Deathtrap

Athens Clue Μαρούσι  
   Λεωφόρος Κηφισίας 125, Μαρούσι, 151 24 - Εμφάνιση Χάρτη

   70 Λεπτά
   2 - 6
Role Playing
Kids Friendly
Youth Pass
4 Τρόπαια

85,5%
47:34
99,63%

  Τρόπαια που Κερδίσανε!

Athens Clue Marousi Agent Athens Clue Marousi Agent
+5 Πόντοι
Forensics Master Forensics Master
+5 Πόντοι
Solved the Murder Case Solved the Murder Case
+5 Πόντοι

  Βαθμολογίες
4,3 Πολύ Καλό

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,0

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Ένα ιδιαίτερο "whodunnit" γριφοδωμάτιο, με αρκετά σκαμπανεβάσματα.

Σκηνογραφικά είναι πάρα πολύ καλό, ενώ έχει ορισμένες εξαιρετικές ιδέες σε ο,τι αφορά το σενάριό του. Ο τελευταίος χώρος, αν και δεν κολλάει χωροταξικά με τους υπόλοιπους, ήταν με διαφορά ο αγαπημένος μου.

Σε ο,τι αφορά τους γρίφους του παιχνιδιού τώρα, έχει ορισμένες εξαιρετικές ιδέες, αλλά έχει και ένα εντελώς ανούσιο βήμα, που δε βασίζεται σε εύλογο συλλογισμό και σίγουρα μπορεί να αλλάξει.

Η συμμετοχή "ηθοποιού" θα μπορούσε να μην υπάρχει, αφού πρακτικά πρόκειται για διάδραση δευτερολέπτων, η οποία εδώ που τα λέμε δεν προσφέρει και κάτι που δε θα μπορούσε να δωθεί - ίσως και καλύτερα - με ένα έξτρα στοιχείο στο δωμάτιο. Δε φταίει η κοπέλα γι'αυτό, αλλά η έλλειψη ουσίας στον ρόλο.

Αν είστε μέλη πρωτάρας ομάδας, θα περάσετε τέλεια. Αν έχετε περισσότερη εμπειρία, τότε θα συναντήσετε ένα τίμιο vfm (με προσφορά) παιχνίδι πρώτης γενιάς.

 Δημήτρης Βερλέκης,  326 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Ιουν 2022
4,5 Εξαιρετικό

Γρίφοι / Αποστολές

4,0

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

4,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είναι ένα δωμάτιο απόδρασης με πιο "ντεντεκτιβικό" χαρακτήρα, καθώς όλη η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την εξιχνίαση ενός φόνου.

Στο Deathtrap θα συναντήσετε όμορφα σκηνικά και διακόσμηση, ταιριαστά με τους χώρους που εκτυλίσσεται η έρευνα του μυστηρίου, βάζοντας την ομάδα έτσι στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Μοναδικό περίεργο σημείο για εμένα αποτέλεσε η μετάβαση στον τελευταίο χώρο, καθώς στον πραγματικό κόσμο μόνο με διακτινισμό θα μπορούσε να συμβεί τέτοια μεταφορά. Παρόλα αυτά, σαν χώρος, για εμένα ήταν ο πιο διασκεδαστικός από όλους μέσα στο δωμάτιο.

Γριφολογικά θα συναντήσετε αρκετούς όμορφους γρίφους, ταιριαστούς με την ιστορία, μέσω των οποίων θα συλλέξετε τα στοιχεία που σχετίζονται με τη δολοφονία και θα σας οδηγήσουν στον εντοπισμό του ενόχου και στη λύση της υπόθεσης. Σε ότι αφορά τη δυσκολία τους, στο σύνολό τους θα τους χαρακτήριζα μέτριους προς εύκολους.

Τέλος σε ότι αφορά το ολιγόλεπτο act που υπάρχει μέσα στο δωμάτιο, κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να αφαιρεθεί, καθώς δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό ούτε στη ροή, ούτε στην πλοκή.

Συνοψίζοντας, το Deathtrap είναι ένα τίμιο γριφοδωμάτιο και vfm επιλογή ειδικά αν η ομάδα εκμεταλλευτεί τις διάφορες προσφορές του Athens Clue.

 Άννα Καββαδά,  181 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Ιουν 2022
4,0 Πολύ Καλό

Γρίφοι / Αποστολές

3,5

Ατμόσφαιρα / Πλοκή

3,5

Προσωπικό / Gamemaster

5,0

Είμαστε σε ένα θέατρο, κάποιος/κάποια αποδήμησε εις κύριον, και μεις πρέπει να παίξουμε Cluedo για να βρούμε ποιος το έκανε.

Το δωμάτιο δεν ξεκινάει πολύ καλά. Ο πρώτος δύσκολος γρίφος θέλει κάτι περισσότερο από καλή παρατηρητικότητα. Μας είπαν που να ψάξουμε και πάλι δυσκολευτήκαμε να το βρούμε. Κυριολεκτικά θα μπορούσαν να μας είχαν δώσει έναν μεγεθυντικό φακό για βοήθεια. Η ποιότητα ανεβαίνει στην συνέχεια, αλλά ποτέ δεν φτάνει κάτι που να θεωρηθεί μοναδικό.

Ίσως το ένα εξαιρετικό κομμάτι του δωματίου είναι ότι σε κάποια φάση είναι πραγματικά σαν να διακτινιζόμαστε σε εντελώς άλλο χώρο, κάτι που δεν βγάζει νόημα χωρικά, αλλά έχει λογική σαν transition, ότι ναι μεν μαζέψαμε τα στοιχεία μας, αλλά πάμε κάπου αλλού να τα βάλουμε σε τάξη.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια της ίδιας εταιρείας, δεν θα το πρότεινα, εκτός αν είναι σε προσφορά ή αν κάποια ομάδα έχει παίξει τα υπόλοιπα.

 Αντώνης Καρβελάς,  17 Βαθμολογίες, Απέδρασαν, Ιουλ 2022
  Φωτογραφία
Deathtrap