Frankenstein’s Legacy

BRAINCELLS  
   Κολοκοτρώνη 50, Πειραιάς, 18531 - Εμφάνιση Χάρτη

   90 Λεπτά
   3 - 5
Ηθοποιός
Δράσης

73,4%
1:20:00
73,05%

  Βαθμολογίες
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Ένα εξαιρετικό δωμάτιο δράσης, με ικανό πλήθος έξυπνων γρίφων, ρεαλιστικότατα σκηνικά και δυνατές δόσεις αδρεναλίνης.

Το δυνατό χαρτί του παιχνιδιού είναι η ατμόσφαιρα. Ο φωτισμός είναι σε ολόσωστο επίπεδο ώστε να βλέπεις, ενώ ταυτόχρονα να νιώθεις και το κατάλληλο άγχος, τα ηχητικά εφέ είναι ιδανικά για το περιβάλλον του δωματίου, ενώ η παρουσία του ηθοποιού, ανεβάζει την ένταση.

Χαρακτηριστικά, έχοντας παίξει περίπου 20 δωμάτια τρόμου, μόλις ένα κατάφερε να με αγχώσει και να με κάνει να δειλιάσω περισσότερο από το Frankenstein's Legacy. Αυτό, λέει πολλά και αν φαντάζει αμφίσημο, έχει ξεκάθαρα θετικό πρόσημο μόλις το βιώσετε!

Οι γρίφοι ακολουθούν από κοντά και είναι απόλυτα ταιριαστοί με το concept, τον όλο χώρο και τα διαθέσιμα αντικείμενα σε αυτόν. Μόνο ένας, νιώθω πως είχε ένα μικρό λάθος, αλλά είναι πιθανό να μπερδεύτηκα ο ίδιος πάνω στην αγωνία.

Acting και Gamemastering ήταν άριστα ως προς τη διαχείριση της ομάδας. Μοναδικό πταίσμα κατ'εμέ είναι ο τρόπος άφιξης των βοηθειών, που θα μπορούσε να είναι λιγότερο "επισφαλής" ως προς την "παραλαβή" τους.

Κλείνοντας, το παιχνίδι είναι ιδανικό για τετράδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει εξαιρετικά χαμηλή τιμή σε σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία. Σε άλλες εταιρείες εύκολα θα βρίσκατε το ίδιο δωμάτιο να έχει +8€ το άτομο. Άλλος ένας λόγος να επισκεφθείτε τα υπέροχα δωμάτια των Braincells!

 Δημήτρης Βερλέκης,  326 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Δεκ 2021
4,8 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

5,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

5,0

Προσωπικό / Gamemaster

4,5

Η ιστορία του Adam και του Frankenstein είναι μια από τις αγαπημένες μου. Το δωμάτιο αυτό έγινε επίσης ένα από τα αγαπημένα μου. Από πού να ξεκινήσω...

Οι χώροι του δωματίου είναι υπέροχα διακοσμημένοι έτσι ώστε να μεταφέρεται κάνεις στο εργαστήριο που θα ξυπνήσεις το "τέρας". Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται τόσο από τα σκηνικά, όσο και από τον φωτισμό, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ που συνοδεύουν το δωμάτιο καθόλη τη διάρκεια του, βάζουν τους παίκτες μέσα στην ιστορία ολοκληρωτικά.

Προφανώς όμως, τα παραπάνω δεν αρκούν, καθώς ο ηθοποιός που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο απογειώνει την εμπειρία. Δημιουργεί το απαραίτητο άγχος και φόβο, ενώ παράλληλα λειτουργεί σαν πρόκληση για τους παίκτες αλλά και σαν καταλύτης για την εξέλιξη της ροής του παιχνιδιού. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η παράσταση που έδωσε ήταν εξαιρετική.

Οι γρίφοι που υπάρχουν στο δωμάτιο είναι άριστα ταιριασμενοι με την ιστορία, τον χώρο και τα διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτόν. Εξυπηρετούν την πλοκή της ιστορίας που αφηγείται το δωμάτιο απόλυτα.

Τέλος, η GM μας ήταν εξαιρετική και την ευχαριστούμε πολύ. Η μόνη παρατήρηση έχει να κάνει με το hint system που έχει το δωμάτιο, το οποίο προσωπικά με εκνεύρισε, αλλά αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με δική μου ιδιοτροπία.

Όπως και να έχει, είναι ένα εκπληκτικό δωμάτιο, γεμάτο δράση, άγχος και γενναία δόση τρόμου. Ίσως μάλιστα πιο τρομακτικό από πολλά δωμάτια που βαφτίζονται και παρουσιάζονται ως τέτοια.

Ιδανικός αριθμός παικτών: 4


 Άννα Καββαδά,  181 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Δεκ 2021
  Φωτογραφία
Frankenstein’s Legacy