3👤, η τιμή του από μόνη της είναι οκ αλλά με προσφορά όπως τρέχει τώρα πρόκειται για τον ορισμό του VFM. 🚪:11' ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αργήσαμε να επισκεφθούμε τη Μόνικα και τώρα που το πράξαμε επιβεβαιώθηκε ο λόγος που το φοβόμασταν!

Έχουμε τον ορισμό για ένα κλασσικό τρομάτιο -patent pending- με την έννοια ότι πρόκειται για ένα πλήρες τρομόσπιτο με τα όλα του.

Είναι από τα καλά ωστόσο, χωρίς κάτι πρωτοποριακό σε σκηνικά ή περάσματα αλλά με μικρές διαφοροποιήσεις σε πράγματα που υπάρχουν στο χώρο.

Όπως παρόμοια δωμάτια του είδους του στηρίζεται κυρίως στην ανατριχιαστική του ατμόσφαιρα και το acting του, τα οποία όμως είναι και τα δυνατά του σημεία με μεγάλη επιτυχία!

Η Μόνικα εξαιρετική στις εμφανίσεις της και γενικά είχε και εξέλιξη που δε περίμενα το acting του δωματίου μέχρι το τέλους του παιχνιδιού..

Γριφολογικά βρίσκεται στο συνηθισμένο επίπεδο της κατηγορίας, με μια χαρά γρίφους βατούς που γίνονται μεσαίοι λόγω της κατάστασης που επικρατεί.

Το story και η ροή ήταν καλά και μπόνους ότι οι βοήθειες προσαρμόζονται αναλόγως με το που βρίσκεσαι στη πλοκή.

Έχουμε λοιπόν άλλο ένα δυνατό και μεγάλο τρομοδωμάτιο, με νορμάλ κυνηγητό που παρά την παρουσία του για καιρό προσφέρει και σήμερα μία γεμάτη εμπειρία.

Ιδανικό για 4👤, εναλλακτικά 3 ατρόμητοι ή 5 φοβιτσιάρηδες. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Aye aye Captain James!

Ωραίο δωμάτιο παλιομοδίτικο με τη καλή έννοια, καλές κατασκευές στο πνεύμα του δωματίου θυμίζοντας αρκετά ένα αμπάρι πλοίου.

Μαζί με τη διακόσμηση και η ατμόσφαιρα πειρατική, η μουσική θα μπορούσε να είναι λίγο πιο περιπετειώδης ωστόσο.

Αρκετοί χώροι επί το πλείστον άνετοι με αρκετούς καλούς γρίφους μέτριας δυσκολίας.

Solid γριφοδωμάτιο φιλικό και προς αρχάριους ιδανικό για 3👤 ενώ σηκώνει οριακά και 4άδα ή 2άδα για πιο challenge.Πολύ VFM με έκπτωση. YarRrr 🚪: 2' ✅

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Ιουν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθε η ώρα να περάσουμε και από ίσως το πιο πολυσυζητημένο δωμάτιο της τελευταίας χρονιάς, δικαίως! Όλα Steampunk, όλα καλώς, όλα πολύ!

Έχουμε ωραιότατο story με σενάριο που χτίζεται σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, το theme του steampunk είναι πρωτότυπο και υπάρχει στα πάντα, από ιστορία ως ρόλους, μέχρι γρίφους και κατασκευές.

Μιλάμε για ένα δυναμικό θρίλερ με light κινηματογραφικό τρόμο, εξαιρετικό acting από τους συμμετέχοντες με δράση, interactions, drama μέχρι και κάποιες αστείες στιγμές.

Χρονικά είναι ένα γεμάτο 2ωρο με σταθερή αυξανόμενης έντασης ροή, μυστήριο και αγωνία που κυριαρχούν στην ατμόσφαιρα και τα cutscenes.

Τα σκηνικά είναι ποιοτικά, στιβαρά με in concept κατασκευές, μηχανισμούς και περάσματα σε πολλούς άνετους και καταλλήλως διακοσμημένους χώρους.

Οι γρίφοι είναι πολλοί, medium to hard difficulty πολλών ειδών και δε λείπουν κάποια ενδιαφέροντα λουκέτα, ενώ χρειάζεται και συνεργασία. Ένιωσα προς το τέλος ότι έρχονταν κάπως απανωτές βοήθειες, όμως είχαμε καθυστερήσει οπότε αυτή ήταν η αιτία και μάλιστα κάποιοι γρίφοι ήταν τελικά πιο απλοί αλλά η εμπειρία μερικές φορές σε κάνει να παρασκέφτεσαι σύνθετα!

Ο συνήθης ύποπτος είναι ο ιδανικός αριθμός, ήτοι 4👤, είναι μια χαρά και 3άδα η 5άδα αλλά η πρώτη ενδέχεται να κουραστεί ενώ η δεύτερη να μη το ζήσει ισάξια στο φουλ. Πρόκειται για μία handmade υπερπαραγωγή που δικαιολογεί πλήρως το αντίτιμο του, επίσης τα παιδιά φιλικότατα και συζητήσιμα αφού ήμασταν τελευταία κράτηση και συζητάγαμε στις 4 τη νύχτα. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Λοιπόν το σπίτι δεν θα το αγοράσουμε γιατί η αγορά ακινήτων έχει ξεφύγει και ζητάνε εξωφρενικά ποσά, ειδικά όταν στη τιμή πάνε πακέτο και ανεπιθύμητοι συγκάτοικοι!

Δεν έχω δει τη σειρά και ο ένας που το είχε δει δε πήρε χαμπάρι τη σύνδεση μέχρι μετά το δωμάτιο, αλλά απ'ότι ειπώθηκε κατάλαβα ότι το story έχει αποδοθεί πιστά και έχει γίνει καλή μεταφορά.

Πρόκειται για ένα light θρίλερ, που όμως δεν θα κρύψω πως είχε τα πετάγματα του και ξαφνιάστηκα μερικές φορές. Ο τρόμος πάντως είναι περισσότερο κινηματογραφικός και προσιτός για τους απανταχού φοβιτσιάρηδες.

Οι χώροι είναι αρκετοί, άνετοι και προσεγμένοι χωρίς να ξεφεύγει ιδιαίτερα από τα δεδομένα του τυπικού τρομόσπιτου. Δε λείπουν κάποια ωραία περάσματα και cutscenes όπως και λίγο interaction με τις παρουσίες στον χώρο.

Το performance αρχικά με ξένισε λίγο όσον αφορά το τι έβλεπα, κάτι που ίσως να μην είχε συμβεί βέβαια αν είχα δει τη σειρά, γενικά ήταν μια χαρά.

Γρίφοι υπάρχουν αρκετοί, μεσαίας+ δυσκολίας με κάποια πράγματα να είναι καλά κρυμμένα στον χώρο, ενώ λόγω των ηχητικών δυσκολεύεσαι να ακούσεις τις βοήθειες.

Η ροή κυλάει χωρίς πρόβλημα, ίσως να μπορούσε να υπάρχει ελαφρώς καλύτερη συνοχή στην αλληλουχία κάποιων γρίφων. Ευχάριστη ανατροπή, εκεί που νομίζεις ότι το δωμάτιο τελειώνει έχει ακόμα να δώσει.

Ιδανικό για 4👤, μπορεί να παιχτεί εξίσου άνετα από 3 ή 5. Εξαργυρώθηκε επιταγή και ήταν πολύ οκ, ωστόσο σε 3άδα θα φανεί ακριβούτσικο 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2022

BIOHAZARD

BIOHAZARD

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η φήμη του δωματίου προηγείται, δεν ανακαλύψαμε την.. Silk City αλλά θα τα πω και εγώ!

Άπλετοι χώροι σχετικά λιτοί αλλά με την καλή έννοια, ενώ τα σκηνικά που είναι τοποθετημένα δίνουν ακριβώς την αύρα που χρειάζεται! Ωραία περάσματα και μεταβάσεις σε συνδυασμό με το εξαιρετικά κατάλληλο acting συνθέτουν μία γαμάτη εικόνα.

Δεν είμαι σίγουρος για το ηχητικό κομμάτι και ενώ στο συγκεκριμένο ταιριάζει και η ησυχία, έχω την αίσθηση ότι θα μπορούσε να έχει λίγο παραπάνω background ήχο.

Οι γρίφοι είναι ταιριαστοί, ωραίοι και βατοί προς μεσαίοι. Το story είναι απλό και κατανοητό, όπως και ο σκοπός ουσιαστικός που φέρνει και το ψάξιμο στην εξίσωση. Η ροή κυλάει μια χαρά, ίσως να μπορούσε να πηγαίνει σε κάποια σημεία λίγο πιο αλυσιδωτά για να μη χρειαστεί οδηγία αλλά δεν τρέχει και τίποτα(εκτός από εμάς).

Στο gameplay μοιάζει με το Veronica, με τη διαφορά ότι εδώ αντί να φυλάγεσαι πρέπει να εκτεθείς, και μπορεί να μη χρειάζεται συνέχεια να κινηθείς, αλλά όταν χρειαστεί.. τρέχεις!

Τρομοδράση το είδος και ακόμα και αν δεν ξαφνιάζεσαι συνέχεια η ανδρεναλίνη χτυπάει κόκκινα και το κοντέρ γράφει αρκετά μέτρα ενώ αν είναι καλοκαιρινοί μήνες από μόνο του το challenge ανεβαίνει!

Είναι αλήθεια ότι η αρχική τιμή είναι ελαφρώς υψηλή, όπως είναι βέβαια στη συντριπτική πλειοψηφία των δωματίων πλέον, όμως τη δικαιολογεί και είναι ιδανική επιλογή για εξαργύρωση δωροεπιταγής φουλ worth.

Παίζεται άνετα από 4-6👤, με τη 5άδα να μοιάζει η καλύτερη σύνθεση γιατί υπάρχουν πολλοί μεγάλοι χώροι όμως είναι και μερικοί που παραπάνω θα είναι crowded . 🚪: 8' ✅

Απέδρασαν
3,2 Καλό
Ιουν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,5

Χωθήκαμε εδώ μετά το Upside Down, εδώ και αν ήρθαν βέβαια τα πάνω κάτω..

Δωμάτιο με άνετους χώρους, λιτούς αλλά καλά στημένους και ωραία σκοτεινή και μυστηριώδη ατμόσφαιρα.

Υπάρχει υπόθεση, η ροή είναι οκ και η performer ήταν μία χαρά σε έναν συνηθισμένο ρόλο. Οριακά θα έλεγα το δωμάτιο από έντονο ατμοσφαιρικό ώς light θρίλερ, καθώς η αρχή ήταν δυναμική αλλά το acting στη συνέχεια απειροελάχιστο.

Οι γρίφοι είναι λίγο σκόρπιοι, και θα το έλεγα medium to hard σαν difficulty, λόγω και μιας αοριστίας που επικρατεί. Υπάρχει κατασκευή που νομίζεις ότι λείπει κάτι ενώ απλά είναι παραπλανητική η έλλειψη στοιχείων.

Έχει και το ψάξιμο του και σπαζοκεφαλιές που πρέπει να διαβάσεις σε μπόλικο σκότος. Όση εμπειρία και να έχουμε δεν είμαστε και τα καλύτερα ψαχτήρια, ούτε είμαστε άχαστοι αλλά τελειώσαμε το δωμάτιο με 2-3 γρίφους να έχουν μείνει άλυτοι.

Ένιωσα λοιπόν ότι το GMing ήταν άστοχο σε αυτή τη περίπτωση. Εφόσον φαίνεται ότι έχουμε μείνει πίσω και το δωμάτιο δεν θα βγει, θεωρώ πως λείψανε κατευθύνσεις τύπου "μην ασχολείστε ακόμα με αυτό/ ψάξτε στον χώρο" λόγω μη επαρκών στοιχείων που δεν είναι hint για γρίφο, αλλά οδηγία για αποφυγή χασίματος χρόνου.

Η απογοήτευση που ακολούθησε δεν είναι τόσο από την μη έξοδο, αλλά για το ότι από την περιγραφή φάνηκε ωραίο το τέλος του δωματίου και χάσαμε το καλύτερο και πιο διαδραστικό κομμάτι.

Για αυτό και κρίμα που δεν δόθηκε όταν χρειάστηκε λίγο σπρώξιμο ή χρόνος απλά για να δούμε την κορύφωση, αφού πιστεύω πως άνετα θα έπαιρνε άλλο μισό-1 αστέρι, αλλά μπορώ να κρίνω μόνο αυτά που είδα.

Όπως και να έχει βαδίζουμε στη γενική γραμμή των παλιών Mindtrap που αν υπήρχαν ακόμα λογικά θα είχαν παρόμοιες βαθμολογίες και δεν θα ξεχώριζε το συγκεκριμένο με την αρνητική έννοια.

3-4👤 είναι ότι πρέπει και μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το hint button εγκαίρως. 🚪: ❌

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Ιουν - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Επιστροφή για 2ο b2b με Upside Down & Anniversary. Και τα 2 με Ups & Downs -να βγει και το pun-.

Σαν εικόνα το δωμάτιο είναι οκ, οι πρώτοι χώροι είναι αρκετά απλοί και λιτοί ωστόσο προς το τέλος έχει ωραίο στήσιμο και ατμόσφαιρα και ένα κομμάτι της σειράς έχει αποδοθεί αρκετά καλά.

Η ροή στην αρχή έχει τα θεματάκια της αφού αφορά γραμμικό δωμάτιο αλλά μερικές φορές αναρωτιέσαι πως συνεχίζεις, και αυτή στο τέλος βελτιώνεται, ενώ γενικά υπάρχουν αρκετές αναφορές στη σειρά και σε γρίφους οπότε το τιμάει επαρκώς το θέμα του!

Οι γρίφοι βγάζουν ένα μέτριο αποτέλεσμα, όχι επειδή είναι όλοι μετρίου επιπέδου-αυτή είναι και η δυσκολία του by the way- αλλά επειδή μερικοί είναι καλοί ενώ άλλοι όχι και τόσο.

Ένας μηχανισμός είναι ρευστός στην επίλυση του αφού έχει διάφορες πιθανές εκδοχές. Στον ίδιο μηχανισμό υπήρξε ένας απομαγνητισμός και μας δόθηκε η εντύπωση ότι λειτουργεί ηχητικά οπότε μας μπέρδεψε το πότε τελικά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε ως λυμένο.

Ένας ακόμη γρίφος τύπου παζλ είναι αρκετά χρονοβόρος και θέλει πολύ ακρίβεια, κάτι δύσκολο με τον σχεδιασμό του σε σημείο που συνήθως καταλήγεις να μάθεις την λύση για να μη κουράσει.

Οι υπόλοιποι γρίφοι πέρα από ότι κάποιοι είναι λίγο random είναι κομπλέ, με συνεργασία παρατήρηση και συνδυασμούς.

Γενικά στα συγκεκριμένα δωμάτια αιωρείται ένα under/over 2.5 σε εισόδους GM, πιθανό λόγω multitasking όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα σχόλια. Όμως με μία εκπτωσούλα που υπάρχει και συνδυάζοντας το με την προσφορά των δωροεπιταγών το λες και worth, ειδικά αν τα παίζεις όλα αργά ή γρήγορα όπως εγώ.

3👤 είναι καλά, ενώ με λιγότερη εμπειρία θα είναι χρήσιμος και ο 4ος. 🚪:1' ✅

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιουν - 2022

LOST REVISED

LOST REVISED

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα χαλαρό γριφοδωμάτιο από τα παλιά, τα ωραία. Βασισμένο στους γρίφους του και έχοντας μια χαρά ροή.

Άνετοι χώροι, στημένοι τόσο όσο χρειάζεται ένα πρώτης γενιάς δωμάτιο.

Ποικιλία γρίφων με μηχανισμούς, σκέψη, παρατήρηση και κάποιο ψάξιμο.

Θα έλεγα ότι το theme είναι αρκετά generic και θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε όνομα με εργαστήριο, αφού έχει ελάχιστες αναφορές στο Lost.

Όχι ότι πειράζει, άλλωστε δεν είναι ότι είναι trending τώρα η σειρά για να πεις ότι γίνεται για την απήχηση, αλλά όταν είναι από τις αγαπημένες σου σειρές(enter...me) θα ήθελες να συνδέεται κάπως.

Με αυτό το στήσιμο θα μπορούσε άνετα να χρησιμοποιηθεί από τη σειρά πχ το concept του hatch και του computer με τους αριθμούς.

Anyway, το δωμάτιο μπορεί να μπει άνετα στη λίστα για πρώτα δωμάτια αρχάριων αφού είναι βατής/μέτριας δυσκολίας.

3👤 φαντάζει ιδανικός αριθμός, ενώ είναι κομπλέ και για έμπειρη 2άδα. 🚪:2' ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Boogeyman

Boogeyman

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιβεβαίωσαμε τα θετικά σχόλια που συνοδεύουν το δωμάτιο από πρώτο χέρι, καθώς η περιγραφή διαμαντάκι τσέπης ταιριάζει γάντι στο συγκεκριμένο.

Χώροι όχι μεγάλοι αλλά καλοστημένοι και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον, κατάλληλοι για το θέμα που πραγματεύεται το δωμάτιο.

Light προς medium τρόμος, με αρκετά jump απλά αλλά άκρως αποτελεσματικά! Από όπου φοβάσαι όλη σου τη ζωή ότι θα σου τη σκάσει ο μπαμπούλας, το κάνει! Και το κάνει έχοντας μία δυναμική και επιβλητική μορφή από πολλές απόψεις.

Η ροή κυλάει πολύ ωραία και όντως υπάρχει πλοκή με ενδιαφέρον την οποία ανακαλύπτεις στη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε αυτό συμβάλλουν όλα, από την σχετικά αστεία εισαγωγή του κυρίου Αποστόλου με το όνομα, στους γρίφους, το acting, τους χώρους μέχρι και τον επίλογο.

Στο κομμάτι των γρίφων συναντήσαμε βατούς και μερικούς μεσαίους σε δυσκολία, "παιχνιδιάρικους" και in concept ποιοτικούς γρίφους.

Ένα παραμύθι(ή εφιάλτης;) ιδανικά στημένο για 3👤 ή θαρραλέα 2άδα, ενώ μπορεί να χωθεί και 4ος αλλά δεν προτείνεται όπως ισχύει για όλα τα δωμάτια και τον max αριθμό ατόμων που δέχονται. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ακόμα δωμάτιο τρόμου... αλλά δεν είναι ένα ακόμα δωμάτιο τρόμου!

Το παραπάνω σχόλιο μου περιγράφει και την αρχική εντύπωση που είχα για το δωμάτιο όταν πριν καιρό το είχα δει και θεώρησα πως δεν θα βρω κάτι διαφορετικό και δεν βιάστηκα να πάω.

Με τον καιρό όμως παρατήρησα ότι οι κριτικές αυξάνονται ραγδαίως με πολύ καλά λόγια και κάτι θα σημαίνει αυτό. Να λοιπόν που αυτή τη στιγμή(πιθανό να αλλάξει το νούμερο μέχρι να περάσει η κριτική μου) μοιραία γράφω την 500ή βαθμολογία και χαίρομαι για αυτό!

Πρόκειται λοιπόν για ένα τρομόσπιτο καθώς από θέμα χώρων είναι άκρως χορταστικό και άνετο που ευνοεί και ομάδες αρκετών ατόμων.

Παρόλο που διατηρεί τη βασική συνταγή ενός τρομοδωματίου, όντας λιτό με απλή διακόσμηση και αρκετό σκοτάδι, υπάρχουν πινελιές που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Αυτές αφορούν τα ηχητικά που προέρχονται από τεχνικής προελεύσεως, και όχι μόνο αυτά... Καθώς πέρα από τους ανατριχιαστικούς ήχους στο χώρο η μουσική υπόκρουση ήταν πολύ καλή, κατάλληλη και ξεχωριστή.

Το acting γενικά είναι εξαιρετικό από το ηχητικό κομμάτι ως το οπτικό αλλά και τις εμφανίσεις του. Με απλά λόγια το έχει το κυνήγι του και τα πετάγματα δεν σε αφήνουν σε χλωρό κλαρί! Όμως υπάρχει και ο χώρος που υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Ένα διαδραστικό κομμάτι του δωματίου το απόλαυσα ιδιαίτερα καθώς ήταν πρωτόγνωρο και προσέφερε και κωμικό στοιχείο μέσα στον φόβο που επικρατεί.

Γριφολογικά είναι βατό στην γνωστή αναλογία για τρόμο με αρκετούς γρίφους, κάποιους απλούς και κάποιους πιο ιδιαίτερους που αφορούν και την ιστορία, σε καλές γραμμές γενικά.

Το gameplay είναι ότι πρέπει για 4👤, χωράει άνετα 5άδα και είναι οκ και για 6ο! Η τιμή ανήκει στην κλίμακα των τελευταίων χρόνων, αλλά είναι κομπλέ για αυτά που προσφέρει οπότε ανήκει στα VfM.

Δυνατή και χορταστική εμπειρία που με τα μπισκοτάκια έγινε ακόμα πιο χορταστική και ο ιδιοκτήτης φιλικός με όρεξη για feedack! 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα απαιτητικό δωμάτιο γρίφων από τα παλιά, τα γνήσια! Χαρακτηρίζεται από απλότητα στην εικόνα και έμφαση στη σκέψη και την επίλυση του, συνδυαστικά με την ανακάλυψη της ιστορίας του.

Ο αριθμός χώρων ικανοποιητικός, βέβαια είναι αρκετά μικροί στη πλειοψηφία τους οπότε ο αριθμός 2-4 που αναγράφεται είναι σωστός.

Δεν υπάρχει κάτι που να το ρίχνει ιδιαίτερα, ούτε και να εντυπωσιάζει. Αποτελείται από απλά σκηνικά αλλά στο ύφος του δωματίου. Υπάρχει πλοκή με ενδιαφέρον η οποία ενσωματώνεται στο δωμάτιο, που είναι πάντα καλό στοιχείο. Επίσης οι βοήθειες από τον GM έρχονται και αυτές εντός κλίματος, που είναι ωραίο.

Οι γρίφοι ποικίλουν από βατούς ως δύσκολους, με κάποιους να είναι πρωτότυπους και κάποιους να θέλουν λίγο παραπάνω φαντασία διαφορετικά δεν αποφεύγεται μία κατεύθυνση.

Από στήσιμο βολεύει για 3👤 ή 2άδα που θα είναι challenging. 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πολύ ωραίο δωμάτιο από την αρχή ως το τέλος! Καλή εισαγωγή, ομαλή ροή σε όλη τη διάρκεια και ωραίος επίλογος.

Τα σκηνικά είναι καλοφτιαγμένα με στιβαρές κατασκευές, αληθοφανή και η εξερεύνηση στις σπηλιές όπως λέει και ο τίτλος έχει αποδοθεί καλά στη πράξη.

Οι χώροι είναι αρκετοί, ωστόσο οι περισσότεροι ευνοούν το gameplay λίγων ατόμων.

Από τρόμο θα έλεγα light, με κάποιες πιο έντονες στιγμές. Το παιχνίδι είναι απαιτητικό στο κομμάτι των γρίφων με αρκετούς συνδυαστικούς μεσαίας και άνω δυσκολίας. Ας το ονομάσουμε γριφοθρίλερ με πολύ καλούς γρίφους!

Πήγαμε 3άδα που σπανίζει για εμάς αφού συνήθως είμαστε 4-5, και ήταν ότι πρέπει σε όλους τους τομείς. Πήγαμε αρκετά καλά αφού δε χρειαστήκαμε hint μέχρι τα μισά, και γενικά ο GM σε άφηνε πρώτα να ψηθείς και υπήρχε διακριτικός τρόπος για μικροκατευθύνσεις πριν δοθεί κανονική βοήθεια.

Σίγουρα είναι challenging και για 2άδα αλλά μπορεί να υποστηρίξει και 4άδα.

Εν τέλει το sequel παίρνει τη σκυτάλη επάξια και προσφέρεται σε οκ τιμή για τις παροχές του.

Ιδανικό για 3👤 🚪: ✅12'

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Dead pass

Dead pass

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Mode: Insanity με πολύπλοκο Role playing και τρόμο, μεσαία δυσκολία γρίφων, χωρίς προδότη

Από την παραπάνω πρόταση είναι εμφανές ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι που επιδέχεται αρκετής παραμετροποίησης, το οποίο το κάνει από μόνο του να ξεχωρίζει.

Στην ίδια γραμμή των υπόλοιπων δωματίων του Room 54, έχουμε ένα escape με στοιχεία RPG αν και αυτή τη φορά θα έλεγα ότι περιλάμβανε περισσότερο γρίφους και λιγότερο αποστολές!

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια μαζί με το event που είχε γίνει είναι από τα αγαπημένα μου και το συγκεκριμένο είδος θεωρώ πως είναι από τα πιο απολαυστικά που κυκλοφορούν.

