cover image profile image

Dimitrios Koulouriotis
Chosen One


  Escape Percentage: 98.9%
  Score : 2073
  Likes : 88

4.0 Very Good
Apr - 2024

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

5.0

Θα ξεκινήσω με το after game και την συμπαθέστατη host που όταν μας ρώτησε πως περάσαμε κι αν μας άρεσε το δωμάτιο, της είπα ότι περάσαμε ωραία, πως μας άρεσε και τρομάξαμε αρκετά. Κι αυτό ισχύει. Το δωμάτιο εκμεταλλεύεται άριστα τους χώρους του, το αίσθημα κλειστοφοβίας σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής, να μη μπορείς να κάνεις βήμα, ενώ υπάρχουν αρκετά πετυχημένα jump scares. Ειδικά το ένα (δεν θα κάνω spoil που και πότε) πρέπει να είναι όντως μοναδικό κι από τα ελάχιστα που ειλικρινά δεν τα περιμένεις καθόλου.
Τώρα πάμε στα αρνητικά. Οι γρίφοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον όχι για μια έμπειρη ομάδα σαν εμάς με ~ 100 δωμάτια έκαστος στο παλμαρέ μας, ενώ οι χώροι ίσως υπερκερδίζουν στο τελικό αποτέλεσμα την ηθοποιία. Αισθανόμουνα πιο πολύ να τρομάζω από τους χώρους και την έλλειψη επιλογών/κινήσεων παρά από τις υπάρξεις του δωματίου... Επίσης υπήρχαν αρκετά σημεία που οι ηθοποιοί μένανε λίγο παραπάνω απ' ότι έπρεπε με συνέπεια να τους συνηθίζεις. Τέλος μικρό αρνητικό πως μια "σκηνή" έγινε δυο φορές στον ίδιο χώρο (γενικά κι αόριστα αναφέρω για να μη κάνω spoil). Η μουσική μου έμεινε αδιάφορη, υπάρχουν δωμάτια που από τη μουσική υπόκρουση και μόνο τρομάζεις ή/και λες wow. Μηχανισμοί και γρίφοι δεν μου έμεινε τίποτα την επόμενη μέρα ως κάτι καινοτόμο και δημιουργικό.
Overall περάσαμε όντως καλά, αλλά το δωμάτιο χρήζει βελτίωσης δεδομένου και του ανταγωνισμού, εξού η δοθείσα βαθμολογία. Υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για δωμάτιο τρόμου του '24, ο πήχης έχει ανέβει πολύ. Αυτά τουλάχιστον από μία έμπειρη ομάδα γιατί σίγουρα μία αρχάρια θα τρομάξει αρκετά.

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η εταιρεία σαν brand name αποτελεί εγγύηση για τα δωμάτιά της. Κι έτσι κι έγινε με το ΜΕΤΑΝΟΙΑ, που αποτελεί ουσιαστικά prequel του AMEN. Έχει πολύ ενδιαφέρουσα και καλά μελετημένη πλοκή, αν και λίγο πολύπλοκη και είναι πρακτικά αδύνατον σε συνθήκες τρόμου να κολλήσει κάποιος όλα τα κομμάτια του παζλ της ιστορίας. Τα μάθαμε όλα μετά στο after game. Ίσως είναι προτιμότερο για μια ομάδα να παίξει και τα δύο δωμάτια back2back.
Στο δωμάτιο, έχουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία τρόμου, που συνδυάζεται με ωραίους γρίφους. Κανά δυο ίσως θέλουν υποχρεωτικά βοήθεια, πράγμα που εξήγησα και στο after game πως προτιμώ να δίνεται η γραμμική κατευθυντήρια γραμμή μέσα στο δωμάτιο in concept, παρά να πρέπει σχεδόν υποχρεωτικά να επέμβει ο GM. Επίσης σε ορισμένα σημεία θέλει πολύ παρατηρητικότητα, ενώ ο ήχος και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν τα πράγματα βουνό. Πάντως μας εξήγησαν πως είναι το concept του δωματίου έτσι και το δέχομαι, αν έχουν υπολογίσει κάποια χαμένα λεπτά και μπέρδεμα της ομάδας, μέχρις ότου να επέμβει πάλι ο GM. Πρέπει επίσης όμως να σταθούμε στον επιβλητικό ήχο και τα πολύ μελετημένα jump scares και εμφανίσεις της "ύπαρξης", οι οποίες καθηλώνουν. Δεν πρόκειται να μείνει κανείς από την ομάδα σε χλωρό κλαρί και ο GM ξέρει πολύ καλά κι απλόχερα να προσφέρει τρόμο... Σπεύσατε γιατί είναι εγγύηση στη κατηγορία του!

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2024

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Μ' άρεσε το concept στην αρχή που δεν το έχω ξανασυναντήσει σε γριφοδωμάτιο, ήταν σίγουρα διαδραστικό και διασκεδαστικό βάζοντας την ανάγκη για συνεργασία σε προτεραιότητα. Ωραίοι οι γρίφοι, κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο, χρειαστήκαμε κάποια μικρο-hints σε ορισμένα σημεία. Ένας δε, ξεφεύγει και θεωρώ πως ελάχιστες ομάδες και παίχτες τον βγάζουν χωρίς κάποιου είδους καθοδήγηση.
Μικρό αρνητικό πως οι χώροι ήταν μικροί και περιορισμένοι, θύμιζε δωμάτιο δεύτερης γενιάς, αλλά αυτό δεν μας πείραξε γιατί μας έλειψαν πλέον τα αυθεντικά δωμάτια γρίφων.
Στα συν η μουσική.
Σε γενικές γραμμές, το ευχαριστηθήκαμε χωρίς όμως το μεγάλο plus που θα απογειώσει το δωμάτιο. Μας κράτησε τη περιέργεια να έρθουμε για τη συνέχεια κι από πλευράς κόστους, δεδομένου των αυξήσεων στον χώρο των ER, ήταν ΟΚ.

Escaped
5.0 Excellent
Mar - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Έχει περάσει καιρός από τη τελευταία φορά που έπαιξα survival ER και αποζημιώθηκα! Καλοστημένο δωμάτιο, σου ανεβάζει με το καλημέρα την αδρεναλίνη και προετοιμάζεσαι γιατί έχει τρέξιμο… να ξεφύγεις…
Πολύ επαγγελματική δουλειά στο μακιγιάζ, γρίφοι in concept, καθώς και άψογη η προσαρμογή και «συμπεριφορά» των ηθοποιών στις κινήσεις των παιχτών, που απαιτείται σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
Περάσαμε πολύ ωραία και ιδρώσαμε! Όσοι έχουν περάσει επίσης από Biohazard και γουστάρανε, θα γουστάρουν κι εδώ!

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πολύ δυνατό δωμάτιο τρόμου, που παίζει να μη κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η χαρά του jump και της αδρεναλίνης που ξεκινάει απότομα με το καλημέρα!
Συμφωνώ με τη συμπαίχτριά μου που είπε και στα παιδιά πως δίνει την αίσθηση του old school δωματίου, σε ατμόσφαιρα σπιτιού με τους ανάλογους χώρους, χωρίς πολύπλοκους μηχανισμούς, παράξενα περάσματα, φανταζί design κτλ. nevertheless η φασούλα "δουλεύει" και το δωμάτιο πετυχαίνει άριστα τον ψυχολογικό τρόμο!
Σε αυτό βοηθάνε οι ηθοποιοί με τα πολύ καλά μελετημένα jump scares τους, καθώς και οι χώροι που σε κάνουν να νιώθεις εκτιθέμενος από παντού!
Ωραίοι γρίφοι για τρομοδωμάτιο, σχετικά εύκολοι και πιο πολύ μόνοι μας παιδευτήκαμε με κανά δυο. Ο GM μας άφηνε να σκεφτούμε και να λύσουμε τους γρίφους με άνεση χρόνου, προτού επέμβει επίσης κανά δυο φορές με διακριτικά hints.
Μπράβο σε αυτό το νέο event-δωμάτιο, φύγαμε ευχαριστημένοι κι ικανοποιημένοι αν και οφείλουμε να αναφέρουμε πως το κόστος ανά άτομο ΔΕΝ ήταν VFM...

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Διαβάζοντας τα σχόλια, εφησυχάστηκα θεωρούμενος πως πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο με την υπογραφή της RAVEN. Εν τέλη με το καλημέρα εγώ θα το χαρακτήριζα καθαρό δωμάτιο τρόμου κι οι παλμοί ανέβηκαν απότομα. Πήγαμε ομάδα που δεν είχαμε ξαναπαίξει μαζί, αλλά δέσαμε, είχαμε αρκετή χημεία και ένα επίσης κοινό, πως και οι τέσσερεις χεστήκαμε πάνω μας! Το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στα jumps, που ακόμα και έμπειρες ομάδες θα τις πιάσει απροετοίμαστες...
Γριφολογικά το δωμάτιο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται εύκολο, ίσα ίσα για ατμοσφαιρικό-τρόμου θα το έλεγα και δυσκολούτσικο, αλλά εμάς μας βγήκε καλή συνεργασία και λύσαμε τους γρίφους σχετικά εύκολα με ελάχιστη καθοδήγηση. Παρεμπιπτόντως, αρκετά ωραίοι και διασκεδαστικοί γρίφοι που απαιτούν όλα τα μέλη της ομάδας να συνεισφέρουν.
Για το τέλος θα πω μόνο αυτό που είπαμε και στα παιδιά: Κλασική RAVEN και μας αρέσει! Απ' ότι μας είπαν και τα παιδιά έρχονται κι άλλα πολύ ωραία καλούδια..!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δωματιάρα!!! 5 αστέρια σε όλα βάζω και χαίρομαι γι αυτό γιατί καλά μεν τα δωμάτια τρόμου, αλλά εδώ επαναφέραμε τη περιπέτεια, δράση και αδρεναλίνη με τον καλύτερο τρόπο!!! Είπα και στα παιδιά πως η ένταση και το concept μου θύμισε το παλιό Liberta, αλλά εδώ έχουμε ένα διαφορετικό κλίμα μιλιταρισμού- πρακτόρων σε συνδυασμό με το υπερφυσικό και dark στοιχείο και οντότητες.
Δυνατή εισαγωγή χωρίς πολλά πολλά, σου κόβεται η μαγκιά για να μπεις στο κλίμα, ενώ σχετικά νωρίς διαδραματίζονται κινηματογραφικές σκηνές πολύ υψηλού επιπέδου!
Οι γρίφοι κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας, τελείως in concept βοηθώντας παράλληλα να κατανοηθεί και η πλοκή, ενώ μόνο έναν δεν μπορέσαμε να βρούμε με τπτ και χρειαστήκαμε λίγο σπρώξιμο (πολύ έξυπνος).
Σε κανένα όμως σημείο η ομάδα δεν μπορεί να χαλαρώσει από τα εξυπνότατα jump scares που είναι αρκετά, ενώ οι ηθοποιοί ξέρουν να ελίσσονται και να καμουφλάρονται άψογα! Ξαναλέω πως μεγάλο + του δωματίου είναι το πάντρεμα ενός δωματίου δράσης και περιπέτειας με τρόμο!
Τέλος να σημειώσουμε την καταπληκτική κι ολίγον ασυνήθιστη για ER αλλά τέρμα ταιριαστή, μουσική υπόκρουση του δωματίου. Σπεύσατε χωρίς 2η σκέψη!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2024

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από αυτό το νέο δωμάτιο της VANSA, που αποτελεί εγγύηση στον χώρο!
Εντυπωσιακά diverse σκηνικά, αρκετοί χώροι κι έξυπνοι γρίφοι που κυμαίνονται σε εύκολο προς μέτριας δυσκολίας επίπεδο κυρίως με αυτοματισμούς παρά λουκέτα, ότι πρέπει για δωμάτιο τρόμου.
Πολύ έντονο αίσθημα κλειστοφοβίας σε ορισμένα σημεία του δωματίου, δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση σε όσους δεν αντέχουν τέτοιες καταστάσεις! (ίσως το πιο έντονο που έχω συναντήσει μέχρι τώρα σε ER).
Jump scares σε κρατάνε πάντα σε εγρήγορση και αδρεναλίνη. Ωραία κινηματογραφικά με μοναδικό μικρό αρνητικό πως ομάδες 4 και πάνω ίσως δυσκολευτούνε όλοι να παρακολουθήσουν όλες τις σκηνές (θέλει στριμωξίδι).
Ο GM προσαρμόζεται ανά ομάδα και δεν δίνει βοήθεια απλόχερα, αφήνει πρώτα τις ομάδες να παιδευτούν και μόνο αν απαιτηθεί, επεμβαίνει με hint, το οποίο θεωρώ πως είναι και το σωστό.
Overall, ένα ολοκληρωμένο και πετυχημένο δωμάτιο τρόμου!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν μετά από τόσα δωμάτια τρόμου, με κάμποσα αριστουργήματα ανάμεσά τους, πας και παίζεις ένα δωμάτιο που έχει ΑΚΟΜΑ να σου δείξει καινοτομίες και να σε τρομάξει ακραία!
Το Santa Sofiana είναι ακριβώς αυτό το δωμάτιο που με το που μπήκαμε μέσα, μας κόπηκαν τα πόδια και η μαγκιά με την εισαγωγή και τις σκέψεις για το τι επρόκειτο να κάνουμε...
Ειλικρινά μια λεπτομέρεια σε έναν γρίφο και ένας μηχανισμός που ήθελε αρκετή ακρίβεια στη τοποθέτηση για να δουλέψει, πέρασαν απαρατήρητα γιατί χεστήκαμε πάνω μας εκεί μέσα. Ναι βλέπεις 1-2 πράγματα που δεν έχεις ξαναδεί, ναι τα jump scares είναι μπόλικα, ναι υπάρχουν πολύ ωραία κινηματογραφικά scenes και κανείς δεν θα μείνει ήσυχος από την ομάδα..!! In fact, όσο πιο τολμηρός είσαι, τόσο πιο πολύ θα βρεις το μπελά σου, θα ξελαρυγγιαστείς, αλλά θα το ευχαριστηθείς δεόντως..!!
Πλήρης ολοκληρωμένη εμπειρία, πολύ δυνατό δωμάτιο τρόμου, μπράβο στα παιδιά για τη δημιουργία! Σπεύσατε οι τρομολάγνοι!

Escaped
4.3 Very Good
Nov - 2023

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόκειται για ένα νέο δωμάτιο και πιστεύω θέλει λίγο χρόνο να ρολάρει ακόμα. Έχει τεράστιους χώρους και θα μπορούσε να τους αξιοποιήσει καλύτερα, ήμασταν 6 άτομα και αισθανόμουνα παρ'όλα αυτά πως υπάρχει αρκετός "κενός" χώρος.
Γριφολογικά όχι 100% in concept και στο πρώτο μισό αισθάνθηκα μία μικρή σύγχυση στους γρίφους, σαν να μην υπάρχει καλή γραμμικότητα.
Αρνητικό επίσης το γεγονός πως με το καλημέρα γίνεται ένα jump σχετικά νωρίς, στο οποίο ο/η ηθοποιός "προσεγγίζει" την ομάδα σε βαθμό στον οποίον συνηθίζεται πρόωρα. Χρειάστηκε να προχωρήσουμε κάμποσο στο δωμάτιο για να αισθανθώ ξανά φόβο. Ατμόσφαιρα ικανοποιητική για δωμάτιο τρόμου και αληθοφανής.
Σίγουρα έχει τα φόντα να τα πάει αρκετά καλά, λαμβάνοντας υπόψιν το feedback των πρώτων ομάδων που θα παίξουν.
Έχω περιέργεια να γυρίσω να παίξω και το 2ο part.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι δωματιάρα είναι αυτή! Μα υπάρχει καλύτερο αίσθημα από το να έχεις παίξει ίσως όλα τα δωμάτια τρόμου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και πάλι να πηγαίνεις σε κάποιο και να είσαι συνέχεια στη τσίτα? Κι όμως αυτό συνέβη στο The Grudge, ένα ολοκαίνουργιο δωμάτιο, εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία, όπου κυριαρχεί και εντυπωσιάζει ο ασιατικός σχεδιασμός του δωματίου, δίνοντας σίγουρα μία αύρα πρωτοτυπίας και διαφορετικού στα δωμάτια της Αθήνας.
Το acting είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, τι να πρωτοσχολιάσω για τα jump scares και τις εμφανίσεις που σε καθήλωναν, σε κράταγαν σε αγωνία, τσίτα, φόβο και πανικό, ή για τις υπέροχες κινηματογραφικές σκηνές που παρακολουθούσες την ιστορία να εξελίσσεται... Ωραίοι γρίφοι, in concept, σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας, ότι πρέπει για δωμάτιο τρόμου.
Πολλά μπράβο στα παιδιά για την δημιουργία τους και τους ηθοποιούς που τιμούν το ρόλο τους!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Είχα τεράστια περιέργεια με αυτά που γραφόντουσαν να επισκεφτώ το σπίτι της Mary Shaw και τι καλύτερο να το επισκεφτώ επιτέλους σε "ενισχυμένη" έκδοση!
Τρομερά ολοκληρωμένο δωμάτιο τρόμου, που σε ψαρώνει με το καλημέρα ψάχνοντας να βρεις το προσανατολισμό σου.
Ειλικρινά 1000 μπράβο για την αξιοποίηση αυτού του χώρου που τιμά σε κάθε βαθμό την έννοια του ψυχολογικού τρόμου! Τα jump scares δίνουν και παίρνουν, όλη η ομάδα στη τσίτα και κυριολεκτικά είσαι εκτεθειμένος από πάσα κατεύθυνση...
Ανατριχιαστικές κινηματογραφικές σκηνές, για να ξετυλιχτεί η πλοκή, ενώ οι γρίφοι σε δυνατό επίπεδο για δωμάτιο τρόμου, παρόλο που για μας βγήκαν σχετικά εύκολα και γρήγορα, με τη βοήθεια ελάχιστων μικρο-hints.
Πολλά μπράβο στα παιδιά για τη δημιουργία τους, μιας και άκουσα μετά πως έχουν αλλάξει σχεδόν όλοι οι γρίφοι και η πλοκή για χάρη του event, [Spoiler]μιας και έχει προστεθεί ο Billy...
Πηγαίντε και θυμηθείτε με, θα σας σηκωθεί η τρίχα!

Escaped
4.8 Excellent
Sep - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Επίσκεψη σε αυτό το νέο τρομοδωμάτιο με αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας, έχοντας τη φαεινή ιδέα να πάρω τη γυναίκα μου (1ο δωμάτιο ER τρόμου) και δύο άλλες φίλες, επίσης αρχάριες στα τρομοδωμάτια (καλά πήγε αυτό..!!). Εφόσον γλίτωσα λοιπόν το διαζύγιο, αναφέρω πως η επίσκεψη στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία!
Εισαγωγή δυναμική με το καλημέρα, φροντίζει το δωμάτιο να γλεντήσει πριν καλά καλά μπει η ομάδα στο ψητό και αναρωτιέσαι πως θα είναι η συνέχεια..!!
Οι γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο επίπεδο, αλλά ομολογώ πως η ομάδα χρειάστηκε hints, γιατί με την ατμόσφαιρα εκεί μέσα δεν είναι καθόλου εύκολο να συγκεντρωθείς..!!
Είναι καλά μελετημένο δωμάτιο, με την έννοια πως ο δημιουργός του μου έδωσε το αίσθημα πως μελέτησε καλά την "αγορά", ώστε να φτιάξει ένα δωμάτιο με όλα τα χαρακτηριστικά που θα τρομάξουν και αποζημιώσουν και τους πιο απαιτητικούς...
Περάσαμε πολύ ωραία (εξαρτάται βέβαια την... οπτική!), δεν λιποθύμησε κανένας/καμία (καλό αυτό!) κι ήταν ένα δωμάτιο που άλλοι θα έχουν να το λένε και να το προτείνουν σε άλλες ομάδες που αρέσκονται στα ER τρόμου, άλλοι θα θέλουν να το ξεχάσουν για να μην έχουν εφιάλτες..!! Οι της 1ης κατηγορίας σπεύσατε λοιπόν!
Τέλος, κάποιοι από την ομάδα μπερδεύτηκαν λίγο με το τέλος, το συζητήσαμε με τα παιδιά όπως και για κανά δυο πραγματάκια ακόμα, τα δε παιδιά μας ακούσανε και έχουν όλο το χρόνο μπροστά τους για να κάνουν αυτό το νέο δωμάτιο να ρολάρει!


Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Κλείσαμε το συγκεκριμένο δωμάτιο μπερδεμένοι, μιας και κάμποσες κριτικές είναι αρκετά θετικές, άλλες το θάβουν.
Ξεκινώντας να πω για όσους ακόμα το σκέφτομαι, πως το δωμάτιο είναι τιμιότατο και διασκεδαστικό.
Εισαγωγή in concept, μιας και επισκεφτήκαμε το παλιό μας σπίτι για να συμμετέχουμε στην Αγρυπνία της αδερφής μας. Ο ολίγον περίεργος μπάτλερ μας υποδέχτηκε, μας φίλεψε για τον κόπο μας, αλλά δεν αισθανθήκαμε άνετα, πόσο μάλλον σκεφτόμενοι πως στο δίπλα δωμάτιο είναι η νεκρή αδερφή μας...
Μέχρις ότου ξεκίνησε η αγρυπνία και αμέσως καταλάβαμε πως η ψυχή της αδερφής μας είναι ανάστατη...
Ως εδώ αναφέρω τη πλοκή για να μην κάνω spoiler, γενικά η εισαγωγή ήταν ήπια και μοιράστηκα στα παιδιά μια ιδέα μου που θεωρώ θα πρόσθετε στην ατμόσφαιρα, για να... κοπεί λίγο ο τσαμπουκάς.
Ο οποίος τσαμπουκάς και τα χαζογελάκια για να μετριάσουμε το κλίμα κόπηκε απότομα, μιας και το δωμάτιο προσφέρει απλόχερα και με κάθε ευκαιρία jump scares! Κυριολεκτικά δεν θα αφήσουνε κανέναν παίχτη ήσυχο, ενώ η σκοτεινή ατμόσφαιρα άνετα μπορεί να χωρίσει και την ομάδα, όπως εγώ έπαθα, με κακά αποτελέσματα..!!
Οι γρίφοι είναι εύκολοι, αν και θέλουν κανα δυο hints, η δε ατμόσφαιρα σκοτεινή και τρομακτική.
Δεν παίρνει δάφνες αριστείας ως προς τα καλύτερα δωμάτια της Αθήνας, αλλά και περάσαμε καλά και τρομάξαμε και είναι οικονομικά μιλώντας καλό VFM δωμάτιο.
Σίγουρα δεν αξίζει τις κακές κριτικές που έχει λάβει, τη στιγμή που υπάρχουν άλλα δωμάτια που είναι χάλια μαύρα, με κακούς ως αγενείς GM, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο λαμβάνουν αποθεωτικές κριτικές...
Α και που 'στε, το POS δουλεύει!!! :D

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Άλλο ένα ER που ξεφεύγει από την περπατημένη των ER τρόμου και προσφέρει μια κινηματογραφική εμπειρία σε έναν πολύ έξυπνα διαμορφωμένο χώρο.
Χάνεσαι ευχάριστα με την εισαγωγή, μεταφέρεσαι σε άλλη εποχή χαζεύοντας τα σκηνικά γύρω σου. Γραμμικό δωμάτιο, πολύ άρτια φτιαγμένο στη πλοκή του, ώστε να καταλάβεις τη ροή, την υπόθεση και πλοκή, αλλά παράλληλα δεν μένεις ούτε λεπτό σε ηρεμία, καθώς οι παρουσίες φροντίζουν να σε κρατάνε σε εγρήγορση με δυνατά και μελετημένα jump scares.
Οι γρίφοι κυμαίνονται σε βατό επίπεδο για μια έμπειρη ομάδα, δεν χάνουν δε από πρωτοτυπία και αυτό είναι θετικό. Στα συν ξαναλέω οι χώροι που μεταφέρουν αίσθημα κλειστοφοβίας βοηθώντας την ατμόσφαιρα και ενώ είναι ψυχολογικού κυρίως τρόμου δωμάτιο, μας έκανε να περπατάμε σε κάποια σημεία σαν σαρανταποδαρούσα.
Περάσαμε πολύ ευχάριστα, το δε τέλος έρχεται σε κορύφωση με ωραίο τελικό twist, έκοψα μισό πόντο από γρίφους και ατμόσφαιρα, καθαρά λόγω ανταγωνισμού με όποιο άλλο δωμάτιο παρόμοιας κατηγορίας υπάρχει εκεί έξω.
Οι ηθοποιοί είναι "εκπαιδευμένοι" όχι μόνο για jumps, αλλά για πλήρη ρόλο ψυχολογικού τρόμου και παράσταση θεατρική!
Σε γενικές γραμμές είναι ένα must δωμάτιο που θα το σύστηνα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα και παίχτη.

