Λαμπελέτ 16

Kar.Lo Company  
   Ναπολέοντος Λαμπελέτ 16, Αθήνα, 10444 - Εμφάνιση Χάρτη

   2 Ώρες
   3 - 8
Ηθοποιός
Δράσης

98,6%
1:50:00
87,87%

  Βαθμολογίες
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα πολύ ωραίο γριφοδωμάτιο με περισσότερους χώρους απ'ό,τι θα περίμενε κανείς.

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές ιδέες στους γρίφους, μερικές εκ των οποίων είναι και αρκετά πρωτότυπες, ενώ σε αντίθεση με τις περισσότερες περιπτώσεις γριφοδωματίων με ηθοποιό, εδώ το acting έχει θετικό πρόσημο στην εμπειρία.

Δύο μόνο σημεία είναι σχετικά "ευαίσθητα" - εμάς δεν μας ενόχλησαν - και καλό να τα έχει κατά νου ο επισκέπτης, για να ξέρει τι να περιμένει:

α) Το εύρος 3-8 άτομα είναι μάλλον υπερβολικό, αφού οι χώροι χωρίς να είναι στενοί, σίγουρα δεν είναι μεγαλύτεροι από παιχνίδια που θέτουν ως άνω όριο ακόμη και τους 5 παίκτες. Η δε τιμή (20€ ανά άτομο είτε είστε 5, είτε είστε 8) θα μπορούσε να αποκλιμακώνεται περαιτέρω όσο μεγαλώνει η ομάδα.

β) Υπάρχουν 3-4 σημεία του παιχνιδιού, στα οποία θα βρείτε αμέσως τι και πώς πρέπει να κάνετε, αλλά θα χρειαστείτε πολλαπλάσιο χρόνο για να κάνετε τις τετριμμένες διαδικασίες που θα σας δώσουν τον κωδικό της λύσης. Είναι πιθανό λοιπόν - αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε τον όρο - να νιώσετε πως το παιχνίδι κάνει "κοιλιά".

Αν ειστε οκ με τα δύο παραπάνω, επισκεφθείτε το με τα χίλια! Θα περάσετε υπέροχα, λύνοντας ωραίους γρίφους και παρακολουθώντας και ένα βιωματικό μάθημα της σύγχρονης - εγχώριας και όχι μόνο - πολιτικής ιστορίας.

 Δημήτρης Βερλέκης,  328 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Ιαν 2023
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα πολύ ωραίο γριφοδωμάτιο με μεγάλο αριθμό χώρων, ωραία περάσματα, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν διακρίνονται, πολύ ωραίο σενάριο, με αναφορές και έμπνευση από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Επίσης όλοι αυτοί οι χώροι είναι πλήρως αληθοφανείς, με εξαιρετική διακόσμηση.

Οι γρίφοι είναι όλοι καλοσχεδιασμένοι και έχουν φτιαχτεί για το σενάριο και ενταχθεί στη ροή του παιχνιδιού με πολύ ωραίο τρόπο. Ίσως κάποιοι να είναι λίγο πιο χρονοβόροι από όσο θα έπρεπε, παρόλα αυτά δεν θα έλεγα πως είναι ιδιαίτερης δυσκολίας. Ισως σε αυτό το κομμάτι να ήθελα να υπήρχαν 1-2 γρίφοι παραπάνω σε κάποιους χώρους που το σήκωναν.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην ηθοποιό και στο act που μόνο δίνει παραπάνω πόντους στο δωμάτιο και την εμπειρία κάνοντας το πιο διασκεδαστικό με την αλληλεπίδραση που υπήρχε. Αν και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προδοσία....ΠΟΤΕΕΕ

Συνολικά είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που αξίζει να επισκεφτείτε με την ομάδα σας. Ιδανικά το προτείνω για ομάδες 4 ή 5 ατόμων. Εμείς καταλήξαμε να πάμε 7άδα, ωστόσο εκ των υστέρων θεωρώ πως δεν αξίζει, παρόλο που αναφέρεται πως το δωμάτιο παίρνει μέχρι και 8 άτομα, καθώς δημιουργείται πολυκοσμία ενώ και η τιμή ανά παίκτη δεν πέφτει καθόλου από τα 6 άτομα και πανω.

 Άννα Καββαδά,  181 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Ιαν 2023
  Φωτογραφία
Λαμπελέτ 16