Είχαμε λοιπόν ένα χορταστικό 2ωρο με ωραία ιστορία, αρκετούς γρίφους αποτελούμενους από ψάξιμο, συνδυαστικούς, παρατήρηση και σκέψη. Οι side quest γρίφοι είναι εύκολοι, ενώ οι υπόλοιποι μέτριοι με λίγο αυξανόμενη δυσκολία προς το τέλος.

Από τρόμο θα έλεγα ότι είναι light προς μεσαίος, περισσότερο θεατρικός. Οι παρουσίες στο χώρο ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικές στο ρόλο τους είτε ήταν βοηθητικός ή εχθρικός.

Τα σκηνικά στο θέμα τους και οι χώροι αρκετοί με καλά περάσματα, αν και αυτή τη φορά είναι κάπως πιο στενόχωρα, ενώ θα ξαναπώ ότι θα ήταν ονειρεμένο ένα τέτοιο δωμάτιο σε έκδοση υπερπαραγωγής!

Επίσης θα ήταν ωραίο αν οι χαρακτήρες αξιοποιούσαν τη μοναδικότητα τους λίγο παραπάνω μιας και υπάρχουν skills και personal stats, επίσης είναι ωραίο που εφόσον έχεις κρατήσει το level up από το προηγούμενο δωμάτιο, ισχύει και αυτό στη πράξη!

Το gameplay είναι αρκετά διαδραστικό και η ροή κυλάει πολύ όμορφα, με τις αποφάσεις σου να επηρεάζουν το παιχνίδι αλλά και το τέλος, αφού για άλλη μια φορά νιώθεις στοιχεία videogame που επηρεάζεις το storyline.

Το τέλος σε κρατάει σε εγρήγορση με κορύφωση και ένταση, οπότε περιλαμβάνει και δράση σε παρόμοιο ύφος με το swamp.

Λόγω στησίματος η ομάδα θα κινείται πιο άνετα με ένα άτομο λιγότερο από τα προηγούμενα, προτείνεται 3-4👤.
Για τους φαν της κατηγορίας συστήνεται mode με τα πάντα, ενώ όσοι θέλουν πιο κλασσικό escape μπορούν να διαλέξουν απλό και γραμμικό παιχνίδι.

Αναμένεται το νέο event στο οποίο θα συνεχιστεί η ιστορία! 🚪: ✅'

Απέδρασαν

Απάντηση από: Room 54
Ευχαριστούμε θερμά για την κριτική σας!

4,8 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Conjuring II

Conjuring II

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

4 Ολόκληρα χρόνια πάνε από όταν παίξαμε το πρώτο, και να 'μαστε πάλι εδώ για το sequel. Περιττό να πω ότι έχουμε χορτάσει από ασπρομούρες κακόγριες, μας έχει φάει τη ζωή πια!

Μπορώ να πω ότι μιλάμε για αναβάθμιση από το πρώτο, σε όλους τους τομείς!

Σκηνικά πιο εντυπωσιακά με αρκετούς και συνήθως άνετους χώρους, το οποίο συνήθως σημαίνει ότι... θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον έξτρα χώρο διανύοντας τον γοργά γοργά!

Η ροή κύλησε πολύ ωραία με αυξανόμενη ένταση και στο κομμάτι του τρόμου περιλαμβάνοντας και θεατρικότητα αλλά και jumps, όπως και λίγο κυνήγι.

Είναι αυτός ο διασκεδαστικός τρόμος όπως το χαρακτηρίζω εγώ που φοβάσαι μεν αλλά λες ότι είναι να γίνει ας γίνει τώρα, το φάγαμε το λουκούμι κάτσε και απόλαυσε το.

Το acting εξαιρετικό και οι γρίφοι του σε καλό επίπεδο, συνήθως in theme με κάποιους πιο γενικούς αλλά οκ. Οι περισσότεροι βατοί και κάποιοι πιο συνδυαστικοί αλλά όχι κάτι εξωφρενικό.

Ένα μικρό ζήτημα, ότι όταν δίνονται οι βοήθειες παίζουν τα πολύ δυνατά ηχητικά και δυσκολεύεσαι να ακούσεις.

Γενικά έχουμε μια χορταστική εμπειρία που φτάνει και ξεπερνά το πρώτο, με λίγο διαφορετικό στιλ παιχνιδιού.

Θαρρώ πως με τη προσφορά που τρέχει συγκαταλέγεται στα πιο(αν όχι το περισσότερο) vfm τρόμου αυτόν τον καιρό.

Ιδανικά προτείνεται για 4👤 ή 3 θαρραλέους που θα το ζήσουν για τα καλά.... 🚪: ✅4'

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

CODE VERONICA

CODE VERONICA

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε το σκοτεινό σχολιό για το Silk City, 3 ολόκληρα χρόνια ώσπου επανήλθαμε για τη Veronica!

Το δωμάτιο είναι μεγάλο και η εμπειρία χορταστική. Οι χώροι είναι μπόλικοι και συνήθως μεγάλοι με λιτά κυρίως σκηνικά είναι η αλήθεια.

Θα μπορούσε να έχει και κάτι παραπάνω σαν διακόσμηση χώρων, αλλά και έτσι είναι κατάλληλο στο ύφος του δωματίου.

Το acting εξαιρετικό ο καθένας στο ρόλο του, η εχθρική παρουσία με τα δυναμικά(από δύναμη άλλο τίποτα, στο 28 μέρες μετά ήταν τόσο τούρμπο τα ζόμπι όχι στο Resident :P !) της ντου που σε ξεσηκώνανε συχνά πυκνά.

Η βοηθητική παρουσία έκανε πολύ αρμονικά blend in, και καθοδηγούσε όταν χρειαζόταν ή το ριχνε στη πλάκα, χωρίς να νιώθεις ότι είναι GM μαζί σου αλλά μία συμπαίκτρια εξίσου φοβιτσιάρα με την υπόλοιπη ομάδα για να μη ξεχωρίζει κιόλας :D .

Οι γρίφοι του δωματίου είναι ταιριαστοί, μεσαίας-κατάλληλης για το είδος δυσκολίας, με παρατηρητικότητα, μερικό ψάξιμο και συνδυαστικότητα περιστασιακά.

Συνολικά είχαμε μία δυνατή εμπειρία σε ένα δωμάτιο με μεσαίο τρόμο και αντίστοιχη δράση, εξαργυρώσαμε δωροεπιταγή με τον διαγωνισμό και βγήκε καλή επιλογή!

Συστήνεται για 4-5👤.

Όταν οπλιστούμε με θάρρος και μπουκάλες οξυγόνου θα επανέλθουμε για το Biohazard... 🚪: ✅9'

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Πήγαμε προς Κολομβία μεριά καπάκι μετά το Last Chapter.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι καλύτερο από το προηγούμενο που μόλις είχαμε βγει, κυρίως σαν ποιότητα γρίφων ενώ το αντίθετο συμβαίνει στον τομέα της ατμόσφαιρας, καθώς υστερεί συγκριτικά με το προηγούμενο.

Παρά τις παραπάνω διαφορές και για διαφορετικούς λόγους όμως, το κατατάσσω στο ίδιο επίπεδο βαθμολογικά διότι αρκετά πράγματα στον τομέα των βοηθειών και σε κάποιους γρίφους δε λειτούργησαν όπως θα έπρεπε στο δωμάτιο.

Βέβαια καθώς είχα δει και τα υπόλοιπα σχόλια οι προσδοκίες ήταν ανάλογες, οπότε δεν αρχίσαμε τα ξεφυσήματα όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις και το αντιμετωπίσαμε ανάλαφρα οπότε γενικά περάσαμε καλά!

Όσον αφορά τα βασικά χαρακτηριστικά του δωματίου τώρα, έχουμε αρκετούς χώρους επί το πλείστον άνετους με απλή διακόσμηση αλλά ικανοποιητική.

Η ροή είναι λίγο μπερδεμένη και η ατμόσφαιρα χαλαρή αλλά τρώγονται, ενώ οι γρίφοι είναι αρκετοί διαφόρων ειδών με μερικούς να ξεχωρίζουν! Από δυσκολία ανάμεικτοι, συνολικά καταλήγουν στη μέση.

Η τιμή και εδώ παραμένει σε λογικά επίπεδα και το δωμάτιο βολεύει για b2b. Κομπλέ για 3👤 αλλιώς 4άδα. 🚪: ✅3'

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα χαλαρό, τυπικό δωμάτιο σφραγίδας Mindtrap θα το χαρακτήριζα, είχα και καιρό να παίξω το κλασικό hint system με οθόνη κλπ οπότε δεν με πείραξε κιόλας.

Καλή ατμόσφαιρα και η πλοκή είχε το ενδιαφέρον της με αρχή και τέλος.

Οι χώροι άνετοι και καλά στημένοι, ιδιαίτερα απλοί ωστόσο χωρίς κάτι εντυπωσιακό.Γενικά το δωμάτιο θυμίζει λίγο παλαιάς κοπής, λόγω και της έμφασης του σε λουκέτα. Βέβαια και η τιμή είναι εναρμονισμένη με αυτό.

Ο ηθοποιός είναι διακοσμητικός με ελάχιστη συμμετοχή, που οκ κάνει τη δουλειά του αν και πιο πολύ GM είναι παρά Acting, σε περίπτωση που δει κάποιος την παρουσία ηθοποιού και έχει λανθασμένες προσδοκίες.

Γριφολογικά είναι οκ, είχε και ωραία γριφάκια είχε και μερικά random και ρευστά στην ερμηνεία τους, μέτριας δυσκολίας γενικά.

Γενικά ένα χλιαρό προς συμπαθητικό γριφοδωμάτιο, βολικό για Back2Back(το συνδυάσαμε με El Patron στη συνέχεια). Ότι πρέπει για 3👤 ή δυάδα, ενώ οι χώροι είναι οκ και για 4άδα. 🚪: ✅1:30'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μία ωραία προσθήκη στα δωμάτια γρίφων από το Mindtrap Ν. Σμύρνης!

Το δωμάτιο έχει πολύ καλή ροή και είναι χορταστικό με ποικιλία ωραίων γρίφων μεσαίας δυσκολίας, οι περισσότεροι σχετικοί με το θέμα. Αποτελούνται από παρατηρητικότητα, λίγο ψάξιμο και συνεργασία σε αρκετό βαθμό.

Έχει στοιχεία που σχετίζονται με τη σειρά ώστε να δικαιολογήσει τον τίτλο του, ωστόσο θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε γενικό δωμάτιο που αφορά σχεδιασμό ληστείας.

Σαν εικόνα τα σκηνικά και οι χώροι είναι αρκετά απλά, πρακτικά ώστε να κάνουν τη δουλειά τους.

Ξεχωριστή αναφορά χρειάζεται για την GM Ελπίδα που κάνει το παιχνίδι διασκεδαστικό αλλά και για το ωραίο hint system του παιχνιδιού που συμβάλλει σε αυτό!

Μιας και το παιχνίδι αρχίζει και τελειώνει στην υποδοχή, είναι γνωστό το πόσο φιλικά είναι τα παιδιά στο συγκεκριμένο κατάστημα και με τη θετική ενέργεια που μεταδίδουν ανεβάζουν την συνολική εμπειρία, αφού περάσαμε καλά και αυτό είναι που μετράει στο τέλος.

Η τιμή είναι οκ, το δωμάτιο είναι καλό και ιδανικό για 3👤, ενώ μπορεί να παιχτεί και από δυάδα ή 4άδα. 🚪: ✅5'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρόσφατα είχαμε επισκεφθεί ένα παλιομοδίτικο κάστρο στο Rebellion και επανήλθαμε για μία υπερσύγχρονη βάση στον Προμηθέα έτσι για να υπάρχει ποικιλία!

Ένα καλοφτιαγμένο δωμάτιο με κατάλληλα σκηνικά, ωραία και γεμάτα gadgetιές. Σχετικά άνετοι χώροι, με σωστή διακόσμηση για το θέμα του και ωραία περάσματα.

Οι γρίφοι όλοι με μηχανισμούς, πολύ καλοί και ποιοτικοί, ποικίλης δυσκολίας με παρατηρητικότητα και συνδυαστικούς και in concept σε συνδυασμό με εφετζίδικους αυτοματισμούς.

Μόνα μελανά σημεία στην εμπειρία μας ήταν η λίγο κρύα αρχή μέχρι να δεις από που αρχίζεις, και κάποιες τεχνικές ατυχίες που πετύχαμε οι οποίες μας κόψανε λίγο τη ροή.

Κλείνοντας το δωμάτιο είναι πολύ καλό και από αυτά που χρησιμοποιούν πετυχημένα την τεχνολογία, ότι πρέπει για 3-4👤. Όπως και το κάστρο δίπλα του κατατάσσεται στα VfM, κάτι που σπανίζει πλέον. 🚪: ✅10'

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καιρό είχαμε να πάμε σε μοναστήρι και μετά από αυτό δε θα βιαστούμε να το επαναλάβουμε!

Ατμόσφαιρα πανίσχυρη καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού!

Χώροι πολλοί, περάσματα ωραία και εξερεύνηση για χόρταση!

Όλοι οι ηθοποιοί, από καλόγρια μέχρι κακόγρια δυναμικοί και μη σας ξεγελά η Οριάννα είναι πιο τσαμπουκαλού απ'όσο δείχνει..!

Ο τρόμος είναι αρκετός με μπόλικα jumpscares και το περιβάλλον σε έχει τσίτα διαρκώς.

Γριφολογικά είναι οκ, εντός θέματος επί το πλείστον ωστόσο το σκοτάδι είναι πολύ ακόμα και για δωμάτιο τρόμου για να τσεκάρεις μερικούς γρίφους και χωρίς καθοδήγηση είναι δύσκολο να βρεις που θα κινηθείς. Μεσαίας δυσκολίας λόγω των συνθηκών.

Κλείνοντας έχει ωραία κορύφωση με ανατροπές, αποδράσαμε μεν, όχι με τα ιδανικά δεδομένα δε!

Δυνατή εμπειρία για 3-5👤 🚪: ✅

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Μαρ - 2022

Mysticity

Mysticity

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Mysticity είναι αυτό το δωμάτιο και αυτό που λέει ο λαρισαίος όταν έχουν αργήσει στο ραντεβού του!

Αργό χτίσιμο χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό έχει το μισό δωμάτιο και αισθητά καλύτερη και περιπετειώδη εικόνα όσο πλησιάσεις προς το τέλος θα πω εγώ.

Σκηνικά μια χαρά στο σύνολο τους και ικανοποιητικοί χώροι, ένα ωραίο πέρασμα και μία πλοκή με ωραίο τέλος.

Από γρίφους μία μίξη σπαζοκεφαλιών και trial and error τα μισά, πιο συνδυαστικά με παρατηρητικότητα στη συνέχεια.

Λόγω των γρίφων που στην αρχή ειδικά δεν είναι πολύ ξεκάθαρο αλλά και σαν εικόνα, το δωμάτιο είναι αυξανόμενης έντασης και βελτιώνεται όσο περνάει η ώρα.

Οι μηχανισμοί ήταν καλοί και in theme γενικότερα με κάποιους να ξεχωρίζουν.

Συνολικά και για τη τιμή του, ένα καλό δωμάτιο και δυσκολότερο απ'ότι περίμενα κατάλληλο για 3-4👤 (ή ακόμα και 2 για περισσότερο challenge)

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Περπατώ περπατώ μες το δάσος... Όταν ο λύκος είναι εδώ και δεν με αφήνει σε χλωρό κλαρί!

Πανάξιο sequel της Red και πολύ πιο έντονο!

Ένα χορταστικό και βαρβάτο δωμάτιο τρόμου με φόβο, jumpscares, απρόοπτα ντου από παντού και τρεξιματάκι. Γενικώς, έπεσε γλέντι.

Το acting του δωματίου πολύ δυνατό και οι αλληλεπιδράσεις από τρομακτικές μέχρι διασκεδαστικές, είναι τέτοιο το στοιχείο που αλλού θα μπορούσε να είναι απλά αστείο αλλά εδώ είναι πολύ ταιριαστό και η επαφή είναι αρκετή αλλά όχι ακραία.

Ωραία σκηνικά, φοβερή είσοδος, χώροι μπόλικοι με πολύ καλές μεταβάσεις και γρίφοι δυνατοί μεσαίας δυσκολίας και εντός θέματος συμπληρώνουν την εικόνα.

Μικρές ενστάσεις σε ένα σημείο που θεωρώ πως ίσως χρειάζεται επένδυση για προστασία και ένας γρίφος που δεν πολυκόλλαγε με το θέμα.

Γεμάτη εμπειρία για 3-4👤 🚪: ✅ 5'

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Καιρό είχαμε να επιστρέψουμε στην Χώρα της Απόδρασης ώσπου ήρθε η ώρα για μια περιπέτεια στη ζούγκλα.

Ένα δωμάτιο γρίφων με ωραία σκηνικά και ταιριαστό περιβάλλον που βγάζουν το άρωμα της περιπέτειας.

Καλή και η ατμόσφαιρα, ίσως να μπορούσε να είναι ελαφρώς πιο έντονος ο ήχος για να δένει ακόμα περισσότερο με το θέμα της δράσης.

Γριφολογικά είναι σε καλό επίπεδο μεσαίας δυσκολίας, με έντονο το μαθηματικό στοιχείο που από τη μία δεν μου κολλάει πολύ με τη ζούγκλα, αλλά τουλάχιστον οι γρίφοι ήταν "ντυμένοι" με στοιχεία σχετικά με το δωμάτιο και γενικά ήταν μια χαρά.

Οι περισσότεροι χώροι είναι άνετοι και η ηγέτιδα-GM Κατερίνα ήταν πολύ φιλική αλλά και χρήσιμη στις καθοδηγήσεις της!

Ότι πρέπει για 3-4👤 και σε φυσιολογική τιμή που μη ξεχνάμε ότι σπανίζει πλέον.
🚪: ✅ 3'

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Περάσαμε και από δω για μια ληστεία να δούμε τι γίνεται με αυτό το σχέδιο του προφέσορα...

Αρχικά να πω ότι το παιχνίδι έχει προσαρμοστεί σε μία τροποποιημένη έκδοση ελέω καραντίνας, (όπως ανακαλύψαμε) και πιθανότατα χάνει αισθητά από την πλήρη εμπειρία του, για αυτό και διαφέρουν οι αρχικές κριτικές με τη συνέχεια.

Το κομβικό κομμάτι αυτών των αλλαγών είναι η ελαχιστοποιημένη (ή στη περίπτωση μας καθόλου, ενώ περιμέναμε δωμάτιο με acting) παρουσία ηθοποιού, αναλόγως την εξέλιξη, κάτι που μειώνει κατά πολύ τη δράση αλλά και διάδραση του δωματίου.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποια στοιχεία και κανόνες που και με την προσέγγιση του GM κάνουν το δωμάτιο σχετικά fun.

Γριφολογικά μία μίξη σπαζοκεφαλιών, ψαξίματος, σωστών αυτοματισμών και συνδυασμός γραμμικότητας με side quest, το φέρνουν σε αξιόλογο επίπεδο και σε νορμάλ δυσκολία.

Η εικόνα του αρκετά καλή με δεμένα σκηνικά, άνετους χώρους και σχετικά απλές μεταβάσεις.

Συνολικά ένα αρκετά καλό δωμάτιο που πέφτει λίγο και στην παγίδα του hype του ονόματος και ενώ είναι υποσχόμενο, τουλάχιστον στην τωρινή του μορφή προσγειώνει κάπως τις προσδοκίες.

Το εύρος 2-7 ατόμων είναι από μόνο του ακραίο, σίγουρα δεν προτείνεται για πάνω από 5 παίκτες. Η τιμή με προσφορά ήταν οκ, ιδανικά 3-4👤!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Immortal

Immortal

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα γριφοκάστρο με ωραία ατμόσφαιρα, δυνατούς γρίφους συνδυαστικούς και μη αλλά και σχετικούς με το story.

Ωραία σκηνικά, χορταστικοί γρίφοι και καλές μεταβάσεις.

Το side quest δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον στη διάρκεια του παιχνιδιού και ο επίλογος προσφέρει ευελιξία, πράγματα που είναι το αλατοπίπερο για να είναι γεμάτο το δωμάτιο.

Συνολικά ένα πολύ καλό δωμάτιο γρίφων και ιδανικό για 3άδα για να υπάρχει άνεση στην επίλυση και τη κίνηση στον χώρο, αλλιώς 4👤 αναλόγως και την εμπειρία!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2022

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Σκοτεινό, δυναμικό, μυστηριώδες!

Ένα ποιοτικό light τρόμου δωμάτιο -light ξεlight πάλι τρομάξαμε βέβαια-, με καλούς γρίφους που δένουν με την ιστορία.

Πλοκή που ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με ενδιαφέρον και καλά στημένα σκηνικά έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα.

Γεμάτο στη διάρκεια του και μην ξεχνάμε ότι για τα δεδομένα της εποχής που οι τιμές έχουν ξεφύγει, εξαιρετικό VfM!

Κατάλληλο για όλες τις κατηγορίες παιχτών και χώροι μια χαρά για 4👤

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δυνατή ατμόσφαιρα, αρκετοί χώροι προς εξερεύνηση, μεσαίος τρόμος με κάποια καλά jump.
Ένας χώρος έχει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτηριστικό! Γρίφοι μια χαρά, ωραία εισαγωγή.
Περίμενα μια πιο συγκεκριμένη εξέλιξη στην ιστορία από κάποιους χαρακτήρες ρόλους.

Συνολικά μία καλή προσθήκη στο Fear of the Dark που διαφοροποιείται στα στόρι του σε κάθε δωμάτιο.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Απρ - 2020

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

#Review ⛩👘Yurei👘⛩ #Cheaters
Λοιπόν! Πήγαμε στο Ρώσικο Yuri ❌ στο Γιαπωνέζικο Yurei✔️ για μια επίσκεψη στην Japan των βορείων προαστίων.
Αρχικά θα σταθώ στο ότι μιλάμε για κάτι διαφορετικό και αν λείπει κάτι για ανανέωση του αθλήματος το οποίο βλέπουμε από μερικές νέες προσθήκες είναι το διαφορετικό, αφού όταν είναι πετυχημένο προσδίδει μια φρεσκάδα.
Οπότε έχουμε:
intriguing story☑️
θεματικά όμορφο στήσιμο μέσα αλλά και έξω☑️
εφετζίδικη έως εντυπωσιακή εισαγωγή☑️
εξαιρετικότατες αμφιέσεις με πετυχημένη απόδοση της Άπω Ανατολής όπως και στο ηχητικό κομμάτι και ας μην έχω πάει έχω δει τα anime μου, αλλά και δυνατό acting σε όλους τους τομείς☑️
ποσότητα τρόμου σε διασκεδαστικό βαθμό και άλλοτε εκτελεσμένη με κινηματογραφικό τρόπο και ανατριχιαστικά cutscenes και άλλες φορές... με πιο παραδοσιακά μέσα😰☑️
ικανοποιητικούς γρίφους συνήθως σχετικούς μεσαίας δυσκολίας, συν ψάξιμο☑️
Δεν έχουμε:
Την καλύτερη δυνατή ροή και συνοχή γρίφων μαζί με κάποια διακοσμητικά στοιχεία που σε αποπροσ-ανατολή-ζουν😌 ❎
Αιρκοντίσιο σε αρκετούς χώρους, ναι δε θα βαρεθώ να μιλάω για αυτή την πληγή απ'την οποία πάσχουν περισσότερα εσκέηπ απ'ότι θα έπρεπε❎
Επίλογο αντίστοιχο με το υπόλοιπο δωμάτιο αφού το τέλος έρχεται κάπως απότομα❎

✍ Που καταλήγουμε τελικώς; Σε μία αξιοσημείωτη εμφάνιση με ενδιαφέρον και φρέσκο θέμα με πάρα πολύ δυναμική εικόνα και ικανοποιητικό γριφολογικά που όμως γίνεται και καλύτερο για να φτάσει ακόμα ψηλότερα!
Το genre δεν είναι συγκεκριμένο αλλά ένα σπέσιαλ μιξ ατμοσφαιρικογριφοθριλεροδιαδραστικού δωματίου οπότε μπορεί να ικανοποιήσει άπαντες. Άνετοι χώροι αλλά ως συνήθως ιδανικά για 3-4👤
🚪: ✅
📝: Άνετο 8/10 ίσως και αυστηρά γιατί βλέπω ότι μπορεί και πιο ψηλά
Konichiwa Sayonara Mitsubishi Κουνούπι πλιζ Μη Τσιμπήσει

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Action Alert! Ήρθε μία ακόμα προσθήκη για τους λάτρεις της δράσης ώστε να μην αναλώνονται στις 2-3 γνωστές προτάσεις όποτε προτείνουν μια περιπέτεια. Όταν πρωτοείδα το Λιμπερτά δεν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται καθώς οι πληροφορίες είναι λίγες και ακούγεται σαν ένα τυποποιημένο πολεμικό δωμάτιο. Αμ δεν είναι, οπότε ας δώσω λίγες παραπάνω να κατατοπίσω τον μέσο adventurer.