Escaped
4.7 Excellent
Aug - 2023

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ίσως το πιο controversial δωμάτιο που έχω παίξει ποτέ μου, ανάμεσα σε «συλλογή» από περίπου 100. Τι εννοώ με αυτό. Καταρχάς να πούμε τα αυτονόητα. Είναι δωματιάρα, είναι υπερπαραγωγή, σκηνικά και γρίφοι υποδηλώνουν πως έπεσε πολύ δουλειά με μεράκι για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα πάμε στα ευτράπελα. Είναι το 1ο ER από το οποίο δεν αποδράει η ομάδα μου και δε μπορώ να μην αναφέρω πως από τη μία ευθύνεται η ομάδα (κούραση, μη γραμμικό δωμάτιο και επιμονή στους γρίφους γιατί δεν μας αρέσει να ζητάμε βοήθεια), από την άλλη όμως όπως μιλήσαμε εκ των υστέρων με τον GM, είναι ένα δωμάτιο στο οποίο αυτός έχει τον κύριο λόγο να κατευθύνει με τις οδηγίες και τα hints του. Είναι (σχεδόν) αδύνατο να βγάλει μια ομάδα το δωμάτιο χωρίς βοήθεια, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κατευθυνθεί! Αυτό εμένα με ενόχλησε, γιατί από ένα σημείο και μετά το κατάλαβα και κάπως με ξένισε. Θεωρώ πως ένα ER πρέπει να είναι έτσι δομημένο, ώστε να το βγάζεις χωρίς εξωτερική βοήθεια. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχουν δλδ γράμματα, πάπυροι ή ότι άλλο να σε κατευθύνει για το που να στρέψεις τη προσοχή σου ή για μια σωστή ροή (μη γραμμικότητα) και ΟΦΕΙΛΕΙΣ να καλέσεις τον GM. Τελικό αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να κάτσει παραπάνω χωρίς να βγάλουμε το δωμάτιο και από ένα σημείο και μετά ήρθε λίγο ένταση και εκνευρισμός.
Ο GM φρόντισε να μας δείξει το υπόλοιπο που αφήσαμε για να μην φύγουμε με το αίσθημα του ανεκπλήρωτου.

Locked
4.7 Excellent
Aug - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ER τρόμου διαφορετικό από τα άλλα. Δεν ακολουθεί την περπατημένη με δαίμονες, φαντάσματα, possessed κτλ. Ωραίο σαν αλλαγή, νιώθεις πως είσαι πρωταγωνιστής σε ταινία και το παμε και στον GM, πως θα μπορούσε να βγαίνει κλιπάκι από το παιχνίδι!
Έξυπνοι γρίφοι σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας και in concept σκηνικά, τρομάξαμε και τρέξαμε όσο έπρεπε. Σπεύσατε!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν περιμέναμε τπτ λιγότερο από τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, γνωρίζοντας πολύ καλά για το μεράκι και την όρεξή του στα ER.
Ξέραμε πως θα έχει πέσει προσοχή στη λεπτομέρεια και πως δεν θα πάμε σε δωμάτιο που ακολουθεί τη τετριμμένη.
Κι έτσι κι έγινε! Εισαγωγή άκρως προσωποποιημένη και ψαρωτική, σου σπάει το τσαμπουκά και μπαίνεις στον ναό σαν γατάκι με έντονο αίσθημα ανασφάλειας...
Οι γρίφοι είναι σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας, ευρηματικοί κι ότι πρέπει για να προχωρήσεις, να πας που..?? Άκρως κλειστοφοβικοί χώροι, βγαλμένοι από εφιάλτη και μια παρουσία η οποία ξέρει πολύ καλά πως να σε πλησιάσει και να σου βγάλει τη ψυχή... Τα jump scares είναι πολύ καλά μελετημένα και δεν θα τη γλιτώσει κανένα μέλος της ομάδας, είτε προχωράς μπροστά, είτε πίσω...
Εν τέλη ιδρώσαμε, φωνάξαμε, τρέξαμε και κατατρομάξαμε, αυτό ήταν και το ζητούμενο! Φοβερό τρομοδωμάτιο, το οποίο ήρθε για να μείνει για καιρό! Οι χώροι ταιριάζουν τέλεια με την υπόθεση, γι αυτό και γίναν παπάδες εκεί μέσα..!!
Μπόνους τα υπέροχα κινηματογραφικά και ένας μοναδικός μηχανισμός που μας ξάφνιασε γιατί τον συναντήσαμε για 1η φορά!
Λάτρεις του τρόμου, σπεύσατε!

Escaped
4.7 Excellent
May - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Πολύ πρωτότυπο γι αυτό το δωμάτιο ότι αξιοποιεί εξωτερικούς χώρους και το παιχνίδι ξεκινάει από εκεί. Θα ήθελα να δω αυτό το feature και σε άλλα δωμάτια, όπου το επιτρέπουν αυτό οι χώροι!
Δεν είναι "δωμάτιο" τρόμου, αλλά ψυχολογικό θριλεράκι με μυστήριο και spooky, ελαφρώς dark ατμόσφαιρα, δεν τρομάζεις, αλλά νιώθεις την αγωνία.
Οι γρίφοι είναι έξυπνοι, κυμαίνονται σε εύκολο προς μέτριο επίπεδο και overall η ώρα περνάει, εσύ διασκεδάζεις που παίζεις, ενώ έχει γίνει πολύ καλή αξιοποίηση χώρων, γιατί ουσιαστικά παίζεις σε 2 μόνο, αλλά συνεχίζεις και λύνεις συνέχεια.
Τα hints δίνονται in concept, σαν καθοδήγηση και το acting είναι υψηλού επιπέδου.
Ένα δωμάτιο που δεν μένει αξέχαστο, αλλά nevertheless είναι VFM, ειδικά για εμάς που το επιλέξαμε και με εξαργύρωση.

Escaped
5.0 Excellent
May - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το Omerta είναι ένα γριφοδωμάτιο κατηγορίας Paradox.
Θες γρίφους? Τόσους ώστε να στύψεις το μυαλό σου (δύσκολοι!) και να παιδεύεσαι με ολόκληρη την ομάδα. Πρωτότυποι, διασκεδαστικοί, συνδυαστικοί και απαιτητικοί!
Θες πλοκή? Multilayered, ψαγμένη, ενδιαφέρουσα και ιντριγκαδόρικη.
Θες σχεδιασμό δωματίου? Εδώ μιλάμε για έργο τέχνης που σίγουρα ένας Καλλιτέχνης ή μια εξειδικευμένη ομάδα έχει ασχοληθεί. Μιλάμε πραγματικά χαζεύεις και θαυμάζεις το δωμάτιο!
Ωραίοι μηχανισμοί και tasks για την επίλυση γρίφων, στα ίδια ακολουθεί και η μουσική υπόκρουση του δωματίου. Οι βοήθειες δίνονται με in role τρόπο.
Σε γενικές γραμμές άλλο ένα δωμάτιο πρότυπο, σημείο αναφοράς των ER στην Αθήνα.


Escaped
5.0 Excellent
May - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πολύ όμορφα σχεδιασμένο δωμάτιο που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα και σου μεταφέρει την περιέργεια να εξερευνήσεις τον χώρο! Καταφέρνει και δίνει επίσης όντως ένα creepy vibe όπως λέει ο τίτλος, χωρίς να έχει ηθοποιό, κάτι που το θεωρώ επίτευγμα.
Οι γρίφοι είναι έξυπνοι, πρωτότυποι 100% in concept της υπόθεσης, κυμαίνονται σε μέτριο τουλάχιστον επίπεδο και θέλουν αρκετή παρατηρητικότητα και συνεργασία της ομάδας. Όσο περνάει η ώρα, τόσο αυξάνεται η αγωνία και γενικά η ατμόσφαιρα είναι μαζί με τον σχεδιασμό το κύριο ατού του δωματίου.
Συστήνεται σε έμπειρες ομάδες που θέλουν να ευχαριστηθούν γρίφους σε μυστήριο και ελαφρώς κλειστοφοβικό περιβάλλον, προτείνω όχι παραπάνω από 4 άτομα.

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2023

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Περάσαμε ωραία σε αυτό το γριφοδωμάτιο. Δεν είναι από τα καλύτερα, ούτε μας έμεινε αξέχαστο, αλλά σίγουρα θα το πρότεινα άμα με ρωτήσει κάποιος να του προτείνω δωμάτια μη τρόμου, για να ευχαριστηθεί γρίφους χωρίς ηθοποιό.
Σχεδιασμένο in concept με τη πλοκή με πολλά αντικείμενα ρετρό και ευφάνταστους γρίφους που κυμαίνονται σε σχετικά εύκολο επίπεδο για μια έμπειρη ομάδα.
All in all μιάμιση ώρα λύνοντας γρίφους, σε χώρους αρκετούς και ικανούς να απαιτούν συνεργασία και μυαλό. Ότι απαίτηση είχαμε από ένα γριφοδωμάτιο, τη πήραμε και φύγαμε ευχαριστημένοι!

Escaped

Response from: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε!! Εις το επανιδείν φίλοι μας!!

5.0 Excellent
Mar - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τα καταραμένα κ*λόπαιδα μας έβγαλαν τη Παναγία!
Νέο δωμάτιο που καταφέρνει επάξια να καθιερωθεί ανάμεσα στα τοπ του είδους.
Με το που βλέπεις την ανοιχτή πόρτα του Ορφανοτροφείου και τη μαυρίλα από μέσα ψαρώνεις με το καλημέρα...
Με το που φτάνεις στην "υποδοχή", σου κόβεται απότομα και η μαγκιά...
Πρωτότυπη υποδοχή, ωραίο άκτινγκ και καταλαβαίνεις από νωρίς πως θα τα βρεις σκούρα...
Εξαιρώντας ένα μικροσκάλωμα που μας έκανε να χάσουμε χρόνο και δημιούργησε μία κοιλιά, έχεις 6 άτομα να κουνιούνται βήμα βήμα σα σαρανταποδαρούσα ανάμεσα στους στενούς, κλειστοφοβικούς και creepy διαδρόμους του Ορφανοτροφείο... Και δεν είμαστε μόνοι μας...
Η όλη φάση μας πήγε κλασμεντέν και βγήκαμε από το δωμάτιο ιδρωμένοι!
Γρίφοι ότι πρέπει για τρόμου, ευφάνταστοι, μας φάνηκαν σχετικά εύκολοι, άκτινγκ επαγγελματικό, ηχητικά εφέ σε κρατάνε σε εγρήγορση κι εδώ πρέπει να τονίσουμε το highlight του δωματίου που είναι πρώτον οι χώροι που είναι εκπληκτικοί για ER πόσο μάλλον τρόμου και δεύτερον το φοβερά δημιουργικό στήσιμο του δωματίου.
Πολλά μπράβο στα παιδιά για μια ολοκληρωμένη εμπειρία τρόμου! Πάντως μετά από αυτό δεν παίζει να σκεφτώ την υιοθεσία με τη καμία!

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Εξαιρετικό γριφοδωμάτιο και αρκετά απαιτητικό θα έλεγα. 2 γρίφοι ειδικά μας ψιλοβασάνισαν.
Γενικά φύγαμε όλοι πολύ ικανοποιημένοι, γιατί χορτάσαμε γρίφους, που ήταν ιδιαίτερα πρωτότυποι.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως ευχάριστη έκπληξη αποτελούν και τα σκηνικά, που δείχνουν πως έχει πέσει πολύ δουλειά και μεράκι.
Πολλά μπράβο στον ιδιοκτήτη - «σεναριογράφο» για την ιδέα του, που έχει αρκετό βάθος στη πλοκή!
Σόρυ μόνο που φύγαμε μετά σαν κυνηγημένοι (εξαιτίας μου βσκ).

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Νέο δωμάτιο που βάζει πολύ υψηλά τον πήχη με την εγγύηση της VANSA.
Δεν αργήσαμε να αγχωθούμε και να μπούμε στο κλίμα με το καλημέρα και οι αγκαλίτσες ξεκίνησαν από νωρίς..!!
Αν έπρεπε να συνοψίσω το πιο χαρακτηριστικό πράγμα του εν λόγω δωματίου, θα έλεγα πως χορτάσαμε jump scares, ειλικρινά δε θυμάμαι τόσα πουθενά...
Το acting καλοδουλεμένο, δεν θα αφήσουν σε ησυχία κανέναν παίχτη, σκηνικά υπέροχα, ενώ το δωμάτιο εκτείνεται σε πολλά τετραγωνικά μέτρα, δίνοντάς σου την εντύπωση πως δε ξεφεύγεις από πουθενά...
Χρειάζεται να ρολάρει λίγο ακόμα, ειδικά στα hints, αλλά μιλάμε για λεπτομέρειες.
Pure τρόμος για τους λάτρεις του είδους, εγγύηση πως θα φύγετε βραχνιασμένοι, ιδρωμένοι και εξουθενωμένοι!
Σαν bonus τους "κεράσαμε" κι εμείς μία ανεπανάληπτη σκηνή απείρου κάλλους που έκανε όλους να λυθούν στα γέλια..!!
GM υπέροχος και σέβομαι πολύ την αφοσίωσή του στον τομέα των ER.

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αυτό που θα μου μείνει από το δωμάτιο αυτό, είναι πως εκτός των ευφάντασων γρίφων, έχει ωραίους (κι απότομους) μηχανισμούς, καθώς και μυστήρια ατμόσφαιρα που κατάφερε σε κανά δυο σημεία να με ψιλοτρομάξει!
Σε γενικές γραμμές οι χώροι είναι μεν περιορισμένοι, αλλά έχει γίνει τρομερή αξιοποίηση, ακολουθείς γραμμικά τη πλοκή της ιστορίας και λύνεις λύνεις λύνεις!
Το επίπεδο είναι εύκολο προς μέτριο, χρειάζεται σε ορισμένα σημεία μικροκαθοδήγηση και hints, αλλά θα το πρότεινα και σε τελείως αρχάρια ομάδα, που με την απαραίτητη βοήθεια μυούνται στο κόσμο των ER.
GM επαγγελματικός όπως πρέπει, χωρίς να δίνει λύσεις, επεμβαίνει εκεί που χρειάζεται για να σε βοηθήσει στο σωστό focus.
Overall ένα διασκεδαστικό θεματικό γριφοδωμάτιο, ότι πρέπει για την ομάδα μας που φτιάχνει βιογραφικό! Ίσως ένα τσακ πιο οικονομικό να ήταν έπρεπε, μιας και δεν έχει ηθοποιό.

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Σε χώρους που σε μεταφέρουν πίσω στη βικτωριανή εποχή του Λονδίνου, το δωμάτιο Jack the Ripper είναι ένα VFM γριφοδωμάτιο για τους λάτρεις του είδους. Πολύ ωραία σκηνικά, τα χαζεύεις και τα... μυρίζεις, περάσματα, μηχανισμοί και γρίφοι ευρηματικοί που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα! Απαιτούν συνεργασία, κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο, ίσως δυσκολέψουν αρχάριους, αλλά δίνονται hints από τη μοναδική ηθοποιό που με την εσάνς της προσθέτει μία ωραία πινελιά στο δωμάτιο.
Ωραία ατμόσφαιρα, σε ορισμένα σημεία γίνεται πιο μυστήρια και ο GM πολύ ευγενικός. Γελάσαμε και παραξενευτήκαμε από τις πολλές ιστορίες με άλλες ομάδες και κακούς παίχτες, απορίας άξιο πως κάποιοι πήγαν σε αυτό το δωμάτιο νομίζοντας πως είναι τρόμου με σωματική επαφή..!! (τι πίνετε ρε??)

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα fun δωμάτιο με ωραία ατμόσφαιρα και θετικά vibes, για παίχτες/ομάδες που ψάχνουνε μία πιο χαλαρή εμπειρία που να περιέχει κωμικά στοιχεία, πράγμα δύσκολο και σπάνιο στην αγορά των ER.
Μεγάλο συν πως ξεφεύγει από τα τετριμμένα και δεν έχει ούτε ένα λουκέτο, αλλά απαιτεί συνεργασία και εμπλοκή όλης της ομάδας.
Όσο λύνεις, τόσο διασκεδάζεις από τον μοναδικό ηθοποιό που δίνει ρεσιτάλ, πόσο μάλλον σε εμάς που παίξαμε το παιχνίδι στην αγγλική γλώσσα, που υποστηρίχτηκε μια χαρά! Έχει και μια πρωτότυπη εκπληξούλα μέσα στο saloon που θα ενθουσιάσει..!!
Χώροι άρτια σχεδιασμένοι, σε κάνει να νιώθεις πως είσαι στην Άγρια Δύση. Περάσαμε πολύ ωραία, το δωμάτιο είναι must play!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Είμαι λάτρης των ταινιών και το καταφχαριστήθηκα! Με το που μπαίνεις μέσα στο σούπερ μάρκετ καταλαβαίνεις πως θα φας 8==>...
Έχει πέσει μπόλικο μεράκι και τρέλα σε αυτό το δωμάτιο, όπου το ιστορικό του σαν πραγματικό σούπερ μάρκετ βοηθάει τα μάλα!
Το δωμάτιο δεν στηρίζεται στους γρίφους (οι λιγότεροι δυνατοί για να υπάρχει ροή), αλλά σε μία κινηματογραφική εμπειρία αγνού τρόμου και survival. Σε κυριεύει η αδρεναλίνη και οι παρουσίες μέσα κρύβονται παντού έτοιμες για δυνατά jump scares και μπόλικο τρέξιμο!
Στα συν τα τρομερά σκηνικά και acts, ηχητικά εφέ που σου μεταδίδουν άγχος, ενώ καταπληκτική δουλειά στο μασκάρεμα των ηθοποιών που σίγουρα θα σου μείνουν αξέχαστοι σαν εφιάλτης...
Πολλά μπράβο στα παιδιά της Blind Alley γι αυτή την ολοκληρωμένη εμπειρία τρόμου που μας προσφέρανε και δεν αφήσανε ΚΑΝΕΝΑΝ παραπονεμένο χωρίς να τον γλεντήσουνε..!!

Escaped
4.8 Excellent
Jan - 2023

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.5

Μιας και η εμπειρία μας στο δωμάτιο ήταν άκρως θετική σε όλους τους τομείς καθώς και σε μία αναποδιά (more on that later), ας μου επιτραπεί να ξεκινήσω από το μοναδικό αρνητικό.

Ξεκινώντας αμέσως μετά τη δουλειά μου από τα Βόρεια Προάστεια στην Ηλιούπολη με άνεση χρόνου (!), λόγω κίνησης κτλ. κατέληξα μαζί με μία συμπαίχτριά μου να φτάσω στο No Exit στις 18.15 ακριβώς, όπου διαπίστωσα πως οι 3 συμπαίχτες μας είχαν ήδη ξεκινήσει το δωμάτιο!!! Σαφώς μας βάλαν μέσα επιτόπου, πράγμα που σήμαινε πως δεν είχαμε χρόνο για τουαλέτα και έκανα τη σχετική νύξη στην GM στο τέλος του παιχνιδιού. Μου απάντησε πως "είχαμε ραντεβού σε συγκεκριμένη ώρα" και πως δεν υπάρχει χρόνος για την επόμενη ομάδα, αλλά από την οπτική του πελάτη, η αντίδραση αυτή δεν είναι σωστή και εξηγώ:
1. Όταν ερχόμαστε από του διαόλου τη μάνα στην Αθήνα, ΟΛΑ μπορούν να συμβούν πέρα από τις δυνάμεις και υπολογισμούς μας.
2. Ένα τέταρτο, ας μην γελιόμαστε ΔΕΝ αποτελεί καθυστέρηση, είναι ανθρώπινο, εκτός κι αν ζούμε στην Αγγλία και δεν το ξέρουμε.
3. Από τη στιγμή που εμένα προσωπικά μου έχουν ξανατύχει ανάλογες μικροκαθυστερήσεις σε άλλα δωμάτια και κανείς GM/ιδιοκτήτης δεν διαμαρτυρήθηκε ή έπραξε ανάλογα, πάει να πει πως ο χρονικός προγραμματισμός του παιχνιδιού και της επόμενης ομάδας, είναι ευθύνη (της οργανωτικής επιμέλειας) του ιδιοκτήτη και ΟΧΙ του πελάτη!
4. Ναι, μια χαρά μπορούν να τακτοποιηθούν τα slots, για να υπάρχει ευελιξία χρόνου και τα απρόβλεπτα +-, όπως γίνεται σε ΚΑΘΕ δωμάτιο.