Παίζουμε σε άπλετους άνετους χώρους. Περνάμε μέσα από πολύ ωραίες και ταιριαστές μεταβάσεις. Βλέπουμε θεματικά σκηνικά, λιτά μεν, in concept δε. Λύνουμε ωραίους δεμένους γρίφους μεσαίας δυσκολίας, με συνεργασία και δεξιοτεχνία. Μας κάνει παρέα ένας καλός Actor σε υποστηρικτικό ρόλο αλλά χωρίς να το κάνει εντελώς gm-ίστικα. Διανύουμε μία γεμάτη ροή με αλληλεπίδραση και δραστηριοποίηση στον χώρο.
Αυτό είναι το Λευτεριά.

Τα physical tasks είναι πολύ ωραία και κάποια props κάνουν το παιχνίδι αληθοφανές και ιδιαίτερο! Δε περίμενα ότι ένα τέτοιο setup θα μου κάνει αίσθηση αλλά είναι πολύ καλοστημένο. Πέρα από έναν γρίφο που δε μας τρέλανε, λίγη παραπάνω ατμόσφαιρα που ίσως να ήθελα και τη ζέστη σε κάποια σημεία, το δωμάτιο είναι μία πολύ δυνατή περιπέτεια σε όλα του τα σημεία.

✍ Μη ψάχνετε κοινά σημεία με άλλα δωμάτια του είδους για το τι να περιμένετε, το καθένα έχει τη δική του ταυτότητα. Πηγαίνετε με σκοπό να λερωθείτε οπότε ντυθείτε ανάλογα.
Shout out στην Ήβη που με τη πρώτη ματιά βάζει το T στο Terror σαν σκύλαρος αλλά δε φαντάζεσαι τι κρύβει, μια καλοσυνάτη σκυλίτσα που σου κάνει παρέα στην υποδοχή με αντάλλαγμα μερικά χάδια.
Παρόλο που είναι ευρύχωρο το gameplay του απευθύνεται σε 4👤.
4👤
🚪: 1:30′
📝: 9/10

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ακόμα γριφοδωμάτιο που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του, θεωρητικά κατατάσσεται στα πρώτης γενιάς αλλά έχει πινελιές που το διαφοροποιούν κάπως.
Έχουμε ένα απλό δωμάτιο κατά το ήμισυ που διακοσμητικά ίσως να σηκώνει και βελτιώσεις, με αρκετούς άνετους χώρους και συμπαθητική ατμόσφαιρα και αξιοπρεπέστατους γρίφους.
Μιας και πρόκειται για 70λεπτο είναι χορταστικό ως προς το περιεχόμενο του και συναντάμε επίσης ένα ευφάνταστο πέρασμα και ένα ενδιαφέρον εργαλείο βοηθειών.
Οι γρίφοι τώρα περιλαμβάνουν διάφορα είδη και είναι αρκετά καλοί με συνδυαστικούς, οπτικούς και λίγο ψαξιματάκι, θα μπορούσαν μόνο κάποιοι να είναι λιγότερο ρευστοί στην ερμηνεία τους.
Η ροή κλείνει με ένα απροσδόκητο φινάλε που ήταν ευχάριστη έκπληξη και προσδίδει ωραίο επίλογο!

✍ Ένα τίμιο παιχνίδι για γριφάδες ανεξαρτήτως εμπειρίας και βάσει αυτής μπορεί να παιχτεί από 2-4👤 αφού είναι Medium Difficulty.
4👤
🚪: 3'′
📝: 7.5/10 (αν εκμεταλευτείτε κάποια από τις δυνατές προσφορές που το ρίχνει <10ευρο αγγίζει το 8αράκι VfM)

Απέδρασαν

Απάντηση από: TimeRun Escape Rooms
Καλησπέρα Γιάννη! Ευχαριστούμε πολύ τόσο για την κριτική σου, όσο και για τις προτάσεις σου, τις οποίες θεωρούμε πολύ θεμιτές προκειμένου να βελτιωνόμαστε. Θα χαρούμε να σας ξαναδούμε και στο επόμενο σενάριό μας από Σεπτέμβρη 😊

4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Καλοκαίρι ήρθε οπότε κάτι παραθαλάσσιο ήταν κατάλληλη επιλογή και έτσι περάσαμε μία βόλτα και από τις αποβάθρες του Άρκχκχαμ οι οποίοι έχουν πιάσει ποντίκια! 😏🐱

Εντελώς γριφοδωμάτιο με μηχανισμούς, λουκέτα και απ'όλα μεσαίας δυσκολίας με μπόλικα γριφάκια να λύσεις και αρκετούς χώρους για εξερεύνηση! Οι γρίφοι είναι καλοί και συνήθως σεναριακοί που δένουν καλά στη ροή, πότε θέλουν λίγο ψαχτήρι και πότε είναι πιο συνδυαστικοί.

Η αποβάθρα είναι καλοστημένη και το περιβάλλον στο μεγαλύτερο μέρος του δωματίου αποπνέει ένα ωραίο κλίμα μυστηρίου και ατμόσφαιρας. Ωστόσο μερικοί χώροι είναι ιδιαίτερα μικροί και κάποια περάσματα λίγο ταλαίπωρα αλλά υπάρχει όπως αναφέρει και το ίδιο το δωμάτιο παράκαμψη για όσους ζοριστούν.

✍ Φρέσκο με καλό μυστηριώδες ύφος ξεκάθαρα για 3👤 όπως προτείνει το δωμάτιο, 4 φαντάζουν πολλοί και αν υπάρχει η εμπειρία παίζεται άνετα και από δυάδα που ανεβάζει και την εμπειρία.
4👤
🚪: Στις καθυστερήσεις
📝: 7.5/10

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Lights out

Lights out

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Επόμενο παιχνίδι στη λίστα➡️ 💡📴Σκοτεινό Δωμάτιο💡📴 :

Πήγαμε και στο φρέσκο Lights Out να μας αλλάξουν τα φώτα… Στην κανονική του έκδοση άρα μιλάμε για Θρίλερ/ Μεσαίου Τρόμου. Την ταινία δεν την έχω δει για να εκτιμήσω όποιες ομοιότητες έχει οπότε θα σταθώ στα του δωματίου συγκεκριμένα.

Acting καλό που εκ πρώτης όψεως κάνει δυναμική εμφάνιση, στην γνωστή “τόσο όσο” ποσότητα με κάποια πολύ καλά jumpscares και γενικά προσθήκη άγχους! 🧟‍♀️
Η αρχή του δωματίου είναι γνωστή συνταγή με ωραία αλλά συνήθη σκηνικά που αργότερα δίνουν τη θέση τους σε λιτούς από διακόσμηση χώρους οι οποίοι είναι οι ίδιοι διαμορφωμένοι σε σκηνογραφικό setup. Γενικά καλή εμφάνιση που αποπνέει μυστήριο και ένταση και την ενισχύουν πολύ ωραία περάσματα!

Γρίφοι καλοί αποτελούμενοι από μηχανικά μέρη με μερικούς να θέλουν παραπάνω φαντασία και να φαντάζουν πιο generic, αγγίζουν την υψηλή δυσκολία ειδικά με την πίεση που ασκεί η παρουσία του χώρου… 🔍

✍ Αξιόλογη εμπειρία με καλή ροή συνολικά και challenge ο συνδυασμός φόβου/γρίφων και συνεργασίας. Θέλει επιθετική προσέγγιση χωρίς δισταγμούς για εξερεύνηση αλλά και μη λερώσεις τα χέρια σου γιατί αν μείνεις πίσω θα τρέχεις και δε θα φτάνεις!

Κατάλληλο για 4👤
4👤 🚪: ✘
📝: Ατόφιο 8/10

Δεν Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μια διαφορετική προσέγγιση στην τύπισσα με τα κόκκινα που το λιγότερο σε ιντριγκάρει… Το παιχνίδι είναι θρίλερ, οι ατρόμητοι θα το πουν ατμοσφαιρικό και οι φοβιτσιάρηδες τρόμου. Για μας ήταν ένα έντονο θρίλερ λοιπόν.

🌟 Η επιβλητική ατμόσφαιρα κυριεύει άριστα το δωμάτιο δημιουργώντας ένταση και μυστήριο από την αρχή, ενώ οι χώροι είναι μπόλικοι με τον κύριο να είναι εντυπωσιακός! Οπτικά και ηχητικά η εικόνα είναι πολύ δυνατή. Η Ροή κυλάει πολύ ωραία με εντάσεις, ψάξιμο, εξερεύνηση, έχει και τα τρομάγματα του. Πολύ καλά περάσματα και ανακάλυψη ιστορίας συμπληρώνουν το πακέτο και μένουν οι γρίφοι, οι οποίοι ήταν αρκετά καλοί. Άλλοι συμβάλλουν στο story άλλοι πιο γενικοί, νορμάλ δυσκολίας και ανάμεικτοι παρατηρητικότητας, μηχανικοί και ψαξίματος.
Το τέλος δε σε γεμίζει αλλά είναι φτιαγμένο έτσι για να συνεχιστεί το σενάριο, το κρίμα είναι ότι δεν είναι έτοιμη η συνέχεια για να τα ολοκληρώσεις και τα 2 σε μία παιξιά(αυτός είναι ο latest όρος μου για το β2β😎) αλλά θα έρθει και θα είναι ωραία εμπειρία.

Για 4👤
4👤 🚪:5′
📝: Γεμάτο 8.5/10

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα Venue θεματικό σε Resident Evil δημιουργεί πολλές προσδοκίες. Πρώτη επαφή λοιπόν με το γριφοδωμάτιο του Σκοτεινού Σχολειού. Αρχίζω απ’τον τίτλο και το πολύ έξυπνο λογοπαίγνιο που παραπέμπει σε Racoon City και είναι ωραία έμπνευση.

Επί της ουσίας τώρα, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο με άπλετους χώρους και εναλλαγές! Από καθιερωμένους κλασσικούς και άνετους μέχρι και κάποια εντυπωσιακά σκηνικά. H ροή κυλάει ωραία αφού χορταίνεις εξερεύνηση και η ατμόσφαιρα είναι αισθητή καθ’όλη τη διάρκεια και επιβλητική κατά διαστήματα. Οι καλοί γενικά γρίφοι περιλαμβάνουν απ΄όλα, μηχανισμούς, συνδυαστικούς, ψάξιμο, παρατήρηση, κάτι που κάπου θα’χεις ξαναδεί, κάτι διαφορετικό, κάτι σχετικό, κάτι πιο γενικό μέχρι και γκατζετάκια. Έχεις πολύ έδαφος να καλύψεις για αυτό και το σενάριο δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και χρειάζεται καθοδήγηση που και που γιατί όλα αυτά βγάζουν ένα δύσκολο level.

✍ Δυναμικότατο δωμάτιο με πολύ καλή εικόνα και κομπλέ γρίφους, αν και τσιμπημένο τιμολογιακά. Από τις λίγες περιπτώσεις που έχουμε Riddle Room μεγάλης διάρκειας και που δεν πειράζει να υπάρχουν και 1-2 παραπάνω ζευγάρια μάτια στην ομάδα.
Για 3-5👤
5👤 🚪:1″ 📝:8.5/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Δωμάτιο γρίφων σε standard πρότυπα αλλά περιποιημένο. Κλασσικό θέμα που έχει αποδοθεί καλά όμως με χλιαρή ατμόσφαιρα και τίμιους χώρους. Καλοί και σχετικοί επί το πλείστον γρίφοι, κάποιοι χρήζουν ιδιαίτερης έμπνευσης και αυτό κάνει τη δυσκολία τσιμπημένη. Μια χαρά η ροή με ενα-δυο φρένα σε κάποια σημεία. Μου άρεσε ένα πέρασμα, κάποιες ιδέες σε γρίφους και το τελείωμα. Χρειάζεται έντονο ψάξιμο και παρατήρηση!

✍ Τίμιο παιχνίδι σε ρυθμούς κλασσικού εσκέηπ με άνετο χώρο για 3-4👤. Δεν νομίζω -κέικ- ότι ξεχνάω -κέικ- κάτι άλλο πέρα από… α ναι ωραιότατο κέικ και διάθεση απ’τα παιδιά για εξήγηση της οπτικής τους στο στήσιμο του δωματίου!
4👤 🚪:1″ 📝:7.5/10

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2019

Exam

Exam

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είχαμε διαγώνισμα με ζόρικες ερωτήσεις, πανωλεθρίααα πέσανε όλα τα αντιsos για τους παπαγαλάκηδες για να γράψουν οι άσχετ΄! 😂 📚

Στο Εξάμ λοιπόν συναντήσαμε ένα ζόρικο γριφάδικο, απλής μορφής, μικρών διαστάσεων αλλά σύγχρονα στημένο με έξυπνους γρίφους και κάποιους που περιλαμβάνουν και λίγο κάψιμο με αποτέλεσμα μία υψηλή δυσκολία.
Παίξαμε Normal Mode, η ροή ήταν συνεχής και παρόλο που ο χώρος σε ξεγελάει και ο χρόνος φαντάζει άπλετος, δεν είναι αφού οι γρίφοι δίνουν και παίρνουν!

Λιτό αλλά γεμάτο, μικρό αλλά πρακτικό, απλό αλλά σύνθετο, gm σοβαρός αλλά γ̶ε̶λ̶ο̶ί̶ο̶ς̶ αστείος 😁.
Τα είδη γρίφων ποικίλουν με συνδυασμούς, παρατήρηση και λογική. Ωραίο σενάριο διασκευή της ταινίας με ενδιαφέρον αρχή και τέλος και οι αυτοματισμοί δένουν ωραία.

Στον τομέα της εμφάνισης δεν θα σε εντυπωσιάσει, αν έχεις δει την ταινία είσαι πονηρεμένος και δε θα σε πειράξει, αν πας απροετοίμαστος και περιμένεις πράγματα μπορεί να χαλαστείς.

✍ Ένα δυνατό αγνό γριφοδωμάτιο για τους φαν, αρκετά challenging σε οποιοδήποτε mode ανεξαρτήτως εμπειρίας! Ο χώρος δεκτικός άνετα σε 2άδα αλλά η δυσκολία σε 4άδα οπότε το βέλτιστο 3👤, στην κρίση της κάθε ομάδας το +-1!
4👤 🚪: Εκπρόθεσμα
📝: 8/10

Δεν Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

“Insanity Mode with Traitor”
It’s Amaziiing αααα, fantastic ουυυ!
Μία υπέροχη μοναδική εμπειρία! Είναι εκπληκτικό το πόσο καλά έχουν αποδώσει τα παιδιά του 54 τον συνδυασμό Escape, Role Playing και Video Game.
Έχουν εμβαθύνει αναλυτικά σε ιστορία και σενάριο, με εξέλιξη και εναλλακτικά τέλη και προσαρμοσμένο ευέλικτα σε ποικίλα modes και χαρακτήρες!

⚔️ To Gameplay είναι φανταστικό, μοιρασμένα ομαδικό και ατομικό με έξυπνο τρόπο αντιμετώπισης, εξερεύνηση, δράση, φόβο, μυστήριο, γρίφους σε ύφος quest και γρίφους γριφένιους! Η Ροή κυλάει εξαιρετικά αλληλεπιδρώντας με τους χαρακτήρες, αποφεύγοντας απειλές, ανακαλύπτοντας το story και χτίζοντας μέχρι την κορύφωση που είναι πραγματικά Final Boss Fight! Κάθε Χαρακτήρας με τις ιδιότητες και το Background του παίζει ρόλο στο Layout του παιχνιδιού, το μόνο που θα ήθελα είναι να είναι ακόμα πιο προσωποποιημένο και προσαρμοσμένο στο υπάρχων Defense System μιας και ενώ υπάρχει αρχικά, τελικά γενικεύεται.

🎥 Θα υπάρξει αμφισβήτηση, ανατροπές, ο Προδότης είναι μία πικάντικη πινελιά που ανάβει τα αίματα, σπέρνει διχόνοια στην ομάδα και επηρεάζει ο ρόλος του σημαντικά το φινάλε! Τα σκηνικά καλοφτιαγμένα, ατμοσφαιρικά, σκοτεινά με εναλλαγές, ποικιλία χώρων, πολύ σωστά για τη θεματολογία τους και οι ηθοποιοί προσδίδουν αυτό που πρέπει είτε αυτό είναι απειλή είτε υποστήριξη! Συνεχίζοντας σε handmad ύφος, θα πω πάλι ότι το μόνο που λείπει για να ήταν όσο τέλειο γίνεται το δωμάτιο, είναι παραπάνω χώρος και “εντυπωσιασμός” γιατί στο είδος αξίζει μία υπερπαραγωγάρα.

⚖️ Οι γρίφοι στο 2μισάωρο είναι πολλοί. Αποστολές, μηχανισμοί, ψάξιμο, συνδυαστικοί, συνεργασία, προδοσία… Πολύ καλοί στο σύνολο τους αυξημένης δυσκολίας που στην αναζήτηση χρειάζεται κάποια καθοδήγηση γιατί πολλά πράγματα συνυπάρχουν σε συνδυασμό με το σκοτεινό περιβάλλον.

✍ Ο χρόνος είναι χορταστικός και η εμπειρία γεμάτη, ο Τρόμος ζορίσει την ομάδα. Η φοβιτσιάρα συμπαίκτρια μας δεν άφηνε τους ηθοποιούς να κουνηθούν ρούπι οπότε μειώθηκε η ένταση άρα και αυτό προσαρμόζεται.
Για ένα τέτοιο παιχνίδι απαιτείται όρεξη να μάθεις και υποδυθείς τον χαρακτήρα σου, να αφεθείς στο Interactive κομμάτι και το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό!
Στο τέλος φέραμε εις πέρας την αποστολή μας, το ίδιο έκανε όμως και ο Προδότης*γκούχουγκούχου*!

Για 4👤
4👤 🚪:1′’
📝:9.5/10

Σημείωση: Τα ποιοτικά γριφοδωμάτια είναι ο κανόνας αλλά μέσα στον κορεσμό διαφορετικές προσεγγίσεις που γίνονται πετυχημένα(Room 54, Exit War) κάνουν την αναζωογονητική διαφορά! Όμως τα εναλλακτικά είδη δεν είναι για όλους, διαβάζουμε που πάμε!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2019

The Mist

The Mist

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Βουτιά στην πηχτή Ομίχλη μέχρι που τη γεύεσαι και ότι γίνει! Το Mall Layout είναι πολύ πειστικό και ωραία διαμορφωμένο. Υπάρχει μία αποστολή και αυτή απλώνεται σε πολλούς χώρους που γεμίζουν τη διάρκεια του παιχνιδιού και το κάνουν χορταστικότατο. Αντίστοιχα, το Gameplay είναι κατάλληλο και διασκεδαστικό στο θέμα του δωματίου.

Η Ομίχλη είναι εντυπωσιακή χωρίς να ενοχλεί και η απειλή που φιγουράρει από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε συναντήσει, σχεδόν κρίμα που την "σκεπάζει" η ομίχλη.. Απ'την άλλη δε θες να την δεις και καλά καλά...😱👻
Το Room χαρακτηρίζεται από μυστήριο, αγωνία και αποπνιχτική ατμόσφαιρα, με την ένταση να αυξομειώνεται για να σε έχει στη τσίτα αλλά ο τρόμος είναι υποφερτός αρκεί να κάνεις το παιχνίδι σου όπως πρέπει.
Συνολικά πολύ καλή εμφάνιση που της λείπουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες αφού η διακόσμηση είναι λιτή αλλά δικαιολογείται λόγω της προσωρινής διάρκειας.

Οι Γρίφοι τώρα είναι πολλοί εντός θέματος και αποτελούνται από συνεργασία, λογική και παρατήρηση και είναι αρκετά καλοί μεταφρασμένοι σε καλούς μηχανισμούς στη γραμμή της εταιρίας. Κάθε εξόρμηση στην ομίχλη είναι μία περιπέτεια και αν το σηκώνει η ομάδα καλό θα είναι να μοιράζει τη δράση για να μην νιώσουν κάποιοι ότι μένουν πολύ αδρανείς.
Είχαμε 1-2 δυσλειτουργίες που μας φρενάρανε αλλά δεν επηρέασαν τη συνολική εμπειρία. Επίσης προσοχή γιατί γλιστράει αλλά δεν τίθεται θέμα στην κίνηση όπως παίζεται το παιχνίδι.

✍ Για προσωρινό κιόλας, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο "νέο trend" των 2μιση ωρών που έχει απ'όλα και προσφέρει και δράση ή ακόμα και γέλιο στις στιγμές του. Παίζεται άνετα από 4-5👤
5👤 🚪:1″ 📝:9/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

Upside Down

Upside Down

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

"̲T̲h̲e̲ ̲I̲n̲c̲i̲d̲e̲n̲t̲"̲ 🦷

Τέλη του '18 βαδίσαμε προς Lockbusters στο ανάποδα... Όλα βαίναν καλώς ώσπου μετά τη μέση του δωματίου έγινε το μοιραίο και σαν άλλοτε που εγώ είχα σπάσει δόντι στο Fear of the Dark είχαμε 2ο μέλος της ομάδος που σε μια κακιά στιγμή εισήλθε στο κλαμπ, με ολική απώλεια αυτή τη φορά και όχι σπάσιμο. Και αφού ζήσαμε το δικό μας θρίλερ και ερχόταν ο οχτρός και του λέγαμε "ΦΥΓΕ ΦΥΓΕ" φύγαμε και μεις αφού αφήσαμε τα κόκκαλα μας και τα αιματοβαμμένα ίχνη μας να ανασυνταχθούμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για αργότερα.. Να σημειώσω ότι τα παιδιά του μαγαζιού δείξανε ψυχραιμία, κατανόηση και βοήθησαν όσο γίνεται στην ομαλή αποχώρηση μας.
Ατυχία: 10'/10

"̲"̲Τ̲ο̲ ̲Δ̲ω̲μ̲ά̲τ̲ι̲ο̲"̲ 🙃

Αρχές του μήνα αυτού επανήλθαμε για β2β δριμύτεροι μ̶ε̶ χωρίς φόβο και πάθος και.. ιδιαίτερη προσοχή και η Ηλιάνα με ένα μαξιλάρι για ασπίδα σε όλο το παιχνίδι και καταφέραμε να βγούμε αλώβητοι.
Παρόλο που είχαμε σπάσει το δωμάτιο σε 2 δόσεις στην κορύφωση και δεν το ζήσαμε όπως έπρεπε μου άφησε πολύ καλή εικόνα.

Ατμόσφαιρα δυνατή, στολή/performer εμφατικά, χώροι έξυπνοι με ιδιαίτερο Gameplay και γρίφοι μεσαίας δυσκολίας αρκετά σχετικοί και ωραιότατοι για Θριλεράκι! Δεν είναι μεγάλο οπότε δεν συστήνεται για μεγάλες ομάδες αλλά για 3-4 άτομα είναι χορταστικότατη γεμάτη εμπειρία, πόσο μάλλον για μας που βγήκε σπαστά 2ωράκι 😋

✍Πολύ καλή Ροή αυξανόμενης έντασης και δεμένο Story συμπληρώνουν μία συμπαγή εικόνα ενός περιποιημένου δωματίου με μεσαίο φόβο, ωραίες μεταβάσεις και έξυπνα💡Jumpscare(αυτά μας κάψανε🔥)
Εν τέλει ξεφύγαμε απ'τον άλλο κόσμο άνετα επειδή ̶θ̶υ̶μ̶η̶θ̶ή̶κ̶α̶μ̶ε̶ ̶τ̶ο̶ ̶μ̶ι̶σ̶ό̶ ̶δ̶ω̶μ̶ά̶τ̶ι̶ο̶ είμαστε ομαδάρα και ετοιμαστήκαμε για τα γρανάζια.
🚪:23' 📝: 8.5/10

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Φεβ - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

"̲Τ̲α̲ ̲Γ̲ρ̲α̲ν̲ά̲ζ̲ι̲α̲"̲ ⚙️

Απλό οπτικά αλλά πολύπλοκο πρακτικά με διαφορετική και ωραία διακόσμηση δωμάτιο, αυξημένης δυσκολίας και ωραίο genre με ιδιαίτερη διακόσμηση. Απαραίτητος ο ρόλος της ηθοποιού η οποία είναι βοηθητική με κάποιες αστείες παρενθέσεις..
Μηχανικοί χώροι που όλα κάνουν κάτι! Πρέπει να ψαχουλέψεις και να το "δουλέψεις" το δωμάτιο για να προχωρήσεις.
Ατμόσφαιρα δεν έχει σπουδαία αλλά μία ρομποτική δυστοπική αύρα την έχει. Ωραίοι αυτοματισμοί, αξιοπρεπείς χώροι, κάποιες πρωτοτυπίες και δυνατοί γρίφοι οι οποίοι θέλουν και λίγη έμπνευση κάπου κάπου εξού και η Supporting Character.