Κλείνοντας το από πάνω, το δωμάτιο ήταν πολύ διασκεδαστικό. Συνδυαστικοί και ευρηματικοί γρίφοι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, απαιτούν συνεργασία και ομαδικότητα, γι αυτό και προτείνω το δωμάτιο σε μία ομάδα με σχετική εμπειρία. Τα σκηνικά πολύ αληθοφανή για φυλακή, ενώ το δωμάτιο έχει σύνθετους μηχανισμούς. Νιώθεις ρεαλιστικά πως προσπαθείς να δραπετεύσεις και όσο περνάει η ώρα σε κυριεύει η αδρεναλίνη. Το δωμάτιο συνίσταται για 3-4 άτομα ιδανικά, εμείς πήγαμε 5 πάλι κομπλέ ήταν.

Να τονίσω επίσης για να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και δίκαιος, πως το σκηνικό στην αρχή εξανεμίστηκε από την ευγένεια και θετική παρουσία και συμπεριφορά του προσωπικού (μία κοπέλα υπάλληλος και η ιδιοκτήτρια λογικά) που μας κέρδισαν και επικράτησε καλό φιλικό κλίμα. Το σημαντικότερο δε ήταν πως παρόλο που το POS είχε εμπλοκή για έναν παίκτη, η ιδιοκτήτρια επέμενε να μην πληρώσουμε καθόλου μιας και δεν ήταν δική μας ευθύνη, όπως κι εμείς επιμείναμε και αφήσαμε ένα % του ποσού του παίκτη σε μετρητά που είχαμε πάνω μας. 4 αστεράκια για τη το περιστατικό στην αρχή, 5 για το παιχνίδι, την καθοδήγηση και το κλίμα στο τέλος, εξού και ο μέσος όρος 4.5.

Θα επιστρέψουμε για το Dead or Alive σύντομα!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ότι ζήσαμε στο δωμάτιο αυτό πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια σχεδιασμού ER τρόμου.
Είναι αριστούργημα σε όλους τους τομείς και αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Άξιζε 100% την αναμονή, γιατί το είχαμε κλείσει 1 μήνα + πιο πριν.
Υποκριτική σε επίπεδο τέχνης, μελετημένοι διάλογοι, εμφανίσεις, jump scare που κόβουν το αίμα, με ακρίβεια δευτερολέπτου.
Χώρος χάρμα οφθαλμών, ότι πρέπει για να νιώσεις πως απειλείσαι συνεχώς και οι παλμοί δε πέφτουν ούτε δευτερόλεπτο.
Γρίφοι ευφάνταστοι και ευρηματικοί, απαιτούν συνεργασία και επίλυση υπό πίεση, νομίζω δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο επίπεδο σε δωμάτιο τρόμου.
Πλοκή γραμμική, όσο περνάει η ώρα τόσο «σοβαρεύουν» τα πράγματα μέχρι τη τελική κορύφωση, αλλά αξίζει συγχαρητήρια το μοναδικό twist για διάλειμμα, που δεν έχω ξανασυναντήσει σε ER. Όπως και δεν μου έχει ξανατύχει (χωρίς να κάνω σπόιλερ) η … παραπάνω αξιοποίηση χώρων, θέλει εκεί στην αρχή κοφτερή παρατηρητικότητα και μνήμη για να πάρεις μια ιδέα το τι σε περιμένει!
Το τέλος πολύ έξυπνο και to the point, ακολουθεί λογική CANNIBALS και … καλή τύχη!!!
Το δωμάτιο αυτό είναι από την αρχή μέχρι το τέλος του μία ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ.

Escaped
3.7 Very Good
Dec - 2022

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

3.5

Staff / Gamemaster

4.0

Δύσκολη η κριτική στο συγκεκριμένο δωμάτιο, μιας και η ομάδα μας εξαργύρωσε δωροεπιταγή και δεν συνηθίζει τέτοιας κατηγορίας δωμάτιο (τραμπουκοδωμάτιο). Επιλέξαμε δε το 1ο mode του παιχνιδιού (Massacre mode) χωρίς έντονη σωματική επαφή και αναγνωρίζω πως για τη "πλήρη" εμπειρία συνίσταται το 2ο με την έντονη σωματική επαφή.
Οι χώροι είναι δώρο για έναν δημιουργό τρομοδωματίου, αλλά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα, συγκρίνοντας με τον ανταγωνισμό. Προσωπικά είχα την αίσθηση πως οι χώροι ενδείκνυνται καλύτερα για πιο spooky- haunted πλοκή, με παρουσίες στοιχειωμένες, πεθαμένες, καταραμένες κτλ. και όχι έναν σχιζοφρενή δολοφόνο.
Γρίφοι εύκολοι, μη περιμένετε τπτ το ιδιαίτερο, δεν στοχεύει καν εκεί το δωμάτιο, αλλά μας απασχόλησαν όσο έπρεπε, καθώς φάγαμε και μικροσκαλώματα με λουκέτα που δεν άνοιγαν.
Ο ηθοποιός κάνει σωστές εμφανίσεις, υπάρχουν και κινηματογραφικές σκηνές στη ροή του δωματίου, εμπεριέχεται το συναίσθημα του τρόμου, αλλά σε κάποια φάση νιώθεις πως τον συνηθίζεις. Ειδικά λόγω του κόνσεπτ της σωματικής επαφής, θεωρώ πως είτε έπρεπε να προσαρμοστεί σε πιο πολύ dark ψυχολογικό τρόμο στο mode που διαλέξαμε, είτε μια ομάδα θα διασκεδάσει στο έπακρο παίζοντας το δωμάτιο στο σκληρό mode.
Πάντως το δωμάτιο αυτό έχει την αγορά του, κυμαίνεται σε λογική SLAUGHTERHOUSE και θα πάει καλά. Δεν μετανιώσαμε που πήγαμε, αλλά ούτε και θα μας μείνει αξέχαστο. GM ευγενικός, νιώσαμε όμως λίγο gap. Ίσως οι λάθος παίχτες, στο λάθος δωμάτιο, με την λάθος επιλογή gameplay. +1 πάντως για το πλούσιο βιογραφικό μας.

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Για τους λάτρεις των γριφοδωματίων, είναι ένα διαμαντάκι που πρέπει να προστεθεί στη συλλογή και το βιογραφικό.
2 ώρες η ομάδα θα λύνει, θα λύνει μέχρι να κάψει εγκέφαλο και πάλι μετά θα αναρωτιέται τι άλλο ακόμα μένει για να καταφέρει να βγει αλώβητη από τη στρατιωτική βάση, χωρίς να συλληφθεί.
Το επίπεδο είναι ελαφρώς δύσκολο, με την έννοια πως τυχόν χάσιμο χρόνου θα κάνει την ομάδα να αποκλίνει από το χρονικό περιθώριο. Θέλει χαλαρότητα, καθαρό μυαλό, συνεργασία σε έναν πολυχώρο με πληθώρα γρίφων, διαφορετικών μεταξύ τους, που θέλουν οξυδέρκεια, παρατηρητικότητα και άμεση δράση για επίλυση!
Ο GM καθοδηγεί άψογα χωρίς να σποιλάρει, επενέβη σε ελάχιστα, πολύ συγκεκριμένα σημεία με έξυπνα hints, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή του παιχνιδιού και η απόδραση. Πολύ ευχάριστος και φιλικός. Χώροι και σχεδιασμός του παιχνιδιού σε υψηλό και δημιουργικό επίπεδο, σωστή μουσική in concept, σκηνικά και μηχανισμοί προηγμένοι και άριστα διαμορφωμένοι.
All in all, ένα υπέροχο, δίωρο VFM που θα ικανοποιήσει τους πιστούς του είδους! Σπεύσατε!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα αριστούργημα κινηματογραφικού δράματος κατευθείαν στο πιάτο σας υπό τη μορφή του ER, όπου όχι απλά παρακολουθείς όπως μια ταινία, αλλά γίνεσαι ενεργό μέρος της συμμετέχοντας στην υπόθεση.
Είναι σχεδόν τρομακτική η έμπνευση που είχε ο δημιουργός να φτιάξει αυτό το δωμάτιο και το πως ένας παίχτης σιγά σιγά ρουφιέται σε έναν άκρως διαδραστικό που ακολουθεί τη πλοκή, γίνοντας ο ίδιος ηθοποιός και συμπρωταγωνιστής. Και γράφω συμπρωταγωνιστής γιατί τη παράσταση κλέβουν οι δύο ηθοποιοί, όπου τέτοιο role playing σπάνια συναντάς εντός και εκτός Ελλάδας...
Δεν γίνεται να γράψει κάποιος κάτι παραπάνω, ας αρκεστούμε στον συγκλονιστικό ρόλο του Νικήτα, του οποίου η συνεχής διακριτική παρουσία σχεδόν σε σοκάρει, βοηθώντας και στη ροή του δωματίου, ενώ ο Έκτορας συμπληρώνει με καθηλωτικό acting μια μυστήρια ιστορία πίσω από τα δύο αδέρφια, την οποία οι παίχτες καλούνται να ανακαλύψουν.
Έχουν γράψει κι άλλοι αρκετές κριτικές για το τέλος του, το οποίο είναι από τα πιο έντονα που θα έχουν βιώσει έμπειροι παίχτες στα ER. Δεν πρέπει να ειπωθεί τπτ παραπάνω πιστεύω, δεν θα σχολιάζω το πως το ζήσαμε σαν ομάδα, παρά μόνο πως η μαγεία του είναι το γεγονός πως εκτός του συγκλονιστικού δρώμενου που εξελίσσεται, η αντίδραση διαφέρει από ομάδα σε ομάδα κι από χαρακτήρα σε χαρακτήρα... Δεν είναι μόνο ER, αλλά pure θεατρική τέχνη και δημιουργία!
Να σχολιάσουμε τέλος πως οι χώροι είναι κυριολεκτικά "χάρισμα" για κάθε δημιουργό ER, και ενδείκνυται για παπάδες!
Μην το χάσει κανείς, πάρτε τυχόν και χαρτομάντιλα μαζί σας..!!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Super fun δωμάτιο, άκρως διασκεδαστικό, ότι πρέπει για μια παρέα που θέλει να περάσει καλά, να γελάσει, να κάνει χαβαλέ και να λιώσει σε ευρηματικούς, ευφάνταστους και σε ορισμένα σημεία απαιτητικούς γρίφους!
Σκηνικά φοβερά, τρομερή αξιοποίηση των χώρων και δημιουργία, μέσα στο concept της ιστορίας, μπαίνεις ήδη στο κλίμα με το που μπαίνεις στην εταιρεία! Η μουσική υπόκρουση κρατάει τη διάθεση στα ύψη, ενώ η ίδια η υπόθεση είναι τέρμα fun που ξεχνιέσαι και χαζεύεις! Μικρολεπτομέρειες, συμβουλές, hints και σχόλια λειτουργούν ως οδηγοί και σαν easter eggs, ενώ οι βοήθειες από τον GM δίνονται με έξυπνο και ωραίο τρόπο.
Δεν μου κάνει καμία εντύπωση πως το δωμάτιο αυτό είναι βραβευμένο και το θεωρώ ένα από τα απόλυτα VFM δωμάτια σε συνάρτηση τιμής - ψυχαγωγίας, αν και χωρίς ηθοποιό!
Τα παιδιά που λειτουργούν το δωμάτιο συμπαθέστατοι. Τρέξτε παίξτε το! Άλλο ένα δωμάτιο κόσμημα για τα ER της Αθήνας, αλλά και του κόσμου. Δεν είναι τυχαία που έρχονται ομάδες από το εξωτερικό να το παίξουν άλλωστε.

ΥΓ. Πριν πάτε να παίξετε, σιγουρευτείτε ότι φοράτε τις ειδικές σας αντιολισθητικές κάλτσες! ;-)
ΥΓ2. Βγάζει ίδια θετικά vibes με το Liliput, αλλά λίγο πιο "μεγάλο" σε πλοκή, διάρκεια και fun

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το δωμάτιο αυτό δεν χωράει και δεν χρειάζεται κριτική.
Είναι το top of the iceberg. Το κερασάκι στη τούρτα. To IRONMAN των ER's. Ο Αυθεντικός από όλους τους "Μαραθωνίους".
Τέλος είναι η επιβράβευση, το δώρο που κάνει μία ομάδα στον εαυτό της, όταν έχει συμπληρώσει τόσα πολλά (γριφο)δωμάτια, ώστε να αισθάνεται πως αποδέχεται την πρόκληση του Βιβλιοπωλείου (αφού έχει βέβαια μυηθεί κατάλληλα από την Έπαυλη).
3 ώρες και 20 λεπτά περίπου δίνει το Βιβλιοπωλείο, εμείς 3 άτομα το βγάλαμε σε 4 ώρες (!). Ξαναλέω, 4 ώρες ασταμάτητων επιλύσεων γρίφων που δεν έχεις ξανασυναντήσει πουθενά. Μια πλοκή άρτια ξετυλίγεται σαν συνέχεια της Έπαυλης, ένα μυστήριο που σε καθηλώνει και σε κάνει μέρος της, όσο προχωράς...
Θέλει κατάλληλα προπονημένα, φρέσκα και καθαρά μυαλά, άριστη συνεργασία γιατί το δωμάτιο είναι αρκετά απαιτητικό, χωρίς να επαναπαύεσαι μιας και ακόμα κι όταν έχεις την αίσθηση πως λύνεις σχετικά εύκολα και προχωράς, το δωμάτιο απλά συνεχίζει... Χώροι επιβλητικοί, 100% in concept, απίστευτη δουλειά στη λεπτομέρεια και σχεδιασμό, κάθε χώρος με τα αυτοτελή χαρακτηριστικά του, τους υψηλού επιπέδου μηχανισμούς του, μιλάμε για την πιο ολοκληρωμένη δημιουργία στην Ελλάδα και δικαίως από τις πιο ολοκληρωμένες σε όλο το κόσμο! Τα βραβεία του δεν είναι καθόλου τυχαία!
Ψυχαγωγηθήκαμε χτες, πεθάναμε στους γρίφους, τηγανιστήκαμε όσο δε πάει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη GM, η οποία διακριτικά σαν να μην αισθάνεσαι πως υπάρχει, καθοδηγεί κατάλληλα ώστε να υπάρχει ροή, ενώ μας άφησε να τελειώσουμε αυτό το αριστούργημα και πέραν της διάρκειας του δωματίου. Όταν τελειώσαμε απλά δεν είχαμε κουράγιο και δυνάμεις για πολλά λόγια!
Χαίρομαι άπειρα που με το Βιβλιοπωλείο έχω πλέον κλείσει τη τριλογία του Paradox. They simply raised the bar too damn high!

ΥΓ. συμβουλή: πάρτε μαζί σας και τίποτα φαγώσιμο για ενέργεια!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα ολοκαίνουργιο δωμάτιο που ήρθε για να μείνει!
Ανοίγεις τη πόρτα και μπαίνεις κατευθείαν στο mood ξενοδοχείου με φοβερή μουσική υπόκρουση... Κρύβει όμως μυστικά, τα οποία ξεδιπλώνονται σιγά σιγά. Πάρτε στην αρχή ο καθένας το κλειδάκι για το δωμάτιό του, για να ξεκινήσει το γλέντι...
Οι γρίφοι κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο, υπάρχει έξυπνη in concept καθοδήγηση και προσοχή στις κινηματογραφικές σκηνές! Ατμόσφαιρα τρομακτική, δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις για όλη τη διάρκεια.
Τέλος παιχνιδιού πολύ πρωτότυπο και ανατρεπτικό, δεν το έχω ξανασυναντήσει σε άλλο Escape Room.
Καλοτάξιδο το δωμάτιο!

Escaped
4.2 Very Good
Oct - 2022

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οφείλω να ομολογήσω δημόσια, πως μετά από ένα τέτοιο δωμάτιο, όταν τελειώνει και έρχεται η GM όλο χαμόγελο να μας ρωτήσει πως περάσαμε, εγώ προσωπικά ντρέπομαι και διστάζω να πω τη (πλήρη) άποψη και κριτική μου.
Τη κάνω πάντως εδώ που τη βλέπουν και διαβάζουν όλοι και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται.
Εισαγωγή: Αρκετά καλή. Όταν άνοιξαν τα φώτα με εντυπωσίασε ο χώρος και τα σκηνικά.
Ηχητικά εφέ: Πολύ καλά και ταιριαστά σε όλη τη ροή παιχνιδιού.
Jump scare: Σε καλά timing, μελετημένα σωστά αλλά ψιλοπροβλέψιμα (ακολουθείται ως επί το πλείστον η περπατημένη, δλδ λύνεις κάτι σβήνουν τα φώτα και περιμένεις το άκτινγκ), μεταφέροντας ωστόσο τρόμο στους παίχτες.
Χώροι: Μικροί και λίγοι. Ίσως έχω υψηλές απαιτήσεις, έχοντας παίξει σχεδόν όλα τα τρομοδωμάτια στην Αθήνα. Σχεδιασμός καλός και λεπτομερής.
Πλοκή - γρίφοι: Αττελής, μη επαρκής πλοκή, αρκετά εύκολοι γρίφοι. Στην αρχή ψαχνόμασταν. Μετά ρολάραμε. Βγήκαμε στη 1 ώρα και 5 λεπτά. Φταίγαμε εμείς που τα λύσαμε γρήγορα? Το συζητήσαμε μετά με τους συμπαίχτες, ακόμα και αρχάριοι να ήμασταν, πόσο να τράβαγε παραπάνω το δωμάτιο? Καλή βοηθητική καθοδήγηση από τον GM με φωτισμό.
Τέλος: Απότομο. Φτάσαμε που φτάσαμε γρήγορα στο τέλος, παρακολουθούμε μπροστά μας κινηματογραφική, ωραία σκηνή κι είμαστε αφοσιωμένοι με αγωνία, ανοίγει ο GM απέναντι τη πόρτα και λέει μπράβο τελειώσατε και μένουμε παγωτό! Καταρχάς που ακούστηκε την ώρα που παίζεις να σου ανοίξουνε τη πόρτα να βγεις, δεν θυμάμαι να το έχω ξανασυναντήσει πουθενά, παρά μόνο από ιστορίες συμπαικτών από κάκιστα δωμάτια. Ειλικρινά φτιάξτε παρακαλώ το τέλος με τρόπο, ώστε η ομάδα να αισθάνεται (τη πίεση και αγωνία) πως πρέπει να αποδράσει, όπως γίνεται παντού! Υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι, με λουκέτο, με αλληλεπίδραση με τον/τους ηθοποιούς, με με με. Αλλά χτες ειλικρινά εγώ ξενέρωσα! Bonus (για να λέγονται κι αυτά): Άκουσα από συμπαίχτη που το έχει παίξει το δωμάτιο ήδη, πως στο τέλος σε αυτούς, μπήκε ο GM με τη σκούπα και λέει τελειώσατε (!!!)
Τιμή: Η τιμή ΔΕΝ δικαιολογείται σε καμία περίπτωση για την χθεσινή εμπειρία. 1 ώρα παιχνίδι με απότομο, "άντε βγείτε" τέλος είναι για την εποχή μας ανεπίτρεπτη η χρέωση, τη στιγμή που στα ίδια και λιγότερα λεφτά υπάρχουν δωμάτια που κάνουν παπάδες. Είναι δικαιολογημένη? Μερικώς ναι. Βάλε μία τις ανατιμήσεις στο ρεύμα σαν κόστος λειτουργίας, βάλε και τον καταχρηστικό αριθμό ηθοποιών. Ένα τέτοιο δωμάτιο με αυτούς τους μικρούς χώρους, απαιτεί έναν και μοναδικό ηθοποιό με εναλλαγή κουστουμιών και εμφανίσεων. Αλλιώς καταλήγεις σε υπερκοστολόγηση και αυτό βγαίνει φυσικά στον καταναλωτή.
Εάν κάποιος μου είχε κάνει σπόιλ τα αρνητικά του δωματίου και τη τιμή, ΔΕΝ θα ερχόμουνα να παίξω. Δεν θα έχανα τίποτα, από ένα κατά τα άλλα "καλό δωμάτιο" για max 18-20ευρω, από το οποίο μου έμεινε το acting των ηθοποιών. Παραπάνω χάνεται το VFM.
Οι GM ευγενέστατοι γι αυτό και ντρεπόμουν να εκφράσω όσα γράφω τώρα στη κριτική μου.

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η πασίγνωστη τριλογία Paradox τα έχουμε ξαναπεί, αποτελεί την ναυαρχίδα των ER στην Ελλάδα.
Έχοντας ξεκινήσει με το Ωδείο (φανταστικό και απαιτητικό) και με > 60 δωμάτια έκαστος στις πλάτες μας, μαζεύτηκαν οι "Κωλοτρούπες" για να λύσουν το μυστήριο του Θείου.
Δεν χρειάζεται να πω πολλά, καθώς η φήμη του δωματίου προηγείται των κριτικών του κάθε παίχτη και ομάδας. Οι γρίφοι είναι άριστα μελετημένοι, απαιτητικοί και θα ψυχαγωγήσουν κάθε ομάδα που λατρεύει γριφοδωμάτια. Πηγαίντε ξεκούραστοι και με καθαρό μυαλό, γιατί θα κάψετε φλάτζα.
Το δωμάτιο είναι γραμμικό, η δομή του είναι ξεκάθαρη από την αρχή, ενώ ο GM άκρως επαγγελματικός και απαραίτητος. Τι εννοώ με αυτό. Το δωμάτιο είναι του 2014. Εάν το έπαιζε μία ομάδα τότε, ανάμεσα στα άλλα 1st generation δωμάτια, τα οποία είχαν πάντα ένα χρόνο να μετράει αντίστροφα κι αν δεν έλυνες όλους τους γρίφους να "βγεις", το παιχνίδι τελείωνε, αμφιβάλλω εάν θα εμφανιζόταν ομάδα να τελειώσει το συγκεκριμένο δωμάτιο. Εκτός αν μιλάμε για επαγγελματίες παίχτες ER και φωστήρες. Υπάρχει μόνο μία οθόνη για το παιχνίδι στον κεντρικό χώρο, αρκετά δωμάτια, καμία οδηγία πως/που να ξεκινήσεις και σε συνδυασμό με τη πολυπλοκότητα των γρίφων, οι 3 ώρες θα πέρναγαν νεράκι, με αμφίβολα αποτελέσματα και πρόοδο. Έκτοτε, η φιλοσοφία των ER στα γριφοδωμάτια έχει αλλάξει και είναι αυτοσκοπός του ιδιοκτήτη, ειδικά αν δει μια ομάδα που της κόβει και ρολάρει, να τη καθοδηγήσει σωστά, ώστε να ολοκληρώσει το παιχνίδι και την εμπειρία που πλήρωσε στη τελική να παίξει. Εδώ ο GM έχει την ευθύνη και ρόλο να καθοδηγήσει (σωστά και άρτια) το δωμάτιο και την ομάδα. Δεν μαρτυρά, αλλά επεμβαίνει ώστε να υπάρχει μία ροή, ενώ σε στιγμές που όλη η ομάδα κολλά και χάνεται χρόνος, να δίνει ορισμένα μικρο-hints για να ξαναπάρει η ομάδα μπρος. Σε λίγες στιγμές υπήρχε και η επιβεβαίωση στα ευρήματά μας, ώστε να αποφευχθεί χάσιμο αναίτιο χρόνου, διόρθωση ήδη σωστών ευρημάτων κτλ. και να υπάρχει όπως είπαμε ροή και πρόοδος. Είπαμε, το δωμάτιο είναι μεγάλο και απαιτητικό! Για την ιστορία, το βγάλαμε με 11-12λ να υπολείπονται. Κωλοτρούπες σε δαιμονιώδη φόρμα!
Το πως έχει σχεδιαστεί η Έπαυλη, η υπόθεση της κτλ. δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω. 10/10. Δωμάτιο κόσμημα και ορόσημο για τα ER παγκοσμίως! Κλείσαμε ήδη από τώρα το Βιβλιοπωλείο που αποτελεί τη συνέχεια του!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα μικρό διαμαντάκι. Άκρως διασκεδαστικό δωμάτιο, πολύ ευρηματικό, βασισμένο σε πρωτότυπη σκέψη, δημιουργία και εκτέλεση. Μπορείς κάλλιστα να αφαιρεθείς και να καταλήξεις να τραγουδάς, χορεύεις αντί να λύνεις τους γρίφους του δωματίου. Κάτι το οποίο συνιστώ να προσέξετε, καθώς οι γρίφοι του είναι αρκετά απαιτητικοί! Να αναφέρουμε επίσης το εξής αξιοπρόσεκτο, πως δεν υπάρχει κανένα κλειδί, κανένα λουκέτο, πράγμα που προσθέτει στο επίπεδο δυσκολίας, αλλά και τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου δωματίου που ξεφεύγει από τα τετριμμένα.
Το διασκεδάσαμε πολύ το δωμάτιο, βγάζει πολύ θετική ενέργεια, σε βάζει να στύψεις μυαλό για να λύσεις/προχωρήσεις, αλλά σε αποζημιώνει με την άκρως διασκεδαστική μουσική υπόκρουση, ίσως τη πιο ταιριαστή και uplifting σε όλα τα ER που έχω παίξει μέχρι τώρα! Μέχρι και τα hints δίνονται με πρωτότυπο τρόπο, ενώ τα ηχητικά εφέ και βοηθάνε όταν πρέπει και προκαλούνε γέλιο!
Η GM ευγενέστατη, η χαρά προσωποποιημένη η ίδια, ότι πρέπει για το δωμάτιο.

Escaped
4.8 Excellent
Sep - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.5

Το Paradox Ωδείο είναι ένα standalone δωμάτιο που δεν σχετίζεται με τα άλλα δύο της εταιρείας. Χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, πρόκειται αναμφισβήτητα για μία ναυαρχίδα στα Escape Room της Αθήνας. Μαζί με τα άλλα δύο μπορούμε σίγουρα να μιλάμε για τη Μαμά των γριφοδωματίων!
Μία τρίωρη απόλαυση (αλλά και κάψιμο εγκεφάλου) σε μία γραμμική, υπέροχη και άρτια μελετημένη ιστορία, με ατμόσφαιρα λίγο σκοτεινή που δίνει το κερασάκι στη τούρτα. Ολοκληρωμένη εμπειρία για την ομάδα μας, χορτάσαμε γρίφους απαιτητικούς, όπου το κάθε μέλος της ομάδας καλείται να συνεισφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο σκέψης. Οι γρίφοι απαιτούν συνεργασία, συνδυαστική σκέψη έξω από το κουτί και προτείνω τη σειρά Paradox να την επισκεφτείτε αφού συμπληρώσετε τουλάχιστον 30 δωμάτια, ώστε να υπάρχει μία ευχέρεια στην επίλυση απαιτητικών γρίφων. Σε κανά δυο σημεία μπερδεύτηκα κι εγώ σαν έμπειρος, όπως πχ. στη χρήση του λουκέτου με τα 10 κουμπιά που "χρησιμοποιήθηκε" ελαφρώς διαφορετικά από άλλα δωμάτια. Να αναμένετε επίσης πως όσο περνάει η ώρα, έρχεται και η πνευματική κούραση που κάνει μέτριους γρίφους να φαίνονται βουνό.
Έχει γίνει τρομερή αξιοποίηση του χώρου και χωρίς να θέλω να κάνω σπόιλ, ακούστε την ιστορία του δωματίου από τον ίδιο τον GΜ και θα καταλάβετε. Το Ωδείο ήταν γραφτό για τον συγκεκριμένο χώρο!
Μουσική συντροφεύει το παιχνίδι όπως πρέπει, ενώ υπάρχουν κάποια plot twist στην ιστορία/δωμάτιο που απογειώνουν την εμπειρία. Φεύγεις ξεθεωμένος και άκρως ικανοποιημένος και τώρα καταλαβαίνω όλα τα βραβεία που έχει πάρει η εταιρεία για τα 3 δωμάτιά της. Τα αξίζουν με το παραπάνω.
Έβαλα 4.5 στον GM, γιατί είχαμε καθυστέρηση από τη μεριά μας για την οποία ζητήσαμε συγγνώμη, αλλά μας υποδέχτηκε με λίγο απότομη συμπεριφορά και με βάση αυτά που έλεγε φοβηθήκαμε μη μας ξεπετάξει το δωμάτιο, παρόλο που μετά από εμάς δεν υπήρχε άλλη κράτηση. Βέβαια στο τέλος ακολούθησε ωραία αναλυτική κουβέντα σε φιλικό επίπεδο, απλά σαν ομάδα συζητήσαμε μετά και σχολιάσαμε πως σε άλλες εταιρείες έχουμε συναντήσει πιο "θερμούς" GM (υποκειμενικό βέβαια).

Escaped
4.3 Very Good
Aug - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Νέο δωμάτιο light horror που θέλει λίγο ακόμα να ρολάρει. Βγήκαμε ευχαριστημένοι από το δωμάτιο, αλλά καθώς ανακαλώ την εμπειρία μας, υπάρχουν ορισμένα σημεία που θέλουν μικροβελτιώσεις.
Καταρχάς η εισαγωγή ήταν λίγο απότομη, μιας και επίσης δεν είχα προλάβει να κλείσω τη πόρτα. Τα jumpscares θέλουν λίγο δουλειά γιατί ένιωσα πως συνηθίζω τον ηθοποιό, ειδικά σε σκηνές που πλησιάζει ή προς το τέλος. Η μουσική ήταν καλή, αλλά έμπειρες ομάδες που έχουν παίξει αρκετά δωμάτια, θα αναγνωρίσουν πως τα ηχητικά εφέ και μουσικά χαλιά είναι τα ίδια και επαναλαμβάνονται. Αυτό είναι σχόλιο προς κάθε (νέο) δωμάτιο και προτροπή να υπάρχει δημιουργία. Ο ψυχολογικός τρόμος και η εξέλιξη της ιστορίας ήταν θετική, ενώ οι γρίφοι σε ορισμένα σημεία ήταν απαιτητικοί και μας άρεσε πολύ αυτό.
Δεν γνωρίζω αν ο δημιουργός του δωματίου στόχευε όσον αφορά το επίπεδο τρόμου να "παλέψει" με τα μεγαθήρια της Αθήνας τύπου "Ma'ma". Εάν ναι, τότε δεν θεωρώ πως πέτυχε. Λείπει επίσης έντονα το κερασάκι στη τούρτα, δλδ ένα με δύο μικροπράγματα στο δωμάτιο που θα μείνουν στη μνήμη του παίχτη ως κάτι μοναδικό που δεν βρίσκεις αλλού. Εδώ ακολουθείται η περπατημένη "inside the comfort zone" λογική. Δωμάτιο γραμμικό, με τη σειρά: λύνεις γρίφους-cinematic acting/jumpscare-προχωράς-κλιμακώνεις-βγαίνεις.
Εάν όμως ο δημιουργός στόχευε σε light horror σε συνδυασμό με επίλυση γρίφων για γριφοoμάδες/γριφοπαρέες που θέλουν ζήσουν και ατμόσφαιρα light τρόμου με acting, τότε βρίσκεται στη σωστή κατηγορία και το δωμάτιο θα πετύχει. Για μένα προσωπικά. ήταν ένα ωραίο δωμάτιο +1 για το βιογραφικό μου στα ER, όχι όμως μία αξέχαστη εμπειρία που θα μου μείνει.
GM ευγενικοί, φιλικοί και ευχάριστοι.
Υγ. δεν "κόλωσα" να πω τα παραπάνω στα παιδιά, απλά μου ήρθαν αυτές οι σκέψεις την επόμενη μέρα που είναι ουσιαστικά το aftermath συναισθημάτων και αναμνήσεων του δωματίου.

Escaped

Response from: Get Out Escape Rooms
Σας ευχαριστούμε πολύ. Εις το επανιδείν!!!

5.0 Excellent
Aug - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δωμάτιο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα 50+ που έχω παίξει για τη πρωτοτυπία του!
Δεν πρόκειται καν για κλασσικό ER, καθώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν θα ανοιχτεί κανένα λουκέτο, κλειδί, πόρτα κτλ.
Η ομάδα είναι παγιδευμένη και έρμαιη των πειραματικών ορέξεων του Πειραματιστή, ο οποίος θέτει tasks τα οποία πρέπει να επιλυθούν από τα πειραματόζωα. Απαιτείτε συνδυαστική σκέψη και άκρως ομαδική προσπάθεια, ενώ τα tasks δυσκολεύουν όσο περνάει η ώρα.
Η πλοκή, τα tasks, η μουσική υπόκρουση και ο χώρος δράσης είναι μελετημένα στην εντέλεια και υπάρχει λόγος συγκεκριμένος από τη πλευρά των δημιουργών, σχεδόν σατανική θα έλεγα που ξεδιπλώνεται στο τέλος!
Ένα άκρως διασκεδαστικό δωμάτιο που δεν πολυακούγεται το οποίο συνιστώ σε όλες τις έμπειρες ομάδες και μη! Θα εκπλαγείτε ευχάριστα και αποτελεί μία άριστη παρένθεση ανάμεσα στη κανονικότητα και ροή των κλασσικών ER. Σοβαρό τεστ συνεργασίας για έμπειρες ομάδες, ενώ οι αρχάριες απορώ κυρίως για το "μετά"...
Βγήκαμε από το δωμάτιο και το κεφάλι μας είχε τηγανιστεί!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Έχοντας παίξει με την ομαδάρα μου τους Κωλοτρούπες και ΣΙΑ σχεδόν όλα τα τρομοδωμάτια της Αθήνας, δεν θα μακρυγορήσω.
Τα stigmata είναι μία ολοκληρωμένη εμπειρία ER τρόμου που δεν υστερεί κυριολεκτικά ΠΟΥΘΕΝΑ. Δεν κάνει κοιλιά ΠΟΥΘΕΝΑ και δεν σε αφήνει ήσυχο ΠΟΤΕ. Εκτός από την εισαγωγή που σε βάζει ωραία, ομαλά και κινηματογραφικά στο κλίμα.
Τα σκηνικά είναι από άλλο πλανήτη, έχει πέσει πολύ δουλειά και μου είναι δύσκολο να σκεφτώ τι χώρο παραλάβανε τα παιδιά και φτιάξανε το δωμάτιο έτσι. Ειλικρινά όσο παίζεις ξεχνάς την επαφή με τον έξω κόσμο και μεταφέρεσαι εκεί που πρέπει σύμφωνα με την ιστορία, για να μην σποιλάρω παραπάνω.
Το acting είναι σε υψηλότατο επίπεδο, τέρμα επαγγελματικό, με τις εμφανίσεις, συμπεριφορά, κινησιολογία και jump scares να είναι μελετημένα στο δευτερόλεπτο.
Η ιστορία από μόνη της και πως εξελίσσεται είναι πολύ ενδιαφέρουσα, τρομακτική, creepy και όσο προχωράς, τόσο κορυφώνεται. Το δωμάτιο έχει και κανά δυο κερασάκια πρωτότυπα που δεν υπάρχουν σε άλλα δωμάτια.
Ουσιαστικά σε γενικές γραμμές μπαίνει στο τοπ 5 πιο τρομακτικών δωματίων της Αθήνας και δεν θα με εξέπλησσε καθόλου αν βραβευτεί και στα διεθνή βραβεία ER!
Εύγε για το δωμάτιο, ήταν τρομερή εμπειρία!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πίσω σε αυτό το καταραμένο σπίτι του "Ματωμένου Γάμου" για να κλείσει το κεφάλαιο της ιστορίας, ουσιαστικά με ένα prequel, που ρίχνει φως στο πως φτάσαμε να αφήσουμε σχεδόν τα συκώτια μας στο part 1.
Η ίδια ανατριχίλα με το καλημέρα, δεν μιλάς για εισαγωγή, αλλά κατευθείαν στο ψητό... Ίδιο αίσθημα κλειστοφοβίας, ανατριχίλας, πανικού και αγωνίας καθώς δεν μπορείς να ξεφύγεις από πουθενά...
Ίσως κάποιος προσανατολιστεί στους χώρους, έχοντας παίξει το part 1, αλλά τώρα στο 2ο έχει αλλάξει ριζικά η ροή και "μετακίνηση" της ομάδας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σιγά σιγά ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με ανατριχιαστικό τρόπο, πρωτότυπους γρίφους που σχετίζονται με την ιστορία και ηχητικά εφέ που δεν σε αφήνουν ήσυχο.
Το δωμάτιο είναι μια ολοκληρωμένη και άκρως κινηματογραφική εμπειρία, ενώ οι λάτρεις δωματίων τρόμου θα χορτάσουν γλέντι και τα γνωστά χαρακτηριστικά ενός δωματίου τρόμου που θα εστιάσει σχεδόν στον κάθε παίχτη ξεχωριστά... Είναι ελάχιστα τα δωμάτια που σε πιάνει η σκέψη πότε να τελειώσει να ξεφύγω από δω πέρα, καθαρά από αίσθημα φόβου και το δωμάτιο στο δίνει απλόχερα!
Γρίφοι κυμαίνονται σε βατό επίπεδο, καθοδήγηση έξυπνη και όπως πρέπει αν χρειαστεί, ιδιοκτήτες φιλικοί και όρεξη για κουβέντα που αφορά τυχόν βελτιώσεις και feedback. Acting σε υψηλότατο επίπεδο.
Γουστάραμε που επιστρέψαμε και κλείσαμε το κεφάλαιο της Νεκρής Νύφης! Ένα δωμάτιο must στη κατηγορία τρόμου!

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα δωμάτιο κρυμμένο διαμάντι που το κλείσαμε σχεδόν τυχαία γιατί δεν ακούγεται πολύ, μας προσέφερε μία ολοκληρωμένη εμπειρία τρόμου. Ρεαλιστικότατα σκηνικά με το καλημέρα, ξεκινάς εισαγωγή με χαβαλέ, αλλά τα πράγματα σοβαρεύουν απότομα και ξαφνικά δεν μπορείς να κάνεις βήμα... Άσε που δεν είσαι μόνος... Και δεν θα σε ακούσει κανείς, γιατί με τις φωνές μας θα μπορούσαμε να σηκώσουμε όλο το τετράγωνο στο πόδι!
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, αίσθηση κλειστοφοβίας με τον ήχο εκεί που πρέπει, ώστε να μην κλέβει τη παράσταση και να επιβάλει τρόμο, αλλά να σε ακολουθεί στην αγωνία, τρόμο και σύγχυση του δωματίου...
Γρίφοι έξυπνοι, κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας, ότι πρέπει για μια τετράδα να διασκεδάσει με γρίφους, αλλά ταυτόχρονα να ιδρώσει από τον πανικό και ανατριχίλα... Κλασσικά η ομάδα μας σαρανταποδαρούσα, ενώ αναγκαστικά υπάρχουν σημεία που απαιτούν "αναγκαστική συνεργασία", if you know what I mean…
Acting στο Θεό, απαραίτητο γι αυτό το δωμάτιο και σωστά μελετημένο, τα παιδιά άψογα και φιλικά! (τους αναγνωρίσαμε από το Resurrection) Έχουν πολύ μεράκι και όρεξη για δουλειά στον χώρο των ER.
Περάσαμε υπέροχα έχοντας χαμηλότερες προσδοκίες, μη ξέροντας τι μας περιμένει σε αυτό το δωμάτιο. Σπεύσατε και διαφημίστε το λίγο να πάει εκεί που του αξίζει!

Escaped
5.0 Excellent
Jun - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αποτελεί πολύ innovative τρολιά το γεγονός πως με το που ανοίγει η πόρτα, είσαι κατευθείαν σε mood Χριστουγέννων Ιούνη μήνα και μπαίνεις με τη μία στο κλίμα του δωματίου.
Εισαγωγή ευχάριστη, πολλά μπράβο στην ηθοποιό, η οποία κυλάει γιορτινά, μέχρις ότου εντελώς ξαφνικά με έναν ευρηματικό τρόπο-μηχανισμό "μεταφέρεσαι" σε ένα απόκοσμο και διαβολικό σκηνικό, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί αυτά τα τόσα καλά παιδάκια από την ομάδα "Κωλοτρούπες" και Σια ενδέχεται να τιμωρηθούν.
Οι γρίφοι είναι πολύ ευρηματικοί, η δυσκολία τους αυξάνεται γραμμικά και ευχάριστα και παρόλο που με καλή συνεργασία λύνονται, σίγουρα θα αποτελέσουν σπαζοκεφαλιά σε ορισμένα σημεία. Η μουσική σε κρατάει σε αγωνία και άγχος, ενώ οι ηθοποιοί έχουν μελετήσει πολύ εύστοχα τα jumpscares και τη παρουσία τους, ώστε να μεταφέρουν τον φόβο στον παίχτη, αλλά ταυτόχρονα να μην συνηθίσεις τη παρουσία τους. Ο τρόμος κυμαίνεται σε light επίπεδο, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό (εγώ πάντως μία φορά φώναξα για τα καλά!).
Το δωμάτιο είναι αρκετά καινούργιο, σίγουρα θέλει το χρόνο του, αλλά έχει όλα τα φόντα να πετύχει. Μετά το πέρας του δωματίου, συζητήσαμε αρκετά για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μας.
Η κοπέλα - ηθοποιός στην αρχή με κέρδισε πολύ με τη τρελούτσικη συμπεριφορά και το acting της! Overall, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι!

Escaped
4.7 Excellent
Jun - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.5

Το δωμάτιο PSYCHOSIS είναι ένας καλός τρόπος να αποκτήσεις ψυχολογικά για τα καλά. Σε μία κλινική πας για να ελέγξεις τι παίζει με τους τρόφιμους και καταλήγεις ψυχάκιας ο ίδιος. Από την εισαγωγή αρχίζει να ανεβαίνει η αδρεναλίνη και η αγωνία, και όσο προχωράς, τόσο αρχίζεις να ιδρώνεις και κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς το δωμάτιο είναι survival! θέλει γερά πνευμόνια, ευελιξία και συγκέντρωση, γιατί οι χώροι είναι αρκετοί, ευρύχωροι και τους χρειάζεσαι για να ξεφύγεις...
Έχει γίνει άριστη και λεπτομερής δουλειά στα σκηνικά, αξιοποίηση χώρου και ιδιαίτερα των ηχητικών εφέ που μεταφέρουν την αίσθηση στον παίχτη και δεν τον αφήνουν να κατεβάσει παλμούς, ακόμα και στη μη παρουσία του/των ηθοποιών και jumpscares. Για το τελευταίο δεν θέλω να επεκταθώ ή να σποιλάρω, πηγαίντε ζήστε το, μετράει σαν εμπειρία. Γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο επίπεδο.
Σαν γενική αξιολόγηση, το δωμάτιο αυτό μπαίνει στα must της κατηγορίας τρόμου, αλλά κλείνοντας θέλω να αναφερθώ σε 2-3 μικρο-αρνητικά, καθαρά προς βελτίωση του δωματίου και της εμπειρίας.
1. ίσως θα πρέπει να τονιστεί πως αποτελεί survival δωμάτιο τρόμου, ψυχολογικό θρίλερ σκέτο δεν λέει τη πλήρη εικόνα... καπνιστές το νου σας!
2. λίγο μεγαλύτερη προσοχή από το control στους παίχτες (μπορεί να ήταν και τυχαίο χτες), γιατί σε κανά δυο σημεία της επικοινωνίας νόμιζαν πως ήμασταν πιο πίσω και μπερδευόμασταν σε αυτά που ακούγαμε και μας λέγανε
3. σε κανά δυο σημεία δεν ακούγεται αρκετά δυνατά ο ήχος "ενεργοποίησης" που δηλώνει πως έκανες σωστά κάτι, για να ανοίξει κάτι κτλ. ψαχνόμασταν πάλι ενώ είχαμε λύσει αυτό που έπρεπε κι απλά δεν πήραμε πρέφα τπτ.

Escaped

Response from: ILLUSION ESCAPE ROOMS
Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για την κριτική σας. Στις πληροφορίες του δωματίου αναγράφεται ότι το δωμάτιο είναι τρόμου, δράσης, ψυχολογικό θρίλερ.

5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

5 χρόνων δωμάτιο και οι παλιές ομάδες θα το έχουν παίξει ήδη, ξέροντας πολύ καλά την αξία του... Εμείς οι πιο πρόσφατοι παρατηρήσαμε το δωμάτιο από τις άριστες κριτικές του, αλλά μας έκανε εντύπωση που δεν ακούγεται πολύ. Εν τέλη η επίσκεψή μας μας άφησε εντυπωσιασμένους!
Πρόκειται για δωμάτιο light horror, στο οποίο εγώ διαφωνώ γιατί την ακούσαμε στερεοφωνικά (αν και ο τρόμος είναι υποκειμενικός). Σύσταση σε κάθε ομάδα να προσέχει τις λεπτομέρειες, από την αρχή του παιχνιδιού, γιατί έχει σημασία, όπως στην επιστολή που λάβαμε για να εξετάσουμε ως απεσταλμένοι από το Βατικανό τι παίζει σε αυτό το μυστήριο δωμάτιο - μικρό χωριό.
Οι χώροι είναι τεράστιοι, πολλά τ.μ. στη διάθεση της ομάδας (προτείνεται μέχρι 4, όχι παραπάνω λόγω των περασμάτων), τα σκηνικά είναι υπέροχα και νιώθεις πως έχεις μεταφερθεί στο παρελθόν. Creepy ατμόσφαιρα με το καλημέρα, ενώ ο τρόμος δεν βιάζεται να κάνει την εμφάνισή του και αυτό είναι μέγα + σε ένα δωμάτιο, όταν τρομάζεις και σου κόβεται η ανάσα προτού ξεκινήσουν τα jump scares. Τα δε jump scares είναι άριστα μελετημένα και συμβαίνουν σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε αφενός να μην συνηθίσεις τη παρουσία των ηθοποιών, αφετέρου να κολλάει με τη πλοκή, η οποία απαιτεί σκέψη και κατανόηση! Οι γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο επίπεδο, με πολύ πρωτότυπους μηχανισμούς, ενώ κυριαρχεί η ανατριχιαστική αίσθηση πως το δωμάτιο δεν τελειώνει και το Κακό ολοένα και πλησιάζει επικίνδυνα!
Όσες ομάδες αγνοούν αυτό το δωμάτιο, να τρέξουν οπωσδήποτε να το παίξουν πριν κλείσει! Συγχαρητήρια στους σχεδιαστές του δωματίου και σεναριογράφους της πλοκής, για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα E.R. που υπάρχουν στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς. GM φιλικός, ευγενικός με διάθεση για κουβέντα όσον αφορά τη πλοκή και το feedback από εμάς τους παίχτες.