✍ Δύσκολο γριφοδωμάτιο συνεργασίας που έχει και την πλοκή του, συμπαθητική ροή και προσφέρει μία διαφορετική λογική απ'τα συνηθισμένα μοιάζοντας παλιομοδίτικο χωρίς να είναι.
🚪:6' 📝:8/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

DEADLOCK

DEADLOCK

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Η κατηγοριοποίηση Ψυχολογικό Θρίλερ τελικά είναι πολύ αντιπροσωπευτική για το συγκεκριμένο δωμάτιο αφού το εκφράζει πλήρως! Jumpscares όχι με τη κλασσική τους μορφή αλλά τραμπουκισμοί/μπούκες/ΝτουΘαΣας@#$& καθιστούν το δωμάτιο το λιγότερο Light για τους τολμηρούς, Medium Τρόμου για τους υπόλοιπους. Μία πολύ δυνατή εμπειρία κινηματογραφική μεν με τους γρίφους της δε γεμάτη ένταση και δόση περιπέτειας.

📍 Μου άρεσε πολύ η ανατρεπτική αρχή αλλά και μία πρωτοτυπία στο τέλος που σε συνδυασμό με την σκηνοθεσία ανεβάζουν πολύ την εικόνα του δωματίου. Οι χώροι δεν είναι φαντασμαγορικοί αλλά έχει γίνει εξαιρετική διαχείριση ώστε η ροή να είναι περιπετειώδης και η διάρκεια χορταστική.

📍 Το Performance και τα Interaction είναι πετυχημένα με έντονες και σεναριακά εύστοχες στιγμές. Η ατμόσφαιρα είναι επιβλητική από την αρχή μέχρι το τέλος και σε αυτό συμβάλλουν τα ηχητικά που ίσως και να... παραείναι καλά. Τα παιδιά μιας και είναι ακόμα φρέσκα βγάζουν τον παίκτη μέσα τους και στο παιχνίδι και το χαίρονται και καλά θα κάνουν να συνεχίσουν.

📍 Οι γρίφοι είναι αρκετά καλοί με ανάμικτη δυσκολία, γενικά μέτρια. Κάποιοι είναι συνδεδεμένοι ωραία με την πλοκή και άλλοι είναι γενικοί, ένας μηχανισμός πολύ έξυπνος. Ενδιαφέρον το concept επίλυσης πραγμάτων με άλλη οπτική. Κάποιες βοήθειες θα μπορούσαν να είναι περισσότερο καθοδηγήσεις παρά να δείχνουν τη λύση και η πλοκή να εμβαθύνει κι άλλο.

✍ Συμπέρασμα μία δυνατή προσθήκη με δόση γρίφων, περιπέτειας και τρόμου που καλύπτει πολλές κατηγορίες παικτών και προσφέρει και κάποιες φρέσκες ιδέες. Ιδανικό για ομάδες 3-4👤
4👤 🚪:5′ 📝: Φρέσκο 9/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Φεβ - 2019

The Prison

The Prison

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μεταμεσονύχτια επιστροφή στη φυλακή για άλλη μια φορά για μύηση νέων παικτών στον χώρο οι οποίοι ενθουσιάστηκαν φυσικά με ένα από τα πιο δυνατά γριφοδωμάτια με δόση περιπέτειας! "The" Prison όνομα και πράγμα.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

〠 Πήγαμε βόλτα στον φημισμένο Φαραώ που όλο άκουγα ότι είναι πολύ καλό δωμάτιο αλλά πολύ εύκολο και οι φήμες στο πρώτο κομμάτι επιβεβαιώθηκαν, στο 2ο έτσι κι έτσι! Παρόλο που είναι κάπως παλιό οι φθορές έτσι όπως είναι φτιαγμένο μόνο αληθοφάνεια προσδίδουν και από θέμα ευκολίας είναι σίγουρα βατό αλλά όχι περίπατος αφού έχει μπόλικα πράγματα να κάνεις!

Πήγαμε 4άδα με 2 μέλη σχετικά αρχάρια και η ροή κύλησε ομαλά και γεμάτα ώστε παρά την μόνο μία ώρα του που είναι σκέτο επιδόρπιο να το χορτάσουμε. Ικανοποιητικοί χώροι με ωραία σκηνικά, κατάλληλη ατμόσφαιρα και ανάμικτοι γρίφοι βγάζουν ένα ωραίο σύνολο. Θέλει και ψάξιμο, έχει και παζλ και οι γρίφοι <μεσαίας δυσκολίας έχουν αποδοθεί με καλούς αυτοματισμούς. Μου άρεσε ιδιαίτερα η επίσκεψη ξανά γρίφων και χώρου από άλλη σκοπιά όπως και ένα concept στο Gameplay λύνοντας τους. Η πλοκή θα μπορούσε να έχει λίγο περισσότερο βάθος.

✍ Δωμάτιο που παίζεται άνετα από αρχάριους αλλά και από έμπειρους ή ακόμα καλύτερα μιξ γιατί έχει αρκετές κωδικοποιήσεις και μηχανισμούς που θέλουν εξοικείωση αλλά γενικά πολύ καλή εικόνα! Όταν κουβαλάς ψηλό 3ψήφιο αριθμό δωματίων και σου αφήνει ένα εισαγωγικό δωμάτιο ευχάριστη αίσθηση σημαίνει ότι είναι πετυχημένο. Λόγω διάρκειας ωστόσο θα έπρεπε να είναι λίγο φθηνότερο. Για 2-4👤 αναλόγως την εμπειρία.
4👤 🚪:6′ 📝: Άνετο 8/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Η πρώτη λέξη που μου έρχεται για αυτή την εταιρία είναι... περίεργη! Ξένο όνομα στο μαγαζί, ελληνικά ονόματα στα δωμάτια, ξένες υποθέσεις(Αίγυπτος, Ρώσικη φυλακή). Ρώσικο origin αλλά ρακόμελο και όχι βότκα. Ακόμα και το Booking τους. ツ
Ο δεύτερος χαρακτηρισμός είναι "καλή" γιατί είναι ένα ωραίο παράδειγμα δωματίων με αυτοματισμούς όπως διαπίστωσα στο Πωλείται Καθρέφτης. 〠

Η πολυπόθητη Ελευθερία βγάζει ένα καλό πειστικό θέμα κελιού παρά φυλακής, αλλά θυμίζει και Prison Break καταστάσεις με καλή ρεαλιστική ροή. Δυσκολία προς υψηλή γιατί πέρα απο τους συνδυαστικούς γρίφους χρειάζεται και εξονυχιστικό κατα διαστήματα ψάξιμο. Αλλά αν είσαι φυλακισμένος δεν σου έχουν μια σειρά απο λουκέτα στο πιάτο για να αποδράσεις, πρέπει να εκμεταλλευτείς το περιβάλλον σου έτσι δεν είναι;

✚ ∎Ρεαλιστικό στήσιμο κελιού και ωραίες μεταβάσεις
∎ Ωραίοι γρίφοι συνδυαστικοί και χειρωνακτικοί, μηχανικοί και ψάξιμο που είναι δύσκολο αλλά στην προκειμένη είναι σωστό
∎ Καλή ροή με ωραία έναρξη και επίλογο, και μια μικρή κοιλιά μόνο στο ενδιάμεσο
∎ Δωμάτιο που δεν φαίνεται για αυτοματισμών αλλά είναι και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα σωστά στοιχεία εντός θέματος

─ ∎ Καναδυο γρίφοι δεν είχαν ξεκάθαρη ερμηνεία και δε φαινόντουσαν καθαρά και λόγω φθοράς
∎ Αδύναμος Κλιματισμός, Χλιαρή ατμόσφαιρα
∎ Ακριβό για τις προδιαγραφές του, Ο GM ήταν πολύ..."GM"

✍ Αρκετά καλό δωμάτιο που παρόλο που ναι πρόσφατο δείχνει παλιό, αλλά με φρέσκο gameplay. Για 3(4)👤
4👤με 🚪:8′

Δεν Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εκδρομή Πεντέλη για το δωμάτιο με το περίεργο όνομα που ήσυχα κυκλοφορεί στα γριφοδωμάτια. Βέβαια αν πας βράδυ από το βουνό μετατρέπεται σε Outdoor Τρόμου με Acting λύκων και την αγωνία να κορυφώνεται!
Αφότου ξεπεράσεις αυτό το task, σε υποδέχεται η ευγενέστατη Λίνα(και η συμπαθέστατη μαμά της) η οποία ξέρει ανησυχητικά πολλά για τον Φράνκενστάιν αφού έχει κόλλημα και μετά την εισαγωγή ξεκινάς το παιχνίδι.

Το λες από Basic ως Entry δωμάτιο γρίφων και ψαξίματος αλλά έχει την χάρη του. Καλοί βατοί γρίφοι και έξυπνο ψάξιμο είναι αυτά που θα συναντήσεις σε έναν απλό χώρο οπτικά αλλά με ενδιαφέρουσες κρυψώνες! Με smooth ροή και απαλή ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να είναι λίγο πιο έντονη κυρίως μέσω ηχητικών, έξυπνο GMing και άνετους στην πένα χώρους ολοκληρώνεται αυτό το απλό αλλά και ιδιαίτερο concept.

✍ Θετική εικόνα και μία ευχάριστη ώρα σε αυτή την επίσκεψη με ένα ακόμα μπονουσάκι στο τέλος και αφού πας ως εκεί μπορείς να αράξεις ακριβώς πίσω από το δωμάτιο σε ένα μαγαζί με ωραίες κρέπες και πίτσες! Άλλωστε θα έχεις και γλυκάκι για επιδόρπιο γιατί το Mysterio για αλλαγή κερνάει Gummy Bears το είπα; Το λέω!
Να σημειωθεί και το θετικότατο και εξαιρετικά σπάνιο VfM της υπόθεσης αφού υπάρχει δυνατή προσφορά ακόμα και στις δυάδες και η δυσκολία του δωματίου το επιτρέπει! Για 2-3👤
2👤 🚪:3′ 📝: Ζεστό 7.5/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

We had a Blast!
Δύο ομάδες ορίσαμε ραντεβού στο Κλαμπ και διασταυρώσαμε τα ξίφη μας σε μία φιλική αναμέτρηση και μία εμπειρία με τα όλα της! 5 Cheaters και 6 Suicide Squad τα δώσαμε όλα, ψυχή τε και ...σώματι σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στο νήμα υπέρ της ομάδας μας.

Πρόκειται για κανονικό κλαμπ οπότε ότι περιμένει ο καθένας να δει θα το δει αλλά εισχωρείς και στα ενδότερα του τα οποία κρύβουν αρκετά μυστικά. Γρίφοι κανονικοί, ακανόνιστοι, παιχνίδια, challenge, tasks, τύχη, τοίχοι όλα συνθέτουν μία άκρως διασκεδαστική εμπειρία που αν πας με την κατάλληλη διάθεση το κέφι θα ανέβει κι άλλο! Αν υπάρξει "κόντρα" με άλλη ομάδα είναι άλλο ένα κίνητρο να ανάψουν τα αίματα αλλά χωρίς να φτάσει σε εχθρικό επίπεδο και χαλάσει η εμπειρία φυσικά.
Οι GM/ηθοποιοί είναι εκεί για να βοηθήσουν ή και να... σπρώξουν την παρέα να ξεσαλώσει σε κλίμα με ευγενή άμιλλα να αιωρείται και αγενή άμυλα να ρέουν αφού το παιχνίδι δε σε αφήνει και απότιστο.

✍ Μία unique εμπειρία με ακατάπαυστη ροή σε ένα γεμάτο δίωρο που δίνει το κάτι διαφορετικό που χρειάζεται στην ευρύτερη έννοια των Escape Rooms διατηρώντας βασικά στοιχεία και προσθέτοντας κωμική αύρα. Επίσης είναι η απάντηση σε όσους λένε "ρε αφήστε τα δωμάτια που κλείνεστε και βγείτε για κανά ποτό"! Έξυπνο gameplay, ωραίες δοκιμασίες και σύσφιξη.. σχέσεων για 8-10👤. Good Luck Have Fun!
11👤 🚪:?′ 📝: 9/10

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2019

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Στο τσακ χωθήκαμε στη λήξη του event και περάσαμε πολύ ωραία! Ένα παιχνίδι με τα όλα του, δράση, γέλιο, τρόμο και γριφάκια!

Μου έκανε εντύπωση που δεν είχε πρόχειρο στήσιμο σαν προσωρινό event σε όλο το μαγαζί αλλά συναντήσαμε χώρους στημένους για το θέμα! Και όσοι δεν ήταν αλλαγμένοι δεν σε πείραζε γιατί δεν ξεχώριζες που βρίσκεσαι αφού ακόμα και αν έχεις παίξει τα 2 δωμάτια εμφανίζεσαι απ'το ένα στο άλλο εν ριπή οφθαλμού σαν το πακ μαν ℂ όταν περνάει από teleport. Μία χαοτικά μεγάλη βόλτα στα σκοτεινά περάσματα του μαγαζιού με πάρα πολλές εναλλαγές, σαν να το γυρνάς με τρενάκι του τρόμου απλά εχμ... χωρίς τρενάκι ㋡

Στο κομμάτι των ηθοποιών τώρα, μπόλικοι αλλά ένας και ένας στον ρόλο τους καλοί είτε κακοί! Από το συμπαθέστατο βοηθητικό ξωτικό Ρούντολφ 〠 μέχρι τον απειλητικό Grinch και τους υπόλοιπους ακόμα και τον Spooky Χιονάνθρωπο☃.

Η ατμόσφαιρα έχει πολλές διακυμάνσεις αλλά είναι παρούσα καθόλη τη διάρκεια και αν σου άρεσαν τα σκηνικά μεμονωμένα θα τα απολαύσεις και μονοκοπανιά.
Δίνουν και οι γρίφοι το παρών, με την κλασσική έννοια και με τη μορφή αποστολής που συνοδεύεται από μεγάλη θεατρικότητα και είναι καλοί στο σωστό κλίμα.

✍ Συνολικά μία πολύ όμορφη εμπειρία που πάνω απ'όλα είναι διασκεδαστική. Θα τρέξεις, θα γελάσεις, θα αλληλεπιδράσεις, θα τρομάξεις και λίγο, και το βασικότερο θα παίξεις. Ευνοεί τα πολλά άτομα ως και 10 αλλά ο κατάλληλος και πιο αριθμός vfm είναι 6-8👤. Θα βόλευαν και λίγο χαμηλότερες τιμές ώστε να μην αποθαρρύνονται και ομάδες 5-6 ατόμων. Το καλό είναι ότι και να γεμίσει μοιράζονται οι παίκτες στους χώρους για να κυλήσει πιο άνετα.
9👤 🚪:?′ 📝: 9/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Δεκ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ho Ho Ho! Merry Riddlemas!
Πρώτη φορά παίξαμε Χριστουγεννιάτικο Theme και το χαρήκαμε. Παρόλο που είναι μικρής διάρκειας και αυτά τα θεωρώ ορεκτικά, είναι μία πολύ όμορφη εμπειρία που τελικά δεν είναι optional αλλά άλλη μία γερή επιλογή για το μενού των δωματίων!

Σκηνικά προσωρινά αλλά όχι πρόχειρα με έναν χώρο να είναι πολύ όμορφος και Christmas Spirited. Acting ολοκληρωμένο αφού έχεις τον εξαίρετο Σαρέλ παρέα καθόλη τη διάρκεια να προσφέρει ψυχαγωγία, γέλιο αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία! Γιατί υπάρχει και πλοκή και παίζει ισάξιο και σημαντικότερο ρόλο από τους Γρίφους αφού κρύβει όμορφα μηνύματα. Και οι γρίφοι όμως δεν πάνε πίσω αφού είναι καλοί, χαλαροί στο θέμα του δωματίου.

Just a Thought: Και είναι και εκείνοι που λένε "Kαλά τι πας και δίνεις τα λεφτά σου και κλείνεσαι σε δωμάτια ενώ μπορείς να πας με αυτά τα λεφτά ένα Θέατρο.." Και που να ήξεραν ότι μερικές φορές όπως αυτή είναι ένα είδος θεάτρου και έχεις έναν αξιόλογο ηθοποιό για μια προσωπική παράσταση. Suckers!

Soundtrack appreciation moment: Το original τραγούδι του δωματίου είναι φοβερό! Μπράβο στη δημιουργό που μου κόλλησε το Tune και του έχω ανεβάσει καμμιά 50ριά προβολές ως τώρα.

✍ All in all μία εύθυμη-όχι τρομακτική- και διασκεδαστική εμπειρία που συνδυάζει καλό Room και το κλίμα των ημερών. Μη βιαστείτε να το βγάλετε, χάσαμε ένα τέταρτο διασκέδασης. Απολαύστε το και Φρικιαστικά Χριστούγεννα σε όλους! Και του Γ̶ρ̶ί̶φ̶ο̶υ̶ Χρόνου!

5👤 🚪:13' 📝:8.5/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Δεκ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Άλλη μια κούρσα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τρεξιματάκι όμως λιγότερο αυτή τη φορά και ανακατεμένοι με τον υπόλοιπο μπόλικο κόσμο έλαβαν χώρα τα Γριφούγεννα 2018.

Ένα event κατά πολύ βελτιωμένο από το Hunt, δωρεάν, με ωραίους, διαδραστικούς και ολίγον τι αστείους γρίφους! Όλοι στο concept των Χριστουγέννων άλλοι ωραίες παραλλαγές γνωστών γρίφων και άλλοι πιο πρωτότυποι. Πέραν ενός χρονοβόρου και κουραστικού γρίφου προς το τέλος και την οδηγία φωτογράφισης των σημείων όλα κύλησαν ομαλά και διασκεδαστικά. Οι αποστάσεις δεν ήταν ακριβώς ξεκούραστες, αλλά αποδεκτές! Η διάρκεια γεμάτη και χορταστική, η οργάνωση μέσω του Escapeall πετυχημένη.

All in all ένα ωραιότατο event με γριφολύσεις, γέλιο, άσκηση και γιορτινή διάθεση. Merry Ridllemas και του Χρόνου!
3👤 📝:9/10

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Δεκ - 2018

Otherside

Otherside

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

We broke on through to the other side! Παράξενα πράγματα σε αυτό το δωμάτιο.. Τα "πιο παράξενα" θα μπορούσες να πεις. Ξεκινάει απλά και πριν πεις "τι μούφες είναι αυτές ρε" σου φεύγει το κλαπέτο από τις εναλλα-γές! ⇅

Έξοχες μεταβάσεις, πλειάδα χώρων με εντυπωσιακή μεταμόρφωση των 2 απλών προηγούμενων χώρων του πρώην Σπιτιού των Γρίφων και νυν Αποδρασμένου καταστήματος. Γρίφοι ποιοτικότατοι σε ποικιλία ειδών και ταιριαστοί στο θέμα μεσαίας και άνω δυσκολίας. Μπόλικο Interaction με το περιβάλλον και τους εξαιρετικούς μηχανισμούς! Ατμόσφαιρα δυνατή και υπέροχα περάσματα!
Χορταίνεις εξερεύνηση και ας μην έχει τη διάρκεια ή την έκταση του Ζάιγκοτ, χρειάζεται να δουλέψει ο εγκέφαλος, να συνεργαστεί η ομάδα και να βρεις πως δουλεύουν τα μπλιμπλίκια πριν μείνεις μέσα και βγάλεις μπιμπίκια! ⌨

✍ Από 80's vibe και ολίγον τι αμερικανιά ξεχειλίζει όπως πρέπει, καλό -όχι απαραίτητο- να έχεις δει τη σειρά γιατί ροή και πλοκή πάνε ταμάμ. Δυνατό addition στα σύγχρονα γριφοδωμάτια τικάροντας και το ατμοσφαιρικό κομμάτι. Μπορεί τα σκηνικά να είναι ωραία και οι χώροι μπόλικοι αλλά δεν είναι μεγάλοι οπότε ιδανικά 3👤 που θα το χορτάσουν αλλά και 4👤 είναι οκ.
Εν κατακλείδι έχω πάει και εγώ στην άλλη πλευρά οπότε από μένα είναι όχι!
Ουπς με επηρεάζει ακόμα το Ανάποδα, εντάξει ναι τρώγεται πηγαίνετε... ㋡
4👤 🚪:4' 📝: 9.5/10

"Should i go to Escaped or no- The Κλάσ' "
♪♪♪
George it's time for you to say
Should i escape or should i stay?
And if the riddles are too hard
I'll live inside Escaped for all my life
So Kostaki tell me now
Where should i go next για να φάω?
♪♪♪

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Νοε - 2018

Pablo Escobar

Pablo Escobar

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Το ρίξαμε στα ναρκωτικά του Πάμπλο καπάκι μετά το Ιντερσίτι Εξπρές. Ένα κλικ πάνω αυτό το δωμάτιο, κρατώντας τη γραμμή των βασικών προδιαγραφών με συμπαθητική διακόσμηση και χώρους. Τίμιοι γρίφοι αλλά και μοιρασμένοι σε κάποιους ωραίους αυτοματισμούς <μεσαίας δυσκολίας! Αρκετοί και εδώ αλλά όχι όσοι στο Όριεντ. Έχει και εδώ λίγο ψάξιμο, σε ατμόσφαιρα δε προσφέρει κάτι αλλά η ροή κυλάει μια χαρά. Περιλαμβάνει και κάποια στοιχεία που δένουν ωραία με το story, αχρείαστο το σκηνικό της έναρξης για ένα τέτοιο δωμάτιο θεωρώ(πιθανό να σκονιστείτε).

✍ Decent δωματιάκι για να περάσει μία ευχάριστη ώρα και ακόμα καλύτερα να δέσει με β2β, για 3👤.
3👤 🚪:9' 📝: 6.5/10

Απέδρασαν
3,3 Καλό
Νοε - 2018

Orient Express

Orient Express

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ελέω Black Friday που οι υπερπροσφοράρες δίνουν και παίρνουν... Πήγαμε για β2β για ότι μας είχε μείνει από την Χώρα της Απόδρασης. ¯\_(ツ)_/¯

Αρχίσαμε με το τρενοβάγονο, ένα λουκετοδωμάτιο +1 μηχανισμό για την π̶ο̶υ̶τ̶α̶ν̶ι̶ά̶ τσαχπινιά! Not much to say, ένας απλός χώρος χωρίς πολλά πολλά αλλά με μπόλικα λουκέτα και γρίφους για τα 60' του πράγμα που το κάνει το λιγότερο μεσαίας+ δυσκολίας! Το υποτιμήσαμε και πηγαίναμε χαλαρά και στο τέλος βγήκαμε οριακά. ㋡
Αρκετοί generic γρίφοι λοιπόν και κάποιοι πιο πετυχημένοι, κυρίως αντιστοίχισης και βασικό ψάξιμο σε αυτό το entry δωμάτιο με basic διακόσμηση. Δεν είναι τόσο ότι είναι κακό όσο ότι δε προσφέρει κάτι ιδιαίτερο για να ξεχωρίσει απ'τα παλιά χωρίς να είναι.

✍ Για λίγους λουκετογριφάδες αρχάριους και μη. Για 3👤 ή 2👤 ως challenge. Με κάποια προσφορά ή β2β για να αξίζει τον κόπο.
3👤 🚪:30" 📝: 5.5/10

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πραγματοποιήσαμε και εμείς την διαμονή μας στο περιβόητο Μοτέλ ώστε να ζήσουμε ένα καλοστημένο θριλεράκι με πολύ σκοτάδι, ιντριγκαδόρικους χαρακτήρες και minimal Role Playing.
Ωραία πλοκή με αρχή και τέλος που δίνουν πόντους στην όλη εμπειρία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κυριαρχεί η ατμόσφαιρα, η κάπνα και το σκότος!

Οι γρίφοι είναι καλοί μεσαίας δυσκολίας με λίγους μηχανισμούς, δε θα μπορούσαν να είναι και παραπάνω σαν εποχικό theme. Ικανοποιητικοί χώροι με απλά περάσματα. Ο φόβος medium εμάς μας επηρέασε αλλά οι πιο σκληροτράχηλοι θα τον βρουν light, πάντως επικρατεί ένα creepiness. Το acting είναι καλό σε ουσιώδεις ποσότητες και συνεισφέρει ωραία στον επίλογο που είχε καλή κορύφωση.
Σκηνικά με ωραία υποδοχή η οποία συμμετέχει και καλή εικόνα γενικά χωρίς κάτι εξωφρενικό.
Θα μου άρεσαν μόνο πιο ιδιαίτερες μεταβάσεις και δεν με τρέλανε ένας γρίφος που βρήκα random.

✍ Ζεις μία γεμάτη εμπειρία τρυπώνοντας στο Δωμάτιο 696 και περνάς όμορφα. Τα interaction είναι τα high point του παιχνιδιού και αν παίξεις και συ το λίγο κομμάτι που σου αναλογεί θα το διασκεδάσεις περισσότερο. Τα παιδιά φιλικά και πολύ συζητήσιμα, ευχάριστη προσθήκη στην κατηγορία Ατμοσφαιρικών Θριλερακίων!