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Η εξειδικευμένη και πολύπειρη ομάδα μας κλήθηκε να επισκεφτεί μια ψυχιατρική κλινική, όπου περιμέναμε μία ήσυχη παραμονή με ευγενικούς ηλικιωμένους, χαπακωμένους και ήρεμους.
Αντ'αυτού η ατμόσφαιρα ήταν η κριπιά η ίδια, ενώ η κλινική δεν ήταν καθόλου φιλική...από χώρο σε χώρο, η αδρεναλίνη, ο φόβος και η ανατριχίλα αυξάνεται, ενώ οι χώροι και τα σκηνικά σου παγώνουν το αίμα. Άσε που εκεί μέσα δεν είμαστε μόνοι και οι ασθενείς δεν στέκουν καθόλου καλά στα μυαλά τους... Πολύ καλά και μελετημένα jumpscares, δεν σε άφηναν να ηρεμήσεις κι ήσουν συνέχεια στη τσίτα, ενώ που να τρέξεις να σωθείς, μέσα στους κλειστοφοβικούς χώρους της κλινικής.
Στα των γρίφων, έξυπνοι και ευφάνταστοι, αν και μας έκατσαν ελαφριά, γιατί κατεβάσαμε δυνατή ομάδα και τους λύσαμε μπαμ μπαμ! Τόσο γρήγορα που το δωμάτιο μας φάνηκε και μικρό, αλλά δεν ισχύει καθότι πρόκειται για ένα γραμμικό, ολοκληρωμένο δωμάτιο.
Λάτρεις δωματίων τρόμου σπεύσατε, είναι στα must!
GM - προσωπικό τζετ.

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Καταρχάς μην κάνετε το λάθος που έκανα εγώ και πάτε να παίξετε το δωμάτιο απευθείας μετά από εργασία. Μιλάμε έκαψα φλάτζα! Χωρίς καν να έχω προλάβει να διαβάσω την υπόθεση, συναντήθηκα με τους υπόλοιπους συναδέλφους ρεπόρτερ και μπήκαμε στο βανάκι να οργανωθούμε για τη κάλυψη του ρεπορτάζ. Όπου ρεπορτάζ, ποιο ρεπορτάζ, έχεις την αίσθηση πως αλλάζεις αιώνα με το που πατάς μέσα στην είσοδο...
Μία αλλόκοτη, απόκοσμη, μεσαιωνική steampunk ατμόσφαιρα σε συνεπαίρνει, αλλά με το καλημέρα έχεις να λύσεις από εύκολους και διασκεδαστικούς, μέχρι απαιτητικούς γρίφους, πίσω από τους οποίους κρύβονται μοναδικοί μηχανισμοί, που όμοιοί τους δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο δωμάτιο! Μεγάλο μπράβο στα παιδιά για τη σκέψη, οργάνωση, σχεδιασμό και εκτέλεση αυτού του δωματίου, ενώ όσο προχωράς γίνεται και πιο σκοτεινό, μέχρι να ανακαλυφθούν τα απόκοσμα μυστικά που κρύβονται... Ατμόσφαιρα καθηλωτική, ενίοτε creepy, βοηθάει και το άψογο, διαδραστικό άκτινγκ, το δωμάτιο δεν κάνει κοιλιά πουθενά, ενώ ξαναλέω απαιτεί συγκέντρωση, παρατηρητικότητα και το μυαλό τσίτα!
Δωμάτιο μοναδικό στη κατηγορία του, άριστος συνδυασμός γρίφων, ατμόσφαιρας, εφέ και light τρόμος, ενώ η ιστορία δεν θα μείνει εκεί... (Θα επιστρέψουμε!)
GM φιλικότατος και λαλίστατος, μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες και καλή κουβέντα στο τέλος. Άριστα σε όλα, σπεύσατε!

Escaped
5.0 Excellent
May - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ποιος θα το περίμενε πως ένα γριφοδωμάτιο με concept ανσανσέρ θα ήταν τόσο διασκεδαστικό κι απαιτητικό ταυτόχρονα?!
Μας κίνησε τη περιέργεια το "δωμάτιο" όταν πήγαμε στο Escapepolis για τον Χασάπη και λίγες μέρες μετά επιστρέψαμε να λύσουμε το μυστήριο του αποθανόντος Διευθυντή σε μουσείο Αρχαιοτήτων στο Μανχάταν.
Εκτός από ότι αισθάνεσαι ότι είσαι όντως σε ανσανσέρ που ανεβοκατεβαίνει, οφείλεις να μπεις μέσα με συγκεντρωμένο μυαλό, γιατί οι γρίφοι είναι πρωτότυποι, ενδιαφέροντες και απαιτητικοί! Σκηνικά, μηχανισμοί και εφέ σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως ξέρει και ειδικεύεται η Escapepolis.
Περάσαμε υπέροχα, κάψαμε μυαλά στους γρίφους. GM σούπερ, όλα κομπλέ και θα επιστρέψουμε για Dark Mirror!

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα καινούργιο δωμάτιο τρόμου, ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία. Αισθάνεσαι σαν να είσαι πρωταγωνιστής σε ταινία με το συνεχές αίσθημα πως δε ξέρεις αν θα επιβιώσεις εκεί μέσα. Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνει κάποιος πως είσαι ουσιαστικά ένα κινούμενο κρέας μέσα σε ανατριχιαστικούς χώρους που δίνουν τη μακάβρια αίσθηση του ψυγείου... Κλειστοφοβικό, με splatter λεπτομέρειες, φοβερή επαγγελματική δουλειά στα σκηνικά και στα εφέ, καθώς και στον φωτισμό. Η υπόθεση εξελίσσεται γραμμικά, οι γρίφοι σε σχετικά βατό επίπεδο που ουσιαστικά προσθέτει δυσκολία η ατμόσφαιρα που καθηλώνει. Αδρεναλίνη στα ύψη, εκμεταλλευτείτε τους χώρους μπας και τη γλιτώσετε κι όποιος σωθεί σώθηκε από τα χέρια του Χασάπη...
Ο χώρος του Escapepolis είναι από τους καλύτερους στα Escape Rooms, πολύ φιλόξενος, αλλά προσωπικά κόβει λίγο από την εμπειρία κάποιου που προετοιμάζεται να μπει σε δωμάτιο τρόμου. Καθαρά υποκειμενικά προτιμώ να μπαίνω μέσα στον χώρο/δωμάτιο και το παιχνίδι να ξεκινάει με το καλημέρα, όσο πιο απότομα και τρομαχτικά...
Ένα δωμάτιο που θα καθιερωθεί σίγουρα στα τοπ 5-10 τρομοδωμάτια της Ελλάδας!
GM - προσωπικό άριστοι και ευγενέστατοι. Σπεύσατε να παίξετε!

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δεν είχα ακούσει πολλά για το συγκεκριμένο δωμάτιο και μου έκανε εντύπωση η ατμόσφαιρά του με το καλημέρα! Είναι από τα ελάχιστα δωμάτια που σου μεταφέρουν αμέσως το αίσθημα της κλειστοφοβίας και δεν σε αφήνουν να κατεβάσεις παλμούς... Πολλά μπράβο γι αυτό, ενώ το acting είναι έξυπνο, προσαρμοζόμενο στην ομάδα με έξυπνα και μελετημένα jump scares. Ηχητικά και όχι μόνο εφέ, προσθέτουν + στη συνολική εμπειρία. Έχει γίνει άριστη εκμετάλλευση των χώρων, καθότι τα συνολικά διαθέσιμα τ.μ. είναι λίγα. Οι γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο μεν επίπεδο, αλλά προσωπικά με δυσκόλεψαν μιας και ένιωσα πως στηριζόντουσαν πιο πολύ στη παρατηρητικότητα και στο ψάξιμο, παρά στην επίλυση με μυαλό. Προσωπικά προτιμώ να λύνω γρίφους, ακόμα και με τη σχετική πίεση σε δωμάτιο τρόμου, παρά να ψάχνω στο χώρο και να νιώθω πως χρειάζομαι καθοδήγηση από τον GM. GM ευγενέστατη. Το συνιστώ σε ομάδες που θέλουν να τρομάξουν, μέχρι 4 ιδανικά, θα πάρουν αυτό που θέλουν.

Escaped
4.7 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Στο Boogeyman πήγαμε ολόκληρα νταμάρια σε ένα σπίτι με πρόφαση να το νοικιάσουμε και καταλήξαμε να αναμετρηθούμε με τους παιδικούς μας φόβους και εφιάλτες. Ο εκκεντρικός σπιτονοικοκύρης που μας υποδέχτηκε, μας, είχε πολύ πλάκα (τρομερό άκτινγκ), σε βαθμό να λυθούμε στα γέλια και να ζηλέψουμε αυτό που έπαιρνε και δε μας έδωσε για να γίνουμε κι εμείς..!!
Μπαίνοντας στο δωμάτιο τα πράγματα σοβάρεψαν. Είναι μικρό, κλειστοφοβικό και δε μπορείς να δραπετεύσεις πουθενά... Γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο επίπεδο, το σκοτάδι κι η ατμόσφαιρα καθηλωτική, ενώ στο σπίτι δεν είμαστε μόνοι... Κάτι παραμονεύει και στοιχειώνει το χώρο, ψάχνοντας για μικρά παιδιά, ακόμα και τα καλά και φρόνιμα όπως εμείς... :D
Τα σκηνικά είναι πολύ αληθοφανή, βοηθάνε στο κόνσεπτ, ίσως θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερο το δωμάτιο, ίσως βέβαια φταίει και ο συμπαίχτης μας που πρέπει να χε λαγοπόδαρο μαζί του, γιατί άνοιξε λουκέτο με τετραψήφιο μηδενισμένο, απλά παίζοντας μαζί του (!!!), που μέχρι και ο GM το σχολίασε διακριτικά από το μεγάφωνο... (πιθανότητα 1 στις 10.000)
Προσωπικά γούσταρα προς το τέλος που (spoiler) (δεν θέλω να κάνω σπόιλ), ενώ το τέλος είναι πρωτότυπο και εξαρτάται από τις επιλογές της ομάδας. Στη προκειμένη το πήρα πάνω μου κι έφαγα κράξιμο για τον ψευτοηρωισμό μου που ήταν ψιλολανθασμένος!
Τα παιδιά είναι λίγο άρρωστα στο μυαλό, γουστάραμε το άκτινγκ και τη κουβέντα μαζί τους στο τέλος!
Το δωμάτιο συνίσταται για μέχρι 4 άτομα, μη πάτε παραπάνω. Προτείνεται σε ομάδες που θέλουν να κάνουν ομαλό μπάσιμο στα δωμάτια τρόμου, πριν πάνε στα "σκληρά".

Escaped
5.0 Excellent
Apr - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Άριστο δωμάτιο το Last Chance, έχει πέσει καλή δουλίτσα και μεράκι από τους ιδιοκτήτες. Το δωμάτιο ξεκινάει αμέσως από την είσοδο, γι αυτό φροντίστε να έχετε πάει όλοι τουαλέτα (γίνεται και σχετική ανακοίνωση...). Η ομάδα σε ένα μυστήριο, σκοτεινό περιβάλλον κλήθηκε να διαρρήξει μία έπαυλη για να βρει κάποιες χρυσές λίρες. Χρυσές λίρες εν τέλη δεν βρήκε, αυτό που βρήκε όμως ήταν κάποιες παρουσίες, διόλου φιλικές εκεί μέσα που καραδοκούσαν. Πολύ θετικό και ευφάνταστο το γεγονός πως τα jump scares έρχονται από εκεί που δε το περιμένεις, είναι μελετημένα στην εντέλεια και προσθέτουν πολύ στη συνολική εμπειρία που μας έκανε 6 άτομα να περπατάμε σιγά σιγά αγκαλιασμένοι σαν σαρανταποδαρούσα! Σκηνικά δουλεμένα κι όμορφα, ενδιαφέροντες γρίφοι, έξυπνοι, κυμαίνονται σε εύκολο προς μέτριο επίπεδο, έμπειρες ομάδες θα δραπετεύσουν ίσως και με μικρή άνεση χρόνου. Σκηνική παρουσία όπως πρέπει για δωμάτιο τρόμου. GM συμπαθέστατος και μικροhints δίνονταν με έξυπνο τρόπο. H ιστορία δένει με το παλαιότερο Trapped Shadows (στον ίδιο χώρο) και συνδυάζεται back2back με το εκπληκτικό και διαφορετικό Exposed, ενώ απ' ότι ενημερωθήκαμε θα υπάρχει και νέο τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία..
Εν κατακλείδι περάσαμε υπέροχα σε δωμάτιο που συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Escaped
4.3 Very Good
Mar - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.5

Πριν από κάποιο καιρό είχαμε παίξει το Mary Celeste, οπότε ξαναγυρίσαμε για να ολοκληρώσουμε την ιστορία. Σε σχέση με το 1ο δωμάτιο, είχαμε πιο βατούς γρίφους, αλλά και πιο έντονη τη σκηνική παρουσία του ηθοποιού.
Σε γενικές γραμμές περάσαμε όμορφα, το δωμάτιο έχει καταπληκτικά σκηνικά και ατμόσφαιρα, οι γρίφοι είναι ωραίοι, ευφάνταστοι, μόνο σε έναν κολλήσαμε, χρειαστήκαμε κανα δυο hints και βγάλαμε το δωμάτιο ένα τέταρτο νωρίτερα. Ο ηθοποιός προσφέρει το λιθαράκι του στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν μας προκάλεσε τρόμο. Η GM συμπαθής και τυπική. Το δωμάτιο προτείνεται σε νέες ομάδες για να διασκεδάσουν και να δέσουν, ενώ οι πιο έμπειρες θα κάνουν μία καλή προπόνηση. Προσοχή στο ξεκίνημα που πατάτε θα πρόσθετα, χωρίς να κάνω σπόιλ... Όποια ομάδα μπορεί, ας το παίξει b2b για ολοκληρωμένη εμπειρία.

Escaped
4.2 Very Good
Mar - 2022

Puzzles / Quests

3.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το δωμάτιο Legend of Mora είναι ένα 2ης γενιάς θα έλεγα. Προτείνεται για αρχάριες ομάδες που θέλουν να κάνουν μπάσιμο στη κατηγορία τρόμου.
Ομολογώ πως ξεκίνησε με ωραία ατμόσφαιρα, μπήκαμε στο τριπάκι του τρόμου κι επίσης είδαμε κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο δωμάτιο κι εντυπωσιαστήκαμε.
Δυστυχώς τα καλά σταματήσανε εκεί. Το δωμάτιο έκανε κοιλιά, η ηθοποιός εμφανιζόταν ωραία αλλά δεν πλησίασε τόσο ώστε να κορυφωθεί ο τρόμος όπως κι επίσης πιο πολύ είχαμε αγωνία για το πότε θα συμβούν τα jump scares, τα οποία δε γίναν ποτέ. Θα πρεπε να ταν πιο πολλά, πιο έντονα και διαδραστικά, γιατί κι η ίδια η Μόρα υποτίθεται αυτό κάνει (σε καβαλάει κανονικά!).
Τέλος λίγο ανούσιο το σούρτα φέρτα στους χώρους, ενώ κάποιοι γρίφοι και γενικά η ροή θέλει συμβολή από τον GM, ενώ δεν θα πρεπε να συμβαίνει αυτό σε ένα ER.
Η υποδοχή (GM) συμπαθέστατη και γλυκούλα.

Escaped
5.0 Excellent
Feb - 2022

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Όπως εξήγησα μετά το δωμάτιο στον ιδιοκτήτη, έχοντας πάει σε αρκετά τρομοδωμάτια τα οποία κατάφεραν να με τρομάξουν και να το ζήσω με την ομάδα μου, μόνο 3 όμως κατάφεραν να με κάνουν να ιδρώσω. Το DARK όταν παιζόταν στη "full" έκδοση σαν event, το Dead Bride που παρακάλαγα να τελειώσει και δε τελείωνε και το ΜΑΜΑ...
Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες γι αυτό το αριστούργημα, γιατί θεωρώ πως στο σύντομο διάστημα που τρέχει, έχει ήδη αποκτήσει τεράστια φήμη και πως είναι 100% αντάξιο των προσδοκιών.
Όποιος σκέφτηκε το κόνσεπτ έχει άρρωστο μυαλό, ενώ η εκτέλεση του δωματίου στους συγκεκριμένους χώρους, σε κάνει να αισθάνεσαι πως ζεις έναν εφιάλτη...
Ίσως το πιο ολοκληρωμένο και τρομακτικό δωμάτιο ER αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και ανυπομονώ να δω τι θα θέση θα πάρει στα διεθνή βραβεία του χρόνου.
Μπράβο στα παιδιά ξανά, σας μισώ που έζησα έναν εφιάλτη, αλλά σας αγαπώ για την αξέχαστη εμπειρία και το γλέντι!!!

Escaped
4.8 Excellent
Feb - 2022

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το School of Burning Souls είναι μια υπερπαραγωγή αντάξια της φήμης του που έχει καταφέρει να δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα δωμάτιο τρόμου, ορόσημο δίπλα στα καλύτερα της Αθήνας, που αξίζει να μπει στη λίστα με τα καλύτερα δωμάτια παγκοσμίως.
Η εισαγωγή είναι πρωτότυπη, τέρμα τρομακτική και συμβαίνουν πραγματάκια που δεν συνηθίζονται σε άλλα δωμάτια. Φοβερά εφέ, πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια που απογειώνει την εμπειρία και πολύ καλοί ηθοποιοί στο max της υποκριτικής ικανότητας που απαιτεί ένα ανάλογο δωμάτιο τρόμου.
Οι γρίφοι κυμαίνονται σε σχετικά εύκολο επίπεδο που μέσα στην ατμόσφαιρα τρόμου, πανικού στους σκοτεινούς, κλειστοφοβικούς χώρους φαίνεται σε κάποια σημεία βουνό!
Το δωμάτιο είναι καινούργιο και χωράει μικροβελτιώσεις, τις οποίες δε προλάβαμε να τις συζητήσουμε με τα παιδιά. Οι χώροι δίνουν μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα για παπάδες από τις παρουσίες εκεί μέσα. Σε ελάχιστα σημεία, υπήρξε μικρή κοιλιά.

Escaped
4.3 Very Good
Feb - 2022

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.5

Πολύ ωραίο ατμοσφαιρικό δωμάτιο, το προτείνω για αρχάριους παίχτες ή σκεπτικούς προς τα δωμάτια τρόμου. Αποτελεί entry σε δωμάτια τρόμου. Οι γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο επίπεδο, ότι πρέπει για προπόνηση και ξεμούδιασμα για πιο έμπειρους παίκτες, αλλά σε κάποια σημεία αν δε πάει το μυαλό, τότε θα χαθεί χρόνος. Απαιτείται συνεργασία με την ομάδα. Όμορφοι χώροι, ευγενικό και φιλικό προσωπικό.

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το immortal είναι ένα καταπληκτικό δωμάτιο που σε ταξιδεύει στο χρόνο, δίνοντάς σου την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε μεσαιωνικό κάστρο. Τα σκηνικά έχουν λεπτομέρεια, οι χώροι αρκετοί με περάσματα κτλ., ενώ οι γρίφοι αποφεύγουν τη κοινοτυπία, είναι αρκετά πρωτότυποι, διασκεδαστικοί, πάντα μέσα στο concept. Το δωμάτιο αυτό απευθύνεται σε έμπειρες ομάδες για να ακονίσουν μυαλό και να κάνουν μία πολύ δυνατή προπόνηση γριφοδωματίου, αλλά και σε αρχάριες ομάδες οι οποίες θα εντυπωσιαστούν με την ατμόσφαιρα, θα σπάσουν μυαλό στους γρίφους και όπου κολλάνε ο GM ξέρει διακριτικά να δίνει εύστοχα hints. Προσοχή στη λεπτομέρεια συνιστώ, κάποιοι γρίφοι θέλουν υπομονή και ψύχραιμο συνδυαστικό μυαλό, ενώ μερικές φορές η απάντηση είναι κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια σας..!!
Η ομάδα μου αποτελείτο από 1 έμπειρο, 1 μετρίου επιπέδου και δύο αρχάριους με 1-2 δωμάτια ο καθένας, το βγάλαμε με 8 λεπτά να υπολείπονται και φύγαμε ενθουσιασμένοι με τον θησαυρό ανά χείρας!

Escaped
5.0 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το συγκεκριμένο τρομοδωμάτιο είναι τεράστιο, φουλ κριπιά και ανατριχιάζεις ήδη από την εισαγωγή της και τον 1ο χώρο. Αρκετό σκοτάδι, η ομάδα κλασσικά αγκαλιασμένοι και βήμα βήμα αργά με προσοχή! Οι παρουσίες μέσα στο χώρο, ότι στόχο και να χουν, δεν είναι φιλικές... Ίσα ίσα έχουν όρεξη για καυλάντα... Όσο προχωράς, ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες των χώρων (πολύ καλή δουλειά με μεράκι!) και οι διασκεδαστικοί γρίφοι κυμαίνονται σε μέτριας δυσκολίας επίπεδο, ότι πρέπει για ένα τρομοδωμάτιο για να σε κρατάει σε εγρήγορση. Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το κερασάκι στη τούρτα στο τέλος, όπου απαιτείται "συνεργασία" της ομάδας (ναι καλά μαντέψατε...).
Έλα όμως που το δωμάτιο έχει κι ένα υπεργαμάτο twist στον επίλογο, για το οποίο δεν μπορώ να επεκταθώ, καθιστώντας το μοναδικό στον χώρο των Escape! Πολύ πρωτότυπο αυτό που σκέφτηκαν τα παιδιά με απότομη αλλαγή έντασης και αδρεναλίνης!
Ο GM συμπαθέστατος και πολύ φιλικός, πρόθυμος για κουβέντα στο τέλος, μας εξήγησε κάποιες δυσκολίες του δωματίου που αντιμετωπίζει και εύχομαι να βρεθεί σύντομα λύση.

Escaped
4.7 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

4.5

Το Prison είναι ένα ολοκληρωμένο γριφοδωμάτιο που απευθύνεται σε έμπειρες ομάδες κυρίως. Θέλει συνδυαστική σκέψη έξω από το κουτί και καλή συνεργασία της ομάδας. Οι γρίφοι κυμαίνονται σε μέτριο μέχρι και δυσκολούτσικο επίπεδο σε ορισμένα σημεία, αρκετά ευρηματικοί και ταιριάζουν άριστα με το concept της φυλακής, όπου ο τελικός στόχος είναι η απόδραση, η οποία είναι και λίγο κινηματογραφική! Κελιά, περάσματα, άρτια σχεδιασμένοι χώροι, αληθοφανείς, με μικρό μειονέκτημα πως το δωμάτιο στηρίζεται ολοκληρωτικά στην επίλυση των γρίφων και λιγότερο στην ατμόσφαιρα. Ίσως με τα κατάλληλα ηχητικά εφέ και με την αίσθηση της πίεσης χρόνου (με κάποιο countdown πχ) θα έδινε ένα bonus και δράση στην ατμόσφαιρα.
GM φιλόξενος και φιλικός, ίσως υπερβολικά φιλικός, με την έννοια πως με βάση τη πλοκή που βοηθάει σαν διεφθαρμένος υπάλληλος φυλακών, θα μπορούσε στην ενδοεπικοινωνία να είναι πιο επιθετικός, ίσως και ειρωνικός με τον κατάλληλο σαρκασμό, μεταφέροντας και την ανάλογη πίεση χρόνου!
Γενικά ένα άριστο γριφοδωμάτιο για να ακονίσεις μυαλό και τεστ συνοχής-συνεργασίας της γριφο-ομάδας!

Escaped
4.8 Excellent
Dec - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το δωμάτιο Avaton, θα έπρεπε να είναι άβατο για την ομάδα μας, αλλά μας έτρωγε ο π****** μας να μάθουμε τη συνέβη στη τελευταία μοναχή... Έτσι ανέμελοι ανοίξαμε τη πόρτα και μπήκαμε κατευθείαν στα σκοτάδια. Τη φρίκη τη φάγαμε όταν μπήκαμε (spoiler), όπου (δυστυχώς) δεν νιώθαμε καθόλου μόνοι... Η ατμόσφαιρα επιβλητική, τα σκηνικά άριστα δουλεμένα με μεράκι, φαντασία και προσοχή στη λεπτομέρεια, ώστε σε κάθε βήμα να ανατριχιάζεις... Οι χώροι ολοένα πληθαίναν, με ποικιλία και κλειστοφοβικά στενά περάσματα, ενώ η ηχητική υπόκρουση σε έκανε και ίδρωνες... Σα να μην έφτανε αυτό, (spoiler), με αποτέλεσμα η 6μελής ομάδα μας να προχωράει βήμα βήμα σαν μια άμορφη μάζα, σαν σαρανταποδαρούσα!
Οι γρίφοι εύκολοι, μας μπέρδεψε ένας (spoiler), ίσως θα μπορούσε να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία μεταξύ σκότους και ομίχλης στο χώρο, ώστε ναι μεν να φτιάχνεται ατμόσφαιρα, αλλά να μην δυσκολεύει τους παίκτες στη παρατήρηση και κίνηση στο χώρο (ο δε χώρος θέλει λίγο προσοχή για αποφυγή τραυματισμών). Bonus twist (κλασσικά) η στιγμή που (spoiler) για γερά νεύρα και στομάχια, ήξερε και ο GM πολύ καλά ποιον να επιλέξει και γιατί... Το παιχνίδι τελειώνει (spoiler)... Ευγενέστατο προσωπικό, έχει πέσει πολύ δουλειά και μεράκι στο δωμάτιο!

Escaped
4.8 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Κάψαμε εγκεφαλικά κύτταρα με αυτό το δωμάτιο. Γρίφοι ψιλοδύσκολοι και απαιτητικοί, το πρώτο τέταρτο ψαχνόμασταν. Διασκεδαστικό δωμάτιο, απαιτεί συνδυαστική σκέψη και συνεργασία με την ομάδα, γιατί όχι μόνο είναι αυξημένο το επίπεδο δυσκολίας, αλλά συναντάς ευρηματικούς γρίφους που δεν παίζουν σε άλλο δωμάτιο. Μπόνους η συνεισφορά των ηθοποιών, ενώ το δωμάτιο δεν έχει τους ηθοποιούς στο προσκήνιο, οι οποίοι προσθέτουν ένα μικρό μπόνους, το κερασάκι στη τούρτα για μία καθόλα διασκεδαστική εμπειρία. Ο ένας διακριτικά μπορεί να δώσει hints γιατί παρατηρεί τη ροή του παιχνιδιού. Το προσωπικό δε το συζητάω, μπορούμε να αράζουμε με τις ώρες να μιλάμε με τα παιδιά, η θετική ενέργεια προσωποποιημένη! Δωμάτιο must για τους λάτρεις των γριφοδωματίων!

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μας έβγαλε τον αδόξαστο αυτό το δωμάτιο! Μα να μην μπορούμε να κάνουμε βήμα?
Εκεί που σιγά σιγά συνηθίζεις τον 1ο χώρο και λες είμαι ασφαλής, ίσως τη βγάλουμε λάδι σε αυτό το δωμάτιο τρόμου, έρχεται η ώρα που λύνεις τους γρίφους και μεταφέρεσαι στον "βασικό χώρο" και εκεί σου φεύγει η μαγκιά... Δεν μπορώ να κάνω σπόιλ για τα χαρακτηριστικά του χώρου, αλλά είναι έτσι φτιαγμένος, ώστε να σου ξυπνήσει τους μεγαλύτερους φόβους και να μη μπορείς να κάνεις βήμα... Ήμασταν 6 άτομα, ο ένας πάνω στον άλλον και "περπατούσαμε" (χελώνα πιο γρήγορη) όλη μαζί σαν μια άμορφη μάζα, σα σαρανταποδαρούσα! Δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά, είσαι εκτεθειμένος μπρος πίσω, η μουσική, τα φώτα και η ατμόσφαιρα γενικά σε θολώνει και σκέφτεσαι όχι πως θα λύσεις γρίφους, αλλά την επιβίωση!
Γελάσαμε, τρέξαμε, βρίσαμε, ιδρώσαμε, φοβηθήκαμε σε υπερθετικό βαθμό και είμαι σίγουρος τα παιδιά στο control room πεθάνανε στα γέλια με τη πάρτη μας. Μπόνους εννοείται πως δεν θα μπορούσε να λείψει ο χωρισμός με την ομάδα σε κανά δυο σημεία (υπάρχει χειρότερο σε δωμάτια τρόμου??), ενώ η οντότητα που ήταν παρούσα, είχε άριστο acting, ειδικά στο τέλος (κοινώς μας έβγαλε τη Παναγία!).
Συνολικά: Γρίφοι κυμάνθηκαν σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας, αλλά με τέτοια πίεση και φόβο δεν σκέφτεσαι καθαρά, ατμόσφαιρα γ......έ τα, acting άριστο κι όπως έπρεπε για να ουρλιάζουμε και να ιδρώνουμε, το προσωπικό πολύ φιλικό. Το δωμάτιο μας κέρδισε, από τα καλύτερα τρόμου που έχουμε πάει και δεν θα ήθελα να ξαναβρεθώ στους χώρους του που να μου δίνανε δωρεάν παιχνίδι με άλλη ομάδα!
Υγ. Είχαμε μαζί μας παίχτη 1η φορά σε δωμάτιο τρόμου, του έπεσε πολύ βαρύ, άλλαξε χρώμα, αλλά γούσταρε...

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ούτε που είχα ιδέα για το συγκεκριμένο δωμάτιο και έπαθα πλάκα! Πρόκειται για το ίσως πιο διασκεδαστικό γριφοδωμάτιο που έχω πάει μέχρι τώρα. Ωραίο concept, οι γρίφοι πολύ ευρηματικοί, πανέξυπνοι και διαφορετικοί μεταξύ τους, σε ένα γραμμικό δωμάτιο με ωραία χαλαρή, διασκεδαστική μουσική υπόκρουση, αλλά έντονη πίεση χρόνου! Ψιλοδύσκολο δωμάτιο, θέλει συγκέντρωση, συνεργασία και καλό συγχρονισμό, αρμονία με την ομάδα, ενώ η GM παρατηρεί συνέχεια και παρεμβαίνει σε καίρια σημεία καθοδηγώντας διακριτικά σαν άτυπη συνεργάτης, αλλά χωρίς να προδίδει η να βοηθάει απροκάλυπτα.
Πολλά μπράβο για το δωμάτιο, σίγουρα θα το ξαναεπισκεφτούμε για τα υπόλοιπα της ίδιας εταιρείας. Η GM τρελοκομείο, συμπαθέστατη, ΠΑΝΑΘΑ, γουστάρει φουλ αυτό που κάνει και αυτό βγαίνει προς τα έξω :D
Να πάνε σίγουρα ομάδες που θέλουν να ακονίσουν μυαλό και ας έχουν μαζί τους κανάν αρχάριο να "μπει στο κλίμα"! Να είστε σε φόρμα, μη χρονοτριβείτε γιατί θυμίζει τα πρώτα escape 1ης γενιάς με την αντίστροφη μέτρηση και αν σκαλώσετε σε κανά δύο (που θα σκαλώσετε), ο χρόνος βγαίνει τσίμα τσίμα!

Escaped
4.5 Excellent
Nov - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Δωμάτιο 2ης γενιάς και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με γρίφους, σε δωμάτιο χωρίς ηθοποιό και τρελό άγχος, ώστε να ακονίσουν το μυαλό τους. Δεν είναι εύκολοι οι γρίφοι, πράγμα που το κάνει διασκεδαστικό το δωμάτιο, είναι ευφάνταστοι, θέλουν παρατηρητικότητα και καλή συνεργασία, ενώ τα σκηνικά είναι πολύ ρεαλιστικά! Το διασκεδάσαμε το δωμάτιο, βγάζοντάς το σε αρκετά λιγότερο χρόνο (ήμασταν σε φόρμα!). Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε αρχάριες ομάδες για να βρουν το μπελά τους και να μπουν με το καλό στο χόμπυ των Δωματίων Απόδρασης με τον καλύτερο τρόπο, ενώ οι πιο προχωρημένες ομάδες θα καραγουστάρουν, κάνοντας ένα (οικονομικό), αλλά άκρως ποιοτικό διάλειμμα από τα δωμάτια 3ης γενιάς με ηθοποιό, κυρίως τρόμου που έχουν κατακλύσει την αγορά. Gamemaster ευγενέστατος και totally fun 2 play with, έκανε μικροπαρεμβάσεις (με acting!) που ήταν ένα μικρό bonus!

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το δωμάτιο IT απευθύνεται και συνιστάται σε λάτρεις της ταινίας, καινούργιας και μη.
Εγω προσθέτω να πάρετε μαζί σας και κανέναν/καμία που έχει φόβο στους κλόουν, για μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη... ;-)
Πρόκειται όχι για δωμάτιο τελευταίας γενιάς, κάτι που σημαίνει πως ΔΕΝ είναι γραμμικό, γι αυτό θέλει προσαρμογή και κοφτερό μυαλό σε ορισμένα σημεία. Οι γρίφοι εν τω μεταξύ δεν είναι πολλοί, αλλά το συγκεκριμμένο δωμάτιο στηρίζεται στο απίθανο acting του κλόουν, που θα σας κόψει το αίμα...
Δε ξέρεις από που θα σου ρθει και που να κρυφτείς, όλα αυτά μέσα σε πολύ ρεαλιστικά και κλειστοφοβικά νερά και καλή τύχη σε όλους. Προσωπικά χάρηκα όταν τελείωσε το δωμάτιο, μας βγήκε η ψυχή!!!
Ιδανικά μέχρι 3-4 άτομα. Acting top αναφέρω ξανά (κρίσιμο για το δωμάτιο), σκηνικά ότι πρέπει για την ατμόσφαιρα, πολύ ευγενικός και φιλικός ο GM, ευρηματικές οι βοήθειες!

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το δωμάτιο Silent Hills σε κριπιάζει απ' τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα και μπαίνεις μέσα. Ωραία ατμόσφαιρα και εισαγωγή, ψαρωτική όσο πρέπει και καταλαβαίνεις σιγά σιγά πως πρέπει να ερευνήσεις μία υπόθεση που θα σε κάνει να ανατριχιάσεις... Για τους ηθοποιούς είπαμε? Παίζουν πολύ καλά το ρόλο τους, σε αυτούς βασίζεται το απίστευτα κλειστοφοβικό δωμάτιο, η ιστορία εξελίσσεται κινηματογραφικά, ενώ ο (?) χώρος κρύβει ένα πολύ πρωτότυπο concept που είναι μοναδικό και δεν το έχω ξανασυναντήσει...
Οι γρίφοι κυμαίνονται σε εύκολο επίπεδο, σαν ομάδα σκαλώσαμε αρχικά μόνο σε ένα σημείο στις λεπτομέρειες και στο... (παλιού τύπου) λουκέτο, ενώ είχαμε πιάσει το νόημα. Έχω την εντύπωση, πως το δωμάτιο στηρίζεται στην ατμόσφαιρα που ήταν αρκετά χ******, (ιδρώσαμε) στο τρομερό act play και ξανατονίζω τους ηθοποιούς, που κουβαλάνε το δωμάτιο μόνοι τους και η ανατριχιαστική αλληλεπίδραση μαζί τους προχωράει τη πλοκή της υπόθεσης. Highlight και η σκηνή που παίχτηκε από το παρελθόν!
Κλείνοντας, παρόλο που εγώ τουλάχιστον έχω χρόνια να ασχοληθώ με το βιντεοπαιχνίδι Silent Hill, συμπαίχτης με ενημέρωσε πως πήρε το vibe του παιχνιδιού, αλλά θα μπορούσαν να προστεθούν και μικρολεπτομέρειες.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε λάτρεις δωματίων τρόμου!!!

Escaped
5.0 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το event των Cannibals είναι ένα δωμάτιο σταθμός στα ER της Αθήνας και όσοι δεν έχετε πάει, σας συνιστώ να μην το σκεφτείτε καν. Πήρε παράταση έμαθα και αξίζει να μπει προτεραιότητα!
Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και προσφέρει μια αυθεντική, κινηματογραφική εμπειρία τρόμου, όπου αισθάνεσαι πως βιώνεις το δωμάτιο σαν να είσαι σε ταινία. Μια ταινία στην οποία μια ανέμελη παρέα φοιτητών θέλει να εξερευνήσει την απαγορευμένη πόλη του Pripyat στην Ουκρανία, λαδώνοντας έναν ντόπιο για να μας βάλει μέσα...
Ψαρωτική εισαγωγή και κατευθείαν στο ψητό με αδρεναλίνη και τρομακτικές καταστάσεις που απαιτούν συνεργασία της ομάδας κάτω από πίεση με τo καλημέρα.
Οι χώροι πολύ όμορφα συνδυασμένοι, σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην εποχή της ΕΣΣΔ, οι γρίφοι διασκεδαστικοί, πληθωρικοί σε μέτριο επίπεδο (ίσως δυσκολέψουν αρχάριους, οι πιο συνηθισμένοι θα αισθανθούν ικανοποίηση πως βάλαν το μυαλό τους να δουλέψει), απαιτούν συγκέντρωση κι άριστη συνεργασία καθώς τα πλάσματα που παραμονεύουν είναι τυφλά, οπότε απαιτείται ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΣΥΧΙΑ... Αυτό ίσως είναι και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του δωματίου, σε κάνει να μπεις πλήρως στο ρόλο και η έκβαση εξαρτάται από τη συμπεριφορά και κινήσεις των παιχτών... Ενδέχονται στενές, τρομακτικές επαφές, αγωνία, δράση, ιδρώτα και κάμποσο κυνήγι στα σκοτάδια, δωμάτια του χώρου με πατήματα γάτας...
Το δε τέλος ήταν κάτι που το συναντήσαμε για 1η φορά σε ER, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, πρέπει να το ζήσετε, καλά μυαλά και καλή τύχη!
Μάθαμε και για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα και μας γέμισαν με ανυπομονησία...
Πολλά μπράβο στην εταιρεία και το δωμάτιο.

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Μαρία

Escaped
4.7 Excellent
Sep - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το δωμάτιο της Monica η αλήθεια είναι πως δεν ήταν στη λίστα μας με τα πιο hot δωμάτια που κυνηγάμε αυτή τη περίοδο. Μας προτάθηκε από τη Vansa όταν πήγαμε να παίξουμε το Eric's Will. Μίλησαν για ένα παλιό κανονικό σπίτι με λίγο σκοτεινή, αληθινή ιστορία, με έπιπλα, ρούχα και διάφορα άλλα αντικείμενα από την εποχή του ζευγαριού ηλικιωμένων που μένανε τότε... Μας κίνησε πολύ τη περιέργεια και λίγες μέρες μετά χτυπήσαμε το κουδούνι του σπιτιού στην Αριστοτέλους 19...
Η μυρωδιά του θυμιατού και ο εχθρικός, καχύποπτος ιδιοκτήτης μας έκοψαν τη μαγκιά και τη χολή και σιγά σιγά διστακτικά μπήκαμε στο σπίτι. Αφού μας εξήγησε λίγα πράγματα για το τι να περιμένουμε ως ερευνητές, μας άφησε κυριολεκτικά να κόψουμε το λαιμό μας και εξαφανίστηκε. Πήρε κάμποσο χρόνο να προσαρμοστούμε στους κλειστοφοβικούς και creepy χώρους του σπιτιού, το σκοτάδι να κυριεύει και ελάχιστη βοήθεια με φωτισμό...
Κάπου εκεί διαπιστώσαμε πως δεν είμαστε μόνοι στην οικία, ο τρόπος με τον οποίον δολοφονήθηκε η Monica την έκανε να στοιχειώνει το χώρο και να πέφτουν φωνές, τσιρίδες και κυνηγητό στα στενά περάσματα του σπιτιού (spoil).
Προσωπικά τρομάζω πολύ έχω προσέξει ιδιαιτέρως σε στοιχειωμένα δωμάτια μέσα σε σπίτια με περιορισμούς κινήσεων, κλειστά παράθυρα, ελάχιστα φώτα και η Monica μας έβγαλε τη χολή... Δε το περίμενα. Το ίδιο ίσχυε και για τους συμπαίχτες μου Κωλοτρούπες και ΣΙΑ, όλοι τα χρειαστήκαμε!
Γρίφοι κινήθηκαν σε εύκολο επίπεδο, απαιτούν κυρίως παρατηρητικότητα, πράγμα δύσκολο σε συνθήκες τόσο χαμηλού φωτισμού, δημιουργήθηκαν κανα δυο στιγμές που μπερδευτήκαμε, στη μία με ένα κλειδί παρενέβη ο δύστροπος ιδιοκτήτης με ωραίο τρόπο, στη 2η υπήρχε σε εκείνη τη στιγμή πολύ εντυπωσιακό jump scare και act, το οποίο μας έβγαλε τελείως εκτός συγκέντρωσης που έπρεπε να συνδυάσουμε κάποιες λεπτομέρειες και πράγματα στο χώρο, οπότε μας δόθηκε βοήθεια. Φτιάχνεται hype όσο κοντεύεις να τελειώσεις το δωμάτιο και το τέλος λυτρωτικό!
Πολλά μπράβο στην ηθοποιό και στον φιλικότατο ιδιοκτήτη, το δωμάτιο ήταν πολύ διασκεδαστικό και μας έμεινε! Του εξήγησα και προφορικά, πως ενώ όπως είπε είναι δωμάτιο που δεν πρέπει να συνηθίσεις τη παρουσία της Monica, το δωμάτιο θα μπορούσε να απογειωθεί με κανα δυο jump scares ακόμα, λόγω της γρήγορης αλλαγής των χώρων που κάνουν οι ομάδες. Ένας συμπαίχτης επισήμανε και το καλύτερο, πως στον διάδρομο θα μπορούσε η εταιρεία να εκμεταλλευτεί το σχοινί που κρέμεται...

Escaped
4.5 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

Το Eric's Will είναι ένα δωμάτιο γνωστό στη κοινότητα των Serial Escapers και σημείο αναφοράς στη κατηγορία τρόμου.
Οι Κωλοτρούπες και ΣΙΑ χτύπησαν τη πόρτα της έπαυλης με στόχο να φύγουν με τη διαθήκη και πριν μπω σε λεπτομέρειες, θεωρώ πως αποδείχτηκε αντάξιο της φήμης του.
Η εισαγωγή είναι ψαρωτική, ο μπάρμπα-Eric μυστήριος και όχι απαραίτητα φιλικός, σε προϊδεάζει από την είσοδο για το τι θα επακολουθήσει.
Πολύ ωραία σκηνικά, προσωπικά εμένα τα δωμάτια σε σπίτια-έπαυλες είναι τα αγαπημένα μου όσον αφορά την ατμόσφαιρα, τα ηχητικά και όχι μόνο εφέ του δωματίου βοηθάνε ώστε να είσαι ψιλοχεσμένος να περπατήσεις και οι οντότητες μέσα να μην ξέρεις πως να τις αποφύγεις, πως να κάνεις βήμα μακριά κτλ...
Έχω την υποψία πως το δωμάτιο ενδείκνυται για σωματική επαφή, εμείς το παίξαμε χωρίς και αισθάνθηκα πως το δωμάτιο το σηκώνει και θα ήταν ένα + στην πλοκή εκεί μέσα. Δεν αναφέρομαι σε τραμπουκισμό, αλλά σωματική αλληλεπίδραση που θα έκανε boost το αίσθημα του τρόμου και της ανατριχίλας!
Οι γρίφοι κινήθηκαν σε εύκολα επίπεδα, το δωμάτιο το βγάλαμε αρκετά γρήγορα, μόνο λίγο στην αρχή ένας γρίφος θέλει λίγο "finetuning". Ο συνδυασμός τρόμου και γρίφων νομίζω καθιστά το δωμάτιο ιδανικό για αρχάριους και σε ER τρόμου αλλά και σε ER γενικότερα. Είχαμε αρχάρια κοπέλα μαζί μας, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη ενώ ο φόβος/τρόμος ήταν εκεί που έπρεπε. Να σημειώσω δε, πως ανάλογα την ομάδα μπορεί να διαφέρει η εμπειρία, ενώ σε εμάς υπήρχαν και κάμποσα στοιχεία χιούμορ που βγήκαν αυθόρμητα και για μένα απογείωσαν την εμπειρία!
Το προσωπικό ευγενέστατο και ακολούθησε κουβεντούλα και τσιλάρισμα, όπως επιβάλλεται στο τέλος!