4👤 🚪:5' 📝: 8.5/10 (για solid 8 το πήγαινα αλλά το τσίμπησε απ'τα γύρω γύρω)
Ιδανικά 3 αλλιώς 4👤

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2018

The Prison

The Prison

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Αδιαμφισβήτητα η καλύτερη φυλακή και από τις πιο ποιοτικές επιλογές γριφοδωματίων! Εξαιρετική αναπαράσταση φυλακής ειδικά στο δεύτερο κομμάτι που αυτό κάνει και τη διαφορά. Πολύ καλοί γρίφοι μεσαίας δυσκολίας με ψάξιμο και διαδραστικές ενέργειες αλλά και καλούς μηχανισμούς. Οι χώροι είναι άνετοι, ευρύχωροι και καλοφτιαγμένοι με υπέροχες και ολόσωστες ρεαλιστικές μεταβάσεις. Καταφέρνει επίσης να προσθέσει λίγη πικάντικη δράση με κάποιες interactive πινελιές.

Οι βοήθειες έξυπνες και το στήσιμο αιτιολογείται μέσω πλοκής, λεπτομέρειες που δίνουν το κάτι παραπάνω. Μέρος του ψαξίματος μου φάνηκε στα όρια του υποφερτού(δεν είμαστε τα καλύτερα ψαχτήρια) και οι βοήθειες έρχονταν αραιά και ένιωσα κοιλιά στα αρχικά στάδια, αλλά σωστά έπραξε ο GM και μας άφηνε να ψηθούμε γιατί απλώς καλύφθηκε ο χρόνος.

☺ Σκηνικά, Χώροι, Μεταβάσεις, Γρίφοι, Ροή, Interaction, Έξοδος
☹ Ατμόσφαιρα, Ένας μηχανισμός που χρειάζεται "τεχνική" βοήθεια

✍ Μέχρι ένα σημείο ήταν ένα ποιοτικό δωμάτιο με καλή συνολική εικόνα ώσπου βγήκε ο Scofield από μέσα του και μετατράπηκε σε εξαίρετο δωμάτιο με κορύφωση και πραγματική απόδραση. Θα μπορούσε να έχει πιο δυνατή ατμόσφαιρα. Απαραίτητη προσθήκη στο βιογραφικό των απανταχού εσκέηπερ που εδώ γίνονται κανονικοί δραπέτες.

Παρόλο που οι χώροι είναι μεγάλοι και παίρνουν άνετα 5-6👤, το κατάλληλο είναι 4 και 3 θα το χορτάσουν ακόμα πιο πολύ. Αν δεν ήμασταν 5 και δε το αργούσα τόσο πολύ θα το απολάμβανα περισσότερο.
🚪:1′ 📝:9/10

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Νοε - 2018

Athens Halloween Hunt 2018

Athens Halloween Hunt 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Πάντα είναι ωραία αυτά τα event με μάζωξη ομάδων γνωστών και μη για το ευ αγωνίζεσθαι και τη διασκέδαση. Αλλά και την πλάκα και τρέλα να τρέχεις στους δρόμους να σε κοιτάνε οι άλλοι περίεργα και να μη ξέρουν που πάνε όλοι αυτοί οι παλαβοί. Μόνο που αυτή τη φορά το τρέξιμο επισκίασε όλα τα υπόλοιπα αφού οι 16χρονοι σχεδιαστές ξέχασαν ότι οι υπόλοιποι δεν έχουνε 16χρονα πνευμόνια...!

🔽 Το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις δραστηριότητες είναι η μοιρασιά κίνησης και γρίφων για το nice touch ξεσηκωμού και χαβαλέ σε συνδυασμό με τις γριφολύσεις. Αυτή τη φορά όμως η αναλογία τρεξίματος γρίφων ήταν 90-10 σε εξουθενωτικό επίπεδο.

🔽 Οι αποστάσεις πάρα πολύ μεγάλες χωρίς λόγο.

Λύση: έπρεπε να είναι οι μισές...

🔽 Χρέωση, Ανταγωνισμός, Έπαθλα:
Η βασική αιτιολόγηση του αντίτιμου είναι το έπαθλο και οι ηθοποιοί. Αυτά με την ενέργεια των ομάδων όσο να'ναι σε παρασέρνουν να τρέχεις και όχι να περπατάς. Αποτέλεσμα να σπάνε οι ομάδες στη μέση -μαζί και η δική μου- με άλλους να τρέχουν μπροστά και άλλα ψοφίμια να μαζεύουν τα πνευμόνια τους λίγο πιο πίσω(μάντες ποιος είναι ποιος🤩).. Φτάνοντας τελικά στον προορισμό δε μένεις ούτε 5' αφού οι γρίφοι ήταν εύκολοι και να σου πάλι γκάζια με 2 ανάσες!

Λύση: Μικρότερο έπαθλο απλά για το κίνητρο και μικρότερη συμμετοχή της τάξεως 3-5€ για να μην υπάρχουν απαιτήσεις να "δικαιολογηθεί" το κόστος.
Επίσης θυμάμαι αρχικά τα έπαθλα ήταν για την πρώτη 3άδα. Εφόσον η 1η θέση έχει έπαθλο έπρεπε να παραμείνει η 3άδα και όχι να δοθούν με κλήρωση, να έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα δηλαδή είτε ανταγωνιστικό είτε όχι αντί για ασαφή ταυτότητα.
Guess who finished 3rd... 😏🙄

▶️ Ηθοποιοί:
Ωραίοι με τις στολές τους και τα όλα τους αλλά τι να λέει; Προλάβαινες να τους δεις; Μέχρι να φτάσουμε έπρεπε να φύγουμε με interaction minimum μέσω λαχανιάσματος. Κρίμα να καταλήγουν διακοσμητικοί όταν πλασάρονται ως ατού του event.

🔼 Γρίφοι:
Τίποτα καινοτόμο αφού τους περισσότερους τους έχουμε δει σε παραλλαγές. Παρόλαυτα ωραίοι ήταν, σχετικοί με τους χαρακτήρες και εύκολοι.

🔽 Διάρκεια: ~1 ώρα αντί 2μιση

Λύση: Αν τα έπαθλα και οι πληρωμές ήταν λιγότερα δε θα χρειαζόταν όλοι να σπριντάρουν και θα κράταγε 1μιση-2 ώρες.

🔽 Η ατυχία των πορτοκαλιών(Black here)

🔽 Καθυστέρηση έναρξης και έλλειψη κορύφωσης/επιλόγου

✍ Σε αυτά τα παιχνίδια πάμε για τη φάση όχι μόνο για τα λεφτά, αφού όταν καταλήγει κούρσα αντοχής και ταχύτητας αντί για επίλυση γρίφων υπάρχουν και αγώνες στίβου!
Προφανώς και η αυστηρότητα υπάρχει επειδή αντίστοιχα event έχουν ξαναγίνει με μεγαλύτερη επιτυχία και ήταν Free.
Until next time λοιπόν για το βελτιωμένο Enhanced Event!
📝: Αν είσαι αθλητής ή κρατιέσαι καλά τέλος πάντων 8.5/10
📝: Αν είσαι κοινός θνητός και θες μπουκάλα οξυγόνου μετά τον πρώτο γρίφο 6/10
📝: Αν είσαι 🍊 3/10
📝: Γενικά 7/10

Απέδρασαν

Απάντηση από: NEVERM1ND
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

4,5 Εξαιρετικό
Νοε - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Κανόνας: "Τα Horror δωμάτια είναι μικρά σκοτεινά σπίτια"
Last of us: F**k that! Γίνεται Horror και υπερπαραγωγή!
Βασικά είναι ανάμικτος τρόμος με Survival και δράση. Τεράστιο με ατελείωτους χώρους που προχωράς και έχει ♪♪♪κι άλλο, κι άλλο, ΚΙ ΑΛΛΟ!
Το μόνο που ζητάω απ΄τα δωμάτια πλέον, είναι να έχουν χώρους τόσους και επιπλέον,
Το μόνο που ζητάω δωμάτια όταν ψάχνω, είναι να'ναι μεγάλα τόσα και παραπάνω,♪♪♪
Μωρή ζομποΚοκκίνου τι με μολύνεις φύγε να γράψω!

Διακόσμηση όση χρειάζεται κατάλληλη, περάσματα γαμάτα και περιπετειώδη, ατμόσφαιρα επιβλητική και γρίφοι εύκολοι γενικά, μεσαίας δυσκολίας εν κινήσει. Και μιλάμε για πολύ ̶γ̶α̶μ̶ κινήσει! Ίσα να γεμίσουν την ώρα με ψάξιμο, κανονικούς και πάρε-βάλε. Ανδρεναλίνη στο φουλ, Performance εξαιρετικό και aggresive σε σημείο που σε κακομεταχειρίζονται για ρεαλισμό και στο παιχνίδι και στην είσοδο του παιχνιδιού το οποίο μπορεί να ξενίσει τους παρεξηγιάρηδες αλλά αρμόζει ιδανικά στη περίσταση.
Η Ροή δεν θυμάμαι σημείο που να κάνει κοιλιά, πλοκή δεν έχει ιδιαίτερη αλλά δεν πας για αυτό και το Interaction δίνει και παίρνει.

✍ Πολύ δυνατή εμπειρία με τα όλα της με την ένταση, τη διαδραστικότητα και αλληλεπίδραση με το περιβάλλον σου ζωντανό και μη να σε κυριεύει. Φόβος υπάρχει στο πρώτο κομμάτι και μετά δίνει τη θέση του στον Forest Gump. Παρόλο που φλερτάρει με το Overprice δε μπορώ να πω ότι δεν το δικαιολογεί απ'τους χώρους και μόνο. Για 4👤
4.5👤(4 δηλαδή η 5η μπήκε να δει το τελευταίο 5λεπτο ツ) 🚪:7′ 📝:9/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ωραίο Background και ύφος όχι κορεσμένο αλλά περιτριγυρίζεται από θεματάκια. Οι χώροι ενώ ικανοποιητικοί σε ποσότητα και γεμάτοι θεματικά αντικείμενα και τσιρκοπαίχνιδα φτάνουν στη γραμμή αλλά δεν βάζουν το γκολ.
Αυτό γιατί τα μηχανήματα είναι παλιά το οποίο δεν πειράζει αλλά τα μισά δεν είναι λειτουργικά.
Από το πρώτο κιόλας χάνεται όλη η πλάκα γιατί δεν δουλεύει σωστά και μας κούρασε (και σωματικά) αλλά δεν το αφήσαμε να μας πτοήσει.

Από διακόσμηση μέτρια πράγματα αφού ο μισός χώρος είναι σαν αποθήκη αποσυρμένων αντικειμένων τσίρκου, ο υπόλοιπος τα πάει καλύτερα σε συνδυασμό με συμπαθητική ατμόσφαιρα. Παιχνιδιάρικοι οι περισσότεροι γρίφοι όπως πρέπει με κάποιες ωραίες ιδέες που δένουν με μηχανισμούς, όμως του λείπουν ποιοτικοί αυτοματισμοί για το κάτι παραπάνω.

Η ροή είναι καλή, Interaction υπάρχει και το τελευταίο πέρασμα/έξοδος είναι πολύ ωραία αφού την έχουμε ξαναδεί μεν αλλά αυτή τη φορά είναι η κατάλληλη για το θέμα!
Μεσαίας δυσκολίας γρίφοι γιατί είναι μπόλικοι και ανακατεμένοι, ωραίες οι βοήθειες αλλά ακούγονται με προσπάθεια, φιλικότατο το προσωπικό και μη ξεχνιόμαστε Ποπ Κορν + Μπισκοτάκια στην υποδοχή :D.

⇱ Ροή, Ατμόσφαιρα, Έξοδος
⇲ Πλοκή, Συνοχή
↔ Γρίφοι, Σκηνικά, Interaction, Μηχανισμοί ( Ναι δε με καλύπτουν μόνο τα πάνω κάτω πλέον και βάζω και πλάγιο βελάκι ㋛ )

✍ Συμπαθητικό δωμάτιο εν τέλει που προσπαθεί να είναι fun και το καταφέρνει αλλά όχι πάντα με επιτυχία και δίνει το κάτι παραπάνω σε θέμα και ατμόσφαιρα από τα υπόλοιπα του μαγαζιού. Και οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες όμως διότι είναι πιο πρόσφατο από τα υπόλοιπα. Για 3👤, με offer λέει για ένα ωραίο b2b με το Hocus Pocus λόγω κοντινών θεμάτων.
3👤 🚪:5′ 📝:7/10 (Συζητήσαμε και πιθανές βελτιώσεις που μπορεί να το ανεβάσουν)

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Σχετικα απλο παλαιας κοπης δωματιο, με καποιους μηχανισμους και μηχανικες πινελιες ομως που το κανουν να μη συγκαταλεγεται στα παλιομοδιτικα η πρωτης γενιας δωματια, χωρις πολλες φανφαρες. Λιτο με μπολικα πραγματα να κανεις, καλουτσικη ατμοσφαιρα και αψογο στησιμο γκαλερι. Οι γριφοι καλοι και μπολικοι ευκολης-μεσαιας δυσκολιας και ποικιλων ειδων, απλωμενοι σε ωραια ροη. Λουκετα και κλειδια κανουν αισθητη την παρουσια τους. Εχει και side quests που αν τα κανεις στο 60λεπτο ανεβαζει την δυσκολια. Κάποιες οδηγίες θα μπορούσες να συναντάς μεσα στο δωματιο.
Πολύ καλή vfm επιλογη με τη προσφορά και ανετος συνδυασμός δωματίων λόγω 60λεπτων για β2β.
Οτι πρεπει για 3👤

Έχοντας ολοκληρώσει τα δωμάτια της εταιρίας, είναι ο ορισμός των Decent δωματίων. Καμμία υπερπαραγωγή, τίποτα το φαντασμαγορικό, αλλά όλα τικάρουν τις βασικές απαιτήσεις και δεν απογοητεύουν, ειδικά αν τα προτιμήσεις με offer.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Έχοντας ξαναπαίξει το δωμάτιο στο παρελθόν, ξαναμπήκαμε σε επίσκεψη για το τσίρκο για να δούμε τις αλλαγές μετά την αναβάθμιση του. Προφανώς και δεν πρόκειται για "άλλο δωμάτιο" αλλά υπάρχει αισθητή βελτίωση που μεταφράζεται σε μισό αστεράκι καθώς υπάρχει μία πιο μαγική εισαγωγή, ένας προηγουμένως ανεκμετάλλευτος χώρος, κάποια άλλα μαγικά props που κολλάνε ωραία με το ύφος του δωματίου και περισσότερη συνοχή στους γρίφους. Θετικές αλλαγές και ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο με fun θέμα που δεν εντυπωσιάζει όσο θα μπορούσε αλλά είναι σίγουρα τίμιο και ευχάριστη εμπειρία!

✍ Με την προσφορά που βάζουν συχνά πυκνά καλό vfm και δυνατό μπόνους η ζεστή υποδοχή με τα ζεστά ποπ κορν και τα -όχι ζεστά αλλά τι σημασία έχει- μπισκοτάκια!!! Για 3-4👤
4👤 🚪:15' 📝:7.5/10

Απέδρασαν
3,0 Καλό
Οκτ - 2018

Hidden in basement

Hidden in basement

Γρίφοι / Αποστολές

3,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

3,0

Πρώτη φορά στο Haunted για β2β συναντώντας μία ωραία στημένη υποδοχή. Ορεκτικό το υπόγειο, ένα δωμάτιο μοιρασμένο σε καλές ιδέες και στραβά σημεία. Δεν το κρίνω ως δωμάτιο με πλήρες Acting αλλά ως κλασσικό παλαιάς γενιάς με προσθήκες.

Αρχικά -μιας και είχα ακούσει αρκετά αρνητικά- με ξάφνιασε ευχάριστα η παρουσία αρκετών μηχανισμών οι οποίοι δεν είναι τίποτα υπερσύγχρονο αλλά δίνουν το παρών και είναι καλοί στην πλειοψηφία τους. Η σύνδεση τους με τους γρίφους βέβαια δεν έχει συνοχή συνήθως με αποτέλεσμα κάποιοι γρίφοι να’ναι άσχετοι με το θέμα.
Πρόχειρα σκηνικά με κλασσική συνταγή σκοτεινού λιτού δωματίου όμως οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί μικρομεσαίοι με απλά περάσματα. Το Acting που υπάρχει προσδίδει στην καλή του ατμόσφαιρα μία παραπάνω φοβέρα για λίγο αλλά μετά η κοπέλα είναι σε άχαρο ρόλο GM χωρίς ουσιαστική παρουσία. Η Ροή κυλάει καλά εντός θέματος αν και κάποια πράγματα γίνονται απλά για θεατρικό σκοπό και κάποιοι γρίφοι είναι ωραίοι και σχετικοί μεσαίας δυσκολίας.

⇈ Ατμόσφαιρα, Μηχανισμοί, Ροή, Χώροι
⇊ Συνοχή, Μεταβάσεις, Πλοκή(κοινότυπη), Αύξηση δυσκολίας μέσω φωτισμού και ήχου που δεν είναι ο ενδεδειγμένος για να δυσκολέψουν οι γρίφοι
⇅ Γρίφοι, Performance/GMing

✍ Μέτριο σύνολο που αναλόγως τα κέφια και τις απαιτήσεις της ομάδας θα το βρεις επιεικώς συμπαθητικό ή κατώτερο των προσδοκιών. Δεν είναι το χάλι που έχω ακούσει, αλλά όχι και κάτι πρωτοποριακό. Για 3👤, οκ με το offer αλλιώς δύσκολα vfm. Δεν αποδράσαμε μετά από λάθος οδηγία στον τελικό γρίφο και έλλειψη παραδοχής αυτής.
4👤 🚪:X 📝:6/10

Δεν Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ολοκληρώσαμε εδώ το β2β στο μαγαζί αφήνοντας αυτό επίτηδες ως κυρίως πιάτο για να φύγουμε σε εύθυμο κλίμα, και δεν απογοήτευσε.

A̲c̲t̲i̲n̲g̲,̲ ̲Σ̲χ̲ι̲ζ̲ο̲φ̲ρ̲ε̲ν̲ι̲κ̲ό̲
Το δωμάτιο στηρίζεται ξεκάθαρα στον ηθοποιό ο οποίος ανταπεξέρχεται στις προσδοκίες αφού είναι αρχικά από creepy ως γλοιώδης(in a good way) και σε όλο το υπόλοιπο από χιουμορίστας ως μεγάλο τρολλ! Πολύ καλός στο ρόλο του με αστεία, ξαφνιάσματα και όταν χρειάζεται υποστήριξη μέσω βοηθειών στην ομάδα.

Σ̲κ̲η̲ν̲ι̲κ̲ά̲:̲ ̲N̲o̲t̲ ̲F̲o̲u̲n̲d̲
Οι χώροι ειναι μικρομεσαίοι με πολύ λιτή διακόσμηση ειδικά στο 2ο μισό σχεδόν άδειο κομμάτι χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Αναπληρώνει το χαμένο έδαφος η δυνατή ατμόσφαιρα όμως. Η Ροή είναι καλή σε ομαλά επίπεδα, χωρίς σκαμπανεβάσματα. Ένα πέρασμα πολύ στενό/δύσβατο για μη μικροκαμωμένους. Οι γρίφοι δεν προσφέρουν κάτι πρωτοποριακό αλλά είναι Decent με 1-2 ναναι πιο ιδιαίτερες ιδέες, εύκολης προς μεσαίας δυσκολίας.

⇡ Acting, Ατμόσφαιρα, Ροή/Plot Twist, Γρίφοι, Interaction
⇣ Σκηνικά, Χώροι, Κορύφωση

✍ Διασκεδαστική εμπειρία με μπόλικη αλληλεπίδραση για ήρεμους αλλά προσφέρει και το κατιτίς του στους φαν του τρόμου. Για 3-4👤 το πολύ και αξίζει επίσκεψη με την προσφορά που έχουν συχνά, διαφορετικά οριακά vfm.
4👤 🚪:9′ 📝:7.5/10 (γεμάτο)

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Οκτ - 2018

Dead Bride

Dead Bride

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

New addition στον χώρο-ρ 😌 και τεστάκι στο δωματιάκι πριν της νύφης το γαμήλιο ταξιδάκι με κάτι διαφορετικό, κάτι εύθυμο, κάτι με χαρές και πανηγύρια! Έτσι δεν είναι οι γάμοι; Καμμιά σχέση. Εδώ βρίσκεσαι καλεσμένος σε ένα σπίτι αλλά με το που μπεις στο κτίριο βρωμάει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Μυστηριώδης εισαγωγή σε ένα ιντριγκαδόρικο θέμα και ένα σπίτι/δωμάτιο με μπόλικους χώρους για εξερεύνηση, πετυχημένη ατμόσφαιρα και αρκετούς γρίφους αφού γενικά προσφέρεται για χόρταση στα 100’ που αποτελείται! Σκηνικά ικανοποιητικά μιας και οκ είναι το κλασσικό σκοτεινό σπίτι, no surprises there.

Από τρόμο light προς medium με επιβλητική ατμόσφαιρα να το χαρακτηρίζει. Κάποια περάσματα είναι κλασσικά αλλά έχει και μεταβάσεις πιο ευφάνταστες. Acting πολύ καλό και γρίφοι άνω της μεσαίας δυσκολίας, με κάποιους ωραίους συνδυαστικούς και λίγους που χρειάζονται λίγο παραπάνω φαντασία. Αρκετά καλή ροή που ακολουθεί την πλοκή.

👆 Ροή, Acting, Γρίφοι, Χώροι, Ατμόσφαιρα

👇 Σκηνικά, Γριφολεπτομέρειες, Επίλογος/Κορύφωση

✍ Δυνατή προσθήκη από τη νυφούλα που τα πάει καλά σε όλους τους τομείς και δεν εντυπωσιάζει μόνο στη διακόσμηση! Δεν προορίζεται μόνο για hardcore τρομολάτρες αλλά και σε γριφάδες που αρέσκονται σε ατμόσφαιρα(εντάξει, και κατιτίς παραπάνω). Καλή αρχή στα παιδιά και καλά παιχνίδια. Για 3-4
Στο τσακ ξεφύγαμε για να φάμε τα αιματοβαμένα κουφέτα μας.
5👤 🚪:1′ 📝:8/10 τώρα => 8.5/10 μετά τις τροποποιήσεις.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Μπήκαμε καπάκι μετά το War Games γιατί μόνο του δεν αρκεί να σε γεμίσει με 40′. Μικρομεσαίος χώρος με μία μίνι εκπληξούλα ανακάλυψης, θεματικά διακοσμημένος αλλά με το μισό δωμάτιο να μην διατίθεται για εξερεύνηση καθώς είναι καθαρά διακοσμητικό. Πετυχημένο το σκηνικό και ας μην εντυπωσιάζει με αρκετά σχετικά αντικείμενα, μου κάνει σαν συνέχεια της υποδοχής που και αυτή είναι σε αυτό το στιλ σαν vintage παλαιοπωλείο. Χαλαρή ροή και ατμόσφαιρα και ικανοποιητικοί σχετικά απαιτητικοί γρίφοι νορμάλ+ δυσκολίας για τη διάρκεια του συμπληρώνουν την εικόνα.

⇧ Θεματική εικόνα, Ωραίοι γρίφοι, Συμπαθητική Ατμόσφαιρα
⇩ Χώροι, Ροή, Συνοχή σε κάποιους γρίφους, Σκαμπανεβάσματα στα ηχητικά με δυσκολία στις βοήθειες, Χόρταση

✍ Χαλαρά πράγματα με μία εμπειρία που δύσκολα στέκεται μόνη της ειδικά αν δεν βρίσκεσαι κοντά στην περιοχή αλλά πάει πακέτο(με offer) ωραία με κάποια άλλη επιλογή της εταιρίας, άλλωστε σε πρόλογο αποσκοπεί. Δεν κάνει την υπέρβαση αλλά είναι αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Για 2-3👤
4👤 🚪:1′ 📝:7/10

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Σε γενικές γραμμές ένα οκ δωμάτιο παλαιάς κοπής με οκ ατμόσφαιρα, οκ ροή και οκ γρίφους! Όλα οκ! Δεν ενθουσιάζει αλλά δεν απογοητεύει κιόλας αρκεί να πας -πλέον- με τις κατάλληλες απαιτήσεις. Δοκιμασμένη συνταγή η καλή εκκίνηση χωρίς κάτι καινούργιο ταυτόχρονα, απλή διακόσμηση και μια ηχητική εξέλιξη που δεν κολλάει μεν, είναι διασκεδαστική δε. Απλή διακόσμηση και ικανοποιητικοί χώροι χωρίς κάποια έκπληξη ολοκληρώνουν το σύνολο για μία χαλαρή αλλά τίμια εμπειρία απόδρασης. Λογικοί οι γρίφοι μέτριας δυσκολίας στη πλειοψηφία τους, αν είσαι έμπειρος όλο και κάτι θα ‘χεις ξαναδεί.