Escaped
5.0 Excellent
Aug - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτό το δωμάτιο που δεν έχει προαναφερθεί. Δεν είναι τυχαίο πως έρχονται παίχτες από το εξωτερικό να παίξουν το συγκεκριμένο...
Ένα απ' τα καλύτερα δωμάτια, ορόσημο για την "αγορά" των escape rooms στην Ελλάδα, άκρως κινηματογραφικό, ξεκινάς να παίζεις κι απλά χαζεύεις τα σκηνικά και το περιβάλλον, μέχρις ότου έχεις πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθείς, γιατί στο χώρο καραδοκεί η γυναίκα με τα μαύρα και δεν έχει καλές διαθέσεις...
Σκηνικά, παραγωγή δωματίου world class, εισαγωγή που σε μεταφέρει "αλλού", γρίφοι διασκεδαστικοί κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο δυσκολίας, τελειώσαμε το δωμάτιο με 12 λεπτά να υπολείπονται του "επίσημου χρόνου", acting σε άλλο level, τέτοιο ώστε και τρομάξαμε ουκ ολίγες φορές, αλλά και αναρωτιόμασταν σε κάποιες φάσεις αν η "οντότητα" ήταν όντως ηθοποιός, ολόγραμμα, κούκλα κτλ... Δωμάτιο τρόμου, βγάζει συναισθήματα φόβου, πανικού κι αγωνίας και στους πιο ατρόμητους!
Αισθανθήκαμε όλοι πως συμπληρώσαμε milestone που παίξαμε σε αυτό το δωμάτιο, δίνω άριστα και χειροκροτώ τους δημιουργούς του!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα δυο παιδιά που βρήκαμε μέσω fb και παίξανε μαζί μας (είχαμε πολύ καλή χημεία σαν ομάδα που τη τόνισε κι ο GM), μιας και τελευταία στιγμή είχαμε θέματα force majeure, αλλά θέλαμε να παίξουμε πάση θυσία!!!

Escaped
5.0 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι Κ*λοτρούπες ως γνωστοί φυσιολάτρεις τους ήρθε η ιδέα να πάνε για κατασκήνωση στο υπέροχο δάσος του Litchver. Εξοπλισμένοι με όλα τα κομφόρ, νομίζανε πως θα περάσουν μία ήσυχη νύχτα σαν παρέα κάτω απ' τ' αστέρια. Αμ δε...
Αντ' αυτού συναντήσαν έναν ημίτρελο κυνηγό, ο οποίος τους ενημέρωσε πως το δάσος κάθε άλλο παρά φιλικό είναι κι εκεί άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια, ψαρώσαμε!
Μπήκαμε μέσα στο αμάξι να κινηθούμε προς το βουνό και με το καλημέρα που φτάσαμε καταλάβαμε πως το δάσος είναι στοιχειωμένο για κακή μας τύχη...
Αργήσαμε να πάρουμε μπρος απ' το φόβο, η ατμόσφαιρα κλασμεντέ, σκηνικά 100% αληθινά (μέχρι και δέντρα κανονικά είχαν μέσα, λες και είσαι σε πραγματικό δάσος κι άντε να βρεις το κουράγιο να κάνεις βήμα...
Πολύ έξυπνη η σκέψη για τη διαμόρφωση και τον σχεδιασμό του χώρου, δεν λέω κάτι παραπάνω περί τούτου, αλλά ο χώρος θέλει "προσαρμογή", αλλιώς κινδυνεύεις με αποπροσανατολισμό κι άντε βγάλτα πέρα μετά... Γιατί ΔΕΝ είσαι μόνος... Το κακό παραμονεύει και μόνο φιλικό δεν είναι!
Οι γρίφοι του δωματίου κινήθηκαν σε εύκολα επίπεδα, αλλά η όλη ατμόσφαιρα δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς! Πρόκειται για αρκετά κινηματογραφικό και ατμοσφαιρικό δωμάτιο, με τη πλοκή να εξελίσσεται γραμμικά κι ωραία, ενώ εσύ παράλληλα προσπαθείς να βρεις στοιχεία και να καταφέρεις να τσακιστείς να φύγεις απ'το δάσος.
Είναι ένα "δωμάτιο" που δεν έχει πολυακουστεί, αλλα συγκαταλέγεται στα must για τους λάτρεις των ατμοσφαιρικών δωματίων τρόμου!
Υγ. Μικρό μειονέκτημα που δεν κόβω από βαθμολογία, για τη σκόνη-χώμα (?) του χώρου, ίσως θέλει κανα μικροψέκασμα πριν μπούνε οι παίχτες να "κάτσει", γιατί σαν ομάδα είχαμε μικροθεματάκια με μύτες, φλέμματα κτλ, όχι τπτ το τραγικό.

Escaped
4.7 Excellent
Jul - 2021

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.5

Πριν τη καραντίνα είχα παίξει με τους Κ*λοτρούπες το The Wolf το οποίο είναι η συνέχεια της ιστορίας, τώρα επιτέλους ήρθε η ώρα για το prequel. Με ομάδα λίγο άπειρη στα escape, το δωμάτιο αυτό είναι ότι πρέπει. Πολύ ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα, ελαφρώς τρομακτική, όσο πρέπει όμως για να μην αποθαρρύνει παίχτες που δεν γουστάρουν δωμάτια τρόμου. H πλοκή της ιστορίας σε παραλλαγή λίγο (έως πολύ) διεστραμμένη σε σχέση με το γνωστό παραμύθι που ξέρουμε.
Το φχαριστηθήκαμε το δωμάτιο, πολύ ωραία σκηνικά, επίπεδο δυσκολίας εύκολο προς μέτριο, είχαμε ροή, αλλά φάγαμε και κανα δυο σκαλωματάκια. Μας έβγαλε τη y(x) ελαφρώς η κοκκινοσκουφίτσα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά!

Ομάδα: Κ*λοτρούπης και ΣΙΑ

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Ένα μεγάλο ρισπέκτ στα παιδιά για την υπομονή τους που καθυστερήσαμε μισή ώρα + ερχόμενοι b2b από άλλο δωμάτιο κι άλλο ένα ρισπέκτ στα παιδιά του προηγούμενου δωματίου που φρόντισαν να ενημερώσουν κι αυτοί πως έρχεται η ίδια ομάδα από εκείνους και να μας περιλάβουν ιδιαιτέρως...
Και έτσι έγινε. Τι κι αν ενημερώσαμε το ξενοδοχείο για τη κράτησή μας σε δωμάτιο με τζακούζι, τι κι αν ρωτήσαμε πότε σερβίρεται το πρωινό... Αμ δε, είχαν άλλα σχέδια για εμάς... Κοινώς μας γ******! Περάσαμε τέλεια με την ατμόσφαιρα εκεί μέσα, φουλ creepy και τρομακτικά τα σκηνικά, μας ανάγκασαν να βρίσουμε, τρομάξουμε, ουρλιάξουμε. Αλλά δεν ξέρανε δε, πως η ομαδάρα μας είναι για τα δύσκολα και με την αδρεναλίνη που είχαμε, βγάλαμε το δωμάτιο τρένο, κάνοντας απόσβεση και το ολόκληρο μισάωρο!
Γρίφοι έξυπνοι, δωμάτια σχεδιασμένα με μεράκι και προσοχή στην ανατριχιαστική λεπτομέρεια, υποκριτική σκέτη τρέλα, περάσαμε απίστευτα αλλά 2η βραδιά στο ξενοδοχείο, ούτε με giveaway στο ινσταγκραμ, αποκλείεται! Γεια σας και χαρά σας!
Άλλη μια δωματιάρα, σας ευχαριστούμε, να πάτε όλοι! Δεν έχω να κόψω στη βαθμολογία από πουθενά.

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Σήμερα Δευτέρα το 3ο δωμάτιο κατά σειρά για τους Κωλοτρούπες μέσα σε 31 ώρες λίγο πριν μας κλείσουν το αγαπημένο μας άθλημα λόγω των μέτρων. Μπορεί να ταν απόγευμα, αλλά η ατμόσφαιρα έγινε απότομα σκοτεινή με το καλημέρα...
Καταρχάς ένα τεράστιο μπράβο για την εισαγωγή, απ τις πιο ευρηματικές μέσα σε όλα τα δωμάτια που έχουμε πάει ως τώρα, τεράστιο μπράβο, ειλικρινά κάνει τη διαφορά!
Στα του δωματίου, οι γρίφοι κυμάνθηκαν σε μέτριο επίπεδο, απαιτούσαν σκέψη και συνεργασία, ενώ μας συνεπήρε τελείως η ροή και η ιστορία. Ξέραμε πως το δωμάτιο είναι συνέχεια της Κοκκινοσκουφίτσας, αλλά καμία σχέση με τη παιδική ιστορία... Ετοιμάστε να αγχωθείτε, να τρομάξετε, να φρικάρετε και να τρέξετε γιατί ΔΕΝ είναι μόνο ο λύκος εκεί μέσα ο κίνδυνος... Το να τρέχεις να ξεφύγεις απ'τον λύκο λόγω του ονόματος του δωματίου, πες το περιμένεις, το να σιχτιρίζεις και να ουρλιάζεις με τη Κοκκινοσκουφίτσα όμως..??
Συγχαρητήρια για την επινόηση και εκτέλεση του δωματίου, άρτιοι χώροι, περάσματα που μας έκαναν να χάσουμε την αίσθηση της πραγματικότητας, ενώ το αγαπημένο της ομάδας μας να πρέπει να γυρίσει κάποιος μόνος του πίσω σε κάποια φάση...(γλέντι) Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Υγ.
Κοκκινοσκουφίτσα είσαι τρέλα, Κοκκινοσκουφίτσα είσαι μία
στα escape δεν υπάρχει, σα και σένα άλλη καμία..!! ;-)

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Escaped
5.0 Excellent
Nov - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Μας κλείσαν τα ER το κέρατό μου μέσα, δύσκολοι καιροί απαιτούν ειδικές λύσεις και προσαρμογή, γι αυτό οι Κωλοτρούπες φρόντισαν να κλείσουν 4 δωμάτια σε 31 ώρες. 1ο λοιπόν το Cellar. Εμείς φροντίσαμε να εξηγήσουμε στην "υποδοχή" πως ήρθαμε μεν για έρευνα, αλλά μας ενδιαφέρουν κατα κύριο λόγο κάτι βαρέλια με παλαιωμένο κρασάκι που θέλαμε να κάνουμε γευσιγνωσία και όντως μας προσφέρθηκε κρασί, αλλά δυστυχώς οι καλοσύνες τελειώσαν εκεί...
Πολύ καλοστημένο δωμάτιο, άρτια σχεδιασμένο, ατμοσφαιρικό με ωραίους γρίφους, αλλά [spoil] δεν έχουν έρθει ειρηνικά... Όσο πέρναγε το δωμάτιο και αλλάζαμε χώρους, γινόταν όλο και πιο σκοτεινό, [spoil], ειδικά στον τελευταίο χώρο που ήταν το αποκορύφωμα, ε εκεί έγινε το σώσε, χρειάστηκε συνεργασία με όλα τα άτομα, πολύ έξυπνη επινόηση, τρεξιματάκι στα σκοτάδια και την [spoil] εν τέλη μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι!!!

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Escaped
4.3 Very Good
Nov - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

4.0

Staff / Gamemaster

5.0

Το Blackout αποτελεί το 2ο κατά σειρά δωμάτιο για τους Κωλοτρούπες που κλείσανε 4 δωμάτια μέσα σε 31 ώρες ελέω κλεισίματος των ER με τα νέα μέτρα. Πρόκειται για ένα λίγο διαφορετικό δωμάτιο με τέρμα πίσσα σκοτάδι, στο οποίο επιβάλεται να χρησιμοποιήσεις κι άλλες αισθήσεις όπως η αφή για να βγει το δωμάτιο. Εμείς η αλήθεια είναι το κόνσεπτ δεν μας τρέλανε, λίγο δυσκολευτήκαμε σε κανα δυο σημεία, οφείλω δε να παραδεχτώ πως είναι διασκεδαστικό. Οι χώροι σχεδιασμένοι άρτια, γρίφοι ωραίοι επινοητικοί, [spoil] ενώ απαιτείται συνεργασία. Ωραίο δωματιάκι, συστήνεται για την εμπειρία τρόμου που προσφέρει.

Υγ. Θερμά ευχαριστώ στη κομμάντο guest της ομάδας μας (και μέλλουσα προσθήκη) Μαρία!

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος
Μαρία

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Τι να προσθέσουν οι serial escapers "Κωλοτρούπες" σ'αυτή τη δωματιάρα, με τόσα που χουν γραφτεί γι αυτό το δωμάτιο... Όχι δεν πρόκειται για υπερβολές, το δωμάτιο είναι κορυφή, μας ενθουσίασε όλους από τη στιγμή που μπήκαμε μέσα μέχρι να φύγουμε "με πατάς σε πατώ" από το κυνηγητό και την αδρεναλίνη...
Η σκέψη, ο σχεδιασμός, τα εφέ, οι μηχανισμοί και οι άκρως ευρηματικοί γρίφοι του δωματίου είναι σε άλλο λεβελ, ατμόσφαιρα τέρμα creepy, οι οντότητες μέσα δεν έρχονται για καλό, γι αυτό μακριά...
Λίγα λόγια και καλά, ο κάθε escaper που γουστάρει το άθλημα, πρέπει να περάσει από αυτό το δωμάτιο που αποτελεί ορόσημο στα escape της Ελλάδας. Άριστα σε όλα, ευχαριστούμε γι αυτή την εμπειρία!

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Παρασκευή 0.00 κλεισμένο το δωμάτιο για τους "Κωλοτρούπες", λίγες μόλις ώρες πριν τα νέα μέτρα, η μόνη ιδανική ώρα για ένα τέτοιο δωμάτιο. Η αρχή είχε γίνει από νωρίς το βραδάκι, που ο Χασάπης ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τα κρέατα που θα καταφτάσουν...
Πρόκειται για μοναδική εμπειρία αυτό το δωμάτιο, η ατμόσφαιρα είναι φουλ ψαρωτική, τρομακτική και creepy με προσοχή στη λεπτομέρεια και ηθοποιεία ρεσιτάλ...
Σου κόβεται το αίμα με τα δωμάτια και το χώρο, νιώθεις σαν πρόβατο που πάει για σφαγή κυριολεκτικά... Ξεχνάς γρίφους, escape room κτλ και σκέφτεσαι απλά πως θα επιβιώσεις... Όλα αυτά στην αρχή ακόμα γιατί όταν ξεκινάει το πανηγύρι, τρέχα γύρευε...
Δε μπορώ να κάνω σποιλ, αλλά οι Κωλοτρούπες βγάλανε φτερά μπας και γλιτώσουν από κανά μπαλτά, αλλά δεν απέφυγαν συνέπειες και γίναν καλοκαιρινοί, από κάθε άποψη...
Συγχαρητήρια στα παιδιά, περάσαμε υπέροχα, καραγουστάραμε τη φάση και γι αυτό πήγαμε σε αυτό το δωμάτιο, αλλά η κάθε ομάδα πριν κλείσει, πρέπει να ξέρει πολύ καλά που πάει, μπας και βγει από κει μέσα... ζωντανή κι αρτημελής!!! Το δωμάτιο είναι από τα τοπ στην Αθήνα, σε παρόμοιο στυλ με DARK, άχαστο!!!
Υγ. το 4 στους γρίφους δεν μπήκε για κακό, απλά οι γρίφοι όπως αναμένεται άλλωστε για ένα τέτοιο δωμάτιο δεν είναι οι πιο δύσκολοι, απλά μικρά κολληματάκια λόγω αδρεναλίνης μαξ

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Σπύρος
Μιχάλης

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

4.5

Η ομάδα Κωλοτρούπες χτες μεταμεσονύκτια επιχείρησε καταδρομική στο μυστικό εργαστήριο του Silk City για να αξιολογήσει τη κατάσταση και αποδείχτηκε η πλέον (α)κατάλληλη για τη δουλειά.

Εισαγωγή ψαρωτική, αδρεναλίνη πριν καν μπούμε με το φόβο του αγνώστου.

Η διερεύνηση ξεκίνησε χαλαρά, αλλά μπήκε δυναμικά στο ψητό, ε και από ένα σημείο και μετά έγινε ΤΟ ΣΩΣΕ.

Πρόκειται για πολύ ωραίο πολυ-χώρο, ταιριάζει στο θέμα, ενώ οι ηθοποιοί μας βγάλαν τη παναγία. Πολύ, αρκετό τρέξιμο, ιδρώτας, φόβος και αγωνία, αναγκαστήκαμε και σε κάποια σημεία να χωριστούμε!

Φοβερό δωμάτιο, must για τους λάτρεις των δωματίων τρόμου που θέλουν ένα κλικ δράση και ίσως και σωματική επαφή παραπάνω...

Γρίφοι κυμαίνονται σε φυσιολογικά μέτρια επίπεδα δεδομένου του τρεξίματος, εμείς θα θέλαμε ένα κλικ πιο έντονο έναν κύριο ηθοποιό του δωματίου, θα μπορούσε να ταν πιο έντονος υποκριτικά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αυτό σαν συμβουλή στα παιδιά μέσα για ένα μικρό update του ρόλου.

Φύγαμε ξεθεωμένοι και ενθουσιασμένοι!

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

H παρούσα κριτική αποτελεί συνέχεια της κριτικής του DEADLOCK που το αναφέρω και εδώ πως είναι ανεπανάληπτη εμπειρία το b2b παιχνίδι και των δύο δωματίων! Δεν συνίσταται, επιβάλεται!

Το 2ο δωμάτιο συνεχίζει τη πλοκή της ιστορίας του 1ου, αλλά με άλλο στόχο, καθώς δίνεται βαρύτητα στην ιστορία. Δεν περιέχει τόσο τρόμο όσο το 1ο και δεν είναι αυτό αυτοσκοπός σε αυτό το δωμάτιο. Αυτό το δωμάτιο χαρακτηρίζεται από πολύ όμορφα σκηνικά, από τα πιο ωραία που έχουμε δει ποτέ και άριστη ηθοποιεία. Μετά τη ψυχρολουσία και τα 10 χρώματα που αλλάξαμε στο 1ο, το 2ο ήταν μία ήρεμη μετάβαση σε κάτι spooky μεν, πιο ήπιο δε, το οποίο σε κρατάει στη τσίτα με την ατμόσφαιρα, τα σκηνικά και τους ωραίους γρίφους. Μπαίνει δλδ πιο έντονα η διασκέδαση και το αίσθημα πως παίζεις σε ταινία ή είσαι μάρτυρας της ιστορίας. Παρ΄όλο που μετά το 1ο μας φάνηκε πως το 2ο δωμάτιο ήταν καμιά ωρίτσα, ο GM μας ενημέρωσε πως μας πήρε 100 λεπτά, πράγμα το οποίο δείχνει την απώλεια αίσθησης του χρόνου λόγω του πόσο απορροφημένοι ήμασταν στο παιχνίδι...

Γενικά ήταν μία απίστευτη βραδιά με δωμάτια σαν αυτά να ανεβάζουν τόσο τα στάνταρ, που ειλικρινά ανησυχούμε αν στη συνέχεια βαρεθούμε τα υπόλοιπα. (μπααα)

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος (έλειπε)
Διονύσης (παρών, αναπληρωματικός)

Κωλοτρούπες η ομάδα νέα δυνατή
Ήρθε στην Αθήνα για να αφήσει υπογραφή
Τα μέλη τους καμμένα γουστάρουν όλοι τρόμο
Κι ας το μετανιώνουν κάθε φορά που μαστε στο δρόμο
Στην ομάδα προκαλεί συνέχεια το ντόρο
Κανει τις κρατήσεις και τον λένε Πεοσφόρο
Τον επόμενο στη λίστα φωνάζουν andyb
Στη πιάτσα επικυρηγμένος από κάθε στοιχηματική
Δωμάτια του τρόμου, φόβος, αγωνία τρομερή
Κι ας καταλήγουν αγκαλιασμένοι Πεοσφόρος – Andyb
Απ το αγρίνιο ερχόμενος και τον λεν Μιχάλη
Που με τη παρανομία φλερτάρει πάλι
Κι αν σε δωμάτιο τρόμου την ακούσουμε λιγάκι
Θα μας δώσει να τσιλάρουμε κανά χορταράκι
4ος ο Σπύρος, ο πιο φυσιολογικός – Εδώ γελάμε-
Μπορεί όντως να ναι, μπορεί και όχι, προχωράμε!
Δεν είναι κανείς καλά, κανένας με μυαλό
Είναι όλοι άρρωστοι με τον διαγωνισμό
Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό
Όταν πάρουμε τα 1500 ευρώ
Κι αν δε γίνει αυτό, στ @@ μας τα δυό
Θα το ρίξουμε σε τζόγο, φαγητό
Μα αν τύχει και πάρουμε τα λεφτά
Θα τα φάμε σε π******ς και ποτά
Θα επιστρέψουμε κι ας έχουμε χανγκόβερ
Κωλοτρούπες δεν θα πούνε ποτέ τους GAME OVER!!!


Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Πρόλογος: Οι sirial escapers Κωλοτρούπες, έχοντας κατέβει για "φιλικό προετοιμασίας" στο REBELLION, ενημερώθηκαν για τη δυναμική του εν λόγω δωματίου από το προσωπικό του Clock Escape Rooms (αξίζει να ειπωθεί), αλλά και από προηγούμενους GM's. O ενθουσιασμός ήταν τόσο έντονος που η κράτηση έγινε επιτόπου μετά το REBELLION κι είμασταν απίστευτα τυχεροί που βρήκαμε slot ελεύθερα για b2b και τα δύο δωμάτια! (ακολουθεί κριτική και για το 2ο...) Δεν θα παραλείψω να αναφέρω πως το θεωρώ must για όλες τις ομάδες να πάνε για τη συνεχόμενη εμπειρία b2b, υπάρχει λόγος και πολύ ωραία συνδεδεμένη ροή, μην τα σπάσετε σε διαφορετικές μέρες, πρόκειται για μοναδικό experience!