⇧ Ροή, Χώροι, Γρίφοι
⇩ Ατμόσφαιρα/Μυστήριο, Σκηνικά, Κορύφωση, κάτι να εντυπωσιάσει

✍ Συνηθισμένο δωμάτιο σε κλασσικό επίπεδο, με την προσφορά που έχουν συνήθως λέει για μία βόλτα ειδικά για β2β να δέσει η εμπειρία. Για 3-4👤
4👤 🚪:6’ 📝:7/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

HellRaiser

HellRaiser

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Location: Mynous
Mission: Raise Hell

Επισκεφθήκαμε τον πινεζοκέφαλο με τις άγριες διαθέσεις, ένα αρκετά καλό δωμάτιο μεσαίου τρόμου με αυξομειώσεις στην ένταση που το χαρακτηρίζουν οι αρκετές εναλλαγές άνετων συνήθως χώρων. Ψαρωτική εισαγωγή και ένας καλός ηθοποιός με ωραία στολή και μερικά καλά jumpscares δένουν με μία ποσότητα γρίφων τόσων όσων για τη διάρκεια του, παρόμοιων σε ύφος αντιστοίχισης και αποκωδικοποίησης.

Μεσαία η δυσκολία τους και αρκετοί μαζί με κάποια παζλ να “γεμίσουν” τους αρκετά λιτούς και σκοτεινούς χώρους, αξιοπρεπείς κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εντυπωσιάσουν, εξάλλου δεν είναι αυτός ο στόχος του δωματίου. Με καλή ροή και ηχητική υπόκρουση ολοκληρώνεται μια καλή εικόνα κάπως οριακά βέβαια λόγω των απαιτήσεων που δημιουργεί η υψηλή τιμή.


∗ Χώροι μπόλικοι και άνετοι με καλές μεταβάσεις
∗ Ροή,
∗ Ατμόσφαιρα
∗ Performance


∗ Χειροκίνητοι μηχανισμοί
∗ Να είχε πιο πλούσια σκηνικά
∗ Να είχε περισσότερη θεατρικότητα
∗ Ακριβότερο απ’όσο του αρμόζει (τιμή 90λεπτου σε 70′)

✍ Καλό προς πολύ καλό θριλεράκι με ισορροπία γρίφων και τρόμου που το κάνει κατάλληλο για αρκετά είδη ομάδων. Καλό για 4👤 ή 3άδα για παραπάνω φόβο παικτών και τσέπης.
4👤 🚪:1”, 📝:8/10

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Οκτ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δεν πρόκειται για Escape Room, αλλά για μια διαδραστική εμπειρία-παράσταση-Show. Ο οργανωτής το πλασάρει ωραία ώστε να είναι αρκετά πιστευτό και να αμφισβητείς αν βλέπεις τεχνάσματα ή συμβαίνει κάτι στα αλήθεια. Για έναν παίκτη που έχει πάει σε πολλά δυνατά δωμάτια τρόμου μπορεί να μην εντυπωσιάσει, καθώς υπάρχουν και κοινά στοιχεία/τρικ που έχουμε ξαναδεί, αλλά παραμένει μία διασκεδαστική και ίσως έντονη εμπειρία για όλους και το πιθανότερο είναι να ξαφνιάσει οποιονδήποτε έξω από αυτόν τον χώρο και να τον κάνει να αναρωτηθεί.
Μια εμπειρία που μπορεί να χαρακτηριστεί από fun ως αγωνιώδης, ανατριχιαστική ή απλά ευχάριστη αναλόγως την παρέα.

υ.γ. Βάζω γενικά βαθμολογία όσον αφορά την εικόνα του για την κατηγορία του καθώς αν υπάρχει κάτι απο τα κριτήρια των ER, αυτό είναι μόνο η ατμόσφαιρα.

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Another Dimension

Another Dimension

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

3,5

Έναρξη β2β απο δω με κάποιες ατυχίες σε συνδυασμό με την διαχείριση να αμαυρώνουν την εμπειρία ενός δωματίου με καλές προοπτικές.
Προσπαθώντας να κρίνω κανονικά και διαχωρίζοντας την εμπειρία:

Τ̲ο̲ ̲Δ̲ω̲μ̲ά̲τ̲ι̲ο̲
Καλή εικόνα με αρκετούς χώρους που κατά το ήμισυ ξεχωρίζουν ως πιο όμορφοι. Ωραία ροή και ατμόσφαιρα. Γρίφοι δύσκολοι αλλά καλοί με μερίδιο παζλ/ δεξιοτεχνίας αλλά και συνεργασία και λογική. Ένας με ανούσιο “εμπόδιο” για να είναι χρονοβόρος και κάποιοι χρειάζονται αρκετή φαντασία ή καθοδήγηση (γιατί και η ιστορία είναι κάπως ασαφής), όπως στο τέλος που διαφορετικά θες αρκετό χρόνο για trial and error. Η δομή του φτιαγμένη για 3άδα διότι παραπάνω=too crowded.

Η̲ ̲Ε̲μ̲π̲ε̲ι̲ρ̲ί̲α̲
Υπήρχε πρόβλημα στην αποστολή βοηθειών σε σημείο που περιμέναμε 2 φορές 10-15′ στάσιμοι με τον εκνευρισμό να μεγαλώνει. Ας ερχόταν η GM να μας μιλήσει κι ας βγαίναμε εκτός κλίματος εξάλλου… το κλίμα είχε ήδη χαλάσει! Γιατί 2 φορές η είσοδος του δωματίου ήταν ανοιχτή οπότε βγήκαμε απ’το Concept.
Στον τελικό γρίφο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν fun λάβαμε μία βοήθεια και παλέψαμε με τον χρόνο να μηδενίζει και την μουσική να εκνευρίζει, και παρόλο που φτάναμε στο 80% της επίλυσης κάθε φορά δεν ήρθε μία πιο ξεκάθαρη οδηγία ώσπου άνοιξε η πόρτα λήγοντας ένα σερί ~80 αποδράσεων.

Η̲ ̲Π̲α̲ρ̲η̲γ̲ο̲ρ̲ι̲ά̲
* Αφού τα παιδιά απολογήθηκαν(προφανώς και δεν ήταν ηθελημένο) πληρώσαμε μισοτιμής.
* Λάβαμε παράταση ώστε να προσπαθήσουμε έστω το τέλος/ να δούμε το γρίφο
* Έβαλαν ότι αποδράσαμε(πρακτικά δεν έγινε)
* Μετά παίξαμε το Hollywood το οποίο είναι μεν απλό αλλά ξεδώσαμε και φύγαμε με καλύτερη διάθεση

Η̲ ̲Α̲ξ̲ι̲ο̲λ̲ό̲γ̲η̲σ̲η̲
⇑ Γρίφοι-Μηχανισμοί, Χώροι-Μεταβάσεις,Ατμόσφαιρα, Ροή

⇓ Story, GMing, Συμβάν, Πιο πλούσια Σκηνικά

Τ̲ο̲ ̲Α̲π̲ο̲τ̲έ̲λ̲ε̲σ̲μ̲α̲
✍ Ένα καλό και πιθανότατα χωρίς ατυχίες πολύ καλό δωμάτιο γρίφων και εναλλαγών για 3👤.
Βλέποντας προοπτικές και αντικειμενικά για 8.5-9/10
Εμπειρία για 2-3/10
Στεκόμενος στη σφαιρική εικόνα 📝:7/10, 4👤, 🚪:✗

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Hollywood

Hollywood

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Μπήκαμε μετά απο αρνητική εμπειρία στο Dimension χωρίς ιδιαίτερο κέφι αλλά παρόλο που είναι ένα απλό παλιό δωμάτιο είναι μια χαρά κυρίως για τους γρίφους που προσφέρει καθώς απο εικόνα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο.

Μικρομεσαίος χώρος χωρίς ανακαλύψεις και φαντεζί μηχανισμούς όμως με ωραίο θέμα παρόλο που δεν νιώσαμε την ύπαρξη κάποιας υπόθεσης, και καλούς βατούς γρίφους σχετικούς με σινεμά με ψάξιμο, συνδυαστικούς(ιδιαίτερα ένας πολυδιάστατος), οπτικούς και λογικής. Διακόσμηση λιτή και απλοϊκή.

⇑ Γρίφοι στο θέμα, Πινελιές/Στοιχεία ταινιών στο στήσιμο του χώρου, Οκ Ροή

⇓ Ατμόσφαιρα/Σκηνικά, Ανακάλυψη/Χώροι, Έλλειψη Αυτοματισμών/ Πλοκής

✍ Παρόλο που το θέμα "φωνάζει" φαντασμαγορικό, η χαλαρή εικόνα του δωματίου είναι λογική και αναμενόμενη για την εποχή του. Καλό για 3-4👤 αρχάριους(2 πιο έμπειρους) ή για ζέσταμα σε β2β παρόλο που εμείς το παίξαμε τελευταίο.
4👤 🚪:20'

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Σεπ - 2018

The MINE Box

The MINE Box

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επιστροφή μετά απο 2+ χρόνια στο Box της καρδιάς μας για το πολυαναμενόμενο Mine! Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες αλλά δεν απογοήτευσε! Ένα γνήσιο Escape Room που συνδυάζει το παλιό και το νέο αλλά αγκαλιάζει και το διαφορετικό παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο Concept στο Gameplay του που σε κρατάει στη τσίτα και ανεβάζει την ένταση κατά διαστήματα.

Καλοφτιαγμένο, χειροποίητο, με έξοχους αυτοματισμούς που λειτουργούν άψογα εντός θέματος και φυσικά εξαιρετικούς γρίφους που και αυτοί δένουν με τους προαναφερθέντες μηχανισμούς. Αγγίζει την υψηλή δυσκολία αφού χρειάζεται καλή συνεργασία, ψυχραιμία και γενικά να επιστρατεύσεις όλες τις ικανότητες σου αφού λύνεις γρίφους οπτικούς, συνδυαστικούς, θέλει και το ψαξιματάκι του και λίγη φαντασία. Η Ροή βελτιώνεται όσο προχωράει με το στοιχείο της ανακάλυψης και της αγωνίας να υπάρχει, και καταλήγει σε μία δυνατή -σημαντικό- κορύφωση!

☑ ♦Ρεαλιστικά σκηνικά ορυχείου με καλή ατμόσφαιρα
♦ Δυναμική ροή
♦ Μηχανισμοί – Playstyle
♦ Γρίφοι
♦ Σωστές/Λογικές Τιμές
♦ Καραμέλες ΚΑΙ Ποπ Κορν ΚΑΙ Γλειφιτζούρια

☒ ♦ Θα μπορούσε να ήταν πιο ευρύχωρο
♦ Θα μπορούσε να έχει παραπάνω Story, λίγο μεγαλύτερη διάρκεια για χόρταση

✍ Ένα απολαυστικό δωμάτιο που βγάζει δράση χωρίς να περιλαμβάνει physical, και καλείσαι να "εργαστείς" χρησιμοποιώντας μηχανήματα και λύνοντας γρίφους ώστε να ανταμειφθείς με τους πολύτιμους λίθους που κρύβει. Φρέσκο γριφάδικο που λαμβάνει τη θέση του μαζί με τα πιο ποιοτικά που κυκλοφορούν.
Για 3-4👤. 4👤 τσιμπήσαμε τους λίθους με 🚪:3′

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Σαφώς πιο πρόκληση απο το προηγούμενο, παρόλο που είναι μικρότερο και εξίσου απλό έχει πιο ενδιαφέρουσα πλοκή και πιο πειστικό στήσιμο αν και το θέμα σηκώνει παραπάνω μυστήριο. Οι γρίφοι συνεχίζουν να είναι συνδυαστικοί με ψάξιμο, με αρκετά στοιχεία για επίλυση μεσαία δυσκολίας.

↟ Δυνατοί γρίφοι στο θέμα, Ροή, χρήση ωραίων γκάτζετ με κάποιες διασκεδαστικές εκπληξούλες

↡ Ατμόσφαιρα/Σκηνικά, Μυστήριο/Ανακάλυψη, κάποιες βοήθειες της γλυκυτάτης GM στο ψάξιμο ήταν λίγο μπαμ

✍ Χαλαρό πάλι παιχνίδι αλλά ενδιαφέρον με κάποια σημεία ιδιαίτερου gameplay. Φιλικό προς αρχάριους αλλά έχει να δώσει και στους υπόλοιπους, λίγους όμως λόγω χώρου, 2-3👤 . Το 4ο δωμάτιο της ημέρας, είχαμε μία ατυχία που ανακάτεψε τη ροή αλλά βγήκαμε με 🚪:10′.

Απέδρασαν
3,5 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

2,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Περάσαμε για β2β ξεκινώντας απ’τον Θεμιστοκλή που είναι οτι πρέπει για ζέσταμα. Ξεκάθαρα δωμάτιο αρχαρίων ή για ολιγομελή ομάδα έμπειρων. Το βασικό στοιχείο που υστερεί είναι η απλούστατη εικόνα καθώς χωρίς τα λουκέτα δε διαφέρει απο επίσκεψη σε κανονικό σπίτι. Διαθέτει όμως τιμιότατους κλασσικούς γρίφους συνδυαστικούς με ψάξιμο εντός συμπαθητικής ροής.

↟ Γρίφοι, Ευρύχωρο, Συμπαθέστατη GM, Ροή με υπαρκτό το αίσθημα της ανακάλυψης

↡ Έλλειψη ατμόσφαιρας, Σκηνικών, Μυστηρίου, κάτι να ξεχωρίσει

✍ Χαλαρά πράγματα για 3-4👤 αρχάριους ή για κίνητρο έμπειρης 2άδας, υπάρχει καλό offer στο β2β. Ήταν το 3ο στη σειρά σε 4πλό β2β-ρεκόρ και παρά την κούραση και εναλλαγές συμπαικτών στον “πάγκο(καναπέ 😛 ) το βγάλαμε με 🚪:15′, δείγμα ότι και στο δύσκολο είναι αρκετά εύκολο.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

B2B μετά την φυλακή και η περιέργεια του μαγαζιού συνεχίζεται με την πολύ καλή έννοια! Αυτό το δωμάτιο είναι εξίσου ποιοτικό με το προηγούμενο αλλά πιο εντυπωσιακό και με κάτι που έλειπε πριν, την ατμόσφαιρα. Βγάζει έναν αέρα μαγείας παρόλο που δεν πραγματεύεται το θέμα όπως άλλα δωμάτια αφοσιωμένα σε αυτό. Σε αυτό συνεισφέρουν οι πολύ καλοί μηχανισμοί του που δείχνουν οτι ένα καλοφτιαγμένο room μπορεί να σταθεί χωρίς λουκέτα.

△ ▪ Όμορφη ατμόσφαιρα με ωραία εμφάνιση και ηχητικά
▪ Ωραιότατοι γρίφοι μεσαίας- δυσκολίας με εξαιρετικούς μηχανισμούς, συνεργασία, έχει και δεξιοτεχνία που την έχουμε ξανασυναντήσει αλλα δε πειράζει
▪ Καλή ροή και μεταβάσεις, και εκεί που νόμιζα ότι τελείωσε είχε λίγο ακόμα
▪ Πρωτότυπο και όμορφο concept, εφετζίδικο και απλό αλλά ταυτόχρονα σύνθετο. Λιτό αλλά γεμάτο

▽ ▪ Ακριβό για τις προδιαγραφές του
▪ Όπως και στο προηγούμενο, ο GM ήταν πολύ…”GM” (λογικό αφού ήταν ο ίδιος ㋛ )
▪ Αν η ομάδα το’χει με τον… ιδιαίτερο προσανατολισμό και τη δεξιοτεχνία, μπορεί να τελειώσει πολύ γρήγορα.

✍ Εμείς δεν το’χουμε με τον προσανατολισμό και το βγάλαμε 3άδα με 🚪:50″ ☻
Πολύ καλό δωμάτιο ενδιαφέρον και φρέσκο για όλες τις ομάδες 3(4)👤

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Shaken, not Stirred

Shaken, not Stirred

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Το 2/2 του β2β. Ποιοτικά παρόμοιο επίπεδο με το Mind, αρκετά πιο δύσκολο και πιο γεμάτο. Όμως βάζω λιγότερο γιατί βιώσαμε μία κατώτερη εμπειρία για οργανωτικούς λόγους και το δωμάτιο έκανε αρκετές κοιλιές. Εξηγούμαι:

✔ *Πολλοί ποικίλοι γρίφοι ανάμικτης δυσκολίας, συνδυαστικοί και μη, με λουκέτα και χρήση gadget για να μπεις στο πνεύμα του πράκτορα. Για τον χρόνο του και λίγα άτομα(3άδα) αρκετά δύσκολο.
*Παρά την παλαιότητα του έχει ιδιαίτερα στοιχεία, και κάποιοι γρίφοι ιδιαίτερα καλοί οι περισσότεροι εντός θέματος.

✘ *Σχεδόν μηδενική ατμόσφαιρα, κλασσικό πολυμαγειρεμένο γραφείο με απλοικά σκηνικά.
*Gameplay: Είναι πολύ ΜΗ γραμμικό, με χώρισμα ομάδας. Μπορούν να λύνονται 2-3 γρίφοι με random σειρά και θα έπρεπε είτε να υπάρχει στοιχείο in game είτε καθοδήγηση «ασχοληθείτε αργότερα με αυτό”. Αποτέλεσμα: Λύσαμε πρώτα άλλα και η ένωση έγινε στο 20λεπτο και ο 3ος βαρέθηκε αφού δεν είχε τι να κάνει. Σε 2 ακόμα γρίφους δεν είναι αισθητός ο τρόπος επίλυσης αρχικά και ωσπου να έχεις όλα τα στοιχεία πέφτει ο ρυθμός. Τέλος ένα ηχητικό εργαλείο αν δε δοθεί οδηγία η χρήση του είναι ενοχλητική-χρονοβόρα-εκνευριστική, παρόλο που ‘ναι ενδιαφέρον(δεν γίνεται να ελεγχθεί αν το χρησιμοποιείς σωστά).

✍ Εν κατακλείδι: Κλασσικό καλό γριφάδικο πρώτης γενιάς με μπόλικους γρίφους ιδανικό για 3👤(ως 4) αλλά αν δεν παιχτεί με τη σωστή σειρά μπορεί να αλλοιωθεί η εμπειρία. Αυτό αποφεύγεται με λίγες υποδείξεις. Το παιδί πάντως στις παρατηρήσεις ήταν δεκτικός και συζητήσιμος ακόμα και αν δεν συμβαίνουν σε όλους. Με το offer κομπλέ δωμάτιο για παίκτες όποιας εμπειρίας, βγήκαμε με κάποια παράταση για το ηχητικό ζήτημα.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Σεπ - 2018

Mind Crime

Mind Crime

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Προς το τέλος καλοκαιριού, 2-3 εβδομάδες απουσίας απο δωμάτια και επειδή άρχιζα να μετράω προβατάκια και να βγάζουν τριψήφια πετάξαμε ένα β2β Esc με την προσφορά να στανιάρω.
Παλιό, απλό, μίνιμαλ δωμάτιο μεσαίας δυσκολίας με ωραία σχεδιασμένα σκηνικά για το ενδιαφέρον concept.

☑ *Καλοί γρίφοι αποτελούμενοι απο απλούς αλλά και πιο σύνθετους, κυρίως λουκέτα
*Ενδιαφέρον concept και οι περισσότεροι γρίφοι σχετικοί με αυτό
*Χώροι μικρομεσαίοι και λιτοί αλλά όχι και κλασσικούρα, είχαν ένα touch κάποια σκηνικά για το θέμα

☒ *Πολύ αχνή ατμόσφαιρα σχεδόν ανύπαρκτη
*Ένας γρίφος γεωγραφίας χρειάζεται γνώσεις και να «το’χεις”, εμείς είχαμε εξαιρετική μέρα και το βγάλαμε hintless γενικά το δωμάτιο, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι αν δεν ήταν μαζί μας κάποιος που το κατείχε θα ψαχνόμασταν για τα καλά..
*Θα μπορούσε να’ναι πιο «γεμάτο” απο διακόσμηση και γρίφους

✍ 3άδα βγήκαμε με 🚪: 9′, 3👤και ο ιδανικός αριθμός . Τίμιο γριφοδωμάτιο ότι πρέπει για αρχάριους και όχι μόνο ειδικά σε περίπτωση προσφοράς.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Αυγ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Πήγαμε και στο Άρκαμ, όχι του Μπάτμαν το άλλο. Δε θα το παίξω ειδήμων του Λάβκραφτ καθώς φαίνεται είτε εγώ είμαι κοινός θνητός που δεν τον έχω διαβάσει ή όλοι είναι σοφιστικέ βιβλιοφάγοι. Και πάλι διασκέδασα στο δωμάτιο, θριλεράκι θα το χαρακτήριζα με λάιτ τρόμο. Ωραίες αλληλεπιδράσεις, καλό acting, ατμοσφαιρικότητα και καλοί γρίφοι συνθέτουν ένα καλό σύνολο.

⇑ Πολύ καλή επιβλητική ατμόσφαιρα, ικανοποιητικοί ευρύχωροι χώροι και μεταβάσεις.
Καλό Acting σε μετρημένες δόσεις με αρκετό interaction με τις παρουσίες του χώρου.
Μπόλικοι καλοί γρίφοι μεσαίας δυσκολίας με κάποιους μηχανισμούς, ένας συνδυαστικός περιλαμβάνει και λίγο Role Playing και δίνει τροφή για γέλιο, το highlight του δωματίου!
Υπάρχει ιστορία, σε ένα σημείο προέκυψε μια απροσδόκητη εξέλιξη αλλά ευχάριστη έκπληξη με παιχνιδιάρικο διαδραστικό κομμάτι που είχε πλάκα.

⇓ Το 2ο μισό όντως παίρνει καλύτερη διακόσμηση χωρίς να επηρεάσει το ωραίο gameplay.
Κάποιοι γρίφοι δεν είναι θεματικοί και χρειάζεται καθοδήγηση στην αλληλουχία τους.

✍ Καλό VfM με το offer, Γριφοδωμάτιο Τρόμου θα το έλεγα για 3-5👤, ιδανικά 4. Για φανς του Lovecraft και μη 🙂 🚪: 5′

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Αυγ - 2018

Screaming Woods

Screaming Woods

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

♪Περπατώ περπατώ μες το δάσος, όταν ο δαίμων δεν είναι δω♪
Λοιπόν! Επισκεφθήκαμε τον παλιόφι(σκυ)λο Ερμή να δούμε τι κάνει και κάναμε και μια βόλτα στο στοιχειωμένο δάσος.. Απλό και καθαρό τρομοδωμάτιο με μεσαίο βαθμό τρεξίματος και αρκετό φόβο στο πρώτο μισό και πλακίτσα στο δεύτερο με μπόλικα διασκεδαστικά interactions.

☝ Πολύ καλή ατμόσφαιρα με ρεαλιστικό δάσος και κατάλληλο ήχο, μπόλικος καπνός και σκοτάδι συνεισφέρουν σε αυτό. Κομπλέ Acting, καλή και παιχνιδιάρικη ροή με μία καλή ιδέα στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι γρίφοι κλασσικοί απλοί Horror βατοί προς μεσαίας δυσκολίας, όλοι οπτικοί και ψαξίματος, νορμάλ επιπέδου με καναδυο να ξεχωρίζουν.

☟ Οι χώροι δεν είναι μεγάλοι και τα δέντρα χρειάζονται αρκετή προσοχή την ώρα της «κίνησης”, όπως και ο τρόπος εναλλαγής χώρου. Όταν μάθεις τον χώρο και το Gameplay ο φόβος και το μυστήριο μειώνονται. 1-2 γρίφοι ήταν ρευστοί. Οι «συνέπειες” έχουν περιθώριο για περισσότερες ιδέες, όπως και το τέλος.

☞ Με offer είναι οκ αλλιώς τσιμπημένο για τη διάρκεια του. Ο ιδιοκτήτης πάντα με διάθεση για κουβέντα. Η βία/κακομεταχείριση σε κάποια σχόλια που είδα αβάσιμη, τέτοιο interaction είναι ευπρόσδεκτο σε τέτοιο παιχνίδι.

✍ Για ομάδες 3-4👤 και όχι παραπάνω, μεγάλη εμπειρία δε χρειάζεται.
Τίμιο τρομοδωμάτιο 7.5/10 🚪:3′

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουλ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Το Daylight είναι ένα μίγμα θετικών και αρνητικών στοιχείων που καταλήγει κάπου στη μέση.
Λίγοι χώροι με ελλιπές το αίσθημα της ανακάλυψης και αρκετά άδειοι με απλή διακόσμηση αλλά συμπαθητική στο θέμα. Ατμόσφαιρα αρκετά καλή, ροή ατσούμπαλη με αρκετά φρένα χωρίς κορύφωση. Ωραίος θεματικός τρόπος βοηθειών.
Οι γρίφοι είναι δύσκολοι χωρίς να είναι πολλοί γιατί είναι αρκετά σύνθετοι με κάποιους να χρειάζονται καθοδήγηση η οποία θα ήταν καλύτερα να υπάρχει ως στοιχείο. Επίσης στο μη γραμμικό σημείο του δωματίου 2 χρονοβόροι γρίφοι διασταυρώνονται με αποτέλεσμα να πέφτουν οι μοιρασμένοι παίκτες στο πεδίο επίλυσης και να εμποδίζονται μεταξύ τους και γίνεται κάπως κουραστικό. Οι υπόλοιποι έξυπνοι γρίφοι που δένουν με την πλοκή. Καλούτσικοι στο σύνολο τους οπτικοί και συνδυαστικοί.
Τέλος η ιδιαιτερότητα του δωματίου στο Gameplay είναι μία καλή ιδέα αλλά απο αναξιοποίητη ως άσχημα εκτελεσμένη. Επίσης δεν έχει κλιματισμό και βγάζει ένα ταλαίπωρο κλίμα…

Εν τέλει ένα καλούτσικο δωμάτιο με ενδιαφέρον θέμα και προοπτικές και καλά παιδιά που το περιβάλλουν όπως η ευχάριστη GM και ένας Αλέξανδρος ρεαλιστής και άκρως συζητήσιμος.
Για 3-4👤, αποδράσαμε απ’τις βαμπιροκαταστάσεις με 6′.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2018

Tiki Bay

Tiki Bay

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Θωμά είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνει το Τίκι Μπέη...
Ωραιότατο δωματιάκι με φρέσκια θεματολογία! Του ταιριάζει ο χαρακτηρισμός χαρούμενο γριφοδωμάτιο, μιας και αποπνέει μια θετική fun αύρα στην περισσότερη διάρκεια όμως γιατί έχει και αυξανόμενη ένταση στην ατμόσφαιρα! Ξεκινάει χαααλλλαααρά μετά το γυρνάει στην ζωντάνια, ένταση και διασκέδαση! Σκηνικά χαβανέζικα και όμορφα χωρίς να είναι υπερθέαμα, solid χώροι μεσαίου μεγέθους με διαφορετική ταυτότητα ο καθένας. Ατμόσφαιρα παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική. Τρόπος βοηθειών χαβαλεδιάρικος και χαβανέζικος! Γρίφοι πολύ ωραίοι στο θέμα, μερικούς μπορεί να έχω ξανασυναντήσει σε παρόμοιο στιλ αλλά εδώ έχουν αποδοθεί με έξυπνο και ευφάνταστο θεματικό τρόπο! Μεσαίας δυσκολίας είναι αν και το βγάλαμε πολύ γρήγορα με 20' και μάλλον χώραγαν 1-2 ακόμα για να το γεμίσει, χωρίς να είναι εύκολο. Και συνδυαστικοί και παρατήρησης και λίγο ψαξίματος, και ωραίο story έχει να το συνοδεύει.
Λίγο πριν το τέλος νομίζαμε οτι τελειώσαμε και γυρνάμε πίσω και λέω όοοχι θα κάτσουμε να χορέψουμε λίγο ακόμα δε βγαίνουμε! Πάμε να φύγουμε όμως και φάγαμε το άκυρο αφού είχαμε λίγο ακόμα :D Εν τέλει και τους γρίφους μας λύσαμε, και χούλα χορέψαμε, και γιουκαλίλι παίξαμε. Είχαμε πρόγραμμα! Είχε πολύ πλάκα στην κορύφωση και γενικά τα ηχητικά καθόλη την διάρκεια είναι full interactive και κολλάνε τέλεια. Επίσης πολύ καλό το παιδί που το τρέχει και αλληλεπιδρά μαζί σου ως gm. Ακόμα και η φωτογραφία στο τέλος είναι χαβανέζικη.

Πόσοι να πάτε να μαζέψετε τα τικιτικιτικιμπέη τικιμπέη τικιμπέη; 3-4👤, άνετα και 2. Και μη βιαστείτε να το βγάλετε, enjoy.

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουλ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Καιρό είχαμε να πάμε σε Τρόμου βαρβάτο… Ε την θανάσιμη απόφαση την παίρνεις με το που περνάς το κατώφλι! Εμπειρία.. Ο ηθοποιός ΆΨΟΓΟΣ! Η πιο δυνατή αρχή που έχω δει… ΝΑ σου πάει προς στιγμήν μήπως αυτός στα αλήθεια είναι ψυχάκιας και δε τη βγάλουμε καθαρή; Ο φόβος πολύ έντονος και επικρατεί πανικός με κάποιες εκρήξεις κατά διαστήματα που πέφταμε ο ένας πάνω στον άλλον προσπαθώντας να περάσουμε μέσα απο τα “γραφικά”, ειδικά μία τηγαμησαμε φάση που κοπανάγαμε παντού και μεταξύ μας. Ο τύπος ήταν παντού. Στην πορεία ο έντονος φόβος δίνει την θέση του σε ένταση και αγωνία γιατί κάααπως συνηθίζεις, επίσης ο τυπάς κατεβάζει πολλά βρισίδια(στο λένε στην αρχή) και ξέδωσα και γω και η όλη φάση αναμίχθηκε αρκετές φορές με δόσεις γέλιου μιας και με είχε βάλει στο μάτι και είχε.. ιδιαίτερες απειλές! Γενικά το ζήσαμε για τα καλά μιας και η “ατρόμητη” της ομάδας αυτή τη φορά δεν βγήκε, αλλά δεν μπήκε κιόλας μέχρι να περάσει η ζόρικη αρχή στην οποία ήμασταν μόνο 3! Ο Γεράσιμος μια χαρά φιλόξενος, την διευκόλυνε ωστε να μπει αργότερα.

Στα υπόλοιπα, οι χώροι πάρα πολλοί προχώραγες και είχε κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο. Δεν είναι θεαματικοί, απεναντίας πρόκειται για αποκρουστικό λιγδιάρικο σπίτι αλλά είναι χορταστικό με απλά τα περισσότερα περάσματα.
Για τρομοδωμάτιο δεν υστερεί καθόλου σε γρίφους! Πολλοί σε μορφή λουκέτου κυρίως μεσαίας δυσκολίας και δύσκολο λόγω συνθηκών. Αλλού είχες το περιθώριο να λύσεις αλλού δεν σε άφηνε σε χλωρό κλαρί.. Καλοί στο σύνολο με λίγους ναναι κοινοί/εύκολοι/γνωστοί και έναν δεξιοτεχνίας ο οποίος είναι ωραίος μεν αλλα κουράζει κιόλας. Χμμμ τι άλλο; Υπάρχει πλοκή, και γεμάτη ροή για να αιτιολογήσει την τιμή του σε ένα χορταστικό 2ωρο. Ένα μείον ότι σε τέτοιο δραστήριο δωμάτιο γίναμε μούσκεμα γιατί αρκετοί χώροι δεν είχαν κλιματισμό και ειδικά καλοκαιριάτικα έχει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Συνολικά είναι ένα Hardcore Mix από Ritual + Fear on steroids που κονταροχτυπιέται με τα πιο δυνατά τρόμου εκεί έξω! Για 3-5👤, ιδανικά 4.

Απέδρασαν
4,8 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ήρθε η ώρα να πάω στο καράβι να παραλάβω τη κλεμμένη μου ψυχή γιατί κόντευε να μουχλιάσει τόσο καιρό... Και δώστου ♫̶♪̶ή̶τ̶α̶ν̶ ̶έ̶ν̶α̶ ̶μ̶ι̶κ̶ρ̶ό̶ ̶κ̶α̶ρ̶ά̶β̶ι̶♫̶♪̶ άκυρο μη του δίνεις γιατί δεν πρόκειται για καραβάκι αλλά για καραβάρα υπερπαραγωγή! Μου το λέγανε και έρχομαι να το επιβεβαιώσω. Δεν μιλάμε για το "εύκολο" εσωτερικό ενός καραβιού αλλά η κυρίως φάση διαδραματίζεται σε ένα κανονικό κατάστρωμα.. σε κατάστρωμα διάολε!!! Από τις λίγες φορές που κάτι είναι όπως το φανταζόμουν, άρα τα σκηνικά είναι υπέροχα. Η ροή πάρα πολύ καλή με ένταση στο τέλος και ωραία ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια περιλαμβάνοντας και κωμικό στοιχείο που αν η παρέα έχει κέφι μπορεί να γίνει πιο έντονο και διασκεδαστικό.. Το RPG εξαίσιο και καθοριστικό καθώς το ωραιότατο acting συμμετέχει και σε γρίφους και κάνει το δωμάτιο full interactive. Οι βοήθειες απο τον τυπά μπάρμαν; Πειρατικές. Οι γρίφοι; Πειρατικοί... Δηλαδή ωραίοι στο θέμα και μεσαίας δυσκολίας με καλούς μηχανισμούς. Προφανώς και το βάρος δεν έχει πέσει εκεί γιατί είπαμε είναι RPG αλλά ειναι καλά μοιρασμένοι οι νορμάλ γρίφοι με το διαδραστικό κομμάτι. Η πλοκή γενικότερα αποτελείται απο παιχνιδάκια, λίγη δεξιοτεχνία, γριφάκια, συζητήσεις και storytelling.

Μία fun γεμάτη εμπειρία που το μόνο που θα μπορούσε να έχει παραπάνω είναι ακόμα περισσότερη δράση/ένταση, περισσότερο RP(χαρακτήρες για τους παίκτες) και πιο πολλά cutscenes. Την ανέκτησα τελικά την ψυχούλα μου και αν θέλετε να κάνετε το ίδιο θα πρότεινα να πάτε 3-5 άτομα με ιδανικό το 4!

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δωματιάρα ο Φράνκι, στον τομέα διασκέδαση ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Μία εμπειρία γεμάτη δράση, αγωνία αλλά και γέλιο καθώς το πολύ καλό acting στηρίζεται και στον αυτοσχεδιασμό! Ο ηθοποιός δεν συνεισφέρει απλά ενεργά στην διαδραστικότητα του δωματίου αλλά με κάποια δυνατά highlights και τη συμμετοχή του σε σημαντικούς γρίφους. Το εργαστήρι είναι πολύ καλά στημένο καταλλήλως με ένα σωρό αντικείμενα που ταιριάζουν γάντι και ενώ δεν ειναι πολύ μεγάλο είναι σχεδιασμένο έξυπνα ώστε να σε ξεγελάει ως πιο χορταστικός χώρος. Τα μαραφέτια/μηχανήματα που το περιβάλλουν δένουν εξαιρετικά με το θέμα και τους γρίφους οι οποίοι είναι πολύ καλοί και δύσκολοι όλων των ειδών, με οπτικούς, συνεργασίας, λογικούς και ψαξίματος. Υπάρχει πλοκή και δυνατή ροή παντρεμένες με πολύ ωραία ατμόσφαιρα και ένας απο τους καλύτερους τρόπους εναλλαγής χώρου που έχω δει. Και οι βοήθειες είναι "εργαστηριακές" όπως τους αρμόζει! Έχει τρεξιματάκι, το πόσο θα είναι εξαρτάται απο το πως θα το χειριστεί η ομάδα, στην δική μας περίπτωση είχε μπόλικο και το καταδιασκέδασα, γενικά το gameplay είναι γεμάτο και μόλις αρχίσει να ρολλάρει το πράγμα σπάνια σταματάει.

Αυτά που θα ήθελα είναι μεγαλύτερος χώρος, λιγότερη ρευστότητα σε κάποιους γρίφους που χρειάζεται καθοδήγηση και ο ηθοποιός να είναι πιο καλυμμένος σε κάποια σημεία αλλά καταλαβαίνω οτι καλοκαιριάτικα αυτό είναι λούκι, εδώ μουσκέψαμε εμείς άρα άλλο τόσο και αυτός.

Περάσαμε πάρα πολύ καλά και να πω ότι πέραν μιας προσφοράς που παίζει τώρα οι τιμές του Braincells είναι κατάλληλες για αυτό που πληρώνεις και προσιτές για τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Για 3-4 άτομα είναι, 4άδα πήγαμε εμείς και βγήκαμε με τη λήξη!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Πρώτη επίσκεψη στο μαγαζί για "να'το να'το το πειρατικό"! Αρχικά φιλόξενα παιδιά και αντί για κουλουράκια διατίθεται.. κέικ! Άρα η υποδοχή τα τσίμπησε τα ποντάκια της.. Ψαξοδωμάτιο και όχι γριφάδικο θα το έλεγα το room του θησαυρού καθώς είναι το κύριο στοιχείο που το χαρακτηρίζει, συνοδευόμενο απο παζλ και γρίφους οπτικούς. Η δυσκολία του είναι μεσαία ως προς τους γρίφους και σχετικά υψηλή ως προς το ψάξιμο. Οι γρίφοι είναι οκ και το ψάξιμο παλεύεται αν και καναδυό στοιχεία χρειάζονται στάνταρ βοήθεια για να βρεθούν. Η ατμόσφαιρα συμπαθητική και τα σκηνικά απλά, λιτά αλλά αρκετά πειρατικά όσον αφορά ένα αμπάρι.. Έχουν συνδέσει και την πειρατική νοοτροπία στην ροή. Επίσης έχει διαφορετικά λουκέτα για αλλαγή και ποικιλία και ένα ξεχωριστό που ανεβάζει την δυσκολία μόνο του...

Τίμιο δωμάτιο προτεινόμενο για 3-4 παίκτες που αν είναι και ψαχτήρια θα ξεδώσουν! Εμείς πήγαμε 4άδα και αποδράσαμε με λίγες καθυστερήσεις οι οποίες εκτιμήθηκαν!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Δωμάτιο στην αφάνεια και δεν έμπαινα στον κόπο να επισκεφτώ αλλά με αφορμή μία προσφορά και μία καλή γνώμη που άκουσα ήρθε η ώρα του. Ένα καθαρόαιμο old school γριφάδικο, ο ορισμός του παλιομοδίτικου Escape Room. Όπως είναι ήσυχο σαν όνομα έτσι και σαν ατμόσφαιρα αφού η μουσική που το συνοδεύει είναι πολύ χαμηλά και είναι κάπως μουντό οπότε το ατμοσφαιρικό κομμάτι είναι μέτριο, λείπει λίγη ζωντάνια. Οι χώροι είναι ευρύχωροι φιλικοί προς τον παίκτη και το μη γραμμικό gameplay με κάποιο ψάξιμο και κινείσαι άνετα. Σκηνικά απλά που αρμόζουν στο "σπιτικό" θέμα και απλά περάσματα με ένα να ξεχωρίζει λίγο παραπάνω.

Ως αμιγώς γριφοδωμάτιο το επίπεδο του είναι καλό γριφολογικά με αρκετούς ποιοτικούς συνδυαστικούς γρίφους που επι το πλείστον απαιτούν λογική και αναλυτική σκέψη, συνοδευόμενη απο παρατηρητικότητα, άνω της μεσαίας δυσκολίας. Παρόλο που εμφανισιακά δείχνει λουκετάδικο, αργότερα συνειδητοποίησα οτι έχει ελάχιστα λουκέτα και περισσότερο μηχανισμούς και παίξιμο με τον χώρο, στην πλειοψηφία απλούς και έναν ωραίο. Πέραν της ατμόσφαιρας το άλλο κομμάτι που χάνει λίγο είναι η αλλοπρόσαλλη ροή μιας και ανοίγει γρήγορα ο συνολικός χώρος και χρειάζονται αρκετές παρεμβάσεις/οδηγίες για το που να ασχοληθείς και πως. Το ίδιο και με την αποστολή που έχεις για τη συλλογή κάποιων στοιχείων η οποία δε ξεδιπλώνεται αναλογικά στο δωμάτιο αλλά μαζεμένα, όμως υπάρχει πλοκή και σκοπός.

Συνολικά ένα καλό first gen γριφάδικο απο τα λίγα μεγάλης διάρκειας ώστε να είναι χορταστικό, στο οποίο δεν θα βιαστώ να δώσω τίτλο "μίνι paradox" γιατί είναι βαρύς, αλλά οι γριφάδες που αρέσκονται σε τέτοια θα θέλουν να το προσθέσουν στη λίστα τους ειδικά τώρα που με offer είναι vfm με ένα 10ρικο. Προτείνεται για 3-4 άτομα, και 5 αν είναι αρχάριοι! Εμείς ήμασταν 3άδα το βγάλαμε με ένα 5λεπτο.

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Blood Trial

Blood Trial

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Επανήλθαμε στα γνώριμα λημέρια του room 54 για μία σπέσιαλ αποστολή αυτή τη φορά, το Blood Trial! Και δικάσαμε.. Αλλά και δικαστήκαμε. Για άλλη μια φορά καθήκον σου να μάθεις τον ρόλο σου, τους χαρακτήρες της ομάδος αλλά και όσους συναντήσεις. Νέες πληροφορίες κάνουν την εμφάνιση τους αφού πλέον επιλέγεις και ανάμεσα σε χαρακτήρες που έχεις συναντήσει σε άλλη.. εποχή. Επισκέπτεσαι όλους τους χώρους που έχεις ξαναδει για νέα tasks, συνδεδεμένα με τους χαρακτήρες της ομάδος, και κάθε επιτυχία πληρώνεται με αίμα! Ή με κέρμα.. Ενδιαφέρον ranking system για το ανταγωνιστικό κομμάτι του event.

Σαν δωμάτιο, χορταστικό απο άποψη χώρων αφού πας και στα 2 αυτούσια δωμάτια που μόνα τους είναι μικρομεσαία οπότε όλα μαζί βγάζουν ένα καλό σύνολο. Ατμόσφαιρα δυνατή όπως πάντα, χωρίς εχθρικό χαρακτήρα ούτε φόβο. Acting πολύ καλό και πολυπληθές με highlight την Rea θα έλεγα. Ροή ωραία η ώρα περνάει νεράκι με τις αποστολές που έχεις να κάνεις οι οποίες είναι ένα mix tasks, ψαξίματος και γρίφων αλλά και αληλλεπίδρασης με τους ηθοποιούς. Ο χώρος του Ring of Protection είναι κιόλας κάπως ανανεωμένος και είχαμε να δούμε και κάτι διαφορετικό. Το Lobby κυρίως έχει γίνει πιο όμορφο.

Οι Cheaters περάσαμε επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες και φλερτάρουμε με τη νίκη! Περάσαμε πολύ ωραία 5 άτομα όσα θεωρώ ότι είναι και τα ιδανικά για το παιχνίδι, αλλά και +-1 δεν θα έχουν πρόβλημα. Αναμένω το όποιο νέο τους εγχείρημα μιας και το είδος είναι απο τα αγαπημένα μου και θαρρώ πως αν φτιαχτεί κάτι σήμερα με μοντέρνα μέσα και πιο εκσυγχρονισμένο θα είναι φοβερό...

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Cinema Hostage

Cinema Hostage

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Και που λέτε μετά τα αμαρτήματα μπαίνουμε στο Σινεμά... Ένα δωμάτιο που είχα καιρό στη λίστα μου όντας απο τα λίγα στην κατηγορία της κωμωδίας, και έχοντας ακούσει θετικά λόγια αλλά τίποτα εξωπραγματικό. Ε ενθουσιάστηκα!!! Πρόκειται για εμπειριάρα! Ο λόγος; Λέγεται Βεατρίκη και θα τον καταλάβεις μόλις την γνωρίσεις. Σκηνικά; τσεκ. Μιλάμε για ένα μίνι σινεμά, δεν είναι υπερθέαμα αλλά είναι όμορφα και σωστά φτιαγμένο με πολύ ωραία ηχητικά! Acting? ΤΣΕΚ. Η ταξιθέτρια ηθοποιάρα ετοιμόλογη, με το χιούμορ της, τα παιχνίδια της, τα ξεσπάσματα της(!) γιατί αν την πάρεις με το καλό όλα ωραία και θα σε περιποιηθεί μέχρι που θα σε ταίσει αλλά αν την τσιτώσεις.. αγριεύει! Μου θύμισε follow the white rabbit στο στιλ με κοινά χαρακτηριστικά που πάλι είχαμε περάσει φανταστικά, σύμπτωση; Ροή; Τσεκ. Πολύ ωραία εισαγωγή και εξαιρετική κορύφωση στον επίλογο, με ανατροπές και δράση! Ατμόσφαιρα/Διασκέδαση; Huge Τσεκ! Το δωμάτιο είναι γνήσια fun εμπειρία στην οποία διασκεδαστής είναι η ηθοποιός, αλλά εσύ ως θεατής συμμετέχεις και είναι φουλ διαδραστικό. Σου βγάζει ενέργεια και σε ανεβάζει αλλά αν συμβάλλει και η ομάδα η φάση θα απογειωθεί, αν όχι θα τη ρίξει. Γρίφοι; Τσεκ. Η παρουσία τους είναι όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο δωμάτιο, καλοί έυκολοι προς μέτριοι σε δυσκολία με απλούς να δίνουν το παρών και πιο σύνθετους να μη λείπουν. Όπως και κάποιοι ωραίοι μηχανισμοί.

Εν κατακλείδι! Σε αυτό το δωμάτιο θα πας για να περάσεις καλά. Θα φας, θα χορέψεις, θα παίξεις, θα γελάσεις και θα λύσεις και γρίφους! Παιδιά αν είστε ξενέρωτοι μη πηγαίνετε σε τέτοια δωμάτια, ας τα χαιρόμαστε οι υπόλοιποι. Και αν οι ηθοποιοί είτε εχθρικοί είτε υποστηρικτικοί προσπαθούν να "εμποδίσουν" μία καλή/έμπειρη ομάδα για να μη βγει στο μισάωρο και παραπονιέται ότι κράτησε λίγο μη το παίρνετε στραβά αλλά απολαύστε τον τρόπο που σας "καθυστερούν"! Φουλ διαδραστικό παιχνίδι που μου θύμισε στοιχεία bachelor party(το δωμάτιο όχι το άλλο ντε!) και προσφέρεται για αγνή διασκέδαση και αν γουστάρετε ταινίες, ακόμα καλύτερα. Να που μετά απο 170 δωμάτια σε μία χαλαρή βόλτα μπορεί να ανακαλύψεις ακόμα διαμαντάκια που δεν ακούγονται τόσο...

Η εικόνα παίρνει ατόφιο άριστο γιατί ότι χάνει από εντυπωσιασμό σε χώρους το αναπληρώνει η Βεατρίκη. Παίξαμε 3άδα και βγήκαμε με 1μισι λεπτό και δεν θα θελα να βγω ούτε στιγμή νωρίτερα! Μακάρι να είχε και άλλο. Να πάτε 3-5 παίκτες και καλή σας διασκέδαση.

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Πρώτη φορά Escape Land για b2b αρχίζοντας απο εδώ. Ένα δωμάτιο αρκετά ατμοσφαιρικό, με έναν τρελιάρη ηθοποιό πολύ καλό που εναλλάσσεται μεταξύ creepy, σοβαρού και κωμωδίας! Έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα καθοδηγώντας τη ροή και σπρώχνοντας στους γρίφους όποτε κρίνει απαραίτητο, πάντα με πονηρό και αρκετές φορές ανωμαλιάρικο ύφος.. Τα σκηνικά απλά, αλλά το acting ανεβάζει αρκετά το δωμάτιο, στους γρίφους υπάρχει έντονη παρουσία λουκέτων και κάποιοι μηχανισμοί. Η δυσκολία κυμαίνεται έυκολη προς μεσαία και λόγω ποσότητας γρίφων σε συνάρτηση με τον χρόνο το κάνει ζόρικο ειδικά για μη έμπειρους. Γρίφοι καλοί στην πλειοψηφία τους σχετικοί με το θέμα , με μερικούς πιο απλούς ή που έχω ξαναδεί. Η επανάληψη κάποιου θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αλλά οκ, περάσαμε πολύ καλά και σε αυτό συνέβαλλε αρκετά και ο αφασία ηθοποιός που έδινε ένταση κατα διαστήματα.

Με την έκπτωση που τρέχει λέει για επίσκεψη, διαφορετικά είναι τσιμπημένο για τα χαρακτηριστικά του. Έχοντας παίξει 2-3 βασισμένα στα αμαρτήματα είναι από τα καλά! Συστήνεται για 3-4 άτομα, εμείς παίξαμε 4 και αποδράσαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα(μάλλον δεν δούλεψε ο τελικός μηχανισμός και μας καθυστέρησε αλλά δε μας χάλασε)

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Μετά την κλοπή της ψυχής μου στο LG επιστρέψαμε να μας φάνε και τις αναμνήσεις! Ε ρε που μπλέκω... Η κουνελότρυπα αφορά δωμάτιο που θα απολαύσουν οι έμπειροι και θα πάθουν πλάκα οι αρχάριοι. Μία δυνατή παραγωγή και πάλι με διαφορετικό τρόπο, καθώς το LG έχει πιο μεγάλους λιτούς χώρους ενώ εδώ θα ανακαλύψεις περισσότερους με διάφορα θεματικά διακοσμητικά..! Υπάρχει περισσότερη ένταση και δράση όπως και μπόλικη διαδραστικότητα με ωραιότατους και αρκετά παιχνιδιάρικους(κάποιος με όλη τη σημασία) μηχανισμούς! Οι γρίφοι είναι αρκετοί, ποιοτικοί και ταιριαστοί στη ροή/πλοκή easy προς medium δυσκολίας αλλά δε πειράζει που δεν είναι δυσκολότεροι αφού είναι ανάλογοι του fun στιλ του δωματίου.