Θέλω να ξεκινήσω αυτή κριτική λέγοντας πως η εισαγωγή μας έπιασε τελείως off guard και απροετοίμαστους. Δεν μπορώ και δεν θέλω να αναφέρω τπτ παραπάνω, αλλά όλα τα μέλη είχαμε στο μυαλό μας πως πρόκειται για τις κλασσικές χιλιοπαιγμένες διαδικασίες και ρουτίνα... Αμ δε... Τελειώνει εδώ η εισαγωγή, πηγαίντε ζήστε το και τα ξαναλέμε... Για εμένα μέχρι τώρα top 3 εισαγωγές σε παιχνίδι: DARK-Can't Breathe-DEADLOCK! (τυχαία σειρά)

Το δωμάτιο είναι σκέτος "εφιάλτης" για κάθε παίχτη. Συνδυάζει αγωνία, στρες, τρόμο, αδρεναλίνη στο φουλ και χαρακτηριστικό ήταν η ένταση που επικρατούσε στην ομάδα. Συν η κλειστοφοβία και αυτό το τέρας που δεν ήξερες πως και πότε θα εμφανιστεί μέσα στα σκοτάδια και τους στενούς διαδρόμους... Γρίφοι μέτριας δυσκολίας, φάγαμε όμως ένα σκαλωματάκι. Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη λεπτομέρεια στο χώρο, ο απίστευτος και άρτιος σχεδιασμός που κάνει το χώρο κυριολεκτικά "κόλαση" και είναι από τα πιο creepy escape rooms... Κάποιες στιγμές σε κάποια μέρη σου πάγωνε το αίμα, ειδικά στο δωμάτιο που ήταν γεμάτο με (σποιλ)...

Πρόκειται για δωμάτιο must για όλους τους λάτρεις των δωματίων τρόμου, ορόσημο για τα ελληνικά escape rooms και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μας γράφανε στο facebook να πάρουμε 2ο βρακί... (ναι πήραμε!)

Η συνέχεια στο part 2

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος (έλειπε)
Διονύσης (παρών, αναπληρωματικός)

Κωλοτρούπες η ομάδα νέα δυνατή
Ήρθε στην Αθήνα για να αφήσει υπογραφή
Τα μέλη τους καμμένα γουστάρουν όλοι τρόμο
Κι ας το μετανιώνουν κάθε φορά που μαστε στο δρόμο
Στην ομάδα προκαλεί συνέχεια το ντόρο
Κανει τις κρατήσεις και τον λένε Πεοσφόρο
Τον επόμενο στη λίστα φωνάζουν andyb
Στη πιάτσα επικυρηγμένος από κάθε στοιχηματική
Δωμάτια του τρόμου, φόβος, αγωνία τρομερή
Κι ας καταλήγουν αγκαλιασμένοι Πεοσφόρος – Andyb
Απ το αγρίνιο ερχόμενος και τον λεν Μιχάλη
Που με τη παρανομία φλερτάρει πάλι
Κι αν σε δωμάτιο τρόμου την ακούσουμε λιγάκι
Θα μας δώσει να τσιλάρουμε κανά χορταράκι
4ος ο Σπύρος, ο πιο φυσιολογικός – Εδώ γελάμε-
Μπορεί όντως να ναι, μπορεί και όχι, προχωράμε!
Δεν είναι κανείς καλά, κανένας με μυαλό
Είναι όλοι άρρωστοι με τον διαγωνισμό
Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό
Όταν πάρουμε τα 1500 ευρώ
Κι αν δε γίνει αυτό, στ @@ μας τα δυό
Θα το ρίξουμε σε τζόγο, φαγητό
Μα αν τύχει και πάρουμε τα λεφτά
Θα τα φάμε σε π******ς και ποτά
Θα επιστρέψουμε κι ας έχουμε χανγκόβερ
Κωλοτρούπες δεν θα πούνε ποτέ τους GAME OVER!!!

Escaped
4.7 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

4.5

Staff / Gamemaster

5.0

3/4 serial escapers της ομάδας Κωλοτρούπες εμφανίστηκαν έτοιμοι για επανάσταση και ανταρσία σαν φιλικό προετοιμασίας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η 10άδα δωματίων που συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Το δωμάτιο είναι άρτια σχεδιασμένο. Ωραίο, ευχάριστο και διασκεδαστικό το κόνσεπτ. Ο δε ηθοποιός προσθέτει το λιθαράκι του εκεί που πρέπει, ενώ βγάζει κι αρκετό χαβαλέ και γέλιο με την ετυμολογία του. Οι γρίφοι όχι δύσκολοι, φάγαμε όμως μικροκολληματάκια και μπερδέματα που μας πήγαν πίσω και βγάλαμε το δωμάτιο στο τσακ. Συστήνεται σε κάθε παρέα που θέλει να διασκεδάσει, να τρολλάρει και να περάσει καλά, μαξ 4 άτομα θα έλεγα εγώ, 5 θα βγει λίγο παραπάνω.
Υγ. πολύ ωραίος ο χώρος υποδοχής!

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Κωλοτρούπες η ομάδα νέα δυνατή
Ήρθε στην Αθήνα για να αφήσει υπογραφή
Τα μέλη τους καμμένα γουστάρουν όλοι τρόμο
Κι ας το μετανιώνουν κάθε φορά που μαστε στο δρόμο
Στην ομάδα προκαλεί συνέχεια το ντόρο
Κανει τις κρατήσεις και τον λένε Πεοσφόρο
Τον επόμενο στη λίστα φωνάζουν andyb
Στη πιάτσα επικυρηγμένος από κάθε στοιχηματική
Δωμάτια του τρόμου, φόβος, αγωνία τρομερή
Κι ας καταλήγουν αγκαλιασμένοι Πεοσφόρος – Andyb
Απ το αγρίνιο ερχόμενος και τον λεν Μιχάλη
Που με τη παρανομία φλερτάρει πάλι
Κι αν σε δωμάτιο τρόμου την ακούσουμε λιγάκι
Θα μας δώσει να τσιλάρουμε κανά χορταράκι
4ος ο Σπύρος, ο πιο φυσιολογικός – Εδώ γελάμε-
Μπορεί όντως να ναι, μπορεί και όχι, προχωράμε!
Δεν είναι κανείς καλά, κανένας με μυαλό
Είναι όλοι άρρωστοι με τον διαγωνισμό
Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό
Όταν πάρουμε τα 1500 ευρώ
Κι αν δε γίνει αυτό, στ @@ μας τα δυό
Θα το ρίξουμε σε τζόγο, φαγητό
Μα αν τύχει και πάρουμε τα λεφτά
Θα τα φάμε σε π******ς και ποτά
Θα επιστρέψουμε κι ας έχουμε χανγκόβερ
Κωλοτρούπες δεν θα πούνε ποτέ τους GAME OVER!!!

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Κωλοτρούπες η ομάδα νέα δυνατή
Ήρθε στην Αθήνα για να αφήσει υπογραφή
Τα μέλη τους καμμένα γουστάρουν όλοι τρόμο
Κι ας το μετανιώνουν κάθε φορά που μαστε στο δρόμο
Στην ομάδα προκαλεί συνέχεια το ντόρο
Κανει τις κρατήσεις και τον λένε Πεοσφόρο
Τον επόμενο στη λίστα φωνάζουν andyb
Στη πιάτσα επικυρηγμένος από κάθε στοιχηματική
Δωμάτια του τρόμου, φόβος, αγωνία τρομερή
Κι ας καταλήγουν αγκαλιασμένοι Πεοσφόρος – Andyb
Απ το αγρίνιο ερχόμενος και τον λεν Μιχάλη
Που με τη παρανομία φλερτάρει πάλι
Κι αν σε δωμάτιο τρόμου την ακούσουμε λιγάκι
Θα μας δώσει να τσιλάρουμε κανά χορταράκι
4ος ο Σπύρος, ο πιο φυσιολογικός – Εδώ γελάμε-
Μπορεί όντως να ναι, μπορεί και όχι, προχωράμε!
Δεν είναι κανείς καλά, κανένας με μυαλό
Είναι όλοι άρρωστοι με τον διαγωνισμό
Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό
Όταν πάρουμε τα 1500 ευρώ
Κι αν δε γίνει αυτό, στ @@ μας τα δυό
Θα το ρίξουμε σε τζόγο, φαγητό
Μα αν τύχει και πάρουμε τα λεφτά
Θα τα φάμε σε πουτάνες και ποτά
Θα επιστρέψουμε κι ας έχουμε χανγκόβερ
Κωλοτρούπες δεν θα πούνε ποτέ τους GAME OVER!!!

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Οι sirial escapers Κωλοτρούπες συνεχίζουν ακάθεκτοι τη πορεία τους στη 10άδα των δωματίων escaperoutes για το διαγωνισμό. Σειρά είχε το Existence που ξεκίνησε με ορισμένα μικροευτράπελα λόγω υπερβολικής κατανάλωσης προβατίνας στα κάρβουνα. Μπαίνοντας στην επαύλη η ομάδα έκανε ένα δυναμικό σντο σε φάση το χουμε, έχουμε πάρει το κολάι στα δωμάτια τρόμου, μα υπολογίσαμε χωρίς τους "ένοικους"...
Μιλάμε για φοβερή ατμόσφαιρα που μας έφερε με ευκολία αγκαλιασμένους, έπεσαν αρκετά ουρλιαχτά και μπινελίκια και η ώρα πέρασε πολύ "ευχάριστα". Οι γρίφοι κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα, σχετικά εύκολοι, ουσιαστικά η ατμόσφαιρα τα δυσχεραίνει, πλοκή εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ωραία σχεδιασμένοι χώροι, φαίνεται έχει πέσει πολύ δουλειά με μεράκι, ενώ η ηθοποιεία όπως ακριβώς έπρεπε να ναι, άριστα προσαρμοσμένη στη κάθε ομάδα που παίζει όπως μας είπαν και τα παιδιά, ξέρουν όμως δε πολύ καλά πως να σε κάνουν να χ******... Δωμάτιο must για όποιους γουστάρουν τρόμο!

4/10 ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Κωλοτρούπες:
Πεοσφόρος
Andyb
Μιχάλης
Σπύρος

Κωλοτρούπες η ομάδα νέα δυνατή
Ήρθε στην Αθήνα για να αφήσει υπογραφή
Τα μέλη τους καμμένα γουστάρουν όλοι τρόμο
Κι ας το μετανιώνουν κάθε φορά που μαστε στο δρόμο
Στην ομάδα προκαλεί συνέχεια το ντόρο
Κανει τις κρατήσεις και τον λένε Πεοσφόρο
Τον επόμενο στη λίστα φωνάζουν andyb
Στη πιάτσα επικυρηγμένος από κάθε στοιχηματική
Δωμάτια του τρόμου, φόβος, αγωνία τρομερή
Κι ας καταλήγουν αγκαλιασμένοι Πεοσφόρος – Andyb
Απ το αγρίνιο ερχόμενος και τον λεν Μιχάλη
Που με τη παρανομία φλερτάρει πάλι
Κι αν σε δωμάτιο τρόμου την ακούσουμε λιγάκι
Θα μας δώσει να τσιλάρουμε κανά χορταράκι
4ος ο Σπύρος, ο πιο φυσιολογικός – Εδώ γελάμε-
Μπορεί όντως να ναι, μπορεί και όχι, προχωράμε!
Δεν είναι κανείς καλά, κανένας με μυαλό
Είναι όλοι άρρωστοι με τον διαγωνισμό
Θα γίνουμε καλά, θα βάλουμε μυαλό
Όταν πάρουμε τα 1500 ευρώ
Κι αν δε γίνει αυτό, στ @@ μας τα δυό
Θα το ρίξουμε σε τζόγο, φαγητό
Μα αν τύχει και πάρουμε τα λεφτά
Θα τα φάμε σε πουτάνες και ποτά
Θα επιστρέψουμε κι ας έχουμε χανγκόβερ
Κωλοτρούπες δεν θα πούνε ποτέ τους GAME OVER!!!

Escaped
5.0 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

5.0

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

3o δωμάτιο σε 4 μέρες για την έμπειρη ατομικά αλλά νεοσύστατη ομάδα Κ***οτρούπες και η φράση "Γιατί ξαναεπιλέγουμε δωμάτιο τρόμου ρε π****η μου, μαζόχες είμαστε?" τα λέει όλα με το καλημέρα μπαίνοντας στο χώρο. Και με το καλημέρα ήδη μπήκαμε ψιλοχεσμένοι, ωραία ατμόσφαιρα πριν το παιχνίδι, η εισαγωγή στο escape κάνει τεράστια διαφορά γιατί σε βάζει αμέσως στο κλίμα.

Στα του δωματίου[spoil], ο Freddy [spoil] εμείς κλασσικά μαντραχαλαίοι να αγκαλιαζόμαστε σαν... να μη πω καλύτερα...

Όχι οι πιο μεγάλοι χώροι, αλλά ένα must escape για κάθε λάτρη του είδους, θαρρώ πως είναι τέλειο όχι για το 1ο αλλά για τη 1η πεντάδα δωματίων τρόμου. Να σημειώσω πως οι γρίφοι ξεφεύγουν από τους συνηθισμένους, πολύ εφευρετικοί, έχει γίνει άψογη δουλειά στο σχεδιασμό, ενώ δε γλιτώνονται και τα σούρτα φέρτα πίσω για τους πιο τολμηρούς. Παρόλο που την ακούσαμε λίγο, βγάλαμε το δωμάτιο σε πολύ καλό χρόνο, μάλλον επειδή τα παίρνουμε σβάρνα τα δωμάτια τελευταία κι έχουμε συνηθίσει.

Gamemaster άψογος, βοηθούσε όποτε έπρεπε και όσο έπρεπε, ενώ το έχει μεράκι και είναι πολύ πολύ έμπειρος ο ίδιος σε escape rooms. Τον ευχαριστούμε για τη κουβέντα μετά και τις συμβουλές του για τα επόμενά μας δωμάτια. Να ναι καλά τα παιδιά να σχεδιάζουν ολοένα καινούργια και τρομαχτικά δωμάτια.

Κ....οτρούπες:
Π****σφόρος
Andyb
Σπύρος
Μιχάλης

Εννοείται πως θα συνεχίσουμε τα δωμάτια τρόμου, γιατί είμαστε και παίχτες και χ......ες!

Escaped
4.8 Excellent
Oct - 2020

Puzzles / Quests

4.5

Atmosphere / Plot

5.0

Staff / Gamemaster

5.0

Αν και έχω κάμποση εμπειρία σε δωμάτια τρόμου, ομολογώ πως στο συγκεκριμμένο αποσυντονίστηκα, τα δα κωλυόμενα μαζί και όλη η ομάδα μου!
Εισαγωγή στο παιχνίδι σκοτεινή με το που περνάς τη πόρτα, μπαίνεις αμέσως στο κλίμα, γρίφοι έξυπνοι αλλά βατοί, αλλά έλα όμως που αποσυντονίζεσαι με αυτά που συμβαίνουν εκεί μέσα...
Οι χώροι είναι άψογα σχεδιασμένοι, κλειστοφοβικοί με προσοχή στη λεπτομέρεια. Εμείς 4 άτομα, 1ο escape μετά το καλοκαίρι, δυο λαλούν και τρεις χορεύουν, ότι να ναι ήμασταν, με κυριότερο ότι δε πήραμε τον φακό μαζί μας, με συνέπεια να είμαστε μέσα στα σκοτάδια... Ίσως καλύτερα έτσι! Φάγαμε και τα βρισίδια μας από τον GM γιατί ήμασταν ακατάλληλοι και χέστες ώρες ώρες, πιστεύω το διασκεδάσαμε και εμείς και τα παιδιά που δουλεύουν. Acting απίθανο, όπως έπρεπε για να χεστείς πάνω σου, αλλά τηρώντας και τα απαραίτητα όρια μη πάθεις κανά καρδιακό... Στενές επαφές...
Η επιτυχία ενός δωματίου τρόμου φαίνεται ξεκάθαρα όταν μια ομάδα με μαντραχαλάδες καταλήγει να αγκαλιάζονται σαν τις λ......ς . 2 φορές χρειάστηκε να γυρίσουμε πίσω σε προηγούμενο χώρο, ακόμα φρικάρω στην ιδέα...
Μπράβο στους σχεδιαστές και ηθοποιούς, φοβερό δωμάτιο, ένα must για όλους τους λάτρεις των horror rooms ασυζητί! Την επόμενη μέρα ξαναπήγαμε για το άλλο δωμάτιο της εταιρείας, ακολουθεί κι εκεί κριτική!

Escaped

HIDE N SEEK

21:00, 10-May-2024


   2 Hours
   2 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

Sinister


1:45:00

   105 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

Metanoia


1:50:00

   110 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Odyssey Project


1:36:00

   100 Minutes
   2 - 6
   97.6 %
Horror
Actor
Running
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

Cursed Doll Universe


2:00:00

   2 Hours
   4 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

CORVUS SATANICA


1:45:00

   2 Hours
   4 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

OPERATION BLACK "I"


1:36:00

  Trophies they Won!

CONFIDENTIAL CONFIDENTIAL

   100 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy
Horror Adventure

The Curse of La Llorona


1:50:00

  Trophies they Won!

Bride in Black & White Bride in Black & White
Home Sweet Curse Home Sweet Curse
  QR-Code

   110 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
2 Trophies

SANTA SOFIANA


1:50:00

   110 Minutes
   3 - 5
   99.8 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

The Grudge


1:55:00

   2 Hours
   2 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass
3 Trophies

Mary's Dolls


1:32:00

   100 Minutes
   3 - 5
   99.8 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
1 Trophy

Whispershhh


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

Sister’s wake


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 4
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller

Manifesto


1:45:00

   105 Minutes
   3 - 6
   99.8 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
3 Trophies

DEADLY PRODUCTION


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 6
   99.7 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

Amen


1:50:00

   110 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Parking
Psychological Thriller

Frankenstein’s Legacy


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 5
   73.9 %
Actor
Action
Running

HERESY


1:21:00

  Trophies they Won!

Found the Eternity Elixir Found the Eternity Elixir

   90 Minutes
   2 - 5
   97.4 %
Actor
Psychological Thriller
Youth Pass
3 Trophies

OMERTA


2:20:00

   140 Minutes
   3 - 5
   99.1 %

CREEPY STORE


1:45:00

   105 Minutes
   2 - 5
   99.8 %
  Video
Parking
Youth Pass
Spooky Mystery

Orfanato


1:40:00

   2 Hours
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
  Video

The Painting


1:58:00

  Trophies they Won!

Atelier Atelier

   2 Hours
   2 - 4
   100.0 %
3 Trophies

The Bride in Black


1:50:00

   110 Minutes
   2 - 7
   99.6 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass
2 Trophies

ZODIAC


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 5
   99.1 %

JACK THE RIPPER


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 6
   96.1 %
Actor
Role Playing
Psychological Thriller
4 Trophies

Wanted: Dead Or Alive


1:30:00

   90 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Actor
Comedy
Role Playing
2 Trophies

TERRIFIED MARKET


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 7
   99.3 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

DEATH ROW


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 5
   50.0 %
Actor
Action
1 Trophy

WHO AM I ?


2:42:00

   195 Minutes
   4 - 7
   100.0 %
Horror
Actor
Role Playing
Psychological Thriller
Adults Only

Texas Chainsaw Massacre


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 7
   99.5 %
Horror
Actor
Action
Running
Parking
Psychological Thriller
Adults Only

Blackwater


2:00:00

  Trophies they Won!

Major General Major General
  QR-Code

   2 Hours
   2 - 7
Action
Kids Friendly
Youth Pass
1 Trophy

WHY ?


1:50:00

   2 Hours
   3 - 6
   100.0 %
Actor
Role Playing
Psychological Thriller
Adults Only
Cinematic Drama, Non-Horror

ICE TIKI


2:04:00

  Trophies they Won!

Wear super socks Wear super socks

   110 Minutes
   3 - 7
   95.6 %
Action
Kids Friendly
Parking
1 Trophy

Paradox Project 2 : The Bookstore


3:20:00

   200 Minutes
   4 - 7
   100.0 %
  Video

   Team
Κωλοτρούπες :
Dimitrios Koulouriotis, Melian .

Last Resort


1:30:00

  Trophies they Won!

Mexico Mexico

   90 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Youth Pass
3 Trophies

Evil in a Box


1:05:00

   80 Minutes
   4 - 7
   99.6 %
Horror
Actor
Running
Psychological Thriller

Paradox Project 1: The Mansion


3:00:00

   3 Hours
   4 - 7
   100.0 %
  Video

Lilipout


1:30:00

   90 Minutes
   2 - 6
   100.0 %
Comedy
Kids Friendly
Youth Pass

Paradox Project 3 :Music Academy


3:00:00

   3+ Hours
   4 - 7
   100.0 %
  Video

I'm ... Many


1:24:00

   90 Minutes
   2 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

DARK MIRROR


1:50:00

   110 Minutes
   3 - 6
   99.7 %
Actor
Sci-Fi
Action
  Video
Parking
Youth Pass
Task Room

STIGMATA


1:35:00

   110 Minutes
   2 - 5
   99.5 %
Horror
Actor
  Video
Parking
Psychological Thriller
Adults Only

DEAD BRIDE - Dark Truth


1:50:00

   100 Minutes
   3 - 6
   99.7 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller

The Apocalypse X


1:40:00

  Trophies they Won!

Use 3.14 in your photo Use 3.14 in your photo
  QR-Code

   90 Minutes
   3 - 8
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Youth Pass

KRAMPUSNACHT


1:55:00

   100 Minutes
   3 - 6
   99.0 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

PSYCHOSIS


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 6
   99.9 %
Horror
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only

REQUIEM


2:00:00

   2 Hours
   2 - 6
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Available Until: 30/06/2022

OUTCAST


1:30:00

  Trophies they Won!

Outcast Escaper! Outcast Escaper!

   90 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass
1 Trophy

Mystic Project


2:00:00

   150 Minutes
   3 - 6
   99.8 %
Horror
Actor
Action
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

HELLEVATOR


1:10:00

   70 Minutes
   1 - 4
   100.0 %
  Video
Parking
Youth Pass

THE BUTCHER


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 5
   99.7 %
Horror
Actor
  Video
Parking
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

The Cursed Doll


1:00:00

  Trophies they Won!

Super Fast Super Fast

   80 Minutes
   3 - 4
   98.9 %
Horror
Actor
Running
Psychological Thriller
1 Trophy

Boogeyman


1:18:00

   90 Minutes
   2 - 5
   99.6 %
Horror
Actor
  Video
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

The Last Chance


1:40:00

   90 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

KATHARSIS - Caves Of Banjul


1:25:00

   100 Minutes
   2 - 5
   85.5 %
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

The Legend of Mora


1:40:00

   100 Minutes
   3 - 6
   99.6 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only
Youth Pass

M’ama


2:00:00

   105 Minutes
   3 - 6
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

The School of Burning Souls


1:45:00

   100 Minutes
   3 - 5
   100.0 %
Horror
Actor
Psychological Thriller
Adults Only

Phantom of the Opera


1:20:00

  Trophies they Won!

The Silver Sword The Silver Sword
  QR-Code
Phantom Case Closed Phantom Case Closed

   80 Minutes