Σε αυτούς βοηθάει η Αλίκη όταν χρειάζεται με την παραμυθένια φωνή της.
Ατμόσφαιρα πολύ ωραία με μουσικές που gamers θα αναγνωρίσουν, και ενδιαφέροντες μηχανισμοί προστίθονται στην εξίσωση για να συνθέσουν ένα όμορφο διασκεδαστικό σύνολο. Σαν κάτι να ξεχνάω στην συνταγή... Α ναι! And what about L̶i̶v̶e̶r̶p̶o̶o̶l̶,̶ ̶A̶r̶s̶e̶n̶a̶l̶.̶.̶.̶ acting? Είχαμε έναν καπελά καλό στο ρόλο του, διαφορετικό απο όπως τον έχουμε συνηθίσει αλλά το ξέραμε απτην προηγούμενη επίσκεψη μας. Να πω την αλήθεια χώραγε παραπάνω interaction μαζί του αλλά μάλλον μειώσαμε και εμείς τα περιθώρια αφού η ομάδα μου ακόμα ΚΑΙ σε αυτό το δωμάτιο κρυβόταν!

Παρόλαυτα αυτός έκανε αισθητή την παρουσία του με το γνωστό λογικά έως τώρα μότο του, για φαντάσου και για φαντάσου! Ε λοιπόν φαντάστηκα και συνεχίζω με ρυθμό Φαντάσου/ Τερζής.

♪♫♪ Αν το τέλος έχει ώρα ακριβώς, πως θα λύσω τους γρίφους στα 90 λεπτά μου,
κι αν απ'το δωμάτιο λείπει ο καπνός, πως θα κρυφτώ να μη με βρει ο καπελάς σου...

Για φαντάσου, την ώρα που θα τρέχω στα στενά σου,
και θα'ναι οι επιλογές μου, ένας λαβύρινθοοος,
φαντάσου, να τρέχω μακριά απ'τον καπελά σου,
και στην άλλη άκρη να περιμένει ο αυτοματισμόοος...

Αν χρειάζεται συνεργασία και συντονισμός, πόσοι για να μη φτάσουν στο παρά 5 Αλίκη μου;
άρα 4 αριθμός παικτών ο ιδανικός, αλλά μπορούν και 3 ή 5, ας λέω τα δικά μου...

Για φαντάσου, γρίφους να λύνεις στα Wonderland σκηνικά σου,
και να βοηθάει η Αλίκη, μα πουθενά ο κούνελοοοος,
φαντάσου, να βγαίνεις με ένα τέταρτο με τη πεντάδα σου,
και να 'θελες να σε πιάσει ο καπελάς, για να παίξεις κι άλλοοο...♪♫♪

Δικό σας...

Δεν Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Ιουν - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Δωματιο πιο παραδοσιακο απ'το Route και παρομοίου επιπέδου σε ποιότητα αλλά και αρκετά διαφορετικό. Πάλι μιλάμε για μικρομεσαίο χώρο πλήρως αξιοποιημένο(ακόμα περισσότερο) με περισσότερες ωραίες μεταβάσεις αυτή τη φορά. Επίσης είναι πιο ατμοσφαιρικό, και με πολύ ωραία έξοδο(τελικός γρίφος)! Υπάρχουν και εδώ μηχανισμοί, και αυτή τη φορά οι γρίφοι είναι πιο μοιρασμένοι από το βενζινάδικο σε διάφορα είδη με λιγότερους χειρωνακτικούς οι οποίοι όμως υπάρχουν. Η δυσκολία του είναι πάνω απο μεσαία μιας και υπάρχει μπόλικο πράμα για επίλυση και παρόλο που φαίνεται πολύ μικρό δωμάτιο περιλαμβάνει αρκετό περπάτημα που σε ξεγελάει για την έκταση του χώρου! Τα σκηνικά είναι και πάλι handmade αλλά η εικόνα είναι αξιοπρεπής και ενώ οι γρίφοι αρχίζουν απλοί αργότερα ανεβαίνουν όπως και η γενική ροή του δωματίου.

Καθαρόαιμο χορταστικό γριφάδικο για 3 άτομα που παίζεται άνετα και από 2. Πάλι θα ιδρώσεις για να βγεις όπως έκανε και η τριάδα μας για την 40ή σερί απόδραση με 20''!

Απέδρασαν
4,3 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Βενζινάδικο στην καθημερινότητα βλέπεις συχνά, αλλά σε escape δεν έχεις ξαναδει και αυτο είναι απο μόνο του μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Ένα χειροποίητο δωμάτιο που φαίνεται μιας και δεν είναι φαντεζί αλλά φαίνεται και ότι έχει πέσει δουλειά. Είναι απο αυτά που πρέπει να "δουλέψεις" για να βγεις και αυτό το χαρακτηριστικό μου αρέσει αφού έχει πολύ πράγμα να κάνεις και αφορά αλληλεπίδραση με τον χώρο και αρκετούς μηχανισμούς όπως και λίγη δεξιοτεχνία. Άρα το δωμάτιο είναι διαδραστικό και γεμάτο με αντικείμενα και εργαλεία σχετικά με το θέμα όπως και με τους γρίφους του, χειρωνακτικούς και μη. Οι οποίοι γρίφοι είναι πολύ καλοί αφού αυτό είναι το δυνατό του σημείο και πολλοί άρα μιλάμε για ένα δύσκολο δωμάτιο για τον χρόνο του που ιδρώσαμε για να βγούμε τελευταία στιγμή!!!

Ο χώρος είναι μικρός αλλά πλήρως αξιοποιημένος για να έχεις την αίσθηση της ανακάλυψης και η ατμόσφαιρα καλούτσικη που στο τέλος ανεβάζει ένταση . Ο χρόνος πιέζει και χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία ως την τελευταία στιγμή για μία επιτυχή απόδραση. GMινγκ με στοιχεία λίγα λίγα για καθοδήγηση και ακολουθώντας την ροή.

Πρόκειται για ένα γριφάδικο εκσυγχρονισμένο 1ης γενιάς το οποίο παίζεται με 2-4 άτομα και ιδανική την 3άδα!

Απέδρασαν
3,8 Πολύ Καλό
Μαϊ - 2018

Sector B32

Sector B32

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Συμπαθητικό γριφοδωματιάκι που κινείται στα επίπεδα του Hunger Fights(λίγο πιο όμορφο το Hunger) που είχαμε επισκεφθεί παλιότερα. Λιτή διακόσμηση, απλά σκηνικά, μικρομεσαίος χώρος, λίγοι μηχανισμοί και μπόλικα λουκέτα. Χαλαρή ατμόσφαιρα και γρίφοι ως επι το πλείστον παρατηρητικότητας. Είναι 70λεπτο αλλά όχι να το υποτιμήσεις γιατί ειδικά στο 2ο μισό έχει αρκετά πραγματάκια να κάνεις και δεν είναι γραμμικό, το οποίο το επιτρέπει η ροή του. Οι γρίφοι μεσαίας+ δυσκολίας λόγω ποσότητας. Ο GM δεν χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα, προσπαθήσαμε έμπειρη 3άδα να το βγάλουμε χωρίς βοήθειες αλλά τελικά πήραμε καναδυο και βγήκαμε για 2′ αν και στον τελευταίο γρίφο είχαμε ένα τέταρτο αλλά καθυστερήσαμε την βοήθεια.

Συμπαθητική επιλογή κυρίως για αρχάριες προς λίγο έμπειρες ομάδες, ιδανικό για 3άδα. Challenging για 2άδα έμπειρη και χωράει και 4ος για αρχάριους!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ανέμενα ένα καλό δωμάτιο το οποίο εξελίχθηκε σε ανώτερο των προσδοκιών μπορώ να πω. Αρκετά μεγάλο επί το πλείστον με ωραίους και ευρύχωρους χώρους, τα σκηνικά του προσεγμένα με διαφορετική προσέγγιση από χώρο σε χώρο και ροή που παρουσιάζει ενδιαφέρον ειδικά προς το τέλος που έχει κορύφωση! Είναι αρκετά δύσκολο με μπόλικους γρίφους και μερικές σπαζοκεφαλιές, κάποιο ψάξιμο και σημεία που θέλει.. φαντασία. Πέρα από 1-2 μη ξεκάθαρα σημεία και έλλειψη καθοδήγησης για που να ασχοληθείς καθώς δεν είναι γραμμικό -που το δυσκολεύει κι άλλο- γριφολογικά είναι πολύ ποιοτικό και χρειάζεται και συνεργασία αλλά και λίγο δεξιοτεχνία. Τικάρει διάφορους τομείς καθώς δεν λείπουν καλοί και ευφάνταστοι μηχανισμοί. Το πετύχαμε σε μεταβατικό στάδιο καθώς προστέθηκαν γρίφοι και αυξάνεται κατά 15' η διάρκεια του αλλά είχαμε καλή απόδοση και βγήκαμε με ένα 10λεπτο χωρίς πολλές βοήθειες.

Η πλοκή του δωματίου είναι ξεκάθαρη και απλή και η ατμόσφαιρα χαλαρή στο μισό και ανεβαίνει αργότερα. Γενικά ένα δωμάτιο χωρίς ηθοποιό και μεγάλη διαδραστικότητα δεν είναι εύκολο να εντυπωσιάσει αλλά το συγκεκριμένο σε κερδίζει στο είδος του. Τα παιδιά συμπαθητικά και συζητήσιμα μιλήσαμε αρκετή ώρα και είπαμε και τις λίγες υποδείξεις που είχαμε. Επίσης σαν επιλογή είναι VfM ειδικά με μία προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες(12€/4 άτομα) κάτι που σπανίζει όσο περνάει ο καιρός.

Στέκεται αρκετά ψηλά στην κατηγορία των αμιγώς γριφάδικων και συστήνεται για 4άδες με κάποια εμπειρία λόγω δυσκολίας! Θα επανέλθω και για το Φρανκενστάιν.

Απέδρασαν
5,0 Εξαιρετικό
Μαϊ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Εξαιρετικό με πανέμορφα σκηνικά καταπληκτική ηθοποιό και γενικότερα μια υπέροχη εμπειρία, διασκεδαστική, διαδραστική, με καλούς σχετικούς γρίφους και τη ροή της που όσο περνάει η ώρα βελτιώνεται. Αυτή ήταν η 2η μου επίσκεψη και πέτυχα τον 2ο ηθοποιό ο οποίος είναι και αυτός καλός στον ρόλο του αλλά και πάλι θα αναφέρω πόσο εξαιρετική είναι η κοπέλα στον ρόλο της. Παίζεται άνετα απο παρέες 3-5 ατόμων!

Απέδρασαν
4,0 Πολύ Καλό
Απρ - 2018

Secret Society

Secret Society

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Χαλαρη αποδρασουλα τελευταιας στιγμης καθως ημασταν εξω και ειπαμε να προσθεσουμε ενα δωματιακι εκτος προγραμματος κοντινο σε ωρα και περιοχη. Βρηκα το Secret Society γιατι και τα απλα δωματια εχουν ψυχη και καπως ετσι ηρθε η πρωτη επισκεψη στο Magic Door. Ωραια ζεστη υποδοχη απο τα παιδια και τον σκυλοδεσποτη Ερμη.

Λιγο το ονομα του μαγαζιου λιγο η υποθεση νομιζα οτι προκειται για μαγικο δωματιο, το οποιο τελικα ειναι πιο κοντα σε μυστικιστικο/αιρετικο. Ενα πατροπαραδοτο γριφοδωματιο με ωραια διακοσμηση, καλη ατμοσφαιρα και καλου επιπεδου μεσαιας δυσκολιας γριφακια σχετικα με την υποθεση κυριως λογικης και συνδυαστικης σκεψης. Εχει και ελαχιστο ψαξιμο και λιγο παρατηρητικοτητα. Εχει και λιγους μηχανισμους και ενα διαδραστικο κομματι για να ξεφευγει απτα κλασσικα.

Η 4αδα μας βγηκε στο 6λεπτο απο ενα συνολικα τιμιο γριφαδικο με συμπαθητικη ροη και old school gameplay για μια ευχαριστη αποδραση, προτεινομενο για 3-4 παικτες ανεξαρτητως εμπειριας(οχι και τελειως αρχαριοι).

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2018

Conjuring

Conjuring

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ειχαμε καιρο να παμε σε τρομου και συγκεκριμενα ΤΡΟΜΟΥ.. Σκεφτηκα τα δυο ρινγκ(κοντζουρινγκ και ρινγκ) που ολο αναβαλλω γιατι εχω φανταστει ως τα πιο τρομακτικα. Επισκεφθηκαμε λοιπον τα καλα παιδια του Adrenaline.
Το Conjuring ειναι μια περιπτωση πολυσυζητημενη με μεγαλη αξιολογηση και πολλες περγαμηνές που πηγα αναγκαστικα με υψηλες προσδοκιες αλλα ταυτοχρονα σκεπτομενος μην ειναι ξεπερασμενο μετα απο τοσα που εχουμε δει, και ΔΕΝ απογοητευσε καθολου!

Το δωματιο σαν χωρος εξαντλει τις δυνατοτητες του και εντυπωσιαζει οσο ειναι εφικτο, καθως προκειται για μικρομεσαιο λιτο χωρο και οχι καποιο υπερθεαμα. Το δυνατο του χαρτι λεγεται Performance, . Μιλαμε για ψυχολογικο τρομο που τον μεταδιδει πολυ εντονα και εξυπνα. Μιλαμε για τη πολυδιαφημισμενη αρχη η οποια ειναι οντως πολυ δυνατη και ας ειχαμε καποιες τεχνικες δυσκολιες και αλλοιωθηκε λιγο. Μιλαμε για καποιες τακτικες που παντα λεω οτι χρειαζονται τετοια δωματια αφου ο μεγαλυτερος φοβος ειναι η σχετικη απομονωση και η επιτακτικη διαδραστικοτητα! Μιλαμε επισης για μια τρομακτικη φιγουρα που δεν ειναι ο συνηθισμενος δολοφονος η μια generic μασκα, και πετυχημενα jumpscares.

Δεν θα ελεγα οτι μετα την αρχη το δωματιο πεφτει, εχει διαφορα σκαμπανεβασματα και αν ο φοβος μειωνεται ειναι προς το τελος το οποιο ερχεται λογικα απτ’ην ροη. Το θεμα ειναι οτι θεωρητικα εχει τη συνταγη “πεταω εναν μασκαρεμενο σε ενα σκοτεινο δωματιο να σε τραμπουκιζει” αλλα στη πραξη δε σου βγαζει την εννοια της αρπαχτης αλλα αποδιδεται ποιοτικα και δε σε πειραζει το οτι ειναι χειροποιητο, εχει και τους μηχανισμους του, και τον κινδυνο να παραμονευει παντου λογω διαμορφωσης. Ατμοσφαιρα και ηχητικα παιρνουν αριστα, και η παρουσια των πολυαριθμων γριφων ειναι πολυ καλη περιλαμβανοντας απλους και δυσκολους, σχετικους με το χωρο και συνολικα μεσαιας δυσκολιας που γινεται υψηλη λογω πιεσης.

Μια καταπληκτικη εμπειρια αφου η εταιρια προσφερει απλοχερα την ομωνυμη ανδρεναλινη(η απορια μου που δεν λεγεται Andrenaline δεν καλυφθηκε 😛 ).
Καιρο ειχαμε να κοκκαλωσουμε για λεπτα στην αρχη δωματιου και εμενα το μυαλο μου να μη σκεφεται καθαρα απ’την ανησυχια. Ειναι φορες οπως αυτη που η εμπειρια και η διασκεδαση με ωθουν να βαλω και μιση μοναδα παραπανω και να μη μεινω στα πρακτικα χαρακτηριστικα αξιολογησης.

Δεν εχει τρεξιμο, αλλα δε μπορεις να μεινεις και ακινητος αρα θελει την προσοχη του. Το παραπανω που θα ηθελα ειναι μεγαλυτερος αναβαθμισμενος χωρος για να απογειωθει στα υψη. Και ετσι παντως ταρακουνησε μετα απο καιρο τη λιστα μου στην κατηγορια τρομου και κονταροχτυπιεται με τα πιο τρομακτικα.

Οι Cheaters γιναμε παλι Buzzer Cheaters και τη γλιτωσαμε στα τελευταια secs. Αριθμος ατομων 3-4 και καλα κουραγια!

Απέδρασαν
4,5 Εξαιρετικό
Απρ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πρωτη επισκεψη στο Brainfall, μπαινεις και βλεπεις μια ατμοσφαιρικη μεγαλη και ομορφη υποδοχη με κατι αναμεσα σε funny και spooky καμαριερες να περιφερονται. Ακολουθει μια καθολου κοινοτυπη, ωραια εισαγωγη για το δωματιο, story.

Εντος του δωματιου ειδα πολυ ομορφα σκηνικα σε εξυπνα διαμορφωμενους και μεγαλους(και λιγο λιτους) χωρους. Ειδα επισης μια παρα πολυ καλη Αλικη με ενα διασκεδαστικο interaction να αιωρειται, οπως και εναν διαφορετικο απ'οτι εχουμε συνηθισει καπελα! Τι αλλο ειδα; Α ναι υπηρχαν και αρκετοι καλοι γριφοι κυριως παρατηρησης και σκεψης που μαλλον δυσκολους θα τους ελεγα. Χρειαζεται καθοδηγηση και συνεργασια της Αλικης για την επιλυση καποιων, ομως την δινει με ομορφο τροπο εντος χαρακτηρα χωρις να γινεται GM.

Το πακετο συμπληρωνεται απο μερικους ευφανταστους μηχανισμους, και ολα αυτα εχουν αποδοθει ωραια μεσα στο σεναριο του δωματιου, με το μονο που θα ηθελα λιγο πιο εντονο/διαδραστικο να ειναι το τελος, που αν δε συνοδευτει με 2ο δωματιο μενεις λιγο με την ορεξη διοτι εχει ενδιαφερον.

Ενα φρεσκο παραμυθενιο γριφοδωματιο που προτεινεται για 4 ατομα για ανετο gameplay στους γριφους! 4 πηγαμε και εμεις και βγηκαμε απο το παραμυθι με λιγα λεπτα να απομενουν!
To be continued στα επομενα για τα οποια ανυπομονω αφου περιλαμβανουν περισσοτερη δραση :)

Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Μαρ - 2018

UNKNOWN

UNKNOWN

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Πενταδα και ξεφυγαμε στο λεπτο!
Πηγαμε στο αγνωστο λοιπον με βαρκα… τον Βαγγελαρα! Ωραιος ο Βαγγελαρας ειχε πλακα αλλα και βοηθητικος! Ειχε αρκετες εκπληξεις και χωρους που δεν περιμενα στο δωματιο καθως ξετυλιγεται. Εντυπωσιακα σκηνικα, δυναμικη ατμοσφαιρα και αρκετος τρομος! Ο χωρος δεν ειναι τεραστιος για να το πεις υπερπαραγωγη αλλα ειναι μεγαλη και δυνατη κατασκευη οπως ειναι φτιαγμενο και το μεγεθος σε ξεγελαει εχει εκμεταλλευθει η χωρητικοτητα στο επακρον.. Οι γριφοι πιο πολυ διαδραστικοι/δεξιοτεχνιας και απο δυσκολια βατοι προς normal και μου αρεσαν γιατι το δωματιο εχει αρκετη κινηση και εξελισσεται σαν περιπετεια. Εχει μπολικα πραγματα να κανεις και να εξευρευνησεις οποτε το θεωρω χορταστικο. Το Performance εξαιρετικο, οι χωροι ειναι αρκετα στενοι οποτε ειναι και λιγο επικινδυνο για χτυπηματα για ομαδες ανω των 3 ατομων, θεωρω οτι 4αδα ειναι καλος αριθμος παιχτων.

Απέδρασαν
3,7 Πολύ Καλό
Μαρ - 2018

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,0

Ενδιαφερουσα εισοδος και εξοδος, μπολικοι γριφοι καλου επιπεδου, απλοι και συνθετοι ιδιαιτερα παρατηρητικοτητας και συνδυαστικοι και μπολικα λουκετα. Ο χωρος ειναι λιγο παλιομοδιτικος και μουντος και η ατμοσφαιρα καλουτσικη. Ειχε και καποιους μηχανισμους που ισως να μην το περιμενεις και η ροη προς το τελος το ανεβαζει το δωματιο που στην αρχη ειναι αρκετα απλο και λιτο. Εχει και προσφορες ομως για την τιμη του ηταν μια χαρα. Δυσκολουτσικο γενικα, 3 εμπειρα ατομα ζοριστηκαμε βγηκαμε στο λεπτο, ο χωρος και η δυσκολια ειναι για 3-4.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Μαρ - 2018

MAKE THEM SUFFER

MAKE THEM SUFFER

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ενα πολυ καλο δωματιο που θυμισε Unknown. Κατασκευη-περασματα, απλη πλοκη, επιπεδο τρομου και επικινδυνοτητας. Εννοωντας οτι ειναι οπως τα περισσοτερα Τρομου αλλα λιγο πιο τσιμα τσιμα στην ευκολια να χτυπησεις σε λιγα σημεια αν δε προσεχεις. Και δε το λεω για μενα που στουκαρω παντου αλλα 2 κοριτσια απ’την ομαδα :P Επισης η εμπειρια μας αλλοιωθηκε απο 2 ατυχες στιγμες αλλα πρωτα παμε στη κανονικη εικονα του δωματιου.

Πολυ καλα σκηνικα, αφου σκεφτομαι απο ποσους χωρους περασαμε και ειναι παρα πολλοι! Αρα χορταστικο με μπολικα περασματα, δηλαδη συνολικα ειναι μεγαλο αποτελουμενο απο αρκετους μικρομεσαιους χωρους που εντος κτιριου απεικονιζουν πετυχημενα ενα σπιτι εξοχης. Οι καλοι ηθοποιοι και η σκοτεινη ατμοσφαιρα μαζι με τα αντιστοιχα ηχητικα συμβαλλουν σε μια κινηματογραφικη εμπειρια Θριλερ. Ο τρομος ειναι ειναι αρκετος σε υποφερτα επιπεδα, ισως λιγο λιγοτερο απ’το Unknown. Το στορι απλο, η εισαγωγη με καποιες πρωτοτυπες πινελιες και ικανοποιητικοι γριφοι με καλους μηχανισμους. Προς το τελος χαθηκα λιγο στη ροη γιατι γινανε ολα πολυ γρηγορα και σαν να μας πηρε καροτσακι το Acting, γενικοτερα θα μπορουσε να υπαρχει αλλος επιλογος.

Τα 2 στραβα που μας ετυχαν ηταν ενα οτι σταματησε να γραφει η καμερα καπου στη μεση με αποτελεσμα λιγο πριν το τελος(μαζι με το μπερδεμα στην κορυφωση) να κανουμε μια ολιγολεπτη παυση για να μας αλλαξει μπαταρια η ηθοποιος οποτε κοπηκε ο ρυθμος, αυτα συμβαινουν βεβαια και δεν χρεωθηκαμε την καμερα εν τελει(και ευχαριστουμε για αυτο αφου οτι γραφτηκε θα το λαβουμε). Το 2ο ειναι μια παραλειψη που κατι ειχε μεινει ανοιχτο και ηταν πολυ επικινδυνο για σοβαρο ατυχημα, δεν εγινε τιποτα ευτυχως και ενημερωσαμε περι αυτου απλα για επισημανση και προληψη στο μελλον και μας ειπαν οτι ειναι μεμονωμενο περιστατικο που ετυχε πρωτη φορα..

Συνολικα μια πολυ καλη εμπειρια που αν εκοψα λιγο απτο αριστα ειναι για τα 2 τεχνικα ζητηματα που επηρεασαν. Ημασταν 5 ατομα και αποδρασαμε στο 10λεπτο, ο πιο καλος αριθμος ειναι 4 για περισσοτερη ανεση.

Απέδρασαν
4,2 Πολύ Καλό
Ιαν - 2018

Summoning

Summoning

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5
Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Ιαν - 2018

Screaming Well

Screaming Well

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0
Απέδρασαν
4,7 Εξαιρετικό
Νοε - 2017

Ring of Protection

Ring of Protection

Γρίφοι / Αποστολές

4,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή